Új privát üzeneted érkezett!

LKata, a méreteket majd holnap, holnap megyünk szurira :? De amúgy szerintem 8 kiló és kb. 72-73 cm.

Én halat nem adok 1 éves koráig, ezt írja a kisokosom!

Kata, tündérek a gyerekeid, gyönyörűek és gratula Zsófinak az ovihoz!!!

Dalma, szia, jó, hogy jöttél, gyere gyakrabban, aranyvirág a babád, jól megnőtt már ő is!!!

Bocsi, mennem kell, jövök majd bővebben, csak el kell mennünk vásárolni, mert nincs itthon semmi, de előbb még Lotti eszik, aztán go!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi...milyen oltást kap Lotti????
Ugye most nincs kötelező? :roll: :?:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


A 2. menningococcus ellenit kapja most, 2 hónapja kapta az elsőt, de kell állítólag 2 hónap a két oltás között.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 

 
 

Borkaby,
Úszógumit végül a Rossmann-ban vettem, nem teljesen ugyanolyan, mint Éváéké, de hasonló.

A szörfruhák úgy vannak, hogy:
6-9 hós korig / 9,5kg / 74 cm
9-12 hós korig / 11,5 kg / 80cm.

Nem igazán bírtam dönteni, mert mikor nyaralni megyünk Pálmi pont 9 hós lesz, de most csak 7 kiló... így az egyik fajtából vettem a kisebb méretűt, a másik fajtából a nagyobbat, valamelyik csak jó lesz! :) Meg gondoltam, ha ilyen olcsó, amúgy is jó lesz 2 db, hogy ne kelljen vizesen visszaadni rá, ha a másik nem szárad meg mire újból vízbe mennénk...

Aranyos lehetett a pápázással Tomi! :) Már én is várom a mászást :)

Szöszke,
Gergő halászásáról is látnánk képet! :)

Ildi,
milyen szuri? :shock: Ja látom már lejjebb írtad...
Mi ma megyünk doktornénihez, úgyhogy nekünk meg most lesznek 8 hós adatok :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!
Sajnos most beteg leánykám, így miközben alszik, tudok netezni. :shock: Valami vírustól hólyagocskák vannak a kis torkán+ jönnek felül a fogacskái (kinn még csak az alsó 2 van).
Szöszke: nagy gratula, hogy Gergő mellett tudtál időt szakítani a vizsgáidra is! A kozmetikus miatt pedig irigyellek: már nem is emlékszem, mikor voltam utoljára. Pedig egy szuper kis arcmasszázs nekem is jót tenne! :P
LKata: csatlakozom a többiekhez: aranyos a hajad! De már maga a szerkezete is nagyon jó: dús, jó tartású, stb. :)
Darabos kaja: én már szoktam adni banánt, kiflicsücsköt, babakekszet, stb.- olyan kajákat, amit a foga segítsége nélkül akár el is tud nyomkodni a kis nyelvével. (Ma példul elcsente az egyik nektarinom, és lecsipegette az 1/4-t.) De mivel sajnos hajlamos arra, hogy egyben nagy darabot tömjön a szájába, felügyelni kell.
Veronika: ujbábok szuperek, én is próbálok keresni.
Nálunk a Pesti úti Tescoban baba cuccok (játék és rucik is) is vannak leárazva, és a babaplüssállatok 1300 helyett 650-ért vannak kitéve. Még ez is sok, de nem bírtam ellenállni. :shock:
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


És még valami a tápláláshoz (az érem másik oldala): hiába csúszik le a darabos kaja is, sajna olyan keveset eszünk, hogy szinte sehol nem tartunk a hozzátápiban. Kóstolgatunk mindent, eddig úgy tűnik, semmi nem árt, de ha nagyon összekapargatnám, szerintem egy púpos evőkanálnál többet sosem eszik meg egyszerre. És még mindig csak tápival alszik el. De külön öröm, hogy már jó ideje meg tudja különböztetni az éhségét és a szomjúságát (illetve most már én is tudom, hogy tudja). :shock:

macianyu
 
 


Ildi: boldog 9. honapot Lottinak, nagyon ari, és hogy meg van növe, látom ő is jó kreol börű mint te..ha jól emlékszem, é s te is csinos vagy, a talis képeken láttam, igaz a plusz kilóid mind lementek?

Lkata: már mindenki megdicsérte a hajad, én is akartam irni...h jó a frizurád!.
Hal: én a pangasius-t adom, teljesen szálkamentes, és ennek van legkevésbé hal szaga, illetve ize, nagyon szereti!

Kata: neked is nagyon megnőtt Zsebi, gratula a sok fogakhoz! nagyon edi kissrác lett

Biliztetés: valaki már tervezi rászoktatni, vagy barátkoztatni a kicsit? én most vettem, gondoltam néha rácsücsülünk, h ne legyen annyira idegen...és már ugyis tudom nagyábból mikor van kaki, meg ez-az....persze tudom h ilyen korán még nem jön tudatosan :roll:

Rizs, laska...azokat mikortól ehetnek?rizset még nem adtam...de szerintem a következő az lesz....bevezetem először egy kedvenc kajába, aztan mind többet többet, ....főzelékkel...husival.

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


apropo haj: nekem megint nagyon hull...de azt hiszem a sok stresztől...meg a nem kajálástól... :oops:

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Sziasztok!

Neha-neha jovok, olvasok, jo ide tartozni, de csak ennyire tellik tolem :roll: Irigykedve neztem a talis kepeket, nagyon jo lehetett, a babak is lathatoan elveztek a tarsasagot, ti meg a jo falatokat, no meg a tortat. :) Innen jut eszembe, h mi most hetvegen megyunk feletek, egy hetig elorelathatolag Gyorben leszunk, lesz valaki a kozelben? Itt olvastam a gyori gyorkocfesztivalrol, arra nem jottok? Jo lenne osszefutni...

Dalma, honfitars :)
Latom, te is elokerultel, Aron aranyos kispasi, tenyleg a furdos kepek a legjobbak :wink: Latom babocad jo sokmindent eszik mar, mindent szeret is? Szerintem ezt a laskat jobb lesz leforditani :lol: , kulonben mar ehetnek, nem? rengeteg babakajaban benne van, tenyleg, mit ir a kisokosokban? Nem lehet nem eszrevenni, h milyen csini vagy :wink: Mi a gond?

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


hajam nekem is nagyon hull, epp kerdezni akartam, h ez meg normalis? Apropo: ramferne egy hajvagas, Lkata, nem kuldod a fodraszodat? (ez dicsi :wink: )

Szoszke!
Gratula a vizsgakhoz!

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Móni
De jó, hogy előkerültél!!! Egy kicsit gyakrabban is megtehetnéd... :lol:

Akkor áruljátok el! Mi az a laska??? :lol:

Rizs az első gabona, amit kaphatnak. Egyébként sok üveges kajában is benne van.

Macianyu
Bori is kb. annyit eszik. Vagy annyit sem. Egyedül a Sinlacból eszik többet. Azt nem próbáltad?

marek
 
 


Ildi
Én is be akartam adatni ezt az oltást, de még mielőtt kiváltottam volna az elsőt, kiderült, hogy ha egy éves kor után kapja, akkor csak egy kell belőle. Jó, hogy erről nem tájékoztatott a dokim... :roll: De látom, téged sem... :roll:

Kata
Nekem is tetszik ám a hajad!!! Mondjuk ahogy Macianyu is írta: neked alapból jó hajad van, az enyémből a legjobb mesterfodrász se tudna semmi jót kihozni... :roll:

marek
 
 


Ht:
gyumolcs: alma, oszi, kajszi, afonya, eper(uveges, mag nelkul), banan, sarga dinnye, mango, korte, cseresznye, gorog dinnye,

zoldseg: repa(murok :wink: ), krumpli (pityoka :wink: ), salata, spenot, cekla, hagyma, petrezselyem, tok, cukkini, vajbab,

rizs, minimalis keksz, 2x 3x csirkehusi, babarizs gyumibe keverve,

Gyumolcs minden megy, fozelek kizarolag tejjel, neha almaval is, salata, tok, cukkini feketelistan, gabona tejbe menne, csak nem nagyon adok, mert eleg ducik vagyunk... :roll:
Szopi ezerrel, ejjel szinten, kezd mar terhes lenni :roll:

Nehez kerdes ez a parazas, lazasag tema :roll: En hol paraztam Mki miatt, hol lenyugodtam, de igazabol mindig ereztem, h valami van. Most 8 honapos, es meg mindig nem maszik, nem forog (keveset), csak hatrafele kuszik... Nem is ez lenne a baj, csak latom, h nagyon erolkodik, es nem megy neki a mozgas. :? Eppen ezert rengeteget sir, neha mar nem birom, eleg idegbeteg lettem az utobbi idoben. Itt nincs hova vigyem, hagyjuk az angol egeszsegugyet :? ma egy magyar csaj, akivel nemreg ismerkedtem meg atvette egy kicsit Mikit az olebe, mig en Zsoltival wcre mentem, es amikir visszajottem tappintatosan erdeklodni kezdett Miki felol, szuletese korulmenyeire, hol tart a fejlodesben stb. Kiderult, h gyogytornasz, es egyertelmuen erzi, h nagyon fewszesek az izmai. Surgosen elkuldott a Devenyesekhez. Remelem meg nem keso es tudnak segiteni, erdekes, h amit most erzek az valami nagy megkonnyebbules, most mar tudom, h merre kell menni, es foleg, h KELL!

8 hos meresen 9,78 kg-osnak talaltattunk. Hosszat nem mertek, de 80-as ruhakat hord,illetve1-1,5 evesig :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


marek!

teszta! es ha mi tesztat mondunk, akkor azalatt sutit kell erteni! :lol: 8) a ferjemmel jokat szoktunk szorakozni ezeken a kulonbsegeken, pl. soha nem hajlando hagymat hozni, mivel, ami nalatok feher, az nalunk voros, ami meg ... na, mar bele is keveredtem :o :lol: aztan meg folyton belemegyunk a nyelvhelyessegi kerdeserkbe, mivel mindketten bolcseszek (is)vagyunk :wink:

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


marek: köszi.hát akkor választok magamnak én is borásat /de a liliputissak olyan szépek :cry: /

ildi: gratula a hófordulóhoz, mi meg ma vagyunk 8 hónapossak :lol: :wink:

milyen kis okosaitok vannak????????

sz.veronika
: én is nézegettem a szörfruhákat a tescóban, de én inkább fürdö gatyót vettem

bangham: jó súlyba van a fiad :wink:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Ma voltunk 8 hos meresen, 7,25kg. Majd meg irok, siras van... :(

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Móni
Jó, hogy kiderült! De van ott Dévény torna? VAgy majd itt viszitek el? VAgy azért jöttök Győrbe?
Mi is mindig nyelvehelyességi kérdéseken vitázunk...

Timi
Nem akarlak lebeszélni a liliputisról, mert azt is nagyon szeretem, és az is tény, hogy nagyon szépek. Bár szerintem az is szép, amit a talin láttál. Nekem legalábbis tetszik... :lol:

marek
 
 


Bangham...tényleg , köszi hogy kisegitettél...hirtelen eszembe sem jutott hogy nem ugy mondjátok, na még jó hogy nincs vinetta szezon.. vagyis padlizsán :wink:

a baj már kezd lassan egoldodni , hát január óta folyton egyedül voltam itthon, és hát gondolom mindenkinek nehéz...néha ezeket a csöppségeket nevelgetni, kaja csinálás, aztán takaritás a házba, az udvaron, az apuka általában egy héten egy nap volt itthon...azaz a kapun belül..., na persze máskor haza szaladt enni, aztán márhallottam is hogy Szia...és még legtöbbször enni sem volt idöm, anyumék nem itt laknak, jó nem messze, de oda is én mentem kocsival felpakolva pereputtyot, mindent, anyos nem igazán jött le segiteni, csak azt hallottam folyton, hogy mikor jössztök hozzánk hogy lássuk az unokánkat...és nagyon felgyüllt, már ott tartottam egy hónappal ezelőtt hogy elköltözök, hamár ugyis "egyedülálló anyukának" érztem magam...na igy kitörtem a harmadik viláháborút..de ugy látszik most megértette hogy nagyon komolyan gondoltam....hát igaz junius 20ig még nagyon le van foglalva...de aztán heti 2x talán 3x is itthon lesz!
most már Ádám is kezd hozzá másképp viszonyulni...

na én kibögtem magam...hét nem kivánom senkinek...de legalább leadtam a plusz 30 kilomat...minden rosszban van jó is...

biléizés téma...kinek mi a véleménye...?
látom nagy téma a lilliőotti valami...csak nem tudom mi az...de nem baj, azt hiszem én nem rendelek :D

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Na, Lotti alszik, én is mindjárt, de azért írok kicsit...

Timi, nekem a kisokosom egy-két táblázat és a Kismama Babaszakácskönyve és a netről van lementve pár dolog a HT kapcsán, ha kell, elküldöm mélben, csak írd meg a címedet.

Marek, amit csatoltam a másik oldalon, az szerinted milyen? Mármint a hordozó, és egyáltalán nem túl olcsó 8500-ért? :shock:

Móni, szia, jó, hogy előkerültél!
Sajnálom, hogy Mikit gyógytornászhoz kell vinni, de legalább elindultatok az úton, lehet, elég egy-két kezelés és már mászik is a kis lurkó, nem?
Jó sok mindent esztek ti is már.
Nekem is nagyon hullik a hajam, szerintem nem lehet vele mit csinálni, max. célirányosan valami vitamint szedni rá :roll:

Dalma, de édes Ádám, nagyon cukik a fürdős képek és te is nagyon jól nézel ki!!! Köszi a dicséretet, rajtam még van kb. 3 kiló plussz, de ez már nagyon jó így. Most ment le kb. 1-1,5 hónap alatt 3 kiló, amióta nem eszek 18 óra után :lol: És persze Lotti után is mászkálni kell ezerrel, szóval megvan a napi testmozgás is.
A kreolos bőrt tőlem örökölte :lol: Örülök neki nagyon, mert párom elég fehér és nyáron sokszor leég, úgyhogy Lottinak ezzel nem lesz baja 8)
Bilire szoktatás még eszembe se jutott :roll: Szerintem még korai ezzel foglalkoznom, egyelőre nem is szeretnék.
Lotti már kapott rizst, bébiételben is és én is csináltam, nekünk a krumpli jobban bejön sűrítésnek, úgyhogy én azt használom.
Tésztát még nem adtam neki, szerintem még jó darabig nem is fogok.
Közben látom írtál, sajnálom, ami közted és párod között történt, amúgy teljesen megértem, nem is tudom, hogy hogyan bírtad (bírod) így, hogy egész nap egyedül vagy Ádámmal, de tényleg. Én már alig várom, hogy Zoli hazaérjen fél 6 körül és elmehessek fürdeni :roll: Viszont jó, hogy kitört az a háború, mert így legalább tisztáztátok, nem? És nagyon szépen lefogytál :wink:

Macianyu, jobbulást Zengőnek!!! Szegényke :cry:

Hát ennyi voltam mára, mindjárt eldölök :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Marek!

Gyorbe mamazni, papazni megyunk, no meg nyaralni. Amugy meg utban van Oxfordbol Csikszereda fele :wink: Az csak aldott szerencse, h most futottam ossze ezzel a csajjal, es megadta a loketet, mert kulonben nem vagyok eleg hatarozott... :roll: Remelem gyorben van devenyes, a gond csak az, h nem leszunk ott sokaig. A lenyeg, h valaki profi lassa.
Bori vegul elkezdett maszni?

Biceboca!
Koszi, h leirtad, sajnos eleg ismeros a tema :roll: Vajon miert kell mindig haboru, h ezek a ferfiak eszrevegyek magukat? :? Ferjed nem jart naponta haza? Mit dolgozik?
Ja, vinetta :lol: Tenyleg, azt lehet adni?

Ildi!
De milyen vitamint? Amugy venni akarok vmi multit, mert bar nyar van es rengeteg gyumolcs, zoldseg, ugy erzem ez a kis verszivo mindenemet kiszivja :P

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Timi!

Sanyika gyonyoru gyerek, es ahogy latom nyugis is. Szerencses anyuka vagy! :wink:

Zsu!
Szerintem azt kell elmondani Abinak, amit ti is gondoltok, csak kimeletesebben. Ha ugy gondoljatok, h ennyi volt, nincs tovabb, akkor az emlekezesre tenni a hangsulyt, h a lelketekben mindig elni fog, ha viszont hisztek valamifele tulvilagban, akkor johet a Jezuska, menyorszag, de csak akkor. Lenyeg, h hitelesek legyetek, es -szerintem- beszeljetek rola, ne erezze, h ez valamifele tabu tema.

Lilypie Second Birthday tickers
Code snippet: HTML, Used for some forums.
Lilypie Third Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
bangham
 
 


Lányok, villám leszek, mert álmos vagyok...

Képzeljétek, ma délben felfedeztem, hogy Borim feje oldalt túl puha!

Tökre beparáztam, hívtam apát, mindent dobjon el, rohanunk a kórházba... De már úton volt haza, mert jött ebédelni... na ez elmaradt.

Mentünk a sebészetre... Volt rtg is, és megállapították, hogy egy 3 cm-es törés van Borim fején!!!! :shock:

Ma nem is esett el! Tegnap sokszor, de ez minden napos dolog nálunk. Feláll, menni akar, elesik. Koppan, sír, vígasztaljuk, és kész. Megy játszani...

De ma puklija nőtt, tenyérnyi nagyságú. A hajas fejbőrén... nem lehetett látni, csak éreztem.

Az lett a vége, hogy most itt vagyok vele a bethesdában... Bizakodunk, hogy holnap dél után hazaengednek...

Drukkoljatok légyszi... :)

Amúgy jól van, eszik, nem hány, nem kóvályog... olyan normális. Azt hiszem.

Holnap kivizsgálják, h van-e máshol is törés rajta... Nahát!

Tiszta horror.

Eddig azt gondoltam, buta dolog fejvédőt venni a gyereknek, de ha innen kikerülünk, megyek a brendonba és veszek egyett a csajnak...

Álmomban nem gondoltam volna, hogy törése lehet eldőlés miatt.

Lili anno a babakocsiból esett ki a tescoban a kőre, fejjel lefelé...

Azt hiszem nem lett baja...

Na, jó kis programunk volt ma, igaz?

Tiszta para leszek a végére... :shock:

Majd ha tudok valamit, vagy haza mehetünk, írok még, most alszom egyet amíg Bori engedi...

Jó8!

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers Lilypie Kids Birthday tickers
nyugtonmalac
Budapest XIII. kerület
 
 


Sziasztok!

Zsuzsu!
Akkor szurkolok, h elérd a kitűzött célt, hajrá, hajrá!!!
Lilla mindig szabadon van a nappaliban, és már olyan durván kúszik, h muszáj röhögnöm rajta…ha nagyon akar menni vmiért, totál begőzöl, szuszog, mint a süni, meg sikít hozzá, és olyan roham tempóban nyomja, durva! :D Remélem lesz belőle mászás…
Pfff, normálisak ezek ott a polgármesteri hivatalban??? Nem hozzányúlni kéne, hanem mellé egy hintát még. Hogy lehetnek ennyire ellene egy ilyen dolognak? :(
Ehh, az előző családnál volt ez szokás, h ha rosszalkodtak a gyerekek, akkor a teljes nevén szóltak neki…én csak a kicsinél alkalmaztam, mert vele voltam a legtöbbet, a többiekét (a maradék 3) meg egyébként sem tudtam megjegyezni, mert a konzervatív angolok, módosabb családokban még mindig 3 nevet adnak…ez a 4 gyerekre 12 név, kéééész. Úh mire a kicsiét is kimondtam, elfáradtam… kb így Conrad Lui George Dodd, mit csináltááááál??? :D
Sajnálom a mamát, részvétem! Én mindenképp elmondanám valahogy Ábinak…az ő szintjén.
Cukik a srácok! :)

Ildi!
Ááááá, én tuti durván beszólnék a lotyózás miatt!!!
LOTTINAK BOLDOG 9 HÓNAPOT!!! Durva, h már itt tartunk!!! Jaj, annyira cukorborsó ezen a képen! :)
Fürdés… :D:D Nekünk csak sima ikeás kádunk van, abban nem tud ülni, mert még egyáltalán ülni sem tud. :D Így már félig fekve kilógott, volt benne ilyen fürdető szék szerűség.
Darabos…hát a tejpépben a csomók! :D Néha olyan lesz, nemtom miért…egyébként nem. Babykekszet kapott már 2x, ez angliából van, nagyon omlós fajta…így sikerült egy jó nagyot leharapnia, anyukám kotorta is ki a szájából, nem vártuk meg, h fulladozzon. Az ízét nem is szereti, durván fintorgott rá, még semmire nem volt ilyen reakciója. :D Nem baj, nem lesz nassolós a lány, nem bánom…:)
Husit én 2x.
Én zöld J&J-t használok, fürdetőt és testápolót is. Nem szeretem a JJ cuccokat, de ennek annyira jó illata van, h muszáj volt még vennem annó, és azóta csak ezt használjuk. De a lilától pl kicsattogott Lilla, aztán gondoltam én elhasználom, és én is… :P

Veronika!
Köszi az infót!
Olyan szörfruhát mi is majdnem vettünk, ha már van leárazás, lehet, h meg is veszem, jó lesz a balcsira. :) De nekem a fiúsak tetszenek, asszem a zöld. :D
Nekünk ikeás ujjbábjaink vannak, egy csomag halas, meg egy állatos. :) Nagyon jók a tieitek!

Én azért vagyok érzékeny ezekre a mozgásfejlődéses dolgokra, mert saját tapasztalat….az öcsémnek a kétkezessége miatt van gondja, a mai napig, érezhető rajta, h nagy hatással van az agyfejlődésre a mozgásfejlődés. Nehezen tanul, beszélni is tök későn kezdett, és nehezen…a művészetekben viszont eléggé kiugró (zene, rajz). Ezek pontosan a kétkezesség agyfejlődésre vonatkozó hatásai. Úh ez a mászás dolog sem lehet hülyeség. Nem kapcsolnám ennyire sarkosan össze a diszlexiával, de tuti számít.

Éva!
Örülök, h megszültétek nehezen azt a fogacskát! :) Jaj szegény, jobbulást a nátha miatt!!! Nem allergiás esetleg kutya/macska szőrre? Aidan addig volt rengeteget megfázva, míg volt macskájuk…utána elpaterolták más okból, és azóta kutya baja a gyereknek, meg az apja sem ekcémás azóta.
Neked is köszi a linket!

Bettyna!
Köszi a linket! Megnéztem a gyermekek fejlődését 0-1éves korig….hát Lilla nem csinál szinte semmit, amit kéne.. :D
Wáááááá, Szabi nagyon kis golyófej lett, de éééédes! :D Először én sem ismertem meg, a képet láttam először, aztán, h kihez tartozik. :D Durva, h mennyit számít a haj!!!

LKata!
Dejó, mégis használ a homeos bogyó! ;) Fog még sehol??
A mi nappalink a tietekhez képest katasztrófa súlytotta övezet. :D
Dejóóó, tökjóó a hajad, nagyon csini! ;)

HT:
Gyümik: alma, banán, sárgabarack, őszibarack, áfonya, szilva, körte, mangó, meggy
Zöldségek: sárgarépa, sütőtők, borsó, cukkini, kukorica, paradicsom, karfiol, krumpli, gesztenye, spenót 1x, de azóta nem adok, mióta rájöttem, h tejszín van benne
Husi: csirke, pulyka, hetente 2x
Minden féle tejpép, és babyműzli…
És még mindig csak bébiételt kap…
Ma voltunk éppen egy barátnőmnél, és szedett nekem pár szem meggyet, mert nem permetezték le a fájukat, úh azt oda merem adni….holnap kipróbáljuk, belekeverem vm-be.
Borsót Lilla 6hós kora óta kap, bio univert, ami elvileg paszírozott, gyakorlatilag ki tudja, de nem bántja a pocakját.

Macianyu!
Lillának is görbül a szája, ha picit erélyesebben szólok rá… :)

Borkaby!
:D:D:D Jól nyomjátok! :D
Írnál egy kicsit erről a gordon módszerről légyszi? Most így hirtelen nem találtam semmit magáról a módszerről azon az oldalon.
Hmmm Szárszó, asszem nincs közel hozzánk…voltam ott egyszer táborban, borzalmas volt…meg a szüleim ugyanott ismerkedtek meg. :D
Igen, olyan gáz, h tönkretettük a Földet, az a baj, ha így haladunk, pár évtized múlva egyáltalán ki sem lehet majd menni a fényre, még télen sem, csak vm védő ruhában…ezt mi már lehet nem éljük meg, de tuti lesz ilyen, ha tovább lyukad az ózonpajzs, márpedig miért ne lyukadna, roncsoljuk úgyis tovább…:( Még mi is egész nap kint ugráltunk, homokoztunk, fürödtünk a napon annó a Balatonon….
Neked is köszi a linket!
Pápá és pohár miatt irigy vagyok! :D Lilla tojik rájuk… :D
Van még kérdésed moshatózásról azon kívül, amiket tnap írtam?

Szöszke!
Naaaagy-naaagy gratula a vizsgádhoz! :)
Hmm, neked akkor tökjó, h nincs semmilyen hatással rád a gyerekkori mozgásfejlődés. A már említett 4 gyerek közül is a 3.-nak ugyanaz volt a baja, mint az öcsémnek a kétkezesség miatt, meg neki egyensúly zavarai is voltak, és nagyon nehezen ment neki az olvasás…azt nem tudom, h ő mászott-e.
Jogos, amiket a husiról írsz. Egyébként én is totál egyetértek, és utálom, h ez így van…de én nem tudok nem enni húst, tudom, h szükségünk van rá, és enni kell. Meg igazából szeretem is…csak hát… :? Na meg azt olvastam mostanában nagyon sok helyen, h nem szabad heti 2-nél többször enni, mert savasít, és az nem jó (most nem fejtem ki), meg van még sok savasító étel, úh erre most próbálok odafigyelni. A magyarok nagyon brutál húsevők. Reggelire-ebédre-vacsorára….mindig. :?

Nymalac!
Jobbulást! (megfázás)
Én úgy tudom, h a naptejet nem jó évekig megtartani, ezért is nem akartam eddig drágát venni, nem tudom mi lesz akkor, ha megyünk majd a Balcsira, még gondolkodom, h beruházzak-e.
Nekünk is van egy zacskó golyónk a medencénkhez. Egyszer volt benne Lilla eddig (szárazon), és ő is kidobott 1-2-t. :D Mge meg akarta enni őket.
Itt is sok puszit küldök nektek, sajnálom! :( Remélem nem lesz semmi gond!

Marek!
Tökjóóóó lett Bori birodalma, de tényleg, tök aranyos! Nagyon jók a képek is! :)
Jaj, ne is mondd, én most küldöm vissza a szép új MT-nket a csajnak, mert rövid a pántja, én csak hátul szeretem megkötni, elöl nem szép. Azt mondta, h úgy emlékszik 190cm-re csinálta, erre lemértem, csak 175cm…nem csoda, h kicsi. :D Pedig én is már csak 56kg vagyok. :P Na nem baj, nem bánom, ennyi belefér, mert egyébként gyönyörűűűű, és kényelmes! :D

Timi!
Igen, valószínűleg megyünk, ha nem szól semmi közbe.

MT!!!! Éljen éljen, terjed a mei tai!!! :D Én nem tudok mondani ezekre semmit, mert nem találkoztam még velük. A mamami WAHM szakaszát tudom ajánlani, nekünk 2 van onnan, ügyes csajok varrták. :) És nagyon profik. Ha később úgy gondolom majd, akkor nekünk még valszín egy bamberoo-nk lesz, meg egy beco mindenképp. :)

Biceboca!
Nagyon édesek a képek, gyere gyakrabban!
Bili….sztem még felesleges, nagyon kicsik még! Én 2 éves kor körül tervezem…
Jaj, nagyon sajnálom, h ilyen a pároddal a helyzet, de remélem ezután másképp lesz! Tényleg csini vagy, elhiszem, h ezért lefogytál…
A liliputi és a bora az mei tai márkák, ezeket nézegetik most a csajok. A mei tai egy ázsiai hordozó, eredetileg kötős, de van csatos változata is. Azért jobb, mint a kenguru, mert szélesebb, így kb béka állásban van a baba lába, ami sokkal egészségesebb, nem merev a body része, mint a kenguurunál, így a gerincet természetesebben tartja, ami szintén egészségesebb.

Kata!
Nagyon tündériek a gyerkőcök! :)
Én is kaptam annó coolababyt Nymalactól kölcsönbe, amikor láttam már, h lassan ki fogja nőni Lilla az első készletünket. Nekem azért nem jött be, mert ez egy nagy pelus, megkockáztatom, h Lillának combnál még mindig nagy lenne a legkisebb álláson is. Nekünk mindig a combival van a gond, ez miatt már vagy 4 féle pelust eladtam, amiből rendeltem 1-1 darabot kipróbálni, de mind nagy volt. :? Egyébként jól szív a coolababy, polár a belseje, mint nagyon sok más, drágább pelusnak is. A patentokat én nem szeretem, mert Lillának mindig vagy kicsi vagy nagy, nem lehet olyan kis léptékben állítani, mint a tépőzárat. Később viszont, ha le akarnak majd vetkőzni, akkor jó lesz. :D Sztem a Pul-os, vízzáró réteg lehet a gyengébb minőség, meg talán a külső anyag egy picit, ezért olcsóbb, de ezek nem annyira fontos szempontok egy pelusnál, úh megéri annak, akinek beválik. Max óvatosan kell mosni, csak 40fokon…én 60on mosom a mieinket. A készletünk fele bumgenius, ami az egyik legkisebb pelus, és még mindig a legkisebb álláson használjuk…talán mostanában kell majd váltani, de még nem. :D
Dejó, örülök, h felvették Zsófit az oviba! Találtatok volna magánovit egyébként?

Móni!
Jó, hogy jelentkeztél!!! Te is gyere gyakrabban!
Örülök, h mostmár látod az utat, remélem pikk pakk jól meggyúrják Mikit, adnak házit, és nem lesz semmi baj! Na ja, kint nem tudom mit mondanának erre, elég lazák…leginkább semmit. :(
Ezek szt most itthon vagytok/lesztek?
Asztaaa, nem semmi méreteitek vannak! :D Mármint Mikinek… :)

Ildi, Móni! (és még nem tudom ki írta a hajhullást)
Nekem a Revalid-ot nagyon dicsérték hajra!

Na ennyi vagyok, kinyúltam, alvás… :P Majd jövök holnap! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Nymalac, az édes kicsi Borikád.... :cry: Elmondtam a férjemnek is, nagyon izgulunk értetek!!! Lili hol van addig?

Zsuzsu, köszönöm a dicséretet! A kozmetika nagyon jó volt, összesen kb 50 perc volt, arc-váll-felkarmasszázs. Vagy 6-féle krémet kent rám, a végén meg egy barna pakolást is.

Kata84, köszönöm a dicséretet! Szuperszépek a pelusok! Gratulálok az ovihoz, nem semmi. :)

Marek, nagyon csini vagy Borival a MT varró leányzó blogjában. :) Szerintem ne cseréld ki a képet!

Ildi, nahát, tényleg 9 hónapos Lotti! Istenem ,emlékszem, amikor szültél, mennyire izgultam!!!

Lkata, én jázminrizst adok Gergőnek, és egyrészt jól megfőzöm, másrészt villával nyomkodom szét.

Szveronika, oké, valamikor csinálok halászós képet. :)
Én is holnap megyek méretni Gergőt.

Ma voltam Gergővel a dunakeszi Auchan mögötti Kenguruban. Hiába adtak törzsvásárlói kártyát, valószínűleg oda többet nem megyek. :shock:
Egyrészt drága, másrészt silány áruválaszték volt (pl. nem volt 4-9 kg-os pelenka) összesen 2 db mosható pelus volt kitéve, stb. Vettem egy kengurut 4490 Ft-ért, nem macisat, hanem zsiráfosat
http://www.kengurukid.hu/kidshop/index. ... =12260_100
és teszteltem is, de képzeljétek, az eladó csajszi rosszul mutatta meg, hogy kell felvenni, úgyhogy utána volt az Auchan parkolóban 10 szép percem, amikor
szerencsétlenkedtem a felcsatolással. Gergő nagyot utazott rajtam, Szuper a mellkason való hordozás! Az az egy bajom vele, hogy pont eltakarja azt, ami előttem van. :? Tehát mindent vagy jobb, vagy baloldalon kell csinálnom. :D Na majd ha a hátra csatolást kipróbálom. ;-)

Bicebóca, épp a kezembe került a Schüssler-sókról a terheskori tájékoztató, és a hajhullásra Natrium chloratum, Kalium phosporicum és Ferrum phosporicum hiányt ír. Nekem is hullik.
Két lépcsőházzal arrébb tőlünk van egy gyógyszertár, ahol foglalkoznak arc-diagnosztikával, nagyon tervezem, hogy elmegyek.

Bangham, Macianyu, köszönöm a vizsga dicséretet!

Timi, gratulálok a 8 hónaphoz!

Mamlasz férjek:
olvasátok el Csernus Imre: A férfi c. könyvét! elgondolkodtató... :?
http://libri.hu/hu/dr-csernus-imre-a-fe ... zAod22HYCQ
(A Bookline-on olcsóbb, csak azt nem tudtam beszúrni)

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!!

Ny.malac!
:evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: mielőbbi hazamenetelt, gyógyulást!!!!!!!!

köszi mindenkinek a kedves szavakat. Megvagyunk, Bence intézkedik, én gyerekezek, Ábelnek egyenlőre nem mondtunk semmit.
Konsti nagyon nyügi egész nap, csak akkor csendes, ha mászkálhat. A felső fogak sehol, nyálömlés, rágás, sírás egész nap. Ja és Ő is 9 hónapos, 3/4-ed éves......döbb.....

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Júúúúúúúúúj, Nyugtonmalac, nagyon sajnálom Borit, ahogy olvastam, a hideg is kirázott, főleg, hogy Lotti is esik össze-vissza. Hogy lehet ez??????? Mindenképp írj, hogy mi van, hogy vagytok, nagyon-nagyon izgulok értetek, de biztos minden rendben lesz!!!!

Csak emiatt ugrottam be, majd jövök, csak ma zsúfolt napunk lesz, ráadásul Lotti fél 3-tól 4-ig nem akart aludni, ott kommandózott kettőnk között a nagyágyban, dög fáradt vagyok, fél 9-kor keltünk.
És ma oltás is lesz...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Dalma
Világháború nálunk épp tegnap tört ki! Tök jó, hogy meg tudtátok beszélni. Remélem, hogy nálunk is rendeződik, csak nálunk most kivételesen nem én kezdeményeztem a világháborút, úgyhogy nemtom mi lesz... :roll:

Ildi
Írtam már, hogy szerintem jó ez az MT. Persze nem vagyok szakértő, de nekem van liliputis is, meg borás is, és én a Borát jobban szeretem. És ez a szín a kedvencem, csak amikor én rendeltem, még nem volt ilyen anyag.

Móni
Ha Győrben be akartok kerülni egy Dévény tornára, akkor gyorsan kérjetek időpontot, mert a legtöbb helyen rengeteget kell várni, ha tudnak egyáltalán adni... :roll: Kecskeméten több mint egy hónap. A másik meg nem is tud fogadni, annyira elfoglalt.
Nálunk most jelenleg nincs para, mert Bori elkezdett kúszni, mindenhova jön utánam a lakásban. És sokat van négykézláb, lassan (szigorúan lassan :lol: ) el fog indulni szerintem.

marek
 
 


Nyugtonmalac
Jaj, szegény Bori!!! Nagyon drukkolok nektek, hogy gyorsan hazamehessetek, és persze, hogy ne legyen semmi gond!!!!
Puszi a kobakjára!!!!

marek
 
 


Sziasztok,

Nymalac, nagyon remélem hogy minden rendbenlesz és a kis vagány csajszi hamarosan újra vidáman mászkál és fedezi fel a világot! !

Ildi - a MT amit kinéztél gyönyörű!!!! Biztosan ügyesen meg tudod majd kötni, a Youtube-on vannak MT megkötő tanító videók :D A hátonkötést nekem Nymalac tanította a találkozón.
Meglett az etetőszéketek?
Mi volt ez a "lotyó"zás? Odáig nem olvastam már vissza..

Dalma - üdv újra itt, nem tudom anno leveleztünk-e, én is kihagytam egy hosszabb időt, míg visszatértem. Nagyon édes fiad van, főleg a szék alatt ülős kétségbeesettarcos képtől voltam oda.
Bili nálunk még gondolatban sincs.
Remélem rendeződnek a dolgok a családban és segítenek neked, ahogy amúgy egy unokákat követelő nagymama kötelessége lenne szerintem (ha bírja fizikailag). Vagy csak a torta habját...?
Egyél azért rendesen. Vitamin: én supradyn-t szedek, az gondolom van nálatok is. Vérkép, vasat néztek?

Kata84 - üdv Neked is :)

Marek - sok erőt a háborúhoz, de úgy láttam elég erős személyiség vagy!

Bangham - remélem minden rendeben lesz Mikivel. Jó hogy felfigyelt rá a gyógytornász csaj és léptetek. Angliában élsz? Én is hallottam egysmást az angol egészségügyről..

Rólunk:
Linda megfázott, láza nincs csak folyik az orra és picit köhög. Nyügis és sokat alszik. Megy a közelharc az orrszívóval.

szoptatáskérdés: Ti meddig szoptattok?

babafürdetőválasz: mi a Gabi édes álom babafürdetőt használjuk :)

Anikó

Kép
ancsa123
 
 


Sziasztok!

Bicebóca - De jó halllani felőletek újra! Nagyon helyes Ádi! Sajnálom a családi gondjaitokat, de remélem megoldódik júlistól. A bilizést én még korainak tartom.

Zsuzsu - szemétdíj kész vicc! Gratula Ábinak a ballagáshoz és Konstinak a sok dicsihez! Boldog hófordulót!Köszi a biztatást!

Ildi - Utólag is boldog hófordulót Lottinak!!!

Macianyu - Jobbulást Zengő babának!

Móni - Jó, hogy te is előkerültél! Biztos nem késő még, hogy segíteni tudjanak Mikinek és állítólag a Dévényesek nagyon jók. De arra azért számíts, hogy valósínűleg végig fogja sírni az egészet. :?

Timi - boldog hófordulót Sanyikának is!

Ny.malac - JAJ!!!! Te jó ég! Még jó hogy észrevetted! Jobbulást a kis kobaknak!

Marek - Drukk a békekötéshez!

Rólunk - Na, hát a Gekkosok el voltak ájulva Szabitól. Különösen a beszélőkéjtől. Azt mondták, hogy nagyon figyelmes, aprólékos gyerek, látszik, hogy mindent alaposan megvizsgál, amit a kezébe vesz. Van amiben előrébb jár, mint a kora. Szinte minden részképességre 100%-ot kapott. Igaz a 8 hónapos tesztet csinálták meg vele és ugye a jövő héten már ő is 9 lesz, de sebaj. Kértem, hogy mondják el mennyivel több a 9 hónapos. Azokat a dolgokat gyakorolgatom vele, bár szerintem magától is rájön majd (csipegetés, mászás, grimasz utánzás, plüss állaton a testrészek megmutatása). kicsit simogatták a lelkelmet, hogy látszik, hogy sokat fogallkozom vele és hogy sokféle játékot játszunk, kiegyensúlyoztt, magabiztos gyerek. Azt javasolták még, hogy bátran tegyem a homokba, fűbe stb. Ezt ugye csinálnám is, ha a homok nem sár lenne a fűben meg nem úszni leheten. De sebaj, csak lesz még nyár. Azt hiszem, ez is, mint minden az én lelkem megnyugatatására kellett, hogy egy kívülálló szakember is kimondja, normálisan fejődik a fiam. :oops: Egyébként pár napja megint nagyot fejlődött: 1 ujjal mutogat, hol a lámpa?, hol vannak a halcskák? kérdésre odanéz és a lámpát nem csak fent keresi, mit csinál a halacskára már volt, hogy tátogott, a nappaliban lévő üvegasztal alsó polcába és a kiságyba kapaszkodva feltérdel, belém kapaszkodva minden erőlödés nélül feláll, néha már sikerül négykézlábra emelkednie és basszus anyukám játszott vele a habtapin (természetesen álldigált a mamára mászva), leültem velük szemben és ellépegettet hozzám úgy, hogy anyu a hóna alatt támaszotta. :shock: Mondtam, neki, hogy, azért jó lenne, ha nem ezt gyakorolná, hanem a mászást, de nem lehetett akkor épp leerőltetni a földre. A gekkos csaj viszont azt mondt, hogy tökre erős, rendezett a mozgása és "benne van a mászás" hamarosan elkezdi.

Köszi mindenkinek a firzura dicsiket, már kezdem szokni a kis kopasz fejét. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ancsa
Szoptatás - remélem sokáig. Remélem akkor is, ha bejelentkezik a tesó, de ezt ugye csak akkor lehet, ha minden rendben, meg én is bírom, meg Bori sem választja el magát. De ha összejön, akkor utána jöhet a tandemszopi... :lol:

Mi gyógyszertári fürdetőt használunk. Egy éves koráig nem is használhatnánk mást, de nem is akarok.

Betty
Örülök, hogy minden rendben. Így én is megnyugodtam. Leírnád, hogy pontosan mit vizsgáltak? Mit "kell" egy nyolc hós babának tudni?

Sensi
Azt hittem, csak én vagyok béna a liliputis MT-vel, de látom, hogy másnál is előfordul, hogy nem éri körbe a pánt. :roll: Ha újra nálad lesz, akkor raksz fel képet?
Nemtom, hogy mikor járunk felétek, de ha megyünk, akkor fogok szólni, csak most egy kicsit sűrű a program... :roll:

marek
 
 


Húú, csajok le vagyok maradva....vissza kell olvassak :oops:
Bocsi de most is csak önző modon egy kérdésre ugrottam be: a bababizományi boltba van egy
Pierre gardin sport babakocsi,
esernyőre csukható ,napernyővel, majdnem teljesen hátradönthető, alig használt, szép,
:D SZERINTETEK MEGÉR 14 EZER forintot???
Mert valami könnyű kocsi kellene mert ez a dög nagy Jackpool nem igazán összecsukható,alig tudjuk
a csomagtartóba betuszkolni, és nehéz is :roll:
Láttam én a neten hogy van már 20 ezerért is új Pierre g. kocsi, és van 64 ezerért is :roll: :?:
Nem tudom mihez viszonyítsam. Anyukám látta és ő sem ért hozzá.
Holnapig tudja csak eltenni az eladó. :roll: S.O.S!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Mi ma pasiztunk :lol:

Kép

Majd jövök később, amint lesz időm visszaolvasni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Megjöttünk az oltásról, 9 hós adatok, 7900 gramm és 72 cm, minden oké, oltásnál sírt szegénykém, de amúgy egy kis hős volt, mert bár 3-ra volt időpontunk, negyed 5-kor mentünk be :evil:

Anikó, írtam egy reklamáló mélt a bababoltnak, már hívtak is, szombaton 3 féléből is választhatunk és ha valamelyik elfogy, gyorsan rendelnek még holnap :lol:

Lkata, szerintem ez a fajta babakocsi újonnan is elég olcsó, csak akkor éri meg 14 e-ért, ha tökéletes állapotban van, főleg, hogy esernyőre csukhatót már tök olcsón lehet kapni, pl. a Brendonban is van csomó jó olcsón! http://www.brendon.hu/ProductSearch/bro ... ernyokocsi

Itt simán találnék, de persze nem akarlak lebeszélni róla. :lol:

Nymalac - hír?????????????? Mi van veletek??????????

Bettyna, Szabi szuper egy baba, látod, nincs miért aggódnod!!!

Valaki kérdezte a lotyózást... Lottiból jött, Lotyó, Lotyóka és após szokta mondani neki :evil: Amúgy pont itt van most és most nem lotyózta le, most tündérkémnek hívta :o :P

Bocsi, csak ennyire futotta, mennem kell...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


http://www.minimano.hu/termekeink/babak ... _blue.html

LKata, pl. ez 6 e-rel drágább, de vadiúj, szerintem előbb nézz szét a neten!!!

Na tényleg léptem.

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Mi is megjöttünk doki nénitől:
8 hós adatok:
71 cm
7700 gramm


Megnyugodtam, mert 22 dkg-ot, és 1 cm-t nőtt 4 hét alatt. :D
Már betojtam, hogy fogy a tejcsim. :(

Szveronika, de szuper csuklósbusz!!!! Én évekig buszsofőr szerettem volna lenni, aztán villamosvezető. Persze Nyíregyházán nincs villamos... :shock: :D

szoptatás: amíg nincs foga, addig biztosan szeretném szoptatni. Ha utána fájdalmat okoz, akkor fejéssel folytatom majd.

Kép
szöszke
 
 


Ezekkel az esernyő kocsikkal az az egy bajom van, hogy pont kipufogó magasságban ülnek a gyerekek benne. :(

Kép
szöszke
 
 


Szöszke,
a buszt a kisfiú hozta magával, állítólag van trolijuk és villamosuk is :)
Majd megkérdem hol vették...

Nyugtonmalac,
szorítunk Borinak!

Zsuzsu,
de szépek ezek az új vonalzók!

Még nem sikerült mindent elolvasnom, majd még jövök...

Ja, Pálmi kinyomja magát fekvőtámaszba... most láttam harmadjára vagy negyedjére ilyet tőle... ilyet szoktak a gyerkőcök? :shock:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Megrendeltem a Bora babahordozóóóóót :lol:
Bár azt sem tudom, hogy kell megkötni :shock:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Köszi Ildi! Valóban megfontolandó! :roll:
Én is ezt nézegettem, hogy 20e. körül már van új, de mondjuk én nem láttam a használt kocsit, anyu szerint
nagyon szép, újnak néz ki.
Majd holnap reggel megyek megnézem, és ha tényleg tuti újnak néz ki és semmi baja csak akkor veszem meg.
Az a bajom hogy itt a közelben nincs ilyen szupi bababolt ahol vannak babakocsik :( , ha neten rendelek
azzal postaköltség jár :roll: Szóval csak azért gondoltam hogy még lehet hogy ez így jobban megérné. :roll:
De nem tudom, tanácstalan vagyok.

Szöszke...felénk nincs nagy forgalom, aránylag zöldövezetben lakunk, nincs kipufogó veszély! :D

Van egy hírem ám, bi-bíí! :lol:
NORBI FELÁLLT! :shock: :D

Tegnap meg mászott kicsit! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Hal:
Én sem merek halat adni 1 éves koráig,pedig az omega3 vitamira (gyerek verzióra vagy annak a reklámjára) az van írva,hogy 1 éves kor előtt fontos elkezdeni a halak evését a vitaminszükséglet miatt.
Az biztos,hogy én félek Tominak halat adni,mert a hal erősen allergén (pl. amikor pár hetesen Tomi ekcémás lett,a haltól is eltiltott a bőrgyógyász engem szoptatás alatt; és még tiltott dolgok: citrusfélék,marhahús,paradicsom,tej,mogyorófélék,csoki)
Úgyhogy ezeket biztos mellőzni fogom 1 hós koráig az étrendünkből,esetleg majd 11 hósan elkezdjük :wink: :)

Veronika

Én gyakran vásárolok így :lol: :lol:
Pálmi nagyon ügyi a 'négykézlábazással', ma véletlenül Tomi is felhúzta magát,de csak pár másodpercre,látszott is,hogy meglepődött :D

Dalma
Jó,hogy jöttél!
Írj gyakrabban,pláne,ha szomorú vagy vagy nincs társaságod. Majd jól felvidítunk vagy elcsábítunk egy kis mei tai-ozásra vagy mosható pelusozásra,nem beszélve a talikról :D
Milyen hal az a pangasius? Ciki,de még sosem hallottam róla.--
na,utánanéztem: cápaharcsa?! Hol vesztek ilyet? Fagyasztva kapható?
én tésztát még nem szeretnék adni Tominak,először a gabonapelyheket próbálgatjuk,utána majd a rizs- és kukoricalisztet,azt már most is ehetnek és akkor majd szép lassan jöhet a házi tészta.
Nekem is nagyon hullt a hajam és a vitamin segített (aloe verás). Aztán abbahagytam a vitamint,eltelt 2 hónap és annyira hullott,hogy már nem bírtam elviselni,akkor elmentem fodrászhoz és végre levágattam a hajamat. Azóta kevésbé hullik,bár ha Tomi belemarkol,akkor ki tud szedni belőle elég sokat.

Biliztetés:
Én majd csak 2-3 évesen fogom elkezdeni próbálgatni,kivéve,ha ő hamarabb szól,hogy menni szeretne a WC-re (ezt kétlem,de sose lehet tudni :D). Úgyis majd pont 2-ről 3 éves korára lesz nyár,akkor majd lehet pucérkodni - bízom benne,hogy addigra megérik majd a szobatisztaságra és könnyen menni fog a dolog.

Rizs:
Én tasakos előfőzött rizst veszek,abból kiveszek egy keveset és bő vízben vagy 30-40 percig főzöm. Így annyira eflpuhul,hogy nagyon könnyű botmixerrel teljesen sima péppé keverni ( együtt főzöm a főzelék zöldségjével is)


Marek!
velünk is be akarta adatni a doki a meningococcust,csak én eléggé parázok az oltásokról,és szerintem Ny.Malac világosított fel először,hogy 1 év után csak egyszer kell beadatni. A védőnő szerint azért jobb beadatni most,mert így olcsóbb,van rá támogatás... :roll:
(így 2x2000.-,amúgy meg 1x 9000.-)
Köszönöm a pelusos tanácsokat!!
Csomót gondolkoztam róla. Tomi nálunk kis pisigép,rengeteget pisil,jó lenne,ha nem kéne 2 óránként pelust cserélni.
Ha 2naponta mosol,akkor hogy tárolod addig a pelusokat? Vagy csak a betét,amit veszel bele lesz pisis?

Móni!
Örülök,hogy kiderült,hogy nem aggódtál feleslegesen!
Én is voltam Tomival Dévényes gyógytornásznál,van egy szaknévsor,amit még a honlapjukról töltöttem le régebben,ott van egy győri gyógytornász,átküldöm a számát

Kép

Kép
borkaby
 
 


Szöszke...gratulálok a szép gyarapodáshoz, most Norbi is ennyiket hízik! :D
De jó ez így legalább nem növik már ki olyan hamar a ruhát, nemigaz? :wink: :lol:

NyMalac...hogy vagytok???Mesélj, mi van Borival? :(

Bettyna...örülök hogy szabi ügyeskedik, és tök szupi hogy így megdícsértek benneteket. :D
akkor megnyugodtál, nem?
9 hónaposan már meg kell mutatni a testrészeket egy kabalán??? :shock: Ilyet már kellene tudni? :roll:
Mondjuk hogy -Hol a maci szeme???
Húúú-ha, ezt még soha nem gyakoroltuk Norbival, jó lesz ha elkezdjük. :oops: :roll:

Na megyek tusolni és vár az ágyikó! :D

Ja, a TESCOBAN a Nestlé tejpépek akcióban vannak!!!!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sensie!
Vannak még kérdéseim a pelusokkal kapcsolatban.
Szerintem először 2-3 db-al kezdeném,mert lehet,hogy nem fog tetszeni.
1. mivel mossátok és hogyan
2. Tomi rengeteget pisil és naponta 2x is kakil
3. mindegyik pelusnak van külső mintája vagy a mintás külső részt külön kell megvenni hozzá?


Direkt meg akartam keresni neked a P.E.T. -s gordon könyvet,de nem találom :( - meg fogom keresni,mert nagyon nagyon jó példák vannak benne,amit én fejből nem tudok most neked idézni.
De a lényege,hogy a legfontosabb,hogy egyértelműen kommunikáljunk a gyermekkel,ne legyenek mondataink mögött hátsó szándékok,burkolt célzások. + a legfontosabb,mindig mondjuk el,hogy bennünk mit vált ki az ő viselkedése.
Pl. Ha Tomi nyűgös,kiabál és sír,hogy játszunk én pedig fáradtan jöttem haza a munkából,éhes vagyok,rossz kedvű és ingerlékeny,akkor ne azt mondjam a gyereknek,hogy "miért nem maradsz nyugton egy percre?" hanem mondjam el neki,hogy "Kicsim,fáradt vagyok,nehéz napom volt ma. Éhes vagyok és szeretnék 5 percet csendben,egyedül ülni az asztal mellett"
tehát ne a gyerek viselkedése legyen a középpontban ,hanem a saját én-állapotunk.
Ugyanez akkor is,ha jól viselkedik: "Örülök,hogy ..."
Boldog vagyok,hogy...
nézd,én ezt találtam:
http://bocs.hu/eletharm/ev/ev02206.htm

kata!

Édesek a fotók!!
Gratulálok az óvihoz! Akkor nemsokára kezdődik a beszoktatás :)

Kép

Kép
borkaby
 
 


Kata!
Most olvasom!
Gratulálok! hol,hogyan? :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Ma voltam vele én is először babapancsin, hónapok óta érdeklődök hogy hol van ilyensmi, legtöbb helyen itt még nagyot néznek...hogy mit akar ez?na szoval, kaptam egy alapitványnál
...nagyon élvezte, csak kicsi a medence, 6 baba+ anyuka, gyakorlatokat végeztünk...nagyon ügyi :wink: volt meg is dicsérték...és pedig jó sokat ivott...szipogott

Móni: drukk a tornán, és drukk Mikinek...szegényke, bizti segiteni fog hogy ö is tudja jobban felfeldezni a világot.

Marek: upsz, sajnálom, remélem hamarosan lobog a békezászló...ilyenkor legrosszabb az alvás...ketten kétfelel huzodva...

Szbettyna: gratulálok! egy kicsit én is örvendtem, mert ezeket mind tudja Ádám is, ő is mutat a lámpára, csak egész pacsival, tud puszit adni, integetni tájt, ha mondom hogy fuj a szél: fujj az orrával...olyankor nagyon cuki, ő a szájával akarna, csak nem tud csak az orrán, azt is felhuzza.. :D , utánnoz...köhögést, kacagást...
ő is folyton állni akar, és suppan is ő is néha...van egy babakönyve, kacsás, abba mutassa az ujjávalk a kacsákat, a kutyust, a halacskát a vizbe...de őt is minden érdekli, nagyon, nem tudsz semmit csinálni h nem venné észre...huncutok!

Nymalac: sajnálom, most olvasom...irjál mit mondtak, hogy vagytok? hat holnaptól én is jobban tapogatom Manó buksiját...mert most h mind állni akar...suppant ő is 2x3x..a parketten.

Veronika: nállatok hány fok van a házba? én is igy hagyom Ádámot mászkálni...néha még zoknit sem adok...mert akkor jobban tapad a lába...27-30 van a lakásba...ha kinnt jó idő van...az mehet nem?

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Bettyna!
Gratulálok a Gekkóhoz!
Milyen volt a vizsgálat,miket kérdeztek? Én is kíváncsi lennék,hogy hogyan mérik fel a babákat.
Milyen jó,hogy ilyeneket megért már Szabika! Nagyon ügyesek vagytok! Tomi még nem tart itt,egyenlőre úgy tűnik kevés dolgot ért meg, a "hol van" kérdést még tuti nem.
Inkább talán a főneveket,de abból is csak keveset és csak ha kedve van. Pedig pont most kaptam egy e-mailt,hogy 9 hósan már akár azt is megértheti,hogy: "menj és hozd ide..." :roll: :roll:


Timi!
De legalább bikini :lol: és rád megy :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép
borkaby
 
 


Lkata: szerintem gyorsan fog menni...ha eddig nem gyakoroltátok...én is pl van egy macko, meg kutyus...es a kezével azon gyakoroltam néha hogy integet a kezével...vagy akármit csinált a kezével....és most ha mondom harapja meg a kezét vagy fogja meg, megfogja...vagy nyomkodom az orrát...és közbe tütütü...tudja hogy mi az orr...mert a játékai orrát is nyomja ha mondom hol az orruk?
lábra nagyon jó a log a lába loga mondoka...nállunk 4 ho kortol tudta logatni a lábát a mondoka hallatára :)

Dalma
KépKép
Kép
biceboca
 
 


Ny.Malac!
Jobbulást Borinak!

Kép

Kép
borkaby
 
 


Sziasztok!

Szöszke!
A kozmetikus miatt irigy, irigy!!! Nekem is jól esne most. :) Bár engem nyomkondi is szoktak, azt most nem kívánnám…nincsenek látható ragyáim, de a kozmetikus mindig talál száz láthatatlant. :D
Mi a különbség a jázminrizs és a sima között?
Na, téged nem sikerült meggyőznünk a mei tai előnyeiről? :)
Szépen fejlődik Gergő! :) Szerintem meg lehet tanítani a babát, h ne harapjon, de sztem ez egyébként sem túl gyakori.

Zsuzsu!
Konstinak is gratula a 9hó-hoz!

Marek!
Írjátok alá gyorsan a békeszerződést! :)
Nem tartasz tőle, h esetleg a szopi miatt elmehet a tesó baby, ha úgy alakul, h Bori szopizik még akkor?
Öööö, most nem tudom pontosan, h hogy érted a mei tai pánt dolgot. Nekem nincs liliputim, de rövid a pántja annak, igen, amit most varrtak nekünk. :) Lehet, h te is így értetted, nem tudom. :D
Oké, várom, h erre járjatok, nagyon jó lenne talizni!

Ancsa!
Jobbulást Lindának! Szegényke!
Szoptatás…én addig, ameddig ő szeretne szopizni. Korábban voltam már úgy, h én lassan abba akarom hagyni, de már nem akarom! :) Ez valszín még akkor volt, amikor 5hónaposan még mindig napi 5x, 1 óra hosszán át szopizott….kezdtem besokallni. :P Aztán egyik pillanatról a másikra, átváltott villámszopikra, mostmár 5-10perc alatt lerendezi, igaz már sokkal kevesebbet is szopizik.

Macianyu!
Tegnap elfelejtettem írni, h jobbulást Zengőnek, remélem hamar túl lesztek rajta!

Bettyna!
Örülök, h megnyugodtál Szabi fejlődésével kapcsolatban! Nagyon ügyes! :)

LKata!
Sztem ha tényleg nagyon jó állapotban van a bkocsi, akkor megéri! Sztem van olyan bababolt, ahol nincs kiszállítási költség nem? Az mégjobban megérné….
De ügyes Norbika! Gratulálok! És hol és hogyan állt fel?

Veronika!
Aranyos a pasizós kép! Ti meg az anyukával az esküvőt szerveztétek közben, nem? :D:D
Ügyes Pálmi, h már karra gyúr! :D

Ildi!
Ügyes volt Lottika az oltás miatt! :) Sztem Lilla is kb ilyen paramétereket kap majd a 8hós mérésen, mi jövőhéten megyünk. :)
Gratulaaaa az új mei tai-otokhoz, kérünk majd fotót! ;)

Borkaby!
Az ekcéma miatt Tominak nem adhatod ezeket a kajákat 1éves korig vagy te sem ehetsz?
Köszi szépen az oldalt, elolvastam. Ez kb olyasmi, mintha vk ésszel neveli a gyerekét, nem? Én legalábbis nem tartom ezt nagyon különlegesnek, másnak…érted. :D Köszi azt is, amiket írtál erről.
Pelusok…hűű, na ez lehet hosszú lesz. :D Tehát van a zsebes pelus (én ezeket szeretem). Ez általában belül polár, ami visszatartja a nedvességet, egy zsebet képez a pelus külsejével, és ebbe kell betömni a betétet. Aztán van az AIO (all in one), ahol a betét valahogy bele van varrva a pelusba, vagy teljesen vagy részben. Aztán van a külső+belső pelus verzió, ahol a belső pelus is egy nadrágpelenka (bambuszból, frottirból vagy ilyenekből), és erre külön még rá kell húzni egy külső, vízálló réteget, ami szintén egy nadrágpelusnak néz ki. És lehet még prefoldot belehajtogatni a külsőbe, ami egy vastagabb pelenka, és össze kell hajtani, ez lehet akár a tetrapelus is, amit böfizésre használtunk sokan. Tudod, az az oldszkúúúúl. :D Na és a minták a zsebes és aio pelus vagy a külső külsején vannak, a belső pelus általában egyszínű, natur vagy van pár színes verzió is…de ez úgysem látszik. Sok pisire a zsebesek a legjobbak sztem, azt lehet turbózni is még külön betétettel a sajátján kívül. A mi készletünk fele bumgenius, ezek különösen durván szívnak, van hozzá egy vastag és egy vékony betét is. Mi csak a vastgaot használjuk egyelőre, éjszakára is. Hát igen, kaki nálunk is van, h 3x is van….az iylen napokat nem szeretem. :P Használat után a kakit le kell törölni wc papírral, amennyire tudod, aztán sima folyó vízzel kiöblíteni, kicsit kidörzsölni belőle, betétet is jól átöblíteni, kicsavarni (a csak pisist is). Ez után mehet be egy fedeles vödörbe, aminek az aljára cseppenthetsz teafaolajat. Így gyűjtögeted a pelusokat, aztán ha mosni kell, bevágod a gépbe, használatiban szereplő max fokon, kevés mosószerrel, öblítő nélkül kimosod, és kész.. Ha belevágsz, akkor érdemes a mamamin olvasgatni a mosás topikot, mert ott konkrétan tudnak ajánalni mosószert a pelusaidhoz, meg az öko mosást is vágják. Én ezekben nem vagyok annyira jó. :)

Biceboca!
Csak nézek, h miket tud már Ádám! Nagyon ügyes! Mi még nagyon el vagyunk maradva ehhez képest. :D

Velünk semmi kül…tegnap még volt mondandóm, de elfelejtettem. :P Mostanában nem igazán vagyok topon, de majd elmúlik. Lilla tündérbogár, meg nagyon huncut, de nem csinál semmi újat. :D Ja, vagy nemtom mondtam-e már, de ha az ölünkben van, símán feláll magától úgy, h csak az egyensúly miatt kell tartani. Hát ennyi…. :)

Teszek pár képet… :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Előre szólok, sok leszek bocsi. :oops:

Ma megérkezett a ketrec, azt látjátok a nappaliban...össze kellett rakni :?, de most szokom pár napig, és ha nem fogom megszokni, elteszem....grrr. :evil:
A lila-zöld az új MT-unk, a közeli képen látszanak a valódi színek, a másikon fura a fény, és nem reális.
Az uccsó képen meg áll a baba, áll. :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?