Új privát üzeneted érkezett!

Igen Bener tudom ám ki vagy, és nem egy új felhasználó :wink:
Bikmakk rátapintott a lényegre úgy általánosságban kérdeztem :lol:

Bikmakk ez a husi recept nagyon jó :wink:
Most éppen áztatom a lábam, készülök a manikür-pedikürre.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!
Nekem sem a körzetis doki lesz a gyerekorvos, hanem egy másik kerületből való. Múlt héten elmentem hozzá személyesen és megkérdezte, hogy vállal-e minket, azt mondta, hogy igen.
Én egyből meg is kértem, hogy adja oda a recepteket, nem szerettem volna az utolsó pillanatra hagyni. Az én nevemre állították ki, csak a taj számom elé odaírtak egy nyolcast, innen lehet tudni, hogy a popsikenőcs mégsem nekem lesz azért :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Elfelejtettem még egy dolgot: az normális, ha Marci naponta kb 3-5-ször is csuklik???

Kép

Kép
dbea

Irdab – az tök jó, hogy ilyen jófej a dokid, nekünk nem adja ki előre, de olvastam már múltkor is, hogy írtátok, hogy van amelyik körzeti így csinálja, egyébként asszem, hogy három napon belül fel kell, hogy jöjjön hazajövetünk után meg asszem a védőnőnek is meg van adva valami intervallum, úgy egy hét talán.

Nikó – én már egy hónappal hamarabb vagyok, mint te, és ilyenkor nagyokat tud nőni a has, úgyhogy még neked is lehet nagy, de ha tudnád, hogy én hogy örülök neki, hogy most nincs olyan nagy hasam, mint tavaly. Minél nagyobb, annál nagyobb szívás életed végéig a csíkok és a bőrlógás.

Bea – én is sajnálom, hogy pont most lett volna a nyaralás, és minden más nyaralónak, de gondoljunk bele, hogy hogy szenvednénk 35fokba.

Villőcske maradj még anyuci hasába !!!

Irdab – én is úgy csináltam, hogy hagytam a szekrénybe cuccokat, hogy mi az ahova apa nyúlhat, ha kell még nekem, nem viszek be annyit. Én sem viszem be a babacuccokat, bár meséltem, hogy tavaly hogy jártam, apa otthon hagyta, úgyhoy most a babahordóra rá fogom rakni egy zacsiba, hogy nehogy otthon hagyja. Igaz, érdekes lenne, hogy kétszer ugyanazt rontsa el.

Szülés – én viszek hálóinget, de pl. én tök meztelenül feküdtem szinte végig, mert rajtam volt a fájásnéző gép meg az infúzió az oxyticinnel, szóval csak rám volt terítve a zöld ruha vagy lepedő vagy mi, de egyékbént nálunk adják a zöld ruhát, apának is. Ha pedig lehet, akkor inkább azt vegyük fel, nem?

Mustáros husi – olyan jól hangzik,h. ma megcsinálom, majd beszámolok, hogy hogy sikerült.

Szerintem be lehet gyalogolni, 6 perc nem sok, viszont ha a magzatvíz kezd el folyni, akkor esélytelen, mert két lépést is alig lehet menni. (ha annyira beindul legalábbis, mint nekem)

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Szerintem olyan napi tíz pelus kell, nem? (mármint mikor beindul a széklet, a kórházban még nem).Nekem kellene rá a legjobban emlékezni, de nem nagyon megy már. Szóval ha pl. 2-3 óránként eszik és mindig kakil, hogy tudjon utána megint tankolni, akkor azt azt jelenti, hogy 8szor kakil kb.nem? Persze nem törvényszerű, hogy mindig kakiljon, de olyan napi 8 peluscsere az reális nem?

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Sziasztok

Atettoo Nikó csinik vagytok :D :D :D

Gyerekorvos én is beszéltem már vele és azt mondta h csak ha megszületett akkor fogja kiírni a recepteket és ha megyszültem a védőnő szol neki és majd apa megy és kiváltsa.

Bikmakk jó kis recept kifogom probálmi :D

tegnap itt volt bnőm és azt mondta h neki anno adokija azt mondta h nem szabad gyantáztatni mert beinditja a szülést főleg a 30 hét fölött ki mit tud eről :?:

képzeljétek el tegnap h jártam elindulok a henteshez és összefütöttam a szomszéd asszonyal és mondja h ez a sarki hentes nagyon jó és olcsob is mint ahova én járok meg közelebb is van hát én meg hulye fejel oda mentem vettem 50dkg lapockát hazajövök nekifogok és csajok olyan büdös volt a hus, fogtam és vissza vittem nem tetszet nekik de kitérdekel

Na megyek a gyogyszertárba az injekciomér remélem meg jött mer két hete hiánycikk :(

Margit
Vendég

Bea - Én már Máténál is meg voltam ijedve ettől a napi sok csuklástól, de most Matyi is ennyit csuklik, úgyhogy ez tuti, hogy normális.

Ma reggel kétszer is volt összehúzódásom, de ez már eléggé fájt is, szóval kicsit beijedtem, hogy fájás, de azóta semmi. :shock:

anettoo

Jimbone - na, szegényke, csak nehogy addig elkeverjék a cuccot a kórházba.

Itigram - fúj, ez a húsos dolog elég durva, van képe car húst adni főleg egy terhes nőnek, többet ne menj oda !

Na, lövöm magam, mert már megint velem van tele az oldal. :twisted:

anettoo

Itigram, ez elég durva. De én is jártam már így, és én is visszavittem a darált húst, és sok vevő elött mondtam, h mi a szitu 8)

Jimboine, ez csak azért lehet mert már nagyon terhes vagy :lol:

Anettoo azóta nem volt fájás?

Levágtam a körmömet, hát nem volt egyszerű mutatvány, remélem már szülésig kihúzom. De egy fájást nekem is sikerült produkálnom vele, de bevettem egy magneB6rá.

Itt nagyon fülledt a levegő, és esik az eső.

Bikmakk, nálunk a kórházban adnak zöld ruhát szüléshez, de ha viszek hálóinget abban is szülhetek.

Nekem át kell mennem a másik városba hogy szüljek, nah de össz vissz 17km, és ha sietünk fél óra és ott vagyok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Nekem sem ez a kék maci volt a vonalzomón, hanem egy barna, de már hagyom ezt.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Tegnap nem mentem sehova.. :? annyira nem volt hozzá kedvem komolyan mondom lusta vagyok :!:
Pedig még legalább 1-2 napot rá kell szánnom..de Nolival az az igazság hiába kocsival megyünk azért nem egyszerűűűű apa meg 6 után ér haza akkor meg már ..áááá.

Ez a mustáros húsi jól hangzik.Én is szoktam hasonlót csinálni csak én a végén még teszek bele a megmaradt szaftba petrezselyemet és tejszint és ez olyan mártásos lesz .Ha érdekel valakit leirom..

A vonalzóm nekem is megváltozott de már igy marad :roll:

Margit jól tetted,hogy visszavitted :twisted: ne is menj oda többet.
Én a hentesemmel meg vagyok ellégedve..már lassan 4 éve csak ide járok.

Anetto el sem hiszi az ember,hogy milyen voltál az első babóval... :P

Bikkmak azt hiszem te irtad a hizásos dolgot..nyugi én 14 :!: kilót hiztam majd tölltök fel most már képet de komolyan mondom nem tudom hova mertha a régi farmerom jó rám :!: akkor ..szóval nem értem...de mindegy kilóra ennyi fogom érinteni a 20 -at :!: :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

ma egész nap olyan durván rugdos,hogy a szemem ki jön a helyéről....annyira fáj...

Gyerekdoki:szerintem nekem felirja a Noli nevére.
Nekünk se körzetes amikor hazajöttem a kórházból akkor vettük fel a kapcsolatot..

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam engem érdekelne a recept.

Kérdeznék valamit, de lehet hülyeség. Szóval kifertőtlenítem a cumisüveget, mellszívőt, stb. és azt utánna hogy rakjam el, vagy hova? Vissza a dobozába?

Adri

Kép

Kép
irdab

húú, jó sokat írtatok :lol:

Itt szakad reggel óta... De inkább ez, mint a rohasztó hőség!Ma itthonról jelentkezem, mára kaptam "kimenőt", tök jó. ÚGyhogy most be is dagasztok egy kis fánknak valót. Napok óta kívánom... :P Bár a mustáros hús is nagyon megindítja a nyálelválasztásomat. :P :P

Ágotáról és Sissiről köszi az infokat!!! Minden okés lesz most már :wink: :wink:
Anettoo, Irdab :shock: :shock: fájások :roll: :shock: én már napok óta parázok, elkezdtem rendesen félni. Aztán valahogy mindig megnyugtatom magam, hogy tök jó, hogy Zsigike meg fog születni hamarosan, és hogy tulajdonképpen a végén járunk, már nem lehet baj etc...
Anettoo, köszi a Baleás tippet, de most már lehet, hogy nem veszek másikat, marad a Neutr. Bár szerintem mintha lenne valamennyi illata??

gyerekorvos: hú, akkor lehet, hogy hamarosan ki kellene találni, ki is legyen??? A közeli vagy a sokat dicsért :?: :?: :?:

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Helo Adri :lol:
én jobb híján visszatettem, a cucliknak meg egyébként is elkülönítettem egy külön polcot a konyhaszekrényben, oda már csak a kifőzötteket teszem be :wink:

madaran

most nézem, nekem meg napocskám lett a babakocsi helyet... Végül is 8) 8)

madaran

Na én úgy csináltam de lehet,hogy hülyeség...,hogy van egy olyan zacsim aminek olyan zárós a vége elhúzom és kész..hú ezt aztán jól leirom és abba tettem bele.

Mindjárt leirom csak iszok egy kávét.... :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

madaran, most lebuktál: Te loptad el a napocskám! 8) (Cserébe nálam meg a Te babakocsid van?)
És nekem is ez a dilemmám a gyerekorvossal: a közeli vagy a jóhírű? Azt hiszem, kezdetben kipróbálom a közelit és ha tényleg nem jó, akkor váltok. (Bár, hogy nem jó, azt honnan fogom tudni? Vagyis hogy szakmailag nem jó - mert ha bunkó, az nem annyira érdekel, ha közben nagyon jó orvos...)

Itigram, tegnap én is hasonlóan jártam: a kajáldában a milánói makarónit penészes sajttal szórták meg... :( Persze én is visszavittem, kértem egy adagot sajt nélkül, szerencsére szó nélkül kicserélték. Úgyhogy ebben a két napban már hanyagolni fogom a sajtos kajákat! :)

Kép

Kép
hmbori

Húsit felvágom szeletekre sóz,borsóz ,kis mustár kicsit állni hagyom...
olajon vagy zsiron megsütöm ha kell egy kis vízet öntök alá pirulás után,hogy párolodjon is egy kicsit amikor kész (puha) kiveszem a serpenyőből .
Egy másik eénybe hagyma kockára dinsztelem (egy kis kockára vágott bacon..de nem muszály de akkor ezt nem kell sózni mert az sós)bele 20dkg gomba és még pirir.Ezt bele egy tepsibe 7 tojást ráütök 1dl tejszinnel és bedoboma sütöbe és mgsütöm.ennek ellég érdekes lesz előszőr az állaga a széle hamarabb megsül de a végén mindenhol átsül.
A megmaradt szaftba a serpenyőbe mustár petrezyelyem 1dl. tejszin és egy kicsit átrottyantom.
Amikor a tojásos köret is kész akkor felvágom téglalap alakura és rá a húsi és a mártást is rácsörgat.. :P
Itt a köret a tojásos gombás felfújt vagy mi de szerintem nagyon finom...

Ha valamit nem érthetően irtam le szóljatok...és érdemes kipróbálni mert hamar van kész és nekünk nagyon bejönnnnnn :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bori :lol: :lol: napocskáért babakocsit :lol: :lol:
asszem nekem is ez a megoldás tetszik jobban: közeli és kész. RÁadásul a közeli kb 5perc babakocsival, szerintem praktikusabb megoldás. Ráadásul rosszat nem hallottam róla, nem sztárolják, ennyi... :roll:

Mit gondoltok ,nagyon elavult nézet, hogy éjszaka nem adunk a béjbinek szopit, csak teát v. vizet, hgoy ne terheljük a gyomrát??? Mindenhol mást olvasni :evil: Ja, és szerintetek mi a jobb, ha 3-4 óránként kap, vagy ha akkor, amikor sirdogál???? ja, és minden etetés után érdemes fejni??? Tapasztaltak és nem tapasztaltak, hogy tervezitek??? valamiért szimpi nekem, hogy éjszaka nem kell terhelni a kis gyomriját......... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

madaran

Hmbori majd úgy is meglátod :P megérzed..meg hát úgye itt leszünk és lesz összehasonlítási alapod :wink: hogy bánik a gyerekkel nem e durván adja be az injekciókat,alapos e ilyenek bizz magadban :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bim-bam :P :P :P :P :P ez a recept :P :P :P hmmmmmm! muszáj volt így délben :wink: ? el is mentem septiben...

madaran

Madaran szerintem ez tök váltózó az első időben 100%,hogy éjszaka is fel fog kellni enni és sirni fog.De ahhoz,hogy ellég tejcsi legyen éjszaka is szopiztatni kell nem ellég a tea meg a viz..De a teát szerintem nem is kell erőltetni ellég a bébiviz napközben is.
Én minden szopi után fejtem is.De az is válltozó.ki igy ki úgy.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Mostanra sikerült netet varázsolni a szobába. Ebédelünk, aztán jól visszaolvasok :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Milyen az idő Lina?
Tündiék is ma mentek?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

bim-bam :lol: a bébivíz a janás, ugye ,vagy van másmilyen is? és azt mikor, csak úgy nap közben is?

szia LInácska :lol:

Kandi régen volt, tudtok Róla vmit??? :?:

madaran

Sziasztok Csajok!

Én Tárnokon lakom szülni viszont a 11 Kerben fogok, az M7-esen kb fél óra az út de ha a férjem megnyomja 15 perc alatt bent vagyunk, így volt Jázminnal is. :D

Én a 11 kerbe hordom Jázmint dokihoz az itteniről inkább nem is beszélek, nem vette észre, hogy Miminek arcüreg gyulladása van. És lehúzódott a tüdejére. Váltottam sokan ajánlották ezt a gyerekdokit és nagyon jóóóóó. És Marcusnak is ő lesz a dokija, igaz ha ki hívom fizetnem kell érte, de inkább mint ez a doki, mondjuk az itteninek is kell.

Én Jázmint éjszaka is szopiztattam. Az elsó hónapokban kell is meg igénylik is.

Nagyon jók a pocakfotók,és a receptek is.

Nekem a pocak körfogatom nem nagyon változik egy jó ideje 95cm.Viszont már én is 9 kg nál tartok :oops: Nem bírom megállni, hogy ne egyek édességet. :lol:

Írtam Áginak, de nem válaszolt még.

Mindenkinek szép napot.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

beusmimi :lol: Asszem leinformálom a védőnénin keresztül a közeli dokit. Mer azér vannak hülye orvosok... :roll: :roll:
Hány hónapos koráig szopott JÁzmin éjszaka is?

Édesség: hát, ugye én is sokat zabálok (nálam a péksütik jönnek be nagggyon), de még +6nál járok....

pocikörfogat: 103cm :shock: alakul

madaran

Sziasztok!

Leesett a babakocsi napocska :lol: :lol: :lol:

Beus!Kihez vittet Mimit a XI kerbe dokihoz??
Én a Fannit anno hordtam maszekban egy XI kerületi gyerekorvoshoz.Nem tudom mi van azóta vele,de akkoriban jó doki volt..Dr Magyar Vilmos névre hallgatott...
Viszont tényleg évek óta nem hallottam róla.

Szopi...
A Szabi igény szerint szopizott,éjszaka is...Nekem eszembe sem jutott nála,hogy teát vagy vizet adjak neki ha éhes.Még annyira kicsi és fejletlen a gyomrocskájuk.Nem is értem,miért kéne éjszaka vizzel teával tömni???
Én elavult nézetnek tartom..Ez kb akkor volt divat,mikor a Fanni született de semmivel sem jutottunk előrébb vele.Sőt a Fanni pl 4hós koráig nagyon nagyon pocakfájós volt,a Szabi alig volt pocakfájós.
Fejés...Ha kevés a tej akkor nagyon hasznos,hiszen növelhető így a tejmennyiség.Én nem fejtem szopi után a Szabival.Előtte viszont picit fejtem,mert a hasfájás ellen nagyon jól bevált,ugyanis a híg cukros eleje okozhat pocakfájást a babáknál...
De ha van elég tej akkor felesleges fejni szerintem.Ja a cici nem ürül ki sosem,ugyhogy ne higgyetek annak a tévhitnek,hogy szopi után ki kell üríteni..ezzel max jó kis mellgyuszit lehet össze szedni,ha felszaporítjuk a tejet és egyszer elfelejtjük lefejni..No mert,kinek van kedve éjszaka is 2-3óránként fejni ha nem muszáj?

Ja mi még nem próbáltuk ki ,mennyi idő alatt érünk a kórházba.De Érdről csúcsban a János kórházba bemenni lehet akár másfél óra is,amúgy meg 15-20perc :lol:

mimi12

Bim-bam,
mi is, Tündiék is tegnap jöttünk, csak mára sikerült elintézni, hogy a net is működjön. Délelőtt átbicikliztünk Tündiékhez, aztán ők visszakísértek minket. A csajok kicsit játszóztak, aztán menniük kellett ebédelni.
Hallod én ezzel a GYED előtti 180 nap megemelésével nagyon nem értek egyet, mert a rendesen dolgozókkal is nagyon kiszúrnak. Én 1998 óta folyamatos munkaviszonyban vagyok, csak ugye volt némi szünet, mikor gyereket szültem. A két gyerek közt mindenképpen vissza akartam menni, hogy normális GYED-et kapjak, ne csak a minimálbér után számítottat. Ugye alakult, ahogy alakult, lett közte 17 hónapom is. De, ha rögtön jött volna a gyerek, akkor gyorsan kiveszem a szabijaimat, még dolgozok 3 hónapot, és terhesség alatt is megvan a 180 nap. DE 360 napot esélye nincs az embernek összehozni, mivel csak 280-ig babás, tehát egy következő gyerekkel már nem tudom megcsinálni, pedig mindenképpen kicsi korkülönbséget szeretnék.

Csuklás: nekem is épp csuklik Levi. Szerencsére elég lent érzem, remélem visszafordult rendesen irányba.

Dbea,
normális akár napi 10 csuklás is, bármennyi. Iszik a magzatvízből, és valahogy ezzel gyakorolja a lélegzést. És neki egyátalán nem kellemetlen. Én azt vettem észre, hogy általában akkor csuklik, miután én ettem. Úgy egy fél órával. Szoktam is kérdezni tőle, hogy mi van, leért a kaja??? Bár gondolom sok köze nincs hozzá.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Csajok!

Mimi: én is hozzáhordom Jázminom, olyan jó doki szerintem, első benyomásra kicsit nagyképűnek látszik de egyáltalán nem az.

Én Mimit 3-4 hónapos koráig szopiztattam éjszaka, igényelte. De mondjuk eleinte másfélóránként evett a kicsikém mert hamar beájúlt és keveseket evett egyszerre.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Lina: de 2 éven belül kellet 180 napot produkálni most azt hiszem nem 2 év hanem több időt adnak ..akkor meg bőven belefértek mert a gyás,gyes gyed is beleszámit sőt a táppénz is és ha valamilyen sulit végzel az is.

Madaran:én a Humannás bébivizet vettem neki de éjszaka soha nem ittattam semmivel csak szopi amikor nem lehetett abba a bizonyos 2 hóba akkor tápszer.Noli 2 éves kóráig nem ittattam semilyen csapvizzel...ez az én hülyeségem tuti mert elég lett volna 1-ig.
6 hós kóráig szerintem éjszaka is ettünk :P
Eleinte csak abból fogunk kiállni,hogy szopi,büfi,kaki és igy szépen sorba.... :lol: 2-3 óránként.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bea!
No akkor még él a Vili :lol: :lol:
Amúgy az autószerelőnek akihez jártam,jó haverja.Én ő általuk kerültem hozzá.
Hát nagyképűség ide vagy oda,ha jó doki kit érdekel??
Amúgy a Fannit évekig kezelte.Szintén arcüreg gyuszi,de neki már idült volt..
Érdekes antibió nélkül ki tudta kezelni.Míg jártunk hozzá 1x írt antibiót.Akkor pl a körzeti doki ránézésre megállapította,hogy kicsit piros a torka a gyereknek de amúgy semmi különös.Mindezt 39 valamennyi lázzal..El vittem a Vilihez és 3m-ről mondta a Fanninak,hogy nyújtsa ki a nyelvét.Majd közölte,hogy skarlátos.
Amúgy ha jól tudom dolgozott valahol az Osztrákoknál is mint gyerekorvos..

Linácska!Azt hiszem kicsit félre érted ezt a gyes gyed dolgot...Te úgy lettél elvileg terhes,hogy még gyesen voltál Lilivel,a Gyes bele számít a munkaviszonyba,a táp pénz is bele számít,így simán meg van az x napod ha arrol van szó.Ha szeretnétek még babát,akkor is meg lesz az x napod,hisz gyeden gyesen leszel és ezek is munkaviszonynak számítanak.
Ez a törvény,azokra vonatkozna,akiknek nincs x ideig jogviszonyuk..
Azért lássuk be.Kicsit beszélhetünk magunk ellen is...
Pl a gyes az alanyi jogon jár.Mikor a Fanni született nem járt alanyi jogon.
Majd jött xy x párt és bevezették alanyi jogon járónak a gyest.Ok nem nagy összeg,de onnantól elszaporodtak az alanyi jogon megigényelt pénzek...
Van ilyen ismerősőm akinek a 38év alat kb 5év bejelentett melója volt.Véletlen terhes lett ,akkor már jó 3-4 éve nem volt semmi munkája,vagyis feketén melóztak,és járt neki a gyes...A hozzám hasonlóak álltal befizetett járulékokból..
Szóval ha így nézzük.Ne már én mi tartsuk el azokat akik nem akartak sosem melózni és sosha nem fizettek még eü hozzá járulást sem...

mimi12

madaran,
amíg a baba kicsi, egyszerűen szüksége van annyi kajára, hogy éjszaka is adjál neki.
Valamint ha rendesen eszik minden szoptatásnál, akkor elvileg nem fog az éhség miatt sírni sűrűbben, mint 3-4 óra. Minden sirdogálásnál én nem rohannék megszoptatni...

De hát ugye nekem még nincs...
Elolvastam azt a szoptatós könyvet, amit ajánlottam pár hete, és ennek alapján én úgy döntöttem, hogy a cumisüveget mint olyat, megpróbálom elkerülni - ha sikerül.
NA jó, nyáron fog születni, biztos sokszor szomjas is lesz - állítólag szomjoltónak is nagyon jó a szoptatás, ez persze soronkívüli "szoptatást" jelent, de az állítólag nem tart tovább pár percnél, és csak a tej legelejéből, a híg részből "iszik", mondhatni nem is eszik.

Aztán most elkezdtem olvasni a Suttogót (egyből a harmadik kötetet, nem kínlódom az első kettővel.. :) ), hááát, nem csodálom, hogy nagyon megosztja a népet...
Az első fejezetek, amik a napirendről szólnak, nagyon tetszettek. Ennek az a lényege, hogy legyen a babának egy napirendje - ami nem óraműpontosságot jelent, inkább az események sorrendje a fontos. "4É" = Étkezés --> Ébrenlét --> Édes álom (+ eközben az Én időm). Szóval a lényeg, hogy evés után legyen az ébrenlét ideje, hogy ne kösse össze a szopoizást az elalvással, és később is csak úgy tudjon elaludni. Ez nekem azért is szimpatikus, mert sosem értettem, hogy a pelenkázást mikorra időzíti az ember. Mert evés előtt kicsit hülyeségnek tartom, mert az evés reflexesen beindíthatja az ürítést (felnőttnél is). Evés után meg hogyan, ha belealszik???
Na szóval ez azt írja, hogy ne engedjük belealudni, és utána is tartsuk ébren - egy újszülöttnél ez mondjuk 5 percet jelent, később egyre többet, akár egy órát is. Utána aludjon, és ébredés után egyen megint.
Maga a ciklus hossza függ a baba súlyától és korától, mindenesetre nem aza fontos, hogy az óra mit mutat, hanem nézni kell a babát, hogy ő mit szeretne, de a hangsúly a sorrenden van.
NA eddig nagyon tetszett.
Utána rátért a kaja-témára, nekem ez elég meredek volt, őszerinte 2 hetesen feltétlenül tanítsuk meg cumisüvegből enni! És hosszan ecseteli, hogy miért jó az, ha vegyes az étkezés: szopizik mondjuk napi 2x, a többi időben tápszert kap, ami milyen jó, mert akkor te felszabadulsz, vissza tudsz menni dolgozni (amerikai a könyv, ott ugye 6 hetesen visszamennek), és más is meg tudja etetni.
NA ez a része annyira nem tetszett, ezt nem fogom követni...
Mindjárt jön az elaltatásos fejezet... :)

Persze ez még mind csak elmélet, lehet, hogy a kisgyerekes anyukák most jól megmosolyognak...:) Hát majd kiderül, hogy sikerül... Mindenesetre most úgy tervezem, hogy lesz napirend, de nem nagyon szigorú, és fél éves koráig csak szopi, semmi víz vagy tea.

Ja, a babavízről épp van egy poszt a Porontyon.:
http://velvet.hu/poronty/2009/06/24/fiz ... a_babanak/

Kép
bikmakk

Húú Bikmakk,tudtam én hogy nem kell elolvasnom ezt a Suttogót.(inkább maradok az eredeti Suttogónál :lol: )
Szóval,felháboítónak tartom ezt a cumisüveg témát...Azért kíváncsi lennék,ki az a Magyar szakember aki ehhez a nevét adja??
Nyári babaitatás.A Szabi januári és túlélte egész nyáron cumisüveg nélkül...bőven elég volt neki a ciciből ivás.Persze akinek nincs rendesen tejcsije az más.De ismerek olyat akinek pl tápis volt a gyerkője és neki sem kért inni a baba mást.Hiába kínálgatta öklendezett a gyerek a más itókától.
Babavíz.Én nem adtam szinte egyik gyerekemnek sem itthon.Ha víz kellett akkor forraltam a vizet.Természetesen útközben ha kellett vettünk néha babának való speckó vizet.De nagyon ritkán...
Megmondom őszintén,én lehúzásnak tartom...
Pl a páromék cégéhez járt egy áruszállító.Ő mesélte,hogy a x nevű drágább(talán Margitszigeti vagy valami hasonló)vizet és a t gazdaságost ugyan ott palackozzák :roll: :roll:

mimi12

Köszi a tippeket, hát meggondolandó... Tényleg kell -e víz, ha ott a tejci...
BIkmakk :lol: Köszi a Suttogós kommentárt, az elején írtak tényleg nem rosszak, én sem hallottam még ezekről semmit, de jónak tűnik, hogy evés után nem letenni még! De tényleg, mi van ha nagyon bealszik???? A cumisüveges etetés pedig baromság sztem is. Remélem, lesz tejcsi és nem szorulok rá.
a cikket elolvastam, köszi, elég meggyőző...

madaran

No én meg találtam egy olyat,hogy állítólag a babáknak való víz Na tartalma max 0,02mg/l lehetne??
Kíváncsi lennék melyiknek mennyi ez az értéke??
De amúgy múltkor írtam,úgy tudom a felnőtteknek is 1mg alattinak kéne hogy legyen??De aztán lehet hogy 6mg, nem emlékszem pontosan de az tuti,hogy 10 alatti.
No akkor lehet meglesni az üvegeken,hogy melyikben hány mg Na van feltüntetve???
Nagyon kevés az amelyikben 10 alatti..
Én nem értek hozzá,de állítólag nem jó az sem ha sok az ilyen olyan összetétel..

mimi12

Elolvastam a vizes dolgot...hogy lehúzás vagy nem én nem fogok neki adni csapvizet az tuti én sem iszom meg.A gyógyszertárba megveszem a Humanás bébivizet és kész :lol:

Suttogo: valakinek bejön valakinek nem ez is speckó nekünk nem.Az altatásrésznél amikor a gyerek hátát kell simizni és,hogy elaludjon Noli hangosan kinevetett mindig...nállunk ez az etetés,éber,játszás...stb...dolgok sem jöttek be mert én nem tudok annyira rendszert tartani....,hogy most mi mit és kész én Nolit mindenhova vittem magammal és most a csajt is fogom meg hát ott lesz a bébiuszás a masszás meg még kitudja mire csábulok el... :P ,hogy kimozduljunk :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Nállunk noli a szopi közbe mindig bealudt és a talpát kellett csikizni,hogy valamit egyen a büfit meg félálomba nyomta ki mindig... :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csilla!
Én az ilyen könyvekre csak azt szoktam mondani,hogy ok van olyan gyerek van ilyen gyerek...Viszont nem bizti,hogy a miénk is úgy fog működni mint a könyv írójának a gyereke :lol: :lol:

Víz...Nekünk nem telik arra a drága víztisztítóra.De ha lehetne választani akkor azt választanám.Volt a hugoméknál ilyen bemutató..Háát a bébivíznek is büdös iszap lett a tetején...Gusztustalan volt na...

mimi12

Mimi,
nem értettem félre ezt a GYED dolgot, max nem azt írtam le, amit gondoltam. Tudom, hogy járni fog nekem, mert van folyamatos munkaviszonyom... (amúgy mikor terhes lettem, én már GYES mellett dolgoztam Lili 1,5 éves kora óta). Nem az a baj, hogy nem leszek rá jogosult, hanem a TGYÁS-t, GYED-et mindent akkor nem a fizetésemből számolják. A TGYÁS legalább nincs maximálva, mint a GYED, akkor legalább még fél évig jó pénzt kapok.

Bim-bam,
na ezzel a rendszerrel én is így voltam. Nem is tudtam volna napirendet tartani, mert mi is annyit mentünk. Amúgy a Suttogót elolvastam, mint a 3-at, azért van, ami bejött belőle.

Víz: én PI-vizet adtam Lilinek, olyan fél-egy éves koráig, aztán itta a csapvizet. Vagyis a tápszerét ezzel csináltam, mert amúgy inni nem nagyon ivott külön. Egyszer-egyszer vettünk babavizet, ha mentünk valahova. Mondjuk nekem a pi-víz ingyen van, apu feleségének van pi-vizes boltja, úgyhogy kézenfekvő volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Na Linácska,most már nem értem :lol: :lol:
Dolgozni gyes mellet lehet vissza menni nem??Vagyis ha Lili még nem volt 2éves akkor a gyededet lemondtad gyesre,hogy dolgozni menj vissza??
Amúgy elvileg bele kéne hogy számolják szerintem majd a későbbiekben is.
Vagyis ha megszülsz és 2év múlva vissza mész melózni ,kapsz jó fizut,akkor az bele számít a majdani gyedbe szerintem..Merthogy a 2éves munkaviszonyod meg volt.
ŐŐŐŐ kevesen tudják.Ha valaki otthon van gyeden,és terhes lesz ,,a majdani gyest kaphatja apuka,ezáltal a kismam elmehet tp-re,és ez bele számít majdani tgyás-gyed be.Vagyis elvileg ezzel növelhető is az összeg,ugyanis ezeket is bele számolják abba,hogy ki mennyit kap...
Aki pl tp-n van,annak a tp-t számolják,aki melózik annak a munkabárét.
Viszont a tp sokszor pl jelentősen több mint a gyes.

mimi12

Sziasztok! Írtam délután, és most nem találom! Hülye gép! Na mindegy!

Ágotáról nincs hír??????

kovisziszka

A gyed, gyes dologhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy a munkáltatókon is sok múlik! Sokan nincsenek bejelentve, de kénytelenek dolgozni! A járulékfizetés a munkáltató gondja ! Bár én ilyenbe már nem megyek bele, mert lassan öt éve pereskedem egy régi munkáltatómmal, és nem lehettem gyeden a fiammal, pedig szétmelóztuk neki az agyunkat is!

kovisziszka

Sziasztok Csajok!

Írt Ági: "Még 2in1 vagyunk. Talán holnap átkerülök osztályrá. Akkor lesz netem is. Puszi Mindenkinek."

Suttogó: én olvastam mind a kettőt. Jázmin hasfájós volt és nem fokoztam volna neki még jobban, bevágom az ágyba és hagyom hagy sírjon. Épp elég volt, hogy három hónapos koráig csak és kizárólag szélcsővel tudott kakilni. 2 gyerek mellett meg nem hiszem, hogy minden szabályt be lehetne tartani. Szerintem ezzel nem csak én vagyok így. Én úgy vagyok ezzel megvan a napi rutin, így is. És remélem Marcinál is meg lesz.

Víz: én is humanát és jana vizet használtam, egy éves koráig. Aztán sima vizet, de mondjuk Mimi 5 hónapos korától tápizott. És így egyszerűbb volt. Jázmin sem kért tápin kívül mást inni.

üdv
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Mimi,
na mindegy :lol: Amúgy igen, én lemondtam a GYED-et, elmentem GYES-re, és GYES mellett vissza dolgozni. Az az igazság, hogy nekem a fizetésem és a maximum GYED között is százezres nagyságrend van, és már nagyon nem volt mindegy, egyszerűen nem éltünk meg. Másrészt meg ugye én 2007 májusában terhes lettem, gyorsan intéztem, hogy 180 napra vissza tudjak menni, hogy a fizetésemből számolják a 2. babánál is a dolgokat, csak ugye az a baba nem maradt meg, viszont ha már intéztem, akkor vissza is mentem, csak 1-2 hónappal később.
Ezt a GYES apukának+anyuka táppénzen dolgot én is hallottam, de mivel én dolgoztam, én kaptam együtt a kettőt. Szóval egyszerre voltam GYES-en és táppénzen még 15 napig, amikor kiderült Levi és amíg nem lett 3 éves Lili. Meg még sokszor, amikor Lili beteg volt. Csak 180 napig nem lehet a gyerek jogán táppénzre menni (vagyis lehet, de akkor minimálbér után kapod a táppénzt), 180 nap után az is működik.
Na a lényeg, hogy ha a megelőző 2 évből kell összeszedni akár 180, akár 360 napot, és az nekem GYED vagy GYES, akkor ok, hogy kapok a következő gyerek után is ellátást, csak akár a táppénz, akár a TGYÁS nagyon kevés lesz, ahhoz képest, mintha a fizetésemből számolnák.

Beusmimi,
Ágota nem jelentkezett???

Tündi hívott délután, Luca meg apukája pancsiztak a Balatonban. Mire Lili du. 5-kor felkelt, már nem volt olyan jó idő, úgyhogy az én lányom csak bugyiig ment bele a lépcsőkön. Na de majd holnap :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Niko
Aranyos kis pocid van :wink:

Gyerekorvostól milyen recepteket kaptok? Lehet, hogy nekem is kell az orvossal beszélnem mielőtt megszületik Mili?

Bikmakk
Szüléshez vihetek saját holmit is, de adnak is hálóinget.

Pelenkát én nem veszek sokat, egy csomag elég lesz. Apa tud majd vásárolni, ha szükséges.

Dbea
Mili is csuklik :lol: :wink:

Jimbone
Te szegény :cry:

Margit
Hentes :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Ilyenkor örülök, hogy tudom a hús származását, ami az asztalunkra kerül :wink:

Anettoo
Vigyázz magatokra!

Receptek :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Madaran
Általában az igény szerinti szoptatást javasolják.

Babavíz :roll: :roll: :roll: :roll:
Még nem is hallottam róla.

Linácska, Tündi
Jó nyaralást!
Vendég

Sziasztok!
Tudom, hogy már sok szó volt róla, de azért megkérdezem: ti hallottatok már a Reer légzésfigyelőről és bébiőrről egyben?
Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Kipróbálom,hogy milyen a mobilnet :wink:
Apa hozott nekem laptopot+net lehetőséget :lol:
Most úgy néz ki, hogy Villőt sikerült maradásra bírni, de a dokim nem enged haza.
Kapok gyógyszereket, infúziót. Fekszem, csak a mosdóig mehetek.
Vendég

Ágota,
de jó, hogy tudtál jelentkezni!!! És főleg, hogy Villő marad még.
Akkor Te már csak babával jössz haza a kórházból???

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?