Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztiok CSajok!

Írt Ági: "helyzet változatlan. Infúzió megy. Várunk, méhszáj egy ujjnyi"

Üdv
Bea

Kép
Kép
beusmimi

Spulni: mivel diéta van nem ehetek semmi édességet így az enyhén csokis Maltofer nekem megváltás :lol:
A babából én sem érzem hogy éppen melyik testrésze hol lehet csak gondolom. Mivel már fejjel lefelé van így gondolom hogy a bordáimat a lábával rugdossa :lol: Viszont estére valahogy mindíg kifeszíti magát bal oldalra a köldököm mellé és akkor egy nagyobb kerek darabot érzek, talán a feneke lehet :?:
Vendég

Jaj, én most vettem észre Irdab pocakfotóját :oops:
Idab: lent van a hasikád, az enyém is ilyen állású kis csíkos :lol:
Vendég

Áginak: Nagyon sok kitartást! Villő baba tessék bent maradni még! Gondolunk sokat rájuk! Még különben sem ez a topic lenne soron, szóval , Júniusiak, Júliusiak előre, augusztusi babák bent maradni még! 8) Tudjátok 37.hétig?!

kovisziszka

Ágota: remélem minden rendben lesz. Kitartás.

Sissi: Nektek is sok egészséget!

Haskörfogat: Hát én most mértem 116 cm.

Pelus: nekünk a Libero vált be, és biztos hogy most is azt fogunk hazsnálni.

Anetto: Én most nem fogadok szülésznőt. Szerintem mindenki nagyon rendes.

Ha már megigényeltétek a szocpolt, akkor miért nem kapjátok meg? Nem úgy van hogy megkapod és utána kapsz valahány évet amikor meg kell hogy szülessen a baba?
Egyébként azt halottam hogy szeptembertől újra lesz, csak másképp fogják hívni.

Kérdés: A házassági anyakönyvi, hány napon belüli kell hogy legyen?

Kép

Kép
ádibaba

Spulni: nekem ez a roomingos dolog nem jött be :roll: nincs látogatási idő ,csecsemősők :twisted: szóval ááááá soha...
Orvos is egy k@csög volt (választott) kint volt a gyerek feje amikor bejött...szóval nekem nem jó élményem van utána de ez csak az én véleményem :wink: lehet,hogy változott a helyzet :wink:

Ági:na ez már valami jó,hogy nem rosszavbb a helyzett..

Beus igen arra gondoltam :P

Szocpol,gyes ,gyed hasonlók..
Szocpollal nem nagyon értek eggyett,hogy megszüntetik de lesz más de a gyes 2 évre azzal naggyábból igen és annak meg kifejezetten örülök,hogy a 180 napot megemelték..mert akinek 2 évig nincs meg kisebb megszakításokkal a 180 napja akkor ott igazán gondok lehetnek ,hogy miért nincs munkaviszonya és akkor az kmiért vállal gyereket...És ha nem fizetett be akkor miért járjon neki valami is....
A befagyasztásról meg annyi,hogy ez nem csak minket érint a nyugdíjasokat is.Valamit valamiért...
De úgy is kormányváltás lesz és akkor minden más lesz...
Mondjuk én nem vagyok se jobbos se balos (de inkább ezzel a kormánnyal értek eggyett)DE ha nyer a "narancs" mi tutira jobban fogunk élni a sok narancs munkák miatt.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Szocpol, ha már megigényeltétek akkor jár, ha produkáljátok a 2 gyereket 8 éven belül.
De ha a bankkal úgy kötnétek a szerződést meg, hogy a banki hitelszerződés dátuma július 1 vagy utánna akkor nem jár.

Írtam Sissinek, és összefoglalva ezt írta: Ha Ati 2000 g-os lesz akkor mehet haza Ati, tegnap óta 70 g-ot gyarapodott, és anyukájáéknál sajnos nincs net, de megpróbálja megfűzni őket, hogy kössék be. Puszil mindenkit.

Nagyon örülök, hogy Ágiék még egyben vannak.
Köszi Beus az infót. :wink:
Anettoo, Piroska Ti nem raknátok fel képet?

Adri

Kép

Kép
irdab

ÓÓÓ nem az lett vastag amit akartam. :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Anettoo: a júliusiaknál már 5 baba van, ebből egy ikerpár. :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Ádibaba házassági anyakönyvi kivonat, kórháza válogatja, nekem 90 napnál nem régebbit kell bevinnem.

Adri

Kép

Kép
irdab

Anett!
ezt a szocpolt már hónapokkal ezelőtt mondták...
Mi emiatt is nem estünk neki,mert mondta egy ismi,hogy nagy az átfutása.
Gyes gyed..
Mikor a lányom született 14 éve,akkor nem járt alanyi jogon.Vagyis ahhoz,hogy valaki gyest kapjon dolgozni kellett.Akkor gyes volt csak,és a csp kb 2000ft volt,majd 5000ft lett.Mikor a Szabi született kb akkoriban emelték a csp-t fel.
Szocpolra csak annyi...mi pl csak fél szocpolt vehetnénk fel,3gyerekre 2,5milla körüli összeget.Ez talán elég lett volna arra,hogy előszobát+ egy szobát felhuzzunk.Viszont ha nemelég akkor még hitel is kellett volna,annak a törlesztésére pedig nincs pénzünk.
Nehéz helyzet,így sem jó úgy sem jó...
ANett nektek lett volna tervetek a szocpollal??Vagyis pont ez az összeg hiányzott volna egy nagyobb lakáshoz,ami ujjépítésű??mert én úgy tudom arra adtak csak teljes szocpolt..Vagy nem??

Áginak továbbra is kitartást!!!
Jó lenne még 2hétig bent tartani Villőt!Bár már most is rendben van ha megszületik,vagyis már érett a megszületésre.Csak azért 35hérte születettbabákat már 1-2 hét után haza engednek,és ez az ami nem mindegy.

Tágulás..szerintem ez annyira egyénfüggő.Nekem pl a méhszájam olyan volt mint a beton.Kézzel tágítottak,és eléggé durva volt.A szülésznő azt mondta,ritkán találkozik ilyennel.És valószínű ezen még a csode sem segített volna.VIszont kézzel tágítás után beindult rendesen és pik pak megszületett a Szabi :lol:

mimi12

Irdab: teszek fel képet de csak a te kedvedért
Kép pocakfotó
Kép pocakfotó 1
Kép pocakfotó 2
Vendég

Noémi: a kézzel tágítás nem fájt? Tökre megijedtem, mert a legutóbb azt mondta a dokim hogy nagyon kemény a méhszájam. Jaj csak ne keljen kézzel tágítani :cry:
Vendég

Csilla!
Szerintem semmi nem fog kormányváltásnál változni.Csak a szájuk nagy,viszont megszorításokat kell csinálni különben éhen döglik az ország...
Viszont azt én sem értem miért a gyedet bactatják meg a nyugdíjat???

Viszont a 13havi cuccokról annyit.A párom ilyet sosem kapot,nekem sosem járt.Akkor másnak miért jár???Miért ér a párom kevesebbet vagy én mint pl egy közalkalmazott??Ne sértdjön meg senki,de most tényleg...
Befagyasztás...
Egy ismerős anyuka Erdélyben él....Ugyan ennyibe kerül ott is az éléet,és kb 2-5000ft.nyi cspt kapnak...
Ma egy gyerekre itthon 13300 a csp...Ha ezt befagyasztják 2évre,akkor kb éves szinten elesünk 1-2000ft-tol.Noén ezt felajánlom az országnak :lol: Nehogy már azt a havi 2-300ft-nyi emelést sajnáljuk.Bocsika de ez kb 3napi rötyipapír nálunk :oops: :lol:

Amivel kinyírják az országot az az lesz,ha az üdülési csekket kajajegyet stb-t megcsesztetik,mert ha nem megyünk Belföldön nyaralni pihenni akkor nem fogyasztunk ha nem fogyasztunk akkor a vendéglő is lehúzza a redőnyt és a száklások is üresen fognak kongani.Szóval ez lesz majd a csőd és a nagy gáz...
ÁÁÁ amúgy ez anynira érthetetlen ez az egész politika...

mimi12

[quote="irdab"]A írta:irdabnettoo: a júliusiaknál már 5 baba van, ebből egy ikerpár. :lol:

ÖÖÖÖÖÖ - na, akkor jól elnéztem, de nem találtam sehol és most, hogy az egyik csajszi holnap befekszik írták, hogy beindul a babaözön, erre gondoltam, hogy akkor még egy sincs :oops: :oops:

A szocpollal nálunk az a helyzet, hogy van hitel a lakásunkon és szeretnénk költözni, telket venni és építkezni.
Na, mármost épp annyi kp-nk lenne, ha a hitelt befizetnénk (számolva az 1,5 millió szocpollal), hogy a kinézett faluban meg tudnánk venni kp-ba a telket, hogy nem maradna hitelünk, illetve még maradna valamennyi elkezdeni télre a dolgokat és várni kicsit, hogy jobb legyen a helyzet.

Ennyire persze nem egyszerű a dolog, de így tudnám nagyjából elmagyarázni.

Arról már nem is beszélve, hogy akartuk igénybe venni a fiatal házasok jó kamatozású hitelét a továbbiakhoz majd, de azt is eltörölték.

Ezzel csak az a gond, amikor az ember számol vele és füstbe megy.
Ok, hogy már régóta (fél éve) mondják, hogy törlik a szocpolt, de még két hete is azzal nyugtattak, hogy akik már most terhesek, azok még kapják....hát nem.

Én sem akarok politizálni, főleg nem itt a finisbe, amikor nagyobb dolgok vannak, minthogy anyagiakkal és hülyékkel foglalkozzunk. :)
Csak írtam, hogy jó szomorúak vagyunk, hogy lehet, hogy maradhatunk a kis lakásba, mert hitelt nem akarunk felvenni. A lakásunk meg ugye 40nm négyünknek. :(

Tényleg lesz valami más, csak más lesz a neve? Én ezt nem is hallottam.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Szocpol teljes összegének megigénylése csak új építésű lakásnál vagy építkezésnél lehetséges, akkor még úgy is, hogy nincs meg a gyerek, vagy gyerekek.
Használt lakásnál csak a meglévő gyerekek vagy gyerek után jár, és a szocpol összegének a fele. Ezért hívják félszocpolnak. Átalakításkor, és hozzáépítéskor is jár, de az összetettebb, sok feltételnek meg kell felelni.
És csak 35 éves korig vehető igénybe. Vagyis a 35-öt nem töltheted be a felvételkor.

Adri

Kép

Kép
irdab

Szocpoltéma: akit nem érdekel pörgessen, mert most csak arról írok. :oops: :D
Nálunk ez így működik (csak ezt sokan nem is tudják, hogy így is lehet):
Szóval vettünk egy lakást, amin még van hitel.
Eltelt két év, terhes lettem, megszületett Máté. Ennek fejében az állam adott nekünk szocpolt, 900eFt-ot, de csak úgy, hogy a meglévő hitelünkből egyenlített ki (ami több millió). Most jön a második gyerek, úgy volt, hogy ad még 1,5 milliót, ha még mindig van hitelünk.
Viszont ehhez az kell, hogy ne add el a lakást, ha eladod, akkor átviheted egy másik ÚJ lakásba, telekbe, stb.-re, de használt lakást nem vehetek még tíz évig, mert akkor vissza kell fizetnem.

Mi számoltunk vele, mert amikor megtudtuk, hogy jön a második baba, akkor elkezdtünk számolni, hogy kapunk még másfélmilliót, stb. akkor el tudjuk adni a lakást, mert úgysem férünk ebbe és akkor tudunk építkezni.....és akkor most mégsem....vegyünk fel plusz 1,5 millió hitelt?

Na, bocsi a hiteltémáért.... :oops: :oops: :oops:

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Piroska köszi a képet :wink: Lemértem a haskörfogatomat 117 cm. Neked mennyi?

Adri

Kép

Kép
irdab

[quote="v.piroska"]N írta:v.piroskaoémi: a kézzel tágítás nem fájt? Tökre megijedtem, mert a legutóbb azt mondta a dokim hogy nagyon kemény a méhszájam. Jaj csak ne keljen kézzel tágítani :cry:

Piroska,de kuvára fájt.Viszont az egész vajudás alatt nekem kb 3-4x csinálták és kb 20-30percenként.Utána beindultak a dolgok maguktól.
Nekem a lányomat infúzióval indították,az rögtön 1-2perces fájásokkal kezdődött.
Szóval bárki bármit mond....Nagyon fájt nagyon car és kellemetlen volt.De inkább most is ez,mint egy helyben feküdve infuzióval..
Amúgy szülés után el is felejtjük...Valahogy mire megszületik a baba addigra elfelejti az ember,hogy fájt a vajúdás :lol:
És azért megnyugtatás ként.Kb 10-20mp-ig csinálták nekem alkalmanként ezt a kézzel tágítást.Szóval nem perceken keresztül....
De nyugi,leírva durva de túl lehet élni,meg amúgy is,mindent a cél érdekében :wink:

mimi12

Bocsi,közben bontott a netem,és véletlenül 2x ment el az üzi :oops:

mimi12

Adri Piroska hatalmas pocitok van és szép kerek :D nekem nem ilyen kerek

Szocpol hét nekünk azt monták mikor megvettük a házat és hitelt vettünk fel sok sok milát h szocpolt csak bővitésre kapunk felujitásra nem.

Ágota kitartás :wink:

Margit
Vendég

Anett,így értem...
Viszont amit nem értek??
Ok,hogy 2gyerek után x szocpol,és tudtatok volna venni egy telket,úgy hogy ahitel x összege vissza lett volna fizetve..
De a telek akkor még mindig üres...
SZóval lehet én bután gondolkodom,de ha tudtok venni esetleg telket,és tudtok rá esetleg építkezni.Nem lehet mondjuk úgy kihozni,hogy másfél millával most kevesebb legyen a kecó ára??Pl a tetőteret nem fejezitek be egyenlőre.A lakhatásit ha jól tudom úgyis 5éven belül kel talán megkérni?

Amúgy hová mennétek szívesen??Mármint lakni?

mimi12

Ja szocpol...Én is úgy tudom,hogy felújításra nem jár.Amit én hallottam,az az volt,hogfy 12nm-nyi szobát hozzá kell építeni a házhoz,hogy meg adják...Mondjuk ezt ki lehet játszani,mert ami akkor szoba mikor a terv készül és jönnek meglesni az később lehet mondjuk fürdő vagy mosókonyha van bármi :wink:
De erre a fél szocpol jár...
Viszont tény,hogy nekünk is jól jött volna,de nem mertünk már bele vágni...
Mellesleg azt sem tudom,hogy nekünk meg adják e még a meglévő gyerekekre ha még nem vettük fel,és bőven elmúltunk 35 évesek...
Mert erről meg azt hallottam,hogy akkor van ez a 35év,ha valaki x meg nem lévő gyerekre veszi fel...

mimi12

Anetto

Mi is így vagyunk, nekünk 56nm a lakás de szerettem volna egy kis udvar egy családi házzal. Nincsenek nagy igények egyáltalán, kb 5 milla hitel kéne ehhez. Na azt nem merjük bevállalni mert havi 100 hitelre na akkor marad a panel. Majd meglátjuk háth lesz v.mi változás pár év múlva.

Irdab

De szép nagy pocid van, az enyém nincs ekkora és nekem eleje óta nincs fent a pocim. Vagyis én úgy látom apa szerint nem úgy van.

Piroska

Én se tudom mikor mi hol van picurnak. De esténként olyan a pocim mint egy hegy. Szépen csúcsosodik ball oldalt a köldököm mellett. :D
nikó

Mi sose kérdeztük mag a szocpolt de gondolom esélyünk se lett volna rá...lassan 6 éve lakunk itt és Noli még 3 sincs szóval nekünk még akkor tervbe sem volt a gyerek :shock:

kézzel való tágítástól engem kiráz a hídeg... :? :? :?
DE 1000000% ,hogy nem lesz rá szükségem...nagy a szám aztán majd jól pofára fogok esni....ááá nagyon kicsi az esély rá...(remélem!!!!!!)

Brassói kész ..még Noli is evett belőlle egy tányérral ami kész csoda.. :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Na akkartam irni...
Voltam védőnőcinél és láss csodát :o vizeletet nézet,szívhangót és vérnyomást :!: ez nem semmi még sose csinála se most se Nolinál..
Úgy látszik a múltkori beszélgetésnél elléggé beparáztattam...,hogy mondtam neki a tesztcsikot meg ilyeneket... ,hogy a kismamáknál csinálják és nállunk vagyis ebbe a körzetbe miért nem..nem e teszik el maguknak....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kovisziszka: nagyon boldog szülinapot Daninak!

Irdab, jó, hogy tőlem kérdezted, de szerencsére mások beelőztek a válasszal a málnalevélteával kapcsolatban. Ami jó is, mert akartam volna kérdezni, mivel én sem tudtam...

Nikó: az én babám is csuklik majdnem minden nap... Úgy sajnálom szegényt, ráadásul nem is túl rövid ideig, legalább 10 percig... De mintha ez segítene, ha olyankor iszom egy kis vizet. Te próbáltad már csillapítani neki valahogy?

Bim-bam: hmmm, de jó is a brassói! Mi nemrégiben találtunk egy receptet, aminek brassói az alapja, de nem sültkrumpli, hanem tészta van helyette és egy kis mustáros-tejfölös öntet - így be a sütőbe. Az is nagyon fini, próbáljátok ki! :wink:

Kép

Kép
hmbori

Hmbori!

Igen én is próbáltam inni olyankor már több mindent de nem nagyon segített. Simizni szoktam olyankor meg beszélek hozzá. Nyugtatom, hogy buta csuklás mindjárt elmúlik jó meg , hogy nahát megint mellé ment a vizecske. :D
nikó

Lett babakocsink!!! :lol:

A nagyonbabás vonalzómon lecserélődött a napocskám babakocsira!
:shock: :shock: :shock:

Kép

Kép
hmbori

Csajok a baba csuklását nem igazán lehet idekintről csillapítani :lol:
Legalább is én erről még nem hallottam..
No meg amúgy is azért csuklanak mert edzik a tüdejüket...
Haj de mennyit fognak még idekint is csuklani.

Bori,milyen babakocsitok lett??

mimi12

Kicsit hülyén fogalmaztam, de szóval épp annyi kp maradna még, hogy beköltözhető lenne valamennyire, addig amíg nincs kész lenne hol laknunk, szóval nem akarunk hitelt felvenni.
Mindegy, a lényeg, hogy másfél millával kevesebb pénzünk van és így szinte tényleg csak a telket tudjuk megvenni (hja, hogy amúgy sem veszi meg senki a lakást, arról nem is beszélek!)
És ugye a másfélmilla, nem csak másfél, hanem ugye itt hitelről van szó és annak kamata is van, de a lényeg, hogy szomorúak vagyunk, de nem tudunk mit tenni.

Egyébként Nagykovácsi lenne az, ahová költözni szeretnénk.
Az lehet még, hogy egy számunkra nem annyira jó helyen veszünk telket. Vagy hogy több éven keresztül kell majd még az ideiglenes lakásban laknunk, csak hát az is 40nm.

Én sem szoktam tudni soha, hogy épp milyét dugja ki Matyi.
A fenébe, mostanában majdnem minden nap eszek valami édességet... :oops: :oops:

Talán azért jó Irdab, hogy jársz a diabetikushoz, mert nem lazulsz be mint én.

Én ma lecsót csináltam, tegnap meg tárkonyos ragulevest (csak úgy eszembe jutott, hogy írtatok kajákról).

anettoo

csuklás: lehet, hogy ilyesztőnek tűnik, de tök ártalmatlan! Igaza van miminek, tényleg edzik a kis tüdejüket, és attól is csuklanak, hogy szopiznak már odabent! Én érzem sokszor, hogy suhan valami a fejecskéje felé, a kis keze valószinűleg, és utána jön a csuklás! Hát van hogy ötször is érzem egy nap, vagy még többször is! A másik két manóm nem csuklott ennyit! De ez jó, mert tudom, hogy gyakorolja a szopizást! A legutolsó uh-n is folyamatosan piázott! Mondtam is milyen kis iszákos!

kovisziszka

Én édességet nem sokat eszem, legfeljebb kekszeket! Nagy ritkán csokit! De gyümölcsöt azt rengeteget, kifosztom a boltokat! :lol:

anetto: mi is csináltunk tegnap este lecsót, mert a párom azt evett volna! Én most nem mert múlt héten én kívántam meg! Inkább ma főztem töltött paprikát! Úgy belaktunk a gyerköcökkel, hogy csak na! :lol:

kovisziszka

Sziasztok!

Voltam ma benn Ágotánál. Kapja a gyógyszereket a fájások leállítására. Szerencsére csak 1 ujjnyira nyilt ki a méhszája. Kapott tüdőérlelő szurikat is. Próbálják Villőt maradásra késztetni.
Ott van a szülőszobán, folyamatosan figyelik CTG-vel.
Lehet, hogy lesz majd net benn nála!

Kitartást mindenkinek!
Vendég

Mabe köszi :P legalább tudunk valamit....ez is már valami..

Csúklás:edzi a tüdőt jó ha csuklik.
Én nem tudom megállapítani ,hogy miket dugdos ki...

Csajok most megkívántam a csokit..apának mindjárt telózók,hogy hozzon egy kis b.szeletet :P Legalább 5db.-ot :P

Mimi nem úgy értette Bori,hogy a vonalzóján lett babakocsi?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

El kellene még mennem egy pár helyre körülnézni ..ágynemű,takaró (Noli nem adja oda az ővét)ilyesmi de lusta vagyok....

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kép Kép

Nekem olyan furin lefelé áll a vége,nem? de tényleg biztos azért, mert a méhszalagok kinyúltak Mátéval
A közelin nem látszanak a csíkok, de vannak pedig, de nem sikerült valahogy olyan fényben lekapni.

anettoo

Ágotának és Villőnek mennek a drukkok!

Sissinek kitartást!

Linácska és Dani
Boldog szülinapot!

Nekünk is messze a kórház. Keresztül kell menni a fél BsAs-en :wink:

Irdab
Tetszik a pocid :lol: :lol: :lol: :lol:

Piroska
Ki lehet főzni simán is, a citromsav viszont jó a vízkő ellen.

Spulni
De jó, hogy jelentkeztél! :lol:
Vendég

Piroska, Anettoo
Jó a pocakod!

Családi pótlék, szoc.pol
Itt olyan nincs is :cry: :wink:
Vendég

Csináltam én is képeket, hát enyém poci elég picinek tűnik a többihez képest.

Kép

Kép
nikó

Sziasztok!

Visszajöttünk a nyaralásból már tegnap :cry: Sajnos annyira esett meg annyira hideg volt, hogy inkább az itthoni pihenést választottuk. Nem baj, azért vasárnap még lenyomtunk egy 5 km-es túrát, annyira szép helyen voltunk. Ahogy elnézem az időjárást a Kis-Alföldön nem sokat vesztettünk, mert még mindig esőt mutatnak :shock:
Azért nem volt rossz, kicsit kikapcsolódtunk.

Lemaradtam, de igyekeztem visszaolvasni!!

Flake: sok boldogságot, gondoltam Rátok szombaton :lol: :lol:

Madaran:pici kitartást még, bár a főnököd igazán elengedhetne :?

Előtej: nekem sincs semmi nyoma sem.

Csilla: gratulálok az államvizsgádhoz, ügyes vagy nagyon :lol: :lol:

Hétvégi bulik: nálunk már én sem vágyom ilyesmire. Az esküvős volt az utolsó két hete, megbeszéltük, hogy több vendéget nem várunk már a babáig. Kivéve persze a családot :lol:

Nálunk is szokott menni a hétvégi borozgatás, sörözgetés, de engem nem zavar, ha apa iszik. Nem szoktak sokat inni, néha előfordul, hogy becsíp egy kicsit, de olyankor meg annyira édes, hogy nem tudok rá haragudni. Kedvesen mosolyog és be nem áll a szája, elkezd dumálni :lol: :lol: Még az ágyban is, amikor lefekszünk csak mondja, mondja :lol: Úgy kell olyankor rászólni! De ennél nagyobb gond soha nem szokott lenni, ezt meg szerintem nem olyan nehéz elviselni :lol:

Mi itthonról kb. fél óra alatt érünk be átlagban, éjjel szerintem ez 15 perc, dugóban maxi 40-45 perc lehet.

Ágota: nagyon drukkolok Nektek!!!!

Linácska: Boldog szülinapot!!

Én hétfőn megyek dokihoz, ott felteszem az ezer összeírt kérdésemet :oops:

A szükséges holmik nagy részét már megvettem, a bútorok hiányoznak még, pénteken megyünk a babaruhákért, és kellene még egy babakocsi is :oops: :oops: Komolyan ettől félek a legjobban, nem nagyon tudok kiigazodni a sok márka, jelző között, a boltban is inkább kiráz a hideg, ahogy meglátom a kínálatot... De most, hogy félbeszakítottuk a nyaralást, talán lesz időm ezzel is foglalkozni.

Apával mi még szoktunk hancúrozni, de egyre ritkábban, már kicsit nehéz engem rávenni, nagy a pocim, alig tudok már mozogni, de azért még trükközünk :lol: :lol:

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok Lányok!

Anetto:Nekem is a HepaB-t még valamikor februárban nézték!!És rá egy hónapra meg is küldték az eredményt!!!
Mi a Flórhoz kb. háromnegyed- egy óra alatt érünk fel!!!Remélem nem lesz nagy forgalom, ha itt lesz az idő!
Azt mondod, hogy a Flórba adnak pelust?Én szülésznőt nem fogadtam, de Balázs Erikát ismerem!!Egy: onnan, hogy ott lakott, ahol én!!Ugyanabban a faluban!!!Tehát én, mint embert is ismerem!!Nagyon aranyos kis csaj!!A másik:Úgy, mint szülésznő, isten igazából csak hallásból tudom, hogy milyen szülésznő!!!Én még rossz véleményt nem hallottam senkitől, róla!!

Linácska:BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!! :P
Szerinted a pelusból, a legkisebb méretből hány csomagot érdemes venni?Az újszülött méretre gondolok?Én maradok a Pampersnél!!Egyenlőre!!!

Előtej:Nekem is volt már!!Nem is egyszer!!!Először mikor volt, hirtelen nem is tudtam, hogy ez az!!!Csak abból gondoltam, hogy az, mert itt a fórumon írta valaki, hogy milyen is ez valójában!!

Madaran:Vigyázz nagyon magadra!Nem ér annyit a meló!!!Mennyi van még hátra a melóból?Nekem már csak ez a hét és még két nap maradt hátra!De néha érzem is, hogy már nem árt ez a pihizés!! :wink:

Kovisziszka:Mi fincsit főztél?

Irdab:Örülök, hogy minden rendben volt az nst-n!!!Nem semmi pocid van!Nagyon szép pocakod van?

Lányok:Valakinek van friss infója Ágotáról?Vajon mi lehet vele?A málnatea ivászatot amúgy a védönő is fogja ajánlani vagy ez mindenkinek saját szuvenír dolga, hogy issza e vagy sem?

Gyerekorvos:Lányok, akik már jártasabbak benne!!A gyerekorvost mikor kell felhívni?Azt tudom, hogy akkor amikor megszülök utána!De én most konkrétan arra gondolok, hogy én nem a helyileg kirendelt dokit szeretném majd, hanem egy másikat!!Ezt mikor kell neki előre jelezni?!?Elég neki is akkor, amikor megszülök vagy előtte azért érdemes szülni, hogy majd hozzá szeretnék járni a Kicsivel!!!

Vpiroska:Nagyon aranyos pocid van ám!Szép nagy pocak! :lol:
Én megkérdeztem a dokit legutóbb, hogy mi merre van a kis Manócskának!A fejecskéje lenn van, a popsija és a kis gerince jobb oldalt, a kis keze és a kis lába pedig a bal oldalt!Szóval ezért van ez a nagy dorombolás bal oldalt!!! :lol:

Kaja:Nálunk gombás-sonkás rakott krumpli volt a menü!!

Mabe86:Köszike az infókat Ágiról!!!

Anetto, Nikó:Aranyosak a poci fotóitok!!!

Kép
bener

Gyerekorvos - szerintem jó előtte szólni, hogy ő lesz a dokink és ha megszületett másnap jó felhívni, hogy írja meg a recepteket. Legalábbis nálunk így van. Aztán apa szépen kihozza addig, amíg még a kórházban vagyunk.
Bár taj-szám még ilyenkor nincs, valahogy úgy írják a receptet, hogy az anya taj száma elé tesznek egy kettest (vagy valami hasonló), viszont kell a születési dátum a receptre és a név, ezért várnak addig, hogy megszülessen, de erről már volt szó.

Jó, ha apa ki is váltja addigra a recepteket, mert kellenek a kenőcsök meg a hintőpor, stb.

Málnalevél tea - nekem semmit nem mondott a védőnő, nekem a választott szülésznőm mondta meg a fórumos lányok.

Bener - úgy adnak pelust, hogy azt mondták, hogy ők pelenkázzák fürdés után délutánként és még akkor is, ha viszik vérvételre meg vizsgálgatni és állítólag annyi peluscsere épp elég, nem kell nekünk külön pelenkázni, mert ilyenkor még elég tiszta a pelus, az első kaki nálunk kb. a 4. nap volt már itthon.
Persze van akit nem küldenek haza 3 nap múlva, akkor jó, ha viszünk.
Én egyébként viszek és én is liberót.
Amúgy azt mondták, hogy azért is nem jó, ha nagyon mi pelenkázgatjuk, mert akkor figyelni kell a köldökét is, mert napi egyszer le kell kezelni alkohollal, hintőporral. Viszont elég egyszer egy nap, azt is megcsinálják és amikor hazahozod mindent elmagyaráznak, amikor kiadják.

A lány, akivel voltam (kétágyasban voltam) már egy hete ott volt, ő már elég sokat pelusozta, mert akkor már sokat kakilt is viszont mindig kért pelust, néha kunyizni kellett már a végén, de azért adtak.

Úgy adják mindig oda a babát, hogy a kiskocsiban benne van egy pelus, egy hintőpor meg egy popsikrém. Ha elfogyasztod és beviszed fürdeni, akkor adnak megint. Ha úgy látják, hogy váladékozik a szeme, akkor hoznak vattát meg kamillát, stb.
Viszont popsitörlőt azt nem adnak.

anettoo

Jó reggelt!
Ma végül is nem mentem el a diabetilógiára :oops: . Ha belegondolok már lassan tartanék onnan hazafelé, jahjjj, így is alig látok ki a szememből :roll:
Holnap úgy is megyek nstre megint reggel 8 - ra.
Itt most éppen nem esik, de nagyon be van borulva.
Köszi lányok a pocakképeket, van viszonyítási alapom. :wink: Persze mások is rakhatnának fel :lol:
Nikó, ne legyél csalódott hogy kisebb a pocak, majdnem 4-5 héttel fiatalabb a pocaklakód, illetve a bőröd sem nyúlik ki annyira, és te szerintem az az alkat vagy, aki megszül, és 2 hét múlva nem is fog látszani rajta, hogy szült, mert olyan szépen visszament a pocak.
Úgyhogy ezt pozitívan fogd fel szerintem.

Bea, sajnálom ezt az időjárást, hogy haza kellett jönnötök.

Bener, magadról is írhatnál pár szót :wink:

Mabe 86, nagyon szépen köszönjük az infókat Ágiról, remélem egyben van még. Mondjuk nem lehet valami leányálom napokig az nstre kötve a szülőszobán feküdni, szóval kitartás ÁGI és kicsi VILLŐ!

Gyerekorvos, én múlt héten besétáltam a kiválasztotthoz, és fel is írta a recepteket. Nincs rajta dátum, mivel a kiváltáshoz kell a gyerek születési dátuma is. És amíg a gyereknek nincs tajszáma, úgy lehet kiváltani, hogy a te tajszámodat írod be csak az első számod hejett egy 8-ast kell beírni.
Azt mondta ha meg tudom melyik nap jövünk haza akkor hívjam fel, és még az nap kijön, és akkor kb egy 2 órára feljön és elmond mindent. Még nekem is ő volt a doktornénim :lol:

Bim-bam vásároltál még tegnap?

Ki mit főz ma? Nincs semmi ötletem, segítsetek.

Ma átpakolom a kórházi csomagom, pl a tennámat elfelezem, és nem viszem be az egésszet. Baba cuccait is össze pakolom ami kell, de azt majd apával fogom behozatni asszem.

Adri

Kép

Kép
irdab

Hahó!
Nagyon szépek a pocakfotók!

Irdab, tök jó, hogy a legutóbbi nst jó lett, drukkolok, hogy a holnapi is az legyen.
Kórházi csomag: ti miben fogtok szülni? Itt azt mondták, hogy egy pólót vigyek, amit nem sajnálok. De szerintem nekem (és talán a férjemnek) sincs akkora, amibe így beleférnék...
:shock:

Főzés: nekem még maradt tegnapról mustáros húsom. Nagyon egyszerű és nagyon finom: a vékonyra szeletelt sós-borsos husikat vajban mindkét oldalukon kicsit megsütöd (most sertéscombból csináltam, de ált. csirkemellet használok), aztán be egy jénaiba. A maradék vajba/szaftba tejfölt (kb. 2 dl 60 dkg húshoz) és mustárt (2 evőkanál) teszel, kicsit forralod, aztán ráöntöd a húsokra a jénaiban, és sütőben sütöd 20 percig fólia alatt, 5 percig anélkül.
Lehet mellé rizs vagy krumplipüré vagy sült krumpli, de én tegnap egyszerűen kenyérrel ettem... :oops:

Kórház: mi lemértük, 6 perc gyalog :)
És én most komolyan úgy tervezem, hogy gyalog fogunk bemenni... Hát majd meglátjuk... :) Végülis az egy, max két fájás... Szerintem kocsival lassabb lenne az egyirányú utcák miatt.

Pelenka: tényleg, arra én is kíváncsi lennék, hogy kb. hány darab newborn pelenka kell?? én is eddig a márkán gondolkoztam, de itt olyan sok választási lehetőségem nem volt. Van egy Rossmann meg egy DM, mindkettőben van Pampers meg a saját márkás (DM: Babylove, Rossm.: Babydream). Épp azon gondolkoztam, hogy a Rossmannét veszem, mert a DM kicsit messze van, és ha folyton oda kell majd menni pelenkáért, az fárasztó lenne, de akkor ezek szerint inkább vegyem meg mind a 3 félét, és majd kiderül, melyik a jobb? Kb. 27-28 db van egy csomagban.

Teganp én is voltam orvosnál, volt CTG, mutatott 3 fájást a 20 perc alatt, amiket egyáltalán nem is éreztem (mondjuk számszerűleg sem voltak nagyon erősek), de az orvos szerint ez OK. A baba feje nagyon lent van, és nagyon nyomja, feszíti a méhszájat, ezért megemelte a magnézium-adagomat, de azt mondta, a méhszáj még teljesen OK. Dícsérte a súlyomat, hogy csak +900 g két hét alatt, de ő nem tudja, hogy a múltkor véletlenül fél kilóval többet írtak be. Szóval majdnem másfél....
Eléggé szomorú vagyok ebben a témában, mert Ti mind írjátok, hogy milyen keveset szedtetek fel, én meg már 13 kilónál tartok... Nagyon remélem, hogy le fog menni utána..

Sajnálom, hogy a most nyaralók ilyen időjárást fogtak ki.... Hozzánk is jönnek a szüleim egy hétre, és az előrejelzések szerint végig esni fog az eső.... :( De minden nap nézem az előrejelzést, és mindig változik egy kicsit, ma pl. már úgy írta, hogy csak az első felében fog esni, utána csak felhős lesz... Hát, az is valami..

Áginak mennek a drukkok! Szerintem minden esélye megvan arra, hogy még hetekig elhúzzák a szülést, ha csak kicsit van kinyílva, és az infúzióval le tudták állítani a fájásokat... A lényeg, hogy a burok még áll..

Sissi, kitartást, napi 70 g-os hízással számolva már lehet, hogy egy bő hét múlva otthon lehettek!!

Kép
bikmakk

Azt nézem, hogy Irdab miért írta azt, hogy írjak magamról!!Rájöttem, hogy a nevem mellé azt írta ki, hogy kezdő felhasználó!!!Hogy miért, azt nem tudom?!?Pedig már nem egy kezdő fórumozó vagyok ám itt!!:lol:
Vajon mitől függhet ez?!?Tudja valaki?!?

Kép
bener

Bener,
szerintem azért írta Irdab, hoyg írjál magadról, mert nem írtál... :) :)
Bár a kaját említetted, nyami.
De hogy hogy vagytok meg ilyesmi....

Kép
bikmakk

Mimi, ahogy bim-bam is írta, csak a vonalzómon lett babakocsink! :) Lusta vagyok kicserélni, legalább félig van már b.kocsim! :lol:

Bener, szerintem azért írta irdab, hogy írj magadról is, mert csak a többiek hsz-eire reagáltál, magatokról nem írtál friss infókat :roll:

bikmakk, szerintem kórháza válogatja, hogy miben engednek szülni. Valahol adnak kórházi hálóinget, valahol engedik a sajátot. (Lehet, hogy én fogok kérni kórházit... majd meglátjuk!)
A súlygyarapodásod miatt ne aggódj: egyrészt ez még nem olyan vészes, másrészt ne hasonlítgasd össze másokéval, mert mindenki máshogy "alakul" a terhesség alatt.

Én is sajnálom a most nyaralókat, illetve azért drukkolok, hogy legalább az eső ne essen, mert akkor azért lehet jó kis sétálásokra menni a Balcsi-parton!

Ma rövid napom lesz a melóhelyen, mert megyek szülésfelkészítőre, aztán tornára. (Na, az szép lesz, a múlt héten elmaradt, nagyon érzem, hogy ez az egy hét kihagyás - két hét szünet - sok lesz!)
Aztán már csak 2 nap meló...illetve melócska, mert már tényleg leginkább csak az utódomat felügyelem, hogy mindent jól csinál-e? :lol:
És aztán jövő héten a laborban kezdek, remélem az utolsó vérvétellel és jönnek a heti CTG-vizsgálatok is.
Ja, de előtte holnap még elugrom a dokihoz, hogy adjon javaslatot a táppénzre (azzal majd irány a körzeti doki) és nézzen meg, mert ez az erősebb folyás nem akar abbamaradni :roll:

Kép

Kép
hmbori

JAAA!!!Egy kicsit még fel kell ébrednem!!!Azt hiszem!!!Bár mondjuk az előbb a kolléganőm is benn volt, és igen nehezen ment a kapcsolás, hogy most mit is akart, pedig egyértelműen mondta!!Lehet, hogy ez nem az én napom?!? :oops:
Hát van ilyen!!!Bocsika!

Mi amúgy jól vagyunk!!!Jövő héten hétfőn megyünk a doki bácsihoz UH-ra!Már alig várom, hogy láthassam a kis Csajszit!!Kiváncsi vagyok hogy mi újság van vele!Mekkorák lettünk?!?Rendben vagyunk e?!?!Bár tegnap délután tombolt a Drágám ezerrel!!Jöttem hazafelé a melóból, és olyan jót mosolyogtam!!Eddig nem is tudtam elképzelni, hogy milyen az amikor látod is, hogy milyen kis testrésze, hol van!!!Olyan kis ügyesen lehetett látni a könyökét a Drágámnak, hogy az csak na!!Bár mondjuk éreztük is elég jól!!! :lol:

Na most megyek!!Azt hiszem megjött a Fönököm!!!

Kép
bener

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?