Hahó!
Nagyon szépek a pocakfotók!
Irdab, tök jó, hogy a legutóbbi nst jó lett, drukkolok, hogy a holnapi is az legyen.
Kórházi csomag: ti miben fogtok szülni? Itt azt mondták, hogy egy pólót vigyek, amit nem sajnálok. De szerintem nekem (és talán a férjemnek) sincs akkora, amibe így beleférnék...
Főzés: nekem még maradt tegnapról mustáros húsom. Nagyon egyszerű és nagyon finom: a vékonyra szeletelt sós-borsos husikat vajban mindkét oldalukon kicsit megsütöd (most sertéscombból csináltam, de ált. csirkemellet használok), aztán be egy jénaiba. A maradék vajba/szaftba tejfölt (kb. 2 dl 60 dkg húshoz) és mustárt (2 evőkanál) teszel, kicsit forralod, aztán ráöntöd a húsokra a jénaiban, és sütőben sütöd 20 percig fólia alatt, 5 percig anélkül.
Lehet mellé rizs vagy krumplipüré vagy sült krumpli, de én tegnap egyszerűen kenyérrel ettem...
Kórház: mi lemértük, 6 perc gyalog
És én most komolyan úgy tervezem, hogy gyalog fogunk bemenni... Hát majd meglátjuk...
Végülis az egy, max két fájás... Szerintem kocsival lassabb lenne az egyirányú utcák miatt.
Pelenka: tényleg, arra én is kíváncsi lennék, hogy kb. hány darab newborn pelenka kell?? én is eddig a márkán gondolkoztam, de itt olyan sok választási lehetőségem nem volt. Van egy Rossmann meg egy DM, mindkettőben van Pampers meg a saját márkás (DM: Babylove, Rossm.: Babydream). Épp azon gondolkoztam, hogy a Rossmannét veszem, mert a DM kicsit messze van, és ha folyton oda kell majd menni pelenkáért, az fárasztó lenne, de akkor ezek szerint inkább vegyem meg mind a 3 félét, és majd kiderül, melyik a jobb? Kb. 27-28 db van egy csomagban.
Teganp én is voltam orvosnál, volt CTG, mutatott 3 fájást a 20 perc alatt, amiket egyáltalán nem is éreztem (mondjuk számszerűleg sem voltak nagyon erősek), de az orvos szerint ez OK. A baba feje nagyon lent van, és nagyon nyomja, feszíti a méhszájat, ezért megemelte a magnézium-adagomat, de azt mondta, a méhszáj még teljesen OK. Dícsérte a súlyomat, hogy csak +900 g két hét alatt, de ő nem tudja, hogy a múltkor véletlenül fél kilóval többet írtak be. Szóval majdnem másfél....
Eléggé szomorú vagyok ebben a témában, mert Ti mind írjátok, hogy milyen keveset szedtetek fel, én meg már 13 kilónál tartok... Nagyon remélem, hogy le fog menni utána..
Sajnálom, hogy a most nyaralók ilyen időjárást fogtak ki.... Hozzánk is jönnek a szüleim egy hétre, és az előrejelzések szerint végig esni fog az eső....
De minden nap nézem az előrejelzést, és mindig változik egy kicsit, ma pl. már úgy írta, hogy csak az első felében fog esni, utána csak felhős lesz... Hát, az is valami..
Áginak mennek a drukkok! Szerintem minden esélye megvan arra, hogy még hetekig elhúzzák a szülést, ha csak kicsit van kinyílva, és az infúzióval le tudták állítani a fájásokat... A lényeg, hogy a burok még áll..
Sissi, kitartást, napi 70 g-os hízással számolva már lehet, hogy egy bő hét múlva otthon lehettek!!