Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon boldog mindenfélét kívánok az... elmaradásaimat pótolandó... Mindenkinek!

Márti: hihetetlen, hogy ennyi minden érjen Titeket! :shock: Tök gáz!

Gumimaci és Katlina: köszönöm szépen, megkaptam a vonalkódokat már rég, csak bunkesz módon még meg sem köszöntem. Aranyosak vagytok.

Apropó... olvastátok odaát, hogy Katlináék kórházban vannak Robikával? Nóri beszélt velük...

Dorka: hogy bírod a két gyerkőccel? Ketteske jól bírja a kintlétet? Aranyos Szabi a képeken! Neked meg 6 hetes kontroll lesz... volt?!

Bbj: keményen nyomod a tanulást! Csoda erős vagy! Nagyon szép lovai vannak apukádnak! Imádom őket! Bencét akarom is lovagoltatni majd nyáron valahol. Hát minden állattól fél... :roll: még a kismacskákat vagy kiskutyát sem meri megsimogatni.... nemhogy lovat! Na de hát én ezt nem tudom elfogadni, azért is viszem majd állatok közé mindenfelé. Vagy apám megfogott neki Körűben egy kis bocit simogatásra, hát elszaladt :shock: Hová lett az én bevállalós vagány kölköm?! ahhh... Csajok? Oviban, bölcsiben?

Balwin Judit: hát azért autóba beülni oszt bemenni szülni... az úgy túl egyszerű lenne... valami izgalom kell így a végére is! Bátor vagy, hogy olyan messzire elmentetek végidősen...! Egyik kis ismerősöm is végidős... még az is lehet, hogy majd együtt szültök... Na kivi leszek :-)

Jaimee, Olga: nagyon ügyes gyerkőceitek vannak, ennyi mindent tudnak :shock: Bencét a mai napig a mozgás és a saraskodás köti le a legjobban. Hová mentek a Balatonon?

Betti: hát az a nestlés kaja jó lenne, de nem tudom vegyek-e... Marci abszolút nem eszik meg semmit, most már a tejpépeket sem. Nem is próbálkozok néhány napja semmivel, úgy is minden kutyvalgásom a mosogatóban végzi, ő meg ordít és összezárja a száját... Bettike oviban?

Szami: milyen volt? (hülye kérdés...)

Kép

Kép
szolkata

Sziasztok!

Balwin Judit, sajnálom az autót. De látom Hunor baba nem siet. Nimródot sem hatották meg a frontok, egyedül voltunk a szülőszobán. :wink:

Dorka, nagyon jól néz ki a szülinapi torta, a kis szülinaposról nem is beszélve! :) Mióta megszületett a tesója, még nagyfiúsabb Szabi! :wink: Kerestem a tesós szülinapi képet is, nem készült?

BBJudit, gondolom már túl vagy a vizsgán. Hogy ment?

Olga, gratulálok Balázsnak a bilizéshez és a formák felismeréséhez! Nagyon ügyes! :)

Kata, szívesen. :)
Sok mindent próbáltatok már Marcinál? Nincs olyan, ami a kedvence lett? Mert pl. annak idején Nimród is válogatós volt (mikor még minden benne maradt) és pl. az almát mindig megette, azokat a kajákat, amiket nem nagyon csípett, egy kis almával úgy nyelte...

Nálunk a meggy is bevált. :D Hátha legalább a gyümölcsökkel most már rendben lesz minden...

Ildikó és
Kép
gumimaci_1

Sziasztok!

Dorka!
de kafa torta! biztos finom is volt! a játék is bejött, látszik!

Olga!
nagyon ügyesen szidtál! Ötöst kaptam!!!!! lassan már én is elhiszem, hogy mindjárt vége, már csak a jövőhét!!!!!

Katlina!
jajj! nagyon gyors gyógyulást kívánunk, és ha úgy gondolod, hogy már inkább csak betegebbek lennétek, szólj a főorvosnak, hogy jönnétek haza!!!!! (Elin továbbítsd lécci!)

Kata!
na végre!

köszi, és képzeljétek, a miklósi napokon fogathajtó verseny lesz, apa is indul, és én leszek a segédhajtója! na persze mondtam neki, hogy nekem ne mondjon semmit, meg megjegyezze magától a pályát, mert én csak a kapaszkodásra fogok koncentrálni! :lol:

Egyébként Gréti sem egy állatbarát, Leti bezzeg! ha nem fogjuk bevágtázik a lovak közé, egyáltalán nem tart tőlük, de a légytől, meg a kis bogaraktól! kb két hete megyünk haza bölcsiből, már akkor csendes szunyában van, nem is válaszol, ha kérdezem, egyszer csak felsikít! úgy megijjedtem, aztán kiderül, yhog egy légy szállt a lábára!

igen, még két hétig mennek a lányok dógozóba, aztán én úgy terveztem, hogy apa jön először szabira 3 hétre, aztán meg én 3-ra. és aug 24-én kezd újra mindenki. közben, meg nyaralunk.

Judit,
Kép
Kép
bbj

ja Szamiék nem 24-én jönnek? vagy csak én olvastam anno félre, de nincs kedvem visszakeresni....

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!

Hazaértünk (sajnos :()...

Nagyon-nagyon-nagyon klassz volt minden, a repülőút, a szálloda, a tenger, a sok fini kaja, volt egy csomó medence, a gyerekeknek nagy játszótér, gyerekklub, esténként gyerekdiszkó :)
Rettenetesen élveztünk mindent, semmi gond nem volt :)
(Ill. 2.nap Jázmin elesett és felrepedt a szája,Bence pedig vmi tüskébe lépett, de szerencsére gyorsan túltették magukat rajta ;))

Odafelé Jázmin reggel 6tól du. 5ig nem aludt egy percet sem, a repülőtől a szállodáig egy óra buszozás várt még ránk, jó kis szerpentinen :? , de szerencsére itt az utolsó 10percben elaludtak mindketten. Hazafelé pedig Bence lett rosszul a buszon (meg én, de nem volt időm magammal foglalkozni), a repülőn viszont már kutyabajunk sem volt, Jázmin sikítva tapsikolt annyira tetszett neki ahogy felszálltunk :)

Forróság volt végig, egy felhőt sem láttunk, hihetetlenül szép kék volt az ég és a tenger is :) Ráadásul a enger is kellemesen langyos volt, simán bele tudtunk sétálni, pedig júniusra csak 20fokosra írták a neten. De tuti melegebb volt, mert kint is nagyon hőség volt és mégsem éreztük hidegnek.
A gyerekek eleinte féltek a tengertől, de később rájöttünk hogy csak a parton, a kicsapódó hullámoktól, ha már bevittük őket kézben vagy csónakkal akkor már élvezték :)
Emiatt sokat medencéztünk is velük.

Nagyon bántuk hogy nem két hétre fizettünk be, rossz volt hazajönni :( Főleg ebbe a fantasztikus időbe :?
Szóval szép volt, jó volt, szívesen visszamennénk!!! ;)
Akik még júliusban-augusztusban mentek, ne bánkódjatok, gondoljatok arra hogy még előttünk az egész nyár és mi már hazaértünk sajna.

Elmaradásaimat pótolva:

Nagyon boldog születésnapot kívánok Annalucának, Robikának és Szabinak!!!

Olga neked pedig gratulálok, nagyon ügyes vagy!!!

Puszi mindenkinek!

KépKép Kép
76vera

Szia Vera!

várom a száznál is több képet!!!!!!! :lol:

az előképek már tutik! vagy a vonalzón levők nem ott készültek?

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a bíztató szavakat. Férjem aránylag jól van, lelkileg nehezen alakul.
Mi is megtartottuk Kristóf születésnapját, képeket majd hozok.
Bbj! Mikor lesznek a Miklósi napok? Szívesen elmennénk a családdal. Vizsgához gratulálok.
Dorka! Klassz volt a torta, szabi kész legény.
Balwin! Már nagyon várom hogy mikor fog megszületni Hunor, remélem kocsi rendbe jön addigra.
Vera! Várjuk a képeket.

Kép
Kép
bmárti75

Dorka, szupi lett a torta! A múltkor meg elfelejtettem írni, hogy sztem is Bálint tiszta te vagy a képeken! Ezen a fotón meg Szabi nagyon az apjára hajaz :)

Judit, gratulálok!!! Ügyes csaj vagy te :)

Vera, elhiszem, hogy szar volt hazajönni :| Azért hozzál verőfényeses nyaralós képeket :)

Szami 19-ét írt...bár a talin még 21-ről volt szó :) Mindegy, csak jöjjön majd a képekkel, élménybeszámolóval :mrgreen: :wink:

Kata, novégre :D Jah, simán lehet, hogy ismiddel meg még esetleg Betti sógornőjével is együtt szülök :P Vagy leköröz mindenki...

Nyah, itthon van az ótónk! :D Persze a mai kettős fronthatás sem hatotta meg Kistökösömet :roll: Úlláccik szeretnek a gyerekeim bennem tanyázni...egye fene, ha jól érzi magát, maradjon még :) Csak mán úgy magamhoz szorítanám... (kicsit lelkifurdancsom is van, hogy siettetném kifelé :oops: :( )

Katlináék kórházban? :shock: :( Mingyán átolvasok...

Judit
Kép

Kép
balwin

Judit!
na akkor tök jó, legalább már az autón nem kell izgulni! a tanfolyáshoz meg hajrá!!!!!!

várnám képeket, de....

Márti!
de jó lenne ha jönnétek, a családon kívül Nikiéknek kötelező program :lol: asszem július 4-én 14 órától leszek látható, amint markolom a hintót, egyébként 3-5-ig tart, programot majd másolok, még a neten nem elérhető, legalábbis tegnap még nem volt fent.

Judit,
Kép
Kép
bbj

Sziasztok, megérkeztünk!

Igen, a talin még 21 volt a hazajövetelünk dátuma, de Máté évzárója miatt (nevelőtestületi dicséretet kapott, külön kiszólította az igazgatónő) előbb jöttünk haza 2 nappal.

És már hozom is a beszámolót, vagyis elkezdem, aztán meglátom, meddig jutok. Ha valaki unja, ugorja át nyugodtan, nem lesz sértődés :lol:

Pénteken egy kicsit csúsztunk az indulással, de nálunk ezen senki nem lepődött már meg. Mire a nem kevés holminkat bepréseltük az autóba, elköszöntünk a lányoktól és felvettük az anyától a sült és rántott csirkehusit, valamint fasírtot tartalmazó uzsonna (vagy inkább vacsora) csomagot és nekivágtunk a már kimondva is rettenetesen, sőt, még annál is hosszabbnak tűnő 1650 km-nek, már este hét óra volt.

Még a határ itteni oldalán vacsoráztunk, majd emlékezvén az aznapi hírekben olvasott, várhatóan legalább 3 órás röszkei határátlépésre elővettem a gondosan odakészített 4,5 kg könyv egyikét, míg Máté és az útitársunk, aki szintén Csaba,
vad kártyacsatába fogtak a hátsó ülésen. A magyar oldalon lévő határőr kedélyesen eltársalgott Csabával az autónkról (az nem derült ki számomra, hogy ilyen van neki vagy ilyet akar venni), velem megvitatta a várható időjárást, majd jó időt és nyaralást kívánva utunkra bocsájtott minket. Ekkor előttünk állt a szerb határ, kb 500-800 m-re, ami a mi mértékegységünkre átszámítva 10 kártyacsatát és 30 oldal olvasást jelentett. Amikor végre a szerb bódé elé értünk, az ott trónoló határőr tömör és lényegretörő kérdést tett fel: „Hová mész?” volt az a grandiózus mondat, amelyre a férjem egy szintén sok metafórát és összetett szerkezetet alkalmazva emígyen válaszolt: „Görögországba”. Erre a szép nagyra nőtt egyenruhás egy laza „pá”-t intve utunkra engedett.

A macedón határig elég unalmas volt az út, az egyetlen izgalmat okozó tény az volt, hogy az ő és a mi elképzelésünk szerint az autópálya fogalma egész mást jelent. Pár km után az M7-es emlékeimben az ottani úthoz képest álomsimának, gyorsnak, soksávosnak , szélesnek tűnt… A macedón-görög határhoz a hajnali váltáskor érkeztünk, s a halálosan unott fejű határőrnek még egy apró poénra is futotta: Csaba bajuszát hiányolta, ami még az útlevélképen volt, de a valóságban már nincs. És ekkor végre elmondhattuk, hogy megérkeztünk a hőn áhított és hónapok óta várt Görögországba. De a valóságban ekkor még csak az út felénél tartottunk…

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Azzal, hogy átléptük a macedón-görög határt, mintha egy másik, a miénktől teljesen eltérő civilizációba csöppentünk volna: az utat egyre több pálmafa díszítette, mintha a leanderek itt olyan színben pompáztak volna, amilyet otthon még a legmenőbb kertészetben sem lehet látni, s szinte már bosszantó volt, ahogy 2-3 m magasra nőve, mintegy gyomnövényként elválasztották az út jobb és bal oldalát.

Kép

A görögök csak késő este, éjszaka használják a világítást, így beletelt egy kis időbe, míg rájöttünk, hogy itt azért villognak vadul, hogy ugyan kapcsoljuk már le a miénket. Alapból dupla záróvonalat használnak és a leállósávot, a nevével ellentétben haladásra használják: így lesz a 2*1 pályás útból rögtön 2*2 pályás. Mindenki automatikusan húzódik jobbra, a leállósávba, ha valaki előzni akarja. Rendkívül ritkán laknak viszont. Annyian élnek abban a miénknél 3-szor nagyobb országban, mint mi. Volt, hogy hosszú 10 km-eken át semmi mást nem láttunk, csak hatalmasra nőtt kaktuszokat, olajfaligeteket, narancsültetvényeket. Minden zöld volt! De a zöld vad, haragos, élénk változatában. Szinte látszott rajtuk a küzdelem minden csepp éltető vízért, amit aztán gondosan elraktároznak és védenek a másiktól.

A GPS-nek viszont annyi hasznát vettük (pedig az egyik legjobb készülékünk van), hogy amit biztosan mutatott, az az volt, hogy Görögországban járunk. Itt simán ugyanúgy hívnak 5-6 várost is, nincsenek (még talán az ókorban sem voltak) ott utak, ahol Moha bá’ szerint jobbra kellene kanyarodnunk, viszont láthatóan nem most épített és nagyon jó minőségű út vezetett ott, ahol szerinte max. a maratoni futók járhatnának… Volt olyan, ahol a híres látványosság került a GPS szerint 10-20 km-rel arrébb.

De aztán szerencsésen megérkeztünk a szállásunkra, Tolóba. Teljesen meglepődtünk, amikor egy kedves magyar idegenvezető bepattant az utazási irodánál a kocsiba, elkísért a szállásunkra és keményen pergő görög nyelven pillanatok alatt megbeszélte az apartman tulajdonosával a szállással kapcsolatos kérdéseket. Maga az apartman nem volt nagy durranás, de a két hálószoba, az aprócska konyha egy asztallal és négy székkel, ill. a zuhanyzó egyben a wc-vel legalább tiszta volt. Még aznap este lementünk a tengerhez, mindenképpen bele kellett dugnom a csepp lábam, ha már ennyit utaztunk miatta!

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Vasárnap aztán kezdetét vette a „nagy kirándulás” hadművelet. Egy kicsivel a tervezett idő előtt sikerült elindulnunk, úgyhogy máris úgy éreztük, itt csak jó dolgok történhetnek. Itt aznap volt az ortodox pünkösd vasárnap.

Első utunk a Rio hídhoz vezetett. Ez egy hatalmas új híd, lenyűgöző méreteivel a kéknél is kékebb tenger felett.

Kép

Innen pár km és néhány elvétett templom után (ebben a városban 3 Szent András templomot számoltunk össze), végre megtaláltuk Patra város talán egyetlen nevezetességét az Ájosz Andreas bazilikát. Azon a helyen áll, ahol Szent András feltehetően mártírrá lett, itt őrzik a koponyáját és keresztje egy darabját. Bevallom, engem nem varázsolnak el a nyomasztó füstölőtől illatozó, rengeteg aranyozást, festékek színeinek millióit magukénak tudó görög-keleti templomok.

Kép

Kép

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2011.10.31 16:19-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Ezután Görögország leghíresebb frank várát, a Chlemutsi lovagvárat szerettük volna meghódítani, de valamilyen rejtélyes oknál fogva zárva volt. Viszont a csodás kilátást senki sem zárhatta kulcsra előttünk.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Olympiában (is) megviccelt a pünkösdi ünnep: szokásuktól eltérően (bár az útikönyv félig viccesen, félig komolyan jelezte, hogy itt a nyitvatartási időket kedvük szerint változtatják), már 3-kor bezártak, így továbbmentünk az ókori Messzénébe, amit ma a gyanútlan turisták megtévesztésére Ithóminak hívnak. Az i.e. 4. sz-i városfal 9 km hosszú. Az általa közrezárt területen egy Zeusz –templom és a hegyen egy akropolisz alapjai láthatóak.

Kép

Kép

Az északi oldalon álló masszív, dupla Árkádiai kaput két négyszögletes torony fogja közre. Az ásatáshoz tartozik a festői Mavromation falu is, ami alatt, vagyis a völgyecskében egy odeiont (amfiteátrum), egy buleuteriont (tanács háza), oszlopcsarnokokat és egy lépcsősort láthatunk, míg lejjebb pedig egy stadion maradványai vannak.

Kép

Kép

Kép

Úton hazafelé Meligalasban, egy helyi tavernában szuvlakit ettünk: ez olívaolajjal, citrommal, fűszerekkel ízesített apró húsdarabokat jelent, amit nyársra húznak, grilleznek, aztán a fokhagymával bőven ízesített tzadzikivel és friss, olívás kenyérrel esznek. Desszertért egy messziről illatozó tésztáshoz tértünk be, s az onnan beszerzett mézédes csemegéket fel is faltuk a hazáig hegyek között kanyargó utakon.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
eddig tök jó! várom a folytatást!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hétfőre egy helyszínekben és látnivalókban igazán gazdag programot terveztünk, kihasználva, hogy pünkösd hétfőn minden múzeum ingyen látogatható.

Először a „szomszéd” városba, Nafplionba mentünk. Márvány járdáival, mindenhol felbukkanó váraival, lrnyűgöző tengerpartjával és panorámájával nagyon szép város. A 13. sz-ban emelkedett ki az ismeretlenségből, majd ostromok sorát vészelte át a velenceiek és a törökök peloponnészoszi kikötőkért vívott küzdelmei során. 1829-34-ig pedig a felszabadított Görögország első fővárosa volt.

Kép

Kép

A velencei időszak óta a Plateia Szindagmatosz a város közösségi életének a központja, mely még ma is úgy fest, mint három évszázaddal ezelőtt, amikor a győztes oszmánok mecseteket emeltek itt. Az egyik a tér keleti oldalán áll, s ma mozi üzemel benne, míg a déli oldalán álló Vuleftika mecsetben gyűlt össze először a görög parlament.

Kép

Kép

Az Akronafplia, azaz a „belső vár” (törökül: Its Kale) területén helyezkedett el a város a bizánci és a korai középkorban.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Innen gyönyörű kilátás nyílik a Burdzira, a sziget-erődre, mely 1930-ig annak köszönhette kétes hírnevét, hogy itt volt a helyi hóhér székhelye. Ez az erőd védte az öböl egyetlen hajózható útvonalát: a csatornát az erőd és a város közé kifeszített lánccal le lehet zárni.

Kép

A fiúk úgy döntöttek, hogy megmutatják, ők igazi pasik és meghódították a több, mint ezer lépcsőn megközelíthető Palamidi várat, míg én a vár tövében elterülő, kellemesen árnyas padon a lányokkal beszélgettem telefonon.

Kép

Kép

Palamidi Homérosz Palamédész nevű hőséről, Naupliosz és Klüméné fiáról kapta a nevét. Óriási fellegvárát 1711 és 1714 között építették. Úgy tervezték, hogy minden korabeli tüzérségi támadásnak ellenálljon, ám 1715-ben egyhetes ostrommal vették be az oszmánok, 1822. november 30-án pedig 18 hónap után került a görög felkelők kezére. A Palamidi Görögország legnagyobb ilyen jellegű komplexuma: várfala 7 önálló tornyot fog össze, melyek ma görög hősök nevét viselik. A lőrések nemcsak lefelé, hanem egymás felé is irányulnak: arra az esetre, ha az ellenség áttörne a vár védelmén.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Folytatás hamarosan...

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szia Szami, még csak átfutottam amit írtál, nagyon érdekes :) Majd elolvasom rendesen is. A kirándulás nekünk úgyis teljesen kimaradt, mi láblógatós pihenésre mentünk ;)

Judit, akkor itt vannak a képek, 222 db! Ez több mint 100 :D
http://s770.photobucket.com/albums/xx34 ... =slideshow
Jelszavas: Kreta2009

Katlina, remélem Robika már jól van!!! Sajnálom hogy ilyenen kell átmenjetek, remélem nem viseli meg a kórház! :( Gyors gyógyulást kívánunk!

KépKép Kép
76vera

Szia Vera!

Hát, ha én is ilyen csini anyuka lennék, csak is ilyen helyre mennék! :lol: :wink: Egyszerűen csodaszép család vagytok! A képek meg magukért beszélnek! Jó volt ilyet nézegetni ebben az iszonyat ronda időben!

Mi is készülünk amúgy láblógatós pihizésre, majd 8-án megyünk a barátnőmékkel (ők Anna keresztszülei, náluk volt most)+ 2 gyerkőcükkel Eplénybe, egy vadászházba 5 napra, meg augusztus elején pár napra Orfű mellé megyünk egy kis faluba, aztán majd szeretnénk még augusztus 15-20 körül Balatonozni is egy pár napot, de azt még nem foglaltuk le.

Délelőtt Jázminnal Gekkózni megyünk, aztán igyekszem este írni még. Szerintem megunjátok, mire a végére érek... :roll: :lol:

Robinak jobbulást kívánunk, hú, nem egyszerű...

Balwin, de jó, hogy megvártatok! Annyit emlegettünk, biztos sűrűn csuklottál, bocs... :lol:

Jaimee: Réka és a színek! Nem semmi!

Azt hittem, mire visszajövünk, Szilbee megint ír. :cry: Dorka, mi a helyzet velük?

Szépek a szülinapos képek, tényleg hihetetlen , hogy már ennyi idő eltelt és Szabi így megnőtt!

Márti, mi is gratulálunk Kristófnak! A férjednek meg nagy szerencséje volt, innen már csak jó dolgok történhetnek veletek!

Olga, hatalmas gratula Neked! Nagyon ügyes voltál!!!

Évi, Csongi mit csinál a szünetben?

Andi? Mintha nem olvastalak volna mostanában?! Vagy csak nyaraltok?

Niki? :shock:

Kata, túl sok mindent nem írtál magatokról... Új képek nincsenek?

Máté természetjáró táborban, hát, nem ez a legjobb idő rájuk, még jó, hogy a tanító néni alternatív, rossz időre szóló programokat is tervezett. Nem tudom, Majával hogy bírsz, Andi, de Annán már nagyon érezni, hogy nincs torna, most meg különösen, hogy itt ülünk bent ebben a pocsék időben... :roll:

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Szami!
nagyon szép helyeken jártatok, habár aktív pihenés volt, de nagyon megérte! azok a leanderek! bezzeg a miénket egy kicsit megtépázta az eső, nem sok virág maradt...a leírások is szupik!

Vera!
csodaszép család vagytok! nagyon jól nézett ki a szállásotok! annak a táncnak meg kell halni!

apa még szabin van? vagy már bele is vetette magát a sűrűjébe?

Katlina!
++++++++++++++++

többiek????

Judit,
Kép
Kép
bbj

Jaj, Judit, engem is evett a penész a leanderek láttán!

Na, egy kis folytatás.

Innen (a Palamidi vártól) Argosba indultunk tovább, ami ugyan Görögország egyik legrégebbi települése, de mára az ókori város leglátványosabb nyomai a Tripoli felé vezető úton láthatóak, ahol a görög világ legnagyobb és legmeredekebb színháza mellett egy római fürdő és amfiteátrum romai is meghúzódnak.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Sziasztok!

Szami! Köszi az útileírást és a képeket! Évek óta álmom Görögország!

Mi történt Katlináékkal? Mindjárt átolvasok!

Andi! Nekem is eszembe jutottál! Rég írtál!

Vera! Képeket mindjárt megkuksizom!

Képzeljétek bátyámék meg szombaton mentek Horvátba... Jó idő van rájuk. :(

Judit! Megnéznélek a szekérbe kapaszkodva! :) Csak akkor Debrecenben leszünk.

Bocsi, most hirtelen összefolyt, valaki érdeklődött: Balatonszárszóra megyünk. Tavaly is ott voltunk, szuper volt, nagyon gyerekbarát.

balwin Judit! Ma szomszéd kérésére megint töki pompos sült! :)

Márti! Te meg tegnap jutottál eszembe... Talán tavaly :oops: írtad, hogy venni akarsz egy puma női válltáskát, jó pakolósat. Megvetted? Találtál olyat?

Dorka! Tényleg hogy nő Szabi! A torta pedig fantasztikus! Szerintem majd Balázsnak is ilyet rendelünk!

Jut eszembe... :oops: Balázs itthon van velem a héten, kapott gyógyszereket a köhögésre, a torkára. Jövőhéten még megy 4 napot, aztán itthon lesz velem szeptemberig! :D

Ildi! Örülök, hogy Nimród ilyen ügyes, és eszi a gyümölcsöket! Képzeld Balázs kicsinek nem ette az almát, most meg szinte csak azt eszi! A meggy, cseresznye sem csúszott idén. :cry: Pedig tavaly ete. Na hátha a sárgabarack újra bejön neki!

Olga

Kép
juhaszolga

Ezután Mükénébe mentünk, ahol a palotakomplexumot 1874-ben Heinrich Schliemann fedezte fel, miután Trója felfedezése után bebizonyosodott, hogy Homérosz eposzainak van valóságalapja.

A mükénei előkelőségeket olyan aknasírokba temették, aminek bámulatos példáját mi is megtekinthettük. Ezeket a tholosz (méhkaptár) sírokat körben egymásra rakott téglasorokból építették. Ezeket soronként kissé beljebb rakták, hogy szűküljön az építmény keresztmetszete, míg végül egyetlen téglával le tudták zárni a tetejét. Ezután az egész épületet betemették és csak a bejáratot hagyták szabadon, melyet folyosón lehetett megközelíteni.

Kép

A tholosz sírok közül Atreusz kincsesháza a legkiemelkedőbb. A bejárat fölött 9 m hosszú, 120 tonnás kőgerenda ível át, máig nem tudják még a tudósok sem, hogyan helyezték oda.

Kép

A hegytetőn pompázó palotához kanyargós lépcsőkön, ösvényeken lehetett feljutni, de a csodás panoráma kárpótolt a közel 35 fokos melegben megtett, cseppet sem könnyű útért.

Kép

Kép

Kép

Az első bejárat, az Oroszlános kapu:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szamóca73 2009.06.23 13:07-kor.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Olga, de jó, mi is sokat vártuk rá, mire bele mertünk vágni, de megérte!

Balázsnak jobbulást!

Következő úticélunk, Korinthosz, az ókorban annak köszönhette gazdagságát, hogy egy olyan földnyelven helyezkedik el, ahol már a csatorna megépítése előtt is a legrövidebb kereskedelmi út volt a Földközi-tenger keleti része, valamint az Adria és Olaszország között. A várost a bizánci időben földrengések sújtották, de ennek ellenére a régészeti feltárások azt mutatják, hogy Korinthosz volt Görögország legnagyobb római kori városa. A színházat pl. az isz. 3. sz-ban úgy alakították át, hogy vizet tudjanak belevezetni, így tengeri csatajeleneteket is színre vihettek.

Magyar építők nevéhez fűződik a Korinthoszi –csatorna elkészítése. A viharos Matapan vagy Tainaro – fok a Peloponnészosz legdélebbi pontja egyike volt az ókor rettegett földfokainak: a hajókat inkább lepakolták a korinthoszi földnyelv egyik partján, átvontatták őket a 6 km hosszú díolkoson (kövezett pálya, csúszós út), majd újra vízre bocsájtották őket . A hajóforgalom gazdaggá tette a várost, ahol tervbe vették a csatorna megépítését. Néró csáazár kezdett bele a munkálatokba, melyeket végül 1882-1893 között fejeztek be. A 23 m széles csatorna ma, az óriási tartályhajók korában elavult, de kisebb teherhajók még mindig használják. És lehet itt bungee jumpingolni is, sőt, 72 euróért az ugrás mellett még DVD-re is veszik a produkciódat!

Kép

Az ókori Korinthosz emlékei elég látványosak, pl. Apollón temploma azon kevés emlék közé tartozik, melyet a város újjáépítésekor a rómaiak megőriztek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Köszi a bókokat, aranyosak vagytok! :) Hát tényleg nagyon de nagyon jól éreztük magunkat, talán még soha sehol ennyire. Általában honvágyunk szokott lenni az utolsó napokban, na itt az nem volt :roll:

Szami, nagyon szuper a leírás, szép helyeken jártatok és nagyon sokat tudtok már a görög kultúráról! :) Máté hogy bírta az egész napos járkálást?

És a lányok hogy viselték a távolléteteket??? Anna már nagyobb, de Jázmin ilyenkor hogy viszonyul mikor megérkeztek?
Mert ha én elmegyek egy pár órára, utána csak a nyakamba csimpaszkodva telik az egész napunk :)
Bence 2 és fél éves volt mikor a szememet műttettem, és akkor hagytam itt 4napra. Utána alig akart hozzám odajönni, csak a nap végére barátkozott meg velem újra, utána viszont napokig nem távolodhattam el tőle.

Mostanában már terveznénk Apával egy hétvégét kettesben de én úúúúgy félek itthon hagyni őket! Szerintem amúgy féltékeny vagyok rájuk ha mással vannak :oops:

Engem is a hatalmas leanderek fogtak meg amint odaértünk! :) Gyönyörű ahogy mindenhol az virít. Meg másfél méter magas muskátlik is voltak :shock:

Olga, merre mentek a tesódék Horvátországon belül? Ha délre akkor lehet ott nincs ilyen rossz idő ;)

KépKép Kép
76vera

még egy videó a gyerekdiszkóról (bár itt pont nem a tánc kötötte le Jázmint)
http://s770.photobucket.com/albums/xx34 ... CN7460.flv
76vera

Vera, Jázmin is elég anyás, pl. a Gekkóban a fejlesztő pedagógus már mondogatta is, hogy kicsit próbáljunk elszakadni egymástól... Biztos, hogy hiányoztam neki, ez nem is kérdés, időnként emlegetett, de nagyon szeretetteljes légkörben hagytam itthon, a saját anyukám szerintem legalább olyan nagyon odafigyelt rá, mint én. Talán az első két nap volt a hazaérkezésünk után, hogy el sem engedett, mára újra a régi helyzet. De ez akkor is így van, ha mondjuk Máté évzárójára mentem el 2 óra hosszára... Nálunk nincs ilyen "megsértődöm rád" helyzet, de több anyukától hallottam már róla.

Máté 2,5 éves volt, amikor először maradt a szüleimmel, Londonba mentünk, s mikor hazajöttünk, csak ennyit mondott: sziasztok, megjöttetek? És már ment is tovább játszani...na, az sokkal jobban megviselt. És ő ilyen a mai napig: szeret mindenfelé menni, másokkal (is) lenni, de ettől függetlenül érzékeny kis (nagy)fiú. És nagyon jól bírta az egész napos mászkálást, néha még jobban, mint én!

Nagyon gondolkodtunk, hogy Annát elvigyük-e magunkkal, de utólag azt mondom, sok lett volna ez még neki. De pont ezért tervezünk még 3 rövidebb, de együtt töltött nyaralást, sok-sok közös játékkal. Bár, ha azt nézzük, a mostani hetet leszámítva, míg Máté táborozik, ill. egy hétre megyek még Helsinkibe, a nyár minden napját négyesben töltjük.

Egyébként meg nagyon éreztem, hogy ez és az előző év teljesen kifacsart. Az, hogy folyamatosan 4 emberre kellett figyelnem, megszerveznem az életét, a programjaikat, úrrá lenni a nem mindennapi helyzeteken, a közel sem átlagos gyerekeim minden igényét kielégíteni, legyen szó tanulásról, fejlesztésről, a lelkükről, a fizikai állapotukról, nem is beszélve Csaba betegségéről, a költözésről, felújításról... Versenyekről, felvételiről, a hogyan továbbokról és a miértekről... Iszonyatosan elfáradtam. Most annyi energia van bennem, köszöhetően ennek az útnak és annak, hogy nagyon sokat tudtunk közben Csabával is együtt lenni, ami itthon azért nem könnyű, hogy úgy érzem, teljesen kicseréltek.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
sosem nyarvogtál, hyog én már oda biztos, hyog nem, csak ha daru visz fel?

nem sokan vannak sehol sem, vagy csak a félnyképből zavartatok ki mindenkit?

de azért más 35 fok van ott, mint itthon, vagy nem? én sosem jártam még tenger/óceán mellett...

Vera!
szó szerint én is. egyszerűen úgy gondolom, hogy senki nem tud rájuk úgy vigyázni, mint én, és tuti akkor lesz bajuk. pl a hétvégén az esőben itt voltak anyáék, és kimentek a lovakat bekötni,a lányok is elmentek velük, én már fél óra múlva sík ideg voltam, hogy hol a bánatban vannak már... ez betegség sztem. Misivel bármikor itt hagyom őket, de senki mással. tudom, hyog hülye vagyok!

megcsináltattad a szemed? és bentalvós? én si szeretném, de én nem maradok ott, jövök, megyek, illetve hoznak, visznek. mennyi volt, hol, és minden érdekel. az első öt éves tervben benne van, lassan kicsúszunk.... éppen ma érkezett a rendelésem, Misi le is cseszett, hogy sose tudok spórolni (persze csak viccelt, ami kell, azt muszáj megvenni, így is mindig tovább hagyom bent, mint lehetne)

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szami!
teleportáljál már egy kicsit nekem abból az enerdzsiből! :lol: de izibe ám, mert mentem elalszom!

na majdcsak minden eszembe jut!
hol aludtatok? minden este máshol? és azt előre foglaltátok, vagy ahol ért benneteket az este ott keresgéltetek?

Vera!
melyik náció gyermeke kerülgette Jázmint? jó a tánci!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Judit, nyitva már az ablakod?! :lol: Meeeent :lol: :lol: :lol:

Igen, más, sokkal párásabb, fullasztóbb az a meleg. Az Akropoliszon 38,25 fok volt árnyékban... :roll:

És nem, nem mondtam, hanem egyáltalán nem mentem, írtam is pl. a Palamidi erődnél. Mikor kiderült, hogy ezer lépcső oda, meg ugyanannyi vissza. Előrelátóan vittem magammal egy csomó könyvet. Amúgy is iszonyatos tériszonyom van... gondolhatod... :roll:

Egy csomó olyan helyen voltunk, ahová még az utazási irodák sem viszik a turistákat, persze lesz majd olyan kép, pl. az Akropoliszról, a Meteora kolostorokról, ahol ezren voltak.

Még itthon lefoglaltuk az apartmanokat, januérban volt olyan akció az IBUSZnál, hogy tavalyi áron megkaptad, ha befizetted a 30 %-át, így a két hét négyünknek ( a plusz útitársunkkal együtt) nem került 100 ezer forintba. Az első héten Tolóban, a másodikon Paralián aludtunk.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Nagyon ráérek még én is...
Judit, szerintem is betegség, de nagyon nem bánom :D Néha kicsit rossz hogy semmit "nem tudok" elintézni egyedül, de igazából még nem is nagyon vágyom rá :oops: Jó is lenne elmenni kettesben is, meg nem is. Azt érezném szerintem hogy szegény gyerekek kimaradnak ebből :) Pedig én is anyukámmal hagyom majd őket itthon, ha egyáltalán sor kerül rá... ;) És benne nagyon megbízom, a gyerekek is imádják. Szerintem őket egyáltalán nem viselné meg a 2-3 nap, csak engem :D

A videón egy orosz kisfiú szúrta ki Jázmin pólóján Fifit :D De a medencénél egyik nap egy német kislánnyal játszott a víz szélén :) Náluk még nem akadály a másik nyelv hiánya. Tökéletesen megértették egymást szavak nélkül is :)

A szememről írtam privit ;)

Szami, nekem minden elismerésem ahhoz amit te csinálsz nap mint nap!!!! Eleve a 3gyerek, de még csak ha "sima" életetek lenne, de te tényleg annyi programot szervezel nekik, különórákra viszed őket, szakítasz időt mindháromra egyenként is, és emellett van energiád a férjedre és a háztartásra, főzésre is, hát komolyan le a kalappal! :)
Nagyon megérdemled a pihenést, akár gyerekekkel akár nélkülük! És ha nektek nem okoz gondot itthonhagyni pár napra őket, akkor miért ne? ;) Én is mennék látod, csak elkezdeni nehéz.

Nagyon kedvező szállásárat kaptatok akkor! De tudom hogy emellett mennyi költsége van még egy ilyen nyaralásnak :? Pedig milyen jó lenne ha nyáron minden hónapban el tudna az ember menni egy-egy hétre pihenni :D Veszek is egy lottót :D

KépKép Kép
76vera

Szami!
jaja nyitva volt!
képzeld elmentem futni... anyáéknak van futógépe tök jó volt, bár inkább gyors-gyaloglásnak nevezném.. most vagy az "edzéstől" vagy aTe enrdzsidtől, de majd kirobbanok. most tomboltunk végig a csajokkal egy illés koncertet! :lol:

na hogy oda nem másztál, de a többi is olyan magasnak tűnik! kérdezd csak Nikit, én mennyit hisztiztem az erdőben! :lol: pedig ott csak lefele mentünk! a túrázás valahogy nem az én műfajom. én az a típus vagyok, hogy elmegyek oda, szíves örömest, de a bejáratig kocsival megyünk, onnan be gyalog, majd vissza kocsival a következő helyszínre :lol: nagyon kényelmes vagyok :oops:

az áron teljesen elhűltem! ebbe kaja nem volt ugye? mertha az is! :shock:

na jöjjenek még a képek! ez még messze nem a két hét termése!

Vera!
ment a válasz!

Judit,
Kép
Kép
bbj

Most végezte ki a masszőr a hátamat, isteni volt... :lol: Lányok, csak mi érünk itt ennyire rá?! Többiek hová lettek?

Hááát, Judit, azért volt még egy-két hely, ahová nem másztam fel... Nem, kaja nem volt benne, de nem is főzőcskéztünk, napközben szendvics, elektromos hűtőtáskából boltban vásárolt innivaló, este egy tavernában a vacsora négyőnknek ált. egy-egy innivalóval (alkohol nélkül, mert ugye a pasik vezettek) 30-40 euró között volt. Máténak sehol nem kellett belépőt fizetni, ált 2-6 euró volt nekünk, az Akropoliszon 12. Parkolásért sehol sem fizettünk, a bolti árak max 5 %-kal magasabbak, mint itthon. A gázolaj 1 euró körül van, mi 284-ért vettük az eurót, így szinte ugyanannyi volt a dízel, mintha itthon mentünk volna valamerre.

Csak halkan jegyzem meg, hogy sokan meglepődnek, hogy mennyiből is nyaralunk. Sokkal többnek gondolják, mint amibe ténylegesen kerül. Vannak életbiztosításaink és én nem veszem év közben igénybe az adójóváírást, csak a bevalláskor, egyben (maximális GYED után még járt), így a visszaigényelt adó mindig kifutja a külföldi nyaralást.

Judit, most jön a srác az asztali gépet szerelni, nem ígérem, hogy ma még jönnek újabb képek, de igyekszem.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Szami!
ez tutira így van! ha okosan előtte jól szétnéz az ember, yhog mit hol, és mennyiért tényleg lehet spórolni, nem beszélve az időben foglalásról! mi most családi szobát kapunk, majd 40 e-rel olcsóbban, pedig nem kértük, de ideadják a sima szoba áráért! amikor érdeklődtünk, még nagyban gáz volt, és gondolom úgy voltak, had jöjjenek csak ide!

a lányokkal mi is jól elvagyunk, sehol nem "számítanak" még.

holnap is jó lesz a nézegetnivaló!

TÖBBIEK????

na most már tényleg húzok tanulni...

Judit,
Kép
Kép
bbj

Hazajöhettünk!
Robi jól van,köhög még de legalább szakadozik föl neki.

Majd este jövök és leírom a többit!!!

Mindenkinek köszönjük a biztató szavakat

Kép

Kép
katlina

Katlina! Hál' Istennek, hogy jobban van Robika! De rossz majdnem szülinapi ajándék lehetett bent tölteni ezt a pár napot! :cry: Mielőbbi teljes gyógyulást!

Jaimee? Balwin Judit?

bbj Judit! Tényleg "szidtalak" ám 11 után pár perccel! :lol: Nagyon-nagyon ügyes vagy, hogy ötös lett! :D Szólj, hogy jövőhéten mikor kell megint szidni!

Ja tényleg! balwin Judit! Tényleg belekezdenél abba a tanfolyásba? Hunor jó kicsi lesz még! Azta! Le a kalappal, ha megcsinálod!

Olga

Kép
juhaszolga

Katlina!

de örülök, hogy hazajöhetettek, elég volt abból ennyi is! majd gyere mesélj, mi történt, meg a bajságot is!

Olga!
Jövő hét csütörtök

már nagyon nehezen veszem rá magam a tanulásra.. szörnyűűű!

nálunk is a jövő hét az utolsó hét az oviban, és a bölcsiben is!

na képzeljétek, úgy néz ki, hogy családi verseny lesz júliusban, Misi is indul a versenyen, ő is segédhajtó lesz, apa másik lovaival... nem is lesz ám feltűnő amikor a neveket olvassák.... :lol:

Judit,
Kép
Kép
bbj

Áve.

Vagyok :) Próbálom végigolvasni Szami beszámolóját, de csak nagyon darabokban megy...vagy Luci lóg rajtam, vagy Apának kő a gép.

Katlina, dejó! :D Gyógycupákok Robikának!

Vera fotóit meg nemtom meglesni :( , flesbigyót kéne letölteni, de azzal most nemtom terhelni a laptop vinyóját.
Vera, 1-2-t nem raknál ide is? :oops: Csak hogy ne maradjak ki a jóból :wink:

Olga, dejah, pici lesz még Hunor :| Ezért (is) filózok még rajta...de aug-ban már okosabb leszek...hogy meg tudjuk é oldani... Jó lenne amúgy, mert egyrészt megtornáztatnám a béna agyamat, másrészt meg érdekel is. De azzal "bíztatnak", hogy sokra nem megyek ezzel a végzettséggel :roll:
Gyűjtöd még a tesco-s pontyokat? Mer van egy csomó, postáznám...vagy borítékolnám, osztán majd valaki feladja, amíg kórházban vagyok :)

Judit, ésakkó majd kinek kell szurkolni? :lol:
Nemtom írtam e, vaccsak akartam, de gratulálok az ötöshöz! :D Nem emlékszek má semmire :?

Raólunk: nem sok újdonság van szülés fronton :roll: Erősebbek a keményedések, de fájások még továbbra sem sehun. Holnap 9-re megyek amnio-ra.

Dorka, neked voltak már (jósló) fájásaid a burokrepesztés előtt?...

Judit
Kép

Kép
balwin

Katlina, de jó, hogy otthon vagytok! Gyors gyógyulást Robikának!

Balwin, ne add fel, még a felénél se járok! :mrgreen: He, he remélem, végzek, mire a csöpp fiatok kibújik! :wink: :lol:

Judit, majd szurkolunk Nektek! Este tudtál még tanulni?

Nálunk akkora jégeső és felhőszakadás volt egy fél órája, hogy még az áram is elment.

Na, jön egy kis folytatás.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Aznapi utunk utolsó állomása Epidaurusz volt, amit leginkább fantasztikus színházáról ismerhetünk, de szentélye jelentős gyógyító – és vallási központ is volt. A színházában majdnem tökéletes az akusztika, s a római korban egyszerre 13.000 embert tudott befogadni.
Kép

Kép

A másik ókori emlék a késő-klasszikus stadion a tholosz romjaitól délre, melyet a négyévente, Aszklépiosz (halandó orvos volt, akit Zeusz tett meg istenséggé, jutalmul azért, hogy megmentett egy beteget az alvilágtól) tiszteletére rendezett fesztiválok alkalmával használtak.

Kép

Kép

Utunk innen a szállásunkra vezetett, s ismét sok élménnyel gazdagabban, de nagyon fáradtan tértünk nyugovóra.

Kép
Kép
Kép
szamóca73

Hát problémák már nem most kezdődtek,írtam nerég hogy Robi náthás,akkor azt írtam hogy nem viszem dokihoz de csak elmentünk,kapott antibiotikumot Aktil-t+köptetőt,beszedtük helyrejött rá egy hétre ismét nátha köhögés,akkor is elvittem dokihoz kapott amoxicilint+köptetőt eltelt egy hét,és ekkor érkeztünk mult hét péntekre.
Orrfolyás,szombaton nagyon száraz köhögés,vasárnap egy ideig talán szakadozott vagyis én úgy hallottam(ekkor már orrfolyás nem volt),de elkezte "hörögve"szedni a levegőt,délre belázasodott kivittük az ügyeletre.Ott "kedves doki"közölte az elmondott tünet alapján,akkor még meg sem vizsgálta "anyuka a gyerek megfázott"(hangnem az volt hozzá Twisted Evil ),mondtam neki hogy azt én is tudom,de megfázástól nem hörög a gyerek!!!Meghallgatta és azt mondta menjünk már be a hetényibe mert ő most nem tudja eldönteni hogy kezdődő tüdőgyuszi,vagy valami más.Bementünk ekkor már Robi nagyon kis levegőket vett,mint aki nagyon ki van fáradva és nem tud nagy levegőt venni,fal fehér volt.Egy nagyon aranyos kedves fiatal doktornő volt.Megvizsgálta,ezután fújtak a szájába "szárazgyógyszert"hogy áttudjunk menni a röggenre-de előtte már elmondta hogy vénás kezelésre lesz szükség annyira rossz Robi állapota.Ja és nem értette hogy-hogyan mondhatott olyat az ügyeletes orvos hogy kapunk receptet és jöhetünk is haza!
Elmentünk röggenre,majd vissza a dokihoz itt már Robi nagyon szépen tudta venni a levegőt.
Azt mondta a doktornő és utána ezt még két orvos erősítette meg,hogy allergiás reakcióként jött elő,levolt és levan gyengülve a szervezete és ez a vasárnapi nyálkás ídő váltotta ki
Asztmás hörgés-latinul gyöngy betűkkel van ráírva a záróra,amit én persze nem értek.
Hajlamot örökölhetett tőlem merthogy nekem is volt gyerekkori asztmám,elmondtam hogy tavaly a szemével hortuk azon volt az allergia,ez is egy nagyobb hasmenés után jött ki,hát most máshogy:(
Az osztályon minden elismerésem a nővéreké,nagyon aranyosak-kedvesek és segítőkészek.Ami negatívuma volt a dolognak,hogy fürödni a 4.-re,w.c.-re pedig a földszintre jártam,persze ezt is akkor ha volt valaki látógatónk.Gondolhatjátok sűrűn nem mentem pisilni Confused
Retkes főorvost egy nagyon alapos és gyerekszerető dokinak ismertük meg,ő már tegnap leengedett bennünket az udvarra-nagyon jó volt egy kicsit lenn!!!!!!!!!
Igaz Robi nem akart inni,így veszélye volt annak hogy infúziót kap,de végülis teljesítettük a napi egy litert,tegnap meg már 1,5-et lenyomott,ha nem ivott volna akkor még ott lennénk.
Most itthon még szedjük a Summamedet,Aerius,és köptetőt.ezeket még három napig kell szedni,10nap múlva kell mennünk újabb vérvételre és kontrollra.
Nem tudom mit jelent a vérképben az We és a CRP.mert ezek miatt kell újból vérvétel.Amúgy Retkes főorvos azt mondta jó a vérképe

Hát röviden tömören ennyi.majd még az ott töltött napok egy külön sztori,azt majd holnap

Elnézést de vissza még nem tudtam olvasni,majd pótolom.

Balwin pedig én fölakartam menni a hetedikre látogatni!!!!!!!!!! 8)
Úgy voltam vele,hogy már biztos ott vagy-hát ezek szerint még nem :shock:

Kép

Kép
katlina

Sziasztok!
Én is meg vagyok, de nagyon el vagyok havazva az itthoni dolgokkal. Tegnap múszáj volt rendebe tennem a nagy fagyasztószekrényt, mert már a kicsibe nem fért semmi, én pedig inkább lefagyasztoma gyümölcsöt, minthogy a befőzéssel kínlódjak. Már 12 üveg sárgabaracklekvárt főzte, normál és diabetikus változatban. Angélának még ma és holnap van ovi utánna augusztus 3-ig szünet.
Végre megyünk nyaralni az idén. Július 26-28-ig Tihanyba.
Katlina! Sajnálom ami veletek történt, remélem Robika gyorsan elfelejti a kórházat és gyorsan meggyógyultok.
Szami! Az eddigi élménybeszámolódat sikerült végre elolvasnom, de felolvastam Kristófnak is. Nagyon tetszett. Várom a folytatást.
Vera! Megnéztem a képeket, nagyon szép helyen nyaraltatok, a gyerekek pedig nagyon édesek. Egyébként én is nehezen bízom a gyerekeket másra.angéla már nagyon szeretne a Mamánál aludni, ahol tudom hogy jó helyen lesz, de nekem nagyon hiányozna. De érzelmileg nem zsarolhatom így hát engedek a kérésnek, ezért pénteken este már ott alszik, de csak 1 napot.
Olga! Egy kis Budmill táskát szerettem volna megvenni, de nem sikerült, még keresem az igazit- ami tetszene.

Kép
Kép
bmárti75

Még a tegnapi termést nem tudtam teljesen visszaolvasni.

Na, balwin Juditnak 9kor amnioszkópia! Lesz-e belőle vajon valami? :D

Olga

Kép
juhaszolga

Szépjaónapot.

Katlina, jó kis kálvária :| De akkor most már javulgattok! További gyors gyógyulást Robikának!

Helyzet: diccse helyzet. A méhszáj olyannyira nincs kész, hogy a doki bekukkantani se tudott :roll: Úgyhogy NST volt megint, aszerint minden oké odabent. Szombaton menek újra amnio-ra.
Igyekszem nem úgy érezni, hogy émmá sose szülök meg :mrgreen: Úgy döntöttem, jövőhét szerdáig türelmes leszek... :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Katlina!
a lényeg, hogy most már otthon gyógyultok tovább! az kiderül a későbbiekben, hogy mire lehet allergiás Robika? vagy esetleg tényleg asztmás?

a www.hazipatika.com oldalon,a labor címszó alatt megvan minden lelet értelmezése, ott kiművelheted magad!

Judit!
nem vagy elszámolva? most az jutott eszembe, hogy korábban is mindig kisebbnek mondták, mint ahoyg Te gondoltad volna, meg most a méhszáj..

Judit,
Kép
Kép
bbj

Szép napot!

Balwin Judit: pedig má' aszittem lesz valami... (közben ha jól tudom (még nem elérhetőek) az egyik kisbarátnőm császárral megszült, a másikat amnióról hazaküldték, ő is szombaton megy legközelebb, Tóth Z. lesz az ügy.-es... azért is...) Egyébként tegnap született egy Hunor nevű baba, nem hallottam pontosan a nevét és rögtön a sz.géphez rohantam, hogy tán lemaradtam volna valamiről... No lényeg, hogy jól vagytok!!! :wink:

Katlina: jó hogy túl vagytok rajta! Hogy ezekkel a gyerkőcökkel mindig történik valami! :roll: Építkezés hogy áll? Tereld a gondolataidat! A We-t nem tudom, de a CRP az a szervezetben lévő gyulladás(betegség) fokát mutatja, Bencének is néztek olyat legutóbb, az ő papírján az 5 alatti számít jónak. De ha magas az érték, akkor se rémülj meg, mert pl. B.-nek 20,6 volt, mint utólag kiderült, akkor már lappangott benne tüszős mandulagyuszi.

Bbj: A fogathajtó versenyről majd írjál már pontos infót, ha belefér, elmennénk (mindig is imádtam a lovakat :lol: ). Nálatok mindenki egészséges? Csak mert Te is szereted az "okos" embereket: voltak ma nálunk garázskapu motort szerelni, akik beépítették (elromlott). Ott állok felettük, szeretem látni ki mit csinál a portánkon (persze a két gyerekkel együtt). És csak egy kis szösszenet az itt tartózkodásukból: kérdem: miért folyt ki a motorból az olaj? Válasz: mert van benne... Más: mondom... eléggé nyikorog, amikor nyílik, csukódik... nem lehetne valamit csinálni vele? Válasz: de, kellene egy karbantartást csinálni neki. Mondom: Mennyibe kerül? Válasz: 5eFt. Mondom: túl sok, annyiért nem kérjük. Kevesebbért? V.: 4eFt. Mondom: ok, akkor lássonak hozzá. V.: de hát ahhoz nincs is semmi eszköz nálunk... Mondom: ez aztán a marketing, nem inkább minden hülyének fel kellene ajánlani, hogy még azt is sip-sup kedvezményesen megcsinálják? V.: jó ötlet. .... Elmentek eszközökért, megcsinálták... (Marcinak most adtam 2 szopi között félidőben alma-őszibarackot... kivin várok)

Legalább telik mifelénk az idő, én meg jól szórakozom ...

Szamóca: bevallom őszintén én még az utazásotok elejénél járok olvasásilag, igyexem majd. Nagyon tutter volt Nektek, a képekből látszik.

Márti: Nektek akkor egyáltalán nincs most autótok? Férjed hogy van?

Vera: én is görcsösen kapaszkodom a gyerekeimbe... max. Pistire vagy anyámra hagyom őket szívesen, de akkor is csak rövid időre. Ha elmegyek egyedül valahová, állandóan az órámat nézem, hogy mit csinálhatnak, bír-e velük, aki épp velük van... aztán természetesen mindig minden rendben van... :roll: :wink: Nagyon szép helyen voltatok nyaralni! Majdnem az összes képet végignéztem.

Dorka: autóból én meg szoktalak ám látni Titeket a városban! Tegnap a testvérfellépőn csücsült Szabi... a Skálánál talán már hazafelé tartottatok... mi meg autóban. Szabinak még mindig tetszik az öcsi? Nem zavarja, amikor szoptatod Bálintot? Vagy nem kéredzkedik ő is szopizni? (nálunk Bencének volt egy rövid időszaka, amikor ő is ki akarta próbálni, hogy milyen is szopizni..., én meg lebeszéltem róla... olyan aberrált dolog lett volna már szerintem... )

elküldöm, mielőtt elszállok...

Kép

Kép
szolkata

Olga: Balázs hogy van? Neki van még bölcsi?

Gumimaci: az az igazság Marci evésével kapcsolatban, hogy volt neki egy rossz élménye ... egészen jól elkezdett enni... csináltam neki banán-meggy turmixot, ami nagyon ízlett neki, sokat evett belőle, utána meg is szoptattam, de így összesen már nagyon sok ennivaló volt benne, már akkor rossz érzésem volt... kb. 2 óra múlva ki is hányta, illetve onnantól egy órán keresztül szakaszokban hányt... azóta egyszer-egyszer evett valamit, picit, legutóbb már csak tejpépet, de jellemzően ami nem anyatej, azt kihányja... szerintem pszichoszomatikus. Így néhány napot csak szoptatom, aztán próbálkozok valamivel. Most adtam neki alma-őszibarackot, üvegeset... várom a fejleményeket...

Kép

Kép
szolkata

2órányi vasalás, majd 1óra kerti munka után úgy döntöttem pihenek egy kicsit ;) Pontosabban addig itt ülök amíg a gyerekeim fel nem kelnek... az mindjárt lesz :D

Kata, de jó hogy írtál!!!! És hogy ilyen hosszan, az mégjobb! :)
Örülök akkor hogy nem csak én vagyok ilyen görcsös ebben a gyerek nélkül témában ;) Addig a jó amíg velünk vannak. Később úgyis oda megy ahova akar... :roll: Bár szerencsére az még jóóóó soká lesz :)
Bár az sem jó ám ha nagyon magunkhoz "láncoljuk" a gyereket, mert nálunk pl. most vannak emiatt (is) gondok Bencével :( Annyira szorong, fél az utcán, hogy nem távolodik el tőlem egy méternél messzebb, sír ha megállok itt Szandán mondjuk egy útszéli zöldségesnél és ők a kocsiban maradnak. Pedig csak kilépek az autóból és végig látnak, de akkor is :?
Ő nagyon anyás, rajtam kívül az apját, a két nagymamát és a nővéreméket fogadja csak el, ennél távolabbi rokonra, vagy esetleg barátra nem is tudnám rábízni. Sehol nem marad ott, szülinapi zsúrokon én vagyok az egyetlen anyuka aki ottmarad vele, vagy csak nagy nehézségek árán jöhetek el, szóval ez sem annyira jó :( Úúúúgy sajnálom amiatt hogy ilyen kis érzékeny lelkű :(
És részben miattam lett ilyen :oops:
Jázmin már sokkal talpraesettebb most, vagányabb, merészebb és én is sokkal lazábban kezelem.
Na mindegy, jól elkanyarodtam ;)

Garázskapu ügyben tudsz nekem elérhetőséget adni? Vagy akkor őket nem ajánlod, ezek után? :D Vicces emberek lehetnek :D "Mert van benne..." :D
Jaaaa, most fogom fel, garázskapu. Nekünk olyan valaki kéne aki a nagykapunkat elektronizálná... Az gondolom nem ugyanaz :roll:
Hogy áll a ház előtti részetek? Lebetonoztattátok végül?

Esetleg új képek a gyerekekről? ;)

BalwinJudit, én is arra gondoltam hogy esetleg elszámolták Hunor babát... De ha nem, akkor sincs semmi :D Türelem... de tudom, az ilyenkor már baromi kevés van ;)
A képekkel kapcsolatban, ugye nem internet explorert használsz? Mert más sem tudta megnyitni a linket, aki vmi más böngészőt használ... IE-rel megy ;)
De ha nem, akkor majd teszek ide is. Vagy az iwiw? ;)

Márti, te is ígértél képeket Kristóf szülinapjáról ;)
Én is úgy voltam vele hogy ha Bence magától kéri hogy a másik mamánál (anyósomnál) is alhasson akkor megengedem neki. Úgyhogy egyszer már aludt ott :D Többet egyelőre nem szeretne, mert nem tetszett neki a kádjuk :D
Azt mondta, majd ha kicseréltetik.. :D

Katlina, de jó hogy végre otthon lehettek!!! Nagyon ijesztő lehetett Robi hörgése :( Meg az hogy bármikor előfordulhat megint :(
A fiatal, kedves doktornő nevét nem tudod? :) Csak kíváncsi vagyok ki lehetett. Illetve hogy kiben bízzunk ha odakerülünk egyszer. Remélem sosem!

Jaimee, a hét elején bejelentkeztünk Paxy Klárához is végre, egy hónap múlva tudott időpontot adni! Ilyen sokan vannak nála?
Mondjuk nem sürgős...

Andi olyan régen írt megint... Hahó!!! :)

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Először is bocsánat a sok lemaradásért köszöntésileg, de a két gyerkőc (+ két unokatesó) teljesen leköti minden időmet!

Olga: nagyon gratulálok, olyan jó érzés ez.

Szami: szuper lehetett a nyaralás! Nem gondolkodtál még utikönyvet írni, olyan sok szép helyen jártok. És az adott környéket tényleg fel is térképezitek!

Katlina: úgy sajnálom Robikát! remélem mostmár nem lesz semmi baj.

Bbj: a fogathajtásra én is kíváncsi vagyok, lehet megnézlek, ha a környéken vagyunk.

Vera: nektek is olyaaaaan jóóóóó lehetett! Maja is annyira ragaszkodott hozzám! Én sem tudtam volna zsúron otthagyni, viszont egy év alatt rengeteget változott!

Balwin: kitartás! nem irígyellek az utolsó napok már nem annyira kényelmesek. Mondom én aki 37. és 38. hétre szültem :oops:

Márti: ++++++++++++ remélem már semmi rossz nem történik! Szerencse, hogy apának nem lett semmi baja!

Velünk minden oké, Maja múlt héten tornázós táborban volt, jövőhéten úszásoktatás.
Nóri szépen cseperedik, nagyon sokat beszél, már két szavas mondatokat is. Pl: Anya kakákó. (anya kakáltam).
Éjszakáink alakulnak, de még mindig van ébredés.

Andi

Kép
Kép
andii

Kata, épp azé ültem a gép elé, hogy mekkérdezzem, mi van az amnio-s ismiddel :D Hát akkor ez nem a mi napunk volt...
Ööö, G. is ügyeletes lesz, azért (is) szombat nekem is...

Vera, nem, Firefox-ozunk. Iwiw? Az is jó :) Ki ismerősöd a topicból? Rádkeresek általa...

Andi, szia 8) :lol: Elveszett bárányka...

Elszámolás...hát nemtom...én úgy gondolom/érzem, hogy tudom a fogantatás dátumát :oops: De lehet később jött össze...vagy csak késik a kis Drága... mindegy is már ez, pár alkalommal meg leszek amnio-zva, ez legyen a legnagyobb baj :) A dokim sem siettet semmit, nagyon nem parázik, hogy terminustúllépés van :) Csak figyelgessük a magzatvizet, nehogy ződ legyen. Aztán ha kellően felpuhultam, kitágultam, meg Hunor is beilleszkedett, jöhet a burokrepesztés.
Már most érzem, hogy szombaton se maradok bent :wink:

Judit
Kép

Kép
balwin

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?