Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Pókica: értem én, hogy mit írsz, csak szerintem nem konzekvens: hisz te csőrös poharat is adtál a gyerkőcödnek. És ezzel szerintem rávilágítottál a lényegre: az, hogy cumit/csőrös poharat/szívószálat adsz a gyereknek, nem jelenti azt, hogy függő lesz. Mindenki köt kompromisszumot a gyereknevelésben-kinek ez a csőrös pohár, kinek a cumi, kinek a szívószál. Spec. én a szívószálat és a csőrös poharat fogom kihagyni- azt hiszem :wink:
Mindenkinek jó hétvégét,
M.

macianyu
 
 


Értem már hogy gondolkodsz! A szívószálat azért ajánlottam nonának, hogy valahogy elkezdődjön az ivós korszaka a gyerkőcnek..talán beválik náluk is.
A csőrös pohár, az tulajdonképpen pohár, aminek a feje egyáltalán nem hasonlít a cumihoz. A cumi az anya mellbimbójából való szopi mozdulataira ösztönöz, azt próbálja utánozni, míg a csőr a poháron már a pohárból ivásra készít fel. Ezért széles vízszintesen, hogy formálja a gyerek száját a pohár pereméhez, tudja hogyan kell alakítania a száját. Ha ez már megy lecsöpögésmentesen, akkor már bármikor le lehet venni a csőrös fejet és ihat pohárból, hiszen a technikát már elsajátította.
A cumiból való ivás technikája teljesen más, azt szopó mozdulattal kell végezni, ezért is versenyeznek a gyártók azért, hogy kinek hasonlít jobban az anyamellhez és bimbóhoz a cumifeje.
A szívószál egy olyan dolog ami mindig megmarad az ember életében, a csőrös pohár rövid idő alatt átmenetet ad a pohárból való ivásra, a cumi a legtöbb babánál függőséghez vezet.
Látok én az utcán, bevásárlóközpontban, játszóházban, zenebölcsiben és játszótéren 2-3 éves gyerekeket cumival és cumisüveggel, akiknek az anyjuk panaszkodik, hogy nem tudják hogyan szoktassák le őket róla.

Megyek lepihizek én is. Nálunk cefetül esik az eső, olyan jó hűvös lett! Le kellene lépni a cukiba! :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

Bocsánat hogy betörök.
Van egy eladó járókánk, egy éve vettük, de már nem használjuk.
90*90-es, kerekei vannak, állítható magasságú, összecsukható. Nagyon szép állapotban van.
10 ezret szeretnénk érte (20 ezerért vettük).

Ha esetleg érdekel: csandy@dinerm.hu

Minden jót kívánok!!!!

Kép

Kép
Kép
csandy
Budapest XVII. kerület
 
 

 
 

Most néztem meg az AFP kérő lapot amit múlt héten kaptam meg. Nem írták rá a testsúlyom. Akinek megvan ez a lap, annak rajta van? Az előző terhességeimnél kifejezetten külön lemérték a súlyom, mert az kellett hozzá.
Most új a rendszer vagy csak nekem hagyták le?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Szia Pókica!

Nekem feltüntették a testsúlyomat. És úgy tudom, hogy kell is a vizsgálathoz, figyelembe veszik az eredménynél.
Vendég
 


Sziasztok.

Vagyok csak most nem sokat netezek, mert készülök a vizsgámra amit januárban kellett volna letennem, csak akkor szültem.
Kérdeztétek a pelust azt hiszem ketten is.
Igen én szoktam venni 100 db-os pelust. Ez változó, hogy naponta mennyit használunk el, van amikor a Joel 3-4 pelust is telekakil nekem egy nap, de van amikor csak egyszer kakil. 4x-er általában mindig tisztába teszem minimum, bár nem szoktam számolni. Elég jó a nedvszívó képessége a pelusnak így nem is igazán piros a feneke neki, csak esetleg abban az esetben, ha kakil is. De nem jellemző.

manocskak
 
 


Sziasztok!!!

Visszajöhetek még????
Nagyon ritkán tudok jönni,visszaolvasni is csak alig-alig,nem volt gépünk egy hétig és teljesen lemaradtam.

Néhány témához:
Pelus:lila tescos abszolut nem jött be,szinte belefolyt a kis feneke,úgy izzadt benn.És úgy van,ahogy írtátok néhányan,fele annyi ideig sem bírta,mint a P és a L.Mi ezt használjuk,amíg még kell,mert Dénes bilizik lelkesen,szerintem megpróbálunk nappalra búcsút inteni a pelusnak.

Cumi-cumisüveg.Soha nem használtuk,D utálta,amikor néhány őrjítő nap után előálltam vele,olyan messzire köpte,h csak néztünk.A sors fintora:csak és kizárólag ciciből fogadta el a tejet,a fejt tejet soha.Pedig volt közben 11 hós korában vírusos hányásom és elment a tejem.Nem kérte pohárból,cumiból,csak ciciből,2 nap erőteljes szopis nap után visszahozta és szopizott 22 hós koráig.A valódi fintor:én egy tejgyár voltam,5 hós koráig 50 l tejet fejtem le,6 tejtestvére van és a kutyánk is azon élt :oops: és a méltóságos úr nem fogadta el a fagyasztottat sem főzelékbe,sem banánturmixnak,sem sehogy...ilyen is van.Ezért sokat fejni sem mindig érdemes....

Mellszívó:mivel D korababa és az első 4 napot inkubátorban töltötte,nekem életet mentett,h volt.És már a 2.napon nem kellett neki tápit adni,mert volt tejem...ezért lett ilyen sok egyébként,mert állandóan fejni kellett,egyrészt,h ő kapja,másrészt,h ne bolonduljak meg a fájdalomtól...de később már nem volt kedvem állandóan macerálni,sterilizálni,meg zajos is volt az éjszaka közepén ezzel pumpálgatni és én áttértem a kézi fejésre...


Itatás:csőrőset D nem kedvelte,szívószál mai napig kedvenc,de nem függő,simán iszik már ügyesen pohárból régóta.Nálunk tea sem ment soha,vizet iszik kizárólag,pedig egész télen próbálkoztam a jó kis hársteával,de ő csak vizet kért.A jana babys üveg és a netlés sportkupakos az abszolut favorit.Mindig azt kéri.

Ja,még a pelushoz:mi sosem mertünk betárazni nagyon egy méretből,mert olyan ütemben nőtte ki őket,h egy csomót el kellett ajándékoznom.Főleg az elején...

Magunkról:Szépen növöget a babóca,a hasam hatalmas ahhoz képest,h csak 13 hetes vagyok még...5 kiló fenn van
:oops: sajan nem tudok parancsolni az étvágyamnak és irgalmatlan mennyiségeket megeszek meggyből,ribizli és piszke most az igazi kihívás,napi 1,1,5 kilónyit vagyok képes eltüntetni...nem tudom mi lesz a végéig..
Az eerdményeim a 12.heti kombinált után:nyaki redő 1mm,1:20000 mindkét esetben.Remélem minden jól alakul később is!!!!


Mindenkinek szép estét!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sziasztok!

Én sajnos nem vagyok mostanában,, mert a 23 éves unokahúgom stroke-al fekszika a klinikán szinte magatehetetlenül, mindezt a fogamzásgátló miatt. Szép. :(
Nagyon féltem, amikor csak lehet vele vagyok.

Azért néha beleolvasok hogy mit írtok. Remélem nemsokára tudok jönni többet.
Vendég
 


Sziasztok!
Csak egy gyors beköszönés, nemrég értünk haza és romokban a lakás...
Pénteki UH eredménye: ülőmagasság 58mm, a nyaki redő 0,8mm és minden rendben :)
Viszont a szülés dátumát kicsit kitolták, január 2-re...
Jóéjt mindenkinek!!
Vendég
 



Pókica nekem sem volt az Afp kérő lapon súlyom, és nem is kérdezték.

Majd jövök később...
Vendég
 


Hú, Kriszti, ez szörnyű! :cry:

manocskak! Neked is rajta van a testsúly?

Gombi! Neked borzasztóan örülök, végre valaki, akinek szintén 1 mm alatt lett a nyaki redő! Először fura volt, de nekem is azt mondták, hogy ez jó és azóta már szétszedtem a netet és mindenhol jónak írták. Akkor lehet, hogy Újévi baba lesz?





:D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok,
csak egy gyors bejelentkezés. Velünk minden oké, 17. hétben vagyok, hétvégén már kismama-ruhákat vásároltam mert semmimbe nem férek bele. :) Van szép kis pocim.
Dolgozok egyébként, ez elég kimerítő, tököm tele van. De még a nyarat végig akarom csinálni mindenképp. 29-én (egy hét múlva) megyek legközelebb UH-ra, és azon a héten lesz az AFP-nek is eredménye. Lehet hogy már megtudjuk, hogy fiú vagy lány. :D
Izgi!!! Elvárásunk mondjuk nincs, lévén első gyerek.
Én érzem hogy mocorog a bébi: csak én vagyok ilyen mutáns vagy más is érzi? Vannak kimondottan nyugtalan napjai.

Kép
apkata
 
 


Sziasztok!

najda: ez nagyon szörnyű! És hogy van az unokahúgod, mit mondanak az orvosok?

Afp-hez sajna én még nem tudok hozzászólni. Még csak a 12. heti uh-ra megyek holnap, így 13+4 naposan :? Szerintetek az már hasi lesz? Eddig nem volt bajom a hüvelyi uh-val, de most már elég volt ennyi.

Mától igyekszem teljes rendet tartani a lakásban, hátha betoppan a védőnő :oops: Fél nap alatt óriási kupit bírok csinálni :lol:

nekem ma szurkál a hasam reggel óta. Lehet, hogy az idő miatt? Remélem.

briell
 
 


Sziasztok!
Ma nyugi van a munkában, úgyhogy ráérek egy kicsit irogatni. Ez az idő kiborít, nagyon rosszul aludtam, rémálmaim voltak, úgyhogy a hátam közepére sem kívánom a munkát ma. Ráadásul esik is.
Én holnap megyek afp-re, mondjuk mehettem volna ma is, csak nem tudtam, hogy éhgyomorra kell-e menni. Megkérdeztem, nem... A súlyomat viszont ráírták a vizsgálatkérőre, igaz, csak bemondásra.
Uh még odébb, legalább két hét, addigra már nem akarok dolgozni.
Hirtelen ennyi
tedorka
 
 


Pókica, direkt kérdeztem az UH-s hölgytől és utána a dokimtól is, és mindketten azt mondták, hogy tökéletes ez az eredmény!!! Ne aggódj!!!

Közben visszaolvastam a sokat, amit írtatok, alig győztem :)
Hogy milyen nagy pocija van mindenkinek!!
Engem aki nem ismer régóta, annak nem tűnik fel a pocakom, befelé nő vagy mi? :o
Pedig a ruháim már nagyon szűkek... mondjuk 47kg-val lettem babás és eddig kb 2,5 kg-ot híztam.... :roll:
Magamhoz képest sokat is eszem, bár a húsra nem bírok ránézni sem és az édességeket is békén hagyom..

Cumisüveg téma: hááát, szerintem úgyis a gyerkőc dönti el a végén, hogy mit akar...
Pelenka: újszülötteknek minden ismerősöm a Liberot ajánlotta, a gumis dereka miatt. Állítólag abban van esély arra, hogy nem a nyakáig csak a háta közepéig lesz kakis a baba :D
A későbbiekben meg ki kell tapasztalni, kinek mi a jó...

Magunkról: legközelebb 3-4 hét múlva kell visszamennem az orvoshoz és akkor egyeztetünk a magzatvízvételről... tök jó, hogy akkor lesz a költözés is, hűek maradunk önmagunkhoz :? mindig, mindent, egyszerre..
Vendég
 


sziasztok
katasztrófális ez az idő.pelusról mi is elég sok mindent kipróbáltunk és a liberó jött be nálunk főleg amíg kicsi volt a többinél reggelre sokszorr átázott és tiszta víz volt a gyerek.most már csak alváshoz van neki és most pampers van neki de sokszorr nincs is benne semmi szóval most most egy pár forintot spórolunk a pelusom mivel a libero a legdrágább.de halottam olyat is aki az olcsó pelusokra esküszik.a 100db-os pelus a barátnőm kapott anyósától de mindjárt el is ajándékozta aztmondta hogy nem jó.én nem próbáltam csak a márkásabbakat meg lidls meg dms ilyenmi de legközelebb nem kisérletezem marad nálunk a liberó.
az én fiam ivott cumisüvegből mivel tápszeres volt és nem volt baj amikor adtunk neki másból de a csőrös pohár nem nagyon jött be hanem inkább a rendes pohárból ivott mindjárt.szívószálat szereti ő is de amíg kisebb volt nem szívesen adtam neki mert könnyen megsérti a szájpadlását akkor inkább a cimusüveg.cimuzni cumizik de viszont kicsinek nem igazán volt cumis és egyszer csak kérte bár azért nem mondanám hogy függő ha valahová megyünk álltalában nem viszi vagy csak a kocsiba de ez szerintem semmivel sem roszabb mint amikor ilyen idősen szopizik,de ezzel senkit sem akartam megsérteni.mert tény hogy a kötődés fontos de már egy nagy gyerek aki ősszel oviba mehet.az egyik rokonunk fia még 5 évesen cumisüvegből itta a kakaót az már tényleg durva de azért szerintem 1-1,5 éves korig simán belefér a cumisüveg mert abból biztonságosan tud inni. na jó sok hülyeséget írtam :oops:
én csak a jövőhéten megyek afp-re utána meg 2 hét az uh itt is.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


ja köszi mindenkinek a "dicséretet" a pocis képről :)
gombi miért vetetsz magzatvizet?lehet hogy volt szó róla de nem emlékszem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Gombi! A hússal én is ugyanígy vagyok, ha nem muszáj nem eszem meg. Azért most már jobb a helyzet, mint az elején, mert akkor egyáltalán nem bírtam, most már egy kicsit mindig eszek.
tedorka
 
 


Anita: közvetlen családtagom down-os és kikértük egy genetikus véleményét.. és az orvossal közösen döntöttünk a vizsgálatról.
Vendég
 


gombi így már érthető.de biztos minden rendben van nálatok.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!

Nálunk is a Libero jött be anno 11 éve,és szerintem most is azt fogjuk használni.
Múlt pénteken voltam AFP-n,aztmondták kb másfél 2 hét mire megvan az eredmény. Szombat óta viszont néha kicsit nyilal a hasam bal oldala,éppen azon tanakodom menjek e a dokihoz szerdán vagy ne ez miatt....
Jah,és nem bírtam tovább és bejelentkeztem 4D uh-ra... :) Júli 8.-án megyünk. Remélem kiderül ki lakik a pocimban :) Pénteken kinéztük a babakocsit is a brendonban... kicsit drága lesz,de nagyon beleszerettünk. Kiságyat is néztünk,de fogalmam sincs hol találunk olyat ami jó lesz... Gurulósat szeretnék,de olyat aminek a két hátlapja teli,és nem rácsos.. na a brendonban,csak rácsos van,a kikában van teli hátlapos,de annak meg a szine nem tetszik... áhhh, nekünk soha nem lesz kiságyunk :D:D:D
Ti hogy vagytok a vizesedéssel? Nekem kezd egyre nehezebb lenni a lábam,és az ujjaim is picit dagadtak... És visszajött a kivánósság.. minden órában mást ennék :) :)

Ez a hülye idő meg aztán végképp kiüt...
Vendég
 


mi a babakocsin már túl vagyunk vettünk hordozót/gyerekülést/és ahoz kocsit így egyszerűbb,könyebb,és olcsóbb.a kiságy nekünk meg van még sima rácsos de mi úgyis max 1 éves koráig használjuk arra meg jó az.lassan én is össze írom mi is az ami kell.bár most eléggé le égtünk anyagilag :oops:
de a december még odébb van addig remélem mindent sikerül beszerezni amit szeretnénk.
a lábam néha nekem is dagad de sajna nem ment ki az összes víz az első terhességem óta.gabicika:nem mentél korán az afp-re?nekem aztmondta a védőnő hogy itt álltalában a korán küldésből adódnak a rossz eredmények.én 16+6 leszek remélem nem lessz az meg már túl későn

Kép
Kép
anitaaa03
 
 



Hát mi még nem vettünk semmit, de nem is tervezzük ősz előtt. Örülök, ha a ruhatáramat ki fogom tudni gazdálkodni :lol: Illetve a lakásba szeretnénk még jópár dolgot megcsináltatni, venni, mire babó megérkezik.

Én félek a nagy melegtől. Alapból, is eléggé be tudnak dagadni a lábaim. Igyekszem majd jó sokat inni. Most is próbálkozom, de a kezdeti lendület kicsit alábbhagyott :( Meg már rosszul vagyok a víztől. Azt hiszem kéne szereznem egy gyümölcscentrifugát. Elvileg a robotgépünkön van, de sajnos nem nagyon használható.

Én afp-re vagy pont a 16. hét betöltésekor, vagy 17+3-kor tudok menni. Nem tudom melyik a jobb. Bár lehet, hogy addig még a kor is módosul. Nem fogok nagyon aggódni, ha rossz lesz, mert mindenki azt mondja, rendkívül megbízhatatlan, csak én tuti nem akarok magzatvízvételt. Na, majd meglátjuk.

briell
 
 


Anita!

Hát remélem,hogy nem, a doki dátumhoz kötötten küldött.
Szóval rajta volt a beutalón,hogy a vizsgálat időpontja 19.-e. Úgyhogy én aszerint csináltam...
Az anyagiak... hát nem hiszem,hogy mostanában olyan sokan jól állnának... Nekünk az idén "csak" 4 esküvő van ahol kötelező megjelenni és ezzel együtt szépen "adakozni" is... 3 hét múlva megyünk megint,Pécsre... apósom egyetlen testvérének a lánya megy férjhez... ugyhogy az se lesz olcsó mulatság... Nyár végén jön a beiskolázás megint.. és ugye itt a baba.. a doki... áhh,kéne a lottón nyerni :D bár én soha nem lottóztam...
Vendég
 


Mi sem veszünk meg semmit ősz előtt...azt hiszem babonából egy kicsit. Amit lehet, azért beszerzünk rokonoktól, barátoktól, nem baj, ha nem új.
Ráadásul a jövő héten kezdjük a lakásfelújítást, úgyhogy tényleg jó, ha a ruhákat meg tudom majd venni.
Ez az eső...... :(
tedorka
 
 


látom mindenki szenved a pénztelenségben :(
esküvőre nekünk is kéne menni egyre majd a nyáron de mi nem biztos hogy megyünk mert már jó pár éve nem beszélünk az illetővel se a szüleivel pedig a férjem bátyja de elég fura emberek szóval mi úgy vagyunk vele hogy van hová rakni azt a pár 10 ezrest főleg így hogy nem is tarjuk a rokonságot.nekem sok minden maradt a fiamtól de azért kell 1-2 új ruha meg van amit eladtam azóta meg volt olyan is amit akkor kölcsön kaptam például a mellszívó szóval azért van mire költeni még így is.a lottó ötös jó lenne de mi sem lottózunk :)
mi nem vagyunk babonásak sőtt inkább úgy állunk a dologhoz hogy jobb szépen lassan megvenni mint mindent egyszerre mert úgy még nehezebb.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


ami a felicitas várandós könyvben van pocak kártya meg még egy valami termék mintás azt mikor lehet beküldeni?nézte valaki mert a kismama csomag az az utolsó trimeszterben váltható ki az rá is van írva.de ezekre nincs időpont írva.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!!!

Gombi és a kombinálton túl vagy már??Milyen lett az eredmény?Mert ha nagyon alacson y a kockázat a vérvétel szerint,akkor nem biztos,h kellene magzatvízvétel?Remélem jól alakul...

Kriszti,sajnálom az unokatesódat...úristen,23 évesen...kitarás a családnak.

Gabicika,szerintem a nyilallás a méhszalagok nyúlása miatt van.Nekem is van nagy ritkán.Teli végű kiságyat a Faktumban is kaphattok,elég nagy ott a választék és meggyőző az ára is.Később heverővé alakítható,így sokáig tudja használni.Mi csak egy ágyat veszünk Dénesnak matraccal az Ikeában,már kinéztük és nagyon tatszik,alig várom,h kész legyen az új szobája.És akkor tesóka megy az ő mostani szobájába.
www.faktumbutor.hu(azt hiszem)

Szörnyű ez az idő,most vagyok túl egy egy órás altatáson,D is és én is sírtunk már a végén,annyira nem volt hajlandó elaludni,de már kikaparta a szemét a fáradtságtól....

Kép Kép
meli1118
 
 


mentem a szobába a fiamért hogy viszem aludni erre elaludt a mi ágyunkon mesenézés közben :D
pedig nem szokása

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Jah,igen,Anita,babaruhákat nekem is vennem kell majd,nemtől föggetlenül,mert D nyári baba és nem adhatom most rá kistesóra a napozót,meg az ujjatlan bodyt januárban :roll: pont nézegettem a gyönyörű kis 62-es napozókat,h ez már csak az öcsém leendő gyerekeire lesz jó :?

Kép Kép
meli1118
 
 


nekem megint fájdolgál a fejem tuti az idő

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


hahoooooo! Udv mindenkinek :):) HOgy vagytok? Nalam SEMMI, mint mindig...kiveve a pocak. Vizesedesre azert en bevallalnek egy kis mozgast, ha van idod, gabicika...persze, aki 2 gyerekkel rohangal egesz nap, az eleg kaloriat eget, de ezekre a problemakra celzott mozgasformak a jok...en jogazom, meg az uszas is sokat segit, meg amikor csak lehet, a labaim felpakolva pihennek. bar igazsag szerint azt gondolom, ez is olyan tema, mint a tobbi: ha hajlamos vagy ra, ugysem kerulheted el.
Gombi, en is kerdezni akartam, hogy miert mentek magzatvizvetelre, de igy vilagos. legalabb megnyugszol te is, mert tutira nem lesz semmi gond, ha ilyen jok lettek az eredmenyeitek...aztan utana majd 3 nap egyfolytaban pihi, ovatos legy es siman megy :):)
En most kajaltam tele magam, azt hiszem, most lefekszem pihenni...ebed utani piheneskor mindig meditalni akarok, hogy kicsit kozelebb jussak a babahoz, de meg eleg bena vagyok...MINDIG elalszom
:oops:
Mindenkinek gratulalok a vizsgalatok eredmenyeihez, meg a multkori pocakfotokhoz es 4d-hez is...midnen nagyon csucs, olyan jol szorakozom :):) Latom, nem csak az en elso babas pocakom no ilyen gyorsan. Szombaton a piacon megkerdeztek, mikor szulok: szeptember-oktober? Nna az azert tulzas, annyira nagy meg nincs.
Pokica! Multkor talaltam neten egy jo leirast arrol a programrol, amit MO-on hasznalnak afp ertekelesere, es abban egyertelmuen szerepel a testsuly is, en rakerdeznek. bar valoszinuleg csak akkor van jelentosege, ha nagyon elter az atlagtol, egyebkent kozepes adatot irnak be...gondolom.
Gombi! Azert a husra ugyelj, rengeteg feherjere van szukseg...nyilvan tomheted magad huvelyesekkel is, az is nagyreszt feherje, meg ha mas szerkezetu is, de az is nagyon jo...a halat sem birod? tej? erdekes...nekem abszolut semmi ilyen kivanos tunetem nincs...neha tenyleg elgondolkodom, hogy normalis terhes vagyok-e, mikor titeket olvaslak. mozgolodast en is erzek, bar allitanam hatarozottan, hogy a baba az...nem rugasokat, vagy konkret mozdulatokat, csak olyan ficankolast...olyan pillangoszeruseget :):) persze lehet, hogy ver...csak ugy keklenek a kitagult erek a pocimon meg a melleimen :):) de az tuti, hogy az en babam halal nyugodt...valoszinuleg felveszi teljsen az en allapotom.
Utolso dolog, aztan lepek. Megcsinaltam a bevasarlolistamat (elso baba, vagyis fullos a lista, bar tobb "vagy ez-vagy az" dolog van benne), megprobalom feltenni pdf-ben, ha valakinek kell, elkuldom a tablazatot is, csak szoljatok, ha windowst hasznaltok, mert akkor at kell alakitanom elobb. Nagyon szivesen veszem a hozzaszolasokat: kiegeszites/torles...ruhabol tul sok/keves, vagyis mindent. mivel ez az EN listam, nyilven mar bele sem tettem sok dolgot, amit nem akarok venni, de azert irjatok le mindent, hatha a legegyszerubb dologrol nem tudom meg azt sem, hogy mi az :) nem vasarolok meg, csak elkezdem osszeirni, hogy mi, hol, mennyibe kerul. 1245673955.7638.pdf

Kép
pumipumi
 
 


nálunk az idő annyira nem gáz mert a fiam októberi bár abban az évben nagyon jó idő volt akkor rövidgatyóban lehetett szaladgálni.
csak azóta már még egy gyerkőc hordta a rucikat mert kölcsön adtuk és persze itthonra tökéletes de orvoshoz azért kell 1-2 új darab.
kriszti sajnálom én is.milyen gyógyszert szedett?sok esetben okoznak gondott a gyógyszerek.de ez a legegyszerűbb és legkényelmesebb megoldás a védekezésre.szerintem

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


hat, azert megiscsak jo, ha van kisteso, meg ha a ruhak egy reszet ujra meg is kell venni, azert a felszerelesen (butor, agynemu, melegito...) is sokat lehet sporolni.
Most itt is vacak az ido, tegnap egesz nap esett, ma napos, de nagyon hideg az ido, nincs tobb 25 foknal, de hidegebbnek tunik, mert iszonyat szeles...es egesz hetre ilyet mond...barcsak szaunazhatnek meg mindig...!!!

Kép
pumipumi
 
 


pumipumi szerintem ágynemű huzat felesleges mi nem használtunk mert az ágynemű úgyis mosható és ha lebüfizi vagy pisis lessz úgyis kevés a huzatot kimosni mert beszívja az ágynemű is.
ti hogy vagytok ezzel a kérdéssel anyukák?

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!

Nekem jók a babaruháim,mert mindkét fiam téli baba! :D Az első dec.26-án a második jan.24-én született! :D
Pénzből nálunk sincs elég sose!Van hogy hó végén 10ezerből húzzuk ki az utolsó 1,5-2 hetet!Na de majd.....ha nyerünk a lottón! :lol:

Anita úgylátszik fiad beájult ettől az időtöl! :D


Jaj csajok nem bírtam tovább és kibontottam a szekrényen 1hete figyelő raffaellós dobozt! :P
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.22 13:50-kor.
Vendég
 


Egy szauna és masszázs most rajtam és a megtépázott idegeimen is segítene.....

Igen,de azért valamikor meg kellet nekünk is venni ám mindent,Pumipumi :lol: :lol: majd ha ti is a 2-at várjátok,már sokkal kevesebbet kell költeni....

Kép Kép
meli1118
 
 


Anitaa egyetértek veled az ágyneműhuzat dologban!
Vendég
 


hát engem is eléggé elnyom ez az idő :(

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Mi kaptunk egy gyönyörű baldachinos ágyrácsvédős ágyneműkészletet anno anyutól,aminek a kispárnáját mostanában kezdte el használni,a baldachin fenn volt egy ideig (most is felrakom a feeling kedvéért)de valójában semmi funkciója,csak porfogó.A takarót még mindig nem használjuk,mert az első időkben is kikúszott alóla,így mi mindig hálózsákban altattuk.
És ha leírnám még menniy fölösleges dolgot megvettünk/kaptunk....

De.Szerintem ez abszolút egyénfüggő.Van,aknek bejön a fülhőmérő.Nálunk pénzkidobás volt.Nekünk nagyon bejött a mikrós sterilizáló,mert amennyi műanyag anyatejtartót és ki kellett volna,hogy főzzek...semmi másra nem lett volna időm....másnak meg ez a fölösleges dolog...

Csak azt akarom ezzel mondani,h mindehol másképp alakul ez a kérdés is...

Kép Kép
meli1118
 
 


Tulipanos! nem ertem, mi rossz van abban, ha KIBONTASZ egy raffaellos dobozt?
Hat persze Meli, csak arra irtam, hogy irtatok a nyari baba-teli baba problemarol...de ebben az esetben is "csak" a ruhacskakat kell megvenni...nem arra ertettem, hogy nektek konnyebb, mint nekunk. en mar varom a vasarolgatast, bar alapban utalok vasarolni, kajat, ruhat, mindent...amit lehet, azt neten oldom meg...de most azert mas lesz, csak nem akarom kesobbre hagyni, mert pocakosan meg ennyi turelmem sem lesz hozza.

Kép
pumipumi
 
 


az a raffaelló nekem is jól esne bár én az előbb ettem meg egy fél doboz jégkrémet. :oops:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Ertem az agynemuhuzatot...de akkor agynemubol kell legalabb 3-t vennem...leven, hogy telen 3-4 nap alatt szaradnak a cuccaink.
Persze, hogy egyenfuggo Meli, de mivel nekem nincs tapasztalatom, csak a velemenyemre tamaszkodhatom. Az viszont lehet, hogy valamirol tok hulyeseget gondolok, de a masok tapasztalatai alapjan a velemeny modosithato. Nyilvan en dontok, ha vannak pro- en kontra velemnyek, de ha pl agynemuhuzat temaban tobben ezt mondjatok, akkor elgondolkodom rajta en is.

Kép
pumipumi
 
 


Tudom,Pumi,nem azért írtam :) én is neten vásárlós vagyok,de én szeretem a többi fajtáját is...ha lenne annyi pénzem,amennyi nincs,akkor én nagyon veszélyes lennék.Kedvencem a piac,ó,azok a római piacok......de jó is neked,h ott élsz!!!!Egyébként ott él az unokatesóm is!!!!

Kép Kép
meli1118
 
 


Sajna én nem tudtam elolvasni a listádat,így nem is tudom,h miket írtál még fel...ha van még kérdésed,nyugodtan és elmondom róla avéleményem.Az igaz,h az ágynemű télen lassan szárad.Vegyél még egy -két kisplédet is (úgyis kell babakocsiba,autóba)és az is jó vésztartaléknak baleset esetén.

Kép Kép
meli1118
 
 


pumipumi nekünk 2 garnitúra ágyneműnk van azért nem olyan vészes a száradásuk mert ezek elég vékonyak és jó anyagból vannak.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


a pléd jó ötlet az nálunk is 2 van egy vékony és egy vastagabb ami összepatentolható így olyan mint egy zsák.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


ja és még valami a pvc lepedő az is jó egy mert akkor a matracot megvédet.és persze nem kell a babónak sem a pisis matracon feküdnie

Kép
Kép
anitaaa03
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?