Jó reggelt!Kész a kávé!
Tegnap még hozzá akartam szólni a helyesírásos témához,de épp a minap olvastam pont erről egy szöveget,és gondoltam meg is keresem előbb,mielőtt pofáznék:
TUDNIVALÓK A FÓRUMOZÁSRÓL (Netikett)
- A fórumozásra is az általában, az emberekkel való társalgás normál illemszabályai az érvényesek, csak ez az interneten még fontosabb, mert hiányzik többek között a személyes kontaktus a testbeszéd és a hangszín.
- Akárcsak az élet más területein, itt is bölcs dolog először csak figyelni és a fórumozók kultúrájához szokni.
- Érdemes szem előtt tartani, hogy a fórumozó is ember, méghozzá olyan, akinek korosztálya, személyisége, szokásai, nyelvezete teljesen eltérő lehet.
- Válasz előtt olvassa el az összes hozzászólást, elkerülendő a felesleges ismétléseket.
Mások eltérő véleményét, vagy stílusát megértően kell fogadni.
-
Mások tulajdonságait, magánügyeit, helyesírását ne észrevételezze.
- Nem szabad indulatos hozzászólásokat írni még akkor sem, ha az egyértelműen provokáció, ezekre ne válaszoljon, jelezze a moderátor felé.
- A politikai és a vallási kérdések megvitatása törvényi keretek közt valósuljon meg.
- Aludjon egyet, mielőtt érzelmektől fűtött választ küldene egy hozzászólásra.
- A hozzászólásokat, széles közönség olvassa és azok esetleg a látogatók által archiválásra kerülhetnek, ezért csak olyan hozzászólást jelentessen meg amit mások előtt is vállal akár több évvel később is.
- A megválaszolt hozzászólásból kizárólag annyi idézet kell, amennyi a válasz megértéséhez szükséges. A sok idézet elnyomja a saját mondanivalót, a kevés pedig érthetetlenné teszi a rá adott választ.
- Ne küldjön el rövid időn belül több hozzászólást ugyanabban a témában! Ha szükséges a már elküldött hozzászólást valamivel kiegészíteni, lehetőség van a hozzászólások szerkesztésére 90 másodpercig a beírás megtételétől számítva.
Szóval így ebben a formában ezzel értek egyet.Pláne ,hogy ez egy anyukák által írt kisbabás topik,akiknek közben 1-2...5(
)gyerek húzza a szoknyáját.Nem hiszem,hogy egy helyesírást tanuló harmadikas kisgyerek pont a mi dolgainkat olvassa,és ebből tanulná meg a helyesírást,legalábbis remélem...Annak örülni kell hogy ilyen sokan vagyunk itt,nap ,mint nap bejelentkezünk,több gyerek,a háztartás mellett is,és megosztjuk egymással a véleményeinket bizonyos dolgokról.Én még azt se érzem bántónak ha valakinek épp kisbetűvel sikerül csak egy-egy keresztnevet leírni,betudom annak,hogy biztos egyik kézben ott a gyerek,vagy szimplán csak nagyon siet,mert a tűzhelyen ott rotyog a bableves.