Dietetikus
Hétfőn reggel elmentünk a dietetikushoz, aki nagyon aranyos és kedves kis nő volt
De, hogy elejétől vegyem a dolgokat. Képzeljétek el, hogy amikor odaértünk a dietetikus ajtajához, egy idős hölgy állt ott, aki tudjátok nem az a hárpia fajta, hanem azaz igazi kedves kisnyugdíjas fazon volt. Köszöntünk, mondta, hogy neki is reggel 8 órára, 8:30-ra kellett jönnie. Mondtuk nekünk is.
Vártunk, vártunk. Egyszer csak pár ajtóval arrébb, ahol nekem pár héttel ezelőtt levették a vért az insulin végett, kijött az a nő, aki a vért vette tőlem. Valakinek szólt, hogy egy pár percre kiugrik és felénk, vagyis a dietetikus felé vette az útját. A dietetikus ajtajához érve, a velünk várakozó idős hölgy odament hozzá és tök normálisan, kulturáltan érdeklődve megkérdezte tőle, hogy: elnézést a xy doktornő rendel……?
Szegényke végig se tudta mondani a kérdését, mert ez a vérszívó nő, egyből ingerülten a szavába vágva közölte vele, hogy Ő nem ide tartozik
Erre az idős hölgy mondta neki, hogy de ne haragudjon, én csak azt szeretném megkérdezni ……… És ismét ingerülten, mérgesen a nénike szavába vágva odavágta a néninek, hogy Ő nem ide tartozik
Majd gyorsan benyitott a szobába és a nénike előtt becsukta az ajtót!
Csak álltunk ott, úgy meglepődtünk, hogyhogy lehet valaki ilyen pofátlan!
Mi az, hogy nem ide tartozik
Nem tudta volna azt mondani, hogy a xy doktornő nem tudom mikor rendel, mikor lesz itt, talán ha a közeli porta részen megkérdezi, megtudják mondani. De nem! Ő nem ide tartozik!!!
(Ha nem ide tartozik, akkor hova? Kórházi alkalmazott!!! Csak a négy falat ismeri és senkit, semmit nem ismer azon a folyóson vagy 2, 3 szobával arrébb?)
Szegény nénike is azt monda, hogy miért kellett vele így beszélni, Ő csak meg akart volna valamit kérdezni. A néni végül elment a portához érdeklődni.
Fél 9-ig 2 újonnan jövő emberrel vártunk, majd fél 9 után nem sokkal, kijött egy viszonylag kedves kis doktornő, aki a 2 újonnan jövőt el is küldte, mondván, hogy nincs időpontjuk és az orvos, akihez jöttek sincs bent. Mi hozzánk is úgy közelített, hogy elküld vagy várnunk kell még.
A férjem viszont egyből lépett és mondta, hogy az Alföldi dr. Úrral beszéltünk és Ő mondta, hogy 8, fél 9 re jöjjünk ide dietetikus tanácsadásra.
A dokinő beszólt a rendelőbe a dietetikus kis nőnek, hogy meg volt-e beszélve, be vagyunk-e írva
A dietetikus mondta, hogy igen és egyből be is mehettünk hozzá.
Nagyon aranyos, kedves volt velem is és a férjemmel is
Először megnézte a számítógépben az értékeimet, de én is elvittem a leleteimet. Megkérdezte mikortól tornászok, vigyázok az étrendemre, hogyan kellett szednem a Merckformint és mennyi idő alatt mennyit sikerült lefogynom. Elmondtam mindent, majd adott egy táblázatot, ahol egy csomó kaja fel van sorolva és melléjük oda van írva a kalória, a fehérje, a zsír és a szénhidrát. Elmondta, hogy egy nap a kalóriából 1200, szénhidrátból pedig 160 lehet a bevitel
És, hogy ezt tartani is tudjam, táblázatba kell vezetnem, hogy miből mennyit ettem. Kaptam egy étrend leírást is, amiben le van írva mi az, amit ehetek és mi az, amit nem és mikor mit szabad enni. Ja és a kajálási időpontoknál az is oda van írva, hogy a gyógyszert melyik kaja időnél kell bevenni.
Továbbá kaptam egy, két kis könyvecskét tartalmazó kis tokot, amibe a könyvecskéken kívül van egy kis betegkártya az adataimmal, a másik felén pedig táblázat, amit majd vezethetek.
A két kis könyv közül pedig az egyik egy tájékoztató füzetecske az inzulinról, a másik pedig egy leporellós kinyitható táblázat, amibe minden kaja fel van sorolva. Ezt pl-ul mindig magammal hordom, mert ebből meg tudom nézni, hogy mit szabad ennem.
A dietetikussal megbeszéltük, hogy most a táblázat, tájékoztató és a megbeszéltek szerint 3 hónapig e-szerint kell majd táplálkoznom és persze mellette tornáznom, gyógyszert szednem. 3 hónap után a kontroll vérvizsgálatkor kell majd Ő hozzá is visszamennünk.