Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mángold főzi...nem jött be Norbinak! :( Pedig csirkemellet és burgonyát raktam bele,
szerintem fini lett.
Na mindegy lefagyasztottam, majd talán késöbb. :roll:

Naptej...nekünk oriflames naptej van, csecsemőknek, gyerekeknek való 40 faktoros, nagyon jó! :D
A férjemet multkor lekentem(fehérbőrű nagyon és sok az anyajegye) kinnt hasította a fát a napon
déli órában, és kicsit sem égett le. :shock: :D

Mászás...még Norbi sem mászik, mindenhová kúszva megy,,de már nagyon gyors :shock:
A gyógytornász szerint fog mászni csak még nincs kedve :roll:
Bettyna ne aggódj a te fiad is olyan mozdulattal közlekedik mint Norbi, majd mászni fog. :wink:
És valóban ott jobban megy a mászás ahol tesó van ez így igaz. :wink:

Ja azt szeretném kérdezni hogy TUSOLTA MÁR VALAKI LE A KÓKUSZMATRACOT????
Nekünk este elég pisis lett, ezért letusoltam :roll:
remélem a következő alvásig megszárad, most kinnt van a napon.
Nem igen szeretnék most babakocsiban altatni, annyi dolgom lenne, tortát is vállaltam. :?

Ildi...nekem most van múlóban :roll: ez volt a 2. mensim, de szerencsére nem voltak fájdalmaim.
Remélem Lottika jól fog szpoizni, mert sokan mondják hogy megváltozik ilyenkor a tej íze. :(

Tücsök...na a te kisfiad legalább tanult valamit :D aranyos lehet.

Ancsa, Ildi...Köszi a Norbis video dicsiket! :oops: :D
most például reggel óta kurjongat, de olyan éles hangon :shock: :D

Mennem kell Norbi szétszedi a lakást! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok!

Én is szeretném megköszönni Bettynának, hogy megszervezte a talit. Bár mi későn érkeztünk, de így is nagyon jól éreztük magunkat :D .Örülök, hogy sikerült Veletek találkoznom és végre élőben látni a picurokat és Benneteket!! A képeket amiket mi csináltunk feltöltöm én is a picasara, megkérhetek valakit, hogy elküldi nekem a PW-t?
Végignéztem a képeket amiket eddig feltöltöttetek és halálra röhögtem magam a képek alá irottakon :lol: :lol: :lol:

Mi vasárnap mentünk le Debrecenbe párom szüleihez és kedden este jöttünk vissza, így jól végigautóztuk az országot a hétvégén, szombat nyugati oldal, vasárnap keleti oldal :D . Azóta nem csinálok mást, csak takarítok és mosok, szalad a lakás.

Balázsnak egyébként feltűnt a babáitok foga, így úgy döntött, hogy növeszt ő is egyet :lol: , a fog még nincs kint, de már fel van repedve az ínye. Mást nem tanult meg a többeiktől :roll: Bár lehet, hogy a tapsolást ott tanulta, nem tudom, mindenesetre most már tapsol, ha azt mondom neki, hogy tapsi-tapsi :lol:

Ancsa, tetszenek a közeli képek amiket csináltál Balázsról :oops: , meg az nagyon édes, amikor Lindával egymásra néznek :D , no meg látom sikerült megörökítened, amikor Áron próbál Balázsra támaszkodva felállni :lol: . Balázst mit sem zavarta, meg sem nyikkant, tűrte férfiasan :lol:

LKata, Balázs is csinált már ilyet éjjel, bár ő nem torkaszakadtából sírt, de azért bőven több volt nyöszörgésnél és ő sem bírta legalább 10 percen keresztül abbahagyni és ha jól emlékszem neki bennt volt a cumi a szájában és neki is csukott volt a szeme. Az ágyból én nem vettem ki, simiztem a hátát, próbáltam odabújni hozzá. Miután abbahagyta simán aludt tovább reggelig. Lehet, hogy nála is akkor indulhatott el a fogacska, mert ez múlt héten, vagy 2 hete lehetett.
Kacagós videó : :lol: :lol: :lol:

Veronika: milyen ügyes Pálmi, hogy rájött, hogy mit is kell csinálni azzal a gombbal :lol:

Timi: jó lehetett a kiruccanás a Duna parton. Csini Sanyika abban a piros naciban.

Marek: én benne lennék a taliban, mi is lenne a cím, Soltvadkert? Mindjárt megnézem mennyi idő alatt lennénk ott.

Bettyna: szerintem sem aggódj Szabi nemmászása miatt. Nővérem fia sem mászott, kúszni sem kúszott igazán. Ezeket kihagyta, miután tudott már ülni, inkább a felállás és a járás érdekelte. Most már 3 éves, nagyon tündéri gyerek, ja és decemberre érkezik a kistesója :D

Zsuzsu:tényleg, hogy élvezi Konsti a hintát :lol: . Balázs is ilyen hintában hintázott Debrecenben és nagyon élvezte. A dudát viszont én nyomtam helyette :lol: Milyen jó egyensapkájuk van a fiúknak.

Ildi: Balázs is imádja a salátafőzeléket. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen finom lehet a főtt saláta krumplival :roll:
Én az eucerin markájú naptejet vettem, 50-es faktorú. Egyszer kentem eddig vele, még amikor Sárváron voltunk, de már nem emlékszem, hogy milyen. De ragadós pl tuti nem volt.

Borkaby: én simán egy bodyban hagynám Balázst, ha valahol vízparton lennénk, persze árnyékban. Vízben meg egy úszópelusban és sapkával a fején.

Na, mennem kell, Balázs itt kúszik a lábam és a szék között, odébb teszem picit. Meg lassan ebédel is, turmixolnom kell a kajcsiját, ma tököt kap krumplival, elfelejtettem viszont a kaprot belefőzni :roll: Lemostam megint a habszivacs szőnyegét, de nem is tudom, hogy pakoljam e vissza, mert nem telik bele fél percbe és már le is kúszott róla, most szinte csak arra van, hogy a játékai ott vannak, bár egy része már ott sem, mert odébbpakolássza azokat is
:lol:

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Ildi,
igen az oriflame-es naptej is jó, meg a DM-nek van egy saját márkája ami a naptej teszteken nagyon jó helyezést ért el és nem olyan drága, mint a többi ami az élen volt... Sundance kid 30-as faktorú.

Máshol azt olvastam, hogy 30-asnál több nem kell, csak feleslegesen terheli a baba bőrét, úgyhogy szerintem elég.

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

 
 

Clau,
igen köszi, bár megmutattam neki, hogy nyomni kell a gombot és akkor forog a hordó, de akkor is ügyes, hogy tudja csinálni :) Először mindig a hordót akarta pörgetni :)

Egyébként tegnap nagy szám volt, mert az egyik kockán lefelé pörgős van, a másikon meg oldalirányú, az egyik kezével pörgette az egyiket, a másikkal másik irányba a másikat! Nem semmi! :)

ja, még a mászás témához... A szomszédnőm is mondogatja, hogy ha fel akarom turbózni Pálmit, akkor vigyem dévényeshez, de nem értem hova ez a sietség??? A gyógytornász szerint is hagyni kell őket a saját tempójukban, nem szabad siettetni... Egy-egy kis rávezető gyakorlat a max...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


http://velvet.hu/poronty/2009/06/19/faj ... es_kozben/

Egy kis érdekesség, erről sem hallottam még, bár számomra kissé morbid, hogy szülés közben orgazmust éljen át valaki, de hát ilyen is van (állítólag, én nem tapasztaltam :lol: )

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!
Bettyna: lehet, hogy nektek nem segít, de én le szoktam feküdni lánykám mellé, és hagyom, hogy rajtam mászkáljon(jobbról balra, és vissza, hosszábban még nem próbálta szerencsére :lol: ). Nagyon belejött, bár én az egyre növekvő pocimmal egyre kevésbé bírom. Talán ez is segítheti a mászást.
Üdv,
M.

macianyu
 
 


Sziasztok!

Bettyna
Mi felváltva aggódunk a gyerekeink mozgása miatt... :lol: Bori most már nagyon gyorsan kúszik, viszont korántsem szabályosan... ez engem is aggaszt kicsit, én a mászástól várom az áttörést. Szóval titkon én is aggódok, de nem vallom be... :lol: És szerintem Szabi is fog mászni, úgyhogy ne aggódj!!!! Ilyenkor mindig azt szeretném, ha egy kicsit tudatlanabbak lennénk, mert akkor nem aggódnánk annyi mindenen... :lol: Akkor te is büszkén mesélnéd, hogy a te gyereked kihagyta a mászást bibibííí, és rögtön az állással kezdte... Így jár, aki mindennek utánaolvas... :roll: Mindig mondtam, hogy boldogok a tudatlanok...

Erről jut eszembe: van egy barátnőm, elmúlt 11 hónapos a fia, igaz koraszülött volt, de ha időben jön, akkor is 10 lenne már. Bori mindent az utolsó pillanatban csinál, de ügyesebb, mint az ő fia. Láthatóan gond van a gyerekkel... 11 hónaposan fordult meg, hasalni még akkor se szeretett, ahova lerakták ottmaradt... Na ilyenkor mit csinál az ember? Én félve, de megkérdeztem, hogy nem baj, hogy még nem kúszik...? Jól lecseszett, mert nincs annak a gyereknek semmi baja... Azóta kiderült, hogy van... :roll: kár, hogy nem voltam erőszakosabb.
Most, hogy kiderült, hogy gyógytornászhoz kellene vinni, még várnak egy kicsit, inkább szereztek neki egy olyan rugós hintát, hogy erősödjön a lába... :roll: Sajnos erről már határozottabban elmondtam a véleményem, azóta nem beszélünk... :oops: Tudom semmi közöm hozzá, de miért nem szól nekik senki rajtam kívül, hogy a gyerek érdekében el kéne már valahova indulniuk... :? Szerintetek bunkó vagyok, hogy szóltam???

Inkább vagyok paramami, mint strucc... :roll:

Ildi
La Roche Posay... drága, de jó. Nem ragad, gyorsan beszívódik. Kb. a Vichyvel egy árban van, de állítólag az ragad.. :roll:
Mondjuk a DM-esről is olvastam, hogy jó, annak is csak az a hibája, hogy nem szívódik be gyorsan.

Nekem sem volt orgazmusom szülés közben. Na majd legközelebb... :lol: Alig várom... :lol:

Annyi mindent akartam még, de úszik a ház. Mondjuk nagy takarítást nem rendezek, mert mégis ráér a kőműves a hétvégén, úgyhogy holnap szétverik a konyhát... :roll:

marek
 
 


Macianyu
Hogy vagytok?????

marek
 
 


Marek, és ezt a La Roche Posay-t hol lehet kapni? Mert én még nem hallottam róla, ez is 50-es?
Igazad van, hogy szóltál, ha ezért megsértődött, hát az már az ő baja!!! Szerintem jobb őszintének lenni, mint szemlesütve tovább menni!

Macianyu, hogy bírod ezt a meleget??? És mi újság veletek???

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Orgazmus szülés közben: lehet, hogy nekem volt, csak a császármetszés alatti epidural miatt nem éltem át?! :shock: :shock: :shock: Majd reklamálok a dokimnál :lol:
Marek: köszi a kérdést, jól vagyunk. Pocim nagyobb, mint anno lánykámmal- de nem merem azt állítani, hogy ez a várandósság miatt van csak. Sajna maradt rajtam egy tizes a szülés után, és bár eddig nem híztam, azért másként nézek ki, mint anno. De ha kismamarucit veszek fel, azért nem néz ki rajtam hülyén. Most éppen az émelygéses időszak vége felé járok, néha kisebb visszaesésekkel. Lánykámat egyre nehezebb emelgetni: én is gyengülök és ő is egyre nehezebb. A cickóim is nőnek (KÉREM vissza a régi kicsiket!!!!!!!!!!), lassan még egy melltartóméretet váltok felfelé. :shock: Szóval mindent kezdek előről, csak egy nehezítettebb szinten. :(
Viszont ahogy kislányomra, Apukájára nézek, gyakran elérzékenyülök (éljenek a hormonok), és nagyon várjuk már a következő (remélhetőleg fiú) gyermeket.
Egyébként szerintem jó, hogy szóltál a barátnődnek: még ha most el is utasítja a véleményedet, valószínűleg elgondolkozik rajta. Szerintem keresd vele a kapcsolatot, de hanyagold ezt a témát...annál jobb motiváció, mint ha látja, hogy Bori milyen ügyes, nem hiszem, hogy kellene az előrelépéshez.
A baba-mama talihoz gratulálok, és örülök, hogy ilyen jól sikerült. A mamik nagyon csinik, a babák pedig nagyon aranyosak. Nekünk vasárnap volt a keresztelő, úgyhogy szombaton sika-mika és nagy fedőcsattogtatás volt nálunk műsoron ( én persze közben Tatára kívántam magunkat :) )
M.

macianyu
 
 


Ildi
Gyógyszertárban lehet kapni. Meg a neten is, de én megrendeltem a gyógyszertárban, és olcsóbb volt úgy, mint a neten.
Ha megtalálom, belinkelem, hogy milyen...

Macianyu
Esetleg néhány kép a keresztelőről??? Légysziiii! Meg a kismamáról. :lol:
Egyébként mi is rajta vagyunk az ügyön, csak nekem még nem jött meg, úgyhogy vaktában lövöldözünk... :lol: Közben meg rettegek, hogy mi lesz, ha összejön, mert a szopit nem akarnám abbahagyni, meg az emelgetéstől is félek, meg nekem semmi segítségem nincs jelenleg, meg mi van ha becsúszik egy veszélyeztetett terhesség, amit mondjuk végig kell feküdni... Szóval ezek tartanak vissza, de ha jönni akar, akkor jöjjön a tesó, mert közben nagyon-nagyon várjuk... :lol:

marek
 
 



Marek....ezek a napvédő tejek milyen árkategória??
Mert árakat nem látok, vagy én vagyok béna? :oops: :?
Sokkal olcsobb a gyógyszertárban, ez csoda! :shock:
Lehet majd még egy naptejre be kell ruházni, mert ezt az oriflameset apa nagyon bitorolja. :roll:

Macianyúúúú :lol: :lol: :lol: de jó hallani felőled!
Mesélj milyen a terhességed? Örülök hogy mész ki az émelygős időszakból!
Voltatok Uh-on?
Volt már nyakiredő mérés? :D Drukkk hogy minden eredmény jó legyen! :D

Kókuszmatrac kiállta a próbát, megszáradt 1 óra alatt! :D

Clau...ezt a habtapi és játék kupit ne is mond! :roll: Nálunk úgy néz ki a nappali mint ahová bevágott a bomba! :? Hiába pakolok össze, semmi értelme.
Habtapin nem marad meg ő se, de talán ilyen melegben a parkettán nem fázik fel. A hasa tiszta szösz. :roll:
Azért ugye csak felhordjuk a szöszt , hullik a haj...és nem kell elmesélnem milyen hamar ott a kosz a sarokban.
Pedig ennyit még soha nem suvickoltam. :?
Ma is felmostam mindenhol, de délutánra már 2 helyre odahányt Manóka és széttapicskolta. :?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég
 


Húha fodrászsuli.. :o késő, nekem már van szakmám

Bettyna - pont tegnap beszéltem egy ismerősömmel, és ő azt mondta ő kúszott és a mászás kihagyásával állt fel. viccesen mondta hogy ő oldotta meg a takarítást. szóval biztos minden rendben lesz, egy egyéniség már most :)

Ildi - etetőszék -én személyesen vettem a Bocskai úton. Neked is a Froggy tetszik? Lehet hogy azt vittem el, amit Neked kellett volna küldeni .. :shock: :roll: ? úgy tűnt h az az utolsó. rájuktelefonáltál már?
naptej: én ezt vettem: Bioderma Photoder minéral 50+
azt mondták pici babábak jobb ha nincs kémiai szűrő csak fizikai és ez ilyen. de 9 hónaposra már nem tudom vonatkozik -e. 5 ezer körül volt. 100g
sajnos nekem nem volt szülés közben :shock: orgazmusom, császár volt.

Anikó

Kép
ancsa123
 
 


clau - igen, Balázsról tényleg jó fotók készültek, annyira drága, a nyelvkidugós :lol:

marek - jó fej volták hogy szóltál, pont a bunkó ellentettje. Ilyenkor mérettetik meg ki milyen barátnő, amikor igazán őszintének kell lenni, akkor is ha fáj. Nyílván nem akarja hogy valami baja legyen a babájának, de viselkedésével pont még nagyobb bajt csinál(hat). A "nem nézek oda és akkor nincsen is" - az inkább a gyermekeink fejlődési szintje.

A.

Kép
ancsa123
 
 


LKata
Ez a naptej a húzós árkategória... :roll: 5e körül van, de sajna a legtöbb naptej ennyi. Én még a Vichyt néztem, de az is ilyen árú... :roll:

Ancsa
Tényleg nagyon jók a képeid...úgy láttam, hogy a géped is nagyon jó (irigy szmájli)...meg nemcsak úgy vaktában kattintgattál, mint én... :lol: :lol: :lol:

marek
 
 


Pár kép a keresztelőről csatolva.
Magamról nem tettem fel képet, mert vagy nem fértem rájuk, vagy éppen Hájasmacinak öltöztem :lol:
M.
Kép Apával
Kép Keriapuval- igen, átaludtam a szertartást

macianyu
 
 


Marek: drukk nektek a babához- sztem ha az émelygős időszakon túl leszel, könnyebb lesz. A szopiügyet valszín babu úgy is megoldja (ha most vágtok bele, már egy éves is elmúlik, mire megjön tesó, addig sok minden megeshet). Ha tényleg nincs segítséged, az valóban gázos lehet, plusz anyagilag sem jársz majd a legjobban. Szol van érv és ellenérv is bőven. Drukk azért is, hogy jól döntsetek!

macianyu
 
 


A döntés már megvan, de nem rajtunk múlik...majd az égiek eldöntik, hogy mi a legjobb nekünk... :roll:

marek
 
 


Marek,
én azon csodálkozom, hogy a gyerekorvos és a védőnő nem szól neki? Engem egyfolytában itt csesztetnek, állandóan látni akarják Pálmit :)

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Én is eltűntem, vizsgára készülök... :evil:

Gergő szenved a melegtől... :cry:
Ti mit csináltok meleg ellen?

Kép
szöszke
 
 


Veronika
Ez az amit én se értek. Nem igaz, hogy senki nem látta eddig... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Megjöttünk a Balcsiról, szuper volt ez a hét!!!!
Teszek fel pár képet a nyaralásról.
Kicsit kiakadtam itthon a képek láttán, hogy mekkora bálna vagyok, úgyhogy valamit tennem kell most már tényleg!!!

Olyan béna vagyok, nem tudom megnézni a talis képeiteket, pedig nagyon szeretném!!!!! Segítsetek légyszi!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
éva75
 
 


És még egy pár:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Na jó, most már leállok :lol:

Képzeljétek, ma kaptuk a hírt, hogy tegnap belefulladt egy ismerősünk a Balatonba, 51 éves volt :cry:

Áronnak nagyon jönnek a felső fogai, szegény megszenvedi nagyon, éjjel sokat fent van (ami mondjuk már állandó nálunk.)

Később még jövök.

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Éva,
nagyon jók a képek! Ilyen úszógumi szerűséget keresek én is Pálminak, ami alulról is tartja és csak a lábának van lyuk benne, de nem találok már vagy 2 hónapja keresem! Hol vettétek?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok!

Éva...jaj de jók a képek! :D Nagyon szuper lehetett! És jó időt fogtatok ki :wink:
Áron egy kis tömör gyönyör, nagyon édes! Élveztre a vizet gondolom! :D
Szerinem csinos vagy, ne aggódj. :wink:
Tényleg mennyit lehet vízben egy 8 hónapos???
Itt vannak a tali képek:
http://picasaweb.google.hu/Indexesbabak/Tata#

Voltunk unokatesóméknál, ő is mindíg azon parázik hogy le van maradva a kislánya, 10 nappal fiatalabb és
még nem kúszik nem is ül. Bár szerintem ahhoz képest hogy nekik izomtónus problémájuk volt/van ügyes a kislány. :)
Hoztam pár képet én is.
Kép
Norbinak már tetszik az etetőszék :lol:
Kép
Ilyen pofit vág ahogy csikorgatja össze a fogait. :lol:
Kép
(Papával)

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Kata,
örülök, hogy megbarátkoztatok az etetőszékkel! :)

Én meg megmutatom milyen csini Pálmi a borostyánlánccal! :lol:
Persze fogunk még egy se :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Veronika
Nem fogod elhinni, de még a 7,5 éves fiaimtól örökölte Áron, jól bírja a strapát!!!!
Nagyon édes a kislányod!!!!!


Lkata
Köszi, aranyos vagy!!! Norbi is nagyon édes a képeken!!!!
Áron 15-20 percnél tovább nem volt egyszerre a vízben, olyankor nyafogással jelezte, hogy most már elég.
De sajnos a naptejtől kipattogzott a bőre és bepirosodott a szeme.

Köszi a linket, megnéztem a képeket, biztosan szuperül éreztétek magatokat!!!! Nagyon guszta a tortád!!!! Ügyi vagy!!!
Képzeld, én is hasonló cipőben járok, mint te a múltkor, nekem is késik a mensim, neked mennyit is késett?
Május 18án volt meg először, de nekem 26-27 naposak voltak eddig a ciklusaim, tehát már 18. előtt meg kellett volna jönnie..... de nem aggódom, szerintem még nem rendeződött teljesen a hormonháztartásom. (legalábbis remélem, mert öt gyerek kicsit már sok lenne.....)

Marek
Csak picit sikerült visszaolvasnom és nem értettelek pontosan, most jön a kistesó vagy még csak tervezitek? Nagyon szurkolok nektek mindkét verzióhoz!!!!!

Éva

Kép

Kép
éva75
 
 


Ennek ugyan semmi köze a topikhoz, de ezt nézzétek, teljesen oda vagyok meg vissza! :)

http://www.youtube.com/watch?v=IOfKAPGf ... re=related

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok,

Éva - nagyon jók a nyaralós képek!!! Én is bálna vagyok- még (remélem). ha már nem szoptatok, akkor fogyókúra és sport (futás csodákat tud tenni). Fotók itt is:
http://picasaweb.google.hu/lindamamaja/ ... 009juni13#

LKata - a fogcsikorgatós fotó Norbiról.. komolyan zabálnivaló!! Ha csinálsz albumot a gyerekfotóiról az mindenképpen belevaló

Veronika - nagyon szép kép Pálmiról! Nem félsz hogy leszaggatja magáról a láncot? Amúgy mire jó a borostyánkőlánc? Többet láttam mostanában.

Marek - köszi a fotós dicséretet! Igen, ez jó kis gép, de a Tiéd is tükörreflexes volt ha jól láttam. Én mindenképpen olyat akartam, ami azonnal készíti a képet, a legtöbb digitális késöbb exponál, ezzel elvéve a fényképezés örömét szerintem.

jó éjt mindenkinek,
A.

Kép
ancsa123
 
 


Ancsa
Sajnos nem tükörreflexes. Látszik is a különbség a képek között... :roll:

marek
 
 


Sziasztok,

eddig senki nem küldte el a PW-t nekem a picasara :( , így nem tudok képeket feltölteni.

Nagy hír, kibújt az első fogunk :D . Még épphogy a recéket lehet látni, de azért már kinnt van. 2 napja még fehérséget sem láttam, csak a felrepedt ínyt. Ha ilyen könnyen, szinte észrevétlenűl jön majd ki a többi is, az jó lenne, kopp-kopp. Eddig csak annyi volt, hogy kb 2 hete volt egy ilyen éjjeli cumis felsírás kb 10 percig és múlt éjjel többször kellett a szokásosnál visszatenni a cumit a szájába nyöszörgés miatt. Kiváncsi vagyok a mostani éjjelre, remélem nem volt túl korai az előbbi szólásom :roll:

Marek: szerintem sem voltál bunkó, hogy megmondtad a véleményedet. Jó lenne, ha az a másik anyuka "felnyitná a szemét".

naptej: az eucerin naptej is 5400 Ft :?

Szöszke: hát igen, a meleg :roll: , mi kánikulában ki sem mozdulunk a lakásból, ha igen, akkor is csak kb 6 óra után. Én itthon lehúzom a redőnyöket, próbálom úgy, hogy azért ne sötétben üljünk itt, de mégse süssün annyira be a nap (sajnos nyugati fekvésű a panellakás :? )

Éva: jó lehetett a Balcsis kirándulás, irigy-irigy :oops: Mi nem is tudom, hogy megyünk e valahova idén nyáron :cry:

LKata: most már láthatóan is élvezi a széket Norbi :D

Veronika: Pálminak nem csak a szeme, hanem a szemöldöke is milyen szép :D

És íme pár kép:
Debrecenben hintázott Balázs olyan hintában amiben Zsuzsa Konstija:

Kép

Debrecenben pancsolt a medencében:
Kép
Kép

Vettünk Balázsnak egy pici felfújható medencét, 61 cm átmérőjű össz-vissz, aztán rájöttünk, hogy a lavor sokkal jobban megteszi, így abban fürdött péntek este az erkélyen :lol:
Kép
Kép

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau, átküldtem a jelszót. :)

Kép
szöszke
 
 


Jó reggelt :) ezen a borongós napon

Clau- látom van Balázson úszópelenka. Én ilyet vettem http://www.imsevimse.co.uk/shop.pab?category=76|85
és az lenne a kérdésem, hogy a tiétek mennyire vastag? Mert ez gyak 2 vékony réteg és nem hiszem hogy nagyon bennemaradna bármi is. Hogy vannak kitalálva az úszópelusok?

Marek - nem tudom melyik képeket csináltad Te de biztos vannak jók (én azért elég sokat kattintgatok és aztán erősen szelektálok. az csalóka képet adhat a fotótudásomról :)

A.

Kép
ancsa123
 
 


Sziasztok!

Éva...nekem egy hétet késett a multkor, és régebben nem volt ilyen, már én is paráztam. :D
Ne aggódj, remélem hamarosan jelentkezik :wink:

Veronika.... nagyon csini Pálmi! :lol: Nem is tudom mi csillog jobban, a szeme vagy a borostyán lánc??? :D
A video csúcs, vannak még ilyen csodálatos tehetségek! :D

Clau...Balázs nagyon édes, lehet nekünk is be kell vetni ilyen lavóros pancsit! :wink: Bár most egy hétig rossz időt mond :(

Na rohanok főzni, pussz, további szép hétvégét!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Éva, de édesek a képek, Áron nagyon cuki, látszik, hogy mennyire élvezi a vizet és a mókát :lol: A nagylányod pedig még szebb, mint volt. És ne légy kishitű, te is nagyon csini vagy! :lol:
Következő talira jöttök?
Sajnálom az ismerősötöket :cry: Annyira szuper a Balcsi, de milyen veszélyes is, mi történt vele (ha nem baj, hogy megkérdem) ? Én amúgy nagyon imádom a vizet, de nagy félelmem is a nagy mélység, a sok víz, pl. egy óceánjáróra tuti nem szállnék fel :shock:

LKata, de szépen ül Norbika az etetőszékben, látszik, hogy jól érzi magát benne. A fogcsikorgatós kép nagyon aranyos, képzeld, Lotti is csomószor csinál ilyen fejet, de ő csak úgy, nem fogcsikorgatás miatt :lol:
Szerintem addig lehet vízben, amíg jól érzi magát. Tuti jelez a baba (ahogy Éva is írta), ha már nem akar ott lenni, nyűglődik, nem mosolyog... de azért fél óránál többet szerintem én sem pancsiztatnám, kell egy kis pihenő.

Clau, te is tündér képeket hoztál, Balázs baba aranyvirág, a medence is tök jó, a hinta is!
Gratula az első foghoz!!! Látom Szöszke már írta, hogy elküldte a jelszót, akkor én már nem küldök, megyek majd megkuksizom, hogy már feltöltötted-e a képeket :lol:

Vera, Pálmi nagyon csini a kis láncával :lol:
Én még mindig parázok az ilyen láncoktól, úgyhogy szerintem nekünk már nem is lesz, persze már kint van az 5. fog is, úgyhogy eddig is ment lánc nélkül is :lol:

Szöszke, mi meleg ellen semmit se tudunk tenni sajna, 2emeletes hát 2. emeletén vagyunk, tegnap is a lehűlés ellenére is 27,3 fok volt nálunk :? Nagyon felmelegszik és lassan hűl, most is szellőztetek. Lotti csak egy szál bodyban van olyankor és sokszor kínálom folyadékkal, teából megiszik egyhuzamban olyankor 30-50 ml-t, ennyit tudunk tenni. Van mindkét szobában légkondi, de a gyerek miatt nem merjük használni.

Macianyu, édi a keresztelős kép! Örülök, hogy már túlvagy az émelygős időszakon, én azt nagyon utáltam, szörnyű volt és most, hogy van Lotti nem is tudom, hogy bírnám :roll:

Marek, köszi a linket, ezzel szemezek és a Babe termékei jönnek még be, van popsikrémünk és koszmo elleni samponunk, mindkettő szuper, szóval naptejben se lehet rossz. Drága mindkettő, úgyhogy majd még kitalálom.
Akkor ha jól értem, ha már megjönne, gyártanátok a következőt? :lol:

Rólunk: megvagyunk, Lotti még mindig mászik ezerrel, de inkább áll :shock: Egész nap megyek utána, sajna már több kisebb balesete is volt, ált. a kicsi buksiját üti be, de egyszerűen nem tudok mindig ott lenni mellette :roll: Amúgy kijött az 5. fog is, úgyhogy még egy van hátra és aztán talán lesz egy kis nyugink éjjel, mert most is már hajnali 3-kor átkerült az ágyunkba :oops: :? Más extra nincs, tegnap nagyszülőztünk, ma nagyszülőzünk, én élvezem, hogy lehűlt a levegő, ennyi, most kávézok tovább, mindenkinek további jó hétvégét!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!

Macianyu - Köszi az ötletet. Szoktunk ilyet csinálni, de Szabi lentről jön felfelé. :lol: Hogy van a pocaklakód? Klasszak a keresztelős képek! Gratula!

Marek - Igen, én is úgy érzem, hogy épp amikor én érek hullámvölgybe aggódásilag, te vagy fent és fordítva. Ezzel a túl sokat tudunk dologgal is így vagyok. Apukám szokta mondogatni, hogy az ő idejükben, adták nekünk, ami volt és lám felnőttünk. Szerinte túl van agonizálva sok minden. Én meg mindig mondom, hogy lehet, de az is lehet, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem lettünk allergiásak és nem volt annyi mesterséges szemét sem, amit kénytelen-kelletlen megeszünk.
Szólni vagy nem szólni? Nagy dilemma. Én se bírom ki sose, de inkább kérdezek, ahogy te is. Aztán a reakcióból felmérem, hogy érdemes-e jobban belemenni a témába vagy totális az elzárkózás. Azt sajnálom, hogy tőlem nem kérdezgetnek. Nem erősít meg senki abban, hogy jól csinálom-e vagy sem. Kivéve persze benneteket.
:wink:
Kistesó ügyet az élet úgyis megoldja. Pont akkor lesz jó, amikor majd jönni akar. Azért drukkolok.

Ancsa - Köszi a biztatást!!!! :lol:

Éva - Hűűű, de jók ezek a képek! Látszik, hogy nagyon jól éreztétek magatokat.Nagyon édesek a gyerekek együtt. És nem is vagy bálna!!!! Inkább lüke, hogy ilyet mondasz. :lol: Hol voltatok pontosan? ÚÚÚÚ, sajnálom az ismerősötöket. Mindig megborzongok az ilyen hírektől, de aztán amikor "egész közel jön", akkor meg főleg.

Veronika - A strandokon lehet venni az úszógumisoknál ilyet. Nekünk is van. Pálmi nagyon helyes.

Kata - Szabi is pont így csikorgat. Borsózik a hátam tőle.

Clau - Nagyon édes Balázs! Látom már megkaptad a jelszót. Ha nem megy szólj bátran. Gratula a fogacskához!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Ancsa
Én Kushies úszópelust vettem.
Ilyet:http://babaland.hu/shop/index.php?main_page=product_info&cPath=3_11&products_id=79&zenid=1490b1e61fbb47b5a8255b8d603855ab
Ez is baromi vékony, de az úszópelusoknak a pisit nem kell benntartani, csak a kakit. Mondjuk szerintem ezekből a mi anyatejes kakink simán kifolyna... :roll:

Ildi
Szerintem a Babe az olcsóbb, mint a La Roche naptej. És biztos vagyok benne, hogy nagyon jó.

Képzeljétek!
Kész az ablak. Ha megszárad, akkor lehet festeni. Ezt én vállaltam. Bori biztos lelkes lesz, de muszáj. Így is egy vagyonba került... :roll:
Ja, és ma délelőtt már a nagytakarítás egy része is kész. Legalábbis a fürdő, konyha és az ebédlő. Persze nem egyedül csináltam, hanem segítséggel. Na meg apuka is besegített, mert vállalta Borit, aki azóta alszik, amióta együtt vannak... :roll: Mindig ez van. Ha apa vigyáz rá, akkor képes órákat aludni, ha anya, akkor bezzeg nem alszik. Mondjuk tény, hogy együtt alszanak, én meg nem tudok órákig feküdni mellette, a kiságy meg nem az igazi... :roll:
Holnap délután csináljuk a ház másik felét. Az kicsit húzósbb lesz, mert ott egy kicsit több ablak van... Nameg Bori is segíteni fog, úgyhogy szerintem én nem leszek aktív tagja a takarító brigádnak..
:lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Ildi!
Marekékhoz megpróbálunk elmenni, aranyos vagy, h gondoltál ránk Tatán, jól esett! ;)
Sztem ha a pudingban babatej van, az tápszer.
Gratula az 5 fogacskához! :) Én dm-es naptejet vettem, de a Balcsira majd lehet beszerzek vm márkásabbat, már nem tudom, h van-e értelme..
Szerintem már nem emlékeztek, de én is írtam még szülés előtt, h a dvd-n, amit a dúlám hozott, az egyik nő egy kerti medencében vajúdott, és egyfolytában orgazmusa volt. Hát jó lehetett neki…:D:D
Miért nem mered beindítani a légkondit egyébként? A miénk baktériumszűrős, és azért ésszel használjuk, csak hogy elviselhető legyen a hőmérséklet. Amerikai faszerkezetes a házunk, és nyáron bent ragad a meleg, így lenne 32 fok is bent, azt már nem lehet elviselni.
Sajnos az eséseket nem tudod kivédeni, így fogja megtanulni, hogy irányítsa magát.

Én pedipedet fogok venni Lillának, ha majd feláll és lépeget, bár a mamamin most van egy topik erről, és állítólag nem is minden esetben jó a puhatalpú cipő, pl lakásban, utcán nem, csak természetes talajon, pl kertben, parkban, stb. Olvasom tovább a topikot, és majd leírom, ha kiokosodtam. Már van egyébként egy pedipedünk, de én sem akartam neki venni ennyi pénzért még, csak megláttam egyet használtan (tiszta új egyébként) 2300ft-ért és ennyiért lecsaptam rá. Ha aktuális lesz, akkor viszont újat kap majd, mert kitaposott cipőt nem fog kapni soha, a mostaniban pl sem az előző tulaj, sem ő nem áll még, úh mind1.

Bettyna!
A dobálást csak „így” értettem. :D Én sehogy sem merem hátra tenni, Lilla sajtkukac, a karom pedig abszolút nem laza, mert én régebben úsztam versenyszerűen, és totál kötött lettem. Így sztem nem is tudnám odakötözni. :? Ezért lesz nekünk is beconk…majd ha már spóroltam eleget őszre vagy ha vk nagyon venni akar nekünk egy olyat ajándékba.. :D
Na hátha nem fogja Szabi ilyen sokáig emészteni ezt a mászást! :)

Ancsa!
Hány kg-ig jó az autósülésetek? Addig lehet használni… Én akkor fogok Lillának újat venni, ha már ülni fog magától. Mondjuk hosszra már elég necces, ő elég hosszú leányzó. Viszont még 1kg-t hízhat a határig. Én concord trimaxot fogok venni Németo.-ból, ott sokkal olcsóbb.

LKata!
Hogy álltok a fogzással? Jobb már?
Sztem sem kell még cipő a babának, ha nem lépked még. Nekünk is csak azért van, mert csak tetszettek, és kint fillérekért tudtam venni, meg itthon a használt pedipedet. Szal nekünk van rengeteg, de tényleg semmi értelme…ha újar kezdhetném nem vennék, max egyet…na meg még rengeteg mindent nem vennék, amit megvettem. :P
Aranyos lehet Norbika Popey-fejjel! :D Aranyosak a képek! Sajnos a videot én megint nem hallom. :?

Zsuzsu!
Milyen eu-s szabvány nem engedi a babahintát? Ez hülyeség! Londonban minden játszótéren van….és ők aztán betartanak minden szabályt (nem csak a játszótereken) A kedvenc játszómon olyan hinta is van, ami kb olyan, mint egy autós ülés, ugyanúgy lehet becsatolni is a babát, szal újszülött kortól használható. :D
Nagyon ügyesen fejlődik Konsti! Gratula! :)
Lillának szűk egy hónapja jöttek ki az alsó fogai, és még nincs jele a felsőknek. Aranyos a bábitaxis kép! Dokinál mi volt?

Nymalac!
Beco 3…. Hahaha :D
Hűha, nem semmi, h képes voltál éjjel taxizni, h hazahozd Lilit! :)

Timi!
Ha Pesten lesz egyszer tali, oda el tudtok még jönni? Jó lenne ha egyszer sikerülne valahol veletek is találkozni… :)

Marek!
Veletek alszik még Bori? Csak nehogy rászokjon, mi lesz akkor a tesóprojecttel? :D Na jó, pont én írtam múltkor, h nem csak a hálóban, ágyban lehet… :D:D
Hogy lehet nem szabályosan kúszni? :) Vagyis hogy kell szabályosan? Lilla páros kézzel fókázik előre, néha behajlítja a lábát is, és tol egyet magán.
A barátnőd elég gáz, ha megsértődik azon, h segíteni szerettél volna… :?
Drukkolok a tesóhoz én is, örülök, h így döntöttetek! ;)
Jó munkát neked! :)

Tücsök!
Gratula Áron produkciójához! Képzeld, Londonban az egyik babaklubban volt egy kislány, aki kb ebben a pózban mászott, tök vicces volt! :D

Borkaby!
Na és miért is nem jár és beszél még Tomi? Na meg tök ciki, h még nem is ír, meg olvas… :D:D:D
Háát, én csónakban csak kis ideig vinném a gyerkőcöt, de egyébként simán…a parton is simán. Viszont csak 4 után és fehér pólóban, esetleg kisgatyában is, napkrémmel…én így csinálnám.
Mi is megyünk a Balcsira, lesz több forduló is, tengerre idén nem. Bár asszem csak pénzügyi kérdés most, egyébként én simán vinném. Balcsin hol van nyaralótok? Nekünk Révfülöpön.

Clau!
Gratula a fogacskához, látod neked sem kell gyűjteni protkóra mostmár! :D
Cukik a képek, a hintás csúúúcs! :D

Macianyu!
Örülök, h jól vagytok, és mindjárt vége a kezdeti nehézségeknek! Jaj olyan kiváncsi vagyok, h kisfiú vagy kislány lakik a pocakban! :D A tesónak is ilyen különleges neve lesz, mint a nővérének? :)
Aranyosak a keresztelős képek, tök édi Zengő baba, ahogy alszik a keresztapu kezében! :) Na Lilla ilyet nem tud… :D

Éva!
Jaj, nagyon jók a képek!!! Olyan édesek a gyerkőcök így együtt!!! Áron már megint tök sokat változott! :) Ők Lorával hasonlítanak egymásra, igaz?

Veronika!
Nagyon cuki Pálmi! :)

Majd írok magunkról is később, de éppen felébredt Lilla, meg nemsokára vendégek is érkeznek, majd jövök….

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Éva,
ha ilyen jól bírja a strapát, akkor ilyen úszógumit fogok beszerezni :) Rákerestem a neten, és úgy tűnik fogok tudni venni.

Ancsa,
Pálmi nem nyúl a lánchoz, nem nagyon érdekli. De ha le is szakítaná, úgy van direkt babák részére kialakítva, hogy ne lehessen baj. A szemek nagyon alaposan le vannak kerekítve, hogy ha lenyelné se lenne semmi baja tőle, ráadásul állítólag a borostyán még emészthető is. A szemek pedig egyesével vannak felcsomózva, így ha széttépi se gurul szét, max 1 esik le, ahol elszakad. Amúgy fogzásra van, gyulladáscsökkentő hatású, és ezáltal fájdalomcsillapító hatású, így könnyíti a fogzási fájdalmakat.

Clau,
jó ez a kis medence, mi kaptunk ajándékba olyat, amin még játékok is lógnak. De szerintem is tökéletesen elegendő lenne akár a babakádja is a pancsira :)

LKata,
ugye milyen cuki az a pici lány a videón? Bár én a saját gyerekemnek nem akarom, hogy akár élsportoló, akár énekes, vagy bármiféleképp ismert legyen. Belülről már korántsem ilyen jó móka az egész, mint kívülről. Inkább azt szeretném, ha szép kis nyugis, boldog, vidám élete lenne, kevés stresszel...

Ildi,
nem semmi az 5 fog :) Sajnálom a kis baleseteket, de ez ezzel jár sajna :( Már én is előre aggódom :) JA! TEGNAP FELTÉRDELT NÉGYKÉZLÁBRA! :lol: És azóta most sokszor :) Úgyhogy előbb-utóbb csatlakozunk a kúszós-mászós táborhoz mostmár szerintem!

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Ja Veronika!
Én a Tescoban láttam ilyen úszógumit, én is gondolkodtam Lillának, de végül nem vettem még. Ugye, te kérdezted?!

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sensi,
igen, én kérdeztem! De én a Tesco-ban nem láttam, pedig hetente csekkolom, mikor megyünk nagybevásárolni! Na majd nézegetem még...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Most csak egy kérdés erejéig ugrottam be...

Szerintetek mennyire kell most, ebben a korban már úgymond nevelni a gyereket? Úgy értem, mennyire kell szólni rá, ha olyat csinál, amit nem kéne? Azért kérdem, mert ugye Lotti mászik és feláll, mindenhol, és mindent a szájába vesz... és ugye sokszor kell visszatenni őt a habitapira vagy leszedni az asztaltól (mert ott áll) vagy a vezetékektől vagy ... és ilyenkor szoktam neki mondani, hogy nem, nem szabad, és kissé hangosabban, nem kiabálva, de úgy azért erélyesebben. Szerintetek kell ezt már most? Megérti ilyen pici baba azt, hogy nem?
Mert bár nem kiabálok rá vagy nem beszélek vele csúnyán, de mégis, amikor kissé jobban felemelem a hangom, szégyenkezem miatta és haragszom magamra... na értitek :lol: :roll:
Mi a véleményetek erről? Kell már 8-9 hónaposan úgymond fegyelmezni? Mert olvastam arról is, hogy már megérti, hogy NEM és arról is, hogy nem szabad túl sokszor mondani, hogy NEM. :shock:

Bocsi, hogy csak erről, de marha kíváncsi vagyok, hogy más mit gondol és más hogy csinálja...

Mentem filmet nézni, jó éjt mindenkinek!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Ildi
Megértik. Legalábbis Bori biztos. Olyankor megáll, rámnéz, van, hogy rosszallóan néz, hogy ezt most miért nem szabad, aztán folytatja tovább, amit elkezdett... Szóval tudja, hogy mit jelent, de nem érdekli... :lol:
Engem is érdekel a többiek véleménye...

marek
 
 


Sziasztok,

Szöszke, köszi a jelszót!!

Képek feltöltve :D

Ancsa, az úszópelusunk a DM-ben kapható sima babylove-os úszópelus. Hát nem tudom, hogy ez vastagnak számít e :roll: . Találtam egy képet a neten erről, ez az: http://www.zsibvasar.hu/estatic/html/po ... 284.jpg%27

de pl amikor a lavorban pancsizott, nem adtam rá, gondoltam spórolok vele :oops: :lol:

Bocsi, mára ennyi. Megyek aludni, fáradt vagyok.

Pusszantás

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Veronika!
Ez a kiscsaj, Connie, nálunk indult ilyen tehetségkutató versenyen, nem nyerte meg, 2. lett, de az egész ország őt imádta. Akkor volt 6 éves. Lemezt is csináltak neki, amit persze meg kellett vennem anyukámnak, mert ők is imádták. :D És ez a felvétel a youtube-on elég gyengén sikerült, ennél sokkal jobban nyomja! :)
Gratula a feltérdeléshez! Ügyes Pálmi, innen tuti 1-2 nap alatt elindul!
Hát én Szegeden láttam a tecsóban, ugyan ilyen sárga volt. Biztos találsz, ha konkrétan ezt keresed!

Ildi!
Én is szoktam mondani Lillának, h nem, nem szabad, éppen csak egy kicsit erélyesebben. Egyesek szerint ez idomítás, mert a gyerek 7éves korában jut el arra a fejlődési szintre, h kérésre nem tesz meg valamit, mert felfogja magától, h nem szabad és miért nem, és önszántából nem csinálja, amit nem szabad a továbbiakban. Na hát ez sztem enyhén szólva túlzás, h addig ne "neveljük" a gyerekeket. Viszont abban sem vagyok teljesen biztos, h ennek most még van értelme. Úh én is kiváncsi vagyok, h mit mondanak a többiek, olvasnék is szívesen erről.

Mi elvagyunk, Lilla pörög egész nap, továbbra is nagyon jókedvű, mostanában 9.00-től 9.30-ig alszik, nappal meg kb 2x fél órát. tegnap fürcsizett először a nagy kádban. :oops: Gondolom már senki nem babakádazik, mi abban nyomtuk eddig, de már kilógott belőle nagyon rég, úh megelégeltem. :D És naaaaagyon bejött neki, imádja, pörög a gumikacsája után. :D
Fókázik ezerrel, iszonyat gyorsan elkavar oda, ahova akar, rá van izgulva a papucsokra, virágcserepekre, kábelekre, számítógép székre, asztal alatti újságokra....szal mindenhol tökjó, csak a habtapin ne legyen. :?
Na meg imádja lepakolni a dvd-ket a legalsó polcról. És minden alkalommal azzal kezdi, h egy pillanat alatt megkeresi a Lecsót, és mint egy kis piperkőc, 2 ujjal megfogja, és kihúzza. Meg kell zabálni, olyan kézmozdulatai vannak, mint egy kis hamupipőkének. Remélem azért kinövi. :roll: Azt meg nem tudom, h miért a Lecsó a menő, de mindig máshova tesszük vissza, és mindig megtalálja, pedig van még több fekete szélű film is a sorban, de nagyon durva, mindig kiszúrja. :D
Kész lett az új MT-nk, pénteken érkezett, még vmkor április közepén álltam be a sorba érte. De annyi a rendelése a csajnak, h ennyire elő van jegyezve. Gyönyörű lett, majd hozok képet, de még nincs akciós. Nagyon szép dolgokat csinál egyébként, mind egyedi, nagyon szépen kidolgozott, foltokkal, hímzéssel (na ne matyóhímzésre gondoljatok :D) mintázott darabok.
Véééégre ma elment nagyanyám, most egy évig anyukám nővérééknél lesz. Végre nem megy majd egész nap a tv, lehet zenét hallgatni, nem szól bele senki abba, h mit csinálok, és lehetünk végre egy kicsit egyedül. Már annnnyyira vártam ezt a pillanatot! :) Azért kicsit rossz érzésem is volt, mert jófej alapból, na de 0-24-ben, non-stop már kicsit sok(k) volt, nem lehetett tőle élni.
Jaj, a szüleim vettek 35e ft-ért ilyen 8 elemből álló, 1.80x1.80-as alakítható ketrecet Lillának. Anyukám kb 10x megkérdezte, h nem szeretnék-e neki járókát, mondtam nem, nem akarom bele tenni. Erre mire múltkor hazajöttem, már kifizették a vaterán. Új, kérésre készítik, az árától dobtam egy hátast....ennyiért sok minden mást tudtam (és szerettem) volna venni neki. Nagyanyám fizette, de felbosszantott, h ha mondom, h nem, akkor minek veszik meg???? Grrrr :evil:
Azért is nem szeretném, mert már nagyon durván feláll az ölemben magától, ha tartom az egyensúly miatt, de egyébként tök magától áll fel, erőből. Attól tartok, h ha itt lesz ez a ketrec, akkor azon fog lógni egyfolytában, csak ácsorogni akar majd, mint itt sok baba, onnan pedig gyorsan elindulna sztem, mert nagyon erős, és nem akarom, h kihagyja a mászást.

Kér(d)és:
Tudnátok nekem légyszi küldeni linket arról, h miért nem jó, ha nem másznak a babák?

El akarom olvastatni a szüleimmel, mert állandóan csesztetnek, h jaj, mi van akkor ha nem mászik, semmi baja nem lesz. Meg miért nem adok neki ezt-azt-amazt, semmi baja nem lesz. stb, stb, stb, de ez már más téma.

Na hát ennyi van most velünk, asszem akartam még írni vmt, de elfelejtettem, úh most egyelőre ennyi. Jóéjt! :)

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla
 
 


Sziasztok!

Köszönöm a fogacskás infókat. Nekünk lassan két hónapja kinnt van az alsó kettő, de semmi több. Néha sírunk, duzzadt nagyon,de még nem bújt ki. pár napja megint ömlik a nyála...

naptej: 40 faktoros, dm-es.

napozás: nagyon vigyázzatok (igaz most nem aktuális a héten), de fogadjatok meg egy tanácsot. Nem hiába mondják, h 30 fok melegben 11-15 óráig ne legyenek kint.
Pénteken itt 35 fok volt. A barátnőmnek be kellett mennie a munkahelyére, a 1,5 éves kisfiára az apuka és annak szülei vigyáztak. Mindenféle jótanáccsal ellátva indult el a barátnőm és a lelkükre kötötte, h a házban legyenek. 11-től 12 óráig volt távol. Amikor hazaért kis családja kint a kertben....Alaposan leszidta a felvigyázókat. Ők mondták, h árnyékban voltak.... A kissrác alig ebédelt, aludni is keveset, bágyadt, kedvetlen volt. Estére 39 fokos láza lett........ Szerencsére kúppal és hűtőfürdővel lement a láza, de apuka is remélhetőleg megtanulta, h nem feleslegesek a jótanácsok.....
Jó, h legyen levegőn a baba, aludjon a zöldben, de ...............

Ildi!
A talis képeken a 405-ös képen Lotti rág egy játékot. Az kié és mi a neve?????? Én is akarok olyat!! :)

Clau!
Szupik a képeid!! Balázsod nagyon vagány (igaz én elfogult vagyok, mivel "kantárosnadrág fan volnék" :oops: :lol: )
A fogacskához gratula a tapsiért irigy!!

Aranyos vagy, h kiszúrtad a sapit. varrattam nekik 200 ft/db és több ilyenjük van, sőt póló-rövidnaci együttesük is. Nekem tetszik, ha egyformában vannak, na meg könnyebb őket fellelni pld. a játszótéren.. :lol: :lol: :lol:

Marek!
A barátnődet a gyermekorvosa sem látja el tanácsokkal ?? mi ugye havonta megyünk tanácsadásra egy éves korig és akkor rákérdez mindenre a doktornő. (evés, ivás, széklet, mozgás, beszéd....)
Ha már Rád nem hallgat egy szakemberre esetleg???? Én sem hagynám szó nélkül, tanulván a mi esetünkből.....
Abból, h valaki elviszi egy szakemberhez, nagy baj nem lehet....
Ja és NEM SZÉGYEN!!!!!!!!

Tesóprojekt: hajrá!!!!!!!!!!!

Macianyú!
Jó, h jelentkeztél. Sok erőt, jó egészséget kívánunk Nektek. Segítséged van azért???????
Szépek a keresztelős képek. Keriapu a férjed tesója??? Nagyon hasonlítanak :)

szöszke:
meleg ellen: gyakran itatom vízzel, friss gyümölcs, gyümölcslé, ÁRNYÉKOS levegőzés, naponta többszöri pancsi.....Mi eddig megúsztuk a komolyabb hőséget, 1-2 nagyon meleg nap volt csak.
Ja és meztelenül hagyom ameddig csak lehet....

Éva!
Szuper lehetett a nyaralás!! Áron csak nő, nő..... :lol:

Nekem is össze-vissza ciklusom van......, én sem akarok tesót.

L.KAta!
Én nem vinném 30 fok felett vízbe a 8 hónaposomat 10-17 óra között. Az ok, ha egy napernyővel árnyékot csinálsz, akkor 11-15 óra között nem, amúgy igen.
lehet, h én parázom túl, de vállalom....

Szupik a képek és a videó is!!!!

Veronika!
Pálma nagyon nőcis!!!!! :)

Sensi!
Köszi a kérdésed, a dokinéni elégedett a laboreredményemmel. Szeptemberig 5 kg mínusz kéne, új laborteszt és szerinte akkor tökéletes lesz. Most ez a cél.....

ketrec: tényleg gáz, h megvették.... Rajtad múlik, használod-e. Akkor jó szolgálatot tehet, ha pld. főzöl...
Konstim akkor van járókában, ha nem tudok mellette lenni. Ő nem áll egyfolytában, szívesen csücsül és játszik is.
Ha azt akarod, h másszon engedd szabadon és bíztasd, h menjen egy kedvenc játék után. Konsti a játszón a homokban is mászik, persze ha lehetősége van ott is feláll.

EU-s hinta:
van egy mászóka. Azon csúzda, függőhíd és egy hinta. Ez így komplex és ehhez nem engednek nyúlni. Bőven lenne hely egy babahintának, de nem engedik, sőt büntetéssel fenyegetnek.....Sőt a játszótér területére nem engednek babahintát, de persze azt nem mondja meg senki, meddig tart a játszótér a téren....
Készülünk több anyukával a polgármesterrel beszélni....

Borkaby!
Mint L.Katának írtam, 10-17 óráig én nem engedném napra a kicsit. Előtte, utánna persze igen. Homokozni, pancsolni.... Lehet kis csónakban, medencében.... Ha saját "eszközben" van én nem adnék rá semmit, így is sokat vannak pelusban. Ha homokban akkor mindenképp bugyi, vagy pelus. A naptej természetes, és póló is. Árnyékban, 17 óra után meztelenül....

Nevelés:
Nálunk ha butaságot csinál valamelyik fiam, akkor a teljes nevén szólítjuk.... Ábel már megérti, Konsti tanulgatja. Kiabálni Ábival szoktam, vagyis emelem a hangom, ha éppen nem tudok odalépni hozzá és butaságot csinál. (tegnap pld. egy pohár vízben volt petrezselyemzöld, azt kiszedte és azt a vizet akarta inni.... :shock: :o Mintha nem lenne innivaló.....grrrrrrrr.

Ma lesz Ábel "ballagóbulija" a bölcsisekkel egy lovastanyán. korábban a meleg miatt aggódtam, most meg a hideg és az eső késztet elgondolkodásra....mennénk is meg nem is.....


Tegnap reggel kaptuk a hírt, h anyósom rosszul lett, a szíve nem bírta a hatalmas hőmérsékletváltozást. Mondták, h helikopter hozza Szegedre. Bence ment a klinikára, de oda már nem értek el vele....... Márciusban volt 79 éves.....
Még nem tudom, h magyarázzuk el Ábelnek, hiszen nagyon sok dologról a mama jut eszébe. Folyamatosan hívja telefonon, a kindercsoki is a mamához kapcsolódik és ha újságban látja már akkor mamázik....
Temetés nem lesz, az volt a kérése, h ne legyen, mert úgy érezte, h nem szeretik. hamvasztás lesz csak. Bence tartja magát, büszke vagyok rá.
Ne írjátok kérlek, h részvétem, tudom, h valamennyien szerettek minket és együttéreztek. Ha valakinek van ötlete, h mit mondjak Ábelnek, azt megköszönném.

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Két kép: könnyű nekem, ha így eljátszanak... Na meg így eszi a kiflit....

Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Sziasztok!

Ildi - Szerintem is értik a nemet, csak nem tartják be. Mert azt nem értik. A kíváncsiságuk erősebb. Szerintem, ha most nem kezded el "nevelni", akkor a fejedre nő. Én is rászólok Szabira. 2-3-szor szépen, utána már kicsit eréjesebben. És mindig elmondom (már rongyos a szám), hogy miért nem. Ha még mindig kacsmarog azzal, amit nem szabad, akkor elviszem onnan, adok mást, ami talán leköti. Eléggé szélmalmomharc, de egyszer csak beérik. :lol: Ne legyen lelkiismeretfudalásod. Nem korlátázod őt a felfedezni vágyásában, csak megóvod a veszélyektől. Ez szerintem az eleje annak, amit egyszer Ny.malac írt. Tudod, a "nem rohanunk ki az autó elé" példa.

Sensi - Húúú, ez a járóka ügy nagyon gáz. A nagyis eset ismerős. Néha már sok a rokonokból! Keresem neked a linket, de még nem találtam.

Ébredés van.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?