Új privát üzeneted érkezett!

Blúmi: Ha eddig nem adtál neki boltit és van elég tejcsid ne vegyél tejpépet inkább csinálj neki anyatejből, ha úgy gondolod hogy kipróbálnád. Mikor még nekem is volt elég tejcsim a humana almás pépjét csináltam neki abban nincs tápszer. De azóta nyílt nálunk müller és ott nagyon sok fajta van ami tej és ízesítés mentes.

Anyooka: Ez a beájulós kép nagyon ott van, az én fiamnak az ilyen spontán beájulása még sose volt.
És hajrá üldögélés! :)

Ági: 500ml szerintem nálunk sincs meg de már nem stresszelek rajta. D. a bablevest jobban csipázza. Olyan lesz kajaügyileg mint az apja :)
És szintén kimászkál a kőre és többnyire itthon most egyszál body-ban van. Nem aggódom miatta a lábán azért van egy kis zokni mert a lábfeje néha hideg.

Mártival egyetértek a túlféltésben. Nálunk agyon takarítás sincs és Doncek nem beteges.
Mikor úgy 4-5 hónapos volt D. gondoltam veszek habtapit de nem kaptunk sehol /akkor került le a kanapéról a földre/. Most már örülök hogy nem volt neki ugyanis nagyon hamar megtanulta hogy ha a fejét beveri a padlóba az bizony fáj, míg ugye a kanapén dobálhatta magát. Állásból is nagyon hamar megtanult óvatosan leülni.

Kép

Kép
starlark

Mindenkinek köszi a választ (anyo, winona, Márti)
Akkor én is maradok a body / napozó + zokni verzióban.

Starlak!
Doncek már bablevest eszik? Olyat amit ti is esztek?

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Ági: Ebédre abból kapott zöldségeket a fűszerezés előtti állapotban egy kis sajttal. De mikor mentünk érte és az apja ette a levest vmi iszonyat hisztit vágott le érte, hogy hihetetlen. Úgy cuppogta befelé a levét hogy csak na :)

Kép

Kép
starlark

Jó reggelt!

Jaj csajok! Köszönöm,hogy mellettem álltok, és megértitek, hogy miről is írtam nektek!!
Amúgy:
Biztosan megérezte Adél, hogy valami nem oké, mert tegnap este 10 óta alszik, és most kelt csak fel egy röpke szopira..
Amúgy csajok nekem nem úgy van, mint itt többeteknek, hogy időre szoptattam.. , mert én igény szerinte szoptattam mindig Adélt, ha nyűglődött, akkor kapott.. és hát így is felnőtt :) :) ezért most nem olyan egyszerű, mert bele estem egy csapdába emiatt.. ,hogy akkor most mikor is vegyem el tőle a cickót.. hát most jól átgondolom és beszélek is a védőnőmmel hétfőn -bár soha nem mond konkrétan semmit.. na mindegy- beszélek vele is,hogy milyen tápod adjak neki, ha majd tényleg leválasztom.. hajjjj olyan ki....ott nehéz ez.....mert most két malom közt őrlődöm.. mit itt mások is rajtam kívül..

Tejelapasztásra hallottam még egy teát, majd utána kell olvasnom.. de most úgy vagyok, mint Lanta, hogy ilyenkor meg egy átaludt éjszaka után elbizonytalanodom, hogy szopi kontra nem szopi.. és tudom,hogy mi a helyes, döntés a gyerek érdekében.. de nekem már tényleg (3 gyerek után meg főleg ) fontos az énem is.. :oops: :oops:

Felfázás:
Hát én azért másként gondolom.. szerintem vigyázni kell a babákra.. és nem feltétlenül mindegyikőnknél egyformán hideg a kő.. ugyanis más egy lakótelepen, ahol még alattad is van lakás.. mindegy,hogy tél, vagy nyár van.. vagy egy olyan családi ház, ahol pince van a ház alatt, ezért sem lehet egyformán öltöztetni a babákat.. hát nem egyszerű.. mindenesetre én Adélra egy nagyon vékony hosszú gatyát adok, rövid bady, rövid ujjú póló és két zoknit.. nekünk igen jól szigetelt a ház.. nehezen melegszik fel ezáltal sokszor engem is kiráz a hideg, nekem elég két lépés papucs, vagy zokni nélkül és felfázom..majd pár órára rá üvöltve ülök a forró vízbe... a házunk alatt pince van és csak télen meleg a kő a padlófűtéstől.. :?
Az igaz, hogy ki mihez szokik, olyan lesz.. de mivel én is örököltem a sűrű felfázásokat (anyukámtól) ezért inkább óvatos leszek, mert ha egy kislány felfázik annak súlyos következményei is lehetnek.. -én tudom,hogy milyen iszonyat fájdalom egy-egy hólyaggyulladás.. :cry:

Ági! Starlak!
Hát nem hiába: tudják ezek a gyerekek, hogy mi a jó.
Kapott Adél is a húslevesből répát és krumplit. Imádja!!! És képzeljétek szerdán főztem paprikás krumplit és nem szándékoztam adni neki, de látta,hogy eszem az asztalnál, és ott fogta a kis rácsát ordítva és megkínáltam.. úgy falta.. azt hiszem,hogy később nem lesz gond nálunk sem a "felnőtt" kajával
:lol:

Reggeli:
-Sinlac - vízzel, vagy gyümölcsitallal elkészítve
Tízórai: ha alszik nálunk is kimarad, különben valamilyen bébiétel gyümölcs gabonával.
Ebéd:
Főzelék, vagy húsos, vagy nem húsos
Uzsonna:
ha itthon ér minket, akkor friss gyümölcs (őszibarack, meggy, alma) Múltkor adtam két falat görög-és sárgadinnyét imádni fogja később :)
Vacsora:
Sinlac
Közben szopik.. altatásoknál meg egyenesen kötelezően szopik.

Most nagyon off voltam, és csak magamról és rólunk írtam..

Megyek zuhanyozni inkább :roll:

Jó hétvégét nektek ebben a kevésbé jó időben!!

( Nekünk két meghívásuk is van mára .. -végre.. nem hozzánk jönnek.. mert néha fárasztó tud lenni :oops: :oops: :oops: )

szeder74

Szép reggel! :)

Szeder: akkor nálatok is megy a kaja kunyizás 1000L? :)
D rosszabb mint egy kiskutyus. Odacsattog ahol eszünk aztán felkapaszkodik és követelőzik még akkor is ha előtte fejezte be a kajálást 5 perce /mondjuk ilyenkor két falat is elég és megy tovább játszani/.
Tegnapi bablevesre pedig úgy rabolt rá mint 1 hetesen a kórházban a cicire :) ha az apja a saját szájába is mert rakni csapkodta az asztalt és kiabált hogy memememeeem.
A maminál a tízórai gyümölcsöt pedig csak úgy volt hajlandó megenni hogy zsemlével kapta :? :shock:
Mondjuk semmi rossz nem volt a levesben, anyukám csak zöldséget és fűszereket tett bele.

Ma a férjem cégénél lesz családi nap, de persze nyílt területen.
Hát nem tudom mi lesz :(
Annyira várja, de most néztem rá a met-re, nagyon ronda felhő jön.

Kép

Kép
starlark

Szeder!

Különbözőek vagyunk! Szerintem érthető, hogy ilyen hólyaggyulladások után óvatos vagy! A gyerekek is különbözőek! Vannak fázósabb és izzadósabb babák! Én sokáig szenvedtem amiatt, hogy kislánykoromban nagyon meleg házban éltem és sokszor túl is öltöztettek ( régebben agyon bugyolálták a kicsiket, ugye mert az volt a szokás). Aztán férjhez mentem és a férjem nagy nehezen rászoktatott a sokkal egészségesebb hűvösebb lakáshoz és jobban is lehet aludni 19 fokban mint 24-ben mondjuk.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a kislányok könnyebben felfáznak és vigyázni kell. Kamillának sosem hideg se keze-se lába és mióta vége a göthös-náthás szezonnak, nem is volt beteg. Viszont tuti nem viselne el magán 2 zoknit, ordítana, hogy nem tud kapaszkodni a lábujjaival, na meg volt már, hogy nem találtam el jól, mennyire öltöztessem fel és addig visított, amíg le nem vettem róla egy réteget. De Ő hamar izzad, ez a fiúknál ids így volt. Én meg az ételek bevezetésével vagyok sokkal óvatosabb, abszolút betartom a Kismama táblázatát, nálunk a fokozott allergiahajlam miatt kell erre még jobban odafigyelni! Úgyhogy nálunk még se joghurt, se sajt, se túró, se tojás és abszolút külön készített ételeket eszik a lányka fűszer és só nélkül! Bár nagyon ácsingózik a mi ennivalónk után, kapkod érte, de muszáj észnél lennem!
Én is igény szerint szoptatom Kamillát, ez a kezdetektől így van, Ő maga igazította alváshoz a dolgot, ahogy a fiúk is. Így nekem könnyű dolgom van. És az immunrendszere erősítése miatt nagyon remélem, hogy minél tovább fog szopizni. De értem, miről beszélsz. A nővérem kislánya volt így, hogy akármiért nyűglödött a szopi volt a megoldás (ez mondjuk szerintem extérm eset, de, amikor együtt voltunk nyáron Agárdon nyaralni, a kislány 14 hónapos volt és megszámoltuk egyik nap: 18x szopott és tényleg úton-útfélen)! Vért izzadtak, mire elválasztotta a kislányt, ráadásul hirtelen kellett, mert a nővérem nagyon vérszegény lett, a kritikus érték alatt volt a vas szintje. Szóval kitartást, akárhogy döntesz is, a lényeg, hogy mindkettőtöknek jó legyen!

És egy kicsit a túlféltéshez (nekem ez volt a példa, hogy ne így csináljam):
Amikor dolgozni kezdtem, nagycsoportosan jött egy kislány oviba, az ovi gy.orvosa volt a háziorvosuk. Ő mesélte, hogy a kislány körül télen-nyáron egyenletes 26 fok van, ha szellőztetnek, a gyereket átviszik a másik szobába és egyébként meg nagyon agyon van fertőtlenítve a ház. na most a kislány mindig úgy jött oviba, hogy járt 2 napot és a 3. napon lázas lett, majd otthon maradt 2 hétig, mire meggyógyult. Aztán jött újra és kezdődött előről az egész. Így ment 1 évig, addigra a kislány immunrendszere nagyon legyengült, sápadt, vérszegény lett, nagyon nehéz volt. Aztán, mire iskolás lett, nagyjából rendeződött a dolog, de addig nagyon nehéz volt nekik!

Márti
borossné becz márta

Szép jó reggelt Lányok! :)

Csak gyorsban jöttem,mert nem hagyott nyugodni a szopi téma, ugyanis tegnap egy finn anyucival jött elő pont ez a téma (akitől béreljük a kérót egnap jött haza finnből a barátnőjével és grillpari volt este stb.) (mert amúgy mindjárt megyünk az Alföldre :) )

Szóval Szeder,
Tök érdekes, képzeld, kérdezte a csajszi,hogy meddig szoptattam, hogy én akartam-e abbahagyni vagy Andor döntött így, és ugye nálunk egyre kevesebb lett a tejcsi és Andor fokozatosan egyre kevésbé akart cicizni. Miért is írom ezt.
Mert ő azt mondta,hogy szerinte ez tök jó, mert ő most úgy érzi (6.5 éves a gyerkőce) hogy esetleg a miatt elégedetlen mindennel a fia, mert anno 8.5 hósan ő úgy döntött,hogy neki ez már nagyon fárasztó és nem szeretné tovább szoptatni és elválasztotta. Hogy milyen gyorsan ,drasztikusan-e vagy fokozatos azt nem tudom, elfelejtettem kérdezni, de mindenesetre érdekesnek tartottam a gondolatot. Lehet ha hirtelen kiszakítjuk a babát a szopiból ,akkor valami lelki sérülést okozunk neki. ? Mindenesetre lehet. Hisz ők nagyon érzik még ilyenkor mi kell nekik, amit sokszor esetleg nem is gondolnánk.
Tudom,hogy Te megteszel mindent, tudod, nem azért írom, hisz korábban én is azt írtam,hogy tök megértelek (most is megértelek! )csak közben ez a beszélgetés érdekes gondolatokat, érzéseket vetett fel bennem és meg akartam Veled/Veletek osztani.
Lehet tényleg az éjjeli szopiról kéne egyelőre "leállni", hisz éjjel ilyenkor már tudniuk kell aludni, és nappal meg még szopizhasson. (hisz úgysem szopik már olyan sokat,vayg igen? )
Remélem nem bánod,hogy ezt leírtam.

Márti,
Tök egyetértek Veled féltés gyanánt! :) nekem már csak azt kell "gyakorolnom",hogy ha Andor feje pl. koppan a parkettán mert hirtelen átfordul, akkor ösztönösen ne "hisszenjek" egyet, - bár rögtön mosolygok,hogy ne lásson rajtam ijedelmet - nehogy megijedjen ő is. :)
Én is különben pont tegnap vettem észre, hogy ahogy fordul át, már sokkal jobban tartja a fejét mikor földetér :) Ügyik a babók nagyon.
A kövön spacérolás nekem is fejtörést okozott. Főleg,hogy nálunk Andor még csak fókázik. Ha kijön a kőre, akkor egy picit elcsattoghat ott, de azért én még visszatettem. Mostanság meg elbarikádoztam a leg magic-kel a kijáratot, ha nem akarom,hogy kimenjen. Nemtom.Egyetértek veled az immunrendszer fejlődése terén is, de mit mondasz: amíg nem 4kézlábon mászik hanem hason,szerinted akkor is bármeddig a kövön nyargalhat? :? nem tiltom teljesen, de ha a konyhában vagyok,akkor nem tudom jó-e hogy hosszasan ott csúszkáljon... Mit gondolsz?/gondoltok?

Most megyek,mert még hajat kell szárítani stb. Andor most visszaaludt, de ha felébredt, akkor lassan indulunk.

Szép hétvégét Nektek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!!

Most Én is kérdezni jöttem!! Olvasom a szopi témákat! Ugye Nálunk is nagy gond az éjszakai cicifüggőség!!! Nekem egyébként semmi gondom a szopival csak az éjszakait kéne valahogy megszüntetni! De ahogy olvasom a Ti napi kajáitokat úgy látom Nálunk nagyobb a gond! Ramóna hétfőn lesz 9 hónapos és 90 %-ban még mindig csak szopizik :shock: Úgy vagyok ahogy Gabolino! Nagyon nem eszi meg a másik kaját. Már kapott üvegeset saját készítésűt de minimális adagokat eszik meg belőle! A szopi Nálunk is igény szerint megy az elejétől fogva. Én úgy szoktam, hogy délelőtt vagy ebédre szoktam adni gyümit vagy főzit de ha fél üveggel megevett annak már örültem és este fürcsi előtt tejpépet de nagyon minimálisat! Szóval lehet Nálunk ez is gond lehet?????????????????? Próbáljam a Sinlacot vagy mit???? Azt vajon megenné?? De a súlyával semmi gond nincs, szerintem olyan 9 kg körül lehet most Ramóna, igazi kis vasgyúró! Én is várom a tanácsaitokat, hogy mivel próbálkozzak amit szívesen megenne!!! Van még Valaki akinek ennyit szopizik a babája???? Most teljesen elkenődtem :cry:

Kép
Kép
lanta

Márti! És mindenki!!!
:P :P csajok.. ti félre értettetek engem.. nem akarom drasztikusan leszoktatni Adélt a ciciről.. de úgy gondolom,hogy valószínű,hogy lefogom..!
Szépen lassan.. és azért hozzá teszem, a fiaim nem voltak 3 hónaposak és már tápszert kaptak.. hát nincs semmi gond velük -eddig. Van, aki meg sem próbálta, hogy legyen teje.. na az már kevésbé elfogadott részemről.. ismerek személy szerint egy olyan anyukát, aki már szülés után kérte, hogy ne legyen teje.. és tegyen valamit a nőgyógyásza!!! -Bár tudom, hogy most nem ítéltek el.. tudom csajok!!!!
Viszont tényleg mindenkinek más az értékrendje, és az élete.
Vannak olyan nagyon szerencsések, mint Márti.. de én nem vagyok az.. sajnos... én rengeteget híztam a terhesség alatt.. már lement 24kg!!! és a maradék 6 kg nem akar sehogy se lemenni.. ez engem már olyan mértékben zavar,hogy úgy érzem,hogy megőrülök tőle.. én ilyen vagyok .. :oops: :oops: és nem tudok már önmagammal megbékélni... ez van velem.. MÁr harmadszorra küzdök meg ezzel a rengeteg mennyiségű felesleggel!!!! A fiúk után nagyon jól éreztem magam kilók terén.

Adél még életében eddig nem kapott semmilyen gyógyszert... kétszer folyt az orra mind kétszer miattam.. -azt hiszem.. egyszer túl szellőztettem a lakást, ami egyébként 21-23 fok télen, attól függően,hogy milyen hideg van kint. A múltkor meg én voltam szintén a lüke, mert nyitva hagytam éjszakára az ablakot a szobában, és 14 fok volt hajnalban :oops: :oops: 8)
Mind kétszer két napig folyt az orra.
Se láz, se semmi.
A szopira tudom fogni, de nem egy olyan kisbaba van itt, akinek nincs testvére akitől elkapná a betegséget, de még is elkapják máshonnan pedig szopnak..

Hát ez egy ördögi kőr.. az biztos!
Én még rágom magam,hogy hogyan és miként.. de ha én hagynám akkor szerintem Adél el lenne vele óvodás koráig, azt meg biztosan nem engedném.. én ismerek olyan kisfút, aki, ha haza megy az oviból egyből kéri a cicit.. na ezt biztosan nem..
Aranyközéputat kellene megtalálni, de szerintem nagyon keveseknek megy az..

Az meg Márti, hogy most haragudnék rád, meg SE forduljon a fejedben.. Érted????????!!!!! Örülök,hogy írtál nekem.. el kell azon is gondolkodni nem csak nekem, hanem másoknak is :P

Lanta!
Hát nem tudom, hogy most jó-e ez, vagy sem.. mert azt mondják, hogy 6 hónapos korukig kapjanak anyatejet kizárólag, majd szép fokozatosan kapjanak szilárd ételt..
Hát el kellene kezdened a hozzá táplálást! Már csak azért is, mert bizony elég nehéz némelyik babát a szilárdabb ételekre szoktatni.
Kérdezd a védőnődet, és szerintem Márti is tudna neked tanácsot adni.
Amúgy a Sinlac -ot minden baba szereti .. a gyerekorvos írja fel.. és gabonafélékből készül.. finom.. nekem is ízlik!
Csak ügyesen, és írj, hogy mire jutottatok!!!!

szeder74

Szeder! Igen Én is úgy csináltam ahogy a nagy könyvben meg van írva! 6 hós koráig kizárólag anyatej és utána szépen fokozatosan elkezdtem a hozzátápit! Ami egész jól indult de most egy másfél hete ez nagyon nem jó irányba változott!!! Eddig úgy gondoltam az Én gyerekeim ilyenek mert Kornélia is olyan volt, hogy fél üvegnél többet nem evett meg egy kajálásra, de Ramóna már lassan annyit sem :( A héten készülök a doktornőhöz és védőnőhöz is remélem Ők is mondanak valami okosságot! Bár Nálunk most Kornélia is sztrájkol kajatéren. Ő is nagyon rossz evő. Most jön neki is 3 foga egyszerre. Hát nem tudom mit csináljak???????? Ja és persze igen Márti tanácsát is nagyon várom!!!

Kép
Kép
lanta

Ja és SZEDER!!! Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön megtalálnod az aranyközéputat!!!! És persze Én is kíváncsian várom majd a fejleményeket!! :wink:

Kép
Kép
lanta

Gabolino
Szenzációs mindkét kép!!!! Látom volt kitől örökölnie Andornak a grimaszolást.
FOT(fiatalok otthonteremtési támogatását) szeretnénk felvenni. Megkérdeztük kb 10 helyen és 90%-ban azt a választ kaptuk felvehetjük. Remélem nem a 10%-nak volt igaza.
Amúgy a párom ma is ez ügyben értekezett és ma is azt a választ kaptuk,jogosultak vagyunk rá.
Ha Andor jól néz ki,husis,combos,kerek.. és jó kedélyű akkor nincs nagy gond.
Emma is nagyon nehezen etethető,de mióta a mi levesünkből csinálom neki a pépet,látványosan jobban eszik. Amúgy ha kicsit is darabos volt a kaja akkor öklendezett, viszont a babánt harapva eszi,ügyesen.

Szeder
Nem próbálod ki,hogy éjjel vizet adsz csak adélnak?? Mert valószínűleg csak a cicizés élményéért ébred. Ha tudná éjjel nincs cici,a vizért meg nem érdemes felkelni mert az nem olyan finom akkor nem is ébredne…
Én tudod milyen vagyok cicizés terén és meddig akarok szoptatni...
Leszoktatni onnantól már könnyen megy ha te eldöntötted,hogy le akarod szoktatni. Adél 10 hónapos napokon belül,hogy eddig kapott anyatejet az is szuper!!
A melledet pedig csak akkor fejd egy picit ha nagyon feszülne vagy csomós lenne,amúgy idővel szépen elapad majd.

Rékaorsi
És ha megbeszélnéd emmával miért veszélyes ha anyától elszalad,ha elvész????
Persze otthon beszélj neki erről, ne akkor mikor már a helyszínen vagytok. Vagy nem hat rá a beszélgetés?
Jobbulást a kisbetegnek!

a.m
nagyon komoly a bukó! Nem bíztok semmit a véletlenre..

winona
mi esztergomban voltunk az aqua-ban,teljesen gyerekcentrikus hely.
Nem tudom mennyire fér bele nektek pestközelinek…
Este emma csak sinlac pépet kap.

Anyooka
Ádám szenzációs!!! Nagyon cuki a kép!
Hááát,megírom majd megkaptuk-e.

lanta
emma is rengeteget szopizik,délelőtt egy kis gyümi(félpohárnyi)
ebédre főzi,este sinlac.. a mennyiség mindig fél pohárnyi ami vagy elfogy vagy nem (ilyenkor kb 5-6 kanállal eszik csak)
most,hogy taknyis 2 napig csak szopizott semmit szilárdat nem evettilletve tegnap pár harapás banánt.
azt látom emmánál az újítást azt szereti,elkezdtem jodhurtot adni neki,imádja ...akkor ebbe rakom a sinlacot,dúsításként.

féltés
eszembe se jutott semmi nagyonextra védelem,mondjuk a lakás már nagyon babacentrikus,nincs kiálló élű asztal,üvegváza stb. a lépcsőknél kerítés van. mondjuk heni arca momentán kék színű mert a minap nekirohant az ajtó élének....ez előfordul.
emmának már egy ideje tanítjuk,hogy jöjjön le a kanapéról,kezdi kapisgálni...

Emmám is belázasodott 3 napja. Tegnap 30 percet,ma éjjel 45-t aludt egyhuzamban…édes kicsim olyan taknyos,jó zöldes.. leszívom…max 5 perc és újra tele van az orra..
Ez az első betegségünk.
Mára Heni,apuja és én is totál taknyik lettünk.

Bocsi,hogy nem írok mindenkinek,de ezt is tegnap óta írom…
Emma most,hogy taknyis tisztaanyáncsüngő..játszik és közben a másik kezével a ruhám szorongatja. Annyira édes,csak nyilván nem sokat tudok most tevékenykedni.
holka

ja és lanta nem számolom de kb 6-10 alkalommal szopizik emma naponta,teljesen igényszerint. éjjel 1x vagy 2x ébred szopizni.
holka

Hello lányok!!! :)

Na beköszöntött a rossz idő, én meg jöttem amig hagyja a lányom!
A visszaolvasás kicsit problémás, úgyhogy előre is bocsi, de képtelen vagyok mindenre reagálni!

A képek nagyon édesek!!! Én sem emelek ki senkit, mert félek, hogy a pár oldalallal előrébb megcsodált babák közül kihagynék valakit!

Honey: De jó ez a sok nyaralás!! Biztos szuper nyaratok lesz! Balcsin apa is lennt lesz, vagy csak FLórával mentek? Tejci fronton ügyes vagy, hogy eddig bírtátok! Az új iwiwes képetek Flórával meg egyszerűen gyönyörű!! De irígy vagyok a vállaidért!! :)
Harapás mellett nálunk ütés, csípés is van és kőkeményen főldhöz vágja magát, ha valami nem teszik! A hajamat meg állandóan tépi!! Hová lett az én jókislányom????

Gabolino: Miért éppen Montenegroba mentek? Voltatok már máskor is? Tök jó, hogy Ti is családdal mentek, mi is Görögországba tesómékkal (2 felnőtt+2 gyerek) és anyuékkal megyünk.. már alig várom!
Kaja: "Azt add, amit ti esztek"... ezt úgy értsd, hogy abból de nem úgy elkészítve! Pl. Nálunk múltkor spenót volt, Bius tápszerrel, krumplival kapta a spenótot és a fokhagyma ki lett véve belőle. Próbáltad már az üveges bébiételt? Pl. Bius tök odavan a tésztás kajákért. 1 próbát megér! Minden esetre ne idegesítsd magad a sok "okoson"! :)

Tigrincs: Borzasztó ez a bankos cécó! Nem tud valamelyikőtök odacsapni az asztalra, hogy Enyje-bejnye?

Rékaorsi: Hát lehet, hogy Soma átáll az 1 alvásra? Azért szerintem ez még korai lenne! Bia 2X alszik, délelőtt 1-1,5 órát, délután 2-2,5 órát! Ez nekem így tökéletes... remélem még így is marad egy darabig!

Márti: Remélem az új védőnőd innentől már normális lesz!!! Az enyém nagyon jó, nem zaklat, de bármi bajom van, hívhatom a mobilján!
Én személy szerint köszönöm ezeket a hsz-kat, amitől okosabb leszek! :)

A.m: Habtapit szerintem már nyugodtan eltehetitek! Főleg, hogy Gyuszikát ilyen kis védőruházattal szerelted fel! :) :) Bius is rágja, cincálja a habtapit, úgyhogy mi már száműztük! Grat Mininek a 10 hónaphoz!

Winona: Én reggel-este tápit adok, csak délben kap főzit Bius. Viszot olyat szoktam csinálni, hogy a főzeléket tápszerrel csinálom. Uzsonnára mit szoktál adni Pannának?

SZeder: AZ én véleményemet ismered a témában! Totálisan átérzem, amit írtál az elválasztásról, az érzéseidről! Tudom, hogy a legjobbat akarod adni Adélnak, de azt, hogy a szopit választod, vagy elválasztod a kislányt CSAK ÉS KIZÁRÓLAG TE DÖNTHETED EL!!! Ebben ne hallgass senkire, csak magadra!!!
Amúgy nekem nem kellett tejet apasztanom, elapadt magától, fejés nélkül is!

Starlark: Nem semmi, miket eszik már Doncek!! Tiszta pasi!!! Bár Bianka is jó evő, de azért mi még nem tartunk a bablevesnél! :)

Csibe: Este én 210 ml tápit csinálok Biusnak, de majdnem mindig otthagyja! Tegnap pl. csak 120 millit evett este, szóval változó. Szerintem a babák is, mint mi is, egyszer éhesebbek, máskor kevésbé.

Blúmi: Semmi "bótit" nem kapott még Bálint??? Húú, de jó dolga van a fiatalúrnak!! Ügyes vagy! Én délután almapépet adok Biankának, a tápszer pedig a BEBA HA start aktív... de látom itt már sokmindenki 2-es tápit ad...

Ági: Csini Dávidról tehetnél képet! :)
Nálunk sincs meg az 500 ml tejalapú cucc! De én egy percig sem idegesítettem magam emiatt! :)
Biust pőrén szoktam öltöztetni, vagy napozó, vagy csak 1 body. Na jó, ma van rajta zokni, meg gatya is, de ma hideg van!

Anyooka: Grat az ücsörgéshez! Édes a pici fiad ahogy bealszik a nagy játék közepette!

Lanta: Sajnálom ezt a kaja-dolgot! Bízom benne, hogy hamar megoldódik a dolog! Nálunk tesóm kislánya volt olyan, mint Rami, nem akart semmit megenni amíg szopizott, aztán egyszercsak rákapott!

Rólunk: Mi még mindig Balcsin, most itt van apa is.
A nagy hír tegnapról: BIUST FELVETTÉK A BÖLCSIBE!!!! :) :) :)
Amúgy semmi "érdekes" nem történik, Bius imádja az unokatesóit, dumál ezerrel, álldogál, kapaszkodva lépeget. Nagyon jó itt neki! Majd teszek fel képet, ha apja felteszi a gépre! :)
Vendég

anyooka,
Ádám naaagyoön komolyan nyomja az alvás!!! :lol: :lol: Flóra soha nem tudna ilyet!
Ő még akkor is kökeményen hadakozik, ha amúgy hulla fáradt. Drasztikusan hangzik, de őt alvás elött picit le kell fogni, mert különben soha nem aludna el.

bejci, GRATULA A BÖLCSIHEZ!!!! :D
2x megyün Balcsira. Egyszer Zamárdiba anyuékhoz, apa nélkül, egyszer meg Lellére apával.
Miért irigyled a vállaimat?! :shock: :shock:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

na a kisasszony felkelt... pedig még annyi mindent akartam írni...
de msot emgyünk új autósülést venni! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Aranyosak vagytok,hogy ennyit írtok nekem!!!

Még egy mondat illetve gondolat a témával kapcsolatban:
Egy baj van: pont éjjel nem tudom mással helyettesíteni a cickót.. mert visítva ordít és már ciki a szomszédok előtt :) nappal már kevesebbszer adok neki.. pl: reggel szopott délig semmi, csak tea és ebéd után komfortcicin aludt el.. felkel és uzsonnázik, majd tea és vacsi előtt este 7 körül bedinkul akkor viszont iszonyatosan kéri a jussát :) :) :)
Pont az éjszakák miatt vagyok ki, de majd alakul és írom,hogy mire jutottunk. Jó?? :)

Holka!
Hogy érzed magad?? Mesélj itt a csajoknak a házról!! Lécccccccci !!!! :wink: :wink: :wink:
Fent írtam a választ arra,hogy miért gáz az éjszakait kiváltani..
Jaj! DE nagyon sajnálom szegény Emmát. Arany kis szíve! Adsz neki Cebiont?? Vagy valami vitamint.. múltkor mondta a dokink, hogy CalciumSandoz-t adjak.. ha meghűlne.. de azt hogyan egy ilyen pici babának??
Oscillococcinum nagyon jó meghűlésre! ÓÓÓ mit mondom én itt egy dokinőnek ezeket.. tiszta hülye vagyok.. :oops: :lol:

Bejci!
Örülök a bölcsinek nagyon!!!
Köszi,.. tudtam,hogy te ezt fogod írni :lol: :lol: :lol: A párod ugye lemegy hétvégén hozzátok???
Biusról tegyél már képet és az uncsitesókról is!!
Gyere majd többször!
Jaa szar idő van, mi megy ma megyünk két helyre is.. hát nem egy nagy élmény lesz így.
A párom apukájának 7 testvére van, és az egyiknek most van a szülinapja és mindenkit meghívott leszünk vagy 70-en!
Utána meg az egyik régi barátnőmékhez megyünk piknikelni.. (hát car az idő de még jó, hogy van fedett teraszuk és így nem marad el) Velünk ez van.. és hát Adél ugye már megy 2 lépést egyedül.. de olyan váratlan pillanatban teszi ezt,hogy nem tudtuk még levideózni.
Pusz!

Honey!
Nálatok is le kell fogni Flórát az alvásnál??? :lol: :lol: :lol: Adélt is szorítom sokszor magamhoz, mert rúg-kapál!
Azt hittem,hogy nekem van csak ilyen érdekes tulajdonságú gyerekem :lol:
Párod itthon van??? HOgy állsz a tornával???

szeder74

Honey: Azért, mert szép vékony vagy és kilátszik a kulcscsontod, ami nekem csak egy szép álom!!! :oops: Milyen ülést vesztek?

Szeder: Hát mi mást írhatnék Neked? Ez a véleményem! Ez az a dolog, amibe nem szabad beleszólást hagynod!
Képek mindjárt....
Vendég

..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2011.10.31 10:31-kor.
Vendég

Bejci,
imáááádom a traktoros képet!!! :D :D
Hát nem sikerült ülést vennünk. Majd mindjárt leírom lent, hogy miért... néhány tanácsot akarok kérni ülésügyben.

szeder,
igen Flóra is ilyen gáz alvás terén. Pedig hulla fáradt... alszik is kb 2-3 órát... de elötte 5 percig szinte le kell szorítani.
Idehaza minden ok!! Egyre korábban jön haza a férjem. Csütörtökön már 6-kor itthon volt!! :D El is mentünk együtt a játszóra hintázni! :D
Tornával jól haladok, hihetetlen lelkes vagyok. Heti 4x megyek. Éééés már látom a felső 2 kockát a hasamon! :lol: :lol:
Kg-ban csak 3 kg-t fogytam, de ruhára meg látványra én látom a különbséget!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Segítséget szeretnék kérni gyerekülés ügyben. Ugyanis nem jutottunk dűlőre...

Van valakinek ISOFIX-es bekötésű ülése? Mennyire komplikált bepattintani az isofix-es ülést? Mert A párom autója isofixes az enyém viszont nem. ( Bébé Comfort vagy Römer került szóba ) Szóval ki be kéne rakosgatnunk az ülést egyik kocsiból a másikba. (a másik megoldás, hogy kettő ülést veszünk)

A másik kérdés, ha jól emlékszem Gabolino-ék vettek Kiddy gyerekülést ( ami elöl valami párnával szorítja oda a gyereket) Hogy vált be? Mennyire szereti Andor? ( ha mégsem ti vettetek ilyet, akkor bocsi )

Előre is köszi!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok lányok!

Bocsika, már jó ideje csak kukkoló üzemmódban vagyok. :oops:
Nem tudom, valószínű én vagyok elcseszve, de úgy érzem, hogyha ezer felé szakadnék, akkor sem végeznék mindennel amit meg szeretnék csinálni. Leginkább ezért nem jövök.

Négy dologhoz szeretnék hirtelenjében hozzászólni:

Anyoo!

A Milupa Milumil 2-es tápiját nem próbáltátok még? Az majdnem ugyanolyan híg lötty, mint az 1-es tápi volt... A Humana 2-jéhez képest egyenesen vízszerű. Mi egyébként ezeket váltogatjuk, Humana 2 vagy ha azt nem kapok akkor Milumil 2.

Szeder!

A lányokkal már kiveséztétek a témát, de én is csak azt mondom, hogy úgy lesz jó, ahogy Nektek a legjobb. Senki nem mondhat semmit, akármit is döntesz. :wink:

Öltöztetés:
Nálunk is a lakás nagy része kővel van borítva. Én hidegebb napokon (mint pölö ma) rövid ujjú body + térdig érő rövidnaci + vékony térd zoknit szoktam ráadni, melegebbeken ugyanezt zokni nélkül. Annyira meleg eddig még nem volt itt bent, hogy csak bodyban eresszem szabadon. Mi is családiházban lakunk, alattunk semmi sincs ami fűtene, úgyhogy van amikor valóban hideg a kő. Én ezt a rövidnacis megoldást elég demokratikusnak találom, tulajdonképpen a combija lóg ki egy kicsit ha zokni is van rajta. Hűt is, de megfázni sem tud. Szerintem. A tréning nadrágban Ákos csatakosra izzadt és üvöltött, úgyhogy inkább betáraztam Tecsós rövidnacikból. :)

Gabolino, meg mindenki akinek nem eszik a babája!

Ákos sem eszik rendesen már vagy 2-3 hete. :? Talán 10 kanállal tudok beletömni a "finom" kajákból, többet nem kér -> kifújja. A "nem finom"-akból még ennyi sem. Nem kéri a kifli csücsköt, pedig eddig az nagy sláger volt... Viszont a kölesgolyót, bulátát elég jól pakolja befelé az arcába - már amikor kap, mert nálunk nincs nasi kaják közt- és ami ennél is meglepőbb, a rágni való ételeket szívesen megeszi. Semmi turmixolás, hanem egészbe belepakolva a szájába sárgadinnye kocka, zöldség kocka, gyümölcs kocka, sőt még az kemény alma kocka is! Lehet hogy ez a dolog nyitja?
Azért futottam csak ennek neki, mert a másik topikomon az egyik anyuka a BLW (baby led weaning) - kb. azt jelenti, hogy rakj ki a gyerek elé mindent és hagyjd, hogy azt egye amit meg akar, egyedül! - szerint eteti a lányait és ő mondta, hogy nagyon jó evők a lányok. Egy próbát megért...

Gyönyörűek a babáink! :D
Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van.

Velünk minden rendben, Ákos továbbra is gazemberkedik. :D Imádom a kis fickót!!! :*
Felmerült a kistesó kérdés a napokban, ami nálunk nem lesz könnyű dió. Én szeretnék, a Férjem annyira nem. De ez csak az egyik aspektusa az egész kérdésnek, van még nagyon sok. Ezen tipródok/tipródunk.
Tzupp, jövök majdegyszercsakvalamikor!

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Szépet! :)

Bejci: nem hiába futottál körrekordot a bölcsinél. Gratu a felvételhez! :)
Bius egy tünemény, milyen nagy haja van már :)
Nem kell egy doboz Beba HA Start aktív? Van egy bontatlan dobozom. Még mikor 3 hónapos korában volt egy kis tejválság D-nél akkor irattam de aztán végül mégse kellett.

Szeder: már 24kg fogytál?! :shock: Gratula nem semmi teljesítmény.
Nekem még semmi nem ment le szinte amit a szopival felszedtem. Mert ugye a terhesség alatt feljöttet simán leadtam a kórházi 2 hét alatt...

Szopi: Nálunk is igény szerinti szopi volt, de vhogy Donceknek szinte sose jelentett többet kajánál. Se cici függés se ujjszopi se cumi... egyedül a kispárnájához ragaszkodik. Most ennek nem tudom örüljek-e vagy nem.

Sajna nem volt jó idő a céges családi napon és még csak nem is nyertünk a tombolán :)
Persze volt egy picok mázlista aki nem elég hogy nyert egy playstation-t de nyert hozzá egy LCD TV-t is :)

Kép

Kép
starlark

bejci: nagy gratu a bölcsihez, ügyi vagy!
panna uzsira gyümit kap.

honey: miért pont ez a két márka? néztél töréstesztet?vagy ez kényelmes flórának?mert mi is mostanság vennénk ülést, örülnék ha leírnád a véleményedet.

Kép
winona

Bejci!

Álomszép a pöttyös szoknyás-pöttyös sapkás, pöttyös medencében ücsörgő lánykád! Gyönyörű!!! És gratula a bölcsihez is!

Lanta!

meg fogsz lepődni, de az én véleményem az, hogy SEMMI BAJA NINCS RAMINAK!!! Nagyon komolyan mondom! Egyszerűen vannak babák, akik kb. 1 éves korukig nemiigen fogadnak el mást az anyatejen kívűl! És Rami súlya is nagyon jó (nem úgy mint az én lánykámé)! nem tudom, milyen pépet adsz, nálunk a Sinlac-ot már nem állhatja Kami, de a Humana tejmentes almapépjét és a Holle körtés rizspépet nagyon ajánlom, édeskés, nincs benne tápszer viszont laktató! ha az éhség miatt kel sokszor, ez segíthet. Ha a biztonságérzethez kell neki a sok éjjeli szopi, talán akkor is nyersz valamennyit, ha legalább később ébred fel (gondolom, amíg a poci tele van,azért alszik). Mi ezeket esszük vacsira és már stabilan átalussza bő 1 hete az éjszakát Kamilla! Pedig 2 hete még igencsak sűrűn ébredt!
Szerintem feladni nem szabad a hozzátápit, ahogy írtad, úgy csináld és fogadd el, ha kevesebbet eszik főzelékből-gyümölcsből. Nálunk egyébként az nagyon bejött, hogy nem nagyom kínálgattam (még Csabinál), viszont mindenféle színes zöldséggel megraktam egy tányért és kiraktam az asztalra, látta, hogy mi esszük és akkor már rögtön kérte Ő is! Próbáld ki párolt zöldségdarabokkal!

Márti
borossné becz márta

bejci: bius irtó édes husika!!jól meg lehet gyömöszölni őt is. :D

holka: köszi, az esztergomi infót. emmát simán beraktad a vízbe? utána valami spécivel mosod őt le?betadin vagy nemtom mi a jó erre....én félek kicsit az ilyen strandszerű helyeken összeszedhető dolgoktól.......javaslat?azon kívűl, h. akkor ne vigyem...
gyors gyógyulást nektek!! :)

Kép
winona

Jó reggelt!

Ismét végig aludta Adél az éjszakát.. most szopott és alszik is
:shock: valamit megérezhetett!!!! Ezt most jelenleg én sem hiszem el !

Bejci!
Gyönyörű Bius! Milyen szépen nő a haja! Még a végén tudsz copfot csinálni én meg csak pillázok majd irigyen!! :lol: :lol: Bár Adélnak is kezd nőni, de szőke és alig látszik emiatt.. viszont göndörödik a haja :roll:
Az éjszakáitok milyen?????

HOney!
Kocka has?? :shock: :shock: ezt nem teheted, mert irigy leszek! :lol: :lol: :lol: :twisted:
Ülés ügyben nem tudok segíteni sajnos. A férjed meg jól tette, hogy össze szedte magát!!!!

Monee!
Pont tegnap gondoltam rád, hogy mi lehet veletek???
Láttam a képet, amit Eszike tett fel! Milyen hatalmas fiú lett Ákos!! Igazi kemény husika!! Olyan jó,hogy Eszikével is tudtok találkozni..!!! A gyerekeknek is jót tesz, meg nektek is egy kis pletyi!
Gyermekvállalás ismét: nehéz ügy.. nagyon nehéz.. iszonyatosan át kell gondolni.. nehogy később, ha még is enged a párod a kérésednek, utána meg esetleg ne adj Isten a fejedhez vágná.... háát nehéz. Ügyesen hozz döntést, illetve ügyesen hozzatok! Majd írd meg minél előbb, ha sikerül dűlőre jutnotok!!

Starlak!
Én is ragaszkodom a kispárnámhoz!!! :lol: :lol: :lol: Volt,hogy azért kezdtem el gyerekkoromban sírni,hogy leesett, és követeltem anyutól,hogy jöjjön adja fel!!! :lol: :lol: Persze később már szándékosan, hogy lássam nem e veszett el az éjszaka közepén anyukám! :lol: :lol: Milyen kispárnája van Donátnak???? Hogy alszik vele???
Igen annyit fogytam!!!!!

ÉÉÉsss:
Belefogytam a régi farmeromba!!
Majd, ha tudok teszek képet magamról! Milyen voltam terhesen közvetlenül szülés előtt és most. ÓÓÓÓ életem 4. boldogsága volt! ÁÁÁÁ olyan boldog vagyok!!! És nem büszkén írom le, hogy mennyit híztam a terhesség alatt.. de bizony 30 kg súlytöbbletem lett Adéllal.. és mára már 24 kg adtam le.
A kezeléssel amire jártam csak fél kg jött le.. ott centiben fogytam..
Őszinte leszek: azt hittem,hogy nem fog sikerülni.. de sikerült.. az a 6kg meg, ami most még rajtam van az szerintem a szopi utáni odafigyeléssel tuti lemegy.
Tudjátok nekem egy terhesség 30 kg jelentett mindig is.. a fiúkkal is ennyit híztam és leadtam és most is..
Ergo: 3 terhesség 90 kg fel-és lemenetelét jelentette azaz 180 kg mozgás.. (jó ebből most van még 6 kg.. de akkor is!!!!!!!!)
Na ennyit a statisztikából... még a végén kiutáltok 8) 8) 8)

Úgy néztem,hogy még két hétig ilyen fránya napmentes időnk lesz...
Tegnap nem is mentünk el a családi szülinapra, mert kis sátrak alatt tartották, nekem meg nem hiányzott,hogy Adél meghűljön..
A barátnőméknél viszont szuper volt!

Nézzétek az időjárást:
http://www.koponyeg.hu/

szeder74

Holka!!!
Hogy vagytok???

szeder74

Szeder!

Nagyon ügyi agy a fogyókúrával! Adél meg csúcs, hogy megérezte, hogy Anya pihenni szeretne! Csodásak ezek a kis csöppségek!
Azért jöttem, mert Neked akartam írni, hogy ne Calcium Sandoz-t adj, hanem írass fel a gy.dokival Calcimusc injekció ampullákat, ez kicsit savanyú, de bármilyen kedvenc innivalójába téve könnyedén meg tudod itatni Adéllal! Bizti felírja Nektek és tényleg jó az összes felsőlégúti nyavajánál, köhögésnél stb.! Van egy tündér szakgyógyszerész barátnőm, Ő mondta, hogy az első meghűlés-gyanús pillanatban ezt adjam! Persze az 1.5- 2 éves babák már meg tudják inni úgy, ha kikeveed a szénsavat az elkészített Calcium Sandoz-ból. viszont a Calcimusc sokkal gyorsabban hat pl. bármilyen rovarcsípés vagy más eredetű allergia esetén! Ja, és mivel 1 ampullának kb. a felét kell belejuttatni a babába, sokkal egyszerűbb és gyorsabb mint az elkészített pezsgőtablettát itatni, hisz az jóval nagyobb mennyiség. Nálunk a város egyik legjobb gy.orvosa minden felsőlégúti betegségnél alapból felírja!

Winona!

Írtad, hogy nem szereted a strandot, de azért leírom, hátha kedved szottyan!
Nekem az Agárdi Popstrand a kedvencem, nincs messze és klasszul, olyan beach-szerűen van kialakítva a stran szélén egy kis öböl. Itt konkrétan le tudod ültetni a babát a nedves komokba is akár és akkor a talpacskáit csak nyaldossa a víz. Ha pedig bátrabbak vagytok, nyugodtan mehettek beljebb, nagyon fokozatosan mélyül és jó soká van a bója, na ott ér nekem derékig a víz! Szóval, ott pancsiztok, ahol a lánykádnak a legkellemesebb! Klassz kis játszóteren is vannak a parton kb. 30 méterenként és jó kis árnyékot adó fák! És, mivel én sajna nagyon hajlamos vagyok a nőgyógyászati fertőzésekre, nagyon megnézem, hogy milyen vízbe megyek bele! A nőgyógyászom pedig azt mondta, hogy a természetes víz az mindig egészségesebb! A Velencei-tó pedig az utóbbi években nagyon szép tiszta!
Ja, én csak a nap végén, hazaindlás előtt simán lezuhanyozom a gyerekeket és babafürdetővel lemosom...aztán tiszta ruha és megyünk!

Márti
borossné becz márta

Szép reggel! :)

Itt 7 ágra süt a nap de hálisten nincs meleg.

Szeder:rendes garnitúrában lévő kispárna. Először szopipárnás garnitúrája volt Donceknek de annak az a vatelines takarója szerintem betakarásra alkalmatlan így kapott egy rendes paplan párna gyerek szettet.
Ahogy visszaemlékszem azóta alszik jól éjjel már akkor imádta a fejét belefúrni :)
Most is úgy alszik el hogy mikor leteszem összehúzza magát öleli át a kispárnát viszi a szájához és cuccog neki. Annyira zabálni való ilyenkor :)
Mivel gyerekeknek készült ne olyan vastag kispárnára gondolj mint ami a felnőtteknek van de ne is olyan laposra mint a sima vatelines párnaimitációk.

Kép

Kép
starlark

szeder
pontosan,márti ügyesen írta. babáknak calcium-sandoz helyett calcimuscot kell adni.
nálunk,igen megy a cebion.
de elég ramatyul vagyunk.,ez most így picit nehéz,hogy nincs egy egészséges családtag se....este elaludtak a kicsik fél9-re,de heni 9kor sírva ébredt,felébresztette emmát aztán felváltva sírtak 3/4 12-ig,ha valamelyik épp elaludt volna a másik zendített rá és ébresztette...
meg is jegyeztük petimmel még jó, hogy az ilyen bögős este megakivételes (konkrétan most volt ilyen először mióta emma megszületett...)
Lehett drága kicsi adélnál csak egy kis átmeneti időszak volt az elmúlt pár nap,valamiért nyűgibb volt...és anya kellett neki de nagyon! mindenesetre örülök,hogy most szépen aludt,remélem így is maradnak az éjjeleitek!

még jövök csak most kellek pici emmámnak...
holka

wiona,
azért ez a két márka, mert ezeknek legjobb a töréstesztje és ezek olyan isofix ülések, amiket sima autóba is bele lehet tenni (nem mindegyiket lehet ) Illetve a Bébé comfort széltében is állítható ahogy a gyerek növekszik. Amúgy még a Maxicosi priori fix is szóba került, az is isofixes.
De igazság szerint egyiktől sem voltam hanyatt esve, mert nem lehet túl mélyre dönteni őket, így az alvás sem olyan kényelmes bennük.
Nálunk a fő szempontok: 1, biztonság, 2, kényelem- menet közben is tudjam dönteni, és elég mélyre dönthető legyen, 3, egyszerű bekötés, 4, azért nézzen ki valahogy (nem szeretnénk csiricsáré ülést)
Sajna tegnap a Brendonban dömping volt, így nem tudtunk normális eladót kifogni, ezért sem vettük meg.
Tegnap 2 órát bóklásztam a neten autósülés ügyben és döbbenetes árkülönbségek vannak!!! Ugyan arra a márkára akár 10-15 ezer Ft különbség is van!!!

Flóra már megint beteg. :cry: Hihetetlen, hogy megúsztuk az egész telet... erre most 3 héten belül másodszor betegszik meg (szerintem azért mert már nem szopizik, meg az idióta időjárás miatt)Dől a takony a z orrából, de nagyon brutális módon. Egyenlőre nem lázas és nem is köhög... remélem ez így is marad.
Adtam neki Cebiont.
Van még valami ötlet, hogy mit adjak neki?
Mert így veszélybe került a szerdai máltai nyaralásunk. :cry: :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

szeder,
24 kg?!!!!!! atyaúristen!!! Hogy csináltad?
Hatalmas gratula érte!!!!!!

Az Oscilo.... homeos bogyót hogy kell adni ilyen picinek? Mennyi golyót?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

honey: fel kell kis vízben oldani egy egész olyan kis doboznyit, és mehet reggel este.remélem hamar elmúlik!!h. tudjatok utazni. nem semmi, bébivel repcsi meg minden. nem izgulsz kicsit??

köszi az ülésinfókat, és hol találtad az olcsóbb ülést?

márti: köszi, ki fogjuk próbálni!!
:D :D

Kép
winona

Honey!

Épp reggel veséztük ki a Calcimusc-témát! Szerintem add azt! És persze sok-sok gyümölcsöt, meg a citromfűtea is mehet, ha megissza!

Márti
borossné becz márta

csajok!honey,
az miért jó ha nincs isofixem a kocsiban, de mégis olyan ülést veszek??másképp is be lehet rögzíteni??de akkor meg minek vegyek olyantat? :) :oops:

Kép
winona

Sziasztok!

Bocsi, csak "beleolvasgató" üzemmódban voltam! Később jövök és olvasok-reagálok! :D

Szeder!
Mire visszajövök szeretném olvasni a titkot!!!! :shock: :shock: :shock: 24 kg!!!! Én is akarom!!! Légyszi-légyszi-légyszi!!!! (Nekem nagy nehezen 2 hét alatt 6 kg ment le. Szintén 30-ból. Jó! Most már csak 20 kg + van rajtam, de nem tudok vele mit kezdeni! Segíts, hogy csináltad???

Kép
Kép
konan

Hello lányok!

Köszi a Bius dicsiket...

Honey: Ezt a linket nézd meg, homeós cuccok náthára (csak nem tudom, hogy Flórának milyen az orrváladéka)
http://homeopatia.info.hu/index.php?lan ... ory_id=209

Szeder bébi: Nem vagy semmi ezzel a kis -24 kg-dal!!! :wink: Ügyes vagy és Éljenek a régi farmerek!!! :lol:
Én a szüléshez képest 17kg-val vagyok kevesebb, de nekem még legalább 10-15 kg-t kellene fogynom, hogy visszajöjjenek a régi arcvonásaim!

Winona: Te hogy állsz a centikkel?? Ment le rólad?

STarlark: Hogyan tudnánk nyélbe ütni a tápszer "üzletet" ? 8) A pléjszésönös elcédés fószert ne irigyeld, most biztos mindenki, ki ott volt őt utálja :twisted: :lol:

Márti: Ez az agárdi popstrand jól hangzik!

HUMANKA: ISTEN ÉLESSEN SZÜLINAPODON!!! Kép
Vendég

márti,
iegn olvastam... de hétvége van sajna, receptet nem tudok keríteni ilyenkor.

Humanka,
Boldog szülinapot!!!! :D

bejci,
Köszi!!! Megnézem!

konan,
6 kg is szuper 2 hét alatt!!!!!!

wiona,
már nem emlékszem pontosan melyik oldalon és mit találtam, de elmentegettem őket. Majd ha végre eldöntöttük melyik ülés lesz, akkor nekiállok a legolcsóbb helyet megkeresni.
A férjem autójában beépített isofix van. Tehát ezért akarunk isofixes ülést venni (ha már adott a lehetőség, akkor miért ne a legbiztosnságosabb ülést vennénk) Viszont az én autóm nem isofix-es, tehát oda csak a sima ülés jó. Ezért 2 opció van - vagy 2 külön ülést veszünk (de az legalább 150 ezer Ft ) Vagy olyan isofix-eset, amit le lehet emelni a "talapzatról" és simán is be lehet kötni. Most még azt próbálom kideríteni, hogy ez a művelet mennyire macera. ( ahogy a gyártók oldalain néztem, nem túl egyszerű művelet ám )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Csajok!
Nincs nagy titok..
Ugye 30 kg plusz lett a terhességem alatt.. és a szülésnél lejött egyből 3kg 10dkg Adél.. és a placenta, magzatvíz.. a kórházból a 30 kg ból lejött egyből így nekem 5kg..
Maradt 25 kg felesleg.. a többi 19 csak úgy lejött.. nem tudom,hogy hogyan.. valószínű,hogy a szoptatás miatt felgyorsult anyagcsere is közbe játszott és, hát a tej termelés is elég sok energiát vesz el.. amúgy meg már attól féltem, ahogy fogytam,hogy " betegségem és bajom van " azért jönnek lefele a kilók..
Ebből a 19kg -ból a kezelések alatt jött le fél kg.. az ugye semmi, egy jó nagy adag "valami a wc-be" is lehet fél kg..
Maradt 6 kg az egy olyan ragaszkodó 6 kg.. ami miatt szenvedek..
Bár csak tudnék nektek tanácsot adni.. de nem tudok.. mert rajtam is van még.. olyan nehéz.. van, aki már a szülés után 3 nappal úgy néz ki, mint fénykorában.. és vannak olyanok, mint itt sokunk,hogy "szenved" a plusz kilóktól..
Ja és júliustól fogok járni edzőterembe.. hajnalok- hajnalán kelek.. 6 órakor és irány tornázni 7-ig.. ez van, máshogy nem tudom megoldani.. és remélem,hogy majd egy idő múlva a szopi is elmarad, és akkor könnyebb lesz..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szeder74 2009.06.21 16:33-kor.

szeder74

Honey!
Az nagyon jó, amit belinkelt Bejci!
Mesélj, merre mentek??? Egy szavad se legyen a férjedre ezentúl :lol: :lol: :lol: :lol:

szeder74

Konan!
Én írtam azt a csodaszert.. korábban.. nem próbálod meg?? Én még nem tehetem, mert szopi alatt szigorúan tilos.. viszont beszéltem Bejcivel.. és az anyukája szedte egy bizonyos okból és nagyon bevált neki.. és Bejci egyik ismerőse is ezzel fogyott.. és egy csaj itt az 2008 augusztusiaktól is.. és jól néz ki most a csaj!!
http://www.medix24.eu/hungarian/reductil.html
Óvatosnak kell lenni vele.. de sokaknak csodaszer ez a készítmény.. én is kipróbálom majd..
Vannak ellenérvek is.. de most nem találtam meg a neten.. de keresek, és belinkelem azt is..
Pusz

szeder74

Sziasztok!

Gabolino: nálunk is csak egy idő után jött rá Zalán, hogy azt a valamit aszájába kell pakolni. Én néha elvettem egy-két falatot a tálcájáról, és megettem, hátha akkor rájön :) Nekem is néha mondják már, hogy adjak neki a miénkből, de két fülem van :) Ha te nem akarod, ne add, te vagy az anyja, ez a te döntésed :) 10 órai: gyümölcs. Néha Humana almapép.

Ági: nálunk is napozó és zokni :)

Anyoooka: Ádám alvós képe nagyon jó! :D

Holka: jobbulást Emmádnak!

Bejci: de mostmár készülünk, csak ugye fél az ember (legalábbis én ilyen hülye vagyok), hogy utána már csak azért is találnak valamit, ami miatt még késleltethetik a kifizetést. De most készülök levelet írni, illetve bemenni ismét a bankba, hogy mi van. Nekem már állandó gyomorgörcsöm van miatta, utálom, hogy rányomja a mindennapjainkra a bélyeget ez a bizonytalanság :( Gratula a bölcsihez! Bius olyan nagylányos már!

Szeder: nagy gratula a fogyáshoz! :)

Honey: Flórának is jobbulást!

Humanka: Boldog Születésnapot!

Kép
kistiggrincs

:cry: :cry: :cry:
jaj ezt nem hiszem el!
Bocs, hogy megint nyafogok.... de Flóra brutál takony. Szó szerint csíkot húz maga után, mint egy meztelen csiga. Szinte víz folyik az orrából. Ma 2x 20 percet aludt, mert a takonytól nem tud aludni. ( ő hason alszik és így folyik előre a cucc...ami persze zavarja)
Ráadásul megérkezett nála a betegséges fosás is. :cry: :cry: A popsi-punci szétmarós.
Wááááááá nem hiszem el, hogy már megint!!!!!! :evil: :evil: :( :(
Pedig van 2 napja, hogy meggyógyuljon... különben ugrott az utazás... és megint maradok 1 hétre egyedül. :cry:

wiona,
amúgy alapból nem aggódom az utazás miatt. A repülő csak 2,5 óra. Ott még nagyobb mozgástere is van, mint pl autóban

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey: drukk, hogy Flóra meggyógyuljon mire indulnátok!

Zalán ma extra nyűgös volt, szerintem megint mocorog egy foga, töm mindent a szájába és rág ezerrel.

Kép
kistiggrincs

Bejci!
Gratula a bölcsihez!!! Csúnya lett volna, ha nem vették volna fel olyan rástartolással. Majd teszek fel képet a fiatalúrról :D
Hihetetlen aranyos Bius.

Honey!
Gratula a torna sikeréhez.
Mi még nem vettünk ülést, de már kezdi kinőni a hordozót.
Drukkolok, hogy Flóra meggyógyuljon az útig. Amúgy hogy lehet vele repülni? A te öledben ül a gépen vagy hogy? Bocs, ha hülye kérdés.

Szeder!
Nagy nagy gratula a mínusz 24 kg-hoz, le fog menni az a 6 is még!!

Starlak!
Én is ragaszkodom a kispárnámhoz. :lol: ha megyünk ottalvós helyre, a kispárnám nélkül nem indulok el, ez most komoly. Sehol sincs pont olyan, mint az enyém.

Humanka!
Boldog szülinapot!!!

Konan!
Neked is gratula a 6 kg-hoz. Csak így tovább.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Honey!

Próbáld a kamillafőzet-gőzölést az ágya alatt, nagyon jól tisztulnak tőle a légútak! Citromfűolajból pár csepp egy kis tálka vízbe (max. 5 csepp) és be a szobájába! És én most lehet, hogy bevetném a Nasivin adagolós orrcseppjét is, hátha összerántaná kicsit a nyálkahártyát!
Jaj, remélem, meggyógyul a kicsi lány a köv. 48 órában!
De tény, hogy beteg gyerekkel én sem mernék elindulni, még akkor sem, ha nincs láza!
Meg gondolom a füldugulás sem tenne jót ennek az állapotnak! Gyors gyógyulást!

Márti
borossné becz márta

ÁÁÁÁ :twisted: valaki feltörte az e-mail fiókomat!!! Az összes levelem oda.. most jelszót kellett változtatnom......!!!!!
Ki lehet ilyen gerinctelen.. és kinek kellettek a leveleim??????????????!!!!!! Most nagyon rosszul érzem magam..

szeder74

HUMANKA!
BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNOK NEKED!!!!

Koalamacis születésnap :) :) :) Csak Neked!!!

Kép

Egy finom torta is jár!!!

Kép

szeder74

Jó reggelt!

... nem bírtam aludni... olyan nyugtalan voltam egész éjjel.. emiatt a feltört fiók miatt.. és ráadásul.. olyan nagyon erős jelszót adtam meg, hogy most én magam sem tudom, hogy mi volt az.. nem tudok belépni a fiókomba... :(

szeder74

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?