Új privát üzeneted érkezett!

Közben hozok még 2 képet. Szerintem nagyon hasonló a képeken apja-fia mimikája, orrfelhúzása. Igaz Szabolcsom itt már pár éves volt, Andor meg sak 9 hós, de akkor is. (aztán lehet csak én látom így ;)

Kép a középső Szabolcsom anno Kép a kis huncut

KépKép
KépKép
gabolino

gabolino
hááááát.... leírom, amit én csináltam vészhelyzetre...d ehosszútávon ne alkalmazd.
Nálunk a megoldás a TV volt. Soha nincs TV nézés Flórának, mese sem. Ezért ha bekapcsolom megbabonázva nézi.
Ő is kb 5-10 kanál után hisztizett, de ő azért mert unta az evést. Bekapcsoltam a TV-t és csak ütemesen tátogott... én meg lapátoltam. :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Képzeljétek, most derült ki, hogy "véletlen" csomót fogunk nyaralni az idén!! :D :D :D Én úúúúgy örülök!!
Jövőhét szerdán apa megy dolgozni Máltára, mi meg megyünk vele!! :D
Utánna megyünk Sárvárra (Spirit hotel) Balcsira, Horváto.-ba és megint Balcsira... szóval júli 21-től aug 30-ig nem is leszek itthon.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey,
Nagyon szépen köszi az ötletet! :) Az igazság az, hogy ma d.u. behoztam az etetőszéket a nappaliba, szintén gondolván hátha megbabonázza a TV. Háááá, megbabonázta, de nem tátongott :( csak a kölesgolyóval tudom becsapni, de ezt nem szeretném (meg sztem kezd ő is rájönni, mert nagyon figyelt mi van a kezemben :? :oops: a kis huncut :) )

De jóóó,hogy ennyit nyaraltok!!! szuper! :) Én is már alig válom,hogy menjünk. júli 18-25ig megyünk Montenegroba, Budvara. Anyumék + tesóm is jön,szóval lesznek bébicsőszök, így majd remélem ki tudunk kapcsolni néha kettesben is. :)

Már le is kellett fektetnem Andor, mert kb 3/4 4 óta nem akart aludni és így előbb kellett fürdetnem, mert utána elalszik szépen. Kíváncsi vagyok így mikor lesz kelés.
Jah, és amúgy ma nekem is 6.10kor kelt Andor és először fordult elő, hogy nem akart visszaaludni. Örültem :S

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok!

Holka: örülök, hogy jól alakulnak a lakás eladós-házvevős dolgaitok!

Anyoooka: Boldog születésnapot, és gratula Ádámnak az üléshez!

Gabolino: szvsz vannak olyan babák, akik lassabban állnak át a tápiról/szopiról a normál kajákra. Én amig jókedvű, nem fogy, és nem ébred éjszaka 25ször hagynám. Egyen amennyit kíván, aztán tápi. Nem fog így maradni élete végéig ;) Illetve mi lenne, ha olyan kaját tennél elé, amit ő tud a szájába pakolni, és közben etetnéd? Zalánnál a kölesgolyó tökéletes erre a célra, amikor az esti rizspépét eszi. Jó ez az összehasonlítós kép :D Jah, most látom kölesgoylót írtad. Kenyérhéj? Vagy még nem eszik glutént?

Honey: húú, tök jó :) Mi remélem egy hétre eljutunk nyaralni azért legalább :)

Rólunk: ki vagyok, egyéb okokból. A bank 3 hete ígérgeti, hogy utalja a pénzünk utolsó részletét, több mint egy hónapja leadtam minden papirt. Ebben a hónapban is az emelt törlesztőt kell fizetnünk (állami kamattámogatás nélkül) konkrétan 60e Ft-tal több, azért, mert kifogtunk egy lassú, szöszölős ügyintézőt. Holnap megyek megint be, remélem utoljára, nagyon unom már. Ügy volt, hogy múlt héten legkésőbb utalnak, aztán ehét hétfőre változott a dátum, de még mindig nem utaltak. Drukkoljatok, hogy holnap végre utoljára kelljen bemennem valamiért, több, mint 2 hónapja szivunk :(

Kép
kistiggrincs

Tiggrincs,
Köszi szépen az ötletet! :) Meg is nyugtattál igazából.Haj, lehet kipróbálom,hogy nem trükközök, hanem hagyom,hogy ő is csimegessen mást. Az a vicces,hogy ha ugyanazt a kaját (mondjuk gyümölccsel kevert babaműzlit) megcsinálok szilárdabbra és golyókat csinálok neki akkor azt szívesen eszi :shock: Ezt is hagyjam neki scipegetni? Hogy tanulja meg hogy kell - mert hogy ez ugye lágyabb, mint a köles és ezt rögtön összenyomja és játszik vele. Már próbáltam, de mindig játék és nem evés lett belőle. Ha én adom neki akkor szépen eszi.

Dúúúúrva Tiggrincs,amit a bankos dologról írsz. Ki nem állhatom a banki ügyintézést.Mindig valahogyan megnehítik a dolgokat! :twisted: grrr

Úgy látszik ma én vagyok az ügyeletes :lol: (Apája sörözni ment a haverokkal, így magam vagyok :? -nemszeretemérzés, mikor egyedül kell ágyba bújnom)

Jóccakát mindenkinek! :)

KépKép
KépKép
gabolino

Sziasztok Lányok!!!

NE HARAGUDJATOK HOGY VÁRATLANUL BETOPPANOK IDE,CSAK SZERETNÉM FIGYELMETEKBE AJÁNLANI EGY NAGYON PRAKTIKUS DOLGOT.

VAN EGY ELADÓ FÜRDETŐ KARIKÁM,MI NAGYON SZERETTÜK.A BABA 5-6 HÓNAPOS KORÁTÓL LEHET HASZNÁLNI,A TAPPANCSOK A KÁDHOZ TAPADNAK A BABÁT BELE KELL ŰLTETNI ÉS NEM BILLEN OLDALRA NEM CSÚSZIK EL,IGY MAGA BIZTOSABBAN ŰL A BABA.NEKÜNK MÁR NINCSEN RÁ SZÜKSÉG,DE NAGYON SZERETTÜK.
NAGYON JÓ ÁLLAPOTBA VAN.

ÁR:2300FT (POSTÁZNI IS TUDOM)

Érdeklődni:pü-be vagy a 0620/297-81-20 telefon számon lehet.

Kép Kép

Automata vakdugóm is van még eladó. Elég sokat eladtam már itt a babán.
6db-os biztonsági vakdugó automata - Új!

Nagyon praktikus, csak be kell ragasztani a konnektorba és kész Smile ha be akarod dugni a villás dugót, az automata részt könnyedén elfordíthatod vele, és ha kihúzod automatikusan vissza záródik.

ÁR:350 ft/ csomag+posta 130ft

Kép Kép Kép

Kata&Milán

oszman777

Szevasztok!

Márti: Bár benéztem volna még reggel! Jó lett volna még időben összefutni a gyerekszigeten, így viszont már alig éltünk: Som rögvest elaludt, amint elindult a babakocsi, Emma még elvánszorgott az autóhoz (közben "megyök Kolomposra"-dünnyögte), de mire apjuk gázt adott, már ő is aludt. Én meg délelöttől csak a túlélésre játszottam, ugyanis Emma már a szigetre menet eltünt a hajón, úgyhogy volt 4-5 kőkemény percem, aztán egy hölgy hozta vissza, hogy a wc-ben lelt rá (én nem is találtam meg a wc-t). Most erőt gyűjtök, mert egyszer még vissza kéne mennünk annyi minden kimaradt (a sorbanállás nem erősségünk).

Eszike: Nyugi, az elevenség nem baj, Noncsi tuti rendben van. Bár tudnék valami okosságot mondani a rokongyerekkel kapcsolatban, de mostanság elég szkeptikussá váltam a gének kontra nevelés ügyben... és persze most már arról se nagyon nyilatkoznék, hogy mi lehet az életkori sajátosság a viselkedésükben. Amúgy Emma is elég öntörvényű és szintén nagy szabadulóművész: a gyerekszigeten is ha hátul bement egy ugrálóvárba, hiába vártam elöl kijönni a többiekkel, tuti hogy már oldalt kilógott. Volt, hogy ezek után egy másik ugrálóvárnál találtam rá, ahol nemes egyszerűséggel a bejáratnál sorbanállókat megkerülve, oldalt, a vagy 130-140cm-es fém kordonra felmászott (max.93cm Emma) és sportosan átlendült. Miután kiugrálta magát, gondolta ugyanúgy távozik, épp a kerítés tetejére mászott, amikor észrevette a bejáratnál dolgozó nő a mutatványt és "te jó ég! Atyaúristen!" stb. felkiáltásokkal rohant felé. Mondtam neki, hogy nyugi, be is ott mászott...
Noncsi-képek nagyon édesek!

Anyooka: Én úgy olvastam és hallottam, hogy meglepően gyakran ki kellene jönniük a védőnőknek ( születés elött 5-ször, első 6 hétben hetente,utána havonta, 3 éves korig kéthavonta). Néha nem elég a rutin, amint a mellékelt ábra (gyerek) is mutatja...
keresem, hol is írják...megvan:
http://www.babazo.hu/bebi/20090531-vedo ... datai.html
a hintás kép iszonyúan el van találva! És nagy grat az ücsörgőnek!

Gabolino: Nálam Emma ilyentájt 3 nap alatt evett meg egy üveg bébikaját, nem aggódtam mert marha gyakran szopott. Som is marha gyakran szopik, és mégis több mint egy üvegnyit benyom egyszerre. :shock: Esznek ahogy jó nekik.
Valami profi géppel fotózol? Nagyon tetszenek a szinei.

Lányok, Som az elmúlt két hétben többször aludt csak egyszer napközben, mint kétszer (az az egy mondjuk 3 órás :)). A ti törpéitek még nem kezdenek átállni egy alvásra? Én mondjuk korainak tartom, de örülök nagyon, mert így egyszerre alszik a két gyerek (meg az anyjuk).

Kép
Kép
rekaorsi75

Anyooka! Nagyon boldog szülinapot kívánunk! Én a hintás képen nem bírtam abbahagyni a nevetést! :lol: :lol: Ilyen arcot.... Mintha valami kínzóeszközt üzemeltél volna be a kedvéért.

Rékaorsi! Még olvasni is fárasztó, mike csinál Emma. Egyébként az én védőnőm abszolút így járt, jár ki, ahogy írod. Soha egy alkalmat sem mulaszt el. (születés után hat hétig hetente, utána havonta. Sőt, szülés után 3-4 napig mindennap jött.) Én személy szerint mindig meglepődöm, amikor írjátok, hogy eddig egyszer, vagy kétszer látta a gyereket.... Ráadásul mi is havonta kell, hogy menjünk hozzá mérésre. (egyébként én nagyon meg vagyok elégedve a védőnőnkkel, nálam óriási segítséget jelent a védőnői intézmény...)

Gabi! Nekünk is így volt, azzal a különbséggel, hogy Bálint még cicizik. Amíg 4 foga ki nem bújt, ugyanez ment, szinte 3 hónappal korábbi szintre álltunk vissza, annyit kérte a cicit, és alig fogadta el a kaját. Hány foga bújt ki Andornak eddig? Amivel én próbálkoztam: éneklés (ezzel egy két kanállal többet le tudtam tornázni nála). Amit még próbáltam: édesítetem a kajáit almával, gesztenyével, és úgy szívesebben megetette. Aztán gyakran úgy voltam, ahogy Kistiggrincs írta: ha nagyon tiltakozott, nem erőltettem, végülis pisilt, kakilt eleget, nem volt rosszkedvű. A súlya abban a hónapban szinte alig változott, nagyon meglátszott, hogy sztrájkol. Aztán egyszercsak visszatért az étvágya, és megint elfogadja a főzelékeket. Mondjuk ehhez még az is hozzájárul szerintem, hogy most érnek a kertben a szuper zöldségek, ráadásul kaptam egy pároló edényt, amiben sokkal finomabb minden, és szerintem most kezdi igazán élvezni az ízeket. Bocs, ha sok voltam....
blúmi

Gabi: nagyon jó az összehasonlítás. Két kis betyár!!! :lol: :lol:

Eszike! Nagyon rosszcsont Noncsi a képeken. :lol: Az utolsó hihetetlenül jó kép. (Hááát, te sem unatkozhatsz. Mi lesz, ha Noncsinak ugyanilyen eleven kistesója lesz egyszer? :)

Kistigrincs! Hihetetlen, amit néha a bankok csinálnak... Én mire megkaptam a hitelt, már annyira elegem volt, hogy azt is aláírtam volna, hogy eladom magam rabszolgának, csak folyósítsák már a pénzt. Rengeteg munkád, pénzed, elkötelezettséged benne van, mire végre megérkezik... Remélem már pont kerül a végére!!!! Zalán tünemény nagyfiú a járókájában!!!!!

Lanta!!!! Hogy vagy? Alakulnak az éjszakák? Jó lenne olvasni, hogy mi újság veletek!!!!

Márti! Mi újság nálatok? Hogy vagytok?

A.m! Jókat tudnánk mi sztorizni hármasban Minyuval az éjszakáinkról! :lol: (annyira várom már, hogy jöjjön Tőled egy szuperboldog hozzászólás! :wink: :wink: )
blúmi

rékaorsi,
húú nagyon kemény a kiscsaj!!!! :D Tényleg fel kell kötni a gyatyát hozzá!
Flóra még 2x alszik napközben. De van is rá igénye. Reggel 7-kor kel, és már fél 9-kor dörzsöli a szemét meg ásítozik. ( most spec már 8-kor visszaaludt )
Délelött rövidebbet alszik (fél-1 óra ) du hosszabbat 1,5-2 óra.

Flóra tegnap minden egyes kajálásnál 1,5 vagy 2 üveggel nyomott be! :shock: :shock: Du 5-kor úgy nézett ki mint Döbrögi! :D :D
Viszont vacsizni már nem is akart (amit mondjuk megértek ) és csak ma reggel evet 160 mili tápit.

Ja még nem is mondtam, hogy vasárnap hivatalosan mi is befejeztük a szopit. (egyik szemem sír a másik nevet... ) Mondjuk álmomban sem mertem remélni, hogy 9 hónapig kihúzzuk.
Ha igazán akartam volna még most is szopizhatana szerintem. Csak ahogy abbahagytam az éjjeli szopikat drasztikus mértékben zuhant a hozam. :)

Akinek tápis a babája:
szerintetek nagy baj lenne ha Flóra 6+ hós tápit kapna és nem 8+ hósat? Mert a kedvence a BEBA vaniliása ami 6+ -os és nincs 8+-ban. Ráadásul a 8+ -os BEBA alig jön át az Aventes 4 luku cumifejen. :shock: Igy általában akár milyen éhes 50-60 mili után elmegy tőle a kedve. ( én is kipróbáltam színi a cumit és frankón 2 perc után lüketett a szájpadlásom az erölködéstől )

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Rékaorsi, Blúmi,
Köszönöm Nektek is az ötleteket, tapasztalatot :) így már sokkal jobban érzem magam, mert tudom akkor van ilyen. Igen, amúgy meg Andor jó kedvű (lásd a fenti képet :D ilyenkor már vagy 3 hete szinte csak tápin élt) és a tápit elfogadja. Persze van olyan,hogy tudom,hogy éhes, de a cumisüveget sem akarja bevenni (gondolom bántja az ínyét) de ekkor megnevettetem vagy ilyesmi és ha kinyitja a száját, zsupsz cumi be és akkor már szívja is. Jah, és sokszor csak fekve hajlandó cumisüvegezni, ölben nem :shock:

Blúmi, kérdezted hány foga van kint Andornak. alul 2 felül 2 (a felsők jöttek most, és ez húzósabb menet volt) és én úgy látom a metszők melletti felsők is jönnek. Szóval lehet most 4 jön kb egyszerre és ha ezek kint lesznek jobb lesz a helyzet.

Rékaorsi,
Komoly Emma produkciója! :shock: nem kis energiabomba a csajszid. De édes lehet, hogy így pörög, ugyanakkor el tudom képzelni milyen fárasztó is.

Megyek készülődni, mert ma csavargunk. El akarok menni az IKEÁba, mert kellene pár cucc elpakoláshoz,rendezéshez (meg úgy hallottam most nagy akciók is vannak) + kellen szandál is nekem,szóval lehet az Árkádba is beugrunk.

Szép napot mindenkinek!:)

KépKép
KépKép
gabolino

blúmi,
milyen párolóedényt kaptál? Nekünk is kéne venni...
Amúgy nem akartál még elmenni dokihoz ezzel az alvajárással? Nem félsz, hogy olyat teszel, amivel kárt teszel magadban vagy másban?
Nem paráztatni akarlak... csak tök sokszor eszembe jutottál a napokban

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey,
Most látom egyszerre írtunk :D
Ügyes vagy,hogy eddig szoptattál! :) szerintem simán mehet a 6+-os kaja. Nekem is még azt ír fel a doki (HAsat) és múltkor pont kérdeztem,hogy nem kell-e neki másik és azt mondta,hogy az majd csak 1 éves kora után. Bár nem avattam be,hogy én volt,hogy vettem neki nem HA-sat, és abból 1x már kapott a 8 hósból. A kajálás gyakoriságánál nem változtatott az sem semmit. Ha megnézed az energiatartalmát, sztem közel azonosak is, max más elosztásban vannak benne cuccok.

Cumifej: Nem gondoltál,hogy ne a 4 lyukút add neki, hanem ami variábilis. Én ezt vettem jópár hónapja és ok, az elején sokat köhécselt szegénykém, de szépen megtanult cumizni belőle és ekkor evett neki megfelelő adagokat is. Előtte ő is sztem elfáradat, és olyan 160 ml-nél megelégelte. Most meg a min. 210 megy egy kajálásnál. Én ezt javasolnám neked. Szerintem nagyon jó.
3 fokozata van, Andor néha a 3.on is eszik - ha pl. folyékony tejpépet eszik, mert az kicsit sűrűbb,mint a tápi.
Majd írd meg mi lett,kíváncsi vagyok :)

Most megyek télleg... :)

KépKép
KépKép
gabolino

gabolino,
van variábilis fejünk is, de pont az a probléma amit te is írtál.
Fuldoklik közben... 3-4x nekifut a cumizásnak de ha negyedjére is félrenyel, akkor löki el az üveget és bevágja a hisztit, hiába éhes még.
Amúgy én is úgy gondoltam, hogy a 6 és 8 hó között nincs nagy különbség a tápiban. Szóval lehet visszatérek a 6 hósra.
Köszi!!!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

nem hiszem el, hogy kirugdosott 7-kor az ágyamból ez a kiscsaj... ő meg 8 óta újra húzza a lóbőrt!! Ha ezt tudom, hogy ennyit alszik még, én is visszafekszem!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Honey!

Hidd el, kíméletes a lányod! Az enyém tegnap konkrétan 5.10-kor kelt fel, még az egész csapat aludt, de Ő már nagyon kipihente magát! Mondjuk de. 10h-kor kidőlt a szentem és 2.5 órát durmolt a diófa alatt. :lol:
Na és hát nálink legkésőbb 5.40-kor mindenképp kelés van... Apát ébreszti a telefon és miközben kioldja a földszinti riasztót már csörtetnek is ki a kiskölykök a szobájukból. Csabi mondjuk alszik kb. 7.30-ig, viszont Ő nem szunyókál du.
Sok-sok nyaralásért irígy-irígy! Az én férjem jövő szerdán Olaszországba megy, de nem tudunk vele menni...ha még csak 1 gyerkőc lenne megoldanánk...véletlen 2 főre szólt a hotelben a szállása, de hatunkat már nehéz lenne becsempészni 1 szállodai szobába! :lol:
Úgyhogy nekünk marad a júliusi nyaralás, de azt már nagyon várjuk!

Rékaorsi!

Hú, nem semmi lehetett, amikor eltűnt Emma! Velünk Csabi csinálta ezt meg 2 évesen egy majálison és a dodzsemnél találtunk rá! :shock:
Nem baj, majd legközelebb több időnk lesz. Olyan nagyon szép kis fruska Emma, amilyen kis elevenség! Soma meg, hát nagyon helyes kispasi!
Bátor vagy én nem mernék nekifutni 2 gyerekkel a szigetnek... Apájuk nam tud Veletek menni? Vagy nagymama, batátnő?

Kistigrincs!

Mit mondjak? Anyukám bankfiók-vezető, náluk vettük fel a hitelt, de még így sem volt olyan egyszerű, nagyon kellettek a kapcsolatai, hogy időben elbírálják a hitelkérelmünket...
Édesek a képek!

Anyoooka!

Hát az a hintás kép, hihetetlen! És gyönyörűek mindketten!

Védőnő:

Képzeljétek, a múlt héten eljött az új! Januárban leadott a régi (szemét volt, mert tudta, hogy az új csak március végén kezd dolgozni) és június elején,majd' félév kihagyás után végre van saját védőnőnk. Azért elmondtam neki a mellgyulladásos kálváriámat, meg a cicimen lévő sebet, meg, hohogy kénytelen voltam a kettővel ezelőtti védőnőmet hívni, mert mást nem tudtam...meg, hogy még soha nem volt védőnőre ennyire szükségem mint most, mégsem volt kihez fordulni...hát, azt hiszem vette a lapot, ígérte, hogy jön,megcsinálja az összes gyerekemnél a státuszvizsgálatokat stb. Egyébként rendesnek tűnik, de hol volt áprilisban, amikor szükségem lett volna rá és még csak egy telefonszámom sem volt???
És igen, úgy kellene kijárniuk, ahogy Rékaorsi írta! Csak sajnos ritka lusta banda és nem is nagyon ellenőrzi senki a munkájukat, ergo minden azon múlik, mennyire lelkiismeretesek...Miután nekem az ötből 1 volt ilyen (Bercinél), van összehasonlítási alapom!

Márti
borossné becz márta

Honey! A barátainktól kaptuk a párolót, az Ikeában vették. Egy kis lábakon álló lábosbetét tulajdonképpen, ami lukacsos. Bármilyan nagy, vagy kicsi lábosba bele tudod tenni, mert a széle idomul a lábos falához. Össze lehet csukni, félgömb alak szerűre, így is van becsomagolva. Bocs, ha bénán írom. Úgy emlékszem, hogy Minyunak is van, lehet, hogy ő jobban körülírja, és az is lehet, hogy máshol szerezték be. Egyébként olyan finom, illatos benne minden, és sokkal gyorsabban kész van benne a kaja, ráadásul nem ég oda. A doki dolgon igazából eddig komolyan nem gondolkodtam. Az alvásproblémáimmal - nem kifejezetten az alvajárással - egyébként voltam már orvosnál, kaptam különféle csodaszereket, de egyáltalán nem használtak. Valószínüleg alvásklinikás vizsgálat kellene, de őszintén szólva nem igazán van ehhez most kedvem. Tudom, hogy gázul hangzik, de én már megszoktam, és azért jó pár éve durva dolgot nem csináltam. Azért, ha tartósan így maradnak az éjszakáim kénytelen leszek lépni valamit... A szopi ügyben szerintem nagyon szép, hogy eddig sikerült. Nagyon is emlékszem a nehézségekre, tényleg nem gondoltam volna, hogy akár eddig is sikerül. De ahogyolvasom a kisasszonyt nem viseli meg (1,5-2 üveg kaja?! :shock: :lol: Jó kis huzata van) Nagyon jól hangzik a sok nyaralás!!!!!
blúmi

Blúmi!
De aranyos vagy :D
A jó hír,hogy megvan az adás vételink és most már mennek a dolgok a hitel ügyben is.
Gyuszika mostmár mindenhol feláll.Szóval csak akkor van bármire időm amikor alszik.És ez nagyon változó bár ma eddig nagyon jól alakult. Délelőtt 2,5 óra +ebéd után fél óra.

Hát biztosan tudnánk mesélni az alvajárásról.Köszi a jeölést az iwiw-en. Én nem találtalak volna meg. :oops:

Anyooka!
Boldog szülinapot így utólag is. Tündéri az arcocska a hintán :D :D :lol:

Én is vettem egy fejvédőt Mininek majd teszek képet.Néha nagyon jól jön :wink:

Akinek van habtapija:a gyerkőc nem szokta szétrágni??. Basszus én most vettem észre,hogy az egyikből több kisebb darab is hiányzik... :oops: :oops: Szerintetek én is lerakjam?Egyébként igazi fiú Gyuszika mindent próbál megszerelni :lol:

Ja és tegnap kerek 10 hónapos lett a kicsi fiam :shock: :shock:

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok! :)

Vagy 5 évig nem akarok költözni :)

Gabolino: Ez az összehasonlítós kép nagyon szuper :)
Az etetésnél a tv általában nálunk is beválik, de van hogy az éneklés, kipikopizás jön be, de van hogy teljes csöndben és áhitatban akarja D. ügynök elfogyasztani a kajáját :) Szóval az etetés nálunk se egyszerű de ettől függetlenül azért mennyiségek elfogynak.

Hogy főzöl neki? Mert pl D. a sima babás kaját már nem eszi meg a mienkét viszont annál inkább. Igaz azért lájtosabban van neki elkészítve. Most is zöldség leves lesz apának /én nem szeretem a levest/ abból kapja meg a zöldségeket és rakom hozzá az ő husiját.

Rékaorsi: Hát neked Emmánál nagyon észnél kell lenni az tuti. Ilyen gyerkőcre jó a gps-es karperec hogy ha x méternél távolabb kerül riaszt :)

A babó születése előtt mi a fenének kell kijönnie a védőnönek 5!!??ször? Én marha nagy zaklatásnak vettem volna. Érezte is a mienk mert nem is jött. Mondjuk nem is tudom mikor jött volna mert június végéig melóztam :) /mondtam neki hogy felőlem jöhet de nem talál otthon senkit :)/ a szabadságomból is vissza volt még 2 nap mikor megszületett Doncek :)

Alvás: Még stabilan kétszer alszik de totál kiszámíthatatlan hogy mikor mennyit. Ha hallom a jellegzetes "fáradt vagyok" nyüsszögést leteszem és már durmol is.

Honey: Nincs semmi gond ha 2-es tápit kap. Az is jó 3 éves korig. És szkeptikus is vagyok a 3-assal mert van olyan ország ahol 10 hós kortól lehet csak. Pl a humanán attól függően hová készült vagy 8 hós vagy 10 hós címke van rajta. Így Donát még szintén 2-est iszik reggel 210ml este 180-at.

Lányok: Más babája is szeret fejjel lefelé lógni? D imádja és jön és követeli hogy az ölemben bimm-bammmozzunk.
Már jön a 4. foga most nagyon beindult a fogzás nála de meglepően jobban viseli mikor csak indulgatott neki kifelé.

Bocsi most csak ennyire futotta ezt a kommentet is már 11 óta írom...

Kép

Kép
starlark

fejvédős Huncutka Kép

Kép
Kép
a.m.

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, leadtam remélhetőleg az utolsó papírt.

Gabolino: én adni szoktam neki mást is, párolt tök és cukkini darabokat, na meg krumplit, imádja etetni saját magát. Mondjuk kellett egy kis idő, amíg belejött, illetve kell utána takarítani egy kicsit. Nálunk az esti rizspép megy szigorúan kanálból, ha ugyanis keveset eszik szilárdat, hiába szopizik utána sokat, éjszaka 10szer kel.

Rekaorsi: Zalán eddig elvétve aludt egyszer napközben, ha délelőtti alvása kitolódik 11-ről 1-re, akkor nem mindig alszik kétszer. Emma lányod mellett, tuti nem lehet unatkozni!

Honey: ilyen nálunk is szokott lenni, hajnalban randalirozik egy órát, majd mire én már felöltöztem stb, hogy jól van akkor keljünk fel tényleg fogja magát is visszaájul.

Márti: nekem az 5,40-re apukám néha mondja viccesen, hogy olyan csak délután van :P Védőnő: nálunk utoljára Zalán 4 hetes korában volt kint. És a 6hós kontrollon, mikor voltunk a gyerekdokinál akkor láttam, aztán ennyi...

A.m: én elveszem tőle, és most készülök a hátát összeragasztani. Adásvételihez gratula! Fejvédős huncutkád nagyon aranyos!

Kép
kistiggrincs

starlark,
na köszi... megnyugtattál. Akkor visszatérek a 2-hez.
Ja és Flóra is szereet fejjel lefelé lógni! Úgy kacag közben.
De van még jó pár "hülye" szokása. Amitől a hideg ráz, az a fogcsikorkatás. :shock: :shock: :shock:
Meg csípked is állandóan, harap (ami fura mert a cicimet soha nem harapta meg), vagy ha szabad bőrfelületet talál akkor rárakja a száját és belefúj. ( tudod ez olyan vicces pukizós hangot ad ki. Na ezen is baromira röhög utánna)

a.m.
komoly ez a fejvédő!!! :D
Húúú mindjárt itt van Gyuszika 1. szülinapja!!! :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

sziasztok!! :D

honey: megnéztem nekünk is ha. 2 bebát ír még fel a doknő 6 hós kortól.

am: ez a fejvédő nemsemmi, gondolkoztunk mi is rajta, de elvetettem.

csajok!!ti h. oldjátok meg azt, h. már este is főzit szeretnék neki adni, doknő mondta, de akkor az esti tápit h. iktassam be??pont most tértünk át nemrég a nagylányos napi ötszöri evésre.és simán kibírja.......most kezdjem el etetni megint álmában is???ez hülyeség szerintem......doknő mondta h. keverjem bele a tápit az uzsijába, de nekem az nem szimpi......
megoldások??
köszi

ma rekordot állított fel pannám 45 percet aludt, viszont így végleg kidőlt már fél 7 kor. lesz egy nyugodt estém :D :?:

Kép
winona

megint én: nem tudtok esetleg pest közeli, guszta babamedencés fürdőt???néztem a neten, de csak messze találtam.....kehidán......
úúúúgy elmennék fürdeni, de strandra nem megyek a bébivel, meg azt magam sem szeretem......oké, egy fürdő se nagyon más bacik tekintetében...... :shock:
balcsiba bevinnném, utána lesikálom a gyerkőcöt. :)

Kép
winona

Sziasztok!

Emma azt mondta vacsi után, hogy fáradt, és ilyet még sose... max a "nem vagyok fáradt, nem megyek aludni" összetételben. No én akkor már mentem is a lázmérőért (igazából már az gyanús lehetett volna, hogy kézenfogva jött velem a játszótól a kapuig-30 méter legalább!). És basszus igazam lett: megy föl a láza. Most 38,3-nál járunk, de nála ritkán áll meg 39 alatt. A kutya vigye, megúsztuk az őszt, a telet, a tavaszt, erre most...

Blúmi: Látod, a védőnénid a fehér holló, becsüld meg nagyon :).

Márti: Apropó dodzsemes, volt hogy Emmát az egyik vidámparkos kisvonatos nőnél találtam meg a szigeten. Gondolom kikapta a potyautast :). És még lennének sztorijaim a gyerekszigetről... Amúgy már edzett vagyok: Emma mindenhol szalad, rosszabb esetben bújócskázik is. A mindenhol alatt a hipermarketeket, bevásárlóközpontokat értem. Ő az eleven cáfolata a tescoból gyereklopkodós urbánus legendának. Mi már meglehetős rezignáltan vesszük tudomásul, hogy már megint eltünt a kölyök. Az elmúlt jó másfél évben az általam ismert összes pedagógiai módszert kipróbáltam, hogy magam mellett tartsam egy egész bevásárlás idejére (na, még verni nem vertük, de ha szerinted használna...na jó, vicc volt), de hosszútávon még semmi se vált be.
Azt hiszem néha tényleg segítséget kéne kérnem a kiruccanásainkhoz. Furcsa, de ez nekem eszembe se jutott.

Starlark: gps-es karperec? Ilyen tényleg van? Egy zseni volt, aki kitalálta!
A fejjel lefelé lógatást én még babás jógán tanultam, amikor Emma úgy 4 hós volt. Kb ez jött be neki legjobban. Azóta lógatom, csak egyre bátrabban :)

winona: nekem Somek csak szopni hajlandó esténként, max pár kanál tejpépet eszik. Este is az ebéd főzelékjét illene adni? Egy éves korig én csak tejes-tápos dolgokat szoktam hallani. Grat a nyugodt estéhez (és folytatásaként egy nyugodt éjjelt)!

no, megyek a betegcsibémhez :(

Kép
Kép
rekaorsi75

Jó reggelt :!:

Eddig ment az alvás.. nem tudok vissza aludni :twisted: :twisted:

Kövezzetek meg, de azon gondolkodom, hogy leválasztom a ciciről Adélt...
Már 3 hete éjjel csak a cicimen lóg, de ez most nem normális már.. eddig is nagyon fontos volt neki,de ez jelenleg iszonyat :!: :!: Már nem bírom :!: Most is másfél órán át a cicim a szájában volt :!: :!: Én ettől kivagyok most... mert jó kelljen fel, cicizzen, de csak akkor van el,ha cicizhet.. különben vagy sír, vagy játszana :shock: :shock: :shock: ez megy 3 hete... azt hittem,hogy ez átmeneti állapot, de nem.. és rendszeresen nem bírok aludni egy ilyen jelenet után.... :cry: :cry: :evil:
Ezért már hajnalban főzök.. ami ugye nem normális szintén... :!:
Én annak tudom be,hogy felkel, hogy a cic kell neki. ahogy Flórának is... no ezért gondoltam az elválasztásra... ami miatt itt sokan hülyének néztek majd..... de nem érdekel már... semmi sem érdekel mert már nagylány Adél, úgyhogy nem lenne baj, ha innentől tápszert kapna...
Húú mit fogok én kapni most tőletek... de úgy gondolom, hogy jobb a tanácsotokat kérni, mielőtt tényleg leválasztom Adélt..
Nem mellesleg, hiányzik a régi önmagam... a szopi miatt állandóan éhes vagyok.. szóval értitek a gondom :?: :?: :?:
Az életem értelme ez a pici lány, mindenem adnám érte...de hiányzom önmagamnak... értitek :?: Most azt ne mondjátok, hogy ez majd elmúlik... ezt már nem akarom hallani, hisz ezzel nyugtattam eddig magam. és most kiborult a só... értetek engem csajok :?:

Hogyan kell leválasztani a babát.. milyen az igazán humános módszer :?: :?: Majd mit kell tenni, hogy ne legyen több tejem :?: :?: Ne gyulladjon be a cicim.. mert most elég sok tej termelődik, mivel ezek az éjszakai másfél órás cicizések meghozzák az eredményt..

Előre is köszönöm a válaszokat :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szeder74 2009.06.19 03:44-kor.

szeder74

Szép napot :!: :!:

szeder74

Szép Reggel! :)

Rékaorsi
: van ilyen igen. A porontyon nem rég volt egy cikk vmi ne veszítsd el a gyereked címmel. Abban volt leírva pár módszer.

Winona: Én este tejpépet adok D.-nek az is laktató. Nekem nagyon furi este a főzelék mi sem eszünk este ilyen nehéz kaját.
De ha főzi mellett döntesz esetleg pl. víz helyet szomjoltónak csinálhatsz egy 60ml-s tápit és add neki pohárral, vagy csinálhatsz rizs alapú főzit és abba bele is lehet turmixolni.

Szeder: Teljesen megértelek. Mindannyian nagyon szeretjük a gyerekeinket, de szerintem mindenünket nem kell feladni, feláldozni azért hogy az ő kényüket kedvüket kielégítsük.
Mi is leszoktattuk Donceket arról hogy negyed 1-ig pörgünk és nem alszunk el. Kb négy napba telt, és nem hiszem hogy lelki törést okozott nála hogy 9-kor legkésőbb takarodó van. Persze ha rosszat álmodik felsír bemegyünk hozzá megnyugtatjuk, de a szobájából kijövetel játék már nincs.
Elhiszem hogy vissza akarod kapni a tested feletti rendelkezést. Nem rég hagytuk el mi is a reggeli szopi imitálást. Egyrészről jó hogy reggel is el tudok úgy menni itthonról hogy D még alszik másrészről meg nagyon szomorú vagyok mert olyan jó volt nézni ahogy szopizik.
Döntést neked kell meghozni. Szerintem senki sem fog elítélni. Neked is jogod van éjszaka pihenni és lefogadom adélnak is jót tenne ha szépen nyugalomban aludna éjjel. Honey Flórája is hogy megváltozott utána.

Velünk minden ok.
D. ügynök is azt hiszem rájött hogy kell nem-et mondani és kezdi használni is. :)

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!!

Gyors leszek!!

SZEDER!!! Én abszolút megértelek, mert Én ugyanezt csinálom éjszakánként!!! Már Én is többször kívántam, hogy bárcsak apadna el a tejem :oops: Amikor nagyon kiborulok jön egy vagy két jobb éjszaka aztán kezdődik minden elölről!!!! Már kint van két foga is Ramónának de a helyzet nem lett jobb! Kornélia 9 hós korától nem evett éjjel az már egy megváltás volt számomra, de Ramónánál nem tudom ez mikor következne be ha így folytatjuk!!! Én már bepróbálkoztam a tápszerrel, hogy legalább éjjel azt adok neki meg este mert arról könnyebb leszoktatni mint a ciciről de semmilyen tápszert nem hajlandó meginni!!!! Ha erre van valakinek ötlete, hogy-hogy szoktassam át tápira is vagy milyenre azt megköszönném!!!

Szép képeket raktatok ismét!!! Gyönyörűek a babák!!!

Kép
Kép
lanta

wiona,
én úgy csinálom hogy fürcsi elött tejpép ( kb 200 gr ) aztán kb fél óra fürcsi... és végül elalvás elött még kb 100 mili tápit bevág. Ő sajna nem alszik bele a tápiba, de így sem vészes az altatás. Max 15 perc

szedre,
totálisan megértelek!!!! Én pont ezért hagytam abba Flóránál.
Én úgy hagytam abba, ahogy az "okosok" mondják. De ez így nagyon hosszú folyamat ám. Kb 2 hetenete 1 szopit hagytam el.
Én azt látom, hogy engem jobban megviselt ám, mint Flórát!!! Pedig ő is igazi cicista volt!! :D
Azt látom csak, hogy az esti elalvás elötti cici hiányzik neki. De az éjszakákat most már totál átalussza! Pedig elötte ő is botrány volt amit művelt. Meglepő módon 3 nap alatt leszokott az éjjeli ciciről.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Helloka lanyok!

Itt a szopi-parti, cici-vedo :D Csajocak, elhiszem, hogy ki vagytok borulva, nekem csak egy rovid idoszak volt, amikor kelni kellett, azt is egyszer, de baromi nyugos, faradt voltam masnap :? MEGIS: szerintem nem kene leszoktatni es tapszert adni, csak nem kene ejszaka cicire tenni. Mivel mar eleg nagyok a babaink, ezert este ha eleget szopiznak, mar at kell aludniuk az ejszakat. Szoval szerintem csak ejszaka nem kene nekik cicit adni (tapszert sem !!!), hanem csak vmi nyugtato teat vagy vizet, es akkor megtanulnak eleg gyorsan, hogy este kell szopizni, es akkor kell jollakni. Biztos az elso 1-2 ejszaka kemeny lesz, mert lesz nyuges a szopi elmaradasa miatt, de utana beall a rend. Szerintem ez humanusabb, es ha van eleg tejcsi, akkor miert kene elapasztani ?! (De ez csak az en velemenyem!) Es nekem ez bevalt, en is tobb rossz ejszakara keszultem, de egyszer adtam teat (edeskomeny, elotte sosem kapott), Bendo nagy lendulettel elkezdte inni a cumisuvegbol, utana nezett ram bociszemekkel, hogy megis mit kepzelek en, nem is itta meg, fent volt vagy 1,5 -2 orat. A kovetkezo ejszaka mar csak 15 percet kb., akkor is ivott egy kicsit teat, es kesz. Aztan tobbet nem ebredt fel :wink: Egy probat lehet, hogy megerne ...

Mindettol fuggetlenul ... Szeder: szerintem senki sem itel el, elobb-utobb mindenkinel betelik vmi miatt a pohar, nalad ez most es ettol kovetkezett be. Sem jogunk, sem lehetosegunk arra, hogy ezert nehezteljunk rad, egy pillanatig se gondolj erre, en azt gondolom, hogy ez az a forum, ahol errol is lehet beszelni.

A tejet kulonben meg ugy kell apasztani, hogy keveset fejsz, hogy ne legyen kellemetlenul feszito erzes, es a tobbit hagyod. Akkor az az uzenet a szervezetednek, hogy nem kell annyit termelni, kevesebb is lesz, es ami bent marad, az lebomlik.

KépKép
Kép
humanka

jóreg!
köszi csajok a válaszokat.
döntöttem:nem fogok főzit adni vacsira, szinte minden kismama tejes cuccot ad vacsira....én is maradok a jól bevált rendszerünknél.ez így tutti.úgy néz ki.
tegnap este fél 7-től ma negyed 8 ig aludt, egy nyikk nélkül, van ám alvókája a bébimnek. :D

rekaorsi: nem semmi eleven a kiscsajod!!igen az ebéd főzijét kéne vacsira is adnom..doknő szerint. azért mindent nem kell szentírásnak venni, szerintem.

szeder: bár nekem nem volt ilyen gondom, de én is így gondolom h. éjjelente vizet adnék neki, és pár nap alatt leszokna a felkelésről...
ha van erőd, akkor hagyd el a nappali cicit is, bár lehet h. tényleg fokozatosan kéne...mondjuk most hagysz neki napi kettőt, aztán szép lassan abbahagyod...

kellemes nyári napot, jön a hideg!! :evil:

Kép
winona

Sziasztok!

Winona: én 7-1/2 8 körül adok Zalánnak gabonapépet, majd megy fürdeni vagy játszik egy kicsit, és utána megy fürdeni, és fürdés után szopizik. Ezt szvsz táppal is meg lehet játszani.

Szeder: abszolút értem amit írsz. Szerintem senki nem fog megkövezni, ez mindenkinek a saját döntése kell, hogy legyen. Múlt héten kétségbeesésemben, mikor Zalán 1 hétig orditott éjszaka én is megpróbáltam tápot adni neki. Mondjuk mind két félét nagy ívben köpte ki, pedig jó lenne, ha nem utálná, mert nekem is erősen fogy a tejem.

Humanka: mi van veletek?

Kép
kistiggrincs

Jah, főzit kifejezetten én se adnék vacsira, már csak azért se, mert állítólag sokkal hamarabb megemészti a baba, és esetleg éhesen kel éjszaka. Mondjuk az enyém így is kel hajnalban :twisted:

Kép
kistiggrincs

Sziasztok

a.m. valami fantasztikus a fejvédővel gyerkőc :)
nálunk is néha van koppanás, de ha nem gáz, próbálunk nem megijedni, mert csak akkor sír a drágám, ha látja rajtunk, hogy gáz van

Csak egy gyors kérdéssel jövök - ami végül is kapcsolódik az eddigi diskurzushoz
(Nekem amúgy úgy néz, hogy mostanra futott ki a tej - még egy párszor majd fejek, de már csak minden másnap, hogy fokozotatosan szokjon hozzá a mellem - az is csoda, hogy csak fejéssel eddig kitartott)
Szóval a kérdés:
- ti estére mennyi kaját adtok gyerkőcnek? mert arra jutottam, hogy lehet, hogy többet kéne adnom neki, és akkor nem 5-kor kelne. nekem ugye tápszert eszik Jázmin, és mivel a dobozon az van, hogy ebben a korban 200-230 millit esznek, ezért mondjuk estére adok neki 230-at. nem mondom, hogy sír a végén, de még tudna mondjuk enni. tegnap este adtam neki egy kis éjszakai babakaját (az 190 ml) fürdés előtt aztán még fürdés után 100 ml tápszert és így aludt 6 óráig

köszi

Kép
Kép
csibe21

de sokszor írtam, hogy "mondjuk" :oops:

Kép
Kép
csibe21

Húúú, menyire másképp csináljuk! Én a védőnőm tanácsai szerint csinálok mindent, így este 6-7 óra felé főzeléket kap. Így tudtam kiváltani az esti szopit. Aztán 9 körül van még egy szoptatás. Biztos hülyének néztek: milyen tejpépet adtok? Orvos írja fel? olyasmi, mint a tápszer, vagy sima boltban kapható tejpépeket? Mindig meglepődöm, amikor erről olvasok, ui én még sem tápszert, sem bolti kaját nem adtam bálintnak...

Szeder! Amiatt, hogy vissza akarod kapni magad, egy pillanatig se szabadkozz! Szerintem kivétel nélkül így vagyunk vele. Nekem is sokszor megfordul afejemben, ami neked, de úgy vagyok vele, hogy egy éves koráig valahogy kihúzom. Bár már érzem magam, hogy igazi fúria kezdek lenni a nemalvástól, és az éjszakai szopiktól. Apa átvállalta, hogy leszoktatja róla. Kiváncsi vagok nálunk bejön-e ez a 3-4 nap...
blúmi

A.M! Szenzációs a kis sisakban. Olyan mint valami küzdősport olimpikon!!!!

J, és még a védőnőről: nálunk a egész védőnői hálózat ilyen tuti, nem csak az én védőnőm...
blúmi

Védőnő nálunk is egész jó
Jön is időközönként, de hív is ellenőrzésre ha nem jelentkezünk egy ideig
Most hogy én már ugye dolgozom rendesen és anyuékkal van otthon, (és a múltkor ők vitték méricskélni) mondta is, hogy mindenképp szeretné látni egy hónap múlva. úgyhogy most viszik (vagy viszem, ha el tudok jönni a munkából) hozzá megint

Kép
Kép
csibe21

Nálunk Zalán megeszik 250g rizs/köles pépet este, tegnap orditani kezdett, mikor kivettem az etetőszékéből, ezért bevágott még egy 100g-os Fruttapurát. És ezek után szopizik még, na azt nem tudom mennyi, nem mérem :)

Kép
kistiggrincs

Sziasztok Lányok!

de jó, elszállt az előbb az irományom :evil: ilyen már rég történt velem, mert mindig kopizok, de most rá akartam keresni egy szóra,hogy ki írta, erre egy másik windows keresőt hozott be és így buktam az irományomat :evil: :evil:

Szóval akkor megint nekilendülök :)

Először is nagyon köszönöm a sok jó tanácsot, segítséget! :)
Tiggrincs, pont írtad a cukkínit és én pont vettem,hogy kipróbálom, mert azt még nem adtam eddig Andornak. És gondoltam akkor azzal is próbálom a maga etetés módszert, ami eddig nálunk csak a más sokszor említett kölesgolyókkal vált be.
Ugyanis a többi kaját,amit adok neki csipegetni,azt mind széttrancsírozza csak a markában. Nálatok is? Mármint ez pár alkalom után változott? (mint mondjuk a 3 napos altatásos módszer meg ilyenek? ) Mert én már nem 1x-2x adtam neki így kaját csipegetni (banán,alma,sárgadinnye,babapiskóta...mit még?.... most a krumplit,cukkínit) és mindig csak nyomorgatással végződik.
ha én adtam a szájába úgy okés, de így sem evett valami sokat.Ahhh, szóljatok ha sok vagyok.
Csak családban is (tegnap bent voltam a cégnél és páran ott is) lökik a szöveget,hogy azt kéne kapjon amit mi stb. :? És ez olyan sz@rul esik, mert úgy érzem megpróbálkozom mindennel, hogy a kedvére tegyek a kajánál (kicsit ízesítem sóval,vagy pl. pici bazsalikommal vagy amit a kismama táblázata enged ilyen korban),szerintem is fincsi a kaja és nem eszik sokat.
Erre jönnek a dumával,hogy azt adjam,amit mi eszünk. Persze, csakhogy még nem ehet tejterméket (mivel szabolcsom allergiás volt így én nem kockáztatnám) és ugye a főzelékekbe is az van. Szóval muszáj neki külön csinálnom.

Szeder,
teljesen megértelek, és ahogyan az már előttem elmondták a lányok is, SENKI nem fog ezért megvetni!!! Ne hülyéskedj. Mindenki tudja szerintem jól,hogy mit érezhetsz és ettől még te megadsz mindent a pici lánykádnak. Adél is maholnap 1 éves lesz, szerintem sem gond ha már nem szopik. Én fokozatosan először a lányok által említett 3 napos próbával kezdeném,hogy éjjel nincs cici és utána elhagyogatnám a nappalit is. Sokszor cicizik nappal Adél?
Az apasztásnál nálam mázli volt (bár sztem tök kevés tejem volt már azért), mert úgy terveztem,hogy majd minden 2. nap kifejem amit kell, ezzel szemben semmit nem kellett fejnem, se maszíroznom és nem gyulladt be a cicim. De mondom, sztem ez azért is volt, mert nekem már nagyon kevéske lehetett a termelődés.

Humanka,Minyu,
Mindig elfelejtettem a ballagásra reagálni. :oops: Bocsánat. Szóval ez ált. iskolai ballagás, így nem a ti sulitokban lesz :) A homok utcai iskolában lesz. Holnap megyünk,vasárnap meg jövünk.

Honey,
200ml tejpép!!!! :shock: :shock: de ügyes Flóra!!!! Bár mi is itt tartanánk.
Bár ugye mindenkinek meg "kell",hogy legyen a kálváriája :D Andor 8 hetes kora óta egy mukkanás nélkül átalussza az éjszakákat (lekopogom,még mindig), szóval nekünk most ez a kaja ügy jutott ki :)

Nálunk nemrég lett változás az etetés menetében. Pár hete még úgy ment,hogy olyan 4-5 között uzsizott, és utána már csak fürcsi után kapott tápit. De most valahogy borult ez a rendszer és nálunk az állt be,hogy fürdés előtt adnék neki tejpépet - valamit erőlközök,ha nem megy eszik egy kis tápit - és utána még fürcsi után is tápi.

Ti tízórai gyanánt miket adtok nekik?

Védőnő: én eddig azt hittem hozzánk baromira sokszor járt a védőnő, de most látom,hogy áá-ááá, nem igazán.Az első 1-2 talán még a 3. hónapban is jött havonta,aztán valamikor szerintem 5 hós kora körül lehetett utoljára, de lehet az is csak azért, mert volt valami kérdésem a mozgásfejlődéssel kapcsolatban és akkor mondta a csajszi (mert egy 24éves lány :shock: )hogy úgyis a szomszéd babához és akkor benéz.
Amúgy meg voltam vele elégedve,mert mindig tudott válaszolni a kérdéseimre, de hát igen...nem ártana azért szerintem ha többször jönne. Nekem pl a mostani etetéses kínlódásnál jól jönne egy megfigyelés,hogy ő mit hogy lát. Hátha valamit tényleg nem jül csinálok és tudna mondani valami okosat. (vagy ilyen csak a könyvekben van? :D )

KépKép
KépKép
gabolino

Kistiggrincs,
Óóóó irígy-irígy a kanalas mennyiségért! :D:D
Ügyes Zalán babód!

jah, és énekeltem ám én is már, kitoltam az etetőszéket az akvárium elé stb. szóval elég vegyes palettát bevetettem már Andoromnál.
Amiben bízom,hogy esetleg még mindig az újonnan jövő fogai miatt a cécó (de akkor meg miért eszik valamennyit és utána miért nem??? :? megunja? )

KépKép
KépKép
gabolino

Egy eltűnt bárány jelentkezik. Nagyon sűrű napok vannak mögöttünk, olvasni is csak szakaszokban tudtam, ezért se tudtam reagálni, mostmeg már nem is aktuális.
Ja, hétvégén voltunk lagziban, tök jó volt. Sok Dávidhoz hasonló korú gyerek volt, így társaságban nem volt hiánya. Szerencsére ottalvós volt a buli, így gondtalanul tudtunk mi is szórakozni. Fektetés után anyósomékkal együtt negyedóránként felváltva hallgatóztunk be a szobába, de szerencsére végig aludt. Nagyon csini volt a kis drágám.

Szeder!
Én is azt mondom, amit Humanka. Mi lenne, ha csak az éjszakai szopiról szoktatnád le? Az éjszakákat már át kell tudni aludnia, mert elég nagy már hozzá. Én is anno úgy csináltam, ahogy Humanka írta. Teát adtam neki, és meg is tanulta, hogy napközben kell megtömni a pocakját. Ja, és ahogy most olvasom Blúmit, jutott még eszembe. Nálunk apa adta a zeát éjszaka, ő kelt fel hozzá, így lehetősége se volt cicire kéredzkedni. Próbáljátok ki, nekünk bevált.

Én most gondolkozok azon, hogy a 3 szopiról átváltok a kettőre. Egy estire és egy reggelire.

Csibe!
Ha még úgy látod, hogy enne, akkor szerintem adj neki nyugodtan többet. Nálunk egyébként az esti kaja elég érdekes. Pép + cici + tápi.

Védőnő: már a harmadik van terhesség óta. Ez tűnik a legnormálisabbnak, viszont ez se túl sokat foglalkozik velünk. Azért ha telefonálok valamiért, válaszol.

Mennyire kell betartani a napi 500 ml tejet/tápszert? Tudja valaki? Már régóta le akarom mérni, mennyi is az annyi, ami bennem van, szerintem a 3 kajából nem jön össze több 350-400-nál, és mellette változó, mennyi tápit kap naponta. Miért fontos, hogy meglegyen a napi 500 ml tej? És tényleg kell vele foglalkozni? Ja, és 1 éves kor után is kell tápit adni kötelezően? Bocs, ha hülye a kérdés.

Jaj, jutott eszembe. Mit adjak a gyerekre? Mert Dávid még mindig sajnos csak kúszik, viszont mostmár kimegy az előszobába, fürdőbe, konyhába, stb. ott viszont nem parketta van, hanem kő, ami hideg. Mit tegyek, hogy ne fázzon fel? SOS

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Kicsit bekuksiztam én is.

Köszönöm még egyszer mindenkinek a köszöntést!!!

Gabolino, annyira jó az összehasonlítós kép! Andor fintorjain mindig nevetnem kell!
Tízóraira Ádám tápit kap, mivel hajnalban - 6 körül - felkel, eszik és visszaalszik egy órát, de így a reggeli ébredés után nem eszik. Csak 9-fél10 felé. Ha akkor kanalast adok neki, akkor nem ebédel, így tápit kap, azzal alszik egy/másfél órát délelőtt és délben ebéd.

Blúmi, itt többen csak irigykedünk a védőnő miatt! Mi kedden voltunk tanácsadáson, doktor néni mérte Ádámot, védőnő is ott volt, de csak kidugta a fejét, mert meg akartam kérdezni hogy le tudunk-e ott tenni kinőtt ruhákat, de Ádámot már meg sem nézte, holott ott volt előtte a babakocsiban :evil: :? :roll:
Én HA-s vaníliás tejpépet adok Ádámnak. Van natúr is, abba lehet gyümit belekeverni. Orvos írja fel, de sztem lehet simán is venni a patikában, csak úgy sokkal drágább. Sima boltival az ekcéma miatt nem merek még próbálkozni.

Honey, de jó Nektek! Ennyi nyaralás! mi is mint Mártiék, júliusban megyünk majd. És nagyon-nagyon várjuk már!
Ádám még mindig Humana 1-es tápit kap, a 2-est nem hajlandó megenni, mert nagyon sűrű. Doki néni húzta kicsit a száját, de azt mondta, hogy végülis egy éves koráig eheti azt is.
Variábilis cumival mi is úgy jártunk, de pár alkalom után hozzászokott.

Rékaorsi, jobbulást Emmának!

A.M. nagyon jó a fejvédős kép!

Szeder, szerintem sem fog senki elítélni! Az a legjobb, ami NEKTEK a legjobb!

Tiggrincs, ez aztán a vacsimennyiség! :shock: :lol:

Nem evés. Én egyre inkább úgy gondolom, hogy ez egyfajta életkori sajátosság, mert nem csak it, de itthon a telepen is nálunk a hasonló korú babák anyukái panaszkodnak, hogy az addig jó evő babáik besztrájkoltak.
Ádám is csinálta most pár napig, hogy szinte csak tápit evett, főzit, gyümölcsöt, pépet pár kanállal csak.

Holka, azért kérdeztem a szocpolt, mert én is úgy tudom, hogy csak akkor jár használt lakásra a fél szocpol, ha hozzáépítünk. Vagy ez változott már?

Rólunk. Ádám gyakorolja a felülést ezerrel, ha kérem hogy mutassa meg hog hogy kell ülni, próbálkozik :)
Puszit ad, és most elkezdett ezerrel dumálni. MA-ma-ma a legygyakoribb.

Ma délben nem akart elaludni, aztán végül így ájult be. Ja és a zongora ment közben ezerrel, ha abbahagyta a zenélést akkor félálomban odavágott egyet neki hogy folytassa :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Ági, Ádám csak egy bodyban van + zokniban. És nem engedem a kőre menni, konyhába, fürdőbe, előszobába. :wink:

Kép

Kép
anyoooka

ági: pont most mondta dokim, h. 2X2 dl tápi elég már nekik. eddig azt mondta h. egy éves koráig 500 kell!!!direkt rákérdeztem.na sebaj..
a kőről én sem tudom letiltani, nálunk is body és zokni de rendszeresen jön utánam....én is mindig félek tökre h. felfázik...nem tudok rá megoldást....mondjuk ő már négykézlábazik meg leül....és védi a pelus is gondolom a felfázástól.....de én is mindig izgulok, de néha muszáj, pl. amig készülök a füribe.....muszáj h. ottlegyen.

Kép
winona

Sziasztok !

Engedjétek meg, hogy kicsit reklámozzam a családi vállalkozásunk keretében megalapított Tárnoky Fodrásziskolát, melynek 12 hónapos OKJ tanfolyamára szeretettel várunk minden jelentkezőt.

Az év tanulója 100.000 forint jutalomban részesül !

Tárnoky László minden idők legeredményesebb magyar fodrászmestere, számtalan nemzetközi és magyar verseny nyertese. A Magyar Állam által fodrászként elsőként a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett szakembere több évtizedes oktatói múlttal a mai élvonalbeli sztárfodrászok
( Hajas László,Gellei András, Zsidró Tamás ) generációinak kinevelése után saját fodrász akadémiát alapított Tárnoky Fodrásziskola néven.

Vidékieknek elméleti oktatás távoktatásos rendszerben is.

www.tarnokyfodrasziskola.hu Kép
Vendég

Sziasztok!

Most bizti nagyon laza anyukának tartotok majd, de én engedem napozóban Kamillát a kőre is! Több okból! Egyrészt, mert szerintem többet ártanék neki, ha gátolnám a szabad mozgásban, hisz sokat számít, hogy el tudja helyezni magát nagyobb térben, megtanulja az irányváltoztatást, a kül. sebességgel történő mozgást stb. Másrészt nem fázik meg! Anyósom is folyton visszateszi a szőnyegre, mert félti...az a véleményem erről, hogy egy gyerek pont annyira lesz edzett, amennyire engedjük, hogy azzá váljon. Nyílván nem egyik pillanatról a másikra, hanem a fokozatosság elvét betartva, ahogy az ételek bevezetésénél is, a mozgásnál is jó, ha egy idő után kiszélesítjük a határokat. Én többször voltam Svájcban, ott a gyerekek 20 fokban és esőben is mezítláb szaladgálnak az utcán is akár ( az egész pici 1-2 évesekre is gondolok) és nem fáznak meg, nem betegesek, sőt! és nyílván nem alapból erős az immunrendszerük, hanem megerősödik fokozatosan.
U. ebből az okból nem tartom jónak a fejvédőt sem( senkit nem akarok megbántani ezzel, meg mindenki saját maga ismeri a legjobban a gyerekét és, ha úgy ítéli meg, hogy kell, akkor biztos okkal teszi). Szerintem egy gyereknek meg kell tapasztalni az egyensúlya elvesztésének a következményeit, pont azért, hogy később stabilan el tudja kerülni a veszélyhelyzetet produkáló történéseket. Mosgáskészség csak és kizárólag gyakorlás utján alakul ki, tehát nem lehet azt megspórólni. Én is frászt kapok még most is minden egyes koppanásnál, nem győzőm vígasztalni Kamillát, meg figyelni, hogy nincs- nagyobb baj, de láttam az ovisaimnál is, hogy pont azok a gyerekek voltak a bizonytalanok, óvatosak, bátortalanok az ovis mozgásos játékoknál, akiket a széltől is óvtak, nem engedtek fára mászni, túlságosan féltették stb. (szóval nem mondom, hogy köztünk bárki ilyen lenne, csak most, hogy felmerült a téma, ezért írom le)
Hosszútávon a személyiségfejlődésre is komoly hatással van, hogy mennyire engedjük a gyerekeinket önállóan, akár minimális kockázatot is vállalva tevékenykedni, közlekedni. Ha sikerül leküzdenie egy akadályt és megdícsérjük, támogatjuk benne, akkor a "megcsináltam" boldog érzésével telik el. Ha pedig ez gyakran megtörténik, akkor nő az önbizalma, pozitív lesz az énképe éa a problémákat, akadályokat nem elkerülni, hanem leküzdeni, megoldani akarja majd! Ellenben a túlfélés következménye az elbizonytalanodás, a "semmire sem vagyok képes egyedül" érzete rögzül, az önbizalom nem erősödik, valószínűbbé válik a negatív énkép kialakulása ("egyedül ügyetlen vagyok"), aminek már egyenes következménye a probléma, az akadály kerülésére és nem megoldására való törekvés.
Nyugi, mindezt nem a fejvédő adásából vagy nem adásából vezettem le, csak elindult egy gondolatsor, de lelőhettek, ha sok voltam vagy túlzásba estem! :oops:

Másik a szopitéma!
Abszolút Humankaval és Ágival értek egyet! Nálunk is működött, bár csak a 2 "nagynál" kellett bevetni az "apaadjaéjjelpohárbólavizet" módszert. 2 nap alatt rájöttek a fiúk, hogy ezért nincs értelme felkelni, de ezután mág majdnem 1 évig szoptak. Nálunk ez mindig alváshoz kötődött, úgyhogy nem kerültem emiatt sem buszon, sem utcán sem strandon vagy boltban kellemetlen helyzetbe. Imádtam mindig is szoptatni, valószínű, mert 1. alkalommal kőkeményen meg kellett küzdeni érte és láttam, hogy megéri. Szerencsém is volt, mert mindig fogytam is szoptatás alatt és a gyerekek, amíg felekltek éjjel egy gyors szopi után már aludtak is tovább, és én is pillanatok alatt elaludtam utána.
Szóval át nem éltem, de megérteni megértem a nem alvós, éjjel folyamatosan cicin lógó babák anyukáit, azokat is, akik fogyni akarnak és a szopi miatt nem megy stb. valószínű én is kerestem volna az alternatív megoldásokat, ha kikészülök fizikailag vagy nem éreztem volna magam mindig szuperül a szoptatás alatt.
Szeder!
Senki nem vet meg! Bármennyire is fontosnak tartom a szoptatást, amikor már vagy a baba vagy az anyuka nem érzi magát jól ebben a helyzetben, akkor abba kell hagyni, mert nyűggé, kötelességgé, kellemetlen kényszerré stb. válik.
Viszont, ha az éjszakáitok rendeződnének a tea/víz módszerrel, akkor gondold át, hogy a nappali szoptatás hogyan befolyásolja a Te lelkedet, Adélnak biztos könnyebb lenne, ha apránként választod el, feltéve, ha mindenképp el akarod választani! Pl. sokaknál működik, hogy reggel-este van szopi, napközben nincs, de az a kis összebújás amivel indul és amivel zárul a nap, nagyon jót tesz a baba (és az anyuka) lelkének!

Márti
borossné becz márta

márti: mindenben tök egyetértek.
és megnyugtattál felfázás terén is.

Kép
winona

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?