Szia Ági!
Az én esetem annyival könnyebb volt, hogy nekem szerencsére nincs semmilyen szövődményem. Ez mondjuk rengeteg, de így is sokkal problémásabb lehet a terhesség és a felkészülés rá, mint egy nem cukorbetegnél. A retinopátiára a doktor úr biztos tud mondani sok mindent, én ebbe nem tudok/akarok beleszólni.
Én az én esetemet tudom leírni, de minden terhesség és felkényülés más.
Nekünk a startjeltől számítva elég rövid idő alat összejött a baba ( azonnal, 3 nap
). Szóval nálam a diabétesz ebben semmit nem befolyásolt, max javítot ;-)
A terhesség alatt teljesen megváltozott a korábban működőképes beállítás, amit egy induló jó beállításról azért pofásabban lehet kezelni. Attól függően, hogy mikor veszi észre az ember, hogy babát vár ( gondolom ezt nem nehéz észrevenni, ha amúgy is tervezett baba ), "nem árt" ( és itt nagyon finoman fogalmaztam, a pontosabb megfogalmazás: BE KELL ) befeküdni inzulin beállításra a kórházba. ( ja, én az "akció" után 3 nappal már 99%-ra megmondtam, hogy babát várok, ugyanis a korábbi beállítás már ekkor nem volt működőképes ) Mivel én is a Baranyi doktornőhöz járok, a kórház adott esetben a Szabolcs utca. Az időtartam változó, de ált. az első harmad végéig sikerül beállítani a cukrot ( az inzulint és a diétát ). Nálam ez az első terhességemnél 7 hét kórházat jelentett, de most került ki a kórházból az egyik csajóca, nála ez 10 hét volt. Mondjuk volt 2-3 hetes páciens is
Mondom, mindenkinél más!!!
Most minden rendben van, a legutóbbi fruktóz 235 volt, a startjeles induló 295. A fruktózod nincs is messze a startjelestől. Bár a hemoglobin még javítandó. Az enyém emlékeim szerint 5.2 vagy 5.3 volt.
Én is jól belelendültem az írásba! Javaslok inkább egy emil címet, hogy ne terheljük a listát:
nelemerw@freemail.hu. Írj nyugodtan
Yndi