Új privát üzeneted érkezett!

Szijasztok!
Geri! Láttam a képet, nagyon aranyosak vagytok!Kép
Lara
lara (lara)

Sziasztok!
Végre megint vagyok, nagyon jól esett, hogy ennyi mindenkinek hiányoztam! Hát nem részletezem mennyi minden történt, legyen elég annyi, hogy meghalni sem maradt idöm, ha meghaltam volna, honnan tudjátok meg? Bocs, hogy ilyen morbid vagyok.
Kikkó szokja az ovit, egyenlöre csak ebéd utánig van, de jövö héttöl megpróbáljuk tovább.
Adrián adatai: 5360 gr, 58cm.
Rémülten olvastam, ami Hannával és Danival történt, de most már olvasom, hogy hála istennek jól vannak!

Pele!
Annyira örültem, hogy sikerült a babakészítés!!!
Gratulálok!!!Kép Kép Kép Ez a baba is olyan egészséges és szép lesz mind a testvérkéi! Erre gondolj légyszi!
Ha nem zavarlak, majd kérdeznék valami szakmait, de csak E-mailben, nem akarok itt senkit sem untatni. A kártyát küldeném, de nem tudom a címet!
Aprópó, mikor költöztök?

Ancsa, Évi!
Köszi a fotókat, nagyon örültem, annyira jó látni titeket!
Évi!
Kikkó napirendje volt: reggel 7-kor kelés, tápszer (sajnos), délelött gyümi, ebéd tápszer és fözi, délután tejpép, este tápszer. Ez volt kb. 6 hónapos korában. Napirend csak akkor lesz szerintem is, ha már mást is kap szopin kívül.

Folytatom késöbb, mert sír a baba.
pussssszanás, Evey
Evey

Na itt vagyok megint!

Madárka!
Neked is szívböl gratulálunk a babához!Kép

Andrea!
Nektek is szívböl gratulálunk a kint lévö babához és sok tejcsit kívánunk! Kép

Jázminmama!
A babát azért vennék el tölem, mert ez a szülésem is császáros volt és ilyen gyorsan nem szabadna teherbe esnem, mert a heg veszélybe kerülne és én is.
Akartam kérdezni, hogy mennyi meggyet tettél el, hogy ilyen sokszor tudod adni a babának? A varró nagyi egy kincs lehet! Az etetöszék pedig megéri, mert lesz több gyereketek is és még öket is ki kell szolgálnia, úgyhogy megéri az elsö babánál mindenböl újat és jó minöségüt venni.

Emese!
Sajnos nem kereszteli meg a papunk a lányotokat, mert állítólag csak a saját egyházközségben keresztelhetnek, kivétel csak nagyon ritkán. Tulajdonképpen miért is nem kereszteli meg a papotok?

folyt.
Evey

folyt.

Geri!
Még a múlt héten kérdezted: Kikkó azért esett össze 100 méter séta után, mert annyira legyengült a vírustól és lefogyott 2 kg-ot. Most csak 11 kg.
Az öszibariról: Kikkó szerette a Hipp öszit is.

Kriszta!
A többiek milyen új képekröl írnak? Én nem kaptam!!! Kérek szépen én is!

Kati!
Haverok még mindig nem válaszoltak ház ügyben, sürgetem! Mari képeit megpróbálom elküldeni Neked!

Krisztina!
Gyerek mellett munka: nem vagy egyedül, én is sokszor azt sem tudom, hogy hányfelé szakadjak!
Hogy csinálják a még több gyerekes mamák? Nekem az egész délelött csak a fözésre megy el. És a többi?

Verus!
Gyakran jártok ki Lajos-forráshoz? Akkor itt mentek el elöttünk!

Zsóka!
Szia itt is! Most olvasgatom a tavalyi írásodat az oviról. Mi most szokunk...
folyt.
Evey

folyt.
Pankamama!
Végigolvastam ugyan, de most hirtelen nem jön elö, hogyan viselte Panka a beavatkozást? Remélem jól? Kép

Geri!
A sulihoz gratulálok, én is gondolkodom, de az idei tanévröl már lecsúsztam. Nem tudjátok hol van itt a neten felsöoktatásról információ? Anyai érzések rám is ilyen mindent elsöpröen törnek, ha ránézek a fiaimra.
Akartam írni, hogy vigyázz az éjjeli teázással, mert ismerek olyat, akinek a gyereke már 3 múlt és minden éjjel felkel teázni, fogai már szép feketék+rossz szokás lehet belöle.

Snoopy!
Amit írtál - a kórházi orvos szeret okosabbnak látszani a mentösök elött - nagyon furcsáltam, mert én nagyon becsülöm a mentösöket, hogy éhbérért is ilyen lelkesen dolgoznak. Részemröl fejet hajtok az összes mentöautó összes alkalmazottja elött.

Iboly!
Hogy vagytok?

Ahhoz képest, hogy kértem egy csomó embertöl fotót, senki sem küldött. Most leírom újra a neveket, ha most sem küld senki, akkor "megharagszom"! Én sem tudok nekik küldeni, ha nem tudom az E-mail címet!
Tehát: Gabi1, Katus, Lara, Cili2, Bóbita, Katica, Dia, Madárka, Kadri, Moni.

Fogyásról: Nekem most elég jól sikerült, már csak 2 kg van rajtam. Elsö után 10 kg maradt fenn, vagy két évig.

Én szívesen tartanék talit itthon is, de csak a kertben férünk el, mert a ház nagyon pici. Viszont kerti partit, azt minden mennyiségben lehet csinálni, mert van szalonnasütö. Ha lennének még kerti partira alkalmas idök, akkor szívesen látlak titeket Szentendrére. Kaja után lehet sétálni a Dunakorzón, stb. Dia, a világjáró biztos ismeri a várost!
Látom elhalasztottátok a talit, nem valószínü, hogy tudtam volna menni, de nekem nem jó a jövö hét szerda, mert akkor van a szülöi értekezlet!Kép
Kingandi!
Ha vírusmentes lesz a gépetek, várom a fotókat!

Emma és Kamilla Andija hol vagytok???

Puszi!
Evey
Evey

Sziasztok!

Geri!
Na ne, nehogy elhidd már ezt a hülyeséget. Néhány napja mikor az ismerősőd mesélte még te is annak tartottad (vagy csak én értelmeztem úgy?), azért mert a védőnő mondta a lényege még ugyanaz maradt. Egyébként nem tudom miből gondolja a védőnőtők, hogy azért mert 5,5 hónaposan nem szeret hason lenni Lili, nem is fog majd mászni, amikor itt lesz az ideje. Nem értem, hogy a mászásnak mi köze lehet a dyslexiához. De egy újabb kérdés, amit a Rendelő rovatban fel fogok tenni. Kép
Amit a szopiról mondott, ott meg visszakérdeztem volna, hogy egyből darabosat adtak a gyereknek?, mert akkor nem csoda, hogy szegény nem tudta mit kezdjen vele. Szerintem itt is csak a fokozatosság a lényeg, én még nem láttam olyan egészséges felnőttet, aki nem tudta megenni a rendes kaját. Jaj bocs, hogy így kirohantam, csak az ilyen hülyeségeken fel tud menni a pumpa.

Pankamama!
Engem is érdekel a grafológia. Ha lesz tali vihetek én is írásmintát?

Tényleg, akkor mikor legyen jövőhéten a tali, péntekhez mit szólnátok? Nekünk akkor kell bemennünk Tomival a kórházba UH-ra, és utána akkor oda tudnánk menni. Igy talán Iboly is el tudna jönni?
Iboly, péntek jó?

Ma reggel megtörtént a "pisivarázslás". Szerencsére megint elég hamar sikerült eredményt elérni (kb.10 perc), de Tomit rávenni, hogy addig ne forduljon a hasára, kész művészet volt. Percenként újabb játékkal kellett lekötni a figyelmét. Jövőhéten hétfőn lesz meg az eredménye, remélem negatív lesz most is.
Évi, nektek sikerült? Csongival mi a helyzet, sírós még?

Emese! Danival mi újság, minden rendben?

Jázminmama, Evey hol vagytok?

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya

Évi!
Akkor nektek is sikerült! Kép

Evey!
De jó, hogy újra jelentkeztél! Kép
Felsőoktatás ügyben nézd meg www.felvi.hu oldalt, ott minden infot megtalálsz, én is lelkesen szoktam olvasgatni mióta rátaláltam. Hátha jövőre, valami sikerül...

Ancsa
anyanyanya

Lányok,

akkor szögezzük le,
A HOLNAPI TALÁLKOZÓ ELMARAD! SAJNOS.

Itt a hideg front amiről Szilárd mesélt. Most bejött neki.....
ÚJ IDŐPONTnak jó lenne jövő kedd? Láttam, hogy a szerda többeknek nem jó.
Jelezzetek!!!!

Kriszta
Kriszta

Sziasztok!

Evey! Ne haragudj, nagyon szívesen küldenék képet, most borzasztó "bugyuta" leszek, de fogalmam sincs, hogy milyen módon lehetséges a dolog.Kép
"Felhomályosítanátok"?Kép
Fantasztikus, ahogy itt pörögnek az események, alig gyõzlek olvasni Benneteket. Gratulálok az újdonsült Kismamáknak!Kép

Anikó, még nem tudtam megnézni a képet, egyszerûen nem nyitja meg az oldalt.Kép

Most már csak egy kérdés. Szerintetek fontos a pelenkázószekrény? Azt is olvastam, hogy ágyon is lehet pelenkázni?

Katica
Katica

Katica!

Szerintem a pelenkázószekrény egyátalán nem fontos, csak a te dolgod könnyebb ha van. Mivel nekünk nagyon kicsi a szobánk, így pelenkázónk sincsen és már a második gyerköcöt pelenkázom az ágyon. Nekem nem okoz gondot, nagyon jól megvagyok nélküle, bár az első időkben amíg rá nem jöttem hogyan kényelmesebb elég sokat fájt a hátam.

Szia
Ancsa
anyanyanya

Sziasztok!

Evey, örülök, hogy újra itt vagy! Már nagyon hiányoztál.Kép

Adri is "hazaér" lassan, ha jól emlékszem!

Katica, nekem olyan kiságyam van, amihez pelenkázó is van. Szerintem nagyon praktikus, csak annyi hellyel kell több, ahogy kihúzod! Alá pedig lehet pakolni pl. pelenkákat. Nem tudom, hogy lehet-e még ilyet kapni, én örököltem.

Iboly, azt hiszem Csongi az "allergiát okozhat" tipikus esete. Kipróbáltam a banánt. Szépen kipattogott tole.

Errol jut eszembe, ma a DM-ben megláttam a bébiételeket. Gondoltam vásárolok "rosszabb" napokra belole. Hát csapdába estem. Vettem sima oszibarackot. Nem néztem meg rendesen, gondoltam, abba mi mást tehetnek? Képzeljétek TEJPOR-t tartalmaz. És rá van írva,hogy 4 hónapos kortól. Na bumm!

Csongi nappal teljesen kivirult! Be nem áll a szája, marha jól érzi magát. Viszont tegnap éjjel is kétóránként felsírt. Fog nincs. Kész rejtély eza gyerek!

Jó éjt

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok!

Milyen sokan írtatok, ez olyan jó... KépKép

Akkor tali törölve. Nekem bármelyik nap jó. Van egy lány itt közöttünk, mármint a Babaneten, chatre szokott felmenni. Én tartom vele a kapcsolatot és ő ajánlotta, ha jövő héten is rossz idő lesz akkor tud egy műv házat, ahol lehetnénk a 18. kerületben. Holnap fixálja a dologt. Jó ötlet??????

Ma reggel jól indult, Lili leesett az ágyról. Fél méter magas és hanyatt esett le. Pontosan nem tudom hogyan, csak a puffanást hallottam, mert én lusta dög aludtam. Sírtunk egy percig együtt, aztán Lili újra nevetett. Egész nap iszonyú lelkiismeretfurdalásom volt és úgy határoztam, hogy befejeztem az éjjeli vízadogatást, mert nem válik be. Tegnap éjjel Lili 3-tól 5-ig folyamatosan fent volt, hiába adtam neki bármit és ettől hulla voltam reggel. Mennyivel okosabb, ha adtam volna cicit és akkor 5 perc alatt elintéződött volna a dolog. Ez van. Majd alszom, ha férjhez adtam. Egyébként egész nap írtó nyügi volt Lili, alig maradt meg máshol csak a kezemben. Aludni összesen 3/4 órát sikerült és ettől hulla volt és nyűgös. Fárasztó nap volt. Nagyon szeretném, ha Lili találna vmit, ami az alváshoz köti és éjjel is megnyugtatja. Szerintetek mi legyen az? Hogyan adjam neki? Vagy ne erőltessem? Adjatok tanácsot!!! Kép

Snoopy! Remélem nem voltam túl tolakodó bár szerintem igen. Azért kösz, hogy elmontad. Mi sem voltunk másképp a terhesség alatt, én sem nagyon ugrottam a páromra és ő sem rám. Manapság pedig, ha végigaludhatnánk az éjjeleket minden más lenne...

PM! Akkor viszem a papírt és írok neked. De izgi... De csak kettesben KépKépKép Nagyon szoírtok Pankának!! Nagyon!!!!!

Zsóka! Jó ez az előmászás dolog... KépKépKép Igazad van.

Ildikó! Tudom, hogy hülyeség, csak én egy tapasztalatlan anyuka vagyok... De jó, hogy vagytok! Anyukám azt mondta, hogy ne turmixoljak, hanem nyomkodjam a krumplit meg a többit és nem lesz gond, az első perctől fogva.

Évi! Nem marad ki nappali cici, mondtam a páromnak, hogy szünetben hozza el és kap az én kicsikém enni. Egyébként meg csőrös pohárból hűtött tejcit. Bár fejni csak este lenne időm, akkor pedig nem nagyon van mit... Ti is így vagytok vele? Befejeztem az éjjeli teázást, vizezést. Jobban járok, ha enni adok. Ha hamar kel, akkor lesz egy kis víz, hogy megpróbáljam, ha csak szomjas, de, ha nem alszik vissza akkor cicire.

Evey! De jó, hogy újra itt vagy... A tea nálunk víz kicsit ízesítve édeskömény instant teával. Ennyi. No sugar. Én benne vagyok egy kertipartiba nálad. Lányok????

Jázminmama! Hogyan adod a meggyet?

Ancsa! Igazad van, de más egy védőnő szájából hallani ugyanazokat a szavakat. Lehet, hogy a lány is a védőnőjétől hallotta? Kép

Katica! Nekünk van pelenkázónk, kényelmes, mert nem kell hajolgatni. Ennek ellenére általában az ágyon pelenkázok. A mi pelenkázónk később komódként fog funkcionálni.

Most elteszem magam holnapra.

Puszi:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok Csajszikok!KépKép

Ne búsuljatok, akkor lesz a jövő héten tali, nekem is jó bármelyik nap, ovodások és egyéb elfoglalt mamákhoz igazodunkKép

Jó a XVIII. kerületi dolog is.

Evey! Ez nagyon szupi, ha lesz vénasszonyok nyara, akkor én benne vagyok egy kerti eszegetősbe nálatok. Olyan ari vagy. Ha nekünk 1x lesz házunk, ott is szervezünkbulitKépKép

Hihetetlen milyen jó kis csapat jött itt összeKépKépKépKép
Ma enyém a Net, Pankapapa odavan gokartozni.

Évi! Én értem amit írtál, csak nem jól válaszoltam, szóval ne érdekeljen, hogy nincs rendszer, majd beáll. Nekem van egy szupi módszerem és ha az egyik tali hétvégén lesz és eljösz, el is mesélem.

Anikó! Persze, hogy csak neked, ez nem publikus, "rikkancs" módszer, hogyasszongya: "közhírré tétetik az Anikó ilyen és olyan" KépKépNeked is elmesélem az elaltatós módszert a talin.

Ancsa! Jó, neked is megcsinálom.

Verus, Emese mi újság?

Na, ma itt volt a védőnéni és amikor megkérdezte, hogy mit eszik a gyerek, bavallottam, hogy csak gyümit. Hümmögött és kérdezte na és husit? Mikor mondtam, hogy 1 éves korig semmit, majdnem leesett az ágyról. Majd szépen előadást tartottam a La Leche Liga tanairól,- tudományosan - meg nem győztem, és olyan sajnálkozva nézett a lányomra mintha holnaptól kiküldeném a rétre legelni KépKép Na most 1:0 ide. Kérdeztem a no kúszás=dyslexia témáról, azt mondta nincs összefüggés. Most komolyan, hol képzik ezen szegény nőket? Tiszteletem és bocsánatkérésem az okos védőnéniknek.

Na jó, több hülyeséget nem írok, készülök lélekben a holnapi sebészeti " bulira".

Akkor jövő pénteken 11-kor, jó időben Margitsziget, rossz időben müv. ház? Írjatok, hogy jó-e és ki tud jönni, hogy fixáljunk.

Jó éjt,

Üdv:Pankamama
PM

Sziasztok Lányok!

Ma, négy éves korom óta elöször, fodrásznál voltam. Most még szokom, hogy frizurám van, de holnapra úgyis elalszom.

Bori meg kibírta a fodrászt, olyan kis ügyike.
Hallanátok, hogy nanog...Kép Pont, mint én. Ha valami sikerül neki, azt egy elégedett NA-val nyugtázza. És már utánozza azt, hogy HOPP és BUMM.
És folyamatosan mondja a magáét, mintha japánul beszélne. De anyanyelvi szinten. És már BRRRRRRRRRR-zik, meg csattogtat a nyelvével... És mondja, hogy VAVAVA a kutyákra. Pedig én mindig azt mondom neki, hogy kutyus...Kép

Képek: Én inkább a honlapunk címét írnám be, úgy egyszerübb: [url=http://communities.msn.com/BoriBartok" TARGET="_top]http://communities.msn.com/BoriBartok[/url]
Itt van három oldalnyi kép is.

Puszi mindenkinek:

Dia
Dia

Sziasztok!

Emese, Ildi, írtam nektek!

Hadd szálljak egy kicsit vitába mászás ügyben. Tény és való, hogy azoknál a gyerekeknél, akiknél fennáll bizonyos minimális agy károsodás, amire csak esetleg később, pl. iskoláskorában derül fény pl. a figyelemzavarból, a diszlexiából, azoknál a mozgásfejlődés is másképp alakulhat, pl. kimaradhat a mászás. A mozgás igen erőteljes kapcsolatban van az agy érésével olyan agy területeken is, amik később pl. a figyelemért és egyéb magasabb funkciókért lesznek felelősek. Ilyen értelemben tehát van összefüggés. DE! az marhaság, hogy a nem mászás diszlexiát okoz!!!! Mindkettőnek közös oka van, mint fentebb említettem, és mindkettő csak tünet. Ráadásul ha pont ez a gond, arra nem a mászás megtanítása a megoldás. Plusz vagyunk annyira sokfélék, hogy kategorikusan semmit sem lehet kijelenteni, hogy pl. MINDENKI, aki nem mászik, diszes lesz, vagy fordítva. Vannak hasonfekvő és hanyattfekvő babák, nekem a fiam az utóbbihoz tartozott, előbb állt fel, mint mászott, de aztán mászni is elkezdett. Hanna pont fordítva volt.Úgyhogy, anikó, emiatt nehogy hasra fektesd Lilit, ha amúgy utálja!!!!

A szilárd kajás kijelentés szerintem marhaság. A gyerek akkor fogadja el a szilárdat, mikor megérett rá. Hannus sokáig idegenkedett tőle, aztán egyik napról a másikra elkezdte enni, és most már reszket a kajáért. (Igaz, Zsóka?) Áron ugyanígy volt a darabossal, pedig ő 3,5 hónaposan kapott hozzátáplálást, mégis idegenkedett tőle.

Évi!
Jót nevettem a pisizacsis sztorin! Nem semmi!
Egyébként nálunk is összevissza szopizott Hanna, de mivel a szilárdat úgysem szopi helyett adja az ember, egyszerűen elkezdtem neki pl. délben adni, amikor mi is eszünk, függetlenül attól, hogy mikor szopizott utoljára. Viszont anyukádnak abban igaza van, hogy jó, ha lassan közel állandó körülményeket teremtesz neki az alváshoz, mert igényelni fogja.

Evey!
De jó, hogy megvagytok!!!! Én benne vagyok a kerti taliban, csak lesz még jó idő! KÉrdezni kérdezz nyugodtan.

Anikó!
Félő, Lili felzaklatódott az éjszakai alvásraszoktatási kísérlettől. Szerintem jól döntöttél, hogy inkább a cicit adod, de az ő kis lelkének biztos kell egy jó pár nap, amig helyreáll. Próbáld ki addig a kengurut vagy más egyéb hordozóeszközt.

Pankamama!
Pankának drukkolok holnap!

Szomorú vagyok, hogy nem találkozunk holnap, de ami késik, nem múlik. Én minden időpontra és megoldásra nyitott vagyok, legfeljebb Áron aznap nem megy oviba.

Puszi mindenkinek: Pele
Pele

Jaj, és elfelejtettem megírni!

A párommal megbeszéltük, hogy jövöre jöhet a következö baba, azaz, remélhetöleg jövöre ismét pocakos leszek!!!

Puszi:

Dia
Dia

De jóóóóó!

Úgy látom, mindenki kedvet kap itt ebben a jó csapatban a családbővítéshez!

Pele
Pele

Sziasztok Lányok!

Rohanásban vagyok...kicsit -önzésböl- örülök, hogy elmarad a tali, mert nem tudtam volna elmenni..De a köv. hét tuti jó lesz!!
Hannát kell még ide-oda hurcolni, hogy kivizsgálják mi is okozhatta ezt a rohamot!
Este bövebben!

Addig is puszi mindenkinek!

Anikó megkaptam a képet, még mindig aranyosak vagytok!KépKép

Verus
verus (verus)

Sziasztok Mamák!

Csak kiváncsiságból kukkantottam be hozzátok a "Friss kismamák topicból."

Jó volt titeket olvasni! Kép

Bár hamarost "idekerülök".
Üdv. Chris
Chris

SZijasztok!

Evey! Küldöm a képet, a múltkor elfelejtettem (ha megtalálom a cimed..).
Én is szeretnék kérni képeket, mindenkitöl : kiss_lara@yahoo.com
Eddig csak Jázminmamát + Gerit láttam, de olyan kiváncsi vagyok mindenkire!

Katica! Létezik olyan pelenkázó lap, amit a kiságyra lehet tenni. Aztán ha végeztél, eccerüen leveszed a kiságyról ezt a lapot. Kb.7000Ft.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Dia! Most nézegetem Borit! Tündéri! Nagyon aranyos! :-)))))))
Lara
lara (lara)

Sziasztok!

Nekem úgy tűnik mindenkiből süt a jókedv. Vagy csak belőlem? Most keltem fel egy 3/4 órás alvásból és ez jól esett, bár rövid volt... Kép

Chris! Szia, mikor kerülsz ide? Én is akarok ilyen fejet!!!!

Ma éjjel keltünk 1/2 3-kor, 1/2 5-kor, 1/2 7-kor és végleg 3/4 8-kor. Szóval reggelre hulla voltam nem beszélve arról, hogy emellett még vagy 3x felsírt este csak úgy. 11-től 1/2 3-ig sikerült aludnom egyhuzamban. Mikor fog ez megváltozni??? Ma megfőztem életem első krumplilevesét. Hát... A páromnak (kicsi édes mackóm) nagyon ízlett, azt mondta ki ne dobjam ő azt vacsorázik. A Bátyámnak is bejött, bár a répa nem főtt meg rendesen. A köv. már jobb lesz. Tisztára bezsongtam főzésileg. Olyan jó. Főzeléket is kéne csinálni, de mindig igyekszem úgy főzni, hogy az egyik kaja tuti ehető legyen. Főzelék mellé meg én nem szeretem annyira a levest. Legfeljebb sütök krumplit meg mélyhűtöttet, ha nem sikerül.

PM! Akkor nagyon kiváncsi leszek. Egyszer kielemezte az egyik ismerősöm az aláírásomat és akkor nagyon pozitívakat mondott többek között az anyaságról. Remélem te is csak jókat fogsz mondani, bár a kritikát is bírom. Kép

Pele! Köszi, hogy szakszerűen válaszoltál. Igen nagyon bezsongtunk attól, hogy kismama vagy, úgy látszik ez mindenkinél téma. Jövőre már én is az szeretnék lenni.

Verus! Akkor tényleg jó, hogy elhalasztottuk a talit!!! Hannusnak puszi megint.

Évi! Sorstárs!!!! Mikor fogunk már aludni legalább 6 órát egyhuzamban? Én már tudom. Mikor odaadom anyukáméknak Lilit és náluk fog aludni. Majd. Addig pedig marad a kelés.

Nekem jó a jövő péntek, ha másnak is. De én alkalmazkodom, mint PM. Az én párom a hétvégén 3 napos kanmurira megy a Balcsira. Szép lesz. Egész héten nem tudja majd magát kipihenni én meg megmondtam neki, hogy nem fogom hagyni aludni délutánonként. Szenyó vagyok?

Most megyek, puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Hát lányok kár, hogy elhalasztottuk a talit, legalábbis nálunk délig napsütéses jó idõ volt, és most kezdett csak el szemerkélni esõ.
Nálatok milyen idõ volt?

Képzeljétek el, nekem egy olyan ügyes és okos kisfiam van! Kép Ha hivjuk, hogy gyere ide, akkor már kotor is négykézláb, mint aki tényleg érti (lehet hogy tényleg érti?), ha odaért akkor meg kapaszkodik a kezünkbe és már áll is fel, vagy leül és nyújtja a kezét, hogy vegyük fel. Na dicsekvésbõl ennyi. Kép

Pele!
Igy már értem az összefüggést a mászás és a diszlexia között, de ez azért egész más mint amit Anikó védõnõje mondott. Kép

Évi!
Örülök, hogy Csongi nappalra újra jófiú lett. Bár szerintem te annak jobban örülnél, ha inkább éjjel lenne az! Nyoma sincs, hogy esetleg a fogacska készülödik kifelé?

Anikó!
Ha jól tudom kb. 8 hónapos kor körül kezdenek a kicsik valami kedvencet kiválasztani, ami helyettesíti az anyát ha nincs jelen, és ezzel szoktak aludni is. Szerintem érdemes megpróbálni, mert ha tényleg lesz neki ilyen ún. "átmeneti tárgya" akkor azzal meg tudja nyugtatni magát. Pele pontosíts kérlek!
Nálunk ez nem jött be, Timinek nem volt ilyen kedvence. Lehet, hogy az volt a baj, hogy mivel egy szobában voltunk, mindig ugrottam ha megnyikkant és így nem volt rá szüksége? Kb. mióta Tomi megszületett azóta alszik plüssállattal.
Megkaptam a fényképet, nagyon szépek vagytok! És mekkora nagylány már Lili! Kép

PM!
Nagyon szorítok Pankának, már biztos túl vagytok rajta! Hogy viselte a kisasszony?
Elképzeltem, ahogy elõadást tartasz a védõnõnek az LLL elveirõl. KépKép

Verus!
Várjuk a részletes beszámolót! KépKép

Chris!
Gyere gyakran, szívesen látunk!

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Sziasztok!

Végre sikerült ide is bekukkantanom! Mostanság akkora az e-mail forgalmam, hogy mire azokra válaszolok már nem jut idõ a Babanetre. Azért igyekszem!

Lara! Én csak várom …várom…várom… azt az emilt…. és az ígért képeket… Kép

Geri! A meggyet kimagozom, nem hámozom és botmixerrel pürésítem. Szoktam barackot és almát is keverni hozzá, mert elég savanyú, ha magában adom, akkor egy pici cukrot is teszek hozzá. Jázmin imádja! Olyan aranyosan szürcsöli Kép!

Evey! De jó, hogy újra írtál! Szintén meggyügyben: én 10 kg-ot tettem el a fagyasztóba, nem mindet szántam bébipapinak, mert én a meggylevest is nagyon szeretem Kép. Szoktam adni belõle most is Jázminnak, de inkább a téli „ínséges” napokra spórolok. Barackból is eltettem a fagyasztóba olyan 7 kg-ot (hámozva, felezve, 3 barack/tasak). Alma az lesz télen is, úgyhogy ezt a hármat fogom majd kombinálni.

Sajnálom, hogy az esõnapos tali sem hétvégére esik, mert így most sem tudunk menni Kép. Na de majd legközelebb Kép!

PM! Ez az íráselemzõs dolog engem is érdekelne Kép! Én nem megyek a talira, mi lenne, ha scannelnék be egy oldalt a kézírásommal? Olyan kíváncsi lennék! Nekem még soha nem nézték meg így az írásomat.

Megvettük a Peg Perego-s etetõszéket tegnap! Hát nagyon-nagyon jó Kép Kép Kép! Pont olyan mint amit elképzeltem! Hatalmas tálca, dönthetõ ülés, 7 magasság, profi biztonsági öv, nagyon stabil, puha és mosható az ülése és emellett még gyönyörû is! Ha valaki esetleg gondolkodik rajta, hogy ilyet vegyen annak bátran ajánlom, szuper!

Nekem is van új hírem a babócáról! Jázmin 3 napja mászik! Vagyis inkább kúszik, mert ez még nem az a négykézlábas változat. Olyan mint egy kis pöttöm hernyó ahogy csavargatja a popsiját és rúgja elõre magát Kép. És elképesztõ gyorsan megy! Kiszemel valamit (nyomtató, hintaszék), felcsillan a szeme, kinyújtja kis nyakát, kiszemeli a célt és indul becserkészni. Tök aranyos!

Ja, és az Evey által felsorolt leányzók (Lara kivételéve) még nekem sem küldtek képet Kép! Nem szép dolog! Pedig én annyira várom!

Akinek most nem sikerült írnom azoknak sok puszi Kép!

Jázminmama
Jázminmama (jázmin

Kedves Anyukák!

Lenne egy kérdésem Hozzátok, hiszen ti már tapasztaltabbak vagytok:
Mi a párommal úgy tervezzük, hogy az elején egy szobában lesz velünk a pici babánk. Arra lennék kíváncsi, hogy a csöppséget mennyire zavarhatja pl. a zenehallgatás (nem hangos). Ugyanis sokat hallgatok zenét, szeretnék majd akkor is ha otthon leszek vele, de nem lenne jó ehez másik szobába vonulni. Mindenhol azt olvasom-hallom, hogy a magzat világa sem csendes, sőt. Akkor idekint sem zavarja annyira a hang, ugye?
Kérlek válaszoljatok erre nekem!

Köszönöm!

Mamacica(21hét4nap)
Mamacica

Sziasztok!
Ha mindenki úgy akarja, akkor a doki bácsim szerint 2002. január 20-án leszek ketten.
A Kismamák sokat beszélgetünk a babakocsikról, írnátok a tapasztalatatotokról?
Kiságyakról?
És, ha valaki tud jót vagy ne adj isten rosszat a MÁV Kórházas dr. Kelemen Csabáról?

Gerianikó!
A fej: clipart
{smile}, clipart után folyamatosan legyen a smile, csak másként nem tudom leírni, mert különben a fej jelenik meg.)

Sok puszi nektek, és a csemetéknek.
Üdv. Chris a hordozórakéta
Chris

Szia Gerianikó!
Többféle fej elérhetõsége: Nyisd meg a dokumentáció alatt lévõ formázást, majd egyéb formázások, majd képek, mellékletek, jelzések, és itt klikk az index-re.
Jók nem?
Pusszzz! Kép
Chris
Chris

Sziasztok!

Mamacica! Ahogy hazavittük Csongit a kórházból, a férjem bekapcsolta mellette a magnót, hogy szokja. Ez muködött is hónapokig, simán elaludt bármilyen zajban, beszélgetésben. Mostanság van az, hogy nyugit kell körülötte csinálni általában, mert nehezen alszik el, mindenre odafigyel. Ettol függetlenül, ha már nagyon álmos, pl étteremben is elaludt. Szerintem a zene nem fog neki ártani! Bár ez is gyerekfüggo.

Jázminmama, ez a kúszás dolog ismeros! Gurulva, kúszva, de mindent elér Csongi. Valamelyik nap "szétrugta" a számítógépet. (Mellesleg megjegyzem, imád a billentyuzettel játszani. Ütögeti, és közben nézi a képernyot! Tuti számítógépes fickó lesz beloleKép)
Én nagyon bánom már, hogy lusta disznó voltam és itt rohadt meg az oszibarack a hutobe.Kép Miért nem tettem el belole. Én kis konyhaboszorkány...KépTe milyen kis elorelátó vagy!Kép

Geri, most akartam én is hozzákezdeni az éjjeli tea-víz adáshoz. Én nem tudom mi van, de kb. 1-2 óra körül felébred. Aztán változó idoközönként felsír. Néha cicizek vele, de óránként mégse lehet! Van amikor elalszik magától. Álmodik valamit, vagy fáj neki valami? Nappal hétördög, éjjel mi történik vele? Már visszaköltöztem a szobájába, mert nem egybenyílik a két szoba, át kellett másznom a férjemen, végigbotorkálnom a folyosón, van amikor fél óránként. Ráuntam. Úgyhogy most megint egy szobában vagyunk. Abban reménykedem, hogy átmeneti a dolog, és azért még lesz ez jobb is. Bár én örülök, hogy nappal jó kedve van. Rengeteget játszok vele, és az valahogy engem is feltölt energiával. De ennek az állandó alváshiánynak biztos meg lesz a következménye!

PM, mi újság Pankával? Hogy viselte? És Te?

Ancsa, a fogacska hetek óta irtóra be van duzzadva. De hogy mikor bújik már ki? Tényleg nagyon ügyes kisfiad van! Jó gyorsan fejlodik! Elpakoltál már elole?

Dia, olyan jókat mosolygok a leírásaidon, szinte látom magam elott azt az édes Borkát! Gondolom tele van a szíved örömmel! Nagyon klassz lehet!

Verus, kitartás!

Emese, hogy van a kisfiad? Remélem nincs baj, elég régen jelentkeztél!

Pele, olyan okos dolgokat írsz! Tök jó, hogy itt vagy!

Ja, még annyit, hogy szombaton megyünk az uncsitesóm esküvojére. Jön hozzánk anyósom, o vigyáz Csongira. Egy kicsit frászban voltam, hogy mi lesz éjszaka, de végül is úgy döntöttem, hogy legfeljebb egy este nem alszik a mama. Most ha állandóan az jár a fejemben, hogy mi van otthon, akkor tuti nem tudok felengedni, mulatni. Már pedig, az most nekem szerintem nagyon jót fog tenni. Fürdetés, elalvás, aztán elhúzom a csíkot. Majd 2 óra körül hazaugrok, meg lesz nálunk mobil. Lehet, észre sem veszi, hogy nem én vagyok mellette! (Nehogy azt írjátok, hogy észre fogja venni, mert akkor irgum-burgumKép)

Sziasztok

Évi
Évi (Évi)

Sziasztok Lányok!
Nekem nem jó hétközbeni tali egyáltalán, azért is gondoltam, hogy csinálhatnánk egy kerti partit nálunk. Jövö héten lesz Adri baba keresztelöje, utánna levö hétvége esetleg jó lenne? Akkor legalább Jázminmama is eltudna jönni! Azért az is jobb, hogy van fürdö, WC, stb. Mindenki írjon, hogy mit szólna hozzá! Ki jönne?
Nagyon jól esett, hogy hiányoztam nektek! Puszi érte!Kép
Megyek a Corába hétfön, mert bébiétel akciók vannak, jó beszerezni egyet-kettöt a nehéz napokra.

Geri, Évi! Én is sorstárs lettem az éjszakázásban, de nekem a nagyfiam ébred óránként és sír. Bemegyek, lefekszem mellé, elalszik és kimegyek. Elég fárasztó. 6-7 körül Adrián kel, utánna meg lassan kelnem kell az ovi miatt. Adrián újra elalszik, felkeltem, irány az ovi. Elég zürös a dolog egyenlöre.
folyt.
Evey

folyt.

Geri! Letöltöttem magamnak a "pocakos" fotót, tök jó! Köszi az új képet, tényleg jól sikerült, csak elég nagy, nem tudom egyben megnézni. A fözést gyakorold! Én nem tudtam fözni 5 évvel ezelött, most meg már elég profi vagyok! Bele lehet jönni!
Nekünk bevált a következö az esti fekvésnél: szopi, büfi, leteszem, felhúzom a zenélö játékát, a forgó-zenélöt csak megpörgetem (már nem müködik), a kiságy rácsára mindkét oldalról ki van kötve egy-egy textil pelus, olyan távolságban, hogy csak a végét éri el, azt a kezébe adom és a csücsköt gyürögeti, szopogatja és ez megnyugtatja. Néha egy kis nyügi, nem megyek oda, ha nem kezd el nagyon sírni. Általában elalszik hamar. Igaz elötte mindkét ciciböl fél-fél órát eszik. Próbáld ki! Remélem bejön!Kép
folyt.
Evey

folyt.

Iboly!
Jól vagytok? Lezárult már a kutya ügy? Küldök a kisfiadnak puszitKép Kép Kép

Emese!
Jobban vagytok már? Dani jobban van! Neki is puszi: Kép Kép Kép

Verus!
Nektek is gyógyító puszi! Kép Kép Kép

Pankamama!
Panka hogy van! Neki is gyógyító puszi! Kép Kép Kép
Én is vihetnék írást?

Ancsa, Jázminmama!
Nektek meg gratulálok az ügyes babákhoz! Én még egyenlöre örülök, hogy nem kell még elpakolni mindent! Kép
Köszi az infót a sulikról!

Adri!
Megkaptad a fotókat? Én is várom a tieiteket!
Leevi baba hogy van?
folyt
Evey

Katica!
Képet úgy tudok küldeni, hogy job gombbal kijelölöm, majd rákattintok, ott van, hogy küldés, rákattintasz, ekkor bejön, hogy levél címzettje, rákattintasz. Ekkor bejön, hogy kinek akarod küldeni és írhatsz hozzá szöveget is. Remélem sikerül és érthetö voltam.
Mi csináltattunk egy kis szekrényt, tetejére elforgatható pelenkázórészt (középen csavar van),ha már nem kell, egyszerüen levesszük a pelenkázó részt és szekrény marad csak. Van benne három fiók, kettö polc. Nagyon praktikus, ha akarod lefotózom és elküldöm a képet, lehet, hogy a férjed is meg tudja csinálna, ha ügyes kezü.
folyt.
Evey

folyt.

Évi!
Szerintem elég csak a mobilt elvinned a lagziba, azon úgyis elér az anyósod, ha gáz van, de az úgysem lesz, legfeljebb nosztalgiázik egy kicsit, hogy milyen az éjszakázás. Gondolom úgyis elég egy kis dédelgetés Csonginak, ha fent van. Érezd jól magad és ne gondolj folyton arra, hogy mi lehet otthon, mert akkor nem tudod magad jól érezni. Kép

Lara!
Képet küldöm! Címem: kovacseves@matavnet.hu
folyt.
Evey

folyt.

Cili2!
Mi van veletek?

Gabi1!
Hogy vagy? Már elmúlt a vérzés? Remélem! Kép

Újdonsült elsö naposok!
Hogy vagytok? Megy a szopi?

Mamacica!
Szerintem nyugodtan hallgathatod a zenét, csak hallkan. Késöbb úgyis észreveszed, ha a baba nyugalmat kíván!

Chris!
Babakocsi: nekem bevált a kétfunkciós, mert van babaülés a kocsiba és így felesleges a mózes.
Kiságy: hagyományos régi kiságy, amelynek a rácsát lehet állítani, le is lehet venni. Kikkó 3 éves koráig benne aludt, le volt véve a rács és reggel egyszerüen kijött belöle. Egyébként már a harmadik gyerek gyüri, az elsö gazdája már 18 éves.
Kipróbálom én is a fejet, a próbaterületen.

Moni! Megpróbálom megszerezni a szopis teám összetételét, még azt megpróbálhatnád, hátha neked is bejön. Hogy megy egyébként a szopi? Kell a pótlás?

Pele! Külsö-belsö gyerekek hogy vannak? Kép

Madárka!
Jobban vagy már? Kép

puszi: Evey
Evey

Sziasztok!

Igazából egy kérdéssel fordulnék hozzátok, mert még (sajnos) nem tartozok ide, de hamarosanKép Szóval emlékszik valaki, hogy mikor volt a babája 1880g körül? Vagy hogy mekkora volt 30 hetes korában? Köszi előre is.

Tikk
Tikk

Szijasztok!

Jázminmama! Ma küldöm, csak gyözz válaszolni:-))
Evey cimét nem találtam:-(((((

Lara
lara (lara)

Sziasztok!
Evey! Köszi a válaszokat!
Kiságy: pelenkázós vagy "csak" pelenkázó-lapos?
Nem tud valaki valamit az én dr. Kelemenemrõl?
Ahogy látom a Friss Kismamákból egy páran áttekintgetünk hozzátok! Kép

Sok Pusszzz! Chris
Chris

Evey!
Még egy: A babakocsinál, ahogy én látom elég jónak ítélik meg a Pierre Cardint. Véleményetek?
Pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!

Én is panaszkodok egy kicsit az alvásról. Kép Néhány hete már olyan jól beállt, hogy éjjel max. 3-szor keltünk, hát erre tegnap vagy 6-szor ébredt Tomi. Már nekem is minden bajom volt, mert mikor visszaaludt és tettem vissza a helyére biztos hogy felsírt és nem akart ott aludni. Ha mégis sikerült, akkor fél óra múlva ébredt. Elég fárasztó volt. Ezért aztán majdnem egész éjjel velünk aludt, de akkor meg a cicimrõl nem akart leszakadni, ha véletlenül kicsúszott, már reklamált. Mondanom sem kell hogy sajog. Remélem a ma éjszakánk nem lesz ilyen szörnyü. Csak a fogára tudom fogni, mert rendesen szopizott, hanem rágta Kép, dehát nem rágóka. Kép

Mamacica!
Szerintem ha nem hallgatod nagyon hangosan a zenét, akkor biztosan nem fogja zavarni a kicsit. Tomi még most is elalszik úgy, hogy a tévé be van kapcsolva.

Jázminmama!
Gratulálok az ügyes kislányodhoz. Ugye milyen aranyosak, mikor valamit kiszemelnek és utána iramodnak, mint a vadászkutyák. Kép

Chris!
Szintén a kétfunkciós kocsikat ajánlanám, nekem az elsõnél olyan volt. Most Tominak már háromfunkciósat vettünk (mert olyan szép volt Kép), de már nagyon megbántam, mert csak itt a faluban tudok vele közlekedni. Itt nagyon jó, mert a rossz utakon jó a rugózása, és nagyok a kerekei, de ha Pestre kell mennem oda nem tudom vinni a kocsit, mert baromi nagy és nehéz.
Kiságy; nekünk hagyományos, három magasságba állíthatós van, Timiét mostanában kell majd cserélnünk, mert Õ már kinövi (2,5 éves).

Évi!
Akkor annak a fogacskának most már ki kell jönnie hamarosan! Kép
Muszáj volt elpakolnom, mert Tomi mindent elõszerettel megfogdos és megkóstól amit nem kellene. Egyik kedvence neki is a számítógép (a modern kor csemetéi Kép) és az abból kilógó zsinorók. Másik meg a lányom bilije, akár pisisen is. Kép
Esküvõ miatt csak nyugi, lehet hogy Csongi olyan jó lesz, mint egy kisangyal, mert tudja, hogy a mamától nem fog cicit kapni, ezért ha fel is ébred, hamar visszaalszik. Ha meg nem, akkor legfeljebb tényleg nosztalgiázik majd a mama.

Evey!
Kertiparti nagyon jó ötlet, csak azt nem tudom, hogy fogok hozzátok eljutni, ha ebben maradunk! Kép
Na majd megpróbálom puhítani a páromat, hogy vigyen el, csak Õ nem szereti az ilyen összejöveteleket. Elég magánakvaló típus.

Tik!
Ha jól emlékszem a lányomat saccolták 28 hetesen 1800 grammra. Az Õ BPD-je akkor volt 87-es. A fiamat nem saccolták, neki 89-es volt a feje. Mindketten megszülettek a 38. héten.
Miért kérdezted?

Lara!
Küldök én is neked képeket!

Sziasztok

Ancsa
anyanyanya (anyanyanya)

Szia Anyanyanya!

Köszi az infot. Azért kérdeztem, mert nekünk azt mondták, hogy 1300g a normális ebben a korban, de már ketten ráerősítettek, hogy ez nem így van, úgyhogy teljes a nyugalmam.

Tikk
Tikk

Szijasztok!

Evey! küldöm!

Tikk! A 29.héten az én babám 1280g volt, a 30.héten 1350g.
Ez a könyvek alapján átlag értéknek tünik.
1880g kb. a 32-33.héten szokott lenni a magzat persze ez csak tankönyvi érték.

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Sziasztok Lányok!

Van egy kis idöm, úgyhogy gyorsan írok nektek!Kép
Ill. ahogy Chris-töl tanultuk Kép
Tényleg jók!!

Chris, gondolom a hordozórakétaságod nem a méretedre, inkább az állapotodra utal..

Kriszta, édes vagy, hogy nekem is gratuláltál, de én -bízom benne- nem várok babát..Kép aztán ki tudja..KépKépKép

Snoopy, a mentöstisztet Attilának hívták, kb. 185 cm. magas lehet (piros mentös kabátban volt..KépKépKépKép-ebböl rögtön tudod, hogy kiröl is van szó, igaz?Kép szóval olyan velünk egykorúnak saccoltam és a Markóból jöttek ki. A doktor szerintem inkább csak velünk volt nagyképü, úgy tünt, hogy a sráccal nem igazán, aztán az is lehet, hogy nem vettem észre..
Egyébként inkább óvatos legyen a papa, mint ellenkezöleg: ui. anyukám mesélt olyanról -ö szülésznö-, hogy volt olyan -állítólag intelligens- fickó, aki még a 6 hetet sem tudta kivárni, ezért szegény feleséget vissza kellett vinni újabb gátvarrásra..no comment! Az én férjem is félt az elsö terhesség alatt, de aztán rájött, hogy ha minden OK, akkor finoman bármit lehet..KépKép Szerintem a köv.-ö terhességed alatt már nem lesznek ilyen "gondjaid"!Kép

GeriAnikó: igazad van tényleg mindenkinek jó kedve van és ez olyan jó!!Kép

Bár van ami miatt aggódhatok, ui. Hannának lehet, hogy egyfajta "visszafolyásos" -reflux-betegsége van, ami okozhatja ezt a hirtelen rohamot. Ehhez, ha a szakember is úgy látja, akkor egy ún. GOR-vizsgálatot csinálnak, ami 24 órás gyomorszondát jelent.KépKép 21.-ére vagyunk berendelve, remélem, hogy megint csak túllihegték ezt az egészet..

Képzeljétek, találtunk a Tominak egy olyan sulit, ahol nem "gond", hogy tud már olvasni, tud számolni és sokat betegeskedik iskolaidöben..szóval nagy örömére beirattuk, jár suliba és ha ne adj'Isten megint hónapokig betegeskedik, akkor taníthatom itthon tovább és nem kell emiatt osztályt ismételnie..van pszichológusuk, sóbarlangjuk és állami..
Bízom benne, hogy jó lesz!
Olyan cuki volt, az elsö tanítási nap reggelén 6 óra 10-kor megjelent az ágyunk végében totál felöltözve, tasival a hátán és közölte, hogy indulhatunk a suliba..Kép
Kari ovis lett, nagyon tetszik neki, olyan kis édes ö is!!Kép
A kis Jancsiba meg az ördög bújt..mint Évi Csongija nemrég, Ö is sokat sírdogál, és szinte le se lehet szedni a mellemröl..én is minden trükköt bedobtam, eddig semmi hatása!
Ma vettem neki egy bébi "fogkefét", ez tulajdonképpen ínykefe és a fájós fogínyt kell vele masszírozni és van benne még egy kefe, ami majd az elsö fogakat hivatott mosni. Hát majdnem megzabáltam olyan édesen tartotta a kis száját amíg dörzsöltem az ínyét!
Egyébként egyre biztosabban ül egyedül, kúszásban szinte profinak mondható, nincs cél amit el ne érne..vége a "lerakom és elgügyög magában" idöszaknak!! Nálunk is nagyon fontos lett az, hogy lásson, nem szereti, ha nincs velem! (Én se nagyon, de azért tusolni és pisilni még mindig egyedül szeretek!KépKép

Mamacica, nálunk a nagy szoba a nappali, ami egyben a mi hálónk is és Jancsit nem zavarja, ha mellette TV-zünk, zenét hallgatunk vagy a tesói nyüzsögnek! Szerintem amihez magzati életében hozzászokott az nem lesz neki idegen!(aztán az is lehet, hogy mire ezt olvasod, már válaszoltak neked, csak én most kapcs. nélkül dolgozok!)

Pele, hogy vagy?
És Madárka? Rosszullétek? Remélem jobban vagy már!

CsKati? Mi újság van?

Evey, mi Tahiban laktunk évekig -söt Sztendrén albérletben is fél évig- és szinte egész Szentendre környékét bejártuk már!! Szép környéken laktok! A kerti-party jó ötlet, de lehet, hogy csak tavasszal lesz aktuális, nem? Irtó hideg van, én nagyon fázok! És nem tünik úgy, hogy lesz majd vénasszonyok nyara!
Kikkónak hogy tetszik az ovi?

Dia, frizkó? Sikerült nem elaludni? Tényleg milyen lett? Olyasmi amit mindig be kell löni? Mert akkor nem irigyellek! Én nagyon szenvedtem, amikor olyan volt! Jogsi ügyben, ne haragudj, de nekünk nagyon nem fér bele a 3 részletes fizetés..találtam az Üllöi úton egy céget, akiknél az elméleti-díj befizetése után 10 havi részletben lehet fizetni! Sajnálom, mert biztos jó oktató az apukád, bízom benne, hogy akit választok hasonló típus lesz! Hétfön kezdek!!!!

Nagyon hosszúra nyúlt a mondandóm, bocsi!

Puszi mindenkinek: Verus
verus (verus)

Sziasztok Lányok!

Hát azzal kezdeném/tudom hát-tal nem kezdünk/, hogy nem csinálták meg a műtétet tegnap, mert a dolog nem az aminek látszik, ez valami aneurisma circo...bigyó, és mivel alatta artéria van mindenképpen le kell szedni, mert ha elkaparja, akkor nagyon vérezne. Így jövő pénteken reggel visszük be, és altatásban fogják leszedniKépKépKép
Előtte vinnünk kell az aneszteshez vizsgálatra is. A műtét reggelén 5 órától már nem ehet semmitKép Ezt, hogy magyarázom meg a lányomnak? Így aztán a tali sem jó jövő pénteken. Remélem minden O.K. lesz. Rólunk ennyit.

Evey: Ha a 15-i szombatra gondoltál az nekünk jó du.4-ig /este koncertre megyünk Kép/ és szívesen mennénk a kertetekbe.

Lányok 1 baba és egy mama elfér a kocsinkban.
Aki akar hozhat írást a talira, de csodát nem tudok tenni ott pár perc alatt, a komolyabb elemzés pedig 4-5 napot vesz igénybe.

Jázminmama! A scannelés nem jó, de ha tudsz faxolni az O.K.

Verus! Nálatok aztán minden van, biztosan nem unatkozol. Jó tanulást!

Cs. Kati! Merre vagy?

Évi! Meglátod még az is lehet, hogy Csongi végigalussza az éjszakát és akkor meg is van a megoldásKépKépKépJó mulatást.

Anikó! Nem is tudom mit mondjak, úgy sajnállak. A módszert hétfőn megpróbálom leírni ha még nincs eleged a tanácsaimból. Kép

Minden ügyes kúszó-mászó apróságnak és szüleinek gratula, mi még ilyeneket nem tudunk. De majd....

Akkor tali ügyben lányok mi legyen???????????

Na most megyek a dolgomra, akit kihagytam annak bocsi, majd hétfőn jövök, most meg a Bükkbe megyünk.

jó éjt,

Üdv:Pankamama
PM

Lányok!

Elvileg nekem is jó a 15.-e..és elég messze van ahhoz, hogy megjavuljon az idö!

Képzeljétek, rácsapódott a lift ajtó a bal kezem egyik körmére..iszonyatosan fáj!Kép A gyerekek bíztatnak, hogy vegyek lila körömlakkot, úgy kevésbé feltünö...Kép
A gépelés is csak egy kézzel megy, de kissé lassú így!

Jó éjt mindenkinek!

Verus
verus (verus)

Szia Mindenki!

Megint egy fárasztó nap után, nemrég jöttünk meg Bp-ről, tudjátok Lilit vittük egy ortopédus ismerőshöz. Azt mondta kötött csípő, napi 5-6 torna és egy hónap múlva újabb vizsgálat. Aztán irány a Megatoys etetőszék vásárlás, Brevi, ugyanazt tudja, mint Jázminmamáé. Jó nagy, és kék-sárga. Aranyos. Egy gond nem levehető az asztal. Aztán Ikea, vettem dobozt a pici kinőtt ruháinak, mennek anyukámékhoz a padlásra. Jó sok van belőlük. Aztán Cora, akciós Pampers pelenka vásárlás és jó mérges voltam, mikor itthon megnéztem, szerintem semmi méretkülönbség sincs a maxi és a midi méret között. Csak az ár. de az sok. Szóval betankoltam. Ja és vettünk egy édes kabátot őszre nem volt vészes ára 5000 Ft és bundás. Bordó színű és satyekot is vettünk hozzá. Meg még egy pár dolgot, többek között egy fogínyvakarót mi is.

Évi! Mulass nagyon jól, érezd magad fergetegesen és ne gondolj arra, hogy Csongi sír. Biztos, hogy fog, de nem utánad, hanem, mert amúgy is szokott. Anyósod meg nem fog minden könnycseppnél ugrasztani ne aggódj. Jövő héten mi is megyünk az uncsitesóméra, jön Lili is, aztán vagy alszik a hajón vagy nem. Ugyanis az ott lesz és menni fog, így nem lesz kiszállás. Alvás téren no változás, éjjel is kb. 6x keltünk, de kezdek automatikus lenni. A dokibácsink, aki mellesleg a barátunk is javasolta, hogy menjek el kineziológushoz. Lehet, hogy Lilinek vmi lelki eredetű oka van, hogy felsír esténként többször is. Na most, ha igen, akkor rajtam keresztül feloldja ezt és akkor Lili aludni fog reggelig. Állítólag már másoknál is bevált. Kíváncsi leszek, kedden megyek majd beszámolok. Mit szoktál játszani Csongival?

Mit szoktatok játszani kortársak?

Mamacica! Szerintem hallgass nyugodtan zenét, ha nem tetszik majd a picinek úgyis szól. De halkan először.

Chris! Nekünk is kétfunkciós a babakocsink ABC Design, jó nehéz, de minden funkciója megvan, ami egyszerüsíti a használatát. Szerintem felesleges 3 funkciósat venni, mert a mózest nem sokáig használod, és a 3 funkciósnak általában nem túl jó az ülős része. Ez az én tapasztalatom. nekünk hagyományos kiságyunk van, rácsos és nem lehúzható oldalú. Fa és nagyon csecse.

Evey: nekem nem jó a szept. 22 szombat akkor ugyanis Andics világtalálkozó van 150 ember talija, de szerintem az lenne a legjobb, hogy nézzük az időjárás-jelentést és a hét közepén sacc/kb megtudják mondani, hogy milyen idő lesz és így tudunk esetleg később is tervezni ilyesmit. Októberben is lehet még 25 fok. Vagy csak én szeretném?

PM! Mi van már??? jelentkezzKépKépKép

Tikk! Nekünk 28. héten Lili 1,5 kiló volt. Ne olvasd a nagykönyveket, mert neleőrülszKépKép Mi sem vagyunk egyformák.

Verus! Még egy csemete????? Atyám... Tominak jó sulizást, Karinak jó ovizást, Hannusnak javulást, kitartást, Jancsinak jó mászást, neked pedig kevés gyalogost kívánok. Tényleg gumifákat ültetnek Bp-en? Te mázlista... Jut eszembe: egyedül pisi? És hagynak????

Lili sajna nem marad meg csak olyan emberekkel, akiket gyakran lát. Ilyen kb. 5-6 ember van. A szülein kívül Anyukám, bátyám, Apukám talán. Szóval nem nagyon lehet rábízni senkire. Ha lerakom a szőnyegre általában nem játszik, hanem nézelődik, beszélget magában, emelgeti a lábát. ez ugye nem baj? Nem muszáj intenzíven játszania.

Katussal mi van?

Képzeljétek van a Megatoysban egy srác, aki csak akkor hoz ki neked vmit a raktárból, ha adsz neki pénzt. Addig semmi nincs, minden kifogyott és ami ki van rakva használhatatlan. Jó, nem? Már 2x kifogtuk, harmadszorra már nem fogjuk.

Most puszi mindenkinek:

Anikó
Gerianikó

Pm! Most olvastam, kitartás!!! Adjál jó sok kaját előtte, aztán nem lesz éhes szegényke. Sok puszi neki.

Verus! Gyógypuszi a körmöcskédre. Én bordóra festettem, mikor 4 körmömet odacsuktam az autóajtóhoz.

Anikó
Gerianikó

Sziasztok!

Már aludnom kéne, de csak most sikerült végre végigolvasnom a hozzászólásokat.
Már megint konstatáltam, hogy nem kéne ennyi idõt kihagynom Kép
Pedig igyekszem, jövök amikor csak tudok.

Döbbenten olvastam a történéseket, Emese Danija, Verus Hannusa, Dia esendõ Borija ... nagyon örülök, hogy már mindenki jobban van Kép

PM! Szegény PankaKép Én is csak azt tudom mondani, hogy kitartás!!! Sok-sok puszi neki!!! Azért próbáld meg szerintem "felkészíteni", mond el neki mi fog történni, állítólag írtó sok mindent megértenek, megéreznek, amit mi nem is feltételeznénk róluk.
Az elaltatásos sztori engem is érdekelne, és írást viszek én is a talira, egyáltalán nem baj, ha több napig, vagy akár hétig tart az elemzés Kép A munkahelyemen a Vezér annak idején megnézette az önéletrajzomat grafológussal (persze én csak fû alatt tudtam meg késõbb), úgyhogy kiváncsi vagyok mit olvastak ki belõle, mit tudtak meg rólam.
Milyen világjárók letettek! Jó utat nektek!

Nagyon sajnálom, hogy elmaradt a tali.
Nekünk tulajdonképpen bármilyen idõpont jó, a hétköznap fõleg, a hétvége is, azzal csak az a gáz, hogy a nagylány kéthetente az apjánál van, és biztos kiakadna ha kimaradna a buliból.
Viszont a rossz idõ esetére tervezett mûv. házzal, vagy fedett játszóval az a gondom, hogy oda el is kell jutni... ha esik az esõ nem túl kellemes babakocsival a tömegközlekedés.
Evey kerti partyja nagyon jól hangzik. Lányok ne legyetek már ilyen pesszimisták, lesz még idén is vénasszonyok nyara! Amilyen bolond az idõjárás októberben mehetünk strandra újra. Úgyhogy én még nem is pakoltam nagyon mélyre a napozókat...

Geri! Megnéztem a pocakos fotót, nagggyon teccccik! A fiss képet meg rólatok köszi, tényleg szépek vagytok, a férjem szerint Lili hasonlít a mi Kittinkre! Alvásproblémáról meg akartam neked írni, de túl hosszú lenne, majd a talin, ha el nem felejtem.

Már nagyon érik az a találka, egy jó kis dumcsi!

Évi! Napirend nálunk sincs, Kitti már 6,5 hónapos egyszer adok neki gyümit egy nap valamikor "délben". Sose sikerül két nap ugyanabban az idõpontban, volt már hogy du. 4-kor volt "dél". Nem izgulok, fõ a lazaság, majd kialakul valamikor valami. A napközbeni alvás meg mostanában úgy történik, hogy látom, hogy a lányzó mikor álmos, akkor szépen beteszem az ágyába, kezébe adok valami rongyocskát (textil pelus, kendõ, akármi) elkezdi gyûrögetni, oldalára fordul és már alszik is. Édes Kép

Ma volt nálunk a védõnéni, és nagyon mondogatta, hogy most már azért kell a fõzelék. Hááát, nem tudom mi lesz, a gyümit sem nagyon akarja enni. 7 hónapos koráig semmiképp nem adok fõzit, aztán majd meglátjuk. Most tartunk ott, hogy már két féle gyümit keverek, eddig magában adtam, hogy kiderüljön hogy reagál rá.

Még egy millió dolgot akartam írni, majd megpróbálok sûrûbben jönni (mindig ezt mondomKép). Nem is tudtam reagálni mindenre amire akartam. Ne haragudjatok!

Jaj, jaj, hát ezt azért nem kéne kihagyni: Pele!!!! Gratulálok!!!! Úgy megörültem mikor olvastam a hírt!!! És persze hogy egészséges lesz, meg gyönyörû mint a tesói!!!
Kérdésem nekem is lenne hozzád mint pszihológushoz, de igazán nem akarlak zaklatni. Nekem is te vagy az egyetlen pszihi ismerõsöm. Szóval kérdezhetek?

Sziasztok!
Jó pihenést Mindenkinek!
Kati
cskati

Sziasztok Lányok!

Bocs, hogy nem voltam, de egy kicsit pörögtünk...Kép

Köszi a kedves szavakat a képekre.

A hajamat már másnapra totál elaludtam, és mivel amúgy göndör, de egyenesre volt szárítva, ma már meg sem mondaná senki sem, hogy fodrásznál voltam...Kép

A párom Krakkóban van, turnéznak. Én meg egyedül... Na, jó, majdnem teljesen egyedül.

Tegnap találkoztam egy barátnömmel, és elmentünk cipöt venni, mert csak szandálom volt, igaz, abból rögtön 3 is. Egy alkalmi, egy sportos meg egy szimpla kis pántoska. Most már van egy jó kis Martensem is, ez ki fog tartani jó négy évig. Persze, elötte még be kell törnöm, ami nem túl kellemes, jelenleg a sarkamon -sejtéseim szerint- alig van bör. De már most imádom.

Borival végignéztünk minden érdekeset az áruházban, aztán jót játszottunk itthon. Átjött egy másik barátnöm és vele szórakoztattuk a kisasszonyt.

Ma meg kimentünk az IKEÁba. Körülnéztünk, Bori szétpakolt néhány szobát, játszott a gyerekrészen a többi gyerekkel és megkergetett egy kutyát is...Kép Ja, nem is, ketten kergették egy másik babával, szegény kutya alig gyözte, kétfelöl támadták sikítva, röhögve... Szegény kutya, ma tuti rémálmai lesznek.

Sajna, Borinak harmadszorra jön elö a gombája. A gyerekdokink meg csak bunkózik, de konkrétan nem tesz semmit. Felír egy tégely kenöcsöt, ami épphogy elmulasztja, aztán közli, hogy már meg is gyógyult, miközben ott van még egy két pötty rajta. És hiába mondjuk neki, hogy de még nem teljesen, nem ír fel új krémet. Pedig én úgy tudom, hogy a gombát tovább kell kezelni, mint ahogy a külsö tünetei megszünnek, merthogy a spóráit a vér szállítja, és így késöbb újra elöjöhet. Szóval már harmadszorra fogunk megkínlódni vele. Asszem gyerekorvost váltok és most egyenesen a börgyógyászatra viszem Borit. Nem tudtok egy jó gyerekorvost a XII. kerületben?

Na, meg a fönököm is meg van bolondulva a frontoktól. Érdekes, hogy a 14 hónapos gyerekemmel könnyebben le tudom kommunikálni a dolgokat, mint ezzel az ötvenvalahány éves emberrel... Röhej.

Na, pusszantás mindenkinek.

Dia
Dia

Sziasztok!

Jó hír! A kutya megfigyelése befejezõdött, veszettségnek semmi jele, úgyhogy Andris megúszta a szurikat!!! Kép Puszihegyek átadva! És köszi a drukkolást!

Mamacica! Mi már a pocakban zenét hallgattattunk a babánkkal, fejhallgató a pocakra módszerrel. Láss csodát: késõbb Straussra keringõztünk, amikor nyûgös volt és szinte azonnal megnyugodott. Ismerõs volt neki...

Verus! Szegény Hannus jól kifogta! Nagyon szorítok neki, és sok-sok puszit küldök!
Jók ezek a tanévkezdések, suli, ovi. Rámegy a fél szeptember.

Évi! Jó mulatást!

Evey! Nekem tetszik a kerti parti ötlete, a dolgot szerintem is az idõjárás függvényében kéne majd az adott héten megbeszélni. De biztos, hogy nem lesz neked túl macerás???

Pankamama! Nem jó hír ez az altatósdi. Szorítok Pankának és sok puszi.

Anikó! Ez melyik Megatoys? Az újpesti vagy amelyik a Sübában van? A bicska kinyílik a zsebemben ilyesmi hallatán.

Dia! Gergõnek a Nistatin por vált be a visszatérõ gomba ellen, 10 napig kellett szednie. Azóta semmi, el ne kiabáljam.

Lányok, Évi, Ancsa, Anikó! A fogzás alaposan betesz az éjszakáinknak, de gondoljatok bele, hogy a kicsiknek mennyivel rosszabb, mint nekünk. Mi csak nem alszunk, de nekik fáj is!
Most olvastam, hogy kapható Calgel. Ez egy zsibbasztó, hûsítõ zselé, amit a fogínyre kell kenni, nekünk anyukám küldött Angliából, elég hatásos. Ezen kívül esténként szoktam adni Gergõnek Panadol szirupot, máskor kúpot (Germicid-C amíg kisebb volt, vagy antipiretikus kúpot.) Állítólag a Viburcol nevû homeopátiás kúp nagyon jó ilyenkor, mi még nem próbáltuk, de most hajlok rá, mert nagyon készül egy fogacska és hatszázszor szopizik a babám, éjjel is és persze rettentõ nyûgös.

Anikó, ugye most nem voltam rövid? Kép

Sziasztok
Iboly
Iboly (iboly)

Kedves Anyukák!

Köszönöm a válaszokat a zenehallgatással kapcsolatban! Aranyosak vagytok!

Mamacica
Mamacica

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?