Új privát üzeneted érkezett!

Adri:

1. nap: (pl hétfő) PULSATILLA C30 1x5 golyó

2,3,4,5,6 nap (pl kedd, szerda, csüt, péntek, szombat) CAULOPHYLLUM D,C 6-12 1x5 golyó

7. nap (pl vasárnao) szünet

8. nap (hétfő) PULSATILLA C30 1x5 golyó
9,10,11,12,13 nap (pl kedd, szerda, csüt, péntek, szombat) CIMICIFUGA D,C 6-12 1x 5 golyó

14. nap szünet

15. nap: előről (PULSATILLA C30)..................

Felkészítés a szülésre: 31-36. héttől kezdődően, kevesebb vajúdási idő, elviselhetőbb fájdalom, ritkább szövődmény érdekében

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri, és akkor most te mikor kezded el inni a teát?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!
Bocsi kicsit eltűntem.Vendégeink voltak,tegnap mentek haza.Olyan gyorsan elment a hétvége,pedig olyan jól éreztem magam...

Húú annyit írtatok,hogy nem is jegyeztem meg csak a tizedét.

Linácska,szerintem ez a has símogatás akkora bődületes hülyeség...ÉN voltam lepény levállással kórházban sajnos.És semmi köze nem volt a pocaksimihez.Ha a lepény leválik az azt jelenti,hogy ott valami gáz van,pl fertőzés vagy elöregedett lepény.De azon nevetek itt magamban,hogy amúgy én is hallottam már ilyet,okos szakembertől,csak a 25. hétig ne simogassuk a hasunkat.
Amúgy meg azért van kettő egészséges gyerekem,és az elejétől a végéig simiztem a hasam,és nem lett belőle gond,úgyhogy no para! :wink:

Anett!Utólag is boldog névnapot!A kép ledöbbentő!Nagyon büszke lehetsz magadra,gratulálok!!!Nem semmi!

mimi12

Hmmm, csajok azt azért számítsátok bele, hogy nem lesz olcsó a homeos kúra, ha már most elkezditek!
Nem akarok lebeszélni senkit (szerintem a legnagyszerűbb dolog a világon, és én is fogom szedni), de Milunál csak a szülőszobán kezdtem el, és még úgy is meggyorsította a tágulást!
A CAULOPHYLLUM így is írja, hogy az első fájástól kell szedni... ráadásul úgy tudom, hogy csak kúraszerűen 1-2 hétig lehet homit szedni, mert hozzászokik a szervezet és nem lesz hatása.
Nekem anno a védőnénim mondta, hogy ezt a korai szedést maguk a gyártók ajánlják, de ő lebeszélne róla fenti okok miatt.

(De ez csak csendes megjegyzés a részemről, aki akarja nyugodtan kezdje el, ártani nem árt!!!!!!)

Adri, olyan kedveseket írsz nekem mindig, már többször akartam reagálni, de mindig elfelejtem :oops:
Sajnos a babánál már megdőlt a "kinövi" elmélet, de ettől még élhet 100 évig. Kérdés, hogy műtét, vagy csak beavatkozás lesz. Végül is, tényleg jobb, ha pár naposan csinálják meg, minthogy szenvedjünk vele pár éves koráig.
Vendég

Hát igen Csilla, minnél hamarabb, vagyis korábban tudják keezelni, esetleg műteni annál jobb. És nem emlékszik semmire a baba. Meg a picik gyorsabban gyógyulnak nem?
Unokatesóm született 1 vesével, és semmi baja.

Figyi a padlizsánt kb hány percig kell sütni, és hány fokon?

El sem tudom képzelni a szülést és hogy még közben a golyókat is számolgassam. :roll:
De én szerintem lassan el kezdem szedni, így hogy most azt sem tudom mikorra is várjam és mennyi idős vagyok. Még ma a gyerekorvos is mondta h lennt van a pocakom, és nincs sok hátra szerinte :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Upsz,el sem akartam küldeni még :oops:
No sebaj..

Ja padlizsánkrém.Én is héjjastól sütőben sütöm.Így tanúltam Erdélyi ismerősöktől:lol:
ŐŐő majonézt miért is nem lehet enni terhesen?
Én szoktam csinálni,és inkább csinálom a sajátot,mint az üzleti agyontartósítottat egyem ,amiben szintén van tojás származék,és a rosseb tudja mióta áll a polcon.No meg lássuk már be,milyen majonéz az,ami hónapokig eláll kibontva??

Ja igen,még a fülbevaló.
A Fanninak anno 1évese lett fülbevalója. Nekem eszembe sem jutott,hogy a kórházban legyen már fülbevalója.Hát majd meglátjuk most ,hogyan alakul.
No és egy kép ide is.
A Velencei tónál jártunk és megint bálnák vetődtek a partra :lol:

Kép

mimi12

Adri, én a szülésznő kezébe nyomtam a bogyókat, hogy nézze ő az órát és adagolja :lol: Azért két hétig még próbáld kihúzni, a 36. héttől már nem koraszülött.... vagy hülyeséget mondok??????

Öööö, mennyi ideig is kell sütni? 180-200 fokon fél órát biztosan. Ha már összeesik és barna és puha, akkor jó.

Szasz Mimi, merre vannak a bálnák??? Én is magam csinálom a majo-t, szerintem sokkal finomabb. Elvileg a nyers tojás az amit nem javasolnak, de nekem itt terem a kert végében, tutira friss amikor felhasználom :)

Huh, nem halad a tanulás :((((
Vendég

mimi,
a nyers tojás a lehetséges salmonella-fertőzés miatt nem ajánlott. Abban igazad van, hogy a bolti meg tele van mindenféle tartósítószerrel, de talán-talán (?) a salmonella-veszély ott nem áll fent. Így annak a "károssága" már nem több, mint mondjuk a ketchupé vagy a nitrites pácsót tartalmazó felvágottaké, stb. Azok sem túl egészségesek, de ha az ember nem eszik túl sokat....

Mi is házilag csináljuk egyébkétn a majonézt, de most tartózkodom tőle. Ezért a padlizsánkrémet most inkább csak olajjal eszem, de ha nagyon megkívánom a majonézes verziót, akkor jön a bolti.
(Én is erdélyi volnék.... :) )

Kép
bikmakk

Csilla,
ja hát úgy könnyű...
:D

Mit is (nem) tanulsz?

Kép
bikmakk

Közgazdász-humánerőforrás szakon fogok államvizsgázni pénteken :shock:

Baccus, ma már kedd van :shock: :shock: :shock: :roll:
Vendég

Csilla!
Ok csak egy bálna :lol: Az előbb nem látszott,de most már ok.

Bikmakk!Ja szalmonella :lol:
Azért én nem kacsatojással csinálom a majonézt és meg is mosom előtte a tojást,az üzleti tojás meg fertőtlenítve van.
Amúgy meg ha friss a házi majonéz akkor nem lesz tőle bajunk szerintem.
De lehet én vagyok túl laza...Van olyan ismerősőm akinek az anyatejes 8hós gyereke volt szalmonellás,úgy hogy max üveges bébiételt evett,és csúszott mászott itt ott.Szóval,nem csak a tojás lehet gáz,hanem pl bármilyen gyümi.Pl itt az eper meggy cseri szezon.
Én kimegyek a kertbe és eszem a fárol a cserit,meg az utcán a fáról a szedret.Ok tudom tudom,irgum burgum :oops: :lol:
De ezek is simán lehetnek szalmonellásak.
Ja én nem vagyok Erdélyi,csak anyukám Dacia autósboltot csinált(ma már renault inkább),és ebből kifolyólag sok Erdélyi ismerősünk lett
:lol:

mimi12

Mimi,
irgum-burgum! :D

Igen, értettem, hogy nem te vagy erdélyi, hanem az erdélyi ismerőseitek. :D Csak én erre írtam, én meg igen... :)

Ha a tyúk fertőzött, akkor a tojásban benne lehet a szalmonella a héjon belül is már eleve. És azon a megmosás sem segít. De nyilván én túl aggódós vagyok, ezt elismerem. Te meg nagyon laza... :)
A gyümit mosatlanul ráadásul a toxoplazma miatt sem enném, bár persze a fán ritkán lesz földes.... :)

Csilla,
Én annak idején vizsgaidőszakban minden tanulós napot újratervezéssel kezdtem... :D Péntekig még sok idő van...

Kép
bikmakk

Cscsi,
akkor tök egy szakmánk lesz. Csak nekem külön adták a két diplomát két főiskolán 3 év különbséggel :lol:

Mimi,
nem tudom, hogy mi az igazság a pocaksimivel kapcsolatban, de ma már nagyon sok helyről hallotam, hogy ennek is-annak is mondták, hogy ne tegyék, és nem csak a lepényleválás, hanem a szülésbeindulás, keményedések miatt is. Én meg csak hallottam, és leírtam.

Ma voltam védőnőnél, és szerencsére az 1 hónap alatt csak 1,5 kilót híztam, más egyéb is rendben van. Összesen most tartok 8-nál.

Irdab,
ez a reggeli utáni cukorértéked? Mert nekem azt mondták, hogy kaja után legyen 6,7-en belül, és az tökéletes.
Homeoból caulophillumot én vittem a kórházba, de eszembe nem jutott beszedni, tágultam így is rendesen. Málnalevelet sem ittam, de azt a 37. héttől ajánlják, ha jól tudom. Amúgy (de ez is csak az én saját véleményem) én tuti nem szednék be semmit a 37. hét előtt, mert ki tudja hogy reagálsz a bogyókra, pl. a caulop. tágít rendesen, nehogy koraszülött legyen a baba. 37. hét után nagy gond már nem lehet.
Ami tuti, hogy én az utrica urens-t viszem már a kórházba is, és szülés másnapjától szedem is, nekem az olyan jó sok tejet csinált anno.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Én is vettem már egy doboz vaníliás popsikrémet, recept nélkül is lehet venni így 400Ft volt de ha a doki írja majd fel olcsóbb lesz és az nem is baj mert majd rengeteg kell belőle :lol:

Linácska: nekem azt mondta tegnap a doki hogy már csak 1kg-ot hízhatok maximum 2kg-ot :cry: mondjuk többet nem is szeretnék.
Vendég

Piroska,
hány kilónál tartasz most??? Amúgy nekem az orvosom még meg sem nézte, hogy hány kilót híztam, vagyis ha meg is nézte, szóvá nem tette, hogy jó-nem jó.
Amúgy birom, mikor az orvosok megmondják, hogy mennyit hízhatsz még. Mintha az ember direkt akarna sokat hízni. 1-2 kilót még Hani is hízni fog a hátralévő időben.
Szerintem ne a vaniliás popsikrémmel kezdj, a baba bőre nagyon érzékeny (általában), az a jó, ha se szinezék, se illatanyag, semmi nincs benne.

Lili anno 3 hetesen jutott gyerekorvoshoz, mármint a véglegeshez, addig semmit fel sem írtak neki, szóval nekünk minden "bolti" volt. A kórházban adtak Bepanthent, először azt használtuk el, aztán Sudocream-eztünk (horror áron), de most lesz receptcsomagom, ma mondta a védőnő. Meg kaptam azért kelengyelistát is.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Irdab,
nem sms-eztél azóta Sissivel? Hogy vannak?

Na el kellene mennem az oviba Liliért, de játszóterezni akar, én azt meg úgy útálom... :cry:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Linácska: épp azért vettem vaníliás popsikrémet mert az orvos is ezt fogja először felírni. Legalább is a szomszédunknak is ezt írta fel és ugyanaz lesz a gyerekorvosunk. Egyébként 11kg-ot híztam idáig :cry:
Azt mondta a doki hogy ha többet hízok 12kg-nál az a babának sem jó.
Vendég

Vaniliás popsikrém???
Na csajok,x gyerek ide vagy oda,én is hallok újat :lol: :lol:
Amúgy én nem is nagyon használtam popsikrémet a Szabinak.Nem szerettem ha nem volt rá ok,ugyanis csak lefedi a pelenkát és nem szívódik úgy fel a pisi,vagyis ha krémmel bekentem akkor sokkal pisisebb volt a popsija.

Tudom már mit akartam.Pelenka csomag a brendonban.
Azért jó ha tudjátok,hogy egy átlag kezdő készlet mosható pelus,kb 40-50.000ft,ha nem akar az ember minden nap mosni.De ez a kis méret,azt hiszem ez után kell majd még egy méret.Hááát,én olvastam erről,de nem győződtem meg teljesen :lol: :lol:

Lina!
Azért írtam ám,mert én is hallottam erről a nem jó simogatni a hasukat.De én annyira nem hiszek benne ha rendben vagyunk.Viszont ha valaki sokat keményedik akkor biztos érdemes erre figyelni.
Én inkább amúgy itt vigyorogtam magamban,hogy én pont a terhesség elejére hallottam,te meg a végére.No döntsük akkor el kismamik,hogy mikor mi a jó? :lol:

Bikmakk!
No megint tanultam.Isten biza meg voltam győződve,hogy a héján lehet a szalmonella és belül nem.
Toxo.Olyanom meg már volt,úgyhogy ettől én nem félek.
A szalmonelléval meg táényleg annyi,hogy bárhonnan elkaphatjuk,nem kell hozzá tojás.Sajnos egy étteremben is össze lehet manapság szedni.
Vagy pl nekem is itt a fiacskám,van homokozónk,ami fedett.Viszont járunk néha játszóra,ott nem fedett a homokozó,és bizony ott is össze lehet szedni a szalmonellát.Szóval én inkább nem is agyalok ilyeneken,mert akkor steril szobában kéne,hogy éljünk.
Na jó ezt csak úgy idézőjelben gondoltam
:lol: :lol:
ÁÁ amúgy szerintem az ember a többedik terhességnél más nem olyan parás ezek miatt,mint az elsőnél.
A Fannival pl 2x is megcsináltattam a toxo vizsgálatot anno,mert nem volt tapasztalatom.Hiába mondták,hogy tökéletes az eredményem,a para az bennem volt :wink:

mimi12

Sziasztok!

Huha felét el fogom felejteni mit akartam,jegyzetelni kellett volna :wink:

De először is,képzeljétek most kaptam sms-t bnőmtől,akinek agyvérzést kapott a kisfia,hogy majd este hívjam fel ha tudom,és majd elmeséli mi volt,de hogy köszönhetik a dolgokat a nőgyógynak+a gyerekorvosnak aki hazaengedte őket.És most kicsit magamba zuhantam,mert én is ahoz a dokihoz járok,és úgy írta,mintha én is hibás lennék,mert anno megkérdezte hogy én kinél szültem,és ő is hozzá kezdett el járni.Mert én megvoltam vele elégedve!Ezentúl senkinek nem fogom ajánlani,mert ha vmi történik én leszek a hibás...

Cscsi, mindjárt péntek és sikerülni fog a vizsga tutira!:)
Sajnálom,hogy nem javult a helyzet,de ahogy írtad jobb egy vesetágulat,mint egy agyvérzés...De biztosan minden rendben lesz veletek!!!

Linácska,miért utálsz játszóterezni?Gratula a 1,5kg-hoz!:)

Piroska,nekem a doki azt mondta,hogy 14nél ne legyen több,mert Lucával is annyi volt,de akkor nem szólt rá semmit.Most is van hogy megkérdezi,hogy mennyinél tartok,de nemigazán reagál rá semmit sem.

Mimi,nem is vagy bálna!!!!Nagyon csini kismama vagy!!!Fürödtetek is a tóban?

Dbea,neked is szép a pocid!Mesélj majd bővebben a nászútról!

Kép
Kép
tundi24

mimi,
Hát igen, van az úgy, hogy az ember aggódósabb, mint kellene... :)
Jó neked, hogy a toxon már átestél. Nekem annyira hiányzik a kolbász....

Persze a szalmonellát is el lehet kapni sokféleképp, de ha van egy ilyen nagyon is nyilvánvaló fertőzési lehetőség, akkor azt inkább kihagyom.. :)
Már csak 8 hét.! És utána kolbász, madártej, tiramisu!! Dőzsölés. Alig várom.

Próbáltam rákeresni erre a hassimogatós dologra a neten, de semmilyen olyan utalást nem találtam, hogy a placenta leválás kockázati tényezői között szerepelne...

Rémes, én 12 kilónál tartok. Most mi lesz velem?

Kép
bikmakk

Adri,Zora tudja majd mikor kell érkeznie,ne aggódj!Időre fog születni :)

Beus,én is pénteken megyek uh-ra,de most akórházba kell menni,úgyhogy nem fogom látni Zsombit :? és igazi futószalg lesz a dolog.

Flake,el ne felejts képeket tenni majd esküvőről!És sztem kis csapattal is lehet jót bulizni! :wink:

Fülbelövés:Lucának a kórházban beletettük,sírdogált nem kicsit,de utána semmi gond nem volt.És jó helyre is tették neki.

Kencék,mi aznap kaptuk meg a recepteket a gyerekdokitól amikor hazajöttünk.De lehet most majd felírja Luca nevére :)

Kép
Kép
tundi24

Bikkmakk,semmi nem lesz veled,mert 12kg-nál tartasz :wink: Hízol még annyit amennyire szükséged van és kész :)

Kép
Kép
tundi24

Hassimogatás
Én azt hallottam, hogy arra hajlamos embereknél a pocak simogatása méhösszehúzódásokat válthat ki. Nekem terhesgondozáson mondták, hogy figyeljem meg, okoz-e méhösszehúzódást.

Jók a képek :lol:
Vendég

Na ez így már jobban hangzik. Már csak fel kellene ismerni a méhösszehúzódást. A múltkor a CTG-n volt egy - legalábbis kimutatta - én meg tökre nem éreztem... :? Máskor meg van valami, amit én annak mondanék, na de hogy az-e???
Mindenesetre ha simogatom a hasam, nincs olyan. Úgyhogy nem hiszem, hogy abbahagyjuk... :)

Kép
bikmakk

Bikmakk, de aranyos ez az újratervezős dolog :lol: bizony már én is alkalmazom :lol: :lol: :lol:

Vaniliás popsikrém? Ez nekem is új... én maradok a hagyományosnál, attól lesz olyan jó babaszagú a babám. Meg a vanilia olyan csajos inkább.

Lina, akkor mi rokonlelkek vagyunk :wink:

Tündi, nehogy ezen agyalj! Nem tehet felelőssé ezért, ő döntött úgy, hogy oda fog járni, nem tartottál pisztolyt a fejéhez.
Vendég

Tündi, szerintem se rágd magad ezen. Neked jó tapasztalataid voltak, és ezt elmondtad. És neked továbbra is jó tapasztalataid vannak. Ennyi, nem vagy felelős. Sőt, lehet, hogy az orvos sem, csak az ember ilyenkor mindig próbál bűnbakot találni, ez érthető...

Csilla, és milyen az a hagyományos popsikrém?

Kép
bikmakk

Cscsi,lehet neked van igazad és csak a kismama lelkem veszi fel ennyire a dolgokat!Majd este meghallom hogy beszél velem...

Vaníliás popsikrém,nálunk csak a lányoknak írja fel a doki néni :wink: a fiúk "simát" kapnak. :wink:

Kép
Kép
tundi24

A hagyományos krém gyógyszertári keverék, semmi illatanyag, semmi extra. Olcsó és jó.

Adri, sül a padlizsánom :) Apát elugrasztottam a zöldségeshez :lol:
Vendég

Bikmakk,
én még nem voltam toxos, de a férjem hozott a piacról kolbászt, szalámit, füstölt sonkát, és azokat nyomatom ezerrel. Ha tengerimalac, törpenyúl, kutya mellett nem sikerült elkapni, nem most fogom, ez tuti.

Cscsi,
ezek szerint igen. Hova jársz suliba? Nekem a közgáz PSZF-es, a humán szervező meg Pécsi Tudományegyetemes.

Mimi,
amióta Lilinek vesemedence gyulladása lett, azóta mi sem popsikrémezünk, mert azt mondták, hogy a krémben is szaporodnak a bacik, és nem kell. Úgyhogy most is hanyagolni fogom szerintem. Azóta sincs baja Lilinek, ha valamitől kipirosodik, egy-két alkalom Bepanthen Plus, és már jó lesz.

Na átadom Lilinek a laptopot sárkányos játékozni, én meg fürdök.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Engem az utóbbi napok időjárása nagyon megvisel. Egész nap csak aludnék :cry:
Vendég

Csatolok végre egy-két képet a nászútról :lol: :lol:
Voltunk Velencében, Padovában, Triesztben és még strandoltunk is :lol: :lol: Kép Kép Kép Kép Kép

Mimi, de jó, hogy Te ilyen "bátor" vagy, én a strandon nem mertem levenni a pólóm :oops:

Kép

Kép
dbea

Dbea
Jók a képek! Biztos, jól éreztétek magatokat hármasban! :wink:
Vendég

Én is vettem padlizsánt, mindjárt neki is ugrok, vacsira nagyon finom lesz :lol: :lol: Ma mindenki padlizsánt eszik :lol:
A zöldségesnél láttam nagyon szép karfiolt, úgyhogy holnap csőben sült karfiolt fogok csinálni :lol:

Nem is mondtam, én is megyek UH-ra, a 30 hetesre, holnap, remélem minden ok lesz, és nagyon kíváncsi is vagyok Marci mekkora 8)

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Earhart:

Köszi a poci dicséretet. Nagyon jó lett a táblázat.

Danidaniel:

Sajnálom férjecskét nagyon rossza a vesegörcs, már biztos jobban van. Jobbulást neki.

Noki:

Remélem minden ok lesz az uh.-on, kicsi lánykádnál. Rucikat én mégcak kiválogattam majd jövöhó végén kimosom és akkor már a helyére is rakom őket.

Angelita:

Tényleg egyforma a nacink. Hát nem voltam fogdokinál ez már tökre ciki de úgy nincs hozzá kedvem.

Irdab!

Jó nagy a pocid már, hát ez így éedekes vajon mennyi idősek vagytok most. a mensi sem tuti?

Bea!

Nagyon csini vagy! Hu de szép helyeken jártatok, nagyon jók a képek.

Tündi!

Egyáltalán nem a te hibád, felnőtt emberek vagyunk és el tudjuk dönteni hol és kinél szülünk. Szégyelheti magát b.nőd ha téged okol.

Ágota!

Már én is utálom ezt a bolondos időt de nagyon. Nehezen viselem, de megnyugtat más is aludna egész nap nemcsak én.

Nekem iszonyat pocsék éjszakám volt , alig tudtam aludni itt fájt ott zsibbadt a kezem meg a lábam is. azt hajnalba arra keltem beszakad a hátam úgy fáj. Grétit teljesen keresztbe érzem, majd a pénteki uh.-on kiderül milyen irányba is fekszik az én kis kincsem. Megyek zuhizni, holnap pedikűrös és 2-kor megyek az értelmes védőnőhöz. Nem tudom minek de folyton fel akar jönni és meg mindig kitalálok valami okot miért nem jó.

Mindenkinek jó éjt, így 1/27-kor.

:)
nikó

Naaa menjetek már ezzel a padlizsánnal.IMÁDOM!!!!! :lol: :lol: :lol:
Bea!Én meg irigy vagyok,mert szép helyeken voltatok,és még a hideg Adriában is szivessen gyalogoltam volna.Tényleg,milyen volt a víz??
Őő ne irigyelj,az az igazság,hogy mos tmár lassan a 90-et ütöm,viszont élvezem,hogy nem a nagy hátsómat bámulják meg,hanem a pocakomat:lol:
De amúgy nem vagyok szégyenlős.

Tündi!Szerintem ne rágd magad.Én is átpártoltam másik orvoshoz.Van olyan ismerős aki az előzőhöz járt,és meg volt vele elégedve.De én nem haragszom azért mert nekem nem jött be.
Ok tudom más az mikor a babának baja lesz.De annyi mindentől lehet,lehet nem is a doki hibája volt,csak tényleg az ember lelkiismeretének megnyugtató ha van bűnbak.(tudom,mikor elvesztettem a babát,akkor én is kerestem a bűnbakokat)

mimi12

Hát csajok nem tudom mit vagytok kiakadva a vaníliás popsikrémen???
Még az én anyám is ezzel kente a fenekemet! Már akkor is volt!
Sima patikában kikevert popsikrém a legolcsóbb, semmi extra nincs benne csak az hogy vanília illata van.
Minden gyerekorvos ezt szokta kiírni legalább is Cegléden :lol:
Vendég

Jimbone,
én is a X. kerületben dolgoztam. De jó világ is volt az...45 perc alatt ott voltam.
Amúgy a védőnőnek kutya kötelessége kimenni, aznap, vagy másnap, amikor hazamentek, a gyerekorvosnak meg 2-3 napon belül.

Tündi,
ne rágd magad, majd kibeszélitek a dolgokat. Amúgy azért nem szeretek játszóterezni, mert nincs itt igazán ismerősöm, akivel közben beszélgessek, és hát ugye órákat állni-ülni nagyon unalmas. Főleg, hogy Lili még kicsi az itteni játékokhoz, és folyamatosan segíteni kell neki, meg figyelni, hogy mit csinál épp. Mondjuk pont ma jó volt, mert évzáró volt, és a sok 10-12 éves roma gyerek nem bandázott ott, csak kicsik voltak, meg jött Lili volt dadusnénije, vele tudtam kicsit beszélgetni is, na meg Lili megtanult átmenni a kötélhídon, és nem kell fogni. Ott alig értem fel.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Az alvásról már annyiszor akartam írni, hogy én meg pont most alszom jókat. Általában csak egyszer megyek pisilni is. Valamelyik éjszaka hajnal fél ötig nem is kellett, egyben aludtam vagy 6-7 órát.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Köszi csajok a biztatást!!!Teljesen igazatok van!Megvolt a beszélgetés,úgy beszéltünk mint egyébként szoktunk.A dokit+gyerekdokit szidta..de ahogy írtátok ilyenkor kell keresni vki bűnbakot!

Dbea,nagyon jók a képek!:) Nem volt hideg a tenger? :wink: :roll: Gondoláztatok is?

Jimbone,nálunk 6 hetes korig jön a védőnő+doki néni hetente 1x,kivéve az 5ik héten!Szerencsére nekünk nagyon rendi a védőnőnk,holnapra be is jelentkezett.Igaz szegény szinte sosem jut be,mert nem jó a csengőnk,és nem szokott szólni,hogy jön.De ma hívott lelet ügyben és mondta,hogy eljön holnap!végre megkerült a hepatitisem és az ellenanyagos papírom is.

Linácska,így már érthető,hogy miért nem szeretsz a játszira menni.Mi ált vmelyik ismerőssel megyünk ki,vagy hívom mamát,hogy jöjjön velünk.De sajnos itt is sok kisebbségi,amivel csak az a bajom,hogy nem nem figyelnek akicsikre,bagóznak a játszón..stb...

Nikó,ahogy kivettem a szavaidból neked sincs vmi jó védőnőd.Sajnálom :?

Ágota,aludj csak amíg megteheted :wink:

Kép
Kép
tundi24

Jó éjt mindenkinek!!!! :) :)

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Bea: Tök szépek a képek. A pólódat meg simán ledobhattad volna. Ott tuti nem ismert volna senki :wink: Csak vicc volt. :lol: A pocin szerintem nincs mint szégyelni.

Mimi: Nem vagy bálna! Jól nézel ki.

Igértem az ágyról képet: Kép
Kép
Kép
Kép

Kép

Kép
ádibaba

Hű de jó ez az ágy!
És mekkora már Ádi! Olyan hamar megnőnek :(...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Milyen édes Ádi baba. :)

Tündi!

Hát igen nem egy ész a védőnőm ő is csak pánikot tud kelteni de segíteni na azt nem tud. Legszívesebben szóltam volna a felettesének mert a terhesség elején úgy bekavart a dokimnál a hátam mögött. Nem annál ahova most járok hanem a sotés-dokinál.
Remélem ha meglesz Gréti nem jár ide hetente mert idegbajt fogok tőle kapni. Múltkor is mondta kezdjem el írni a magzatmozgásokat, na persze majd ha a szülésznőm vagy a dokim azt mondja írjam akkor írom.

Na megyek főzök fini rakott karfiolt meg mosom az ágyruhákat meg felmosok.
nikó

Sziasztok!

Tündi!
Örülök azért,hogy a barátságotok nem sérült.
Lehet tudni mi van a barátnőd gyerekével?Remélem hamar rendbe jön.Ezek az apróságok olyan gyorsan helyre jönnek.

Húú de jó ágyikójka van Ádámnak.Itt ült a Szabi és mondom neki,szeretnél olyat?Azt mondja aha..Mondom ok,akkor oda adod a kistesónak a kiságyadat??Erre közli,nem inkább a kistesónak legyen új ágya...Hááát,nem akarja adni a kiságyát,már többször beszéltünk róla,de nem nem nem...Én meg nem akarom elvenni tőle.ÁÁ amúgy is eleinte a mi ágyunk szélén fog alukálni a bébi,oszt majd kitalálunk valamit.Van hordoható összecsukható ágyikónk.Már mondtam,hogy max veszünk bele egy magasítót,és eleinte a tesó abban is tud aludni.
Vagy itt a kölcsön kapott mózeskosár is,az is az elején teljesen megfelel alvásra.

No én nem tudom ma mit főzzek??Még kigondolom...

mimi12

Nálam ma a takarítás van soron. Holnap-holnapután este alvóvendégeink jönnek, és a fürdőre már amúgy is ráfért egy alapos takarítás, úgyhogy próbálok nekiállni.

De jó, hogy mondjátok az ebédet, ki kell vennem a marhapörit a fagyasztóból.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Kismamik!

Ádibaba: NAgyon jó az ágy és édes Ádi.

Én már túl vagyok az ablakpucoláson, hát egyre nehezebben mennek a dolgok. Hamar elfáradok. Fürdőt nekem is kellene takarítanom de nem visz rá a lélek majd hétvégén.

Tegnap kimostam egy csomó babacuccot ma meg vasalni szeretném őket, vettem tegnap nagy műanyag dobozt és abba fogom bepakolni költözésig mert akkor már nem lesz időm rá, hogy kimossam kivasaljam őket.

Nagyon jól állunk a házzal jövőhéten glettelik a falakat. Remélem júli elején költözünk végre.

Dbea: várjuk Marciról az infókat és a képeket, ha lesz.

Az én védőnőm sem valami jó, semmit nem tud. Bármit kérdezek akkor az a válasz, hogy kérdezzem meg az orvosomat.

Na jó megyek mert még ezer dolgom van ma van kedvem takarítani, főzni meg majd anyukám főz :oops:

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok!

Tegnap végül is kimentem a barátnőmhöz Rákoscsabára..nanaá,hogy ott hagytam Nolinak a cuccait :? A kedvenc tréning gatyóját és a kardigánját :oops: reggek felkelt és már kereste is,hogy visszahoztam e.
Szóval jövöhéten még egy nap ki kell szaladnom vagy ők jönnek mert most akkor ők a sorosak :wink:

Ádibaba hány cm.Ádám?Azt gondoltam már legalább 2 éves de utána néztem ,hogy nem...Tök helyes kiscsávó :P
Látszik a szemén a huncutság :wink:

Dbea nyugodtan levehetted volna a polót csini vagy :wink:

Majd késöbb visszaolvasok...ma nem vagyok valami toppon... :roll: alvás nem megy éjszaka meg ilyenek ez a szaros idő ..keményedik a poci.... :roll: ááá szóval tök magam alatt vagyok...mosnom kellene meg legalább a gyerekcucokkat...áááá :x szóval nem is fárasztalak vele titeket ne ,hogy ragájos legyen :evil:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok, tegnap nem tudtam már ide űlni mert annyira keméynedtem, h űlni sem bírtam.
A padlizsán krémet is apa csinálta meg végül :oops: , nagyon fini lett. Én megsütöttem, aztán elolvastam neki mi kell bele és megcsinálta, aztán megette utánna a felét :lol:

Írtam tegnap Sissinek h mi van velük.

" Szia köszi jól vagyok, ma előszőr a kezembe vehettem, olyan jó volt. Pocim elmegy holnap veszik ki a varratot. Remélem más még még nem szült meg"

Ma is azért jöttem most mert reggel a diabetológián kezdtem, már 7kor Tatabányán voltam, és nem rég értem haza. Nem szóltak a 6,3 cukor miatt (igen Linácska ez reggeli 25 gch utánni vércukor volt).
Viszont azt mondta a diabos doktornő, h odaadja már most a szülés utánni terhelsésre a beutalót (amit szülés után 6 héttel kell megcsinálnni), mivel annyira lennt van a pocakom, hogy lehet hogy már többet nem is megyek :shock: :shock: :shock:
kb ilyen fejet vágtam utánna.

Ma én is mosom a baba cuccokat, és anyukám mondta hogy munka után átjön és segít vasalni. Igaz kb én már egy hete csak mosom őket és vasalom.

Ádám nagyon édes, és ez az ágy is tök jó. Mennyiért lehet egy ilyen ágyikót beszerezni?

Dbea nagyon jók a képek, irigy a tengerbe mártózásért :lol:

Mimi, ne mondj ilyet h bálna vagy, még úgyan csak csinos kismama vagy. Jaj hogy is írjam le h nem akarok senkit megbántani :roll: , de fiatal kismamák (20 év körüliek) megirigyelhetnének, mert egyik másik hogy néz ki......

Linácska a kiskutyát mikor vihetitek haza? Én is a PSZF-en csináltam a másod diplomámat (közgazdász)
A 32. hetemen még én is nyálcsurgatósan aludtam, de mostanában ahhoz h megforduljak fel is kell űlnöm már :(

Tündi, beszéltél este a csajjal?

Bea, de jó, hogy ilyen jól haladtok, mikorra tervezitek a beköltözést? Majd képeket hozol? De azért figyi, nem tudom h neked akinek feküdnöd kéne ablakot kellenne mosnod ? Vagy nem jól emlékszem?

Bim-Bam ez a feledékenység terhességgel függ össze. Rám három dolog illik amióta babás vagyok.
1, leeszem magam mindig
2., mindent elfelejtek
3., minden kiesik a kezemből

Nikó, az én védőnőm is sík h@lye, már apa is mondta nem 100-as, és ha baba meglesz és ide jön okoskodni, akkor kirakja a lakásból.

Csilla: remélem ma már nem viszed túlzásba a tanulást, gondolom, már mindent tudsz, szerintem pihenyj inkább, és hagyd egy picit regenerálódni az agysejtjeidet.

Adri

Kép

Kép
irdab

Kata, neked szerettem volna még megköszönni az új táblát, csak mindig elfelejtettem :oops:
Szuper lett köszi :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok csajok!

Bocs, hogy így eltűntem (persze lehet, hogy sokatoknak fel sem tűnt), csak a melóhelyemen már itt van az utódom, őt kell betanítanom, nem tudok mellette irogatni. (Most jó kis feladatot adtam neki, szekrényekben kell matatnia, nem ül itt a nyakamon... :twisted: )
Szóval még a jövő héten dolgozom, aztán én is ezerrel a babácska érkezésére hangolódom. Goldplast, Flake, kitartást Nektek is a munkához! :)

Irdab, nem is csodálkozom, hogy mindenki korábbra ígéri Neked Zorát! Hiszen Te is úgy viselkedsz, hogy az önmagában sietteti az érkezését: mindennel kész vagy, pakkok összekészítve, sőt már a gyerekkencéket is beszerezted - hát tud mást tenni az a picur, mint az ilyen hatalmas szeretettel várakozóhoz mielőbb megérkezni? :D

Linácska, Irdab - csatlakozom hozzátok mint PSZF-et végzett! :) Én a pesti nappalin végeztem, Ti?

Linácska: fürdőruciban tudok tanácsot adni. Van az Anita kismama-fehérnemű márka, náluk van fürdőruha is 2-3000,- Ft-ért! (Én Pesten, a Camponában, egy bababoltban láttam. Persze a 13.000,- Ft-osak jobban néztek ki, de az nem is Anita volt...)

Szerencsére én is tudok rendesen aludni és nem szokott a pocim sem keményedni - csak hullámozni. Az vicces! :)

Na megyek, befejezte a szekrénytúrást... :(

Kép

Kép
hmbori

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?