Új privát üzeneted érkezett!

szükségem van egy adapterre a kocsihoz mert amit hozzá adtak kevés mert a hordozómon nincs és most azt kutatom.a brendonba pont elfogyott amikor voltunk és a webáruházukban nincs csak személyesen na és persze nem melette lakunk :( nemtudtok olyan bababoltot ahol neten megtudom rendelni azt a kis kütyüt?

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


na jól jártam abba a brendonba lehet kapni ami messze van tőlem a pestiekben nincs.most kocsikázhatok érte jó messzire :cry:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Gabicika!
Üdv köztünk! :D A "nagy gyerekeink" között nincs is sok korkülönbség, csupán 3 hónap! :D
A legkisebbek között még kevesebb! :wink:

Az én fejem is fáj. Már több napja úgy ébredek reggel, hogy fáj, aztán vagy elmúlik vagy nem. most éppen a nem-es napon vagyok. :(
Van egy másik "tünetem" is, kb 3 napja reggel vérzik egy picit az orrom. De tényleg picit, ahogy kifújom, már el is múlik. :shock:

Ki mit főz ma? Én tegnap rákattantam a karfiolra, így ma vajas-tejfölös karfiol van, még csak most lesz kész.
De szinte minden kaját kívánok.

Képzeljétek, a férjem együtt hízik velem! :D
Ezt a dolgot az előző terhességemkor figyeltük meg, hogy a lapos hasa elkezd kikerekedni, mindig este azt néztük az ágyba, hogy kinek a nagyobb. Persze egy idő után túlnövöm. :wink: Szóval megnő az étvágya és amúgyis nagyon gebe, ilyenkor a plusz kilók a hasára mennek.
Most ugyanez van. Kilóban is együtt haladunk.
Most olvastam utána, hogy tényleg van ilyen, valami pszichés dolog. Este elmondom Neki, hogy ez tudományosan megalapozott, nevetünk egy jót!

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

 
 

pókica ez tök jó :D
én sajna álltalában semmilyen kaját nem kívánok :(

Kép
Kép
anitaaa03
 
 




Pókica! Köszönöm neked is :)
Egyébként ezt az orvérzéses dolgot én is tapasztaltam,olyan mintha megfáztam volna,de nem,és bevan dugulva az orrom néha,és mikor kifújtam,ugyanaz mint nálad... Lehet,ez egy újfajta kismama kór :D
A rántott karfiolt én is nagyon szeretem,de annyi nyűg van vele,utálom csinálni :D Ritkán azért ráveszem magam :)
Nálunk tegnap rántott hús és vajas petrezselymes krumpli volt, és lecsó... ugyhogy ma nem főzök,úgy döntöttem,mert maradt elég sok.
Pókica,hogy hívják a gyerekeket? És mi lesz a bébi neve? Tudjátok már?

Anitaaa, nekem is jobban tetszik itt :) Te választottál már nevet?

Tudjátok mit vettem észre? A 12.héttől mintha repülne az idő... bár szeretnék már szeptember körül tartani,na... majdcsak eljön az is :)
Vendég
 


nekem is úgy tűnik mintha azóta jobban telne az idő.
nálunk még nincs név.az elsőnél is nehéz dolog volt mert ami nekem tetszik az a páromnak nem és fordítva

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


hát én nagyon álmos lettem :oops:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


A lányunkat Anettnek hívják, a fiunkat Péter Pálnak.
Jól kiveséztük már az adandó neveket... :wink:
Ha fiú, akkor Pál Péter,ha lány...háááát, ez minden nap más. Tegnap este a Virág és nem tudom hogy, de a Mónika merült fel mint lehetséges. Azt sem tudom honnan ered ez a név, mindjárt megnézem.
De már volt annyi nevünk mint a nyű...valahogy egyik sem jó.

Nem rántott karfiol, azzal én is utálom a macerát. Most sós vízben megfőztem, margarinos zsemlemorzsába forgattam és tejföllel leöntöttem. A gyerekeknél nem aratott nagy sikert, de én nagyon megkívántam. Így Ők a tegnapi palacsintát ették meg. Holnap viszont rántott gomba és rántott patisszon lesz, az alól már nincs kibújás! :wink:

Anita, aludj egy jót. Szinte minden másnap én is ledőlök du. 1-2 között. Akkor jön egy hullám és teljesen kifáradva érzem magam. Utána estig is csak szédelgek.

Melinda! Dehogy felejtettünk el, már én is nagyon vártalak vissza, hiszen Te is a sűrűn írogatok közé tartoztál a technikai gubacsig. Most már jöhetnél sűrűbben megint, ha már megoldódtak a gondok.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Már megint el vagyok maradva :(

Manócskák :lol: és gratulálok!
Eddig 2 esküvő volt köreinkben, mindkettőnél gubancok voltak. Nem is biztos, hogy ezek után én is akarom :oops:

Gabicika üdv közöttünk! Nem csak névileg, korban is hasonlítunk. Én ma voltam a belgyógyászaton, itt azt is csak 16. héten csinálják, szerdán megyek afp-re.

Pókica ha lett volna időm, már kérdeztelek volna, hogyan állsz a fejfájással, mivel megfigyeltem, hogy nekünk egyszerre szokott :cry: és egész hétvégén ezzel küzdöttem, plussz az enyhe orrvérzéssel amit írtál. Jobbulást Neked is, én most értem haza, kicsit pihenek, hátha utána jobban leszek.
Ma nem főzök, van tegnapról sali és az a sajtroppancs szerűség (már a nevére sem emlékszem
:oops: ) amit itt olvastam valamikor múltkorában. Én pedig a piritóst kívántam meg vajjal és fokhagymával.

Üdv. Gabi
Vendég
 


Úgy vettem észre, hogy ha szeles, esős idő van, hidegfront, akkor tuti fáj a fejem.
A légnyomás sűrűség nagy lesz és talán ettől lehet ez az orrvérzéses tünet is a fejfájás mellett.
Remélem már jön a meleg, de ez a mai meteorológusok, akik hőségriadót jósoltak holnapra, nem többek a jósoknál. Nem is értem miért kapnak fizetést. Ez nem is szakma.

Te észrevettél valami összefüggést a fejfájások között?

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


A piritóst én két napja este kívántam meg, de az egészségetlenebb változatot, a zsírosat. :oops: Aztán feledésbe is merült a sok kívánós kajám közt.
Igazad volt anno a hízással kapcsolatban, tényleg megálltam én is már kb 2 hete.
Még mindig a 2-2,5 kiló pluszomnál tartok.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


én nem is híztam semmit, de úgy megkívántam mindent, amit írtatok, de sajnos odáig már nem jutottam el, hogy meg is csináljam.

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


hát a pihenés nem jött össze mert a fiam nem volt hajlandó aludni.
az én fejem is fáj tényleg jöhetne a jó idő.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Holnap megyek dokihoz a havi vizsgálatra. Kíváncsi vagyok csinál-e uh-ot.
A doki után felhívom a szülésznőm is, lefoglalom. Állítólag már egész novemberre be van táblázva, így hamar kell cselekedni.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok!

többen írtátok, hogy az afp mellett mentek nődokihoz. Ezt nem értem. Az afp-t nem a nődoki nézi? Illetve még az uh a kérdésem. A 16. héten az afp vizsgálattal nem csinálnak uh-t? A nődokim beírta a kiskönyvbe, hogy 25-én menjek vissza, és amit nézni kell, az afp és vércsoport meghatározás. Ezek szerint én arra számíthatok, hogy elblatyogok hozzá, ad beutalót vérvételre, majd az eredménnyel másnap visszasétálok? Tudom, hogy eléggé eltérőek a szokások, azt hiszem Gabi írta, hogy nála a védőnő ad beutalót. De azért jó lenne kb. képbe kerülni, mert ezt már nem értem. :? Férjem unokatesójának pl. nem volt uh. vizsgálata. Mi meg amiatt várjuk már annyira a dokinénit.

Mostanában nekem is rengeteget fáj a fejem. Nagy gógyszerellenes vagyok, de tegnap még egy fájdalomcsillapítót is be kellett vennem. Szerintem is összefüggésben van ezzel a szeles idővel.
Vendég
 


Fejfájás: részemről inkább a frontok, mint a szél a befolyásoló. Ami biztos, nem az epém miatt (ezt régebben Csillaggal tárgyaltuk) és nem is azért, mert keveset iszom.
Érdekes még, hogy Anita a jó időt várja, én meg a hűvösebbet, itt egész nap kánikula volt, és holnap még melegebb lesz :(

O'hara nekem védőnő adja beutalót, magánban orvoshoz havonta járok, és a kórházba, a kötelező uh-ra. Ez csak a 12, 22, és 36. héten van. Az afp-nek az eredménye kb. 10 nap, és nálunk a védőnőnek küldik meg a többi eredménnyel együtt. Nekem most nézik a vércsoportot, toxoplazmát, hepatitist és általános vérképet.... ez már nem vérvétel, véradás :( Miután ezek eredményét ideadja védőnő, meglátogatom magánban dokit, ahol részletesen megbeszélünk mindent, majd időpontot egyeztetünk a kötelező 22 hetes uh-ra ami ugyebár genetikai.
Remélem érthető, és világos voltam :)
Az afp-t laborban nézik, legalábbis nálunk. Én ma már megkaptam a cukorterheléses vérvétel időpontját is, amit nálunk a változatosság kedvéért nem a laborban csinálnak, hanem a belgyógyon. Medve legyek, ha értem a rendszert 8)

Pókica biztatásképpen a súllyal kapcsolatban... A kezdeti 1,5-2 kg-hoz 1 kg. jött hozzá, de az is most a 15. héten, addig tartottam azt a súlyt, amit magamra kaptam a 6. hét környékén :lol:
Vendég
 


Én még nem híztam egyenlőre,sőt fogytam 1kg10dkg-át :D :D
De biztos,h nálam is hamarosan megkezdődik a gyarapodás.
Ahoz képest,hogy a 12.hétig minden bajom volt és borzalmasan rosszul voltam,most annyira jól vagyok,de gyorsan le is kopogom. :)
Ádival meg sem éreztem a terhességet,bár akkor még fiatal voltam,nem úgy mint most :D
Én is a hűvösebbet várom,mert nálunk nagyon fülledt meleg volt egész nap,főleg itt fent a harmadikon,csak akkor jár a levegő,ha huzatot csinálok... :?
Vendég
 


Gabi, tök részletes, és érthető voltál köszönöm! :) Én végülis egy napon megyek a védőnőhöz és a nődokihoz, így csütörtökön tuti megkapom a beutalót, másnap akkor vérvétel. És mire meg lesz az eredmény, visszajön a dokinőm is a szabijáról. Nem tudom egyébként mit parázok ennyire, bár inkább csak a rendszer átláthatatlansága ellentmondásossága zavar. Valaki azt írja, 18. héten kell afp-re menni, más 16. hetet mond stb. De tök mindegy, majd az orvos tudja mit csinál.

alapvetően én is a jó időt várom, de valamelyik nap, amikor olyan nagy meleg volt, alig éltem. De ez a borongós, szeles idő sem tesz jót, mert fáradtabb, és fejfájósabb vagyok. Hiába volt ma is kánikula, a nagy pára nyomta a fejem. De más rosszullét legalább nincs.

Briell hova tűnt? Jól emlékszem, hogy azt írta legutóbb, hogy rossz érzése van, ezért 4d-re megy? Remélem nincs baj!

Pókica, azok után amit Gabi írt, én is kíváncsi vagyok, csinál-e neked a doki uh-t. Mi arra készültünk, hogy most végre meglátja a férjem a babócát, de hát a 16. heti uh ezek szerint kérdéses.
:cry:
Vendég
 


LÁnyok, ez a fejfájós-orrvérzős dolog nekem is van pár napja... ez érdekes. Előtte nekem 12 hétig abszolút nem volt fejfájásom, most meg jön minden nap.

Nekünk is megjött a kombinált eredmény, kevesebb mint 1:50.000-hez lett mindkettő, Down-kór és Edwards-szindróma is.

NA megyek, mert nemrég értünk haza, és hulla vagyok, kisfiam elég nyugtalanul alszik mostanság, így nekem sem jutott sok alvás.

Kép

Kép
nóna
 
 


sziasztok!

Nálunk az AFP-t a betöltött 16 hét után veszik le és a 18. héten van a genetikai Uh vizsgálat, amihez vinni kell az AFP eredményét.

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Sziasztok!
Elnézést, hogy nem írtam napokig, olvasóüzemmódban azért benéztem néha. És köszönöm, hogy hiányoltatok.
A lényeg, hogy minden rendben. A 4d-ről lebeszéltek azzal, hogy nem biztos, hogy látszódni fog hasin, nekik meg nincs hüvelyi vizsgálófejük, meg nehogy csalódjak. Igazából rendkívül korrektek voltak. Bár meg kell mondjam, főleg azért sikerült lebeszélniük, mert akkor már borzasztóan féltem, hogy valami baj van, és az nehogy már egy "babamoziban" derüljön ki. Így elmentem péntek reggel a helyi sztk-ba (nem akartam Pestre bemenni a dokimhoz). Ja akkor már görcsölgettem és barnáztam is. De minden ok. :D Babó szépen növöget. Az uh szerint pénteken már 12. hetes volt pont, még két napot ugrottunk előre :) Nyaki redőt is megmérte, 1mm. Persze megint nem láttam rendesen, és szívhangot sem hallottam :( Jövő héten megyek a klinikára a 12. heti uh-ra. Remélem, ott majd jobban megnézhetem. Most kitaláltam, hogy utána héten itt lesznek a szüleim, és őket kéne elvinni 4d-re :) Ja, és azóta persze kutya bajom. Rá kellett jönnöm, hogy magamat stresszeltem be ennyire :? Ilyet többet nem csinálok...

Szombaton irtó nagy buli volt nálunk, még ma is annak a romjait takarítom, mert tegnap a várost jártam. Persze a hangyák észrevették, hogy nem porszívóztam, és beszivárogtak a házba :x

Manócskáknak akartam még írni pénteken, de valahogy éreztem, hogy ez lesz a vége :D Nagyon sok boldogságot!!! :wink:

briell
 
 


JO reggelt mindenkinek! HOgy vagytok? Nalam minden a regi, a folyamatosan noco pocakon kivul az eg vilagon SEMMI. Az orrverzes miatt ne aggodjatok, barhol olvashatjatok, hogy az orr- es fuldugulassal, fejfajassal egyutt a masodik harmad tupikus tunete...vagyis sajnos nem fugg az idojarastol, bar ez nem jelenti azt, hogy honapokig igy lesz :):) Egyszeruen csak a megvaltozo nyomaskulonbsegek, novekvo vermennyiseg es pumpalas kovetkezmenye, semmi extra :):)
Tulipanos, ne haragudj, multkor sem valaszoltam a kerdesedre...a kenyeret persze, ogy kenyersutoben csinalom, a francnak sem lenne turelme meg ideje minden masnap dagasztgatni. Szivesen leirom majd a receptet, bar szerintem nem sok ertelme van, mert minden egyes liszt eseteben mas az arany, en meg 5 gabonas teljes kiorlesut hasznalok...de ha abbol is mas markat veszek, mar eltero lesz a kenyer allaga. Hozzaadni meg midnen nap mast adok...szoktam paradicsomot szaritani hetente, azt kozben jol beolajozom es vastagon behintem vagy oreganoval, vagy bazsalikommal vagy rozmaringgal, aztan sutes elott ezt feldarabolom es kicsit beaztatom vizbe, majd megszaritom. Frisset nem teszek a kenyerhez, mert vizesedik.
Anyum azert nem jott UH-ra, mert azon a heten, amikor itt voltak, nem volt doki, mi meg csak hozza megyunk, rendelesi idon kivul, altalaban, mikor ejszakas.
gabi! Nehogy mar parazz te is az eskuvo miatt!!! :):) Az enyemnel pl nem magaval az eskuvovel voltak gubancok, meg amugy sem torvenyszeru, hogy valaminek tortennie kell...aztan ahogy irtad...ugyis jol vegzodik :):):)
nalam a sulykulonbseg kb masfel, neha kozel 2 kilo, a hasamon szuperul latszanak a kitagult kek venak, meg a mellemen is...nagyon orulok neki, pumpalja csak rendesen a sok friss vert! :):) viszerek hal' istennek nincsenek :):) vettem en is sima mandulaolajat, azzal heti kb 2-3-szor bekenegetem magam...csak a lelkiismeret miatt, aztan majd meglatjuk :):)
POkica! Sikerult szulesznot fogadnod? Lassan azt hiszem, nekem is nezegetnem kene a korhazakat, bar elegge behatarolt lesz, mert medences buli tuti nem sok helyen van.

Kép
pumipumi
 
 


Briuell, azert csak jo, hogy elmentel a dokihoz, megha nem is lattal sokat, de legalabb megnyugodtal :):)
Ma csinalni akarok egy listat az osszes dologrol, ami a babanak kelleni fog. neten talaltam jo parat, de egyik sem eleg jo, sok minden hianyzik, vagy van egy halom felesleges cucc. Esetleg ha valamelyikotoknek van, akkor nagyon szivesen vennem, ha feltennetek, biztos mas is orulne neki. MINDENre gondoltam...babakocsi, ruhak, kisollo, melegito...szoval minden. Foleg, mert en ugye bele sem tudok gondolni, mennyi midnen kell igy, hogy ez az elso baba...foleg a mutyurok persze. Meg a felerol azt sem tudom, hogy mi az, vagy mire valo. Olvasom a kis ruhacskakat is...haat, kb 3-4 fele van, amire en ugyanazt a szot hasznalnam, es nem tudom, mi a kulonbseg. Nna mindegy, most mar, hogy a terhesseg ilyen jol halad, elkezdek majd ezekrol is olvasgatni :):)

Kép
pumipumi
 
 


Ohh...elszalltam :):)
SZoval, ha van listatok...jo lenne :):) Aztan csinalok belole tablazatot, es a kovetkezo hetekben vegigjarunk 2-3-4 nagyon uzletet, felirosgatjuk az arakat, aztan utana konyebb lesz latni, hogy mit honnan szerezzunk be. bar a vegen ugyis otthon fogunk szerintem mindent, vagy az is lehet, hogy atugrunk Ukrajnaba, ott gondolom, meg olcsobb.

Kép
pumipumi
 
 


Ja, meg annyit akartam irni (aztan ma ugysem nagyon leszek online), hogy tegnap elkezdtem meset olvasni csimotanak, mert ettol a hettol, mar hallanak hangokat. minden nap olvasok neki egyet...kicsit szar igy, hogy fel napot egyedul vagyok, hangosan beszelni tul lusta vagyok, vagyis alig hallja a hangomat...aztan utana meg csak az olaszt...ugyhogy legalabb egy mese magyarul...persze szuleim az en regi benedek elek es tarsai konyveit hoztak el, azzal a szep regi magyarsaggal, amit meg en is alig ertek :):) szegeny baba meg lesz edzve rendesen :):):) ti csinaltok ilyesmit? en elkezdtem hintaszekezni is, bar utalom, mert azonnal hanyingerem van :(

Kép
pumipumi
 
 



sziasztok
briell akkor minden oké :D
manócskák ez legyen a legkisebb gondod bár tudom hogy ilyenkor máshová kell a pénz :?
az afp nálunk is a 16. héten van és ha meg van az eredmény kb. 2 hét akkor van a genetikai uh. én már nagyon várom :)
én holnap megyek védőnőhöz biztos megkapom a beutalót.
pumipumi én nem olvasok mesét az én hangomat elég sűrűn hallja főleg azt hogy "ne" és "nem szabad".mivel a fiam nem mondható egy angyalnak

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


ja fejfájás hát nekem is fáj ma is úgy kelltem.nekem az ínyem szokott vérezni de az már elég rég óta de az első terhességnél nem volt.én erről azt olvastam hogy az érfalak megvékonyodnak és több vért szállítanak ezért a hajszálerek gyakran megpattanak.
ja jóidő jó nektek ahol meleg volt itt nem és ma sincs más csak felhő,hideg és szél :evil:

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Anita! Pont erre gondoltam, amikor a meseolvasasrol irtam :):) legalabb edzodik a piciked :):) En meg tok relaxban vagyok egesz nap, zenet neha hallgatok, de igazabol meg a tv-t sem kapcsolom be...szoval az en hangomat aztan tenyleg nem sokat hallja. a foginyrol ugy van, ahogy irod...meg kulonben sem veszes, amig csak verezget kicsit, a lenyeg, hogy a fogakkal ne legyen baj. en ettol nagyon feltem az elejen, mert amugy is nagyon rosszak a fogaim, de szerencsere semmi.
nekem szerencsere csak 2-3-szor fajt a fejem a terhesseg alatt (az addigi heti 1-2- alkalom helyett), de mindig akkor, amikor legkondiban kellett ucsorognpom, aztan meg kimenni a tok melegbe. a 40 fokkal semmi bajom, de a legkondit nem birom...meg akkor sem, ha meleg.
En afp-t nem csinaltatok, mint mar irtam, itt amugy sem kotelezo. genetikai ultrahangvizsgalatkent a 24. heti 4D-t ajanljak mindig az orvosok, persze aztan mindenki elmegy maganba...mondom en, hogy vannak itt fura dolgok :):) ugyhogy arra elobb elmegyek majd en is, mert a korhazban csak sima UH van. meg 4D-re tutira, amikor hazautazunk majd...keresnem kell valami normalis helyet Kisvarda-Nyiregyhaza kornyeken. Amugy ha csinaltatnek afpt-t, itt is ugy van, ahogy endaai irta: 16. het, aztan eredmennyel a 18-on genetikaira mennek maganba.
Pokica! Irj, ha megjottel!

Kép
pumipumi
 
 


Na most én vagyok a hülye, vagy ha az új hozzászólásokat előre teszem, tényleg nem jelenik meg a hozzászólásos ablak... :?

Pumi, tök jó ötlet ez a meseolvasásos :) Nálunk főként Apa beszél sokat a bébinek, esténként. Én csak úgy időnként egy hogy vagy-ot benyögök neki :lol: Elő kéne szednem a zsákokból a mesekönyveimet, csak sajna nincs könyvespolcom, úgyhogy egyelőre nem nagyon tudnám hova tenni őket.

Miért nem tegnap volt ilyen hűvös, amikor Pesten voltam...?

briell
 
 


pumipumi tényleg minden másképp van nálatok.mért nem csináltasz afp-t?nekem sajna roszak a fogaim de már rég óta :oops: nagyon félek a fogorvostól tehát amíg nem fáj addig halasztom.tudom hogy ez nem helyes de biztos nem én vagyok az egyetlen ember aki így csinál.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


itt kisütöt a nap a hőmérséklet elviselhető de ez a szél

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


anita, megnyugtatlak, én is így vagyok a fogaimmal. De elhatároztam, hogy a nyáron megcsináltatom mind. Csak sajna az a fogorvos, akiben bízok, Sopronban van, oda meg azért zömmel csak hétvégén megyek. Mondjuk én félni nem félek, csak idegenhez nem megyek szívesen, annyi pénzt, amennyibe meg kerülne, nem szívesen adok ki.

briell
 
 


Sziasztok!

Hát olvasni,mesélni én sem olvasok a pocaklakónak...!Amúgy sem vagyok az a bőbeszédű(már amikor),nem hogy magamban dumáljak még!Apuka szokott neki esténként dumálni,de én...én is csak egy két mondatot!"Szeretlek áám.Jó lesz itt neked velünk!Már nagyon várnak a tesóid is és mi is.Nődögélj,fejlődj szépen."...na meg ilyesmiket!

Az orrom nekem is vérzett vasárnap :shock: ....csodálkoztam is! :shock:

Én ma meggylevest főztem és túrós tésztát" A rántott karfiol és patiszon és gomba... :P ...na azt én is megkívántam ,hogy írtatok róla! :P :P :P
Vendég
 


hát igen briell a pénz sem utolsó nálunk a körzeti ahol ingyenes egy szadista és csak tönkre teszi a fogakat
a rántott karfiolt én is szeretem csak nincs kedvem szenvedni vele

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


En is igy vagyok a fogakkal..nem megyek, amig nem muszaj :oops:
En is kb ugyanezeket a dolgokat mondogatom a picinek egyfolytaban, meg a parom is estemkent meg reggelente...eleg idiotanak is erzem magam, ezert valasztottam a meseolvasost :)
Afp-t nem csinaltatok, egyreszt, mert nagyon megbizhatatlan, masreszt meg smemit nem valtoztat az eredmeny. ha baja lenne a babanak, azt kesobbi, biztosabb vizsgalatokbol is megtudjuk majd, hogy felkeszulhessunk ra. Egyszeruen nem latom ertelmet olyan vizsgalatnak, aminelk nem erdekel az eredmenye, es nem akarok feleslegesen aggodni esetleges tevedesek miatt, ami afp-vel eleg gyakori...ezt itt mar nem is csinaljak, csak keresre, helyette mas vizsgalatok vannak kesobb...akkor persze mar nem lehet abortusz. Mas a helyzet olyannl, aki tenne valamit a pozitiv eredmeny miatt...en nem...ez minden.
A meggylevest en is bevallalnam, bar itt csak cseri van, de ugyanugy jo...talan holnap...epp most kajaltam be...frissen sutott meleg kenyeret (huuuu, most biztos adjatok nekem a fejmosast, hogy pont en melegen a kenyeret...:):):)), jol megpakolva parival, ubival, retekkel, salival...es persze lelkiismeretfurdallas nelkul alaposan meglocsoltam olajjal :):):) meg utana 4 dl tej...szoval vegem van :):)

Kép
pumipumi
 
 


Ti aztán írtok!Hétvégén alig van valaki,aztán hétköznap beindul a fórumozás.
Látom nem csak én szenvedek fejfájással.Én szinte minden nap,nagyon ritka maikor nem.Bár nekem most a nagyobb bajom,hogy ismét teljesen begyulladt az ínyjem.Hiába öblögetek,semmit nem ér.Zizuval is így volt,bár reméltem,hogy ez most elmarad.

Annyit emlegettétek a karfiolt,hogy azt hiszem a hétvégén rántok egy adagot,padlizsánnal és tökkel.A gomba kimarad azt utálom!MA lecsót csináltam,ahogy tegnap is :oops: Ahhoz képest,hogy nem is szeretem,minden héten csinálok mióta kistesó a pocakba van.

Nálunk úgy néz ki eldőlt a lánynév is.Párom mondta,hogy kapja az én nevemet,nem is hosszú,elég ritka is és tetszik is neki.Szóval a végleges nevek: fiú esetén: Huba László, lány esetén pedig: Olga
MOst pedig megyek mert a csöpp lányom ahogy érzem igencsak peluscserére szorul... :D
Vendég
 


Pumi, kegyetlenség, amiket írsz a kajákról :lol: Nekem most annyira nincs erőm boltba menni. Illetve a közel levő CBA-ban nem is lehet semmi jót kapni :? Minden más bolt meg olyan messze van. :cry:
Mielőbb le kéne tennem azt a jogsit.

Az afp-t én is csak azért csinálom meg, mert szokás, de engem sem érdekel különösképpen, inkább majd az uh eredmények.

briell
 
 


De jó név a Huba és az Olga is :wink:
Szegény fejfájósok. Nekem az elején voltak durva fejfájásaim, de még az ötödik, hatodik hét környékén. Azóta lekopogom, semmi.
Én kezdem érezni azt, amit a második trimeszterről írnak. Hogy az milyen jó, a kismama kirobban az energiától. Na ez azért még nincs teljesen így, de a közérzetem kitűnő 8)

briell
 
 


Sziasztok!
Régen írtam, azért próbáltam nyomon követni, hogy mit írtok, csak a férjem szétszedte a számítógépet, így nem tudok mindig írni!
Nem semmi titeket még visszaolvasni sem, de gratulálok az esküvőhöz, és mindenkinek gratula, aki volt uh-n.
Képzeljétek el, én először azt az információt kaptam, hogy a védőnő írja a beutalót afp-re. Felhívtam a védőnőt, ő köszönte a bizalmat, de azt mondta, hogy ő nem orvos, nem írhat beutalót. Így maradt az orvos, már meg is van, hétfőn vagy kedden el is megyek vérvételre. Aztán meglátogatom az orvost is, mert még nem találkoztunk, és most már ez is kezd frusztrálni.
Más. Tegnap megvettem az első terhes nadrágomat. Az eladónők egyből ugrottak, hogy "jaj, de csinos", de mondtam nekik, hogy nem kell a szöveg, nekem jó anélkül is. Minden nap egyre nagyobb és nagyobb a hasam, ma már tényleg mindenki megjegyezte, hogy látszik. Örülök neki.
Nekem is az elején fájt nagyon a fejem és sokat. Nem vettem be gyógyszert, kibírtam, de iszonyúan tudott fájni napokig. Mostanában semmi, és remélem a meleg se lesz rossz hatással rám.
Hirtelen ennyi jutott eszembe! Ha valami eszembe jut, még írok!
Remélem mindenki jól van.

Kép
tedorka
 
 


Olyan jó olvasgatni Titeket... Olvasok itt titokban :oops: és közben nosztalgiázok. Habár nekem nem volt leányálom a terhességem, azért összességében visszagondolva mégsem rossz élmény. És hát a végeredmény!! :lol: Az maga a csoda!

Pókica, láttam, hogy a fiatok neve Péter Pál és most Pál Péter lesz.. :shock: Most vagy én értek félre vagy ilyet tényleg lehet??

Pumi, a meseolvasás a pocaknak nagy ötlet, szerintem amíg csak van türelmed hozzá mindig olvass, valóban hallanak... És fontos nekik az anyjuk hangja.

Manocskak, Joel a kisfiad neve?? Nem is hallottam még, de nagyon tetszik! :) És milyen korán jött a második. Így terveztétek, hogy kis korkülönbség legyen a testvérek között? Én el sem tudom képzelni, hogy most terhes legyek.. A kisfiam minden időm leköti, nem tudnék a másodikra figyelni. Habár nincs is kitől, mert én sajnos 3 hónapja egyedül maradtam a gyerekkel. :( De ez már más sztori..

Fejfájásra azért ha már nagyon eldurvul lehet bevenni pl. Algopyrint. Én vettem be. Na nem sokszor max. 2szer a terhesség alatt, de előfordult. Semmi nem történt. Sőt az orvosom is azt mondta, hogy tapasztalatok szerint nincs gond ezzel. Attól, hogy valaki terhes még nem kell szenvednie... Csak a józan ész határain belül. ;)

Fogakat pedig nem elhanyagolni, az idő múlásával csak egyre rosszabb és egyre több a csinálnivaló.. :? Nem sokat nyer az ember a halogatással. Tapasztalat sajnos. :(

Na mennem kell, mert kisfiam felébredt és éhes! :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Pumipumi annyit emlegetted már a frissen sült kenyeret, hogy ma már elővettem a sütőt, közben dúrom a receptjeimet, és holnap sütök. Elég régen nem csináltam már, de ahogy olvaslak, mindíg megkívánom :oops:

A lecsót is igen sokat emlegetitek, írhatom, hogy ismét, mert valamikor a fórum elején is többször szóba került. Be is terveztem a hétre. Közben ugyebár a hagyományos, nem pont egészséges magyar kaják is soron vannak, hiszen nagyon szeretjük azokat is.

Tedorka bocsi, nekem sem a védőnő írta beutalót, csak ő adta ide, ő íratta ki a dokival, akihez tartoznék, ha nem magánban járnék.

Pókica még nem jelentkeztél eredménnyel :(

Sprite gratula a névválasztáshoz! Legalább már ezzel sincs gondotok, nálunk még igen nagy fejtörést okoz.

Nóna örülök, hogy Neked is jók lettek az ereményeid, továbbra is örömmel várunk ide, csak ahogy az időd engedi :)

Üdv. Gabi[/b]
Vendég
 


Gabi!
Na, akkor súlyban együtt járunk, mert ma reggelre fél kilóval megint több voltam. Most én is 2,5-3 kilónál járok. A doki szerint pedig már a 15. hétben járok, tehát szerinte majdnem egy héttel hamarabb fog elvileg születni mint a most kiírt időpont.
Gabicika!
Én is ugyanígy érzem: ez a terhesség sokkal jobban megvisel mint anno a lányommal. Te mennyi idős vagy? Esténként csak nyögök a férjemnek és százszor megfogadom, hogy ez már az utolsó baba! :D Valahogy a szervezetem egyre nehezebben visel minden új babavárást.
Nálunk ezek a vizsgálatok pont úgy vannak ahogy endaaj is írta. Betöltött 16. hét- AFP, 18. hét-genetikai uh.
Most nem csinált a doki uh-ot, hanem csak kézi uh-os készülékkel hallgattuk meg a picuri szívhangját. Nálu8nk a 12. heti uh után a legközelebbi a 18. héten van. Én csak reménykedtem egy kis külön kukucskálásba. Igazából majdnem 4 óra várakozás után nem is bántam, hogy gyorsan kikerültem onnan, mert a gyerekek egyedül voltak itthon.
Pumipumi!
Ma szerettem volna felhívni a szülésznőt, de ez a hosszú dokis várakozás kikészített, a fejem is megfájdult az éhségtől, így holnapra halasztottam. Ez a meseolvasás szerintem jó ötlet. Bár nekem nem kell külön a babának olvasni, mert a fiammal sokat olvasunk, így elég a pocaklakónak csak hallgatóznia.
:D Nekem nem volt ilyen babalistám, de az enyém nagyon szűk lenne. Élből kiesne a mérleg, cumi, cumisüveg, cumisüveg-melegítő, sterilizátor, anyatejfagyasztó-doboz, fejőgép. Ezeket életemben nem használtam még, sosem volt rá szükség, ezért nem is vettünk.
Manocskák! Az új neved miatt kell most átíratni a kártyáidat? Nekem így 12 év után még az adókártyám nincs átírva. :oops:

Az Olga név nekem is tetszik, a nagymamimat hívták így. :D
Ma megsütöttem a rántott gombát és patiszont. Tartárral nagyon fincsi volt. Most állok neki dinnyézni.

Nálunk a doki írja az AFP beutalót, most kaptam meg Tőle.
Megyek elbúcsúzom a férjemtől, most indul bojlizni. Remélem hoz pontyot, mert már csak keszegünk és kárászunk van itthon.

Na, csak győzzétek olvasni! :lol:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Aida!
Nem, nem értetted félre, valóban így van/lesz a név. Persze, hogy lehet, hiszen teljesen más, különálló név mindkettő. Ugyanazt a nevet nem lehet adni. De az egyik Péter, a másik Pál. A második név csak másodlagos. Már régebben leírtam, talán többször is, hogy miért döntöttünk így.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica, ezt nem tudtam, hogy ilyet lehet, nekem olyan furcsa ez így. Na de majd visszaolvasok. :) és akkor mindenre fény derül. :D

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ó, Aida, most már vettem a lapot, Te a tavalyi decemberi babás topicból vagy! Na, leesett. :D
Akkor elmondom: A férjemet, az Ő apukáját, nagypapáját, dédpapáját mind Péter Pálnak hívják. Így lett a fiunk is az. A férjem és az összes felmenője rendkívül büszke erre és ha fiunk születik, nem szeretnénk ha pl Máténak hívnák, ami egy teljesen más név. Nem akarjuk, hogy kirekesztve érezze magát. Elég sok ilyen esetről olvasni-hallani. Persze van akit nem érdekel, hogy az Ő neve más, de mi van ha a mi fiunk nem ebbe a kategóriába fog tartozni?
Ezt nem szeretnénk megkockáztatni.
A gyermekeink lelke nagyon fontos számunkra.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Többeknek furcsa, főleg akik eleve ellenzik a név továbbörökítést.
Mikor anno 12 évvel ezelőtt, jó fiatalon (19-20) évesen összeköltöztünk, elmondta a férjem, hogy az Ő gyerekkori álma valósulna meg, ha a felesége felvenné az Ő teljes nevét és a fia a családi örökségű nevet kapná. Az biztos, hogy semmiképp nem szerettem volna egy gyermekkori álmot romba dönteni. :D Szeretem a nevét.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Így már értem Pókica. Amúgy nekem nem a névörökítés a furcsa, az teljesen rendben van, inkább a fura hangzáson csodálkoztam. Mármint a két gyerek egymás után bemutatkozik teljes néven.. Hát a többi gyerek lehet csúfolódni kezd.. Hisz ilyenek a gyerekek :roll: De lehet h tévedek! :D Akkor viszont tök jó.
Ja amúgy igen, a 2008. decemberi topikból kukkantottam át ;)

Kép
Kép
Kép
aida
Halásztelek
 
 


Ó, ettől nem félek. Mármint a gúnyolódástól.
Tudom milyenek a gyerekek, hiszen már van egy közel 11 éves lányom! :lol: Átmentünk óvodán, iskola első 4 évén, sok mindent átéltünk együtt.
A férjem sem mutatkozott még be soha teljes névvel, mindig csak az elsőt mondja. Abban pedig semmi különös nincs, hogy az egyik testvért Péternek, a másikat Pálnak hívják.
Na, ennyit erről. :D
Minden felnőtt tiszta para ha a gyerekekről van szó, mindenki kis gonoszoknak látja őket, pedig sokkal normálisabbak mint sok felnőtt, sokkal jobban viselik, dolgozzák fel a helyzeteket. Ez csak rémhír, hogy mindenkit csúfolnak, rosszindulatúak, ez nem így van. Inkább a felnőtteknek kellene példát venniük róluk.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica örülök, hogy minden rendben, ha ilyen gyorsan fejlődtök, akkor még az végén egyszerre leszünk szülőszobán :)


Aida ha olvasol minket, megsúgom, rendszeresen olvaslak Titeket, bár rengeteget írtok napról-napra. Remélem, mi is leszünk ennyire kitartóak, és lesz ennyi energiánk és kedvünk majd a féléveseink mellett. Végezetül: nagyon bízom benne, hogy rendeződik helyzeted, ennél rosszabb már nem nagyon lehet, tehát mostmár csak jobb dolgok következhetnek!
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?