Új privát üzeneted érkezett!

Nálunk apukám is mocorgott régebben alvás közben. A bátyám olyan durva dolgokat csinál, mint én, úgyhogy lehet, hogy örökletes... Még nem voltam ezzel sehol. :oops: Amióta apát ismerem, és leginkább azóta, hogy nem dolgozom, és megszűnt a hihetetlen stressz, ez is elmúlt. Nem is foglalkoztatott évekig. Nem tudom, most miért jött elő megint. (volt, hogy a fejemen eltörtem egy lámpát, volt, hogy kimentem éjjel a lépcsőházba, egyszer a kollégiumban egy másik emeleten lévő klotyó előterében ébredtem, egyszer tél közepén a kitárt ablak előtt álltam... Ja, és én békés természet vagyok, de egyszer egy nyaraláson egy barátomat egész éjjel azzal fenyegettem, hogy megütöm... :lol: :lol: :lol: :oops: Szóval elég vicces gyerek vagyok alvás közben. Ha durvul a helyzet elmegyek dokihoz.)

Nálatok miyenek ma a babák? Bálint 8 óra óta alszik! :shock: :shock:
blúmi

úúú, pont ilyen hülyeséggel kerülök laptetőre.... :oops:
blúmi

Rékaorsi!

Na, nem akarok a nagy szakértő képében tetszelegni, de az az igazság, hogy nagyon sok olyan fejlődési rendellenesség, tanulási zavar, magatartási probléma van, ami nemhogy 3 éves, de 5-6 éves korban derül ki, esetleg csak az iskolában. Az is igaz, amit Anyoooka mond, hogy a szülő van a nap 24 órájában a gyerekével, sok dolgot neki kell látnia, észrevennie. Viszont, vannak bizonyos dolgok, amelyek egyes életkorokban még normálisnak tűnnek, de az ovis életkor közeledtével derül ki, hogy valamiben mégis más az a gyerkőc. Egy 1. babánál meg nem is nagyon van az embernek viszonyítási alapja, csak, amikor mondjuk az oviban vagy a játszótéren összeveti az ember a gyereke viselkedését a többiekével. Az, hogy hebrencskedik, tör-borít mindent még nem is gáz feltétlenül 3 éves korban, na az, hogy túlnyúl dolgokon, arra azért oda kell figyelni...
Azért az bíztató ám, hogy amennyiben nagy a baj, azt észreveszi a védőnő, orvos (már, ha egy kicsit is lelkiismeretes) és szakemberhez irányít (nevelési tanácsadóba, pszichológushoz, fejlesztőpedagógushoz, korai fejlesztőbe stb.
A kisebb eltérések azért 3 évesen derülnek ki ( jó esetben, mert a túlterhelt ovikban nem is szűrik a kiscsoportosokat, csak az 5-6 éveseket), mert általában akkor kezd a gyerkőc közösségbe járni. Bölcsiben senki nem veszi észre, csak a durva eltéréseket, mert-bármennyire gáz is- nem kell komoly végzettség meg szakértelem ahhoz, hogy valaki bölcsis gyerekekkel foglalkozzon!
Szóval egyáltalán nem vegytok elkésve!!! Főleg, hogy az oviba már a nev.tan. írásos véleményével mentek majd, a lelkiismeretesebb óvónők ezután maguk is tudnak kifejezetten egyéni fejlesztő játékokkal, foglalkozásokkal készülni és, ami még fontos, minden ilyen fejlesztés, terápia nagyon játékos és úgy van kitalálva, hogy a gyerekek közben jól érezzék, kimozogják magukat! Egyébként meg nagyon jót tesz minden fejlődésnek a mozgás, nem beszélve arról, hogy micsoda mzgáskultúrája, önfegyelme lesz a gyerekeknek tőle!
Abból a szempontból meg szerencsések is vagytok, hogy Emma fejlődését folyamatosan nyomon követik és a legapróbb eltérést is kiszűrik majd, amit esetleg más gyereknél nem, mert nem kerül (időben) szakemberhez, az apró eltéréseket meg nem veszik feltétlenül idejekorán észre, így nem is korrigálhatják.
Az én nagyfiam is jár tsmt tornára 1 éve, egyszerűen azért, mert nem volt tökéletes a többirányú figyelemkoncentrációja és főleg utált rajzolni (így aztán az emberábrázolása is elég kezdeteleges volt) 2 hónappal a torna kezdete után a gyerekem színes, gyönyörű rajzokkal lepett meg,ma már az egyik kedvenc tevékenysége a rajzolás, szavakat, számokat ír le és sorolhatnám! És nála egyébként semmi jele nincs várható tanulási nehézségnek (konkrétan kétjegyű számokat ad össze, négyjegyűeket olvas le stb.), csak lelkiismeretes volt az ovi pszichológusa, meg a nev.tan.-ban a vele foglalkozó fejlesztőpedagógus és ezért került be,meg fejlődik így. Sok helyen nem is foglalkoztak volna azzal, hogy nem tökéletes az emberke, amit rajzol...

Márti
borossné becz márta

Honey!

Hú, szegények, nagyon Rátok jár a rúd mostanság! Örülök, hogy nem lett semmi bajotok!

Blúmi!

Hát ez nem semmi! Tényleg lehet valami abban, hogy öröklődik ez a dolog, ha ennyien tapasztaljátok a családban! Én azért lehet, hogy elmennék ezzel valami alváscenntrumba vagy valahova...ijesztő volt olvasni, hogy a nyitott ablaknál állva ébredtél föl!

Lanta!

Kitartást, Neked se lehet könnyű! Én nem vagyok híve a kül. nyugtató bogyeszoknak meg ilyesmiknek, valahogy tényleg meg kell tanítani aludni a kicsiket! Van egy könyv, majd belinkelem, hátha hasznát veszed!

A.m!

Cuki kispasid van! Megőrülök a huncut tekintetétől!

Gabolino!

Nekem is nagyon tetszett ám a képed! Na, amikor Te előveszed a hegedűd, én is előkapom a fuvolámat, jó? :lol:

Betti!

Micsoda édes kicsi lányod van! Olyan kis nőcike! Szerintem, ha van kedvetek, gyertek ki holnap, Kamilla is tök jól elvolt a múlt héten is. meg van az a baba játszóház is, most mi is biztos megnézzük a pici lánnyal!

Szeder!

Jó lakberendezést! Aztán majd gyere, várunk!

Bejci!

Drága vagy, hogy így hiányolsz, igyexem jönni, csak nem mindig megy...annyi de annyi vasalnivalóval vagyok elmaradva, Kamilla meg nappal mostanság elég hektikusan alszik és szenzorai vannak, ahogy a felmosót vagy a vasalót megfogom, menten felébred! :lol:
Meg erőltetem ezt a tornát is, mert legkésőbb június 28-án strandra akarok menni! Anyukámék Agárdon nyaralnak akkor és hétvégén meglátogatjuk Őket, ha tényleg olyan kánikula lesz mint amilyet ígérnek! És addig még 3 kg-nak le kéne menni! Valahogy most megálltam és se le se föl (mondjuk ez utóbbinak örülök)!

Tegnap anyósomat leptük meg a szülinapján, egyszerűen a férjemmel, az öccsével és az Ő barátnőjével felbukkantunk abban az étteremben, ahová apósom vacsorázni vitte. Sütöttem egy tortát is (csupa csoki sok kókusszal), mindjárt mutatom! Na persze, így nehéz fogyókúrázni!

Kép ovis ballagós...

Kép gyereksziget 1.

Kép gyereksziget 2.

Kép Kamilla a szigeten...
borossné becz márta

Kép Most olvasok!!!

Kép Süssünk-süssünk valamit...

Kép Zene-bona

Kép És addig zenéltünk, míg elkészült a torta!

Kép És megeszem a kutya fülét!

Noni!

Rád bízom, válassz egyet a 8 hónapos videóba!

Márti
borossné becz márta

Blúmi, ez a laptető tecc!!! Te leszel az első kistesós?! :wink: :P

Márti, nagyon jók a képek! A konyhás a kedvencem! :) De a többi is nagyon jó!
3 kiló? Irigy-irigy...

Bejci, édes lehetett Bius ahogy mászsából visszaváltott fókázásba hogy haladjon :lol:

Képzeljétek, Ádám a halacska mellett a cumijáért is odamegy ha kérdezem hogy hol van. ÉS most este megtalálta fél pár zokniját és folyamatosan tette a lábához! :shock: :)

Kép

Kép
anyoooka

Márti: Jaj..nagyon jó kis képeket hoztál! Végre!! Kedvencem Kamilláról a sütő előtt térdelős!! Annyira szép, ahogy nevet!! A másik kedvenc képem a tortás!!! :D :oops: :wink: Látom azért, hogy a gyerekszigeten nagyon jól érezték magukat a srácok! :)
Amúgy pedig nem csodálom, hogy 4 gyerkőc mellett alig van időd jönni. Én is azért jövök ritkán, mert Bius folyton ácsorogna... még nem esett hanyatt -- kopp-kopp --, de nagyon féltem!
Végülis a bonprix-ből rendeltél tankinit? Én is rendeltem vagy 4-et, egyik csak jó lesz! :roll: De biztos ami biztos a kismamás bikinimhez is vettem anyagot, hogy tankinit csináltassak belőle. És szerintem a héten fel is avatom, holnaptól megint FŰzfőn leszek és kánikulát mondanak jövő hétre...

Anyooka: De okos baba Ádám!!! A fókázásból meg meglásd hamar mászás lesz.. abból meg felállás... :wink:

Szóval mi meg jövő héttől megint Balcsizunk, de már a tesóm két gyerkőce is lennt lesz, egy álom jó 11 éves nagyfiú és egy imádnivaló 3 és fél éves kisboszorkány... + a mindenholfelálló Bius. Úgyhogy valszeg nem is jövök, mert szerintem nem lesz időm.. Jók legyetek, puszi!

Noni: Neked majd azért még a hétvégén felrakok egy 8 hós Bius képet!
Vendég

Márti: Konkrétan aranyat érsz :) Köszi, nagyon megnyugtattál! Augusztusra kaptunk időpontot a BHRG-nél. A linkeket nézem... Emma ovija "tevékenységközpontú" (ami nem tudom, most jó-e :? ), de csak 20-an lesznek a csoportban, és rém szimpatikus az összes ovodapedagódus, úgyhogy csak nem lesz gond...
Kamilla egyre tündéribb!
Holnap mi is gyerekszigetezünk (a párom már kirakta az alkoholos filcet, hogy írjam rá Emmára a mobilszámom, mert úgyis elhagyom :roll: ).

Blúmi: Nem volt koraszülött Emma: a 39. héten programozott csaszival kikapták (faros+ retardáció gyanus volt). Nem tudom mire mondták az érettlenséget (mondjuk ha Emmán múlik, sose születik meg, és az első 2-3 hétben agyon aluszékony volt + 6 hétig nem is szopott). Én se hinném, hogy igazán komoly probléma lenne, de elég elkeserítő belegondolnom, hogy napjában (óránként) hányszor kap/ott ki olyanért, amiről igazából nem tehet... Illetve egy korai fejlesztéssel most mennyivel könnyebben telnének napjaink. Soma egyáltalán nem hasonlít Emmára, nem hiszem, hogy egy kis Buddha, inkább csak átlagos mozgásigényű. Igazából ez gondolkodtatott el; annak idején úgy gondoltam, hogy egy csecsemő ellátása tökéletesen gatyarohasztó kell legyen (bocs a jelzőért), de Somával világossá vált, hogy ez nem így van.
Te, ez az alvajárásdolog zseniális! Ha filmrendező lennék, megfilmesítenélek :lol:

anyooka: Tudod, véletlenül tudom, hogy a védőnőnknek az előírtnál kevesebb gyereke van, ennek ellenére nálunk az elmúlt 2 évben összesen kétszer (!!!) járt. Amúgy annak idején látta Emmát csecsemőként, el is iszkolt, amikor meghallotta raplizni.
De nem állítom, hogy ő a hibás, vagy az egészségügyi rendszer, csak elszomorít ez az egész...
Ezt a túlnyúlásdolgot a tanácsadóban mondták, én csak azt látom, hogy borul a reggeli kakaó, a joghurt... Állati szeles csajszi, nem egy pontatlan mozdulatot látsz, hanem egy kalimpálást. Ráadásul együtt esznek Somával, így mire odanézek már köröket rajzol a kakaotócsába a szívószállal :? . Amúgy meg első gyereknél nincs kihez viszonyítani, legalábbis nekem nem volt.
Itt a játszón meg ígyis azt mondták az anyukák, hogy el ne vigyem Emmát a tanácsadóba, mert igaz hogy egy "szélvész", meg "tornádó", de milyen ügyesen mászik (ja itthon is, hol az ablakpárkányról szedem le, hol a kád szélén egyensúlyoz :evil: ), és milyen barátkozó, ugyan mit akarok még? (mondjuk, hogy élje meg hihetelen kínnak, ha 2 megállónyit ülni kell a buszon... :( )

Bejci, Humanka: Köszi a bíztatást!

Kép
Kép
rekaorsi75

Rékaorsi!

Remélem, még bekukkantasz! Nem futunk össze ma? Mi kb. du. 14h-tól leszünk kint, mert leszavazott a tágabb család (mi mentünk volna egész napra, de anyukámnak meg a nővéremnek más dolga akadt :cry: , bár én is tudnék mit csinálni itthon, de ezt a napot erre szántam volna..)
Férjeden meg jót nevettem az alkohoholos filc miatt! :lol:

Bejci!

Ühüm! Mindjárt dobom a linket, hogy melyikbe szerettem bele....
De irígyellek most a Balcsiéert, főleg, hogy azért lesztek páran arra a 3 gyerekre....Jó pancsizást Nektek!
Dícséretet meg nagyon köszi!

http://www.bonprix.hu/bh/offer.htm?cat= ... .&pr=31153

Anyoooka!

De nem mozdul az a 3 kg!!! Már kevesebbet enni nem nagyon tudok és olyan nehéz a tornára is kiszorítani az időt! de nem érdekel, kitartok!!!
Dicsit neked is köszi!

Márti
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára borossné becz márta 2009.06.13 10:32-kor.
borossné becz márta

Csak gyors reag mert most pakolunk mert ma költözés.

Márti! Gyorsan szerkeszd ki a mobilszámod innen és priviben küld el a bot-ok ilyenekre vadásznak!

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Köszi! Gondoltam erre én is, csak többen feltették már így ide a számukat,,, de igazad van! Jó költözést!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok Lányok!

Márti,
szuppper jók a képek!!! :) Annyira édes, szép leányzó Kamilla! Nekem is a konykás kép a kedvencem! És Istenien néz ki a torta! :)
Jó lehet ez a gyereksziget, de mi most ezt kihagytuk. Majd legközelebb, mert addigra már Andor is többet élvez az egészből.

Blúmi,
:shock: :shock: Mókás, ijesztő és jijetetlen is egyben ez az alvajárás. Komoly.
Hozz képeket Bálintról, légyszi! :) Tök régen láttuk.

Anyooo,
Nagyon okos kis kisfiúcskád van! :) És Andor nálunk is fókázik ezerrel. Kíváncsi vagyok mikor vált át 4kézlábba.
Dorkán meg jókat mulatok! :D Édes szövege van.

Rékaorsi,
Szerintem Márti már mindent leírt neked Emmával kapcsolatban. Szóval csak annyi,hogy én is drukkolok,hogy majd minden okés legyen, de szerintem az lesz! :)
A filces szöveg nagyon tuti!!! :D:D:D

Starlark,
Jó költözést Nektek!!! De jó Nektek! Én is úúúúúgy költöznék, de semmi jó ajánlat nincs :(
Annyi tervem, ötletem van, és nem tudom még kiélni, mert ugye nincs saját kéró :( De hát majdcsak lesz.

Holka,
Tök örülök,hogy sikerült ilyen gyorsan belevágnotok a házvásárlába :D Szuper!!! Eladni sikerült a Tieteket?

Mi itthon maradtunk végül, nem utaztunk el, mert jövő héten úgyis utazni kell hétvégén egy tiszaföldvári rokon ballagására, szóval szerettünk volna egy kicsit itthon pihizni. (bár erre bejelentkeztek apósék,hogy felugranának...na sebaj, nincs velük gond, csak hát tudjátok...mikor az ember maga akar egy kicsit maradni, nem mást körülugrálni...most mond azt nekik,hogy ne gyertek?...(egyébkent van amikor mondjuk,csak most gondolom Szabolcsom nem érezte gáznak ezért nem mondta. Mindegy,azért majd megpróbálok festeni)

Jah, és képzeljétek,Andor elkezdett vadul hát hogy is mondjam, kiabálni vagy valami ilyesmi. Nem sikoltozik, hanem inkább eltorzított, recsegős, rekedtes hangot visítozik :D Nagyon komoly. Elég hangos tud lenni. Csak úgy csinálja, mert gondolom tetszik neki a hang,amit kiad. :D (ő ugyebár nem sikonyált, sikongatott eddig)

Szép napot mindenkinek! :)

(hozok Nektek még 2 képet,amit festettem - bocsesz, de nemtom már ki kértek,hogy tegyek fel párat :oops: szóval, Kép Magányos fa Kép Szimba (a tulaj kutyája) íme :))

KépKép
KépKép
gabolino

nah, ezt jó sz.rul szerkeztettem be :? sorry

KépKép
KépKép
gabolino

GABOLINO,
NAGYON KOMOLYAK A KÉPEK!!! :D Még most is van időd festeni?

blúmi,
húúúúúúúúúúú hátborzongató amit írtál!! :shock: Én nagyon csíplek ám, de engem is tuti a frász kerülgete, ha egy szobában kellene aludnom veled
Amúgy nem vagy fáradtabb egy ilyen éjszaka után?

Márti,
jaj olyan cuki Kamilla mosolya!!! Nekünk is ugyan ez a "zenekészletünk " van. Bár Flóra jobbára még csak arra használja, hogy ki-be pakol a belsejébe. :lol:

Rólunk,
Flóra nagyon belehúzott a mozgásfejlődésbe. Már kapaszkodva jár. simán megkerüli az asztalt, átmegy a kanapéhoz. És véégre megtanult lecsücsüli állásból. Szóval már nem nyekereg, ha állva marad. A legcukibb amikor magát szivatja azzal, hogy ledob valamit majd állásból legugol érte és felveszi... majd újra ledobja... és ezt kb 30x egymás után. :D :D
Ami vicces, hogy később tanult meg mászni mint járni!! :shock: Ugyanis csak most mászik (kúszni már 5 hónapos kora óra kúszik ) - De a mászást is csak füvön vagy betonon, bent a lakásban nem hajlandó! :shock: :lol:

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Gabolino: tutik a kepek!!! A tiszafoldvari ballagason gondolj rank :wink: Egyreszt en is abban a suliban ballagtam, masreszt Minyu is, es az o tanar-diakos szerelmuk is ott bimbozott :lol:

KépKép
Kép
humanka

irtam, és nincs itt :evil: :evil: :evil:

humanka :)
sztem nem a Hajnóczyban lesz ballagás, mert a gimikben május közepén szokott lenni. Nem?

Nagyon érdekes dolgokat irtatok fejlesztésről. Márti :) majd lehet, hogy zaklatlak priviben, kiváncsi lennék a véleményedre igy látatlanban Nándiról, sztem 1 évvel le van maradva 1-2 területen. A védőnőnk, akire eddig nagyon felnéztem, csak annyit mondott, hogy ezeken a területeken lehet, hogy elmaradt, de máson meg lehet, hogy előbbre jár... Nemtom, sztem ez nem igy megy...

Na, megyek, majd jövök még holnap, de most nagyon fáradt vagyok, hétvégén mi is 3 ballagáson voltunk (Bp, Martfű, Tiszaföldvár)

Kép
Kép
Kép
minyu

Húúú milyen pangás van itt! :shock:
Már mindenki nyaral?
Beleolvastam a 2008 júniusi topicba, mert kiváncsi voltam milyen az 1. szülinap. Hát megagigabrutál az az anyázás és veszekedés ami ott van!!!! Döbbenet, hogy emberek, akik anno együtt izgultak, drukkoltak, most "lepicsázzák" ribancozzák egymást! :shock: :shock:

Flóra 1 hete átalussza az éjszakát!!!! Eddig nem mertem írni, mert úgy voltam vele, hogy lehet, hogy csak átmeneti... de most már órát lehet igazítasni hozzá! :D Fél 9-től fél 7-ig húzza a lóbőrt egy nyikkanás nélkül! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!

Konan, boldog szülinapot!
Kép

Kép

Kép
anyoooka

blúmi :)
na, pacsizhatunk, én is alvajárok, és dumálok, vitatkozok...
Nekem is volt kolis élményem, lejöttem az emeleteságyról (fenn aludtam) és elkezdtem felöltözni, már a kabátnál jártam, mikor a lányok megkérdezték, hova megyek. Én meg mondtam, hogy megyek a klubba... Ez szállóige lett a szobában...
Itthon sokszor vitatkozok Csabival éjszaka (pl gól volt vagy nem... pedig nem is nagyon nézek focit) Ill. mikor Nándi megszületett, hónapokig arra riadtam fel, hogy Csabi ráfekszik a gyerekre, vagy kicsúszik a kezemből, pedig nem is aludt velünk.
Sztem nagyrészt a stressz okozza...

Gabolino :)
csak igy tátongok, milyen klassz képeket festesz!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Nagyon tetszik! A kutyás eddig a kedvencem :)

Márti :)
nagyon jól néz ki a torta :) Volt akkor nagy meglepi :)
Kiscsajod pedig tünemény :)

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Most szállt el amit írtam, nem írom újra, csak amire emlékszem, ha valakit kihagyok, bocsánat.:

Honey: sajnálom az autót, viszont gratula az éjszaka átalvásához!

Rekaorsi: sajnálom, hogy most derült ki mi van Emmával, a védőnőd pedig nem semmi, az enyém utoljára Zalán 4 hetes korában volt itt.

Blúmi: nem semmi amit írtál az éjszakáidról.

Konan: Boldog születésnapot!

Gabolino: nagyon jók a képeid!

Holka: hogy álltok a házvásárlással?

Humanka: jobbulást Bendonak, Neked mielőbbi jó állást! HOgy van kisfiad ujja?

Realdream: gratula Manódnak az álláshoz!

Szeder: drukk, hogy mielőbb túl legyetek ezen a nehezebb időszakon.

Starlark: Túl vagytok a költözésen?

Rólunk: Zalán már egész ügyesen halad, egyszer-kétszer fel is állt már. Persze mindig a "legstabilabb" dolgokba próbál belekapaszkodni. Keresztelője szép volt, bár ő azzal volt elfoglalva, hogy megszerezze a pap kezébe lévő könyvet. Éjszakáink katasztrófálisak, kezdek beletörődni, hogy majd alszom 10 év múlva.

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Honey!

Ügyi Flóra! és összebeszélhettek Kamillával, mert az én lányom is most, pár napja döntött úgy, hogy a szokásos 2-3 helyett 0 felkelést iktat be! :lol: Micsoda élmény volt egyhuzamban 7 órát aludni!
Júniusiak: benéztem, kíváncsivá tettél, hát borzalmas! Főleg, hogy írogat oda (elég gáz stílusban) egy csaj, akit én más topicról és nagyon nem ilyennek ismertem...döbbenet!

Gabolino!

Szuper képeid vannak! Fess sokat!

Minyu!

Zaklass bátran!

Dicsiket köszönjük, vannak újabb tuti képeim a kiscsajról, de még nem rakom fel, mert megunjátok a végén!
Csajok! Kicsit (nagyon) be vagyok tojva, ha valakit érdekel, priviben megírom, mert jó lenne megosztani, de ki tudja, hányan olvasnak itt az ismerősök közül, szóval ide inkább nem...

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

A költözés nagy része kész de még sokszor fogunk a cuccainkkal fordulni a régi és az új lakás között.
Nagyon jó itt és Donát is kezdi megszokni hogy itt vagyunk otthon, bár az első este nagyon nehezen aludt el.

Márti: Nagyon aranyosak a gyerkőceid. :) Nagy fiad várja már a sulit?

Blúmi: Ez az alvajárás nagyon durva, én lehet elmennék vele szakemberhez mert így tuti nem pihentető az éjszakád. Nyugi nyugi Bálint jó helyen van :)

Rékaorsi: Remélem be fog válni a torna Emmánál és a rokonok szívesen viszik majd utána magukkal programozni :)

Anyooka: Ádám nagyok kis okos :)

Gabolino: nagyon szépeket festesz. :)
Mindig irigyeltem azokat akiknek ilyen jó kézügyességük és kreativitásuk van.

Honey: Gratu Flórának a gyors fejlődéshez :)
A 2008 júniusiakat én a gyerkőcök születése óta olvasgatom mindig ott néztem mi várhat rám :)
Tényleg durva amit műveltek de ott is csak pár ember miatt fajult idáig a dolog. Tényleg szomorú :(

Kistiggrincs: Azért Zalán biztos fog hagyni aludni 10 évnél korábban is. :)

Kép

Kép
starlark

Márti: Mi a baj? :?:

Kép

Kép
starlark

Sziasztok!

Először is köszönöm a jókívánságokat!!!

Honey!
Én is beleolvastam! Szörnyűűűűű!!!! Idáig süllyedni....???!!!
Flórának gratula az átalváshoz!!! Nálunk most 3. napja "nevelés" van éjszaka! Mivel észrevettük, hogy hajnal 3-4 körül csak azért kezd el hisztizni, hogy kivegyem és foglalkozzam vele, most hagyjuk sírni (ami persze nem könnyű :( ) és egy idő után lefekszik és visszaalszik 7- fél 8-ig. Korábban 5 és 6 között mindig végleg felébredt. Talán ez bejön... :lol: :wink:

Márti!
Megunni a képeket???? Kizárt!!! Légyszi-légyszi-légyszi!!!! :D
Ha gondolod hogy bármiben tudok segíteni vagy csak kiöntöd a szíved, írd meg, hogy mi a gond! :)

Tiggrincs!
Én nem akarok 10 év múlva aludni!!! :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tegnap előre szülinapot ültünk. Drága páromtól kaptam egy óriási görögdinnyét és egy gyönyörű parfétortát! :P Múlt héten már kaptam az elromlott lépcsőzőgépem helyett egy Leg Fit gépet tőle. Anyóséktól pedig - akik nem mellesleg folyton a + kilóimmal ....sztatnak mit is kaphattam volna mást, mint egy személymérleget! :? Hadd stresszeljem magam! Na mindegy! Azért jó volt nagyon! Ma pedig este gyertyafényes vacsi-ígéretem van a páromtól! Nagyon várom!!!! :D

Annácskám pedig 2 nappal ezelőtt kipróbálhatta az új medencéjét (amire tegnap ráfújta a szél a parazsat és hát.... :evil: )

Kép
Kép
Kép Szia dobozos!!!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Gyorsan végigfutottam.. de vissza is kellett lapoznom a képek miatt!

Konan!
Legyen boldog születésnapod!!! A + kilókra tudok egy fogyiszert: http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=3297&p4=0 itt írnak arról a fogyiszerről, ami állítólag jó!! Hátha neked is sikerülne!! Próbáld meg.. én is fogom, csak még mindig szopi a fő nyugtatószer a kis drágámnak!
Annácskának olyan érett nagylányos fejecskéje van, szinte alig látszik,hogy csecsemő. Szép kislány!

Márti!
Mi a gond??? Nekem is megírhatod priviben, mert kíváncsi vagyok és bízom benne,hogy nincs olyan nagy gond!!!!
Írj nyugodtan!
A képeket meg várom, Kamilla milyen nagy lett már :shock: :shock: olyan ritkán látom,hogy mindig tátom a szám a "nagyságán" :lol: :P :wink: S persze a szép pofikáján!!!!

Minyu!
MIért stresszelsz???

Blúmi!
Soha nem mernék veled aludni!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Nagyon komolyan nyomod az éjszakai járkálást!! Nem is tudom,hogy hogyan lehet ilyet csinálni.. egyébként ez egy idegi és agyi folyamat miatt van???????
Utána olvastál már ennek??? Mert azért ez veszélyes is lehet nem????

Bejci!
Még mindig Balaton!??? :P

Ennyire futotta gyorsan, majd jövök!!!

szeder74

Édesek a képek lányok
Fejlődés ügyben nem tudok tanácsot adni, ilyen problémával még nem szembesültem. De legalább tudom, mire figyeljek majd

Honey, jó neked azzal a fél 7-tel. Nekem is elalszik 1/2 9-kor, de még 5-kor kel - ezt kéne kitolni kicsit

Jázmin már régebb óta mászik és ácsingózik, de most már szinte nem is akar mást csinálni. Nem szeret karban lenni, állandóan megfeszíti magát és le akar menni a földre. Vendégségbe voltunk a hétvégén vidéken, hát az egész lakást bemászkálta

És majd megpróbálom felvenni videóra, ahogy fürdik. Áll a kád szélébe kapaszkodva, lenyúl a vízbe és utána paskolja a combját és a hasát. Mosakszik a drágám :D

Kép
Kép
csibe21

Rékaorsi! Hogy vagytok? Annyiszor eszembe jutottál hétvégén, miközben nézegettem Bálintot! Mi van, ha az én gyakorlatlan szemem nem lát meg olyat, amit meg kellene? Ráadásul, ha senki nem hívja fel rá a figyelmet, még a családból sem... A lényeg: Márti ért ehhez, és ezek szerint igenis időben vagytok! Ne aggódj, és kitartás augusztusig!

Márti! Kamillából sosem elég! Kérjük a képet! :) Nekem a mesekönyvnézegetős a kedvencem! És mennyire hasonlít Csabira! És milyen nagylány lett! Remélem semmi komoly gond nincs!!!!!!!

Honey! Háát, tényleg fáradt vagyok ilyan éjszakák után! Olyan, mintha egy percet sem aludtam volna. Nem tudom Minyu nálad milyen érzés, de én ilyen éjszakákon néha úgy érzem magam, mintha nem lennék teljesen normális.

Szóval Minyu pacsizhatunk! :lol: Van végre egy holdkórostársam! :lol: (igen, a koleszban nagy történetek voltak...) Te kifigyelted már, hogy mikor jön elő? Nálam néha akkor, amikor a legynagypobb nyugi van körülöttem! :shock:
blúmi

Konan! Nagggyon boldog szülinapot! Annácska szuper a képeken!!!! (Te ez a mérleg dolog hihetetlen sértés!!! Én ezen nagyon megbántódtam volna!)

Júniusi topik tényleg kemény! Én arra szoktam gondolni, hogyha kipattan egy ilyen ronda vita, a legjobb csendben lenni, és nem reagálni. Nem jó rakni a tüzet (Bár, ilyen sértegetésekért ki ne akarna visszavágni...?)
blúmi

márti,
mesélj!! Mi a baj? :shock:
Kamilláról meg iziben tedd fel a képeket!! :D
Gratula az alváshoz!!

konan,
BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D
Imádom a dobozos képet!!!!

csibe,
5 óra??!! :shock: :shock: Én még a fél 7-től is kivagyok!! Főleg ha belegondolok, hogy olyan 4 hónapos koráig 10-11-ig aludt.

szeder,
örülök, hogy végre jelentkeztél!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok!
Én is nagyon el vagyok tűnve, és nem is tudom mikor fogok ismét visszakapcsolódni a fórumba úgy normálisan. De látom, hogy többen is így vagyunk.
Állandóan megyünk valahová, kb. 1 napot töltök itthon 1 hét alatt. Ez már szerintem így is marad amíg be nem jön a rossz idő.
Aztán melózok is ezerrel itthonról. A héten Pestre is kell mennem tanfolyamra (a melómmal kapcsolatos), így megint bent kell töltenem anyukámnál pár napot, hétvégén meg megint megyünk a páromhoz.

Noémi rettentően aktív egész nap. Egy percre nem áll meg. Van, hogy csak 1-szer alszik nap közben annyira lefoglalja a játék, hogy nem tud lenyugodni az alváshoz.
Éjjel általában 1-szer kelünk, de néha vannak sz.rabb éjszakák, amikor 3-4-szer is felkel, és nyugtalanul alszik egész éjjel.
Egész nap pakolunk. Ő szét, én össze. Bármit talál a lakásban, mindent a háta mögé hajigál. Most is leszedtem a megszáradt ruhákat, szépen a fotelba pakoltam, ő meg éppen most szórta szét egyesével. Én már nem is rakom vissza a fotelba, innen már csak a szekrénybe kerül, mert úgyis szétszórja megint. A szárítóról is örökké lerángatja a ruhákat. Örökké csak pakol, rámol. Huhh, nagyon durva. A konyhában is mindent szétszór, az ásványvizes palackokat minden nap 10-szer felborítja, és egyszerűen nem unja meg. Már megtesz 1-2 lépést kapaszkodás nélkül, és nagyon sokat ácsorog. Most legjobban azt szereti, ha fogom a 2 kis kezét, és úgy sétálunk a lakásban, illetve néha futunk. Szerintem nemsokára már egyedül is elindul (hosszabb távra)

Ez van velünk! Próbálok jönni!

Pár kép:

Pakolós:
Kép

Juppi, rendet raktam:
Kép

Ákossal randi:
Kép
Vendég

Juppi rendet raktam: (ez az előbb lemaradt)

Kép
Vendég

Eszike,
Nagyon tündér Noémi. Látom ő is élvezi, hogy rámolhat :lol:

Kép
Kép
csibe21

Na egy pirinyót ráérek, látom ma nem sokan voltunk itt.
Olvasgattam egy kicsit visszafelé:

Rekaorsi: huhh, nagyon sajnálom, hogy ilyen gondok vannak Emmával, de örülök is, hogy ez most kiderült, és most még van rá megoldás. De ezek után kezdek parázni. Mert úgy látom-érzem, hogy nekem is "szélvész" lányom lesz. Hát ugye Noncsi első gyerek, ezért nekem sincs viszonyítási alapom, de jó, hogy vagytok nekem Ti fórumlakók, mert néha csodálkozva látom, hogy a többi kisbaba milyen nyugis. Az én lányom meg már most egy örökmozgó. Hihetetlen, de ahogy írtad, hogy "gatyarohasztó" volt minden nap vele, hát én is ezt érzem. Én mindig a génekre fogom, mert a párom ikertestvérének a kisfia (most 3 éves) is dettó ugyanígy viselkedett ennyi idősen, mint a Noncsi most. És mára a kiskölyök kimondhatatlanul eleven, abszolút nem fogad szót, csúnyán beszél, nem lehet lekötni semmivel, tök makacs, hisztis meg minden. Ha jönnek hozzánk látogatóba, akkor képzeld a kaput be kell zárni, a kulcsot meg elrejteni, mert egyik pillanatban még bent van a házban, másik pillanatban meg már kint szalad az utcán. Simán megtalálja a kulcsot, kinyitja a kaput és uccu neki. És persze még mesélhetnék róla, mert komolyan mondom ilyen gyerekkel még nem találkoztam, és azt mondtam, hogy ha az én gyerekem is ilyen lesz, akkor én be fogok golyózni. És ennek a viselkedésnek köszönhetően természetesen senkire nem lehet rábízni, sehová nem lehet elvinni, mert meg van kergülve, nem hallgat a szép szóra, én sem vigyázok rá szívesen, mert egyszerűen nem lehet vele bírni. Sajnos a szüleitől sokszor kikap.
Bocs, hogy ennyire hosszú és uncsi voltam...
Majd azért mesélj, hogy hogy haladtok.

Márti: tök jó, hogy vagy nekünk!

Gabolino: nagyon jók a képeid, tényleg tetszik! Hogy Te milyen ügyi vagy?!

Gratulálok mindenkinek az ácsorgáshoz...

Holka: Emma hol tart? Van egy olyan érzésem, hogy elkezdett járni. (bocs ha esetleg az előző oldalakon írtad, nem olvastam vissza mindent)

Konan: utólagosan Boldog szülinapot kívánunk! Nagyon jók a képek! Te így ott mered hagyni Annát a medencében? Én örökké parázok még fürdetéskor is, hogy Noncsi elcsúszik és blugy-blugy.
Ez a mérleg dolog kicsit gáz nem? Asszem anyósom csak szólna valamit a súlyomra...
MMMM dinnye!

Csibe: hát ez a mosakodás nagyon cuki lehet, ha tudod filmezd le, nagyon megnézném.

Bejci: hajrá Balcsi! Én is már úgy mennék víz közelbe!

Starlak: hajrá végre költözés!

Most megyek, mert ébresztő van...
Vendég

Jesszusom, megnéztem a júniusi topicot! Atya-gatya! Ugye mi nem leszünk ilyenek csajok???? Hogy lehetnek nők ennyire primitívek?
Vendég

Sziasztok!

Köszönöm szépen a sok szép kép dicséretet!!! :D Nagyon jól esett!

Honey,
Gratula Flórának az átalváshoz! :)
Hogy van-e most időm festegetni. Mos pl. lenne ha nem itt ülnék :D Azért akad, de sokat gép elé pattanok festés helyett, mert örülök,hogy kicsit leülök. Meg ha Andor alszik,akkor azért nem kiszámíthaó ugyebár teljesen,hogy mennyit fog aludni és úgy nem az igazi festeni, hogy egyszercsak abba kell hagynom. Altatás után lenne jó, mert akkor ugye nem ébred, de ilyenkor sokszor mostanság szintén örülök,hogy leülök :)
De azért nem ilyen vészes, ha nagyon festhetnékem van,akkor úgyis festek - mégha fáradt is a lábam :)

Eszike,
Hiper édesek a képek!!! :) az a vigyor! :D gondolom nem lehet könnyű a kisasszonnyal ahogyan pakol. Nálunk ez még nem vészes, mivel még csak fókázik Andor.
De tegnap letettem a fűbe és 4kézláb felhúztem és sokkal tovább úgy maradt és ringatózott, mint mondjuk a pokrócon, vagy a szőnyegen bent. Furcsállotta előszöt nagyon a füvet,ahogy a pocijához ér (még ruhán keresztül is :D ) Olyan képet vágott, mint aki sz@rba lépett :D (bocsesz de télleg)

Konan,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT kívánok így utólag!!! :)
Milyen édes Annácska!Nagyon tetszik a 2. pancsis kép! A medencét meg sajnálom. Mérleg?! :shock: No comment!

Kistiggrincs,
Gratula Zalánnak a felálláshoz! :) Nagyon ügyi.

Monee,
Merre jársz? :)

KépKép
KépKép
gabolino

Konan!

Nagyon boldog szülinapot! Hú, a mérleget én tuti visszaadtam volna, hogy köszi, de ilyen ajándék nem kell! Komolyan! Hogy lehet valaki ilyen bunkó??? Inkább felejtse el a szülinapodat, mint az én anyósom! :twisted:

Eszike!

Jaj, de csoda helyes ez a kiscsaj!
Kamilla már átalussza az éjszakát, viszont nappal 2 részletben alszik összesen 1.5 órát! :shock: Hihetelen, a majdnem 5 és a majdnem 3 éves bátyja 2.5-3 órát durmol délután, a kisasszony meg beéri ennyivel. 15h-kor már ébren van, aztán 18h-kor meg olyan fáradt, hogy nem lehet vele bírni! Képzelheted, mi mindenre jut időm mellette!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Márti: remélem nincs komoly gond, nekem is írnál privit? Képeket meg tessék felrakni!

Konan: nagyon jól néz ki Annácska medencéje! Meg Annácska is :D

Eszike: pakolós és rendrakós képek nagyon jók :D Nálunk a szárítót Zalán szedi le, vagy a macskák, vagy Zalán és a macskák együtt.

Júniusi topikba én is benéztem, majd gyorsan abba is hagytam.

Hoztam néhány Zalán fotót, utolsó egy a keresztelőről

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
kistiggrincs

Sziasztok!

Pici időm van, alszik Ádám, kihasználom, jövök kicsit.

Eszike, Tiggrincs, nagyon édesek a gyerekek!
Noncsi utolsó képét imádom nagyon, Zalánnak meg a hengerese tetszik nagyon! :)

Bejci, de jó Nektek a Balcsin! :wink:

Gabolino, nekem is nagyon tetszenek a képeid!
Tök jó hogy Andor is fókázik! :lol: És ezek szerint kutyázik is már! Azt Ádám is ezerrel és hátrafelé már mászik is picit... Be fognak indulni a mi fiaink is hamarosan! (De ő már így is pakol, van olyan fiók ami elég alacsony... Szerencsére pont az ő játékai vannak benne így lehet pakolni)

Konan, annyira édes Annácska a medencében! Kár hogy kilyukadt :cry:

Csibe, a mosakodást próbáld meg levideózni! Nagyon édes lehet!

Rékaorsi, Elmúlt 2 évben - persze Soma születése előtt - minek is ment volna a védőnő?! 1 év felett már nem járnak ki! Addigra azért már látja hogy hogy gondozod a gyereket! (és nyilván látja, hogy minden OK ezért nem rohangál ki. Második gyerek, rutinos anyuka...)
Nálunk Ádám születése után 2x volt összesen.

Márti, Ádám is kb. ennyit alszik napközben! Volt olyan is hogy egész nap csak 3/4 órát. Délután meg kész van a fáradtságtól.

Rólunk. Voltunk ma 9 hós mérésen. Ádám 8500 gramm és 75 centi :shock:
Eszembe jutott hogy van szobahintánk - még jó hogy nem akkoramikor már kinőtte - és beleültettem. Hát... Kb. ez volt a reakció:
Kép

És még pár kép:
Kép
Kép Rossz helyre ment és a Tesó visszahúzta :lol:
Kép Mi lehet ott kint?!

Kép

Kép
anyoooka

Anyoooka: az a kétségbe esett fej nagyon ott van :D:D:D

Visszahúzást nálunk az 1 évvel idősebb másodunokatesó szokta néha mikor ott vagyunk, és úgy gondolja Zalán rossz irányba halad :)

Kép
kistiggrincs

Márti!
Nagyon édesek a képek.Nagyon jól néz ki a torta is.Nyami

Rékaorsi!
Nem semmi,hogy mik derülhetnek ki. Hogy mi mindenre oda kell figyelnünk a picúroknál is már. :shock: Nem is gondoltam volna. A torna biztosan segít majd.Én szorkolok.

Blúmi!
Hát tényleg nagyon komoly ez az alvászavar :shock: :shock: :shock: De sajna nekem is van....az egyik legijesztőbb az volt amikor az éjjel kellős közepén álltam az ágyunkon és leszedtem a falról a képet mondván,hogy "hát nem látod,hogy dől a fal,legalább ez megmaradjon"Szegény páromat a frász kerülgette.De volt még sok sztori és a mai napig szoktam beszélni álmomba ill. felrázni a páromat miközben én persze alszom és másnap nem is emlékszem rá :oops: :roll: :shock:

Anyooka!
Nagyon ügyes már Ádám :D Nagyon édesek együtt.

Kép
Kép
a.m.

Gabolino!
Nagyon tetszenek a képeid. A kutyusos meg pláne :D Csak így tovább.

Honey!
Nagyon ügyes már Flóra is. :D Gratula neki.Akkor lehet után szaladgálni is lassan. :lol:

Én is benéztem a júniusiba.Tavaj gyakran néztem a szülések miatt.Hát ezt nem gondoltam volna..Nagyon durva.

Eszike mi tuti nem leszünk ilyenek :wink: Nagyon édes Noncsi.A kis pakolós :lol: 8)

Konan!
Tündéri Annácska abban a szép medenkében.Sajnálom,hogy kijukadt.
BOLDOG Szülinapot Kívánok.Remélem meg volt a romantise kacsi is. :wink:

Most mennem kell
Pusszantás

Kép
Kép
a.m.

Az első érdeklődőnknek meg is tetszett a lakásunk. Azt mondta semmi negatívumot nem talál és megadta azt a pénzt amit kértünk. Szóval szerencsésen alakult.
Most még a családi háznál alkudozunk egy kicsit…reméljük a legjobbakat…
Hihetetlen idegőrlő amúgy egy ilyen házvásárlás biznisz…

Szeder
Remélem ma kicsi adél hagy aludni.

Eszike
Jaj,de édes noncsi! Micsoda grimaszt tud vágni,ennivalóóó!
Ari vagy. Igen,eltaláltad..emmám múlt csütörtökön megtette első 4 önálló lépését. A szekrénytől elindult és eljött hozzám 4 igazi kapaszkodásmentes lépéssel.

Tiggrincs
Zalán továbbra is imádnivaló!! Gratula a felálláshoz!

a.m
Mini képei szuperek!

gabolino
tényleg nagyon ügyes vagy! Klasszak a képek!
Én ma tettem le először emmát anyumék kertjében, félórát tepert a fűben szélsebesen annyira élvezte…

Rékaorsi
Mesélj majd kis emmáról. Hogy állnak a vizsgálatok?

Márti
Nekem írhatsz privit,szívesen elolvasom.
Néha gondolok rád,hogy tellhet egy napod? 4 gyermek kéréseit teljesíteni…. Mindig kell valakivel foglalkoznod? Vagy a szépen eljátszanak együtt a fiúk? Bocsi,ha hülyeségnek érzed amit írok…csak elgondolkodtam a múltkor ezen…
Kamilla csodaszép kislány!

Minyu
Állatkertre majd csak jövő hétre neveznék be,mert most ezer dolgot kell intézni a házzal kapcsolatban…
Az nálunk is gyakran előfordul,hogy ha a férjem megfordul az ágyban akkor én ugrok és elkapom a térdét…azt hiszem valamelyik csajszink akar leesni az ágyról.
:lol: :lol:
holka

Starlark
Dejóó,már az új házban vagytok? Szuper!

Csibe
Jaj,5 óra??? Pici jázmin aludj kicsit tovább! Az én csajsziaim későn fekszenek,de lagalább későn is kelnek. Heni ébreszthetetlen 9-nél hamarabb. Emma is 8-fél 9-ig alszik.

Konan
Boldog szülinapot kívánok!
És ilyenkor éjjel mennyit sír Annácskád?
Nagyon cuki a doboznyi baba.

Anyooka
Meseszépek a tesók!!
Miért kérdezted,hogy hogy kapjuk meg a szocpolt?
Mi félszocpolt tudunk igénybe venni,használt lakásra, 2 meglévő gyermek után FOT,fiatalok otthonteremtő támogatását. Budapesti ház esetén az ingatlan nem lehet drágább mint 12 M. (telek nélkül). 2 gyerek esetén 1,2M. ha lesz 3.baba akkor +700ezer ft.
holka

Hali!

Nagyon köszi mindenkinek a köszöntést!

A.m.!
Igen, megvolt a gyertyafényes vacsi is!!! :D

Holka!
Egészen jól a alakulnak nálunk a dolgok! Első éjszaka negyed óra. Második éjszaka már 40 perc sírás :shock: :cry: . Viszont tegnap és most éjjel már 1x sem kelt fel! :P :D :P Remélem ez bejön! :lol:

Annácskám úgy döntött fél 6-kor, hogy kialudta magát! :shock: :( Én nem annyira! Viszont most (mire kiment az álom a szememből) benyomott egy üveg kakaót és édesen csicsikál! :lol:
Vasalnom kéne, de semmi kedvem. Ha Anna felébred be kéne menni Tamás sulijába is a bizonyítványért. (Tegnap volt az évzárójuk, de a héten a Klinikán van így nem tudott ott lenni.)

Kép
Kép
konan

Anyoooka!
Kép

Nagyon boldog születésnapot kívánok Neked!!!!

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Nagyon jó képek vannak megint!

Konan!
Miért is van a Klinikán Tamás?? -Tudom,hogy a cukor miatt, de konkrétan mennyi időt kell ott lennie?? Hogy viseli???
Adél is korán kelt, de nem akarok itt überelni.. de bizony én már 5 óta fent vagyok.. :evil:

Holka!
Drukkolok még mindig!

szeder74

Anyooka! BOLDOG SZÜLINAPOT! :D

Kép
Kép
csibe21

Sziasztok!

Konan, Csibe, nagyon szépen köszönöm a köszöntést, aranyosak vagytok! (hát igen, öregedtem megint egy évet :cry: )

És képzeljétek, tegnap este ÁDám felült! Kutyázásból kiült, ücsörgött picit - majd eldőlt :lol:

Megyek ebédeltetni, jövök még!

Kép

Kép
anyoooka

Szeder!

Most nem konkrétan a cukor miatt van bent, hanem pszichológus foglalkozik vele. Nem is kell ottaludnia, csak napközi-szerűen van bent reggel 8-15-ig. Egyrészt a kamaszsága miatt, másrészt mert láthatólag nem veszi komolyan a betegségét, amiből nagy baj is lehet! :( Meg hát persze mostanában semmit sem vesz komolyan és semmi nem érdekli. Hogy mi lesz így???? Nem tudom! Kezdek nagyon aggódni miatta! :cry:

Anyoooka!
Gratulálok Ádámnak a felüléshez!!!

Annám ma kezdett ágyra mászni (az azért magasabb, mint a számítógépasztal-polc :) )! Csak sajna a lemenetel nem nagyon megy még! Mindig fejjel előre próbálkozik! :shock: :lol: Aztán jön a koppppp! Mutogatom neki, hogy hátrálni próbáljon, de még nem igazán érti. Csak belejön előbb utóbb! :lol:

Kép
Kép
konan

Sziasztok!

Anyoooka,Kistiggrincs,
Irtó édes képeket hoztatok megint!!!:)

Anyooo,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT!!! :D
Gratula Ádámnak a csüccsenéshez! :) Nálunk csak akkor van ilyen ha én teszem 4klézláb (mert magától még nem tudja) és akkor van,hogy ő is kicsücsül (mert amúgy meg ülni már tud)

Holka,
Hogy lehet,hogy tudtok szocpot felvenni használt lakásra (házra)?? :shock: az nem csak akkor lehetséges,ha hozzáépítés van vagy pl. tetőtér beépítés? Ti csináltok ilyet? Ha nem akarod ide,esetleg püben megírnád, mert nálunk ezt anno Szabolcsom nézegette és mondta,hogy mi minden kritériumon kívül esünk, így nem jár nekünk semmi sem :(
Ügyes nagyon a Te kicsi Emmád! :) Hozz képet róla! :)

Lányok! Kéne egy kis segítség, tanács, vélemény.
Kicsit ki vagyok merülve, tudjátok meséltem,hogy Andorom ahogyan elkezdtek jönni a felső metszői elutasította a kanalas kaját és kb 1 hónapig szinte csak tápin volt + kölesgolyót csipegetett (néha kis gyümölcsöt elfogadott,főleg ha én adtam a szájába)
Most hogy már kijöttek a fogacskák, láthatóan elfogadta a kanalat, nagyon meg is örültem neki. VISZONT! kb 10 kanálnyit eszik szépen, amíg csillapítja farkaséhségét és utána hiszti, nem hajlandó hanem mondhatni követeli a tápit.
felhívtam a védőnőket,hogy lehet-e,hogy elkényelmesedett ez idő alatt a kisúr és mondta a nő,hogy hát igen. :( :( Ajánlotta,hogy próbáljam a 2 kanalas módszert,hogy ő is kap 1 kanalat + én is etetem eggyel, de ez valahogy nem jön be. Max rágja a kanalat és ettől még kevésbbé tudom etetni, hiába mutatom neki, hogy hogy kell beletúrni vele a kajába. :?
Próbáltam,hogy etetem,majd ha nem akar többet,akkor kiveszem és ha álmos leteszem vagy játék ha nem álmos és ha nyavalyog akkor újra kanalazás. De ,főleg ha álmos, ez sem jön be nagyon, mert akkor meg már nagyon ki van, elaludni nem tud, mert éhes, nameg "kínozni" nem akarom :( :(

Ötletek?
Holka?Tudsz valami jót? Vagy örüljek,hogy ma pl. fél üvegnyi kaját megevett (de persze utána még 120ml tápit is, ami ha több lett volna lehet még eszik, de így is elaludt) és majd lesz ez több is?
Ő korábban is csak nagy ritkán evett 1 üvegnyit, de akkor még csak a tízórait meg az uzsit váltottuk ki,amikor (akkortájt legalábbis) pont kevesebbet is igényelt ilyenkor. MOst viszont,hogy már fókázik, több energiára van szüksége és én kotyvasztom is neki a sok energiadús cuccot, amit el is fogadna,csak nem eszik rendes adagot :(
Jajj, bocsesz,hogy ilyen hosszas lett,de nem tudtam máshogyan.

Kérlek, ha van tapasztalatotok, ötletetek, írjatok, mert eléggé el vagyok kenődve.
Vagy nem kéne? Jó ez így is? (nemtom, nem hiszem)
Köszi Lányok!
Puszi

KépKép
KépKép
gabolino

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?