Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok, már egyszer elkezdtem írni egy levelet ma, csak közben átcsaltak a szomszédba babázni.

Ma voltam reggel vérvételen, megcsinálták a nagy labort. Meg volt egy reggeli utáni 60 perces vérvételem is. Közben leugrottam a védőnömhöz, akit ugye annyira nem bírok. Nah mindegy mondta hogy szerinte lejebb ment a pocakom. Majd mindjárt rakok fel mai képet. Mondta h jó lenne ha még 2 hetet kihúznék. Mondtam én legalánn 4 hetet szeretnék.
Én is megmértem a cukromat reggel 8,7 lett (de ugye kb 2 egésszel többet mér a mérőm), nah de akkor is ilyen sz@r még sohasem volt. 25 g ch után :cry:
Úgyhogy remélem megúszom inzulin nélkül ezt a hátralevő időt, mert nagyon nem örülnék neki, dehát ugye a terhesség előrehaladtával hormonálisan romlanak az értékek.

A sógornőm is terhes, és ő most volt terhelésen, és 7,5 cukorral befektette a dokija kórházba amíg beállítják a diétát. Nah de milyen kaja van már a kórházban, az nem diétás :shock:

Üvegen keresztül babamutogatás, tök jó, kicsit félreérthető voltam. És igen én kimehetek. Ennek örülök is, mert nem lesz ott az egész pereputy a kórházban amit nagyon nem szeretnék.

Fenntartás: Azt nem tudom, hogy hogyan adjam elő, hogy nem szeretném ha minden nap jönne valaki ha hazajövünk. Nah azt meg főleg nem tudom, hogy hogyan mondjam meg, hogy ne taperolják a gyereket. És itt most a szülőkre gondolok. Vagy már nagyon fóbiás vagyok?

Tegnap kaptam egy barátnőmtől megint egy csomó babaruhát, meg kendőt, nagyon örülök neki. A kendőhöz kiskönyv is van, benne a kötéstechnikákkal, majd meg kell tanulnom őket. :lol:

Most a babaruhákat rendezgetem, nagyon sok van, mosom, és vasalom őket. De nagyon lassan haladok. Elég ha kívűlről vasalom, nem kell belülről is ugye?

Én a Tescoba vettem pelenkát, 8 db, tetra textil, és 2100.-Ft volt.

Ma volt az első éjjelem, h úgy kellett átfordulnom, h fel is kellett űlnöm hozzá, mert másképp nem megy már. :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Kép Kép

Mensi szerint 34. heti, kiskönyv szerint 35. heti, baba mérete alapján 36. heti pocakkép.
Moat jó lenne ha tudnám pontosan hány hetes is vagyok :shock: :roll: :lol: :?: :idea:

Jah sógornőm diétás ebédje a mai nap a kórházban: grízgaluska leves, krumpli főzelék, fasírttal, hát tökre nem diétás :roll:

Adri

Kép

Kép
irdab

sziasztok!

Irdab: Szerintem tök jó nézel ki. MAjd eljön az ideje, hogy mikor fogsz szülni. Én Ádinál sosem hittem ebben a pocakom lent van dologban.

Anetto: Hát tényleg durva a különbség. De most csini vagy.

Kérdés: Holnap reggel megyek teljes vérkép, és ellenanyag vérvételre. Akkor éhgyomorra kell mennem. Azt hiszem a doki azt mondta hogy nyugodtan ehetek. Most akkor???? De lehet hogy nem jól emlékszem?

Mi tegnap voltunk a Közlekedési Múzeumba. Ádi nagyon élvezte főleg a vonatokat. De azért elég nehéz volt vele, mert sokszor nem értette, hogy miért nem lehet megfogdosni őket.

Danidaniel: Remélem a férjeddel már minden ok. Jobbulást neki!

Mi még semmit nem vettünk a kicsinek. Talán holnap veszek 1-2 rugit. Ádika ruháit is át kellene néznem, de nem akarok vele nekiülni, mert akkor abból nem lesz pakolás.

Na de majd lassan minden meglesz. Remélem

:D

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba, én ma voltam teljes vérképen, és nekem éhgyomorra kellett menni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri: Én is ezen gondolkoztam, hogy ha teljes vérkép akkor tuti éhgyomor. Szerintem akkor én is inkább úgy megyek, nehogy újra kelljen mennem.

Kép

Kép
ádibaba

na, nekem is már csak két lájtos hét, és vége... mÁr nagyon unom. Főleg, hogy csak értekezletek meg pakolások vannak hátra.. Remélem, megúszom, hogy minden nap be kelljen menni. Tök fölöslegesnek érzem.é Mindegy.

Adri :lol: :lol: Köszi a híreket Sissiékről. Nagyon édi a béjbi!!! és hogy már tejcit is kaphat, hát szuper!!! :P :P
Jó a kép rólad, de hogy lejjebb ment volna? nem értek hozzá, de nekem nem tűnik fel. én még csk most kezdem el kimosni a holmikáit, fogalmam sincs, hogy vasaljam.

Hazahozós cucc: HÁnyas méretet készítetek ki??? vagy milyet érdemes? én 56-osra gondoltam.

Anett :lol: Utólag is BOldog névnapot kívánok! szuperek a képek!!! nekem a régin is tetszel, de tényleg óriási a különbség!

Linácska :lol: HÁt, a Brendonban én is csalódtam. A neten olyan sok mindent kinéztem, ráadásul ki is írták, hogy mi van jelenlet az üzletben. HÁt, az ottani eladónak fingja nem volt róla, hogy miről beszélek. MOst mindent utólag kell megrendelni, és majd felrohangálni érte...

Kata :lol: Köszi az új táblát, szóval már 7. hónap hivatalosan is!! És Sissiék megkezdték a köv. táblarészt...

én is elkezdtem összepakolni a cuccaimat...azért még egy-két dolgot be kell szereznem.
Ti hány törülközőt visztek? HÁrom elég?
na, puszi

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
madaran

Goldplast,Balatonkenesére megyünk nyaralani 23-29ig :) Már nagyon várom,és remélem nem utolsó nap nyögik be apának,hogy akkor lesz az indulás USA-ba,mert akkor :evil: :evil: :evil: leszek!!!
Biztosan nagyon nehéz összepakolnod a melóhelyen,és hiányozni is fog az biztos.Legalábbis én szeretek itthon lenni,de mégis hiányoznak a volt kollégák,diákok.Pedig csak egy tanévet húztam le a melóhelyen.Most visszavártak volna,de ugye jön kistesó :wink:

Bim-bam,mégis mire számítottak az ismerősödék?Hogy a baba egy játékbaba lesz?És ha leteszik úgy marad? :roll:

Adri,tényleg ment lejebb a hasad,de én ebben annyira nem hsizek,nekem Lucával pl egyáltalán nem ment le.A bnőmnek meg jóval előbb lent volt és egy héttel túlhordta Bogit!Biztosan jó lesz a laborod ne aggódj!!!Mikor lesz eredmény?

Ádibaba,én sztem éhgyomorra mentem,mert vmivel együtt vették...ha jól emlékszem :oops: Zsombinak nálunk is alig van vmilye,de mire megszületik midnen meglesz.Az én cuccaim meg pláne nem tudom hol vannak,hálóing,meg társai :roll: Meg sok más egyebet is meg kellene ugyebár venni :roll:

Kép
Kép
tundi24

Szia, irdab, jók a képek, és szépen mosolyogsz!
Ahhoz, amit írtál:
[quote]
írta:
Fenntartás: Azt nem tudom, hogy hogyan adjam elő, hogy nem szeretném ha minden nap jönne valaki ha hazajövünk. Nah azt meg főleg nem tudom, hogy hogyan mondjam meg, hogy ne taperolják a gyereket. És itt most a szülőkre gondolok. Vagy már nagyon fóbiás vagyok?

Hát, igen, tökéletesen megértelek. Szeretem a családom, másrészt elég lesz nekem magamnak megbírkózni az új helyzettel, nem igazán hiányzik, hogy egy pici gyöngyszemet, akinek még alig van immunrendszere és féltek, százan ölelgessenek, majd a megriadó bébit csitíthatom én, miután megkönnyebbülve megszabadulnak a zokogó csöppségtől :shock: . Nem szólva az 1000 tanácsról, amit a fejemhez vágnak, elbizonytalanítva, megkérdőjelezve a saját döntéseimet. Márpedig úgyis jön majd a : "de hát én is felneveltelek", "persze te ezt másképp csinálod, de mi ezt anno...", "figyelj, én 3 gyereket neveltem fel", "el fogod rontani", etc., etc.
Hú, erre a részre nem annyira vágyom, pedig tényleg jó, ha van egy jó humorú ember a közeledben, akivel megoszthatod a kételyeidet. Remélem, nekem ilyen lesz a férjem. Mondjuk én már előre tisztáztam a rokonsággal, hogy hosszabb látogatásra a baba születésétől számított 3 hét múlva várom őket szeretettel, addig mi is ismerkedünk, és ezt elég jól vették. Kérdés, betartják-e....
Az I-es Nőin is csak a folyosón lehet látogatni, így ott ennek nem leszek kitéve annyira. Hm.. Nem is tudom, várom-e, hogy ott tartsunk, vagy jó ez így még minden mammut-kényelmetlenség ellenére.
Kórházi csomag:
Lehet, hogy kicsit hülyén hangzik, de én teszek be játékot is a saját pakkomba. Amikor elveszítettük az első babánkat, sokat voltam bent, és egy idő után jó volt csinálni valami mást is, mint rágódni, és jól esett kicsit elterelni a figyelmünket. A férjem nem akart hazamenni, így aztán amőbáztunk, szókirakóztunk, Scrabble stb. Ezúttal persze más a helyzet, és lehet, hogy feldöntöm a táblát a fájdalomtól, de az is lehet, hogy jól eltelik majd az idő vele. Babácskának pedig majd elmondjuk, ki nyert a szülinapján. :wink:

Kép
goldplast

Tündi nagyon sok szeretettel várlak füvetvágni én utálok :cry:

én varrom igen a nagynénémtől tanultam varni és apa szerint nagyon jól csinálom és mivel nem szabvány a kiságy igy nem tugunk készen meg venni mindent.

Adri nagyon csini vagy nagyon szép a pocid
énis már előre letiztáztam h, nem várom a látogatokat az első pár hétben a korházba ( 1 női) is csak anyosom fog bejönni meg a barátnőm na meg apa minden nap remélem nem leszünk bent sokat a doki azt mondta h,ha minden ok lesza acsászár után és a fiam is jól lesz( mármint a vére miatt agodnak ) akkor 4 nap és mehetünk haza és 2 nap mulva megyek varatszedésre.
Vendég

Tündi24 - Ha tudnád, mennyire igazad van! Nagyon nehezen megy az összepakolás: nehezen megy, mert vacakolok, időt húzok, szöszmötölök. Nehezen megy, mert szeretek itt, ahogy biztosan te is a munkahelyeden, ahol téged is szeretnek; nehezen megy, mert hülye idő van, mert babanetezek :oops: , nehezen megy, mert fáradt vagyok és fáradékony, nehezen megy, mert van egy kis bűntudatom, hogy itt hagyom őket, pedig tudom, hogy mindenki ezt teszi... Szóval: nem könnyű. Most azt találtam ki, hogy beosztom: ma csak 3 fiókot csinálok meg, talán így jobban haladok majd. Meglátjuk.
Van még egy határidős munkám is, na, ahhoz aztán végképp nincs kedvem...
Balatonkenese: biztosan klassz lesz, készülődsz már? A párod amerikai útja mikorra várható? A szülésnél itthon lesz, vagy az is munkahelyi kötelezettségektől függ? Nálunk is előfordulhat egy somlói 3 napos fesztivál, ahol ott kell lennie a drágának, és nem örülük neki, látatlanban sem...

Kép
goldplast

nállunk amikor Noel megszületett akkor mindenkivel közöltem én is ,hogy 1 hó és akkor jöhetnek..baromi sokat olvastam erről,hogy amikor megszületik a bébi akkor a legjobb az immunrencere meg ilyesmi és nem kell aggodni meg ilyenek de én nagyon parás voltam :?
Különböző országokban nem igy van ez pedig, hanem ha megszületik a bébi akkor egyből jönnek 2-3 nap múlva bébi látogatásra én ettől egy kicsit tarok..igy most is közlöm az ismikkel,hogy mi a pálya...nekem kell,hogy egy kicsit összerázkodjunk "szokjuk" egymást ketten..és ne úgy,hogy ott legyen valaki/k és lassan beáljon a napi ritmus ami majd könnyebbé teszi a következő hónapokat :lol:

Én parás első anyuka voltam(lehet,hogy második is)de én attól tipikusan agybajt kaptam amikor jöttek kivárták az időt DE hozzták magukkal a kisgyermekeket aki közösségben járt már akkor :shock: De most ezt nem fogom meguszni mert ha Noli megy oviba akkor úgy is hazzahozza a csúnya bacikat :?

56-ost vittem be Nolinak..hát most 62-est is teszek be de remélem az 56-jó lesz :D

Fűnyirás:szeressem de nem tudom behúzni(benznes)ezért apa dolga 8) pedig önjáró a lelkem igy könnyű munka :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ismerősöknél ok a több hét, de én közvetlen a szüleimről, anyosómékról, meg a tesókról beszélek. Na őket mikortól engeditek be a lakásba?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab:Az az igazság,hogy az anyukám az első naptól, apukám ..(ők külön élnek)2 hét ,a tesom 1 hét, de a többi távoli rokronok 1 hó.

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Ja elfelejtettem :!: a "drága 2 anyós az olyan 4-5 hós korában jött gondolom akkor jutott el az agyáig :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam: jó fej anyós lehet, de ezek után még lehet h örültél is neki h nem megy gyakrabban.

Még egy kérdés ami lehet sokmindenkinek egyértelmű: mivel takarjam be a gyereket nyáron. Már mint milyen vastag takaróval?
Pokróccal, vékonnyal, vastaggal, vagy mivel?

Mandaran, nem úgy volt, h már nem dolgozol?
:twisted:

Adri

Kép

Kép
irdab

Madaran,tarts ki!Hátha nem kell már mindennap bemenned!!!

Margit,ha utálod miért nem mondod apának,hogy vágja le ő? :wink:

Goldplast, szépen összefoglaltad a melóhellyel kapcsolatos dolgokat!De ne aggódj mi majd szórakoztatunk!:)

Adri,szerintem elég egy vékonyabb kis takaróval.Persze ez attól is függ miben fog aludni.Vagy napközben gondoltad?

Látogatók:mi a mamánál laktunk amikor Lucus született,így tesóm,apukám és mama mindennap látták.Első nap ahogy hazajöttünk keresztanyámék eljöttek egy fél órára,de csak rákukkantottak Lucusra,és kimentünk abból a szobából ahol mi voltunk.Na meg hoztak egy fincsi feketeredőtortát nekem :wink:
Anyósomék nem is emlékszem mikor jöttek :roll: A többi rokon,meg barátok később,vmikor 1 hós kora után.A kórházba meg nem zavart,hogy ki jön be,kissé depis voltam,úgyhogy örültem hogyha jöttek :wink:

Kép
Kép
tundi24

Tündi, miért mibe aludjon?
Remélem ma lesztek itt du, estefelé, mert apát elengedtem egy sörre, és csak az enyém ma a szgép :lol:
Igaz egy söröcske nekem is lecsúszna, dehát sok benne a szénhidrát. :cry:
Nem is írtam, hogy holnap meg megyek 11-re a gyerekorvoshoz, felírja a babakenceficéket :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Adri: Nekünk van babatakarónk, meg olyan nagyobb fajta textílpelus. Attól függ majd milyen idő lesz. A lényeg (tudom hogy ezt most könnyű mondani), de majd tudni fogod. A lényeg hogy ne nagyon hagyd magad befolyásolni. Mert hatan hat félét fognak mondani.

Nálunk anyósom (lenti szinten lakik) állandóan be akarta velem bugyoláltatni a gyereket. Nem nagyon hallgattam rá sose, Ádi 2 éves lesz és 1x volt megfázva. Lekopogom kop-kop.

Tündi: Hát igen nálatok pont fordított a helyzet. Én is most fogom átnézni a ruhákat. Nem tudom mit csináljak velük. Szívem szerint eladnám Ádi régi ruháit, de nem tudom megéri-e felrakni a tesz-veszre.

Nektek Luca még a kiságyba alszik?

Na a képet este újra kell kicsinyítenem mert túl nagy, de majd felteszem.

Kép

Kép
ádibaba

Tündi apa szivesen levágja csakhogy 3 hete reggel fél6 megy és este fél9 jön akkor meg már nincs kedev semmihez és már lassan tul nagy lesz a fünyironak én meg nehezen veszem rá magam mert 1800 m2-en kell vágni :cry:

Adri együtérzek veled nekem még a szénsavas vizre se szabad ránéznem nem h sörre, a szénsav mentes dolgokat pedig utálom :cry:
Vendég

Adri,nálunk Luca hosszú ujjú badyban és hálózsákban aludt.Ami polár anyagból volt,így éjszaka volt,hogy be sem takartam.
Amikor lvegeőzni mentünk meg volt neki plédje,vékonyabb,vastagabb...és időtől függött mivel volt betakarva.Napközbeni alváshoz meg a kisplédjével.De úgyis tudni fogod :wink:
Én leszek,mert apáék pakolják a sittet,van itt egy kislány is,az egyik segítségünk kislánya,most volt elsős,és úgy elvannak Lucával,hogy csak na.Ma még nem is kellett rászólnom Lucára,hogy ezt nem szabad,azt nem szabad :wink: :roll:

Ádibaba,Luca szinte sosem aludt a kiságyba.De már vettünk neki egy kis faheverőt.azt bírtokolja mostanság.
A ruhákon én is gondolkozom,hogy mi legyen velük.Ha gondolod cserélgethetünk is.Majd megnézem mik is azok amik még nagyon jó állapotban vannak.
Viszont azt tudom,hogy van téli zsákunk ami később overál.Alig használtuk,az majdnem 8000ft volt,azt 3000ezerért eladnám.Meg van még egy két igen drága cucc amit sokkal olcsóbban eladnék.Ha gondolod beszélhetünk erről! :)
Tesz-veszen én is regelve vagyok,csak eladni még sosem adtam el rajta :roll: mindig csak vettem :wink:

Kép
Kép
tundi24

Margit,huhaaa az aztán jó nagy terület.Akkor nem is csodálom,hogy apának nincs ideje levágni...Nemsokat találkoztok akkor :?

Én tegnap egy kis borocskát ittam,(fél dl)olyan jól esett.Jó múltkorában meg egy Radlert.Tiszta alkesz leszek :wink: :oops: :P :D

Kép
Kép
tundi24

na most néztem meg Ádika ruháit. 56-os nem is volt neki. 62 a legkisebb ruha. Szinte majdnem minden kék.
Hálózsák nekünk nem kell, mert Ádi sem tudta sosem elviselni. Így most nem is fogom erőltetni.

Szerintem a drága cuccokat nem nagyon lehet eladni. Én úgy gondoltam hogy tesz-veszre felrakom mondjuk 3 bady-500FT.
Még sosem próbáltam, de valamikor el kell kezdeni. Én csak vettem eddig tesz-veszen minden mást.
De babaruhára nem volt szükségem mert a keresztfiam 1 évvel idősebb és tőle örököltünk.
Most viszont már nézegetem a lányruhákat. Milyen néven vagy?
Bár először egy pár újat veszek.
De azért nézni szabad
:wink:

Kép

Kép
ádibaba

Ádibaba,nem töltöttem még fel soha semmit.Email-ben küldök képet,mármint a rucik Lucán vannak :) Szóval érted,úgy külön-külön nincsenek lefényképezve :wink:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Lányok!

Tejóég, tejóég, elmegy az ember lánya nászútra és mire visszajön, már megvan az első baba????

Gratulálok Sissi Atihoz!!!!
Vigyázzatok magatokra, pihenj sokat, bár már biztosan a kórházból is kiengedték azóta, ugye??? (Vagy koraszülött babáknál tovább bent kell maradni? :oops: )

Nekünk nagyon jó utunk volt, de már biztosabban érzem magam itthon. Néha azért eszembe jutott, hogy mi van, ha Marci neadjisten ki akarna bújni, mi a fenét csináltunk volna olyan messze??? De szerencsére nem volt baj, nagyon jól éreztük magunkat.

Most Sissit hallva kicsit azért aggódok, mi még a világon semmit nem vettünk, bele kell húzni, nehogy úgy kelljen a kórházba menni, hogy semmilye sincs ennek a szegény gyereknek :lol: :lol:

Teszek fel én is egy friss pocis képet :
Kép

Még jövök, csak olvasok!!!

Bea

Kép

Kép
dbea

Bejövök én is még egy kicsit,... :wink:

Nállunk Noel nagyon nem szereti a meleget és nem tudja elviselni ez már elég hamar kideült én nagyobb textilpellussal takartam be...
Hálózsák sose volt neki most szeretnék egy szépet venni a csajnak ..hátha...
Mindig lazábban kellett öltöztetni mint a vele egykoruakat mert elléggé izzadékony.. :? de ADRI hamar bele fogsz jönni mire van szüksége a bébinek :wink:

Bea igen igen meg van az első topik bébink Atika személyében :P

Én még sose vásároltam a teszen pedig én is regizve vagyok..lassan nekem is el kellene ezt is kezdenem... :P

Én nekem nem izlik semilyen sör :oops: bezzeg valami édes jó kis jégborocska :P :wink: [/b]

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Sziasztok!

Ismét itt vagyok én is a rohangálás közepette :)

Sissinek hatalmas gratula a gyerkőchöz, nem semmi, hogy mennyire stramm a kiskrapek :)

Irdab,
a terhességi kor nálunk is hasonló, már kezdek belehülyülni, hogy mindenki kérdezgeti, hogy mikor jön a gyerek, én meg csak magyarázkodom, hogy hát mi úgy tudtuk, hogy augusztus 3-án, most meg kiderül, hogy 3 héttel nagyobb a koránál, az meg doki szerint véletlen már nem lehet. A legutóbbi verzió szerint beírt a naptárába július 20-ra. Elvileg most kezdeném majd a 34. hetet, szerinte viszont már a 36-ban vagyunk. Na, ezt fejtse meg nekem valaki :)

Goldplast,
Ezt a munka dolgot én is átélem. Én korábban úgy állapodtam meg a főnökömmel, hogy július 6-tól vagyok itthon, tehát még van addig időm, de már furcsán érzem magam. Sokan kiakadnak rám, de bevallom, néha az is eszembe jut, hogy hiányozni fog a meló. Eléggé pörgős munkám van, amit szeretek is, és az elmúlt években jól bele is ástam magam, így kicsit tartok attól, hogy a szülés előtti pár hét milyen lesz majd itthon.

Amúgy nálunk még mindig minden a szokásos rohanós tempóban zajlik, végre vettünk kiságyat és néhány cuccot, szombaton pedig összeházasodunk, amivel kapcsolatban azért van még néhány teendő. Néha jobb nem is belegondolni...

Lenne viszont kérdésem a többedszer szülőkhöz: milyen érzés az, amikor leszáll a gyerek? Nekem volt olyan ismerősöm, aki azt mondta, hogy ő észre sem vette, volt olyan, akinek nagyon korán megtörtént és aztán sokára szült csak, és volt olyan is, akinek szinte csak a szülés előtt pár órával történt meg. Interneten olvastam róla néhány dolgot, de azért kíváncsi lennék az itteni tapasztalatokra is, ha nem probléma.

Adri

Kép
Kép
flake76

Tündi,Lina és a többiek akinek kislányuk van :!:

Mikor lötték vagy furták a kislány fülét ki?És a kórházban?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Bim-bam,
nekem ugyan nincsen lányom, viszont kisbabaként fúrták ki a fülem, és nagyobb koromra nem lett tökéletes. Konkrétan az a gáz, hogy az ember füle nem egyenletesen nő, ami azt jelenti, hogy ami nagyon pici korodban a fül közepének látszik, az később nem biztos, hogy ténylegesen az is lesz. Nekem mondjuk annyira nem észrevehető, de azért néha szokott zavarni, hogy olyan fura helyen van a luk. Persze, biztosan lehet ezt ügyesebben is csinálni, nekem már tini korban mondta egy fülbelövő, hogy ő azért szokta figyelmeztetni a szülőket :) Ja, és mivel kicsiként úgy fúrták a fülemet és nem lőtték, így két oldalról is meg akarták erősíteni a lukat, aminek eredményeként nem egy egyenes vonal lett, hanem kicsit hajlik. Persze ez extrém eset, és régen történt (több, mint 30 évvel ezelőtt), de gondoltam, esetleg érdekel...

Adri

Kép
Kép
flake76

Flake76: igazad van, nekem is ez a problémám. Kisbabaként a kórházban lyukasztották ki a fülem és persze nem egyformán van a két lyuk, pontosabban az egyik van csak rossz helyen inkább lentebb van mint középen.
Viszont én sokáig nem várok majd az én lányom fülével mert a sógornőm 3 éves gyereke meg nem engedi kilyukasztatni a fülét.
Vendég

Sissi,
Ati nagyon szépséges, és milyen jó, hogy jól van! És neked már van tejed! Kívánom, hogy a lehetőségekhez mérten szép időszak legyen ez a pár hét is, ne aggodalmaskodj sokat, és amikor végre hazamentek, nagyon várunk itt a beszámolóval!

Goldplast,
tényleg nem lehet könnyű összepakolni, meg a munkahelytől elszakadni. Nekem ez az elszakadás még márciusban volt, amikor kiköltöztünk, de nem votl könnyű időszak... Főleg, hogy az otthoni munkahelyem a tervek szerint novemberben új épületbe költözik, így ha vissza is kerülök valamikor (amit nagyon remélek, de hát egy kutató-feleségnél ezt sosem lehet tudni... :? ), akkor sem ODA helyileg, így a búcsúzás még nehezebb volt. Főleg, mert nagyon szerettem ott dolgozni. Az itteni "munkahelyemen" - ahol tanulmányúton voltam 3 hónapot - már nem éreztem olyan jól magam, így igazából felszabadulás, hogy ettől a héttől hivatalsaon is megkezdtem a rendes évi szabimat, július közepétől meg majd a szülési szabadságot... Viszont, bár itt nem volt olyan jó, legalább emberek között voltam, most meg ugye egyedül...
Hát, meglátjuk, hogyan fogom bírni, mindenesetre most lesz egy kis vendégeskedés nálunk, ma ment el az anyósom, csütörtök este érkezik az apósom (elváltak), ő hoz is egy csomó holmit Mo-ról (pelenkázókomód, matrac, kiságy, ágyneműm stb. - már nagyon várom), jövő csütörtökön meg a szüleim jönnek egy hétre.
Aztán júliusban teljes egyedüllét - na persze a férjem itt van, de ő ugye napközben dolgozik...
Mindenesetre megrendeltem anyuéktól az elátkozott királyokat, azt tervezem, júliusban olvasni fogok.... :D

flake,
nem semmi, Ti is hogy pörögtök. És hogy haladtok az esküvővel? Mennyire lesz nagy felhajtás?

DbeA,
jó, hogy épségben visszajöttetek a nászútról. Tehetnél még fel pár nyaralós képet, hogy irigykedjünk... :)

látogatók: mivel mi ugye kettesben élünk itt, ezért a kórházba nem is fog más bejönni a férjemen kívül...
A leendő nagymamáknak megmondtuk, hogy 2 hétig szeretnénk kettesben (hármasban....) lenni, szokni egymást, papás-mamásat játszani.... :) Úgyhogy ezt most tiszteletben tartják. Utána viszont jön az anyukám egy hónapra hozzánk, ebből a középső 2 hétben az apukám is itt lesz. Mindenki azt mondja, hogy ez nagyon helyes, mert kell a segítség ilyenkor, főleg első gyereknél - én is örülök neki, de azért egy kicsi aggódással is nézünk ennek elébe: hogyan fogunk tudni vajon egy 2 szobás lakásban ennyien lakni, hogy lesz ez a beleszólás-nem beleszólás téma, stb... De majd kialakul..

Kép
bikmakk

Füllyukasztás: amikor a tesómék első lánya megszületett, akkor tőlem, mint keresztanyától kapott egy baba-fülbevalót. Na, az azóta is a fiókban van... :) :) Ugyanis ők meg pont hogy úgy gondolták, hogy majd akkor lyukasztatják ki a fülét, ha ő kéri. Most 8 éves, és kábé 5 éves kora óta van fülbevalója. Akkor nagyon akarta, mondták neki, hogy fájni dog, azt mondta OK, elviseli, és tényleg.
Azóta van 2 húga, nekik nincs, még nem akartak (az egyik 6, amásik 1,5, még van idejük... :) )

Nekem ez a hozzáállás tetszik - bár most fiam lesz, de ha majd lányom is lesz, akkor sztem én is így fogom csinálni.

Nahát, nekem is 9 hónapos korom óta van fülbevalóm, és nekem sincs teljesen jó helyen - nekem kicsit feljebb van, mint kéne, ezért nem is minden fülbevaló "éri körül" rendesen a fülcimpámat. Sose gondoltam volna, hogy ez az egyenetlen növekedés miatt van, azt hittem, egyszerűen elbénázták annak idején... Nahát. :wink:

Kép
bikmakk

bikkmakk,
neked van itt kutatói háttered, ha azt mondod a bénázás miatt van a ferde lyuk, én készséggel elfogadom :wink:

Az esküvő amúgy nem lesz hatalmas, nemrég költöztünk Pomázra, és az itteni kastélyban lesz egy polgári esketés, a szűk családnak egy estebéd, a barátoknak meg egy buli nálunk. Szerintem ez eléggé minimálprogram, de őszintén, nem is vágytam nagyobbra. Egy kötetlen, nyári esküvő lesz belőle, némi önkritikával a növekvő pocakom miatt :lol:

Adri

Kép
Kép
flake76

Most értem haza. Reggel fél 9-kor elindultunk, és eltelt a nap.

Ádibaba,
ha teljes vérképet csinálnak, akkor előtte tuti nem lehet enni. Az ellenanyag miatt lehetne, de vérkép előtt nem.

Na ma bevásároltam. Odamentem fél 2-re a szülésfelkészítőre, aztán kiderült, hogy ez pont a 3. alkalom, de ma van a pecsétosztás, viszont az 1. csoport 13:00-kor indult, és 15:00-kor van a következő. Úgyhogy elmentem a helyi baba-bababútor boltba, és 15.000 Ft-ért megvettem mindent, ami hiányzott. Értsétek ezt úgy, hogy ebben már a pelenkázó alatti szekrény is benne van. Vettem textilpelust, 240Ft/db, egy hazahozós kissapkát 300Ft-ért, meg két fürdőlepedőt, az darabja 1490 volt, de csak azért, mert Micimacis meg Tigrises. A síma 990 Ft volt, csak akkor nem tudom Liliétől megkülönböztetni, neki egy síma és egy Malackás van.

Ja, és a szülésfelkészítőn mondtak egy érdekes dolgot, aztán a barátnőm mondta, hogy neki is mondta anno a szülészorvos. Én nem is hallottam még, hogy ilyen idős terhesen már se anyukának, se apukának nem szabad símogatni a pocakot, mert ingerli, és lepényleválást okozhat. Hát még mindig tanul az ember.

Irdab,
Nekünk a rokonok jöttek már másnap, de csak rövid időre. De hozzátartozik az is, hogy mi dec. 24-én mentünk haza, tehát nem karácsonyoztunk, és 25-én eljöttek, és átadtuk az ajándékokat. Akkor még anyuéknál voltunk, apukám jött el a családjával, meg a nagynénje. Másnap meg eljöttek anyósék, meg a dédmamájék. Nem is volt nagyon több látogató.

Flake,
mikor leszáll a gyerek, az nem is feltétlen "érzés", hanem látvány. Az addigi viszonylag stabil kerek hasa az embernek, ami a melle alól indul, lecsúszik rendesen a hasa helyére, tehát szemmel látható. És, onnantól kapsz levegőt, jobban tudsz aludni... Első szülőknél olyan 36-37. hét körül meg szokott történni, többedszer szülőknél lehet, hogy csak nagyon a végén.

Ja, és megkérdeztem, miben hozunk haza augusztusi gyereket a kórházból: ha igazi kánikula van, akkor ujjatlan body, napozó, kiszokni, kissapi, pelenkával letakarva, még az arca is a kocsiig.

Nálunk a kórházban a szobába be se tolhatják a látogatók a képüket. Csak a folyosóig, kismama meg kimegy. Nehogy már zavarják a szobatársat, mikor ő mondjuk épp szoptatna. Na meg van akihez "népes familia" jár, nem lenne jó egész nap hallgatni őket.

Bim-bam,
Lilinek 7 hetesen fúrták a fülét, vagyis lőtték. Egy védőnő csinálta. Azt mondta, hogy akkor már meg van valamennyire erősödve az immunrendszere, de még nem mozgolódik annyira, és könnyű megcsinálni. Nálunk a kórházban egyik babának sem tettek fülbevalót, bár nem tudom, kérték-e egyátalán. De ott tuti szúrnák, nem lőnék.

Na bocs, hogy össze-vissza értem, csak olvastam is, reagáltam, plusz jutottak eszembe dolgok...

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Ja, nem is írtam, láttam nagyon édes mini hajasbabákat. Majd elolvadtam. Volt egy 2800g-os, hatalmas hajú, meg volt 4500g-os is. De még ő is olyan pici volt :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Kismamik!

Fül lyukasztás: Én Jázminnak még a kórházban megcsináltattam, azt mondta a csecsemős, hogy egy hang nélkül viselte Jázmin. És nincs rossz helyen egyik sem tökéletes, és hamar begyógyult.

Az én álláspontom ha már lány legyen fülbevalója, aztán ha nem szeretne fülbevalót hordani akkor vegye ki. Én évekig nem hordtam fülbevalót és nem nőtt be. És nekem is a kórházban lyukasztották. Nekem az egyik ismim mondta, hogy általában a belövös lyukak nőnek be, kozmetikus és ő is foglalkozik ezzel. Van az utcában egy kislány akinek nincs és álltalában fiúnak nézik mert haja sincs.

De mindenki más véleményen van, én úgy gondoltam minnél hamarabb jó túlesni rajta a gyereknek is jobb.

Az én pocakom is lejjebb ment mert teljesen lent van Marci feje, alig lehet uh-án megmérni :shock: , azt mondta az uh-s nő, hogy ha már így befészkelte magát nem nagyon fog megfordulni. Na kiváncsi vagyok pénteken is úgy lesz-e még.

Bea: jó, hogy épségben hazaértetek, És milyen volt? mesélj majd, és képeket is várunk.

Lina: tök jó, hogy ennyiért betudtál sokmindent szerezni.

Mindenkinek szép napot.
Beus

Kép
Kép
beusmimi

írtam egy csomót és elszállt :twisted: :twisted: :twisted:
újból: bocs h tegnap nem jöttem de elaludtam :oops:

Köszönöm a tanácsokat öltöztetéssel kapcsolatban, igérem többet nem fárasztalak ennyire le benneteket, de olyan bizonytalan vagyok magamban mint első babás....

Ma megyek a laborba az eredményemért, aztán kiváltom a homeos cuccokat h jobban táguljak szülésnél, meg megyek a gyerekorvoshoz, h felírja a baba cuccait.

Bea, merre voltatok nászúton? Várom a többi fotót. :wink:

Adri, remélem majd te is hozol képeket az esküvőről. Az elterevezett menet nagyon tetszik :wink:

Linácska jól vásároltál akkor :wink:

Bea tudnál felrakni képet h ha babaád beékelte magát így milyen a pocakod?

Tudtok nekem ajánlani valami szuper padlizsánkrém receptet.Még nem csináltam soha de vettem padlizsánt. Tölthetnék le internetről, de hátha van valakinek bevált jó receptje.

Fülbelövés, itt egy védőnéni csinálja a baba 2 hónapos korában (akkor túl van valami oltáson). Kórházban itt nem csinálják.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Na végre énis felébrettem éjjel nappal tudnék aludi.

Bea biztos szuper volt a nászut csini vagy rakjál fel több képet :wink:

Fülbelövés furás hát csak annyit nekem is a korházba megcsinálták anno hát nem jó mivel furták előről is hátulrol is megszurták és van benne egy nagy hulám és nem is jó hejen van nem is tudok bármilyen fülcsit hordani.

Tegnap megusztam a fünyirást du telefonált apa h 6-ra itthon lesz és felét meg is csinálta :D
Holnap megyek uh-ra meg a dokihoz alig várom hogy lássam a fiam.
Képzeljézek csajok az utobbi három napban vagy 25 repedés lett a hasamon mind olyan 2 cm körül, van előtte egy sem volt. És szerintem át is fordult mostanig lent volt a fejecskéje de tegnap nagyon meg kinozott biztos h átfordul azota a derekam is fáj.

Margit
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.06.16 08:56-kor.
Vendég

Sziasztok!

Fülbelövés: anno nekem is pár hónapos koromban csinálták és teljesen jó lett :D Később még lövettem 2-2 lyukat, de azok hamar beforrtak, ahogy már nem tettem bele fülbevalót.

Próbálok majd még képet feltenni a nászútról, de vacakol a gépem :evil: Olaszországban voltunk, megnéztük Velencét, Padovát, kicsit Triesztet és strandoltunk is :lol:

Itt nálunk Kőbányán óriási szél van, de százágra süt a nap, eshetne egy kis eső is, ha már...

Bea

Kép

Kép
dbea

Sziasztok!

Napok (hetek) óta csak olvaslak titeket, de annyi időm már nincs, hogy hozzá is szóljak, pedig sok érdekes témát vettek fel. Ma nincs energiám tanulni, szóval kicsit hosszabban ragadok a gép előtt :)

Tegnap voltunk orvosnál, Az én babácskám is rendesen befejelte magát, meg is van már rövidülve a méhszájam. Magnézium és pihenés hegyek... Azt mondta a doktornő, hogy a 36. hétig ki kéne húzni. Ok, augusztus úgy is olyan messze van még :wink: :D

Voltunk genetikusnál is a vesetágulat miatt, hát sajnos olyan mértékű már, hogy biztosan kell valami beavatkozás. 4-5 naposan csinálnak egy kontrasztos uh-t, hogy megnézzék milyen mértékben működik a vese (szerencsére úgy tűnik, hogy működne, csak valami szűkület akadályozza az elfolyást). Azt mondta a doki, hogy legrosszabb esetben (0-10% -os hatékoyság esetén) ki kell venni :shock: , van egy középső variáns (kivárás), és a legjobb, ha tényleg szűkület van és azt kell megszüntetni szondával v. kivágással.
Hát, nem jóm hírek, de ez van... Legalább időben tudunk róla, és fel lehet készülni rá. Egyébként inkább vesetágulat, mint agyvérzés.

Adri, de jó, hogy írod a padlizsánkrémet, én imádom! Csinálok is :)
Az én receptem:
Meg kell mosni kicsit a padlizsánt, villával megszurkálni a bőrét, és betenni a sütőbe (tegyél alá alufóliát, mert csöpög, és időnként fordíts rajta kicsit, hogy egyenletesen süljön.) Ha átsült, akkor vedd ki, és hagyd kihűlni. Le lehet húzni a héját a puha husát meg tedd egy edénybe. Csak FAKANÁLLAL dolgozz, mert a fémtől megbarnul!
Én teszek hozzá lilahagymát, egy kis fokhagymát, és tojássárgájából meg olajból kevert majonnézt (de a bolti is jó), sózni és borsozni kell még, és ha pépesen szereted akkor mixerrel összepépesíteni. Ha darabosan, akkor csak a fakanállal törd össze. Piríróssal isteni!!!!!!!!!
Na, irány a zöldséges :lol: :lol: :lol:
Vendég

irdab,
a megmosott padlizsánt héjastól meg kell sütögetni - a legjobb faszénen :), de az is megteszi, ha fent a főzőlapon egy kis tepsiben. Közben forgatgatni kell.
Ha minden oldala megsült (a héja "törékennyé" válik), akkor meg kell pucolni, és hideg vízzel megmosni.
Utána éles késsel fel kell a lehető legapróbbra vagdosni.
1/2 fej vöröshagymát szintén nagyon apróra kell vágni (ez 2 db padlizsánhoz számolva), majonézzel összekeverni (mi mindig magunk csináljuk ehhez a majonézt tojássárgából, kb. 2-3 dl olajból és mustárból, de ugye terhesen nem ehetek nyers tojást, így marad a bolti vagy pedig majonéz nélkül, simán csak olajjal is nagyon finom a padlizsánkrém).
Szóval összekeverni a hagymát a majonézzel/olajjal, apróra vágott padlizsánnal, ízesíteni sóval, mustárral, kevéske citromlével. Van aki tesz bele kevéske fokhagymát is, mi nem szoktunk, de úgy is nagyon finom. A végén lehet egy kicsit botmixerrel turmixolni - ezt a majonézes verziónál szoktuk.
Mmmm.

Ezeket a homeós cuccokat, amiket kiváltasz, mikor kell használni? Szülés közben, vagy már előtte?

Valaki írta, hogy a gyerekorvossal feliratta a babakenceficéket. Én mindig azt hittem, hogy ehhez meg kell születnie előbb a gyereknek, mert név és TAJ alapján megy. Ezek szerint nem? Vagy ezek recept nélkül kapható dolgok? De akkor minek a gyerekorvos?

linácska, tök jó, hogy ennyi mindent tudtál venni. Akkor most már minden megvan, amit terveztél?

Adri (flake): szerintem ez nagyon jól hangzik esküvői tervként. :)
És milyen ruhád lesz? Megmutatod? És a "tág" család nem akadt ki, hogy nem hivatalosak az estebédre? Bár persze lehet, hogy megértik, a körülményekre való tekintettel... :)

Kép
bikmakk

sziasztok!

Irdab szóval bealukáltál.... :wink: apának meddig engedélyezted a kimenőt? :P

Én úgy gondoltam,hogy kislány mindenféle képpen akkarom neki és,hogy minnél korábban annál jobb..de akkor majd lehet,hogy várok vele pár hónapot :wink: de már kinéztem a füllbevalót :wink:

Bea itt is fúj a szél..mondjuk nem vagyunk messze annyira egymástól.

Lina erről a simiről még nem is hallottam de mától nem simizünk :roll:
Én a hétvéhén voltam az Intersparba és megnéztem a babacuccokat..hát egy lepedő igaz disneys volt 2000 ezer ft-be kerül..de te akkor nagyon jól bevásároltál :P

Margit nekem szerencsém van ,még egy repedés sem talált meg de ez alkat kérdése vagyis genetika :wink:

Beus pénteken mész u.h-ra?

Ma lehet,hogy kiszaladok a barátosnőmékhez (egykoruak a srácok)
de annyira elveszi ez a szél a kedvemet :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Irdab nekem anyukám szokott padlizsán krémet csinálni én még soha nem csináltam :? mert nem szerettem anyu szokott többet és ad mindenkinek aki szerti :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Terhességi csíkok: én is mindenhol azt hallom, hogy alkat kérdése, és nyugodt is voltam, mert anyukámnak nem volt, de azért hébe-hóba kenegettem.
Egészen addig, amíg a mellemen meg nem jelent egy rakás.... :shock: Kábé a 15. héten. Azóta lelkiismeretesen és rendszeresen kenem (igaz, naponta csak egyszer). Viszont: ha már ilyenkor nem szabad simogatni, akkor hogyan keni az ember a hasát? És oljata használok, azért azt rendesen be kell masszírozni a bőrbe...
És ráadásul pont így a vége felé van egyre nagyobb esélye a repedéseknek...
Na mindjárt utánaolvasok.

Kép
bikmakk

Bikmakk nekem a mellemen van egy pár csik most is meg az elsőnél is előjött de nem csoda mert nekem 2 görögdinnye lassan elbulyhat mellette :roll: ezért is fájt ennyire a gerincem és a derekam de a hasamon semmi :wink:
Kiváncsi leszek szopi után milyen lesz a mellem lehet,hogy egy kiszivott narancs :roll:
De már erre is előtálaltam apának a megoldást.... :wink: és ő kézséggel beleeggyezett :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jah, még azt akartam írni, hogy a DM-ben vettem mosószerhez adagolható folttisztítót. Ez talán a nagyobb gyerekes anyukákak lehet érdekes, akiknek leeszi, összemaszatolja, összekeni a gyerek a ruháit :)

Denk Mit Oxi energy, zöld vödörben babaruhákhoz is használható nekem nagyon bevált, és most le van olcsózva!
Vendég

Bikmakk
a gyerekkencéket elvileg más gyerek nevére felírva kapod meg. Szerintem nekünk majd felírják a Lili nevére.

Kenegetéssel kapcsolatban nem tudok okosat mondani. Nekem anno Lilivel azt mondta a kozmetikus, hogy eszembe ne jusson bármit is rákenni, mert megpuhítja a bőrt, és tud tágulni, nyúlni, repedni, nem tartja magát. Hát én nem kentem. Se akkor, se most. Nincs egy csíkom sem, de nem biztos, hogy ettől.

Cscsi,
húúú ez a vesetágulat nem hangzik túl jól. A Heim Pálban feküdtünk egy-két tágulatos babával, akiket megműtöttek, de jól viselték.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok Kismamik!

Jók a padlizsán receptek ki is fogom próbizni mert még sosem csináltam.

bim-bam: igen megyek uh-ra is meg dokihoz is, múlt héten 4d-n voltam. Mert már annyira kiváncsi voltam mi van Marcussal. Mondjuk már kiváncsi vagyok arra is, hogy mit mond az orvos a méhszájamra, mert mostanában nem sokat pihentem remélem nem lesz semmi gond.

Elkezdtem én is kimosogatni a rucikat, elővettem amiket újonnan vásároltam mostanában, teszek majd képet fel róluk. Meg a pocakomról is.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Csilla: sajnálom a baba vesetágulatát, de tök jól viseled!!!! Minden elismerésem Neked/Nektek!

Bikmakk: a gyerekorvostól kapsz egy receptet vagy többet, nem is tudom, amit utána a gyógyszertárban kell kiváltani. A védőnéni nekem azt mondta, hogy amíg nincs meg a baba, vagy már megvan csak még nincs TAJ száma, addig az anya TAJ számát használják úgy, hogy az első számot kicserélik egy nyolcasra :lol: Ideiglenesen ez is megfelel, és ebből tudják, hogy a babának lesznek a dolgok és nem Neked :lol:
Terhességi csíkom nekem sincs, hébe-hóba kenem magam mandulaolajjal, szerintem jobb, mint a testápoló...

Padlizsánkrém: (nekem teljesen más receptem van) 2 vékony, de hosszú padlizsánt fel kell karikázni, megsózni, kb. 20 percre állni hagyni, hogy a levét kiengedje. Ha letelt a 20 perc akkor le kell csöpögtetni és kicsit leöblíteni. A karikákat felkockázni és kockára vágott hagymával párolni olajon. Rá mehet só és bors, majd gyakori keverés mellett, fedő alatt tovább párolni. Ha teljesen megpuhult, akkor turmixgépbe lehet tenni, kis citromlével és zúzott fokhagymával teljesen elkeverni. Ha kell, akkor lehet még utánasózni.

Bea

Kép

Kép
dbea

Köszönöm szépen a recepteket. Most a bőség zavarában szenvedek, nem is tudom melyiket csináljam :D

Bim-Bam: apának nem kellett időre hazajönnie, de már 9kor itthon volt :lol:

Bikmakk ahogy leírta dbea a babacucc kiváltását úgy van, nagyon jól leírta :wink:

Én is az elmúlt pár napban szakadtam szét, de csak a bal oldalamon. Zora ott feszti ki magát, hát mit ne mondjak gyönyörű, egyik oldalt oridzsi, a másik nem, vagyis tiszta csík. :roll: Én is kenem magam, de így jártam.

Linácska mivel keményedtem az elejétől kezdve nekem a dokim mondta h nem lehet simogatni a pocakot, mert méhösszehúzódást okozhat.

Bikmakk a homeos cuccokat el lehet kezdeni 31-34 hét között, a védőnő ajánlotta, meg a szülésznő is a kórházban, de nem mentem el abba a gyógyszertárba ahol lehet kapni, mert itt az utcán sincs levegő, egyszerűen fulladtam. Majd apát elküldöm, ha érdekel leírom a nevüket, meg h hogyan kell szedni.
Most azt nem tudom h málnalevél teát is igyak e, mert azt is vettem. És a fő kérdés mikortól? Azt tudom, h 36. héttől ajánlják, de azt sem tudom már mennyi idős terhes vagyok...... :shock:

Csilla, olyan jó h jelentkeztél :lol: Nem is lehet ennyit tanulni :lol:
Mikor lesz az államvizsga napja?
Le a kalappal elötted, hogy ilyen jól bírod, de szerintem, hogy így felkészítenek rá jobb egy kicsit, és szerintem orvosolni tudják ezt a vesetágulatot, még az is lehet h kinövi, nem?

6,3 lett a cukrom, ilyen sz@r még nem volt, de ez még nem inzulin köteles.
De a nagy vérképem tele van plusszokkal, meg minuszokkal, esetleg valaki ért ehez?

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,
elküldenéd nekem azt a homeos listát? Nagyon érdekelne. A málnalevél teával én sem tudom, hogy mit kezdjek, hiszen nálunk se tudni, hogy akkor most hol is tartok. Dettó a helyezt a gátmasszírozással is. A védőnő szerint a 34. héttől lehet, a doki néni szerint a 37. előtt ne kezdjem el, én viszont azt se tudom, hogy már, hogy melyik hétben vagyok :D

Adri

Kép
Kép
flake76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?