Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

bocsi, hogy pénteken úgy szó nélkül eltűntem, de anyuékhoz kellett menni és ükire vigyázni a hétvégén. Én úgy gondoltam, majd onnan is írok, de hát sajna nem volt net. :? De látom elég termékenyek voltatok. Megpróbálok visszaolvasni, hogy képben legyek.
Itt egyébként olyan kuka meleg van már. :?

Kép Kép
manósziget
 
 


sziasztok:))) Mindenkinek minden szépet ezen a dögmeleg:)))) nyári napon! részvétem a dolgozóknak és kitartást. A babákkal küszködőknek is.. - az utca két kisgyereke felváltva hisztizik... és csapja magát a betonhoz.... Eszembe is jutott , hogy hjajj mire is vállalkoztunk..:))))
tök aranyosak voltatok, hogy aggódtatok:))) köszönöm így utólag is. Nálunk minden rendben csak lusta voltam írni meg nem igazán történt semmisenem...de olvastalak titeket
nnna viszont most lenne pár kérdésem...:

homeos dolog: amit én olvastam abban szerepel vagy 8-9 fajta cucc a szülés alatt...ezeket amikor szül az ember gond nélkül be lehet venni? Úgy értem nem tüdőzöm le egy nagyobb légvételnél? vagy a párom ott lesz 9 üvegcsével és 5 percenként nézegeti hogyan is adja melyiket? ....ööööö nekem kissé bonyesz de szeretném használni.... szóval , hogyan is megy ez?

a hordozó nagyon tetszik: szerintem én is majd egy bézs-re fogok pályázni

orrvérzés: hajjaj.. nekem már a 10. héttől kb dugul meg vérezget az orrom.. nem nagyon csak ha fújom... Pánikbetegként néha jól jön mert legalább gyakorlom hogy neeeeem baj...minden okés.. jön az a levegő csak nem érzem...:))) Amúgy mennyi bajunk van.... de most komolyan... Az ember azt hinné mindenkinek tiszta csilli-villi az élete aztán dehogy...Mindenkinek megvan a saját harca....én mégis azt hiszem azért jöttünk a földre, hogy boldogok legyünk..... nemtudom miért de kiskorom óta úgy gondolom ezt a földi mizériát mi ajándékba kaptuk.....és minden szarság ellenére is azt hiszem úgy fogok innen elmenni, hogy ez egy gyönyörű hely.


Valaki említette, hogy vesz ágy mellé kiságyat és úgy emlékszem ilyesmit (mindjárt feltöltöm) én is ez mellett döntöttem de nem találom... help please

Kép


jja és voltunk 4D-n.... de babóca határozottan kijelentette utálja az egészet és hagyjuk békén....szóval ha doki nem akarja mi többet nem erőltetjük... A talán kislánynál tovább nem jutottunk:)))) nem merik biztosra mondani.. szóval majd ha a kezemben lesz megkuksizom és elmondom fiú lett vagy lány...:)))
íme a kép: Kép

És mi is lesz azzal a balatoni talival? Oda mi is tudnánk menni....., igaz manó?

és képzeljétek nekem még nem volt cukormérés.. a doki azt mondta a 30. héten vár egy teljes napos kivizsgálásra sok szeretettel, ahol lesz belgyógyász meg minden vérvétel..meg a jó ég tudja mi nem....

ja... és nekem mivel nem kaposváron szülünk .....valszeg a kiirás előtt egy héttel be kell feküdnöm..:(...de legalább szokom majd a szitut.....

bocsi .....kicsit sokat írtam mostmeg......

KépKép
dorkamartini
 
 


Sziasztok!

Madar
Nagyon édesek a lánykáid!!! Julcsi nagyon vagány kiscsajnak tűnik!! 8)
Az orrom az elején vérzett, mostanra elmúlt.

Babcika
Kórház :evil: :evil: :evil:

Süti
Nagy gratula Bernadetthez!!!
Babaváró ügyben kitaláltál márvalamit? Nekem is olyan fura lenne, hogy így nyíltan ajándékgyűjtésbe kezdjek... pedig van, ahol szokás... csak nekem idegen, de már csak a barátok összecsődítése miatt is tök jó lenne!!

Vicger
Anyagiak, ismerős :(

Bibi
Még nem tudom sajna, sikerül-e a 26-a :( mindent megpróbálok az ügyért!!
A hekkezés hmmm, biztos nagyon fini volt!! Mostmár nekünk is el kellene menni Apával, annyit emlegettük itt!! Nyálképzés beindult...


Astrid
Fülbevaló nagyon szép!

Zsófiék
Örülök, hogy jól vannak / vagytok!!!

Csunyeszka
Nekem is a mosogatásnál fájdul meg a derekam... próbálom hárítani :wink:

Spckey
Ezek engem is foglalkoztatnak!! Első a baba mindenek előtt, amit az egészsége és jóléte kíván, úgy legyen!!! De ha tudom alakítani, befolyásolni, akkor: teát sztem nem fogok inni, örülnék a gátvádelemnek, és nem tervezek érzéstelenítést, meg akarom élni, de ez közben úgyis eldől... a fájdalomküszöböm nem magas egyáltalán, de valahogy nem félek a szüléstől!

Kata
Erőt mára!

Taranee
Nekem is 2 hét még, vagyis 2 hét és 2 nap, én még 29-30 dolgozom... de úúúúúúúúgy várom a végét!!!!

floranan
 
 

 
 

Jah, Brumi!

Gratula Lotti babához is!! És ne aggódj a tágulat miatt, biztosan minden rendben lesz!!!

floranan
 
 


Jjja még valami.... Adamo hinta....

egy barátnőm doktor apuja szólt, hogy mindenképp vegyünk mert naon jó.... de szerintem..k..va drága.... nem ismerek senkit aki használta már... Van valami vélemény róla? Ismeretlenül nem adok ennyi pénzt érte.....Pláne mivel itt olyan homokos a fal, hogy nem kockáztatom inkább vennék mellé egy tartó állványt is az meg dupla annyiba kerül..... Kép

KépKép
dorkamartini
 
 


Sziasztok!

rég voltam, de olvasni én is mindig olvaslak titeket!
sajnos lusta voltam jegyzetelni, így nem tudok mindenkinek reagálni!

Kata: kitartást a mai napra, tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű!

a képek nagyon aranyosak, a mi kicsikénk olyan szégyenlős volt, hogy az első perc után a bal kezével folyamatosan a fejét piszkálta, a jobbal meg eltakarta a másik szemét. de az már biztos, hogy nagyon szép a bal könyöke és a válla! még 3 hét a következő ultrahangig, már alig várom, remélem meg tudják erősíteni, hogy kislány, mert most is kapunk ismerősöktől ruhákat, és ha mégis kisfiú, nem akarom rózsaszínbe öltöztetni!

A hintát én is néztem már, de szerintem nem veszünk, viszont az ágy mellé mi is szeretnénk ilyen kiságyat. ha megvan honnan lehet rendelni, engem is érdekelne!

KépKép
Kép
s.vera
 
 


Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy Málna és Matyi jól vannak!!!!!

Kata: Kitartást Neked a mai napra! :(

Madar,
nagyon jó az a kép, valóban :) :)

Dorka, na végre, h meg vagy! :)
Ez a hinta tényleg nagyon jó, nagyon dicsérik, viszont meg is lehet csináltatni egy ügyes kezű asztalos kell hozzá, s varrónő. Érdeklődj körbe. Egyik ismerősömnek az apukája készítette el.

homeos bogyók:
biztosan használnak, eddig csak pozitív visszajelzéseket találtam róla. most én is ki fogom próbálni. A málnalevél teát Atinál már ittam, igaz viszonylag későn kezdtem el, a 39. héten. Bogyókat eddig nem szedtem, így is nagyon gyors szüléseim voltak hála az Égnek. Azért most kipróbálom bogyósan is :)

Gátvédelem
: nagyon jó dolog, sajnos nekem eddig mindig vágtak. Dokim azt mondta, h meglátjuk, mérlegelni fog. Ha úgy látja, h elkerülhető a metszés, akkor nem fog nyiszálni. Itt is van pro és kontra, mint mindenben. A későbbi inkontinencia szempontjából a gátmetszés jobb. Viszont tény és való, h gátvédelemmel a szülés utáni napok összehasonlíthatatlanul jobbak, mint gátmetszéssel kacsázva járni, s féligülni :) :) :)
A gátvédelmet nem a teherbeesés előtt kell elkezdeni, hanem kb a 35. héttől kell masszírozni a gátat kívül-belül, direkt erre a célra kikevert olajjal /most meg nem mondom melyik, de a neten biztos fent van/ :)
De a gátmetszést is ki lehet bírni, pedig én nagyon félek és irtózom tőle...Atinál is rám szólt a doki, h nem másszak már el, mert így cikkcakkban tud varrni :D önkéntelenül is húztam fel magam a tű elöl. brrrrrrrrr.

Tali
: elvileg nekünk a júli 3 jó, már ha nem gond, h Atesz és KisAti is jön velem. S 3.-tól számított egy hétig Anyéknál leszünk, szóval egy Balcsi is belefér, konkrétan mondjuk Keszthely, mert oda megyünk strandolni :)

Bocsi, h nem reagálok le mindenkit, de most más nem jut eszembe, s kész az ebéd is :)

vicger
 
 


Csunyeszka!

Én úgy bírom az egész napos főzést, hogy nem teszem! :D:D Inni lehet bármikor (1 pohár kinevezve 1 napra), de enni csak fix időkben. Így is elég a főzés, és vasárnapoknént fél napom elmegy a menü meggyártására, na ez hétköznap nincs. Max. valami édességet, sütit vállalok be pluszban délután, de ebédre csak valami egyszerű (főzelék, tészta, magát megsütő, megfőző hús, de ebbe bele tartozhat egy könnyebben elkészíthető kelt tészta is, mert az megkel magától), ja és ciki, nem ciki, nálunk nincs kívánságműsor, különben süthetném állandóan a palacsintát... :D:D
A mosogatással egyébként szerencsés vagyok, van mosogatógépem, de azért azzal is spórolok (villany, víz, mosogatószer), ha lehet, csak napi 1-szer indítom be...

Bibi!

A netes keresgélésben már elég rutinosak vagyok, a mindennapokhoz szükséges dolgokon kívül gyakorlatilag mindent megnézünk neten is, tavaly a teljes öntözőrendszerünket Németországból rendeltük (és nem ebay-ről), mert még postaköltséggel is jóval-jóval olcsóbb volt, mint itthon. Eddig egyetlen egy dolog nem jött meg (épp angol ebay-en rendeltük), de annak meg visszakaptuk az árát...
Nem örülök neki, mert itthon kellene elköltenünk a pénzünket, ugyanakkor egyáltalán nem mindegy, hogy mi mennyi...
Nekem elég messze vagytok, plusz van 4 gyerekem mától itthon, beköszöntött a nyári szünet.

Andi!

De igen, ha sikerül a kórházban megscsináltatni, akkor ezt a fülit kapja. Elég picike egyébként (1-1,5 cm), direkt bébifüli. Ha nem sikerül, akkor még nem tudom, a nagyobbik lányomnak 3 hónaposan lövetve volt, ahhoz viszont csak tüskés füli jó, akkor mi azt kölcsön kaptuk és pár hét múlva került bele a karika végleges.

Spickey!

Én már nrm gondolkodom, tapasztalatra hagyatkozom.
A málnalevél nálam nem változtatott semmit.
Gátmetszésem 3-szor volt, de a 4. meg császár. Az 1-nél még vágtak, a második császár, a harmadiknál azért kellett vágni, hogy a kitolással mihamarabb végezzünk (császár utáni sima szülésnél nem minden alakulthat úgy, ahogy szeretnénk, van amiben kompromisszumot kell kötni, nálam ez volt, de legalább nem lett megint császár), negyedszerre meg a szülésznőre és az orvosra bíztam, végülis ők vannak ott, maximálisan bíztam benne, hogy az lesz, ami jó, végülis a gátmetszés elég elhanyagolható része volt a szülési kellemetlenségeknek, szülés utáni is inkább az utófájásaimmal voltam elfoglalva, mint a gátmetszés helyével. Mondjuk mindig ügyesen megstoppoltak, úgyhogy az orvosokra egy szavam se lehetett később.
Homeós fájdalomcsillapításban nem volt részem, másmilyenben is csak a 1-2. szülésnél (szuri formájában). A 3-4. szülésnél semmi.

Astrid

Kép
astrid
 
 


Dorkamartini, jó, h vagy, és jól vagytok!
Kép éédes!! A kis gondolkodó 8)

floranan
 
 


Aranynap, Boboka!
Apák jönnek holnap végül?

floranan
 
 


Balatoni tali: Az nagyon jó, mert én keszthelyi vagyok:) és még vezetek :wink:

Folyadék: Lányok, könyörgöm, igyatok és nem vicc!!! Én már tudom, milyen a toxémia és nekem jó vége lett! Az egyik oka, ami kiváltja a kevés folyadék!!!!Én napi minimum 3 litert iszok, de ennél csak többet, és 95% az italomnak víz! Az üdítőt el kell felejteni, persze én is iszom egy-egy pohár tonikot, ha összejövünk barátokkal, de ez nem rendszeres.

Orrpara: Nekem vérzik, dugul, fáj...de az allergiám is kijött, és most nem szedhetek rá semmit, mert amit igen, az sajna nem használ. :cry:

Gátvédelem: szerintem, mikor oda kerülünk, teljesen mindegy, már semmivel sem fáj jobban, és olyan "hímzést" kapunk, amit már nem szednek. Én már 6 éve is így lettem varrva, mivel 2 kört tett a zsinór fiam nyakán, így nem lehetett várni és vágtak :?

Dorka: olyan szép a babóka a képen, hogy szerintem is lány! :wink:

Tegnap be kellett mennem a Balatonba :evil: :evil: Nem nagyon szabadna fürdenem se, erre a nagylány becsalta a fiúkat is a bóján sokkal túlra. Nem az a baj, hogy nem tudnak úszni, hanem a kicsi nem olyan erős, hogy onnan egy huzamba kiússzon. 6 évesen örülök, ha az uszodai medencét végig ússza, szóval mehettem utánuk. A büntetés sem maradt el, aznap vége volt a lánynak a fürdésének! Remélem nem tettem rosszat a babákjaimmal, de a fiam sem hagyhatom :( Eddig nem érzek változást, talán egy úszás nem fertőz meg annyira, hogy koraszülést csináljon, bár vigasztal, hogy talán már mára érezném, ha baj lenne, de semmi!
Még jó, hogy én amúgy jó úszónak számítok...

Kép

Kép

IKREIM
csunyeszka
 
 


Dorka, nagyon cuki a picikéd! :) :)

Csunyeszka, ha zárt a méhszáj, akkor nem lesz semmi gond, nyugi! Remélem a lányod tanult az esetből!
Figyu, ha Keszthelyen leszünk, akkor összefuthatnánk :)

Főzés: még megy napi szinten hála az égnek. Mondjuk most bajban leszek, mert ugye szünet van, s olyat kell kitalálnom, ami egészséges is, és a gyerkőcök is jóízűen, vagy közel ahhoz hasonlóan megeszik. Vicánál most nagyon fontos a sok zöldség, hal miegymás, mert nyomelemhiánya van, viszont fujjog mindenre s egy gyötrelem az ebéd :? Na meg ugye nekem a kis kajám :) Szerencsére nálunk is van mosogatógép, de ahogy Astrid is, úgy én is napi egyszer indítom csak.

Bibi, ma mentél ugye vérvételre? Mi lett az eredmény?

Ezt a cikket olvastátok már? Érdemes nagyon!!!! Ebből nagyon szépen kiderül, hogy mennyi is az az annyi.... Bakker, kezd nagyon elegem lenni abból, h állandóan hülyének nézik a népet a felsővezetők:
http://adozona.hu/blog/20090614_szja_savhatar_szuperbruttositas_atlagjove.aspx

vicger
 
 


Ja, és a víz, illetve a folyadék mennyiség. Bizony nagyon nagyon fontos, a toxémiától kezdve, még a koraszülésben is nagy szerepe van. Szóval tessék komolyan venni, és inni, inni, inni napi min. 3 litert. Nyáron, nagy melegben még többet! S nem cukros löttyöket, kóla fanta és 7up s társai, hanem ásványvizet.

vicger
 
 


Kép

Azért néha elgondolkodom azon, h most mekkora lennék, ha nem "diétáznék"....
26+3 hetes pocak 83.6 kilóval. 8.4 kiló mínusszal...

vicger
 
 


Móka, Aranynap, Boboka, írtam nektem emailt!
Nem privit, rendes emailt, na semmi titkos, csak Sote II-es kérdéssel nem fárasztom a többieket :D
Bár a szülésznő-választásról írtam, nem tudom, beszéltük-e itt, szóval akinek van véleménye (kell-e v sem), nyugodtan!!! 8)

floranan
 
 


Sziasztok!

Túl vagyok a védőnőn. Meglepően jól, gördülékenyen és viszonylag gyorsan megvoltunk. 12-re mentem, 5 perccel hamarabb odaértem, még be is vittem a notebook-ot, hogy majd dolgozom kicsit, úgyis biztosan várni kell. Senki nem volt, azonnal bemehettem, ugyan - így az első visit - egy órásra sikeredett, de nagyon normális fiatal védőnő volt, aki egyáltalán nem akarta a fejemet leharapni. Talán azért sem, mert látta, hogy az első pillanattól állandó kontroll, minden vizsgálat OK ... szóval várakzáson felül jól sikerült a dolog. :) Legközelebb július 20-án megyek csak. Addig. 8) ... na, jó majdnem ... :)

Kriszti: szerintem teljesen rendben van a formád. Mi ezzel a baj? :roll:

Floranan: nem panaszkodunk, Julcsi tényleg nagyon aktív, vagány kiscsaj ... :wink:

Dorka: nagyon édes a kis álomszuszék akár fiú, akár lány :)
Ez az ágy mellé rakható ágy tetszik, bár őszintn megmondom, még sosem merült fel bennem, hogy ott legyen mellettünk. Julcsinál bevált, hogy külön szoba az első pillanattól ... bár, tudom, ahány gyerkőc, annyi féle ... meglátjuk ... de a gondolat és az ágy is tetszik :)

Erika: jobban vagy?

Orrvérzés: igen, többnyire nekem is csak amikor trombitálok ... bár az utóbbi időben néha-néha csak úgy magától is elindul, de a védőnő is megnyugtatott, úgyhogy ezen most nem idegeskedek.

Ja, lábikra görcsre nemcsak a Magne B6-ot, hanem Ő (mármint a védőnő), a kalciumot is javasolta.

Balatoni tali: alakul, gyülekezünk szépen. Kinek mikor lenne jó? :D

Bibi: hol vagy? mi volt a vérvételen?

Jaj, én holnap megyek fogorvoshoz, na ennek annyira nem örülök, de most nagyon rendesen belehúztam a dolgokba. :) Ma még a csecsemőorvost is felhívtam (aki Julcsi gyermekorvosa is egyben), hogy elujságoljam neki, hogy lesz újabb páciense, és nem lesz-e szabin abban az időszakban. Még jó, hogy hívtam, mert igen, de itthon lesz, nem utazik el, szóval hívhatom majd nyugodtan a mobilján. :)

madar
madar
 
 


Csajok, én azt kérdeztem, hogy az gáz-e, ha nem egyenletesen toljuk magunkba egész nap a folyadékot (nagy ritkán, ha nincs sok lehetősége az embernek 5 percenként wc-re rohangálni), hanem pl. egész nap pár deci, esetleg egy liter víz, és a többit este pár óra alatt pótoljuk.
Hogy ez mennyire káros pl. a vesékre, hogy hirtelen dolgoztatjuk meg őket?

Nálam is ritkán van ilyen, de adódik olyan, amikor tényleg nem tud az ember sokat wc-re járni és ilyenkor automatice kevesebb folyadékot tolok magamba (pl. horgászatkor, mikor mire visszaérnék a kinti wc-ről, már mehetnék újra :oops: 8) , a természet lágy ölén való pisilés meg nem megoldható, mert melletted mindenhol emberek vannak :lol: )

Amúgy nálam minden nap meg van a napi 2,5-3 lityi folyadék hál Istennek.

Floranan, nálunk apa nem jön holnap. Igaz, nem is nagyon kérdeztem meg, hogy akar e jönni, végül is neki sok dolga nem lesz ott, csak a műtő előtt várakozni, azt meg elmondom majd, hogy merre találja :) Szóval Niki babával megyünk veletek majd :lol:

Dorka, de jó, hogy előkerültél, örülök, hogy minden okés, nagyon szép a fotó :)

Kriszti, nincs egy jó kis receptgyűjteményed azokból a kajcsikból, amiket mostanában eszel? Olyan jó kis kajákat kreálsz néha :) Én meg elég fantáziátlan vagyok kaja ügyben :oops: :oops: :oops:

Aranyos a Luca lak :lol:
Vendég
 


Flora, most el kell ugranom egy fél órára, utána nézem a mailt.

Süti, még neked is adós vagyok egy felkészítő előadás bemásolásával :oops: nem felejtettem ám el :) De szerintem az is tolódik holnapra :oops:
Vendég
 


Kriszti: recepgyűjteményt, ötleteket én is szívesen veszem ám. Előre is köszönöm. :)
madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Lányok!

Julcsinak már tudtam jó kis tickert csinálni, megcsináltam a kismanóét is, de azt meg már nem engedi feltenni, mert azt mondja, hogy túl hosszú aláírás, pedig ha jól látom, másnak több is van fenn. Mit kellene csinálnom? :oops: :oops: :oops:

Előre is köszönöm a segítséget. :)

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Lányok hallottatok valamit a maszírozásról? Lehet avagy nem lehet? A neten tök sok olyan vélemény van fenn, hogy ne........ Azért kérdezem mert olyan iszonyatosan elnarancsbőrösödtem, hogy már kezd ilyesztő lenni. A combomon meg a felkaromon - szinte csak ide jött a felszedett kiló- már úgy is jócskán látszik ha csak állok. Vagy hagyjam a francba aztán majd szopi után letornázom? Csak annyira car érzés.....tényleg nagyon durva....

az a baj szerintem, hogy ezzel a 3 hó fekvéssel totál felborult mindenem.. és ennyi fekvés után még baba nélkül is győzi rendbeszedni magát az ember de babóval a pocakban, meg keményedésekkel h

KépKép
dorkamartini
 
 


madar, iszonyat fotogén a kiscsaj:))))))) , vaaagy fotósgén van anyuban?:))

KépKép
dorkamartini
 
 


Kép

Majd később jövök, csak egy pocikép 28+3 naposan

Vicger!

Gratula az erődhöz,szép poci, bár most én sem híztam az elmúlt 4 hétben...

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok,

gátvédelem: tényleg sok a pro és kontra. Én maximális megbízom a dokimban és rá fogom bízni, ha nem muszáj, akkor úgyse vagdos - bár az ikrek miatt ezt úgyis ő jobban tudja.
Nekem is a homeos bogyókat javasolták...

A szülésznő dolog engem is érdekelne, többen is javasolták, de persze a környezetemben senkinek nem volt és nem is idvat túlságosan (Veszprémben).
Fog szülni valaki az István kórházban - esetleg ott van olyan szülésznő, akit ismertek?

t-pk
 
 


Azta micsoda pocóóóóók!!! Erika jesszus, Lotti még ki fogja bökni a pocakod! :lol:

Kép Kép
manósziget
 
 


Dorka, jó hogy vagy!!!! :lol:

Kehidára nem készültök véletlenül? Csak mert ott a játszószobában van ilyen Adamo hinta. Sztem nagyon jóóóó! Míra még most is élvezi.

Olyan ágyikót is tudok ha érdekel. ;)

Kép Kép
manósziget
 
 


Kata, nekem anno mindenki javasolta a szülésznőt. Végül is ő van bent veled végig és hát valljuk be nem mindegy, hogy azt a "pár" órát milyen kezekben töltöd el. Míránál nekem is volt, de mivel csaszi volt, így nem sok dolga akadt. Most még nem tudom mit csináljak... jó lenne tudni hogy fogok szülni. :D De ha simán, akkor tuti fogadnék.

Kép Kép
manósziget
 
 


Erika hallod e bombajó kismami vagy!!!!! Az a pocak csupa gyerkőc! :)

Dorka
, lehet masszírozni, de vannak bizonyos pontok, amit nem szabad masszírozni, mert vetélést, ill koraszülést okozhatnak. Pl a sarkon is van egy. Combon tudtommal nincsen. Párom gyógymasszőr /is/ engem szokott masszírozni . Viszont szerintem a narancsbőr ellen a masszázs nem sokat ér, majd szülés, szoptatás után le mozgod Dorka, pillanatok alatt lemegy, hisz fiatal vagy :)

Madar
, valahogy le lehet rövidíteni... majd megnézem enyémek hogyan vannak fent, mert most fejből nem tudom...

Receptek
: :oops: :oops: :oops: köszönöm az elismerést :) igyekszem majd összegyűjteni őket, eddig ez eszembe sem jutott..
addig itt is találtok a bejegyzésekben is, és a kommentekben is:
http://balnavadaszat.freeblog.hu//

Ha rákattintatok a receptes kategóriára az oldalsávban, akkor kiugranak azok a bejegyzések, ahova írtam recepteket .

vicger
 
 


Szülésznő: valóban a szülés végéig az anyával van, a doki csak a kitolási szakaszban jelenik meg, szóval nem mindegy.
Ha az apuka nem lesz bent szülésnél, akkor szerintem érdemes szülésznőt fogadni mindenképpen!

vicger
 
 


Madar nekem így van fent a 3 vonalzó [img]=http://m2.lilypie.com/Kmlap1/.png=[/img]
Az egyenlőség jelek nem tartoznak oda, csak azért tettem be, h meg tudjam mutatni. Szóval ha jól emlékszem, elég az első http-s s png-s részt beilleszteni.

vicger
 
 


Manó!Vicger!

Köszi!

Én is úgy érzemn, hogy kiböki a pocóm, de tényleg!!!!!

Kép
arvaerika
 
 


Sziasztok.

Most értünk haza, gondoltam gyorsan bekukk.
Szerencsére a manóval minden ok, szép nagy lányka. (majdnem 1 kg)

Köszönöm a hozzászólásokat a témákban. Már sokat olvastam, de kíváncsi voltam személyes tapasztalatokra. :))

Istvános szülésznő: általában minden orvosnak megvan, hogy kivel dolgozik magánban. Nekem anno nem volt, és kifogtam egy elég bunkó, lekezelő nőt. :evil: :evil: :evil: Nem járkálhattam,pihenni kellett nem partizni (csak a rádió szólt halkan), mert kell az erő. Így még estére sem lesz baba....stb. Bár gondolom ilyen "kedves" emberek mindenhol vannak.
A reggeli váltásnál viszont szerencsém volt. Nagyon aranyos, kedves szülésznőt kaptam. Mindenre odafigyelt. :D :D Nem kellett könyörögni semmiért, mozoghattam, ehettem (szőlőcukor, csoki), ihattam.
Most viszont már választok én is. Az a 7 óra az elsővel megtette a hatását. Tanultam az esetből.

spickey
 
 


Spickey!

Gratula a méretekhez! Kép van?

Kép
arvaerika
 
 


Heló lányok!!!!!!

Most nincs időm az elmúlt heteket végigolvasni, csak az utolsó oldalt böngésztem.
A pocakos képekhez ( Erika, Kriszti) gratula!!! Nagyon formásak és csinosak vagytok!

Velünk minden rendben, csak már ennek a házfelújításnak lenne vége, mert kezd kiborítani ez a háromlaki élet......

Jól olvastam ,hogy szerveztek Keszthelyi találkozót??? Én is csatlakozom, mert itt vagyok Gyenesdiáson a szomszédban.

Holnap megyünk 4D-re, elvileg már van netünk a házban, de hogy milyen gyakran fogom tudni használni,az még kérdéses.
Ha sikerül, akkor teszek fel képet.


gátvédelem/szülésznő: mi kértünk fel szülésznőt,baromi kedves és szimpatikus, épp tegnap találkoztam vele a keszthelyi kórházban. Ő mondta, hogy mivel első babás vagyok valószínű lesz metszés, de búzacsíra olajjal lehet kenegetni és masszírozni a gát környékét, hátha megúszható lesz, vagy kisebbet kell vágni.

Mára ennyi fért bele, megyek teregetni.

puszi mindenkinek: Petra

KépKép
csikipetra
 
 


Voltam pszichiáternél. Azt mondta, hogy csodál, és hogy nem tud segíteni, annyira távol áll az ő világa az enyémtől, és továbbküldött pszichológushoz, aki férfi, de legalább a valláshoz van valami köze. Ha ő sem tud segíteni, muszáj lesz a Mindenhatóhoz fordulni. 29-re kaptam időpontot. Teljesen ki vagyok akadva. :( :( :( :( :cry: :cry: :cry:

Annak örülök, hogy legalább veletek minden rendben van. :)

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 


Anna, sajnálom... nem tudom mit szólnál egy kineziológusnál tett látogatáshoz? Ők is nagyon sok mindent tudnak segíteni, bár annyit nem mint a Nagyfőnök.. Ha nem áll Tőled nagyon távol, akkor szerintem érdemes lenne felkeresni egyet.
Én is tervbe vettem egy látogatást..

vicger
 
 


Sziasztok!

Mindjárt fürdővizet kell csinálnom, most csak néhány sor gyorsan:

Anna: azok alapján, amiket korábban írtál a probémáról, szerintem is inkább egy jó pszichológus kell. Szerintem nagyon fontos, hogy mit érzel az első találkozás alkalmával, itt is a legfontosabb a bizalom és a hitelesség. Ha nem jön be, ne add fel. Holnap találkozom egy nagyon jó ismerősömmel, aki szintén pszichológus és szerintem szuper. Ha gondolod, megkérdezem, hogy a környéketeken tud-e ajánlani valakit. Mezőlak - merre van? Valahol Veszprém megye?
Veled is rendben lesz minden, hidd el, ahogy olvastalak erős nő vagy. :)

Petra: mi még szerintem nem "találkoztunk" a fórumon sem, nem rég csatlakoztam. Nem konkrétan Keszthelyre szerveznénk a találkozót, hanem csak arról volt szó, hogy a Balatonnál, mert hogy sokan járunk oda, és többen laknak/laktok is arrafelé ... szóval még se helyszín, se időpont ... akár Keszthely is lehet(ne) ... :) Sok időnk már nincs, bele kell húzni :wink:

Spickey: gratula a méretekhez. Fotó?

Kriszti: kösz az infót ... kűzdök még akkor kiscsajszi tickerével is :)
meg a linket is, majd holnap csorgatom a nyálam :wink:

Erika: nagyon komoly a pocid :) Te meg nagyon csinos vagy :)

Dorka: anyukában se fotósgén nincs, ráadásul anyuka nem is fotógén, viszont Julcsi, tényleg ... nagyon is, lehetetlen róla rossz képeket csinálni :) kösz :)
Narancsbőr-kérdés: hát, nincs sok ötletem, hogy a mi állapotunkban mit lehetne .... én majd a szülés utánra hajtok .... most hogy nem lehet pl. már alig várom, hogy újra futhassak, meg majd masszír ... bevetünk mindent :wink: ... de ha hallok valamit, majd megosztom.

Bibi: ????

No, hát ennyi lett a pár sor. :wink:

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Bibiék szerintem lementek a balcsira. Legalábbis remélem, hogy azért nem jön, mert már a parton esznek valami csodás fagyikölteményt 8)

Fagyikehelyről jut eszembe: :lol: Süti merre van? Sikerrel jártatok a mai képzés / állás böngészésnél?

Floranan, akkor holnap a szokásos helyen és időben találka, bár úgyis sms-ezünk előtte még :)

Kriszti, Erika, nagyon szép pocik :)

Kriszti, köszi a recepteket, holnap átböngészem (Isten igazából az lenne a legjobb, ha fénypostán minden nap át tudnád küldeni a szebbnél szebb tepsi kajcsikat :) 8) )

Petra, drukkok mennek, hogy a házikó minél előbb szép, otthonos legyen! És persze minél előbb lakható :) Ne idegeskedj!

Anna :cry: én ugyan még nem voltam kineziológusnál, de sokak szerint csodákra képes, úgy értem rég mélyre tett dolgokat hoz elő és magyaráz meg.
Egy próbát mindenképpen megérne szerintem.
Vendég
 


Sziasztok Kismamik!

Üdv Balatonföldvárról ... igen, csodás fagyiköltemény helyett volt 1 gömb citromfagyi ... de az is nagyon jól esett :):):)

Reggel: negyed7kor negyedik voltam a sorban (7kor nyit a labor) ... a portásnál vannak a leletek, aki közölte az enyém nincs itt, akkor még nincs kész ... na, gondoltam, én innen sehová ... jó is, hogy vártam, mert a laborban benne volt az eredmény a gépben ... a pénteki éhgyomri 5.9 lett, ami pont a határérték, de még nem csillagos ... és a vizeletben nem volt cukor :lol: :lol: :lol:

Megcsinálták a 2 vérvételt, de a másodikra 3asban mentünk, mert nem éreztem teljesen jól magam, nem akartam vezetni .. ott adták egyébként a port, citrommal egész tűrhető volt ... holnap reggel lesz eredménye, de mi csak csüt-ön reggel megyünk haza, akkor megyünk majd be érte ... de így már annyira nem aggódok :) ...amikor hazaértünk ma délelőtt kb 3/410kor ettem pár falatot, mert ugye előző este 6 óta semmit ... és utána olyan álmos lettem, hogy muszáj volt lefeküdnöm ... így nem is tudtunk elindulni, csak fél3 körül, szerencsére Lilla szinte végig aludta az utat :) ... itt 30 fokos hőség volt, mire ideértünk, de a Balaton csak 23 fokos ... nem tudom beengedjem-e Lillát ilyen hideg vízbe ... mit gondoltok ???

ui: és köszi mindenkinek, aki gondolt ma rám, és hiányolt !!! :):):)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Kriszti, Erika: irtó csinik vagytok !!!!!!!!!! :)

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Szülésznő: nekem volt, és ugyan az lesz is, ha elvállal ... még sokkal fontosabbnak tartom, mint a választott orvost, de ezzel biztosan sokan nem értenek egyet majd ... én így éreztem: azokban a kirtikus órákban az ügyeletben lévő 2 szülésznőnek nulla ideje lett volna rám, ő peidg bejött miattam a szabadnapján, és csak velem foglalkozott ... ha igényeltem, mert nagyrészt apával voltunk 2kettesben :) ... de nagyon nagy biztonságérzetet adott, hogy ott van, ha kell ... igen: az Istvánban a dokik szeretnek bizonyos szülésznőkkel együtt dolgozni, de nem kötelező jelleggel ...

Homeopatia szüléskor: nekem volt, és most is lesz ... simán tágultam, 4 centit még alig éreztem meg ... de erről már írtam korábban itt, most nem ismételném ... málnalevélteát nem ittam, gátvédelem nem volt, mert császárral végződött a szülés ...

Flora (fájdalomcsillapítás) :a 14 órás vajudásból az epidural kb másfél órás pihit jelentett, de az legjobbkor jött, és nagyon jól esett ... előtte is utána maximálisan megéltem a fájdalmat, köszönöm, elég volt !!! :):):)

Én is tettem fel friss pociképet, tegnap készült :)

Sikerült megszereznem egy Premaxx hordozót, mire jöttök 26-án, addigra remélem, itt lesz nálam (ma fizettem ki) ... Boboka, és aki tud jönni hozzám, meg lehet majd nézni élőben, játékbabával kipróbáljuk :):):)

Júl3 ... van már helyszín ???

Mi hétvégén hekkezésben akár a rómain, akár Gödön bármikor benne vagyunk :) Flora, Andi, Süti, Madar, és mindenki, aki a környékünkön lakik, vagy meg tudja közelíteni ... mi tényleg kaphatóak vagyunk ilyen ad hoc talikra ;)

Kata: ez volt életed egyik legnehezebb, legszomorúbb napja, még egyszer részvétem!Remélem, a körülményekhez képest jól vagy...

Kép

Kép
bibiesbrumi
 
 


Bibi örülök, h minden okés! Szerintem engedd bele nyugodtan, max ha látod rajta h fázik akkor kiparancsolod :)

Én holnap fogok fagyizni :) :) illetve jégkrémezni, na de az sem rossz :D már most várom nagyon... aztán lehet, h holnap meg nem lesz hozzá kedvem :?

Köszönöm a dicséretet :oops: :oops:

vicger
 
 


Kata: gondoltam Rád ma én is ... ismeretlenül is együttérzek ...

Bibi: örülök Neked :) De tessék pihenni!
Még nem tudom pontosan, mi lesz hétvégén, de ha nem megyünk Balatonfüredre, akkor nem lehetetlen egy spontán hekkezés :) jó ötlet, kösz :) jelentkezem majd ezzel kapcsolatban.

Jelentem, kitöltöttem a táblázatot :) de képeket még nem tettem fel a picasara :oops: de ígérem, azzal sem maradok sokáig adós :wink:

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


most láttam csak, hogy "új felhasználóból" előléptem "kezdő felhasználóvá" .... lehet, hogy sokat beszélek? :oops: :)

madar

KépKép
KépKép
madar
 
 


Hellóka Mindenkinek!!!

Újra itthon...

Madar:  Szörnyű lehetett,ami Veled történt! De látod, van a Nagyfőnöknek meglepetései:) Lényeg, h minden rendben van most!! nekem két vetélésem volt... és én is el szoktam mesélni, h másnak sem egyszerű, és igen is előre kell nézni!! És ez meg igazi közhely, de hatalmas igazság, h mindennek megvan az oka.. én is rengeteget tanultam a történtekből.. és azért átértékelődnek a dolgok..
a lánykáid tündériek..
 
Mabe fogad? én is most voltam dokinál.. és sajna egy icipici lyukkal gazdagottam megint:( Pedig 1,5 évvel ezelőttig nem volt lyukas fogam.. és azóta meg már kettő:( jó kicsik ,de akkor is:(:(
Bababulit én is rendeztem tavaly a barátnőmnek, meg mindig mindenkinek mindent én rendezek (amit imádok) .. De Nekem általában nem szoktak semmit, most kiváncsian várom:)
Milyen jót fogtok együtt babázni a tesóddal meg a barátnőddel:) most is mennek a nagy eszmecserék?

 
Bobóka, azóta a hajnal óta volt újabb óriás fészkelődés odabent?:)
moziban voltatok a Terminátor 4en?  mi is láttuk,nekem is iszonyú hangos volt.. De Apa miatt meg kell nézni:) a T3-ban még dógozott is.. 

Erika, édes a kép Lotti babáról:)
 
És Kata, Lőrinc baba is:) és részvétem Apukád miatt! :(
/valahogy sokszor van így, h valaki elmegy, s valaki jön!!/
 
Taraneee jobbulást a Mamádnak!
 
Jesszus Bibi, nem is értem, hisz pont erről szól a terheléses, h vesznek egyszer éhgyomosat aztán 1 vagy 2 óra múlva pedig még egyet a lötyi vagy a zsemlés cucc után..
brrrr nem csodálom, h kiakadtál!! De ahogy továbbolvastam, már túl is vagy a vérvételen, s már élvezed is a balcsit!!!:D
Ha még van erőd, nekem is elküldenéd a történetedet?!
és nagyon jó képeket kaptál Luta babáról!!:D
 
Manó, nagyon cuki Öcsi is!! Van már nevetek?:)
 
Floranan
:(:( nagyon sok erőt küldök Neked is és az ismerőseiteknek is, h jobb legyen nekik!!

Lina
, gratula  kisCsajhoz!! A kezdeti fiú dömpinghez képest azért jönnek a csajok is:):)
 
Vicger, Erika nagyon ügyik vagytok, h ilyen keményen tudjátok csökkenteni ill. tartani a súlyotokat  és nagyon csinik vagytok!!!
 
Babcika, szerintem nyugodtan írd le nekünk a történetet,ezeket jobb ha kimondja magából az ember..
Vagyis múltkor, amikor több hozzászóláson keresztül puffogtam anyós miatt, sokkal jobban lettem..
Hátha neked is jobb lesz!:D
  
Süti, éljen Bernadett!!!
Bababulin mi azt csináltuk, h bevásároltam a barátnőmnek, aztán elosztottuk a pénzt...(ikeában 15eért, s nagyon sokmindent vettünk, főleg olyanokat, amiből nem baj ha legalább kettő van.. előke, ágynemű, tárolódoboz..stb..),
de azt hogy magadnak hogy csinálod?!
"gyertek át mielőtt szülök, nézzétek meg a pocimat"..pl.
aztán, aki hoz ajit az hoz, aki nem az meg nem.. hmmm..
Mi történt a szüleiddel? ha nem túl indiszkrét a kérdés..

Éljen Zsófi és a babákok!

Dorka hellóhelló!!
masszázs, lehet de csak hát meg kar, derék körül nem annyira , mert vérbőséget okoz, s elindíthatja a szülést..
Anyum masszőr és a hétvégén kaptam tőle masszázst :oops:
a lábszáramat is masszírozta, avgyis inkább simogatta felfelé, hna vért kicsit "feltolja"
narancsbőrre soksoksoksok víz!!!

Kép

Kép
móka:)
 
 


A kép, amit belinkeltem, az a házból a kilátás!! GYönyörűű.
és Badacsonytomaj a helyszín! Mesés!
a Badacsony lábában.. s ha már mégis csak ott voltunk , menjünk fel..
aha, aZ Uram 5 éve próbál felcsábítani a tetejére.. hát most 7 hónapos áldottságban felmentem.. DE csak azért, h a kölyök is lássa, s többet neki se kelljen felmászni:)
Hát mitnemondjak, foggalmam sincs, h hogy éltem túl.. :D
Még a nem kismamik s kispapiok is szenvedtek.. de aztán nagyon büszkék voltunk magunkra!!

Olyan szívesen vendégül látnálak Benneteket nálunk, csak az a bajság, h aZ Uramnak van egy családja, akiket nem lehet kirobbantani onnan..:( úgy meg nincs kedvem oda hívni senkit:( brrrrrrrrrrr


Na mára ennyit!!! betöltöttem az oldalt!

Kép

Kép
móka:)
 
 


Szép jó estét!

Ma ismét én zárom a fórumot.Sajna mennem kellett dokihoz,mert nem kértem pénteken tp-hez igazolást.És a körzeti már nem nagyon akart kiírni.Ma volt itt a védőnő.Semmi gond,beszélgettünk erről arról,ígyekeztem felvilágosítani,hogy tapasztalatom(unokaöcsém),segítségem(anyós,nővérem) és elképzelésem is van a gyereknevelésről és amúgy mindenről.Sztem kezdi tudomásul venni.De sajna nagyon lelkes vagy csak én érdeklem,azért remélem nem fog itt dekolni folyamatosan.

Brumi,örülök hogy sikerült elintézned a vv-t.Érezzétek nagyon jól magatokat!!!!

Boboka,már elmentettem egy pár hirdetést,meg megírtam apa önéletrajzát.Holnap nekiállok elküldözgetni.

Floranan,sztem én nem rendezek ilyen partit mégse,mert 14-ére vagyok kiírva,páromnak 5-én névnap,nekem meg 21-én szülinap,majd akkor kapunk ezt azt a gyereknek.De sajnos a gazdasági válság indenhova megérkezett,így nem is szívesen terhelem az ismiket ajándékvásárlással.

:oops: Elnézést mindenkitől akinek nem reagáltam ,főleg a nekem célzott írásaira,de hulla vagyok.

Dorkamartini,no végre hogy előkerültél,ne csinálj ilyetet hogy hetekre eltűnsz!!!!!!!!!Legalább egy smile jelet küldj ide!!!

sutimano76
 
 


Móka,sajnos mindketten a műszéntermelőnél dolgoztak és bár dohányoztak is,inkább a melóhely volt a ludas.Anyu áttétes tüdőrákban(9 éves voltam),apu meg agydaganatban (11 éves voltam)halt meg,tehát rák mindkettő.A nővérem nem nagyon beszélt róla ,így ennyit tudok a betegségekről.Aput megműtötték ugyan,de nem vettek ki minden daganatos sejtet és kiújult.
Nem azért hogy sajnáljatok,mert piciként én máshogy éltem meg ezeket,de sajna elég hamar kihalt a családom:
'85 anyu,'87 apu,'89 keresztapu,'91 nagypapa,'93 egyik nagymama,'96 másik nagymama és nagynéni,pár év múlva keresztanyám,nagybátyjáim.Szóval maradtunk mi a nővéremmel és 3 unokatesóm+leszármazottaik.

Nos,ez a végszó túl szomorúra sikeredett.Bár én elég hamar túltettem magam ezeken a veszteségeken.Talán ezek tanítottak meg küzdeni és a jég hátán is megélni a nővéremmel együtt.

sutimano76
 
 


Szép napot Kismamik!

Éjfél után feküdtem le, fél 6kor keltem :? most meg alig tudom nyitva tartani a szemem...
Hogy bírjátok ezt a fülledt meleget?

vicger
 
 


Hozzánk már megjött a lehűlés egy jó kis hajnali záporral :) , kitartás, legkésőbb estére odaér :? :wink:

Anna (9 gyermek anyja)
laki papné
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?