Na, sziasztok!
Van kb. negyed órám, gyorsan írok.
Most itt van az öcsém nálunk, ő vigyázott Dorkára, amíg én vezetni voltam hétköznaponként, aztán közbe az unokahugaim is jöttek felváltva babázni, szóval a kisasszony kényeztetve volt rendesen.
Még nem tudom mikor vizsgázom, de már jó lenne....az a baj, hogy egyik nap így, másik nap úgy megy. Főleg mikor keveset alszom, akkor sokat bénázok....
Jázmin hercegnőmnek már 4 foga van, felül kettő, alul kettő, és most bújnak a felső szemfogai is. Ezért nagyon nyűgike. Nem tudom, talán sosem fogja átaludni az éjszakát. Még mindig felkel éjjel 2-3-szor. Nagyon szeret labdázni, már rúgni is tudja. Ha fogjuk a kezét, nagyon gyorsan szedi a lábait, és már szinte fut. Elég menni utána. Tegnap előtt próbálkozott egy kézzel kapaszkodva lépni, és majdnem elengedte az ágyat, de még bizonytalan volt. Szóval szerintem ebből nemsokára igazi járás lesz. Mindenhol feláll, leül, guggol. A babakocsit tolni akarja, nem igazán akar beleülni.
A bicóülés szuperul bevált, nem kellett szoktatni hozzá, egy kört mentünk, és végig hangosan kacarászott, miközben a nadrágomat húzkodta le, és bugyimat
Nagyon szeret kint az udvaron játszani, tépi a füvet, gazol, túrja a földet, rázza a kerítést, és a kutyáknak kiabál, és veszekszik, ha valami nem úgy van, ahogy ő akarja. Elég nagy akarat van benne.... nem tőlem örökölte!!!
Már mondd egy pár szót, nem, de, tessék, baba, mámmá....
Már tud pogácsát sütni, és nagyon sok mindent megért, odaad dolgokat, ha kérem, magától is megkínál mámmával, és kanállal akar etetni.
Ja, és egy csecsemőbaba most a kedvence, ölelgeti, puszilgatja, ringatja, ha mondom neki. Meg a plüss állatait is ölelgeti, szeretgeti, meg kell zabálni!
Most más nem jut eszembe, de kb ezeket csinálja már.
Kajálás nálunk nagyon változó. Mostanában nagyon nem akar enni, így hát örülök, ha egyáltalán eszik valamit.
Reggeli: vagy eszik tápszert, vagy egyáltalán nem, sajnos.
Tízórai: tejpép, joghurt, gyümi, vagy párizsi, kifli, virsli, pékáru, bármi amit megeszik.
Ebéd: néha csak 2-3 óra felé hajlandó enni, főzelékféle, vagy husival, vagy anélkül, de eszi az én főztömet, néha jobban megeszi a mi kajánkat, mint amit pacsálok neki. (már nem veszek bébiételt, nem igen eszi meg)Pl, krumplistésztát, rakott krumpliból is eszik, gulyáslevesből, és más levesekből is. Nincs baja tőle, kipróbáltam.
Uzsi: kb ugyanaz, mint a tízórai, bármi, amit hajlandó megenni....
Vacsi: tápszer, előtte meg valami szilárdabb, mert a tápi kevés neki éjjelre.
Nappal nem nagyon hajlandó tápszert inni, viszont éjjel kétszer kel, és akkor meg két üveggel is bevág, és alszik tovább.
Szóval, csak azt akartam mondani, hogy nem egyformák a babák, mindegyik más, és más a jó, de szerintem mi anyukák ezt tudjuk, hogy mi a jó nekik. A szakkönyvek, és nagybetűs élet, teljesen más szerintem. Én is elfogadom a védőnénim tanácsait, de azért a saját megérzéseimre, és a gyerekemre is hagyatkozom, szerintem ez az arany közép út. Ha gulyáslevest eszik csak ebédre, akkor egyen gulyáslevest. Ha nincs baja tőle, és jóízűen megeszi, akkor semmi baj. Úgyhogy ilyeneken ne parázzatok. Úgyis tudják ők, hogy mit és mennyit akarnak enni, erővel nem lehet beléjük tukmálni semmit.