Új privát üzeneted érkezett!

Ja,a teknős! :lol: Igazából nem is reagált rá az ember,mosolygott egyet,meg én el is fordultam röhögni! :oops:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Patri! Mivel Jázmin beteg, most kihagyjuk a strandot, na meg apa szereli a traktort! Meg mostanában soha nem vagyunk itthon este időben és már kicsit utálom, hogy este mindig le vagyunk maradva a fürdéssel és ennek persze csak én iszom meg a levét, mert én kerülök utoljára sorra.

Kép
szly27
 
 


szly!
igen,én arra az "úszos"napszemcsire gondoltam,a baby banzra.az legalább tuti jó,nem tudja levenni,de azt nem akarom,h sírjon benne,mert nem tetszik neki.a férjem amúgy azt mondta hülye vok :lol: én meg,h egyszem gyerek,igenis elkényeztethetem :D

Kép
berni1
 
 

 
 

Sziasztok!

Nálunk fel sem merült a napszemüveg gondolata, ott a kalap, ha süti a szemét a nap, akkor olyan jól bújik meg mögötte :)
Jázminnak gyógyulást kívánok! gratula a dokitokhoz!
Mirának is további jobbulást! Pat, figyelmes vagy! :P
Mariann, inkább a tegnapi baki, mint a tegnapelőtti-vagy mikor is volt a veszekedés...
Berni, apa a multkoriban hazajött Angliából, ugyanakkor jött a nővérem is nálunk Erdélyből a szemműtéte miatt. Aztán apa hazament Erdélybe és mi is követtünk, amint lehetett a nővéremmel együtt, aki jött is vissza velünk. Következő lépésben a nagyfiúk utaztak el a nagyszülőkhöz, családi események miatt 10 nappal az iskola befejezése előtt. Most apa elutazott újra Angliába, hármasban vagyunk a nővéremmel és Csanáddal. Egyrészt jó, hogy nem csak ketten vagyunk, kis időre el tudok menni itthonról Csanád nélkül is, másrészt a nővéremmel is vannak gondjaim, mert alig lát valamit, ha kimegyünk sétálni, akkor vezetni kell. Azonkívül tartani benne a lelket a táskája ellopása és a sikertelen műtét után is. Egyszóval nálunk zajlik az élet. Tegnap voltunk vásárolni a DM-be és a Tescóba, ma Adyligeten cseresznyét és hársvirágot szedni, holnap megyünk az Apeh-hez adókártyáért. Csanád még mindig ébred éjjelenként többször, a pozitív rekord a kettő, a negatívat nem győztem megszámolni. nem csoda, ha néha zombinak érzem magam-vissza is szoktam a kávéra, igaz sok tejjel iszom.
Most pedig igyekszem ágyba, úgysincs itt senki. Igaz ott sincs :wink:

KépKép
Kép
el..né
 
 


Sziasztok!
Ma nem volt túl nagy itt a pörgés!Ejnye-ejnye!
És vannak hiányzók is: Szintus,Évi,Csilla,Adri,Réka,Gabi-remélem nem hagytam ki senkit!

Ja,már ezerszer akartam kérdezni Csillától,hogy a Réka által múltkor feltett képről,hogy szűrte le,hogy szárítógépük van Rékáéknak???? :shock: :shock:

Berni!
Gondoltam,hogy arra a napszemcsire gondolsz! Lehet,ha ti is sokat dicséritek benne Dorkót,akkor eltűri magán! :D

Sly!
Tényleg nagyon rendi a dokitok! Nálunk Júli 1-től lesz új gyerekorvos.EGERBŐL!!! :lol: Sőt van 2 felnőtt háziorvos és mindkettő szintén egri! Jó,az egyik a leendő gyerekorvosunk férje,csak rá hamarabb szükség volt! :D Tiszta dömping van itt "piciny" szülővárosomból! :lol:

Joli!
És a nagyfiúl jól kijönnek egymással? Végülis majdnem hasonló korúak!És a te nagyfiaid nem szerettek volna a pároddal hajókázni??? Bizijük jó lett?

Hoztam 2 képet! Mira mostanság mindennel telefonál,és bár most tényleg teló van a kezében,azért fordítva tartja! :lol: Kora reggel,ez az első! :x

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Hö,valamiért nem akarja csatolni... na még egy próba...
.
.
.
na,most nem látjátok meg hogy telefonál a csajszi,meg Márk csaját sem! :wink: Majd talán holnap! Azaz ma! :lol:
Jó éjt!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Jó reggelt!


Joli! Alig lehet követni, ki hova mikor utazik! De most átláttam! :lol: Nővéred szeme fog még javulni, vagy ilyen marad? Szegény, biztos nagyon nehéz lehet neki.

Berni! Végül is én is azt mondom, hogy kalap aztán annyi! De kipróbálhatod a napszemüveget, max. nem szereti Dorián és akkor majd jövőre lesz jó! Roli is egy éves korában kapta az apjától és most tudja használni, eddig nem tűrte! (most majd 3 éves).

Patr! Reméljük nektek is rendes lesz az új orvos. Szerintem nagyon fontos, hogy bízzunk benne és bármikor tudjunk hozzá fordulni. Az előzőben bíztam, azzal nem volt gond, rendes is volt. De nem lehetett elérni, csak rendelési időben és rengeteg várakozás után. Ügyeletre meg nem szívesen viszem a gyerekeket. Pláne, hogy nincs külön gyerek ügyelet.

Jázmin még ugyanúgy van, bár lehet kevésbé folyik az orra. Átaludta az éjszakát.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!
Előfordulunk ám, csak általában olyan pihentetőre sikerülnek a hétvégéink, hogy alig tudjuk kipihenni utána :twisted:
Szombaton babaúszás után egész nap tekeregtünk, este befőztem cseresznyét, vasárnap meg babaúszás után vidéken főztem be málnát. (rokonaink szereztek 350-ért kilóját, szóltak hogy kell-e. )Az eredmény 18 üveg állati finom málnadzsem, és totális kinyúlás :) Máté végigkepesztette a tegnapi napot és úgy kinyúlt, hogy miután beraktam a babaülésbe, 2 percen belül húzta a lóbőrt.

Pat, hogy vannak a sérült lábacskák?
Szly, jó hogy az összes nyavalya ellenére Jázmin tudott aludni.
Joli, a fotókat elnézve Csanád az összes bátyjára nagyon hasonlít! Most meddig marad Elemér?
Berni, mi sem vettünk Máténak napszemüveget. Rápróbáltuk, leszedte, ennyi. Kalap, és verőfényben majd árnyékosabb helyekre húzódunk.

folyt. köv.

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Mariann, a növelt tápértékű cseresznyével mi bajod? :wink: És milyen rendesek a férfiak! Mind meghagyták neked ezt a finomságot! :lol:

Adri, anyós :cry: De ilyen marhaságon meg nem érdemes bosszankodni. Bár ezt pont én mondom, amikor nekem is eldurran az agyam mindenen :oops: Kérünk fotót! Már rég láttunk titeket.

Gabi, én eredetileg a gyerekszigetre akartam vinni a fiúkat és befőzés lett belőle :shock: de mindig ez van, ha lazítani akarok. :evil: Bár a befőttesüvegeket látva inkább :D

Jaj, Pat a teknősön én is nagyon röhögtem! Már annyira várom hogy Máté is hasonló gyöngyszemekkel örvendeztessen meg 8) Bár lehet, hogy addig jó nekem amíg a mama és aja kombinációkat ragyogja csak a képembe? :roll:

A pénteki koncertet túléltük, én összebalhéztam anyukámmal, Máté kibukott (fordított sorrendben: Manót kiakasztotta jóanyám, fázott, anyám nem hozta oda hozzám, pedig volt nálam pulcsi, meleg felső kapucnival stb, csak totyogott karjában Kockacsőrrel, aki azt kiabálta, hogy MAMA, ezért én amint oda tudtam érni leharaptam a fejét.) áááááááááá no mindegy. Végül nem lett baj, nem fázott meg a pici.
Gyuri eközben céges bulin volt kénytelen csapatépülni, az egyre tintásabb kollégákkal. Ehhez képest mondjuk a hétvégi befőzés kész felüdülés volt.

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Szintus, hogy vagytok? Mi van a kicsivel? Voltál már dokinál?

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Berni,
www.gyereksziget.hu :wink:

Mi legközelebb az Almára megyünk ki, de csak Livi és én.

Majd még jövök, csak lótok-futok mostanság (is...).

:arrow:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Sziasztok!

Pat, a két nagyfiú egyidős, nagyon jól kijönnek egymással, igaz csak nyaraláskor szoktak találkozni egy-egy hetet. Az én fiaim mentek volna hajózni, de csak ha iskolaidőben lett volna, a vakációt ugyanis a nagyszülőknél akarják tölteni. A bizonyítvány csak a nagyé van meg egyelőre, stabil hármas :) A kicsié is olyasmi lesz. Várjuk a beígért képeket! Remélem a kisasszony jól van, azért nem írtál róla.

Szly, én is nemsokára naptárt kell vezessek, hogy tudjam ki mikor hol van :) A nővéremnek ez a szeme már nem javítható, talán a másik. Jázminnak gyógyulást kívánok!

Réka, ha lehet, akkor nálatok még nagyobb a pörgés, mint nálunk :) Bár mi most már kicsit leadtunk. Elemér most a hajót el akarja vinni Horvátországba, nem tudjuk, meddig tart.

Gabuska, Nórinak volt-e szórakozási lehetősége a gyerekszigeten? Egyszer talán mi is kimegyünk...

KépKép
Kép
el..né
 
 


Joli,
van baba sátor (nyitott természetesen), nekik való játékokkal, pelenkázó, és soooooooooooooook szabad tér szaladgálni. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Ja, hogy a kérdésedre is válaszoljak, Nóresz a 3-ból 1 órát aludt a bkocsiban, a többi időben meg benne ült és nasizott, nézelődött, ill. amíg Livi az ugrálóvárban és az állatsimogatóban volt, addig...

... kipakolta a csomagtartót
Kép


... szökött
Kép

... megitta a fantámat :lol:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest
 
 


Most csak nagyon röviden, szombat este óta itt van a barátnőm a kislányával (3 hónappal idősebb Ártemisznél), és ezért nagyon kevés időm van netezni. Végre hónapok óta jól kidumcsizzuk magunkat, és persze a piciket tartjuk szemmel, főzünk, strandolunk stb. stb..Szóval igazolt hiányást kérek :)
Én úgy tudom, hogy 3 éve kor alatt nem ajánlott a napszemüveg egyáltalán, szerintem is elég a kalap, de nem akarok ebből persze "vitát" generálni, mindenesetre én nem veszek neki. (pedig itt aztán 7ágra süt a nap folyamatosan)
Ártemisz még mindig nem jár, viszont már nyújtott lábbal mászik, annyira szeretne már járni szerintem, de még nem tud egyensúlyozni. Amúgy imádja a tengerben való fürdést, hangosan kacag, nagyon élvezzük.
Most tényleg csak röviden ennyit, hulla vagyok, jó éjt, majd igyekszem benézni, pusz

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Hali!

Berni, megbocsátva :wink: . És nagyon jók a képeitek :lol: . Nekünk sincs napszemüvegünk és nem is tervezünk, pedig Bogi minden sapkát leszed a fejéről.

Alig tudtam követni ezt a sok programot, míg elolvastam. Én leginkább itthon vagyok.

Bogika még most sincs teljesen jól. Kb. 8700 g, pedig annyit eszik mint egy ló :oops: . De a napi 4-5 széklet :? . Szegénykémnek ki is csípte a popsiját tegnapra. Láza már nincs napok óta, adtam neki Normaflor meg c vit-t. Kedve jó.

Volt itt a védőnő, azt mondta, hogy legújabban 1.5-2 éves korig nem szabad tejet adni :shock: . Igaz Toncsinak is kb. 1.5 évesen adtam először.

Szülinapon túl vagyunk, édes volt (a torta is :wink: ). Majd egyszer képeket is.

Jobbulást a lányoknak!

Húzok tanulni :roll:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Hali!

Réka! Ügyes vagy a befőzéssel! Nálunk rengeteg meggy lett, most meg a málna lep el minket, de én nem főzöm be!
Még sosem csináltam, megcsinálja helyettem anyós és anyu!
:wink:

Gabuska! Nagyon jók a képek, biztos jól érezték magukat a gyerekek.

Adri! De jó nektek! Jó barátnőzést!

Csilla! Gyógyuljon már meg Bogika! Nekem fogalmam sincs hány kiló Jázmin és úgy tűnik most pénteken sem tudom meg, mert a betegség miatt nem kell vinni 1 éves státuszra. Na majd jövő héten!

Patr! Készítettem képet a kocsiról. Hát Jázmin nem nagyon díjazta a dolgot, hogy megérkezünk a játszóra és nem kiveszem, hanem fotózgatom. De lehet látni, hogy a fejénél és a lábánál is van még sok hely!

Kép Kép Kép

A lábtartó pedig állítható, ha akarod lelóg a lába, ha nem nem.

Kép
szly27
 
 


Sziasztok!

Szly, mennyire nehéz ez a babakocsi? Olyan masszívnak tűnik! Igaz a gyerekeid is, nem kell aggódj a súlyúkért :P
Csilla, én Csanádot a betegsége után mértem, ruhásan volt 9 kiló! Talán holnap sikerül végre elvinnem az 1 éves mérésre. Sok vizsgád van még?
Adri, jó barátnőzést!
Gabi, Nóri cuki!
Elég gyenge a forgalom itt...

KépKép
Kép
el..né
 
 


Hali!

Joli, Bogit is ruhában mértem itthon, majd pontosabbat, ha egyszer végre meggyógyul. Bár az orra már nem folyik (lekopogom) és ma már volt csak pisis pelus is.

Tettem fel videót Bogiról:
http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... uYhku2j3No

http://videa.hu/videok/emberek-vlogok/b ... fNC5qxMwTB
Eléggé szaggat :? , de azért látszik, hogy hogy szokott táncolni. Ha zenét hall, rögtön riszálja magát 8) .

Tegnapelőtt Bogi átköltözött Toncsihoz. És tényleg nem ébredt fel Toncsi Bogi sírására :shock: . Pedig volt egy negyedórás menet, utána elaludt. Másodjára már átmentem automatikusan, szopi és alvás. Szépen lassan remélem, rászokik az alvásra.

Ma adtam először evéshez Boginak kanalat, de még gyakorolni kell :wink: . Igaz, saját lelki békém érdekében kint ettünk az udvaron :lol: .

Még pár kép:
Ritka pillanatok egyike, szunya a kertben:
Kép

Bogi :lol:
Kép

Az elengedhetetlen tortás:
Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Jó reggelt!

Joli! Nem tudom hány kg a babakocsi, de nem a legkönnyebb darab. Nekem max az autóba kell betenni, annyit meg kibírok. tudom, nektek más szempontok szerint kell babakocsit néznetek a BKV miatt. Én nem használok ilyesmit, mivel itt nincs!

Csilla! De édes Bogi a videókon és tiszta Toncsi! Nagyon sokat változott. Hátha végre meggyógyul már! Nagyon szép volt a torta is! Mondjuk én marcipánosat nem csináltatok, mert Rolival az első szülinapi bulijáról a kórházba rohantunk, mert ellepték a kiütések és valószínűleg a marcipán volt a hibás.

Többiek!!! Merre vagytok??????

PAtri! Te azért szoktál naponta írni! Hát hiába fényképeztem a babakocsit????

Jaj! Csilla! A második kép nagyon tuti! Bogi nagoyn rácsodálkozott a tortára! :lol:

Ma éjszaka Roli először aludt pelus nélkül. Nem pisilt be, ami nem meglepő, mert már jó ideje nem pisil be a pelenkába sem, csak eddig nem vettük le róla.

Kép
szly27
 
 


Jó reggelt!
Tegnap én diliház-effektusban voltam, Mátéval bejártuk Budapestet (Kőbánya, Óbuda) és úgy kinyúlt, hogy nem akart elaludni utána, ergo estig nyüszizett, amíg apja haza nem ért. Éjszakára meg rendesen betaknyosodott, alig aludtunk.
Ma sem lesz sokkal jobb a helyzet, mindjárt indulunk, viszem szervizbe a kocsit, meg megyünk énekórára (idei tanévben az utolsó) és én fogok vezetni, Máté ül hátul... jáááááj. Egy autót utáló gyerekkel nagyon be vagyok tojva miatta.
Nem nagyon termeltetek!

Csilla nagyon édesek a fotók! Le sem tagadhatod, hogy egy fészekalja gyerek :wink: Bogica füleiért meg teljesen odavagyok! Olyan kis erdei manó-taslijai vannak! 8)

Lepeszteltük tegnap: Máté megőrül a málnalekvárért 8) Az eper, meg a málna ízlik, pedig nem ehetné. Amit meg ehetne nem szereti. :shock: Hülye vagyok, hogy adok neki ilyesmit? Semmi pöttyöt nem produkált.

Indulok, puszi

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Jó reggelt!

Köszönjük a dicséreteket , valóban erdei manó stílusban nyomjuk :wink:

Szly, gratulálok Rolinak a pelustalansághoz! hajrá!

Finom volt a torta, szerencsére minden pötty nélkül megúsztuk, bár igen édes és tömény volt. Anyósom szerint az általam készített Toncsi-torta volt a legfinomabb :roll: .

Réka, majd kapsz Bernitől :lol: , málna :shock: , eper :shock: . Bogi is lopkodja néha, de 1-2 szemnél többet nem evett eddig (remélem).
Ha érdekel, én is megőrülök a málna és eper lekvárért :wink: . A címem ... 8)

Bogi felmászik már Toncsi ágyára, hurrá. Most már a szobában sem tudom egyedül hagyni.
A Ti manóitok már tudnak lemászni szabályosan valahonnan. Nem orral előre érkezve 8) ?

Adri, Bogi is mászott nyújtott lábbal, bár leginkább akkor, ha a fű birizgálta a lábát :lol: . Most az a legjobb szórakozása, hogy ülésből kapaszkodás nélkül feláll, aztán 10-20 mp múlva lehupp a földre. És közben nagyon örül magának 8) .
Meg nagyon szeret játszani ezekkel az egymásba csúsztatható színes poharakkal, egymásba rakja őket, utána meg megtapsolja magát :roll:, a végén még egy öntelt liba lesz :lol:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Csilla, Bogi tud szerepelni :) Kár, hogy nem halottam a hangát :( A képekről úgy látszik, hogy finom volt a torta:lol: Akartam is már kérdezni, hogy álltok az éjjeli alvással? Én nekifogtam leszoktatni Csanádot az éjjeli evésről. Tegnap éjjel több mint egy órát sírt, míg elaludt teával, ma éjjel "csak" fél órát, de az is inkább nyöszörgés volt.
Nekem is veszi ki Csanád a kanalat a kezemből, amikor adogatok, de nem egészen, ketten fogjuk, úgy eszik. Még nem mászik fel sehová, nincs rá lehetősége, legfeljebb az apja hasára, onnan szépen legurul.

Szly, gratula Rolinak! Azért az a tuti, ha már nincs rajta a pelus! Emlékeztek, hogy írtam, Csanád nem pisil be éjjel? Na, az már a múlté. Újabban kétszer is át kell öltöztessem. Hason alszik és annyira felhúzza a lábait maga alá, hogy a hasánál mindig kifolyik a lé.

Réka, sajnálom, hogy annyit kell hordozd magaddal a manót! Türelmes szegény, de egyszer az övé is elfogy. Szegény Csanád is ma a babakocsiban volt kénytelen aludni.

Voltunk ma mérésen, 10,25 és 76 cm.

KépKép
Kép
el..né
 
 


Joli, ezek szerint összeszedte magát Csanád, ha már több mint 10 kiló!
Bogit tegnap éjjel én is átpelenkáztam, mert éreztem a büdit. Már szerencsére szépen gyógyul a popsija, már alig piros és már nem sír közben. Ma már nem volt hasmenése sem, az orra sem folyik, talán...
El sem hiszem, hogy meggyógyul végre.

1 órát sírt Csanád :shock: , hűha! Boginak a negyedórájától majd megszakadt a szívem. Tegnap mivel még ébren voltam hajnali 1-kor, megetettem (este csak 80 ml-t evett) és így csak reggel kelt.

Ja, már csak egy vizsgám lesz jövő kedden, stat szigorlat, de már a hátam közepére sem kívánom :? :x :evil: :twisted: :shock: :( :cry:

No de aztán 8) :D :P :wink:

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


sziasztok!
csilla!
gratula a csajokhoz,édesek.és a produkálás :lol: :lol: és még mindíg csuda gyönyörűek a szőke fürtösök.
amúgy málna,eper?én már azért nem teszek mgejegyzést az ilyenre,mert nem értem... :oops: tudom,h kilógok a sorból,amúgy mi is biztos adtunk olyat,ami még korai volt,csak nem értem,miért jó folyton bepróbálkozni és kétségbe vonni az addígi,többéves tapasztalatokat...szal én már túlugrom ezeket an sorokat,bocsánat,de szerintem mindennek megvan a maga ideje és ok-okozata.a gyerekek bélrendszere 2éves korukra alakul ki és szerintem bármilyen következmény nem feltétlen "azonnal"jön elő...na ennyi voltam,utoljára kajatémában :lol: én is adtam Dorkónak véletlen gombát,nem lett semmi baja,de állati lelkiismeret-furdalásom volt,mert én nem szeretem súrolni a határokat,probálkozni a "hátha"dolgokkal.

joli!
szegény Te!most még éjszakára is kijut a "programból" :lol: kitartás,tuti jobb lesz,nagy kópék már ilyenkor,kiiismerik a szülőket,próbálkoznak ezerrel.mi is túlestünk rajta :cry: én is szenvedtem,te tuti erősebb vagy! :)

mászás:nálunk ezerrel mindenhova!!!!! :lol: fel az ágyakra,onnan kinéz az ablakon,fel a homokozó tetejére stb.stb. :lol: higgyétek el iszonyatosan gyorsan megtanulják,hogyan kell felmászni és azt is,h hogyan LE!!!!Dorkó nagyon hamar profin űzte.ezt csak bíztatásnak írom,én full aggódos anya lennék,de már látom,h a fele felesleges.néha esik,de tényleg ügyesen megoldja a mászás minden mozzanatát.szóval nem kell aggódni,eleinte én is mögötte álltam,most már nem kell.mondjuk mi úgy neveljük,h kipróbálhta "mindent"ami nem alapvetően balesetveszélyes,tapasztalja meg,mi ott vagyunk körülötte és "segítünk"levonni a következtetéseket :wink: már azt is megtanulta,h a sütő meleg(nem,nem nyomtuk rá a kezét,csak elmondtuk,ő ott állt nézte a sütőt,picit hozzáért és elfogadta,h ha világít,nem nyúlunk hozzá) :lol: persze nem zseni,de vhogy azt látom,h mivel nagy teret hagyunk neki,iszonyatosan gyorsan tapasztal,fejlődik.de ilyenekről tuti mindenki oldalakat tudna írni :lol: Dorkót hagytuk már direkt leesni is a homokzó széléről,mikor előrefele akart lelépni.amikor lelépett fogtuk a karját és úgy huppant le,nem ütötte meg magát,de másodszor már hallgatott arra,h "csücsülj le!"és szépen lemászott háttal.

Kép
berni1
 
 


Hali!

Szly, ügyes Roli a pelussal, persze még várható, hogy becsurog éjszaka, de akkor ugye nincs ovi :wink: .

Én is általában megengedem, amit úgy gondolok, hogy szabad, de ha meghallja, hogy nem, őrületes hisztiket tud lerendezni. Ilyenkor kiültetem Bogit a fűre, hogy ott tomboljon :wink: .

Berni, és mi az, amit még nem lehet adni enni szerinted a kicsiknek? Én úgy tudom, hogy ami még tiltott, az a tej, tejszín, gomba, mogyoró, dió, apró magvas gyümölcsök, szója, méz. Most nem jut eszembe más, van még valami?

Lányok alszanak, apa tecsózik, én meg tanulok :? .
Mentem, jó éjt!

Kép Kép

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!
Mostanság nagyon korán kelek (nem a gyerekek miatt),így kidőlök valamelyik mellett,amikor éjfél körül ébredek,meg nincs erőm írni!De ma itt vagyok újult erővel!!! :lol:

Joli!
Neked utólag is nagyon boldog névnapot!
:wink:
Nem tudok képet tölteni,mert amikor kattintok a melléklet feltöltése szövegre,csak a téglalap jön be,a szöveg része nem!!! :evil: :evil:

Amúgy köszi a hiányolást,Sly neked külön köszi a kocsis képeket!!A lényeg pont látszik!!!!

Holnaptól kicsit lazábbak lesznek a napjaink,remélhetőleg tudok gyakrabban jönni!Igyekszem pótolni a lemaradásomat és regálni mindenkire!!!
Jó éjt! :D

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Hoppácska!!!
Így én vagyok az első,aki köszöntheti a mai születésnaposokat!!!

Drága Ártemisz és Vince!!!!!!Isten éltessen titeket sokáig,fületek érjen bokáig!!! Nagyon boldog 1. születésnapot nektek!!!!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Nem ér! Megelőzött Patri!

Szóval!

Ártemisznek és Vincének nagyon boldog első születésnapot kívánok!

Kép
szly27
 
 


Nagyon boldog szülinapot kívánunk Ártemisznek és Vincének!


Berni, egy-egy szem gyümitől senkinek sem lesz baja, aki nem hajlamos rá, mert ez javarészt genetika. Máté esetében, hogy hónapok óta első gyümiként megegyen egy fél banánt, kellett hozzá a kiskanálnyi málnadzsem. Megjegyzem, 6 hóstól adható üveges babakaja a málna és az eper. Törpicur meg mostanában nem ette a gyümölcsöket. Adjak helyette művitamint? Az sokkal több allergént tartalmaz... Félre ne értsd, nem téged akarlak idegesíteni, én sem tartom helyesnek a gyerek mindenféle allergénnel való táplálását, de minden baba bélrendszerének az érettsége eltérő. Máté fostatónak kapott nagyon picinek ezt-azt, aztán sokáig nem kérte. 8 hónaposan kezdtük meg igazán a hozzátáplálást, mert előbb nem ette. Máig nem növelte meg a kajadózist, örülök, ha 1 krumpli-1 csirkemájjal kombináció lemegy 2 adagban (nem csak ezt kap, csak ennek az adagja egyértelmű) a többi cici. Lassan próbálom az ebéden és vacsorán túl a tízórait is bevezetni, de nem igazán rajong az ötletért. Viszont így is nő, mint a bolondgomba, 86-os rugikat és bodykat adtam rá, a 80-as már rövid és szűk volt. Nadrágból elég a 80-as, de olyan fiatal és olyan nagy! :shock:

A tegnapi nap híre: 3 foga van a fiatalembernek!

Na, mennem kell, diliház 2. felvonás indul :)

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sok boldogságot Ártemisznek és Vincének szülinapjuk alkalmából!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Nagyon boldog szülinapot kívánok Ártemisznek és Vincének! Kép

Kép
Kép
szintus
 
 


én nem tudok olyan szép betüket,de őszintén kívánok Ártemisznek és Vincének NAGYON boldog szülinapot! :oops: :lol:

réka!
[quote]M írta:egjegyzem, 6 hóstól adható üveges babakaja a málna és az eper.

de azt azért tudod,h ezekből kipasszírozzák az aprómagvakat és ezért adhatóak,ugye? :wink: amúgy félreértesz,nem akarom megváltani a világot,kellenek bele lázadók is! :wink: mint írtam,csak nem értem minek?azért ismerjük be Máté soxor kapott olyat,ami hajmeresztő,meg is írtad,h szereted ha "megbotránkoznak".vitaminnak meg az anyatejnél jobbat,mutatni sem lehet!!!de tényleg így van rendjén a világ,h van aki követi a tanácsokat és van,aki nem,mert szerinte meg úgy jó.majd 20 év múlva visszatérünk a gyerekek egészségi állapotára :wink: :lol:

csilla!
én nem neked írtam a málnást,hisz 1éves kortól adható.Dorkó falja az epret 2pofára,mi kétszer adtunk pár darabot,nem lett semmi baja,azóta a fél kiló simán lecsúszik :lol: ill.csúszna,mert már nincs. :cry: én követem a dokinénink javaslatait,ami javaslat,úgyh én is átolvastam,de számomra elfogadható volt.a tejet nálunk 1éves kortól már "engedik",úgyh mi már kóstoltattuk,de nem jött be :cry: ami bosszant,mert a tejitalok sokkal drágábbak.nálunk árulnak igazi tehén-meg kecsketejet,de addíg,míg nem kap rá,hanyagolom.ha tényleg érdekel,h nekem mit mondtak,leírom szívesen,kb amit te írtál.meg a mi javaslatunkon voltak miértek is,számomra talán ezért volt elfogadható.

Kép
berni1
 
 


pat!
mi van veled?mi a fenének kelsz korán??? :lol:

Kép
berni1
 
 


Berni, megnyugodtam :wink: Eperből eddig 2 szemet evett, mag nélkül (meghámoztam) és a málnából is kb ugyanannyit + a kanálka lekit amiben szintén nem volt mag :P és Máté is mindjárt egy éves (ijesztő nagyon )

Máté, Ákos, Gyuri és Réka
KépKép KépKép
kindertojas
 
 


Sziasztok!

Berni, egy tipp: kávét főzni, reggelit készíteni a munkába induló férjének :idea: Nehogy befejezd az ételekről való véleménycserét, nekem fontos, hogy legyen szó ilyenekről. Nem igazán van időm szakirodalmat olvasni, így csak innen tájékozódok. A védőnővel csak a tehéntejről volt szó. Azt mondta, már be kellet volna vezetni, de ha eddig nem tettem, akkor jobb, ha nagy melegben nem kezdek neki, ilyenkor könnyen romlik a tej. Arra, hogy Csanád megiszik napi 4 üveg tápszert(1 liter), csóválta a fejét, hogy sok. De mit csináljak, ha kéri? Nem alszik el anélkül és reggel is kell neki. Örülök, hogy éjjel már visszaalszik nélküle...ma már nem volt sírás, csak a peluscsere miatt. Nagyon zokon veszi, ha éjjel zavarom vele, de muszáj, amikor állig pisis.

Réka, gratula az új fogacskához!

Boldog szülinapot Ártemisz!
Boldog szülinapot Vince!

KépKép
Kép
el..né
 
 


Köszönjük a köszöntéseket, aranyosak vagytok! Hihetetlen, hogy már 1 év eltelt!!!! Ma délután megvolt az első szülinapi bulink is, nagyon nagyon jól sikerült, kb. 10 különböző korú gyerek volt, fél évestől 6 évesig vegyesen, igy mindenkinek akadt játszótársa, volt torta, meg minden, és Ártemisz is nagyon élvezte!!!
Majd teszek fel képeket, még én sem láttam őket.

Ami rossz hir, hogy Ártemisz már megint náthás :( :( :( Úgyhogy a 38 fok ellenére nem engedem fürdeni, amit elég rossznéven vesz a drága, épphogy elkezdtük!!! De hosszú még a nyár!!!

A kajavitába csak annyit akarok hozzátenni, hogy ami az allergiázáló ételeket illeti (pl. eper, málna) én idén nem adok neki. Ez nem azt jelenti, hogy az összes baba aki ilyet eszik allergiás lesz, ez nagyban függ egyéni érzékenységtől. De honnan tudhatjuk, hogy a mienk mennyire érzékeny?
Én a tejből adom már neki a babatejet. Szerintem (és ez nagyon szubjektiv vélemény)a tápszer előnyben részesitése a tejjel szemben a tápszergyárak lobbyjának eredménye, és természetellenesnek találom.
Viszont én is elkezdtem lassan átszoktatni a saját "menünkre", vagyis tegnap is sült csirkemellet ebédelt sültkrumplival, sajttal és salátával, mint mi, ma paradicsomos tésztát stb...azt hiszem befejezem ezt a külön főzőcskézést lassan.
most ennyit, jó éjt!

KépKép

KépKép[/url]
neirda
 
 


Én nem főzőcskézek külön, vagy babakaját kap (feldúsítva gyümölccsel, husival) vagy a miénket.

Berni, tudom, hogy nem nekem írtad, én is csak azért kérdeztem rá, mert ha Te utána nézel/olvasol, nekem már nem kell :lol: . Bár túl nagyot már nem lehet melléfogni. De van még valami, amit nem lehet adni ilyenkor?

Én még elég sok mindent nem is adtam Boginak, husiból is csirke, pulyka és sertés (igaz, mi sem nagyon eszünk mást :oops: ). Tejtermékből sem evett még tejet, tejszínt, kefírt, tejfölt. A többiből sem sokat. Gyümiből sem evett még citrusféléket. És már alig várom, hogy végre elérjen az eper és a szamóca a kertből és már ne kelljen idegeskednem, hogy vajon lopkodja-e :wink:
Én azért még a tejjel is várok.

Főleg, hogy ez a hasmenéses dolog így elhúzódott, nem is kapkodtam el :? .

Gyógyulást Ártemisznek! Legalább a buli jól sikerült.

Hahó többiek, merre jártok és mit csináltok?

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Sziasztok!

Nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket, mi holnap ünnepelünk négyesben (ma apa ügyel :( ), a nagyobb buli pedig val.leg 2 hét múlva lesz. (tágabb család)

Mi szombaton egy hétre elmegyünk a Balcsira, nem leszek net közelben, de ígérem, ha visszajöttünk, megint jövök gyakrabban!

Sűrűek a napjaink nekünk is, estére hulla vagyok, mert elég későn alszanak el a gyerekek! Kicsit felborult a napirendünk is, ha megjöttünk a nyaralásból, én is szőrös szívű leszek, és leszoktatom Vincét aíz éjszakai szopiról! Nem lesz könnyű, mert én gyenge vagyok, de muszáj!

Vince érdekes, mert szopizni imád, ő még nappal is szopizna, csak én nem adok neki! Viszont semmilyen tejterméket nem eszik meg, mindentől öklendezik (joghurtok, tejföl, túró, már 1x próbaképp tejet is adtam neki, de attól is megrázkódott, nem ízlett neki) Így nagyon elbizonytalanodtam, mert szoptatni sem akarom sokáig, max. még a nyáron!

Szly!
Jázminnak előre nagyon boldog szülinapot kívánok, szerintem holnap már nem tudok jönni!

Bocsi, h. most nem reagálok megint mindenkinek, de holnap fárasztó napunk lesz, ráadásul még pakolnom is kell, amit nagyon útálok!

Nagyon kellemes hetet kívánok mindenkinek, mosolygós, egészséges babákat!

Üdv: Évi

KépKép
KépKép
KépKép
jevi26
 
 


sziasztok!
én adrival fújok egyet kajatémában,csak mi mindent kipróbálunk,amit lehet,ha oké,esszi,issza :lol: és a tápszerben is egyetértek,mi már próbáltunk pici igazi tejet,nem kellett neki,akkor bele kakaó,de úgy sem,úgyh marad a tejital,bár most az a helyzet állt elő,h azokat sem issza meg :cry: majd veszek megint vmi ízesítettett,mert este ő is avval alszik azaz most csak aludna,ha meginná.úgyh mostanában 2x énekelem végig az "altatódal-repertoárt" :lol:
a kaja téma amúgy szerintem messze nem csak genetika kérdése,biztos van benne az is,de szerintem csak így könnyebb kezelni.szerintem sem lehet tudni,h ki mire lesz allergiás.egy ismerősömről 35 évesen derült ki,h onnantól allergiás a darázscsípésre,majdnem meg is halt.pedíg sok darázs csípte már meg.szal nála sem genetika volt.de ez nekem olyan,mint ha vki pl.duci és letudja annyival,h genetika,a szüleim is kövérek voltak.ja,h nem is tesz ellene? :lol: vagy "anyukám sem tudott szoptatni,én sem fogok tudni,mert genetika"én is tápszeres voltam,Dorkó mégis 8és fél hóig szopizott :lol:

csilla!
nekem mindíg ad a dokinéni nyomtatott javaslatokat(amire rá is van írva,h javaslat,mindnekinél egyéni érzékenység döntő),azon utoljára ilyenek voltak:
mostantól óvatosan bevezethetőa színtej,a tojás,magvas gyümik.mindnet ehet,amit a család,kivéve:szemesbab,lencse,sárgaborsó,székely-és töltött káp.,gomba,mint növény.(elzárja a beleket)
3-4 éves korig érdemes szem előtt tartani:olajosmagvakat,pattogatott kukit ne,mert félrenyelve fulladáshoz...(itt még van 1-2 elrettentő dolog)vezethet.

amúgy nekem még ilyen van felírva.
2 é korig ne!:tartósítószer,ízfokozó,párizsi,virsli,májkrém,szalonna,kolbász,füstötl húsok,zsír,velő,pacal(tudom,majd réka megírja,h Máté már mit evett ebből a felsorolásból,persze csak kiskanálnyit :wink: :lol: )kóla,csipsz,ropi
1éig:méz,tej
na hirtelen ennyi :lol: :lol: remélem joli jegyzeteltél!!!!! :wink: :lol: :lol: hátha tudtam újat írni :oops: :lol:

Kép
berni1
 
 


adri!
jobbulást a picilánynak!!te hogy vagy?már nem jöttök haza,mi?anyud megint meg y majd ki segédkezni?

szintus!
te h vagy,mint újbóli kismama?(majdnem kisbabát írtam)

csilla!
én sem erőltetném a helyedben a hajtós dolgokat,amíg nem 100as a gyerkőc.Dorkó bírja az összes tejterméket,mégis mikor 1x véletlen több tejszín ment a sóskába,2x is telerakta a pelust a hígabb típusúval :cry: úgy sajnáltam érte és hibáztattam is magam rendesen.úgyh teljesen megértem,ráér még a lányka,előtte az élet :lol:
amúgy tejet én sem nagyon iszom,abból is csak dobozost és néha még így is fáj a hasam 1 bögre tej után,pedíg nem vok allergiás.1x olvastam egy elgondolkoztató hasonlatot a tejivásról,megtetszett,még én is elméláztam rajta...

Kép
berni1
 
 


Sziasztok!
Na,ma sem tudtam jönni rendes időben!
Évi!
Nagyon jó utat nektek!! Remélem jó időt fogtok ki,mert a Balcsi meglehetősen időjárásfüggő!!! :)

Csilla!
Nagyon szupi a videó (nekem csak a 2. tölt be :evil: ) meg a képek is szenzációsak!!! Jól látom,hogy Bogika is szeret pakolni...kifelé a fiókokból??? :twisted: :lol: :lol: Mintha Mirát látnám! És mikor rászólok,hogy nem szabad,odanyújtja a kezét,hogy üssek rá!!! (azért ne gondoljátok,hogy verem az egyévest,csak picit megpaskolom a kézfejét...bár ez biztos nem célravezető,mert csak nevet rajta(m) :oops: :? ) És Mira is mászik,ezerrel mindenre fel-le,de tökélyre fejlesztette a lemászás tudományát,bármilyen lépcsőről simán lejön háttal.ÉÉÉÉSSSS! Ma megtanult egyedül csúszdázni! Lehet nem hiszitek el,de nem volt rajta szandi,így jól tapadtak a tappancsok a csúszdán,felment rajta majd 1 métert,megfordult és lecsúszott!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Holnap a zsebemben fogom hordani a gépet,és felveszem nektek,jó? :lol:

Eper témában annyit,hogy én kóstoltattam,de nem kellett neki,így a kérdés megolódott. Érdekes,hogy én kicsit óvatosabb vagyok most,mint Márknál... :roll: Tehéntejet pár napja adtam volna Mircsinek (na jó,volt benne pici Nesquick :oops: ) de nem kellett...viszont a szalonnás tojás az csúszik! :oops: :oops:

Sajna ma délutánra Mirának nagyon rossz lett a hangulata! Szinte szóról-szóra,napról-napra ugyanazok a tünetei vannak,mint Boginak! Mirának is pár napja hasmenése van,és neki mára csípte ki a cucc a fenekét,de nagyon durván!Emellett szerintem a foga is jön,mert hirtelen fel-felsír,potyognak a könnyei,látszik,hogy fájdalma van! :(

Sly!
Nagyon ügyes Roli az éjjeli pelustalansággal! És a cumival hogy álltok? Nálatok be lehet vinni az oviba??

Most dicsekednem kell picit,Márk ma életében először szólt,hogy kakilnia kell,és bele is kakilt a wc-be!!!!Persze ez így 3 felé nem nagy cucc,sőt (tekintve,hogy Roli 1 éve szobatiszta),de azért apró örömök az életben! Remélem elindultunk egy úton! Éjjelre viszont már rég nem adok rá pelust,neki az ment hamarabb!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Mizu Berni? Nem tudsz aludni??? :lol: :lol:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Azért rajtam kívül is vannak hiányzók: Mariann,Ancsa,Szintus!!!
Tudtam,hogy akarok még valamit:
Joli,Csilla hogy haladtok az éjszakákal? Mármint a nem etetéssel??? A héten volt 1!!!!!!!!!!!!! nagy,hogy mira nem ébredt,de amúgy 1-szer mindig ébred szopizni!
Jó lenne,ha leszokna róla!!
Ja,és egy körkérdés! akinek mondjuk nem szopizik a baba,azaz már gyerkőc,hanem mondjuk tejet,kakaót vagy tápszert kap lefekvés előtt,az miből adja????? Mira mindig pohárból iszik,már a csőröst is száműztük (sőt már-már önállóan próbálkozik),ha már nem szopizik,miből adjak neki valami mást? Bögréből??? Eddig a szopin aludt el,ha nem lesz szopi,hogy fog???? :roll:

Adri!
Ártemisznek jobbulást,és várjuk nagyon a ti szülinapos fotóitokat is!!!

És mivel már ma van :wink: :

Jázmint Isten éltesse sokáig születésnapja alkalmából!!!!!Minden szépet és jót,egészséget neki!!!

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Valaki meg tudná mondani,miért nem tudok képet feltölteni????? :evil: :evil: :evil: És azt,hogy miért fáj a fogam??? :evil: :evil: :evil:

KépKép
Kép
patricia83
 
 


Jó reggelt!

4 perc és megrepesztik a burkot! :lol: De jó is volt! Mennék megint!

Köszönjük a köszöntéseket!

Kép
szly27
 
 


Kaja! Én még nem próbáltam tejet adni Jázminnak és még nem is szándékozom egy darabig. Majd kb fél év múlva! Addig meg kibulizom még a felírt tápszert.
Epret sem és málnát sem kap még egy darabig, nem tud róla, nem hiányzik neki!

Berni tiltólistájából pedig már evett párizsit, virslit és töltött káposztát. Mondjuk csak a belsejét, azt nem értem miért nem lehet.

Évi! Jó nyaralást nektek! Mi 6-án megyünk a Balcsira!

Patr! Cumink még van! Alváshoz! De az oviba semmiképpen nem akarom bevinni. Nehogy odaadják neki pluszban is, ráadásul ott majd megtanul nélküle aludni (kénytelen lesz) és hátha itthon is könnyebben tudom majd elvenni tőle.

Jázmin egyre ügyesebb a járásban. De milyen különböző a két gyerek! Roli semmit nem ment egyedül egy éves koráig,a ztán hirtelen lépett önállóan hármat és onnantól kezdve egy nap alatt szaladt.
Jázmin már több mint egy hete lépeget, többet is mint három, akár 10 et is és mégsem mondhatom, hogy elindult, mert akkor érzi magát biztonságban, ha fogjuk a kezét. Csak csalogatásra, játszásiból megy magától! És persze ott kell lenni, mert hozzánk jön.

Kép
szly27
 
 


Nagyon boldog szülinapot Jázminnak!

Csilla

Kép

Kép
csillala
 
 


Utolag is nagyon boldog szulinapot Artemisznek es Vincenek!

Nagyon boldog szulinapot Jazminnak!

Kép
atina12
 
 


Itthon vagyunk. Vissza kell olvasnom.

Kép
atina12
 
 

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?