Új privát üzeneted érkezett!

Dorottya
Mi is jártunk Tücsökzenére, napi 3 órákat játszóra, sőt bulikat is rendeztünk, ahol jó sok egykorú gyerek volt. Semmit nem ért, Sebi elég sokat volt beteg sajnos. :( És bár ő gyorsan kihevert mindent, CSilla MINDIG elkapta (nem csoda, egy szobában is alszanak), és őt mindig jobban leterítette minden nyavalya. :(
Szóval készülj fel a legrosszabbra!
Amit lehet tenni, az a multivitamin, csak az a baj, hogy az én hisztigép fiam vmiért egyiket sem hajlandó szedni. A rágótablettákat egyáltalán nem (pedig még focilabda alakút is szereztem!), a kanalasat még úgy ahogy. CSilla pedig egyiket sem semmilyen formában. :evil:

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok,

Hat az elvalasztashoz meg ne gratulaljatok mert egy 2 napos szunetet kovetoen vegul ugy tunik minden visszaallt a rendes kerekvagasba, vagyis napi 2-3 cici van ujfent :? Asszem egy 2hetes nyaralas segitene a dolgon... :roll:

Cas,
milyen multivitamin van amivel probalkoztal Csillanal? En is neztem 1-2-ot a multkor de megdobbentem hogy mennyi szemettel van tele es vegul nem vettem. Tudtok valami jot?

Barihimlo,
En kiskoromban ezt kihagytam, ezert (is) surgetnem az elvalasztast, hogy vegre beadassam magamnak az oltast, mielott Balint hazahozna valahonnan, mert most plane nincs kedvem 4 hetig itthon ulni a 4 fal kozott es vakargatni a ragyakat... meg meg ki tudja milyen tunetei vannak egy felnottnel mostansag... :?
De a gyereknel is valoszinu benevezek ra, tobb baratnom, akinek a gyerekei atestek rajta, mondtak, hogy sok kellemetlensegtol megkimeltek volna magukat es a gyerekeiket, ha ok is beadattak volna a gyerkocoknek...

Neveles,
Hat ma a Tesco-ban Balint 2x tunt el, ugy, hogy csak 0,0001 ms-re fordultam el es mar hult helye volt! En marha beultettem az autos bevasarlokocsiba, egy ideig erdekelte is, aztan kozolte hogy ticá=kiszall es allandoan kimaszott, ha bekotottem, abbol is kimaszott.
Mar ott tartunk hogy 10 percnel tovabb sehol nem lehet vasarolni mert a bevasarlokocsiban kozli hogy ticá es felall benne. Ha nem viszunk bevasarlokocsit akkor 0,03 ms-ig elvan a karomban aztan elkezd tekeregni, kozli, hogy ticá, ha leteszem elkezd rohangalni a sorok kozott es nem erdekli semmi csak megy amerre lat. Ilyenkor soxor legszivesebben hagynam, hogy elmenjen mert kivancsi lennek hogy mikor jonne ra hogy hoppa, hol van anyuci, de megse csinalhatom meg ezt egy bevasarlokozpontban. Asszem en is tul sokat varok el tole :roll:
Cas, kicsit el is szontyolodtam, amikor Sebirol irtad, hogy most kezd erteni a szobol... Asszem csinaltatok vasburkolatot az idegeimre. 8)

Ja, lenne egy kerdesem. Ti hogy oldjatok meg a fogmosast?
Balint mar egy halom fogkefet es ragokat szetragcsalt. Egy fogkefe 2 hetig tart nala, bar lehet meg 2 hete sincs hogy a legutobbit megvettem neki, mar a muanyag-gumis reszen akkora szetragott darabok vannak, hogy csak ido kerdese mikor nyeli le rola. (Bezzeg a kajat nem nagyon ragja meg, sokmindent lenyel egeszben! :evil:)
December ota ugy mosom a fogat hogy elaludt szopi utan este es akkor mostam meg alvas kozben, egyik kezemmel a karomban tartottam, jobb kezemmel pedig mostam a fogat, bar igy nekem fel oraval tovabb tartott az altatas de jobb modszert nem talaltam. Napkozben tiltakozik a fogmosas ellen, hogy en mossam a fogat, ha a kezet le is fogom, a fejet razza, hogy nem. Ha rahagyom hogy ragcsalja a fogkefet 1-2 nap utan az elso fogain latom a lepedeket (mint ma is). Viszont mostanaban nem szopival alszik el este, hanem be akar menni a kisagyaba es ott simogatom es elalszik ezutan viszont nem tudom megmosni a fogat.:?
Szal szivesen fogadok minden otletet! :roll:

Ajjaj, mindjart vilagosodik. Kicsit elcsuszott a lefekves. Megyek is, mert mar alig latok.

Nem tudtok valamit Krisztarol, akinek a Dominika kislanya van? Tudom, hogy volt az a tragedia a csaladjukban. Reg jelentkezett mar o is.
_jáde_

Ja, azt elfelejtettem irni, hogy mi babakocsit mar vagy 4-5 honapja nem hasznalunk a Szilvi altal emlegetett problemak miatt. Gyerek mar arkon-bokron tul jar, a babakocsival meg nem tudok foglalkozni. :?
_jáde_

Hahó mamák!

Mi már vidéken nyaralunk, anyukámnál:) Van homokozó az erkélyen, meg medence, meg tegnap vettünk egy triciklit is. Ez utóbbit egyenlőre csak tolni akarja, de majd belenől. Nekünk a motor nem jött be.

Azért megnyugtat, hogy legalább következetes a gyerek, mert itt ugyanúgy viselkedik, mint velem otthon.

Bárányhimlő elleni oltásnál nekem is azt mondta a doki, hogy csak enyhébben jön majd ki és nem biztos, hogy védettséget ad. Én még nem döntöttem, mert nem szeretném, ha felnőttként kapná meg és mondjuk nem lehetne tőle gyereke. Akkor inkább most szenvedjünk.

Fogmosás nálunk az utolsó tea után, lefekvés előtt van. Én mosom, ő ül az ölemben. Attól függően engedi, hogy hol jön épp foga. MOst a föntieket nem nagyon tudom neki mosni és nekem is ráharap a kefére. Nem vagyok elégedett, de legalább valahogy meg van mosva. Pedig mindig mutatom neki, ha a sajátomat mosom.

Nem azért nem nevelem ölelésre, mert fiú. Igazából anyát csak akkor szereti, ha valami gubanc van. Akkor bújik, puszi, simiz. Normál esetben nem.És látom, hogy a kislányok cicásak, oda-odabújnak. ÉN ezt hiába próbálom, már menekül is.

MOst az a legnagyobb poén, ha lefekszem az ágyra, ráültetem a hasamra és akkor lovacskázik. Ha fáradok és megállok, akkor közli, hogy "gyite" és kacag. Panelban 26 fokban nagy vicc. Azzal biztatom magam, hogy hátha fogy a hasamról a háj:))És mondjuk akkor sem izzadtam kevésbé, amikor kergetni kellett a lakásban.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

Benszi:Boldog születésnapot kívánok neked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
HOgy vagytok?

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok!

Nyafi
..csak irigykedek a strand miatt :oops:

...de szerdán indulunk mi is.. a Balcsira :lol:
1 hét Anyuval, Apuval és a két pasimmal :P

Cas
Az eláttó fülek.. a férjem családjában is előfordul.
Neki csak az egyik állt el (megműtötték 2003-ban, nem lett túl szép), Apósnak mindkettő...
és a sógornőmnek is mindkettő - neki is megműtötték (neki jól/jobban sikerült).
Szerencsére Levinek annyira nem vészes... de pl. a keresztlányunknak :roll:
...még jó, hogy lány, így a haja segít később...
Csillának nem áll el túlságosan... szerintem is aranyosak :wink:

A bhimlő elleni szurit Levi is megkapta (Dorottya) és én is úgy tudom, hogy enyhébb lesz, ha elkapja..

Jáde - mi fürdés végén mossuk... Levi nem ellenkezik. Először én, azán ő fogja a
fogkefét.. nem rágja, csak szívogatja, mert finom a Gabi fogkrém :lol:

A cici.. majd változik...
Nekünk még lefekvés előtt van 1 este... de néhány alkalommal már nem kérte..
Júliusig kap - ha kéri - aztán vége... :cry:

Szilvió
Érezzétek jól magatokat :wink:

Benszi (itt is) Boldog Szülinapot!

Ha nem jönnék már... bocsi... pakolgatok, mert szerda reggel indulunk.
Ha visszajöttünk jövök... addig is 1-2 friss kép:
- azt mondja moto bokó (bukós.) és megy megy is :lol:
Kép
- köntöspróba
Kép
- a nagy kádban
Kép

Sziasztok! Jó éjt!

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

A "nem" mellett végre néha mondja az "igen"-t is! :D Én nő a két felső szemfoga, pedig még 4 rágófoga hiányzik. Nem egy élmény, hétfőn még nyoma sem volt a fogacskáknak, viszont belázasodott, hányt és még egy kicsit hasmarsa is volt. Elvittem dokihoz, azt mondta, hogy "hááááát, vírus, pár nap alatt rendbe jön". Hát nem vírus volt (ennek a legbiztosabb jele, hogy én sem kaptam el), hanem a fogacskája nőtt meg horror tempóban. Keddre már lehetett érezni a két fogacska helyét, hét végére pedig már a bal oldali szinte célegyenesbe ért, de persze még azóta se bújt elő, csak huncutkodik velünk. Az étvágya már visszatért, nem lázas, nincs hányingere se, csak a kakija hígabb még a normálisnál, és időnként rettenetesen fáj a foga (annyira, hogy csak nurofennel lehet csökkenteni a fájdalmát, a dentinox annyit sem használ most, hogy el tudjon legalább aludni).

A gyitézés nálunk is megy, de most már csak apán. :lol: Volt, hogy szombat reggel úgy ébresztette fel őt Rita, hogy rápattant az oldalára, és elkezdett rajta lovagolni.... Mondhatom, nagyon kíméletes módon. :D

Multivitamin: mi Cebion-os multivitamint szedtünk a télen, Rita nagyon szereti az ízét, el kell dugni előle, mert szíve szerint kiiná az üvegből...

Levi nagyon tündéri, ha szabad ilyet egy kisfiúra mondani. Jó pihenést a Balcsinál!

Kép
Kép
d0r0ttya

Ezt érdemes elolvasni: http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0906151
Én legalábbis mindenkitől azt hallom, hogy az oviba WC-papírt, nedves törlőt, papírzsepit és gyümölcsöt KELL vinni, nem is keveset. Pl. havi nyolc (!) guriga WC-papírt, ill. amikor rád kerül a sor, minden gyereknek egy-egy darab gyümölcsöt... Ez utóbbi még csak-csak, bár ezek szerint ez sincs rendjén, de hogy egy 3-6 éves gyerek egy hónap alatt ennyi WC-papírt elhasználna....

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya
Köszi :P

Az ovi... ezekről már hallottam.
Valóban elég durva.... :roll: ...és ez csak rosszabb lesz :?: :?

Levi is imád Apán lovagolni :lol:
...és a Cebion multit is szereti :P (minden másnap kap még most is)

Na megyek aludni... holnap lesz még melóm :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Hello lányok itt vagyunk hévizen, Gigi nagyon élvezi, tegnap volt strandolni, mentünk egregybe vacsorázni, ott már elaludt a babakocsiban. Akkorákat alszik. Itt vannak anyósék és sógornőm, nagyon élvezi, hogy ilyen sokan vagyunk! Mindjárt indulunk kisvasutazni. Kutyám is nyaral egy anyatanyás barátnőmnél, csülökpörin és tortán él.

Kép
nyafi

Nyafi :D
Jó pihenést! Azért ez hihetlen, hogy Neked minden írásodból sugárzik az energia :lol:

Kia :D
Levi cukifalat :lol: Jó pihizést Nektek is! Ahogy hallom a jó időben nem lesz hiány 8)
Szopi téma: én már el is felejtettem, hogy volt :cry:

...Mennem kell, Marci tornyot akar építeni...még jövök

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nálunk fürdés sajnos nincs, állandóan fúj a szél.
De ma legalább nincsenek felhők és nem lóg az eső lába.
Sajnos sikerült lefejelnie a kerti széket, úgyhogy most csikos a homloka, de annyira nem viselte meg, inkább csak csúnya.
Viszont tanult pár új szót: kapu, szupi, másik(ezt úgy ejti, mint a macit:) ) és délután alig birom felkölteni, van hogy 5 órát is alszik. Hiába, a vidékli levegő!

Aki fogat mos, milyen fogkrémmel teszi? NÁlunk eddig Nenedent ment, de az annyira drága.

Szilvió

sszzilvia

Kia:Nagyon boldog névnapot kívánok Leventének!!!!!!!!!!
Jó nyaralást nektek!!!!!!

Szia

Kép

Kép
szilvi17

Sziasztok Lányok!

Akinek van kedve és ideje, megtenné nekem, hogy leírja, hogyan zajlanak az estéitek?!
- hánykor van fürcsi
- utána van-e és ha van, akkor mi a vacsi
- hánykor van alvás
(ha nem rögtön pancsi után, akkor azalatt az idő alatt mit csinál a gyerkőc?)
- éjjel van-e ébredés (hányszor?, miért?)
- mikor ébred reggel
Mi nagy gondban vagyunk szerintem. De lehet, hogy csak én fogom fel tragikusan, ezért kérném a segítségeteket, tapasztalataitokat.

Pussz

Kép
tittina1982

Titti
Mi baj???

CSilla:
- 6 és 7 között vacsi közösen a családdal (főzi és/vagy szendvics)
- fürcsi 1/2 8
- utána 2 dl tej cumisüvegből
- 8-1/4 9 felé alvás
- éjjel nem ébred, reggel 6 és 7 között kel
Mintagyerek. :)

Ezzel szemben Sebinél ennyi idősen:
- 5 és 6 között vacsi (főzi, 400 g simán!)
- 1/2 8-kor fürcsi
- utána 2,5 dl tápi cumisüvegből
- 8 felé alvás
- éjjel 2-3 ébredés minimum (hosszabb-rövidebb ringatás/hátsimi után azért általában visszaaludt)
- reggel 5 és 7 között kelés
Sose volt mintagyerek, kb. 3,5 éves kora óta alussza át az éjszakákat jobban, de 1 ébredés még most is rendszeresen előfordul (mondjuk hetente 1).

Szóval mesélj, nálatok mi a helyzet???

Kia
Egyébként miből áll egy ilyen műtét? :shock:

Jáde
Igen, sajna a hétköznapi multivitaminok tényleg tele vannak szeméttel, de Sebi csak a Cebion multit eszi meg, úgyhogy már ennek is örülök. :roll:
Vasburkolat az idegekre!!! Mekkora ötlet?! Ide vele nekem is!!! :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk az este úgy néz ki, hogy:
- vacsi 7-kor
- pancsi 8-kor
- utána egy üveg tej
- és ami kiakaszt, hogy 10! körül alszik el, és addig ott szenvedek Vele a szobájában
- éjjel 2x kel általában

Fél 8- 8 között kelünk reggel. És délután 2 körül alig bírom letenni aludni. 1,5 órát hagyom.
Egyszerűen nem tudom hogyan érhetném el, hogy max. 9-kor elaludjon.
Igazából ami miatt kétségbe vagyok esve az az, hogy ott kell vele lennem, amíg el nem alszik. És van hogy 3 órát kitesz ez az idő egy nap. Teljesen ki vagyok már ettől... És lelkiismeret-furdalásom van, hogy nem vagyok elég türelmes.
Semmi időm nincs magamra. Mert este, mire elalszik, nagyon sokszor a sírás kerülget. Egy filmet nem tudok megnézni, olvasni sincs időm. Letusolok, és esek be az ágyba, mert ki vagyok merülve. Mert ugye éjjel is mennem kell hozzá, és beletelik kb. fél órába, mire vissza tudok aludni.

Minden ötletet, javaslatot szívesen fogadok...

Köszönöm Cas, hogy leírtad. Van valami ötleted? Vagy majd kialakul?

Kép
tittina1982

Titti
Veledérez-veledérez! :(
Én sajnos nem tudlak sok jóval kecsegtetni. :(
Sebinek nagyon kicsi az alvásigénye, világ életében sokkal kevesebbet aludt, mint a kortársai. 3,5 évesen már nem igényelte a délutáni alvást, és azóta végre alszik 10 órát éjjel, előtte éjjel aludt 8-9-t, ebéd után 2-t.
És ő is csak úgy volt hajlandó elaludni, hogyha ott feküdtem mellette! Amikor délben és délután is 1-1 órába telt, mire elaludt, akkor fellázadtam, hogyha ennyire nem álmos, akkor ne aludjon délután, akkor legalább az esti elalvás 10 perc volt.
Hiába kelt 6-kor, 1/2 3 előtt nem tudott elaludni délután.
De ő ekkor már sokkal nagyobb volt, így simán elhagytuk a délutáni szunyát, Napsi ehhez még kicsi.
Egyébként hogyan altatod? Nincs vmi rongyija, szőrjószága, párnája, amihez tudná kötni, hogy most aludni kell? Vmi elalvás előtti rituálé esetleg? Mindig ugyanaz az ének/mondóka? Besötétíted a szobát? Tényleg, rácsosban alszik még? Cumija van? Vagy ujjszopi? vagy cicin alszik el?
Nem lehet, hogy éppen az dobja fel, hogy ott vagy mellette? Vagy ha leteszed és kijössz, akkor botrány van?
Sebinek NAGYON ingerszegény környezet kellett az elalváshoz. Semmi játék vagy színes nézegetnivaló nem lehetett mellette. És nekem is csukott szemmel, mozdulatlanul kellett feküdnöm, és még véletlen se válaszolni a dumálgatására. Amikor letettem az ágyára, onnantól kezdve vitathatatlan volt, hogy alvás van, és KÉSZ. Nem volt alku, hogy akkor még kicsit játék vagy ezaz. Ebéd után arcmosás, tiszta pelus, irány az ágy. Este fürcsi, tápi, irány az ágy.
Kitartás!!! Tudom, hogy most nagyon nehéz, és szörnyen fárasztó ez az időszak neked, nem csoda, hogy ki vagy akadva!!!! :(
Ja, és délelőtt jóóóól ki kellett fárasztanom a játszótéren, hogy ebéd után már elég fáradt legyen.
Még azt szokták esetleg javasolni, hogy legyen vmi "fehér zaj". Vmi monoton, megnyugtató állandó zörej, hátha. (Pl. metronóm asszem...)

Kép
Kép
Kép
cas

Ja, és én is ki voltam purcanva, éjjel a 2-3 kelés és legalább 1/2 órás ébrenlétek miatt jó ha 5-6 órányi alvás jött össze 3-4 részletben. Teljesen kikészültem.
Amikor már nagyon nem bírtam, akkor az apja kelt hozzá hosszabb-rövidebb ideig éjszakánként (szerencsére ő seperc alatt visszaalszik, és amúgy is kicsi az alvásigénye), és akkor pár nap alatt össze tudtam magam szedni kicsit.

Kép
Kép
Kép
cas

Egy szobában alszotok? Nem lehet, hogy épp a zajaitok zavarják, és azért (is) kel?

Kép
Kép
Kép
cas

Nálunk az alvás a következő képpen zajlik:
- 7 óra körül ált. vacsi
- 8-kor fürdés
- utána 3dl-es csőrös pohárból meleg tejci ivás (van, hogy mind elfogy, van, hogy egy kortyot iszik), ez már sötét szobában
- leteszem az ágyra, odaadom neki alvós birkáját és a cumiját

Ált. azonnal elalszik (5-10 perc), addig a birkával játszik az ágyban, viszont ennek az a feltétele, hogy viszonylag csönd és sötét legyen (pl. ne menjen a tv, ill. apa ne mászkáljon a lakásban össze-vissza). Reggel 6-7 között ébred, apával reggelizünk, majd a párom elmegy dolgozni 7-7:30 körül, utána visszafekszik még egy órát-másfelet aludni.
Ezt a letevési rendszert kb. 4-5 hónapos korában vezettem be, mert elegem lett az összevisszaságból, ahogy aludt (mármint fix ideje lett a vacsinak és a fürdésnek, az alvás idejének hosszát csak szeretnénk szabályozni :D). Egy hónap alatt ráállt, azóta is nagyszerűen működik. 11 hónapos korától külön szobában alszik, de az ágya már akkor nyitott volt, valamint az ajtaját soha nem zárjuk be. Így nem érzi magát kirekesztve, elhagyva.

Nekem is ugyanazok a kérdéseim vannak, mint Casnak, ill. még annyi hozzá, hogy pici korában hogy altattad? Csak mostanában kezdte el ezt a butaságot? Ha igen, akkor valaminek történnie kellett előtte, mi volt az? Ez lehet hogy csak annyi, hogy letetted és megijedt valamitől és felsírt vagy egy számára ijesztő hang, amire felébredt vagy hasonló. Biztosan van megoldás az elaltatásra!! Kitartás!!

Kép
Kép
d0r0ttya

Akkor szép sorjában.
Pici korában, 10 hónapos koráig cicin aludt el. Aztán mikor leválasztotta magát, és áttértünk a cumisüvegre, így alakult ki a rend. Mellettem aludt el a nagyágyon, aztán beraktam az ágyába. Csakhát mostanra besokalltam.
Neki a rongypelus a minden. Az vígasztalja, ha sír, ha fáj, ha jön a foga, azt morzsolgatja, amíg issza a tejet. Csakhogy: miután úgy gondolja, hogy elég, fogja magát felül, vigyorog, magyaráz, stb. És a baj az, hogy mielőtt elszik, többszörre issza meg a tejcijét. Így szokta meg.
Nincs cumi, sem ujjszopi. Besötétítek, de sajna itt hajnal 4től éjjel 11ig világos van. És csak függöny van az ablakon. Télen jó volt, mert pont csak annyit láttam, hogy nyitva van-e még a szeme, vagy sem. (Ez sztem probléma lehet - Apa is mondja.)
Este két vers van, miután felvettük a pizsit. És ami a délutáni alvásnál is van, dúdolom a lencsilányt.
Mikor Edith írta azt a módzsert, hogy kijövök, percek múlva visszamegyek, akkor mi is kipróbáltuk, de annyira felhergelte magát, hogy kihányta az összes vacsit - akkor ezt nem erőltettük.
Viszont tegnap estére már annyira kész voltam, hogy miután megitta az üveg tejcit, megpusziltam és mondtam Neki, hogy feküdjön le, Anya kimegy, "Jó éjszakát, szép álmokat!". Legnagyobb meglepetésemre, kb 5 perc múlva, minden balhé nélkül elaludt. Úgyhogy lehet, hogy az dobja fel, hogy ott vagyok. Mert hiába fekszem mozdulatlanul, csendben, csukott szemmel, kukucskál, vigyorog, magyaráz nekem.
Ja, külön szobában alszik, rácsosban.

Azt hiszem mindent leírtam. Remélem megtaláljátok :wink: a hibát, és szóltok. Nagyon megköszönném....

Kép
tittina1982

Titti, szerintem tegnap már megtaláltad a megoldást. Próbálj meg mindent ugyanúgy csinálni, mint tegnap este, és ha esetleg balhézik, menj be hozzá, de ne kezdj el játszani vele (ezzel gyakorlatilag jutalmaznád azt, hogy nem úgy viselkedik, mint ahogy te szeretnéd), hanem kérdezd meg tőle, hogy megvan-e a rongyija (nálunk legalábbis ez válik be, ha valami miatt nagy ritkán mégsem akar azonnal elaludni), akkor is, ha látod, ott szorongatja a kezében. Én ezután meg szoktam simizni, és kedvesen mondom neki, hogy akkor minden rendben van, "Rita fáradt, alukáljál", és kimegyek.

És ha kell, másfél órán keresztül megy ez..... Sajnos időről időre (kb. kéthavonata) kipróbálja a határokat, gondol egyet, és nem akar a szokott módon elaludni, hanem ahogy leteszem, szinte azonnal áttappancsol hozzánk, és vigyorog, hogy milyen ügyes....... Ilyenkor megpróbálok nem mosolyogni a tündérkedésén, pedig nagyon aranyosan csinálja, hiszen az jutalmazás lenne, hanem komolyan de kedves hangon közlöm vele, hogy fáradt, átkísérem a szobájába, megvárom, amíg lefekszik, alvós birkát és cumit odaadom neki, ismét elmondom neki, hogy fáradt, alukáljon, és kimegyek. Ja, és Ritánál nagyon fontos, hogy tilos betakarni addig, amíg mélyen nem alszik. Ezek a próbálkozási hullámok álatalában pár napig tartanak, majd nyom nélkül elmúlnak.

Szerintem a világossal nincs baj, a nappali alvásnál se zavarja, vagy nem figyeltem, hogy írtad. Viszont az, hogy akárhányszor adsz neki tejcit, arra ösztönzi őt, hogy ha még anyázni szeretne alvás helyett, akkor kérjen még tejcit. És ebből is látszik, mennyire kötődik hozzád, hiszen nem akar elengedni téged, inkább dumál és iszik még tejcit, pedig valószínűleg már nem is kívánja, csak foglalkozzál még vele, ne menj ki a szobából. A régebbi, egy ágyban való elalvás miatt (egyébként őszinte elismerésem, hogy ezt leépítetted, nem lehetett egyszerű!) valószínűleg vannak olyan emlékei, hogy elaludt melletted, majd amikor felébredt a saját ágyikójában, anya eltűnt. Ő ebből azt a következtetést vonhatta le, hogy ha elalszik, anya eltűnik mellőle. (A játszón van egy majdnem két éves gyerek, akinek ez a problémája, állandóan kialvatlan, hajnalban sikoltozva, csapkodva ébred, napközben sem alszik normálisan. Anya mellette "alszik", majd amint elaludt, kimegy a saját szobájukba. De ha hajnalban visszafekszik mellé, akkor szépen kialussza magát....)

Persze ez csak az én véleményem, ahány gyerek/anyuka, annyi megoldás léteszik.

Kép
Kép
d0r0ttya

Titti
Szerintem simán bekavarhatott a hosszú nappal! Sebi télen mindig korábban elaludt és később kelt, nyáron meg alig lehetett elaltatni, és reggel felkelt 5-kor. Pedig nekünk volt redőnyünk, be tudtam sötétíteni, de nem ez számított. A belső órája pontosan tudta mindig mikor van napkelte. :? :lol:
Egyáltalán nem olyan tragikus amit leírsz, szerintem teljesen jól csinálod!
Drukkolok, hogy a tegnapi módszer beváljon! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Titti úgy látom már nem kell, de leirom
fél 7 vacsi zsemle
7 fürdés
kb fél 8 táp
maci, cumi, redőny le, jó éjt szép álmokat és kijövök. Ált elalszik, kb heti 1-2 kelés van, van hogy 5 percre és csak szomjas, van hogy két órát. Nem piszkálja a foga?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy ilyen régen nem írtam már (bár nem voltam benne a hiányoltak listájában :cry: :lol: ).
Az a helyzet, hogy nagyon-nagyon elkezdődtek az építkezési munkák. Vagy utána járunk a dolgoknak, vagy ott vannak a házunknál és megyek a gyerekekkel de., du., viszek nekik hideg innivalót, uzsonnát stb, mert azért a bontási munkák eléggé emésztik az energiát. Egyelőre főként csak a szűk család van ott, de hétfőn már jön a kőműv. mester is, és már építünk is, nem csak bontunk. :D
Elég kemény időszak ez most nekünk. Julcsi már nem jár oviba, jövő héten orrmandula-műtét lesz neki, mert elég rosszul hall és szinte folyamatosan be van dugulva az orra.
Sári meg jóformán 1 embert folyamatosan foglalkoztat, annyira eleven. :D Már Julcsi pótkerekes bringájával is kitalálta, hogyan lehet haladni, pedig le sem ér a lába. Felmászik rá, és állva próbálja hajtani a pedált. :shock: :D
Szopi még mindig köszöni jól van, általában reggel és este jut eszébe, de ez mindenkinek jó így. Már ő is bőszen szopiztatja a babáit.
Rengeteget beszél, bár mondatai még nincsenek, de igazából mindent magyaráz és emellett rengeteget karattyol és énekel. Meg puszizkodik meg ölelget. Nagy makika ő is!

Nyafi
nagyon-nagyon gratulálok a diplomádhoz!(tapsolós szmájli) Borzasztó ügyes voltál. Anyósod meg igazán nagyon rendes, kedves, hogy ennyit tudott segíteni.

Cas
gyönyörűek a gyerekeid. A fülikéjük meg abszolút nem feltűnő! Csilla igazán rendes, hogy ilyen könnyen működős leánka!

Kia
Levi is szépséges. A szeme még mindig... húúúúúú!

Titti
szerintem mindent jól csinálsz, hidd el. Csak éppen Napsi sem az az alvógép és látszik rajta, hogy sokat igényel téged, ami a gyerekek nagy részének elemi igénye.
Sztem minden út helyes, ami az elérhető maximális alváshoz vezet. De én nem vagyok sírni hagyós anyuka. Nálunk az alvás, minden egyéb tevékenységhez hasonlóan egy dinamikusan változtatható tevékenység. Mindig a helyzethez próbáltunk alkalmazkodni: ha sokat sírt, gyakran ébredt, akkor sokat ringattuk, jött közénk aludni, ha kevesebbszer, akkor reggel örültünk.
Mondjuk ez kétemberes feladat, nem anyuka-program, mert egyedül nem lehetne bírni. Még úgy sem, hogy én bagoly-természet vagyok és 5 óra alvással simán elvagyok mindig. :D

Julcsi pl. max napi 10-11 órát alszik kb ezer éve. És még bőven nem volt 3 éves, amikor már nem aludt nap közben. Most néha besikerül egy, de nem jellemző. :D
Amúgy ennyi idősen még ő egyedül (cumival) aludt el talán, kb. 8 hónapos korától, ami nagyjából olyan véletlenszerűen történt, mint most nálatok: kijöttem, ő meg elaludt. Addig meg soha. Ennek ellenére sokszor ébredt mindig. De aztán ő is kérte megint, hogy bújjunk hozzá (mozdulatlanul, csukott szemmel persze). Most kb. 3 hónapja már egyedül alszik el (bár van, hogy nem sikerül, ilyenkor homlok, fejsimizem :) ). Még szinte minden éjjel felébred, de jön, odabújik hozzánk, mi meg észre sem vesszük, csak reggel.

Sári szopin alszik el. Kb. 20 perc. Éjjel meg fogaktól függően ébred. :D

KM

Kép
Kép
kismok

Sziasztok!

Gondoltam bejelentkezem a nagymamás nyaralásból, de alig győztem olvasni.
Szilvió, vagyon irigyellek a hossú alvásokért. Blanka jó levegőn van, sok a program, erre rosszul és kevesebbet alszik. Pedig otthon már hetente kétszer háromszor átaludta az éjszakát.

Titti, a fentiekből is látszik, meg már többször írtam, hogy nekünk is sokszor rémálom az egész. Blankának is extra kicsi az alvásigénye, nehezen alszik el és könnyen felébred. Este amúgy cicin alszik el, 10 perc alatt, de ez az idő korábban sokkal hosszabb volt, 3-4 hónaposan még másfél óra hosszat altattam, szóval sejtem miről beszélsz. Így nyáron elég későn fekszünk, még már 8 elmúlt és még nem fürdettünk, de úgy vagyok vele, hogy majd ősszel visszaállunk, ez így most jó.
Ötleteket tök jókat kaptál, én sem tudok mást, az a nehéz, hogy minden gyerek annyira más, hogy nincs általános recept. Ja és ugyanaz a gyerek különböző korszakokban is nagyon másképp tud viselkedni. Nekem az érezhetően javított a helyzeten, hogy próbáltam lefárasztani estére. Kitartás és drukkolok, hogy működjön az elkezdett módszer. De ha nem, akkor se csüggedj, gondolj arra, hogy évek múlva már emlékezni sem fogsz ezekre az éjszakákra (nekem ez volt mindig az utolsó mentsváram, sírtam én is eleget, sőtkiabáltam is néha a kis tündérkémre. Tudom, hogy nehéz, de elmúlik, felnőnek hamar.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Titti :)
nálunk sem egyszerű: mi 9-kor fürdetünk, előtte 7-8 körül vacsi, ami párizsi, sonka, szalámi,paradicsom és/vagy virsli...kb. ennyi mindent eszik...ja meg még kenyér bél és sült krumpli :cry: ezeket kell varriálni ... hurrá, most anyukám fasirtját is falja, így már bővült a kör...fürcsi után tápi, miután bekentük a kukikát, megijesztettük a Kristófot, s adtunk mindenkinek cuppanós puszikat :wink: mostanában apa itatja, s altatja...már nála jobban elfér...ugyanis ez még kézben történik, a mi szobánkban, de szerencsére mostanság olyan fáradt, hogy kb 1-5 perc. Amennyiben kicsit több, akkor azért élmény, mert folyton "beszél", így altatja magát :lol:
Éjjel viszont 1-4x kel, a legritkább a 0 kelés (1-2x 1 hónapban), ilyenkor felvesszük, s ringatás...én szoktam bekeményíteni, s nem veszem fel, s mondom neki, hogy nagyon szeretem, de...., tegnap negyedszerre tettem le, s ébredt fel, amikor már nem akartam felvenni, annyira sírt, hogy hányt egyet, ami után ágyhúzás, s közben apánál bealudt :?
Ötletem nincs, nagyon rossz lehet, hogy semmi időd magadra, rövid távon is felörli az ember lányát, nem hogy hosszú távon :cry: Apácska nem tud néha segíteni????
Majd írd meg, hogy sikerült - e ma is megismételni a tegnapiakat!

Nyafi, Dorottya :D
Nektek gratula, hogy ennyire ügyik vagytok!

Kismok :D
Én meglestelek ám iwiw-en, s nagyon szépek vagytok :wink:
Drukk Julcsinak a műtéthez!!! Sára nem lehet semmi :-)
Marci is egyre ön-, és közveszélyesebb... s ő is igazi dumagép :-)

Kia, Szilvi17 :D
mind2 Levinek nagyon boldogat így utólag is!!

Szilvi17 :D
Miért nem jössz többet?? Téged is lestelek wiw-en, Levi is szép nagy fiú már :wink:

Szilvió :D
5 óra alvás egyhuzamban, napközben :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: mit adtok Ádámnak????

Szisz :D
további jó pihizést! (ha jól értettem, még mamánál vagytok)

Cas :D
Sebi sem lehetet egyszerű eset, s tényleg a kövekezetesség a legnehezebb...én ezzel állok hadilábon :oops: Oviba jártok még?
Kérdeztem már, hogy mit meséltek anyósék a lakóhelyemről? :wink: Ti mikor jöttök???

Mi jól vagyunk, az evéssel van némi gond (lásd feljebb), s az éjszakai ébredés minket is megvisel, de ettől eltekintve Marci egy igazi tündér bogár. Megzabáljuk, ahogy beszél, ez fura nekünk, mert Kristóf ilyet nem csinál.
Sulinak ma vége lett itt is (hétfőn, kedden még kéne menni, de már elég volt), anyum itt van egy hete, s éppen ma este mondta, hogy még marad két hétre (eredetileg már csak egyet maradna), közvetlen váltásban lesznek anyósékkal, akik három hétre jönnek, majd pár hétre rá, mi megyünk két hétre....ez most nagyon jó, csak a baj, hogy ha már ott tartunk, akkor már vége is a nyárnak :?
Most így nekem kánaán van...akkor jövök-megyek, amikor akarok (majdnem), tornázni, fodrászhoz, s nem kell a Lacival egyeztetnem, várnom haza munkából, hogy legyen egy "szabad" fél órám...Most egy kicsit meg is inogtam "tesó" ügyben, olyan jó egy kicsit újra szabadnak lenni :roll:
Másik részről pedig úgy irigyellek Dorottya, jó lehet újra átélni a babavárást! 8)
Na megyek, mert hulla vagyok....jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
szilvia72

lehetet=lehetett :oops: (remélem, hogy több hiba nem volt)...közben rájöttem, hogy be van dugva a vasaló, mert vasalni készültem, így még nem mehetek aludni :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

megjöttünk nyaralásból, teszek egy két képet a teljesség igénye nélkül, az első a diplomaosztó Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
nyafi

Hát lányok, nem tudtam mindent végigolvasni, csak az alapproblémát:)

Szóval köszi, hogy irigyeltek, nálunk talán csak az alvás megy egészen jól. Ott már a gyerek születése előtt volt elképzelésem, hogy hogy szeretném és azt bizony be is tartottam. Úgyhogy nálunk egyedül altatja el magát.
Azért probléma nálunk is van: mivel délután nagyon sokat alszik,ezért aztán mostanában eltolódtak az esték. MOst még pl. fent van. Magyaráz,meg dúdol a rácsos ágyban. Tudom, hogy fel kellene költenem időben (főleg, hogy át kéne vennünk a bölcsis napirendet), de akkor egyrészt nagyon nyűgös, másrészt sokat kell vele délután egyedül lenni és én inkább hagyom, akkor többet lehet az apjával.

Nem tudom, hogy segit-e, de mi mindig elköszönünk, a könyvektől, játékoktól és mondjuk neki, hogy mennek aludni. Integet és akkor elpakoljuk. Van esti simi anyának, apának, Manónak.
Ha feláll, akkor én is bemegyek, simi, puszi és kijövök. Ha nagyon balhézik, akkor leülünk, énekelek vagy verset mondok és ha már nem hüppög, akkor újra leteszem. És ha ez sokszor előfordul, akkor már közlöm, hogy anya fáradt, nem jön többet, úgyhogy aludjon. Ezt igyekszem nagyon meggyőzően mondani.

Nekem most új problémám van: nem eszik főtt ételt, max babakaját. Odáig sem jutunk el, hogy megkóstolja, közli hogy nem vagy nem akajo és ennyi. Gyakorlatilag a héten egyszer evett rendes kaját.

Szilvió

sszzilvia

Szilvi akkor add amit ti esztek, aztán ha nem kell, majd megkínálod két óra múlva. Ha akkor se akkor megint egy óra múlva. Azért nem eszi meg, mert nem éhes és a bébiétel jobban csúszik.

Kép
nyafi

Szilvió
Csillának is volt egy ilyen időszaka, én akkor simán megcsináltam, hogy a saját főztömet beletöltöttem bébiételes üvegbe! :lol:
Meg olyat is, hogy a bébikaját igenis kiszedtük együtt tányérba, és onnan ehette.
Aztán szerencsére abbahagyta a tányér-hisztit, most újra hajlandó mindenféle kaját enni. :)
Ja, és nálunk is segít, ha együtt eszek vele, és ugyanazt mint én, kicsit jobban felaprítva kapja.
Kitartás! :)
Amit még tudnék javasolni: új, érdekes tányér. Nekünk az alján van egy bohóc, azt kell mindig megkeresni! :)

Nyafi
Jóóók a képek! :)
Én is úgy mennék nyaralni, irigyel-irigyel! :(

Szilvi72
Nincs már ovi, egyelőre mindannyian jól viseljük. Az első nap volt sok ordítozás mindkettőnk részéről :oops: , így újra felállt a hierarchia (itthon akkor is ÉN vagyok a főnök :twisted: ), azóta szent a béke. :D
Anyósék nagyon jól érezték magukat! :) Mi mikor megyünk?! Ha rajtam múlna, HOLNAP! :lol:

Kismok
Csilla tényleg a nagykönyv szerint működik! (De ez már járt nekem Sebi után... :oops: :twisted: )
Mostanában cukin kezdődik nála a dackorszak. Még ezt is olyan higgadtan csinálja! Ha vmin begazol, akkor először óóóóóvatosan, ügyesen lefekszik hanyatt egy hang nélkül, majd elkezd "toporzékolni" és ordítani. :lol: Annyira édes, hogy ritkán állom meg mosolygás nélkül?! :lol:
És persze van is egy kis lelkiismeretfurdalásom, hogy Sebivel ennyi idősen mennyivel nehezebb volt. Ő mindig azonnal zsigerből kezdett hisztériázni, és mivel többnyire semmivel se lehetett elterelni vagy lehiggasztani (max. ha megkapta amit akart :evil:), így nemhogy mosolyogni nem tudtam, hanem az én agyam is eldurrant, és csúnya kiabálások lettek belőle. :(
Nem azt mondom, hogy Csillát nem vittem még haza hisztizve a játszóról, de ebben is annyira más a két gyerek, és egészen másképp kezelem... :oops:

Kép
Kép
Kép
cas

Jajj, annyira rossz idő van, hogy még kenyérért sem tudtunk lemmeni. De legalább a kis pocok alszik, én meg zenét válogatok a nyaraláshoz:))

Micimacis tányérunk van, meg is keresi rajta az érdekességeket és nem is zavarja, hogy benne van a kaja:) De azért próbálkozom és örülök, hogy legalább a kenyeret megeszi:))

Olyan édes volt tegnap: csokis sütit kapott, majd amikor elfogyott, akkor kicsi maszatos kezével integetett, hogy "nicsen" és utána rögtön, hogy "masik". Ragyogóan boldogul azzal a pár szóval, amit ismer:))

Szilvió

sszzilvia

Csajok én ezt nem hiszem el. Itt a rossz idő és mindenki el van tünve. Most komolyan mit csináltok? Én annyira boldog voltam, hogy du 2 órára kivihettem a gyereket mocizni. Igaz végigpacsálta az összes pocsolyát, de ez van... Tudnak mocizni gumicsizmában?

Kép
nyafi

En is orultem a tegnapi esomentes delutannak, meg a 20 perc napsutest is sikerult lent elcsipnunk!
Mi tegnap elmentunk cipot meg szandalt venni, mert amit februarban vettunk Balintnak, azt mar kinotte. Az elado csajnak sikerult beletennie a dobozba egy 21-es meg egy 22-es szandalt, ugyhogy ma mehetunk vissza :?
Viszont most megyunk utlevelet csinaltatni Balintnak.
Megyek is mert keszulunk.
Elvileg delutanra mondanak megint esot:? Addig ki kell hasznalni az idot.
_jáde_

Mi növesztjük a két felső szemfogunkat, mondhatom, nagyszerű elfoglaltság.... De végül is örülök, hogy most küzdünk meg vele, nem szeptemberben, amikor Bercelre is kell majd figyelni. Tegnap úgy volt, hogy megkapja a 18 hós oltását, de olyan csúnya a növekvő fogánál az ínye, hogy a dokinéni inkább egy héttel elhalasztotta. Azt mondta, hogy ennyire rondán azért nem kellene begyulladva lennie, ráadásul ahogy az ilyenkor szokott lenni, még a torka is piros egy kicsit. De szerencsére az étvágya rendben van, csak ne visítozna, ha éppen fáj a foga, és szeretne valamit kérni.... Viszont még pár nap, és túl leszünk rajta (aztán már csak az alsó két szemfog és a négy hátsó rágó van hátra). Ha minden foga kijön, rendezünk egy "fog-bulit". :wink: :lol: Ja, és kezd "rendesen" fogat mosni (egyik napról a másikra, eddig max. bevette a szájába a fogkefét, tegnap már húzogatta és forgatta is!)

Jövő héten meg megyünk nekem-doki bácsihoz, már nagyon várom, ha jól tudom, most jön a harmadik UH. :oops: Olyan fura, hogy még jó két hónap, és lesz egy pici babucim! :D Már nagyon várom, hogy találkozhassak vele.

Nap közben pedig Ritával pakolunk be az új szekrényekbe. Gyönyörű fenyőfa szekrények, egyszerűen csodálatosak. Nem volt olcsó, viszont valóban fából van, ráadásul nem csak az ajtaja, hanem az oldala, a polcok, stb... Lassacskán készen vagyunk vele, bár a felső polcokra már nem tudom feltenni a ruhákat, azzal meg kell várnom a páromat (sajna a székre való fellépés már csak nehezen megy, úgyhogy inkább nem kockáztatok).

Kép
Kép
d0r0ttya

Gyerekek, ilyen már régen történt velem: otthagytam a piacon a másfél kiló meggyemet. És a legszebb benne, hogy nem is emlékszem rá, csak amikor itthon ki akartam önteni, akkor tűnt fel, hogy nincs is meg.:) Még jó, hogy nem a mézet, az drágább lett volna.

Amúgy ma a postán elkapott a nosztalgia. Volt egy anyuka icipici babával, ott szunnyadt neki a kendőben. És én annyira elkezdtem vágyakozni megint. Pedig most nagyon élvezem a fiamat. Olyanokat tud már mondani. MOndjuk csinálni is:))

Mindenki hulla estére? Tegnap fél 9-kor már csak az ágyra vágytam és hogy mindnki hagyjon békén. Holott most pihentem ki magam.

Dorottya, kicsit írigyellek, ld. fent:))

Szilvió

sszzilvia

Szilvió
Tanulok tőled! Én ma 1/2 kg zöldbabot hagytam ott! Csak akkor tűnt fel, amikor nekiláttam a levesnek, hogy nincs is meg! :twisted:
Nem megyek többet 2 gyerekkel piacozni, ketten kétfelé szaladnak, legkevésbé a vásárlásra figyelek. :evil:
Azért finom ebéd lett... :D

Kép
Kép
Kép
cas

Megint esik.... :cry: De legalább hűvös van! :P Bocsánat attól, aki nyaralna éppen...... 8)

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya: én örültem neki. Ma volt a szokásos évi meggybefőzés itthon. Gyerek mellett azért nem leányálom végigcsinálni.

Tényleg uborka-szezon van:-)

Szilvió

sszzilvia

Én ribizlit tettem el. Ti hogy csináljátok a sárgabarack lekvárt? Olyan kis egyszerű hétvége volt, esett, voltunk Gáborral és Gigivel, vagy 3 bevásárló központban, meg felköszöntöttük a dédit a 85. szülinapján. Oszt ennyi...Ti?

Kép
nyafi

Sárgabarack lekvár: ahány kg barack, annak fele cukor kell. Előző nap mosás, magozás, a cukor felével összekever egy nagy edényben (pl lavór vagy gyerekkád, mennyiségtől függően), másnap a cukor másik feléből szirup főzés, majd bele az előkészített barackot és főzés-főzés..... Tartósítószer nem megy bele (a tetejére sem), viszont az üvegeket fedővel együtt kifőzőm (szó szerint, lábosba víz, bele üvegek+tető, és legalább 10 percen át zubogva forró vízben hagyom). Az edények kifőzését csak közvetlenül a lekvár elkészülése előtt csinálom meg, és a forró, "frissen" kiszedett üvegekbe teszem a lekvárt, rá a forró tetőt, jól rácsavarom (na, ebben a párom tud jeleskedni! :lol: ) és kész. Nincs dunsztolás és hasonlók, és még soha nem romlott meg egy üveg lekvárom sem.

Nekünk a hétvége csúcsa a palacsinta készítés volt, Rita most evett először. Igazából a lekvár ízlett neki belőle, a tésztát - ahogy rájött, hogy azt nem muszáj megenni - otthagyta, csak kinyalogatta belőle a finomságot. Nagyon édes volt! (mármint a gyerek...)

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Szombat: Apa délelőtt dolgozott, mi tettünk -vettünk itthon a kisasszonnyal. Délután játszótér családostul, aztán Tesco-járat.

Vasárnap: Hivatalosak voltunk egy kis barbecue- sütésre, palacsintázással a végén. A salátákat mi vittük, az a mi feladatunk volt.

Visszatérve a mi kis problémánkra (el)alvás ügyben ott tartunk, hogy 1/2 9 körül fürdik, és 7- 1/2 8 körül kelünk, napközben 1,5 órát hagyom aludni. Éjjel pedig csak vizet kap. De még mindig változóak az éjjeleink. Bizakodom. Drasztikus változást nem akarok bevezetni, mert egy hónap múlva megyünk haza egy hétre. Elég lesz az akkori változás. Félévente megyünk csak, mindig újak Neki az emberek...

Na lépek, mert ma még jó idő van itt, ki kell hasznánunk...

Kép
tittina1982

Mi eddig csak magunknak főztünk be és a 3:1-ben Dr.Oetkeres cukorral. Tök egyszerű volt és fincsi. Most a meggynél új módszer volt, de még eléggé folyik, úgyhogy ez nem jött be.
A baracknál lehet, hog kipróbáljuk a leírtakat. Amúgy mi is így fertőtlenítjük az üvegeket és aztán teljesen tele tesszük a lekvárral és fejre fordítjuk. Mi sem dunsztolunk.
Nem gondoltam volna, hogy egyszer valaha én majd befőzök, de annyira nem lehet jó minőségű lekvárt venni, hogy muszáj. Sőt, tavasszal bodzát is csináltunk, igaz csak meginni. MOndjuk ehhez az is kellett, hogy a férjem megkóstolj végre.:)

Nálunk is Pólus vagy Ázsia az esőnapos program, esetleg gyalog a boltba. Most szerencsénk volt, mert minden tele van lomokkal, na az nagyon érdekes volt.:)

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Micsoda befőzés megy mindenhol! Nagyon ügyesek vagytok. Én nem mernék belevágni, pedig ebben nőttem fel, egész nyáron befőztünk gyerekkoromban.

Mi nem bírunk visszaállni a régi kerékvágásba a nyaralás után, egyszerűen nem térnek vissza az átaludt éjszakák. Na mindegy, most azzal kísérletezek, hogy észrevettem, ha cukor tartalmú kaját eszik Blanka, akkor képes 2-3 órát fent lenni éjjel, míg ha figyeleke erre, akkor fél órán belül visszaalszik. Egyébként már csak az időben bízok, 2-2,5 éves korra általában megjavulnak az ilyen rossz alvó gyerekek.
Egyébként jól éreztük magunkat volt sok élmény Blankának, jó hatással volt rá.

Blanka mostanában kezdi egyébként a színeket is megkülönböztetni, vagy legalábbis már ki is mondja őket. Amin még meglepődtem, hogy nem keveri a betűket és a számokat. A betűkre mondja, hogy abészéé :D

Még utoljára felteszem ide a panziónk honlapját, amit teljesen megújítottunk, a korábbi nem volt túl informatív. Ebben ráadásul elég sok munkám van, szinte teljesen én csináltam (na jó a szerkesztést profi végezte). Szóval ha valakit érdekel...., vagy megköszönöm, ha ismerősnek is ajánljátok.
www.zemplen.hu/aranypanz

Szilvi

Kép

Kép
szisz05

Szilvi
Hú, nagyon klassz a panziótok! Játszótér is van vhol? (A képeken nem láttam... :oops: )

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Rég jártam erre..
..a héten még visszaolvasok és jövök...

Jól vagyunk... Levi lassan alvási rekordot dönt..
(mostanában 12 órát is alszik éjjel :lol: )

Néhány képecske... Balaton és esküvő (ahonnan csak a menyasszonytánc
után indultunk haza - jól bírta Levi :P )

Kép Kép
Kép Kép
Kép Kép
Kép ..

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Nagyon szép panzió Szisz! És a honlap is jó. Nekünk nem igazán lenne jó, mert nem látok a programlehetőségekből olyat, ami érdekelné az egész családot.

Kép
nyafi

Szilvi,
Tenyleg szep a panzio. Teged is megtalaltalak az egyik kepen a rozsakkal :lol:

Kepzeljetek kb. 1 hete nincs cicizes. Tovabba minden szombaton lelepek egyedul(!) "plazazni" (kb. 3 hete) 2-3 orara.
Kiralysag! 8)

Ki mit csinal? :D
_jáde_

Mi holnap indulunk a Balcsira. Teljesen szét vagyok esve. Az egész hetem azzal telt, hogy mostam(vasalni majd este) és próbáltam rendbe hozni magam. Nem túl jó dolog a 28 fokos lakásban pl. szőrteleníteni:(
Most várom, hogy a kis ember elalszik-e, mert akkor esetleg megint el lehet kezdeni valamit csinálni.
Mostanában nehezen alszik, néha 1 órán át is szövegel még.

Jáde én is szerettem plázázni, de aztán az anyagi helyzetünk miatt nem mentem többet. Na jó, ebben a hónapban bizony sok mindent vettem, még magamnak is.

Viszont most az üdülés alatt be lett nekem ígérve egy házassági évfordulós mozi, meg ebéd:))

Csak a holnapi induláson túllenénk már!

Szilvió

sszzilvia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?