Új privát üzeneted érkezett!

Séta - én 6-kor kelek, Máté fél 7-kor! Addigra megcsinálom a tízórait neki, megreggelizek, apát útnak indítom! 7-ig együtt pakolászunk, cicizés és megyünk is sétálni! Bevásárlás, ügyintézés stb.! Így 10-re itthon is vagyunk, amikor kajálás! Melegben azt hiszem ez lesz a taktikánk! Így minden letudva, aztán egész nap mehet a házimunka, játék, alvás!

Ildi - mekkora Lotti! A képeken most hirtelen nagyon "nagynak" tűnik! :roll: És ÜGYES! Dicsérd meg Máté nevében is! :wink:

Kép
bettike
Eger
 
 


Nyüszi van, igyekszem este jönni és reagálni is, mert tisztára ég a képem, hogy mindig önzőzök! :oops:

Kép
bettike
Eger
 
 


Kép

Kép

Kép
Ilyen Bori, amikor nem eszik. Mondjuk akkor is ilyen, amikor eszik... :lol: Ja, és nem én felejtettem el az egyik zoknit, csak nálunk a zokni valahogy nem marad a lábon... :lol:

marek
 
 

 
 

Sziasztok,

kicsit megint elmaradtam, így most olyan dolgokra is reagálok ami még a múlt héten volt.
Kitakarózás: egy ideig Balázs is hálózsákban aludt, de észrevettem, hogy nem tudott már nyugodtan aludni benne, mert azzal nehezen tudott forgolódni álmában, így nyöszörgött. Így most visszatértem a sima takaróhoz. Most össze-vissza mindenféle pózban alszik, de sokszor sajna a takarón feküdve :? De most majd ha állandóan meleg lesz, akkor a lakásban is folyamatosan 24-26 fok lesz, akkor remélem, hogy nem fog megfázni, hogy nincs rajta takaró.

Ildi: örülök, hogy rendbejött a szopi!!! Mi mindenre jó a mobiltelefon :lol: . Óó, ez nem jó, hogy még nem jött rendbe a vérnyomásod. Nekem is alacsony szokott lenni a vérnyomásom, de itthon sajna nincs mérőnk. Volt már olyan anno, hogy megmérték, 90/70, nagy szemekkel kérdezi tőlem a doki, hogy "biztos, jól van?!" én szuperul voltam.
Nálunk is a tök lesz a következő amit kipróbál Balázs, miután fagyasztott gesztenyét sajna nem talált párom a boltban.
Sétálni Balázzsal általában késő délután megyünk, olyan 6 körül, amikor már nincs olyan nagy meleg és ilyenkor már a párom is otthon van és együtt megyünk ki. Így délután is az ágyában alszik Balázs, lett így egy kis plusz időm tenni-venni a lakásban, olvasni, pihenni. Mert Balázs is nagyon meg tud izzadni, főleg a hordozóban. Majd amikor autósülést nézünk, meg is kérdezem az eladótól, hogy van e olyan anyagból ülés, amiben annyira nem izzadnak a gyerkőcök.
Lehet, hogy van ma valami a levegőben, mert Balázs is nyugtalanabb volt ma mint egyébként.
Milyen szépen ül és áll már Lotti. Balázs most a kúszással jól elvan, de pl négykézlábra még nem állt, tehát még a mászástól is messze vagyunk, nemhogy az állástól.

Sensi: megérkezett az etetőszék, de sajna nem azt tudtuk elhozni, amit rendeltem. Sikerült persze egy olyan színt választanom ,ami sehol sincs raktáron :? Mindenhol csak ígérgették, hogy majd 1 vagy 2 hét múlva érkezik. 1 hetet vártunk annál, ahol rendeltem, jött nekik áru, de nem volt köztük ez a szín, így megint kellene várnom minimum 2 hetet. De ki tudja hogy akkor lesz e ez a szín. És minden más helyet is felhívtam ahol lehet ilyet kapni és SEHOL nem volt :shock: .Képes vagyok mindig olyan dolgokat találni, amit sehol nem lehet kapni. Így végülis maradt a tipus, de másik színben. Ez az: http://babaszafari.hu/shop_artdet.php?s ... nas_223184
Igen ez dönthető 3 fokozatban és a szék szintje is állítható. Nekünk bejött.

Már ki is próbáltuk:

Kép

Diana kiállításnak már vége. Hááááát, nem tudom, hogy megérte e a belépő árát. Szerintem kevés volt az a tárgy ami ki volt állítva.Bár így is beletelt 1 órába mire végigértem. A végén a szuvenírboltban megvettem azt a könyvet, ami tartalmazza képekben mindazt ami a kiállításon volt és minden szöveget hozzá. Ez is most már csak egy ezres volt, 4000 Ft-ról vitték már le, mert május 31-ig tartott maga a kiállítás és gondolom jó sok megmaradt nekik ebből (4000-ért meg sem vettem volna)

Nagyon csini Lillus abban a karikamintás pelusban :D

Bettyna: nagyon édesen kúszik Szabi, hasonlóan kúszik Balázs is. Ő is egyszerre teszi előre a kezeit. A szombati talira párom is jön, tehát hármasban érkezünk.

LKata: milyen nagyfiús már Norbi a babataxis képen. Látszik rajta, hogy negyon bejött neki. Gratula a felüléshez.

Peva: nekem a védőnő 10 hónapos kort mondott a joghurtra ill. sajtra, túróra..... Balázs is salátafőzeléket kapott ma krumplival, sárga- és fehérrépával. Ketté akartam osztani, hogy ezt kapja vacsira is,erre fel meg megette ebédre az egészet :shock:

Szöszke: vesztibuláris ingerlés, öööööö, én nem érteni magyarul :roll: Mi ez pontosan?

Veronika: nem lehet eleget dícsérni milyen szép szemei és szempillái vannak Pálminak

Bettike: sajnálom a lázat, azóta mi a helyzet?

Ancsa: te kérdezted a Brevi etetőszéket, ugye? Amikor Sárváron voltunk ,a hotelben olyan etetőszék volt, hát Balázs ide-oda csúszkált benne, mert nem volt dönthető a támlája, annyira jól meg nem tud még ülni, hogy megfelelő lett volna. Egy idő után biztos, hogy elég az olyan etetőszék amiben simán elül, tehát nem lényeg, hogy dönthetős vagy sem, de ki tudja ez mennyi ideig tart. És sokkal jobb most Balázst így etetni, hogy etetőszékben ül, mint pl a hintaszékében.
Nagyon édes Linda. A hordozós képen olyan mintha téged akarna utánozni :D

Melus: üdv itt. Milyen édesen befészkelte magát Petra.

Mi még továbbra is fogatlanul, bár lehet, hogy nemsokára beindul (bár mindig ezt mondom, aztán mégsem). Kúszunk ezerrel végig a lakáson. Imádjuk a hasunkat, 2 hét múlva megyünk vissza súlymérésre, kiváncsi vagyok, hogy hoz e valami gyarapodást ez a sok evés. Ja tényleg nem is írtam múltkor, hogy kaptunk papírt a dokitól, hogy adjak le székletmintát (mert ugye nem hízik olyan nagy tempóban Balázs, most van olyan 6,5 és 7 kiló között). A papíron a széklet résznél kihúzta a szöveget és odaírta, hogy emésztettség. Felhívtam utána a labort, ahova le kell adni, mert meg akartam kérdezni, hogy délután is lehet e vinni mintát. Mikor mondtam, hogy miért is vinném, mondja a nőci, hogy már vagy 3 éve nem csinálnak emésztettségi vizsgálatot, mert nem megbízható. Na erre felhívtam a gyerekorvost, ecseteltem neki a az infót, furcsálta, hogy őt miért nem informálták erről, majd abba maradtunk, hogy hagyjuk most ezt a székletdolgot, meglátjuk, hogy mennyit gyarapszik a köv. súlymérésre.

TALI: látom többen olyan 5-ig maradtok. Nagyon remélem, hogy sikerül még időben odaérnünk, hogy mindannyiótókkal talizhassak :D

clau06
Budapest XXI. kerület
 
 


Clau, én is idegen szavak szótárában néztem utána a vesztibuláris ingerlésnek. :D A gyógypedagógus ismerősöm mondta, hogy az ő szakterületükön előszeretettel használják ezt az ingerlést, többször, mint normál gyerekeknél. A fülben lévő egyensúly szervet stimulálják.
http://www.napsugarkozpont.hu/kfk412.html
Ja és azt mondta, hogy a betűs-számos habtapi nagyon jó, mert később már csak nevén kell nevezni a betűket, számokat. :) Szintén értelmi fogyatékosoknál tesz jó szolgálatot.

Melus, én azt hiszem, emlékszem rád. :) Jó, hogy jöttél.

Lkata, Gergőt biztosan fel fogod ismerni a felemás szemeiről :D:D:D

Szbettyna, köszönöm, csak azért kérdeztem, hogy nehogy legyen másik Katona utca is. :)

Hányan mennek autóval? Lehet ott parkolni valahol? Babakocsit vigyünk? Kell valami nassolni való?

Kép
szöszke
 
 


Gergő szemei mit sem változtak :D

Kép

Kép
szöszke
 
 


Lányok, akik még szoptatnak:
A babátok egy teljes szopi után szokta még a száját cuppogtatni? Úgy, hogy beszopja a felső ajkát, és cummog rajta?
Gergő mintha még a maradék csepp tejet is kiélvezné...nem tudom, hogy normális-e ez...

Kép
szöszke
 
 


Na idekeveredtem, ahogy ígértem!

Szöszke - Máté akkor csinálja ezt, ha valami nagyon ízlett neki! Biztos fini a tejed :lol: Ő a cicizés úgy fejezi be, hogy elrántja a fejét és a szájából minden felé folyik ki az utolsó korty, mert már feltétlenül beszélnie kell!

Clau - Én is mindig azt mondom, hogy most már biztos a foga miatt! Aztán sosem! :lol: Egyébként nehogy azt hidd, hogy messze vagytok bármitől is! Minden 1 napról a másikra történik. pl. tegnap Máté úgy döntött, hogy belénk kapaszkodva felhúzza magát állásba!
:shock: Azt hiszem nálunk kimarad a kúszás,mászás! :roll: Legalábbis most fogadnék, hogy hamarabb fog menni, mint mászni! :lol:


Marek
- Zokni dettó! Szerencse, hogy jön a meleg és nem is kell majd zokni! :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Anhel! Jössz amikor tudsz! :wink: És 7 fog!? :shock: Az igen!

Ildi - Zöldborsót passzolom! Máté azt is megszenvedte, amikor simán a bébiüvegeset adtam! Most meg karfiolt adtam neki, azt meg nem bánta! És mostanra a körtét is megszokta! A fene se érti! :roll:

Tökfőzelék - én már adtam úgy is, hogy krumpli nélkül husival, vagy répával! Úgy is fini!

Sz. Veronika - kistesó dologhoz! Mindig lesz érv és ellenérv! :wink: A mostani betegségnél döbbentem rá, hogy most lenne egy pici még egy beteg gyerek mellett háááát! Pedig meg lehet oldani, mert a mi szüleink is megoldották és vannak itt többen is több gyerekesek! :wink:

Ancsa - Köszönjük, jobban vagyunk, csudi jó képek! A kis mosolygós szeműd!

Lkata! Irigy vagyok, hogy Norbi hálózsákban alszik! Nekünk Máté egyszer sem, mert a lábát születése óta nem engedi betakarni! :shock:

Üdv Melus!
Milyen hosszú és göndör már Petra haja! :shock:

Kép
bettike
Eger
 
 


Az éjszakai rossz alvóknak itt egy kis vigasz.:)
http://www.lll.hu/node/303

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Timi!
Sanyikát alig látjuk!! csak az etetőszéket! :lol: :lol:

Melus!!!!!
Én emlékszem!! őstopiclakóként :lol: :lol: Örülök, h vagy, ne tűnj el lécci!!
Petra tényleg pasivadítóan aranyos!!! :D

Melus, Ancsa123!
Itt a csapat honlapja. Itt vannak mindenféle hasznos infók, szüléstörik, adatok. Gondolom, ha Ti is megírjátok a tieteket nyugtonmalac beviszi a táblázatba...

http://riztejbeg.extra.hu/forum.html

kinntlét: lehet, h most csúnyán néztek rám, de Konsti már homokozik...vagyis mászik a homokban, dobol vödörrel és lapáttal, sőt meg is kóstolgatja.....
Tegnap 7:30-11ig voltunk kint, árnyékban végig. Délután pedig 16-18ig. Mindkét csemetém nagyon jól érzi magát , ha kint vagyunk....
Természetesen bekrémezem őket, és ha igazán nagy meleg lesz (32 fok felett) akkor mi is csak 9-ig leszünk kint és 17 óra utántól.

Az tényleg unalmas, ha nincs társaság, egyedül mászkálni, tolni a babakocsit. Nekünk szerencsénk van, itt a játszótér a szomszédban és ki is használjuk.
Van egy 10 hónapos kisfiú, , szépen ül, áll, de mászni, kúszni nem volt hajlandó. Látta Konstit a homokban ügyeskedni és Ő is kedvet kapott. Pár nap alatt!!!! elleste a technikát......
Már ezért is megéri nekem...na meg újra gyerek lehetek, beülök játszani a srácokkal, homokvár, alagút..... :lol: :lol:

Bettike!
Sajnálom a betegséget. Vizsgálat nélkül antibogyó???????? ez több mint felelőtlenség!!!!!!

Ildi!
Szemezek a zöldborsóval, de elsőre héj nélkül adom majd. (amikor én ettem főzit, nagyon megviselte, így óvatos vagyok)
Nálunk most az alma- meggy párosítás a sláger, tízóraira 200-250g is lecsúszi... :lol: :lol:
Újkrumplit, primőröket én nem adnék még, ha csak nem bió.....

Mi:
Konstim eleven mint a tűz, így most kétfelé rohangálok. Tegnap 30 percet aludt kint, bent semmit.... Este 7 kor kidőlt, 8-kor ébredt és 10-kor sikerült elaltatni ismét. Most kelt, Bence eteti, altatja....

Ábel jól van, gyakice szobatiszta, bilibe kakil, éjjel sem kell pelus.... készül az oviba :lol: Felirattam táborba, a bölcsiben lesz, egy hét, naponta 8-12 ig, szülők nélkül. 4-7fős csoportban, 2-3 pedagógussal, fősulisokkal. Nagyon kíváncsi leszek mit bír a srác.... :) Ovielőkészítő lesz, olyasmi mint a mostani bölcsink, csak sokat lesznek kint is.

Nekünk nics videónk sajna, így egy képsorozatot hoztam:

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Zsuzsu
Konsti nagyon ügyes! Én meg már annak is örülök, hogy végre kúszik...mondjuk sajátos a technikája, de akkor is... :lol: De most a négykézlábazás a kedvence. Szerintem nemsokára elkezd mászni... :lol:

Szöszke
Bori nem cuppog szopi után. Elengedi, hasravágja magát, és játszik. Ezzel egyértelműen jelzi, hogy végzett. Mondjuk úgy engedi el, hogy jól megrántja... :lol:

Képzeljétek, végigaludtuk az éjszakát. Tizenegykor volt egy szopi, aztán meg fél hatkor. Ráadásul fél hatkor még visszaaludt. Régóta nem csinált ilyet. Én bezzeg nem tudtam aludni, úgyhogy most tengernyi időm van... :roll:

marek
 
 


Helló!

Először is, képzeljétek nekem Norbi egy hete mászott picit, azóta nem láttam mászni csak puha
felületen(ágyunkon) most csak kúszik!
Nem tetszik neki a mászás, nem is értem?? :roll:

Zsuzsu...Ez igen!!!!! :shock: gratula :D Nagyon ügyes fiad van!

Marek...még mindíg gyünyörű Bori! :D Gratula a végigaludt éjszakához!

Clau...köszi :D Balázs is nagyon aranyos, de úgy elveszik abban a nagy kék etetőszékben! :D Szereti?
Mi is próbálunk 5-ig maradni...Norbitól is függ!Remélem tatálkozunk! :D
Norbika is sokszor a takaró tetején fekszik! :?

Bettike...Nem mindíg van rajta hálózsák...ő sem szereti. Kezes-lábas rugis pizsijei vannak inkább.

Szöszke...nagyon édes! Ezek a szemek! :shock: :D Szerinted így marad? Volt ilyen a családban?
Mi autóval megyünk, és babakocsit is viszünk szerintem.
Én úgy emélkszem a ház mellett hosszú udvar van, de nem tudom hánykocsi fér oda be?

Bettyna mennyi hely van parkolni?????

Képzeljétek nekünk meg felhasadt az íny felülés picit látszik a két felső fog, szerintem az éle kinnt van már :shock:
Nem engedi megfogni Norbi már 3 napja, úgy fáj neki Majd egyszer csak koccan a kanál, nem igaz?
Az alsók is szinte egyszerre bújtak, most is úgy nézem! :D
Ma vagy holnap mi is lemegyünk mérésre, mert jövőhéten sűrű a hetem.
szép napot!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


marek: én is pont erre gondoltam, ha már nem lesz neki elég a tej, rendesen fog enni, na de 5 éves koráig? :lol:
örülök, hogy minket választottál és nem az ablak cserét :lol:

sz.bettyna: köszi a pontos leirást, igy már tuti nem lesz gond :wink: . 10kg a fiad? szép súlya van :wink:

melus: üdv újra közöttünk,mi még nem ismerjük egymást. nagyon helyes a lányod

ildi: mi ki szoktunk menni 11körül, de nem sokáig, mert vagy üzibe ugrunk el vagy anyumékhoz zöldségért. mind a kettö közel van /oda-vissza max. 20perc/. hamarabb nem tudunk menni, mert mindig 10ig alszik, szopi,pelus csere, öltözködés.

ancsa: mindenki röviden csak Timinek hiv :wink: . hát igen, nem az a korán kelö tipus :wink: :wink: . nagyon cuki ez a fekvötámaszos kép :lol: :lol:

sz.veronika: ebben nem tudok tanácsot adni, nálunk a késöbbi verzió lessz.

érkezés: szerintem mi délre fogunk csak oda érni /ha szokás szerint 10kor ébred

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Miközben én itt kávézgatok, és internetezek, Bori kiment, és megszerezte a papucsomat. Eddig erre vártam, de gondolom pár hét múlva visszasírom majd azt az időszakot, amikor nem kellett mindent elpakolnom... :lol: De legalább elvan a földön. Mindjárt le is fekszem aludni... :lol:

Délelőtt megint elmentem turkálni. Annyira jó cuccokat túrtam!!!! Asszem rá fogok szokni erre a dologra!

Timi
De jó nektek, hogy olyan sokáig tudtok aludni!!! Te biztos nem vagy állandóan kómás, mint én... :roll:

LKata
Az nem baj, hogy nem mászik még! Gondolom a könnyebbet választja, és az a kúszás. Különben is az a lényeg, hogy valamelyiket művelje a gyerek - vagy másszon, vagy kússzon. Persze az se baj, ha mindkettőt tudja... :wink:

marek
 
 


Csajok!

Van aki nem szereti a túrós sütit, ezért azt szeretném megkérdezni, hogy az jó hogy málnás-epres, vagy
valami erdei gyümi ízű tejszínes könnyű tortát csinálok????


Voltunk mérésen!
Norbi most nem hízott csak 30 dkg-ot, de állítólag ez ideális.
Súlya:8, 53 kg
Hossza: 73 cm

4 foga van!!!!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek...az ügyi ha megszerezte a papucsodat, de vigyázz, mert Norbika például meg is nyalogatta a
talpát a papucsnak! :?
:lol: :lol: :lol: Ja és tegnap megharapta a lábujjam is!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


LKata
Ez volt az én bajom is. Amit megszerez, azt meg is kóstolja.... :lol: Kedvence az ágy lába. Az valami isteni!!!!

marek
 
 


Marek....Akkor még a a fiók sarkát nem kóstolta! :wink: :lol:
Lásd:
Hi-Hi! :lol: Kihúztam a fiókot!
Kép
Akkor már meg is kóstolom!
Kép

Amúgy azért jöttem, mert hoztam egy pancsolós videót is! :D
Remélem sikerül felraknom.
http://videa.hu/videok/vicces/nori-lubi ... hjqGJGvIDP

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Csak elírtam a nevét :oops:
Siettem és a Norbi Nori lett :oops: :lol:
Na, mindegy, lényeg hogy mi tudjuk...azt hiszem sikerült is feltenni! :D

Esik, pontosabban leszakadt az ég! :shock: :( Most akartunk sétálni menni! :roll:

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Pálminak is nagy favoritja mostanság a papucsom, de ő nem kóstolta még meg :) Nem is értem, hogy miért nem, mikor minden mást meg igen :)

Kata,
akkor már meg is van a következő babára a lánynevetek, Nóri :lol:
Cuki ahogy eszi Norbi a fiókot :lol:

Mi is most akartunk volna sétálni, de mire felébred itt is zuhi lesz... :(
Tegnap is elkapott minket a patakparton, apát kísértük futni, hát hazafelé már mi is futottunk vele :lol: Pálminak persze van esővédője, csak az anyukájának nem volt annyi esze, hogy vigyen esernyőt :lol:

Ja, kaja kérdésem lenne. Rendes formában mikor lehet adni a főzeléket? Úgy értem rántással, olajjal-liszttel? Na meg ízesítőszerekkel - mondjuk vegetával? Mert anyu nekünk 3-szor hoz egy héten főzeléket, olyan egyszerű lenne neki is abból adni, persze összeturmixolva...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Lkata, Gergő is így feszíti a kis lábait fürdés közben., és ugyanígy kapirgálja a pocakját. Haja még nincs ennyi, de olyan édesen lobog a vízben. :D:D Kicsit kisebb vízben szoktad hasra tenni? Azt az ügykezelést, ami hason beindul. :D Gergő nézegeti a víz alatt a kezét. Meggyömöszöli a fürdőszivacsot és agresszívan szopja. Rájött, hogy jön víz belőle. ;-)
Nincs a családban felemás szem. Állítólag a szemészet valamilyen rendellenesség címen tartja számon a felemás szemet. :shock: Nekünk nagyon tetszik. :)

Ma rácsuktam Gergő kezére a babakocsi tető részét. :cry: Annyira ordított szegény, én meg nem vettem észre elsőre, azt hittem, csak megijedt a zöttyenéstől, aztán láttam, hogy a merevítő becsípte. :( Szerencsére semmi baja nem lett, utána ahogy kivettem a kocsiból még hüppögött kicsit, de sikerült hamar megvigasztalnom. Buta anya. :(:(

Kép
szöszke
 
 


Sz veronika, szerintem valahogy 1 éves kor után jöhet az ízesített főzelék, nem? Én még olyannyira nem gondolkodtam el ezen, hogy nem néztem utána.
Nálunk még mindig a gyümölcspépek mennek. Alma-banán, meggy-alma. Eddig egyszer próbáltam üveges sütőtököt, az is tetszett neki. De a cukkinifőzelék nagy hiba volt. :( Megkóstoltam, tényleg nem lehetett valami nagy élmény a finomságok után.

Lkata, nem fog megromlani a torta utazásor a meleg miatt? Vagy annyit nem utaztok? Bármit csinálsz, jó lesz! :D

Kép
szöszke
 
 


Marek, a megrántás nálunk is megvan, de ha rögtön hasra fekszik, akkor fél percen belül kibukja a tejet. :? Úgyhogy egy ideje kényszerhanyattfekvés van szopi után. :D

Kép
szöszke
 
 


anhel: 7 fog?:shock: nem semmi

ildi: hát igen,még bele kell nönie a székbe. :wink:

bettike: hát, tényleg nagyon bunkün viselkedett veletek a dokinéni :evil:

marek: aranyossak a fotók, nekem az etetöszékes tetszik :wink:
hát igen, én mindig frissen, üdén ébredek :wink: :wink:

clau: a te fiad is elveszik még a székben 8)

szöszke: fiam szó nélkül lecuppan és elforditja a fejét, igy jelezve, hogy befejezte a szopit

zsuzsu: köszi a hiányolást, sajna nem tudtam fényképezni, mert a tölthetö elemek már feladták a szolgálatot /5év utánn/, de tegnap sikerült vennem újakat, úgyhogy majd befejezem a lemaradást, de a kedvedért mindjárt dobok fel párat, amik a mobilommal készültek.
nagyon ügyes a fiad, milyen szépen felállt
:wink: . Ábelnek pedig gratula a szobatisztasághoz

l.kata: nekem mindegy melyik lesz. nagyon aranyosak a képek. gonosz vigyorral ráharapott a fiókra :twisted:

sz.veronika: fogalmam sincs, de szerintem még korai

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


LKata
Fiókot csak kihúzza, de még nem rágja. Viszont nyalogatja a cserépkályha ajtaját... :shock: Márha hagyom... :lol:

marek
 
 


Szöszke
A kényszerhanyattfekvésnek nem üvöltés a vége?

Veronika
Glutént adtál már? Mert ha igen, akkor csak a vegeta gázos a főzelékben. Én ezeket az ízfokozókat el akarom kerülni. Lassan a saját kajánkba se kéne rakni, csak az ember annyira hozzá van szokva, hogy anélkül már nem is jó a kaja. Nálam legalábbis ez a helyzet, de jó útra fogok térni... :wink:

Timi
Akkor te nem is tudod, hogy milyen jókat lehet hajnali ötkor játszani??? De rossz neked!!! :lol:

marek
 
 


Szöszke
Köszi, hogy belinkelted ezt a cikket az alvásról! Most már annak nem örülnék, ha nem kelne éjszaka... :lol:

Hozzánk most ért el a vihar.. :roll:

marek
 
 


Csak egy gyors bekukk, MEGYÜNK MI IS A TALIRA :lol: :lol: :lol:

Alig várom :D

Kép

Kép
borkaby
 
 


Dejódejó!!!! Tapsolós szmájli...

marek
 
 


Írtam egy csomót és nem ment el!!!!! :twisted: :twisted:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szóval rövidítve:

Holnap megpróbálom újra összeszedni a gondolataimat. Bocs, most nincs agyam újra.

Melus - :shock: Jó, hogy itt vagy! Ugye lejöttök szombaton?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Marek,
a glutén már megy, semmi baja tőle. És az olaj mehet már? És ha igen, milyen mennyiségben? Akkor ízesítés nélkül már simán rántással mehet a főzi szerinted?

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


A Kismama hét hós kortól írja az olajat. Szerintem itt többen adnak is a babáknak, úgyhogy az gondolom nem gáz. Persze én nem vagyok szakértője a hozzátáplálásnak, de nekem az tűnik logikusnak, hogy ha glutént már kap, olajat már kaphat, akkor mehet... Mondom...nekem csak a vegeta a gáz... Azt én biztos nem adnék, de sokan erre se figyelnek. Nameg lassan én is feladom az elveimet, mert örülök, ha Bori megeszik valamit. Ma már banánnal próbálkoztam, persze az se kellett... :roll: Asszem most a kanálváltás következik, bár fene se érti, mert este megevett egy egész Frutapurát... :roll: Mondjuk ha tudtam volna, hogy enni fog, akkor felturbózom kölessel, de ennek is örültem...

marek
 
 


Veronika!
elvileg: 1 dl kajához,1 kávéskanál olaj

vegetát viszont nem szabad még nagyon sokáig

nekem ez a kisokos táblázatom:
1244750485.5355.doc

nitrátszint:
1244750501.7668.doc

Kép

Kép
borkaby
 
 


Na, mégis összeszedtem magam, mert holnap aligha lesz időm. :wink:

Marek - Igen, 9640 gramm Szabi, de hál'isten nem egy hájgombóc. :wink: Gratula Borikának! Végül ő sem lesz Pató Pálné? :wink: Milyen anyák vagyunk, nem? Semmi se jó. míg nem közlekedett az volt a baj, most meg az, hogy igen. :lol: Én meg szoktam enni, amit Szabi meghagy és már nem adomoda még egyszer.

Melus - A Keszthelyin laktok vagy a Május 1-en? Gyönyörűek a gyeerkőcök, jó hogy jöttél. És tényleg gyertek le szombaton! Kőműves. :? Remélem azért nem lesz családi katasztrófa.

Ildi - Mi ha nagyon meleg van, 4 óra körül megyünk sétálni.

Ancsa - Jönnek apák is, de nem mindenkivel. Privi ment. Linda cuki nagyon. Honlap: http://riztejbeg.extra.hu/forum.html Látom már Zsuzsu is belinkelte.

Kata - Jók a képek! Fiókhúzogatás :lol: Részemről a málnás-epres szuper. Engem tutira megismersz, én fogok ajtót nyitni? :lol: Biztos kemény a térdének a parketta. Majd, ha már biztosan megy neki, tutira újra fog mászni. Szerintem. Szabinak vérzett is rendesen, amikor áttörtek a felsők. Ijesztő volt egy kicsit. :? Gratula a 4-hez!

Anhel - De, hogy újra hallunk felőletek. 7 fog! Wow!

Bettike - Doki :twisted: Jobbulást a kis férfinak. Bár az igazi pasik bele akarnak halni egy náthába is. :wink:

Clau - Szinte ugyanilyen a mi székünk is pesten, csak Mama Love. Nincs alatta kosár és bari van rajta nem zebra. :D Balázs nagyon cuki benne.

Zsuzsu - Konsti nagyon ügyes!!!

Szöszke - Bibis Gergő mancs. :cry: Lábatlanról itt vannak egy fél óra alatt kb.

Tali - Jó sokan leszünk! Ha Melus is lejön és sikerül egyszerre mindannyiunknak itt lenni, akkor 31-en! Összes gyerek, összes felnőtt.
Megpróbálok válaszolni a kérdéseitekre:
Habtapi - Elhoztam Peváéktól egy adagot, meg nekünk is van, de akinek van és esetleg befér, elhozhatjátok, max. nem lesz rá szükség. :D
Ki mikor jön - Valaki 10 körül, de valaki csak délután ér ide. Úgy gyeretek, ahogy a gyerkőcöknek a legjobb.
Játék - Gondolom mindig mindekinél van pár darab kacat. :lol:
Parkolás - Ny.malacon és Tücsin kívül mindenki autóval jön. Az utcában lehet parkolni, mert az udvart meg kell terítennünk, hogy elférjünk. :oops: Zsákutca, szerintem ti lesztek a legnygyobb forgalom. :lol:
Babakocsi - érdemes hozni, mert altani is lehet benne (10-15 kiságyunk nincs :oops: ), meg sétálni is lehet menni. Itt a tó egy köpésre.
Rágcsa - Nem szükséges, csak, ha valami speckó dolgot szeretnétek majszolni.


Szabi ma egyedül felült! Tegnap éjjel 3-szor ébredt és vissza tudtam altatni cici és ordítás nélkül. Remélem ez ma is így lesz. :D

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Harmincegy??? Wow!
És mi van az időjárással? Visszaigazolták már a rendelést? :lol:

marek
 
 


Bettyna - ú, nem semmi, 31-en??? Tök jóóó!
Szerintem mi babakocsit mindenképp viszünk, mert Lotti abban tud majd aludni, játékot akkor legalább kettőt, nálunk viszont a habitapi mondhatni felesleges, mert ugye ő már mászik, tehát nem marad meg rajta, max.hozunk egy pokrócot is :lol:
Gratula a felüléshez Szabinak!

Jó idő lesz szombaton, nem dögmeleg, pont jó, napsütéses!!!

Szerintem mi délre érünk oda kb., persze függ attól is, hogy Lotti hogy ébred, viszek majd főzelékete is és tízórait is, de gondolom szoptatni tudunk valahol a házban.

Anhel
- jó, hogy jöttél!!!! Igen, egyetértek, én is úgy voltam vele, hogy amikor visszatalált Lotti a cicire, már az sem érdekelt, hogy közben karmol és markolássza a karomat, örültem, hogy eszik rendesen!!!

LKata
- júúúúj, nagyon-nagyon édes a füris videóóóó! De a kád az hogy van? A nagykádban a kiskád vagy hogy, mert esküszöm, megnéztem 3X a videót és nem értem :oops: :shock:
Süti szuper, biztos nagyon fini lesz, én imádom a túrós sütit. Párom üzeni, hogy mazsola ne legyen benne :lol: De ez vicc, amúgy ő semmit se eszik meg, amiben mazsi van, de nem neki csinálod, szóval nyugodtan tegyél bele :lol: :wink: Úgyis fogynia kell :P :twisted:

Szöszke - gyönyörű a szeme Gergőnek, csodaszép!!!
Sajnálom a bibis ujjacskát :?
Mi autóval megyünk, majd parkolunk ott az utcában.
Lotti nem szokott így cuppogni cici után, ő inkább a főzelék vagy gyümi előtt csinál olyat, mintha csettintgetne a nyelvével :lol:

Vera - én szoktam a főzelékbe olajat tenni, ahogy Borkaby írta, kb. 1 kiskanállal, olivaolaj. Én rántást nem csinálok még, bár már evett glutén tartalmú kekszet, sőt, majdnem minden nap kap, mert a gyümit azzal is dúsítom, tudod, amikor itt voltatok, akkor is azt reszeltem :lol: A vegetát én is mellőzném!
Sajnálom a megázást, mi tegnap le se mentünk, ma pedig gyorsba délelőtt, mert sejtettem, hogy nagy zuhi lesz.

Bettike - gyerekorvos :evil: :x :shock:
Rég tettél fel képet Mátéról!

Marek
- de tündér Bori!!!!! Látom, nálatok is játszik az üveg :wink: Zokni nálunk is mindig leesik :lol:

Clau
- nekem a dokim azt is mondtam még a vérnyomásra, hogy nagyrészt a magas, vékony emberekre jellemző :shock: Bár amikor 70 kiló voltam a terhesség vége felé, akkor is ilyen volt a vérnyomásom :?
Balázs nagyon cuki az etetőszékben, tök jó színe van!!
Talira ti mikor érkeztek?

Zsuzsu - de ügyi Konsti!!! Méltó párja lenne Lottinak, ő is olyan büszkén tud állni az ágyánál :wink:

Borkaby - de jó,hogy jöttök ti is a talira!!!

Képzeljétek, ma majdnem 7-kor sikerült bealtatni Lottit, aki húzta fél 9-ig, így a füri negyed 10-kor kezdődött és 11-kor aludt el :shock: Totál lefáradtam. Ma ráadásul sokat takarítottam, mert jött 2 érdeklődő lakást nézni. Meg is kérdezte az egyik, hogy a gyerek a lakással jár-e :lol:
Lotti nagyon sokat hízott!!! Mi hetente mérünk itthon és 1,5 hónap alatt 800 grammot hízott :roll: Persze eszik is rendesen. Ma megkóstoltuk a Mildipép almás tejpép hamiját, imádta azt is, szóval nagyon jó evő.

Ennyit mára, mindjárt elalszom itt a gép előtt, még rakok fel képet, aztán eldőltem, jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép így áll fel

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Kép
Kép

Eltettem magam holnapra...

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Sziasztok!!

TALISOKNAK SZÉP IDŐT, SOK VIDÁM ÓRÁT, JÓ KIKAPCSOLÓDÁST KÍVÁNUNK!!!!

Köszönöm a dicsiket, átadom az érintettnek!! :)

Marek!
Borinak gratu a kúszáshoz!!!!!!
Kanál: nálunk már rendes kiskanállal eszik, (teás??? nem kávés hanem nagyobb)
aludni jóóóóóóóó :lol: Én már annyira megszoktam, h 6-7 órát alszom több részletben, h amikor lehetne, akkor sem alszom....

Turis holmik??? Árban mi mennyi kb.??? Csak az összehasonlítás miatt...

L.Kata!
Nagyon jó a videó! mosolygyáros!! :D
Még a kúszást biztonságosabbnak érzi, de pár nap .......
Konsti az ágyát rágja, csikorgó fogakkal (2db). Szerinted???? :evil: :cry: :)

Timi!
nem látom a képeket! :wink: :wink: :D :D
Köszi a gratut, tényleg nagy dolog a szobatisztaság. És mennyivel könyebb nekem... :lol: :lol: :lol:

Veronika!
Átlagosan 10 hónapos korrra irják a táblázatok a normál főzeléket... Ha teszel egy próbát, abból nagy baj nem lehet.

Én most sokkal óvatosabb vagyok Konsti HT. val, mint Ábinál, de magam sem értem miért. :o :o :o

Ildi!
Lottibabalány nagyon aranyos. Összetartanak majdnem tesóval :lol: :lol: :lol:
Konsti is hízik szerintem, legalábbis a karomon ezt érzem..... :lol:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép

Zsuzsu,Ábel,Konstantin
KépKép
zsuzsu72
 
 
 
 


Jó reggelt!
Gyors bekukkk, aztán eszik a Norbi és megyek sütni(ha hagy) :wink: :lol:
ÁÁÁhh...tudjátok mit lesz kétféle süti, jó???? De csak nektek! :D
Mazsola nem lesz!
:wink:

Most mindenkinek nem tudok válaszolni...úgyhogy csak így egyben:
Köszi a dicsiket! :oops: :D
A kád nagykád, a mi kádunk, már 2 hete ott fürdik Norbi.
Leginkább hasra rakom bele(ahogy Szöszke is)
és úgy is imád lubickolni...ő si néázegeti a kezét a víz alatt, játszik a fürcsis játékaival! :D

Jaj, de várom a talit, jó hogy sokan leszünk!!!! :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Ja, és Zsuzsu, Ildi...nagyon helyesek a gyerkőcök!!!!

Bettyna..Engem is könnyű megismerni, Norbi sokat szerepel és én hozom a sütit, és én vagyok a legducibb! :oops: :lol: :lol:
(Bár szerintem csak én küzdök ilyen arc-memória problémával! :oops: :roll: )

Ja, Veronika...szerintem várj a rántásos főzivel legalább10 hónapos korig! :wink:
Egy évet szoktak javasolni, mikor már majdnem azt eszi amit a szülők.
De vegeta, delikát...egyéb ízfokozó tilos 2 éves korig!Csak só és pár fűszer....most nincs időm felsorolni.......pussz!

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


borkaby: de jó, hogy ti is jöttök

zsuzsu: mindjárt teszek fel képeket, csak elöbb magunkról irok

31-en leszünk a talin? nem semmi
:shock: . én már alig várom

remélem nem lesz a fiamnak éppen holnap cicizös napja, nem szeretném a sarokban egyedül eltölteni az egész napot :roll: :roll: :twisted:


rólunk:
tegnapelött du. bementünk komáromba. bementem a mobil szolgáltatóhoz aktiváltatni a roamingot, hogyha gond van, szombaton Tatáról tudjak haza telefonálni. vettem új töltöt elemekkel együtt, hogy tudjak fényképezni /a régi már 5 éves, és már nagyon gyengék voltak/, be akartam menni a fehérnemüs üzletbe, kicseréltetni a szoptatós melltartót, amit még tavaly szülés elött vettem és az volt vele a gond, hogy nem lehet 1 kézzel kipatentolni, na meg van bele varva disz, ami iritál, ezért már többször is voltam becseréltetni, de mindig csak az az 1 fajta volt, most eldöntöttem, ha most se lesz, becseréltetem bikinire, erre mi történt? az üzlet már megszünt :evil: .
Tankoltunk, beugortam Dm-be, Rosmann-ba, az akciós újságban irták, hogy mind a 2ben akcióba van a pampers, de én nem úgy láttam, utánna még beugortunk a tescóba, bevásároltunk,/ott volt akciós pampers/ és este fél 8ra értünk haza.
Törpe nagyon jól viselte az utat, csak 1x kellett megállnom megszoptatni, de akkor is inkább bohóckodott, mint evett, de a vizet azt iszogatta.
:lol:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


és most a fotók:
Kép egy kicsit pihenek
Kép
Kép én már vezetek
Kép
Kép egy kicsit tévézek

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Kép jókedvüen ébredtem
Kép birkózok a macival
Kép anyut kitúrtam a helyéröl
Kép a saját ágyamban
Kép anyval /kora reggel még zselézés elött/ :oops:

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Timi, mennyire hasonlít rád Sanyika!!! :D

Vegeta helyett: ízfokozó nélküli ízesítőre bukkantam, lehet, hogy ismeritek:
http://www.kafareformelelmiszer.hu/HA_vito_etiz.html
Egy ideje ezt használom, és nagyon jó!

Kép
szöszke
 
 


Szöszke..köszi a hasznos linket!
Ja, kérdezted hogy nem romlik e meg a süti? Fél órára lakunk, nem lesz baja! :D
Amúgy sajnos lehülést mond! :( Remélem azért nem lesz hideg! :roll:

Mielött elfelejteném, emlékeztek arra az Ancsára, akinek 3 gyeremeke van, a kicsi, Liza...és betegeskedett?
Csak azért írom így mert már több Ancsának van! :wink:
Üdvözöl mindenkit, csak nincs ideje jönni!
Liza nagyon szép kislány, rendbejött a mozgása, és már eszik pépet is! Szépen hízik. :D
Csak a vérképével vannak némi gondok. Sajnos most is lázas...nem tudni mi a baj :(


Jelentem: Sül a torta! :D Vettem a zölibe friss málnát is! :wink: :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Timi...nagyon édes Sanyika! :D Tényleg hasonlítotok! :D
Még a hajatok is! :wink: Na jóóó, ez csak vicc :lol:
Ő is mindíg mosolyog ugye????

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Köszönöm a hozzászólásokat a rántás és ételízesítő témakörben!

Ma voltunk gyógytornán, azt mondta a hölgy, hogy kicsit jobb az izomtónusa, mint 3 hete, és hogy ne aggódjak semmit, mert 10 hónapos korig még bőven van ideje, szerinte legközelebbre már tuti legalább térdelni fog (1 hónap múlva). És az a lényeg, hogy ha csöppet is, de mindig fejlődik, és ez nálunk így van.

És mondott egy érdekeset, hogy ő jobban szereti, ha 1 éves korig nem áll a gyerek, a gerincének jót tesz, ha sokáig kúszik, mászik, és még azt is mondta, hogy a felváltott mozgás jót tesz az idegrendszernek.

Aztán mikor meg jöttem haza, összefutottam egy ismerőssel, akinek egy barátja 6 éves koráig nem beszélt - rögtön rád gondoltam Zsuzsi - ma meg már diplomás, minden ok vele...
Anyunak is mondtam, ő is ismer olyat, aki 4 éves koráig nem beszélt, majd hirtelen meg mondatokban :shock: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?