Új privát üzeneted érkezett!

Kép

Itt van Marcus, amint éppen leendő foglalkozását gyakorolja...

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Zokni és láb ügyben mi is hasonlóan állunk, mint ahogyan írtátok. Most hogy jobb az idő le is veszem róla, írtó hálás érte, bár mindig imádott meztelenül lenni. Tulképpen beszélni is akkor volt hajlandó, ha levettem róla a pelust. Azt hittük nem lesz cserfes, hát most meg állandóan dumál, sikítozik.

Vikó a móltkor apukájval programozott, minthogy ember itthon dolgozott. Végül a munkából semmi nem lett, mert Vikó teleírta krix-kraxokkal a programot, így inkább nyitott neki egy word-öt, azt írjon amit akar. Nagyon tetszett neki a billentyűzet, úgyhogy apa adott neki egy rossz billentyűzetet. Szupi volt ahogy a fotelben az ölében a billentyűzetet kalapálta. Tök jól elvolt vele, aztán rájött, hogy enni jobb, mint kalapálni, a lábával megforgatta. A fejére szerencsére nem esett, viszont mikor a parkettán landolt, akkor hatalmas lyuk keletkezett a parkettán, úgyhogy most már csak felügyelet mellett billentyűzhet.

Főztem Vikónak petrezselymes krumplit, hát kár hogy nem fényképeztük le az arcát, hihetetlenül fintorgott, úgyhogy megkíméltük az elfogyasztásától.

Szirom:
Eper, én is imádom, de én is félek tőle, nálunk kiderült, hogy először a tejtől kapott kiütést, úgyhogy idestova 5,5 hónapja nyista tejivás. Aztán a mogyoró, azt is kiiktattam. Lehet, hogy az eper is problémás lesz nálunk. Azért próbálkozom, hátha nem, meg Vikó most már nemcsak anyatejet eszik, és reménykedem benne, hogy mivel kisebb a mennyiség, így nem okoz olyan gondot.
Szirom, ti hogy álltok szúnyog ügyben? Itt az erdőben rengeteg van, a dokinőt kérdeztem mit tehetünk, mire mondta tegyek hálót a babakocsira, tettem, Vikóca meg lerógta, én visszatettem ő lerúgta, maradt a szúnyogkergetés, de amikor engem 3 csíp, a babakocsiból meg ki kellene kergetni, hát... Nem az igazi megoldás. A védőnő mondta fújjak OFF-ot a ruhájára, de ez nálunk nem vált be korábban, mert ahol nem voltunk befújva ott csíptek meg.

Éjszakai ébredés mostanában nálunk is bejátszik. Evés nélkül viszont nem alszik vissza. A múltkor benyomott 240 g tápit, persze nem egyszerre adtam neki ennyit, először csak 150 kapott, annak elégnek kellett volna lenni, de nem aludt el és sírt tovább, így kapott még, hát benyomta, aztán, mint a szökőkútból úgy jött vissza, mondjuk nem is csodálom. Szerintem úgy meglepődött, hogy még vagy 1 órát küzdöttünk az alvásért.

Az alvás nappal nálunk nagyon problémás, ha elfáradt, beteszem a kiságyába, ott vad rugkapálásba kezd. Ráteszem a takaróját, ő lerugja, majd kacag. Ezt játszuk vagy 20-30 percig, ha elmegyek üvölteni kezd, ha visszajövök mosolyog. Aztán fél óra múltán üvöltés, mormogás, víz, cumi és alvás. Keményen 20-30 percet. Szóval majdhogynem tovább tart elaludni, mint amennyit alszik. Hát nem könnyű idegekkel bírni. A múltkor az erdőben sétáltunk, és az erdő másik végében rájött az üvölthetnék, hát hazáig, mint akit nyúznak, semmi nem hatott rá. Hát idegileg teljesen kiborított, mikor hazaértünk megpróbáltam megszoptatni, hátha lenyugszik, nem fogadta el azt sem, üvöltött tovább, már azt hittem valami baja van. Megmostam hidegvízzel az arcát, hátha észhez tér, hát nem sikerült ez sem. Aztán újra szopi, erővel ott tartottam őt a mellemen, és ez hatott 1-2 perc múlva végre szopizni kezdett és megnyugodott. Iszonyú volt, veletek volt már ilyen?

Na, hatalmas üvöltéssel jelzi Vikó, hogy nem kíván tovább aludni, így most mennem kell.

Jó babázást! Mici halljunk aztán rólad is!
Marycus
marycus
 
 


Képzeljétek, most vitte el Robi Regit az ügyeletes Budai kórházba, mert fájlalta a fülét Kép Szegénykém, olyan levert volt, sírt, meg hőemije is volt, aztán bevallotta, hogy fáj neki...csak hát nehezen ment neki, mert ugye kari előtt is felszúrták Kép Most itt bőgök Kép Kép És tiszta ideg vagyok, amíg nem érnek haza...remélem, most is max annyi lesz, mint múltkor Kép

Kriszta
krisztocs
 
 

 
 

Kriszta! Drukk Reginek, reméljük nem lesz nagy gond! Azt hiába mondanám, hogy ne idegeskedj, én is idegeskednék!

Majd még írok, de most értünk haza, Miksa még nem vacsizott, úgyhogy később.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Most hívott Regi, hogy ügyes volt Kép Egyem a szívét Kép Szóval nem szúrták fel Neki, középfülgyuszija van, melegen tartás, gyógyi, és szerdáig nincs ovi. Szegénykém, miközben vártak összehányta, meg összepisilte magát Kép Kép Ilyenkor mindig eszembe jut, hogy inkább legyen égető rossz, csak beteg ne!!! Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Kriszta, nem érkeztek még haza? Újabb drukk!! És neked is jobbulást!

Hanzika! meg neked is jobbulást! Marcus különben zseniális zongoristaKép Tényleg úgy hajlik rá a hangszerre, meg koncentrál, mint egy igazi profiKép
Textilkönyvet köszi, megnézem! Valaki tudja, hogy a gyerekeknek jó-e a játék mobil és a távirányító, vagy úgyse veszik be?Kép Miksa úgy kúszik, mint egy kiskatona, nagyokat nyögdécselve, de csak a mobilért,a távirányítóért, könyvért vagy újságértKép A játékokra nem mozdul ráKép

Marycus! Nálunk is baromira sok szúnyog van, de én nem kenegetem Buckovicsot semmivel. Mindent a szájába vesz, a kezét, a lábát, a ruháját, nem szeretném, ha benyalná a szúnyogirtót. Így marad a kergetés, bát néhány csípést azért sajnos összeszed. Tegnap kérdeztem a doktort, azt mondta, hogy Fenistilt nyugodtan kenhetünk a csípésekre. De Miksa szerencsére nem vakargatja őket.
Nappali alvás: vagy cicin alszik el, vagy séta közben a babakocsiban, ha pedig nagyon álmos, akkor akár a kezünkben isKép

És 9,5 kg fogyásnál tartokKép De komolyan mondom, hogy nem különösebben látszik. Már majdnem ott vagyok, amennyit először mért a védőnő, de az akkori gatyáim még nem jók. Manó, te hány kilót adtál le? Biztass már egy kicsit, mert a 90 napossal kicsit több mint egy hét alatt ment le a 1,5 kg.

És egy fotó a mi álldogáló MiksabuckónkrólKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

Szegény Regi! De olyna jó hogy már meg tudja legalább mondnai hogy mi fáj neki, mi még csak találgatunk. és ha ősztől Emma bölcsis lesz és beteges és még nem bezsél akkor nem tudom hogy leszKép
De jó, hogy nem kellett felszúrni! Nekem 1x szúrták fel és nekem is épp karácsony körülKép

Szirom!

Hááát, nem igazán tudlak bíztatni. Te jobban haladsz mint énKép Én sajnos úgy néz ki a nehezen fogyók táborát gyarpítom, én most tartok kb 3,5 hétnél és csak -3 kg mindíg. Ez van. pedig az első kiló 4 nap után leugrott, azt hittem ez így lesz, 4 naponként 1 kg, d emost örülök ha heti 1 lemegy, még az se jön mindíg össze. Mondjuk nem is tartom 100%-osan, mert elég sokat eszem, mondjuk cska a megengedettee, meg nem iszom eleget mellé. De tényleg van itta babaneten is aki gyorsababn fogy. Rajtam eza 3 kg egyáltalán nem látszikKép Még a andrágom bőségében sem érzemKép Mondjuk annyira azért nem csodálkozom, mert télen voltam már ennél 1 kg-al kevesebb is, és akkor se nagyon látszott. Úgyhogy remélem ha az alá megyek, akkormrá elkzd látszani, hiszen akkor jutok el végre oda ahola terhességet kezdtem. Bár az is sok volt, d ejelenleg annak is örülnék. július 25-én telik le a 90 napom, úgy döntöttem végig csinálom, d eszerintem nálam még a -10 kg se fog összejönni, nemhogy 15-20 amit írnak.

Álldogáló Miksa nagyon aranyos.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Kriszta,
jobbulást a gyerkőcöknek, s persze neked is. Lehet hogy ez szeles idő tett be Reginek??

Szirom,
még mindig kabátka ügyben. Ha addig nem jön össze másképp, az lesz a legegyszerűbb, ha jövő héten valamikor kimegyek érte Tomival. Ha nem zavarunk, s otthon lesztek. Hiszen úgyis én voltam az a nagyokos, aki elhagyom a fiam cuccait. Különben mailt megkaptad??

A szunyogoktól úgy általában én is féltem Tomit. Remélem nem az én véremet örökölte, mert engem imádnak a szúnyogok és hatalmasra tudnak dagadni a csípéseim.

Ha nem a szúnyogcsípéseit, akkor az ekcémás bőrét vakargatja. Legalábbis ma ezt tette. Előtte még alig látszott rajta valami. A dörzsölgetés végére jó piros lett, s délután olyan nedvedző felületű. Ja és a délelőtti kaja közben produkálta. Tanulságos volt számomra, nem szabad hagyni!!!

Tegnap elfelejtettem mondani, hogy Tominak kész az útlevele. Pénteken voltunk vele Káposztáson (Kriszta ajánlására mi már meg sem próbáltuk az itteni okmányirodát), s tegnap már át is vehettük (postázták). Nagyon gyors volt!!!

Ildikó
nildikoka
 
 


Sziasztok!

Kriszta, hogy van Regi? Az este majdnem egyszerre írtunk. Gyerekkoromban nekem is nagyon sok baj volt a fülemmel, és én nagyon is emlékszem rá, anyukám mindig sót melegített rá. Én kórházban szereztem a fülfájósságot, olyan 2 hónaposan voltam bent, és meghalt a szobánkban egy baba. Volt fertőtlenítés, meg szellőztetés, a többi babát addig kivitték, de engem bent felejtettek a nyitott ablak mellett. Télen.

Nildikó! Megkaptam az emilt, elfelejtettem írni. Csak hát az ember megint itt felejtette a kabátkát, de akkor már nem is erőltetem, gyertek csakKép Nagyon jó ötletKép Hozhattok mindenkit, aki csak befér a kocsibaKép Másnak nincs kedve jönni?

Manó! De miért ne jönne össze 10 kg? 3 és fél hét alatt 3 kg, 7 hét alatt 6 kg, 10-11 hét alatt 9 kg, és a 90 nap az meg ugye majdnem 13 hétKép Hát én se haladok azért olyan jól, bár ma éppen nagyon elégedett vagyok. Mert mégiscsak rám jött a sztreccsfarmerom, amit a terhesség előtt hordtamKép És 2 kg fogyást mértem május 11 óta, azóta megy a 90 napos. Előtte 8-at a szénhidrátossal adtam le. Volt olyan 3 hét, hogy egy deka se ment le, úgyhogy ne aggódj! Inkább az bánt, hogy szinte senki nem mondja, hogy látszana vagy valami...Kép Na jó, az ember mondja azért, és úgyis az a lényegKép
Ja, és Manó, ezer éve nem láttunk képet Emmáról!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Miksa nagyon ügyibogyó Kép

Hanzi,
Marcus tényleg nagyon komolyan érdeklődik a zene iránt Kép

Ildi,
Ugye milyen szupi gyorsak? Én nem is értem, miért áll ott annyi ember sorba Kép És már tuti, hogy utaztok valahova?

Regi itthon van, és lesz is szerdáig. Éjszaka rajta volt a sapi, meg a só, szerencsére jól aludt. Reggelinél fájlalta kicsit a másik oldalon az állkapcsát, szerintem kisugárzik Kép De most is rajta van a sapi, most alszik. Amúgy nagyon jól van, szerencsére jókedvű, és nem fájlalja már. Reméljük, így is marad, illetve javul! Kép

Manó,
Valóban könnyebb az ember dolga, ha már meg tudják mondani mi fáj, mi a baj. Sokkal hamarabb lehet mindent orvosolni.

Máté is egész jó gyerek ma, úgyhogy még ki is tudtam takcsizni a két gyerkőctől. Rendes manók Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Krisz,
Reginek jobbulást! Nekem van olyan állatkám (maci), aminek a belsejében van egy valami búzás zacsi, amit fel lehet melegíteni és olyan, mit a só. Ha gondolod, kölcsönadom.
Nekem is volt középfülgyulladásom januárban tán, akkor vettem és nagyon hasznos volt Kép

Szirom,
Csudi ez a Miksabuc Kép Epertéma: ha terhesség alatt ettél és nem lett tőle gondotok, szerintem most sem lenne. Én megpróbálnám először egy kicsivel, aztán növelném az adagot. És az én elméletem az, hogy ha nem volt rá allergiás, keresztallergénre sem a családban, akkor nem hiszem, hogy gond lesz egyelőre így, tejen keresztül. Manapság sok mindenre mondják, hogy allergizál, lassan semmit nem lehet enni Kép
Hát lehet, hogy csatlakozunk Ildihez, ha ő sem bánja és úgy alakul, de majd meglátjuk.

No, megyek teregetni.

H.

Kép
hanzika
 
 


Hanzi,
Köszi, apa vett a gyógyiban, "zsokésapit" Kép Szóval hasonló elven működő sapkát, nagyon édi benne, holnap teszek fel képet Kép

Jó, hogy témáztok az epren, én ma simán benyomtam vagy 20 dkg-t Kép

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Mindenki mondja, hogy az eper kényes téma szopikor, uhogy én meg úgy döntöttem, hogy amig nem gyön ki a kölök, hülyére eszem magam belőle, viszont igy sose tudom meg van e baj odabent tőleKép Csak sajna nem bírom, fagyi és eper, ez most nagyon megy.

Bébihordozó témát nagyon uncsi lenne elővenni?Kép vagy mondjátok meg ki mikor témázott rajt, és akkor visszaolvasom a régi hozzászólásokat. Igazából az érdekel mi alapján válasszak, drágát nem akarok, és amelikötöknek van, az milyen és bevált?

Ma voltam a dokinál, aszonta még csak puhul, de még mindig pár nap. Hát ennyit a szépen beígért korábban szülsz lányom, ne aggógy dumáról, jövöhéten már 28-aKép

Vigyázzatok a kis lurkókra, gyógyitgassátok őket türelemmel, soványoggyatok szépre, és irjatok sokatKép

Mici
mici
 
 


Sziasztok!

Kriszta! Tök jó, hogy Regi jobban van! És igen, képet kérjükKép

Mici, te mi a fenét keresel itt?Kép Én már azt hittem, rég megszültél. Mondjuk ha puhul, az jó. Én is jól túlmentem, de nekem nem is puhult, úgyhogy puhították, huhh... Végülis mikorra is vagy/voltál kiírva?
Hordozó: autós hordozóra gondolsz, vagy kengurura meg ilyesmire? Ha autósra, akkor Miksa abban utazott haza a kórházból, mi úgy kaptuk használtan egy kollégámtól, asszem Cosco a márkája. Jó tágas, de baromira nehéz bepattintani a talpába, mindig anyázunkKép Itthon is ült benne sokat, én az elejétől fogva bekötöttem, így most sincs hiszti az öv miatt. Aztán később kapott pihenőszéket. Másik hordozónk egy holland gyártmány van, vegyes érzelmekkel viseltetek iránta, mert Buckovics fekve nem nagyon szerette (0-5 hónapig ajánlott), de ülve (5-18 hónapig) csípi. Itt http://www.premaxx.com meg tudod nézni, meg valamikor én is raktam fel képet. Tán karácsony után, akkor kaptuk.

Hanzi! Ha őszinte akarok lenni, akkor egyszer rosszul lettem az epertől a terhességem alatt, de ehhez az is hozzátartozik, hogy mosatlanul ettem belőle, mert nem bírtam ki a zöldségestől hazáig a kocsibanKép És olyan jó esettKép Na aztán éjszaka volt minden, hányás, hasmenés, szédülés, világvége, feküdtem a fürdőszoba kövén, akkor döntöttem el, hogy kispapi mégiscsak bírni fogja a szülést, ha ezt kibírtaKép De később is ettem - mosva - epret, és akkor már kutya bajom nem volt. Az a baj, hogy ha valami kaja vagy ital necces, akkor én már nem eszem vagy iszom meg jóízűen, hanem problémázok meg lelkifurdim van. Nem merek egy pohár bort vagy sört se rendesen meginni, pedig ha Buckót este letettem, akkor már csak reggel 7-8 körül szopizik legközelebb. És így sosem tudom követni a hangulatot (már ha van itt valakiKép)

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Húú, még valami! Hanzika, régebben ajánlottál nekem egy babakajás linket, én el is tettem a kedvencek közé, de mostanra nem létezővé vált az oldal. Így most nincs meg nekem a Kismama táblázata, az otlettry pedig azért elég szigorú. Nem tudjátok, hol találom meg?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Mici!

Nekünk is kapott, hazsnált volt az első ülés. maxi cosi 0-10 kg-ig, de régebbi fajta volt. Mi szerettük, d emivel még az előző szabvány volt ezért eladtam kemény 3000 Ft-ért mikor Emma kinőtte, ha lezs még baba pár év múlva addigra az már ősréginek számított volna. Ami nekem hiányzott róla az a napfénytető, mert ezen nem volt és mindíg Emam szemébe sütött anap és mindneféle pelenkákat lógattunk rá. nameg a fejszűkítő is hiányzott, de azt vettem bele külön, ha rám hallgatsz nem kell belőle a legdrágább, valahola középút, szóval nem is a legolcsóbb, merta zok között van elég ócska. Szerintem megfizethető a brevi, cam, chicco.
Nekünk a következő méretű ülésből pl brevi van, 17 ezerért vettük és szerintem van olyna jó mint az 50ezres híres römer. Kényelmileg tuti jobb is, biztonságilag pedig szerintem ugynaott van kb, legalábbis a gépészmérnök férjem (ráadásul autótechnikásKép) esküszik rá hogy jelentős különbség nem lehet ezek között za ülések között, legfeljebb amik "nekem most nem jut eszembe milyen, d emás anyagból vannak", de azok szerinte kb 100 e Ft-ba kerülnek.
Úgyhoyg nálunk nincs extre ülés. A nagyobbaknál azért az oldalvédelmere figyeltünk, a brevi-nek szerintem az is nagyon jó, de pl ilyne parktijerben meg hasonló helyn láttam már elég gagyit.
Kicsit zagyva lettem, összefoglalva, szerintem egy mgbízható márkájű, de középkategóriás árú ülés bőven megteszi.
Most jut eszembe, barátnőmék abc designe hordozót vettek és az se volt túl drága.

Ha a téma kengurú lenne: én utáltam mindne féle változatát, párzsor hazsnáltam de nekem is és a gyereknek is rossz volt.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Igen autosüléses hordozora gondoltam, bocsi. Köszi a leírtakat. Már egy két helyen körülnéztünk, és hát tényleg árban aztán van különbség, de asszem maradunk a 14-15e ftosnál, bár ezeknek ugy nagyon nevük nincs, de nem tudnak kevesebbet a 10e fttal drágábbnál, uhogy 9 hónapig megteszi. Meg aztán mennyit utazhatok egy csemecsővel, szerintem havonta max. pár alkalom, meg egy két óra benneülés hetente. Szóval rábeszéltem magamKép Kenguru helyett meg majd olyan kendőt szeretnék, az olyan barátságos darabnak láccik.
Szerintetek ha egy kb 2cm hosszú "takony"szerű a végén kicsit pirosas egybefüggő darab dolog jött ki belőlem, az már a nyákdugó? Ez volt tegnap, meg ma reggel. Ugyanins fognincs hogy kell kinéznie, és ha igen, akkor most mi van?Kép Nekem már sose lesz gyerekem, csak jelek meg jóslatok?Kép
mici
 
 


Sziasztok!

Mici,
Bár én sose láttam az enyémet, de a leírásod alapján az a nyákdugó Kép Úgyhogy hajrá! Kép

Regi már jobban van, szerencsére két napja nem fájlalja a fülét, viszont olyan, mintha néha nem hallana Kép Remélem, ez átmeneti csak...
Máté tegnap kapott a tyúkhusilevesből friss sárgarépát, hát látni kellett volna, hogy tátogott, bezzeg az üveges nem ment ennyire Kép Ma szép narisárga volt a kaki is tőle Kép

Na, és akkor itt van Regi zsoké-képe, meg egy kép öcskösről is Kép

Kép

Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sietek, de azér mondom: Mici, az tutira a nyákdugó, én láttam az enyémetKép Igaz, a doki bácsi kezébe akadt az egyik magzatvízvizsgálatnál, nem magától távozott. Úgyhogy most már lesz gyereked rövidesenKép

Kriszta! Tündériek a csemeték, boldog kissrácok, az jön le a képekből! És ez tök jóKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Mici!

Én sme látam nyákdugót, tekintve hogy 0 cm-el tágulásal mentem szülni, de szerintem az volt. Viszont volt itt aneten aki még ezután 1 héttels zült, d evolt aki máésnap. Úgyhoyg hajrá!

Ülés: brevit néztétek? nem tudom mennyi, de ha a 0-18-as ülése olyna 20 e, akkor nem hiszem hogy a 0-13-as olyna sok lenne. Bár sose néztem.
Emmaának 10 hónaposan cseréltük le az ülését.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Jó lüke vagyok, pont azt felejtettem el írni, amitől tegnap óta el vagyunk ájulva: Buckovics felül egyedülKép És nem csak egyszer, szépen gyakorolja is a dolgot! És gügyög is, olyan aranyosan, hogy meg kell zabálniKép A macskát különösen figyelgeti, majd kiesik az etetőszékéből, és olyankor mindig mondom neki, hogy ő a Béla cica. Namost olyan elszántan ismételgeti, hogy Bbbbb, hogy én tudatosnak gondolom. Lehet ez, lányok? Csak úgy nem mondja, kizárólag akkor, ha meglátja a macskát.

Kriszta! Az előbb átfutottam azon a soron, hogy olyan, mint ha nem hallana Regi néha. Emlékeim szerint egy fülgyuszi után ez tök normális, nekem felnőttként is többször volt, hogy úgy éreztem, mint ha be lenne dugulva a fülem, de napokig ám. És most nézem Máté kiságyát, háát nagyon vagány, egyedi!Kép

Hanzika! Rendben hazaértetek? Úgy sajnálom, hogy Marcust megijesztette, hogy az ember felemelte őt! Bizisten csípni szokták a kiskölykök, remélem, hogy csak annyi volt, hogy Marcus fáradt volt már és éhes.

Nildikó! Attól, hogy Hanzika elvitte a kabátkát, ti még ugyanúgy kijöhettek, ha van kedvetek! Én örülnék nekiKép

Manó! Igaz, hogy a Brevit háttal is be lehet kötni? Meg dönthető is? Mi egyelőre csak eszelünk a gyerekülésen, de ugye kell majd venni másikat. Én mondjuk néztem a Concord Trimaxot, ami nem olcsó, de 8-36 kg-ig van, csak a nagyobb kölyköknek már le kell szerelni a háttámlát. Így viszont nem kettőt, hanem csak egyet kéne venni. Viszont az ember azt mondja, hogy ami 0-tól 200 kg-ig jó (kis túlzássalKép), az igazán senkinek sem jó. Olyan, mint a 2in1 samponban, se samponnak, se balzsamnak nem igazán jó.

Mici! Nagyon nagy drukk! Felhívtad a doktort? Naés arra nem válaszoltál, hogy honnan tudjuk meg, ha megvan a babátok?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,

Nagyon ügyes Miksa! Szerintem ilyenkor már simán tudatos, hiszen már 7 hónapos, és egy éves korukra már rengeteg szót tudnak!!!

Az üléssel kapcsiban megegyezik a pároddal a véleményünk. Reginek is most vesszük még csak meg a legnagyobbat, én is Concordot szeretnék, a tesztek alapján az tűnik a legbiztibbnek. A 9-18 kg-sunk CAM volt (ill még az), és nagyon szeretem. Nehezen tudom elképzelni a legnagyobb méretűben a Reginél kisebbeket, még őt is nehezen Kép Úgyhogy szerintem megéri kivárni, végülis Reginek 8 hónapos korától van a mostani, és lassan 3 és fél éves lesz, mire lecseréljük.

A kiságyunk szerintem is egyedi, még soha nem láttam másnak ilyet, még Reginek is használtan vettük ismerőstől, úgyhogy nagyon jól bírja! Kép És olyan kis vidám a színeivel Kép
Viszont mindig meg akarom jegyezni, hogy a ti szopis párnátok ugyanolyan huzatú, mint a mi ágyneműnk (vagyis Matyié) Kép
Tényleg, ti még használjátok a párnát? Mert -igaz, hogy nekünk a kifli alakú van- már Máténak meg nekem elég kényelmetlen, nem használom vagy egy jó hónapja Kép Pedig úgy szerettem.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Hát egyéb "panasz" nincs, uhogy nem hivtam a dokit, mert tényleg semmi, de semmi jel nincs mellé, szóval várok. Babaülésen túl vagyunk, szót se rólaKép Ha szülök, uram ír egy üzit.

Mici
mici
 
 


Sziasztok!

Szirom,
Mielőtt elfelejtem:
http://web.axelero.hu/ddalia/babaindex/
És rendben hazaértünk Kép Mihelyt beültünk a kocsiba, Marcus abbahagyta a nyöszögést, de a biztonság kedvéért a kompon megetettem. Meg is ette, mire átértünk Kép És aludt volna aztán egész reggelig, ha nem hurcolgatjuk fel - így aztán volt vagy fél 10, mire bealudt és aludt reggel 7-ig. Vagyis hagyott minket addig aludni, ritka alkalom Kép

Krisz,
Csúcs skacok Kép Nem hallás lehet a fülgyuszitól, nekem is volt. Dávidnak meg tudom, hogy nem ürült jól a füle, neki aztán beültettek kanült és azzal megjavult. Ha átmeneti és most vetted csak észre és nem állandó lesz, nem kell aggódni Kép

Mici,
Én egy héttel a nyákdugó után szültem. Addig vérezgettem és ez a nyákos vacak egy hétig távozgatott. De egy hétre rá már több, mint 2 cm-re nyitva voltam Kép

Ülés: nekünk autós hordozóból egy használt Jackoo van. Állítólag a Mária nagykerben lehet kapni kb. 9-10e Ft-ért. Én szeretem és igazából nem használod tovább, mint 9-10 hónap, ezért tán nem érdemes extra hiperszupert kapni. Meg aztán érdemes bepróbálni, mert van olyan, hogy nem lehet akárhová (akár előre, akár hátra bekötni). Ha jól tudom, ilyen pl. Ildiék Römer-je, amit csak előre tudnak bekötni, hátul nem elég hosszú a kocsiban az öv. A miénkhez volt újszülött szűkítő is, meg napvédő is.
Aztán, mikor kinőljük, vagy megszületik az unokatesó (aug), akkor olyan ülés lesz, mint Krisztocséknál Reginek. Bár ez már újszülött kortól használható lenne, de én az autóst egyelőre kényelmesebbnek tartom (főleg, hogy emeletről kell levinni a picit).

Ma volt a keresztelő, Marcus tök jól bírta, bár nyűgösködött a keresztanyja kezében a végén Kép Aztán meg az apai nagyapa és apája elvitték sétálni. Persze nyűgi volt, mert mivel 7-kor evett, 10-kor kellett volna, amikor meg már kezdődött a mise. Így rohanós etetés volt előtte, mert persze 3/4 9-kor bealudt egy 3/4 órácskára.

Aztán itthon volt hidegtál, meg anya csinált töltött kápit, husilevest. Marcus is élvezkedett, be is aludt egy órára. Persze korán fel is kelt, így este fél 8-kor már beájult a kajába.

Most meg megyek romokat takarítani, teregetni, meg vasalni, mert nincs egy tiszta, vasalt pelusunk sem.

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Az a kisebb baj, ha nincs vasalt pelus, de hogy már az embernek vasalt inge se nagyon van, az gázKép Holnap most már tutira vasalok. Köszi a linket! Közben találtam még cikket gluténról, a Baba magazin egyértelműen azt írja, hogy ne adjuk 6 hós kortól, inkább később, a Kismama szerint semmit sem lehet nyerni vele, ha később adjuk, úgyhogy mehet 6 hótól. Ezek a szakemberek, a földbe süllyednék a helyükben, hát legalább hasonlót állítanának! Asszem valami pehellyel megpróbáljuk azért óvatosan. Ma különben kapott Miksa brokkolis pulykát, és nagyon bejött neki. Brokkolit most kapott először. Tényleg, te adtál már valamit Marcus kezébe rágcsálni? Vagy valami darabosabb kaját, nem csak teljesen pépeset?

Kriszta! Mi még használjuk a párnát, mert ez nincs keményre tömre, így nagyon kényelmes. Valami kis golyócskák vannak benne. Különben az embertől kaptuk kariraKép

Mici! Azér én drukkolok, rád fér, hidd elKép Bár nem akarlak ijesztgetni, véletlenül seKép

Többiek, merre vagytok? Mese, Marycus, Ildi?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom!

Szerintem si iagaza vana férjednek, én is így hallottam, ezért vettünk 0-18-ast. és szerintem is bőven ráérünk majd 3 éves koar körül újat venni. A 0-18-asokat elvileg mindet be lehet kötni háttla, de gyakorlatban mi nem próbáltuk, Emma 10 hónapos volt mikor ezt kapta és 9,5 kg, és mi egyből rendesen kötöttük be, azt írták 10 kg-tól lehet. Szerintem háttal elég furán nézne ki, legalábbis ez a brevi, mert nagyon magas. És dönthető is, mondjuk úgy tudom ez is igaz mindne 0-18-asra. Én nem mondom hogy ennél nincs jobb ülés, de az árkategóriájában nagyon jó szerintem. Mi is még a cam-et néztük, d ezatán úgy döntöttünka brevinek jobb az oldalvédelme. Ha most evnnék még a chicco-t nézném meg a brendonban. állítólag az is olyan 30 körül van és van kihúzható lábtartója, és akkor nem lóg kb 2 éves korátóla lába. A bervi Emmának még épp tartja a lábát, de pl a römerről már most lelóg. Nekünk van még egy no mame ülésünk is, ez van az autóban állandóra, mert ezért nem törik fel, és ha valahol felvezs minket a férjem mégis van mibe ültetni a gyereket. A bervi a lakásban van, ha együtt indulunk vagy ha tudjuk hogy jön értünk akkor hazsnáljuk. A no name sokkal kénylemtlenebb, erról lelóga lába és a legalsó pozícióban is jobban hanyatt van dőlve minta brevi-ben, és ezt már ha nem alszik nem annyira csípi. Amiért még szertem a bervit az az hogy jó magas, és Emma elég magas gyerkőcnek számít, és szélességre is tágas.

Én következőnek (majd 3 éves kora körül) olyna ülést akarok majd venni ami 18-36 kg-ig van, akkor már szerintem felesleges 9-36-ig jó ülést venni, és gíy olcsóbb is lesz. A nestlé pontokkal lehetne concord ülést kapni, ha összegyűlik annyi pontunk akkor esetleg lesz concordunk, de még 70 pont hiányzik kb, szóval nem hsizemKép De lehet hogy akkor is elanám, mert olcsóbban kapok egy 18-36-os ülést.Kép

Hanzi!

Gratulálok a kerezstelőhöz!

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hétvégén anyóséknál voltunk, péntekenként pedig most már rendszeresen jönnek a sógoromék babázni. Ez azt jelenti, hogy csak a szopiztatás az én dolgom. Ilyenkor pihizek, ők meg élvezkednek!

Autósülés.
Nekünk mint Hanzi is írta Römer van. Az utazásaink miatt mindenképpen jót akartunk venni. De ami hiba volt, két csúcsmodell közül azért a Römert, s ezzel a drágábbat választottuk, mert volt fejszűkítője. No ezt a fejszűkítőt a mi magas fiunk olyan gyorsan kinőtte, hogy gyakorlatilag csak a kórházból hazajövet fért bele rendesen. Úgyhogy megúszhattuk volna olcsóbban is. Az öv problémánkat pedig már Hanzi említette. Azt viszont nem tudom,hogy csak a Römer nem fér be, vagy semmisem a hátsó ülésre?! De az is lehet, hogy ez Daewoo hibája.

Szirom,
azt még nem tudom, hogy így is kimegyünk-e, de ha igen akkor K, Sze, vagy Csü csak az esélyes. Szerintem is tudatos a macska jelzés, s gratula Miksához!!

Kriszta,
igen, már van tuti uticél. Augusztusban megyünk egy hétre a sógoromékkal Horvátországba.

Ildikó
nildikoka
 
 


Ildi,
A miénk befér hátra, hol középen van, hol a szélen. Ha középen van, jól elszórakoztatják egymást Regivel Kép
Ráadásul én úgy tudom, hogy olyan kocsiba, ahol légzsák van az anyósülésnél, nem szabad betenni a hordozót...

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Krisz,

Attól függ, hogy ki lehet-e kapcsolni a légzsák funkciót vagy sem. Pl. a Citroenben igen, a REnault-ban nem...

H.

Kép
hanzika
 
 


Sziazstok!

Ildi!

nekem is elöl volt Emma amíga hordozót hazsnáltuk. Igaz nekünk akkor még egy ócska skodánk volt és hátul csak egy beszerelt nem si autómata öv volt, és az nem érte be. A mostani kocsinkat meg már akkor vettük amikro z új ülés volt.
Érdekes ez a fejszűkítő, mi nagyon sokáig használtuk, igaz én külön vettem, így az feljebb húzható volt, nem rögzített. Én csak nerég vettem ki neki, még a 0-18-as ülésben is sokáig használtuk. Most már nyaktámaszunk van ha elalszik.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hát mi nem haladunk előre, ami a hiszti csökkenését illeti. Azért is nem jöttem eddig, mert Vikó hihetetlenül nyügi, ha lehet még nyügibb, mint eddig, ami már csúcs szerintem simán a rekordok könyvében kellene lennie. A dokinő mondta, hogy mi van, ha hagyom sírni, hát már korábban is próbáltuk, de ő bírta tovább, gondoltam most is megpróbálom, hátha változott valami. Hát semmi, még most is ő nyer. 3/4 óráig bírtam, majd felvettem, megnyugodott, meg vigyorgott is kb. 3 percig, aztán újra a nekem semmi se jó történet folytatódott. Vártam még kicsit, aztán újra próbálkoztam az evéssel, lenyelt 3-4 kanál paradicsomos krumplit és elaludt az etetőszékben. Most alszik, végre. Szerintem az a baj, hogy hulla fáradt és nem tud elaludni, de sehogy, se kézben, se az ágyában, a babakocsiba ha itthon beteszem azonnal üvölt, úgyhogy azt már ki se érdemes próbálni. Hihetetlen, bezzeg, ha elmegyünk valahová... ott előadja a legjobb gyerek a világon sztorit. Mondjuk ez még a jobbik változat, ott is üvölthetne, meg hisztizhetne.
Tök jó nektek, hogy nem ilyen nyügis gyerkőcötök van.

Kriszta:
Nagyon aranyosak a képen a picúrok. Remélem Regi jól van már.

Szirom:
Csatlakozom Ildihez, én is gratulálok Miksához! Szerintem is tudatos ez a Bbbb... és tuti a macsekról szól. Vikónak a HééBBá a szavajárása. Bár egyszer mikor sokat mondtuk neki vissza, akkor Háo-BBá lett belőle. Reggelenként ha betesszük az ágyunkba, akkor mindig mondja. Lehet, hogy ez is jelent valamit, mert csak reggel mondja a mi ágyunkban. Van még a Gli-gli, ami valami jót jelent, mert ha visszamondjuk neki, mindig vigyorog. A gaj-gaj akkor van, amikor az ujja a szájában van, a hügü pedig a cuminak szól. Ezeket nem tudom, hogy tudatosak-e vagy csak így jön ki a hang a szájából, miközben rágcsálja a cumit, vagy az ujját. De a ti macsekosotok az szerintem ennél sokkal tudatosabb dolog, főleg, ha csak a macsinál mondja.
Az álldogálás nálunk is hasonlóan megyeget, a múltkor megkapaszkodott a játékállványban és egyedül álldogált. Az üldögélés is megy, csak állandóan fel akar állni és abból pofiraesés van mindig, akkor kattogni kezd, míg rá nem jön, hogy tulkép ő már meg tud fordulni, akkor megfordul, úgy már csak az a gondja, hogy nem áll, amiért ugye ez az egész történt. A mászásról viszont hallani sem akar, minthogy a hasonfekvés az utálatos dolgok közé tartozik, így a mászást már eleve elveti, ő menni akar, hiába mondjuk neki, hogy a dokinéni is megmondta: "Te még nem tudsz menni." Nem akarja elhinni, és addig kattog, meg nyekereg, amíg segítünk neki felállni és persze tartjuk. Csakhát ez fárasztó dolog.

Mici:
Az autósülés táma azt hiszem ki lett vesézve és nem is nagyon tudok mit hozzátenni, főleg, hogy mi teljesen noname-t vettünk, tizenakárhány ezer Ft-ért. Egyébként elégedettek vagyunk vele, Vikó szeret benne ülni, bekötni se vészes, csak a Szuzuki biztonsági öve éphogy átéri, ja és csak én vezethetek, mert, ha hátratoljuk az ülést, akkor már nemigen fér be. Volt benne újszülött rész is, amit mi lévén, hogy Vikó kicsi súllyal született jó sokáig használtunk. Amit még néztünk, hogy ne legyen túl nehéz, mert nem könnyű a cipelése, hátmég ha benne van a manó is. Ami most gond, hogy most, hogy már melegebb van, Vikónak nagyon melege van benne, nem tudom, hogy más hordozóknál ez hogy van.
Kenguru. Én kaptam ajándékutalványt a cégemtől, mikor eljöttem és abból vettünk egy Chicho márkájút. Lehet benne fektetni, valamint előre is nézhet benne, meg a felém is üldögélhet benne. Szerintem nagyon jó, és biztonságos is, és Vikó nagyon szeret benne lenni. Csak akkor nem olyan jó, ha ülve elalszik benne, mert akkor szerintem kényelmetlen neki, bár nagyon jól alszik benne. Az egyetlen gond vele, hogy nagyon drága. Ja, és hát nekem már a 6 kg-os Vikót is nehéz hosszútávon cipelni benne. Vásárolni meg egyenesen lehetetlen vele, mert a kezemmel alig érem át. Egyedül a postára szoktam azzal menni, de kűzdök nagyon, pl. az aláírásnál a néni szokta nekem a papírt tartani, mert nem érem el... De még mindig könnyebb benne cuccolni, mint kézben vinni. Nálunk a babakocsi alapfelszereléséhez tartozik, mert Vikó nem mindig szereti a babakocsit. Olyankor be a kenguruba, nézelődik, majd mikor elaludt, akkor vissza a babakocsiba.

Ildi:
Tök jó ez a Horvátország dolog, én még nem mernék Vikóval ilyen hosszú útra elmenni. Jó utazást és pihenést nektek, már így előre is!

Hanzika:
Gratulálok a keresztelőhöz!

Na, azt hiszem jó sokat írtam most mennem kell. Mindenkinek jó babázást!

Marycus
marycus
 
 


Marycus!

A rwkordok könyvébe én kerülök Emmával! Kép Hoyg megnyugtassalak még mindgí nem nőtte ki, szóval szerintem jobb ha hosszú távon erre rendezkedtek be, ameliyk gyerek ilyne az sokáig ilyen. majd akkor növik ki, ha eljön az a korzsak hogy magamra csukom az ajtót sé hagyj békén. Mi is zat hittük majd ha ül, majd ha mászik, majd ha jár, most épp a majd ha beszél a sláger, de nem, a hsizti marad!

Mindne autósülésbe beizzadnak, sajnos. Én egy szál bodyban +nadrág szoktam autóztatni, de még úgy is izzad. Miért a vezető mögé kötöd Vikit? A másik oldalra is lehet, sőt, még biztonságosabb is. Az tény hogy az anyósülsé a legvezsélyesebb, d ecsak frontális ütközésnél, ha oldalról jönnek beléd akkor valószínűbba vezető felöli oldal, tehát hátul a jobb oldal biztonságosabb. cska arról jutott ezsembe hogy írtad hoyg emiatt vezetsz te.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


ja, és mint már egyzser írtam, én kipróbáltama sírni hagyást, teljes deprezzsiómbam, és 10 órán át üvöltött, szóval én azóta nem hiszek a módszerben. Legalábbis akartos gyereknél nemműködik. Nekem is azt mondják én kényztettem el, mert nem hagytam sírni, csak kai vele volt folymatosna tudja hogy ez nem így van. ma reggel is olyna hiszti volt, hogy le sme mesélem., meg péntek délután. Mert kitalál valamit, és ha nem teljesül azon pillnatban akkor elvezsíti a fejét és akkor nem ért semmit, nem hallgat meg semmit. Kitombolja megát, aztán megy mindne tovább.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hol is kezdjem...mert most tök jó sok hozzászólás voltKép Mindenkinek köszi a Miksadicséreteket, dagad a májam, noKép Főleg, hogy ma kihúzta önállóan élete első fiókját is. Jó bazi nagy, nem is tudom, hogy csinálta. Ölben ülve az íróasztalfiókot már rángatta máskor is, de az sokkal könnyebb. Jó, jó tudom, ennek később nem fogok annyira örülni.

Hanzika! Jó nagy bunkó voltam, hogy nem gratuláltam az immáron megkeresztelt Marcusnak, szóval óriási gratulaKép A légzsákkal igazad van, nálunk is úgy van, hogy az én kocsimon ki lehet kapcsolni, az emberén meg nem.

Marycus! Az az igazság, hogy néha én is úgy érzem, hogy bolondokházába kerülök, mert Miksa mellett egy pillanatra sem lehet még félrenézni sem, de aztán mindig megvigasztalom magam, hogy örülhetek, hogy ilyen érdeklődő, eleven kissrácunk van. Meg hisztizni is tud, és semmi se jó időnként, ha leteszem azért ordít, ha felveszem, akkor meg csak forgolódik, feszíti magát, meg nem ülne egy kicsit sem, de mi úgy vesszük, hogy a gyerekek ilyenek, készpasszKép Hason lenni Miksa is utált annak idején, de mi programszerűen minden nap szépen hasra tettük néhány percre, aztán valahogy megszokta, és amikor erősebb lett, akkor már használta is a pozíciót. Ja, és mostanában napközben belealszik a szopiba, de ha leteszem azonnal nyüszít, hát ez eddig nem volt divat.

Ildikó! Csak ismételni tudom, hogy mi itthon vagyunkKép Kriszta, Manó, ti nem jöttök Ildiékkel egyidőben ki? Meg persze a többiek is, őket csak azért emeltem ki, mert még nem si taliztunk!

Mi is gondolkodtunk Horvátországban, a gyerekdokit meg is kérdeztük, szerinte tök nyugodtan menjünk, de valószínűleg inkább a Balcsit választjuk. Ott sem voltunk évek óta, aztán ha meg lenne valami, akkor mégiscsak itthon vagyunk. Északi part, horgászat, fürcsi (ha lefogyokKép)...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Apukája vigyáz most Vikóra, de most is be nem áll a szája. Aludt vagy 10 percet...

Szirom:
Tulképpen mi is örülünk annak, hogy nem egy sülthal Vikó, csak már időnként sok belőle. Az elalszik szopi közben, de ha leteszik azonnal elkerekedik a szeme, sír az nálunk már mióta hazahoztuk szokás. Most az a legújjabb, hogyha nagyon álmos vagy nagyon éhes, akkor kerekperec elutasítja a mellemet. Síkítani kezd és vergődik, ha szopiztatni akarom. Olyankor csak a tápit hajlandó elfogadni. Letenni evés nélkül lehetetlen, viszont a szopi az nem megy. Talán az a gond, hogy nem elég folyamatosan és azonnal ömlik a szájába a tej, de ez mindig is így volt. Ezért is volt mindig nehéz szoptatnom, még az a csoda szerintem, hogy eddig főleg anyatejet kapott. Még most is kb. a fele anyatej, de egyre kevésbé hajlandó szopizni. A reggel, illetve időnként ha felébred hajnalban, az még működik, néha a délelőtt vagy egy délutáni szopi még rendben van, de az esti az kész katasztrófa. Azért dicséret is jár neki, mert tegnap nagyon aranyos volt és még szopizni is hajlandó volt és már 9-kor durmolt az ágyikójában tápi nélkül. Mondjuk 5 körül kelt, amire számítottam is, hiszen tutira biztos voltam, hogy a tejcsi nem elég neki reggelig, de szopizott és visszaaludt. Szóval azért akadnak ilyen esetek is. Bár több lenne belőle.

Ja, a múltkor kimaradt, hogy nálunk is nagyon megy az újság, távirányító, mobiltelefon. Nem tudom mi lehet, benne, de Zoli kollégái is mind mondják, hogy náluk is ezek voltak a slágerek. Szinte mindegyik cserélte a mobilját, mire 1 éves lett a gyerek. Nekünk ez nem célunk, meg mégiscsak piszkosak ezek a dolgok az újságról nem is beszélve. De még nem tudtunk kitalálni helyetük semmit, mert Vikónak csak ezek kellenek, ha a látóterébe kerülnek. Így sem tudom hogy lehet őket megóvni a szájfertőzéstől. Itthon még csak-csak próbál vigyázni az ember, de ha elmegyünk, szinte mindenkit és mindent megkóstol, amit én felettébb utálok, dehát, ha nem az én kezemben van nehéz mindezt megakadályozni. Mindig szólok miatta, de néha már úgy érzem a fenébe kívánnak, pedighát az én, vagyis a mi gyerekünk és csak beleszólhatok már, hogy mit csinálnak vele, nem? Ti hogy viszonyultok ezekhez a dolgokhoz? Vikónak már volt egy csúnya pattanásszerű valami az arcocskáján tuti emiatt, vagy 3 nap kellett mire meggyógyult.

Már alig várjuk, hogy Vikó biztonságosan üljön és elérje a megfelelő magasságot és súlyt. Akkor kap egy bringaülést, meg egy háti hordozót, mert mi imádunk kerekezni, meg kirándulni. Van egy tandem bringánk, amit még alig használtunk, mert miután megvettük 1 hónapra rá kiderült, hogy Vikó a hasamban van és engem a doki szigorúan eltiltott a kerekezéstől, talán, mert már akkor is szorulgatott a hasam. Vannak ezek a bringa után köthető gyerekhordozók, de ha mi azt a tandem után kötjük, akkor már kamionos jogsi kellene hozzá, ráadásul így se semmi vele befordulni, hátmég akkor, meg azért mégiscsak a bringa mögött van, nem látjuk mi van vele, így meg kettőnk közé felszereljük az ülést, még a szél sem éri. Nekünk így valszeg őszre tolódik a pihenés. De lehet, hogy azért nyárra is kitalálunk valamit. Jó lenne...

Manó:
Nem tudom hogy alakult nálunk ez a vezető ülés mögé tétel, talán mert ha Zoli vezet és én hátul ülök, akkor mégiscsak jobban tudunk egymáshoz szólni. Egyébként a Szuzukival általában csak akkor megyek, ha egyedül viszem valahová, az anyósülésre a légzsák miatt nem tehetem, nem kikapcsolható. Hátul meg technikai okokból kényelmesebb a bal oldalra betenni, mert a garázsban ott férek jobban hozzá, kiállni meg nem szeretek mielőtt betenném Vikót, mert mindig bennt felejtek valamit és bár nálunk a kutya se jár, azért mégsem hagyom egyedül még egy percre sem az utcán a kocsiban. Zolinak van egy szolgálati nagy batár kombi Toyotája és ha együtt megyünk azzal megyünk és mindig ő vezet, én hátul a gyerekkel, na abba elfér a hordozó, de ott is a vezető ülés mögött van a hordozó.
Üvöltés: nem semmi a 10 óra, hogy bírtad idegekkel? Nem lett semmi baja? Mondjuk Vikó is most hogy 3/4 órát üvöltettem olyan volt mint a rák, de kb 5 percnyi hüppögés maradt belőle, még a kisírt szemek is csak max 10 percig mutatták a sírást, bezzeg ha én sírok 2 percet, még másnap is dagadtak a szemeim. És még a nevetés is belefért neki, mintha mi se történt volna. Érdekesen vannak összerakva ezek a manók.

Na, megyek megmentem Zolit Vikótól, mert nagyon harsonázik. Mindenkinek jó babázást!

Marycus
marycus
 
 


Marycus!

Jó eza szájfertőzés dologKép Tényleg nem tudom mi az oka, de egy biztos, nálunk sosem volt szájfertőzése Emmának, pedig abszolút nem figyletem ilyna dolgokra. Pl nálunk kicsi korától széttéphetta az újságot, a telefonom már nálunk is kukaKép, bedöglött, a kutyámmal nyalják, falják egymást, pediga kutya ugya za utcán sétál, bár sima vízzel le szoktam mosni ha fekjövünk. De simán megnyalja Emmát, sőt volt hogy együtt ettek, mert mire észrevettük már Emma adott a kajcsijából Borinak és aztán folytatat jóízűen ő, és nekem se időm se nergiám 2 percenként mosni a kezét, ahányszor hozzányúl. Az utcán is esik-el, fogdossa a földet, kavicsokat, füvet szed, a homokozóba 10 hónapos kora óta lejárunk, merts zereti. ha hazjövünk akkor mos kezet. Úgyhoyg szerintem ezen kár izgulni, úgyse tudod megakadályozni hogy felfedezze a világot. Ja, és nálunka játzsócsoportban ugye az is elkerülhetetlen hogy egymás után vegyék szájukba a játékokat. De még ott sem sikerült szájpenészt ttalálnunkKép

Ennek ellénre én is tudok olyna babát kainek volt szájpenésze, pedig lehet hoyg amúgy sterilebben vaolt tartva mint Emma. Egyébként érdekes, de én meg az üvegeit mai napig sterilizálom, nekem meg ez a mániámKép Sőt, 1 éves koráig forraltam nekia vizet.

Üvöltés: nem lett semmi baj. ne úgy képzeld hogy 10 órát folymatosan üvöltött, 5 percekre belelaudt. Azért hagytam mert iszonyatosan depreszzió voltam már, egyedül voltam és mindíg mindnkitől azt hallottam hogy azért van mindíg ölben, mert mi elkaptajuk. hagyja sírni sé akkro majd rájön hogy nincs értelme. A gyerekorvos is ezt mondta. És egyébként láttam olyan babát akinél ez tényleg működött. de Emma ritka akaratosan született. Kép De ő olyna baba volt hogy ha nem volt ölben folymataosna sírt. iszonyat volt. Egyébként baja nem lett, csak nehezen nyugodott meg, jutalomként ez után akkor is srít aznap amikopr ölbe vettük. Én egyébként vele együtt bőgtem, szóval amikro a férjem hazajöttegy bömbölő gyereket és egy bömbölő feleséget találta, a,ki azt hajtogatta hogy ez a gyerek tuti nem normális hogy nem úgy működik mint ahogy mondták.Kép Második gyereknél már tudnám értékelni ezt az időszakot, amikor semmi más baja nincs csak az hogy vegyem fel és akkor alszik. De ezt csak utólag tudom milyne egyszerű is lett volna.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Csak egy gyors kérdés...

Manó,
Te írtál anno valamit a Graco City Sportról, ugyi? Megosztanád velem mégegyszer? Kép Úgy néz ki, kocsicsere lesz Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Nahát még a lábamon is van a Sinlacból... Kb. 3/4 óráig tartott Buckovics vacsorája, mert most nem üveges gyümipépet kapott a Sinlacba, hanem almát. Ami egyébként nem kell neki üvegreszelőn lereszelve, nem kell darabban sem, mármint fogat reszelgetni, levét szívogatni. Így megpároltam, pépesítettem, és bele a Sinlacba, hát nem könnyen, de lecsúszott. Kicsit azért darabos maradt, azért nyammogott asszem ennyit vele Miksa. Dehát olyan ciki, hogy csak üveges kaját hajlandó enni... meg nem is olcsó, de erre az ember azt mondta, hogy a macskakaja is pont ennyi, úgyhogy...

Marycus! Szívesen megnéznélek benneteket tandem bicajjal, a bicajon pedig VikócávalKép
Rágás: én nem nagyon kerültem még olyan helyzetbe, hogy szólnom kelljen emiatt. De az is biztos, hogy mindent megfogdos Miksa, és ha még nem is venné a szájába, a kezét aztán mégiscsak bedugja, úgyhogy asszem mindegy isKép Állítólag bizonyos mennyiségű koszt meg kell enniük, na jó, azért némileg ellenőrzötten.

Manó! Írtad a vízforralást, szerinted a babavizet meddig kell forralni? Mi azt használunk, mert nálunk nincs vezetékes víz, hanem kút meg szivattyú. Bevizsgáltattuk, határon belül van a nitráttartalam, de nem a kiváló, hanem ha jól emlékszem elfogadható besorolású a minősége. Ezért inkább Miksának babavizet veszünk. Az van mondjuk ráírva, hogy újszülötteknek forralni kell. De azt nem vésték rá, hogy meddig ajánlják forralni. Én meg forralom mint állat, csak ugye így hűtögetni is kell.

Kriszta! csak nem új babakocsitok lesz?Kép De miért, és mit vesztek és mennyiért, tiszta izgiKép

Ui: Miksa épp kaksizik mellettem a székecskéjében, tiszta vörös a fejeKép De úgyis mindjárt megyünk úszni...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Szirom,
Igen, új lesz, vagyis használtan vesszük, de csak két hónapot használták, és még garis. Graco City Sport, már Reginél is ilyesmire vágytam, csak naívan azt hittem egy sinya esernyőkocsi megteszi majd. Ja, egy darabig úgy is volt, aztán jól szétesett Kép Szóval akkor megfogadtam, hogy valami szupi kiskocsit veszek a másodiknak. És hát mivel jön a nyár, és most is elutazunk Pünkösdkor Balcsira, ezért jön a csere. 2 kg-val könnyebb, mint a mostani, meg hát kisebb, viszont nagy bevásárlóhálója van, ami nekem lényeges szempont nagyon! Úgyhogy nyáron ezt a nyaralásokhoz meg kiruccanásokhoz könnyű lesz elpakolni, mert hiába egy hodály a kocsink, csak helyet foglal a mostani Kép
Úgyhogy boldogságos vagyok Kép Főleg, hogy ma kiderült, hogy egy barátnőm terhes a második babóval Kép Szóval most már két barinőm is babás Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Először is, Krisz, irigykedem!!!!! :P Mármint a babakocsi miatt! Nekem az igazi álmom a PP Aria, amilyet annó linkben átküldtél, azóta sincs olyan hülye, aki ilyentől szabadulna meg jó áron Kép

A másik hír, hogy Marcus beteg KépKépKép Reggel még semmi baja nem volt, délelőtt már lázasnak tűnt, de nem mértem, mert megetettem és mentünk sétálni. Délelőtt elvoltunk vérvételen nekem, meg fagyitejért a lánynál, ahonnan kaptuk. Remélem, hogy nem fertőztük meg őket Kép Meg ahogy Tomiékat sem!!!! Séta után mértem, akkor 38 volt, fél 8-kor meg fél kúp után 39.2 levonva Kép Most ment el nemrég az ügyeletes néni, azt mondta, hogy piros a torka és a mandulája Kép Valami vírus - de honnan (bár a sógornőm beteg már egy hete és vasárnap ugyebár ő is itt volt, mint keresztanya)? Ez a doki néni azt is mondta, hogy egy hétig nem igazán mehetünk közösségbe, levegőzni is csak akkor, ha már nem lázas... Szóval, meg vagyok áldva. Ráadásul hétvégén családi találkozó van Borsod megyében, Tállyán.

No, megyek, nyalogatom a sebeimet egy picit.

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom!

Én a babavizet cska akkor hazsnáltam ha anyósomékhoz mentünk, d ecsak kb 6 hónapos korától, mert hogy addig nem árultak ilyetKép Milyne véna lány, ugye?Kép Szóval énakkor már nem forraltam a babavizet. De itthona csapvizet azt igen. Egfyébként a barátnőmék vettek szentkirályi szénsavmentes ásványvizet és arra az van írva hogy már újszülöttnek sem kell forralni.

Kriszta!

Nekünk chicco ponee van. Legfeljebb úgy írhattam a garco citysportról hoyg za van még hasonló. Én amennyira láttam (bölcsiben van egy kislánynak) a lényege ugynaza a kettőnek, vska graco kicsit stabilabb kocsi, nagyobb a kosara picit és nem hajlik vissza állandóana párnája minta chicconakKép Viszont egy jó 10-el drágább is annál. Szóval szerintem jó kocsi, de a chicco sem rossz. És a chicco talán még könnyebb valamennyivel, 4,5 kg.

hanzi!

Bárhol elkaphatta, sajnos , ez ilyne dolog. Pla bölcsiben mondták hogy a csecsemő csoportban 30-ból 8 gyerek van bent. pedig azt gondolná az embre hogy május már nem olyna vészes.

Nálunk ma nagyon pocsék nap volt, a legrosszabb hoyg Emma letört egy üveg tálat és amíg azzal voltam elfoglalva hogy sz ő kezéből kiszedjem amaradékot, amit persze nem akart adni, addig a kuytám a törött szilánkok közül kievett egy kakós gabonapelyhet, így most nagyon izgulok hoyg nem legyen baja, remélem nem volt rjat szilánk. A férjem szerint ha volt, akkor kampec a kutyánakKépKépKép De hozzátetthogy szerinte nem nyalt be szilánkot mert érzi azt hogy az nem kaja. Cska mi van ha rá volt tapasva valami apró? ma délután történt, eddig semmit nem evttem észre, de gondolom csak holnap megy át rajta. Nem bocsájtom meg magamnak ha valami történik vele az én hibámbólKép Eddig minden üveg törésnél először őt helyeztem biztonságba, így sose volt gond, d emost ugye Emmával törődtem,ami érthető is, de akkor is bánt.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Hanzika! Szegény, szegény Marcus, jobbulást neki! Nem lehet, hogy csak a szél fújta meg vagy valami, bekapkodta a hideg levegőt, olyan cudar hideg, szeles idő volt a napokban! Persze ha a doktor vírust mond, akkor biztos az. És mit kapott rá?

Manó! Drukk a kutyádnak is! Én úgy tudom, hogy ha be is kap valami hülyeséget, de az beágyazódik a kajába, szóval valami körülveszi, akkor minden gond nélkül kijöhet a másik oldalon.
Most akkor forraljam a vizet vagy ne forraljam?Kép

Kriszta! Hát gratula az új kocsihoz! Kicsit irigy vagyok ilyenkorKép Mi nem veszünk másikat, mert ide a szigetre pont ez a batár Bergon a jó. Pont az előző napsütéskor nyáriasítottam, vagyis alakítottam át sportkocsivá. Ha megyünk valahová, akkor úgyis vagy az ember vonul Miksával büszkén a karjában, vagy a baby bag-ban üldögél, vagy az autóshordozó (mondjuk vásárláskor) Szóval nekünk sajnos nem kell másik kocsiKép

Vajon Mici megszült? Megint lesz pici babásunkKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Hanzi,
Hogy van Marcus? Kép

Manó,
És a kutyi? Biztos nem lesz semmi baja! Kép

Szirom,
Én is úgy örülök, mindegy, hogy mit, csak vegyünk Kép Kép Kép Á, nem, szóval tényleg olyan régi vágyam volt egy ilyen kocsi, és olyan jó, hogy megnyugtatott Manó is Kép

Képzeljétek, ma-holnap lesz két fogunk Kép Vagyis csak Máténak...Kép Emiatt nyügi már napok óta éjjel-nappal...Itt volt a védőnéni, mondta, hogy már ebédre mehet a főzi meg cici, este meg szintén főzi meg tápi.
Regi is jól van, tegnap apja visszavitte a fülészetre, nincs már gyuszi, és már hall is Kép Úgyhogy holnap megy oviba.

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Vikó szájával még nem volt gondunk, remélem így is marad, csak a pofiján lett egy pattanásszerű képződmény. De olyan miután megizzadt a hordijában az oldalán is lett, úgyhogy valszeg nem fertőzés okozta. Csak ott gyorsabban tűnt el, ami azt hiszem azért volt, mert az oldalán nem érte folyamatosan a nyál, mint az arcán.

Amúgy valóban én is azt hallottam egy orvostól, hogy min. 1 kg koszt 1 éves korig illik megenni, hogy később ne legyen gond. Szóval Vikó is mindent eszik, amihez hozzáér, csakhát az ember azért tart a dologtól. Mondjuk azért az újságot csak "védőháló" mellett tépheti szét. Azt találtuk ki, hogy cumi a szájába és akkor dolgozhat. Eddig bevált. Kiváncsi vagyok mikor jön rá, hogy mindennek cumi íze van és ez nem lehetséges, illetve, hogy ki kell vennie a cumit a szájából, ha mást akar megkóstolni...

Remélem kutyusnak kutya baja...

Sírás: nálunk sajna, ha felveszem is folytatja, ha álmos. Kézben nem szeret fekve lenni, álló, meg ülő helyzetben meg nem alszik el, bár elhallgat, de nem segít azon hogy hulla fáradt és aludni akarna, csak nem megy neki. Bár olvastam, hogy vannak olyan gyerkőcök, akiknek kell a sírás elalvás előtt. Hát lehet hogy ő ilyen. Csak egy baj van, hogy soha nem tudom, most éhes, vagy álmos, mert tökre egyformán sír, csak az a különbség, hogy egy bizonyos idő után ha álmos elalszik, ha éhes, akkor sír tovább és nem hagyja abba. Csak azt nem lehet tudni, mi az időtáv. Volt nemegyszer, hogy elmentem neki kajcsit csinálni és mire visszaértem, elaludt. Pedig tutira biztos voltam benne, hogy már nem fogja abbahagyni.

Éhség: Képzeljétek, most két napja Vikó, ha jókedvű, nem álmos, viszont éhes, akkor tátogatja a száját, úgy, mint mikor enni szokott és még olyan hangot is ad hozzá, mint mikor eszi a kajcsit.

Kriszta:
Jó utat és kellemes pihenést!

Hanzika:
Jobbulást Marcusnak!

Szirom:
Ha már eljutunk arra a fejlődési pontra, hogy tudunk bringázni Vikóval, akkor egyszer Horány felé is elmegyünk, szerintem tőlünk bringával nem is laktok messze, ha a kertek alatt megyünk.

Mi is kűzdünk a Bergonnal, bár én nagyon szeretem, mert terepen nagyon bevállt. A kombi kocsiban viszont le kell venni a kalaptartót, hogy összecsukva a nagy kerekek levétele nélkül elférjen... Ezért vettünk egy spártai esernyőre csukható babakocsit, csak azzal meg az a baj, hogy nem hajtható le, ha elalszik, meg még eléggé görnyed benne, bár lehet, hogy az nem Vikó hanem a babakocsi hibája, mert az ölünkben, meg a játszijában úgy ül, mint a szög. Szóval abban még nem vihetjük sehová.
Ja, erről jut eszembe, hogy ez a kocsit 3000 Ft-ért vettük az Auchan-ban, és rá 1 hétre akciósan 4000-ért adták ugyanott. Nem felháborító? Én már nemis igen hiszek az akciókban.

Vikó már 2 hónapos kora óta iszik ásványvizet, forralatlanul, semmi baja tőle, sőt nagyon szereti. Amíg felforraltuk, nem itta, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy nem volt szomjas. Azért sem forraljuk, mert valahogy nálunk mindig váltak ki krisztály formájában az ásványok és nem tetszett ahogy kinézett. Nálunk egyébként a Naturaqua vált be. A babavíznek van egy olyan íze, amit Vikó nem tolerál. A naturaqua pedig szerintem íztelen. Összehasonlítottam az összetevőket, egyikből több, másikból kevesebb, úgyhogy nem jutottam semmire. Mondjuk más vizzel nem hasonlítgattam, csak ami már bevált. Próbáltuk még a nestle-set és visegrádit, de azok sem voltak jók. De nem merem mondani, hogy ne forrald.

Sterilizálás. Még mikor hazajöttünk megkérdeztem róla a védőnőt. Azt mondta, hogy mivel csak Vikó használja nincs nagy jelentősége, de persze nem ártok vele. Hát én nem kűzdök vele. Jól kimosom az üvegeket azt annyi...

Szóval kicsit ellentmondásos vagyok, mert ugye félek a szájfertőzéstől, de nem sterilizálunk és nem forraljuk a vizet sem, sőt sima mosogatószerrel mosom a cumisüvegeket és a tálakat, poharakat, edényeket is. Mondjuk legalább van saját szivacsa.

Micire én is kiváncsi vagyok.

Na, megyek mert fene egye meg nem mosogatódnak el maguktól a tányérok, s talán Vikó alszik még annyit, hogy ez beleférjen.

Jó babázást!

Marycus
marycus
 
 


Sziasztok!

Nem rég jöttünk haza a doki nénitől, ugyanaz a diagnózis: torokgyulladás. Kapott Suprax-ot, mert ma is reggel felment a hője 39.2-re. De éjjel legalább rendben volt. MOst evett és alszik. Vettem cumis hőmérőt ma, mégpedig azért, mert éjjel nem lenne szívem felkelteni, hogy a popsijában hőt mérjek. Nem volt olcsó, de mivel szereti a cumit, remélem, hogy nem vesztek vele sokat, és doki néni szerint ugyanolyan megbízhatő (vagy nem bízható meg, mint a fülhőmérő). De igazából éjjelre szándékozom majd használni, vagy ha nagyon nyűgös, mászós stb.

Ő szerinte se sétáltassak hétfőig Kép És ha még nem lesz közben egy lázmentes nap, akkor akkor sem. Valószínűleg a hétvége is ugrott Kép

Marycus,
Nyafizás: Marcus is ugyanúgy sír, ha éhes, ha fáradt. Ugyanezeket csinálja, mint Vikó. Viszont ha szorosan ölbe fogom, vagy a nagyágyon magam mellé fektetem, akkor megnyugszik (cumival a szájában). Általában nézem, hogy lehet-e éhes és abból tudom, hogy mi a baja (most már kezd rendszereződni Kép).
Szájpenész: én is mindig sterilizálom a cumisüveget és cumikat minden használat után, viszont a rágókat, játékokat nem. Szóval, én sem vagyok konzekvens Kép

Manó,
drukk a kutyunak, de nem hiszem, hogy gond lesz. Leleményesebbek és ügyesebbek annál, hogy benyalják az üveget.
És lehet benne valami, hogy a levegőből szedte, mert itt is más is írta, hogy beteg a gyerkőc. De nálunk a sógornőmnek is ilyen tünewtei voltak Kép

Szirom,
Az Óbudait 6 hós korig kell forralni, utána elviekben lehet anélkül adni. Szentkirályi víz is ugyanez és olcsóbb is.

Krisz,
Gratula a leendő két foghoz Kép Nálunk a felső indult be megint, de nem az elsők, hanem a másodikak Kép Érdekes Kép
Babakocsi: Láttam tegnap a kikás kocsit megint és hát az sem rossz. És az esernyőre csukható... hát megint beindult a kisördög bennem Kép

Én meg megyek és letámadom a mosógépet.

H.

Kép
hanzika
 
 


Szirom!

Én a babavizet már nem forralnám. Ennyi idős korában már én sem forraltam neki azt. De van aki a csapvizet sem forralja már ennyi idős gyereknek.


A kutyun egyenlőre semmi sem látzsik, remélem nem is lezs baj. cska nem tudom mikor nyugodhatok meg, d eszerintem ha ma estig nem lezs semmi, akkor már talán megúszta őzabagépe.

marycus!

Akkor gyónok, én azaért sterilizálom még mindíg a tápszeres üvegeket, mert én lusta disznó vagyok és amikro megette atápit nem viszem ki, nem mosom ki, hanem ott áll estig benne.Kép Este fogom, kimosom, sterilizálom, és akkor ihat újra belőle. A teás üvegét már én sem sterilizálom, illetve 2 hetent ekb, mert azérta játzsóban csak fogdossák mások is, meg a van hogy be is kapják.
Nálunk az 1 kg kosz már tuti megvanKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Krisz!

Ellitől veszed kocsit? msot láttam hirdetést a babszobán. Jól néz ki. vagy ez egy másik garco? Ő az az Elli aki itt a babaneten is vana friss babákban?

manó

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 


Sziasztok!

Manó,
Nem Ellitől, de detto ezt a színt Kép Nem tudom, hogy ő melyik Elli Kép

Közben ki is jött a jobb alsó fogica Kép

Jaj, képzeljétek mi történt...csináltam az ebédet Reginek, közben ő már persze ott ült az asztalnál, Máté meg a hordozóban volt az asztalon. Egyszer csak iszonyatos üvöltésre fordulok meg, Máté lefelé lóg a hordozóból (beakadt az asztal, meg a párkány közé szerencsére), Regi is üvölt....persze rohantam, téptem ki Mátét ezerrel,közben levertem minden virágot az ablakból, és nyugtattam a két gyereket....szerencsére nem lett baja, csak az ijedtségtől bőgött mindkettő Kép De a konyha olyan volt, mint tájkép csata után Kép Na meg kiderült, hogy Regi a tányéralátétet nem tudta rendesen feltenni az asztalra, ezért fokozatosan tolta arrébb a hordozót (persze nem direkt), és így esett le. És még jó, hogy be volt kötve Máté, nem is gondolok bele, hogy mi lett volna, ha nincs Kép
Jaj, utána 10 percig remegtem, meg bőgtem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs
 
 


Sziasztok!

Húú, Kriszta, ilyenek szerepelnek a rémálmaimban!Kép Borzalmas lehetett, engem is levert volna a víz az hétszentség. Nagy szerencsétek volt, hogy be volt kötve Máté, látod, milyen jó szokás! Én is mindig ragaszkodom hozzá. Szerencse, hogy végülis nem lett semmi baj!
Balcsira merre mentek? Én most keresek vízparti nyaralót az északi parton, olyat, ahová kutyát is lehet vinni. Hát nem egyszerűKép

Manó, Hanzika!! Akkor még átgondolom a forralástKép Kutyussal minden ok? Szerintem simán megússzátok!

Hanzi! Én még csak óbudait láttam, a másikat azt sem tudom, hogy néz ki. Hirdetik még a Nestlé Aquarellt is, dehát végülis számomra nem tiszta, hogy babáknak is jó-e. Marcusnak jobbulást!

Marycus! Én is szeretem a Bergont, itt a földúton szerinte hiába is próbálkoznék bolygókerekekkel meg ilyesmivel. Ez klasszul rugózik, és jó tágas is. A kerekeket egy mopzdulattal le lehet ám szedni, mi télen sokszor megtettük, mert tiszta latyak lett, mi pedig a lakásban tartottuk a kocsit. Abban aludt ugyebár nappal MiksabuciKép
Víz: még az is gondom, hogy az óbudaira rá van írva, hogy felbontva ne tárolja egy napnál tovább. Hát mutassanak nekem egy gyereket, aki megissza 1,5 litert egy nap alatt! Így olyan 2 napig Miksa issza, aztán meg én. Én nem érzek mellékízt, de lehet, hogy másnak nem ízlene. Unalmas, szénsavmentes ásványvíz.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom
 
 


Sziasztok!

Kriszta!

nems emmi. Akárhoyg vigyáz aza ember ezekre a gyereekre, csak történnek ilynek. Még jó hogy legtöbbször vigyáz rájuk valamiKép

Szirom!

a nestlé aqvarellre azért mondják hogy jó, mert az is alcsony ásványianyag tartalmú. merta magasat nem bírja kis veséjük. A szentkirályit árulják a nagyobb hipermarketekben, pl tescoban vettünk ha jól emlékszem. Mármint nekem, mert nálunk én iszon szénsavmentes ásványvizetKép
1,5 l-t a tápszeres baba iszik meg 1 nap alattKép

A kutyámnek úgy tűnik semmi baja, ezt megúsztuk. De a tengerimalónak hasmenése vanKép Annyi baj van ezekkel az állatokkal. Aztán ehet hogy csal sok uborkát evett, bár mindgí sokat szokott. Étvágy abezzeg van, most répát adtzam neki hátha megfogja a hasát, de ahányszor arra megyek uizik az uborkájáértKép Azért ha holnapra nem múlik akkor elviszem állatorvoshoz.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?