Új privát üzeneted érkezett!

Hajni :D
ez így önmagában most tényleg nem extrém.
szerintem vezess diétás naplót. Tudom, hogy macera, de most még van egy ici-pici időd ezzel foglalkozni. Írd egy hétig, és addigra kerítek neked egy gyerek dietetikust, ha gondolod, meg tudjátok együtt nézni.
Tényleg azt gondolom, hogy szakemberrel ez is sokkal jobb és egészségesebb, mint ha magad csinálsz bármit.

Kata :D
nálunk Levi nem issza meg a tejet, de sok joghurtot eszik. Szerintem ezzel ne foglalkozz. (én sem iszom meg a tejet :oops:)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata,
de jó neked, hogy Bálint megeszi a kefírt, tejfölt, ilyeneket. Olivér a joghurtot se. Én ezekre se tudom rászoktatni... :?

Orsi,
lehet, hogy tényleg kéne vki, aki kívülről nézi, mert én nem nagyon látom, hol hibázom... :oops: Szerintem egyszerűen csak van, amit nagyon szeret, és abból sokat eszik. :roll:
20140901102739
 
 


Hajni, ez tényleg nem valami sok kaja, főleg hogy zöldség, gyümölcs, leves... :shock: Akkor én is megnyugszom kicsit, nem nagy gáz, ha csak levest eszik ebédre a gyerek... (megkínálom én utána mással is, de nem mindig kéri). Én mondjuk örülnék, ha megenne egy kis paradicsomot... Bálint kedvence egyébként most a szalonna, ezt képes leenni a kenyérről, magában! :shock: Egyik reggel, mikor 10-ig aludt, így ébredt: Anya, vizet, szalonnát (taozzát)!!! Pl. a szalonnához mit szóltok? Anyáék adtak neki, és azóta kéri mindig (mondjuk nem csodálkozom, én is szeretem :roll: ).
A gyümölcsjoghurt most nálunk se megy, de a sima joghurt, kefír szerencsére igen.

dkata
 
 

 
 

enyémek kapnak szalonnát, amikor rántotta van, mindig az megy alá, ők már nyersen benyomják a felét.
nálam nincs boszorkányüldözés, nem tudnék olyat mondani, ami tiltott, de a mérték a lényeg.
a szalonnát én is csípem :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Úúú, jó kis sültszalonna nyamnyamm! Hú, holnap eszek is! Olivér még nem is látott szalonnát szerintem, de tuti nem enné meg! Én is csak sülve szeretem nagyritkán, de most nagyon ennék!
20140901102739
 
 


Akkor jó. Egyébként is kell a zsír, mert akkor mi lenne a zsírban oldódó vitaminokkal? :wink: Én most a vajas kenyérre kattantam rá, retekkel (3 napig ezt ettem :oops: ), meg a vajas-mézes piritós a reggeli "desszert"ünk Bálinttal, azt nagyon csípi. :lol:

dkata
 
 


óóó vajas kenyér, vastagon hideg vajjal, sok friss sóval....
az durván finom :)

de azt gondolom, most a szalonnát választanám :)

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hajni, hajrá! Blankának is kell egy kis zsír! :oops: Mi a pünkösdi hétvégén mindhárom reggel azt sütöttünk, mert olyan hideg volt, és jól esett... :oops: :oops:

dkata
 
 


Képzeljétek, a fogyókúra óta nem sózok durván! Eddig a paradicsom, paprika, zöldhagyma nekem úgy ment, hogy mártogattam a sóba. Most meg nem sózom egyáltalán. Fura, nem tudom hogy jött ez, pedig meg nem tudtam volna enni régebben só nélkül. De a vajra annyira rákattantam... (Én most semmit nem ennék, ugyanis krumplis derelyét vacsoráztam túróval, tejföllel, utána kenyeret gyulai kolbásszal (amíg még lehet kapni) és camemberrel, plusz túró rudi :oops: - ennyit a fogyókúráról).

dkata
 
 


Lányok,

olvasom itt a sok hozzászólást a kajáról, én meg elfelejtettem kenyeret venni, olyan éhes vagyok, így nem is tudok most mit enni :(

Hajni

szerintem ez teljesen átlagos mennyiség, amit leírtál, meg Olivér csak 4* eszik egy nap. az enyém többször, de kevesebbet. pl. ma evett:
9-kor - 150 gr tápszer péppel + 1 joghurt,
délben pár kanál karfiol leves, pár kanál sonkás tészta ,
4-kor 1 alma + 2 barack, + 100gr vaníliás krémtúró (ami Orsi receptje, szinte minden nap megcsinálom)
7-kor 100 gr meggyszósz csirkehússal és
9-kor 100 gr sinlac tápszerrel.

Orsi, Kata,

nagyon ügyesen beszélnek már a gyerkőceitek.

Kép
zsuzsi73
 
 


Zsuzsi, a meggyszósz csirkével össze van turmixolva? Mert azt írtad, csak pépeset eszik meg Olivér. Tésztát megeszi? Jó változatos étrend! Úgy örülnék, ha ennyi gyümölcsöt megenne Bálint!
Én is főzök karfiol levest a héten, az nagyon fincsi! :lol:

dkata
 
 


hmmmm ahogy elnézem, Lili nem is fényevő :D :D
ennyit ő is eszik.
akkor csak a fiúkhoz képest eszik sokkal kevesebbet :)

Kata :D
tök diétás volt a vacsorád :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Ja, diétás volt. Nem is vagyok éhes. :lol: :lol: :lol: Bezzeg mikor csak kefírt vacsoráztam... régi szép idők... :lol: Lassan vissza kéne kicsit állnom. (De tegnap gyümölcs tortát sütöttem... :? Még van egy kicsi belőle. :lol: )

dkata
 
 


én eddig azt hittem, zabál a gyerekem....hát asszem tévedtem :roll: pedig 11100 g és 84 cm, azt hittem nagy illetve örültem, hogy végre akkora, amekkorának lennie kell (pláne a 2200 gramjához képest, amivel hazahoztam másfél éve :shock: ).De kevesebbet eszik mint pl Zsuzsi Oliverje :shock:

ultimaxot vettem :oops:
Vendég
 


Hunci :)
jól döntöttél :wink:

Kata :D
jah, én is meggyes piskótával próbálok fogyózni :D nem megy :roll: :oops:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi, enyém piskóta, vanília krém, eper. És ettől se lehet fogyni. :cry: Főleg, hogy anya meg csokitortát sütött, és a felét elhozta. :?

Hunci, nekünk is Ultimax van, én nagyon szeretem. :lol:

dkata
 
 


Csajok, ez a szalonna dolog övön aluli volt. Legszívesebben mennék a hűtőhőz, úgyis most jönne az utóvacsora :lol: De jó kislány leszek és nem azt eszem!

Hajni :)
Balázs álatlános menüje:
8:00 - Reggeli: fél szelet kenyér (normál kilós kenyeret véve alapul) + felvágott vagy kence és kb egy negyed paradicsom néhány karika uborka vagy paprika, és próbálok beleimádkozni valamilyen tejterméket (tej, kakaó, turmix, ivójohurt, örülök, ha egy decit megiszik).
10:30 - Tízórai: Gyümölcs
13:00 - Ebéd: egy fő fogást eszik, vagy levest vagy másodikat. Ma marharagu volt répaszósszal és korkett, utánna gyümölcs. Ma pl. "Mána nyam-nyam", szóval málna :D + a standard desszert: egy szem tic-tac (csak hogy tudja, hogy szeretem és kaphat édességet is ;) ). Amúgy sokszor kap húsgombocot vagy húst szósszal, vagy valamilyen rakott zöldséget.
17:30 - Uzsonna: vagy eszik vagy nem, nem mindig éhes. Ha eszik uzsonát, akkor többnyire itt eszik valamilyen tejtermékes édességet: túró rudi, joghurt, puding, krémtúró.
19:30 - Vacsora: mint a reggeli, vagy ebéd maradék
21:00 - Lefekvéskor: egy adag tápszer.

Nasi nálunk nagyon kivételes alkalmakkor van csak. Én tésztát kb hetente egyszer adok, köretnek meg inkább rizst, mint krumplit, de ez azért nem szentírás.

Orsi :)
Jó ötlet az ételnapló, fogok én is írni, mert nem teljesen érzem minidg kiegyensúlyozottnak az étkezését. Hosszabb távon gondolom ez jobban kiderül.

wish
 
 


Wish :D
a szalonnában nincs szénhidrát :lol: :lol: :lol:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Lili tényleg nem is fényevő :D :D
megnyugodtam

tök normális a táplálkozás ezek szerint :D :D :D

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi :)
Hát ez az, hogy nincs benne CH, nekem meg meg kellett még enni 20 grammnyit :D Na meg zsír az van benne dögivel.
Pótvacsira azért már nem szoktam sokat enni, csak gyorsan letudom. Általában tej meg korpás keksz, aztán kész.

Kata :)
Neked akartam még írni, hogy régebben én is nagyon sósan ettem, pont ahogy te írod. Most meg már egyáltalán nem sózom meg a paradicsomot, paprikát ilyesmit. Simán le lehet róla szokni.
Bezzeg Balázs mindent meg akar sózni, sőt, kiszórja a sót a tányérjára és felcsipegeti magában. Már rejtegetem előle a sószórókat :D

wish
 
 


Na megettem a magam szalonnáját reggelire... :lol: De vmiért nem esett olyan jól... :roll:

Wish, Zsuzsi,
akkor most a fiam nem is eszik sokat? :roll: (A 7 tojást kivéve...) :lol:
20140901102739
 
 


Köszi a táblázatot.

Hajni
Ne érts félre, nem bántani akartalak!

Eszter kedvence az erdélyi szalonna, :oops: és sonkának hívja. :wink: Én is adok neki mindent, csak mértékkel. Szerencsére ő megissza reggel-este a 2,5dl tejet, kakaót, néha tápot. Joghurtot mikor milyen napja, eszi v. nem eszi. Nagyon szereti a tésztákat, rizst, egy időben csak a "husikát" ette, most pedig kikotorja az ételből. Összevágtam neki barackot, meg epret, csak az epret ette meg. Két nap múlva csak a barackot. Ez van. Eszik ami jólesik, és ami fogára való. :wink:

Tictac: én nem adok semmi ilyen apró, félrenyelhető, kemény cuccot. Nagyon félek, hogy félrenyeli. Sajnos láttam már rá példát. Nekem meg ez a fóbiám.

Sütike nálunk is jöhet! Én hétvégén kapros-túrós lepényt sütöttem.

Kép
petyaanya
 
 


Kata
Elfelejtettem: gratula a kis bőbeszédűhöz!! :lol:

Anyukám mondott Eszternek szlovákul mondókát, és olyan édes volt, igazgatta a száját, figyelt, "memorizálta ". :lol:

Kép
petyaanya
 
 


Petyaanya, köszi! Bálint csomót öööööözik, mikor gyorsan akar mondani dolgokat és nem jönnek olyan gyorsan a szavak, mint a gondolatai. :lol:
Wish, szalonnához ehetsz nyugodtan kenyeret (nem kell Bálintot követni), oszt akkor ott a CH is. :lol:

dkata
 
 


Csajok, ha ezt az allergiagyógyszert csak úgy abbahagyom és nem adom, akkor mi van? MErt nem látok változást, akkor meg minek, ha nem javul?!

dkata
 
 


semmi sincs akkor

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 



dkata írta:Orsi, akkor most ezt abbahagytuk. Köszi. :lol:

de szerintem hívd fel a dokit :wink:

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Azt fogja mondani, hogy emeljem meg az adagot 5 milire, de a tájékoztatón az van, hogy az már 6 évestől nagyobb gyerekek adagja. Egyébként is Ő arra gondolt, hogy a 2x2,5 mili azért kellhet, hogy lefedje az éjszakát is. De akkor ha reggel beadom, napközben hatnia kellene... :roll: :roll: :roll: Ezért nem emelem meg.

dkata
 
 


Kata :D
értem. Esetleg próbáljatok rá a másik antihisztaminra, amit írtam.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Kata :)
De azért lássuk be, hogy a szalonna+kenyér, az már nem egy könnyed pótvacsora :D
Most amúgy is kíséreleteznem kell, mert úyg tűnik reggeli utén mindig magas lesz a vércukrom. Ma kb megcseréltem a reggelit és a tízórait, így most jó volt, csak így meg ebédre nem voltam túl éhes. De így a 34. héten már köszönöm nem akarnék a reggelim miatt inzulint kapni, szóval most próbálgatom, hogy a CH mennyiség is meglegyen, meg a vércukor se legyen magas.
Jellemzően uzsonnára akár egy mini magnum is belefér, reggelire meg alig ehetek valamit. Hülye szervezet, hülye kortizonszint ;)

Hajni :)
Attól függ mekkora volt a görögdinnye ;). Szerintem ez nem volt sok amúgy, de próbáld ki, hogy hosszabb ideig írogatod és a menniységeket is, nem csak annyit, hogy görögdinnye, aztán számold ki, hogy az kb mennyi kalória, szénhidrát stb egy nap.

Kata :)
Próbáljatok ki valamilyen homeos szert, estleg egy homeos dokihoz is elvihetnéd Bálintot.

wish
 
 


Kata,
fiaim 2 oltást kaptak bárányhimlő ellen.
Bálint milyen szépen beszél már!Enyémek is mondatokban nyomják,Arni pár napja mindenre rákérdez:"miért?"Sokszor el kell fordulnom röhögni,mert olyan dolgokra kérdez rá,hogy elkap a röhögőgörcs.

Potykamanó,
Szilárdot nagyon sajnálom!

Orsi,
Arni szúnyogcsípései mindig feldagadnak,arra is jó a Floidant?

evés:reggeli:2 deci tej vagy kakaó,vajas kalács
ebéd:zöldségleves vagy főzelék,hétvégén sült hús uborkával
uzsi:vmi nasi :oops: (tejszelet vagy túró rudi vagy babapiskóta) és gyümölcs
vacsi:kenyér vmi szalámiféléval vagy kenőmájassal,és zöldség.
A reggeli és a vacsora változni szokott,mert sokszor esznek kenyeret vmi zöldséggel,attól függ,mit kívánnak.Szerencsére megeszik a paprikát,paradicsomot,savanyú uborkát,retket,újhagymát,nyers répát,karalábét.A gyümölcsöt is szeretik,a játszótérre is viszek mindig le pl. almát.

Minden nap délután játszótéren vagyunk.A házunk előtti 100 éves "játszótérre "hoztak friss homokot,így nem megyünk el a nagyjátszóra.A hinták helye még megvan,de leviszem a műanyag hintákat és felakasztom a vázra.A közeli 3 házból így minden nap lent vagyunk 3-4-en anyukák és 6-7 gyerek.Mindenki hoz le homokozójátékokat,így a gyerekek sem unatkoznak,persze össze is tudnak veszni a játékokon.Tervezzük,hogy majd medencét is viszünk le,mert jövő héttől oviszünet lesz,és valahogy le kell foglalni a kölyköket.

Andi
Kép
aanda
 
 


Aanda :D
antihisztamin, mindenféle csípésre jó
de előtte beszélj azért dokival

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Aanda :)
Lehet kapni vákuumos rovarcsípéskiszívót, az is jó lehet nektek.
http://www.aspivenin-hungary.hu/index.p ... _aktmenu=0

Ha jól emlékszem a Brendonban most pont le volt értékelve háromezzere valamelyik újságos kuponnal.

wish
 
 


wish írta:Aanda :)
Lehet kapni vákuumos rovarcsípéskiszívót, az is jó lehet nektek.
http://www.aspivenin-hungary.hu/index.p ... _aktmenu=0

az nemcsak akkor jó, ha ott azonnal látod, hogy megcsípte, akkor rá tudod tenni? (ha egyáltalán akkor működik?)
mert a szúrás hely szerintem nagyon gyorsan bezáródik

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Wish,
a (fél ) dinnyének mindig kiszedem a közepét, és azt adom neki fölkockázva, azt mindig meg is eszi.
Nem is tudtam, hogy magas a cukrod! Még mindig nem híztál?

Kata,
abbahagytad a gyógyszert? A tünetek ugyanolyanok vagy rosszabbodott?

Anda,
milyen kreatívak vagytok!:lol: De jó nektek, hogy a házatok előtt van játszó!

Orsi,
Lili mikorra is született pontosan? Úgy emlékszem a 35. hét körül... Volt vmi fertőzés v. akármi, ami késleltette a hazamenetelt? Meddig voltatok bent?

Nekem éjjel elég erős jóslóim voltak, be is ijedtem, hogy még össze sincs pakolva! Szerencsére elmúltak, vissza tudtam aludni...
20140901102739
 
 


Kata

a meggyszószt turmixolom a csirkehússal, amúgy nem enné meg. Csirkehús mindig van kockázva a mélyhűtőben, azt húslevesben főzöm.
Kenyeret nem eszik Olivér kb. 2 hónapja, viszont este is megeszi a főzeléket.

Azt hiszem Kriszta kérdezte, hogyan lehet a zöldségre rászoktatni. Én pl. sűrűn főzök leveseket (ma karalábé, holnap frankfurti), ebből kiveszem a zöldségeket, jó sűrűn, épp csak annyi lével, hogy nem legyen száraz, és ezeket mindig nagyon szívesen eszi Olivér, mert jól vannak fűzserezve.

Még ahhoz akartam hozzászólni, hogy Hajni írta, van amikor 1 óráig is eteti Olivért. Na, ez nálunk is így van, 40-45 perc simán van egy ebéd. És azt nem tudom, hogy lesz ez az oviban? ott pár perc van a kajára. vagy nem jól tudom? bár remélem, addigra gyorsabban fog már Olivér enni, és darabosat is.

Kép
zsuzsi73
 
 


hajni777 írta:Orsi,
Lili mikorra is született pontosan? Úgy emlékszem a 35. hét körül... Volt vmi fertőzés v. akármi, ami késleltette a hazamenetelt? Meddig voltatok bent?

neeem :D Lili 38 hétre született, és 5 napot voltunk bent.
A fiúk születtek 35 hétre, de ők méhen belüli fertőzés miatt, Máté miatt maradtunk, összesen 2 hetet születés után.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Tyű, mennyit írtatok!!!
Nálunk ma kemény, sírós nap volt.
Kaja:
reggel: 2 dl tej, 3-4 falat kifli + felvágott/sajt
délelőtt: vagy semmi vagy alma, esetleg 1-2 keksz
Délben: 5-15 falat az, amit én eszek (attól függ, délelőtt evett.e)
Délután: vagy semmi, vagy gyümi, heti 1x-2x túrórudi/tejszelet
Este: nagyon változó, 2 falattól kezdve, van, hogy 2-3 szelet sonka lecsúszik, kenyér max. 3 falat
Lefekvéskor: 2 dl BEBA tsz
Édesség: másfél éves koráig nem ismerte, a Húsvét sokat rontott, meg B születése, de szerencsére ez 2-3 extrém nap, utána igyekszem kitörölni a csoki emlékét.....

Kép
Kép
emma1976
 
 


Orsi,
akkor elég rosszul emlékszem... :roll:

Emma,
hát ez nem túl sok, pedig Zalán se sovány, ahogy írod... :D

Mi ma voltunk először (a tesóm szülése óta ) a Bajcsyban, hát eléggé megkettyentem, hogy ott kell szülnöm. Megnéztem a szülőszobát, kettőt kérdeztem, aztán leszegett fejjel jöttem is ki. Megkérdeztem, hogy muszáj-e ledugni azt a csövet a gyerek gyomráig vagy ötvenszer - sose felejtem el, hogy Kristóf mennyire sírt meg én is elbőgtem magam, ahogy ezt csinálták neki, meg hogy muszáj-e lemosni a magzatmázat róla. A nő mondta, hogy náluk ez a szabály és kész! :cry: :evil: :twisted: De éles elmém azt is levágta, hogy korrupt az egész banda, majd megpróbálunk segíteni ezeken... Meg ahogy a csecsemősök közül az összes az erkélyen cigizett (gondolom mennyire mosott utána mind kezet... :twisted: :evil: ), majd bementek az újszülöttekhez és csak azt hallottam, hogy cumikról beszéltek egyfolytában, és gondolom jól megitatták őket cukros vízzel! :twisted:
Lányok, komolyan letörtem, mint a bili füle, hogy ilyen helyek még léteznek és ilyen helyen kell megszülnöm Blankát!:cry: Ez egy szánalom! :twisted: Ha időben jön, akkor másnap már tuti itthon leszünk!
20140901102739
 
 


Hajni
ez nagyon nem jól hangzik....
Én sem megyek többet olyan helyre, ahol kitolni csak háton fekve lehet.....

FONTOS Boldizsár csípőszűrése nem lett jó :(
Egyik I/B, másik II/A - tök el vagyok kenődve.......... Volt vkinél ilyen probléma?

Kép
Kép
emma1976
 
 


Emma, én nem tudom... :oops: Mikor kell menni csípőszűrésre? Én nem voltam Bálinttal... :oops: Kellett volna?!

dkata
 
 


Kata
tényleg? a háziorvos beutal, 6 hetesen kell menni. Kötelező a szűrés, legalábbis én úgy tudom. Zalánnak mindkettő I/a volt anno, ami a jó.

Kép
Kép
emma1976
 
 


dkata írta:Emma, én nem tudom... :oops: Mikor kell menni csípőszűrésre? Én nem voltam Bálinttal... :oops: Kellett volna?!

illik megnézet, mert lehetnek gondok, és elég gyakran van is.

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Hát engem nem utalt a háziorvos sehova. Nyilván mentem volna, ha szól... Akkor most még kérjem számon rajta? Védőnő se kérdezte...

dkata
 
 


Sziasztok

Emma
csípőszűrés: nálunk Ákost küldte el annakidején a dokinéni, de ő is volt már kb. fél éves, itt a helyinél közölték, hogy OK, de később felvittük pestre a Heim Pálba a bokája miatt (mert nagyon sokáig magzati pózban tartotta hiába tortántattuk), ott érdekes módon már volt eltérés a kettő között, de azt mondták hogy a lábát tőből is tornáztassuk és akkor OK lesz és láss csodát nemsokára OK is lett mindkettő
Áronkánál a dokinéni nemküldött, pedig rákérdeztem, de ő erre azt mondta, hogy ha ő egy pici eltérést is lát azonnal küld, de ő mindent nagyon jónak lát
Nem mondták - nem mutatták (nekünk megmutatták, hogy hogy) meg hogy hogy tornáztasd esetleg?

Sziasztok

Erika

Kép

Kép
erika13
 
 


Ez csak uh volt, ortopéd dokihoz 3 hét múlva lesz hely :roll:

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Ez csak uh volt, ortopéd dokihoz 3 hét múlva lesz hely :roll:

az UH a fontosabb

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 


Orsi
de hiába látják, hogy gond van, ha nem mondd senki semmit, mit kellene csinálni.......... és csak a doki mond majd

Kép
Kép
emma1976
 
 


emma1976 írta:Orsi
de hiába látják, hogy gond van, ha nem mondd senki semmit, mit kellene csinálni.......... és csak a doki mond majd

jaa értem.
az úgy tényleg más

Orsi
KépKépKép
icsilya
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: