Új privát üzeneted érkezett!

A babákat meg meg se dícsértem :oops: úgy el voltam foglalva h minnél elöbb dobjam a táblit :wink:
De hát nem is kell mondanom h minden baba gyönyörű!!!Az a torta meg...marha jól néz ki!!!

Szofi!
Nem kell vele csinálni semmit.Lehet esetleg kamillával törölgetni,de nekem attól nem lett jobb.majd elmúlik idővel.Túl erős a tejem :wink: Na meg a hormonok ami benne van,azt hiszem attól pattog ki...Néha egész szépen javul,de mindig visszajön...ez van :roll:

Vki!
Gauss görbét ne is említsd!De ha gondolod csinálok :lol: :lol: Amúgy tényleg tök jól nézhetne ki :wink: A végén még gyártok egyet 8) :lol:

Mozza!
Én jól bírom!Bár ma kifejezetten fáradt vagyok,még az esküvő miatt ugye...Hónapok óta nem voltam fenn ilyen sokáig :lol: :lol: Mondjuk ugye Izus hagy szépen dolgozni.Én be szoktam osztani h az etetések között mit csinálok,és úgy alakítom h abba a kb 2-2,5 órába beleférjen.Ugye Izus kb 3 óránként kel,fél óra a szopi+büfi.Aztán alvás és anya megy süt,főz,mos,vasal szépen aprajával!És még a boltba is le szoktam menni meg sétálni.De majd kialakul,csak próbálj előre tervezni h aznap mit akarsz csinálni!(néh azért borulnak a dolgok nálam is,de ez a ritkább)Én nem kávézom :wink:


Dóri?
Hírek?

annus11
 
 


Hahó lányok!

ma ismét hajnal 3 volt az első ébredés, remélem így marad, illetve max hosszabb lesz, nem rövidebb....

Panndi, köszi a linkeket, ilyen kirakósunk van, de nem szereti, akkor inkább nem erőltetem. Az öltöztetős maci nagyon tetszik! És a lányaid is, gyönyörűek!!!

Akárcsak Amina a tortájával, nagyon szép kiscsaj!

Kamilla, Boróka szintén meseszép, remélem nem hagytam ki senkit,,mert minden baba csodálatos!!!

Mozza, hogy állsz pelenka ügyben? Van már ami bevált? Eddig miket próbáltál? A hajszárítót már mástól is hallottam, ezek szerint tényleg hatásos! :-) De erre ugyanúgy rá tud szokni, mint pl a ringatásra.

Zsüci, ha nem túl indiszkrét kérdés, milyen volt az első? Én nagyon tartok tőle, mert nekem anno borzalmas volt.... Ráadásul van valami vadhús féleségem az egyik varrattól. :twisted:

Vanni, egyetértek Pumuklival, mi is rászoktattuk Gyöngyöt, hogy rajtunk aludjon, 2 hónaposan már sehogy máshogy nem volt hajlandó aludni, szörnyű volt, 4 hónaposan pedig már nagyon nehéz. Még most könnyebben le tudod szoktatni.
Vendég
 


Annus, a táblit lementettem az asztalra, így bármikor rá tudok nézni, ha valami nem jutna eszembe.

Mozza, én is a Reny féle hordozót rendeltem meg, remélem a héten megjön, majd beszámolok róla. Ja, és fáradt vagyok. nagyon. Gyöngyvirág extra energiát igényel, plusz szoptatás, fejés. Mától rendelem a kaját, mert a főzésre semmi időm nem jut.

Mai kép

Kép
Vendég
 

 
 

Mozza
nekem sokkal könnyebb 2 gyerekkel, mint eggyel volt. Tudok főzni is. Segítségem annyi, hogy anyum jön szerdánként egy fél napot, és Maját leviszi a kertbe, játszóra, ide-oda. Meg Apa főz hétvégén valamit, most pl gulyáslevest, ami pár napig jó egy fogásnak.

Kolos most aludt 3,5 órát a teraszon, másfél órát ébren volt (pont ekkor jött a dokinéni szerencsére), most aludt el megint. :-)

Böbi
nagyon jó ez a 3 óra. Nálunk nem akar ritkulni az éjszakai kelés. Éjfél- fél4-hnegyed 7 volt ma. Tök jó lenne, ha az elsőt kihagyná.
pumuklii
 
 


Jó a kép Böbi! Maja a rácsra szokott felállni, úgy nézi, meg benyúl a rácsvédő alatt és úgy simogatja.
Jó a zenélő-forgód is, én nem vettem végül.
pumuklii
 
 


Böbi!
Nekünk is ilyen forgónk van! :wink: A lányok meg meseszépek!!!
Én eddig 3pelust próbáltam és mindháromból eltettem egy dbot h tüzetesen megvizsgáljam :lol: Eddig a tesco szines volt a legjobb nekem,néha ebből is kifolyik a kaki,de a pisi pl nem.

annus11
 
 


Pumukli, nálunk ugyanígy van ébredés, csak nem éjfélkor, hanem előtte, 11-kor, de akkor még nem alszom, utána gyorsan lefekszem, így alszom 3-ig, de eddig óránként ébredt, ehhez képest jó! :-)

Hú, nekem nem könnyebb a kettővel, de most inkább Gyöngy miatt, totál hisztigép lett, biztos a tesó miatt, sok türelem és energia kell hozzá, este már az apját is kiakasztotta, pedig a 19 hónap alatt még soha nem akadt ki a lányára.
Vendég
 


Ezt a körforgót ajiba kaptuk, tényleg nagyon jó, mert sokáig zenél és forog és szép a zenéje.

Pumukli, Gyöngy is eddig a rácsra állt, ezt, hogy beleáll a kiságyba 2 napja találta ki és tök csalódott, ha nincs kaka. :lol:
Vendég
 


na megyek, mára ennyit tudtam jönni, mindkettő felébredt, megyünk a gyogyótárba.

Dóri, majd írj, hogy mi volt a sárgasággal. Drukkolok!

Sziasztok!
Vendég
 


Böbi
Milyen márkájú? Utananéznék,hogy mennybe kerül.
Aranyos lehet Gyöngy. :-)
pumuklii
 
 


Én szombaton megkaptam a magamét Éduától :(, azt mondta nekem, hogy ugye tudod, hogy mennyire elhagyagolsz és hogy milyen rossz érzés ez nekem :(, el is sírtam magam, de most hogy szopi van nehezebb kissé, és szerintem neki is jobban fáj, hogy Lara többet van kézben

Szerintem is gyönyörű minden baba, ügyik vagyunk, meg a férjeink is :)

megyek lezuhanyzok még 1x, bár szerintem mire beérünk a dokihoz újra leizzadok :(

Ildi

ConnectedMoms.com TickerConnectedMoms.com Ticker
edua2003
 
 


Sziasztok

Visszaolvasni esélyem sincs, de mindjárt belekezdek.
Nem tudom ti hogy csináljátok, de én képtelen vagyok normálisan háztartást is vezetni a baba mellett. Sőt, néha enni sincs időm, és a fürdést is 2 perc alatt oldom meg.
Amikor lenne erőm csinálni a dolgokat itthon akkor időm nincs, de most meg ki vagyok purcanva. Nórinak elkezdett nem segíteni az Infacol, üvöltve ébred a régi gügyögések helyett, alig tudom megnyugtatni / elaltatni. Elmentünk ma sétálni a patikába, szereztem Espumisan-t, hátha ez beválik.

Hoztam én is képet, sok puszi, estére megpróbálok érdemben "megjelenni" a panaszkodás helyett.

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


Sziasztok!

Sissy!
Nekem a kórházban a kamillát mondták, és bevállt. Csak arra figyelj, hogy a filteres semmit sem ér, forrázat a jó. Mindkét szemét kintről befelé, egyszer áttörölni. Ha ez kevés,akkor új vattával lehet mégegyszer.

Sajnos időm semmi a visszaolvasáshoz, mivel manócskám reggel óta folyamatosan fent van. Alszik pár perceket, jobb esetben egy órát,ami azt jelenti, hogy amint belekezdenék vmibe, azonnal ébred, és hagyhatom abba az egészet. :(

De azért ennek az időszaknak is megvan a maga szépsége, és sajnos nagyon hamar elmúlik.

Ja, a köldökvérzéshez még annyit hozzáfűznék, hogy természetes,hogy még vérezget utána, tovább kell alkoholozni!

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Jelentem 3 oldalt becsülettel visszaolvastam, hogy képben legyek nagyjából, de most mondjuk inkább jó kusza minden. :lol:
Viszont a lányom meg ébred, szegény óriásikat pukizik, és jó nagyokat nyög közben, úgysajnálom. Szóval szopitime.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


1 kézzel próbálok pötyögni.....lili itt pihizik a vállamon
:D
ma nagyon nyügi szegénykém.
megrendeltem a hordozókat :lol: juhú :lol: 1 mei tait és 1 rugalmas hordozókendőt....valamelyik csak bejön....egyre nehezebb a kisnyuszkó.
nincs véletlenül fotótok, amin mei tai-ztok, vagy hordozókendőztök :?: szeretném látni, hogy is néz ki realben. a promó fotók azért mások....

panndi :!:
a fejét hogy tartja a mei tai :?: kell hozzá vm. kiegészítő :?:

Kép
mozza
 
 


Ó, az én kicsi lányom nagyon támogatja hogy írjak nektek, mert elhallgatott, és csendben várakozik akajára.

Egy kérdésem van amit napok óta elfelejtek megkérdezni tőletek:
Ha sikerül fejnem egy kis tejcsit és beteszem a hűtőbe (Ahol 24 órát lehet ha jól tudom), akkor abban a 24 órában ha fejek még hozzá akkor hozzá is önthetem, és mehet vissza a hűtőbe?

Pl ha reggel 6kor fejek valamennyit meg délben is meg délután is, ezt tárolhatom egyben ha még aznap este fel akarom használni?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


mozza: nem tudom, úgy bekuckózta magát, hogy valahogy tartódott a feje :lol:

Nekem Apa a segítségem, más nincs, de ő elég nagy segítség :) De ma a két lánnyal együtt beköltöztem a fürdőbe, és tudtam hajat mosni, sőt, meg tudtam szárítani és még ki is tudtam vasalni :)
Vendég
 


Na, a kisasszony beugrott az ágyikóba és most alszik a drága. :D

Remélem pénteken már megjönnek a kincsek és kipróbálhatom hétvégén. Egyedül leszünk, férjem most hétvégén is dolgozni fog, szóval teljes hetet nyomok most totál egyedül (ill. Lilivel :lol: )

Böbi!
Pelus....hát, nekem kb. 2 hetente úgy néz ki más és más jön be. 1-2 hetesen a Libero volt a nyerő. De kb. 3 hetesen váltás volt, mert minden kifolyt már belőle. Érdekes, de elsőre vettem Pamperst, ami nagyon gáz volt...és most pedig az jó!!!! Olyan hálós betét van benne, ami néha a popójához ragad, de ennek köszönhetően most még a folyósabb kakit is absz. megtartja!!!!! Ja és rugalmas az oldala, így jól rá tudom illeszteni a kis popóhoz.
Ami viszont a kezdetektől úgy tűnik működik (még) az a Huggies!!!!
Szóval én továbbra is 1-1 csomival veszek az éppen aktuálisan jóból és figyelem, hogy bejön e.
(még van tarcsiban egy DMes is, azt még nem próbáltuk)

Lassan sztem mi is beszerzünk egy zenélő-forgót az ágyikóba.
Meg van pár cucc, amit anno nézegettem, lassacskán szeretném lefoglalni a babót pár izgi játékkal, amit már felkelti az érdeklődését.

Annus!
Nagyon ügyi vagy. Meg Iza is, hogy hagyja a mamáját 'matatni'. A főzés....pedig imádok főzni, anno legalább 2 naponként főztem, de amióta kijöttünk a kórházból, max 1 melegszendvicsig jutottam el.... :oops:
A vasalásról nem is beszélek.....max Lili és a férjem cuccaira van energiám. A sajátomat inkább szépen teregetem... :roll:

Panndi!
hajvasalás is belefért? Hűűűűűűűűűű, nekem eddig a max egy színezés-szárítás-copf volt. :?

Tényleg, hosszú hajú mamik!
Ti hogy hordjátok? Kibontva nem zavarja a babát? Nem kapja be a hajszálakat?

Kép
mozza
 
 


mozza!
nincs kibontva a hajam :D
Boroka rendszeresen ha ugy hagyom belecsimpazkodik es kitep amennyit csak tud egyszerre :) huzza rangatja tepi markolassza..
tunderbogyo :P

en teljesen egyedul hosszu tavon mostantol leszek, parom multheten csak 2napot dolgozott,mostmar viszont vegig..
de nembaj
annyi segitsegem van,h anyum mos es vasal a babonak.
kozel laknak nagyon.
ez egyelore nagyon nagy segitseg.. de 6hetig vallalta be :)
fozni nincs sok eselyem meg..
a kendoben van sok remenyem!
az a baj h 3orankent eszunk,de o nem az a tipus aki pikkpakk megeszi az adagjat es csokolom..
inkabb az a komfortcicis.. eszik jaccik vele,bujik stb es utana igenis igenyli h foglalkozzak vele.
"öles" baba amugy is..
ha olben van minden szep es jo!
ami persze nincs ellenemre.
de eltelik 1-2ora mindig!
tehat ha sikerul elaltatni akkor alszik1-2 orat de van h cska nezelodik es magyaraz nekem ket szopi kozott :)
mondjuk a mai nap megcafol mindent!
10kor evett olyan 11-11:30korul elaludt es 16kor kelt :shock:
1kor nem akart enni
ilyen sose volt!
most kertben vagyunk :)
ha jo ido van konnyu altatni a levegon..

Netti
Kép
maumau
 
 


Annus

Ügyes vagy, köszönöm az összesítést és a dicséretet.

A táblázatban javítsd majd ki kérlek az időpontot, mert 3 perc van a lányok között. 10.32 éd 10.35.
köszi

A montázs is jó ötlet.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


pingi

en ugytudom nem lehet osszeonteni!
nekem ezt mondta a dokineni meg a vedono!

Netti
Kép
maumau
 
 


Maumau:köszi. Akkor megpróbálom külön tárolni, de annyi tárolóedényt honnan szerzek? :shock: Ráadásul keveseket tudok fejni...a sok kicsit külön tárolgatni...huhhh.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


hat huzos tudom :)
ugyanez ittis a helyzet.. de elteszem a kicsiket is.. mert a kovi kajanal van h eleg csak 20mlt potolnom es mar eleg is neki..
en csomo mindenhez kaptam ajandekba via tarolokat ugyhogy most hasznat veszem :D

Netti
Kép
maumau
 
 


Pingi, esetleg tárolózacskó? Van medelás, ha jól emlékszem, gyógyszertárban kapható.

Haj: csakis összefogva. De leginkább azért, mert kibontva még borzalmasabban néz ki, mint összefogva :).

Annus, elnézést, elfelejtettem megírni, hogy S is természetes úton született, ha jól tudom, én voltam az egyik "nincs adat"... Javult a statisztika :).

Maumau, S is határozottan "öles baba" - tetszik a kifejezés :). Meg evőőőős. Gyakorlatilag egész délelőtt valamelyik kapcsolódási pontomon lógott... Most épp alszik, de megfizettem az árát :).

Rugalmas kendős képet csinálok majd, egyelőre egyféle kötési módot tudok, de épp most böngészem a youtube-ot, hogy bővítsem a kínálatot, hátha valamelyik még jobban tetszik majd S-nak.

Továbbra is megvannak a semmi-sem-használ típusú sírások, főleg este, de ma délelőttre is tartogatott egy menetet a kismuci, mert egyedül voltam velük, gondolom tesztelte, mennyit bír a friss kétgyerekes anya :). Kibírtam, győztem. Közben még J ebédjét is levezényeltem, fél kézzel szoptatva, fél kézzel etetve. Este egyébként egy dolog segít: míg L fürdeti és lefekteti J-ot, addig én állom a sarat S-nal, próbálom szoptatni, járkálok, nyugtatom stb., de általában semmi nem jó és bömböl. Mikor L végez és kijön, átadom neki, és ettől valahogy kiesik a ritmusból és elcsendesedik, még néha nyösszent, de utána hamarosan alvás jön. Csak bírjam szusszal :).

Jaaaa, és mától szétverik az alattunk lévő lakást. Egy hét hangos munka, hát jóóóóó hangos volt ma. J is elég rosszul aludt miatta. Nem baj, vége lesz, már csak 4 nap!

Alvás, altatás: egyelőre örülök, ha valahogy elalszik... Szoptatás közben, karon, ringatva, rajtam, akárhogy. Egyedül tökéletesen reménytelen, a cumit egyre kevésbé fogadja el. De nem nagyon aggódom emiatt, mert J is szépen leszokott mindenről, gondolom S-nál is eljön majd az idő, hogy kinövi ezt az irgalmatlan anyaigényét :).

Megyek Szutyejevet mesélni :).
kalloni
 
 


kalloni
hat ilyenek az "öles" babak :D
csak hat egyre nehezebb.. ha ulok nem gyozom kitamasztani a kezem is ne legyen olyan nehez :D

ti hogy birjatok?

Netti
Kép
maumau
 
 


Maumau, fotelben ülve, két nagy párnával. Az egyik támasztja a karomat, a másikra J pakolja a könyveit és így olvasunk :). Egyébként meg hozzá lehet szokni, szép fokozatosan. J 11 kilója után S valóságos felüdülés :).
kalloni
 
 


Anika!
Jaj igen,köszi h szólsz :oops: Nem tom mért írtam az egyikhez 22t a másikhoz 10et :oops: :lol: Pedig tudom h egymás után potyogtak ki :wink:

annus11
 
 


Kalloni: van olyan Medelás tejtároló zacsink, de azt nem akartam használni még ugyanabból az okból, hogy ilyen kicsi tejmennyiség miatt nem akarom pocsékolni. De vett apa a Fejöhöz 3 tároló edényt, azzal megpróbálom kihúzni...
Csak ez az állandó fertőtlenítés....téényleg. Meddig kell sterilizálgatni a cuccokat?

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 


sziasztok,

most én is fél kézzel (ballal) :lol: A másikban Marci alszik hason. :lol:

nos, pár napja elég sokat van fent napközben. Ma összvissz vagy 5 órát aludt, a többi nézegetés, szórakoztatás. emellett főzni? :lol: szóval nekünk az anyukák adják a kaját, meg sokat vagyunk a férjem anyukájánál, meg rokonoknál. Mi ilyen jövős-menős család vagyunk. A férjem 2hetente dolgozik pár napot Budapesten, egyedül hagyni nem akar, így akkor vagy vele megyünk (a tesójáékhoz) vagy az anyukájához vidékre. Ez hasznos, mert Marcit sok ember veszi körül, kertes házban laknak, tehát kint lehet, s nem utolsó sorban kicsit tehermentesítenek. :lol:

ma voltunk védőnőnél, 190grammot hízott 6 nap alatt. :lol:

tegnap vettünk tesco pelenkát, még van huggies, meg libero is, kíváncsi vagyok ez milyen lesz...

a hajam nekem kiengedve van -úúúútálom összekötve. Mindig hátrarakom, ha felveszem Marcit. Ami nem nagyon sokszor van, mert nem szeretném, ha rajtam lógna, no meg a gerincére is gondolok.

Gyönyörűségesek a babafotók!

Ja képzeljétek, azt mondta a védőnő, hogy a tejkiütéseket anyatejjel kenjem. :shock:

Kép

Kép
adraci
 
 


Adri, hogy érted, hogy a gerincére is gondolsz? Nem jó a babának, ha felvesszük??
kalloni
 
 


Reny, igen, nekünk is van ilyen foltunk, bár én úgy tudom, hogy ezt a fajtát (ami felszívódik a bébi 1 éves kora körülre) lazacfoltnak hívják (vagy gólyacsípés, népiesen). A tűzfolt az, ami soha nem múlik el. Kamillának elég nagy, ráadásul neki a két szemhéján is van (nekem is és öcsémnek is volt), de a homlokán lévő V alakú - szóval egy kis győztes a szívem! :lol: :lol:

Böbi, nos, az "első" alkalom meglepően jó volt :oops: ..., jobb, mint amire számítottam. Más kérdés, hogy nekem nem volt gátsérülésem/varrásom, így én csak a ... hm... :oops: :oops: , szóval az átmérő miatt aggódtam, de a férjem szerint nincs változás... :lol: :oops: (persze némi gátizomtorna után)
Az egyetlen gáz dolog az a cici, a férjem ugyanis kifejtette, hogy szerinte azok most a baba kizárólagos tulajdonát képezik... :roll: :roll:


(Bocs, ha valakit esetleg zavarnak a fentebb írtak)

Kép

Kép
zsüci
 
 


Pingi!
Össze lehet önteni a kis adagokat, Dórinak is ezt javasolták a kórházban. Szép is lenne, ha 10-20 ml-ket külön tárolnánk a hűtőben :shock:
Vendég
 


Kérdés:
Kislányom orrán és homlokán úgynevezett tűzfolt látható. Azt szeretném tudni, hogy ezt én okoztam neki esetleg a szülés folyamán, vagy mitől lett? Mondták, hogy idővel elhalványul, de nem múlik el egészen. Igaz ez?
Válasz:
A kislánya homlokán és orrán (feltehetőleg a homlok középső részén) lévő értágulatokat helyesebb lazacfoltnak nevezni. A rendszerint féloldali, a korral nem javuló értágulatokat nevezzük tűzfoltnak.
A lazacfoltok oka bizonyosan nem szülési sérülés, igen gyakoriak. A foltok a korral halványodnak, a homlokon lévők rendszerint az első év végére tűnnek el.
Dr. Körmendy Miklós

Kép

Kép
zsüci
 
 


Kalloni, igen, úgy gondolom, hogy az én ölem/karom nem olyan jó támasza a gerincének, mint egy jó kis egyenes (kókusz)matrac. Főleg míg ilyen picik.

Kép

Kép
adraci
 
 


Visszaolvastam 1 oldalt..
Foltok nekünk is vannak, majd elmúlik. Pöttyök nálunk is jönnek mennek... Krémmel-krém nélkül ugyanaz :roll:

Összesités hehe... legrövidebb, legkisebb súlyú és legkorábban érkezett babák is az enyémek :) Ugyanis igaz, Marci volt az első topic baba, de Bence és Luca 33+6-ra születtek... hát, nem ezzel szerettem volna elvinni a trófeát... :(

Sirás-ölbevétel... megőrülök, állandóan rajtam lógnak, WC-re sincs időm elmenni :( Ma először hagytam őket sirni :( fél óra után elaludtak :(

Panndi, irtam privit, lehet nem kaptad meg. Légyszi ird meg nekem priviben a napirend-beállitós módszered!!! Kösssszi

Nagyon szép az összes baba!!!!
Vendég
 


Sziasztok!

Ez a kismanó egész nap nyűgös és éhes! Ugye az van, hogy gyakran kell szoptatni, hogy szaporodjon a tej... Én csak hétszer szoptatok, de akkor sokáig, fél-háromnegyed órát, az nem jó?

Szofi

Kép

Kép

Kép
madame szofi
 
 
 
 
 


szofi
ez attol fugg sztem h mennyit is szopik ki.. es h mennyire aktiv az ido alatt.
nalunk sajna nagy problema h 30-45perc alatt is csak olyan 60mlt eszik meg.. nem sieti el
igyhat a felet lefejem es megkapja utana!
mer kulonben bealszik es ennyi
s miutan lassan hammolja cicibol ezert nekem semmit se segitett a 8szori etetes.
de ez nalunk volt igy!
tudod merni esetleg h mennyit eszik? mert abbol kiderulne eleg e

Netti
Kép
maumau
 
 


Zsüci! Már épp akartam kérdezni, hogy honnan tudjam melyik a lazacfolt, amikor lentebb megtaláltam a kérdés-választ, amit bemásoltál. Köszi! :lol:

Kép
Kép
g_reny
 
 


Maumau

Mit nem lehet összeönteni? Lemaradtam.

Adri
Mi is jövős menős család vagyunk. :) Csütörtökön indulunk Temesvárra.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Petra

Nem baj, a lényeg, hogy ennyire ügyes voltál, jöhettek volna korábban is. Sikerült őket eddig bent tartani és nem is lett probléma. Te is büszke lehetsz magadra!
Hogy bírtad? Én 3 perctől ideges leszek és azonnal reagálok. Nem bírom hallgatni a gyereksírást. :)

KépKép

KépKép
anika78
 
 


Én ma először nem mértem őket, hogy mennyit ettek, de szigorúan igény szerint szoptattam, mivel fogalmam sem volt mikor lustálkodnak és mikor esznek igazi mennyiségeket. 3 és fél kilósak, nincs miért aggódni.

KépKép

KépKép
anika78
 
 


anika!

nekem azt mondtak ne ontsem ossze az egy napszakban lefejt tejeket,akkor se ha azok kis mennyiseguek.
azzal magyaraztak h mast tartalmaznak es ha osszeontom akkor az ugy elvesz!

de hat mint mindenrol errol is mindenkinek mas a velemenye ezekszerint :)

Netti
Kép
maumau
 
 


Jelentem, én bizony összeöntöm, és ha összegyűlik 1 dl,akkor lefagyasztom. Eddig napi 2 adag ment a fagyiba, (csak a tejgyűjtő kagylókból, mert fejni nem szoktam) de ma valamiért nem igazán van tejcsi. Lehet, hogy csak kevesebbet ittam tegnap,mint szoktam, és ez ma megbosszulta magát.
Mérni nem tudok, mert csak most "nyertem" meg egy mérleget,aminek még ide is kellene érnie Szegedről! :(

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers




Trixi
trixi78
 
 


Pumuklii: Köszi a választ. Nekünk már 4 hete tart a váladékozás, és most már csak az egyik szeme. Lehet, hogy már szemcsepp kellene. Megmutatom dokinak. Lehet, hogy tényleg nem OK a könnycsatornája :?
Trixi: Már kamillát is próbáltam. Már mindent bevetettem. Még anyatejet is csöpögtettem bele. Állítólag az is jó...
Na majd meglátjuk.

Patrikkal se könnyű mióta Nóri megszületett. Nehéz kezelni Őt. Azonkívül Nórinak meg kell szoknia, hogy Patrik jó néhány decibellel hangosabban beszél alapból. Sokkal nyugtalanabb is a kiscsaj ha Patrik itthon van, mint amikor csak ketten vagyunk. Viszont 2 hét múlva vége a bölcsinek, így jó lesz ha addig összeszoknak :D

Na jó éjt!
Szilvi

Kép

Kép
sissy29
 
 


Na, visszaolvastam. :lol:

Nálunk mindkét fiú hason alvós... És hiába koraszülött Danó, mégis hagyom hason aludni - van légzésfigyelő -, mert így tud pihenni. Háton folyton felriad... És nagyon boldogan alszanak. :lol: Szóval sztem, ha a baba szeret hason aludni, akkor szabad hagyni, csak fontos az elővigyázatosság.

Ahogy Petra is írta, a lefejt anyatejet tényleg össze szabad önteni - koraszülött babámnak fejtem a kórházban, ahol minden babához nyúlás előtt fertőtlenítő szappannal és alkohollal kellett kezetmosni, és ott mondták, hogy 24 órán belül, ha fejek, össze lehet önteni. Még nem voltak ilyen melegek, akkor azt mondták még, hogy ráadásul arra a rövid (akkor még rövid idő volt, mert alig volt még tejem) időre, míg fejek, ki is vehetem a hűtőből, fejhetek abba az edénybe, amiben már ott van, amit addig fejtem. Szóval nyugodtan, amit fel szeretnétek használni, azt pláne, tároljátok 1ben a hűtőben! :wink:

Én is azt akartam írni, Annus, hogy Marci (Vannié) kevésbé koraszülött, mint Petra ikrei. Ők ugyanis 43 nappal érkeztek korábban. De tudták, hova kell ilyen hamar érkezni! :wink:

Milyen érdekes, hogy áprilisi babánk egy csomó van, júniusi meg csak 1!

Nagyon szép az összes kislány! :) Na, meg a nagylány Amina is! Hú, de szép, igazán!

Túl vagyunk az izgi túrán, minden rendben volt, csak az emberek olyan érdekesek... még szerencse, hogy Samu szót fogad, mert mindig úgy kellett fel-leszállni járműre/ről, hogy Samut előbb fel vagy letettem, aztán a babakocsival kászálódtam, és senki, 1x sem segített... :roll: De megoldottuk, és nem lett semmi gond. Az úttesten meg úgy keltünk át, hogy felkaptam Samut, és amikor nem jött semmi, szépen áttoltam a babakocsit karomon a naggyal. :) Amúgy Samu tényleg nagyon rendes volt, végig gyalogolt szépen (sokat mentünk is) a babakocsit fogva. :) Sárgasággal minden rendben, attól sárga, hogy nagyon sokat eszik tejet. :)

Pöttyök a tejtől vannak, Sofi, igazán nincs teendő velük, várni kell, hogy elmúljanak! :)

Megyek, mert éhhalál fenyegeti a kisebbiket! :)

Kép
Kép
Kép
zdori
 
 


Összesítés:
Jaj igen,kimaradt h Petra szült leghamarabb a kiírás dátumához képest :oops: Na mindjárt megcsinálom a javításokat 8) :lol: Pedig még számolgattam is a napokat :oops: mire a végére értem elfelejtettem és kicsit összevontam :lol: :lol:

Na sírás van(kivételesen)megnézem mi a nagy baj :lol:

annus11
 
 


Sziasztok!

Végre van gépünk, nem a telefonról kell pötyörészni :)

Nagyon szépek a babák!!!

Annus,
tök jó kis statisztikát csináltál :) Az pedig azt hoszem, külön öröm, hogy minden baba egészséges, és minden mamika jól van! sajnos korábban még a minekt megelőző hónapokban olvastam rossz dolgokat...
Majd csináltatok apával képet, és küldöm én is!

Zsüci,
jó Nektek, megvolt az első légyott :) Akkor elég jól sikerült, ahogy olvastam :oops: :lol:

Dóri,
örülök h Danóval minden ok,meg Samu is ilyen rendesen viselkedett! ügyes fiaid vannak!!!

emese1979
 
 


Ja, kérdezni akartam vmit - szerintetek ilyenkor mi van: Bogi megkajál, jön büfi is, meg ahogy leveszem ciciről, folyik ki a szájából a tej, elégedetten vigyorog, majd 15 perc múlva elkezd megint tátogni, mint aki éhes... cicire vissza, szivornyázik egy keveset, leveszem,, utána ismét cicit akar. Ilyenkor csak cicin akar lógni, nem éhes??? Most ezen töprengek, mert eddig ezt nem csinálta, csak az elmúlt 1-2 napban...

emese1979
 
 


Na itt is megint!Csak anyahiánya volt,aztán éhes lett.Evett,most alszik,vagyis remélem elaludt!

Hajnali 3kor mikor felkelt enni egyfolytában vigyorgott!!Nem tudom mi lelte,éjjel kóma szokott lenni,de most nagyon jót álmodhatott mert teli szájjal mosolygott!Aztán 6kor mikor felkelt keresztben állt a kiságyban...nem tudom hogy csinálta,de olyan 90 fokos fordulást csinált....most mrá vigyázni kell!! :wink: :lol:

Tej:én összeöntöm,pontosabban abba fejek,ha megtelik át egy másik üvegbe és ha az megtelik 24-48 órán belül akkor fagyó!Én sima zacsiba teszem,ráírom a dátumot és kész!

Kérdés:nekem Iza háton alszik!Milyen gyakran kell hason fektetni?Tegnap az uram rám parancsolt h altassam hason 8) Na de ha nem szeret...????Ma reggel hasra tettem,egy ideig bírta,aztán bedühödött....Szóval 1 nap hány percet legyen hason?

Emese!
Érzed,hallod is hogy ilyenkor eszik?agy tényleg csak cicizik?Nekem tegnap votl olyan h evett,szerintem eleget....de ő még kért és pótolnom kellett...de vagy 60at bevágott még üvegből :roll: aztán volt is sírás később mert sokat evett...szóval lehet h akkor nem amiatt kereste a cicit mert éhes volt....erre még nekem se sikerült rájönnöm h ilyenkor mit csináljak.....Szóval tegnap sírtunk fél órát :lol:

Ja és mondtam az uramnak ha sír és fáj vmi akkor nyugtassa meg,lehessen érezni a hangján.Mert ő ilyenkor kiakad h mér sír,meg mondja neki h sírjon csak,meg h ő volt a buta h ennyit evett :roll: :lol: Vagy most melyik a jobb szerintetek?

Pingi!
Nóri milyen kis helyes pofát vág!!!Nagyon cuki!!!!

Böbi!
A forgót mi is kaptuk,tesóméké volt :wink:

annus11
 
 


Jó reggelt

Éjszaka szopizás közben volt egy csomó kérdésem, abban a szűk 1 órában annyi minden felötlött bennem...de mostanra elfelejtettem. :oops:

Nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik beválik az Espumisan, és Nóri szerencsére szépen elfogadja kanálból. Kicsit macerás, de ha használ akkor nem bánom.

Emese: tök jó hogy van gépetek végre, azért cseppet egyszerűbb lesz ott pötyögni . :lol: Úgyhogy gyere és írj jó sokat. :lol:

Dóri: ez tök gáz hogy senki nem segített. Én nem tudom, de én valahogy nem így lettem nevelve, de manapság....(Na ez most úgy hangzott mintha legalább 60 éves lennék...).

Tegnap Nórival gyakoroltuk a cicikiürítést, mert volt rá idő, hááát.... 1:több mint egy órába tellett,2:csak az egyik rült ki, 3:de csak akkor volt hajlandó szívni ha felváltva tettem egyik ciciről a másikra kb 10 percenként.
Napközben "elszórakozgatunk" akár ezzel is - jaaa, meg kipróbáltam a négykézlább a gyerek fölé hajolós módszert is, az sem rosz - de éjszaka azért ezt nem szeretném, úgyhogy valahogy csak meg kéne tanítani hogy normális idő alatt normális pózban is ki tudja üríteni a cicit.
Elvileg nem lenne szabad cumiból enni adnom neki, hanem pohárból kéne vagy kanállal a védőnő szerint, de amikor a pohárnál látom hogy a kínkeservvel lefejt anyatejem fele a ruháján köt ki, meg amikor kanálnál két tonna levegőt nyel, akkor valahogy mindig inkább előkerül a cumi. Viszont gyanítom hogy a könnyű "cumi-préda" miatt nem szív eléggé, hogy kiürítse a cicim. Ördögi kör. :(
Ha erre van valami ötletetek, akkor nagyon szivesen fogadom :oops: és megköszönöm.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickersLilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
pingi
Veresegyház
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: