Anetto,
én most Lilivel nagyon beleástam magam a szobatisztaság témába, ugye gyerekpszichológusig is eljutottam, aminek meg is lett az eredménye. A lényeg, hogy a legtöbb "szakember" azon a véleményen van, hogy kb. 20 hónapos kora előtt a gyereknek nem érdemes vele foglalkozni, mert egyszerűen se testileg, se szellemileg nem érett rá. Testileg állítólag akkor érik meg rá, ha váltott lábbal tud lépcsőzni, mert akkor tudja a záróizmait is tartani. (Emeletes házban lakók előnyben
) Persze lehet venni bilit, tanítgatni, hogy egyébként ide való a pisi-kaki, de csak játék szintjén. Mi 2 évesen vettünk.
Bori,
nálunk van kórházi hálóing, nagyon kényelmes, én azt használtam, annyit és akkor váltottunk, amennyit akartunk, és ha kell, az legyen véres. Amúgy betét kérdése, de szerintem nem nagyon vérzi össze az ember. Én mindig a használt hálóingbe töröltem meg magam ott fürdés után, így még a törölköző sem lett véres, a hálóinget meg a kórház mosatja. Ja, ezt a nővérek ajánlották.
Nem szabvány matrac: Nálunk Kecskeméten van egy bolt, ahol bármekkorát vágnak, igaz szerintem csak szivacsból. Biztos van több ilyen is az országban.
Mimi,
a kiskutyának nem lesz sípolós játéka, az tuti. Mivel nem tömör műanyag, símán szétharaphatja, lenyelheti, szóval szerintem nem "kutyatűrő" játék.
Enni most a tenyésztőnél nem fognak konzervet, ők darálthússal etetik. Mivel azt fogja megszokni, mikor idekerül, szerintem pár napig-hétig én is adok azt majd neki, nehogy gond legyen a más kajával. Amúgy azt javasolta a nőci, hogy felnőtt Darling száraztápot vegyünk neki, ne kölyöknek valót, abból kapjon egy kanállal, és hozzákeverve 2 kanál Friskies macskakonzervet, mert állítólag abban több a hasznos anyag, mint a kutyának valóban. A kálciumot ő is mondta.
Amúgy este megfogalmazódott bennem, hogy mitől is tartok a legjobban. Hát attól, hogy én nagyon menős fajta vagyok, Lilivel is anno egy csomót csavarogtunk, és a pici kutya ezt erősen korlátozni fogja, mert ugye napi 3-szor eszik, sokáig nem lehet magára hagyni..., én meg a sétáláshoz is arrébb megyek 20 km-t, mert itt nem megyek el. Az ok, hogy ha szimplán elmegyünk sétálni, vihetjük kutymorguszt, sőt, jót is tesz neki, ezt is tanulni kell, csak itt sajnos Magyarországon akkor nem tudok bemenni egy boltba sem, mondjuk venni egy kiló kenyeret, mert kutya nem jöhet be..., pedig ha már bemegyek Kecskemétre, tuti hogy egy-két dolgot intézni is szeretnék.