Új privát üzeneted érkezett!

Marek, mi sötétedés előtt kell, hogy hazaérjünk. Szerintem 17-18 óra körül fogok visszaindulni Gergővel.

Bettike, én is tapasztaltam, hogy a csuklóra tett nedves ruha szinte semmit sem ér láz ellen, mert az csak lokálisan hűt. Nem próbáltad a hűtőfürdőt? Amikor Gergő lázas volt, én azt csináltam. Kellemes meleg vízbe fektettem, és fokozatosan hideget adtam hozzá. Csak pár percig hagytam, nehogy megfázzon, de ez a lázas test miatt nem valószínű...ja, és langyosig hűtöttem. Utána kb. fél fokkal lejjebb is ment a testhőmérséklete.

Ildi, Lotti nagyon beindult!!! Milyen huszárosan ül. :D

Bettyna, Szabi kúszási technikája egyszerűen hihetetlen. :D Még nem láttam ilyet.

Kép
szöszke
 
 


Lkata, hát igen, főzőcskézni baba mellett nem könnyű. Én is csak úgy tudok, hogy a gyerek ott van babakocsiban a konyhában velem. A férjem szeret minden nap "rendes"(=főtt ételt) ebédet enni, úgyhogy én eléggé be vagyok fogva. Hetente egyszer szoktunk rendelni, amikor kipurcanok, amúgy minden nap főzés van. :)

Kép
szöszke
 
 


Ildi...köszi neked is! :D
vérnyomás :? :( :( :(

Bettike...húúú, ez makacs láz! :( Szegényke! :( Remélem harar jobban lesz. Doki mit mondott?

Szöszke....hát, igen ezek a férjek már csak ilyenek, az enyém eszik a melóhelyén is főételt, de ha hazajön is enne :shock: :roll:
Így én is sokat főzök, kétnaponta legalább.
De ilyen nagyon családi több fogásost még nem csináltam gyerek mellett.
Karácsonykor anyum főzött én csak segítettem, és a sütiket csináltam.

Peva...gratulálok a pá-pá intéshez, mondáshoz! Ez nem semmi hogy még mondja is! :shock: :D

Képzeljétek.... Norbi elöbb felült magától, sajnos én nem láttam. Csak letettem hasra és 5 perc mulva mikor bementem a szobájába már ült és játszott. :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 

 
 

Kata,
Pálminak is vannak ilyen kockái, nemrég megtanulta nyomogatni a gombot a tetején, olyan cuki! :) És tök jól lehet vele produkáltatni, bárki jön, eléteszem a kockát és már nyomogatja is a gombot és pörög a forgója! :lol: Annyira cuki, ahogy csinálja! :)

Ildi,
gratula az üléshez! :)

Szöszke,
hát gratulálok, én meg fordítva, egy héten egyszer főzök :lol: Anyukám jön 3-szor egy héten vigyázni Pálmira amíg dolgozom, olyankor hoz kaját, úgyhogy elég jól elvagyunk :) Meg mi is szoktunk rendelni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sz.veronika, én nem annyira szeretem, hogy főzés van minden nap. Főleg nyáron, nagy melegben. Valamikor keményen sztrájkolok, és két napi adagot csinálok, akkor másnap is ugyanazt esszük. :D

Sz.bettina, átutaltam. :)

Kép
szöszke
 
 


Lkata, ne szerénykedj! A süticsinálás szerintem felér egy mezei sütés-főzéssel.

Kép
szöszke
 
 


Köszi a válaszokat! CSak azért kérdeztem, hogy meddig szervezzen programot a férjem. Nem szeretném, ha megint én lennék az utolsó, aki hazamegy... :lol: Akkor szerintem azt mondom neki, hogy ötig túrázhat.

Bettyna, Timi
Nyugtonmalac megrendelte a cuccost. Már át is utalta a pénzt. Nemtom hogy csinálta. Lehet, hogy én ekkora lúzer vagyok, hogy nekem még eladni se érdemes semmit? :shock: :twisted:

Ildi
Remélem Bori is tanul tőletek valamit a talin. Ha nem, akkor elviszem egy gyógytornászhoz... :roll: De még jobb, ha megszakértititek a gyereket a talin, és adtok tanácsot, hogy mit csináljak... :roll:

Én csak akkor főzök, ha anya kórházban van (minden második héten). Olyankor tuti, hogy Bori sztrájkol, nem alszik, én ideges vagyok, szóval nem egyszerű úgy főzni. :roll: Le a kalappal annak, aki tud. Bori nem ülne a babakocsiban addig, amíg én főzőcskézek. Egy ideig elvan a járókában, meg a pihiszékben, de ennyi. Amikor magamrakötöm, akkor meg félek, hogy leforrázom. Máskor is majdnem belenyúlt a kajába... :shock:

Bettike
Jobbulást nektek!!!

marek
 
 


Elöbb felmostam mindenhol, a kis kúszó bajnok miatt. Most alszik, a parketta szárad, a habtapija is nyirkos még
(kicsit letörölgettem)..gondoltam addig benézek. :D
Veronika...Mókakocka..közben eszembe jutott a neve a játéknak.Szóval nektek is van?
Norbika még nem nyomogatja a gombot(csak 2 napja ismerkedik vele) de tetszik neki is! :D
Ja, már akartam írni, annyira édes ez a kép Pálmiról a vonalzódon! :D

Ildi...ma mi is tökfőzeléket ettünk :D Nagyon ízlett Norbinak,kevés is lett.De nem mertem egyszerre sokat adni.
Te hogy készítetted?
Én egy evőkanálnyi reszelt tökhöz egy közepes újkrumplit főztem, pici kaporral,
enyhén sós vízben(illetve alig volt alatta víz) tápszerrel higítottam (joghurt helyett-mert még nem merek adni).
Összeturmixoltam és már ette is! Nagyon ízlett neki.
Pedig olíva olajat vagy margarint sem adtam hozzá. Elfelejtem mindíg :oops:

TERCSIMAMA??????
:roll: hol van?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Marek, Gergő sincs el túl sokáig a babakocsiban, amikor főzök. Szóval úgy néz ki, hogy kénytelen ott ülni, úgyhogy minden szir-sz@rt megkap nézegetni. Fakanál, doboz (különböző méretben), csokipapír, bontatlan csoki, üres tejfölös doboz kimosva, bicikli-lakat, boríték, újság, ásványvizes flakon.
Ha mindenre ráunt, akkor következik anya dobhártyájának kikészítése, egyszóval a visítás. :wink: Szakaszosan főzök, ide-oda járkálok a gáztűzhely és Gergő között. Ha szembe állok a gáztűzhellyel, épp a hátam mögött van a hűtő, és ha felveszem a gyereket, akkor a hűtőmágneseket leoperálja. Most egy szőrös kismajom a kedvence, amit készségesen a szájába szeretne gyűrni, de nem hagyom, csak markolászni, mert koszos.

Kép
szöszke
 
 


Villámgyors leszek, mert épp ebédelek, Lotti pedig alszik, rá is fér, mert majdnem végig nyekergett a sétán lent és nem is aludt, majd a végén már sírt... fene se tudja, mi baja volt...

Marek - oxi, lecsekkoljuk Borit! :wink:

LKata - tököt vettem, kis kockákra vágtam és lefagyasztottam, aztán főtt krumplihoz adtam a párolt tököt és almát és így botmixerrel összetrutyiztam, tök olyan volt a tök, mint amikor cukkinit csináltam :lol: De Lotti is benyomta az egészet!!!
Most 2 napig még jó lenne tököt csinálni, hogy nem lesz-e baja tőle, bár gondolom, hogy nem. Te is adod most 2 napig Norbinak vagy felesleges?

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 



Kép
szöszke
 
 


Marek, Bori biztosan rendben van!!! És majd meglódul a találkozó után. Pl. én most hétvégén voltam Gergővel és a doktori iskolás hallgatókkal kerti partin, ahol kézről-kézre járt, és volt egy 18 hónapos kislány is, aki nagyon szeretgette, puszilgatta. Amióta hazajöttünk, sokat nyíladozott az értelme Gergőnek, mintha jobban látná az összefüggéseket.
Azt is megtanultam, hogy a gyerekek magasba dobálása vesztibuláris ingerlés. :D:D:D És azért szeretik annyira, mert az anyaméhben ugyanezt élték meg.

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!

Szöszke - Mondtam, hgoy egyedi a fiam technikája. :wink: Pénz megjött, köszi!

Kata - Gratula Norbinak a felüléshez!

Marek - De klafa, köszi! A talit én is várom, kíváncsi vagyok, milyen hatással lesznek egymásra a gyerekek. Remélem Szabi is elles valamit az ügyesebbektől.

főzés - Én lusta is vagyok :oops: , meg arra is rájöttem, hogy nem jövök ki rosszabbul, ha rendelem a kaját, sőt olyat is eszünk, aminek én egyébként nem állnék neki. Plusz, nem használok gázt, villanyt és azt az időd is vagy Szabival töltöm vagy ha alszik én is szusszanok. Szóval csak akkor főzök, ha kedvem van.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


sz.bettina, én is baromi lusta vagyok főzni... :( de mindig rá veszem valahogy magam. Leginkább úgy, hogy szeretetből csinálom, és a férjem megdicsér érte. Pedig nagyon szeretek rendelni, mert sokkal különlegesebb ételeket ehetek, mint amit meg tudok csinálni.

Kép
szöszke
 
 


JA, igen, a motíváció az más tészta! :wink: Dicséretet én is kapok, de olyan későn ér haza, hogy általában valami hideget eszünk csak. Hétvégén, ha épp nem megyünk sehova és van kedvem, akkor nekilátok a főzésnek. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Szöszke,
azért írtam, hogy gratulálok, mert a szememben ez óriási erőfeszítés minden nap főzni... Én most szombaton gyártottam egy nagyüzemi méretű krumplisalátát, most esszük a végét, úgyhogy 3 napig tartott :lol:

Marek,
ne aggódj Pálmi se csinál még semmit. Csak tolat. Pénteken megyünk újból gyógytornászhoz, majd mondom mit mondott.
Amúgy azt írja a Spock nagykönyv, hogy a mászás 6-12 hónapos kor között indul meg... szóval hol van még az a 12 hónapos kor? Még rengeteg időnk van!

Kata,
ebből a képből van kiollózva a vonalzómra:
Kép

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Sziasztok! Helyzetjelentés!

Doki - vigyem be holnap reggel 8-ra, addig lázcsillapítás (köszi) :twisted: és az antibiotikumot adjam ma is! :roll: Még szerencse, hogy már csak ebben a hónapban rendel és új dokink lesz! Egyébként no comment!

Láz - 38 - 38,5 között mozgott még lázcsillapító kúp, illetve szirup használatával is! Esti fürdésnél már 39,5! :shock: (Persze Máté vigyorog, huncutkodik, uzsit úgy falta, mintha nem adtam volna neki ma enni) :shock: Fürdés, hűtéssel - nem használt! Aztán kúp! Az levitte 2 óra alatt 0,5 tizeddel! :shock: Ezért vizes ruhába csavartuk lábát, kezét (jött anyum)! 37,5-re sikerült levinni 1 óra alatt!Ha nem akkor ügyelet lett volna! Remélem nem lesz este semmi gond, ha igen, akkor csak kihívom az ügyeletet! Most már cicizés utáni beájulás van!
Kíváncsi vagyok, mit mond a doki holnap!
Egyébként csak a lázgörcs miatt féltem nagyon, mert szerencsére egyébként nem viseli, viselte meg! :) Őt! :oops: :D

Most meg nem tudom aludjak vagy őrködjek! :roll:

Kép
bettike
Eger
 
 


Főzés - gratulálok mindenkinek, akinek megy! Nekünk anyum főz, illetve ha lent vagyunk náluk, akkor esetleg én! Vagy hétvégén, ha van, aki Mátéra nézzen, akkor otthon is akár, de csak gyorsan elkészíthetőt! :oops:

Mászás - Veronika jó, hogy írtad, nekem a védőnő a 9-10 hónapot mondja kezdő időszaknak, tehát mindenki akinek mászik korán kezdte! :wink: :lol:

Kép
bettike
Eger
 
 


Sziasztok!

Érdekel esetleg valakit egy ilyen kushies lányos uszópelus?????

Kép

1.500.-

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!

Tali: én 3 körül indulnék haza, de majd meglátom (Dorkán múlik meddig húzza, el tud-e aludni a babakocsiban, ilyesmi, ha alszik, akkor tudunk maradni 5-ig is simán)

Marek! Férjed Pestre megy? Ha akarod elhozlak Biatorbágyig, hogy ne kelljen neki elautózni odáig kétszer!
Bár ha sok a cuccotok (babakocsi is), akkor nem fértek be.
És ne aggódj a mozgás miatt, múlt szerdán tornán azt mondták ne aggódjak, picit lassabb mozgásfejlődésben Dorka, de nagyon szépen mozog. Szóval lassan, de biztosan fog kúszni. Én persze nem értem miből látja a csaj, hogy mindjárt kúszik, de ezt mondta. :shock:

Bettike! Már írták mások is: hűtőfürdő kell, nem csak csukló/láb borogatás. 37 fokos vízbe be, hűteni 30-ra folyamatosan. Jó lesz másik orvos! Miért nem ment ki, ha tudtál vele beszélni? Az enyém még vasárnap reggel 8-kor is fogad. Sőt, egyik ismerős picit szegényebb, nem hívta ki, erre rendelési időn kívül lement a rendelőbe, hogy ott fogadja.

Főzés: hétközben hozza Apa a munkahelyéről, másnap eszem, hétvégén főzök.
Ha végre szinte ugyanazt esszük Dorkával, akkor nem hozatok...neki főzök naponta - a kisasszony a második nap kevésbé eszi, a friss csúszik jobban. :wink:

Tök: Dorka megeszik egy 7-8 centis tökből két vastag szeletet egy krumplival és kaporral és egy kocka csirkemellel. Az 1 ek reszelt tök szerintem kevés. Megmértem, 17 deka körüli főzeléket eszik.

Salátafőzelék: tettem bele levesben főtt répát (saláta+krumpli kevésnek tűnt), mindenkinek ajánlom. Olyan nagyra tátotta a száját Dorka a falatokhoz, majd szét feszült. Remélem egyszer sikerül lefényképeznünk ilyenkor annyira édes!

na megyek, nyafi van

Daisypath Happy Birthday tickers
peva
 
 


Tücsök
Ha L-es, akkor érdekel. Most ajándékoztam el egy M-est, mert combban szűk.. :roll: :oops:

marek
 
 


MAREK!

Sajnos M-es. :cry:

Kép

Kép
mtücsök
 
 


Jó reggelt!

Nálunk ilyenkor van reggel :lol:

Azt akartam kérdezni, hogy a múltkor valaki mondta, hogy foglalkozik a Flavin 7-tel, kérdésem lenne! Most szedem kb. 3 hete, és hónapok óta először végre tudok aludni úgy 4-5 napja! Lehet ez a Flavin 7 hatása? Most hirtelen nem tudok másra gondolni, hogy mi más változott körülöttem. Amúgy ugye az allergia miatt kezdtem szedni...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Helló!

Veronika...jó neked hogy ilyenkor van reggel, mi ma 5-kor keltünk! :(
Nagyon édi kép!!!!! :D
Lehet a Flavintól , igen, mert az idegrendszerre is pozitív hatással van! Örülök hogy jóóó! :D

Ildi....én ma nem tudok tököt adni, mert a többit megcsináltam magunknak! :oops: el is felejtettem félre tenni, ma
lehet burgonya-alma főzit kap!
Akkor te máshogy csinálod a tököt, majd azt is kipróbálom.

Peva...hát, ja kevés az egy evőkanál tök,reklamált is :D de bevezetésnek gondoltam.
Majd legközelebb többet adok neki!


Jaaaaj, megint nem akar aludni, mennem kell, bömbi van! :(

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


zsuzsu: nyugis, mint amilyen én voltam. anyum mesélte, hogy volt olyan du. amikor lefektetett aludni, ö elaludt én meg szépen, csöndben játszottam mellette a nagyágyban :wink:

ildi: sajna én nem tudom, hogy ez mitöl lehet ez a szopi sztrájk
az nem baj, ha beindul és futkosnom kell utánna, legalább lefogyok :wink: .nagyon szépen ül már a lányod

sensi: bambino world-ös, több fokozatban állitható,dönthetö,dupla tálcás,stb. ez az:

Kép

aranyossak a képek

bettike: Máténak jobbulást

l.kata: aranyos Norbika a taxival

peva: gratula az integetéshez

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


l.kata: Norbinak utólagossan boldog névnapot

marek: ha minden rendbe lesz, akkor mi olyan 4-5ig maradunk. köszi, hogy lerendeztétek a rendelést. gondolom öt ismeri, azért reagált rá hamarabb. ha esetleg nem jönne talira meg, akkor megadom a cimem és utalom neked a pénzt postaköltséggel együtt.

nekem is naponta, vagy 2 naponta kell föznöm. olyankor fiam üldögél a hordozóban és játszik. persze több részletben sikerül csak befejeznem, mert olyan sokáig még ö sincs el.

sz. bettyna: a segitségedre lenne szükségem. én komáromból indulok hozzátok, de nem az m1-esen, hanem az 1-es számú föúton. leirnád nekem légyszi, hogy hol, merre kell majd mennem hozzád, mert én hajlamos vagyok eltévedni. és ha esetleg a fiam nyügösebb lessz, nem tudok majd annyira figyelni se és akkor hajlamos vagyok az idegeskedésre és azt nem szeretném, mert a gyerek nagyon megérzi.
na meg a férjem se enged el, ha nem ismerem a pontos útvonalat, mert ismer milyen vagyok :oops: :oops: :roll: :twisted:

arra emlékszem, hogy amikor tatabányára mentünk,keresztül tatán jobb kéz felöl volt a tó meg az erdö, bal kéz felöl pedig házak,posta,kandallós,stb...

Kép

Kép
timirosicka
Külföld
 
 


Szbettyna, nem sima Katona utca, hanem Katona József, ugye? Nekem pont 72 km háztól házig.

Apropó, nálam van 1+1 szabad hely az autóban, ha valaki szeretne velem és Gergővel utazni Tatára. :) De előre nem tudok babaülést rakni, mert légzsák van az anyósülésnél. Úgyhogy elől anyuka, hátul babuka. :) Az útiköltség olcsóbban jönne ki, mint vonattal, oda-vissza 1.400,- Ft. Szóval, ha valakit érdekel, írjon!

Kép
szöszke
 
 


Sziasztok!
Ma mindenki napozni volt? VAgy merre vagytok?

Peva
Köszi a felajánlást, de a férjem nem megy Pestre, hanem Tata környékén csinál magának programot! Meg szerintem viszek babakocsit, hogy tudjak altatni, az meg akkora, hogy telerakja az autót.

Voltunk ma mérésen, valamennyit azért hízott Bori, de én tudom, hogy ez is csak azért van, mert nem kakilt két napja. Mondjuk így is 8650g, szóval szerintem nem gáz...úgyis kövér... :lol: Mondtam a védőnőnek, hogy nem kúszik, vagy mászik, mondta, hogy nem baj, ő látta Borit forogni, és nincs semmi baja. Ennek örömére öltözés közben hasravágta magát, és négykézlábra állt. Mondjuk napok óta ezt gyakorolja, de olyan lelkesen, hogy éjjel fél egytől háromig ezt nyomta mellettem az ágyban. Gondolhatjátok milyen lelkes voltam... :roll:
Azt is mondtam, hogy nem eszik, írtak Sinlacot, gondolom nem az fogja meghozni az étvágyát, de azért kipróbáljuk, hátha egy kicsi abból is lecsúszik. Ma semmit nem evett anyatejen kívül. Azt mondták a védőnők, hogy majd ha kevés lesz a tej, akkor elkezd enni... Hát kösz!!! Mi van, ha én olyan fajta vagyok, hogy még öt év múlva is van tejem? :roll: :lol:

marek
 
 


Sziasztok!

Timi - Jól emlékszel, de addig nem kell elmenned! :lol: Szóval, ha Komárom felől jössz az 1-esen, jössz végig a főúton (sokáig egyenes, aztán egy kereszteződésben jobbra) odaérsz egy körforgalomhoz a városközpontban. Az első lehetőségnél ki is jössz belőle és egy 4 sávos úton jössz tovább (Május 1. út). Lesznek tömbök mindkét oldalon, aztán Plusz, Shell kút jobbra, vele szemben Profi, buszvégállomás. Jössz még egy kereszteződést (balra beljebb Penny, jobbra sprotpálya). Elkanyarodsz balra a Penny felé. A tömbök utáni kereszteződésben jobbra (dombra visz az utca). Majdnem a domb tetején lesz egy utca jobbra (lejtő),az már a mi utcánk.

Szöszke - igaziból Katona utca, de az Útvonalterv Katona Józsefnek ismeri. Mert, hogy nem az íról nevezték el, hanem a katonákról, akik régesrég ott laktak. :D Állítólag.

Már nagyon várom a hétvégét!!!! :wink: Szabi is csak mág nem tudja! Pedig mondogatom neki, hogy nagy buli lesz! Véglegesnek tűnő résztvevők:
Peva+Dorka
Ildi+Lotti+Lotti apu
Kata+Norbi+Norbi apu
Timi+Sanyika
Ny.Malac+Bori+Lili
Marek+Bori
Szöszke+Gergő
később csatlakozik Clau+Balázs
Tücsök még vacilál
JA, és mi is ott leszünk :wink:


Még gyorsan elmesélem, hogy a 8 hónapos check-en Szabit nagyon megdícsérte a doki nénink. Szépen ül, makk egészséges, "jó kis tömör gyerek, de egyáltalán nem kövér, eloszlik rajta az a majd 10 kiló" és ne aggódjak, fog ő mászni rendesen is. :lol:

Na megyek aludni, hosszú nap volt!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna
 
 


Jó reggelt!
Bori csak egyszer evett éjjel!!! Mondjuk az maratoni szopi volt, de utána csend volt hatig. Persze utána már nem akart visszaaludni, de most már szerencsére alszik... (tapsolós szmájli)

Bettyna
Szabi már majdnem 10 kiló? Nem is látszik rajta... :roll: És naná, hogy fog mászni rendesen is... :lol:

Timi
Nem én rendeztem le a rendelést, hanem Nyugtonmalac... :lol:

Tücsök
Gyertek a talira légyszi!!!

marek
 
 



Sziasztok!

Már nagyon-nagyon régen jártam itt. Akkor még pocakosként. Bizti már nem emlékeztek rám. Talán még bejöhetek közétek.

LKata: veled egy másik helyen találkoztam már, bár oda is már 5 hónapja nem írtam.

Röviden rólunk: Kislányom, Petra Janka szeptember 26-án született, ami épp a születésnapom volt.
Nagyon jó étvágyú a kiscsaj, csak épp a házikosztot nem igazán díjjazza, ezért inkább az üveges bébiételeket részesíti előnyben. A tejpépeket nem szereti, viszont még cicizik reggel és este, de az esti cici után még jöhet egy üveg kaja :DDD
A lámpákat nagyon imádja :DD És a legjobb szórakozás, anya leamortizálása :) sikeresen lekarmolt oly szinten, hogy még vérzett is.

Fogunk még nincs, de talán nem is baj, mert néha a cicire szeret ráharapni.
Forogni mindkét irányba 7 hónaposan kezdett el, azóta pörög, mint a búgócsiga. Mászni még nem, de a hasán csúszva eljut ahova szeretne. :)

Tatán lakunk és mint rájöttem sz.bettynától nem is oly messze :) sőőt..annyira nem messze, hogy a házukra a konyhaablakból rálátok :DDDDD Tök jó.

Nagyon helyesek a gyerkőcök és persze mindenkinek gratulálok a picibabájához.

Pár képet rakok fel Petrusról:

Kép

Kép

Kép

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Szia Melus, én nem emlékszem már rád :oops: De gyere minél többször, csatlakozz!!!!!!!!!!!!! Petra gyönyörű kisbaba!!!

Csajok, csak azért jöttem gyorsan, mert kérdésem van, kíváncsi vagyok, ti ilyen melegben kiviszitek-e a babátokat??? Mert tegnap anyuéknál voltunk és dögmeleg volt lent és Lotti beizzadt durván a babakocsiban, nem is érezte jól magát, lehetett látni :?

Arra gondoltam, hogy csak du. megyünk majd le, de hát kora du. még meleg van ugyanúgy :roll:

Na megyek teregetni, írjatok, megint pangunk... vagy mindenki kint van?????? Hahóóóóóóóóóóóóó!!!

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Próbáltam végigolvasni, de aztán megakadt a szemem a véglegesrésztvevőkön.

Mi is mennénk hétvégén! Szóval kérlek Bettyna írd meg még1x a honlapot, ahol vannak az infók és hogy - ha jól vettem ki a beszélgetésekből - számládra kell utalni pénzt (számlaszámot megírod kérlek?).

Pasik is mennek? Férjem benézne egy picit, de nekünk lesz majd Tatán még aznap programunk, úgyhogy nem maradnánk sokáig. Későn szólok? r :oops: remélem nem gáz .

már várom a találkát.
mi így mennénk: Anikó+ Linda + Gábor (nagy vsz -el)

A.

Kép
ancsa123
 
 


Nusildi: nem csodálkozom rajta, hogyha már nem emlékeztek, mert tavaly áprilisban voltam (asszem) utoljára.

Nekem ebéd után alszik Petrus és csak utána szoktunk kimenni sétálni, kb. 3 óra után. Kint nem nagyon alszik el, mert a zaj (pl.városnéző kisvonat) felébreszti, meg néha a sétálók is olyan hangosan beszélnek, hogy legszívesebben rájuk szólnék.
Így ha azt akarom, hogy aludjon a levegőn, akkor a tópart csendes részén sétálok vele.

Bár tegnap kivételesen fél 2-kor mentünk sétálni, mert Máté fél 5-re ment bizi osztásra a zenesuliba, meg aztán le is kellett menni a dm-be pelusért, kajáért, meg fiam ment ma oszt.kirándulásra és kellett egy-két dolog még. Muszáj volt segítenie cipekedni fel az emeletre. Aztán hazajöttünk és Petra be is aludt a jó hűvös szobában :)

Meg az uv-sugárzás miatt is jobb később kimenni.

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Sziasztok!

Melus...szia! :D Jó hallani felőletek! Remélem csatlakozol?
Gyönyörű a kiscsaj! Ezek a fürtök! :shock: Nagyon szép haja van! :D

Ancsa...gyereeee, remélem még be tud venni a taliba téged Bettyna :D Ja és jó ha jön a párod is,
az enyém is ott lesz. :D Ildié, és még Nymalacé is....jól írtam?

É csak örülök ha jönnek férjek is, mert legalább az enyém is felszabadultabb lesz! :wink:

Séta...már mi is csak reggel és estefelé megyünk ki, nagyon meleg van, én tegnap
picit meg is pirultam! :oops:

Marek...ez a video....ez nagy hatással volt rám! :( Vérzik a szívem!

Hoztam egy képet :D
Norbi pizsiben(így csücsül egyedül)
Kép

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Tali...ja, még annyi hogy előre mondom , nekem borzalmas az arc memóriám, lehet csak az ismerem meg aki
többször tett fel már képet magáról! :roll: :oops: :oops:
Előre kérlek ne hargudjatok rám....nekem mutatkozzatok be, jó????
:oops: :oops: KÖSZI :D

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Vagy max a babákról rátok ismerek :wink:

Ja, és Bettyna mit érdemes vinni??Plédet, habtapit????
Gondolom babakocsit többen hoznak?

Kép
Kép
lovaszkata
 
 


Sikerült átfutni az eddig írtakat.

nem semmi a 10 órás kelésetek, Timirosicka (lehet röviden Timi ?) !! Írigy vagyok ...

Melus - mi azt hiszem nem "találkoztunk" még, de üdv újra a fórumban. (én is kimaradtam egy hosszú ideig és szerencsére visszatértem :) gratulálok a szép kis Petrushoz!
tejpép - én még csak 1x próbáltam Lindának adni tejpépet (milupa édesálom vaníliás) de nem fogadta el :roll:

Ildi- örülök h megoldódott a ciciügy. Lotti ül :o azta!! Lotti áll ... :shock: :shock: :o azta! édesfotók! meleg: Linda is sokszor beizzad, én egy-két réteg pamutot teszek az ülés alá, azon fekszik/ül. pl egy félbehajtott pelust. és igyekszem minél többször kivenni h ne legyen túl sokáig bent. napsapi csak ha közvetlenül a fejét süti a nap.

Bettike - Máté hogy van? remélem lejjebb ment a láza - az alvás a legjobb!! szoptasd minél többet, ha megy még.

Veronika - nagyon édes ez a kis Pálma :!:

Sensi - írtad hogy sok a meló .. hát moshatópelus... amúgy le a kalappal, hogy még azt is felvállalod. én nem .. :oops:
zabálnivaló Lillus!
mei tai - os kép ld lent (kötéstechnika még javítandó)

Bettyna - Szabi kúszótechnika :lol: :lol: :lol: egyedi :P

Lkata - Norbi babataxiban ül ... csak azt tudom mondani mint Ildinél . .... :shock: azta. pizsiben sem semmi :D .
én is mindenkinek be fogok mutatkozni, arcmemóriám azoknál sem kapcsol be, akiket már több mint egyszer láttam. Nemrég összefutottam és elbeszélgettem egy volt egyetemi társammal -gondoltam én- , gyanús akkor lett az ügy, mikor fogalma sem volt, hogy ki az a Tomi. :oops:

köszi az etetőszékes válaszokat (meg a haptapisokat is még1x)

a találkozóra mi is mennénk (vsz férjem is), el tudná valaki küldeni az infókat (honlap)?

Tücsök - ha jössz a találkozóra kérlek hozdd el az úszópelust, mert nekünk lehet h kellene egy

Kép Kép Kép Kép

A.+L.

Kép
ancsa123
 
 


Melus!
Jó, hogy visszatértél... :lol:

Bori négykézláb kutyázik, és néha kúszik!!!!!!!!!

Képzeljétek!
Már régóta készülünk egy ablakcserére. Erre szólt a kőműves, hogy vagy szombaton jön, v csak júliusban. Összevesztem az egész családdal, mert nekem fontosabb a tali, mint az ablakcsere... :lol: :lol: Már úgy vártam a talit, nem fogja a hülye kőműves elcseszni.

marek
 
 


Marek,
gratula a kutyázáshoz és a kúszáshoz! :)

Timi,
Sanyika hasonló lehet Pálmihoz :) Ugyanaz a nyugodt, egyedül is egy ideig ellevős, jól alvós, fogatlan, nem mászós :lol:

Izgulok is, hogy a második gyerkőc is ilyen nyugodt fajta legyen!

A hónapok óta tartó "2 vagy 3 év korkülönbség legyen-e" filózgatásomnak épp véget vetni látszottam hétvégén, apával úgy döntöttünk, hogy októberben nekiállunk a következőnek... erre persze rögtön találtam egy cikket, hogy 2 éves korban mennyi nyűge van egy szegény gyerkőcnek, és én még tetézzem ezt azzal, hogy még az új kistesó miatt is szenvedjen? Pfffffffff :evil: Úgy látszik ez a kérdés egyszerűen eldönthetetlen :) Mindig mikor döntenék valamelyik mellett, rögtön jön egy érv a másikra...

Kép

Kép
sz.veronika
 
 


Kata: de jó pofa Norbika! :) Az a csodálkozó tekintet :)

Ancsa: kékszemű a kicsi lányod? Petrának is, ugye már ilyen színű is marad?

Csináltam fotót, Petra most így alszik:

Hátulról:
Kép

Előről:
Kép

Ez pedig a unokatesója szülinapján készült (áprilisban):
Kép

Szeretek "olvasni":
Kép

De igazából ez való nekem:
Kép

Máté és Petra. Imádják egymást.
Kép

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Ancsa
Te egyedül szereled Lindát a hátadra? Én annyira béna vagyok, úgyhogy a háti hordozás még nem működik, de majd a tali után. :wink:

Ildi
Mi nagyobb sétákat inkább este, vagy reggel teszünk, de tegnap például muszáj volt besétálni a védőnőhöz, és ott déltől kettőig van doki. Majd megsültem, de Borit nem zavarta. Persze ilyenkor mindenféle napvédelem a gyereken. Sapi, pelenka, La Rocha Posay naptej, na meg árnyékos oldal, bár a déli órákban ilyenről nem beszélhetünk. Mondta is a doki, hogy vigyázzak a nappal...na kösz! :twisted: Ja, és én sikeresen le is égtem, mert az én vállamra nem terítettem pelenkát, meg a La Roche is drága a bőrömre... :lol:

Bori olyan nyűgös ma. Megint végig fogja üvölteni az órám... :cry: Már olyan ciki... :oops:

Melus
Hol jártál eddig, hogy csak most csatlakoztál vissza?

marek
 
 


Marek: egyszerűen nem volt kedvem írogatni, lehet, hogy 1-2 hét múlva megint rámtör és ismét eltűnök. :)

Nap ellen a Babé 50-es faktorú krémet használom, ez is piszok drága több mint 3.000 Ft. (http://www.eventuspharma.hu/)
Meg az ő terméküket használom koszmóra is, most van Petrus buksiján egy kicsi.
Máténak meg eléggé korpás a feje, ezért neki is Babé samponja van.

Melus
Kép

Kép
melus071
 
 


Marek - akkor Bori és Lotti kezet foghatnak :roll: Lotti is totál nyügi, 1 órán át sírt az ágyában állva, kapaszkodva a rácsban, míg én próbáltam porszívózni, a főzelékét csinálni, hozzá a húst főzni, enni-inni, pisilni... tiszta ideg voltam, a végén már gondoltam, hogy rácsukom az ajtót, de aztán elaludt, így most én is kajáltam végre.

Melus - nagyon édes a kislányod, olyan jó, hogy ilyen nagy haja van, Lottinak alig-alig akad.
Ugyanolyan babakönyve van Lottinak, mint Petrának :lol:

Anikó - de tuti kép az a hordozós!!!
Annyira szép a kislányod, várom már, hogy megcsodálhassam élőben is, tök jó, hogy jöttök ti is a talira!!!
Nekem jön a párom is, úgyhogy már ezek szerint 4 pasi is lesz :lol:

LKata
- akkor majd bemutatkozok neked, jó? :lol:
Norbika pizsis-ülős képe nagyon cuki!

Hoztam én is egy képet, ez a kihaénnem feje :lol:

Kép

Ki hánykor érkezik amúgy a talira???

Bettyna - tényleg, egyéb dolgot vigyünk? Bár írtad, hogy van habitapi, de pokrócot esetleg vagy babajátékot? Gondoltam, mindenki hozhatna egy-egy játékot és azzal ellennének a babák, mert tuti mindig a másiké kéne nekik :wink:

Timi - de édes Sanyik az etetőszékben, egyem meg, szinte elveszik benne még :lol:

Bocsi, ennyi volt, ébredés van, ma tökfőzelék lesz csirkehússal, almával és krumplival, én meg eszem a száraz kenyeret :roll:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Timi - bocsi, Sanyika akart lenni, csak már nagyon kapkodtam :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Közben visszajöttem, vaklárma . . .

LKata - neked akartam még ezt leírni:

Tökfőzelék

Ehhez nagyon kevés főzőtök kell, egy átlagos tökből kb. 2 szeletke.
A többiből készíthetünk magunknak tökfőzeléket.
A főzőtököt megmossuk, megtisztítjuk a héjától és apróra felszeljük.
1 szem krumplit megpucolunk, apróra vágjuk és a
tökdarabokkal együtt feltesszük főni.
Kb. félidőben az apróra vágott kaprot hozzátesszük
és ízlés szerint tengeri sót is adhatunk hozzá.
Ha megfőtt, a főzővíz egy részével együtt
(hogy ne legyen túl sűrű) összeturmixoljuk vagy villával jól összenyomkodjuk.
8 hónapos kortól tejfelt is adhatunk hozzá.

Én ma raktam kaprot is bele.

Amúgy még egy kérdés, szerintetek a zöldborsót már lehet adni héjastúl???

Na még két kép, aztán eldugulok...

Kép itt is áll!!!

Kép nagyon egyenes háttal üldögél :lol:

Kép

Kép
nusildi
 
 
 
 


Borinak is sikerült elaludni, úgyhogy nyugalomban tanítottam... :lol:

Viszont ma még egy falatot nem evett kanállal. Pedig vettem a piacon barackot, de nem kellett. A kedvenc barack-alma sem, és délben az almaszószt sem fogadta el, pedig azt is szereti. Egy csomó bébiételt kidobok. De főzőcskézni sincs kedvem, mert szarul esik, ha utána megy a kukába... :roll:

marek
 
 


Sziasztok!

Elnézést, hogy ennyire nagyon ritkán írok, de többször próbáltam korábban, olyankor vagy elszállt amit írtam, vagy túlpörgött az oldal, nekem pedig nagyon kevéske a szabadidő...
Most is csak életjelet adok, visszaolvasni itt nekem már lehetetlenség sajnos és azt hiszem, a lépést ezután sem fogom tudni tartani Veletek. :(

Rólunk: Dórinak 7 foga van, stabilan ül, kúszik mint az orosz katona (lábmozgás valahogy' nem akar sikerülni, így leginkább alkarral teker előre, de azt iszonyat gyorsan) és végre valahára átalussza az éjszakákat kb. 2 hete.

Ildi, visszatérve még kicsit a cicisztrájkra, nálunk ez kb. február végén volt. Akkor indultak el a felső metszőfogai Dórinak, ráadásul nemcsak az első kettő, hanem szinte egyidőben a mellettük lévő második fogacskák is. Emiatt be volt duzzadva az egész ínye és csak homeós bogyókkal sikerült csillapítani. Ugyanez volt, csak lefejve fogadta el a tejemet 2-3 napig, aztán szépen lassan különböző trükkökkel - akárcsak Te - visszacsalogattam cicire. Azóta szerencsére semmi gond! :) Viszont megtanultam igazán értékelni a szoptatást. Azokban a napokban, mikor kezdett végre visszaállni, boldogan rohantam éjjel többször is szoptatni, annyire hiányzott már az egész.

Marek, én egy hete voltam mozgásterápián Dórival, csak úgy megnyugtatásképpen (azt a nyomorult terpeszpelust nem bírom feledni és hát lelkifurim is van miatta, szinte alig hordta Dóri). Nagyon klassz mozdulatokat gyakoroltunk, és azóta Dóri ül. Stabilan. Most a kúszásból kéne mászást produkálni, de már azzal is haladunk, kezdi behúzni a térdeit. Szóval, szerintem nagyon jó dolog, ha egy gyerekbarát mozgásterápián részt vesz az ember. Nézzétek meg Borival! Nem utolsó szempont, hogy egy ilyen foglalkozás után elájul a gyerek és alszik mint a bunda több órát is akár. :D
Ja, és a SINLAC fincsi édes, pláne gyümölccsel. Biztosan megszereti Bori is!

Na, ennyire tellett, a gyerekem úgy gondolta, most kipróbálja a vasalódeszkába történő kapaszkodást. :shock:

Jó talit mindenkinek, aki tud menni! A babák pedig gyönyörűek továbbra is! :)

Kép
anhel
 
 


Sziasztok!
Végre van időm jelentkezni! :lol:

A végén úgy döntöttem, hogy mentem aludni mellé (azaz Máté már akkor az én helyemen aludt) és átaludtuk az éjszakát 1-2 álomcicizéssel! :lol: Reggelre 37,5 volt már csak! :lol:
Elmentünk doktor nénihez 8-ra, megnézte a torkát, mondta, hogy még csúnya kaptunk másik antibiotikumot és pénteken kell vinnem megint! :roll: Azóta max 37-ig ment fel a "láza", enni továbbra is eszik, sőt most éjszaka amikor mocorog mindig megkínáltam cicivel (naná, hogy kellett neki) :lol: Szerencsére sokat aludt, most már csak az orra folyik és néha köhécsel! Minden féle szirupot, gyógyszert megesz! Nem igazán érdekli! :shock: Komolyan mondom még a betegségnél is állja a sarat, igazi férfi, aki nem akar gyengének látszani! :wink: :lol:

Doktornéniről - Hát életem egyik legnagyobb csalódása! :( Nekem és tesómnak is ő volt! Mikor babás lettem a korára való tekintettel megkérdeztem, hogy biztos elvállalja Mátét vagy már nyugdíjba megy. Ő megnyugtatott, hogy még jó darabig nem! Így ő lett a doki nénink! Ki is jött fél éves koráig minden hónapban 1-szer, az oltásokhoz is! Lehetett számítani rá! (Persze a borítékot megkapta tőlem is úgy mint szüleimtől!) Aztán vagy 2 hónapja jöttek a pletykák innen-onnan, hogy elmegy stb.! Én meg vártam-vártam, hogy hát majd fog szólni, hogy ki lesz helyette, vagy hogy lesz! Húsvétkor, amikor Máté beteg lett már nem jött ki, csak az 5 nap után! :twisted: Akkor ideges voltam rá, de annyira nem volt beteg Máté, így telefonon lerendezett minket és mondta, hogy egy kis megfázás miatt ne szaladozzon már! :twisted: Aztán nem javult és kijött és akkor írt először antibiotikumot! Azóta nem láttuk, nem beszéltünk! Most hogy beteg lett már egyből hívtam reggel, hogy jöjjön! Jöttek a kifogások, hogy nincs kocsi, én felajánlottam, hogy apum el megy érte, haza is viszi stb. Aztán mondta, hogy de még időpontra kell valahova mennie, délután vigyem rendelésre! Így a rendelésre vittem, ahol semmit nem mondott volna, de én rákérdeztem, hogy akkor most ő lesz vagy meddig lesz! Ekkor elmondta, hogy már csak hónap végéig marad! :shock: Aztán hiába hívtam, hogy nagyon lázas Máté akkor is csak annyi volt a tanácsa, hogy lázcsillapítás, másnap rendelésre vigyem! Hát kösz! :twisted: Azt hiszem, hogy 30 évnyi ismeretség és boríték osztogatás után nem ezt érdemeltük volna! :twisted: Sosem gondoltam róla ezt! És még ma is értetlenül állok a dolog előtt! :twisted:

Kép
bettike
Eger
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?