Új privát üzeneted érkezett!

najda néztem a kocsit amit írtál nekem hasomló volt a fiamnál és nem túl könnyűk ezek a fajta kocsik.és autóba sem egyszerű berakni sőt kisebb autóba nem is nagyon fér be :( .de ha ezek a szempontok nem számítanak akkor viszont nagyon jók az ilyen kocsik mert teljesen védik a babát és kényelmesen el is férnek benne.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


na mire ide értem nincs itt senki:(remélem jól vagytok nálam mintha jelentkezne valami megfázás szerű :( de remélem nem komoly.átírtam a vonalzóm így 3 nappal nagyobb a bébink :) de már alig várom hogy megtudjuk mi lessz.a párom szerint kislány meg az ismerősök is azt fújják de nemtudom miből gondolják.na jó hétvégét nektek és vigyázzatok magatokra.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Anita! Nagyon jó az eredményed babuciról! Kíváncsi vagyok a 4D-s uh-otokra, hogy megmutatja-e a nemét és a képre is nagyon! :D

Gabi! Holnap csinálok madártejet. Végül nem meggyes lepényt, hanem meggyes pitét csináltam, mert annyira fáj a fejem, hogy szétesik. Biztos ez az esős idő. :cry: A pite hamarabb kész van, nem kell nyújtogatni és annyi meggyet sem magozni. A madártejre már nem futotta az erőmből, hamar le is fekszem ma. A homlokomnál fáj nagyon.
Így holnapra marad a madártejes beszámolóm, remélem akkor már jól leszek.
A táblázathoz: 32 éves, Szent Imre kórház (legalábbis ez a vágyam, remélem sikerül elintézni. Ha nem akkor SOTE I vagy II)

A mocorgásról: én is éreztem baba mocorgást egy hete egyik este, utána semmi. Tegnap este megint.
Majd másfél hét múlva megyek dokihoz és kikönyörgök egy uh-ot, olyan messze van a 18. heti kötelező uhu.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

 
 

Anita nagyon jó a kép, tündériek vagytok, és kitűnők a méretek is!

Pókica próbálj pihenni, tudom, így 4 nap kirándulás után győzni kell hallgatni a nagylányt, mi múlt héten voltunk ezen túl, de még ma is hallgattam újabb sztorikat :) Remélem, hogy holnapra elmúlik fájásod, és újult erővel kedveskedhetsz a családnak finomságokkal. Csillagról Te sem tudsz semmit?

Kellemes hétvégét mindenkinek, gondolom, hamarosan Pumipumi is jelentkezik képpel és élménybeszámolóval.

Belegondoltatok már, hogy jövő ilyenkor kb. féléves manójaink lesznek? Nekem még mindíg nagyon hihetetlen, hogy anyává válok, váltam már :oops:

Üdv. Gabi
Vendég
 


Briell: az úgy volt, hogy az orvosom kérte az asszisztenst, hogy kérjen nekem időpontot júni 17-re, és ma telefonáltam, hogy akkor pontosan hány órára menjek. És kiderült, hogy egész júniusban már nincs szabad időpont (?) és ezért azt üzeni az orvosom, hogy 16-án dél körül menjek be és keressem és megcsinálja..

Anita: :)

És én megint estére lettem rosszul. Kérdezhetek egy "hülyét"? Nem tudom eldönteni, hogy azért vagyok rosszul, mert esetleg sok a savam, vagy csak szimplán rosszul vagyok.. kicsit mintha égne a gyomrom, de nem vészes.. éhes most biztosan nem vagyok..
vagy mégis?? :lol:
Vendég
 


Gombi!
Én úgy tudom, hogy terhesség alatt gyakori a gyomorégés, mivel az összes szöveted lazább, és a gyomorszájad sem zár teljesen tökéletesen. Asszem! :oops:
Vendég
 


Sziasztok!

Mindig olvaslak titeket, csak a héten diplomáztam, és rengeteget kellett tanulnom.

Legutóbbi adatok az UH- on: 12. heti terhességnél 6,7 cm a baba a tarkóredő 2,2 mm lett:-) Majd igyekszek képet is küldeni Nektek, csak a másik géphez van kötve a scanner.

Babakocsit mi megvettük ez Cam Cortina Evolution X3 Tris, nekem ez tetszett a legjobban, és sokan dícsérik, azt mondják, h jobb mint a Neonato. Esetleg ismeri vki?

Csajok engem még mindig gyötör a terhességi rosszullét!!!!
Ti túl vagytok már rajta?
mustyi
 
 


Úristen Mustyi!
Ez a rosszullét soha nem fog elmúlni? Pedig te már 13 hetes is elmúltál. 14-ig normális elvileg a rosszullét. De én kezdek elkeseredni. Azt hittem már jobban vagyok, erre ma megint ölelgettem a fajanszot! :roll:
Vendég
 


Kitartás!!!! Egyszer majdcsak vége lesz!
Vendég
 


Szia Najda!

Olvastam, h kutyás becenév a nick neved, én is imádom a kutyákat:-)

Nekem nagyon durva még mindig a rosszullét. Illatok, öblítő, fogkrém, kutytáp...... semmit nem tudok elviselni. Annyira szeretném, ha vége lenne :cry:

A 14. hétig kibírom féllábon is csak múlna el....

Majd jövőhéten kiderül:-) Csak telne jobban az idő
mustyi
 
 


Ne is mondd Mustyi!
Épp most fordult meg megint a gyomrom!!! Annyi elég volt, hogy leszűrtem a húslevest. Azt is csak muszájból csináltam meg, mert kivettem a húst a mélyhűtőből. De egész nap rá sem tudtam nézni, hogy megcsináljam, úgyhogy mostanra lett kész. De enni nem tudnék belőle! :shock:
Vendég
 


Főzni én sem tudok, inkább a párom főz, de csütörtökön annyira kívántam a rakott karfiolt, hogy azt kénytelen voltam én elkészíteni, mert a párom nem szeret kínlódni vele:-)

Minket az vigasztal, hogy 4 éve vártuk már a babát, és ahhoz képest ez semmi:-) Szinte már mindent megvettünk neki, nagyon szeretném már a kezembe venni. Nagyon várjuk :D

Majd írj, h milyen babakocsit választottál!
mustyi
 
 


Mustyi akkor Neked most többszörös gratulálhatunk, a többszörös jó eredményekhez! A baba méretei nagyon jók, gondolom, az államvizsgád eredménye is, bár azt soha senki nem fogja megkérdezni, hogy hányas lett.

Kitartás mindenkinek, akit a rosszullétek gyötörnek! Állítólag, a fiúk szoktak sokáig tünetek okozni. Vannak napok, amikor én is émelygek még, de szerencsére én ennél tovább sosem jutottam.

Szép napot Nektek!

Üdv. Gabi
Vendég
 


Jó reggelt Mindenkinek! (Most keltem fel! :oops: )

Mustyi!
Akkora sutyerák vagyok! :oops: Bocsi! Grratulálok a diplomához. Miből szereztél diplomát?
Még nem tudom eldönteni a babakocsit! Az a gond, hogy én most vagyok autónézőben, mert idáig a páromét használtam amikor neki nem kellett, (meg most is) mert ő alapvetően rögtön robogóra ül, ha az idő engedi, vagy Anyuét használtam, mert az meg csak a garázsban áll. Most viszont kell egy saját. Csak nem fogok tudni nagyot venni. Szzóval olyan kéne, ami befér mondjuk 1 Puntóba, vagy Bravóba. (Istenem de szeretnék egy Q7-es Audit!!! :roll: ) Szóval elég nagy dilemmám van!

Anita!
Köszi a tanácsot, mert erre nem gondoltam, azóta ezen gondolkodom. Melyik az a babakocsi, amit viszonyleg kicsire össze lehet csukni, könnyű, de védi is a babát, és 3 funkciós. És nem 200 000 Ft. :roll: :oops:
Most már bedilizek. Egyfolytában a netet bújom.

Gabi!
Nekem is hihetetlen még az anyaság! Pedig jobb ha megszokjuk a gondolatot!!! :wink:

Pókica!
Sok sikert a madártejhez! (Fúú de szeretem én is.) Lehet hogy én is nekiállok! :D
Hát én nem is tudom ezt a mocorgást. Néha én is érzek valami furcsát, amiról azt gondolom, hogy az. Csak mindig lebeszélem magam, mert azt írják az okosok, hogy 20. hét körül érezheti először az ember. Most akkor hogy is van ez? :roll: :lol:
Vendég
 


Mustyi! Gratula a diplomához! :D Jó drága babakocsit vettetek. Szerintem én ennyit a meglévő két gyerekemre nem költöttem összesen születésüktől fogva! :D
Nekünk babakocsiban marad a lányomé, nagyon szentimentális is vagyok, ezért sem cserélném le. Na meg alig voltak benne, max. a játszótérig az utca végére és vissza. :oops: Mindenhova autóval járok... :oops:

Kriszti! Úgy tudom első babásnál 16-18 héten érezni határozottan először. De úgy írja a könyvem is, hogy már a 12-13 héttől érezhetik nagyon vékony nők és többedik terhesek. Szerintem ez mindenkinél máshogy van.
Nekem ez már az ötödik terhességem, két babát sajnos elveszítettünk, a fiamnál a 14. héten éreztem az első határozott bökést.

Gabi! Tegnap rá kellett segítenem a fejfájásom elmúlasztására egy fél algopyrinnel. :cry:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Sziasztok.
Nem sűrűn tudok jönni, mert elég sokat ül a párom a gép előtt, de azért próbálom behozni a lemaradást. :D
A kocsinkat tegnap vitte szervizbe a párom, hát mit ne mondjak meglepődtem, hogy 10000ft-ot kért a szerelő.
Beszereltetett a párom kb 1,5 éve egy önindító segítő kapcsolót és az romlott el. Totál kivagyok bukva, hogy mennyi pénzt elkért a szerelő. :evil:

Amúgy minden rendben van velem, Joel fiam ma egész nap olyan aranyosan magyaráz a kiságyába, majd meg zabálom.
Nagyon erősen rágja a kezét szerintem most már hamarosan jön a foga. Már csak reggel szoptatom meg őt, mert akkor érzem, hogy tele van a cicim, de csak a jobb. Kíváncsi leszek, ha elkezdjük a hozzátáplálást, hogy fognak neki ízleni az új ízek.

manocskak
 
 


Sziasztok!

Mustyi de örülök ,hogy voltál,remélem még jössz is!
Gratulálok a diplomádhoz!

Na most már én is hozzászólok ezekhez a reggeli rosszulétekhez: szóval nekem ez a harmadik terhességem,de egyiknél sem voltak reggeli rosszulléteim,hányásaim!Amúgy sem vagyok hányós tipus!Valószínüleg ez genetikai adottság lehet!Az előző terhességemnél is csak a Béres magzatvitaminjától voltam rosszul,és 1x hánytam tőle-akkor tudtam is,hogy csak attól lehet és lecseréltem!
Szóval én nem küzködöm ilyenekkel ,de titeket nagyon sajnállak...Jó lenne ha már minden rókamama jobban lenne.

Jah én hétfőn reggel megyek 12.heti vérvételre és Uh-ra!Gondoljatok rám!

Jó hétvégét mindenkinek!
Vendég
 



Sziasztok! Megvagyok még, csak összeszedtem valami vírust a gépre -Panda mellett-, ami olyan szinten kinyírta, hogy el sem indult. Újra kellett telepíteni az egészet. :evil:
Egyébként a hányinger, hányás nem múlik, volt olyan nap, hogy háromszor taccsoltam. :roll: Kitartás a hasonló cipőben topogóknak, én is nagyon várom már, hogy elmúljon és végre élvezzem a várandósságom.
Nekem szerdán lesz a nagy uh-s nap, akkor biztos jövök beszámolni, de addig igazoltan leszek távol. Párom végre szabin lesz és majd őt molesztálom, nem a gépet. :wink: Holnap pl. barackbeszerző körútra megyünk, mert megveszek az őszibarackért. :oops: Na jó, nektarin is jó lenne. Mindegy, csak fincsi lédús és édes legyen, ne olyan mű, gumis. Nehéz lesz, már látom. :shock: :D
Gratuláció a szép képekhez, nagyon nőnek ezek a babócák. Már alig bírom kivárni, hogy mi is láthassuk a kicsinket.
csillag25
 
 


Sziasztok!

Köszi a gratulációkat! Beindult az élet, mostmár egymást követik a vizsgálatok!

Pókica, Najda!

Babakocsi ügyben én is tanácstalan voltam, mert én is autóval járok mindenhova, azért választottam ezt a kocsit, mert többfunkciós, és mózeskosár, meg baby hordozó úgy is kell, vagy ezt igazából ki sem használja?

Nekem Smartom van és nagyon szeretem, de abba nem sok minden fér, csak elvisz A- ból B- be! Najda a Q7-be kényelmesen elférnél, olyan nagy dög, a párom is szereti ezeket a "tankokat"
ő Hammert akar venni a baba előtt, de én ezt már túlzásnak tartom:-) Szerintem a Peugeot- k is jók 206, 307.

Tulipános!


Szerencsés vagy, hogy elkerülnek a tünetek, mert így teljesen más érzés lehet babátvárni :)

Azt szeretném kérdezni, hogy a bölcsőt szeretik a csecsemők. érdemes megvenni?

Elmegyek scannelni, felteszem nektek a képeket.
Tudjátok nekem lombikbaba. Képzeljétek van olyan fotóm, amin 10 sejtes a drágám :lol: De semmi nem látszik belőle :?
mustyi
 
 


9 hetesen a méretek: 28 mm az embrió
12 hetesen: 63 mm :-)

Kép Kép
mustyi
 
 


Sziasztok!
Régen írtam, mert sajnos mindig totál hulla vagyok: én is állandóan émelygek, mindig fáradt vagyok, de ha ezekkel nem érek rá foglalkozni, akkor éppen "nagylányommal" játszom. Ráadásul a dokim szerint később fogant babunk(most 11 helyett 9hetesnek látszom), így lehet, hogy nem is decemberi babások leszünk, hanem januáriak.De azért amikor tudok, próbálok írni.
Először is gratula a sok szép UH-hoz, nekem még nem látni ennyit babuból.
Írtatok az apás/apa nélküli szülésről: az alapgondolat szerintem is az, hogy mindenki a párkapcsolatához illő módot válassza. Az én emanci-punci lényem igen rossz néven vette volna, ha Apa fanyalogva közli, hogy ő fél, hogy rosszul lesz, így jobb lenne, ha én egyedül vajúdnék. (Ha súlyos beteg lenne, én gondolkodás nélkül ágytálaznám, mosdatnám, stb.-csak mert szeretem). És nem muszály neki pont a véres részek felé állnia-álljon a fejem mellett, ha ennyire gáz a helyzet. Nekemn jól esett, amikor masszírozott, amikor fogta a kezem, és az is, amikor a kérésemre "csak" ott volt. Egyébként végül én is császárral szültem (normál szülésnek indult, nekem is volt vajúdás, stb-stb.), de az azt megelőző órákban tanusított Apai helytállás megerősítette bennem, hogy jól választottam. De lehet, hogy mások kapcsolatába ez nem fér bele.
Nem illetékes kórházban szülés: ha valaki mentővel akar majd szülni menni, akkor azt hiszem, kell valami papírt beszerezni, mert a mentő automatikusan a legközelebbi kórházba köteles vinni, és egy vajúdó kismami kérését a szabályzat miatt nem fogják figyelembe venni. Akit érint, ennek is nézzen utána!
Övterelő/kismamaöv: nekem nagyon bejött. Egy párnácskára ülsz rá, amiből leágazik egy kis övrész, és az húzza le a hasad alá a biztonsági övet. Én már megint használom (sőt, az első szülésem után a császár miatt szintén használtam).
Most hirtelen ennyi, igyekszem többet jönni.
Mindenkinek szép napot,
M.

macianyu
 
 


hahoooo! nna, vegre itt vagyok...tegnap elment a csalad, meg most probalok òevegohoz jutni. Meg helyere kell tennem a hazat, csak gyorsan fel akarom tolteni nektek a tegnap esti Uh kepeket. Nalunk is minden ok a picivel, bar egy hettel nagyobbnak tunik, dehat ezekhez az elteresekhez mar hozzaszoktunk. 12+6 nap: 9 cm...nagyon nyugis volt a baba...az elejen a feje tetejen allt, aztan a vegere szepen befekudt. Teszek fel fotot csak a gerincoszloprol is, meg ahol a karjat, labat merte, meg ahol a szivdobogast hallgattuk. Nagyon aranyos volt,total lehetett latni a kis kezeit, az ujjait, a terdet, a keresztbe rakott labfejeit, a szemet, fulet, szajat. jott velunk anyospajtas is, aki teljesen elolvadt...parommal egyutt. Majd holnap jelentkezem, ugyis utana kell olvasnom.

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép
pumipumi
 
 


sziasztok!
Jó kis eső volt itt, amire olyan jót aludtam, hogy most keltem fel. A hétvégén a szüleimnél voltunk vidéken, volt kényeztetés, meg jó kis kaják.
Gombi: azt hiszem akkor mi nagyon közel lakunk egymáshoz, mert én is ha kinézek az ablakon...ott az ÁEK. Ha ennyire közel laksz, miért nem gondolkodtál rajta, hogy oda járj orvoshoz?
A hétvégén konstatáltam, hogy nem jönnek rám a farmerjaim. Az egyetlen, ami jó volt még, már az is nagyon nyom. Nem azt mondom ,hogy nem tudom felvenni, csak fárasztó, és ugyan elég csípő, de ha leülök, eléggé nyom. Felpróbáltam a rokonoktól örökölt terhes nadrágokat, de a család halálra röhögte magát. Vicces, annyira még nem nagy a hasam. De akkor mit hordjak? Megyek szétnézek valami kismama ruházatban. Lehetne már szoknyát hordani, és akkor nem lenne kérdés.
Babakocsiban én még csak a rokonoktól való öröklést gondoltam végig, több kisgyerek van a családban, remélem valaki majd nekünk adja.


Kép
tedorka
 
 


Sziasztok!
Nagyon édesek a babák ezeken a képeken! És milyen szép nagyok már! Gratulálok hozzájuk! Lassan mindenki eléri a bűvös 12 hetet.

Mustyi! Gratula a diplomádhoz! Megnéztem én is a babakocsit, amit választottatok. Tényleg elég húzós az ára. Én még nem hallottam róla, így nem tudok róla gyakorlati véleményt mondani. Ami nem tetszik benne a leírások alapján, hogy a tolókar nem állítható, a sportkocsirészt meg a mózest lehet fordítva feltenni. Szerintem ez nem túl praktikus, ha mentek majd az utcán, és a baba szemébe süt a nap. Egyszerűbb ilyenkor ha csak a kart kell áthúzni, nem kell gyerekestől fordítgatni a felső részt. De nagyon stabilnak tűnik, és a rugózása is komolynak tűnik.
köszi, hogy szóltál, hogy papír kell, ha más kórházba megyünk, mint ahova körzetileg tartozunk. Én eddig azt hittem, elég, ha a doki beírja a kismamakönyvbe, melyik kórházba vigyenek. De majd rákérdezek, hogy akkor kell-e még kérnem más papírt is. Ha kocsival megyünk, akkor viszont nem kérnek ilyet?

Csillag tök jó, hogy jelentkeztél, már gondoltam rád én is, hogy régen voltál. Jó lenne ha Pumipumi is jelentkezne már. Szerdán tudsz jelentkezni majd a vizsgálat után?

Lenne ismét egy kérdésem: a babám az utolsó két uh alkalmával 1 héttel idősebbnek mutatkozott a menstruáció szerinti korunktól. A 12 heti uh-ra a baba mérete alapján hívott vissza a doki. AFP vizsgálatra viszont 25-én kellene mennem, ami a 17. hét. tudom, hogy AFP-re 16-19 hét között lehet menni, nem kötelező a 16. hét. 25-ére viszont nem kaptam időpontot (azon és az azt következő héten szabin lesz a dokinőm), csak 18-ra, ekkor 16 hetesek leszünk. Most azt nem tudom, hogy jó lesz-e, ha ekkor megyünk, vagy nem a méret, hanem a menstruáció szerinti kor számít az AFP-nél? Bár tök mindegy, max visszarendel későbbre a dokinő, lemondani nem fogom, csak tudni szeretném, hogy számíthatok-e egy letolásra, amiért korábban megyek. Bár nyilván megérti, hogy nem akarok másik dokihoz menni.

Mustyi én úgy tudom, hogy a bölcső jó a babáknak, de nem lehet túl sokáig használni. Ha jól olvastam 3 hónapos korig. Viszont a barátnőm 2 hónapos kislánya akkora mutatványokat végez éjjelente (totál megfordul az ágyban, meg már a hátára is fordul), hogy én már ekkor se nagyon merném bölcsőbe tenni a sok mocorgás miatt.
Vendég
 


Pumipumi! Épp most hiányoltalak, úgy tűnik egyszerre mentek az üzik! :) Nagyon jók a képek, örülök, hogy minden ok. Esküvő rendben volt? Kérünk képeket a nagy napról is!

Ez az eső engem is elnyom. De a férjem dolgozik, és tuti örülne egy kis palacsintának, ha hazajön, úgyhogy nekiláok sütögetni.
Vendég
 


Sziasztok! /én is most keltem fel:-)/


Pumi: nagyon jók a képek, szépen fejlődik a baba :D Biztos kisfiú lesz:-)

O'hara: Én még kezdő vagyok baba ügyben, a papírt nem én jeleztem, de jó tudni :oops: Amit írtál funkciót, azt a tolókar állítást, kerestem olyan babakocsit, de nem láttam, régen öcsémnek volt olyan, és tényleg praktikus, azt gondoltam, már nem is gyártanak olyat, ez a tolőkar állítás milyen márkáknál van?
Én egyszer mikor pici volt tesóm, és állítottam azt a kart, akkor egy kicsit oda csípte az ujját, ezért nem bánom, h nem olyan :wink:
Gyerek voltam még, de nagyon oda kell figyelni :?

A héten már 3x- ra sütöttem palacsintát, nagyon imádom!
mustyi
 
 


Helló csajok!
Nem vesztem el én sem, csak rohangálok, mint pók a falon. Teszek-veszek intézkedek.
A babakocsikról csak annyit tudok mondani, hogy azok nem valami könnyen tolhatók, amiknek mind a 4 kerekük bolygósíthatóak. ami nekem van, az elég jó, viszont kis autókban (a mienk is az) max a hátsó ülésen fér el, ami még egy gyereknél elmegy, de kettőnél semmiképpen.
Kedden megyek a 12. hetes UH-ra. Kíváncsi vagyok mekkorának mérik majd a kis Zigit :)
a madártejet a palacsintával egyetemben jól megkívántam, de nem tudom, mikor lesz időm ilyeneket csinálni. :?

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


jééé megjavult a vonalzóm!

Ja az UH-os képek nagyon jók csajok, remélem kedden én is kapok végre

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


Hello kismamik! :)

Biztos unjátok már a "bepofátlankodókat", én is egy vagyok a sok közül, 8) de hátha valakit érdekel és még nem vett pelenkázó komódot. IKEA termék, 3 fiók, fölötte egy kis pakolós rész, a tetején pedig egy visszahajtható/ összecsukható pelenkázó. Mindez 20.000,-Ft.
Kép Kép

Ha valakit érdekel, írjon privit!
További gondtalan babavárást! :wink:
Vendég
 


Tedorka: a már korábban említett ok miatt, először orvost kerestem és így hozzá adottság az intézmény...
Terhesgondozásra már mindenképpen a ker-be szeretnék járni.. remélem ezzel nem lesz gond, mert nincs bp-i lakcímem (albérletben vagyunk és a tulajdonos nem járul hozzá)! Mondjuk költözni is szeretnénk, mert itt nem férünk el a babával.. remélem az új lakásba már bejelentkezhetünk ideiglenesen.. Jaaaaj most megint jól felmérgeltem magam ezen a helyzeten :evil:
Vendég
 


Más: a "normál" ruháim nekem is kezdenek szűkek lenni.. Hiába mondják, hogy csípőfarmerrel sokáig lehet létezni,de nekem csak csípőnadrágjaim vannak és egész egyszerűen kényelmetlen!
Kellően hosszú póló alatt nem látszik, hogy nem gombolom be, hanem csak egy befőttesgumival fogom össze a derekát...
Tényleg lehetne már jó idő, a nyári szoknyácskákkal ilyen probléma nem lenne..
Vendég
 


Szép reggelt mindenkinek!

Mustyi, Pumi: nagyon szépek a babaképek! :)

Ezzel az AFP-vel én is bajban vagyok. Mert a 16. héten pont nem leszek Pesten, viszont ki tudja milyen korán kell a SOTÉn bejelentkezni, hogy legyen mondjuk pont azután, amikor megjövök időpont. Azt tudom, hogy minél később csinálják, annál nagyobb az esélye a fals pozitív eredménynek. Na azt azért meg nem szeretném. A doki erről nem is mondott persze még semmit. De hozzá csak 14 hetesen megyek, akkor meg időpontkérésre lehet, hogy késő... áá, nem hiszem, hogy nem lehet ezt úgy szervezni, hogy ne szegény kismamáknak kelljen ennyit agyalni, meg parázni ezeken a hülye vizsgálatokon :? De ha ott nem kapok jó képet, akkor megyek, mert most csak a hét hetes kép van, amin ugyan gyönyörű, de azért az jó régi már...


Ja, aki a klinikára jár, attól kérdem, hogy adnak-e ott fényképet, és apuka bemehet-e az ultrahangra? Nem sikerült meggyőznöm páromat, hogy menjünk most 4d ultrahangra :(

briell
 
 


sziasztok!

Aki SOTE I-re jár: voltam május végén a 12. heti UH-n, és nem kaptam képet, a férjem sem jöhetett be (el sem fért volna). De mondjuk láttam olyat aki nem egyedül ment be, de az én dokim azt mondta, hogy a magánrendelésre menjünk inkább ha mozizni akarunk. Igaza is van: a vizsgálat kb. 6 mp-ig sem tartott. Ja, és képet sem kaptam. Úgyhogy be is jelentekezek a héten magánrendelésre, hogy legyen egy képem a 4. hónapból.
egyébként aranyos volt a baba, izgett-mozgott. :D
a rosszulléteim szerencsére a 12. héten egy csapásra elmúltak. olyan jó!! végre jól érzem magam.
(Sprite, persze h én vagyok. :) )
ez az öltözködés nagyon gáz... olyan trógernek érzem magam mert már a csinin(=normális) ruhák nem jönnek rám...

Kép
apkata
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!!!

Pumipumi! Na végre! Nagyon édi a baba!

Mustyi! Hát ez Rád is érvényes! Nagyon szép!!!

Gombi! Ez a befőttesgumi téma nagyon ismerős!!! :shock: :lol: :lol: Ugyan így csinálom! Pedig nekem is csípőgytóim vannak, van is 2 ami még simán rám jön, de az kicsit bővebb fazon, viszont a szűkszárúak közül mind befőttesgumis már. :) Jó hosszú fölsőkkel. Amik persze tök szűkek, de mindegy. Már nem igazán tudnám letagadni! :D

Hát nem úgy jött ki a lépés a hétvégén, hogy anyóséknak elmondjuk, úgyhogy a mostani hétvégére marad. Már várom a reakciót nagyon! :D

Briell! Ez szerintem is egy cirkusz, ahogy a vizsgálatokat intézik! Én is úgy kaptam időpontot, hogy hajszálra ki van számolva. Szerintem ne idegeskedj ezen! Ezt az afp-t úgyis sokszor fals, nem is szeretik már ezt a vizsgálatot!

Csillag! Végre Te is megvagy!!! :D

O'hara! Szerintem Te se idegeskedj az afpn. A 12 heti sokkal fontosabb!!!! :)

Macianyu! Te is interneten rendelted az övterelőt? Milyet érdemes? Én is elég sokat autózom.
Vendég
 


Na én is jókor jövök. Sehol senki. :(
Vendég
 


helló, én visszajöttem :) Csak elmentem a vérvétel eredményéért. Most meg keresem a neten a magyarázót, mert két értékemben van kis eltérés. Nem aggódom, csak szeretem tudni.
Ja, és csütörtökön végre megyek védőnőhöz, és lesz kiskönyvem. jippi :)

Na ez a SOTEs hír nem jó. :( Meg is írom páromnak, hátha belátja, hogy muszáj lesz elmennünk :) Az én dokim uh gépe nem olyan hű de szuper. De a legfőbb bajom vele az, hogy a férjem a dokival együtt percekig nézegeti a babát, nekem meg a végén egy fél másodpercre odafordítják. Most már szeretném én is megnézni rendesen :)
Ja, és tényleg olyan rövid volt a vizsgálat??? :shock: Azt hittem, hogy ott aztán baromi alaposak :(

Kipróbáltam a gumis verziót. nem rossz :)
Mindjárt megyek főzni, mert kezdek éhenhalni...

briell
 
 


Briell!
Jó főzést! Mit főzöl?
Majd írj hogy mik azok az eredmények. Hát az a pár másodperces 12. heti uh nekem is nagyon furcsa. Nekem tartott vagy10 15 percig, míg mindent leméricskélt. Ennek hiavatalosan eleve genetikai uh a neve, +nucha szűrés.
Mondjuk nekem nagyon nagy szerencsém van, mert a haveri társaságba bele tartozik a dokim, és az egyik legjobban felszerelt a rendelője. Plazmán nézem azt amit ő lát a monitoron. És mindig ránéz kicsit 4d-vel is, és ad 1 képet úgy is, pedig soha nem kérjük tőle. Szóval hatalmas mákom van. Nem utolsó sorban az anyagiak is kifejezetten kímélőek így. Persze így aztán törhetjük a fejünket állandóan, hogy mit is kéne neki venni. Bár még az a szerencse, hogy a páromék lízingelték a gépeket, (az uh-t is), és abban sokat segít a párom, hogy anyagilag jobb legyen neki. Szóval kb egál.
De nagyon rossz lehet, hogy nem adnak képet.
Na jó befogom a szám. Nem dicsekedni akartam!!! :oops: :oops: :oops:

Na vasalok 1 kicsit!
Vendég
 


sziasztok
szépek a babócák már szinte mindenki átesett a bűvös 12. héten.
még nem döntöttük el a 4d időpontját mert így a betervezett időponton már 15 hetes lenne a baba mi pedig előbb szeretnénk de nemtudom mikor legszívesebben már most mennék de nemtudom hogy mikor látják hogy mi a neme mert arra nagyon kiváncsiak vagyunk.aztírják hogy 12 hetes kortól de nemtudom még nem láttam 12 hetes 4d képet amin megmutatják hogy fiú vagy lány :( szóval nehéz.babakocsi hát ha találtok jót akkor én is várom az ötleteket mert nekem sincs rá sok pénzem:)így én a használtban gondolkodom
hát ma sincs valami nagy meleg pedig mára már jó időt írt.mit főztök már aki bír.émelygés hát a fiammal tényleg sokat émelyegtem most szinte semmit de még nemtudom fiú vagy lány.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


hát már megint akkor jövök amikor mindenki elmegy :)

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


na tényleg sehol senki itt egész jóó idő lett:)
kérek időpontot 4dre

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Én vagyogatok, csak ebédeltem, aztán meg mostam két adagot, közben meg pihengettem. És olyan hülye dolgaim vannak néha. tegnap óriási volt a hasam (valószínűleg a rengeteg cseresznyétől), és az előbb tök odavoltam, hogy olyan, mintha teljesen eltűnt volna... Azért nagyon várom már, amikor nagy lesz, és rúg a baba, akkor talán nem lesznek már ilyen hülye gondolataim...

anita: hova akarsz menni 4d-re?

briell
 
 


én is most teregettem.
Dunakeszire a Kenguru goldba ott a fiam is játszhat kicsit meg közelebb van nekünk mint Pest.kaptam is időpontot holnap 18.30ra mivel esti időpont jó a párom miatt vagy szombat délelőtt mert délutánra bogrács parti van lefixálva így holnapra volt csak ezen a héten.aztmondta a kedves hangú hölgy hogy a nemét 100%ra csak a 16. héttől tudják megmondani most csak akkor 100% ha pont úgy fordul és szét teszi a lábacskáit de végülis nem csak azt akarjuk tudni hanem a saját szemünkel látni hogy minden rendben van-e.
briell mit ebédeltél?

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Én petrezselymes újkrumplit csináltam. Raktam hozzá egy kis sonkát meg főztem hozzá tojást, amit egyébként ritkán eszek, de most úgy megkívántam :)

Remélem, páromat meghatja, hogy ha most nem megyünk 4d-re, akkor legközelebb ki tudja mikor láthatja Picúrt. Hétvégén nagy társaság jön hozzánk, akiknek most már szeretném elmondani, hogy babánk lesz, de jó lenne még előtte látni, hogy most is minden rendben van :)

briell
 
 


Sziasztok!
Én vettem ma zölborsófőzeléket, meg desszertnek "hús" nélküli cseresznyét. Jól befaltam. Még dolgozni kell, bár semmi kedvem.
Gombi: nekem ideiglenes lakcímem a 13. ker, és ide járok védőnénihez a Béke útra. Nincs is messze, és kedves is volt a nő.
tedorka
 
 


a petrezselymes krumpli jól hangzik:)nekem még maradt a hétvégi füstölt csülkös bablevesből nálunk az volt az ebéd.
a párod mért nem szeretne 4d vizsgálatot?
tedorka kitartás

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Azt hiszem nem sikerült megértenem teljesen, miért nem akarja. Van egy mániája, hogy nem jó a babának a túl sok ultrahang. Meg hogy én ha lehetne mindennap mennék. Neki nem olyan hosszú idő az a két hét, amíg a következő uh. lesz, bár így, hogy ő majd nem jöhet be arra...
Alapvetően tök normális, de azért bőven vannak pasis hülyeségei :lol:

briell
 
 


hát igen a pasik:)
az én párom még nem látta csak képen mert ő kint volt a funkkal így most már ő is láthatja és ráadásul 4d-én az teljesen más.bár azt nemkérdeztem hogy hasi lessz-e de remélem
az meg hülyeség hogy árt a babának

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


na jó én megyek még be kell kapcsolnom a mosogatót.majd holnap jövök remélem többen leszünk

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!

Megjártam ma a védőnőt, legközelebb csak augusztus elején kell hozzá mennem, mert 3 hétig szabin lesz! :D Így egy mászkálási hellyel kevesebb.
Dokihoz majd holnaphoz egy hétre megyek.
Nem tudunk lánynévben dűlőre jutni a férjecskémmel, most már egyik név sem tetszik. :cry: A párom azt mondja, hogy ne kérdezzük meg a nemét, legyen meglepi, így olyan izgi lesz a várandósság. Először csak mosolyogtam, de nagyon tetszik az ötlet, így tényleg sokkal izgibb már most! Tehát mi nem fogjuk tudni szülésig. :D Mintha valaki anno írta volna, hogy Ők sem.
Igazából mindegy is, van egy lányunk és egy fiunk, nagy meglepetés nem érhet minket... :D

A héten is többen mentek dokihoz, eseménydús napjaink lesznek! :D

A babakocsi témában: sajnos az enyém sem állítható tolókaros, nemhiába, "öreg gép". De ez valóban nagyon sokszor praktikus lenne, így ha már úgy sütött a nap, mindig napernyőznöm kellett vagy textilpelenkával védtem a szemét. nagyon jó lenne ha olyan lenne. A mózeskosarunkat én nem tudtam kihasználni. Pontosabban egyetlen egyszer sem használtam. Azt kölcsönkaptuk, univerzális volt, minden babakocsiba jó. Belül nagyon puha, bundás volt, kívül textil, de ki volt keményítve. Az nekünk nem jött be. Az autóshordozó az tényleg nagyon jó találmány.

Ma libalevest főztem. Gondoltam is rá, hogy mennyivel finomabb lehetne ha falun élnénk és nem tápos hanem házi libából készült volna.
Ó, a madártej! Annak most fogok nekiállni! :D

Az AFP időpontom nekem már megvan, azt is itt helyben végzi a labor. Júni 30-án megyek. Sőt, a védőnő már a 18. heti genetikai uh-ra is adni akarta az időpontot, az is helyben van, nem kell bemenni a kórházba.

Erről a papírról jutott eszembe: én úgy tudom, hogy ha mentővel visznek szülni, akkor nem a legközelebbi kórházba visznek, hanem a területileg illetékesbe. Éppen ebből volt tavaly annyi botrány, hogy emberek haltak meg a mentőautókban, mert kereste a mentős az illetékes kórházat. Régen volt úgy, hogy a legközelebbibe.
Papír akkor kell, ha nem a területibe mész szülni és nincs saját dokid.
Ha van saját dokid, akkor oda mész, ahol Ő vezeti a szüléseket.

Ma megkérdeztem a védőnőt és mondja, hogy nincs összefüggés aközt, mennyire vékony a mama és a magzatmozgás első észlelése között. Én úgy olvastam, hogy van, de ezek szerint nincs. Meggyőző volt az érvelése, hogy ezt úgyis belülről érezni, ott meg nincs háj.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?