Sziasztok!
Megjártam ma a védőnőt, legközelebb csak augusztus elején kell hozzá mennem, mert 3 hétig szabin lesz!
Így egy mászkálási hellyel kevesebb.
Dokihoz majd holnaphoz egy hétre megyek.
Nem tudunk lánynévben dűlőre jutni a férjecskémmel, most már egyik név sem tetszik.
A párom azt mondja, hogy ne kérdezzük meg a nemét, legyen meglepi, így olyan izgi lesz a várandósság. Először csak mosolyogtam, de nagyon tetszik az ötlet, így tényleg sokkal izgibb már most! Tehát mi nem fogjuk tudni szülésig.
Mintha valaki anno írta volna, hogy Ők sem.
Igazából mindegy is, van egy lányunk és egy fiunk, nagy meglepetés nem érhet minket...
A héten is többen mentek dokihoz, eseménydús napjaink lesznek!
A babakocsi témában: sajnos az enyém sem állítható tolókaros, nemhiába, "öreg gép". De ez valóban nagyon sokszor praktikus lenne, így ha már úgy sütött a nap, mindig napernyőznöm kellett vagy textilpelenkával védtem a szemét. nagyon jó lenne ha olyan lenne. A mózeskosarunkat én nem tudtam kihasználni. Pontosabban egyetlen egyszer sem használtam. Azt kölcsönkaptuk, univerzális volt, minden babakocsiba jó. Belül nagyon puha, bundás volt, kívül textil, de ki volt keményítve. Az nekünk nem jött be. Az autóshordozó az tényleg nagyon jó találmány.
Ma libalevest főztem. Gondoltam is rá, hogy mennyivel finomabb lehetne ha falun élnénk és nem tápos hanem házi libából készült volna.
Ó, a madártej! Annak most fogok nekiállni!
Az AFP időpontom nekem már megvan, azt is itt helyben végzi a labor. Júni 30-án megyek. Sőt, a védőnő már a 18. heti genetikai uh-ra is adni akarta az időpontot, az is helyben van, nem kell bemenni a kórházba.
Erről a papírról jutott eszembe: én úgy tudom, hogy ha mentővel visznek szülni, akkor nem a legközelebbi kórházba visznek, hanem a területileg illetékesbe. Éppen ebből volt tavaly annyi botrány, hogy emberek haltak meg a mentőautókban, mert kereste a mentős az illetékes kórházat. Régen volt úgy, hogy a legközelebbibe.
Papír akkor kell, ha nem a területibe mész szülni és nincs saját dokid.
Ha van saját dokid, akkor oda mész, ahol Ő vezeti a szüléseket.
Ma megkérdeztem a védőnőt és mondja, hogy nincs összefüggés aközt, mennyire vékony a mama és a magzatmozgás első észlelése között. Én úgy olvastam, hogy van, de ezek szerint nincs. Meggyőző volt az érvelése, hogy ezt úgyis belülről érezni, ott meg nincs háj.