Új privát üzeneted érkezett!

Rony, Zoe, Vicky
Itt is hatalmas gratula Nektek, már nagyon ideje volt, hogy közénk jöjjetek !!!!!! :D :D

Trix
Szépen alakul már a pocid és gratulálok a kisfiúhoz !!!....a másik bébi úgyis kislány ! :wink:

Colin
Örülök, hogy minden rendben volt a 12 hetes uh-n ! Emlékszem én is annyira izgúltam !
Egy kis segítség a méretekhez : http://www.mamanet.hu/kismama/magzat.html

Dita
A ruhácskákon és a babakozmetikumokon kívül mindent megvettük, a többit most hétvégén veszem meg és kész, jöhet a gyerekszoba festés !
Figyu, szerintem nem a fogorvostól ájúltál el, hanem a terhességtől...a tesóm is jó párszor elájúlt a terhessége alatt, szóval nagyon vigyázz magadra !!!!
Fogdokihoz meg mindenképp menj el (még ha félsz is), próbáld magad összeszedni, mert a terhesség alatt nagyon fontos a szájhigénia !
Sós kaja : az első trimeszterben én is vesztem a sós kajákért, de ez már hálistennek elmúlt ! :D

Kakti
Nagyon jó a táblázat, köszönjük !!

Remény
Millió drukk holnapra, aztán gyere meséld el nekünk, mi lapúl a bébi lábai között ! :lol:

Heni
Gyere te is ide mihamarabb !!!

Süni
???

Én ma voltam 30 hetes uh-n és minden rendben volt a kicsikémmel ! :D A fejecskéje már lent van, remélem már így is marad, bár megbeszéltem vele, szóval tuti ! :wink:
6 hét múlva NST....úristen !!! :D

Kép
Kép
rilla_
 
 


HENI
Győzikére gondolsz??? :wink: :)

RILLA
Bizony, neked már nincs is olyan sok hátra.
Biztos ügyes lesz Kristőf, és ha még forgolódik mire eljön a szülés ideje abbahagyja.

A fogdoki miatt spannoltam fel magam annyira hogy ezért ájultam el, engem ott mindig felmosnak, és ezért félek annyira.
De tudom hogy fontos ezért majd elkísértetem magam valakivel.

Szupi hogy minden megvan már szinte. Ha kész lesz a szoba ne felejtsd el lefényképezni hogy mi is láthassuk.

dita75
 
 


 
 

Dita, ez nagyon édes:)

Colin, nekem Ferencziné Kun Kató a védőnőm. Neked?

Rilla, ha kész a szoba várjuk a képet. Mondjuk én a vásároltak listáját is elfogadnám ár nélkül, mert az magánügy azt gondolom. Én is folyamatosan veszek ezt-azt, most éppen játékot vettem, tudom még később kell majd, de már lesz kocsicsörgő, hordozóra játék és játszószőnyeg is 1-2 plüss csörgővel.

Ma eljutottam odáig, hogy a vett anyagokból leszabtam 1-1 métert a lepedőknek, jövő héten elkezdem a varrást. Remélem a nulla tudásommal is sikerül, ha nem is tökéletesre, de nem lesz ronda.
Utána mosom, s kiderül mennyit megy össze, s nekilátok a huzatnak is. Itt még gondban vagyok, hogy cipzáros vagy tépőzáras legyen-e.
Rilla sikerült anyagot venni? Milyeneket és mennyiért?

remény73
 
 


Akire, Vicky, Zoe és Rony!

Gratulálok nektek, nagyon boldog, nyugodt babavárást kívánok!

Mi jól vagyunk, a baba nagyon sokat mocorog, esténként és éjszakánként különösen.... Néha ébren töltöm a hajnalokat, mert ha kimegyek WC-re (és mindig kimegyek....), akkor annyira be tud indulni, hogy nem hagy visszaaludni... :)
Esténként a kanapén vacsizgatva azzal szoktunk játszani, hogy a tányért ráteszem a hasamra, és nézzük, ahogy billeg. Egyszer le is lökte... :)
Szóval tök vicces ez az egész babamozgás-téma. Trix, nálad hogy áll a dolog, megvolt már a box? Bár mondom, nekem csak a betöltött 19. héttől kezdődött, de akkor rendesen... :)

Mi még mindig nem vettünk semmit a babaruhákon és a légzésfigyelőn kívül, de nagyon szorgosan nézelődöm, és már egy csomó mindent kinéztem. De még mindig annnnyi minden van, amit nem... Nagyon remélem, a babácska nem akar majd korábban jönni, mert teljes készületlenség fogadná... (Na jó, nem csak azért remélem.)

Most teljes erővel nekifeküdtünk az autóvásárlási projektnek, és muszáj, hogy nagyon hamar be is szerezzünk egy kocsit, mert a baba felállította az időkorlátot. Így még mindig nem jutottunk el egy bútorboltba sem, és így 3 hónap után kicsit már fárasztó folyton bőröndből öltözködni...

Dita,
húha, ennyire rettegsz a fogdokitól? Az ember azt gondolná, manapság azért ezek a dolgok már megoldhatóak fájdalommentesen - nincs valaki ismerősöd, aki tud ajánlani egy fájdalmat nem okozó fogdokit??

Kb. félidős koromig én is a sós kajákra voltam rákattanva, de azokra nagyon: állandóan ettem volna. Még szerencse, hogy nem édeset... Viszont azóta sajnos már visszatért a régi énem, és nehezne tudom magam visszafogni az édességekkel kapcsolatban. Rám is ijesztettek a múltkor, hogy 4 hét alatt 3,7 kilót hízni tilos, mert csak 2-t szabad....
Na, ma telt le az újabb 4 hét azóta, és most csak másfélnél vagyok, de orvoshoz csak jövő kedden vagyok - amilyen peches vagyok, megint túllépem a 2-t, és majd magyarázkodhatok, hogy azt már majdnem 5 hétre kell néznie.... :)

Rilla,
beelőztél az UH-al, mert én csak 9-én megyek. De jó neked, én már nagyon várom!!

Kép
bikmakk
 
 


Képzeljétek! Sógornőmnek kislánya lesz, kimutatta a magzatvizes vizsgálat. A poén az, nem értem hogy tud egy kismama úgy meglenni, hogy nem érdekli semmi, majd az utolsó hónapban gondolkozik mit vegyen. Még nem vett semmit a babának, nem is érdekli, majd ráér, mondván a 22. héten még minek. Lehet én vagyok csak bezsongva? :) Bocs,. hogy kipanaszkodtam magam.

remény73
 
 


Remény, 22. hét előtt szerintem is még elég korai, de lehet hogy csak én vagyok túl aggódós.
És hát az, hogy valaki még nem vásárol, nem feltételnül egyenlő azzal, hogy nem is érdekli, vagy nem gondolkozik rajta..

Kép
bikmakk
 
 


Bikmakk, én azt látom a sógornőmön nem is nagyon érdekli, meg a tesómon is, de lehet majd később. Eddig csak védőnőhöz ment, s ha muszáj volt, akkor ment orvoshoz, de sokszor később, ha "ideje" engedte. Én ebből gondoltam az érdektelenséget. De lehet rosszul látom.
remény73
 
 


Remény,
természetesen lehet, hogy igazad van, végülis Te látod...
És ha valakinek olyan nehezen jön össze, mint nekünk, akkor külön rosszul esik, amikor mások félvállról veszik a terhességet.
Csak azért írtam, amit írtam, mert lehet a másik véglet is, pl. nálam: én nagyon nehezen mer(t)em elhinni, hogy örülhetek, és nagyon sokáig nem akartam beleélni magam. Én most ugye a 30. héten vagyok, és mostanában kezdem azt mondogatni a férjemnek, hogy ebből most már biztos baba lesz....

Kakti,
nagyon szuper lett a tábla.
Ha excell alapú, akkor a terheseknél meg lehet csinálni képletekkel azt, hogy magától frissítse a terhességi hetet. Az előbb kisakkoztam az excellben: a terhességi hét cellájába ezt a képletet kellene beírni: =KEREK.FEL(((280-(A1-MA()))/7)|0)
És az A1 helyére minden esetben azt a cellát tenni, amelyik az adott kismamának a kiírt dátumát tartalmazza. És az a fontos még, hogy a itt cellaformátum szám legyen, tizedesjegyek nélkül (a szülésre kiírt dátum maradhat nyugodtan dátumformátum).

Kép
bikmakk
 
 


REMÉNY
Én is úgy látom, hogy akik simán teherbe estek, vagy épp ne adj Isten becsúszott a baba nem olyan lelkesek mint mi akik a fél karunkat odaadtuk volna hogy kisbabánk lehessen.
Igaz én eleve vásárlómániás vagyok (nagyikámtól örököltem :) ) de mindenre ki vagyok hegyezve ami Bogyival kapcsolatos lehet, legyen ez akár egy tévéműsor. Már régóta nézem szombatonként a babavilágot, és szomorú vagyok ha vmi miatt lecsúszom róla.
Ha olyan anyagi körülmények között lennék én már bizony mindent megvettem volna most a babának, sőt hetekkel ezelőtt de min. akkor amikor kiderül a neme.
Tudtam, hogy nem kéne ennyire sietni a vásárlással, mert akár kaphatunk is innen-onnan dolgokat, és így is lett. Most mindenből kettő lenne. :)

BIKMAKK
Nagyon örülök, hogy minden rendben veletek.
A tányér eltört???
A barátnőm mindig a hasára tette a kaját és úgy evett.
Egyszer nagyon nevettem, mert beléptem a szobába és a hasán a narancshéjtól elkezdve a joghurtos dobozig volt minden mint a búcsúban. :)

Eddig hány kilónál tartasz?

dita75
 
 


Trix!

Nagyon drukkolok a vegyes-pároshoz!!!!!!!
A Tamara gyönyörű név, nekem a kedvenc könyvem főhősnője Tamara, így én is ezt akartam, ha lányom lesz (már gyerekkorom óta), de most már a második helyre csúszott :lol:

Bikkmakk!

De jó, hogy Te is jelentkezel néha és hogy minden rendben van! Biztos vicces lehet, ahogyan a baba rugdossan a tányért :lol: :lol: :lol:

Én is úgy gondolom, hogy akinek spontán összejön a baba, az nem úgy áll az egész témához, mint mi!!!!
DE tul.képpen nem is lehet őket hibáztatni, hiszen ezt csak mi tudjuk milyen és ha mondjuk nekem is simán ágyban,párnák között jött volna össze babó, akkor lehet hogy én sem tudnám átérezni, hogy mennyi áldozatot hoznak azok, akiknek segíteni kell!
Engem inkább az zavar, hogy mindig azok a nagyon okosak, akiknek spontán sikerült (köztük pl. az anyukám is :cry: )! Én idegbajt kapok olyanoktól, mint pl. nem kell annyira akarni és akkor majd sikerül, stb....
Most hétvégén egy rokonom például azt a hülyeséget kezdte nekem magyarázni, hogy ő hallotta egy híres, magyar genetikustól (gondolom tudjátok kire gondolok), hogy azok a nők, akik hormont kapnak, hogy teherbe essenek, azok rövidebb ideig élnek és ez az egész lombik dolog egy nagy hülyeség (!!!!!!!!), stb. Na ezen úgy felidegesítettem magam, hogy inkább szó nélkül felálltam, elköszöntem és hazajöttem :shock:

Bocsánat, hogy ilyen hosszú voltam!!!!!

Kép
akire79
 
 


Biztos is, hogy mi, akik mindent megtettünk, hogy babánk lehessen, érzékenyebbek vagyunk, mint az akiknél becsúszott. pl. tesómék.
Én jobban örültem, hogy kislányuk lesz, mint ők. Őket nem érdekli, nem is foglalkoztak vele, ahogy semmivel, ami eddig a babával volt. Én kérdezgettem állandóan, mit érez, mert 4 héttel előrébb van. Én fogom a hasim hátha megmozdul, ők meg a 18,5 hetesen közölték korai még. Ha megmozdul majd érzi. 2-szer volt eddig UH, amikor muszáj volt, s akkor is csak akkor, ha ráért, ő nem kéretőzik el a munkából, nem cserél emiatt műszakot. De mindegy, nem is foglalkozom vele, örülök, hogy lányuk van, s én várom, kiderüljön az én babám neme is.Akkor ezerszer boldogabb leszek, ha fiú lenne akkor is.
Tudod azt hittem, mivel ő 4 héttel előrébb van, majd beszélgetünk, s megosztjuk a tapasztalatokat, de ha én nem keresem, ő nem keres. Anyukámat kérdezi mi van velem, ha otthon vannak nálunk, de tőlem nem. Így ha megszületik a baba sem hiszem, hogy számíthatok jó tanácsokra, hogy neki ez vált be vagy az. De nem baj, bízom benne tudni fogom mi a helyes, s mi nem, s jó anya leszek.
Már nagyon várom, hogy érezhessem a babám mozgását is...

remény73
 
 


Sziasztok!

Rilla,

Nekem is pont tegnap jutott eszembe, hogy Süni mennyire eltűnt. Lehet már meg is született a babája? :wink: :lol:
Gyerekszoba fotó engem is érdekel!!!!!

Dita,

Igen Győzikére gondoltam, pedig mindig idegesített a Zebramániája. Valahogy mostanában már nem idegesít, egyre jobban tetszik ez az állat nekem :wink: :lol:
Hétvégén megnéztük a tesóm kisfiával a Patacsata c. filmet is!! :lol: :lol: :lol:
Jajj nagyon tetszik a kisfilm, amit Bogyinak készítettél, olyan cuki, megható :cry:

Remény,

Nagyon jó ez a tányéros sztori, majd egyszer én is kipróbálom, remélhetőleg minél hamarabb!!!!!! :wink:

Abban egyetértek mindenkivel, hogy az akinek simán összejön a baba, biztosan nem értékeli annyira, mint mi!!!!!

Akire,

A lombikkal kapcsolatos hülyeségekkel engem is a sírba tudnak tenni!!!! Főleg olyan emberek akik azt sem tudják, mi is ez valójában!!!! Hallottam már sokmindent, köztük azt is, amit te írtál, de agydaganatom :shock: is lehet a sok hormontól, :lol: :lol: :lol:
Idegesítő, de inkább minidg jót nevetek az ilyen buta embereken!!!!!

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Remény!
Biztos, hogy jó anya leszel, sőt a Te kis drágádnak Te leszel a lehető legjobb anya a világon :lol:
Nekem szerencsém van a sógornőmmel, 5 hónappal előttem jár, de ő majd biztosan segít nekem!

Kép
akire79
 
 


AKIRE
Igazad van, bár én már egy idő után észre tudtam venni hogy ki az aki jót akar és ki az aki csak okoskodni, és eszerint szelektáltam, hogy kit hallgatok végig (mégha nem is éredekel a mondandója, mert ez úgyis az én életem) és kit nem. Természetesen az én anyukám is hasonlókat mondott az inszemek alatt mert sokszor nagyon ki voltam bukva és féltett hogy rámegyek erre az egészre. Volt hogy rá is csaptam a fülére a telefont, mert azt mondta, hogy fejezzük be és majd ha lenyugodtam akkor spontán is össze fog jönni. Akkor hozzávágtam, hogy ő könnyen beszél, csak ránéztek és már terhes is volt, soha nem fogja átérezni azt amit én, és úgy látszik nem ismer eléggé mert én nem az a tipus vagyok aki ölbe tett kézzel vár a csodára, tehát ha bele is pusztulok, de végigcsinálok mindent ami segíthet a bajomon. Még jó hogy nem mindig hallgatok anyura - nem is tudtam volna megtenni - mert várhattam volna életem végéig az elzáródott petevezetékeimmel.

REMÉNY
Persze hogy jó anya leszel, ilyenre ne is gondolj, és ha mástól nem hát majd a fórumos lányoktól biztosan sok tanácsot fogsz kapni. Én még a lombik előtt sokat jegyzeteltem, és tanultam előre hogy más hibáját ne kövessem el.
A tesódat is meg lehet valahol érteni. Mi már akkor anyukák voltunk amikor még nem volt ott a kicsi a szívünk alatt. Ő lehet hogy nem is készült rá, nálunk pedig évek vannak a hátunk mögött.
Talán ha megmozdul a pici de legkésőbb akkor ha megszületik biztosan neki is feltámadnak az anyai ösztönei, és nem lesz különbség köztetek.

HENI
Hamarosan te is találkozhatsz a saját zebráddal. Én már nagyon várom a pillanatot amikor velünk is megosztod. :)

dita75
 
 


Ja és ha már a mocorgásról van szó, remélem nem képzelődöm, de én pár napja mintha már éreznék valami "izéket" :lol:

Néha apró kopogást, de max. kettőt és abbamarad. Néha olyasmit mintha Bogyó álmában enyhén forgolódna, aztán van olyan is mint amikor rágózól és lufit fújsz belőle ami kipukkan. Icicpici pukkanások elvétve. Bízom benne hogy ez mind Bogyóprodukció! :lol:

dita75
 
 


Dita!
Húúúúúúúúúú, de izgi.
Remélem tényleg Bogyó mocorog! Lassan már tényleg érezheted!

Te vagy a példa előttem (nemcsak a leszbi kapcsolat miatt :lol: ), hanem mert neked sem volt semmi rosszulléted és mégis a legnagyobb rendben van a baba. A 2010 januári kismamák topikjában rajtam kívül mindenki rosszul van :shock:

Kép
akire79
 
 


Sziasztok,

Trix,

szívből gratulálok:) Olyan jó látni, hogy működnek a dolgok és egyre többen vagyunk:)

Colin,
Ugye milyen jó érzés volt látni a kismanót :D Mi azon nevettünk, hogy a fejformája olyan, mint az apjáé. :) Mármint oldalról.
Kaptatok UH képet?

Dita,
Nagyon sajnálom ezt a hülye szitut a párod fiával. Nem emlékszem rá, hány éves is? A párod hogy kezeli? Hogy reagált a kistesóra?

Vigyázz nagyon magadra! Nem ütötted meg nagyon magad? Hajrá fogászat :lol: Szurkolok, hogy simán menjen. Utána kényeztesd agyon magad :D
Képzeld, nekem eddig mindig szerencsém volt a fogdokikkal. Aztán eljött a 16. hét, letört egy fogdarab, elmentem a régi jól bejáratott fogdokihoz, akinél a szuri sem fáj, mert azt is lezsibbasztja és olyan szívdobogásst kaptam a lidokain szuritól, hogy le kellett fektetnie, utána persze gyorsan elmúlt, de nem kívánom senkinek azt az érzést. Úgy féltettem a babut, hogy gyorsan el is mentem UH-ra. Teljesen gagyi mami leszek….

UPC tényleg genya banda. Van nálatok lehetőség esetleg digi tv-re? De pl. a T-comnál is volt a múlt hónapban egy csomó kedvezmény, mi is majdnem átlovagoltunk hozzájuk.

Megértema sós chips imádatodat. Nálam a pattogatott kukorica a nyerő és persze becsúszik mellé egy negyed dinnye :D Még szerencse, hogy a család etetni akar és mindig meglepnek valamivel.:)

Hú, akkor azok a kis kopogások tuti bogyiprodukciók :D Most már egyre több lesz :D

Kakti,
Nagyon köszi a táblázatot, :D


Trix,
Gratulálok :D Olyan jó volt olvasni az élménybeszámolódat.:)

Zoe :D
Nagyon örülök a kismanónak :D Teljesen normális,a mit érzel :D Nekem életem legszebb napja volt :D

Remény,
Szerintem te nagyon jó anya leszel, nyugi :lol: Aki ennyit tett érte, az jó anyuci lesz :lol:

Rony,
Képzeld az én párom is szóról szóra ugyanezt mondta :lol: Annyira örülök, hogy te is köztünk vagy :lol:

Rilla :D
Nagyon örülök, hogy minden rendben van Én csak 18-án megyek a dokihoz, akkorra volt a leghamarabbi időpont és akkor sem az UH-s rendelőbe, úgyhogy jövőhéten futok még egy kört….

Bikmakk,
Pocakhullámok tényleg nagyon cukik, engem megnyugtatnak. Olvastam a Lelki köldökzsinórban, hogy lehet velük kopogtatóst játszani. Ha valahol rúg a pocin az újaddal kopogtass vissza. Egy idő után nagyon fogja élvezni :D

Akire,

Basszus, tényleg nagyon kemény a sztorid. Azt hiszem lassan jönnni fognak a rémszüléses sztorik is. Én már simán megkérek mindenkit, hogy hagyja abba, ha belekezdi :lol:
Persze mosolyogva :lol: Ettől van, a ki meglepődik, de van aki folytatja. Na akkor kezdek el az időjárásról beszélni vagy arrébb megyek :D

Szép napot, megyünk turizni,
s



[img][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-31-1-2009_08_20-Kism4r.jpg[/img][/img]
swanny
 
 


AKIRE
Ez is egy akkora baromság, sokan állítják hogy törvényszerű hogy egy kismama rosszul van. Mégis miért lenne már törvényszerű?
Anno a dokimnak mondtam még az inszemeknél hogy szívesen ölelgetném már a vécékagylót. Csak nézett rám hülyén. Azt mondta hogy nem állítja hogy nem lehetnek rosszul, mert ahogy megfogan a baba a hormonok elkezdenek játszani és ezt bizony sokan megérzik, de ő úgy látja, hogy sok kismama bebeszéli magának a rosszullétet.
Ez most pont olyan mint az én esetem, hogy annyira felspannoltam magam, hogy rosszulleszek a fogorvosnál hogy még el sem jutottam odáig és már rosszullettem. Tehát nagyon is van benne valami amit a doki mondott, és még hozzátette, hogy totál ki van akadva azon amikor azzal jönnek hozzá (főleg ugye az első trimeszterben) hogy nincs hányingerük, nincsenek rosszul, nem feszül a cici, stb. és szabályszerűen várják, lesik a jeleket és ha az nincs folyamatosan aggódnak. Én is aggódom, de aggódnék jelekkel is, mert szeretném ha minden rendben zajlana. Szenvedtem már eleget, most már azt akarom, hogy minden rendben legyen.
Az emberi test más és más. Sőt két terhesség között is van különbség, mert nővérem is erről számolt be 3 gyerek után. Én mivel a 10 évvel ezelőtti terhességemből sem éreztem meg semmit arra következtettem, hogy most is így lesz, de lehetett volna másképp is. Azért valljuk be még ha megnyugtató is hogy valaki rosszul van, ájuldozik, folyton forog a gyomra esetleg hány, biztos nem lehet kellemes hetekig így élni.
Örülök, hogy tünetmentes vagy, mert így sokkal kellemesebb a babavárás, pláne ha dolgozol. Azért még előjöhet majd ez az, de nem biztos. Nálam max. annyi volt, hogy az elején nem bírtam egyes kajákat, pl. hagyma, borsó. Ezeket azóta is kerülöm.

dita75
 
 


SWANNY
Jó turizást! Nekem az ájulás ugyanígy kezdődött, heves szívdobogással, akkor fordultam vissza.
Sajnálom az élményt, én nem babásan is szörnyűségeken mentem keresztül, de tudom, hogy én rendbejövök, viszont Bogyit én is féltem mert ha én rosszul vagyok valszeg rá is hatással van.

A párom fia pont 12 lesz mire Bogyi megszületik, majdnem ugyanarra a napra vagyok kiírva. Páromat is nagyon idegesíti, de nem kezeli úgy ahogy kéne, nagyon sok minden meg van engedve, pl. én egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor talult az évek során. De azt sem nevezném tanulásnak, csak összecsapta a leckét. Pedig minden hétvégén itt van, és a szünetekben is. Természetesen a jegyein mindez meglátszik, csoda hogy még nem bukatták meg, mert az 1,4 átlagra is megadták neki a kettest félévben.
De senki nem követeli meg a tanulást, én sokáig próbáltam mindenfélére ösztönözni a gyereket, aztán feladtam, mert úgy voltam vele hogy ha a szülei nem így viselkednek vele, akkor én sokat nem tehetek úgyhogy folyamatosan kanászodik el a gyerek, és rajtam kívül ezt szinte senki nem ismeri be, hogy így van.

A kistesónak egyébként örült, tudta hogy szeretnénk, úgyhogy nem érte őt a hír váratlanul. Azért pár éve (olyan 8 lehetett) anyukám megkérdezte tőle hogy mit szólna hozzá akkor bevallotta hogy féltékeny lenne rá, és sztem igy is lesz, mert most minden figyelem az övé, ha egy percig nincs vele foglalkozva lelki beteg.
A párom hétvégén velem egyáltalán nem foglalkozik, mert a kissrác kiköveteli magának teljes mértékben az apját, sokszor még azt sem engedi hogy két mondatot beszéljünk egymással mert közbevág.

Most még azt gondolja milyen jó lesz a kistesó mert majd együtt motoroznak, meg játszanak, de mire Bogyi eléri azt a kort, hogy valóban tudjanak játszani a Ricsit már legkevésbé sem fogja érdekelni az ami most. De azért remélem, hogy szeretni fogja, mert amikor a barátnőmék átjönnek nagyon kedves a 4 éves kislánnyal, és el is játszik vele. Hamarosan kiderül milyen testvér válik belőle.

dita75
 
 


Tudom, sokan mondják, hogy nem mindenki van rosszul.
Én is ebben reménykedem, elég nehézkes lenne minden vizsgám alatt azon izgulni, hogy mikor kell kirohannom + szólni minden tanárnak hogy mi a helyzet :wink: Ja és a melóhelyen sem tudják....

Én megbeszéltem magammal és Babóval, hogy nem leszek rosszul és eddig működik.

Amúgy a hagymát én sem bírom (pedig eddig nagyon szerettem)! És a hússal sem nagyon vagyok kibékülve (max. májkrém), a paradicsommal annál inkább, ma is csak azt ettem (napi 1-1,5 kg lecsúszik :oops: )

Hétfőn megyek dokihoz és akkor újra látom majd Babót. Kíváncsi vagyok milyen lesz a doki, mert ez lesz az első találkozásunk ( a barátnőm ajánlotta), a hangja kellemes volt :lol:

Első gyereknél már a 8 héten elküldenek vérvizsgálatra meg védőnőhöz, stb... vagy majd csak a 10. héten?

Kép
akire79
 
 


dita: A babavilágot meg tudod nézni visszamenőleg a neten is. Én régebben így csináltam.

akire: Ilyen okos dolgokat tényleg csak azok mondanak, akiknek spontán az első hónapban összejön. Azért ezektől az emberektől megkérdezném, hogyha mondjuk már éve nem jön a baba, akkor nem könyörögnének-e a lombikért. Szerintem nem így álnának hozzá, de hát honnan a fenéből tudnák.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


AKIRE
Én van hogy rá sem bírok nézni a húsra, már csak azért is mert mindig azt kell itthon csinálnom, apa fizikai munkát végez és csak húsos kajával tud jóllakni.
Gyakorlatilag húst-hússal eszik. Kicsit macerás nálunk mostanában a konyha, mert én eleve a nyers húshoz nem is nyúlok hozzá csak gumikesztyűben. A másik meg hogy magamnak mindig valami másféle kaját állítok össze. Tegnap pl. csináltam magamnak a rántotthusi helyett tojásos nokedlit salátával. Ma meg kipróbáltam azt a sajtot amit múlt hétvégén az étteremben ettem. Hát nem úgy sikerült, de majd igyekszem.

Én a zöldségekért sajnos nem nagyon vagyok oda, de a gyümikért annál inkább. Már tűkön ülök, hogy végre beérjen anyósoméknál a cseresznye.

VICKY
Nem is tudtam hogy meg lehe nézni a neten. Köszi, hogy szóltál.

dita75
 
 


Dita!

Kislány a motoron???? :wink:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Heninek igaza van!

Bár az sem gond, nekem is fiú testvéreim vannak és tudok motorozni, sőt sokáig volt saját motorom! Legalább vagány kiscsaj lesz MissBogyó!

Kép
akire79
 
 


Nekem is volt mocim! Most adtuk el pár hete, hogy meg tudjuk csinálni a garázstetőt. Amúgy sem használtam amióta kismama vagyok, és valszeg Bogyival a hátamon sem fogok tudni majd mocizni.

Egyébként még azt elfelejtettem mondani azzal kapcsolatban hogy a lombik hülyeség, és hogy esetleg (ha igaz is) rövidebb lesz az életem néhány évvel. Ennél több kockázatot is vállaltam volna azért hogy kisbabám legyen, és úgy gondolom, hogy ti itt mindannyian ugyanezt tettétek, vagy tennétek. Már azzal a sok injekcióval is veszélynek tettük ki magunkat, hisz a túlstimu nem játék.
Maga a lombik rajtam kívül több millió nőnek jelentett megoldást, ha nem lenne erre lehetőség, ez a több millió nő soha nem élhette volna át az anyaság csodálatos érzését.
A szakemberek állítják, hogy egyre nagyobb mértéket ölt a meddőség leginkább a környezeti hatások által, könnyen lehet hogy az aki így nyilatkozik nemsokára ugyanilyen helyzetbe kerül mint amiben mi voltunk, kiváncsi vagyok akkor is hülyeségnek fogja tartani a lombikot, hogyha más módon nem lehet gyereke.

dita75
 
 


Nekem az "fáj" a legjobban, hogy a környezetemben aki tudja, hogy nehezen jött össze a baba (még ha nem is tudta, hogy meddőségibe járunk) ha meglátott mindig valamilyen hasonló hülyeséggel fogadott és mondjuk nem azt kérdezte meg, hogy hogyan viselem azt, hogy nem sikerül a baba!!!!!

Amúgy az ellenségemnek sem kívánom, hogy átélje mindezt, mint mi!

Kép
akire79
 
 


Sziasztok Kismamik!!!!!!!Ezt a tanyeros dolgot mar en is varom!!!Klassz lehet latni,es erezni amikor a babocak mozgolodnak.Dita!Mi elegge husevok vagyunk,pl ma i s sult csirket csinaltam,de nem hasznaltam kesztyut!!!Most megijesztettel!!!!Az erintessel is lehet valami baj?????ami a rosszizu megjegyzeseket illeti,hat nekem pont anyosom a listavezeto!!!Most kepzeljetek el,mi lenne,ha nem is a ferjemmel,hanem velem lenne a problema.Mert neki mi volt az elso kerdese,amikor megprobaltunk elejuk allni,hogy ez es ez van,"kivel van a gond?" Meg most is borsozik a hatam,ha erre gondolok.Es ami meg ezutan jott"nem kell nektek klinikara jarni,majd csak osszejon...."Na most a parom azert elmagyarazta,hogy mi is az az azoospermia...hat kerdezem en,,mire gondolt o.Legszivesebben mondjuk nem mondtuk volna el,de ok mindenre kivancsiak,raadasul egy utca kulonbseg van,es a parom is korhazba volt a herebiopszia miatt,es persze meg akkor azt se tudtuk talalnak e valamit,szoval felkeszitettuk oket,hogy nem biztos,hogy....le se irom,mert most maskent fest a dolog.A masik meg,hogy allandoan azzal jon,hogy o vegig dolgozta a ferjemmel varandosan az egesz terhesseget.Mivel a paromnak valami microelzarodasa van,es semmi tunete,semmilyen betegsege sincs,igy nagyon valoszinu,hogy esetleg neki a terhesseg alatt erte valami hatas.Persze ezt nem tudhatjuk,nem akarom vadolni,de valahol hibaztatom.Hu most nagyon kijott belolem,bocsika.Szoval nalunk tenyleg nagy csoda most ez a fogantatas,hiszen tavaly szeptemberben volt a biopszia,es a fagyrol engedtek fel ezt az ampullat,es volt benne uszo farkincas!!!Es nem gyozunk halasnak lenni a biologusnak,mert mi mar majdnem lemondtunk a sajatrol,de ok meg meggyoztek,hogy adjunk eselyt.Na mar elkoszonok,mert hosszu lettem.Puszi Mindenkinek Zoe
zoe33
 
 


Sziasztok! Gyors jelentés, aztán majd holnap este jelentkezem megint. Voltunk a18. heti UH-on és nagy a valószínűsége, hogy a babánk kisfiú lesz. Örülök nagyon, de aki kezdetektől olvas tudja lányt szerettem volna, de azt gondolom, hogy az érzés, mikor megtudod a nemét már ezt a tényt elhomályosítja.
Holnap jelentkezem este.

remény73
 
 


Jó reggelt Mindenkinek!

Remény: gratulálok a kisfiúhoz!!!! :lol: :lol: :lol: Nincs veszve semmi :lol:, majd a következő Babátok kislány lesz! :wink: :lol:
A lényeg, hogy a Tiétek a Baba és minden rendben van vele! :wink: :)

Én is gyorsat jelentek: Dokim szerint az AFP eredményem rendben van :) , hétfőn korán reggel megyek is a 18. heti genetikai UH-ra. :lol:
Ezenkívül sikerült bejelentkeznem kedd estére 4D-re a Baross utcába. Valószínű kombinált tesztet fogunk csináltatni, a teljes megnyugvásunk miatt. Vérteszt + újabb genetikai vizsgálat. :)
Már nagyon várom a DVD-t a Babákról ill. a fényképeket, amiket kapni fogunk!!! :wink: :lol:

Ma nem leszek, mert ünneplünk, mivel párom névnapja van és délután még vendégség is lesz!!!! Készülnöm kell!

Mindenkinek jó hétvégét!

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


Dita, Remény, Heni
Ígérem, ha egyszer elkészül majd a babaszoba, teszek fel róla képeket !

Remény
Anyagvásárlással még mindig hadilábon vagyok, mert a múltkor beleszerettem egybe (ami nagyon jó árban volt), de sajnos nem volt belőle annyi, amennyire nekem szükségem lett volna, mert egységes anyagból szeretném a kisfüggyönyt, ágyrácsot, párnákat és az ágyneműt, de nem jött ki sehogysem. Aztán Budapesten elmentem a Bétex-be, de ott meg olyan horror áron voltak az anyagok és még szépek sem voltak, hogy mondtam tartsák meg maguknak.
Így a Brendonban végül vettem függönyanyagot (ami át lesz a mi méretünkre szabva) és vettem hozzá ágyrácsot ás ágyneműhuzatot. Ez az : http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... tid=220524
Ma pedig még elmegyek itt egy helyi rövidáru boltba és veszek még 2 ágyneműgarnitúrának való anyagot.

Sajnálom, hogy nem sikerül jó kapcsolatot kialakítanod a sógornőddel, pedig mennyit tudnátok egymásnak segíteni !

Gratulálok a kis trónörököshöz !!! :D
Mi is kislányra számítottunk az elején, de én olyan boldogságos vagyok a kisfiammal is !!!!! :D

Bikmakk
Lassan Ti is belehúzhatnátok a vásárlásba ! :wink:
Gratulálok a 30 betöltött héthez !! :D

Akire
Nekem egy ismerős csaj (ki nem állhatom) mondta nekem a múltkor, hogy ő sosem menne bele a lombikba, mert ő olvasta, hogy minden lombikos nő rákos lesz pár év múlva.....mondtam is neki, hogy köszi ! :? "Imádom" az ilyen kedves, jóindulatú embereket, nem is tudom mit gondolhatnak magukban ...

Heni
Szerintem Süni már szülhetett, mert rég nem jelentkezik, remélem minden rendben van vele !
Ti hol tartotok most ??

Dita
Lehet, hogy már Bogyót érezted !! :lol: 8)
Remélem hogy Bogyó érkezése kicsit rendbe hozza az életeteket Ricsivel kapcsolatban és talán pozitív hatással lesz rá !

Swanny
Neked nincs kötelező uh a 30. hét hörül ??

Zoe
Nem semmi az Anyósod, bár gondolom a Párodnak még jobban rosszul esik az a hozzááállás ! :(

Trix
Örülök, hogy jó lett az Afp-d !
Uh-ról várjuk a képeket !!!
Remény, te nem kaptál képet ?

Kép
Kép
rilla_
 
 


Sziasztok!

Zoe!
Akkor tényleg igaz a mondás, mi? Anyós akkor jó, ha porhANYÓS!!! Na jó ez durva, sajnálom, hogy ilyen boszorkányt fogtál ki, de a lényeg, hogy a férjeddel ti jól megvagytok. Hát ja bizti jó szarul esett neki, hogy az anyja ilyen "kedves". Amúgy boldog évfordulót nektek!!! ( házassági???? )

Remény!
Gratula a kisfiúhoz, nevet választottatok már neki? Vagy csak lánynév van a tarsolyban??? Tudom közhely, de végülis mindegy, csak egészséges legyen, nem?

Trixikém!
De jó, hogy minden rendben van, annyira várom már a 4D s képeket!!!!! Norbid nak gondolom ez az egyik legboldogabb névnapja, leszámítva majd a jövő évit :wink:
Sok boldogságot, egészséget kívánok neki. Ja és persze hatalmas kitartást!!! Te meg nehogy agyonkészüld magad, csak módjával!!!!

Akire!
Nagyszülőknek elmondtátok már a jó hírt?

Rilla!
Tök jó, hogy ilyen szabász-varrász vagy, olyan jó már így készülődni, bizti te is nagyon élvezed!!!! Igen, Süni bizti bebabásodott!!!!! Reméljük minden rendben!!!!

Mi az IR eredményre várunk, 10 nap múlva kész lesz, és utána megyünk megbeszéljük a leleteket, eredményeket, és remélhetőleg kezdünk!!!!!

ParaRony?? :lol: :lol: :lol:

Lilypie Pregnancy tickers
heni77
 
 


Sziasztok,

Dita,

Nem könnyű szitu.....12 éves és még ennyire ragaszkodó és figyeleméhes....nem baj, lassan serdül és a figyelme a vele egykorúak felé fog fordulni:) Max. 1-2 év:) Kitartás:) Ebben az időszakban meg Bogyinak amúgy is triplán szüksége lesz rád:):)

Vicky,
Nagyon tetszik a terhességi vonalzódon a sárga almafigurás arca:)

Akire,
Képzeld, nekem a saját anyukám mondta, hogy jól gondoljam meg, minek a gyerek, megéri-e a szenvedést, meg hogy az egészségem is rámehet, mert annnyi gond van vele!!!!!!!!!! Noo comment; Nehezen megy, de el kell engedni ezeket a dolgokat, mert hát mindannyian tudjuk itt, hogy mindent megér a végeredmény:)

Zoe:))
Látod van akinek az anyukája, van akinek az anyósa:)
Nagyon örülök, hogy végül sikerült, ez tényleg csoda. Megérdemeltétek kismanót:)

Remény,
Gratulálok és üdv a kisfiús anyukák körében :) ; Lecseréled a vonalzódat?

Trix,
örülök a jó AFP-nek:) Most már én is csináltatnék kombinált tesztet, de a doki nem erőltette, mert minden eredmény jó lett…aztán meg lecsúsztunk róla. De Mór egészséges lesz:)

Rilla,
Megnéztem a védőnő által adott papírt is, azon sincs rajta a 30- heti UH, a doki ssem mondta, bár én megnyugodnék, ugyanis elzúgtam kétszer, bár egyszer sem estem a hasamra :)

Nagyon cuki a szett, amit beszereztél :lol:

P, s.
[img][img]http://www.nagyonbaba.hu/tickerek/1-31-1-2009_08_20-Kism4r.jpg[/img][/img]
swanny
 
 


Sziasztok Kismamik!!Heni! Megkerdezhetem miert kell neked IR???Van valami Gyanus dolog ami miatt meg kell csinalni?Nekem nem volt,es a doki mondta,hogy lombiknal nincs jelentosege.Persze,szerintem is jobb,ha minel alaposabban kivizsgaljak az embert,abbol meg baj nem lehet.Igen,holnap lesz a 6.hazassagi evfurdulonk,es amugy 11 evesek vagyunk,ugyhogy jovo heten,az uh utan,klassz lenne egy uj vonalzo!!!Remeny!!Gratula a kisfiudhoz!!En is ugy erzem,hogy kislany az elso helyen,de az igazat megvallva,teljesen mindegy,csak egeszseg legyen,es mire a karodban tartod,mar nem is emlekszel,hogy kislanyt akartal!!!!Trix! Mar tegnap is akartam irni,nem semmi,hogy igy tudod a leletertekelest!!!!Majd toled puskazok!!!!!Jo bulizast!!!Klassz,hogy tul vagy mar a AFP vizagalaton!!!Rilla!!!Jo,hogy mar itt tartassz,es amint tudsz,majd a kepeket varom!!En meg csak a fejemben kezdtem el a tervezest,de mar bevagyok zsongva!Swanny!!Most latom,hogy agusztus huszra vagy kiirva!!!Az mar mindjart itt van!!! Egyebkent az anyosom nem boszorkany,jol megvagyunk,csak a hozzaallasa a lombikhoz,es a megnyilvanulasa,egy kicsit furi,de mar megbeszeltuk a ferjemmel,ha valami hulyeseget mond,ra se hederitunk!!!Dita!!Mi van a hussal?????????Puszi mindenkinek Zoe
zoe33
 
 


Hali lányok!

Képzeljétek, ma aludtam először forgolódás nélkül, mióta kiderült a dolog. Álmomba nem képzeltem, hogy a para csak most kezdődik igazán. Sosem tudom, hogy amit éppen csinálok az jó-e, nem-e ártok a babának stb. :roll: Húúúúú Elég pörgősen élünk, nem nagyon van időm feküdni. Jövő héttől meg vizsgák. Remélem nem "pakolok ki" majd oda a vizsgabizottság asztalára :D :D

Dita!

Tényleg ezt a husit írd már meg légyszi, mert a párom is húst hussal eszik, nálunk mindig az van. Most akkor ezzel vigyázni kell? És a felvágottak? Az még ok? Mondjuk a tatárbeafsteak-et nem csipázom, úgyhogy nyers husit nem eszem.
Egyébként tuti hogy féltékeny lesz a kicsire, mert akkor Ő kikerül a középpontból. Csak így az elmondásod szerint nem nagyon tesz azért, hogy minél jobban elfogadjátok.

Trix!
Állítólag a 4D hatalmas élmény :D Jó, hogy minden rendben van veletek. Párodnak boldog névnapot

Zoe!
Figyu, a lényeg az, hogy csak sikerült sajátot összehozni és ez maga a csoda. Élvezzétek a helyzetet :D :D Ünnepeltek hétvégén?

Akire!

Jaj, annyi baromságot össze tudnak ám hordani :roll: Valaki mesélte, hogy oviba volt a gyerek és beütötte a fejét, erre az ovónéni felhívta a gyerek anyját hogy beütötte a fejét a lombikbaba és mit kell vele csinálni. Mintha valami ufó lett volna.....

Remény!
De érdekes, én meg inkább fiúcskát szeretnék, de a kislányt sem fogom otthagyni :D :D Sogórnődéket szerintem ne ilyen "lombikos szemmel" nézd, mert azt Ő sosem fogja átérezni, amiken egy lombikos keresztülmegy. Lehet neki ez könnyen megadatott, és más téren vannak nehézségei.

Rilla!
Megnéztem a függönyt :D Nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz a babaszobátok. Egyébként ledöbbentem, a héten tudatosult bennem, hogy már a 30.ik hetet töltöd. Nagyon megy az idő. Jársz ilyen szülés felkészítőre?

"A szépség mindenütt ott van, nem rajta múlik, hogy nem látjuk meg."
(Rodin)
rony77
 
 


Sziasztok!

Nekem azt mondták hogy a macskám még nem is annyira de a nyers hús és a kertészkedés puszta kézzel okozhat problémákat, úgyhogy mindkettőt szigorúan vileda gumikesztyűben végzem.
TOXOPLAZMA!!!!!!!! Amúgy a macskát sem simogatom és nem jöhet be a kéróba, a tavasszal született kiscicákat (4 volt) már mind elajándékoztam, sajnos a nagynak nem találok helyet, de muszáj lesz megoldást találni, mert szemtelen és mindenhová felugrik, nem fogja kímélni a kiságyat sem, és olyan észrevétlenül be tud surranni hogy a betörők megirigyelnék. :roll:

Azért ha nyers hússal bántok vagy kertészkedtek és utána jó alaposan megmossátok a kezeteket akkor biztos nem lesz baj, de én extra parás vagyok, Ronyhoz hasonlóan én is folyton azon gondolkozom, hogy na most ezzel esetleg ártok-e Bogyinak vagy sem. Páromat már kikészítem sokszor, mert ő meg pont az ellenkezője, azt gondolja, hogy ugyanúgy képes vagyok bármire mint azelőtt, de már csak azért sem, mert sokkal hamarabb elfáradok.

ZOE
Boldog házassági évfordulót, anyósod meg monnyon le!

Nem hiszem hogy a munka miatt érte a férjed valami hatás ha csak nem olyan helyen dolgozott az anyukája (vegyi anyagok, stb)
Én anyukám, tesóm és még egy csomó ismerősöm szinte a mh-ről mentek szülni. Ráadásul nővérem még tizenéves volt és egy játékboltban volt eladó ahol egész nap állni kellett.

REMÉNY
Gratulálok a kis tököshöz.
Érdekes amúgy mert én is nagyon szeretnék kislányt, mégis eddig szinte csupa fiús dolgot vettem. Most nem tudom megérzés-e vagy csak félek, hogy ne rózsaszínbe kelljen járnia Bogyónak.
Egyre bizonytalanabb vagyok.
Biztos én is imádni fogom a kicsit de azért biztos kell majd egy kis idő míg feldolgozom, hogy nem a szívem legnagyobb vágya teljesült. (mentségemre szóljon az, hogy a párom fia nekem ellrettentő példa, és hogy gyerekkorom óta kislányról álmodom).
Azért ha most mégis fiú lesz van még 3 jégovis, a következő csak lány lesz! :) De ha most lányom lesz sztem nem megyünk vissza az ovisokért.

TRIX
Örülök, hogy jók az eredmények.
Te nem arra az uhura (4D) mész amit egyszer feltettél nekem ugye? Én már egyszer bejelentkeztem oda de lemondam, mert sokan mondták, hogy még a 12-13- héten úgyis csak találgatni fognak, de úgy tervezetm, hogy ha jövő héten még mindig nem derül ki semmi akkor bejelentkezem újra az általad adott helyre.

Már én is nagyon várom és nem csak a neme miatt, láttam már barátnőm dvd-jét és írtó szuper volt. Eddig csak könnybelábadt szemmel meredtem a fekete-fehér foltokra a képernyőn, de a 4D-nél lehet hogy elered majd a könnyem. Biztos nagy élmény lezs.

Norbinak boldog névnapot!!!!

RILLA
Aranyos a szett. Kicsit horror árban a Brendon, de legalább jó minőségű cuccokat árulnak.

Simán lehet hogy őt éreztem, mert beszámoltam a jelenségről és anyum meg az inszemes lányok is állították, hogy az bizony már ő.
Ma is éreztem és többször mint tegnap, úgyhogy talán most már egyre intenzívebb lesz napról - napra ahogy telik az idő! :)

SWANNY
Engem amúgy az zavar, hogy örökké ide van passzolva, mert ha csak a kétheti láthatás lenne azt sokkal jobban viselném, de így sosincs nyugi.
Pl. a nyári szünetekben amikor még dolgoztam én 4 óra után jöhettem csak el a munkahelyről, a gyerek anyja 2-kor már otthon volt, mégis ideküldte hozzánk. Ráadásul az én munkahelyem nem olyan mint az övé hogy pontban X-kor leteszem a tollat és irány haza, szinte mindig rá kellett húznom a munkaidőre, és addig ott toporgott mellettem a gyerek amíg be nem fejeztem a munkát.
Idén hót ziher hogy azt gondolja vállalom, mivel tp-en vagyok, de nem fogom, megmondom - ha tetszik neki ha nem, - nem az én gyerekem, párom estig dolgozik, én veszélyeztetett terhes vagyok, és különben is nekem az is sok hogy minden hétvégén itt van. Ha már megszülte oldja meg ő a szünet alatti felügyeletet.
Amúgy én 12 évesen már simán el voltam otthon egyedül, nem kellett felügyelet, pedig még csak mikro sem volt, de meg tudtam melegíteni a gázon a kajámat, vagy ettem hideget és vacsira meleget. Mindent meg lehet oldani, de tudjátok nem akarásnak nyögés a vége. Tudom hogy egyszerűbb más gondjára bízni a koloncot.

Sajnálom hogy anyukádnak is ilyen furcsa véleménye van.
Remélem azért nincs rossz kapcsolatotok egymással.
Vigyázz magadra, még jó hogy nem pocakra estél.

RONY
Azért amikor csak tudsz pihenjél, és nem árt ha már az elején felpolcolt lábakkal ülsz, legalább szokod.
Nem hiszem a pörgős élet rossz hatással lenne a babóra, de azért megterhelő dolgokat ne csinálj (fizikai munka).

Van megoldás, mert ha lányotok lesz nekünk meg fiúnk akkor elcseréljük! :)

Te is kérdezted a husis dolgokat, nyers húst ne egyél semmiképpen, és nem csak a tatár az hanem a kolbász is, és azért a felvágottakkal is vigyázz. Inkább válassz olyanokat ami főtt, füstölt. Nyers tojás is tilos, szóval a majonéz nuku.
Én a boltit azért megeszem, mert abba úgysem tojást raknak gondolatod.

dita75
 
 


remény: Gratulálok a kukishoz.

trix: A képeket mi is várjuk a trónörökösökről.

swanny: Ezt a figurá már én is rég kinéztem magamnak, de a hátteret majd lecserélem, ha már látunk szívhangot. Akkor keresek valami babásat.

rony: Mennek a drukkok a vizsgáidhoz. De reméljük, hogy nem rókából fogsz vizsgázni. :)

dita: Kíváncsi leszek erre a gyerek dologra, mert ha jól emlékszem legutóbb is kibukál és a párod a kisujját se mozgatta. Határozottabbnak kéne lenned a te és a babád érdekében. Elég nagy fiúk egyébként is, nem igaz hogy nem képesek legalább pl. elpakolni maguk után. Nem kívánom, de ha a vége felé esetleg kórházban kéne lenned jó pár napot, akkor éhenhalnának? Bocsi, csak kicsit kibuktam rajta, hogy nem hogy anyának, embernek nem néznek, csak cselédnek. És ez vonatkozik a gyerek anyjára is. Ő meg éli életét.

Anyu és az anyós nálunk is volt néha tapintatlan, de elég erőszakosan leállítottam őket, pedig szerintem csak féltettek minket. De majd ha megtudják hogy nagyszülők lesznek, akkor el fognak mindent felejteni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok Lányok!

Nagyon aranyosak vagytok!!! Párom nevében is köszönöm a felköszöntést ill. a gratulációkat! :lol:
Egész jól sikerült a tegnapi nap, szerencsére túl vagyunk a vendégeskedésen. Tegnap nem volt valami jó a közérzetem :? , szegény Norbikám szinte egész nap helyettem dolgozott, a névnapján. :lol: Hősiesen viselte, nagyon aranyos volt!!! :lol:

Dita: a 4D ultrahang miatt a Kárpát utcát hívtam fel, amit neked is megadtam. Mivel mindenféleképpen kedden szerettünk volna menni, akivel telefonon beszéltem, ő mondta nekem, hogy a Kárpátban kedden nincs ilyen vizsgálat. (Kombinált teszt). :roll: Akkor ajánlotta be a Baross utcát, azt mondta egy cég, a vezetőség ugyanaz :wink: , csak kicsit más árakkal dolgoznak. Végül is azért mentem bele a váltásba, mert Norbinak csakis a keddi nap volt a biztos és jövőhéten mindenképp szerettünk volna elmenni. www.4dultrahang.com

Már én is nagyon várom a képeket ill. a dvd-t, biztosan nagyon megható lesz az egész vizsgálat. :) A két Baba miatt 2x20 percet fogunk az UH előtt eltölteni. :lol:
Remélem tényleg Bogyit érzed :lol: :lol: :lol: , én még mindig semmi különöset nem érzek!

Rony: ne aggódj, minden rendben lesz, én tudom!!! Ha tudsz, azért tényleg pihengess is. Amúgy már te is tp-n vagy? :lol: Sok sikert a sulihoz! :lol:

Zoe: igazából egyik internetes oldalról másoltam ki a lelet számunkra is érthető rövidítéseit :wink: ! Pl. a 4D UH-os weboldalakon is fent szoktak lenni az infók, hogy megkönnyítsék a kismamáknak is a tájékozódást az UH adatok között.

Swanny: igazából a 4D-t ill. a kombinált tesztet, szerintem az én dokim sem fogja holnap erőltetni, ezt csak mi szeretnénk. Én a 12. heti UH-on is kérdeztem erről, akkor azt mondta, ha valami rendelleneset lát, szól. Meg ha az AFP eredményem nem lett volna rendben, továbbküldtek volna valószínűleg. És Mór igen is egészséges lesz, ezt mindannyian tudjuk! :wink: :) Te is közelegsz a végéhez, hogy bírod?


Bikmakk: sajnos még mindig nem érzek semmi különöset!!! Szerintem nekem is egyből boxok jönnek majd. Lehet épp a nyaraláson fogom Őket megérezni, jövőhét utáni héten!!! :lol:

Akire: Veletek is minden ok? Rosszullétek ezek szerint téged elkerülnek??? Köszi a drukkot a kislányhoz!!! A Tamara név nekem is az egyik kedvencem, szeretnék egy kislányt is a kisfiúcska mellé! Lehet már holnap reggel kiderül, ki is a másik kis rejtőzködő Babóca! :D

Rilla: örülök, hogy minden rendben Veletek!!! Te is hamarosan szülsz! Jól bírod? Nemsokára nyaralunk, úgyhogy csak szépen óvatosan a pakolászással. Aranyosak az anyagok, jó választás!!! :wink:

Vicky: te dolgozol, vagy te is betegácsiban vagy? Már nagyon várom az UH képet a petezsákkal, remélem téged is elkerül majd Szmörre. :wink: :)

Henikém: nagyon szurkolok, hogy jó legyen az IR eredmény és amint lehet kezdjétek a lombikot. :lol: :lol: :lol: Aranyos vagy, hogy átlátogatsz ide, szerintem ez jó jel!!! Nekünk is bejött Ditával, Ronyval, Vickyvel és Zoe-val!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép

puszi Trix
trix78
 
 


trix: Még dolgozom és ha a dokim nem mondja kifejezetten, hogy maradjak itthon, akkor dolgozni is fogok. Nem így terveztem, de sajna kell a pénz. Remélem a nap 3,5 óra utazgatás nem fog ártani a babá/knak. Ha nem érzem majd jól magam, akkor az első trimeszterben max. itthon maradok. Vuk még nem jött, de hányingerem szokott lenni, de az lehet hogy attól van, hogy fáj a torkom és az orrom is be van dugulva. Valami ingerli a torkomat. Remélem hamar elmúlik.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Kismamik! Ti meddig szándékoztok terhes vitamint szedni? Végig? Csak mert én félek tőle, hogy túl nagyra növeszti a babát. A 12. hétig biztos, de utána? Még majd megbeszélem a dokimmal, ha már mehetek a sajáthoz.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Sziasztok!

Látom van újra élet a fórumon.
Rilla, szép az a brendonos anyag, de nekem drága volt, s emiatt döntöttem a vásárlás mellett.
Hétvégén hazavittem 1-1 métert az anyagokból, amiből lepedő lesz, s megmutattam anyukámnak. Nagyon tetszett neki is, s mondta a flanelből is legyen ágyhuzat, mert neki is nagyon tetszik.

Igen, kaptunk DVD-t és UH képet is. Annyira nem mutogatta magát, mert nem volt 4D, a doki szerint a 25. hét előtt nem nagyon érdemes, meg mivel nem mutogatta magát, valamint ment szülésre, így csak a legfontosabbakat nézte meg, amit picit sajnálok, hogy nem volt több idő. Előttem egy pár miatt csúszott 1 órát a vizsgálat, gondolom valami gond lehetett, mert több doki is volt bent, meg egy biológus, akinél AFP eredményt láttam, s mikor kijöttek nagyon sírásra állt a szájuk. Így ránk már kevesebb idő jutott, pedig nem keveset kellett fizetni.
A tényleges idő 18 hét 3 nap, de méretei szerint csak 18 hetes, de a doki szerint nem kell aggódnom, mindene megvan és rendesen fejlődik.

Heni, igen fiúneveink is vannak, s korábban egyértelműen Ádám név maradt meg a fiúneveknél, de most párom gondolkodási időt kért, és felvetett még 3 nevet.

Rony, sok sikert a vizsgán, egy vagonnal.

Dita, aranyos a fagyi ovis kifejezés, nekünk is van még 4. Anyukámék teljesen normálisan álltak a lombikhoz, mondjuk korábban még ő is azt mondta ha nem akarom annyira összejön, de mikor kiderültek nálam a gondok már tudta természetes útra kicsi az esély. Most, hogy kiderült fiunk lesz, mondtam, hogy mivel nagyon szeretnék egy kislányt is, és vannak fagyasztottjaink még, így amikor már lehet vissza szeretnék menni egy újabb körre, ha a szülésnél és utána is azt mondják lehet. Vannak ismerőseim, akiknél az első után közölték veszélyes lenne, így innen a feltételes mód.
Meglepődött, hogy újra bevállalnám a lombikot kistesóért, de ezzel is láthatja mennyire vágyom a babára. És a kisfiamnak amit csak lehet szeretnék megadni.

Én is azt vallottam, hogy mindegy csak egészséges legyen, most is ez a legfontosabb, és igaz minden vágyam egy kislány, a kisfiúnak is nagyon örülök, és a neme leginkább csak amiatt érdekelt, hogy tudjam milyen nemű lesz, s ne vegyek én se túl sok rózsaszínt, és másban se sok lányos dolgot.

Tudjátok, az aki nem tudja mit is jelent a lombik, nem került abba a helyzetbe, mint mi, mondhat bármit, nem érdekel. Ha ezt nem vállalja fel, de máshogy nem lehet babája, akkor élje le az életét baba nélkül, vagy fogadjon örökbe, de szerintem az rizikósabb. Nem tudod mit örökölt a szüleitől, s hiába neveled a gének sokszor visszacsapnak. Ki lehet fogni ott is jót, de rosszat is. Lombikkal meg mégis a saját génjeinkből vannak benne, s jobban a sajátunk.

remény73
 
 


REMÉNY
Nekem ha azt mondták volna, hogy nem lehet saját babám ha megszakadok akkor sem, én biztos hogy örökbefogadtam volna.
Nem féltem volna semmitől, még attól sem, hogy nem a saját vérünk, és génjeink vannak a kicsiben, egyedül az hiányzott volna de az baromira, hogy nem hordhattam ki. Az örömteli várakozás, követni a pocak növekedését, érezni ahogy mocorog, rúgdos..... stb. sajnos ez mind kimaradt volna az öribabánál.
Az Ádám nagyon szép név, én is gondolkoztam rajta, csak az a baj hogy karácsonykor van a névnapja és én is karácsonyi vagyok. Túl sok lenne egyszerre. Én szeretném ha több hónap lenne a szülinap és a névnap között.
Valami nyári névnapot szeretnék Bogyinak, mer nekem is júliusban van, és akkor lehetne esetleg kerti partyt is csinálni.

Elvégre ha 4 fagyisotok van akkor az két beültetést jelent és nem kell agyonszúrkálnod magad, annyi a lényeg hogy legyen peteérésed nem? A kettő közül csak sikerül összehozni egy kistesót.

VICKY
Hát erre én is kiváncsi vagyok.
Ma kérdezte az egyik ismerős hogy ha ennyire szeret itt lenni a gyerek akkor miért nem vesszük magunkhoz. Majdnem inkfartust kaptam még a gondolattól is. Miért venném már ide, van neki anyja nem? Amúgy végleg leszerepelne nálam a csaj ha ilyenbe beleegyezne.

Engem halálra idegesített az orrdugulás, még mostanában is reggelente totál tele van az orrom. Nem is tudtam, hogy terhes tünet, de 3 könyvben is olvastam.
Azóta annyira nem bánt, de azért kellemetlen.

TRIX
Örülök, hogy jól telt a névnapi ünnepség.

Tényleg kicsivel jobbak az árak mint a másik helyen.

Most újra meginogtam, mert Remény dokija is állítja hogy a 25. hét előtt nem sok értelme van a babamozinak, de elvégre veszíteni nem veszítünk semmit, csak egy kisebb összeget, hát még gondolkozom. Eddig úgy véltem, hogy ha jövő hét csüt-ön nem derül ki az itteni uh-on akkor megyek a 4d-re, és amilyen türelmetlen vagyok, biztos meg is fogom tenni.
Szóval kb. 20 perc egy babával az uh?
Annyi idő alatt csak pörög annyit hogy kilátszódjon a lába köze.....
:roll:

dita75
 
 


dita: Én arra gondoltam, hogyy megcsináltatom az integrált tesztet és akkor már a 12. héten csinálnak 4d ultrahangot a gyerekről. Bár nem igazán van sok pénzünk, lehet hogy csak az lesz, amit ti is csináltattatok a margitban. Ott mit is szűrtek? Van már eredménye? Majd kérem a számot, ahol be lehet jelentkezni.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


Vicky79!
A babás topicból vagyok. Vitamin kérdés: nálunk nem befolyásolta szerintem a vitamin, hogy mekkora lett a baba. A nagyobbik fiammal szinte végig szedtem terhesvitamint. A lurkó 4000 g-al született. A kisebbikkel félidős terhes koromig szoptattam a nagyobbat, addig szedtem vitamint, utána viszont nem, és hízni igazán utána kezd baba. Ennek ellenére a kicsi 38. hétre 3500 grammal született, vagyis ha időre születik nagyjából akkora lett volna, mint a nagyobbik.

Kép

Kép
agnese
 
 


VICKY
Simán a központi számot hívtam és onnan kapcsoltak az uh-ra.
A vv-re nem kell időpont, csak a betöltött 12. hétről a papír és kiskönyv.
Down-szűrés lényegében az anyai vérből. 3 napra már megvolt az eredmény az interneten néztük meg Áfonyával.

Már többször akartam írni, hol van Áfonya???
Vekikk? Hol tekeregtek???

Süni már tuti hogy babázik! :)

Én ma voltam afp-s vv-n! Csüt-ön uhu!

dita75
 
 


vicky,
nekem az Istenhegyin volt a 12 hetes kombináltam, és csináltak 4D-t. De azt kell mondanom, hogy 12 hetesen azért ez még nem olyan nagy élmény, annyira sok nem látszik belőle (legalábbis nálunk így volt, igaz, kb. 1-2 percig tartott csak az a rész).
Ezt azért írtam, mert ha csak emiatt csináltatnád az integráltat, akkor sztem kár...
Az Istenhegyin egyébként úgy volt a szabály, hogy ha kombináltat akarsz, akkor ott helyben van az UH és a vérvétel is, és még aznap (1 óra múlva) megtudod az eredményt; ha integráltat akarsz, akkor máshonnan kell vinni az UH eredményt és csak a vérvételeket és a számításokat csinálják ott, és az eredmény a második vérvétel után van meg.
Mi azért választottuk a kombináltat, mert pont azt éreztük fontosnak, hogy a 12 hetes genetikai UH-ot valaki olyan csinálja, aki ebben különösen járatos.
Igaz, mi maradtunk a BMC-ben, és Szűcs amúgy is azt mondta, hogy a 12 heteset valami ilyesmi helyen csináltassuk.

rilla,
nagyon szép az anyag, amit a Brnedonban választottál.

Igen, nekünk is kellene lassan vásárolgatni, de még mindig nem tudok, mert még mindig nincs kocsink, és egyetlen bababolt sincs a környékünkön.
Internetről persze sokmindent lehet rendelni, de azért van amit az ember személyesen szeretne kiválasztani...

Mindenesetre mára azt terveztem (ma és holnap nem megyek dolgozni, juhéjjj... :) - egyébként meg ez az utolsó hetem), hogy fogom a kelengyelistámat, és minden sor mellé odaírom, hogy azt honnan tervezem megvenni: Mo vagy No, és melyik bolt, melyik termék.
Úgy érzem, ez már nagy előrehaladás lesz- és ha véletlenül úgy alakulna, hogy végül én nem tudom végigcsinálni a beszerzéseket (de NEM alakul úgy), akkor ez alapján más is meg tudja csinálni...
Szóval ez most megnyugtatna.

Azoktól, akik ágyneműhuzatot varrnak, szeretném kérdezni, hogy milyen ágyneműre fogják felhúzni??
Sok helyen - pl. a Brendonban is, ahogy láttam - lehet olyat kapni, hogy ágynemű, meg olyat, hogy ágyneműhuzat.
Honnan veszitek hozzá a takarót meg a kispárnát?
Én is ezen a huzatos megoldáson gondolkodom, és úgy, hogy plédet húzok bele, párna meg nem lesz.

Kókuszmatracot ti hol vesztek?

Kép
bikmakk
 
 


Sziasztok kismamik!!

remény73 ha jobb idő lesz akkor találkozhatnánk a Csobánka téren egy kis csevegésre. Nekem Bárdosné Jánosik Mariann a védőnőm aki szerintem velünk egyidős és nagyon kedves és jó fejnek tünik.
rilla köszi megnéztem a mamanet honlapot.
swanny nagyon jó érzés volt látni a picikénket. Éppen tornázott amikor a doktorbácsi csinálta az ultrahangot és mikor képet csinálta akkor pont a fenekét mutatta nekünk gondolta ez nekünk.
Holnap megyek a orvosom magánrendelőjébe megbeszélni a továbbiakat. Szeretnék elmenni 2 hétre a párommal a keresztszüleimhez vidékre egy picit kikapcsolodni és ezt is meg dumálnám az orvossal.
Nagyon örülök ha valaki róka koma nélkül vészeli át az első trimesztert nálam sajnos sürü látogató volt. Nekem az mondta az orvos,hogy nyugodtan szedjem a terhes vitamint végig nem lesz nagy babánk töle.
Apuka már minden este beszélget a picikével,hogy már most szokja meg a hangját.

Hirtelen ennyi ami eszembe jutott.

Puszi kismamik mindenkinek sok boldogságot kivánok!!

Kép
Kép
colin
 
 


Végre végére értünk a kelengyelistának, mindent sikerült beszereznünk !...úgy megnyugodtam, mostmár csak tényleg a festés + takarítás marad hátra, na de az is majd csak a nyaralás után !

Heni
Mi az az IR ?? :oops:

Swanny
Pedig én úgy tudtam, hogy minden kismaminak a 30. hét körül van uh, de biztos nálatok máshogyan vannak a vizsgálatok. Van pár dolog, amit meg itt Sopronban csinálnak másképp.... :roll:

Zoe
Gratulálok a 11 évhez ! :D

Rony
Nem járok szülésfelkészítőre, mert még dolgozom és az meg munkaidőben lenne :? , dehát csak-csak így is megszületik majd a bébim ! :D
Miből vizsgázol ?

Dita
De jó, hogy ilyen korán érzed már a babádat ! :lol:

Vicky
Én még mindig szedem a terhes vitamint (Femibion400), én nem merném abbahagyni, és nem is látom semmi hátrányát !

Remény
Tényleg drága volt az anyag, de már nem lesz több időm ez után rohangálni, így kénytelen voltam kompromisszumot kötni....
A baba mérete miatt ne aggódj, hogy pár nappal kissebb....nálam is így indúlt, de aztán behozta ám magát ! :wink:

Bikmakk
Én bárányból csináltattam a kis ágyneműt !
Kókuszmatrac : Brendonban vettem most akciósan 8 000 Ft-ért !

Kép
Kép
rilla_
 
 


Agnese: Köszi az infókat, bár majd meglátom hogy a dokim mit mond, mert van aki teljesen elzárkózik a végig szedéstől. Nyáron nem gond, télen meg valamilyen vitamint úgyis szednék, akkor már nem mindegy ha a babának is jó?!

Dita: Köszi neked is, szerintem majd elmegyek, ha már ott tartok. De j neked, hogy már 16 hetes vagy. Mindjárt félidő.

Bikmakk: Nem a 4d miatt csináltatnám a kombináltat, hanem a szűrővizsgálat miatt, csak Ditának mondtam, hogy ott csinálnak 12 hetes 4d-t.

Colin: Én is akarok menni veletek a Csobánkára. :( Én dolgozom.

Rilla: Inzulin-rezisztencia vizsgálat. A terheléses cukorral csinálják együtt, de elég drága vizsgálat és ezért nem mindenkinek, csak akinek oka van.
vicky79
Budapest III. kerület
 
 


vicky79 akkor majd megbeszélünk egy olyan időpontot ami neked is jó lesz.

Kép
Kép
colin
 
 

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?