Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok lányok!
Heydie nagy gratula a szívhanghoz!
Mindenkinek gratula az uh-hoz.
Az émelygés nálam is jelen van ,szörnyű...reménykedjünk hogy már nem sokáig...
Voltam védőnőnél nagyon aranyos nő meg vagyok nyugodva hogy ilyen rendes.
Mindenkinek szép napot, vigyázzatok magatokra és a kis pocaklakókra!!!
gyöngyi-30
 
 


Hellóka!

Köszönöm szépen a gratulákat! :D én is elképesztően boldog voltam tegnap, képzelhetitek...a hsz végére majd csatolom az első sztárfotót, ahogy ígértem ;)

Somaanya, Uxi - jobbulást nektek! Jobban vagytok? Én is émelygek...
Uxi - sikerült a letöltés?

Szilardinho - 22 mm a bébi? :shock: egy hét különbség ennyit számít? Bubó 8 mm volt tegnap :D
Nagyon jók a képek, tényleg baba formája van már :)

És akkor...Bubbancsom 8+3 8)
Kép

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


Gyöngyi - köszike :)
Neked is jobbulást! Úgy látszik, a hányinger most mindenkit betalált...
Védőnővel kapcsolatban számomra is megnyugtató, h nagyon kedves kis nő, nem gondoltam volna, h már első alkalommal ilyen jófej lesz, aztán tegnap meg pláne nagyon édes volt, úgy örült h átadhatja a kiskönyvet :)
Mért súlyt is, 1kg-t fogytam megint... :roll: :?

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 

 
 

Uxi - dejó, azért gratula a kiskönyvhöz! :D

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


Sziasztok!

Heydie, szilardinho gratulálok a "sztárfotókhoz" !:D Nagyon cukik!
Remélem ma én is látok ilyet és képet is kapok...

Mariann

Kép
arian78
 
 


Köszi Mariann :D
Hányra mész? Drukkok mennek ;)

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


Köszi a drukkot, kell is mert egy kicsit izgulok! :)
Hatra megyek. Ha lesz még erőm, akkor este írok. Eléggé ki vagyok pukkadva ma... Nálam is kezdődik az émelygés pedig eddig olyan jól megvoltam nélküle :roll: De még azért elviselhető.

Kép
arian78
 
 


Sziasztok!

Mindenkinek gratula, az eredményekhez és a képekhez :D
Én ma kicsit jobban vagyok, a tegnapi napom szörnyű volt, a boltban sem tudtam kivárni a sort, haza kellett rohannom, úgy kerülgetett a hányinger :?
Köszönöm a tippet az alváshoz, már én is hallottam erről a párnáról. Még egyelőre semmi babához kapcsolódó dolgot nem merek venni a babona miatt, bárcsak túl lennék már a 12. héten! :lol: Ti hogy vagytok ezzel?

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Sziasztok! Heydie, gratulálok a gyönyörűségedhez!!!! Nagyon helyes a képen:)

Én is ma voltam UH-on és minden okés. Este teszek fel képet. Lányok, ez valami hatalmas élmény volt! A picúrnak már van feje, pocakja, két keze, két lába és szépen lüktető szivecskéje.) Olyan édi, már baba formája van:) Ma el is bocsátottak a Kaáliból és jövő héten megye a saját dokimhoz, akivel először fogok találkozni, remélem, hogy szimpi lesz:)
Vendég
 


Bogaracska, akkor kezet rázhatunk! A hányinger nálam is nagyon erős. Nemcsak reggel van, hanem bármikor, akár este is. És egyre erősebb. Csak az vígasztal, hogy azt jelzi a hányinger, hogy minden rendben Manócskával odabent:))
Vendég
 


Heydie, még nem töltöttem le, tegnap annyira rosszul voltam, hoyg este már csak fetrengtem. :?
Most kicsit jobb, de most meg kenyeret kell sütnöm, na annak van egy szaga :x . Egyik várandósságom alatt sem bírtam elviselni. :?

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


twist-Hát igen engem is csak ez vigasztal :D Gratula az Uh-hoz, úgy irigyellek, hogy már ilyen kifejlett állapotban láttad a picit :lol: Én már két Uh-n voltam, de mindkettőn csak egy pacát láttam, még nem is igazán hiszem el, hogy egy igazi kisbabó :shock:

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Heydie: szuper hírek!! 8 mm? wow :) jó a kép, tényleg látszik rajta :)

Mariann: drukk, jelentkezz majd mi volt!


gyöngyi: én iy émyelgek, szörnyű :( alig bírok vmit leerőszakolni a torkomon, de muzyáj, mert éhes vagyok, és semmi erőm nincs, ha nem eszem. szerencsére Vuk elkerült eddig, de nem tudom meddig tudom távoltartani. csak olyan dolgokat kívánok, ami nincxs itthon, sőt még ebben az országban sem, pl. mazsolás krémtúrót. de tuti, ha most itt teremne, már nem kérném. Apáhav hozattam grillcsirkét, erre most itt szemezünk :(

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


uxi: én os itthon sütök kenyeret, de már egyre kevésbé bírom a szagát :( lehet, hogy bolti lesz a vége :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Közeledik a vacsi idő, kellene vmit gyártani mire a nagyŐ hazaér, de bármire gondolok felkavarodik a gyomrom :? Nincs vmi könnyű és finom étel amit ti most kívántok, hátha nekem is bejön :lol:

Kép
Kép
bogaracska
 
 


Olyannyira émelygős nap van, hogy még hozzám is elért, pedig eddig csak általatok ismertem.
Szinte örülök neki, mert legalább remélem, hogy minden oké, eddig gyanúsan jól voltam.
Aztán meglátjuk, pár nap múlva is így érzek-e... :wink:

Szilardinho, Heydie: csodaszép fotók! Bárcsak én is ilyet látnék jövő kedden. :)

Arian: neked is nagy drukk! Minden rendben lesz!

Mandi: köszi kérdésed, Isztambulban sajnos nem volt boszporuszi hajókázás, mert költséghatékonyak akartunk lenni, inkább térdig lejártuk a lábunkat minden nap. Izgultam, hogy lesz e valami hatása odabenn, de minden a legnagyobb rendben volt. A Bazár megvolt, és beszereztem első 'pocakos' ingeimet, ha ilyen ütemben növök, tán hamarosan kell is. :shock:

Megpróbálom módosítani a vonalzóm, mert lecsíp pár napot - holnap már betöltöm a 7. hetet!

Következő uh: júni 9.

Kép
szende73
 
 


Ezek szerint sikerült. :)

Következő uh: júni 9.

Kép
szende73
 
 


az előbb hívott a dokim asszisztense, hogy a doki holnap 11-től műt. na remek, gondoltam, le akakrja mondani. de nem, mehetek már reggel 8:15-re :D :D :D :D

én most ette grillcsirkét, paradicsommal, és utánaküldtem 1 banánt :) remélem segít.

holnap rakottkrumplit csinálok, meg rántothusit krumplipűrévela 7végére. ezek a kedvenceim, ha ezeeket sem bíom megenni akkor itt a világvége :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Bogaracska, nekem sokszor nézték a babót, mármint kétszer, mert hogy lombikbaba és nagyobb az ellenőrzés, biztos azért. Utána jövő héten is megnézik, mert akkor megyek sajátdokihoz első konzira, bizti meg akarja tekinteni, hogy kit is kéne majd világra segítenie:)

Kisgizi, neked a SOTE-ra kell menni UH-ra? Azon gondolkozom, hogy az én dokimnál lesz-e UH a magánrendelésén, vagy esetleg a SOTE-ra fog behívni megnézni a picúrt. Vajon hogy megy ez?
Remélem, hogy az UH nem fog még külön pénzbe kerülni, kicsit sok ez a hónap eddig...
Vendég
 


twist: szerintem a magánrendelésen. csak nem irtam át az aláírásomban. megkérdezem az unokatesómtól az árakat :wink: :D

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Sziasztok csajszik!

Ssak egy gyors bekukucs....mindenkinek gratulata a babokhoz es a fotokhoz, szivhanghoz!!! :lol: :lol:

Probaltam visszaolvasni, de (szerenczere) sokat irtok es alig ment...olvastam a szombathelyi tortenetet. Uram isten!! :shock: Nagy szerencse, hogy igy dontottetek!!! Vigyazz a picurra nagyon! Teljesen elszorult a szivem mikor olvastam...aztan felment a pumpa... :? Azt hinne az ember, hogy a nogyogyasz picurit lelkiismeretesebb, mint egyebek, mert meg nagyobb a felelossege...ahh :oops:

Junius 22-i heten megyunk a 12/13 heti vizsgalatra, mar alig varom, hogy lassam Maszatkapitanyt :D
Apukam azt almodta kislany lesz, szoke -gondor es kekszemu...termeszetesen rajta fog csimpizni :wink:

Kepzelketek, egesz heten jo ido volt/van...nem volt ilyen 3-4 eve! :roll: :lol: remelem hetvegen lemegyunk a tengerhez...

Holnap kicsit lazabb lesz a nap, majd benezek :)

Pusszanat mindenkinek!
Vendég
 


Sziasztok!Csatlakozhatok Hozzátok? Tegnap voltam a 2. uh-n, volt szívhang, 6 hetes terhes vagyok, egy 6.5mm-es csöppséggel a pocakomban. Annyira boldog vagyok! Múlt héten ui a doki közölte hogy látja a petezsákot, de az embriót vagy még, vagy már nem látja. Persze végigparáztam 1 hetet, meg bújtam a szakirodalmat, és nagyjából sikerült magamat lenyugtatni, de nem volt kellemes az 1 hét. Viszont legalább rátaláltam a Babanet társalgóra, ami kész főnyeremény :-)
Mi nem tervezzük megosztani a nagy hírt, majd csak a 12. hét után, úgyhogy jelenleg ez a fórum lesz a fő tájékozódási terepem. Orvoskeresésben pl már többen segítettek, honap remélem sikerül beszélnem a potenciális dokibácsival.
Ja, ha eddig nem jöttetek volna rá, első terhesség.;-)..Látom ,itt a hányinger sokatoknál jelen van, nekem egyelőre az érzékeny és duzzadt mellek, és a pisilés a tünetek, végülis örülnék, ha a hányinger nem találna meg, bár igaz, az is megnyugtatna, hogy minden rendben van. No, hirtelen ennyit magamról.
Remélem befogadtok!nem ígérem hogy napi rendszerességgel jelen leszek, mert a napi 10 óra munka után nem sok kedvem van gép elé ülni (ezen a héten itthon nyomtam az ágyat valami vírussal, szerintem az elmúlt 1.5 évben összesen nem szörföztem annyit a neten, mint ezalatt a pár nap alatt), de azért a hangsúlyok majd szépen áttevődnek a munkáról a babócira, úgyhogy majd meglátjuk. Még az is lehet hogy a végén le sem fogok tudni szakadni innen!
Üdv, és mindenkinek jó Babavárást kívánok!
szerencsemák
 
 


Sziasztok!

Nagyon remélem hamarosan mindenkinél alább hagy a hányinger és az émelygés. Szörnyű lehet. Küldöm az émelygés űzőket :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted:
Ahogy olvastalak Titeket rájöttem, hogy még csak ezek után jön a rossz időszak (ma vagyok 6+5)...... Hát azért remélem elkerül, mert június végéig vizsgaidőszakom van!!!!!

Kajákkal kapcsolatban:
Nekem nem megy szinte semmi húsféle (kivéve talán a májkrém) pedig eddig nagy húsevő voltam!
A gyümölcsre sem tudok ránézni, csak a zöldségre.
Minden este megeszek 1 kiló(!) paradicsomot, 1 kígyóuborkát és 1 pritamin paprikát jól megsózva!!!!! Ezen élek lassan 1 hete :lol:
Remélem azért később jobb lesz!

Twist!
Azért jó érzés elhagyni a meddőségit, nem? Én is megkönnyebbültem egy kicsit, bár még orvosom nincs. Hétfőn megyek egy magán dokihoz, aztán majd meglátjuk a kölcsönös szimpátia fog nyerni!

Tényleg:
Írnátok nekem valamit a tarifákról (lehet priviben is), mert nem nagyon vagyok otthon a témában és jól lenne legalább a -tól-ig határra felkészülni!

Gratula a sok szép UH fotóhoz, gyönyörűek a babák!

Kép
akire79
 
 


Üdv Szerencsemák!

Gratula a babához!
Én is új vagyok itt, de a lányok nagyon kedvesek és segítenek mindenben!
Ja és nekem is első baba!
Vigyázz Magatokra!

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

üdv. az újaknak!
Gratulálok a csöpp babákhoz a pocakokban!

A kajákkal én is úgy vagyok, hogy extra válogatós lettem....
Kevés az a kaja , ami lecsúszik....

A kávé már nehezen megy le...nagyon kevés kávé, két csepp és sok tej így még lemegy. csak az érzés kedvéért iszom.


Olyan jó hogy ennyien írjátok, hogy minden rendben van!!!
Már én is annyira izgulok. Mert ugye én még nem voltam dokinál. Most megyek először.....

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Vásárolni a 12. hétig mi sem fogunk, akkor is csak egy kiscipőt vagy valami ilyen pici dolgot...én így vagyok összerakva, babonás vagyok, nem merem, annyi rossz történik, a közvetlen környezetemben is volt rá példa sajnos...majd ha megvan a baba neme, akkor kezdünk el vásárolni, addig meg rakosgatjuk félre a pénzt.

Twist - neked is gratula! Óriási élmények ezek az első UH-k (meg hát nyilván az összes) :)

Akire - nem feltétlenül lesz ilyen rossz időszakod, nekem a legelejétől megvan, ebből gyanítottam, h most sikerült a bébi...sztem simán van rá esélyed, h legyél akkora mázlista, h kihagyd ezeket a klassz dolgokat, mint hányinger, én legalábbis nagyon drukkolok ;)

Szerencsemák - gratulálok a babódhoz! Mit dolgozol, ha megkérdezhetem? :) napi 10 óra, az nagyon megerőltető, nem?

Enni én sem nagyon tudok, reggel ettem egy melegszendvicset, utána elég rosszul voltam...aztán még bekaptam délelőtt-délután pár szem eztazt, de úgy rendesen vacsorázni képtelen vagyok. Azért meg nem tömöm magamba, h kijöjjön...akkor ugyanott vagyok.

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


vásárlás!
nekünk nem kell szinte semmit vennünk!
mindent örököl. Van egy csomó uniszex ruhánk, ha fiú lesz.
Babakocsit, hordozót mindent úgy vettünk annó, hogy majd a tesónak is jó legyen! :D

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Na nekem a kávé az egyetlen olyan dolog, amivel kapcsolatban nem változtam, nagyjából bármennyit meg tudnék inni belőle...persze nem csinálom, reggel iszom egyet, meg ha nagyon muszáj, akkor még egyet délután is. Sok tejjel, de alapból is sok tejjel szeretem.

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


Én nagy kávés voltam.......

volt hogy napi négy öt lement....persze tejjel és cukorral....de valahogy kellett...

na most már csak reggel iszok egy extra gyengét. vigyázok erre a kis minimanóra!


Kérdés: akinél van nagyobb tesó, hol fog aludni a baba? és a tesó?
mert nálunk még Bogi a szobánkban alszik, persze külön ágyban...de van saját szobája, de ott még nem alszik.
nemsokára át kéne szoktatni, de eddig megnyugtató volt, hogy közel van, hogy hallom ahogy szuszog

Mary
Kép

Kép

Június 25. van már kiskönyvem is!!!!
Július 20. doki vizsg+uh
ollem
 
 


Sziasztok!
Köszi az üdvözlést!
Most hogy így olvasgatlak Titeket jövök rá, hogy további „tüneteim” hogy a KV-t egyáltalán nem kívánom (pedig abból ment napi 1-2), illetve hébe-hóba én régebben dohányoztam, de gyakorlatilag amióta megfogantam egyáltalán nem jutott eszembe a cigi sem.

Heydie: egy kedves multinál dolgozom értékesítési területen, és a 10 óra már laza, tavaly sokszor 11-12 volt :-) a múltkor szabi utáni első nap este 7kor elindultam haza és a főnököm megkérdezte: Te már mész? Azért most a nyári időszakban megpróbálom észrevétlenül leépíteni a munkaidőt 9 órára, aztán nagy pocakkal már tudok mire hivatkozni, hogy miért nem nyomom úgy, mint a güzü!

Vásárlás: én is alig várom, hogy elkezdhessem a shoppingolást – főleg ruhákban, de azért majd próbálom magam visszafogni, mert az elején úgy nőnek a gyerkőcök, mint a gombák. Az alap rucikat, mint body, stb pedig majd az Angliában élő barátnőimen keresztül próbálom beszerezni, ott ugyanis kb fele annyiba kerül!!! Plusz az egyik barátnőm félrerakta nekem azokat a cuccokat, amiket anno nagyon bírtam a kisfián – van köztük uniszex is ;-)
szerencsemák
 
 


Sziasztok!
Szeretnék hozzátok csatlakozni. Én első babámat várom a párommal másfél évnyi próbálkozás utén végre sikerült! Remélem minden rendben lesz! 2án voltam az első UH-on és a dokinéni megállapította, 6hetes vagyok és, hogy 8mm-es a kis petezsák :D
Könyeztem örömömbe! 3hét múlva kell visszamennem azt mondta a dokinéni, hogy addigra már kell, hogy halljunk szívhangot! Alig várom! :D
ldetti
 
 


Detti - üdv itt, nagy-nagy gratula a babához és a petezsákhoz :D
Én is 6 hetesen voltam először UH-n, ahol nekem is csak petezsák volt, 2 hétre rá rendelt vissza, ez volt tegnap, 8+3 voltam és már volt szívhang, szóval nektek kb. 9 hetesen tuti lesz ;)

Szerencsemák, Detti
- van egy táblázatunk, sztem az előző oldalon is fent van (ha ott nem, akkor még eggyel előtte), ha szeretnétek bekerülni, akkor küldjétek el nekem az adataitokat :)

Afráék és Brigiék mennyi időre utaztak el??

Bubciles: júl. 29.
Kép
heydie
 
 


Sziasztok!

Csak egy gyors benézés.

Uxi:
Sajnos nem tudok betegácsiba elmenni, mert így is pengeélen táncolok... Már tavaly is ilyen ronda volt a kiskönyv. A fiammal nekem is mosolygós kisfiú volt rajta, a múltkori viszont fehér minisztériumi rettenet. Szorítok, hogy tudj tanulni!

Aki émelyeg, vagy hányingere van, hány, annak gyors elmúlást és jobbulást!

Szilardhino, Heydie: A babáitok gyönyörűek :)! Igazi kis emberkék már!

Aki megy orvoshoz, annak mennek a drukkok és beszámolóval mindenkit várunk! :)

Szerencsemák, ldetti: Üdv közöttünk! Gratula a babákhoz! Problémamentes babavárást nektek is!

Ollem:
Nálunk Bogyó külön szobában alszik, így nálunk meg van oldva. Tanácsot sem tudok adni, mert a mi lakásunk olyan, hogy a gyerekszoba a mi szobánk mellett van 2 lépésre és az elejétől ott alszik a nagyságos úr.

Mennem kell sajnos. A mai esténket a kistarcsai kórházban töltöttük. Bogyó még mindig lázas volt, így hiába volt itt a doki kedden, elvittem megint. Nos vérvétel, röntgen, megvizsgálás és kiderült, hogy kezdődő tüdőgyuszija van. Kapott antibogyót, most szegény alszik. Majdnem bent tartottak minket. Nekem is fáj a mandulám. De hála az égnek a gyerektől kaptam el, és nem a kollégámtól a skarlátot.

Somaanya: Sajnos nem fogzás volt... De legalább megvan az ok!

Vigyázzatok magatokra! Én megint összeesve bezuhanok az ágyba!
Vendég
 


Szerencsemák!
Én régebben dohányoztam. Amikor elkezdtük a meddőségi kezelést, akkor abbahagytam, de azért még napi 1-2 szálat elszívtam. Amióta + lett a tesztem, ne gyújtottam rá és én semmi mást nem kívánok, csak a CIGIT :cry: (persze nem gyújtok rá, de ez szörnyű)
Ja és én reggel ugyanúgy megiszom a reggeli kávémat, mint eddig csak mostmár több a tej és kevesebb a KV!

Véletlenke!
Jobbulást Bogyónak! Még jó hogy kiderült idejében, így hogy még "csak" kezdődő a tüdőgyulladása, hátha hamarabb túlesik rajta!
Szedsz valami homeopátiás bogyót a torokfájásra?
Mégegyszer jobbulást kívánok mindkettőtöknek!

Kép
akire79
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak! :lol:

Gyorsan reagálok két kérdésre.
A tarifa nálunk Győrben 40 - 60 ezer között mozog. Mi 3 éve is 50 ezret adtunk a dokinak, és most is annyit fogunk. Bár már ott tartanánk! :wink:

Gyerkőc kezdettől fogva külön alszik. Több oka is van. DE a legnagyobb, hogy az egyik barátnőm lánya 7 évesen ment csak külön szobába, mert nem mert a szülők nélkül aludni... A másik barátnőm kisfia 3 éves, és egyszerűen nem tudja már külön tenni... :cry: Szóval nálam a mi hálószobánk tabu a gyerkőcnek reggel 7-ig! Utána már náha bebújik, de akkor se sokáig marad ott, inkább felkelt. :wink: Szóval elég sok negatív tapasztalat miatt ebből elvi kérdést csináltam annó... Persze nehéz volt, mert pl amikor még szopizott egyszerűbb lett volna mellettem az ágyban megszoptatni, de inkább vettem egy szoptatós fotelt, és minden alkalommal ott szoptattam. Megvolt az áldozatom, de megérte! (Ja, és direkt nem vettem az ő szobájába heverőt, nehogy kisértés legyen a szoptatásnál.) Lényeg, a gyermekem hála égnek imádja a szobáját, és egyedül alszik az első pilanattól fogva.

A tesó szintén külön fog aludni, mert építkezünk, és lett külön szobája. Ha megoldható tehát én a tesót is különteszem, de ha nem lenne lehetőség neki is külön szobára, akkor én azt hiszem a tesója mellé tenném, és nem hozzánk... Persze ez attól függ, hogy mennyire lenne sírós esténként, hogy ne keltse fel a nagyot... Ez nehéz kérdés lenne, ha nem lenne 3 külön szoba mindenkinek. :roll:
melike30
Győr
 
 


Sziasztok!

Üdv az újaknak és gratulálok!

Ollem, nálunk mindkét gyereknek van külön szobája. Ha megszületik a kistesó, a két nagy összeköltözik, a kicsi meg megkapja a kisszobát. Lehet az első 1-2 hónapban én is ott alszom majd vele (csak azt nem tom, min), de utána egyedül lesz. (van légzésfigyelőnk)

Beni 7 hetes kora óta egyedül alszik a szobájában (akkor költöztünk ide, az előző lakásban az ágyunk mellett volt az ágya). Kényszermegoldás volt, mert nem fért be a hálószobánkba a kiságy, de nem feltétlen rossz, talán kicsit jobban aludtam, miután külön került, hátha most is így lesz.

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Ja, az előbb elfelejtettem, hogy amíg Beni mellettünk aludt a kiságyéban, nos , addig tkp. sokszor nem is a saját ágyában aludt, hanem mellettem cicin lógva. Annyira sokat szopott, hogy elaludtam szopi közben, s így volt a legegyszerűbb. Előtte voltak elveim, hogy nem jöhet be aludni a mi ágyunkba, de mive lanniyra fáradt voltam ,emg úgyis csak fekve tudtam szoptatni, nyilván bealudtam szopi közben és ottragadt ő is ágymelegítőnek.Mikor külön szobába került, ritkultak az éjjeli szopik, csak 2-3 maradt a korábbi 6-8 ból.
Emi féléves koráig mellettünk aludt (a saját ágyában), akkor került külön szobába, nem volt semmi gond.


:evil: :evil: :evil: Most kaptam egy emailt az egyetemről, eddig abban a tudatban voltam, hogy az idén nem lesz külön tételsor az államvizsgán, csak a védés, meg belekérdezhetnek amibe akarnak.(februárban ezt mondták)
Gyanús csend volt, tegnap érdeklődtem, mi van, erre kiderült, hogy már értesítettek mindenkit 26-án, hogy mégis lesz tételsor, én meg valahogy kimaradtam a listáról és nem szólt senki. :twisted: :twisted: Marha jó így 4 nappal államvizsga előtt megtudni. :evil: :x

KépKépKépKépKép
uxi
 
 


Rettentően álmos vagyok egész nap :) És a hányinger természetesen (sajnos) a nap bármely időszakába előjön. Az étvággyal nincs gond... amit megkivánok megeszek mindent volt hogy két napig zsiroskenyeret :) paradicsommal aztán harmadik nap már rá se tudtam nézni igy volt az eperrel is most meg a pizza van de gondolom ez is csak egy pár napig aztán jön megint más.
Szóval igy megy ez nálam.
Üdv az újjaknak és kitartást minden maminak.
Meddig tartanak ezek a hányingerek ? meg ez a nagyon nagyon erős fáradékonyság? ugy tudom hogy a 12. ik hét végéig. Nem ?
Vagy embertől változó ?

Amugy lenne egy másik kérdésem is. Mi lefoglaltunk egy horvátországi utat augusztus 22 - től egy hétig. Ezzel kapcsolatba mi a véleményetek esetleg tapasztalat. 21 hetesek leszünk akkor tájt. Lehet fürödni? Gondolom a nappal kell vigyázni stb. Természetesn konzultálok majd az orvossal is.
szilardinho
 
 


hali, megjöttem a dokitól, gyors mene volt, de a lényeg a babó jó helyen van, jó méretű. (de még kicsike :D

CRL: 3,5 mm azt mondta a doki, hogy korának megfelelő.

képet mindjárt, csak előbb még lefotózom és megszerkesztem :)

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Gratula Kissgizi örülök nektek:)
És lássuk azt a képet.
szilardinho
 
 


Sziasztok,

üdv az újaknak! Szépen gyarapodunk:-)

Mi fél évig ZSófi szobájábasn aludtunk volt ott is egy kinyitható ágy, amin ketten a férjemmel elfértünk kényelmesen , ő meg a saját ágyában aludt, és észre sem vette amikor fél év múlva mi visszaköltöztünk a szobánkba.
Viszont kb 9-10 hónapos kora óta minden éjszaka ébred 3 körül és átnyígja magát közénk.. én meg nem bírok éjszaka fent lenni és győzködni hogy maradjon ott, úgyhogy jön közénk... azt hiszem ennek akkor lesz vége ha jön kistesó.. kénytelen lesz megszokni a saját ágyát reggelig, nem lesz könnyű meccs..
Én úgy tervezem hogy ksitesó velünk lesz 3-4 hónapig a szobában külön ágyban, aztán összeköltöztetem őket. Bár lenne külön szobára lehetőség, de az iskoláig szerintem jobb lesz nekik együtt lakni. Biztos azért mert én is a bátáymmal osztoztam a szobán gyerekkoromban:)

Véletlenke, jobbulást nektek! Szerencsére időben elkaptátok akkor a betegséget Bogyónál még az elején. Remélhetőleg nem kell neked is antibiotikumot szedni.
Nálunk amikor ZSófi bölibe járt fél évig, én minden hónapban átestem egy durva antibiotikum kúrán.. ő általában jól megúszta, csak egyszer vagy talán kétszer kellett neki antibibi.. ezért is vettük ki a böliből..( mert én nem bírtam :shock: )


Uxi.. nem irigyellek az államvizsga miatt.. be tudod szerezni valakitől esetleg a kész tételsort? Mármint a kidolgozottat :)

Én is voltam tegnap UH-n ( bár mára volt tervezve) végülis hüvelyi UH lett belőle, de úgy már legalább látszott a lüktetés:-) hasfalon keresztül még nem.. szóval állítólag a terhesség nem a ciklus közepén fogant, és talán egy héttel fiatalabb a terhesség mint én gondolom :shock: de a lényeg hogy él, és fejlődik.. após azt mondta ne foglalkozzak a barnázással majd a 10. hét környékén elmúlik, ha nem erősödik nincs teendő. Állítólag a 10. héten tölti ki kb a petezsák a méhűrt már teljesen és akkor majd eláll a barnázás.. Hááát nem vagyok azért teljesen nyugodt... de alakulok :) vagyis hát alakulunk :D
pici76
 
 


Kisgizi, szuper!!!

Szilardinho,
Szerintem a középtájék a legszebb része a terhességnek! Mi Ausztiában voltunk akkortájt (síelni -persze én már csak bandukoltam a hegyen fel- le (inkább lefele), meg tivornyáztam a hüttében :wink: ) Biztos azt fogja mondani a dokid, élvezd ki az utsó nyaralást egy ideig gyerek nélkül!
A tneger víznél meg kevés tisztább dolog van..
pici76
 
 


nem kellett volna már látni szívpulzálást?


Kép

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


pici: :D :D :D szuper! drukk, nem lesz itt semmi gond :)
neked mekkorána mérék a babót? kaptál képet?

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Kissgizi, lehet hogy nálad is kicsit később fogant a baba, vagy az UH nem volt elég érzékeny.. szar ez az első pár hét bizonytalanság, de nagyon szép kerek a petezsákod:-)

a petezsák 2 cm volt (egy hete 12 mm) szóval nőtt , a babó alig látszott, valahogy el is volt bújva a petezsák csücskébe :shock: apósom nézett, és nem adott képet,
jó az orvos a háznál, de olyan szempontból meg szar hogy neki nem wasistdas látni egy petezsákot, kicsit nehezen értette meg miért fontos nekem hogy lássam a pulzálást...
azt mondja, majd lesz a jövő héten, hova sietek.. mondom neki majd megőrültem egy hétig hogy mi van, nem bírok még egyet.. hát nem igazán fogta mit vagyok úgy oda.. de csak kierőszakoltam amit akartam :)
pici76
 
 


pici: köszi a megnyugtatást, 1-2 nappal később simán foganhatott, mert 30 naposak a ciklusaim, de a cn. 29-en már volt halvány csík a teszten (igaz 10-es teszt volt), ugyhogy sokkal későbbi baba nem lehet :) bár tudom, ilyenkor 1-2 nap is számít.

nehéz lesz türelmesen várni még 2,5 hétig :lol: :lol: :lol:

Giz
Kép
Kép
III. uh: 11.04
kissgizi
 
 


Sziasztok!

Újra itt :D Tegnap este értünk vissza...jó fáradtan.
Otthon mindenki nagyon boldog volt a babahírtől :D
Kis ijedtség is volt, ugyanis pont, mikor Anyáékhoz hazaértünk, természetesen az első dolgom a mellékhelyiség meglátogatása volt...és volt valami nagyon halvány barnás izém :shock: Elhihetitek, h mennyire megijedtem. Kb másnapra sok pihenéssel, MagneB6-tal el is múlt...úgyhogy gyanítom, h a sok utazgatást nem tolerálta a Picúr. No, de most már nyugiba leszünk aug.-ig...nem megyünk sehová...

Azt hiszem, lehetetlenség lenne most visszaolvasnom, leírnátok pár mondatban, h kivel mi történt?

Üdv az Újaknak...remélem vannak :wink:

afra.h
 
 


Sziasztok!

Érdekesek a történetek arról, hol aludjon a baba. Nekünk az az elképzelésünk, hogy első naptól külön szobában, remélem működni fog. A környezetemben annyi rossz példát láttunk, hogy pl a gyerek még 1.5, esetenként 3 éves korában is csak az anyukájával tud elaludni, mi nem szeretnénk ilyen cipőben járni ;-) mondjuk egy dolog az elhatározás, aztán majd meglátjuk, mit alkot a bébi...

Heydie, íme az adatok:

- nick: szerencsemák
- név : szerencsemák
- születési dátum: 1977.02.21.
- lakhely : Budaörs
- első pozitív teszt ideje: 2009.05.13.
- korház : Kútvölgyi
- baba -ideiglenes- neve VárvaVárt
- szülés várható ideje : 2010. 01. 27. (még csak én számoltam, doki által nincs megerősítve...ezért nincs vonalzóm se, majd ha megvan a „hivatalos” dátum, akkor készítem el)
- Baba legyél: egészséges
- tesó: még nincs

Kissgizi: gratulálok a szárfotóhoz! Ne izgulj a pulzálás miatt, én múlt héten hittem azt hogy 6 hetes vagyok, és még csak petezsák+szikhólyag látszott. Ezen a héten már volt embrió (6.5mm) és szívhang is, és a doki azt mondta, most vagyok 6 hetes. Sokan egyébként pont a parázás miatt mondják, hogy a 7. hét előtt nem érdemes UH-ra menni. Na persze, csak hogy bírja azt ki az ember :-)

Én sajnos nem kaptam képet, majd a következő alkalommal már rutinosabb leszek és kérek!

Akire: kitartás, szerintem nincs jobb lehetőség letenni a cigit, mint egy babavárás. Azért szar lehet, ha kívánod...én már annyiszor le akartam szokni, de aztán mindig jött valami, és rágyújtottam. Kávé dettó. Ezért marhára örülök, hogy egyiket sem kívánom. Pedig beszereztem koffeinmentes kv-t is, de eddig még nem nagyon fanyalodtam rá :-)

Üdv:
szcsm

Kép
szerencsemák
 
 


Sziasztok!

Köszi csajok, hogy aggódtok, és a jobbulásos gyógypuszikat is átadtam a nagyfejűmnek :D. Ma már könnyebben van ő is és én is. Nekem nincs lázam, és tegnap este óta Bogyónak sincs.


Akire:
oscillococcinum-ot szedek, no és sok mézes-citromos teát iszom. A cigit megértem. Bár nekem szerencsém volt. Én a fiam előtt dohányoztam, majd terhesen leszoktam, pontosabban nem is kívántam, és azóta se bírok elszívni egy szálat se. Lehet, hogy hirtelen átvált nálad is, és szülés után se fogsz tudni elszívni egy cigit. :)

Uxi:
Hát csak Kína termését tudom most kívánni neked így rosszullét, gyerekek és ma megtudott tételsor mellett.... Nagyon görcsbe rakom magam, hogy sikerüljön minden!

Szilardhino: Hát én rossz példa vagyok, de nekem 16 hetesen múlt el a múltkor a hányingerem, és a szülés előtti napon is hánytam. Minden este menetrendszerűen kihánytam a vacsorát. De nem is híztam csak 8 kg-t :lol: A nyaralás pedig szuper jó lesz! A tengervíz nem árt, a nappal pedig majd vigyázni fogsz. És félidőben olyan jó kicsit megpihenni.

Gizi:
Hát nagy gratula! Gyönyörű a petezsák a kis babóval! Az én orvosom is a 8. hét környékére hív vissza pont azért, mert akkor már biztosan lehet látni a babát és a szívhangot is. Ne izgulj! Majd 2,5 hét múlva látod nagyobb állapotban, januárban pedig ordítani is fog :)!

Pici:Amikor írtad a hüvelyi UH-t azért elgondolkodtam, hogy örülnék-e, ha az apósom turkálna ott :lol: ... Arra jutottam, hogy mégis örülnék, ha szülész-nőgyógyász lenne az apósom, mert valóban minden héten kontroll alá vehet és nyugodtan hordhatod ki a babákat majd! A barnázás pedig biztos elmúlik!

Afra:
Örülök, hogy visszaértetek egészben! Már hiányoztál! A barnázás valószínű a megterheléstől volt, de szerencsére hamar észrevette magát, hogy nem kívánatos :)!

Ma itthon maradtam a fiamat és magamat kúrálni. Itt van anyukám is, úgyhogy tudok aludni egy picit (hozzá teszem hétfő óta nem alszom...) Ma ráálltam a mérlegre és még nem híztam. Azért ennek örülök egy kicsit. Én jövő hét szerdán megyek babalesre, szívhangot nézni. Akkor leszek 7+6 hetes terhes. Kiskönyvem pedig csak júliusban lesz, most már biztos. Szabira se engednek szinte el, nemhogy a védőnőhöz... Júliusban pedig kötelező kivennem a szabimat. Hát 12 hetesen majdcsak átveszem.

Remélem mindenki jól van, és pihenjetek, amennyit tudok!

puszi
Vendég
 


Sziasztok!

Kissgizi: ne aggódj a szívhang miatt, majd lesz. Tudom nehéz kivárni egy-két órát is ilyenkor ha bizonytalan az ember, de ez van. Én legszívesebben naponta nézném. :D

Alvás: nálunk van már nagytesó, de ő születése óta külön szobában alszik. Néha - betegség, fogzás idején alszik csak velünk vagy én vele a szobájában. Most már rendes felnőtt méretű félmagas ágyban alszik így ketten is elférünk benne. :) Az átszoktatás is ment könnyen, pedig tartottam tőle. A kistesónak lesz külön szobája tervek szerint, de ha technikai okok miatt mégsem, velünk lesz egy szobában amíg nem alussza át az éjszakát aztán megy Somihoz.

Tegnap kicsit lazábban vettem az ágynyugalmi előírásokat és erősödött is a barnázás úgyhogy ma megint szigorú fekvés van. :cry:

Kép

Kép
somaanya
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?