Új privát üzeneted érkezett!

igen,3 évesen 5 évesnek szokták nézni!de már 2évesen is 3-4 évesnek nézett ki.19-20kg közt van.29-30-as a lába.

mó73

Sziasztok!

Ágnese

Nagyon szépek a fiaid! Zalán már nagyon ügyes.És az a huncut nézés. :lol: :lol: :lol:

Gomba

Nagyon szép helyeken jártatok.A fiad nagyon édes,és ügyes is,hogy ilyen jól viselte a nyaralást. :P :P
Nekem a repülős kép tetszik.Annyira nagyfiús a kis mezitlábas. :D :D
Gratulálok az öcsikéhez. :P :P :P :P

Alex nagyon édes.Azt a sok pudingot egyedül ette meg? :lol: :lol: :lol:

Kriszta

Uche egyszerűen imádnivaló.Az a csücsöri szája. Látszik,hogy szereti a pocakját. :D :D :D

Nika

Atinak jobbulást.
A hozzátáplálással kapcsolatban: Tedd azt,amit TE jónak látsz, és a babának is jó. Ahány ember,annyi vélemény.Hallgass az anyai ösztönödre.Szerintem. :roll: :roll:

Elan
Gabi nem semmi. Igazi kis számítógépes szakember. :lol: :lol: :lol: :lol:

Witch

Jamináról képet is kérünk. Olyan jó nézni. :lol: :lol: :lol:

Rólunk: Áttört a 4.fogacskánk is. És mind a négy fog alul van.Szerencsére semmi gondot nem okozott.Manó most nagyon gyakorol.Már elengedi azt amibe kapaszkodik ,és elég hosszú ideig megáll.A kiságyában,az egyik oldalról kapaszkodás nélkül próbál átjutni a másik oldalra.Ha így folytatja, hamarosan elindulunk. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
vszandra

Sziasztok,

Hűűű, remélem, nem bántottam meg senkit a hozzászólásommal... lehet, hogy tényleg sarkosan fogalmaztam kissé...:(

Nika, természetesen Te tudod a legjobban, mi válik be nektek, és biztosan megbeszélted már ezeket a dolgokat a dokival/védőnővel, szóval utólag is bocsi az okoskodásért. Az a lényeg, hogy a legjobbat akarod a babádnak, úgy, ahogyan itt mindenki. És bizony tényleg mindenkinek más válik be, ahogy Witchéknél és Móéknál is így volt.

Megmondom őszintén, én korábban nem hallottam olyanról, hogy egy baba olyan érzékenyen reagált volna a tápszerre, mint Witch Jaminája, de szerintem csak szerencsém volt, hiszen nincs két egyforma gyerek.

Gombahölgy, nagyon klasszul összefoglaltad a tudnivalókat! Én is így tudom, ahogy leírtad. Ami a Kismama magazint illeti, sajnos én úgy éreztem, hogy igencsak megbélyegzi azokat a kismamákat, akiknek nincs elég teje, vagy neadj' isten egyáltalán nincs. És bizony a tápszeres hozzátáplálásról tudtak volna olyat írni, ami hasznos lett volna nekem. Például, hogy hogyan döntse el az ember, hogy a gyerek azért eszik, mert éhes, vagy csak azért szopja annyira a cumisüveget, mert a szopási reflexét próbálja kielégíteni? Előbb-utóbb persze kitapasztalja az ember, hogy mikor lakott jól a gyerek, és mikor cserélje le egy gyors mozdulattal a cumisüveget játszócumira, de azért volt, hogy túletettem Gabit mert nem észleltem a jeleket. És ez csak egy a pár trükk közül, amit jó lett volna, ha valaki megoszt velem. Ha azt vesszük, akár a szoptatást is felfoghatnánk úgy, hogy mit kell azon annyit cicózni, feldobja az ember a gyereket a mellére, azt kész; és mégis, mennyi apróság van, amire oda kell figyelni.

Mondjuk a Kismama magazin még elég szolíd ahhoz képest, hogy az LLL-liga kiadványaiban miket írnak :)

Persze nem akarom ezeket a forrásokat kizárólag negatív színben feltüntetni, hiszen ha annak idején nem merítettem volna belőlük, biztosan nem tudtam volna ennyi ideig szoptatni Gabit. És az már igaz, hogy az anyatejnél nincs jobb.

Szandra, nemsokára tényleg elindul a lánykád, hűűű, izgi lesz :) Ügyes nagyon!

Nálunk áttört a 7. fogacska, de továbbra sem klappol valami. Gabinak 37.9-et mérek mostanában a popsijában (pár napja van ez), és nem tudom, hogy ez a fogzás miatt van-e, vagy mi ez az egész. Nincs megfázva, vagy ilyesmi, talán a bacik ellen harcol a szervezete, amit a játszótéren szed össze? Még mérem pár napig és ha nem lesz változás, irány a doki. Amúgy nincs vele baj, jó az étvága, élénk, jókedvű, az éjszakánk viszont pocsék volt, egy csomószor ébredt és megint előszedte azt a jószokását, hogy egy órán át fent volt 3-4 között. Azt hittem, már kinőtte.

Ti mit csináltok ilyen hűvös, esős időben a gyerkőcökkel? Mivel foglaljátok le őket?

Kép
elan

vszandra,szia azt a sok pudingot csak hurcolta ,1-2 kanállal evett belőle,de senki nem nyúlhatott hozzá,tudod milyenek a gyerekek,főleg Alex annyira elvan kényeztetve. :D aztán később titokba a lányom ette meg. :D

mó73

Elan!

Dehogy is veszem okoskodásnak! :)
Én minden tanácsot szívesen veszek!
Mostanra már a teától ismét van elég tejem, igaz előtte sem volt olyan vészes a helyzet.....

Eszem ágában sincs bébiétellel pótolni, ha szükséges akkor majd tápszerhez nyúlok. Ezt csak olyan nasiként adtam Neki.

Köszi Mindenkinek a hozzászólást......:)

Kép
nika28

Witch
van igazság abban amit mondasz!Botinak is volt székrekedése a tápitól,de váltottunk és rendeződött szerencsére.

NIka
Szerencsére,hogy beindult!Ügyi vagy :D

Elan
Ma anyóséknál voltunk,így amikor sütött a nap akkor kimentünk a kertbe hintázni,labdázni,sőt voltunk sétálni is.De ha holnap esik akkor nehéz lesz az biztos,ha nem akkor játszózunk,majd jó melegen felöltözünk!Hétfőn remélem jobb idő lesz,lehet hogy elmegyünk az állatkertbe egy rövid sétára vagy kirándulunk valahová.Elgondolkodtatok már azon mit fog kapni Gabi a szülinapjára?tanácstalan vagyok :( Anyutól kap egy Fisher.price-os tanuló kutyust,keresztszüleitől a kádba játékot.Nézegettem kocka puzzlt annó öcsémnek volt,de ogy ő élvezte e azt nem tudom,de én nagyon szerettem.
Talán tényleg a foga miatt van a láza,de ha más tünete nincs nem hiszem hogy komoly lenne4Esetleg nem a 3 napos lázat kaptátok meg ti is?Nálunk most szerencsére nyugis éjszakák vannak,de a front is bekavarhat,megpersze a fogzás is.

Rebe
Hozzád is fordulok a kérdéssel!Ti már tudjátok?

Ha bárkinek van valami ötlete ajándékkal kapcsolatban szívesen fogadom!

Szandra
Milyen kis ügyes a lánykád :D innen már pillanatok alatt elkezd menni :D Készülj,mert vége a "nyugis" napjaidnak :lol:

Botinak is kijött a 4. fogacskája,így van alul is és felül is 2-2 és még jön egyszerre 3.Szegénykének nagyon megvan duzzadva az inye és iszonyat erővel rág mindent.Kicsit szörcsög az orra,de még szerencsére semmi komoly.Kopp-kopp-kopp
gabicsibe

Sziasztok,

Gabi, köszi, hogy leírtad, miket csináltok! Nekünk is van kertünk, szép időben ki is szoktunk menni, de sajnos ha csak egy kis eső is esett, akkor már nem, mert Gabi 10 perc után elkezd cirkuszolni a kocsiban, és ki akar jönni mászkálni. Ezért inkább ki sem megyek vele sétálni :(

Most kinéztem a közelben 2 játszóházat, kipróbáljuk őket, ha rossz lesz az idő. Tegnap a barátaink lakását szedte szét :D De mindennap nem mehetünk hozzájuk, pedig 6 különböző távkapcsolójuk is van, kánaán :D

Megnéztem a tanuló kutyust, klassznak tűnik! Majd számolj be róla, hogy Boti mit szólt hozzá.
Tőlünk kismotort kap (de már megkapta, gondoltam, úgysem tud az összes játékával egyszerre játszani, beosztjuk :), alvókutyát és gyöngy hullámvasutat. Illusztráció alul. A két utolsót az IKEAban vettünk, a kutyus ötletét innen kaptam valakitől (már nem emlékszem sajnos, ki mutatta :( ).
A nagyszülőktől nem tudjuk, mit kap, meglepetés lesz. Az tuti, hogy anyukám már vett neki 2 könyvet a kedvenc sorozatából, de csak júliusban megyünk hozzájuk, ezért ők majd akkor köszöntik fel.

Kép Kép Kép

Kép
elan

Elan

Én is ilyesmiben gondolkodtam mint ez a hullámvasút.Kiváncsi leszek mit kezd vele,mert mostanában inkább olyan játékok kötik le ami zenél.Csak nem kutyamánia van nálatok is? :lol: Megpróbálkozom kutyaformájú torta sütésével,majd adok képes beszámolót róla :lol:
gabicsibe

Nem, nálunk galambmánia van :D A játszótéren van egy jó pár, Gabi teljesen extázisba jön tőlük, és teper utánuk 4kézláb.
Viszont van 2 macskánk, gondoltam, jó lesz ellensúlyozni valahogyan.
Milyen tortát sütsz?
Én nagynehezen találtam egy olyan répatorta-receptet, amiben sem tejtermék, sem tojás nincs, azt fogom megcsinálni.

Kép
elan

sziasztok,néhány új kép: Kép Kép Kép

mó73

Nagyon rövid leszek, mert a férjemnek kell a gép.
Elan
Nekünk is ilyen ikeás kutyusunk van. Miló Imádja, mindenhová jön velünk, játszótérre, boltba, sétálni, biciklizni, motorozni. Először mindent vele kell megcsinálni, etetni, pelenkázni, fogat mosni stb. Evéskor itt ül velünk az asztalnál. Egyszóval családtag lett. :lol: Állandóan a hóna alá csapja, így kicsit megfogyatkozott a nyaka, fel kell majd tunningolni egy kicsit.
Egy kép
Kép

Kép

Kép
agnese

Elan
Most nézem a gyöngyhullámvasutat. Első szülinapjára Miló is ezt kapott :D

Kép

Kép
agnese

Sziasztok Lányok!

Átvettem a táblázat szerkesztését és kezelését. Jelenleg gyűjtöm az infókat, adatokat hozzá. Azt hiszem, kicsit szelektálni is lehetne, mert sokan vannak benne, akik régóta nem írtak, nem is nagyon tudunk róluk. Ugyanakkor sok új taggal bővültünk, akiket bele lehetne tenni, de nem tudunk róluk semmit.
Sokan mondták, hogy már nem tudják számon tartani, kinek mikor kell drukkolni. Így hasznos lenne, ha a táblázatunk tényleg friss lenne! Szóval légyszi, adjatok meg friss adatokat! Azért megpróbálom összeszedni a fórumokból is.
Ami kellene:
:arrow: név,
:arrow: életkor,
:arrow: lakhely (ha nem titkos),
:arrow: doki neve,
:arrow: mi a probléma,
:arrow: milyen beavatkozás volt az utolsó (és hanyadik),
:arrow: mi az eredmény (vagy mikor várható teszt-eredmény, vagy mikorra várható a manó, vagy ha megszületett már, mikor és mi a neve)

Jöhet akár priviben is!
Előre is köszi a segítséget!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!

csak gyors bekukk, szépek a gyerkőcök, imádom nézni a képeket :)

egy gyors info: a www.bookline.hu -n (drogeria része is van) most bébikaja akciók vannak, én most vettem manónak egy rakással :) Bár amilyen ütemben nálunk fogy :oops: :shock:

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Sziasztok,

ezer bocsánat, hogy így el vagytok tűnve, de nincs időm semmire sajnos mostanában... :cry:

Csak gyors bekukk most is. Végül az iwiw-re pakoltam fel a képeket Spanyolországról, úgyhogy ott megtudjátok nézni őket. A photoblog tervem idő hiányában elmaradt :lol: :lol:

Remélem mindenki jól van. Velünk amúgy minden OK, csak nincs időnk semmire... olvasni sem van időm, csak ritkán átfutni a hsz-eket.

Kakti,
korábban én készítettem a táblát, ha gondolod, nagyon szívesen átküldöm a legutóbbi adatokkal, aztán abból már tudsz mazsolázni, kiegészíteni, stb. :) Dobj mailt a hsz-em alatti címre ha kéred.

Sok puszi mindenkinek. Ha tudok jövök majd :wink:

Kép

Kép
zsókuci

Sziasztok!

Egy gyors helyzet jelentés.
Régebben irtam, hogy a fiam ferdén tartja a fejét meg nem forditja balra rendesen a nyakát. Ugy volt, hogy viszem a jászberényi doktornőhöz vizsgálatra. Na oda nem jutotunk el, mert az nap felhivot a doktornő és megkérdezte, hogy miért vinném és közölte, hogy ne is induljunk el, mert ez nem az ő szakterülete. Vigyem a Heim Pál korház ortopédiájára. Na voltunk.
Lényeg. Intenziv, heti 2 x gyógytorna, 3 hónap mulva kontroll és nagy valószinűséggel nyaki műtét. Most a gyerekorvos már nagyon nagy készségel ad mindent, csak menyünk. De mikor februárban vinni akartam Dévény tornára akkor viszont egyértelműen el lettem utasitva. Tornáztasam otthon, meg kinövi. Erre ortopédián meg megkérdik, hogy miért nem vittem már hamarabb. Ha az orvos nem ad beutalót, hogy vigyem.
Most egész nyarat végig buszozuk, járunk heti 2x gyógytornára. Remélem meguszuk a kést. Az egyik ismerősöm meg ajánlot aloeverás terméket, ami szintén segit, hogy az izmok lazuljanak. Azt is elkezdem használni.

Este próbálok vissza olvasni.
Megyek mert leég a kaja.

Jerika

Képzeld magad elé, amit szeretnél, és meglátod, meg fog történni.
Kép
jezsoerika

szia,én az aloés termékekbe nem hiszek,inkább a speciális szerekben igen,de te tudod. jobbulást kívánok a kicsidnek!!!

mó73

kriszta,köszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mó73

Jezsoerika!

Sajnálom, ami a kisfiaddal történt! Hidd el, a Dévény-torna segíteni fog!

Lányok mi van?! Meghalt ez a topic?
ballagyo

Jerika!

Sajnálom a kisfiadat! Remélem segít a gyógytorna! Az aloe-s termékek is nagyon jók! Szorítok, hogy megússzátok beavatkozás nélkül.
Nem semmi az orvosotok. Te hiába vinnéd, ha Ő nem ad beutalót. A nélkül szóba sem állnak Veled sehol.

Zsókuci!

Jó hogy jelentkeztél! :) Már rég jártál erre!
Ha időd engedni gyere ám! :)

Kép
nika28

Sziasztok!

Köszönjük a drukkolást és a gratulációkat, teszek fel egy képet Annáról!

Kép

Amennyire tudtam, visszaolvastam, de annyi mindent írtatok, hogy nem tudok sajnos mindenkinek reagálni, ezért bocsi attól, akit kihagyok!

Erika!
Sajnálom, hogy ennyire hülyék a dokik, ha nem szórakoznak ennyit veletek, már rég elkezdhettétek volna a tornát! Drukkolok, hogy ne kelljen műtét!

Gombahölgy!
Gratulálok a kistesóhoz! És irigyellek az isztambuli útért! Nekünk idén azt hiszem, kimarad a nyaralás, de szeretnénk mi is minél előbb menni Annával mindenfelé.

Gabi, Elan!
Hogy repül az idő! Amikor elkezdtem olvasgatni ezt a fórumot, tavaly május-júniusban, Ti pont akkor szültetek! Boldog szülinapot a nagyfiúknak!
Gabi, Süniről nincs még hír?
Elan, én eszem cseresznyét. Azt se szabadna? Védőnőm most azt mondta, bármit lehet enni (akár babot,epret is), persze normál mennyiségben.

Látom, a tápszer téma volt...
Hát, mi sem ússzuk meg enélkül. Már a kórházból úgy engedtek el, hogy nagy súlyesése volt Annának (3950-ről 3500-ra fogyott), kevés a tejem, adjak tápszert. Itthon még egy hétig kinlódtunk, túl sok tanácsot kaptam, idegeskedtem, méregettem... Szoptassak 2,5 óránként vagy elég 3 óránként. Keltsem éjjel vagy ne. Adjak tápot vagy ne. Mindkét mellről szopjon egymás után vagy felváltva. Vegyek elektromos mellszívót vagy mindegy, mivel fejek. Stb. Pár nap tápszer nélkül, további fogyás. Hát, most ott tartunk, hogy szopizik minden alkalommal (naponta 6-szor) kb. fél órát és utána még tápszert is kap. Kb. fele-fele az arány, bár a tápszer kicsit több. Milupa Milumil HA-t írt fel a dokinő, és egyelőre úgy tűnik, Anna nagyon jól bírja (nem bukik, és a székletével sincs gond), és a cumisüveg ellenére a cicivel is hajlandó küzdeni. Iszom a teát, próbálok eleget enni, pihenni, és még reménykedek, hogy hátha el tudjuk felejteni a tápot. De ha nem, már azt sem fogom fel katasztrófaként.
Egyébként egész rendes kiscsaj, már nem alszik annyit, de általában csak délután és este sírdogál. Persze vannak jobb és rosszabb napjai. Tegnap pl. végigaludta az egész éjszakát: este 10-től reggel 6-ig!!! Előző éjjel viszont 1-kor és 5-kor is keltett. Hát igen, mire azt hiszem, kialakul valami rendszer, mindig változtat rajta. Délelőtt alig tudom fölébreszteni evéshez, délután meg ő kéri már 2 óra elteltével! Persze, délutánra általában a tejem is kevesebb, lehet, hogy ez az oka, hamarabb megéhezik.
Bocs, kicsit sok voltam, nemsokára mehetek újra etetni...

Kakti, az adatok:
37 év
Budapest
Konc János
ok: kiskatonák
1. lombikból 2. beültetés
Anna 2009.05.12.

Kép
Kép
vuki124

Kakti!

Gratulálok! Anna gyönyörű! És nem semmi, hogy már 3 hetesen átalussza az éjszakát :roll: Még a kétszeri kelés sem sok - szerintem - ennyi idősen :roll: Rendszert még ne keress, korai lenne. Én nem vagyok rá túlzottan büszke, de nálunk még mindig nem állt be, hogy Soma pl. mikor, mennyit alszik... A nagyszülők szerint persze ez kizárólag az én hibám...

Továbbra is hiányolom a "régi" csajokat :evil:
ballagyo

Mo
Csak nem egy új focistát köszönthetünk :lol: A mai focisták körébe el kell egy kis frissítés :D

Vuki
Cuki nagyon a kiscsaj :D Ne görcsölj ennyit a tápszer témán.Annó én is sokat sirtam,de feleslegesen.SOkmindent kipróbáltam,de nem lett több tejem és látod így is szopizott Boti 11 hós koráig!Erős,stramm gyerek lett belőle.MI is ezt a tápit kaptuk,de nála székrekedést okozott kb.2-3 hónapos korára,reméljük nálatok nem okoz majd problémát.
Eper azért van tiltólistán,mert a tejciből megkapja Anna és így is okozhat allergiát.Ha nem okoz nála pocakfájást a puffasztó dolgok edd nyugodtan.És köszi a köszöntést!Hétvégén lesz nagy buli,majd csinálok képeket és teszek fel.Számomra is hihetetlen,hogy így eltelt az idő és már holnap 1 éves lesz a picifiam.Süniről még semmi hír,elvileg keddre van kiírva.Ha ez az idő nem csalogatta elő babót akkor szerintem marad addig a pocakban. :D

ERika
Felháborító,hogy ilyen orvosok praktizálnak!De ezt már múltkor is említettem.Ne izgulj nekem is volt ilyen és a mai napig nincs problémám.Igaz akkoriban nem volt még ilyen profi torna és szerintem ezzel elfogjátok kerülni a műtétet!Kitartás nektek!Fiad hogy viseli a buszozást?

Zsókuci
Irigy-birigy!na de nem a munkáért hanem a szép nyaralásért :D Azért néha jelentkezz!!!

Ballagyó
SAjna nem jönnek,már én is kérleltem őket,de hiába :cry: :cry:

Elan
Tojásmentest és olyan csokikrémmel amiben rizstej van.A formája pedig kutya lesz,ha sikerül :?

Most nézem a vonalzóm kicsit el van tévedve. :(
gabicsibe

Kép

Sziasztok!

Nagyjából elkészültem a táblázattal. Jelenlegi állapotában megtekinthető elvileg a képre kattintva, vagy ha úgy nem sikerül, akkor a következő linken:

http://kepfeltoltes.hu/view/090603/_JT_ ... es.hu_.jpg

Aki szeretne bele- vagy onnan kikerülni, priviben jelezze!

Kakti

KépKép

KépKép
kakti

Sziasztok!
Köszi az érdeklődést, még 2in1. :D Tény, hogy ezt a szeles időt nem szereti a tökös. Ma ctg-n nagyon aktív volt. Minden oké vele. Legközelebb kedden kell menni (terminus utolsó napja). Azért bízom benne, hogy addig kibújik :wink:

Vuki, csodaszép a lányod.

Jerika, sajnálom a fiadat. A torna biztos segíteni fog!!!

Gabi, Botinak előre is nagyon boldog születésnapot kívánok. Ki tudja, holnap gépközelbe leszek e? :wink:

KépKép
süni76

most látom, h alaposan melléfogtam: Vuki természetesen neked szántam a korábbi üzenetet :roll: Kakti bocs :roll:
ballagyo

Kakti!

Jó a táblicsku, csak annyi, hogy már 27 éves vagyok, és endometriózis és PCO....

Vuki!

Gratulálok Annához, csodaszép :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Vuki!

Gratulálok! Nagyon szép Anna! :)

Tejcivel kapcs.: Én a tea mellett még szedtem homeopátiás bogyót is. Urtica Urens CH5-öt. Nagyon sokat segített.

Kakti!

Nagyon szuper a tábla! Kiegészítésként még annyit, hogy a kiskatonák miatt volt lombik. És már 30 vagyok. :)

Kép
nika28

sziasztok, kriszta még egyszer köszi!!!!!!!!!! nálunk ma ilyen szeles idő van,de amúgy nincs túl hideg,de lehetne jobb idő,mert a középső fiamék osztály kiránduláson vannak Szlovákiába 3 napig. Alex : Kép Kép Kép Kép

mó73

Teszek fel én is pár képet Atiról.

Ma fel akarta húzni magát az ágyban. Nagyon ülni akar.....
Amikor lefektetem akkor sem teszi le egyből a fejét, hanem pár másodpercig még fenn tartja.

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
nika28

Mó!

Alex édes, igazi kis fotómodell :)

Nika!

Attila csodaszép :)

Kép

Kép
witch26
Budapest X. kerület

Nika!
Mennyi ideig, milyen adagolásban szedted a homeos bogyót? Nekem is javasolta a védőnő, így megvetettem egy dobozzal. Más meg lebeszélt róla, én se nagyon hiszek ezekben a homeos dolgokban. Végül beszedtem egy dobozzal, napi 2*5-öt. Nem tudom, volt-e hatása. (Tegnapig szedtem, ma éppen többet mutatott a mérleg szopik után, mint szokott, de ez lehet a több alvás miatt is, és különben se mindig hiszek a mérlegnek.)

Kép
Kép
vuki124

Vuki!

Én sem hittem ezekben, de a terhesség alatt a fejfájásra is csak homeós bogyót szedtem és használt, azért mertem utána is.
Urtica Urens kúra: 3 napig 3*5 bogyó
3 napig 2*5 bogyó
3 napig 1*5 bogyó majd 3 nap szünet, és ha szükséges újra lehet kezdeni a kúrát. Viszont ezután szünetet kell tartani, mert huzamosabb ideig szedve pont ellenkezőleg hat, és apasztani fogja a tejet.
Nekem segített, igaz én teával együtt használtam. Mecsek tejszaporító teát ittam.
Remélem segít Neked is! Sok sikert hozzá! Majd írd meg hogy alakult a tejcsi tőle.
A mérleggel kapcsolatban: én is mértem az elején Atit, és azt vettem észre, hogy másra sem gondolok, minthogy megint mennyit fog enni, és ha nem a várt eredményt láttam a kijelzőn minden bajom volt. Lecsökkentettem a méréseket heti egy alkalomra. Minden csütörtökön este "mázsálás" volt, és az esti evéstől egy 24 órás mérés. Mondjuk rövid idő alatt összeszedte magát....:)

Kép
nika28

Witch!

Köszi! :)

Te is tegyél fel képeket a Manódról, ne dugdosd előlünk :D
Ilyen szépséget mutogatni kell! :)

Kép
nika28

witch,köszi!!!

mó73

Sziasztok!

, nagyon édes Alex, igazi kis tüzes szívtipró.

Agnese, úgy látom hasonló az ízlésünk játékok terén :D Remélem, Gabi is szeretni fogja a kutyót! Örülnék, ha könnyebben elaludna vele. Az esti altatásnál nincs gond, de napközben...

Kakti, küldöm az infókat :) Szuper, hogy csinálod a táblázatot!

Zsókuci, megnéztem a képeket, szuper lehetett! Mostanában mivel foglalkozol, megvan még az irodai melód is vagy már "csak" körmözöl?

Erika, nagyon sajnálom, hogy ilyen gondjaitok vannak :( Dévényhez mentek végül vagy más jellegű a torna? Miért kell műteni, mit tudnak csinálni az izmokkal műtétileg? Nagyon szorítok, hogy megússzátok! Aloéval nincs tapasztalatom, de én is mindent megpróbálnék a helyedben, amit segíthet.

Ballagyó, hát elég nagy a pangás :( Fogjuk a nyárra? Hát nem tudom... voltak azért esős napok, és ugyanolyan csend volt. A régiek teljesen eltüntek, pedig olyan jó lenne, ha mindenki írna egy kis helyzetjelentést. Képekkel :)

Vuki, Édes a lánykád nagyon :) Gabim nagyon hasfájós volt, ezért nem ettem semmit, ami puffasztott és a cseresznye engem nagyon felfúj. A tápszeren ne aggódj! Ahogy Gabi mondta, ez nem a vég kezdete :) Én nagyon bánom, hogy annak idején annyit stresszeltem rajta, ha összejön a kistesó, tuti lazábban állok majd a dologhoz.

Nika, Atti nagyon huncut, már bújócskázik és hogy vigyorog a csibész!!! :D Nagyon szép kisfiú!

Nálunk az van, hogy tegnap itt volt a védőnő, megcsinálta az 1 éves korban kitöltendő "tesztet", egy A4-es lap, tele mindenféle kérdéssel, miket csinál a gyerek, és miket nem. Persze Gabi mindenből a topon van, amit magától tanult meg, és az a két dolog, amit nem tud, azt nekem kellett volna megtanítani (pohárból inni úgy, hogy ő fogja a poharat és kanállal enni). A darabos kajával még mindig nem állunk túl fényesen :( Sajnos hiába próbálkozom mindenfélével, ahogy megérzi a szájában a kajadarabot, eljátssza a hattyú halálát, fuldoklik, és utána nem hajlandó megenni már a pépeset sem, elveszti a bizalmát. Most kaptam a védőnőtől tippeket, hogy mit csináljak ezzel a problémával, hát majd meglátjuk. Megmondom őszintén, nem igazán akarok stresszelni emiatt, majdcsak lesz valahogy. A gond az is lehet, hogy Gabit egyáltalán nem érdekli, hogy mi mit eszünk, nem kunyizik. Hiába adok neki falatokat a mi kajánkból, csak ledobálja a földre. Persze a kavicsot a téren, azt megeszi, annál nem baj, ha darabos. Kis lüke :D

Ő is túllesett az első hajnyíráson. Először géppel próbálkoztunk, de visított, mintha nyúznák, így az lett a vége, hogy napközben, amikor elmélyült valami játékban, mögé lopóztam egy ollóval és lenyisszantottam a kiálló tincseket :D Nem mondom, hogy indulnék vele fodrászversenyen, de nem lett olyan borzasztó:

Kép

Ez pedig egy lefekvés előtti csikipartizós kép, minden este ez megy nálunk:

Kép

Kép
elan

szia elan,cuki a kisfiad és gyönyörű a szeme,én mindig vágytam rá,hogy legyen egy kékszemű gyerekem,de a férjem génei nagyon erősek,így mind a 6 barna szemű lett.

mó73

Sziasztok!

Süni,
Hogy vagytok? Még egyben? :) nagyon szorítunk, de van egy olyan megérzésem, hogy könnyű szülésed lesz!

Nika,
Ti már teljesen meggyógyultatok? Ati nagyon erős baba, és milyen aranyos, múltkor Uche is lebontotta félig a rácsvédőt, amikor otthagytam játszani :)

Ágnes,
Valami tünemények a fiúk ketten, ha majd Zalán nagyobb fiú lesz biztos, hogy jókat fognak egymással játszani.
Milán a kutyás képen egyszerűen gyönyörű :)

Gabicsibe,

Boldog Szülinapot Botinak! Van már valami fejlemény keresztelő ügyben?

Gombahölgy,

Uche nevét így kell kiejteni: Ucse :) a kórházban a szobatársaim viccelődtek és azt mondták, hogy "Ucse" felejtsük el a nevét :)

Mó,
Nagyon aranyos Alex, igazi kis ember! Tényleg nagyobbnak néz ki a korához képest, de nem baj, mert dagi gyerek ,csak nagyon erős és ez nem árt szerintem.
Szívesen :)

Szandra,
Akkor ti is megszenvedtek a fogakkal, sajnos még mi is küszködünk. Tegnap vettem egy viburcol nevezetű homeopátiás készítményt, de nagyon nem vált be, igaz egy nap alatt ne akarjak már mindent :)

Elan,
Veletek mizu? Van még hőemelkedés? Lehet, hogy tényleg csak a fogzás miatt volt, nem?
Szerintem ne aggódj, mert fog ő még kunyizni tőletek kaját :) Nagyon szép baba és szerintem inkább kicsit lusti enni, mert könnyebb a pépeset lenyelni. :)

Kakti,
Jó a tábla, csak már sajnos én is öregedtem egy évvel, mármint majd csak augusztusban, de átírhatod már most :) Köszönjük.
Reméljük, hogy hamarosan már TE is átkerülsz ide hozzánk :)

Zsókuci,
Azért néha jelentkezz! Remélem, hogy minden rendben veletek, jó lenne már találkozni! puszi

ERika,
De ezt csak most vették észre, és amúgy ez mitől alakulhatott ki nála? Hogy viseli a buszozást? Szorítok, hogy ne keljen műteni a pindurt.

Vuki,

Nagyon szép Anna, gratulálok még egyszer! A tejcsi miatt ne aggódj, biztos, hogy lesz és tudsz sokáig szoptatni.
Igaz sajnos a segítséget nagyon kevés kórház adja meg! Azért ha lesz időd jelentkezz és kérünk képet még Annáról :)

Witch,
Kérünk Jamináról képet, mert tündéri a kislány! :)

Rólunk:
7200 grammok vagyunk és 67 cm. Uche egy hét alatt szedett fel kétszáz grammot, nem semmi :) a fogunk még mindig jön, de kibújni nem akar sajnos talán már hamarosan.

Szopiztatáshoz: sajnos nálunk a kórházban nem voltak annyira körültekintőek, mármint elmondták a dolgokat, de annyira nem foglalkoztatta a csecsemős nővért. nekem például elfelejtették mondani, hogy nem eléggé van kint a mellbimbóm és így az elején csak csodálkoztam, hogy miért nem akar szopni Uche, miközben annyira látszott rajta, hogy megenné az egész cicimet is. Majd én végig bimbókiemelővel szoptattam, ami + nehézség volt, de úgy voltam vele, hogy nem érdekel, csak szopiztatni tudjam. nekünk sajnos jött a műtét, és ez pontot tett a végére, sajnáltam nagyon.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Gabi!

Boldog Szülinapot Botinak! :)

Elan!

Gabi nagyon helyes. Az a huncut vigyor:)
Jó lett a frizuja, és milyen komolyan viseli...:)

Kriszta!

Még nem lábaltunk ki teljesen a náthából sajnos....
Remélem hamarosan rendbe jön.
Uche már meggyógyult ugye? Mondtad, hogy Ő is náthás volt.

Kép
nika28

kriszta,milyen műtét? nem is írtad vagy én nem figyeltem?????

mó73

Nika,
Igen mi már teljesen meggyógyultunk, igaz az orrfolyás kicsit hosszabb ideig eltartott, mint a nátha, de most már rendben vagyunk.

Mó,
Nyálcisztája volt a babának a nyelve alatt egy borsó alakú és altatásos műtétet csináltak és sajnos pár napig nem lehetett szoptatni, utána már nem akarta elfogadni a cicit, inkább csak játszott vele.

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers
Kép
tubikriszta

Sziasztok! :D :D :D

Gabicsibe

Nagyon Boldog Születésnapot kívánok Botinak!! :lol: :lol: :lol:

Jerika

Nem semmi. Sajnálom,hogy így alakult ez a dolog. :cry: Reméljük sikeres lesz a gyógytorna,és nem kell műtét. Már voltatok tornázni? Fiad mit szól hozzá?

Vuki

Mégegyszer gratulálok Annához. Csodaszép,formás baba.
Én is csak azt tudom mondani,hogy ne görcsölj a tápszer miatt. Mi is ugyanígy kezdtük,a végén csak a tápi maradt.Én is mindent megpróbáltam,amit tudtam beszedtem,fejtem,teát ittam,de nekem nem használt semmi. Emlékszem,Manó,hogy kifáradt miután fél óra intenzív cicizés után csak 20-at szopott. Rendesen beájult utána.Először nagyon bántott a dolog,de beláttam,hogy ettől még nem vagyok rossz anya.És van egy egészséges,szép lányom.

Alex nagyon aranyos.Igazi nagyfiú. Merre kirándultatok?

Nika

Ati már nagy kópé.Látom van benne erő. :lol: :lol: :lol:

Elan

Kaja ügyben megosztod velem a tippeket,amit a védőnő mondott?
Én is próbálkozom,de nekünk sem megy. Bár nálunk kunyerbálás van,de a főzit nem eszi darabosan.
Gábor nagyon édes.Látszik,hogy nagyon szereti a hancúrozást. :lol: :lol:

Kép
Kép
vszandra

Witch

Köszi a tippet.Rendeltünk mi is egy csomó kaját.

Kriszta

Ez igen! Szép nagy Uche. :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
vszandra

Szandra!

Ati nagyon bírja a hülyeséget. Tiszta apja! :)
A férjem egy pályát tévesztett humorista:)

Úgy néz ki, hogy ínhüvelygyulladásom van. Ugyan a diagnózist én állítottam fel, de már annyiszor volt, hogy még eltéveszteni sem tudom.
A bal mutatóujjamból kisugárzik a csuklómig. Annyira fáj, hogy még a babakocsit is alig tudom tolni. Csak azt tudnám, hogy most mitől jött ki, meg sem erőltettem a kezem. :?

Benszi, Bibar, Lukrécia. Merre vagytok????? nagyon eltűntetek!

Kép
nika28

Nika
Nem irigyellek, én is már több mint 3 hete szenvedek ingyulladással, nekem a bal hüvelykujjamnál lévő fáj. :( Nekem sose volt eddig. Nagyon huncut fiad van. :D

Vszandra, Elan
Miló se szerette a darabos kaját sokáig, lusta volt megrágni. Sose ért rá...
Próbálkozzatok kézbefogható darabossal , de jó puhával. Kedvenc puha párolt zöldség, amit szeret és mártogassa bele mondjuk körözöttbe stb. Gyümölcsöt sem eszik meg darabosan?
Esetleg csillag formájúra vágni(sütiszaggató) a vékony kenyeret, azt feldíszíteni arc formára zöldséggekkel. Időigényes az biztos. :wink: Még most is szoktam időnként kis katonákat készíteni neki, amire szív és csillag alakú ubit vagy retket teszek.

Tubikriszta
Édes a kisfiad és szépen gyarapszik. Azt hiszem a többiek már kérdezték, de lemaradtam róla, mit jelent a neve?

Voltunk a közlekedési múzeumban a Milónak nagyon tetszett. Azóta is minden nap emlegeti.
Végre hajlandó ráülni a WC-re és már pisilt is bele. Eddig is tudta, hogy mit kellene csináln,i értette a dolgot, hogy mi a különbség a pelus és a bugyi között,szépen el is mondta :wink: de nem volt hajlandó ráülni sem a bilire, sem a wc-re. Nem erőltettem és most remélem megtört a jég.
Zalán a négykézlábra állást továbbfejlesztette, de nem tudom mit akar belőle, felülni, vagy mászni. Most azt csinálja, hogy négykézláb áll és a lábait húzza előre, de a kezét nem, majd az egyik térdét annyira felhúzza, hogy a talpa van lent, a popsiját meg billenti oldalra. Aztán persze borulás lesz belőle és a hátán köt ki. De gyakorol ezerrel. A másik két kedvenc időtöltése a nyálfújás és a lábevés. Ezekben is nagyon profi már. :lol:
Egy kép róla, amint a lábát kóstolgatja
Kép

Kép

Kép
agnese

Köszi Lányok a fiam nevében!Hát igen eltelt egy év,pedig nem is olyan rég született.Kicsit sajnálom,hogy már így megnőtt,de azért ennek a korszaknak is megvannak a szépségei.Annyira imádom.Szombaton szülinapi buli,aztán hétfőn majd jövök a képekkel.

Nika
Nagyon édes ez a huncut fiúcska :D Jól elhúzódik nálatok is ez a nátha.Most mi is ebben a cipőben járunk.De már nincs sirás és hiszti az orrszívásnál csak nagy nyögdécselés.Hihetetlen milyen cucc és mekoora mennyiség tud kijönni ebből a csöpnyi orrból.

Elan
Ha még nem is mehetsz fodrásznak,de kezdésnek viszont nem rossz :lol: Boti tudod imádja a hasát,de még nem eszik kanállal(lehet azért mert én nem engedem :oops: :oops: ),viszont kézzel felszedegeti a falatkákat.Pohárból is csak most tanult meg inni,mert annyira elvolt dugulva az orra,hogy nem tudott cumisüvegből inni.Enni is alig evett,talán most már jobban van és az étvágya is kezd megjönni.barátnőm is ezzel a problémával küzd,ha jól emlékszem egy napon születtek Gabival.Ő már belefáradt és nem erőlteti,majd csak elkezd egyszer enni!nem ismerek olyan felnöttet aki még mindig csak pépeset enne :D Viszont Agnesének jó ötletei vannak,hátha kedvet kap!

Kriszta
Erről a cisztás műtétről én is lemeradtam :( szegénykém.Sajnos tényleg gyorsan elfejtenek szopni :( Boti tegnap meglátta a cicimet és annyira megörült neki,de nem akart szopizni csak megvizsgálta és nagyokat mosolygott hozzá.Aztán megmutattam,hogy neki is van ilyen és jót rötyögött rajta,bár apját is mindig megvizsgálja :lol: Keresztelőt egyenlőre elhalasztottuk,majd később visszatérünk rá.Most van egy pár fontosabb megoldandó problémánk sajnos.

Agnese
Milyen ügyes fiaid vannak :D Milóról is kérhetünk képet?tetszik akreativ szendvics ötlete,kifogom próbálni.Lenne hozzád egy kérdésem,küldök pü-t!

Szandra
Miettárol is kérünk képeket!!ne dugdosd már ezt a szépséget :D
gabicsibe

Gabi!

Boldog születésnapot a kis Botondnak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ballagyo

kriszta,sajnálom,de jó,hogy meggyógyult a kicsi. vszandra,a Normafánál voltunk,elég sűrűn megyünk,mert Alexnak jót tesz az ottani levegő.

mó73

Gabi,
NAGYON BOLDOG SZÜLINAPOT KÍVÁNUNK BOTINAK!
Kép

Fél óráig írtam az előbb egy hozzászólást, és elszállt az egész! :twisted: Valami baja van a gépünknek, és állandóan újraindul! :twisted:
Na most már csak holnap lesz belőle! :oops: Nem akarok eltűnni, de egyszerűen nem marad időm írni, csak olvasni. Mire belekezdek, tuti menni kell valamelyik csibészhez, mert mindig azt csinálják amit nem lehet! :lol: Különösen Blanka! :wink: Hiába ő a kisebb, mégis ő az elevenebb! :lol:

Kép
rebe
Dunaharaszti

Helló!

nagyon el vagyunk veszve, elnézést kérek mindenkitől. nagyon mozgékony a gyerekem és lefoglal egész nap.

Botond boldog szülinapot!!!!!!!

Erika kitartás!!!

nekem is van gondom, képzeljétek 15 hónapos volt a gyermekem és még mindig nem figyel a nevére, nem mond, mutat semmit, olyan mintha nem értené mit mondunk neki. voltunk tegnap fülészeten ott minden rendben. már azt hittük hogy ilyen probléma van. szerintetek normális ez? és majd később beindul vagy van valami probléma? vagy csak huncut most, mert ügyes figyelmes, ha egyszer rájön valamire akkor legközelebb újra csinálja. nem türelmetlen, nem hisztis.

segítsetek!! Bibar szerinted?
málna79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?