Új privát üzeneted érkezett!

Drága Zsófi!
Sok szeretettel gratulálok és sok erőt, kitartást kívánok az elkövetkező hetekhez!

Málna és Matyi
Isten hozott bennteket! Nőjetek, erősödjetek!
Vendég
 


Törpilla!

Gyönyörűek a csöppségek, gratulálok ! Miért nem megy a tandem szopi? Kórházban megmutatták hogy kell? Ne add fel, rengeteg időt meg tudsz spórolni, amiből gondolom nincs sok, plusz, ha valamelyikük gyengébb még, és nem olyan aktív szopi terén, neki i segítség az egyszerre kaja.

Kép
hostile
 
 


Apropó tandem szopi. Csajok igaz az, hogy az egyik babának fenn kell tartani kizárólag az egyik, a másiknak viszont csakis a másik cicit? Vagyis nem szabad váltogatni a babákat a ciciken? :roll: Most ezt hallottam. Nekem pont a cserélgetés tűnik logikusnak (azért is, mert biztos nem pont ugyanannyit szopik a két pici).... :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 

 
 

Semmikép nem jó, ha ugyanazt kapják, egyrészt, ahogy mondtad, nem egyformán esznek, nem egyforma lesz a termelődés, másrészt a babát kétfelől kell, hogy inger érje szopi közben, ez fontos az érzékelés és az izomtónus fejlődéséhez is.

Nekem kifejezetten eltérő étvágyú lányaim vannak, ami látszik is rajtuk, Dorka 8100 gramm, Regi 6400. Hogy néznének ki a melleim, ha nem "felváltva "használnák őket? Ha nem egyformán termelődik a tej, gondolom a méret se ua.

Kép
hostile
 
 


Sziasztok,
köszönöm mindenkinek a sok dicsérő szót a lányok nevében is. Én roppant elfogult vagyok, de gondolom ez természetes :D

Zsófinak nagy-nagy gratuláció!!! És kívánok neki erőt, kitartást! Az eleje nem lesz egyszerű, de aztán mindent feledtet majd vele a két csöppség. Ők pedig tudnak küzdeni, hamarosan szép súllyal térhetnek anyukájukkal együtt haza. És akkor kezdődik az igazi mulatság! :) :wink:

A szoptatással kapcsolatban én azt olvastam, és logikusnak is azt tűnt, hogy váltogassuk a babákat. Fontos, hogy ne mindig ugyanabból a perspektívából lássa a dolgokat, a szem használata is változatos legyen. Hülyén hangzik, ahogy leírtam, de valahogy ez volt a lényege.

Hostile, nem tom, biztos bennem van a hiba. Mindkét csaj nagyon ügyesen szopizik, ezzel gond nincsen. A szopipárnába viszont belesüppednek, és valahogy nem tudom mellre egyensúlyozni őket. Bár egyszer már sikerült, de akkor apa pakolta őket a karomba. Amúgy utána hogy tudsz egyszerre büfiztetni? Ráadásul a kicsi nekem elkezdett a napokban bukni. A kórházban egy roppant "kényelmes" széken trónolva szoptattam, így ott a tandem fel sem merült.
Ha verbálisan lehet rajtam segíteni, nagyon nagy örömmel veszek minden jótanácsot.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hát igen, van aki kicsit szakszerűbben és pontosabban meg tudja fogalmazni a dolgok lényegét :oops: (már ami a mellváltogatást és Hostile, Téged illet)

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpilla! Gonoszul hangzik lehet, de gyakorolj! Ha belesüppednek, próbáld szorosabbra kötni a szopipárnát magad köré, hátha keményebb lesz, és nem süllyednek annyira. Én sokáig tartottam a buksijukat, hónaljtartás, és a tarkójuknál tartottam, támasztottam őket. Később erőssebek lesznek, tartani fogják ők a fejüket!
Büfiztetés, ha egyiköjük hamarabb befejezi, nyugodtan hasra fordíthatod a szopipárnán, keresztbe, tudod paskolgatni a hátát, másik kezeddel még mindig tudod tartani a másik manőt. Vagy Apa büfiztet :)

Tandem szopihoz kép. Remélem látszani fog :
Sajnos a képet törölnöm kell a tulajdonos kérésére, de biztos találtok a neten, ha kerestek. :)

Bár én fordítva használtam a párnát
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hostile 2009.06.01 11:58-kor.

Kép
hostile
 
 


Dehogy hangzik gonoszul!!!!!!!! Sőt! Ezer hála és köszönet a segítségért. Valóban, a párnát én sem így gondoltam használni, de aztán lehet, hogy jobb lenne ezzel a módszerrel. Kipróbálom. A büfiztetésre az ötlet, meg isteni. Mármint a hasrafordítós. Mert az apásat sajnos a jövő héttől ki kell lőnöm; visszamegy dolgozni. Szívesen maradna ő a csajokkal itthon, ahogy elnézem aranyomat :) :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Sziasztok!

Zsófinak és babáinak hízlaló drukkok, az nagyon jó hír, hogy jól vannak a picik.

Nárciszka :P
Nekem is fiaim vannak, de a piros színt kifejezetten szeretem. Az nem is csajos szín! Mondjuk nagyon férfias jelenségek, de még sosem kérdezték meg, lányok-e :lol: Inkább a fiú-lány ikreknél szokott előjönni ez a kérdés, vagy a 2 lánynál, mert a rövid hajú babák még elég fiúsak... Szóval szerintem csak bátran a pirossal :wink:
Már más is írta, de az 1 ággyal az a gond, hogy nem tudsz alá légzésfigyelőt tenni. Pedig kissúlyú babáknál -az enyémek 2,770-nel születtek, ami nem is kis súly- jócskán előfordul légzéskimaradás. Nekem is volt egy olyan esetem, hogy szaladnom kellett...

Rana :P
163 cm vagyok. Az IKEA komód 70 cm "magas", a 80 cm-s pelenkázó is elég alacsony. Nekünk a fürdőben csináltatott pult van és mivel Apa 190 felett van és csak ő volt otthon, mikor kérdezték, hány centin legyen, 90 cm-re tették. Szentségeltem, de a legkényelmesebb pelenkázófelületem lett belőle :lol: :lol:
Ciciváltogatásról nem tudom, mit írnak, nekem csak az egyik szopizott, másiknak fejtem....

Törpilla :P
Szépek a gyerekek. Mennyi idősek? (Kellene egy új vonalzó :wink: ) Hány kiló a baba, aki rengeteget eszik és mennyit eszik?

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Hostile, azta, kipróbáltam szopipárnával a tandem-szopit. Hát, ahogy írtad, gyakorolni kell, de egész jó dolog lehet ebből. Nem mondom, apának segíteni kellett még néha a golyócskákat tuszkolni ide-oda a párnában, mert sehogy sem akart jól alakulni a csajok alatt, de aztán valahogy összejött. (Kissé fejjel lefelé lógtak, talán legközelebb fordítva teszem magam köré a párnát :oops: :lol: ) A végén még szólóba ettek egy kicsit, mert a páros szopi alatt nem ették meg az adagjukat, de mint írtam, majd még gyakorlunk. :D

Szandra, holnap lesznek 5 hetesek a csajok. Emma 2210g-mal született, most 3200. 100-110ml-eket eszik napi 7-szer. Ezt sokallta a doktornéni a PIC-ről. Míra 2040-nel született, ő most 2800g, és általában 70ml-eket eszik. Tényleg, nem tudsz valahol egy táblázatot, hogy mennyi az az adag, ami a súlyuknak megfelelő lenne?

Zsófinak és a Manóknak továbbra is mennek a drukkjaim!!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpilla!
Kimondtad a bűvszót, amitől sikítófrászt szoktam kapni: TÁBLÁZAT...
Ne táblázatolj. Kb. a súlyuk 1/6-át kellene megenniük naponta, de óriási egyéni eltérések lehetnek, plusz ai ikreket mindenki hajlamos egymáshoz mérni. Nekem Réka 5 hetesen 130akat falt, azóta sem eszik sokkal többet egyszerre, Dani meg 2 hósan volt, hogy éjszakára részletekben 2 és fél deciket nyomott. Amíg jó a kedve és jó a súlyfejlődése+pisis-kakis pelusok megvannak, addig ne izgulj ezen.
Ja, és nekem most másfél kiló van a babák közt...

Szandra!
Nekem Dani pont a császárvágásomat rugdossa a pelenkázón... :?
vovanda
 
 


Vanda :P
Ne már, hogy még fáj :shock:

Törpilla :P
Testsúly kg x 150 mg / nap
Szóval tényleg kicsit soknak tűnik... szerintem kicsi még hozzá a gyomrocskája... S ha próbálnád többször kevesebbet? De csak okoskodom ám, gondolom örülsz, ha egyszer vége egy szopizásnak...

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Szandra,köszi. Akkor majdnem centire egy magasságúak vagyunk (a párjaink is!! :shock: :D ). Vajon a 100 cm az meg már magas lenne? Vagy ki kell tapasztalni....? :roll: Hú az jó lehetett, egyiket szoptatni, másiknak fejni.... Bár ezt is el lehet intézni "tandemben"... :lol:

Vanda! Vagyis: milyen magas is az a pelenkázó? (Most valahogy fáradt vagyok, hogy megoldjam ezt a matematikai feladványt. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: )

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Szandra!
Nem a kinti heg fáj, az inkább csak viszket néha. Az egész alhas valahogy érzékenyebb lett.

Rana!
Olyan 70 és 80 centi között. Nekem merev pelenkázólap van az egyik kiságyra téve, de jövő héten visszaadom a tesómnak. Törpök leugranak róla, inkább ágy.
vovanda
 
 


Húúúú!Sziasztok! :lol:

Nem is tudtam,hogy van egy új ikres topik!
Bár látom,hogy a csajok a mi fórumukról már idetaláltak! :lol:

Én végig egyszerre szoptattam.A szopipárnának azért van az a megkötője,hogy MEG KELL KÖTNI és akkor nem süppednek bele a babák!
Mi így csináltuk: Kép

Be bunkó vagyok! :oops: Gratulálok minden babához! :wink:

binyek
 
 


helloka! de jo, meg egy ikres topik :lol: es hany ismeros nick van erre :) :D

gratulalok az anyukaknak, babanak meg pocak lakoknak!

zsofi! sok erot, mihamarabi felepulest es sok tejcsit, a babaknak jo etvagyat es sok egeseget kivanunk!

Kép


Michelle, Mattia es Miki apu eletem ertelme
http://picasaweb.google.com/ardelean13/ ... 3519403826
demoniq13
 
 


Binyek! Az ikresek.huról jól eltűntél :D

Kép
hostile
 
 


Sziasztok!
Binyek,jó kis fotó :D Így nem is néz ki nehéznek :lol: Persze a triplaszaltóra is ezt szoktam mondani,amikor más csinálja,olyan egyszerűnek tűnik :roll:
Demoniq,köszi neked is :D Ti meg gondolom azt hittétek,mostanában nem készülnek ikrek,közben csak ide írnak. :wink:
Törpi,végül időben megérkeztek a kiságyak?
Vendég
 


Én próbáltam a tandem szopit -mikor még bíztam benne, hogy Márkóm rájön, hogy kell-, de majd leszakadtam. És az én szopipárnám ezek szerint xar, mert nincs rajta megkötő :shock: Nna, ezen már úgyis túl vagyok :lol: :lol:

Rana :P
Csak ha gépi mellszívója van az embernek és akkor is csak akkor, ha a gyerek nem icereg-ficereg, de igen, előfordult, hogy tandemben fejtem és szoptattam eleinte :lol:
Szerintem még a 100 cm is jobb, mint ha nagyon alacsonyra kell tenni a gyereket... Bár az is fontos, hogy fölé érj, mert eleinte nyeklik-nyaklik szegényke :roll:

Ja és még valami, amit meg akartam veletek osztani! De majd biztos kapok a fejemre :lol:
Szóval szerintem eleinte nem árt egy pólya! Nem az a régi típusú, hanem mindjárt keresek.... Ilyesmire gondolok: http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=32
Ha lenne még 1 babám -egyelőre kizárt :lol: -, biztos, hogy vennék. Sokkal könnyebb benne tartani a gyereket! Sajnos nekem nem volt, így próbáltam takaróból hajtogatni ilyesmit, de nagy segítség lett volna!!!

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


...egy kis nosztalgia:
12 hetes,19 hetes és 26 hetes:

Kép Kép Kép
Vendég
 


Valahol előbbre kérdeztétek, hogy hol lehet venni nagy kiságyat, amiben elfér mindkét baba egyszerre. Általában ezek nem ágyak, hanem járókák (120*120), aminek állítható az alja.

t-pk
 
 


Hostile!
Szia!Igen,eltűntem,mert kicsit besokaltam a sok irtó-okos-vagyok-és-aki-nem-osztja-a-gyerekgondozási-véleményem-az-szar-anya hozzáállású nőktől ott.
Itt sokkal normálisabb mindenki és nem kioktatni akarják az embert,hanem segíteni,ha kell.

Nyulasz!
Nagyon szépen alakul a hasad! :wink:

Nem bonyolult a tandemszopi,csak kell egy kis segítség az elején, amíg ráérez az ember az ízére.
Rengeteg időt lehet megspórolni vele és könnyebb egy ütemben tartani a gyerekeket alvás-evés ügyben.

binyek
 
 


Binyek!
De ügyik voltatok!!!
Szóval mi vagyunk a "kedves ikresek"? :lol:

Nyuszi!
Súgok: egy gyereket is baromi nehéz szoptatni az elején, nemhogy kettőt! Részemről le a kalappal mindenki előtt, akinek sikerült!

Szandra!
Én is gondolkodtam pólyán. Aztán nem vettem. Balut anno már a szülészeten kiszedettem a pólyából, kértem helyette angolpólyát. Egyszerűen nem éreztem, hol kezdődik a gyerekem... :oops: De van, aki esküszik rá, és ebből a fajtából, aminek felraktad a linkjét, később lehet takarót csinálni.
vovanda
 
 


Sziasztok!

Néhányótoknak talán "ismerős" vagyok :) Március közepén, 36+4 napra születtek az ikreim, Gréti és Gergő. 3 illetve 2 hetesen kerültek haza. Tandem szopival mi is próbálkoztunk, bár nekem nagyon különböző a "hozam" a két oldalon (lehet, hogy pont azért mert korábban nem váltogattam a cicit, bár ezt azóta már korrigáltam, de nem lett jobb a helyzet).
Gergőcimnek viszont sérve van, már kétszer megjártuk az ügyeletet kizáródás miatt, a műtétet próbálják húzni, amíg lehet, de addig ne hagyjuk őt sokat sírni... itt dőlt meg az az elméletem, hogy ikreknél nem lehet elkényeztetni a babákat :)

Pólya: a kórházban nálunk is abban voltak a babák, én nem szerettem (szerintem melegük is volt, eleve nagyon meleg volt ott, plusz még a pólya), mindig úgy éreztem, hogy belecsúszik a baba, pl. büfiztetésnél.



Kép

 
 


Hú, egy napig nem jövök, és máris mennyien lettünk :)

Nyulasz, nagyon tuti ez a rég-most sorozat. Milyen jó lesz majd akkor is visszanézni, amikor már kinn lesznek a csüntök. Kis nosztalgia. Sajnálom, hogy nekünk pont a terhességem alatt döglött be a gépünk, és lusták voltunk megcsináltatni :oops: Most már késő bánat.
Hát a kiságyak később érkeztek, mint a csajok. Egy héttel. A szerencséjük az volt a boltban, hogy 2 hétig benn fogtak minket a kórházban. De a sluszpoén, hogy kértünk az egyikhez fiókot is, olyan ágy alá csúsztathatót. Első körben nem kaptuk meg az alját, majd mikor a férjem összerakta, kiderült, hogy nem a mi kiságyunkhoz való :D :twisted:

Binyek, én összekötöttem (bár tudok igazán szöszi is lenni, bevallom), de így is tök nagy mozgástere maradt a golyócskáknak a csajok alatt. Na de mindegy, előbb utóbb rólam is fog készülni egy olyan fotó, mint a Tiéd :D :wink: Kitűztem célul. :roll:


Pelenkázónk nekünk 100 cm magas komódra került. Én 168cm vagyok, de egy kicsit lábujjhegyeznem kell, ha a csajok fölé akarok hajolni.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Vanda, nem akartam kicsapni a biztosítékot, alapvetően én is ezen a véleményen voltam, csak mióta küzd a csaj álmában is folyamatosan a pocijával, és ő sajnos olyan mothos, hogy nem tudja a határt, próbálnék én kontrollálni. De aztán igazán az sem megy ám. Nem kapkodhatom le 5 percenként és méregethetem, hogy na vajon mennyit evett? Meg hát ordít, ha nem elég neki. Most akkor melyik jobb? Ha éhes vagy ha fáj?

Szandra, köszi az infót, vmi hasonlóra tippeltem én is a doki hadarva elmondott szavai után.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpilla!
Ismerős. Lassan javulni fog. Nekem dani tud 10 miliért is úgy üvolteni, mint aki egy hete éhezik. Pocira Grippe Watert próbáltad? Nekünk az összes gyereknél bevált (volna, ha a kicsi lányom hajlandó lenyelni...)
vovanda
 
 


Sziasztok!

Eladó bontatlan dobozú HUMANA HA1 LC-PUFA tápszer.
Lejárata: 2009. július. Ára: 1500Ft
Ha érdekel küldj privit!

Kép
Kép
Kép
ilba
 
 


Sziasztok!
Voltunk ma UH-n. MINDEN RENDBEN VAN a KÉT KISLÁNNYAL!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég
 


Rana!
Én is 2 kislányt szerettem volna! :lol: Féltem a kisfiútól,hogy égedelem lesz...hát az lett!Egy törpeterrorista! :lol: :lol:
Szeretnéd,hogy egyformák legyenek vagy nem?Szerintem olyan poénos a két tojás felállás! :wink:

Törpi!
Akkor nem lehet,hogy utána kell tölteni még golyót?Nekem megkötve tök kemény volt.

Mó!
Én emlékszem Rátok!Gratulálok a törpökhöz! :wink:

binyek
 
 


Rana :P
Gratulálok a 2 kislányhoz :lol: :lol:


.............
Épp ám én is azt írtam, hogy nem rendes pólya segített volna, hanem valami olyasmi, amit feltettem :evil: :roll: 8) De amúgy szerintem mindenki maga kitapasztalja, mi a jó, vagy mi lett volna jó :roll:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Binyek!
Miért törpeterrorista? Mert Hévízen evett egy kis homokot?? :P
vovanda
 
 


Mó,sajnálom a sérvet...meg lehet úszni a műtétet,vagy csak késleltetni?
Rana :D :D :D
Törpi,a lényeg,hogy van miben aludniuk :D Mi is megvettük az ágyakat,egy volt raktáron,egyet meg másnapra hozott a gyártó,így már itthon is van.Az esetedből kiindúlva ez megnyugtató.
Vendég
 


Csajok, köszike. :)

Binyek, ari a két tojás, de a különbözőek meg pont azért érdekesek. (Nekünk nem egypetéjűek, az tuti, de persze azért még hasonlíthatnak egymásra "mint két tojás" :lol: )

Mi a különbség az angol és a hagyományos pólya között?? :?: :roll:

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Rana!
Az angolpólya a hálózsákra hasonlít leginkább.
Amit Szandra rakott, kókuszpólya van, akinek nagyon bejön.
vovanda
 
 


Nyulasz, azért az tényleg jó hír, hogy már megvannak az ágyikók. Tudom, hogy nem számított, mert még sehol nem voltak akkor a csajok, de engem nagyon fusztrált, hogy gőzöm sem volt, mikorra lesznek meg. Azért ez így jobb.

Rana! Gratulálok a csajokhoz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Végre nem vagyok egyedül! Bár én végig azt mondtam, csak akkor hiszem el, ha már kibújtak :lol: Hihetetlen jó dolog ám tényleg, ha különbözőek. Nálunk Emma tiszta apu külsőleg, de olyan akarnok, mint én belsőleg. Míra meg totál én külsőleg, és apja kiegyensúlyozottságát, nyugodtságát örökölte. Nekem nagyon bejön, hogy annyira mások.

Binyek, Hostile, SIKERÜLT!!!!!! Tegnap egyedül tandemszopiztattam, és még jól is ettek, jóllaktak, mentek aludni azonnal, mert bekómáltak a végére. Annyira büszke voltam magamra, hogy milyen ügyesen összepakoltam őket a párnára. Köszönöm a képeket, a jótanácsokat! :P [/b]

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Törpilla!
Ügyesek vagytok, én meg csöndben kicsit irigy, mert ez nekem sajnos nem jött össze...
vovanda
 
 


Törpilla, én is mondtam Apának, hogy azért bizti ami bizti, legyen "kéznél" fiúnév is a szülésnél! :lol: :lol: :lol: :lol: :wink:
Tandemszopi! Hú, de ügyesek vagytok 8) , remélem én se fogok bénázni majd... :roll:

Szandra, és miért lett volna jó ez az angolpólya? :roll: (És miért jó, hogy kókuszból van?)

KépKép
KépKép
rana33
Debrecen
 
 


Bocsi, h betörök hozzátok... :oops: :D

Én imádom az ikreket, minden vágyam egy ikerpár lenne!
Bár valószínűleg nem fog összejönni... Itt mindenki lombikos? :oops:

Mó, ha nagyon szépen megkérlek, teszel fel közös képet az ikrecskéidről? :) Én is Gréti vagyok. :lol:

Nagyon édesek a babáitok, gratula hozzájuk!!!

Kép


Kép
gjéti
 
 


Törpilla! Gratulálok! Csak így tovább! Nagyon ügyesek vagytok!

Gjéti! Nekem spontán ikreim vannak! :lol:

Kép
hostile
 
 


Rana!
Legyen fiúnév is, méghozzá kettő. Szülésnél 2 fiú és 2 lánynevet fognak kérni...
Pólya: az angolpólya a hálózsákos változat, az nem támaszt igazából sehol.
Amit Szandra rakott, kókuszbetétes. Gyakorlatilag egy takaró, olyasmi betéttel, mint amiből a kókuszmatracokat csinálják, ez támasztja alá a babát. Amikor már nem kell pólya, kivehető a betét és takaróként tudod használni.
vovanda
 
 


Gjéti, mi sem vagyunk lombikosak , bár kis gyógyszeres rásegítés az volt!

t-pk
 
 


Gjéti!
Nem tudom, hogy Ranán megrajtam kívül van -e még lombikos a csapatban. Amúgy a lombik egyáltalán nem garancia az ikrekre...
vovanda
 
 


Nekünk teljesen spontán jöttek az ikrek :wink:
Vendég
 


Rana :P
Vanda már válaszolt. Az alátámasztás miatt. Nagyon nehéz egy-két magát egyáltalán nem tartó gyereket szoptatni... legalábbis nekem nehéz volt. A kókusz mindegy, a fő az alátámasztás.
Nálunk nem kértek előre egy nevet sem, mivel nem altattak és Apa is ott volt, ahogy jöttek, mondtuk. De mi már odabent elneveztük őket a 15. héten, úgyhogy nem volt nehéz :lol:

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Szandra!
Akkor ez is kórházfüggő? Nekünk előre felírtak mindent, két fiú és két lánynevet kértek és ha jól tudom, Debrecenben is ez a gyakorlat.
vovanda
 
 


Gjéti, én is a lombikosok nem éppen szűk táborát erősítem.

Nálunk is szülés előtt bekértek minden variációra névkombinációkat. Pedig nálunk is epidurálissal készültünk. Az más kérdés, hogy végül altatás lett belőle.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers
törpilla812
 
 


Hivatalosan tőlünk senki sem kérdezte meg a neveket előre :shock:
A dokimnak mondtam, hogy az első Milán, második Márk. Mert azt is tudtam, ki jön előbb :lol: Szóval csak ő mondta, hogy nézzek oldalra, ott viszik Milánt, majd 1 perc múlva Márkót :lol:
Aztán talán 4. nap mentem le az anyakönyvezőbe és ott mondtam be hivatalosan a neveket.

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
xandra_73
 
 


Sziasztok!

Szeretnék hozzátok csatlakozni, annyi jó tanácsot olvastam tőletek az elmúlt napokban! (Nyulasz: köszönöm, hogy ide irányítottál!)
Én is a lombikosok táborát erősítem. Kedden voltunk 11 hetesek, szerdán a doki 12 hetesnek nyilvánított a méretek alapján. :)

KépKép
timi76
Ráckeresztúr
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?