Új privát üzeneted érkezett!

Zsanettnak nagyon boldog névnapot kívánunk!

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Zsani!

Nagyon boldog névnapot kívánok! Máténak jobbulást. A smecta tényleg bűn rossz, Daniba alig tudtam én is belediktálni.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Jobbulást kívánok én is Máténak! Nem lehet szalmonella?? Dórinak is volt egyszer tavaly. :( Majd a székletvételnél kiderül. Egy napig volt lázas, utána semmi. Három hétig fosott.

Hannának boldog névnapot kívánok!!!

Mi voltunk a Vértes Centerben délelőtt, moziban Emesével (Megint 17: nagyon jó volt, igazi könnyed, romantikus vígjáték). Ki van állítva egy festménye, megint díjazott lett a drágám! Híres tatabányai épületeket kellett festeni, ő az alsógallai templomot festette, tényleg nagyon szép! :wink:
Akkor volt valami móka a gyerekeknek, de mi siettünk haza, mert apa volt a kicsiknek, aki szegény egész éjjel nem aludt, mert fájt a foga. Délelőtt kihúzták neki, nem lehetett megmenteni sajna! (régi tömött, fúrt fog).

Délután meg kimentünk anyósomékkal a közműhöz. Dóri és Emese felültek a kisvonatra (Dóri miatt, de Emese megjegyezte, hogy ez elég égő neki) :), meg egy kis körhintára. Ettünk kemencés lángost, kaptak anyósoméktól a gyerekek játékokat. Nagyon örült mindegyik neki (már előtte is hoztak nekik). Nemsoká meg a tesómék jönnek gyereknapi meglepit hozni, holnap meg anyuék.

Ti mit vettetek a gyerekeknek gyereknapra? Mi nem vittük túlzásba. Két picinek rendeltem egy egyforma mintájú, de lányos-fiús szinű prince oliver pólót (nagyon édi), Emesének meg egy kis barbie figurát, amit ő választott. Meg hát a mozi volt, mekivel ma.

Na megyek is, nemsoká jönnek húgomék!

Sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Zsaninak és Rita Hannájának Boldog Névnapot Kívánok!!

Máténak jobbulást,nagyon kellemetlen lehet szegénykének.Gondolom igy kimozdulni sem nagyon tudtok.
Madártejszelet tényleg Isteni,holnap leirom a recit.

Emeseanyu!
Köszi jóvót a vacsora. :D
Isti gyereknapra ugrálóvárat kapott.Látni kellett volna az arcát.Majd kiugrott a bőréből. :lol: Mire szegény férfiak felfujták a családból...

Most hogy irta Zsanka a kötvényt,eszembe jutott,hogy mi még nem is Intéztük Istinek a babakötvényt. :oops:

Esküvő nagyon szép volt.Bőgtem is.Tiszta érzékeny vagyok mostanság.Igaz hogy szeptember még nem most lesz,de már annyira tartok az elválástól.Mindenen bőgök,Istike is érzi hogy most annyira szükségem van rá,hogy egész nap rajtam lóg/na.
Aztán gondolom úgyis belerázódunk az új helyzetbe,csak ugye nem tudom milyen ez még.Aztán sokan kérdezik mikor lesz tesó..
Hát könyörgöm még erre az egyre se tud senki vigyázni,vagy elvinni bölibe,akkor kettővel mi lenne.Emelett meg totál bezsongtam,vettem kismama,meg baba magazint..
Apa persze hallani sem akar róla.Igy napoljuk a dolgot. 8)

Livia!
De jó hogy jöttél.Gyere gyakrabban.
nekünk most nem kell ülés köszönjük,

Betti

Kép
berna23

Most látom igy visszaolvasva,hogy mit össze nem hablatyoltam.
Mentségemre legyen hogy hosszú volt a mai nap.Bevásárlás,főzés,esküvő,levezettem fehérvárig(nekem ez felér három infarktussal :lol: )apa öltönygombját két centivel feljebb varrtam fel(majdnem válás lett belőle). :oops: :lol: :wink:

Jó éjt mindenkinek.
Istike ma mamázik,ott is alszik a lelkem.

Kép
berna23

Hanna nap március végén van, Johanna-kor, nem??? Rita?

Megvolt a pezsizés, miegymás??? :D V.erika? NÁlatok? :D

Judit!
Nem lesz ismerőse Katának? Ettől én tartanék, bár nem egy elveszett gyerek Soma... (lesz 4 ovistársa az oszt-ból, ebből 1 fiú csak). Na de biztos lesz hamar barátnője, a gyerekek olyan könnyen ismerkednek, nem?
Megnéztem a gyereknapi progit a honlapon (V.Center), de nem találtam...

Zsanka!
POnt egyik nap hallottam, hogy egy anyuka a Smectát úgy adja be (hányinger íze miatt) hogy tömény málnaszörpöt kever bele... Annó Soma se itta meg... De van eg y másik, ami nem ennyire gáz ízű, de nem tudom a nevét... :x

Szilvianyu!
Gyereknap: én csak a bucsúban veszek majd holnap v.mit Somának, meg horgászik biztos vagy 2-szer, 3-szor (Anyu is befizeti). Noénak egy rongybabát szeretnék, annó Somának is ott vettük, ilyen fiúruhás, azzal alszik, Noé is szereti.
Anyutól törpös foglalkoztatót kért+törpgyüjtő akármit (jó gagyi minőség, bár társas is, az elég jó...)
Kolbi-szalonna: annyira itt van az orromban az illata! :D Bár én csak a zsírját szeretem kenyérkével...
Emesének gratula, ha arra járunk megnézzük a képét, meddig lesz kinnt?
Hogy miket tartanak cikinek ezek a "kiskamaszok"???
Anett-tal nem beszéltük még ki a ballagást, majd holnap megyünk hozzájuk...
Párod foga: :( Jobbulást Neki..

Betti: milyen volt az esküvő? Vacsi volt azért, vagy csak a házasságkötőbe mentetek? Isti is volt?

Szilvia1981!
Tegnap olvastam, hogy 150 Ft (!!!! Nem, nem olvasod rosszul) kedvezményt kapnak az állandó tb-i lakosok a strand jegyárából. De csak fényképes igazolvánnyal igazolhatod. Hát a jó k&rva anyjukat, a lakcímigazolvány miért nem jó???????? A honlapon erről nincs semmi!

lola77

Lívia!
De ez hány éves ülés? Mert tavalyelőtt-től már csak a 04-es kódú, szabványú jó...

lola77

ja és szétfagytam selyemruhában az esküvőn.Ki a fene gondolta volna hogy május 30.án ilyen hideg lesz.
Mi befütöttünk.
na eldugultam.

Kép
berna23

Sziasztok!

Livia: nekünk kellene lassan venni Bencének ülést, tegyél fel fotót, megnézném. Mondjuk ahol tavaly vettük Dórinak, nagyon bevált, de azért megnézném a Tieteket.

Betti: szuper lehet az ugrálóvár Istikének. Mekkora?
Madártej szelet engem is érdekel (madártejet is imádom, nagyon!!).

Babakötvény: én a Pannon Takaréknál nyitottam. Kéznél van, ott dolgoztam és mivel az Otp és egyéb nagy bankoknak a számlavezetési költségei nagyon magasak egy takarékhoz képest, ezért nem akartam a kötvényt sem ott nyitni. De igyekezzetek nyitni, mert állítólag ezt is el akarják venni. Nekem van Dórinak és Bencének is.

Érzékenység: Betti, teljesen érthető! Én is ilyen anyatigris típus vagyok, nem egyszer meglestem böliben, oviban Emesét. Nagyon nehéz volt nekem is elválni/leválni tőle, de ez az élet rendje sajnos. Majd meglátod, hogy ovitól kezdve annyira gyorsan megy az idő!!! Most volt ovis és most meg már másodikos lesz!! Nekem pl. azt is nehéz volt megszokni, hogy nem tudok a napi rutinjában részt venni, nem lehetek ott minden fontos pillanatánál, nem tudom pl. hogy kakilt e aznap. Szóval nehéz, de meg lehet szokni. Főleg, ha olyan munkahelyen dolgozol, ahol tényleg van mit csinálni, ezáltal én el tudtam terelni a gondolataimat és úgy éreztem, gyorsabban megy az idő. De mindig rohantam munka után az én drágámért!! Édes szívem. Olyan jó fej volt ma is... Néztem neki a piacon bikinit. Először olyat, aminek a felső része nem háromszög alakú, hanem tudjátok, úgy egyben van. Azt mondja erre az én 7,5 éves édesem, hogy "anya, ezt biztos nem kérem. Ebben úgy nézne ki, mintha nem lenne mellem!!". Erre felvilágosítottam, hogy nincs is melle! :) Olyan zabálnivaló volt!

Végül kinézett egy nagylányosabbat, jövő héten megveszem neki, de nem volt már idő a mozi előtt próbálni.

Na megyek, elmentek húgomék. Fürdetés volt már és még tart! :)

Jó éjszakát

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Rég írtam,most próbálom bepótolni!!!!!!!!

Házassági évfordulókhoz gratulálunk!!!!!!!!!!

Cirmike
nagyon sok boldog szülinapot kívánunk Rolinak!!!!!!!!!!
Szuper tortája volt!!!!!és nagyon csini nagyfiú!

Lola
meghatóak a képek Soma ballagásáról,nekem a legutolsó tetszik a legjobban,olyan "felnőttes" :D
Nyáron még jártok vagy otthon lesz Ő is?

Zsanettnek és Hannának sok boldog névnapot kívánunk!!!!!!!!!!!
Angikának,Ganginak/ha olvassa/szintén :wink:

Akkor kicsit rólunk.....
szerdán elmentünk a biorezonanciás vizsgálatra........1-1 órás volt mindkettőnknek.
Nekem a stressz okozza a mostanában oly gyakran előforduló torokgyulladást,mivel idegi alapon sokat köhögök,krákogok és ezzel betegítem meg a torkomat :evil:
ajánlottak egy nyirokmaszázst is,ehhez is cseppeket,meg nyomelemes cseppet,tehát nekem 3 félét kéne szednem 1 hónapig....tiszta gyógynövényesek
Vikinek a mája méreganyagoktól van túltelítve,és az állati eredetű fehérjékre allergiás,fehérje mérgezése van....ez okozza az ekcémáit :cry:
ezenkívűl sertéshúst és a belőle készült termékeket nem bírjuk.
Vikinek még megárom a jún.20-a körüli vérvételes allergia vizsgálat eredményét,aztán elkezdjük a kezeléseket.
Neki is ajánlottak egy cseppet.
Én még ezeken kívűl porallergiás is vagyok,meg toll.
Amúgy a vizsgálat úgy zajlott,hogy egy számítógéppel összekötött vizsgáló gép volt,amiből két drót lógott ki,egyik egy fém rúd amit meg kellett fogni,másik a test biorezonanciáit vizsgálta,ennek a drótnak a végén egy fém fejecske volt és a tenyeremet érintette vele.
Remélem érthető voltam.... :P

Kedden csoport fényképezkedés volt az oviban,csüt-ön gyereknap,nagyok búcsúztatása,pénteken meg családi kirándulás Héregre,de sajnos 1/2 12-kor már itthon is voltak a rossz időjárás miatt :x

Csináltam albumot,úgyanis az óvónőktől kaptunk ajándékba 1 cd-t a tanév pillanataiból,nagyon jól esett,hogy gondoltak ránk,szülőkre.
Óvónők ,dadus nálunk fényképet kaptak,összeszedve a gyerekek véleményeivel meg mindenkitől 1-1 szál virágot.
Én még csináltam egy képeslapot,elejére rózsát rajzoltam,majd bele írtam egy szép verisikét pedagógusnapra.

Gyereknapra Viki kap egy Anna,Peti,Gergő mesekönyvet,evőeszköz készlete/múltkor volt a sparban akcióba,macis mintájú/,csináltam egy Fiónás tortát/képet mellékelek/ és ha idő is engedi megyünk búcsúba holnap délelött....

Befejezem a szófosásomat :shock: :lol: :oops:

Sziasztok:Erika

cseriviola

album:

http://www.babanet.hu/album/foto.php?album=16381

BOLDOG GYEREKNAPOT MINDENKINEK!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

cseriviola

Zsankának Boldog Névnapot Kívánunk!

Kép

Kép
Kép
Kép
eagleszem

Sziasztok!

Lola:
én iwiwen olvastam az üzenőfalon, hogy Rita boldog névnapot kívánt Hanna lányának, ezért kívántam én is neki! Csak tudja az anyja, hogy mikor tartják a névnapját! :)
150 Ft??? No comment! Viccnek is szar! :)

Erika:
nagyon jól néz ki a torta (ismét!!). Fotókat megnéztem nagyjából (időhiány), aranyos Viki. Nem semmi a vizsgálat eredménye. Neked tuti nem stresszre gondoltam volna, de Vikivel kapcsolatban már felmerült bennem a fehérje túltengés. Akkor most kemény diétát kell tartania? De nagyon nehéz lesz, mert még a dörmi kismackóban is van tejpor. Tavaly, mikor Dórit diétáztatnom kellett 3 hónapig, mindent megnéztem, elolvastam, hát.... pl. a lipóti pékségben elkértem a termékleírást, kb. három termékben nem volt tejpor, a többiben igen! De megéri a kemény diéta, mert utána helyre jött (meg Cirmike Rékája is). És mennyibe került a vizsgálat?? Köszi a törpös infót (spar)! Mondjuk nekünk már mind megvan. (lassan másodjára is). Bár azóta sem nagyon láttam, hogy Emese elővette volna! :)

Gabi:
az mit jelent, hogy nem későn kezded Gergőnek a darabost? Daninak mikor kezdted? Én tavaly Dórinak 8 hótól próbáltam a 8 hós kajákat, és öklendezett, hányt tőle. De közben kenyérhéjat, ilyesmit már rágott. Védőnő tanácsára hagytam még a pépest, 10 hósan újra megpróbáltuk a darabosabbat és ment. 1 évesen már azt ette, amit mi és már csak villával nyomkodtam kicsit össze. Most már szinte úgy eszi, mint mi (nagyobb krumplikon nyomok kicsit villával). Bencének most meg sem próbáltam 8 hósan, mert védőnő mondta, hogy összefüggésben van ez az újszülöttkori bukással, és Bence és Dóri is bukott. Most kezdtem Bencének, hogy nem annyira pépesítem össze és nincs gond. Eszi és nem öklendezik tőle. De ő is már egy hónapja kapott kukit, kenyérhéjat, ilyesmit.

Betti: tök jót röhögtem az öltönygomb felvarráson! :) Vicces csajszi vagy Te! :) Hát igen, tegnap mi is szarrá fagytunk a búcsúban. És éjjel is fáztam, komolyan!
És hogy bírtad Istikéd nélkül az éjszakát? Tesó gyártási projekt volt?? :)

Na megyek, játszok Dórival (Bence visszaaludt), aztán megyünk anyósomékhoz ebédre.

Szép napot (naposabbat szeretnénk)!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

EDB anyu
Viki diétáját majd a vérvételes vizsgálati eredmény után fogom elkezdeni...tudom,hogy nehéz lesz,de muszály!!!!!!!
Nekem 4000,Vikinek 2000 ft volt a vizsgálat ára.....
Mi még a dadusunknak segítünk törpöt gyűjteni....most nekem is van felesleges 3 félém,2 nótatörp,1 tréfi,1 törperős....neki szeretnék még cica,vásárlós,tilla,tpicurt,dulifulit..valamit.....

ma megyünk ki a gyereknapra.....bár elég szar az idő.... :evil:

Vikim fájllta tegnap a torkát,csúnyán kezdett köhögni,kicsit náthás :cry: kezelem,remélem keddre jobban lesz!

Megkapta a könyvet,most olvastatja apjával :D ,nagyon örült az evőeszköz készletnek,tortáról nem is beszélve :lol:
Azt mondta,hogy nagyon boldog,hogy ilyen szépeket kapott és hogy meg fogja becsülni őket :lol: édesem!!!!
Tortánál meg rögtön a kis barátnőjére,Nikire gondolt,hogy neki is fogunk adni? :P

Megyek megnézem a husilevest,aztán teregetek,majd indulunk....

cseriviola

gyereknapi képekkel jövök majd este....

cseriviola

Sziasztok!

Angéláinknak Boldog Névnapot!!
A régi topiklakók,hogy lemorzsolódtak. :( Már én is január óta tag vagyok,és azóta nagyon soakn nem jelentkeztek.Tgabi,Gangi,Edit,stb.

Cserierika!
Jó sok rosszra derült fény a vizsgálattal,de egy lépéssel előrébb vagytok.Remélem a kezelésekkel,cseppekkel minden helyre jön nálatok egészségügyileg.
Tortád gyönyörű,és nagyon guszta,és nagyon fincsi.(igaz nem kostóltam,de tuti hogy az!!)

Emeseanyu!
Nagylányod nagyon jó fej!Már várom hogy a nagyobbakat is megismerjem(Soma,Hanna,Atika,bocsi akit kihagytam),nyári szünetben gondolom lesz alaklom velük is megismerkedni.
Hiányzott Istike,de nagyon jó volt egy hosszút aludni(kilenckor keltünk)Ja kistesógyártás elmaradt,kidőltem..

Körkérdés:akinek nagyobb gyerkőce van,vagy ettől függetlenül nincs valamelyikőtöknek meg a kismama régebbi számai?
Imádom olvasgatni őket,perzse csak kölcsönbe kérném,mihelyt kiolvasom(ez csupán pár nap :D ),viszaadnám.

Jó gyereknapozást mindenkinek!!
Esik az eső. :( Nemtudom igy kimegyünk-e.)

Betti

Kép
berna23

Még adós vagyok a süti recepttel.

MADÁRTEJSZELET:

TÉSZTA:
8 tojásfehérje
8 evőkanál cukor
8 ek. liszt
1 teáskanál sütöpor

KRÉM:
8 tojássárgája
4 ek. cukor
5 ek. liszt
2 vaniliáscukor
4dl tej
18dkg. Ráma
10dkg.cukor

TETEJE:
2dl. tejszin kemény habbá verve,plusz erre jön még a reszelt csoki diszítésnek.

Elkészítés:
A tojások fehérjét,kemény habbá verjük,majd beletesszük a cukrot,a lisztet és végül a sütőport.Ovatosan összeforgatjuk,és kis lángon(150fokon)kisütjük lapos tepsiben.(kb 10 perc).

Mig a tészta sül egy kisebb lábasban a tojások sárgáját kikeverem a négy kanál cukorral,vaniliáscukorral,hozzáadom a lisztet és végül a tejet.Lassú tűzön felfőzzük,mig jó sűrű nem lesz.Szeret csomósodni,de ez nem gond,mert ha langyosra hült akkor beledolgozzuk robotgéppel a rámát és a 10dkg cukrot,igy szép selymes krémet kapunk.

A végén a tejszint kell kemény habbá vernünk.

A megsült tésztára oszlassuk szét egyenletesen a főzött krémet,erre jön a tejszinhab,majd a csokireszelék.
Isteni finom,szerintem egyszerű elkésziteni.

Kép
berna23

Sziasztok

Előszőr is minden névnaposnak sok boldog névnapot kívánunk előre és utólag is. Sajna eléggé le vagyok maradva e téren.

Lola
Keresgettem a neten, de én olyat találtam, hogy az ECE rR 44/03 és 04 es szabványt lehet elfogadni. Jauár 1-ei változást nem láttma fenn, de ha találsz ilyet megnézném. Meg a tesz veszen is árulják mind a 2 típusút.
Majd képet rakok fel csak meg le kell fotózni:)

Amúgy olvasgatni szoktam a babanetet, csak írásra már nemigen futtya az időből. Mostanában abból van a legkevesebb.
Fájt is a szívem a babatalis képek láttán, mostanában egyre többször gondolok vissza azokra az időkre mikor itthon voltam Timivel. Én nagyon jól éreztem akkor magam. Nem is értem azokat az anyukákat akiknek ez teher. Az én főnököm pl a gyermeke 1 éves kora óta dolgozik, tök sokat túlórázik stb stb. De hát nem vagyunk egyformák.

Velünk amúgy minden ok. Timivel voltam pulmonológián, mivel elég sokszor éjszaka befullad ,m eg köhög. Elvileg allergiája nincs, laringhityst mondott a dokinő, és hogy 10 éves korra általában kinővik vagy pedig allergi ill, asztma alakulhat ki belőle. Homeos cuccokat ajánlott, meg a broncho vaxom kúrát évente ismételni. Kivi vagyok mit fog hozzá szólni a házidoki. Hozzá is kéne menni a kullancs elleni oltásunk már ott van lassan 2 hónapja de mostanában nem volt olyan hét amikor azt mondtam volna, hogy 100 % ig rendben volt. Hol köhög, hol folyik az orra. Majd talán jövő héten, bár most is köhög.

Megvolt az első ovis kirándulás is, Piliscséven voltak, tök jó időt fogtak ki, 8-kor indultak és 5 után értek haza. Én meg egész nap izgultam itthon :)). Tök elfáradt mesélni sem volt ereje, megevett 2 tojásból vacsira rántottát, fürödtünk és 2 másodperc alatt elaludt. Beszélni is fáradt volt:))) DE jól érezte magát az a lényeg.

Na mentem, most Anyuéknál van nemsokára hozzák haza, aztán ha nem esik akkor kimegyünk gyereknapozni vagy nem majd meglátjuk.

Üdv mindenkinek, jó hétvégét.
Lívia

Kép
slivia

Sziasztok,

Livia,
Örülök, hogy jelentkeztél. Sajnos Laura is mindig betegeskedik, lehet, hogy a 2005. nov-i lányok ilyenek.

Szilvianyu,
Nagyon tetszett a fürdőruhás sztorid. Édes lehetett Emeséd.

Betti,
Kép nem készült rólatok az esküvőn?
Istid hogy alszik el olyankor, ha nem vagy ott? A mama haját is piszkálja alvás közben?

Erika,
Homeopátiás cuccokkal nagyon jó eredményeket érnek el ezen a területen. Biztos nektek is segiteni fog. Kitartást a diétához is!
A torta szuper lett!
Én mostanában muffinokat sütök.

Mi is megyünk ma a Közművelődés Háza elé a 16 órási mesejátékra. Tegnap is kimentünk, de nagyon hideg volt, igy nem néztük meg és átmentünk a Mekibe. Ma már nagykabátban vágunk neki a szabadtéri mesejátéknak. Biztos tetszeni fog Laurának.
jutte

Csak gyors Bettinek!

Nem tudom megvan-e neked, de nekem 2 van belőle:
Kismama 2007 Nov, 2007 Dec, 2008 Aug, 2009 Jan, Febr, Máj.
Ha kell nagyon szívesen öribe odaadom.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

nnna elment az irományom...

de mennem is kell, mert Áron elkezdett sírni. Napok óta nyűgös, sír, éjjel két óránkét sír-ordít.. :roll:

Sziasztok

KépKép
szilvia1981

Ja még Bettinek!

Van 2004-ből is 2-3 lapszámom. Én is pont ma olvastam el újból, ezt is szívesen odaadom, de ezt csak kölcsibe. 2007 januártól meg folyamatosan megvannak a lapszámok, de gondolom ekkor már Te is vetted, de ha kell valamelyik nagyon szívesen odaadom.

Hát mi hétvégén nem mentünk sehova se, gyereknap ide vagy oda. Tegnap apa 6-ra ment dolgozni, így elég keveset taliztunk így is. Ma meg ugye szakad az eső.

Ja egy sikerélmény (számomra, Dani étkezése után végre) hogy Geri 80 ml krumplipépet megevett és ette volna még, de nem akartam, hogy egyszerre nagyon sokat egyen belőle. Ma megette a másik felét 140 ml-t csináltam és a maradékot is megette ma. De annyira édesen eszik.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Lívia!

Örülök, hogy hallottam rólatok. Ami Timikének van, az valami asztma szerű?

EDB anyu!

Hát Emese bikinis beszólásán nagyot nevettem, de amit válaszoltál neki, hát az sem volt semmi. Nagyon édes.

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Gabi!
Köszi szépen a magazinokat.De tényleg csak kölcsönbe.(egy cm helyem sincs tárolni őket).
Az új most nekem is megvan.Megvan 2006 szeptembertől-2007 márciusáig.Utána nem vettem egy darabot sem,mert Istikét nem lehetett letenni egy pillanatra sem. :D
A multhavit mérgemben nem vettem meg mert mindegyikhez csak rózsaszin cumit adtak.És kérem a fius anyikákra miért nem gondolnak. :wink:
Mennem kell Istikémnek nyitnom kell a garázsajtót(cipősdoboz). :lol:

Kép
berna23

Sziasztok!

Köszönöm a névnapi köszöntéseket!
A Hannának mi is boldog névnapot kívánunk és minden ANGÉLÁnak is!!! (Gagni , tessék benézni!)

Betti,
nekem vannak kismamaújságjaim 2005-ből egy cipősdoboznyi, szívesen odaadom őket. (csak bírd el, baromi nehéz :) ))
Tényleg van kép az esküvőről?
köszi a receptet megcsinálom! Nagyon szeretem a sütiket! :) tudjátok a sütiszörny a szezám utcából!:) :) :)

Gabi,
gratula Gerinek a krumplipéphez! Milyen ügyes kisfiú!!

Erika,
jól hangzik ez a vizsgálat.. Jó hogy kiderültek ezek a "betegségek"
Hol csinálják? A Máténak lehet kellene csináltatnom egyet, mert ez az állandó orrnyálkahártya duzzanat... folyamatosan a száján veszi a levegőt.. állítólag allergia, de azért kíváncsi lennék..
A torta nagyon jól néz ki, nyami..

Szilvianyu,
ez az Emese nem semmi!!! :) Nagyot nevettem rajta! Gondolom neked meg kerekedtek a szemeid :)

Jelentem a Máté javul.. ma már nem volt hasmenés. Szilvi köszi a tippet a szalmonellára, már én is megijedtem.. Azért leadom az ANTSZnek a mintát kedden, kíváncsi vagyok mi volt ez. És remélem elmúlt. Mi voltunk lent tegnap is este a gyereknapon, meg ma délelőtt. Hát mindkétszer széjjelfagytam (a Lilin is lábzsák volt :))
a Máté körhintázott inkább ill. dodzsemezett. Ma el akartunk menni BP-re de ekkora esőben inkább itthon maradtunk. :) Remélem holnap jobb idő lesz.
Ja a Lili ma már elérte az 5kg-ot!! :) :)

sziasztok
Zsani

Kép

Kép
zsanka

Sziasztok!
Köszönjük szépen Hanna nevében a köszöntéseket!
Lola,mi ilyenkor tartjuk,mert 9 éve mikor született még nem volt hivatalosan a naptárba,az utónévkönyv meg ezt napot jelezte.

Szilvianyu!Jót nevettem azon amit irtál a bikiniről.ari lehetett Emese.
képzeljétek tegnap fejtm mert aludt Míra és nem akartam felkelteni,viszont nagyon feszült a mellem.kisfiam megkérdezte hogy megkostólhatja e a tejcit,erre megitta mind a két decit amit nagy nehezen sikerült kisajtolnom. Ma ujra kért,ugyhogy fejnem kellett neki .Nővére meg állt mellette és fujjogott,hogy ez milyen gusztustalan.
Ma befűtöttünk,mert én már majd megfagytam,reggel meg már Míra is szurtyogott.

Ráadásul ma mindjét gyereknek megint szereplése volt,kész élmény volt ilyen hidegben.

Holnap jönnek anyósék
3hetes volt a kicsi mikor látták.a következő városban laknak nem messze.Valahogy mostanában igy alakult.Erős dohányosok,amiről akkor sem tudtak lemondani mikor terhes voltam,én meg most megmondtam férjemnek egyik gyereket sem viszem oda,de a kicsit főleg nem.ha látni akarják jöjjenek,eddig nem jöttek.tegnap szóltak hogy jönnének köszönteni,mert Hannának névnapja volt.Filózok magamban,hogy legyek e bunkó és megkérdezzem tőlük,hogy vajon hány unokát tartanak számon és mitől függ,hogy az egyiket felköszöntik a másikat meg nem?!Atinak ápr.volt a szülinapja annyit nem mondtak hogy b...meg.Már bocs.
Bocs hogy kicsit hosszú voltam de muszáj volt leirnom,mert férjemnek nem mondhatom.
Na megyek ébred Mirus.

Jó éjt mindenkinek

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Ja Betti!

nekem is vannak ujságjaim,kismama,babamagazin meg anyák lapja.még Hanna "idejébül" :D
majd megkeresem,mertt anyunál vannak
ja valaki kérdezte a házasságit .ez volt a 9.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Sziasztok!

Anyucik nagyon szépen köszönöm a magazin felajánlásokat!
Ennyit egy év alatt sem olvasnék ki. :D
Ráértek ám előkeresni őket.

Rita!
Atid de édi,lehet újra két anyatejes babád lesz.
Mi is befűtöttünk.

Az esküvön rólunk nem készült kép.Igazából szomszédok vagyunk.A ceremónia után mi eljöttünk,nem maradtunk a közös fotózásokon.Ők is csak gyors a rokonokkal fényképezkedtek,mert nagyon hideg volt.Az ifjú párnak van egy nyolc honapos leánya.Nem akarták hogy megfázzon.

Most hogy itt sokatoknak volt évfordulója,nincs kedvetek esküvői képeket feltenni??? :lol:
Iwiwen talán csak Gabinak láttam hogy fenn van esküvői fotójuk.

Tegnap délután mentünk Istiért a mamáékhoz,mert szombaton ottaludt.Szegény nagyon sírt értünk éjszaka.
Pont aludt még anyosómmal a törpe.Aposom finoman mondta hogy minden rendben volt csak hát semmit!! nem eszik a gyerek.Nem is mondtam rá semmit.Anyósom felébredt és rögtön nekikezdett a "sírásnak"hogy nem eszik a Pityuka,csontsovány,de neki mindegy a mi gyerekünk,de ő nem érti hogy hogy tudom nézni hogy egész nap nem eszik a gyerek.Mi lesz ha jön egy betegség,ő bele sem mer gondolni a következményekbe.Ők legalább valamit beletukmákolnak,még ha a suzukiba is eszik,vagy a mese előtt.(most akkor hogy is van ez,mégiscsak evett ez a gyerek)
nyeltem egyet és elmondtam hogy otthon eszik,mégha nem is lómennyiséget.Odavágtam hogy csak nekik nem felel meg a kicsi kinézete,okos egészséges kisfiú.Lépjünk ezen túl végre.Elmondtam hogy tavaly erre majdnem ráment akapcsolatunk és romokban volt az idegi állapotom.
Bementem sirni egyet az alvó gyermekem mellé.Anyosom nekiállt sikálni a fürdőt(mondjuk ráfért),hajat mosott.Mikor elköszöntünk hangosan hogy megyünk,nem reagált.Még az unokájára sem.

Csajok most nem hagyom magam tönkre tenni.
Ha nem lezs nagymami,akkor nem lesz.
Itthon a gyerek megevett egy tányér borsólevest,nemsokra rá nutellás kenyeret,este pedig puliszkát.
Szivesen felhivtuk volna őket hogy többé nem engedjük fel,mert kiéheztették a kicsit. :twisted:

Bocsánat a panaszáradatért.

Betti

Kép
berna23

Sziasztok!

Na végre talán kisüt a nap.mindjárt jönnek anyósék,ÁÁÁÁÁÁÁ! :oops:
Betti,ne hagyd magad kikésziteni egyáltalán nem sovány Istike,teljesen jó testalkat,nekem se volt egyik se(megjegyzem most se)nagy evő.

Na most megyek gyors még pakolok kicsit,majd később megpróbálok jönni
sziasztok!

ja én majd teszek fel képet,bár nem jó minőségű mert fényképeztem képről.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Betti!

Ne hagyd magad, főleg ha még a párod is melléd áll. Meg főleg azért sem, Istike abszolút nem éhezik, írod sokszor és láttuk is hogy eszik. És hogy esetleg nem az anyósodék által elvárt ételt (bár nem tudom mi az amit szerintük ennie kéne egy 2 éves gyereknek) na BOOM!
Mikorra kaptatok időpontot Pestre Neu-ra??

Rita!

Hát nálunk kisüt és elmegy a nap. Nagyon car idő van! Remélem azért jól telik a nap :) :)

Gabi
Kép
Kép
gabrielldaniell

Sziasztok!

Betti:
hát... nagyon durva anyósodék. Ne is hagyd magad, nem szólhatnak bele, a Ti gyereketek. Tanácsot adhatnak finoman, de nem a nagyszülő dolga ez. Ő csak kényeztesse, szeretgesse, aztán ennyi.
Én is elmondtam már milliószor, hogy Istike teljesen jó tesalkatú, szép kissrác. Jó, abban lehet, hogy igazuk van, hogy sok vitamint kell ennie, hogy ne legyen beteg, de a borsóleves is teljesen megfelel a célnak. Meg gondolom gyümölcsöket is szokott enni.
Tényleg ne hagyd magadat kikészíteni, örülök (legalábbis remélem), hogy a párod melletted áll, mert nagyon jó anyukája vagy a kisfiútoknak! A kivizsgálást csináljátok végig, de ne a külvilág miatt, hanem magatok miatt!
És ha ezek miatt megszakad velük a kapcsolat, ne is törődj vele! Milyen nagyszülő az, aki ezért nem köszön el a menyétől, unokától, mert a gyerkőc anyukája megbeszél velük valamit, vagy elmondja a véleményét. Gyerekes! A lényeg, hogy Ti erősek maradjatok, szeressétek egymást, nagyon!!!

Rita:
nálatok is anyósos nap van!? :) Hurráááá... Azért azt tényleg nem értem, hogy Hanna napot tartanak, Atika meg le van tojva. Én nem biztos, hogy kibírtam volna szó nélkül, de esetleg a párodat kérhetnéd meg, hogy tegye szóvá. A gyerek az első, nem az ő lelkiviláguk, hogy megbántódnak, vagy nem! Különben ezt Bettinek és Neked is tudom javasolni, hogy a párotokat nyugodtan meg lehet kérni, hogy beszéljenek velük, ha probléma van. Még is csak a szüleik és ne rátok haragudjanak! Nálunk is volt régebben egy-két nézeteltérés és ilyenkor mindig a Párom próbálta velük rendezni. Hál istennek, az én anyósomék, apósomék nagyon rendesek a gyerekekkel és nekem csak ez számít. Élnek, halnak értük, a többit teljesen félreteszem. Remélem engem is szeretnek, de ha nem, sem nagyon érdekelne, mert a lényeg, hogy az unokáikat szeretik, kényeztetik és nekem ennyi elég!

Na megyek, mi délután anyuékkal csinálunk valamit gyereknap alkalmából (még nem találtuk ki, hogy mit), tegnapi napot, meg szombat délutánt anyósékkal töltöttük!

Zsanka: jót mosolyogtam a lábzsákon, de totál igazad van! Rohadt hideg van!!!

Na sziasztok

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Sziasztok!

Most érzem hogy nagyon erős leszek.Sajnos a párom családjában nem mükődik a kommunikáció.Semmit nem beszélnek meg egymással.Mi nagy Istivel még a legkisebb nézeteltérésünket is maximálisan átbeszéljük,megoldjuk.
Párom sem tud beszélni az édesanyjával,egyzserűen nem lehet.
És olyan rossz ez igy,mert míg én anyumnak vagy mamámnak simán odamondom a magamét,természetesen normálisan,tök jól veszik.Nincs ezen sértődés,meg utálkodás.
Anyósnál meg ez van.Holott meg tökéletes nagymama,bármikor lehet rájuk számitani,csak ezen az evésen van bedepizve,de ezen sajnos betegesen.
Az meg természetes hogy kikérem magamnak,mikor olyanokat mond hogy naponta egyzser kell hogy főtt ételt egyen a gyerek.ne tudjátok neki miket kotyvaszt mikor ott van IStike.(csirkemáj,csirkemell,tojás,sajt,krumpli,rizs,tészta,zöldségek)Ez nagy tányér maszlag lesz.Istinek nem izlik.De majd ők megmutatják hogy is kéne.Perzse fél óra mulva krémtúrót eszik a gyerek a suzukiban.

Istike kap kétféle vitaminkészitményt(cebion multivitamin,plusz béres aktival kidet),béres cseppet.és nem hízik jobban,mint előtte.
Talán nem is mondtam hogy él-hal a ceesznéjéjt,ami szép pirosra érett már.Főtt ételt is kap minden nap.

Na de be is fejezem ne rólam szóljon itt az oldal.
Ma felmegyek a babaocsiért,teszek egy próbát a probléma megbeszélésére.Majd jövök afejleményekkel.

Betti

Kép
berna23

Betti,

Ne hagyd magad, úgy legyen, ahogy ti gondoljátok. Mindig az a helyes, amit egy édesanya jónak érez. Te tudod, hogy nincs semmi baj Istikéddel. Nem lehet minden gyerek dijbirkózó tipus, nem igaz? Anyósoddal meg ne foglalkozz, nehogy lelkiismeretfurdalást csinálj ám belőle.
Az én anyósom is mindenen megsértődik, mindig mindent jobban tud mindenkinél. Régen mindig tiszta ideg voltam, mikor találkoztunk. Most már megtanultam elengedni a fülem mellett a beszólásait.
Abban különbözik a te anyósodtól, hogy rá nem lehet számitani még unokavigyázás témában sem. Egyszerűen semmi érzéke a gyerekekhez, nem tud velük mit kezdeni. Mátéval még soha nem játszott, ez meg is látszik, mert a gyerekek sem kötődnek hozzá. Rosszul esik neki, hogy az én szüleimet jobban szeretik a gyerekek, de hát ő tehet róla. A gyerekek érzik, hogy kik a jó emberek.

Azért majd meséld el mi volt délután.
Hova gondoltad az esküvői képeket, ide a babanetre?
jutte

Na elmentek,nem tartott sokáig a látogatás.párszor beszóltam,látszott,hogy nem esett jól nekik .névnapi-szülinapi beszólás elmaradt,mert állitólag azért jöttek volna hogy Hannát felköszöntsék,de ez valahogy elmaradt :D :shock: .Nem irom le itt most,hogy mi a helyzet majd egy talin elmesélem.Nem tudom nem olvashatja e olyan aki ismeri öket.
Egyébként nem vagyunk rosszban,és még soha nem éreztették velem,ha esetleg nem szeretnek,de szerintem nem igy van,csak a sokszor kicsinyes viselkedésük az ami felbosszant.Mert hát igazából nekem sincs velük semmi bajom,csak nem szeretem ha sokszor hülyének néznek,meg beleszólnak abba mit veszek meg a gyerekeimnek(mert ők semmit,még egy pár zoknit vagy bugyit se)mivel uygsem veszek semmi feleslegeset.
Na ezt most jól megaszontam.
mindjárt dobok fel pár képet

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!
Meseszépek vagytok!
Milyen jól állt neked a hosszú haj.Bár a rövidebb fazonnal is nagyon jól nézel ki.

Kép
berna23

A beszélgetés elmaradt,mert apósom letolta a babakocsit.
Kérdeztük hogy mi a helyzet,hát csak sóhajtott.Mindegy én elmondtam a bánatom,sírtam is egy csomót.Ő belátja hogy nem helyes amit anyós csinál.Sajnos olyanra is fény derült,hogy nemegyszer hányt Istike,mert annyira tömték volna.Reggeltől estig csak eteti a gyereket.Persze nem mártom be apósomat,de az tuti hogy ez igy nem fog tovább menni.

Na megyünk sétálni egyet.

Kép
berna23

Sziasztok!

Betti: húúú, tök felhúztam magam, amit írtál. Milyen jogon tömi a kisgyereket, mikor tudja, hogy problémás? Tudom, nem akar rosszat, nehogy elfogyjon Istike, de arra nem gondol, hogy esetleg maradandó kárt okoz így benne testileg vagy lelkileg?? Szerintem is próbáljatok leülni megbeszélni a dolgot, hogy addig nem engeditek fel Istikét, amíg nem változtat, hogy pl. csak azt adhat neki és annyit enni, amit előre megbeszéltek. Esetleg jó módszer lehet, ha elkísér titeket Pestre a neu vizsgálatra, hogy ő is a saját fülével hallja a dolgokat. Nem?

Rita: jók a fotók!!! Az egyik képen olyan a beállásod, mintha kismama lettél volna Hannával. De nem, ugye? Mivel Hanna 8 éves és 9 éves évfordulótok volt. Vagy épp félidős voltál vele? A mi esküvőnk így volt, 6 hónapos kismama voltam Emesével. Nekünk is van fotó, majd rakok!

Amúgy jó nap volt .Délután anyuékkal, húgomékkal átmentünk Tatára sétálni (tópart). Dórika motorozott. Ettünk egy isteni csavart fagyit, hazafelé pedig meki volt. Nekik ez volt a gyereknapi meglepi a gyerkőcöknek. Mindegyik gyerkőc jól viselkedett.

Na megyek is, mert fürdetés van stb. És holnap suli Emesének...

Jó éjszakát!

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Ja, nekem ismerős által varrott ruhám volt. Mivel a kölcsönzőkben olyan esk. ruhákat ajánlottak, hogy takarjam el a hasam. Könyörgöm!! Egy hatodik hónapban levő kismama minek takargassa?? De nem is akartam, nagyon büszke voltam rá! :)
Szeptemberben lesz 8 éve, hogy összeházasodtunk, de 11 éve vagyunk együtt.

Szilvia

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Dáviddal, férjem fia, akkor 5 éves volt, most 13

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Hát igen... ki az úr a házban! :)

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Én

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Hallgatjuk a romantikus szöveget

Kép
Kép
Kép
emesedora

Kép Gyűrűhúzás

Kép
Kép
Kép
emesedora

Nem olyan jó minőségűek, mert régen a képeket bescanneltük, nincs meg digitális formában, csak így.

Kép
Kép
Kép
emesedora

Az utolsón azért látszik, hogy volt már pocakom Emesével. Dávid hozta a gyűrűket. Nagyon édes volt!

Kép
Kép
Kép
emesedora

Szilvia :D Jól láttad.Hanna"koraszülött" volt :oops:
Nekem is mondta a fotós hogy tegyem a virágot a hasam elé és akkor nem látszik,de én sem szégyelltem a pocakom.én is 6 hónapos voltam Hannával 1 nap hijján 3 hónapra rá született.Szépek a képeitek és nagyon szép voltál te is.
férjed volt már házas?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára lrita 2009.06.01 18:41-kor.

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Szilvi!!
Gyönyörű menyasszony voltál!
Még a végén befűzöm én is apjukat.Nehogymá nekünk ne legyen ilyen szép képeink,Istike hozhatná nálunk a gyűrűket. :)

Jó ötletet adtál a neuval kapcsolatosan.Csak szóba áll velünk addig.Bár én már hívtam tanácsadásra is,mert nem értette miért nem adok felestejet,meg piritott lisztes teát egy pár hetes csecsemőnek.(Istikénk non-stop sírt picinek,mindig azt hitték éhes maradt)
Még nincs időpontunk,mert ismerős által csak becsusztatnak minket,valamikor a jövőhét folyamán.

Jó éjt!

Betti

Kép
berna23

Betti!
nem lehet hogy pont azért nem eszik Istike darabosat,mert megtömték anyósék valamivel amit kihányt?

Rita
Kép
Kép
Kép
lrita

Rita!
Nem mondanám hogy miattuk nem eszik meg sokféle darabosat.
De én nem is erőltetek neki semmit már hogy egye meg.Perzse nem éheztetem következő kajáig,hanem egy alternativát felkinálok neki.

Kép
berna23

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?