Új privát üzeneted érkezett!

Sziszi
A seprűkkel mit lehet csinálni?! Én már túl vagyok a 2. gyereken :), ás a combjaim nagyon rusnyák. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Cas, nekem azt mondták, hogy a pici vékonyakat lézerrel, a nagyobbakat injekcióval lehet kezelni.

Kép

Kép
szisz05

az ember mindig megtud valami újat! És ezt bőrgyógyász csinálja???

Kép
nyafi

Nyafi: gonosz vagy, nem feltétlen ő. De tényleg sokat cikkeztek erről és így jutott eszembe, hogy én még sosem voltam és bizony egyre több az anyajegyem. Ebből következően nagyon félek is tőle.
Viszont ezt a panaszos dolgot nem nagyon tudom kezelni, mert azon kívül, hogy egyre több van, végül is nincs panaszom.
Különben szerintem nekem minimum 50 van. Honnan tudnám, hogy melyik változik? Drasztikusan nyilván nem, mert az azért csak feltűnne.

Szilvió

url=https://babafalva.hu]Kép[/url
sszzilvia

figyelni kell és előfordulhat, hogy egyik másik megnő egy picit! Ha félsz menj el mindenképpen! Nem akartam, hogy megbántódj! Csak azért mulatok, mert most volt pont a Dobó katás cucc a tévében és elég sok topicban felmerült ez a kérdés! Esetleg érdemes privát bőrgyógyászhoz menni, ha tényleg mindegyikre kiváncsi vagy, de előbb próbáld meg az sztk-t, hátha olyan szerencsés vagy, hogy lelkiismeretes dokival hoz össze a sorsod!

Kép
nyafi

Sziasztok!

Én sem írok túl sűrün, az biztos :oops:

Kertes ház: nálunk tényleg nagy terasz van, de - tudom, hogy ezért sokan hülyének néznek, konkrétan mindenki hülyének néz - a hátam közepére nem kívánom. S tényleg igaza van Dorottyának, hogy hiába van, ugyanolyan "magányos" vagy a csöppséggel, mint a lakásban. Én még tisztaság-, és hangyamániás is vagyok, s ez jócskán tovább bonyolítja a dolgot...

...nem hagy Mari írni. mennem kell :cry:

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Nyafi, nem bőrgyógyász csinálja, csak itt Dunekszin van egy olyan központ (korábbi bőr és nemibeteg gondozó), ahol egy magánklinika keretében elérhető ez is, plusz kozmetika, 4D babamozi stb, de a helyi lakosokat ellátják tb alapon. Mi a nagyfőnök lányához kerültünk, aki bőrgyógyász, de azért tudott tájékoztatni a többi szolgáltatásról is. Na ezt már jól megmagyaráztam.

Tényleg, mindenki nyaral?

Kertes ház: én olyanban nőttem fel, egy 400 fős kis faluban, el sem tudtam volna képzelni másmilyet. Aztán laktam 8 évig többféle társasban, de jólesett újra kertesbe költözni. Igaz össze sem lehet hasonlítani a gyerekkorom kertjével, picike, de a minénk (na jó, meg félig a banké). Azért van vele bosszúság is, nem győzzük locsolni, minden éven kiég a fű, sokat bajlódunk vele, biztosan rosszul csinálunk valamit.
Viszont ha gyerekkel társaságba akarok menni, akkor inkább játszóterezünk, bár a közvetlen kertszomszédban is van 4 3 év alatti gyerek...

Lányok, írtam már, hogy Blanka modja egy ideje a saját nevét? És közben mutogat magára. Vicces, mert ha Ki? kezdetű kérdést teszünk fel, akkor mindig "Blak" a válasz :D (Ki fog összepakolni???)
Na és el sem hiszem, de rohamosan csökken a négykézláb közlekedős táv, mindenhová totyogunk. Gondolom nálatok már szaladnak a gyerkőcök.
Újdonság még, hogy rászántam magam, elkezdtem fokozatosan az elválasztást, délutáni elalváshoz nem kap 3 napja cicit. Hát van nagy sírás, csak lassan nugszik meg, ha elringatom. Remélem előbb utóbb hozzászokik.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Seprű
Itt nem messze van egy lézerklinika, ott biztos csinálnak ilyet. Na majd tájékozódom az árakról. :)

Szisz
Csillának még nincs szava önmagára asszem. Az Anya, Apa már jól megy, Sebiből "Ebu" lett :lol:, apukám Papa (de vmi olyan áhítattal! :lol:), de ennyi. A többiek neve eléggé hidegen hagyja még... :D

Szilvi72
Gyere, mesélj néha te is, hogy vagytok!!!
Sokat gondoltam rád, anyósom épp most nyaral "nálatok". :D

Kép
Kép
Kép
cas

Cas :D
Jövök majd, ígérem - nekem is hiányzik ám a fórum - , most "csak" kérdezem, hogy hol nyaralnak anyósék?

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Mi majd csak több, mint egy hónap múlva megyünk nyaralni...
Most azon gondolkozunk, hogy szombaton kettesben menjünk-e valahová, mert a nagyszülők bevállalták Ádámot. Csak ugye haza kell vinni hozzájuk. És bármely dunántúli program így dupla út és költség.
Nekem már az is nagy szám lenne, ha csak ennénk egy jót valahol. Tudom, szánalmas:)

Családi ház: igazából nem szeretném, mert nem lenne időm a kertre. Anyukámnál látom, hogy két-három ember is kevés rá, hiszen a gyerek csak akkor lehet ott nyugodtan, ha tiszta és rendezett. Nekem már a 2 nm erkély is kihívás, mert beszoktak a hülye galambok. Ha már meghallom a hangjukat, rohanok ki. A macskától nem félnek:(

Nyafi: én pl. a Storyban olvastam, de igazából a melanóma nap hatott rám. Majd utána nézek, hogy mennyibe kerülne. Én mindenképpen a "fényképeset"szeretném, lehetőleg egészségpénztárra.

Nálunk minden játszótér napos, úgyhogy a játszóházat nyúzzuk délelőtt és csak este 6 után megyünk játszótérre.

Eddig nem gondoltam, hogy szerencsés vagyok, amiért Ádám magától elválasztotta magát. Sok-sok hónapja.

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

..valóban nagyon kevés az aktív tag :(

Szilvió
Nekem is egyre több az anyajegyem :(
Ha megtudsz valamit - légyszi írj :wink:

A galambok és az erkély..
..én úgy oldottam meg (szerették a 15. emeletet :evil: ), hogy kikötöttem egy
zacsit (kukászacsi , pl kék - azt látják messziről) a virágtartóra a falra
(lent az utcáról nem látszott :wink: )
...az mindig mozgott, elég volt egy picike szellő... nem jöttek többé oda.

Azt olvastam ma, hogy 2010. ápr. 30. után fogant gyerek után fog
az új "rendszer szerint" járni a gyed, gyes... :P
...így ősztől tényleg próbáljuk összehozni a tesót (nem akartam 1 éves korában visszamenni :roll: )
HAJRÁ TESÓK! :wink:

Mi is rengeteget vagyunk kint... Homokozunk, motorozik... :P
Ma pl. már fürdés után majdnem elaludt a vállamon :lol:
Egyre több új szavunk van :lol: (strand - TANN, csengő - TENN, takaró - TAKKA...stb )

Sziszi
Blanka nagyon ügyes, hogy már a nevét is mondja :P

Már van 12 fogunk - szépen rág mindent és még most is van napi 2 cici :P
Júni 17-től 1 hét nyaralás, Levi első nyaralása... nagyon várom :lol:
Kép

A kertes ház jó dolog... bármikor kimehetünk.. a szomszédban vannak gyererek...
...nemsokára lesz medence, tudunk pl. szalonnát sütni... ma pl a kertben segédkezett Levi..
..én is kertesben nőttem fel - lehet azért is tetszik jobban ez az élet.

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Igen kissé én is eltünve,de szinte egész nap az udvaron vagyunk,csak aludni,meg enni jövünk be.Akkor meg főzés mosás vasalás,takaritás.....

Kertes ház:Én bérházban nőttem fel,de nagyon élvezem a kertes házat(persze télen nem annyira).Nagyon jó dolog,hogy csak kisétálunk az ajtón és nem kell játszótérre mászkálni.

Most meg hogy felfújtuk a medencét,már 8-kor veri az ajtót,hogy vizs vizs(viz)

Beszéd:Réka már szinte mindent mond utánunk olyan mint egy kis papagály.Persze még nem mindent tisztán.

És egy pár kép..
Fürdőruciban..

Kép

Kép homokozok....
Bilizni próbálunk több kevesebb sikerrel..
Kép

Kép

Kép
ancsa03

Szilvi72
Las Americasban van a szállásuk, épp rálátnak vmi hullámlovas iskolára a teraszukról, és jókat röhögnek rajtuk. :)

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi,

Hangyakrol irtal, most olvastam ezt a cikket:
http://www.ezermester.hu/articles/artic ... ticle=2538
Bar nem tudok semmit errol az ultrahangos keszulekrol de lehet tud valamit? :roll:
_jáde_

Ancsa
Nagyon édes Réka.. szép nagy homokozója van. :D

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Jade :D
Köszike, megnéztem, nem hallottam még róla, de érdekes lehet, mert már nagyon unom, hogy két-három havonta tényleg újra kell írtatni :twisted:

Ancsa :D
Réka is szép "nagy"kislány már :lol:, ügyesen homokozik.
Férjed hogy van???
A mi Marcink is papagáj, imádom, ahogy ismétel szavakat...az egyik kedvencem a "hópihe"-így hívják az egyik fürdős kutyusunkat :-)

Kia :D
Levi is nagyfiú már, s ügyes a beszéddel is :wink:
Hova mentek nyaralni?? Biztos sok új élménnyel jöttök haza majd
:wink:
Tényleg "haldoklik" a topik, remélem,hogy tényleg csak a jó idő az oka.... :roll:
Tesóproject nem sokára indul, akkor...nektek könnyen jött Levi? Már nem emlékszem pontosan :oops:

Cas :D
Nagyjából sejtem :roll: Hány hétre vannak/voltak?
Egyszer majd csak összejön itt egy topik tali :wink:

Melanoma: én is tartok tőle, anno rengeteget napoztam, szoliztam...szeretek barnának lenni, fiatalít (én úgy érzem), s soványít :wink:

Tesó: én is gondolkozom, talán belevágunk...nekem ugyebár (37 múltam) túl sok időm nincs gondolkodni, Marcira is másfél évet vártunk :roll: De Marci most nagyon hisztis lett, sokszor kiborít, s ilyenkor nagyon szégyellem magam, de szó szerint menekülnék mellőle :oops:

Nekem sincs sok kimenőm, de azért több, mint sokan írjátok, hogy még fodrászhoz sem juttok el....én azért oda eljárok havi egyszer, kozmetikus kéthetente, s havi egy műkörmös....kb. ennyi, de elsejétől megyek tornázni is, mert most már tényleg ki KELL mozdulnom, mert most kezdem érezni, hogy sok az itthonlét :oops:

Egy-két kép...még márciusiak, de már áprilisban voltunk hajat is vágatni, azóta nagyfiúk vagyunk..azokat a képeket most kicsinyíti Apa, késöbb "hozok" majd...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
Kép
szilvia72

Szilvi72
Nagyon aranyosak a fiúk! Az utolsó előtti kép az vmi szenzációs!!! :D
Anyósék egy hétre mentek, holnap indulnak haza.
Tesó: drukkol-drukkol! :) Én rengeteget filózok rajta... Amikor mindkettő végigüvölti (és így én is :oops: ) a napot, akkor hallani se akarok róla. Meg amikor hóvégén pöccre jövünk ki anyagilag. :( Amikor meg picibabát vagy kismamát látok, pláne amikor igazi tündérek a kölkök egész nap, akkor belémmar, hogy de jó lenne mégegy! Szóval az eszem azt súgja, elég ez a kettő, győzzük majd felnevelni őket, a szívem meg annyira nem törődik az eszemmel?! :D

Kép
Kép
Kép
cas

Szilvi
Balatonlellére megyünk....
Oda, ahol már voltunk 2 éve, csak akkor Levi még pocaklakó volt. :lol:

A két tesós kép nagyon jó - látszik, hogy nagyon szeretik egymást :wink:

Hangya
...itt, Anyóséknál is rengeteg van :(
...s nem lehet őket kiírtani :roll:

...én tegnap kimozdultam. Apára és Apósra hagytam Levit...
(Anyu, Anyós, az öcsém és én) elmentünk a piacra.

...hogy könnyen jött -e Levi?
NEM :?
2004-től.... 2006-ban méhen kívüli, gyógyszerek, stb... s 2007-ben Levi.
...ki tudja mi lesz a tesóval... lehet összejön egyből, de lehet, hogy majd csak több év múlva....
vagy akkor sem.
...bár az is kellene, hogy legyen peteérés... (idén pl. eddig még csak 2x volt meg :? )

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Sziasztok!

Nagyon szépek a gyerekek!
Rékát és Marcikát régen láttuk, nagyot nőttek!! Rékának cuki a fürdőrucija. Marciról nekem az apa(?) hasán fekvő tetszik a legjobban.

Szilvia72, jó hogy jöttél, írj gyakrabban magatokról. Kíváncsi vagyok, milyen lett Marci új frizurája.

Mi jól haladunk a cici elhagyással, egy hete már nem kap a délutáni alváshoz. Bár így eltart fél órát is, míg elaltatom, aztán alszik még felet, de már belenuygodtam, ő ilyen alvó. Viszont éjjelente mostanában nagyon jól alszik, 11-12 órát egyben, ritkán egyszer felkel.
Ekcéma vissza-visszatér, és sajnos az arca kivételével mindenhol. Holt tengeri sót használunk, de nem javít sokat. csak a szteroidos krém hoz megoldást, de van valami új szteroidmentes immunmoduláns krém, majd próbálok íratni (elvileg 2 éves kor után lehet használni).

Voltunk hétvégén állatkertben, nagyon jó volt, késő délután nem is volt meleg, Blanka nagyon élvezte.
Csatolok néhány képet, lesz köztük állatkerti is. Kicsit sok, de ritkán jutok el idáig...

Sziszi

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Kép

Kép
szisz05

Szisz nagyon szép Blanka! Mi ez a sok virág? Kaptál végül autót?

Kép
nyafi

Jövő májustól két évre csökken a gyes
Független Hírügynökség
| 2009. május 25., hétfő 18:43 | Frissítve: 12 órája
Az Országgyűlés 199 igen, 164 nem szavazattal és 3 tartózkodás mellett elfogadta hétfőn a gyes, a gyed és a családi pótlék szabályainak módosításait.

A gyed-jogosultsághoz szükséges munkaviszony ideje 180 napról 365-re emelkedik, a gyes időtartama pedig háromról két évre csökken. A törvényjavaslat szerint a 2010. április 30-a után született gyermekek esetében lesznek érvényesek a gyes- és gyed-változások.

A két munkaviszonyhoz, illetve biztosítási időhöz kötött juttatás, azaz a terhességi-gyermekágyi segély (tgyás) és a gyermekgondozási díj (gyed) jogosultsági ideje 180 napról 365-re emelkedik. Ez azt jelenti, hogy a kismamának minimum 365 nap munkaviszonnyal kell rendelkeznie ahhoz, hogy kapjon tgyást, majd gyedet.

A terhességi-gyermekágyi segélynél változás még, hogy a jogszerző időbe nem számítható be a felsőoktatásban eltöltött idő egésze, hanem csak 180 napot lehet majd belekalkulálni. A szociális tárca számításai szerint a gyedre vonatkozó változások az igénybevevők alig 5 százalékát érintik majd. A gyed továbbra is a gyermek kétéves koráig jár majd.

A gyermekgondozási segélynél (gyes) a jövőben sem lesz szükség jogszerző időre, ám ennek időtartama háromról két évre csökken, kivéve az ikerterhességeket, ahol továbbra is három évig kapják a kismamák a pénzt. Az előzetes számítások szerint 2012-ben 3,6 milliárd forint, 2013-ban pedig 14 milliárd forint megtakarítást jelentene az államnak a gyes idejének csökkentése.

A három vagy több gyermeket nevelőknél a gyermeknevelési támogatás (gyet) eddig a legkisebb gyerek hároméves korától nyolc éves koráig járt. A törvénymódosítással az alsó határ három évről két évre módosul, a felső határ azonban nem változik. Ez azt jelenti, hogy egy évet nyernek a főállású anyák.

A kormány szándéka szerint a családi pótlék nem szűnik meg, ám annak összege sem idén, sem pedig jövőre nem változik. Eddig évente átlagosan négy-öt százalékkal emelték - ez marad el a következő időszakban. Erről a 2010-es költségvetés szavazásakor dönt az Országgyűlés.

Kép
nyafi

Sziszi, a holt tengeri só nekünk is alig használ (egyszer azt vettem, mert jóval olcsóbb, mint a Bükfürdői), viszont a Bükfürdői nagyon jó! Látszik, hogy rég jártam az állatkertben, alig ismertem rá, hogy a bpiben voltatok.... :oops:

Ma voltam terheléses cukor vizsgálaton, nagyon finom volt. Évek óta nem eszünk cukrot, úgyhogy számomra a cukorszirup megivása halmozott élvezet. :( De legalább túl vagyok rajta, az eredmény is jó lett, bár az éhgyomri már megint határérték alatti. :shock: Jelent ez valamit? A vasam pedig szintén határérték alatt van, mint mindig, pedig szedem a Gravidát, amiben van vas is.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziszi
Nagyon szép nagylány Blanka és csinos az anyukája :wink:

Az állatkertet (itt Nyh-n) mi is meglátogatjuk júliusban vagy augusztusban :)
Látom Blanka élvezte.... :P

Az új gyed, gyes...
Megnyugodtam... Örülök, hogy 2 évig lesz gyed... attól féltem, hogy (ha lesz tesó)
1 éves korában vissza kell mennem melózni... de így már nincs gond :P
Indulni fog a project. :lol:

Nem akarom elkiabálni.. ma megy egy nő megnézni a lakást (nagyon tetszik neki) :roll: :lol:

Dorottya
Az első véreredmény (éhgyomor) nekem is alatta volt... nem mondott a doki erre semmit. :roll:

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Ennél jobb hírt, hogy marad a gyerek két éves koráig a GYED.... :D Három éves koráig meg amúgy se sokan tehetik meg most sem, hogy otthon maradjanak a picivel.

Péntekre max. 16 fokot mondanak bpre.... :shock: Érdekes lesz, majd előszedem a kabátokat. És tartalékolok belőle némi hideget a nyár hátralévő részére. :lol:

A nyíregyházi állatkert régi nagy álmom, egyszer nagyon régen voltam ott (úgy 15 éve), és tudom, azóta még fel is újították, pedig akkor is nagyon tetszett. Valahogy barátságosabb volt, mint a bpi. Talán majd ha Bercel baba is akkora lesz, hogy el lehet vele ilyen messzire utazni, családilag meglátogatjuk. Még Ritával sem voltunk az itteni állatkertben, bár a hétvégén a majálison már lovagolt (volt póni lovaglás, és nagyon élvezte, ügyesen kapaszkodott a kápába, amíg el nem fáradt felvette a ló ritmusát, és mielőtt leszállt volna, megpaskolta a paci oldalát. Nagyon büszke voltam rá. :oops: :lol: ).

Kép
Kép
d0r0ttya

Dorottya mi a margitszigeti vadasparkba szoktuk vinni, az ingyen van, és még nem érdeklik annyira az állatok ,hogy kinn töltsünk egy egész napot...

Kép
nyafi

Kép anya papucsa Kép hintaló Kép szia Kép puszi a barimnak

Kép
nyafi

Nyafi
Papucsmánia nálunk is ezerrel!!! Mindenkiébe belebújik és csa ttog benne fel-alá! :lol:
Gigi is milyen nagy csajszi már! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés, ma újra voltunk bőrgyógyászaton és megint rá kellett jönnöm, hogy sahosem elég egy orvoshoz elmenni...vagy egyhez sem, vagy többhöz

Emlékeztek, az oltás után nagyon csúnya lett Blanka bőre még márc végén, azóta folyton visszatérnek az apró kiütések na meg egy kis ekcéma, de az kevésbé súlyos, mint a törzset beborító pöttyök. Látta gyerekorvos, ő vírusra gyanakodott, persze itt én voltam a makacs és az oltásra gondoltam inkább. Aztán egy helyi bőrgyógyász kétszer látta, szerinte az is ekcéma, adott rá szteroidos krémet, bár másodszor azt mondta, inkább azt a pöttyökre már ne kenjem, Na ez lett gyanús és az is, hogy rengeteget olvastam ekcémáról és ilyet sehol nem említettek.

Ma voltunk a Heim Pálban (hosszú várakozás), de megérte, a pöttyök: Dermatitis papulosa. Nem túl jó rá a szteroid és 6 hét a gyógyulás, vírus okozza, ártalmatlan egyébként. Cinkes krém kell rá.

Már én is rákerestem, ekcémásoknak hosszabb ideig is eltarthat, szóval valószínűleg hamarosan elmúlik.
Nyafi, azt írtad Gigi bőre hasonló, keress rá, én itt találtam jó leírást.

https://www.drdiag.hu/kereso/diagnoszti ... r%F3ma-%0D

Persze megint magamat hibáztatom, miért nem mentünk azonnal ide...
Na mjd jövök később egyébbel is, gondoltam ezt megosztom.

Gigi nagyon cuki.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Nagyon arik a babak! :)

Ocsem fejreallok ilyenkor az orvosoktol :twisted:

A papucs/cipo nalunk is nyero :)

Mi voltunk az allatkertben majus elsejen. Balintot a kacsak erdekeltek (amit minden nap lat a mellettunk levo tonal), az allatsimogatos helyen a bogyo alaku kakikat akarta osszeszedni, a fedett hazakban meg a lampakat csodalta. Mondtam is, hogy majd 2 ev mulva megyunk legkozelebb 8)

Kepzeljetek ma voltam fodrasznal. A hajam nem lett egy nagy szam, eleg rugalmatlan volt a csaj, de olyanra vagattam, hogy tudok meg itthon sakkozni vele.

Megyek, megprobalok ledolni egy kicsit amig Balint alszik. Mostanaban nagyon sokat felsir ejszaka, nem tudom miert. Altalaban magatol visszaalszik egy kis siras utan, de van, hogy ugy uvolt hogy be kell mennem hozza, ilyenkor egy kis fej-es hatsimi utan visszaalszik. Ugy latom pedig most nem jon egy foga sem. Lehet elviszem orvoshoz de nappal meg teljesen jol elvan, nem nyugos. Nem tudom mi a baja egyszeruen. Csak igy vegigaludni az ejszakat nekem is rossz meg o sem igy szokott aludni ugyhogy nyugtalanit a dolog. :?
_jáde_

Sziszi, ez nagyon gáz, de örülök neki, hogy legalább kiderült, mi a baj.... Mi már bőrészhez csak a SOTE-ra járunk, oda se kell beutaló, és eddig mindig jó volt, amit mondtak. Nem úgy, mint a helyi SZTK-ban.

Jáde, nem lehet, hogy az időjárásváltozás és a frontok viselik meg ennyire? Talán egy kicsit sok neki ez a hőingás.

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!

Folyamatosan el vagyok havazva. MOst sem sikerült rendesen végigolvassalak benneteket:((
A képek azért nagyon aranyosak, mindenki hogy megváltozott.

Frissen hallottam, hogy szeptember 1.-től 50-50%-ban megoszlik a családi pótlék összege a két szülő között és egyéb bevétel lesz, aminek az adója levonható. Elméletileg csak a jövedelmet növeli és lehet, hogy valaki pont ezzel ugorja meg a magasabb adókulcs határát. Persze nekem lenne még pár kérdésem a technikai lebonyolításról, de senki nem tud róla semmit.

Én utoljára ott maradtam le, hogy a 2010. április 30. után születettt babák és nem a fogantak, de lehet, hogy rosszul tudom.

Ádám nálunk is baromi gyorsan fejlődik a beszéddel. HIhetetlen, hogy a másfél évnyi szövegelés kezd beérni. Amúgy megint kijött egyetlen foga, de folyamatosan folyik a nyála, lehet hogy majd lesz több. Mi sereghajtók vagyunk a 7 db fogacskával.

Na, milyen szerencsés vagyok, hogy még nem kelt fel és tudtam írni?!

Nyafi egy kalappal neked, ha addig nem beszélnénk!

Szilvió

sszzilvia

asszem Tittiéknél sincs rengeteg fog és Betty nálatok?
Köszi Sziszi, de nekünk a bükfürdői só bevált és kutya baja már a bőrének...Borzasztó, hogy milyenek ezek a dokik. Most a második ugyan miért nem tudta megmondani, hogy gőze nincs és beutalom magukat a heim palba????? :(

Kép
nyafi

és köszi Szilvi! Mentek ma játszóházba?

Kép
nyafi

Sziasztok!

Nyafi, ez tök jó, hogy bevált a só, elméletileg ez persze jó lehet rá. Nem gondoltam, hogy orvoshoz kellene mennetek, csak jó tudni, hogy ez is lehetett az ok. Egyébként ártalmatlan a betegség, amiről írtam, csak zavaró, hogy akár több héten keresztül is fennállhat, a szülő pedig mindenre gondol, allergiára stb. Magától gyógyul, de azért jó tudni, hogy a leírás szerint össezfügghet a kanyaró, mumpsz, rubeola oltással. A gyerekorvosunknak azt hiszem megmutatom, persze nem kioktatni akarom, ő nem is bőrgyógyász, csak hogy tudja ilyen is lehet (ő egyébként vírusra gyanakodott anno 2 hónapja amikor látta oltás után, szóval jó nyomon volt).

A Bükfürdőiből egyébként milyet vesztek? Mi is vettünk DM-ben, de erősen illatozik, parfüm van benne, ami elvileg ekcémásnak kerülendő.

Ja a virágok 30-30 szál rózsa a férjemtől és a szüleimtől. Autót még keresgélünk, picit maximalisták vagyunk, nem korlátlan anyagi eszközökkel....

Gyeddel kapcsolatban az nem világos (jogszabályt mondjuk nem olvastam :oops: ), hogy a két gyerek között is vissza kell menni 365 nap munkaviszonyt teljesíteni, azaz gyerekenként kell-e, vagy elég ha az elején megvolt. Persz ha így lenne, akkor is az előző év jövedelme alapján számítana. Na inkább próbálok utánanézni.

Állatkert: mi másfél-két órát töltöttünk ott, késő délután, így kellemes volt, mind elfáradtunk, és Blanka élvezte a nagy állatokat, na meg a kis mókust, csak úgy futkározott az üveg mellett és kergette. A zsiráf tetszett a legjobban neki, na meg az elefánt, de sajnos éppen bent voltak mert ettek, szóval üvegen keresztül lehetett látni őket. Szerintem leghamarabb ősszel megyünk ilyen helyre, még 2 éves kor alatt ingyenes.

Nyafi, légy ügyes.

Sziszi

Kép

Kép
szisz05

Sziasztok!

Ezeréve nem írtam, sajnos, a két manó mellett a fórumra jut legkevésbbé az időm.
Látom, szinte mindenki jól van, leszámítva egy-két betegséget. Akinél ez van, kívánom, hyog mihamarabb meggyógyuljatok!!!

A manók csodálatosak! Egyik szebb, mint a másik, egyik huncutabb, édesebb, mint a másik. :) És főleg mindegyik miylen nagyra nőtt!

Sajnos, nem nagyon tudok hozzászólni témákhoz, de kívánom, hoyg aki tervbevette, minél hamarabb összejöjjöna kistesó! :wink: Hajrá, Kia!

Nálunk évek óta 2 év a Gyed és nincs Gyes. Nem is volt. A gyerek két éves korában mindenkinek vissza kell mennie dolgozni. már, ha van hová. Mert amíg otthon vagy nem tehetnek ki, de visszavenni már nem kötelesek. Állítólag van iylen törvény, még nem tudom. Engem tutti nem akar visszavenni a főnököm, de mondjuk nem is akarok oda visszamenni.
Nálunk két gyerek között nem kell dolgozni, ha a második megszületik addig, amíg az első betölti a 2 évet, illetve akor sem, ha a kismama már elmúlt 6 hónapos terhes, amikor az első gyerek két éves lesz. De itt mondjuk mindenki egyforma összeget kap, csak ha valaki külön igényli, akkor kapja a fizetésének a (talán) 85%-át. De ez csak a nagy fizetésűeknek éri meg, nekem anno a fizetésem kisebb volt, mint most a gyed-em.

Amúgy jól vagyunk, hál'istennek a karcolásokat és kék-zöld foltokat leszámítva a lányok is egészségesek. Sőt, talán éppen ezek mutatják, hyog mennyire is azok! :lol:
Krisztát beirattam oviba, ha minden igaz, nem utasíthatják vissza, sőt, ha sikerül a bővítés, akkor két csoportot indítanak és még több gyereket felvehetnek. Jó lenne, mert akkor hátha Borót is felvennék. Különben bölcsibe kell iratnom még most valamikor (bár ezt mindenképpen megteszem), de jó lenne, ha nem kellene két helyre vinni a manókat. Annál is inkább, hoyg bölcsöde csak a városban van .
Krisztám nagyon ügyes kislány lett, most már lehullóban a hisztikorszak csillaga; még megteszi néha-néha, de már lehet rá észérvekkel hatni, könyneben lehet komprumisszumot kötni. Nagyon szépen beszél, ha valaki nem mond valamit jól, azt kijavítja :D , és kb. 1 hete, hoyg kiejti az r hangot. Még nem mindig vagy még nem teljesen tisztán, de már pörög a hang.
Boróka önálosódási fázisban van, egyedül szeretne mindent csinálni, az evéstől kezdve az öltözködésig. Míg az első, még úgy ahogy, de megy, az öltözés még persze, hyog nem. Igaz, vannak napok, hogy 5 rend ruhát cserélek rajta, mert az előke fogalmát nem akarja létezőnek tekinteni :P , és persze, a konyhát is napjában annyiszor kell felmosnom, ahányszor itthon eszik. :)
A beszéde még nem indult meg, csak néhány szót mond, de ért mindent és mindent megértet velünk. Legújabb szavai a hinta: valahogy így: inntte és a ló: óóóóóó. :D
Mozgásban ügyes, csak amúyg szalad, lépcsőn, fogódzva ügyesen közlekedik. A zenét imádja. :)

Szilvia, ha gondolkodtok még egy kisbabán, akkor hajrá, rögtön "dolgozzatok" :wink: és ne várd, hyog valami mindig lejárjon. Nem rosszindulatból mondom... de mindig akadhat valami ami miatt el lehet halasztani. Sokan így csinálnak első gyereknél: egyszer legyen ház, aztán munkahely, aztán iylen meg oylan vizsga satöbbi, és majd felébrednek, hyog tényleg eltelt az idő. Amikor Borót szültem ottvolt egy volt iskolatársam a szobában. 33-34 körül van ő is és akkor lett az első gyerekük. Mert ő is állandóan meg akart ezt meg azt valósítani előtte, sőt, ha a férje nem állt volna a sarkára, még mindig nem lenne gyerekük. :roll:
Szóval, csak azt akarom mondani, ha tényleg akarjátok akkor vágjatok bele, mert MArci mindig fog oylasmikat művelni, amik az őrületbe kergetnek, akár lesz kismanó akár nem! :wink: :lol:

Nekem most minden porcikám tiltakozik egy újabb baba ellen, beleértve az eszemet és a szívemet is. Nem mintha nem lágyulnék el egy kismama vagy egy picibaba láttán, de most úgy érzem, nem kell több. Nem mintha ez lenne a legfontosabb, de anyira eldeformálódtam az eredeti önmagamhoz képest, hyog ordítani tudnék. Nem sikerül fogyni, 2-3 kiló az semmi, pedig mostanában bár nem fogyózom, de szoktam futni, tornászgatni. Nem tudom, ha valaha is visszanyerek valamit a régi formáimból, pedig én akkor sem voltam hű de vékony. A bőröm annyira rusnya, hyog nem hiszem, hyog a nyáron le fogok vetkőzni bárhol is, ahol mások látnak. :( Ez van. Tudom, hoyg még egy terhesség csak rásegítene az amúgyis "romlásnak" indult testemnek.
Most már csak valami normális fogamzásgátló módszert kellene találnunk, ami mindenféle szempontból megfelel. Az utóbbi időben a férjem nincs oda az óvszerekért (nem tudom miért, mert eddig sosem zavarta), én nem akarok tablettát szedni, mert félek, hoyg teljesen felborítom a szervezetem hormonháztartását, illetve spirált sem akarok, és ne nevessetek, de ezt főleg erkölcsi okok miatt. Valahoyg nem fér össze velem az, hoyg tudjam, lehet minden hónapban elmegy egy babám. :? Ezenkívül már nem sok lehetőség maradt tudom, de mindenesetre hamarosan nőgyógyásznál teszek látogatást, hátha közösen kisütünk valami okosat.
Nemrég fedeztem fel a fogamzásgátló filmet, ismeri-e valaki, használja-e? Ha tudtok valamit róla, írjatok! Én még nagyon is kételkedem benne, nem merem rábízni magam!

Bocs', hoyg csak enynire magunkról írtam. Minden ígéret nélkül, de megpróbálok ezután valamivel gyakrabban írni, ha sikerül.

Puszi mindenkinek!

Még néhány kép is a csajaimról:
Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Edith, Kriszta és Boróka
Kép
Kép
sedith

Sziszi, a második gyereknél úgy van, hogy ha a két gyerek között nincs meg a 180 nap elszámolási viszony, akkor az első gyerek előtti besorolási béredet (tehát a túlórapótlékok, stb. nélkül, ha volt ilyen) veszik számítási alapul. Ilyen elszámolási viszonynak számít a GYES, viszont a TGYÁS és a GYED nem, mivel csak a GYES-ből vonnak valami egészségbiztosítási járulékot, vagy hogy hívjákot. Több helyen is megkérdeztem, és mindenhol ezt mondták. De ha van még kétséged, a családinet-en van egy szakértő, aki egy-két nap alatt válaszol a kérdésre, bár nagyon hivatali nyelven válaszol, viszont tényleg jó, amit mond.

Bükfürdői sóból sima illatmentest vettünk, nálunk a közeli bioboltban lehet kapni, ill. a neten szétnéztem, hátha van olcsóbban, és a bioszallito.hu-n találsz nagy kiszerelésben is illatmentes változatot.

Edit, gyere máskor is, tényleg nagyon régen voltál!! Fogamzásgátlás terén teljesen egyetértünk, a spirál gondolatára is elborzadok.... A dokim a hathetes kontrolon mondott olyat, hogy van egy fogamzásgátló szuri, amit három havonta kell beadni, hormonszegény, és szoptatás alatt is lehet használni. Nem ezt választottuk, úgyhogy bővebbet nem tudok róla mondani, de ez is egy lehetőség.

Kép
Kép
d0r0ttya

a bükfürdői sónak volt illata, de nem sok, és nem is sokat tettünk bele. Van fogamzásgátló zselé is, nem is kerül sokba. Nem tom viszont, hogy milyen az íze... :? lehet, már bocsi akit zavar...de lehet, hogy csak franciázás után kéne bekenni???? :shock:

Kép
nyafi

Edith,

egy tipp, nem tom nalatok van-e:
http://www.pharmatex.hu/
_jáde_

Edith
A rombolástól, amit a két terhesség véghez vitt, én is el vagyok keseredve. Hiába vagyok súlyban pontosan annyi, mint Sebi előtt, a hasam sokkal nagyobb maradt, pedig az utóbbi hónapokban becsülettel tornázom. A kinyúlt mellem és bőröm pedig egyszerűen rettenetes. :( Kicsit rossz így 31 évesen úgy kinézni, mint egy 50-es. :cry:
És hogy mennyire a géneken is múlik, azt Csilla keresztmamija jól mutatja, nagyon hasonló alkatok vagyunk, mindkét terhességénél sokkal többet hízott, mint én, mégsincs egy csíkja se. Most a második baba után megcsinálta ő is a 90 napost, fogyott vele egy csomót, és meg se látszik rajta szinte semmi, teljesen feszes a bőre. Hát csak irigykedni tudok... :(

Kép
Kép
Kép
cas

Ejnye lányok! Van gyereketek! Egészséges mindenkinél mindegyik! Mennyien odaadnák ezért az alakjukat! Tornázzatok, ne fogyózzatok, és akkor elmondhatjátok, hogy megtettetek érte mindent. Fogyózni nem érdemes...

Kép
nyafi

Nyafi
Nyilván nem cserélném el a gyerekeimet egy bombázó alakért! :D
Soha nem is voltam különösebben csinos, nincs nagy veszteség. :(
Csak azon vagyunk elkenődve, amit sem fogyókúrával, sem tornával nem lehet segíteni: a kinyúlt lógós szöveteken. :( Ezért írtam, hogy 50-esnek nézek ki. :(

Kép
Kép
Kép
cas

Nincs valami kozmetikai program, ami ezen tudna segíteni?

Kép
nyafi

Kukucs!
Micsoda téma. Én is azt mondom, hogy nekem sem volt sok veszíteni valóm, de azért zavar az a plusz tíz kiló, ami megmaradt. (és ha összesen csak annyi lenne!:) )Olvastam, hogy a "kötény"hasat fel lehet varratni és állítólag csak a bőrt varrják, tehát nem hasi műtét. De persze, hogy támogatja-e a tb?!
Apropó: éppen most találkoztam valakivel, aki a másodikat várta már és bizony ott sokkal hamarabb tágul a has, 22 hetesen már elég nagy volt.
Én eddig is bizonytalan voltam, hogy kell-e még egy baba, de most egyre inkább úgy érzem, hogy örülök, hogy van egy egészséges fiam és még nem mentünk csődbe.

Apropó: vajon miért van az, hogy mostanában 10 óra előtt nincs alvás? Letesszük a szokott időben, de énekel, kurjongat, ismételgeti a szavakat, mindezt kb. 10-ig. És reggel ugyanúgy kel. Mi a csoda történt?!

Szilvió

sszzilvia

Sziasztok!

Örülök, hogy írnak néha "az eltűnt emberek".. de még most is hiányzik 1-2 anyuka :D
Gem? Szilvi(17)? Jáde? Drumka? Benszi? Amaryl? Solymosi? Goodfairy? ...és még sorolhatnám....
(bocsi annak, akit kihagytam)

Szivió
Mi eleve 22 körül aludtunk el mindig :lol:
...ez csak Anyónak nem tetszik... mert : "..mi lesz, ha bölcsibe kell menni reggelente.. stb"
..ha megy majd.. még addig van egy fél év :roll:
HÚÚÚ de költöznék már innen!!!! :oops:
Nem szeretem a sok kérdezősködést, a sok "jóindulatú? okoskodást" :?

Dorottya
Ha jösztök az állatkertbe.. szólj :wink:
Én is rég voltam (itt)... biztos van már 5-6 éve :roll:

Abigél nagyon édes a papucsban, Edit - a két kis szöszi is nagyon szép lány :P
Krisztának Gratula az R hanghoz :P

Levi mostanában minden cipőt felhúz... ma pl. az anyósé volt soron :P
Egyre több szó szerepel a szókincsében :lol: A legújabbak: méter-MÉTE, majom-MAM,
krém-KÉM (állandóan be akarja kenni a kezét :P ),....
Imád enni.. A cicit reggel kéri, de néha esténként már nem... főleg, ha előtte sok tejpépet eszik..
..lassan leszokunk..

Sziszi
DRUKK, hogy gyorsan elmúljanak a pöttyök.

A fogyás
..én már -3 kg-nál tartok :lol: ...és még rengeteg van :(

Milyen volt a gyermeknap?

Kép Kép
Kép

Kép
Kép
Kia
fné kia
Nyíregyháza

Szilvi majd visszaáll, ne add fel, tedd csak le a szokott időben. Mi max kilencig szoktuk kinn hagyni velünk, de csak ha üvölt, hogy uncsizik, kilenc után akkor is megy az ágyba.
Szilvi 17 jól van, az anyatanyára ír, Levike szép nagy, ők meg felújítanak.
gigi az apjával gyereknapozott a westendbe meg a dédinél én tanultam. És nektek kia milyen volt?

Kép
nyafi

A gyereknapot mi itthon töltöttük, zuhogott az eső, ill. nagyon hideg volt. Vasárnap egy szűk órára mentünk le a ház mögötti játszótérre, de annyira hideg volt, hogy fel kellett menni sapkáért.... És persze a gyereken is a téli kabátkája volt. :( Hétfő délután viszont kisütött nap, úgyhogy a szokásos délutáni játszóterezést megejtettük (Bikás park, ált. 2-3 órán át történő palintázás, csuszizás, homokozás, rohangálás, stb. :P ). Amíg a lakásban voltunk, addig pedig a szekrényekből pakoltunk kifelé, ugyanis új szekrényeket veszünk, így a régiből mindent ki kell pakolni + a régieket el kell tüntetni. A párom mondta jól, olyan, mintha költöznénk, csak nincs hová átvinni az elkészült zsákokokat/dobozokat. :D

A gyerekszülés nekem jót tett, egy-másfél hónapra rá már kevesebbet mutatott a mérleg, mint előtte, és mivel azóta folyamatosan "sportolok" (játszótér, séta és ilyesmi) és senki sem mászik nap mint nap az idegeimre, határozottan jobban nézek ki. Úgyhogy remélem, Bercel ismét pozitív elmozdulást hoz az életembe. :lol: Persze, nekem is érzékeny a bőröm, a hasamon rengeteg piros repedés volt a végére Ritával, akárhogy is kentem, és ennek meg is maradt a nyoma. A pocakméretem most tényleg nagyobb, de ennek örülök, olyan jó nézni a gömbölyű pocakomat. :oops:

Ha minden igaz, ma elmegyünk Ritával felvenni a Felicitas-os várandós csomagot, tudom, gyerekes butaság, de már alig vártam, hogy végre az utolsó trimeszterbe lépjünk, és mehessünk érte. Ezt valahogy olyan mérföldkőnek érzem, arra emlékeztet, amikor még Ritával a hasamban mentem érte.... :oops: :P

Kép
Kép
d0r0ttya

Sziasztok!
Egyelore kepekkel jovok, de igerem, probalok majd irni is.
Gem

Szeeeeep. Es mellesleg hihetetlenul hasonlit anyamra.
Kép

Ha vegre itt a nyar...
Kép

Rebeka a jelet mutatja Zsofinak az iskolaban (ovoda)
Kép

Csajok
Kép

Eros karakter a dragam
Kép

A kertunk, hatterben a hazunkkal (feher)
Kép

Esti mese
Kép

Kép Kép Kép
Kép
_gemini

jó látni titeket Gem!
Csajok mekkora a fejkörtérfogata a gyerekeiteknek? Engem most azzal idegesítenek, hogy kicsi. Mérjétek le a tieiteket légyszi. Gigié 45cm.

Kép
nyafi

Nyafi: rosszul emlékeztem, hogy ma van az államvizsgád?!

Mellesleg a tegnapi éjszaka felülmúlta minden eddigi élményemet. Kb. 12-3 között voltunk fent. Először azt hittem,hogy beverte a fejét az ágyba és arra ébredt. De 10 perc múlva újra ordított és akkor már nem is tudtam visszatenni az ágyba. Ha én mellette voltam, elgagyarászott, mutogatott. Aztán hajnali 3 óra felé, mikor már ott tartott, hogy lemászik a kanapéról, akkor mérgesen közöltem vele, hogy álmos vagyok és bárhogy ordít, nem jövök be újra. 10 perc sírás után csönd lett. De hogy mi a fene baja volt?! Hát már sohasem álmos? Persze reggel kilencig aludt.

Ma leviszem a 18 hónapos oltásra. Kíváncsi vagyok, most legalább nem náthás.

Ja, és tegnap már közölte a lefekvésnél, hogy nem. Milyen jó, hogy megtanulta ezt a szót. Azóta minden nem. A kaja, a cipő, a sapka...

Szilvió

sszzilvia

Nyafi
Ki paráztatott be, és mivel?!
Csillának meg túl nagy feje van, de nálunk mindenkinek. CSillának 4 éveseknek való kalapot vettem nyárra, és a téli sapkáknál is az 51-es már kicsi volt. :lol:

Szilvió
Kitartás... :(

Gem
Jók a képek!!! :)

Kép
Kép
Kép
cas

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?