Én értelmezésem: GYED és GYES is két év, azaz aki GYED-en lesz két évig, annak nem jár GYES a harmadikra, mert ugye nincs is 3. évre semmi. Ha meg kevesebbet dolgoztál előtte, mint két év, akkor annyi időre jár a GYED/GYES, amennyit dolgoztál. Mondjuk azt nem értem, ha vki dolgozott, miért kérne GYES-t. Sokkal kevesebb, mint a GYED. Mivel 2010. április 30. után született babákra vonatkozik, gondolom én még kérhetem 3. évre a GYES-t. Azért "szupi"! Majd az anyukák viszik a melóba a 2 éves kölköket, mert bölcsihely meg nincs.
Itt még oviban sincs hely. Nem nómálisak ezek. Amúgy én akkor sem adnám be bölcsibe. Vhogy megoldanám.
Gröni
Szerencsére azért a hízás most lassul. Látom is, hogy a hurkák már kisebbek. Mozgás még szegényes, vizsont tök stabilan ül. Néha szokott eldőlni hátra, de nem azért mert instabil, hanem direkt dől. Úgyhogy mindig rakok mögé puhát, nehogy koppanjon.
Én Dórim még nem eszik ilyen ügyesen. Fő táplálék még mindig a szopi. Ő is inkább a gyümiket szereti, mint Ticsi Ádija. A krumplis, rizses cuccokra öklendezik.
Pedig már reménykedtem.
Alvás napközben: Anno Réka szinte semmit nem aludt, max. 1-2szer 30 percet. Dóri viszont általában 2szer alszik, és kb. 2-3 órát alkalmanként. A legjobb, hogy délelőtt kb. 10 körül, így meg is tudok főzni, ha kell.
Kép???
Zsófi
Drukkok továbbra is! Jó, hogy az új gyógyszer bevált.
Sleepin
Na, ti sem éheztek akkor.
Ma én is kivoltam délután. Szédültem, mint a fene. Aztán elkezdett fájni a fejem.
De elmentünk sétálni (anyukám is itt volt), és megjavultam. Játszón alig voltak. Tök jó volt!
Te írtad a füvet? Hát, az a baj, hogy még nem volt füvesítve. De állítólag jövő héten már az is meglesz. Öntözni nem kell, mert automata öntözőrendszer van.
Ticsi
Jók a képek! Ügyik, hogy így eljátszottak! Réka is adogatja Dórinak a játékokat, de ennyi. Meg mesél a maciknak. Múltkor nézem, guggol a gyerekszobában, "olvas" egy könyvet. Aztán meséli, hogy mesélt a macinak, és elaludt. Be is fektette szépen az ágyba.
Ha 18-19-én mentek, 20-ára nem tudsz hazajönni???
Ma volt lakógyűlés, apa ment. Megint jól felhúzta magát (én is). Sajnos, sok az olyan lakó a házban, akinek leesik a karikagyűrű az ujjáról, ha vmit csinálni kell. Szintenként 5 lakás van, és simán meg lehetne spórolni egy takarítócég megbízását a lépcsőház takarítással, ha mindenki 5 hetenként hajlandó lenn kézbe venni egy seprűt, meg egy felmosórongyot. Csak hát.... Ja, a legjobb kifogás az egyik földszinti lakótól: dehát a földszintet mindenki használja. Ja, kb. 1 négyzetmétert a lift előtt. Ja, meg ugye heti kétszer ki kellene tolni, meg vissza a kukákat. Jaj, piszkos lesz a kezem! Áááááá!!! Ugyanez a kerttel. Havi 40e azért, hogy lenyírják a füvet (más tennivaló nincs). A fűnyírót meg amúgy is nekünk kell biztosítani. Durva! Mondtam, majd én lenyírom ennyiért.
Á, nem értem az embereket. Lusták, mint a föld! Meg még a végén koszos lesz a kezük. Na, jól kidühöngtem magam! De így is jó magas a közös ktg., hát még ezután.
Nem lehetne a tali 1 héttel később, hogy Ticsi is tudjon jönni?? Kőne egy tábli a két időponttal, és akkor látnánk, kinek melyik időpont jó. És nyerjen az, amelyik többeknek jó. Na???? És az esőhelyszín hol lesz???