videót, ha nagyobb lesz
:D:D hahaha! Még fényképet sem
de lehet, az enyémek már túl nagyok. Pár hónapja tönkretették a gépet, mert elérhető magasságban volt, 70ezerért meg is javítanák
szóval egyrészt semmit nem csinálnak annyi ideig, hogy mire a gépért menj, (amit jjóóómagasra, jómesszire kell eltenni, nehogy baja essen) még mindig csinálják, másrészt kameraérzékenyek lesznek (anya, hadd nézzem meg, illetve neeee, nemakarom, hogy lefényképezz!!!)
A képek tényleg szenzációsak! annyira szépek a lányok, és jóképűek a pasik, hogy kész! a szívem csücskei még mindig a tesós képek, de ezzel nem mondtam újat
Aki tett ki linket fotóalbumról meg blogról az aláírásába, utólagos engedelmetekkel feltettem a blogra is, mivel dharma segített, hogy hogy lehet
ha inkább ne népszerűsítsem őket, csak mondjátok, és leveszem!
És idemásolom a kéthónapos összefoglalónkat is
Misi kettő hónapos. Sokminden nem történt vele, most legalábbis úgy gondolom, de persze ez így ebben a formában nem igaz. Sokat változott nagyon, kinyílt a világra, okosodott, nyűgösödött
Megkapta az első szurijait is szegény, eléggé óbégatott, ami érthető.
5880gr
57,5 cm
Ha már egy hónaposan is így volt, nézzük, mit mond a babaszoba, mit kellene tudnia:
hangokat formáz, gügyög - ez már a múlt hónap eredménye, geeee-vel és nnnyyaaaa - val (ez már majdnem anya
:D:D) bővült a szókincse, bár a kedvenc továbbra is a sima sírás
Sőt, igaziból azt hiszem, sírósabb lett, mint volt a múlt hónapban. Talán a hasa miatt, talán unatkozik, inkább ez utóbbi.
szemével követi a tárgyakat - hát, csak akkor, ha érdekli. És nagyon kevés dolog érdekli. A kedvence, ha a felhúzott térdemre fektetem a kanapén ülve, nézi a Réka bohócos képét , a fürdő ajtót és a villanykapcsolót. Hatalmas, csodálkozó, érdeklődő, gondolkozó, derűs szemekkel. Lassan végig ér egyébként a térdemen, és egyre többször próbál leborulni, ahogy kalimpál, rugdalózik.
r
övid ideig tartani tudja a fejét - ez is megvolt már múlt hónapban, ez elég hamar ment.
rugdalódzik - hát ezt ezerrel. Jár keze lába, teker, integet, közben szuszog mint egy sündisznó, meg magyaráz. Annyira igyekszik, mintha úszna, vagy el akarna repülni
mosolyog - hát, igen, végre. Nem nagyon sok, és nem minden körülmények között mosolyog vissza, de azért szépen lassan egyre többet. Még messze vagyunk attól, hogy alvásból felébredvén egy mosollyal ajándékozza meg az anyját, de a fent említett felhúzott combokon való fekvésben gyakran eltalál engem is egy-egy vigyor, talán nem csak akkor, ha rosszul céloz, és eltéveszti a villanykapcsolót.
fejét 45 fokos szögben tartja - ez némi kívánnivalót hagy még maga után, a szögek száma nem az igazi, de reméljük Lilla, a gyógytornász segíteni fog rajta hamarosan.
fejével a hang irányába fordul - ez is olyan, hogy holmi csörgők már nem feltétlen kötik le. Szereti a zenélő forgót, ha ismeretlen csörgészörgés van, arra is kinyitja a kis csipáit... De valahogy nyitottabb a dolgokra. Múltkor újságot olvastam vele, feküdtünk az ágyon, és óbégatott (mikor ugye szédültem) fogtam egy reklámújságot, és zörgettem, és néztük a színes képeket. Én az árakat is
mozgásai finomabbak - igen. Törögeti a kezét, néha mintha már próbálná irányítani is, hogy merre menjen a kalimpászás, de erre még nincs bizonyítékom, és neki is elég kevés a sikerélménye. A cumit viszont, ha nincs messze, már be tudja kapni úgy, hogy addig rakosgatja a fejét, míg a szája oda nem ér. Hacsak el nem fogy előbb a türelme, és kiborul.
"a"-"o" hangot hallat, torokhangot ad - ez azt hiszem még nincsen... torokhang van, ha a hörgést annak lehet nevezni, ami főleg a mosolygásokat kíséri, néha önállóan is van. Az a-o még hiányzik. Ja, mondja, hogy nnya, úgyhogy a is van. O nincs
fejét stabilan tartja - ez így van, ha nem is hosszú időn keresztül, előbb-utóbb leengedi magát, de szépen tekergeti a fején a kis nyakát, ha a hóna alatt tartom. Nem kell megtámasztani a fejét, ha a vállamra pakolva cipelem, ha kapaszkodni tudna, már karonülő lehetne
Jó, bólogatni bólogat még, néha jól be is inog, ahogy próbálja utolérni a kis fejét , nagyon aranyos! ÉÉés, ha felemelem magasra, már repül, homorít, tartja fejét, kezét lábát, nem lóg. Persze ezt még kevés ideig, 5-10 mp-ig, de szerintem nagyon ügyes
súlyát állva megtartja - igen, ez az én döbbenetem, de aztán megnyugodtam, hogy itt van az elvárások, lehetséges tudományok között, még ha a néhány babára vonatkozik is csak. Sőt! nem is csupán megtartja, hanem 1. talpon!!! tartja meg - úgy tudom, a babák szokása, hogy ilyenkor, sőt, még jóval később is a spiccükre állnak - 2. kinyomja a saját, nem kis súlyát!!!
fejét és vállát meg tudja emelni - Nos, ez az, amit csinált pár napig, meg is fordult ebből, ami véleményem szerint tudatos volt, majd abbahagyta, és egyátalán nem csinálja, esetleg néha a mellkasomon. Remélem a gyógytorna segít majd ezen, meggyőződésem, hogy sok a két hét kihagyás... Persze lehet, hogy a földön hasaló repülőzésre gondol itt a babaszoba, akkor ez nincs. Ez a könyökölős fej és váll kiemelés
MI van még?
Továbbra is szenvedünk a kakival, de már csak egy hónap, és talán túl vagyunk rajta...
Továbbra is szenvedek a hajnali kelésektől, pedig sokkal jobb az éjszakai helyzet, mint egy hónapja volt. Vagyis többnyire. Gondolom a fáradtság kumulálódik, és ezért is élem meg rosszul. Továbbra is 8 körül alszik el, többnyire magától, szóval nem alva teszem az ágyába, cumi segítségével. Mostanra már fél2-2 előtt ritkán kel, de többször előfordult a fél3 is. Ha kel is előtte, a cumi egyszeri visszadása általában segít, kétszer volt az elmúlt hónapban, hogy hosszasan dugdostam vissza a cumit, cserébe jó későn ébredt enni, de nem biztos, hogy ez megéri. Utólag mindig úgy gondoltam, hogy inkább etettem volna meg, de nem törvényszerű, hogy utána nem kel, és féltem, hogy utána ugye háromóránként lesz a kelés, és nem 5kor, hanem 3kor kelünk mondjuk
Ez az egy kelése van éjjel, utána már nem lehet visszaaltatni az ágyában, meg mellettem fekve sem, sehogy sem, csak kendőben. Úgyhogy ilyenkor kendőbe rakom, és jövök blogolni
Nem vagyok hajlandó bájologni vele ilyenkor, akármilyen aranyosan is nézeget, igenis, ez még alvásidő, szokja meg, hogy ha nem fáj a pocak, akkor tessék aludni. Csak vége lesz ennek is egyszer, legalább hatig aludjon majd, ne szokja meg az 5 órás kelést, amit most előző kajához képest óramű pontossággal űz. Esetleg korábban kel, ha mondjuk 1kor ébredt enni.
Enni eszik rendesen, hízik is. Jó nehéz. Most olyan 6 rendes evés van kb, de van, hogy 10-15ször is van cicin egy nap, ha rosszabb neki. A sűrítés délelőtt, illetve estefelé szokott lenni, kivált, ha elfogy a tejem addigra. Egyre gyakrabban fordul elő, de szerencsére egy napnál még nem tartott tovább, ezt már reggel érezni szoktam, hogy ma nem lesz jó, és minden nyikkra üres cicit kap, hogy szívja csak, másnapra általában rendeződik a helyzet, és még éjszaka sem keltünk emiatt többet, bár nem tömi meg este annyira a pocakot, mint szokta. Talán tartalékokat gyűjt napközben.
Napirend nem nagyon változott, 5kor nyűg kezdődik, tart kb délig, kis alvásokkal megszakítva, utána egy nagy alvás, ami néha 4-4.5 óra is szokott lenni jó napokon, máskor több kisebb, közötte egy-egy óra ébrenlét. Fél hattól már igyekszünk fenntartani, már nem kell kelteni a fürdéshez fél7kor.
Mozgásban még annyi, hogy forog a tengelye körül, tolat, előre tekereg a kiságyban, vagyis ugyanakkor csinálta, amikor tudta kiemelni a fejét, vállát, meg megfordulni hasról hátra. Most már ezt sem. Lehet, hogy csak a hasával van elfoglalva szegény