Új privát üzeneted érkezett!

eda nálunk csak be kellett adni a papírt a kerületi támogatáshoz. Annyi feltétel volt, hogy minimum 1 éve itt kell lakni a szülőnek és a baba is ide legyen bejelentve!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Kikocska! Már sokszor próbáltam feltenni képet az avatarba, de túl nagyok... Sajnos nem tudom lekicsinyíteni, de úgyis jövőhéten jön a számítástechnikus, na, akkor azt is rakatok fel!
Lili!
Jó volt a fizetős szoba, bár nem túl nagy! :? Első babásként mindenképpen jobb lent a többi anyukával, és a csecsemős nővérkékkel, mert fent a kutya sem néz rád. (na jó, reggel, este a vizit, de az olyan, hogy bekukkantanak, hogy minden rendben? ok, és mennek tovább. :shock: De a nővérkék aranyosak voltak.
De együtt vagy a babával, nyugi van, nincs sírás, csak a tiétek...
Nekünk megérte.
Én a terhespathológián feküdtem előtte már egy napja, és a szülés után is oda kerültem vissza, mert nem volt hely még az 1ágyasban, és a szülészeten sem :?
A szülőszoba az nagyon modern volt, a párom több képet készített arról, mint a szülésről. De tudom, ismerem, nem nagyon szeret fényképezni. Ellentétben velem. Pepéről már ezalatt a 10 hét alatt készült vagy 200 kép :wink: Marci lassan 8 éves, gondolhatjátok hogy hány képen szerepel Ő. :D (bár még az elején normál fényképezőgéppel fotóztam, van is vagy 6-7 vastag album, de kb 2-3 éves korától csak digitálist használunk, azóta gyülekeznek sorban a gépemen. )
Na, megyek, haladok az itthoni dolgokkal is.

Kép

Kép
eda7
 
 


Köszi Bogi! Azzal nincs baj, mert már 8 éve a kerületben lakunk. Megpróbálom, kiváncsi vagyok, milyen helyen lakunk. Megírom majd! :shock:

Kép

Kép
eda7
 
 

 
 

Na, nálunk nincs. Telefonon kérdeztem, elég hülyének nézett a hölgy. :?

Kép

Kép
eda7
 
 


Tisa! Nagyon ügyes Léna!

Ha létezik az a bizonyos kerületi szülési támogatás, azt honnan lehet tudni?

Tici! Én is sokáig éreztem az utófájásokat!

Cat! Hát igen! Nem tagadhatják le egymást a fiúk!

Gizu! Nagyon is! Gumicumi helyett is cici van. Most még ok, de azt hiszem, ezt a luxust a tesói már nem követhetik. Elkényesztetett elsőszülött! Na jó, szenvedtünk eleget ebben a témában, s ez afféle kárpótlás.

Boróka igazi hajasbaba! Mirella is egy tündér!

Tasin! A férjednek a legjobbakat kívánom!

Sziszike, Gabka, Bogi! Cukik a fiúk!

Leo! Már ilyen korán jöhet a foga! Te jó ég, hasfájásból fogfájásba fogunk mi is átcsapni!

Kikocska! Ezek szerint még ti is szenvedtek a hasfájással. Azóta mi is "kipróbáltuk" a szélcsövet, maszírozok, s minden nap reménykedek, hogy ma este már jobb lesz, s nem jön a menetrend szerinti sírás. Igaz, szerintem nálunk most inkább a büfizéssel van nagyonbb baj. Hiába büfizttetek, sokszor sikertelen.

A legfontosabb! Tegnap óta, ha Danira mosolygok visszavigyorog, s ma már hangot is ad hozzá! Olyan aranyos... azt hiszem nem vagyok annyira elfogult anya :oops:

KépKép
annaszuszi
 
 


Eda: de legalább megpróbáltad! :? :? :? Én is állandóan fényképezem Andrist a fényképező az éjjeli szekrényemen van készenlétben ha hirtelen megkell valamit örökítenem.És azzal szoktam videózni is mert lusta vagyok elővenni a videokamerát és azzal babrálni a párom mondja is mi e fenének kellett vennem. :roll: :roll: :roll: De majd jó lesz később mikor beindulnak a dolgok. :D

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Kisvirág :shock: :shock: :shock: Az mondjuk durva,amit az orvosod mondott. Ha meg netalán teherbe esel,akkor csúnyán néznek,ha nem tartod meg (na ilyet nem írunk egy babás fórumon,de így :oops:). Nekem két ismerősöm is van,akinek egy éves múlt a gyereke és az egyiknek már megvan,a másiknak meg jön a második,mintha pont nagyobb lenne a fogamzóképességük. Úgyhogy nekem biztos az első dolgom lesz,h felíratok valamit,addig nincs is eksön,mert most bőven elég Maja.
Én nuvaringet szeretnék,ha azt lehet szoptatás alatt,mert azzal nem kerülnek bele a hormonok a véráramba és így sztem a tejbe sem nagyon.

Kocska él sem tudom képzelni,h lehet pici csecsemő kortól rászoktatni a bilire a gyereket. Maja is olyan sunyin pukizik,meg rotyizik,h ha nincs ott a kezem,vagy nem hallom észre sem veszem. De elolvasom,amit linkeltél hátha okosabb leszek :D

Barátnőm is XI. kerületi,Neki is adtak sok-sok pízt...sajna sztem nálunk ilyen nincs :(

Tegnap kész lettem a prezentációval. Már csak videót kéne belőle csinálni :)
Maja meg most nálunk is nyűgös,3 órát nyűglődött,meg sírt reggel. Már mindent csináltam vele,sajna én is feszült lettem a végére. Aztán tesómnál fél óra alatt elaludt...most én is úgy érzem,h engem nem annyira szeret,bár hüle gondolat,tudom. Lehet érezte rajtam,h feszült vagyok.
Na most én is elfelejtettem mit akartam még írni. Mostanában több nap kell,míg rájövök mit akarok mondani,vagy ötször elmondok,vagy kérdezek vmit. :?
Kedden végre megyek fodrászhoz,mert már katasztrófa ahogy kinézek. Ez lesz az első utunk tömegközlekedéssel huzamosabban,remélem minden ok lesz,bár tartok kicsit tőle.

Csanyáknak sok boldogságot!!!

Ja amit szerettem volna még,h nekünk is azt mondta a védőnő,h heti 150-et kéne híznia.
Tegnap először fordult elő,h nemhogy időre,de korábban érkezett kicsit a védőnő. Szeret késni a drága :)

dharma
 
 


Megpróbáltam, bár nem lett volna rossz, ha támogatás! :lol:
Gabka! Mi kölcsön kértünk egy kamerát, még terhesség alatt, de arról nem készült semmi. Sőt, sokáig Pepéről sem, csak a múlt héten vettem a kezembe először. (egyedül apa tejfakasztó bulija lett megörökítve! :wink: )

az én hugom is tavaly mályusban szülte az első fiát, és kb 5 hónaposan teherbe esett. (mármint a fia volt annyi), úgyhogy most júliusban szüli majd a 2.fiát. :shock:

Kép

Kép
eda7
 
 


Dobok egy két képet!Hát igen a bébi csónak is egy picit nagy de jó lesz majd nyáron az udvaron fürdeni! :D :D
Kép Kép

Kép

Kép
gabka7926
 
 


Jaj, de gyönyörűséges babafotókat tettetek fel :)

Uh, de jó, némelyik kerületben milyen jó kis támogatások vannak :shock:

Nekem az orvos ezt a Cerazette nevű tablettát írta fel, de annyi rémséget hallottam és olvastam róla, hogy azt hiszem inkább kihagyom.

Utólag is boldog hófordulót minden tegnap ünneplő Babónak, a a Csanádoknak pedig sok boldog névnapot :)

Kép

Kép
sildi83
 
 


Gabka! Andris nagyon cuki!!! Nem is olyan nagy a csónak! Hamar ki is fogja nőni!!! Most nézem, hogy magadnak is csináltál ilyen csíkot? :D Jópofa!!! :D

Kép

Kép
eda7
 
 


Ja, és egy kép a kis sapis Jankáról :)
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Mostanában így vidámkodunk:
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

És így tüsszentjük anyát képen :)
Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Tudom, már lassan talán uncsi is, de tényleg nagyon szépek a babák! :) Rakjatok fel minél több képet, olyan jó gyönyörködni bennük!

A Csanádoknak nagyon boldog első névnapot!

Tasin! A párodnak minél előbbi gyógyulást!

Én nem is hallottam erről a születési támogatásról eddig, de most utánanéztem és sajnos Budaörsön jövedelem- és vagyoni helyzethez kötik, így mi nem vagyunk jogosultak, pedig nem élünk nagylábon. :(

Zorka is sokat nevetgél, az ágya feletti forgón lévő játékokra is teli szájjal vigyorok. :lol:

Szeretnék egy kis segítséget kérni pelenka ügyben. Nekünk eddig a Pampers new baby 1-es nagyon bevált, de mivel kicsit szűknek éreztem a csajszi combjai körül, így vettünk ugyanebből 2-est. Ebből viszont minden minden kifolyik, akárhogy adom rá, akármit csinálok. Már 3x átöltöztettem szegényt. :( Felhívtam a pampers információs vonalát, de ott sem tudtak érdemben segíteni, azt mondták, hogy lehet, még nagy neki ez a pelus. Pedig Zorka már 4,5 kiló lassan, a 2-es pelus pedig 3-6 kiló közötti babákra jó. Nektek melyik pelenka vált be? Volt ilyen gondotok a pampers-el? Már aki ezt használja. Váltsak pelust, vagy használjuk még az 1-est egy darabig?

Kép

Kép
kisszilva
 
 


Kisszilvia!
Nálunk ugyanez volt a helyzet pelenka-ügyben.Mi most a Libero 2-es pelusát használjuk és bevált.Bár nem mondom,ebből is van,hogy kifolyika combjánál,na de akkor jól tele is rakja a picilány a pelust.A Pampersnél viszont a hátunk közepéig kakisak voltunk néha :(

Kép
demetnik
 
 


Kisszilva!

Mi Marcinak is Pamperst használunk. És semmi gondunk vele. Ő most 5 kg.
Igaz, Marci ha magától kakil, akkor ritkán van óriási mennyiség.

Gondolom arra odafigyelsz Te is, hogy a gumis rész rendesen meg legyen igazítva a lába körül.

Szerintem az egyes méret már kicsi Zorkának.
Ha nagyon nem jön be a következő méret, akkor talán másik márka a nektek megfelelő.
Vendég
 


MI is a 2-es Liberot használjuk, néha kifolyik a combjánál, de ugyan úgy, mint Demetniknél, csak akkor, ha nagyon tele van. Én a Pampers kis méretű pelenkáiról csak rosszat hallottam (állítólag nem gumírozott a dereka, így minden kifolyik hátul belőle). Nekünk lassan kicsi a 2-es, így legközelebb 3-asat veszek a Liberobol, bár vettünk egy lila teszkós csomagot is, még nem próbáltuk, kíváncsi leszek, mert a barátnőm panaszkodott, hogy kijön belőle a zselé :roll: :roll:

Kép

Kép
sildi83
 
 


Mi a Pampers 2-est használtuk (5400 gr körül van), és most néhány napja váltottunk 3-ra, mert a 2-est a combinál szűknek találtam. (úgy, ahogy te, csak 1 mérettel nagyobbnál). Jól meghúzom, akkor nem folyik ki semmi, próáld erősre húzni. (pedig most 5-kor rendesen telerakta, és szerencsére semmi gond nem volt csak éppen kb 6 törlőkendőt használtam el :? )
Egyébként a környezetemben a barátnőim a Liberora esküdöznek!
Picinek azt használtam, de nekem abból folyt ki. :cry:
Próba cseresznye.
(ja, volt olyan pampers 2-esünk, aminek nem volt gumis a hasánál, az nekem sem volt szimpi!!!! De egy másik zacsi az már gumis volt, és gond sem volt vele)

Kép

Kép
eda7
 
 


Janka nagyon kis helyes!!! cuki falat a sapkában! Olyan igazi csajos! :D

Kép

Kép
eda7
 
 


Sziasztok!

Eda, tegnap már írtam, h Zugló nem ad támogatást, ezek szerint nem olvastad. :roll:
Ha átküldöd a képet, amit avatarnak szeretnél, megcsinálom. A gmailen fent van az emil címem, azt hiszem.

Dharma, hogy álltok a babakocsizással?

Sziszke, sajnálom a bajokat :( , nagyon-nagyon drukkok, h minden rendben legyen a vizsgálatokon! Olyan ügyesen bent tartottad a pocakban, ez is megoldódik, hidd el!
Mikor lesz vmi eredmény?

Ha lesz erőm, én is kiválasztok 1-2 képet, és feldobom nektek!

Na, elaludtak a gyerkők, megyek ledőlök én is!

Zsu
svs
 
 


videót, ha nagyobb lesz :D:D:D hahaha! Még fényképet sem :D de lehet, az enyémek már túl nagyok. Pár hónapja tönkretették a gépet, mert elérhető magasságban volt, 70ezerért meg is javítanák :( szóval egyrészt semmit nem csinálnak annyi ideig, hogy mire a gépért menj, (amit jjóóómagasra, jómesszire kell eltenni, nehogy baja essen) még mindig csinálják, másrészt kameraérzékenyek lesznek (anya, hadd nézzem meg, illetve neeee, nemakarom, hogy lefényképezz!!!)

A képek tényleg szenzációsak! annyira szépek a lányok, és jóképűek a pasik, hogy kész! a szívem csücskei még mindig a tesós képek, de ezzel nem mondtam újat :)

Aki tett ki linket fotóalbumról meg blogról az aláírásába, utólagos engedelmetekkel feltettem a blogra is, mivel dharma segített, hogy hogy lehet :) ha inkább ne népszerűsítsem őket, csak mondjátok, és leveszem!

És idemásolom a kéthónapos összefoglalónkat is :)
Misi kettő hónapos. Sokminden nem történt vele, most legalábbis úgy gondolom, de persze ez így ebben a formában nem igaz. Sokat változott nagyon, kinyílt a világra, okosodott, nyűgösödött :)

Kép

Megkapta az első szurijait is szegény, eléggé óbégatott, ami érthető.

5880gr

57,5 cm


Ha már egy hónaposan is így volt, nézzük, mit mond a babaszoba, mit kellene tudnia:

hangokat formáz, gügyög - ez már a múlt hónap eredménye, geeee-vel és nnnyyaaaa - val (ez már majdnem anya :D:D:D) bővült a szókincse, bár a kedvenc továbbra is a sima sírás :( Sőt, igaziból azt hiszem, sírósabb lett, mint volt a múlt hónapban. Talán a hasa miatt, talán unatkozik, inkább ez utóbbi.
szemével követi a tárgyakat - hát, csak akkor, ha érdekli. És nagyon kevés dolog érdekli. A kedvence, ha a felhúzott térdemre fektetem a kanapén ülve, nézi a Réka bohócos képét , a fürdő ajtót és a villanykapcsolót. Hatalmas, csodálkozó, érdeklődő, gondolkozó, derűs szemekkel. Lassan végig ér egyébként a térdemen, és egyre többször próbál leborulni, ahogy kalimpál, rugdalózik.
rövid ideig tartani tudja a fejét - ez is megvolt már múlt hónapban, ez elég hamar ment.
rugdalódzik - hát ezt ezerrel. Jár keze lába, teker, integet, közben szuszog mint egy sündisznó, meg magyaráz. Annyira igyekszik, mintha úszna, vagy el akarna repülni :)
mosolyog - hát, igen, végre. Nem nagyon sok, és nem minden körülmények között mosolyog vissza, de azért szépen lassan egyre többet. Még messze vagyunk attól, hogy alvásból felébredvén egy mosollyal ajándékozza meg az anyját, de a fent említett felhúzott combokon való fekvésben gyakran eltalál engem is egy-egy vigyor, talán nem csak akkor, ha rosszul céloz, és eltéveszti a villanykapcsolót.
fejét 45 fokos szögben tartja - ez némi kívánnivalót hagy még maga után, a szögek száma nem az igazi, de reméljük Lilla, a gyógytornász segíteni fog rajta hamarosan.
fejével a hang irányába fordul - ez is olyan, hogy holmi csörgők már nem feltétlen kötik le. Szereti a zenélő forgót, ha ismeretlen csörgészörgés van, arra is kinyitja a kis csipáit... De valahogy nyitottabb a dolgokra. Múltkor újságot olvastam vele, feküdtünk az ágyon, és óbégatott (mikor ugye szédültem) fogtam egy reklámújságot, és zörgettem, és néztük a színes képeket. Én az árakat is :)
mozgásai finomabbak - igen. Törögeti a kezét, néha mintha már próbálná irányítani is, hogy merre menjen a kalimpászás, de erre még nincs bizonyítékom, és neki is elég kevés a sikerélménye. A cumit viszont, ha nincs messze, már be tudja kapni úgy, hogy addig rakosgatja a fejét, míg a szája oda nem ér. Hacsak el nem fogy előbb a türelme, és kiborul.
"a"-"o" hangot hallat, torokhangot ad - ez azt hiszem még nincsen... torokhang van, ha a hörgést annak lehet nevezni, ami főleg a mosolygásokat kíséri, néha önállóan is van. Az a-o még hiányzik. Ja, mondja, hogy nnya, úgyhogy a is van. O nincs :)
fejét stabilan tartja - ez így van, ha nem is hosszú időn keresztül, előbb-utóbb leengedi magát, de szépen tekergeti a fején a kis nyakát, ha a hóna alatt tartom. Nem kell megtámasztani a fejét, ha a vállamra pakolva cipelem, ha kapaszkodni tudna, már karonülő lehetne :) Jó, bólogatni bólogat még, néha jól be is inog, ahogy próbálja utolérni a kis fejét , nagyon aranyos! ÉÉés, ha felemelem magasra, már repül, homorít, tartja fejét, kezét lábát, nem lóg. Persze ezt még kevés ideig, 5-10 mp-ig, de szerintem nagyon ügyes :)
súlyát állva megtartja - igen, ez az én döbbenetem, de aztán megnyugodtam, hogy itt van az elvárások, lehetséges tudományok között, még ha a néhány babára vonatkozik is csak. Sőt! nem is csupán megtartja, hanem 1. talpon!!! tartja meg - úgy tudom, a babák szokása, hogy ilyenkor, sőt, még jóval később is a spiccükre állnak - 2. kinyomja a saját, nem kis súlyát!!!
fejét és vállát meg tudja emelni - Nos, ez az, amit csinált pár napig, meg is fordult ebből, ami véleményem szerint tudatos volt, majd abbahagyta, és egyátalán nem csinálja, esetleg néha a mellkasomon. Remélem a gyógytorna segít majd ezen, meggyőződésem, hogy sok a két hét kihagyás... Persze lehet, hogy a földön hasaló repülőzésre gondol itt a babaszoba, akkor ez nincs. Ez a könyökölős fej és váll kiemelés :)

MI van még?

Továbbra is szenvedünk a kakival, de már csak egy hónap, és talán túl vagyunk rajta...

Továbbra is szenvedek a hajnali kelésektől, pedig sokkal jobb az éjszakai helyzet, mint egy hónapja volt. Vagyis többnyire. Gondolom a fáradtság kumulálódik, és ezért is élem meg rosszul. Továbbra is 8 körül alszik el, többnyire magától, szóval nem alva teszem az ágyába, cumi segítségével. Mostanra már fél2-2 előtt ritkán kel, de többször előfordult a fél3 is. Ha kel is előtte, a cumi egyszeri visszadása általában segít, kétszer volt az elmúlt hónapban, hogy hosszasan dugdostam vissza a cumit, cserébe jó későn ébredt enni, de nem biztos, hogy ez megéri. Utólag mindig úgy gondoltam, hogy inkább etettem volna meg, de nem törvényszerű, hogy utána nem kel, és féltem, hogy utána ugye háromóránként lesz a kelés, és nem 5kor, hanem 3kor kelünk mondjuk :) Ez az egy kelése van éjjel, utána már nem lehet visszaaltatni az ágyában, meg mellettem fekve sem, sehogy sem, csak kendőben. Úgyhogy ilyenkor kendőbe rakom, és jövök blogolni :) Nem vagyok hajlandó bájologni vele ilyenkor, akármilyen aranyosan is nézeget, igenis, ez még alvásidő, szokja meg, hogy ha nem fáj a pocak, akkor tessék aludni. Csak vége lesz ennek is egyszer, legalább hatig aludjon majd, ne szokja meg az 5 órás kelést, amit most előző kajához képest óramű pontossággal űz. Esetleg korábban kel, ha mondjuk 1kor ébredt enni.

Enni eszik rendesen, hízik is. Jó nehéz. Most olyan 6 rendes evés van kb, de van, hogy 10-15ször is van cicin egy nap, ha rosszabb neki. A sűrítés délelőtt, illetve estefelé szokott lenni, kivált, ha elfogy a tejem addigra. Egyre gyakrabban fordul elő, de szerencsére egy napnál még nem tartott tovább, ezt már reggel érezni szoktam, hogy ma nem lesz jó, és minden nyikkra üres cicit kap, hogy szívja csak, másnapra általában rendeződik a helyzet, és még éjszaka sem keltünk emiatt többet, bár nem tömi meg este annyira a pocakot, mint szokta. Talán tartalékokat gyűjt napközben.

Napirend nem nagyon változott, 5kor nyűg kezdődik, tart kb délig, kis alvásokkal megszakítva, utána egy nagy alvás, ami néha 4-4.5 óra is szokott lenni jó napokon, máskor több kisebb, közötte egy-egy óra ébrenlét. Fél hattól már igyekszünk fenntartani, már nem kell kelteni a fürdéshez fél7kor.

Mozgásban még annyi, hogy forog a tengelye körül, tolat, előre tekereg a kiságyban, vagyis ugyanakkor csinálta, amikor tudta kiemelni a fejét, vállát, meg megfordulni hasról hátra. Most már ezt sem. Lehet, hogy csak a hasával van elfoglalva szegény :(

kikocska
 
 


Annaszuszi, igen, szenvedünk... De már számolom vissza a napokat, meg a heteket. Mióta tegnap kakilt egyedül, rosszabb egyébként, nem tudom, nem értem. Most is fel, felnyüszít itt mellettem a hordozóban, nem is tudnék lefeküdni tőle, pedig mindhárom alszik...

Mi már hármas pamperst használunk egy hónapos kora óta... Éjszaka többször átpisilte a kettest. Nappalra még elég lenne, de hát csaknem hat kiló a szentem :D Egyébként Réka ebből az egyből nem kakilt ki, szóval nem a gumírozástól függ, hanem a kakitól, meg a gyerek alkatától. Misi ugye nem kakil, így nem tudom, neki ez a legmegfelelőbb-e, azért pampers, mert beváltottam a bababónuszt :) Most majd teszteljük a Liberót és a babylove-ot is, mert arra is van kupon :)

Gabka, pont ilyen csónakunk van, csak egy kicsit lányosabb, még Rékáé volt :) ha már a tornázónk is egyforma :D:D:D És mindketten (réka és nándi) nagyon szerettek benne pancsizni, meg a nagy medencébe is bevittük úgy, hogy ebbe tettük bele, így kicsit lehetett velünk is :) És látom, szépen jön rendbe Andris pofija is. A krémtől, vagy nem kented végül azzal? vagy mi lett? akartam is már kérdezni...
És ti akkor milyen torna?

Sziszike, nem győzöm mondani a Dévényes tornát. Nyugodtan jelentkezzetek be már most, 8-10 hetesen a legideálisabb elmenni, olyankor már látszik, hogy van-e valami, vagy nincs. (mi kicsit korán voltunk, mert felszabadult egy hely, és behívtak) És ha valami van, azt ő is látja! A neurológus is csak tornára fog küldeni, ha nem dévényeshez, az úgysem olyan hatékony, ha meg dévényeshez, akkor legalább már előre lesztek egy kicsit. A neurológiai problémákat nagyon jól tudják kezelni!!! na, lelövöm magam.
A vizsgálatok eredménye meg remélem jó lesz, és csak túl van dimenzionálva az egész :( szegény te! Biztos nagyon jó gyereked lesz ez a fiú, mert ez alatt a fél év alatt már egy 10 évre elég aggódnivalót kaptál...

dharma, mindig hiányolom, hogy már megint nem blogoltál. Pedig kíváncsi vagyok a tejválság eredményére is, meg hogy egyátalán hogy vagytok!!! meg hogy hízik a leányka, írod a 150-et, akkor ez megvan, vagy nincs? és nagyon köszi a segítséget, már ki is pakoltam egy csomómindent. :)

Írtátok többen , hogy jól írok, amit köszönök, megtanultam, hogy nem utasítunk vissza bókot, mert azzal a másik ízlését becsülöm alá, így nem állok neki szerénykedni. viszont! Ajánlok a figyelmetekbe - már aki szeret blogokat olvasni - egy szerintem nálam sokkal jobban író szülőpárt, ikreik vannak, most már lassan két évesek lesznek, és én nagyon szeretem a stílusukat. Kb fél éve követem a napjaikat. Egészen meglepő képeik, hasonlataik vannak. Elsőgyerekeseknek esetleg néha erős lehet a stílus, ez nem babablog, hanem szülőblog inkább :) Idézek egy kicsit a beszédfejlődésről, hogy hogy is látja az apuka.
[quote]A írta: kapcsolatunk eleinte egy képzett szónok és egy (két) fűtőtest viszonyára emlékeztetett. A szónok válogatott cirádákkal udvarolja körbe partnerét, amely néhány gurgulától eltekintve néma közönnyel ontja a meleget tovább. Később a kapcsolat átlépett a gazdi és rigója viszonylatba, ahol nagy figyelem esetén a tulaj akár tízféle különböző füttyögő csipolást is meg tud különböztetni. A következő mérföldkő az ember-kutya kommunikáció, aztán jöhet a tervező csevelye tolmácsrobotjával, amely színtelen géphangját a programhibák miatt olykor rádiózajtól reccsenő sípolásokkal színezve ugyan, de kimondja a szótári alakokat, a tervező pedig érti, ha igazán odafigyel és légy sem zümmög a környező köbkilométerben. Edzett nagyszülők ezen a ponton kezdenek fel-felkiáltani, hogy jéééé, tényleg azt mondta a kis szaros, hogy libikóka! Ilyenkor mi segítünk felismerni a helyes kifejezést (esetünkben a “cica” főnevet), de innen már csak percekként tovalibbenő hónapok vannak hátra a többnyire helyesen tippelő rokonságig.

ahol pedig lehet olvasni: http://www.pohly.hu/blog/

zsu, azzal büntet a nagy, amin látja, hogy hat. ahogy mi is csináljuk. én is megkapom néha,hogy rossz anya vagyok... máskor meg a simit, odabújást, hogy jó anya vagy :D emma már nagylány, tud ilyeneket :)az is lehet, nem téged büntet, anyud jutalmazza. amit lássunk be,megérdemel :)

az infacol nem szívódik fel, amiatt nem kell aggódni. És ha nem használ, a következő az espumisan, aztán a gripe water, aztán a dokinénivel konzultáció után a többi. Gw-t lehet adni úgy is, hogy amikor nincs GW, de van evés, mehet az infacol. mert valaki kérdzett a hasfájásról, de már elfelejtettem mit, és ki, és mikor, és nem olvasok vissza mégegy oldalt...

kikocska
 
 


Kikocska!
Ügyes nagyon Misi!
Tudom nagyon le vagyok maradva, de miért jártok tornázni Misivel?

Pelenka: a Pampers nekünk sem jött be, 3-szor annyi mosnivaló lett miatta, a Libero viszont tényleg jónak bizonyult.
Mi most mosható pelenkán gondolkozunk. Barátnőmék használják, s szeretik. Múlt héten rendeltünk mi is pár különfélét, s ma elkezdtük kipróbálni.

KépKép
annaszuszi
 
 


Köszönöm, hogy megosztottátok velem a tapasztalataitokat pelenka ügyben. Nem a comb résznél folyik ki, mert ott mindig megigazítom a fodrokat, hanem a hátánál. :( Szegény gyerek van, hogy a lapockájáig kakis. Lehet, hogy kipróbáljuk a Liberót. Egyenlőre a férjem SOS-ben vett egy csomag pampers 1-est, mert ugye az bevált. Csak én hülye fejjel azt gondoltam, hogy ha az 1-es jó volt, akkor a 2-es is az lesz.
Eda! Az a csomagoláson látható, hogy gumis, vagy nem gumis a hasánál? Mert ami most van nekünk, az nem gumis. Lehet, hogy az a baj.

Kép

Kép
kisszilva
 
 


Kikocska! Annyira jó, hogy van még ilyenekre is időd, mint a blog!!!!
Nem vagy semmi anyuka! A gyerekek 10-20 (és még több) év múltán annyira hálásak lesznek neked ezért! Főleg, ha még el is olvassák!!!
Sajnos nekem a munka mellett nincs időm írogatni, így is elég fárasztó. (könyvelés, most éppen a zárás megy-ment ezerrel)
Jó, hogy ide bemásoltad a 2 hónapos összegzést! Én is hasonlókat figyelek meg Pepén. Annyi, hogy ő nagyon sokat mosolyog, követ minket a szemével.
Ma pl a szoba közepén volt a szőnyegen, és apa körbe ment (persze vigyázva, hogy fölfelé ne kelljen néznie), és végig követte a szemével!)
Már visszagőgicsél nekem, annyira imádni való!!! Igaz, ő már 10 hetes volt.


Pepe ma egy angyal!!! 10-kor visszaaludt, fél 1-kor ébredt enni, a rögtön vissza is aludt, és még most is csucsukál! Így jól haladtam a munkámmal, és még hozzátok is be tudtam nézni!
(bár lassan mennünk kell Marciért a suliba, ma apa nem tudja elhozni, és még szopiznia is kell. Remélem nem nekem kell ébresztenem, hanem addig felébred magától)


Zsu! Igazad van, mivel másfél hete nem voltam a fórumon, a képeket megnéztem, átlapoztam csak, remélem 1-2 hét, és rendszeresen tudok jönni, addigra már kevesebb lesz a munkám.
Ezért nem láttam, hogy XIV. nem fizet...
A képet megpróbálom akkor neked átküldeni!!! Örülnék, ha le tudnád nekem kicsinyíteni!!!! :D

Kép

Kép
eda7
 
 


Én hülye... nem tudom a g-mailt, elfelejtettem.......
az eszem már nem a régi. A jelszó még megy gondolom, és pedig a felhasználó név is valami olyasmi amire emlékszem, de nem tudok belépni... valaki elküldi ismét?
köszönöm

Kép

Kép
eda7
 
 


Mi az 1-es Liberot használjuk és eddig panasz nem volt rá. Most már igazából kezdi is kinőni,de van még a lila Tescosból (3-5 kg-ig ez asszem a 2-es) és Majának meg annál pont nagy a lábrésznél,de úgyis hurkásodik és akkor jó lesz.

Zsu köszi a kérdést :) Sajna ugye tegnap,meg ma nincs olyan jó idő,úgyhogy a helyzet változatlan. Várjuk a jó időt és akkor folytatjuk a szoktatást.

Maja amit ezalatt a röpke (majdnem) 4 hetes léte alatt meg tud már csinálni az a puki,meg a böfi,de azt nagyon,meg a kalimpálás kézzel,lábbal,így most már ha cicin van akkor is folyamatosan vergődik :? A fejét már születés óta jobbról balra tudja tenni,meg valamelyik nap már a kisrácsig kúszott a felsőtestével.
Ellenben sajnos se gege,se gugu,se heőőő,se semmi,csak a sírás. Pedig kedden lesz egy hónapos és már nagyon várom.

dharma
 
 


Sajnos nem tudom, hogy a csomagoláson látszódik-e, mert abból mindig kipakoltam, és kidobtam. Csak feltünt, hogy nem ugyanolyan a minta és más. Akkor jöttem rá, hogy a rosszabbik, ami nem gumis, annak a mintája olyan, hogy két oldalt vannak az állatok, és nem középen egy nagy.
Illetve a jónak a tépőzáránál ha meghúzod, akkor mintha rugózna. Így jól meg lehet a pocaknál húzni, a baba hasát felveszi, és nem történnek gondok!!!
Az egyiket a jót a Metroban vettük (108db-os), a rosszat pedig az Auchanban talán sajnos az is 108 db-os volt, így napközben gyakrabban cseréltem, hogy minél hamarabb elhasználjuk. Most már 3-ast vettünk, és ez is szerencsére a jobbik fajta.
Azt írta itt nekem valaki, hogy lehet, hogy még régi volt raktáron, mert az újak már rugalmasak. :?
Neked milyen minta van rajta???

Kép

Kép
eda7
 
 


dharma! Nyugi, eljön annak is az ideje!!!! Aztán majd le sem tudod lőni, annyit fog beszélni! :shock:

Most már megyek megnézem, él-e még :lol:

Kép

Kép
eda7
 
 


Felébredt, holnap majd jövök!

Kép

Kép
eda7
 
 


Eda!
A mi pelenkánkon két oldalt vannak az állatok, szóval tényleg nem a gumis fajta. :( Lehet, hogy ez a gond.

Kép

Kép
kisszilva
 
 


Sziasztok!

Visszaolvastam, egy kicsit.

Köszönjük a köszöntést!!! :lol:

Nálunk nem ad a város egy fillért se a babák születésére. Csóró város. :(

Nagyon cukikák a babák! És mindenki már milyen nagy! És ahogy olvasom mindenki szépen fejlődik! Olyan ügyik ezek a babák! Na meg az anyukák is!!! ;)

Csípőszűrésre bejelentettem ma Csanit. Júni 18-án megyünk Kismarosra :lol:

Anyós: Vasárnap nálunk is itt volt anyós. Meghívtam ebédre. Én vagyok a jófej meny! :lol: Amúgy nem sok vizet zavar mert évente kb. 2-3-szor találkozunk. Ennyit meg ki lehet bírni. :lol:

Sebkezelés: ha nálunk Kende beüti magát akkor jön az anyja puszija. Rendszerint használ :lol: Ha nem akkor jön az, hogy bekenem neki valamivel. :lol:

Esztereknek utólag boldog névnapot!!!

Bogi: az én memóriámmal is baj van, de már megszoktam. Kende óta azt mondom ha elfelejtek valamit, hogy bocsi kismama agyam van :lol:
Nagyon édes Csanád a képeken!!! Boldog névnapot neki!!!
Nem enyém a sapis baba, hanem Sziszié.

Kikocska: jobban vagy már? Szédülés elmúlt?
Te hogy adod (mikor-mennyit) a papaverint? Én minden kaja előtt, de lehet sokszor adom és azért nem hatásos?

Gabka: nekünk is van egy ilyen feliratú bodynk. :lol:

Gizu: sajnálom, hogy nálatok is megy Botinál a hiszti. Nehéz kezelni. Én azt szoktam csinálni, hogy beküldöm őt a szobájába és addig nem jöhet ki amíg sírás-hüppögés van. Általában ez használ.

Liliana: szerintem se bulik sokat Sára. Az evőkanálnyi meg teáskanálnyi nem sok! Szerintem ez nem reflux. Kende is annó kb. ennyiket bukott, és nem volt reflux-os.

Sziszike: Kolit szerintem egyenlőre hagyd, hogy pelusba végezze a nagydolgot. Ha erőlteted a bilit csak megutálja. Vagy egyetek a wc-re szűkítőt, hátha jobban fog tetszeni neki, hogy oda jár ahová anya-apa is! Próbáld ki! Apával megbeszéltétek a dolgokat?
Sajnálom, hogy több gond is adódott Benivel! Drukkolok, hogy jók legyenek az eredmények!

Zsu: hogy áll a köldökcsonkotok? Leesett már?
Sajnos most mindenkinél a nagytesó egy kicsit háttérbe kerül, és ahogy kivettem a sorokból mind egytől-egyik jóval hisztisebb lett. Nekik is alkalmazkodni kell az új helyzethez. Idővel jobb lesz ez, csak most nagyon sok türelem kell a nagyhoz. Mondjuk neked egy picit szerencséd van, mert amíg Barnival vagy addig anyukád foglalkozik Emmával. Nálunk ilyenkor egyedül van és úgy érzem most van az, hogy nő, mint erdőbe a fa és nem én nevelem. A múltkor a játszótéren is egy idegen anyuka istápolta Kendét, mert Csani nyügi volt és nem tudtam otthagyni a babakocsiba.
Amikor Csani elmegy aludni nem győzök játszani-foglalkozni Kendével, hogy érezze ő is fontos. Meg azt szoktam mondani Kendének mikor Csani eszik, hogy ha megette foglalkozok veled is. Meg mikor Csani csak nyafizik, akkor nem veszem fel őt, hanem neki mondom, hogy most Kendének kell enni-inni adnom, most vele foglalkozok. Ezt ugyan a kicsi nem érti, de Kende érzi ilyenkor, hogy most ő van elöl és nem a kicsi.

Kocska, Liliana: részvét anyós miatt. Nem semmi egyik sem!

Cat, Dharma: fogunk védekezni apával, mert nem akarok máris kistesót. Nem vagyok felelőtlen tini. A doki meg nem azt mondta, hogy nem lehetek terhes, hanem hogy a szopi is védhet. Nekem is van ismerősöm, aki a szopi alatt lett terhes. Szóval mi vigyázni fogunk azért. Ja és egyébként én nem esek hamar teherbe sajnos. Mindkét gyerkőcöt nagyon-nagyon nehezen hoztuk össze (mindkettőt 1,5 év alatt, és minden kipróbáltunk, hogy jöjjenek már a babók) Ja és a doki tudja, ha mégis babás lennék akkor tutira megszülném, mert tudja hogy Kendére és Csanira is mennyit vártunk és mennyi áldozatot hoztam értük, hogy összejöjjön. És azóta is mondja a dokim, hogy még nem látott ilyen nőt, aki ennyire szeretett volna babát, és ennyire boldog kismamája se volt még, és most hogy voltunk nála, most is mondta, hogy mennyire sugárzok a boldogságtól. Pedig nem ma kezdte a szakmáját. :)

Dharma: nuvaring ez tabletta vagy mi ez?

Kisszilvi: mi is a 2-es pamperst használjuk és kb. 4,8 kg vagyunk. És nem folyt ki még semmi. Illetve egyszer a kaka, de az az adag bármilyen pelusból kifolyt volna, mert annyi volt. Egyébként nekem nem szimpi ez a 2-es méret, mert nem rugalmas a tépőzárja. A pampers 3-as viszont megint rugalmas tépőzárú. Úgyhogy pár hét és átállunk a 3-asra, mert az 4-9 kg-ig jó. :)
A csomagoláson látszik melyiknek gumis a tépőzárja azon van egy kukac!!!
Nekünk a libero 2-esből rendszerint folyt ki a pisi azért váltottunk át pampersre.

Eda: A pampers csomagoláson látszik melyiknek gumis a tépőzárja azon van egy kukac!!!
A 108 db-os az nem gumis. :( mi is azt kaptuk csak :(

Ildi: a pampersnek nem a dereka, hanem a tépőzárja gumis. Nekem jobban bejött, mint a gumisderekú liberó.

Tisa: gratulálok a forgáshoz!!!!!!! Ügyes! Mensi miatt :( De hát ez az élet rendje. :)

Tasin: szegény férjed. Jól összeszedte ezt a nyavalyát. :(

Gesztenye, Tasin: sikerült a tornát leszedni? Kell még valakinek a torna? Vagy törölhetem?

Kendő: ti milyen kötést használtok? Tudtok linket dobni róla? Kíváncsi vagyok ti melyiket használjátok?

Most lépek puszika: Viri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Lilliana – igen, én is Kaális vagyok, ide jártam Pestre
Fog – doki bácsi azt mondta, egyébként ő vette észre, hogy a fogcsírák kezdenek nőni és az feszíti az ínyét, azt érzi szegény, ebből fog majd csak pár hónap múlva lesz
Kisvirág – próbáld meg a Pharmatex készítményeket, nekem a márciusi fórumban ajánlották
Kisszilvi – nekem a Pampers 2-es bevált, próbáld meg azt, hogy végigsimítod kifelé az ujjaddal azt a vékony hártyát, ami benne van, Lea 4.6 kg, szóval tuti, h nektek nem nagy

Kép

Kép
leo50
 
 


Kisszilva!

A Pampers pelusnál a gumírozás a tépőzáras részen van, a Liberónál pedig hátul.
De valóban, a régi tipusú Pampersnek nincs gumírozása. Én azt hittem, hogy csak a 3 mérettől van gumis, de úgy látszik tévedtem. Nekünk ugyanis mindkét csomag 2-es gumi nélküli. Pedig egyiket DM-ben, másikat Auchanban vettük. De ha elfogy, akkor mi már váltunk 3-ra.

Kikocska!

Jó a két hónaps összegzés Misiről. :D
Jó lenne, ha nekem is lenne időm blogokat olvasni, de én inkábba délutáni alvást választom.

Ma előbb ébredtem, mint a fiúk, így megosztok veletek is egy mini statisztikát.
Az utcánkban van 33 ház, ebből 10-ben nincs gyerek, a többiben összesen 41 gyerek lakik.
A 41-ből 11 iskolás korú, 18 ovis korú, és 13 aki még ennél is kisebb.
A lényeg, 18 ovis korúból szeptembertől csak 7 fog a telki oviba járni, mert a többieket nem vették fel.
A fel nem vettek között van Beni is. :( :( :(

Csak azt nem tudom, hogy ki vállalja majd a felelősséget, ha a gyermekem nem szocializálódik megfelelőképpen, mert nem tud elég időt tölteni a vele egykorúak társaságában.
Ha lenne fölsleges 58 ezer forintom havonta, már az sem lenne igazi megoldás, mert a bölcsiben maradhatna még egy évet, de ott pedig fiatalabbak vannak...

Szóval nem egy jó nap ez a mai.
De hiszem, hogy ez is meg fog oldódni, és mi járunk majd jobban.
Mondjuk tényleg megépül az új magánovi, és helyet kapunk majd az önkármanyzat által bérelt csoportokban. :) :) :) Nekem októbertől tökéletes lenne.
Vendég
 


Csak gyorsan a Pharmatexről: Mi akkor használtuk, amikor úgy voltunk vele, hogy nem baj, ha jön a baba. Mert amúgy nincs nagy bizodalmam benne, a védőnő sem ajánlotta. Pl. már egy kicsike szappan is közömbösítheti..stb. Sok olyan fórumot olvastam, hogy e mellett lettek terhesek. Persze nem tudom ők mennyire tartották be a használati utasításban írt szabályokat. Tény, hogy én sem lettem babás mellett, de mindig számoltam és a veszélyes napokon nem mertük. Szóval azt hiszem, hogy egyelőre nem merném magam a Pharmatexre bízni.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Viri: én a liliputi.hu-ról rendeltem, és azok küldtek mellé egy kötéseket tartalmazó lapot, mindenféle kötésekkel, kisebb és nagyobb korba. Én sima alapkötést csinálok. Nekem eda adott linket, ott vannak kötések, közte az amit én is használok.
itt vannak képek:

http://www.babakozelben.hu/hasznalat/kendo_felveves.htm

én a végén a keresztben menő részt felhúzom a popsira.
itt vannak képek Rólunk :

http://bogyokank.bloglog.hu/2009/05/21/hordozosdi/

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


misi 39,5 láza van. szuper!!!!!!!!!!

kikocska
 
 


Kikocska!

Mitől lett lázas Misi? elkapott valamit? Más tünet?
Sikerült valamivel levinni?
Remélem ez nem a 3 napos láz!
Vendég
 


Pelusteszt!!! Az én véleményem is hasonló! Kendénél mi is a rossmannost használtuk. Most pampersezünk.

http://velvet.hu/poronty/2008/01/18/pelenkateszt/


Kikocska: hogy vagytok? Lement a láza Misinek?

Bogyó: én kölcsön kendőt kaptam, így nincs leírás hozzá. Köszi a linket. Én is így kötöttem fel őt. :) El is aludt benne séta közbe. :)

Leo: köszi a tippet. Megnézem ezt a terméket. :)

Cat: sajnálom, hogy nem jutott nektek hely az oviba. Kendét felették, de itt nálunk mindenkit felvesznek valahová.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kisvirág_30 2009.05.28 21:20-kor.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Misinek jobbulást Neked kitartást!

lányok! lenne egy kérdésem: Balázs 1 hónapos, elég nyűgi mostanság az időjárás miatt, ha ébren van akkor is 10-20 perc után sírni kezd. Aludni azt jól alszik, enni is. Szombaton párom haza megy Kaposvárra. Kérdés, mi menjünk-e.

Nagyobb gond, h a húgáék költöznek, Nekik segít. Nekünk lenne helyünk, kiságy, cuccok mert van ott kisbaba, csak h egy ilyen pici nyűgös gyerekkel neki induljak-e. utazással nem lenne baj, kocsiban mindig alszik, csak azért nekem az otthonunk a biztos pont. szóval????

előre is köszönöm a véleményeket, érveket.

Kép

blogunk: http://bogyokank.bloglog.hu/
fotós blog:http://bogyokank.blogspot.com/
bogyó_beo
 
 


Bogyó: én nem mennék. Egyrészt mert ha ennyire nyűgös szegény akkor csak idegesíteni fogod magad. Azon leszel, hogy ott lent ne legyen nyügi és mivel te ideges leszel azt a baba megérzi és így ő még idegesebb sírosabb lesz és hogy ne sírjon egész nap az öledbe lesz. Te amúgy se tudsz a rokonoknak segíteni, csak úgy mondd "útba leszel" nekik a pakolásba. Majd lementek hozzájuk mikor már az új házba/lakásba lesznek és akkor nyugisabb lesz a körülmény is.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Hát, misi az oltástól lázasodott be, most kapta meg az elsőket. Két szúrás volt. Most is itt ülök, mert nem alszik. felborult az este, és nézegetni akar alvás helyett, dühömben bekötöttem a kendőbe, most várom, hogy mélyen aludjon, és megpróbálom letenni majd... Az volt a vicc, hogy nem volt itthon kúp, csak recept, mert nem váltottam ki délelőtt, olyan nyűgi volt miis, hogy csak a boltot intéztem el. a nagyok nem szoktak belázasodni, meg van homeós bogyónk is a szövődmények ellen, amit persze elfelejtettem időben beadni...hűtőfürdő volt meg viburcol, az segített kicsit, aztán jött gergő és kiváltotta a receptet, 9re lement hőemelkedésre, most láztalan, de tartok tőle, hogy még fel fog menni.

Beo, a férjem is kaposvári :) Én sem mennék a helyedben. Még csak látogatóba sem, nemhogy költözni. még jobban fel fogja borítani, és esetleg aludni sem fog tudni. Még a gyermekágy sem telt le, nem jó a változás egy ilyen picikének, még a veletek való életet sem szokta meg teljesen. És ide írom, nem a blogodra, de van a nagyon hasfájás, amikor görcsöl, meg feszül, és van a nemannyirafáj, amitől csak sír, és rossz neki, mert nem érti, és amitől minden idegesíti. Legalábbis az én gyerekeimnél ez a tapasztalat. Hiszen a hasfájás gyógyszertől akkor csak ezek a feszülős, sikítós sírások múlnának el, de a nyűglődések is elmúlnak... De persze te vagy az anyja, az ösztönök általában nem tévednek, biztos hasfájás-mániás vagyok :)

cat, én is választanám az alvást, ha lehetne :( csak még ilyen fáradtan is jó rossz alvó vagyok, ha tudom, hogy fel fognak kelteni, csak egy fél órám van, vagy egy, nem is tudok elaludni. Meg hülye is vagyok, ahogy ébredek, és rosszabb, mint alvás nélkül. De ha egyszer vége lesz a hajnali keléseknek, nem tudom, hogy fogok ilyen jól dokumentálni mindent :)
ovit meg sajnálom, mi is így jártunk tavaly... Remélem találtok valami megoldást! főleg, hogy most ugye elvileg nyitnak csomó új ovit, úgy hallottam beindultak nagyon. a bölcsi tényleg nem ilyen nagyoknak való. Rékának is több szempontból még rosszat is tett, más szempontból persze jó volt...

Viri, a dokinéni azt mondta, hogy 5-6nál többet ne adjam, és akkor adjam, amikor hasfájósabb, mikor nem, akkor ne. És ez a cucc nem úgy hat, mint a gw meg az infacol meg az espumisan, hanem görcsoldó, szóval ha ez nem az igazi, és esetleg azokat még nem próbáltad, lehet, érdemes tesztelni... De most nagyon frontok vannak, szóval most nem mérvadó a dolog.

na, talán elnyugodott, megpróbálom lefektetni, meg magamat is. Hátha. Ha nem, jövök vissza betűt vetni. Biztos nem fogok éjjel házimunkát csinálni. Máskor sem szívesen, de ilyenkor meg pláne nem... Sziszike, nem is értem, a hajnali keléssel te hogy tudsz dolgodat végezni. Ha én nekilátok 5kor ilyeneknek, délre mosogatórongy vagyok. Inkább olyant, ami pihentet,kikapcsol, ha már aludni nem lehet...

kikocska
 
 


Kikocska, a pohly-blog fantasztikus!
Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem felétek. Idézték a blogból:
"A tisztánlátás és azok kedvéért, akik még csak most következnek a szopóágon, felmutatok pár tényt a szoptatással kapcsolatban. A gyermek természetes táplálásáról, a bensőséges anya-gyerek kapcsolatról, az egy évnél is tovább tartó szoptatás áldásos hatásairól sokat hallani. Az újdonsült anyukák úgy indulnak neki a babázásnak, hogy tápszerről szó sem lehet, éljenek a tejtől fröcsögő cickók!

Nekünk ez nem jött össze, Ane éppen most apasztja a tejet. Az elmúlt két hétben, amikor efelett keseregve körbekérdezgettünk, nézelődtünk, érdeklődtünk, meglepő felfedezést tettünk. Tízből kilenc ismerősünk gyűlölt szoptatni és a világ szenvedését vette magára minden mellérintés során. “Maga a pokol volt”, “olyankor sírtam”, “szétrágta a bimbómat, iszonyú volt”, “alig tudtam elviselni”, “mindig fájt”, “gondold el, mintha egy gép negyven percig húzgálná a mellbimbódat - 2 centi előre, 2 centi vissza”. És így tovább.

Nem állítom, hogy ez az alaphelyzet, de úgy tűnik, erről egy kicsit szégyenlősen értekezik a világsajtó. Az anyák nyilván igyekszenek elfelejteni a fájdalmas hónapokat, az apáknak nem fájt, a szoptatási tanácsadók pedig hajthatatlanok, mint minden elhivatott szakember. Szóval szögezzük le: ha valakinek nem mennyei élmény a szoptatás, ne érezze magát rossz anyának, ne kapja el a lelkiismeret-furdalás - a legtöbben így vannak vele! Jó ezt tudni, mielőtt belevágsz."

Ti hogy élitek meg a szoptatást? Mert én eddig nem mertem nagyon megnyikkanni, hogy ez -annak ellenére, hogy bensőséges viszony a babával, és öröm ránézni az elbutult kis fejére - egyáltalán nem kellemes fizikailag. Mikor ráharap, a én szemem is kimered, nem csak az övé. Alapjáraton pedig fájnak a melleim, még az is rossz, ha hozzáér valami. Lehet, hogy szentségtelen dolog ezt leírni, de tényleg nem kellemes sokszor, és a folyton szivárgó melleim is halál idegesítőek (annak ellenére folyton folydogál, hogy továbbra sincs elég tejem). A mellszívó használata meg szintén tud fájni. Vagy csak nekem jött össze nagyon?

icamica
 
 


Kikocska: Juj, hogy van Misi? Remélem már nem lázas! Meg tudnád adni azoknak a homeos bogyóknak a nevét, amiket az oltás kapcsán kell adni?

Icamica: Nekem is nagyon érzékeny a mellbimbóm és sokszor csillagokat látok szoptatás közben is, bár már lényegesen jobb, mint az elején volt, akkor még véraláfutás is volt rajta. És szégyen, nem szégyen, de amikor éjszaka félálomban erőt gyűjtök, hogy egyáltalán ki tudjam emelni a kiságyból, sokszor azt kívánom, hogy bárcsak legalább egyszer etetné meg valaki más üvegből.

Már többször szült anyukák: van rá esély, hogy az eddigi falkaparós mensis görcsök enyhülnek szülés után? Nagyon jó lenne...

Rémes esténk volt tegnap. Nem tudom mi ütött szegény Jankába, de annyira sírt, hogy én így még nem is láttam :shock: Szinte levegőt alig kapott és még a fürdést is végigordította, pedig szereti a vizet. Nem tudom milye fájhatott, de nem sok hiányzott, hogy vele sírjak én is. Most is nagyon nyűgös sajnos. Én meg nagyon álmos vagyok, de ez nem újdonság :D

Kép

Kép
sildi83
 
 


Ica!

Szoptatást mindenki másként éli meg.
Benivel való emlékeimet nem idézem, mert csak a nagyon szörnyű mellgyulladás maradt meg rossz élményként, a többi rózsaszín köd. És most már nem tudom eldönteni, hogy akkor is így volt, vagy csak az idő szépítette meg.

MArcinál az első pár nap iszonyatos fájdalmakkal telt. A méhösszehúzódás rosszabb volt, mint a szülési fájdalom.
A mellbimbóm fájt és kisebesedett annak ellenére, hogy az első naptól kezdve bimbóvédőt használunk. Ez kicsit macerás, mert minden szoptatás előtt mosogatni kell(ene), és jó, ha mindig nálam van. Én max hetente egyszer sterilizálom. Nem vagyok az a baciölő mániás.
Mostanában egyszer-kétszer már próbálkozunk bimbóvédő nélkül is. Csak akkor megy neki, ha nincs annyira tele a cici, és akkor is nehézkesen. Szóval egyenlőre nem erőltetem.
És hogy én miért ragaszkodom a szoptatáshoz?
Két oka van:
1. Lustaság. Ez a legegyszerűbb módja a gyerek táplálásának, bárhol, bármikor kéznél van, nem kell vele szöszmötölni.
2. Immunrendszer erősítése, és az öröklődő allergiára való hajlam esélye kialakulásának csökkentése.

Nkem speciel nem fáj a szoptatás, és nincsenek rossz érzéseim vele kapcsolatban.
Hacsak annyi nem, hogy végre szívesen meginnék én is egy bacardi colát egy buliban, vagy ennék egy jó kis csülkös bablevest...
Persze díhjaznám azt is, ha kényelmesen aludhatnék hason, vagy nem kellene melltartóbetétet hordanom, a tej csöpögését meggátolandó.
De ezek olyan dolgok, hogy ha ez nem lenne, akkor lenne helyette más.
Akkor például nem ehetnék ennyi édességet, úgy hogy nem hízok egy dekát sem tovább. :oops:
Mindig kellene magammal hordanom tápszert, ha elmegyünk valahova, és keresni egy helyet, ahol megmelegíthetem.

De én nem vagyok egy foggal-körömmel ragaszkodó szoptás párti. Egyszerűen nekem ez a kényelmesebb. De nem évekig. Én kb egy éves koráig szeretném Marcit szoptatni. És szerintem ez így is lesz.

Bogyó!

Az én véleményem ellentétes a többiekével az utazással kapcslatban. De ez talán annak köszönhető, hogy nekem mindkét gyerekem sokkal jobban viselkedik, ha környezetváltozás éri őket. Érdeklődőek, és jobban lefoglalja őket az új, nincs hiszti és nyafogás. Már Marcinál is megfigyeltem ezt.
Vendég
 


Megnéztem ezt a liliputis oldalt és rájöttem, hogy azért nem tudom én megkötni a kölcsön kapott hordozókendőt, mert rövid. Most erősen gondolkodóba estem, hogy ne rendeljek-e egyet ebből a hosszú rugalmasból.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Icamica: én szeretek szoptatni mert akkor olyan jó érzés motoszkál bennem.Ránézek és látom, hogy tömi magát na akkor tudnák pityeregni mert olyan jó érzés.És nevetni szoktam mikor cincálja meg morog és ahogy néz közben.De tényleg kényelmesebb mint a tápszer és egészségesebb számára.ja és én is tömöm az édességet és nem látszik.De azért rossz mert tök sok mindent nem ehetek. :cry:

CSAJOK TEGNAP VÉDŐNŐNÉL HASRA TETTEM ÉS ÁTFORDULT A HÁTÁRA 2XER IS A DRÁGÁM.KÖVET A SZEMÉVEL ÉS A FEJÉVEL MEGNEVET IS CSAK HANGOT NEM AD KI.JA ÉS NYÁLBUBIKAT IS FÚJ!!! :D :D :D :D :D NEM KORI EZ MÉG NEKI?
TEGNAPI MÉRLEGELÉS EREDMÉNYE 4KILÓ 68 DEKA.MEGINT 30 DEKÁT HÍZOTT EGY HÉT ALATT.

Voltam nődokinál és jövőhéten teszi fel a spirált.Nem akarok gyógyszert mert elfelejtem bevenni és a szoptatás végett sem szeretném.Most felteszi és 5 évig bent maradhat ha nem lesz semmi komplikáció vele.Ugye mi nem tervezünk több babát és ideális lenne védekezésre.
Csajok apa ne akar velem szexelni valamiért és nem árulja el az okát.Félek már csak az fia anyját látja bennem.Szerintetek mit kellene csinálnom?Mondtam neki, hogy akkor csak próbáljuk meg de azt sem akarta tegnap. :shock: :shock: :shock: :shock: :( :( :(
Ennyiből nem is kellene védekezni!

Kép

Kép
gabka7926
 
 


sziasztok!

Nálunk is pempers a nyerő! Most a 2-eset használjuk 1 hete, de nem panaszkodom! Nekem amúgy a liberóval sem volt bajom, csak... annak keményebb az anyaga és félek hogy nem olyan konfortos neki! :lol: De pemperből is van a sima meg a sleepCplay-es nem ugyanott gumisak! Bár nekünk mindkettő bevált!

Kikocs láz??? remélemn nem ment vissza azóta! Én rettgek azu első betegségtől! :oops: Persze első baba! De akkor lélekben készülök már az oltás utáni lázra! :(

viri, elnéztem as képet! Tényleg sziszikéére godoltam, csak előtte a te hsz-edet olvastam! :roll:

én is ezt a ceretta vagy milyen nevűt kaptam a doktornőtől. Azt mondta nagíyon ritka hogy a baba nem fogadja el a mellet tőle! Tegnap elkezdtem szedni... figyelek! Hány nap után jelentkezett a probléma??? köszi

És még egy kérdés infacol ugyben?Nekem ez a 3. nap ahogy adom neki! Ezut ti is adjátok valóban minden kaja előtt? VAlamit észleltetek! Tegnap Csaninak 2* is volt nem nedves pelusa korábban ez sose fordult elő? Lehet ettől vagy rémeket látok???

Cat az Ovi nem kötelező? Hogyhogy nem veszik fel???
VGAy abból is csak 1-2 év a kötelező???
NAgyon durva higy helyek nincsenek, de egyre kevesebbet lehet otthon mardni velük....
Én ezt nem értem, biztosítani kéne az ovikat nem???

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Gabka!

Ezt mindenféleképpen meg kellene beszélnetek Apával!
Sajnos nem tudom mi lehet az oka, mert nálunk ilyen egyszer sem fordult elő. Apa alig tudta kivárni a 6 hetet. :oops: :wink:

Egyébként Andris nagyon ügyes. Korán kezdi ezeket a mozgásokat. :)
Vendég
 


szoptatás nekem az első 2 hét volt kín.... mostmár jól vagyunk! A SEBESEDÉS BIMBÓVÉDŐ RÁNCIGÁLÁS.... JAJAAJ!
De én kezdenmi akarom a hozzátáplálást amint lehet... nem vagyok annak a pártján hogy olyan nagyon sokáig szopjon... :oops:
Úgy is sok idő mire teljesen elhagyja... de ezt mindenki máshogy gondolja!

gabka átfordul az nem semmi! :shock: ÜGYES!
Apával beszélj mindenképp, én nem tudom mit tennék... de ez tuti nem állapot! Főleg ha az okát sem tudod! Mindenképp beszéld meg vele, még ha nehezen nyílik is meg!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Sziasztok!
Kisvirág, Gabka! Köszönöm a jelszót! (pont erre emlékszem, csak nem tudtam, hogy nagy-kis betű... mindegy)
Zsu! küldtem! Előre is köszönöm!

Kikocska! Jobbulást Misinek!
Ti a 2 szurisat kaptátok??? Nekünk a doktornéni azt mondta, (én azt hittem, hogy csak a hosszú idő miatt van már ez a modern, mert Marci 8 éve még a kettőt kapta) hogy már nem kapták vagy nem gyártják azt a régit, és most egy új, modernebb változatot kap Pepe, sokkal kevesebb a mellékhatása, láz, göbösödés, pirosodás, és csak egy!!!! Sőt, szabincsepp sincs. Minden egyben.
Ezt ragasztotta a kiskönyvbe: Infarix IPV Hib
Se nyügösködés, se hőemelkedés, se pirosodás, se keményedés, semmi nem történt, pici pont, majd másnap már semmi!!! Kérdezd meg a dokit, hátha legközelebb kaphatna olyat!! :D

Szopizás: Hasonló a véleményem mit a Cat-é! Ez így őrülten nyugis, egyszerű, és ahogy írtam, a munka mellett nekem ez volt és van is a legkényelmesebb. Felébred, csak cicire veszem, és tegnap pl azonnal vissza is aludt. Ha még melegítgetni, stb kellett volna akkor biztos teljesen felébred, és annyi az alvásnak.
Marcival régen én szopiztattam fejtem és cumisüvegeztem, ha nem volt tejcsi, tápszer pótlás. Na, az az igazán macerás!! Nekem Marcival voltak rossz élményeim, sokszor kellett kenni a cicim, volt, hogy ruha nélkül kint csüngtek, annyira fájt. De most, Pepével semmi nincs!!! Nem fáj, ügyesen szopizik az első pillanattól kezdve. Annyi, hogy néha, amikor megindul a tej, akkor írtóra tud fájni, de az pár pillanat, persze kellemetlen a betét használata is, és az, hogy nem ehetek egy jót, és tejet sem ittam már 10 hete, de valamit valamiért!!!!!!!!!!!!!!

Ma megyünk UH-ra (fej és pocak) Tényleg, még nem is írtam, hogy Pepének van egy harmadik mellbimbója. Azért is kell jobban az UH mert nagyobb a valószínűsége vese gondnak. Remélem minden rendben lesz!
Azt mondta a drnéni, hogy kb 5-6 hetesen még annyi bimbója van, mint a kismacskának (vagy még korbban

Cat! Nagyon sajnálom, hogy Beni nem jutott be az oviba. De talán így tényleg szerencsétek lesz az új oviba bekerülni.
Marci, elég érett volt már picinek is, mindent korán kezdett. Járt bölcsibe is, és szeptember 30-i, így csak okt.1-től kezdte az ovit, de már nagyon várta, bölcsibe már nem szeretett járni, és így, az oviba első naptól kezdve örömmel járt, egész naposra. Ugyanígy volt a suli is. Csak azt nem lehetett okt-től kezdeni, így késett egy évet, de akkor már nagyon szenvedett. Most elsős, és imádja!!
Ja, az oviba, ahogy bekerült, akkor éppen 3 évesen, vegyes csoportba járt, volt, aki 7 éves volt mellette. Nagyon sokat fejlődött!!!!

Bogyó! Mi Pepével kb 7 hetesen ha jól rémlik mentünk először (mert a párom eléggé aggódós lett :cry: ) a hétvégi házunkba Velencére (képeken látni is ), de egyáltalán nem borult fel a napja, sőt, még jobban is aludt. Jó néha a környezetváltás. Bár 4 hetesen lehet, hogy ez még korai. :? Azért mi ott ugyanúgy csak a család voltunk, nyugiba. Csak más környezet. De ezt meg is kell szoknia, mert kétlaki életet fogunk élni, nyáron szinte végig ott fogunk lakni.
Még azt megfigyeltem, hogy ha itt van nálunk valaki, nagyszülő pl, aki segít, akár egy hetet is, már akkor is kicsit megzakkan. Hiába elvan velük, stb most is szerdán hazament nagyi, és tegnap végig aludt, most is fél órája magától aludt el. Szinte kérte, hogy fektessem már le. (de most szükségem volt több hétig, hogy segítsen valaki a főzésben, babázásban, hogy a könyveléssel tudjak haladni! De mostantól vége! Már nem lesznek annyira egetverően sürgető határidők)
Ezt régen Marcinál is megfigyeltük, hogy ha vendégek jöttek, akkor azt megérezte!!!!

Megnéztem a pelustesztet, tök jó! Mi vettünk még a Lidl-ben is, az még picit nagy rá, de jó puhának tűnik, igaz, hogy inkább csak napközben fogom elhasználni. :oops: ), aztán a többi visszahúzódik. Na, neki még maradt egy. Nem feltünő, majd lefényképezem. Egyébként van a családban egy, akinek van, és a barátaink között is van!

Kép

Kép
eda7
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?