Sziasztok!
Először is nagyon szépen köszönjük a köszöntéseket
Olyan jó volt, hogy ahogy beléptem pont Csilla üzije nagy betűkkel és ahogy olvastam tovább jött a többi is. Köszi mindenkinek!
Szóval vasárnapon túl vagyunk, minden oké.
Először is reggel Ámin felkelt fél 5-kor, amitől tartottam és igen nehéz volt visszaaltatni, de sikerült. Féltem, hogy ha nem alszik rendesen reggel (ugyanis pár napja új szokás 5-kor ébresztő) akkor mire kezdődik a szertartás el lesz ájulva.
Nade minden rendben volt 10-kor kezdődött és majdnem 1,5 órás volt és Ámin jól bírta, persze nem lehetett egy helyben sokáig ülni vele, de az apja vándorolt vele. Az imám jól sikerült, alőtte kiköszörültem a rekedt torkomat. Úgy féltem, hogy pont akkor jön rám a köhögés vagy bedugul az orrom, de szerencsére nem.
Mostanában rettenetesen apás lett, ha itthon van csak az ő ölébe akar lenni, dörgölődik, mint egy kismacska és tegnap előtt éjszaka odamászott hozzá és a hasára feküdt. El is gondolkoztam, hogy megsértődök.
Így a keresztelési ceremónia alatt is az apja ölébe volt nagyrészt, így nem sírt. Nem öntötték le vízzel csak 3 keresztet kapott a homlokára.
Egyébként nekem az egész Istentisztelet jobban tetszett, mint a katolikusoké. Sokkal családiasabb volt.
Ezután hazajöttünk és szokás szerint ha vendégek jönnek apa főz, merthát mindenki a kínai kajára gyúr ilyenkor (szerencsémre). Szeret is főzni és kiválóan tud, persze a mindennapokban az enyém a konyha
Náluk szokás szerint többféle étel kerül az asztalra ha vendégek jönnek, általában 5-10 féle (nem fazékkal csak 1-1 tányérral) és mindenki azt csipeget amit akar. Szóval finom volt
2-re hívtam a vendégeket abban a reményben, hogy Ámin addig nyugodtan alszik egy nagyot, dehát csak 30 perc lett belőle, így mire a tortához értünk már kezdődött a nyügi és nem a tervem szerint alakult a fényképezés sajna
A drága micimackó tortát hanyagoltam majd ha nagyobb lesz és élvezni is tudja, így csoki tortát kapott.
Csak pár barátomat hívtam meg, összesen 10-en voltunk.
Az ünnepelt jól kifárasztotta magát és már 6 órakor tejcsivel a pocakjában bevágta a szunyát.
Ja, szombaton a barátnőm kérdezi, hogy milyen ruhában lesztek? Hát fogalmam sincs!
Szerintetek kikészítettem a ruhákat? Hát nem!
Nem vettem neki külön arra az egy órára egy új ruhát és bár rengeteg van, de mondták, hogy fehérbe szokták öltöztetni általában, nade már nem is csecsemő. Hát tudtam, hogy van egy világos plüss nacija pulcsival, de vajon nem-e nőtte ki? Szerencsére nem, így abba volt, de szerintem aranyos volt benne.
Én is indulás előtt kapkodta az öltözéssel, mert abban reménykedtem, hogy jó meleg lesz, de nem lett és mást kellett felvennem, mint amit akartam.
Keresztelésről nincs fényképem, mert elvileg kameráztak, de még nem láttam.
Hirtelen ennyi, persze ma és tegnap már meg lehetett fulladni olyan meleg volt.