Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!!

Beus:szép lett/lesz a lakás, és nagyon csini vagy a pociddal.

Piroska:örülök,hogy Hajnus elmozdult onnan.Még mindig szigorúan fwküdnöd kell?

Tünde:melyik szekrényre godolsz?Egyébként mindkét szobában ikeas szekrények vannak.

Irdab:Ati az elején velünk fog egy szobabán aludni,a szamitógépet tesszük át máshova.
De az még ráér.

Én őúgy tervezem,hogy Szilvásvárad után kezdek el vásárolgatni ill. a szekrényt megrendelni.
Csak egy polcos szekrényt szeretnék Márknak is olyan van az rs-ben vettük.Ruháknak kell a hely.

Algida light-ot én az auchanban láttam, igaz én Carte dor rákóczi túrósat vettem :oops:
De legközelebb kipróbálom az algidát.

Lina:a banánhajót,hogy csinálod? A banán nem sok a szénhidrát? Csakmert én amiatt nem eszem.
Vendég

Sissi,
de, a banánban sok ch van, de azért valamennyit lehet enni. Ha én mondjuk almát eszek, akkor egy óra múlva rosszul vagyok, a banánnal bírom egyedül. Egy uzsira 8 deka banánt lehet enni, na most ha meghámozol egyet, nem sokkal lesz több. Aztán teszek rá 3 gombóc Algida Lighot, gyakorlatilag elhanyagolható CH tartalommal, és Diétás tejszínhabot, aminek szintén nincs számottevő ch tartalma. A Carte Dor Light fagyival vigyázz, mert nem tudom mitől Light, megnéztük a ch tartalmát, 100 ml-ben van 25g, még az Algida Lightban 2,5. Nagyon nem mindegy. A síma Algidaban van kb. ennyi.

Dbea,
én Tesco-ban, Auchanban vettem eddig. Tescoban most épp nem volt.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!

Kovisziszka!

Nem tudom de szerintem csökken a megfigyelőképességünk vagy nem tudom, de egyik nap én is mentem autóval és elnéztem jobbra semmi, mire elkanyarodtam már ott volt jobbról az autó. Kisem tudtuk kerülni egymást mert szemből is jött egy de mi nem koccoltunk szerencsére. Vigyázz magatokra!

Tündi:

Bpd.-t nézte, magzat víz mennyiséget, lepény helyzetét, meg a súlyát. ! hét múlva kell mennem megint. Illetve még valamit de azt nem tudom már mi volt mert csak láttam, hogy méri sorba a babán a méreteket de a BPD.-t diktálta be. Teljes pontossággal 26 hetesnek felel meg.
Örülök. hogy nálatok is minden rendben van.

Irdab!

Mi tavaly Egerbe nyaraltunk, nagyon jó volt gyönyörű város. Tata is nagyon szép tavaly tesómékkal voltunk horgászni Tatán.
Én imádom a meleget de most valahogy nekem se jön be.

Madaran:

Elmúlt a hasmars? Én már kezdek jobban lenni még diétázok, meg iszom a sok ásvány vizet remélem elmúlik mert már nagyon kezdek éhes lenni.

Sissi!

Nagyon jó lett Márk új frizurája. Jók a szülinapos képek és a poci fotók is.

Jimbone!

Dejó, hogy minden rendben van, izgultam értetek de szerencsére minden oksi. Pihenjél sokat.

Irdab!

Nagyon jók a képek.

Beus!

Nagyon szép a lakás és milyen hatalmas az erkély de jó. Köszi már jobban vagyok, csak a diétát kell még tartanom pár napig. Nehogy megint gond legyen.

Ma vagy holnap elkészül a konyha is végre, tesóm segít majd bepakolni meg takarítani. Nincs gáz nem tudok főzni még jó hogy diétázok. Ha minden igaz 2 hét múlva megyünk 4d-re is. Meg kinéztem 1-2 dolgot az ikeába amiket szeretnék megvenni. Hát lehet alszok még egyet olyan fáradtka vagyok még.
nikó

Sziasztok,

én most megyek orvoshoz :(
Remélem nincsen semmi baj, de tegnap délután és ma reggel is néha nagyon erős nyilallásokat érzek mélyen lent - talán a méhszáj környékén? NEhéz ezt lokalizálni.
Amit talán egy kicsit megnyugtató, hogy általában babamozgással függ össze.
A neten azt írják, hogy ez előfordulhat akkor, ha a baba nekiütődik belülről a méhnyaknak, és ha erre érzékeny valaki, akkor fájhat.
Hát nem tudom, nagyon remélem, hogy erről van szó, és nem megnyílni kezdek épp, mondjuk.
Mindenesetre elég aggódós éjszakám volt, és most mindjárt el is indulok az orvoshoz, már bejelentkeztem.
PErsze, hogy most van 2 hétig szabin, de ajánlott egy másik rendelőt, ahova ez idő alatt elmehetek...

Most kicsit félek .:( :( :(

(Amúgy is abnormális mértékben rettegek a koraszüléstől. Biztos a lombik miatt - ennyi év után nehéz elhinni, hogy minden rendben mehet... :()

Kép
bikmakk

Sziasztok!

Irdab, látom Te (és Madaran is) már nagyon a célegyenesben érzed magad... A kérdéseid alapján. Szóval megelőztél, köszi, ezek nekem is (meg mindenkinek) mind hasznos infók. De ne vedd ezer százalékra, hogy a szoptatás eleinte fáj... nem biztos az! Lehet, hogy semmi gondod nem lesz és majd csodálkozol, hogy valakinek kisebesedik a melle. Bízzál Zorában, hogy ügyes lesz és nem fog Neked fájdalmat okozni!!! Ha kellő szeretettel állsz hozzá, biztos, hogy jobban fogod viselni, ha esetleg fájni is fog! Szóval csak pozitívan!!! :wink:

Mi is megjártuk az IKEÁ-t, de nekem egyik komolyabb pelenkázó sem tetszett - főleg azért, mert mindegyiknek a lapja előre nyúlik, és alatta a polcok túl mélyen vannak. Tuti beverném a fejem, ha oda kellene bemásznom! Szóval nálunk vagy kombiágy lesz, vagy olyan külön pelenkázó, ahol a lap hátranyúlik.

Tegnap végre én is lemértem a pocimat: 101 cm. Úgy tűnik, ez nem olyan vészes. Viszont mostanság nem álltam mérlegre, azt most nem tudom.

Dbea, klasszak a képek, gratula a lakáshoz! :) Mikor is lesz az esküvőtök? Ez a pocak pont jól mutat majd abban a szép ruhában! :)

Jimbone, Piroska: örülök a jó híreknek! Vigyázzatok magatokra, feküdjetek, pihizzetek, készüljetek a babácska érkezésére!!!

Ja, mi holnap megyünk a kötelező uh-ra! Szegény babácskám, sajnálom, hogy megint megpiszkáljuk azzal a csúnya ultrahanggal! A 4D-sen is nagyon látszott, hogy nem szereti. Remélem, gyorsan végzünk és nem sokáig piszkálják majd!

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk: nyugodj meg! Drukkolok, hogy ne legyen semmi gond - de biztos nincs és tényleg csak érzékenyebb az a szerved, amit a bébikéd rugdos/boxol! Ne félj!!!

Kép

Kép
hmbori

Bikmakk
Drukkolok, hogy ne legyen semmi baj, jelentkezz, ha megjöttél a dokitól !!

Jimbone
Örülök, hogy nem lett nagyobb baj, de a fekvés miatt úúúúgy sajnállak ! :(

Piroska
Hála istennek, hogy a Hajnus kimozdúlt a rossz helyről !! Mostmár nem kell feküdnöd, ugye ?

Madaran
Nekem is július végén megy állítólag szabira a dokim :? , de holnap úgyis megyek hozzá, rákérdezek ...
Nagytakarítás : nekem ez július közepére van tervezve (festés utánra), kíváncsi vagyok hogy fogom bírni .. :roll:

Tündi, Nikó
Uh-n nem kaptatok képeket ??

Kovisziszka
Sajnálom a koccanást ! :(

Irdab
Szupi jó lett a hajad ! És jó, hogy tettél fel kirándulós képeket, teljesen feldobott, meghozta a nyaralási kedvemet..jajj 3 hét és mi is megyünk ! :D

Sissi
Kisfiadnak nagyon vagány lett a sérója ! :lol:

Dbea
Szép lett a lakásoktok !

Kép
Kép
rilla_

Sziasztok Kismamik!

sissi: Jó pocifotók! :wink: és a torta is ....nyami :lol: nagyon jó a fiad haja, iagi kis don huan!!! :lol:

jimbone: sajnálom, hogy feküdnöd kell! Kitartás! De a lényeg, hogy jól vagytok! Drukkolok, hogy sokáig ne kelljen feküdnöd!

piroska: Nagyon örülök, hogy Hajnus kimozdult! Nagyon szurkoltam! És a többiek is! :wink:

adri: jó képek! Én is úgy kikapcsolódnék! Sajna tegnap nem jutottam ki a Mávbébi találkozóra, pedig nagyon szerettem volna! Jó nagy pocid van, jól áll neked!

bea: szép lesz a lakásotok! És szép kismami vagy te is!

bikmakk: remélem csak jókat fog mondani a dokid!!! Várjuk az infokat!

rilla, nikó:v köszi az együttérzést! Jól esik!
:D

madaran: hát jó lenne tudni, hogy mikopr megy a dkoinéni szabira! Szeretném, ha ott lenne szülésnél! A fiamnál nem volt szerencsém, pont vidéken volt!

kovisziszka

Sziasztok!

Rilla!
Én nem kaptam kérni meg nem kértem mert úgyis megyünk 4D-re.

Bikmakk!

Szorítok, hogy ne legyen baj biztos csak a babó rugdos és azért fáj ennyire.

Most néztem megint jön a hideg, már előre félek tőle, mért nem lehet folyamatosan egyfajta idő?.
nikó

Irdab,
a szoptatásra visszatérve, ahogy Hmbori is írta, nem biztos, hogy fájni fog....a melled. Nekem azzal semmi gond nem volt. De arra lehet számítani, hogy az ember hasában olyan szupi mensis görcsöket csinál, hogy az csak na. De ez így van kitalálva. Ettől húzódik vissza a méh. De ez csak 1-2 napig tart. :lol:

Bikmakk,
nem lesz semmi gond. Ne félj a koraszüléstől. A 28. hét már neked is megvan, nagy gond nem lehet.
Amúgy ismered a Titok könyvet? Én nem nagyon hittem az ilyesmiben, de lehet benne valami, hogy az ember a gondolataival bevonzza az eseményeket az életébe. Nekünk 17 hónapig nem jött a tesó, amikor is eldöntöttem inszem előtt, hogy nekem most ez az egy tüsző a tökéletes babajelölt, és kész, és nekem ő kell. Itt is van :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

A Titok c. könyvet régóta szeretném elolvasni, de sajna nem tom megvenni! De majd egyszer biztos sikerül! A Csernus Nő c. könyve is nagyon jó! én azt olvasom, és sok érdekes, sőt hasznos dolgot is találtam benne! Szerintem mindenkinek el kellene olvasnia! Nőknek, férfiaknak, még szüleinknek is!

A szoptatásnál az a lényeg, hogy nem szabad félni tőle, és nem szabad könnyen feladni! Hát igen amikor húzódik össze a méh a szoptatás hatására, az tud fájni rendesen! Az első gyerekemnél nem volt vész, de a másodiknál, 2 napig voltak utófájások! Azt modják, hogy a harmadik gyereknél tovább lesz, 3 nap! Na nem baj, csak ne legyen semmi gond, hamar itthon legyünk a babával, utána már itthon minden könnyebb!

kovisziszka

Sziasztok!

Adri,huu de jók a képek :) Apa is megnézte,mondta majd jövőre lehet elmegyünk :)

Piroska,jajj de jó,hogy Hajnus kimozdult a kis vackából :) Mondd neki,hogy ne is menjen oda vissza :wink: Más területeket fedezzen inkább fel :)

Dbea,nagyon klassz a lakásotok,és mekkora terasza van,naggyon jóóó :) Csini kismama vagy :)

Sissi,arra a szekrényre gondolok ami Márk szobájában van!:)

Nikó,köszike.Csak kíváncsi voltam,hogy benneteket mekkorának mértek :)

Bikkmakk,majd jelentkezz ahogy tudsz!De tutira nem lesz semmi gond sem,és nem lesz koraszülött a babucid!!!!

Rilla,most nem kaptam képet,mert csak a fél arcát mutogatta :? A kukijáról meg már van,másról meg nem igazán tudott.A combcsontja szépen látszódott,de hát arról meg nem adott.

Bori,az én fiacskám is igen szégyenlős :?

Kép
Kép
tundi24

Ja igen szoptatás és méhösszehúzódás:én semmit nem éreztem.Feszt kérdezgették,de nem éreztem.Mondjuk én igazából a menszis görcsöt sem ismerem.És fájásgyengének vok "elkönyvelve" ,azért is lett a császár,mert még 500ml oxitocinra sem volt egy darab mérhető fájásom sem,de nem is éreztem semmit sem :roll:

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Kismamik!

Bea:Én választottam a szülésznőt tudtam, hogy egy páran magánban csinálják az nst-a Szt Imrében. De nem nagyon érdekelt, hogy kell érte fizetni az a lényeg hogy lesz mert az orvosom szabin lesz augusztus első két hetében és mivel én nem oda tartozom ezért félő hogy nem szülhetnék ott ha nem lenne szülésznőm. Mert mi van ha bemegyek dokim sehol akkor nem biztos,hogy ott szülhetek. Így meg ott van a szülésznőm. Aki kerít nekem valami jó orvost. De azt mondta a dokim, hogyha netán előbb jönne Marcus akkor szól valamelyik kollegájának és bemegy helyette. De ha ügyeletes lesz az sem baj mert a szülésznő vezeti le majdnem az egészet. Szóval ki bírom azt a plusszt. Nagyon szép a lakás és te is csini vagy.

Mi befejeztük a gyerekszobák falazását most jön az aljzat beton. Aztán utána már csak gipszkartonozzuk a falakat és mehet a padló ésa glettelés utána meg a festés remélem júni közepére készen leszünk a gyerekszobákkal. A kiságyat össze szereltük igaz csak a nappaliba de nem tudtam mekkora matrac kell bele így muszály volt. Hát nem szabvány úgyhogy nem tudom honnan szerzek bele. Azt hiszem valaki mondta, hogy az övéké sem szabvány. Ha tudtok olyan helyet ahol lehet méretre készíttetni az írja meg nekem. Köszi előre is.

Jimbone: sajnálom a fekvést! De kitartás.

Mindenkinek szép napot.

Beus

Kép
Kép
beusmimi

Sziasztok,

bikmakk - én is szurkolok a dokihoz, majd mesélj, remélem, minden rendben lesz!!!!

dbea - Csini poci, szép lakás! Látszik, hogy jól érzed magad a bőrödben.

sissi1837 - Nagyon jók a képek a szülinapi buliról, és a kisfiadon is, hogy, mennyire boldog! A tortán honnan vettétek? Vagányul néz ki. :wink:

irdab - Jó lehetett Tatán, én is szeretem a tóparti részt, olyan nyugis hangulata van. Nemsokára majd egy apróságot kísérgethetsz, aki mindenre kíváncsi lesz!

Nálunk érdekesen alakult a hétvége: Anyukámnál voltunk, és az egyik éjszaka alig tudtam aludni: klasszikus nehéz láb érzés - rém pocsék!, meg a fene tudja - álmatlanság. Rengeteget forgolódtam.
Most éjszaka aztán hideg vizes borogatással hűtöttem a bokáimat, így könnyebb volt, bár most is felébredtem egyszer. Más is küzd alvásgondokkal? A hülye álmokat megszoknám, de ez a felébredésesdi kezd fárasztó lenni munka mellett.
Ma reggel pedig hatalmas meglepetésemre egy hihetetlen rókázással indítottam közvetlenül reggeli után! :shock:
Mivel hónapok óta nem volt ilyen, egészen megsértődtem. Végül éhgyomorra indultam el, erre kiderült, hogy a vonatok késnek, így a Nyugatiba Gödről 35 perc helyett 1 óra alatt értem be :evil: Az éjszaka és a reggel úgy megviselt, hogy most úgy ülök a munkahelyemen, mint egy kárpótlás nélküli árvízkárosult.
Ahogy látom, a vércukrom ma már nem is áll helyre, és még mindig szédelgek a vonaton átélt melegtől. Nyaff befejezve.
El kell gondolkodnom, meddig akarom ezt csinálni.
Az én pocim pont 100-as, és szófogadó kisfiunk lesz: valamelyik reggel hiányoltam a kicsi szokásos mocorgását, és ezt elmondtam a páromnak. Ő addig dünnyögött a pocimnak és simogatta, hogy végül Ákoska felébredt. Majd adok én neki jobban szeretni az apját :wink: .
Mi is benne vagyunk a felújításban. Tegnap, amikor hazaértünk, azt sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. A mesterek hétvgén is dolgoztak a külső szigetelésen, míg mi nem voltunk otthon, és a mi kicsi-, de otthonos kertünkből romhalmaz lett - egyenlőre.
Nagyon erősen kell koncentrálnom arra, ami lesz, mert most az összeomlás szélén állunk rend-ügyileg. (5 hete nem töltöttünk otthon egyetlen hétvégét sem: vagy dolgoztunk vagy utaztunk...).
Ebből elegem van: a hétvégén megint anyósomékhoz utazunk, de aztán befejezem ezt a műfajt - és lehet, hogy a munkát is...

Az én mostani problémám: cumisüveg. A szülésznő jelezte, hogy majd vigyek be - ha lehet - 2! cumisüveget: egyet teának, egyet pedig, ha kell, tápszernek. De az én önbizalmamnak pont elég próbatétel lesz a szoptatás: mi lesz, ha a cumisüveg elrontja azt, ami épp alakul köztem és a baba között, és vissza tudom-e szoktatni otthon szopira a kisfiam? Vagy vigyek inkább csőrös poharat a teának? És egyáltalán: ha olyan szoptatásbarát most az egész ország, akkor hogy van ez? Ti hogy vagytok ezzel? Kell vinnetek cumisüveget?
Üdv mindenkinek!
Egy kicsit nyűgös, de azért a hét elé bizakodva néző

Ági

Kép
goldplast

Goldplast,
nekünk nem kell vinni cumisüveget, ha kell, pohárból adnak a babának tápszert, vagy teát. Amúgy szerintem nem lehet a cumisüveggel sem elrontani. Vagy csak nagyon kivételes esetben dönt úgy a baba, hogy neki az jobb. Én a mellszívóhoz fogok bevinni cumisüveget, mert ha sikerül lefejni, és éjszakára odaadom, akkor azt adják a babának, nem a "közöset", mert én azt nem szeretném, hogy más tejét kapja. Szerencsére van csecsemősnővér ismerősöm bent.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Goldplast: az én kórházamban egyenesen leszídják az embert, ha cumisüveget merészel bevinni. Ezt csak onnan tudom, hogy elolvastam itt a kórházamra vonatkozó fórumot és mindenki ezt írja. Szóval a tanácsom: Te is olvasd el, mit ír itt a többi kismama, akik abban a kórházban szültek mostanság, amelyikben Te fogsz!

Szerintetek mellszívó már az elejétől kell, vagyis az előtejhez is? Vagyis jó, ha már viszi magával az ember a kórházba? Vagy előbb tapasztaljuk meg, van-e tej, vagy mennyi és attól függően elég beszerezni? Vagy mindenképp jó, ha van, mert a rendszeres használatával több tej termelődik? Nekem, ha lesz, biztos elektromos lesz - hogy két végű-e (mármint egyszerre két cicre való) , arról még nem döntöttem. Mi a véleményetek a témáról?

Kép

Kép
hmbori

Sziasztok!

Meginnt ritkán tudtam jönni.... :?
Előszedtem Noelnak a cuccait,átnéztem és van 5 új rugi meg legalább még 25 amit használtunk..semmit sem kell vennem csak badykat is mert azokat mind a barinőmnek adtam mert én csak olyat használtam ami átlapólós azzal jobban boldogultam.
Vasárnap elmentem a H&M-be és vettem 3 db.-ot :P
Majd ha még látok akkor veszek még...lehet,hogy még ma átszaladok a Brendonba ott is lehet kapni...

Hmborién még nem is láttam olyat ami 2 cicire való :( de biztos jó .

Tündi2 oldalal előrébb irtad a szopiról,hogy mennyire fájt utána és még a pólót se birtad elviselni...Nekem detto ez volt de már el is felejtettem..apával beszélgettünk erről tegnap és ő mondta,hogy egész nap félmesztelenül szaladgáltam mert nem tudtam magamon elviselni semmit..mennyire elfelejti ezeket az ember pár év után..híhetetlen... :shock:

Adri a képek nagyon jók :P

Sissi Márknak jó a tortája és a sérója :P

DBea szupi lett/lesz :P

Piroska tök jó hír :lol: nagyon ügyi Hajnus baba :P

na nem tudom ,hogy ki volt talán Rilla,hogy nem nézi a doki a méhszájat vagy valami ilyesmi,hogy ritkán...
nekem minden 4 héten azt is megnézi de ha nem nézné meg akkor honnan tudná,hogy mizujs?Szerintem 4 hét alatt is történhet bármi nézze csak ezért is fizettünk.... :wink:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Én nem fogok bevinni cumisüveget Nolinál se vittem de miért is kellene?Ott a pohár és kész de én még teáztatni sem teáztattam csak bébivíz.Szerintem a legtöbb helyen nem is lehet bevinni a cumisüveget..de annyi ház amennyi szokás... :roll:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Csajok! rettenetesen nagy szükségem lenne a segitségetekre!!!
Meghalt egy távoli ismim! van egy csodaszép fajtiszta magyar vizslája!!
Nem szeretném, ha el lenne altatva! Ha valaki bármit tud segiteni,
éves kan kutyus!
legalább csak idéglenesen elhelyezni őT! Én befogadnám, de nekem van
kutyusom is cicám is meg görényem is!
Ha valaki tud az kérlek írjon privit! Szállitását megoldjuk!
itt bögök, ha valaki tud bármit légyszi segits! Iszonyú állalt barát vagyok!!!

Kép

Kép

Kép
nócika

Sziasztok!

Tök jó érzés hogy ennyien gondoltatok ránk, köszönöm nektek!
Többen kérdeztétek, szerintem nem kell már szigorúan napi 24 órát feküdnöm de jóval többet kell pihenni mint előtte. Dokihoz majd csak 15-én megyünk legközelebb illetve közben lesz még a 32. heti uh 10-én amit már nagyon várunk.

Nócika: sajnálom a vizslát és együtt érzek veled. Mielőtt beköltöztünk volna ebbe a lakásba nekünk is volt két vizslánk és mi is hírdetéseket adtunk fel hogy elajándékoznánk. Az egyik visszakerűlt a volt gazdijához a másik pedig anyósoméknál van. Anno mi az iwiw-re is kiraktuk a hírdetést és volt rá egy jelentkező aki örökbefogadta volna.
Próbáld meg oda is kiírni, hátha összejön.
Vendég

Sziasztok!

Cscsi
Védőnőtől inkább nem kérdezek :evil:
Kisgyerekes ismerőseim mondták, hogy lehet simán használni a megszokott mosóport, öblítőt :wink:

Madaran
Én a textil pelenkákat 60 fokon fogom kimosni :wink:
Kitartást a javításhoz!

Jimbone
Kitartást a fekvéshez!
Én eleve folyékony mosószert használok :lol: :wink:

Sissi, Irdab
Jók a képek!

Piroska
Csak rendes lány Hajnus :wink:

Dbea
Vigyázz magatokra!

Bikmakk
Jelentkezz!

Goldplast
Nálunk nem kell, sőt nem is szabad cumisüveget bevinni! Itt az a módi, hogy a babákat minél gyakrabban kell szoptatni!
És nem tápszert, teát adnak, hanem legfeljebb cukros vizet....
Vendég

És aki még nem küldött elérhetőséget írjon!
Vendég

Sziasztok!

Köszi, hogy aggódtadok értem... :)
Az orvos nem talált semmi bajt, igaz, az okát sem tudja a fájdalmaknak... Csinált hüvelyi vizsgálatot és UH-ot is, hüvelyen keresztül és hason át is, és megállapította, hogy a méhszáj zárt és a méhnyak jó hosszú, a lepény pedig teljesen jól tapad, és jó helyen van.
Szóval a két fő dolog, amitől ilyen fájdalmak esetén tartani lehet, rendben van..
MOst akkor vagy az van, hogy ténlyeg a babamozgás fáj, ha olyan helyen üt meg belülről, vagy nem is női eredetű a dolog (hanem pl. a beleimben érzek valamit??), vagy pedig lokális kontrakcióim vannak ott... Szóval a biztonság kedvéért ezentúl szedjek magnéziumot, de egyébként szerinte minden OK, és csinálhatok, amit akarok.
Még egyszer köszi a sok reagálást.. :)

A szoptatós könyv, amit reklámoztam :D, azt írja, hogy ne adjunk a babának cumisüveget vagy cumit addig, amíg a szoptatást be nem gyakoroltuk és jól nem megy, pont azért, hogy meg ne zavarja őt a dolog. Vannak babák, akik utána nehezen állnak vissza a rendes szopira, de persze nem mindegyik.
Szóval én most megpróbálom anélkül. Azt is írja, hogy ha nagyon muszáj mégis adni neki valamit, akkor adjuk pohárból vagy kiskanállal.

A mellszívóval én is gondban vagyok, hogy kell-e. Gondolom Ti is ismeritek a LLL-t. Ezen az oldalon részeletsen leírják a kézzel történő fejést: http://www.lll.hu/node/9
Mondjuk kipróbálni most még nem merem a mozdulatokat, nehogy kontrakciókat okozzon. De ennek nyomán az is felmerült bennem, hogy majd kézzel próbálkozom, és hátha amúgy is lesz sok tejem (csak pozitívan.... :) ), és akkor nem is kell mellszívó. Nektek mi a véleményetek? Valaki (a tapasztaltak közül) próbálta már ezt a módszert?

Irdab, tényleg tök jó a hajad, nekem is feltűnt a képen!

Kép
bikmakk

Sziasztok lányok!

Nekem ma védőnő volt a program, az elmúlt 4 hétben csak 1 kilót híztam, ez abszolút pozitív :). Összességében mondjuk így is egy jó 10esnél tartok.
Hallgattunk szívhangot is, szerencsére rendben van -ma nem sokat mozog baba, így ez megnyugtatott.

Jó sokan vagyunk lakásfelújításban/költözésben! Mi 2 hét múlva költözünk, de hétvégente már most járunk ki a lakáshoz takarítgatni. Tegnap jól ki is fáradtan, rendesen izomlázam lett, a pocim is fájdogált estére, így meg is fogadtam, hogy visszaveszek a tempóból.

Babaruha mosás: én Baby&Sensitive Dreftet vettem, a Metróban van nagyon jó áron, 1500 Ft 3l.

Sissi, aranyos lett Márk frizuja, jók a fotók Rólatok :)!

Piroska, örülök, hogy rendeződtek a dolgok és már nem vagy kényszerpihenőre 'ítélve'!

Ági, én is átküldöm a számomat!

Kép
angelita

:lol:
Vendég

Ágota az nem semmi :? cukros viz :?
Küldtem privit igy el tudtam olvasni kösszi :P

Nócika sajna ebben nem tudok segíteni a roti meg a boxer mellé most ellég necces lenne ja és nem beszélve a macskuszról 8) De az iwiw tényleg jó ötlet :lol:

bikmakk én próbáltam nekem sehogy nem jött össze a kézzel való fejés de az uncsi tesom erre esküszik.
mondjuk nekem az első pár alkalom szopi felért egy fél szüléssel annyira fájt és a fejés is biztos velem volt a próbléma.

Angelita én is használtam/om ez a mosószert is szerintem jó :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Kép

Ekkorák vagyunk :wink:
Vendég

Bim-bam
nekem az jutott eszembe tegnap, hogy "jézusom, egy babát büfiztetni is kell" :lol: Emlékszem Lilivel is vagy 20 percet mászkáltunk, mire kijött valami. És tényleg, hogy elfelejti a kezdeteket az ember. Most már olyan jó, önellátó, megmondja mi baja...

Hmbori,
szerintem jó, ha viszel mellszívót. Ugyanis első nap kb evésenként 10 ml-t eszik a baba. Mi van, ha neked jobban beindul? Meg ugye magát a beindítást is segíti. Nekem nem volt bent, és szenvedtem is kézzel, a szobatársamnak bent volt, és már első nap este 70 ml-t kipréselt.

Bikmakk,
de jó, hogy minden ok. Ha sok tejed lesz, akkor méginkább kell a mellszívó. Én nem tudom, de nekem az a kézzel fejés horror volt. Nem is jött nagyon, meg sokáig tartott, szóval nem jött be. Egyszer nem vittem magammal a Heim Pálba alvásvizsgálatra, Lili meg nem volt hajlandó szopni. Majd betojtam, mert kézzel nem ment.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

linacska: most hogy mondod, eszembe jutott a lányom büfiztetése! Illetve ő nagyon ritkán büfizett csak, nem minden evés után! Pedig mindent megpróbáltam bevetni, de nem!

ági: szép Villő lak! :wink:

kovisziszka

Sziasztok!

Bocsánat a zavarásért! Concord és Quinny (itthon még nem kapható új színekben) babakocsikat szeretnék mutatni, mert olcsóbban tudom őket beszerezni, mint itthon kapható. Ha érdekel titeket, küldjetek légyszives privit! :)
Nekünk is Concord van, és nagyon szeretjük…

Concord Neo travel set 2008 xenon (türkiz kék) babakocsi, mózes, autós ülés, hálózsák/bundazsák 155.000ft (akciós, pár hétig biztosan)

Concord Neo babakocsi 2008 xenon (türkiz) és krypton (bézs) színben 99.900ft

Quinny Buzz 3 kerekű 105.000ft (új színek)

Quinny Buzz 4 kerekű 110.000ft (új színek)

További jó pocakosodást! Kis nosztalgia... :)

Kép Kép

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Sensi és Lillus

KépKép

Kép
sensimilla

Jó reggelt !

Tegnap voltam szemésznél és megnyugtatott, hogy a rossz szemem ellenére (5 dioptria) szülhetek természetesen !!...hurrá ! :D :lol: Ettől nagyon féltem, hogy mit fog mondani.
Ma pedig megyek a dokimhoz, megbeszélem vele a szülést (na meg az árát :roll: ), remélem nem augusztusban lesz pont szabin.

Bikmakk
Örülök, hogy nem lett semmi gond, izgúltam érted !

Goldplast
Az éjszakák nekem is rémesek, mindenhogy kényelmetlen, na meg az allergia miatt sem megy az alvás. Így a munkahelyemre mindig úgy érkezem, mint egy kifacsart felmosórongy ! :D

Ágota
Nekem is ilyen kis pici a bébilakom ! :D

Earhart
A táblázatot nem lehet megnézni, mert valami mást hoz be ! :(

Kép
Kép
rilla_

Jó reggelt:
Hmbori: a kérdéseimet nem azért tettem fel, mert félnék a szoptatástól. Csak szeretném úgy csinálni, hogy jó legyen, és összhangban tudjak lenni Zorával. Bocsánat ha félreérthető voltam :?

Ági olyan édes a pocakod :lol:

Gp: úgy vettem ki a soraidból, szerintem eljött az idő, hogy a munkahelyeden azt mondd hogy ennyi volt. Ne hajdsd szét magad, inkább a lakást meg a kertet rendezd, ha még van energiád. És csak nyugodtan írd le a szvfájdalmadat.

Angelita Te is dolgozol még? Te is vigyázz magadra, csak óvatosan a költözéssel, és takarítással.

Bikmakk: de jó, hogy rendben van minden, rám hoztad a frászt.
Nem tudom elképzelni ezt a kézzel fejem magamat. Talán Mimi írta egyszer, hogy Ő így csinálta. De majd felnézek az oldalra még nem volt időm.

Tényleg Mimi is hogy eltünt! :twisted:

Beus, azért Ti is szépen haladtok a házzal. Még baba elött be akartok költözndi? Jázmin sebei gyógyulnak?

Tündi, nálatok mi a helyzet? Hogy haladnak? Én is akartam kérdezni milyen az a csúsztatott palacsinta.
Úgy látom majdnem minden nap sütsz valamit :wink:

Linácska tegnap nagy kánaán volt, uzsira nyomattam 20 g epret_14 g Ch, és mellé fagyit.
Tegnap voltam a szokásos reggeli utánni vérvételen kiváncsi vagyok mi lesz az eredmény holnap megyek érte, meg a diabetológiára is.

Vissza kell mennem az elöző oldalra :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Dbea: nagyon szép a lakás, és nagyon csini vagy :lol:
Én is tudom, hogy a termál vízbe nem lehet bemenni, én a rendes vízű tiszta medencére gondoltam. Nah de eldöntöttem nem megyek bele.
Én a fagyit Profiba vettem, nálunk a városba nem lehetett a többi boltban kapni.

Piroska: nagyon jó, hoyg Hajnus kimozdult, de honnan tudod ha nem voltál még dokinál?

Rilla, de jó hírekkel jöttél, hogy mehet a szülés simán :lol:
És mire vagy allergiás?
Én direkt nem kérdezek rá a dokimnál mennyi az az annyi. Tudom a tarifáit, de majd attól teszem függövé, hogy mennyit kap, hogy mi lesz a szülésen.
Zorát vissza már úgy sem tudja tenni :lol:

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok lányok!

Adri, igen, még dolgozom, de már csak kb. 1,5 hétig, utána teljesen a babára meg a lakásra koncentrálok :).

Akinek van mellszívója: milyen márka vált be Nektek? Én kézit gondoltam, elektromosat nem szeretnék. Úgy látom, az árak között jelentős különbség van, pl. az Avent 15e körül van, a Chicco (ha jól emlékszem) pedig kevesebb, mint a fele. Csak a márkát nem szeretném megfizetni, de ha minőségben is ennyivel jobb a drága, akkor megérné.

Piroska, Sissi, szóljatok légyszi, ha megjelenik a júniusi Kismama :)!

Kép
angelita

Adri, én sem kérdeztem meg a szülés tarifáját és nem is tervezem. Kigondoltam egy összeget, ami szerintem reális, aztán persze függ majd a körülményektől is (de remélhetőleg semmi extra bevetést nem igénylünk majd a doktornő részéről és pikk-pakk meglesz baba :) ). A doktornő egyébként nem egy mimóza alkat, ha akarja, úgyis megmondja, ő mennyit szokott kérni/kapni :).

Kép
angelita

Angelita, nekem volt Chicco-m na azt nem ajánlom! Hamar lecseréltem egy Avent-re. Egyébként az Aventet és a Medela-t szokták ajánlani, ez a kettő a legjobb minőségű és szívóerejű.
Vendég

Sziasztok!

Angelita: én először a bnőmtől pestonkát kaptam.Na azt nem ajánlom senkinek,mert esküszöm 4 kéz kellene hozzá.
Utána vettem egy medela harmonyt,az viszoint nagyon jó!!!

Majd szólük,ha megjkött a kismama szerintem legkésőbb csüt-ün megkapom.
Vendég

Sziasztok!

Angelitanekem első perctől Aventes volt igy a chiccoról nem tudok véleményt irni aventes az tutira bevállt :lol:

Linácska hát ez az ..,hogy repül az idő... :o És mennyit felejtünk.Tegnap gondolkodtam egy kicsit és még az is beugrott,hogy én úgy szopiztattam és fejtem,hogy a másik mellem alá kellett tennem egy poharat mert csöppögött belőlle a tejcsi..igy visszagondolva azért mennit bénáztam... :o

Egyébként mi a büfivel is szenvedtünk amig dokinőt nem válltottunk :twisted: mert a körztitis ...ááá nem volt mindig a helyzet magaslatán ..ez aki kijár hozzánk egy tündér és ő mutatta meg a büfiztettés helyes módját :!: és utána 2-3 perc volt a fél óra helyett :idea:

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

[quote="angelita"][ írta:angelitab]Adri, én sem kérdeztem meg a szülés tarifáját és nem is tervezem. Kigondoltam egy összeget, ami szerintem reális, aztán persze függ majd a körülményektől is (de remélhetőleg semmi extra bevetést nem igénylünk majd a doktornő részéről és pikk-pakk meglesz baba :) ). A doktornő egyébként nem egy mimóza alkat, ha akarja, úgyis megmondja, ő mennyit szokott kérni/kapni :).

Ezzel én is így vagyok :lol: :wink:
Vendég

Mellszívó
Én egy Tommee Tippee-t kaptam, a barátnőm használta, neki bevált.
http://www.brendon.hu/ProductSearch/vie ... =1&whid=25
Vendég

Sziasztok!
Nem tűntem el :lol: :lol:
Csak néha rám jön a lustaság,és ilyenkor csak olvasok.No meg,a cumisüveg meg mellszívó és hasonló témákhoz nem igazán szeretnék hozzá szólni,hisz már leírtam a véleményemet 1000x :lol:

Bikmakk!Örülök,hogy minden rendben!Most olvastam...
Nem lehet,hogy a hólyagodat rugdossa a kis huncut?Nekem néha olyan rúgást mér rá a csajszi,hogy tényleg fáj.De a beleimet is rendezi néha és az is tud fájni.És nyugi!!!!Ne parázz már annyira,mert a baba is átérzi a hangulatodat..

Büfiztetés.Nekem a Fanni is és a Szabi is tök másképp más poziccióban büfizett.Szerintem nincs helyes póz,helyes tartás stb,ez gyerek függő.A FAnnit a vállamra kellett raknom,és úgy büfizett,de olyat,hogy a hátam közepén folyt :lol:
A Szabit meg elég volt az ölemben tartani és a lábát a hasába nyomni kicsit,és ettől büfögött hatalmasat.

Kandi!!!Merre jársz??

mimi12

Én reggel óta babaruhákat pakolok... olyan jó :lol: :lol: :lol:
Szétválogattam, hogy mi az, amit rá lehet majd adni Levire, és mi az, ami annyira csajos, hogy na azt azért mégsem.
A 74-esnél tartok, de úgy veszem észre, hogy ahogy nőnek a méretek, egyre kevesebb Levire való lesz, mert egyre csajosabb cuccokata vettünk. A 68-as nagyon kevés, és mind nyári, szerintem Levire pont télen lennének jók. 56-62-es szerintem elég lesz. Azt egyben előszedtem, végül is sok különbség nincs köztük. Tisztára fel vagyok dobódva!

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok

De jó, hogy mindenki jól van.

Én tegnap 6:45-től 12-ig diabetologián ültem, végre megkaptam én is a diétámat. 150 g-os és csak szénhidrátot kell néznem kalóriát nem. Nem sok újat tudtak mondani ahhoz viszonyítva, amit tőletek már megtanultam. Innentől kezdve minden hétfőn a Honvéd korház diabetologiája lesz a programom. Ne kéne annyit várni, nem is lenne vele semmi bajom, remélem csak ez az első volt ilyen sok. De ahogy elnéztem ez idő alatt azért elég hosszú időt volt ott mindenki. Tényleg jár oda valaki még?

Nekem lányok étkezési szokásától függőt hogy büfiztek-e. Legnagyobb nagyon lassan evet szinte sose büfizet egy-egy étkezés 40-50 perc volt. A középső 10 perc alatt jól lakott na ő tudott jókat büfizni elég volt kicsit függőlegesbe emelni. Legkisebb az 30 perceket evett kb, nála 50 % volt az esély hogy büfizik vagy se. Én ha 10 percig nem jött leraktam , de sose volt olyan, hogy esetleg felvettem később és akkor jött volna a büfi. Szerintem ahány gyerek annyi szokás. Szerencsére nagyon különbözőek.

Én Medela mellszívót fogok bérelni egy elektromost, amihez egy részét meg kell venni, ami magában kéziként használható. Bérelni viszont csak kórházi időszakra fogom, ott sokkal körülményesebb szerintem minden, itthon ha kell elvagyok kézivel is. Főleg, hogy eddig se igen tudtam pluszba fejni, csak egy-egy extra esetben volt rá szükségem mindig. Eddig egy ilyenem volt http://m.blog.hu/pr/proba-babak/image/pumpas.jpg amit gyógyszertárba vettem anno pár száz forintért. De kis segítségnek jó volt.

Szép napot

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Huu mennyit írtatok :) De most nem sok időm van...

Cumisüveg:nálunk a kórházban nem lehet használni.Adnak kis üvegpoharat és abból lehet őket ítatni vízzel.Semmi mást nem kapnak.Ha éhesek akkor cicire kell őket tenni és szopi szopi szopi :)

Linácska,egyszer remélem én is eljutok oda,hogy válogassam a rucikat végre :) És úgy néz ki,hogy megyünk a balcsira:)

Mimi,azért gyere ám sűrűbben!:)

Ágota,szép a pocid!:) Köszike az újabb táblit!:)

Irdab,haladnak szerencsére!:) Délután rakok fel képet a gyerekszobáról,mert annyira tetszik,hogy csak na :oops: :oops: Lehet én is beköltözök a gyerkőcök mellé.Nekem sokáig nem votl külön szobám,úgyhogy kicsit az én álmom is valóra vált ezzel a szobával :)

Rilla,örülök,hogy szülhetsz természetes úton!:)

Angelita,gratula az 1kg hízáshoz :)

Nócika,sajnálom a kutyust.Mennyi idős is?

Bim-bam,hát igen ilyen ez a félmesztelenül rohangálás,igaz én egyenlőre még nem tudtam elfelejteni,de idővel biztosan elfogom.

Csúsztatott palacsinta:http://www.mindmegette.hu/index.php?apps=recept&recept=1905
De sokféle variációja van. :wink:

Kép
Kép
tundi24

A Csúsztatot palit én is így szoktam csinálni.Viszont én kicsit jobban átsütöm,és nem teszem sütőbe.A lényege,hogy kislángon kell csinálni,hogyne égjen le.Én diót szoktambele,meg lekvárt felváltva a rétegek közé.A tetejére pedig csokiöntet.Mi imádjuk :lol:

mimi12

Tündi,
és mikor lesztek pontosan a Balcsin? Mi június 23-30 között.

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Tündi szerintem ez igy lenne a természetes ahogy nállatok is van a kórházban de hát ...sajna nem mindenhol van ez igy :cry:

Linácska én hétvégén vállogattam ki nagyon jó volt..hát persze azért elmenntem utána körülnézni és vásároln még..hagy érezzem magam még jobban.

Csajok nállunk a hétvégén csajos est lesz :P a gyerekeket "lepasszoljuk apáéknak" mi meg 8-10 lány elmegyünk bulizni :P és az benne a + jó ,hogy 4-en vagyunk meginnt babások :P

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Linácska,juni23-29ig leszünk :)

Bim-bam,igen sokfelé nem ez a módszer van.Miden kórház más és más.De azért itt is vannak kivetnivalók,szó se róla.Egy kis csótány itt-ott...a csecsemősök nem túl kedvesek,tisztelet a kivételnek.Van egy banya,na hát az rémes..ijesztgeti a kismamákat,engem az 5 nap alatt kikészített totál..
Nagy bulit csaptok akkor :wink:

Mimi,na akkor elárultad a titkát a palinak :) És neked nem szokott beleragadni a serpenyőbe?

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok!

Én is megjöttem a védőnénitől. Kedves, meg aranyos, de ma is egy órát sikerült eltöltenem a rendelőben, ami engem annyira bosszant, főleg most, hogy a költözés miatt dolgom is van :?

Én másfél kilót híztam az elmúlt egy hónapban, így tartok hétnél összesen. (Elértem a 70 kilót, ami azért elég sokkoló nekem :oops: ) Marci remekül van, ficánkol vígan, reggel óta nagyon aktív :lol: :lol:

Munka: én már nagyon-nagyon light-osan dolgozom, nem is bírnám, igazából kedvem sincs már a benti légkörhöz!
Meg egyébként is: jövőhéten férjhez megyek, úgyhogy a lakás mellett próbálok oda is koncentrálni :lol: :lol: :lol:

Sajnos a kutyusnak nálunk sincs helye, egy ötödik emeleti lakásba szerintem nem való egy vizsla! :(

Úgy tervezem, hogy ma délután elmegyek a Szent Imrébe szülésfelkészítőre, hátha meg lehet nézni a szülőszobát és kérdezni ezt azt!

Lányok, akiknek már van babája: a baba TB kártyáját hogy kell igényelni? Ti intéztétek vagy a kórház? (a védőnő azt

Ági: Te is ki vagy ám gömbölyödve már :D De szép nagyon!

Bim-bam: a cukros víztől engem is kiráz a hideg :x

Bea

Kép

Kép
dbea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?