Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Niki: Én adnék egy pár kilót, de rég voltam már 49. :oops: Sajnálom, hogy Márkó ilyen nyűgös, mi hozza ki belőle általában? Tényleg nem szivatni akar! Valószínűleg tényleg a stresszt érzi. Peti is nyűgös, ha én is az vagyok, ami aztán dob még egyet rajta. Én olyankor egy picit (pár percig csak) hagyom nyűglődni, veszek egy nagy levegőt a teraszon, és visszamegyek hozzá, és megvígasztalom. Utána mindkettőnknek jobb, az a pár percet meg kibírja, inkább, minthogy türelmetlenül bánjak vele. :D

Peti is karmolgat, és úgy fáj. Én rá szoktam szólni, de szerintem nem érni, pedig elég okos, és már sok mindent megért. De nem bántani akar, csak megfogni, mert sokszor símogat is, de olyan éles a kis körme. :oops: Pedig 3-4 naponta tövig vágom. Magát is sokszor megkarmolja.

A nem evés is játszik nálunk. Ma napközben alig evett, és nem is szopott szinte, csak a tea csúszott, szomjas volt. De azért estére egy jó adagot bevágott, és szopizott előtte-utána is egy nagyot, úgyhogy most elégedetten durmol.[/img]

Kép

Kép
nikuc

Márti, mit csináltok Fóton? Mi Dunakeszin lakunk :wink:
Vendég

Panndi!

Egy kismama-barátunkhoz megyünk látogatóba, június végén szül és viszünk neki kislányruhákat! Hm, nem laktok onnan messze... de fel vagy már készülve egy 2 hetes babával látogatókra?

Márti
borossné becz márta

Susy!

Az a mesepark az, ami vidámpark-jellegű is? Arról nagyon jókat hallottam én is! Szerintem jövő nyáron mi is célba vesszk Fertődöt megint...amikor 7 éve :shock: nászúton voltunk ott, akkor megígértük,hogy majd gyerekekkel még visszamegyünk... :lol:

Márti
borossné becz márta

Kamillával ketten mentek?
Vendég

Meg még Apát elvisszük soförnek... :lol:
borossné becz márta

Márti
Igen, arra a mese parkra gondolok.
Meséltem rólad a házigazdáknak, bár nem tudták kiről van szó, de mondtam hogy te ajánlottad őket, és hogy nászúton voltál ott, és azóta jó nagy család lettetek. :lol:

Nini
Én is sokszor kiborultam régebben, főleg mikor a nem alvásos időszak volt, és nagyon durvákat gondoltam, mondtam, de azóta is szégyenlem magam. Könnyebb lesz, ha Márkó nagyobb lesz, és azért gondolj bele menyi öröm van egy babába, elég egy mosoly, egy kis játszadozás és én máris elfeledek mindent.
Nincs segítségetek? Talán jót tenne egy mozi, egy kis séta apával.
És tényleg érzi a gyerek rajtad a feszültséget.
Fel a fejjel.

Nikuc
Nektek mikor készül el a házatok? Hogy haladtok?

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Köszi a kajás tippeket és nem tom, hogy ki írta :oops: , mert csak gyorsan visszaolvastam, de nekünk nagyon bevált a bugyi pelus. Igaz van rendes is és mindigg úgy készülök pelusozni, hogy viszek 1-1-et mindegyikből és Alexander hangulatától függen kapja ezt vagy azt. Nekünk nem volt gond se a pisival se a kakiva, sőt azt szeretem benne, hogy volt hogy alig volt a pelusba valami aztán kakilt eggyet amit simán kiszedtem lehúztam a wc-n és kis törlés és vissza a pelus. Ez is érdekes, mert ezt nem tudom megcsinálni a rendes pelusnál abba mindig beleragad a kaki. :? Na de mind1

Niki - Nálunk lesős téma szintén volt, de jó rég Januárban. 3x sikerült neki elöször párnára aztán szönyegre és végül nem tudom hogyan csinálta, de kb 2m-re volt az ágytól mikor beértem ordított és felszakadt a szája belül legelöl ahol van az a kis börszerü darab. Akkor én is megijedtem mert vérzet és nem tudtam megvigasztalni. Aztán én mentőt hívtam, mert nem volt otthon a Papa, hogy elvigyen az ügyeletre. Megvizsgálták és annyit mondtak, hogy csak bibi, meg hogy soha nem lehet már magárahagyni "magaslaton". Aztán egésznap nem evett és nem ivott, mert szerintem annyira fájt neki ezért este elmentünk a Heim Pálba és ott akkor őt is megröngenezték és ultrahangot csináltak. És akkor is csak azt mondta a doki, hogy ez bibi és kéne tudnia enni ettől... Aztán hazamentünt akkor még mindig se inni se enni mind a két cicim bedurrant a sok felgyülemlett tejcsitől. Borzasztó volt! Aztán fejtem hátha úgy... egy keveset sikerült bekanalazni és akkor végre aludni is tudott méghozzá jó nagyott aztán hajnalban 4 körül kelt és akkor már ment a cicizés is. - Habár jó rég volt de tisztán emlékszem rá és azóta tényleg nem hagytam az ágyon sőt elég hamar ki is nőte :wink:
A súllyal meg ne legyen gondod én se vagyok túl súllyos jó néhány hónapja 47 kg voltam (szülés útán valamikor) és úgy érzem, hogy most még kevesebb vagyok csak nekünk otthon nincs mégrlegünk. Mondjuk érzem is ha nem eszek semmit délelött akkor szabáj szetüen rosszul vagyok.

A kajálás nekünk se megy fényesen, most megint csak 150 körül eszik, vagy kevesebbet. Mondjuk 1 hete meglepett, mert kb 300g gyümit megevett reggelire meg fözelékből is megette a szokásos 200g körülit. És azóta ez a kevés... Aludni őse alszik olyan sokat, éjjel 2-3x kelünk vagy lehet hogy többször de olyan fárat vagyok hogy nem tudom. :oops: És akkor képes 1 óránát cicizni... :? vagy ha nem többet... De megszoktam csak nem mindig tudok visszaaludni közben és így nagyon kimerít. Na de mind1 valamikor csak megoldodik.
Aztán fogunk még mindig nincs és most különösebb nyüglödést se látok rajta csak az idő változástól van néha meg a melegtől.

Aztán nem tudom hallotatok e róla, de van egy Baba IQ nevű dvd a babáknak 4 féle van: A világ; Színek; Számolás és Szavak kb fél órás mindegyik és szerintem nagyon jó komolyzene megy alatta és a babák számára érdekes módon van bemutatva minden. Alexander imádja! És látom is a hatását rajta Az Auchanba vettük 990/db és ha valakit érdekel a babaiq.hu n utána nézhet vagy meg is lehet vanni az egészet egyben 4390.- ért.

És mindenki nagyon szép!

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Sziasztok!

Rég jártam erre.

Susy, örülök, hogy jól sikerült a pihenésetek! :D

Nini, én is hasonló időszakon megyek át mint te. Átérzem az érzéseidet. Nagyon nehéz! De mikor rám mosolyog hatalams erőt ad nekem és szerencsére Levi nagyon mosolygós! Mindenkire mosolyog egyfolytában!

Nikuc, most nálunk is ez a korszak van. Csíp, karmol és üt. Én is sűrünk vágom a körmét, de ő mégis képes magát is meg engem na meg apát is megkarmolni. Mondom neki, hogy nem szabad, de még ő sem érti. Prróbálom neki megtanítani, hogy nem szabad ütni. Apának rendszerint akkorákat lesóz, hogy csak nézek :shock:
Simogatni akarja, csak aztán nem úgy sikerül, meg ha mégis az egyik kezével simogat a másikkal meg kiszedi apa szemét! :wink: :lol:

Levi mostanában nagyon nyűgös egész nap. Bár szerintem a meleget bírja, mert egész nap kint lenne az udvaron és nézné az autókat. Ezzel csak az a "baj" hogy mindezt állandóan kézben! :lol: Nem hatja meg hogy én nem bírom olyan jól a meleget mint ő. :D :wink:
Megkóstoltuk már az almát, banánt, narancsot. Egyikkel sem votl idáig probléma! :D A banán nagyon jól csúszik. Rendesen hisztizik. hogy ő még bizony kér banánt. Nagyon édi ilyenkor és egyfolytában mosolyog.
A féléves mérlegelés alapján, már 7160g és 67cm vagyunk!
Már megvolt az első csajozás is. Mikor voltunk védőnőnél egy két éves kislányt hozott az anyukája, nagyon szép kislány volt, szép szemekkel. Az első simi is megvolt! :wink: A kislány megsimogatta Levi kezét. :lol: :lol:
Hoztam két mosolygós képet, hát ha mást is jókedvre derít nem csak engem:
Kép Kép

anitapo20

Anita
Nagyon szépen nő Levi, látszik a képeken milyen boldog baba.
A naranccsal vigyázz, az nem az a gyümölcs, amivel kezdeni szokták a hozzátápit, 1 éves kortól ajánlott. Allergizálhat.

Kép
Kép
susytunder

Susy - Érdekes ez a narancs kérdés nekem eleinte senki se mondta, hogy baj lehet belőle, sőt amikor elkezdtük a hozzátápit és az almától kemény szorúlása volt élből azt mondta a védőnőnk, hogy probáljam meg naranccsal, mert azt úgy szokták... és én a banánt is csak utána mertem bevezetni a szorulások végett. De tényleg ha nem akarja az ember, hogy szorúlása legyen a manójának az almától mit tehet bele alergia veszély elkerülése ellen? Pont van egy fél évs "csöppség" (nagyobb már mint Alexander 8kg körül van 70 valahány cm) a házban aki most kezdte a hozzátápit és anyukája tölem kérdezte, mert hogy én tapasztaltabb vagyok... :roll: de nem értek hozzá!

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó

Anita nagyon szép Levi és majdnem akkora mint Alexander :wink:

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Sziasztok, nagyon szépek a babák :lol:

Anita, nálunk sem engedik a narancsot csak egy éves kor után, pont amiatt, amit Susy is írt, hogy allergizál elég erősen.

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok most kaptam 1 e-mailt ami lehet, hogy valakit érdekel...

REKLÁMFILMHEZ BABÁKAT ÉS MAMÁKAT KERES A PLAYGROUND CASTING ÜGYNÖKSÉG!

Hamarosan készülő pelenka reklámfilmhez 5-12 hónap közötti egészséges, kiegyensúlyozott kisbabákat keresnek. Örülnének ikrek és hármas-ikrek jelentkezésének is.
Keresnek, továbbá 25 és 35 év közötti kifejezetten csinos anyukákat, akik fesztelenül tudnak viselkedni kamera előtt.
Jelentkezni lehet hétköznap 10 és 17 óra között a 06 1 209 2761 budapesti telefonszámon, illetve fényképes levélben az info@playgroundcasting.com email címen.

KépKép
KépKép[/ur]l]
KépKép
liliommanó

Köszi lányok !! :)

Igyekszem összeszedni magam - nem könnyű - .
Ráadásul most még rosszabul érzem magam, tegnaptól tápszert is kap, már nem hízott 3 hónapja, nem elég neki az anyatej :(
hát...erre se vagyok jó! good!

Ráadásul annyira idegesít, hogy nem látok tisztán az étkezésével kapcsolatban. A dokink olyan dolgokat mondott- már ha mondott mert zömmel azt mondta, hogy vegyem meg a könyvét abba minden bennevan -, hogy a hajam is égnek állt. Egyen mézet, meg tegyek kakóport a tápszerbe. Glutént is ehet.
Úgyhogy, most halvány lila gőzöm nincs mit adhatok neki és mit nem! Wááááááááááááááá

ismét bocs :P :P :P :P

Kép

NIKI
nini.n

Nini: Én úgy tudom, mézet azért nem ehet, mert lehet benne valami baci, amibe bele is halhat. A kakaópor is szerintem tök gáz, én úgy tudom, hogy allergizál. Ha ilyen hülyeségeket (bocs) beszél az orvosod, keress másikat.
A mienk nem enged Petinek az ekcémája miatt még tejpépet se, még a banánnal is óvatosan kellett bánnunk.
Peti még az almától is kipattogott.
Ja, és két hónapja Peti is nagyon keveset gyarapodott, csak 200g-ot havonta, és azt mondta, hogy ez így teljesen jó, mert először sokat hízott, ez a böjtje. A legtöbb ismerősöm orvosa ilyenkor már erőltette volna a hozzátápit, mert semmi nem érdekli őket, csak a mérleg... :?

Kép

Kép
nikuc

Én egyébként úgy tudom, hogy ha nem gyarapszik anyatej mellett, és nem sír éhesen, akkor ki be kéne utaltatnia valami vizsgálatra, ahol megnézik, nincs-e felszívódási zavara, és a Te tejed mennyire tápláló, meg ilyesmi, és csak UTÁNA lehetne a tápszerre gondolni.

Kép

Kép
nikuc

Liliommmanó
Minden ember mást mondd, mindenki másképp csinálja. Sokan úgy vannak az allergizáló dolgokkal, hogy ugyan nekünk úgyse lesz/lehet. Én inkább adtam szorulásnál Kristófnak Laevolac- ot, mint narancsot, szerintem az a -3 4 csepp narancslé nem oldja meg a problémát, ha meg többet adsz, akkor már jó esélyed van az allergia kialakulására, ami lehet nem is akkor jelentkezik majd, hanem később. Nekünk most a tejjel van gondunk, nem tudom mi lesz belőle, lehet tejfehérje allergiás, majd meglátjuk, pedig én nem kapkodtam el semmit sem.
A narancs import árú, nálunk nem terem meg, ezért mindenfélével kezelik, és a kis érzékeny gyomrú babák naná, hogy nem viselik jól.
Lehet, hogy nem lesz gond belőle, de ki az az anyuka, aki ezt bevállalja?

Nini
Mézet 1 éves kor alatt nem kaphat a baba. Botulizmust okozhat, ami sok esetben végzetes. Kinek éri ez meg???
Gluténnal is várnék még, kakaót meg még Kristóf sem evett csak most a szüleimnél anya főzött kakaót abból kapott, ízlett, de eszembe sem jutott, hogy kakaót adjak neki 7 hónaposan. Az ember esze meg áll, és doki mondta! Hány disznóért vette a diplomáját?

Lányok ti hogy vagytok ezzel a nagy meleggel? Mikor mentek ki a babákkal? Mi eddig szinte folyamatosan kint voltunk, de mióta ennyire meleg van, csak délelőtt és estefelé megyünk ki, de Kristóf többet igényelne. Ott áll az ajtóba és néz rám kérlelve, de félek kimenni vele az UV miatt is és a tűző nap miatt is.

Kép
Kép
susytunder

Én a gluténről azt olvastam, hogy a legújabb kutatások szerint, aki nem hajlamos, hogy allergiás legyen rá, annak mindegy, mikor kap, aki meg hajlamos, annál meg sajnos valószínűleg kialakul az allergia, akármikor kapja először. Viszont azt tapasztalták, hogy ha egy baba hajlamos, és 4-7 hós kora között bevezetik nála, jó eséllyel elkerülheti. Én ennek ellenére még nem adtam. :D

De azt is most olvastam, hogy az egy éves kor alatt adott tehéntej az arra hajlamosaknál szív- és érrendszeri problémákat okoz, már felnőtkorban. Pl. magas vérnyomás, magas koleszterinszint. Nálunk apa családjában mindenkinek magas a vérnyomása, nagyon, elhízás nélkül is. Mi "csak" 9 hósan kaptunk tejet, mert akkoriban már ez volt a szabály, így a húgomnak és nekem "csak" a koleszterinszintünk magas. Diétával (kevés hús, nuku tojás) annyit elérhetünk, hogy épp egy kicsit van a normális felett. (amire én nem vagyok hajlandó gyógyszert szedni.

Egyébként Susy: ilyenkor azért a tejallergia még jó eséllyel kinőhető. Unokatestvérem is az volt babakorában, és valam 5-6 éves korára kinőte! :D

Kép

Kép
nikuc

Nini,
Pálmi 5-ről 6 hónapos korára 100 grammot hízott, kaptam is a dokinktól, hogy 500-800-at kellene :shock: :x de láttam itt más babáknál, hogy ez nem egészen van így, úgyhogy nem figyelek már a hülyeségeire... Amúgy ti már esztek mást is? Attól se kezdett el hízni?

Pálmi azóta hízik jobban egy hónapja kb., hogy már eszik más kaját is rendesen... már gyümire, zöldségre gondolok, ezekből már megeszik egy egész adagot.

Egyébként az anyatej-tápszer miatt meg ne emészd magad, az is jó, hogy eddig ment a dolog, ugyanúgy mint mást az anyatej fontosságát is néha úgy érzem túlzásba viszik... persze ameddig megy, menjen, de emiatt ne legyen lelkiismeret-furdalásod, ha már nem!

Susy,
képzeld én meg most azt olvastam, hogy az új kutatások szerint meg fontos, hogy a baba találkozzon gluténnal 1 éves kora előtt! Persze nem mennyiségekben, de hogy megismerje a szervezete... jó, hogy ilyen ellentmondásosak az infók...

Kép

Kép
sz.veronika

A cumisüvegekről hallottatok? Egy csomó fajta tartalmaz olyan anyagot, ami káros a bébikre, forró folyadék érintkezésére válik ki belőle... nos ugye a cumisüveget ha gőzzel vagy forró vízben sterilizáljuk... Én persze pont olyat használok, ami benne volt a felsorolásban... hormonális zavarokat okozhat (fejlődési rendellenességek), rák kockázatát növeli, későbbi elhízás kockázatát növeli...

http://www.polliwogged.com/detail/full- ... ring-soon/

Kép

Kép
sz.veronika

Nikuc
Remélem igazad lesz, és ha valóban a tejjel van bajunk, akkor kinőjjük.

Veronika
Ha még elolvasnál még két, vagy három cikket a gluténról, az is biztos teljesen más lenne. Tényleg nagyon megoszlanak a vélemények. Túl sok az infó és az ember bele kavarodik egyik cáfolja a másikat.
Egyébként én nem mondtam, hogy 1 évet várja meg a gluténnal, de még Márkó "csak" 7 hónapos, szerintem még várhat, de ez majd Nini döntése lesz.

Kép
Kép
susytunder

40 éve praktizál. Még a nagybáttyámnak is ő volt a gyerekorvosa. Ezért nem értem és nem tudom hova tenni a dolgokat. Ezért kavarodok össze ! A neten is rengeteg félét írnak. De ki az Istentől kérdezzek, ha a saját ovosunk ekkora baromságokat mondd ?!!!

Susy
A gluténnel én is hasonlót olvastam, hogy jobb ha 1 éves kora előtt találkozik vele a pici szervezete, és addig ameddig anyatejes, mert az anyatej kivédi a problémákat. Kapott már. 1-2x azt hiszem nem többször. De persze nincs szándékomban nyakra-főre azzal tömni. És, hogy mondjak valami nagyon durvát, olvastam olyat ma egy fórumon, hogy a 7 hnapos baba szalámis kenyret reggelizett !! :idea:

Veronika
Kap már mást 6 hónapos kora óta, zömmel ; répát, krumplit, banánt, almát, őszibarackot, héjj nélkül borsót. De ezekre azt mondta, hogy nincs értelme. Zsír és fehérje kell neki ahhoz, hogy gyarapodjon. Múlt héttől pedig már kapott csirkemellet is.

Azért nem értem, hogy miért nem hízik már a tejtől, mert 6 hónapos koráig csak azt kapott. És a 3-4. hónapban olyan dundivolt, hogy gurult :)

Tudjátok, én nagyon vártam a hozzátáplálást. Azt hittem milyen jó kis kaland lesz ez neki is meg nekem is. De ezzel a bizonytalansággal és a rengeteg téves információval el lett rontva az egész.

Kép

NIKI
nini.n

Nini
Akkor már értem, ha 40 éve praktizál. Anyukáink teljesen másképp éltek, nevelkedtek, mint a mai szemlélet. Dokibácsi még eszerint praktizál. És még egyszer írom, nem azt mondtam hogy 1 éves koráig ne kapjon, hanem hogy még ha vársz vele 2-3 hónapot akkor is belefértek az 1 évbe. Másrészt, ha elnyammog egy kis kenyérhajat, nem attól lakik jól. A szalámis kenyér durva, én is ismerek hasonlót, meg aki vegetával főzi a gyerek kajáját. :shock:

Kép
Kép
susytunder

Nini - most én is egy érzelmi válságon megyek át, kezet foghatunk :) Nem tudom jó anyja vagyok-e, próbálok. Nem tudom én rontottam-e el, hogy napközben össze-vissza alszik, nincs rendszer. Minden csoda 3 napig tart, aztán jön újabb 3 nap máshogyan. Belebolondulok, hogy nem tudok tervezni. 1 hónapja, mikor megbeszéltük a tanácsadás időpontját, úgy kértem, hogy akkor tuti ne aludjon. Erre azóta mostanában akkortájt alszik. A másik nálunk is a hozzátáplálás. Én is úgy vártam, hogy milyen jó lesz, erre 9 hónapos elmúlt, és még nem eszik. Néha-néha, akkor is csak gyümölcsöt. Néha egy kanállal, néha 5-el, néha fél üveggel. Veszek is neki, meg "csinálok" is, fagyasztottam sokmindent. A főzelékeket dobom ki, mert nem eszi. A védőnő eljött egyszer, hogy menézzük, mi lehet a baj. Azt mondta, hogy mivel Ambrus kiegyensúlyozott, egészséges baba, ne stresszeljem magam ezzel. Lehet, hogy a foga miatt, lehet, hogy nem ízlik neki nem tudni. (az első 2 foga mikor kibújt, két hétig mindent megevett, bármit csináltam neki, aztán meg semmit. még a levesben főtt zöldségeket sem, amit általában minden gyerek megeszik, mert annak már jobban van íze só nélkül is). És mivel én sem voltam nagy evő, most sem vagyok az, lehet, hogy annyi, hogy ő sem az. És az sem baj, ha kicsit fogy, mert vannak tartalékai. Persze, ha sokat fogy, akkor csinálni kell valamit, de minimális fogyás belefér. Főleg, hogy rengeteget mozog. Lehet Márk is a mozgás miatt sem hízik. Meg ilyenkor már havonta 100-120-akat híznak csak. Gondolj bele, ha úgy fejlődnének most is, mint pici korukban mekkorák lennének 1 évesen :) Fel a fejjel!!!!

dytke

Panndi - akkor tőletek nem vagyunk messze itt Káposztásmegyeren :)

Anita - Levi nagyon helyes :) Akkor veled is kezet foghatok? :) úgy tűnik ez az érzelmi mélypontok ideje :) Majdcsak kibékülünk magunkkal, meg a helyzettel.

dytke

Nini - a védőnőtök milyen? Én is útálom, hogy mindenki mást mond (hozzátáplálás), és mivel a védőnőnkkel tökéletesen meg vagyok elégedve rá hallgatok (szerencsére halad a korral :)).Ő van itt, akitől tudok kérdezni, ha valami van. SZerintem próbálj meg találni valakit (védőnő, tapasztalt barátnő stb.), akiben megbízol, és csak rá hallgass, és tőle kérdezz. Így nem veszel ez az infók hadában. Nekem ez bejött, hátha neked is könnyebb lenne így.

Betty - merre jártok? Mi lett a kakimintával? Nálatok is tejmentes diéta van?

Eldugulok :oops:
Jó éjt mindenkinek!

dytke

Niki, Nikuc, Anita - ilyenkor örülök nagyon hogy olvasgatlak titeket. Sajnos az én korábbi "álombabám" is egy kis hisztigép mostanában. Ha a kezemben van semmi baja de ha letenném akkor jön a nyűgösködés vagy a hiszti. Nagyon keveset játszik el egyedül pedig korábban még nekem volt lelkiismeret furdalásom hogy annyit hagyon magában játszani. Kristóf azóta nyűgösebb mióta hasra tud fordulni. Imád az ölemben ülni és onnan nézelődni, mert úgy sok mindent lát. Ha leteszem játszani ás hagyom egy kicsit a hisztit akkor pár perc múlva abbahagyja és elkezd játszani de ezt sajnos naponta többször megcsinálja és én többször inkább felveszem. A párom emiatt morog is mert szerinte meg fogja szokni.
A karmolás nálunk is megy olyan a karom mintha kismacskám lenne nem kisbabám:))

Gabi- volt almapép a Brendonban

A Müllerről jut eszembe hogy láttam hogy Gödöllőn fog nyilni egy a TESCO mellett. Dunakeszis lányok nekünk az egy kicsit közelebb lesz mint Ferihegy.

Kép

Kép
tüni75

Köszönjük szépen :D A narancs evést felfüggesztettük legalább 1 éves korig :)

Dytke, igen velem is kezet foghattok. Én is remélem, hogy hamar kibékülünk magunkkal! :wink: :D

Én is a kezdetektől egyedül vagyok gyakorlatilag. Anyukám vidéken lakik, ő havonta egyszer 1 órácskát tud itt lenni nálunk, mert apukám beteg és rá kell sokat figyelnie, na meg dolgozik is. Párom szülei ugyan nem laknak messze, de nem járnak át hozzánk. Mi szoktunk menni kéthetente havonta egyszer vasárnap ebédelni. Párom is rengeteget dolgozik. Mostanában kezdett el ő is jobban foglalkozni Levivel. Sokáig meg sem merte fogni, mert neki még pici volt. Éjjel mindig csak én keltem hozzá ami az első 2-2,5 hónapban azt jelentette, hogy óránként kelt enni (szerencsére csak enni). Nappal szintén csak én voltam vele, mert ugye akkor párom dolgozott. Nagyon fáradt voltam, meg még vagyok is. Igaz szerencsére csak 2-3 - szor kelünk még mindig éjjel enni. Mostmár azért valamivel jobb. Este van egy kis időm kikapcsolódni mikor Levi alszik. A múltkor már írtátok bocsi, hogy megint megkérdezem, mit tudnék neki adni ami éjszakára egy kicsit megtelíteni a pociát és hátha nem kellne fel éjjel?

Tüni, néha én is úgy érzem, hogy kismacskám van :lol:
Levi sincs el szinte egy percet sem magában. Pár percig lekötik a játékai és kész. Utána hiszti és csak kéznen. Erről pedig igyekszem leszoktatni.

anitapo20

Anita: sinlacot vagy a Márti által ajánlott humana tejmentes almapépet. Sinlacot írass fel receptre!

Tüni: köszi az almapépet.

Kép
Kép
Kép
gabi79
Dunakeszi

Petim azért egész jó fiú! Csak mostanában vásárlásnál kezd el nyűglődni, mert szeretne megnézni, megfogdozni mindent, és az a babakocsiból nem megy. Így egy csomót cipelhetjük. Egyébként Ő eljátszik a földön (tegnap csupa piros volt a térde a kúszástól estére), csak néha nyűgös, hogy vegyem fel. Néha elég, ha csak átrakom az ágyra, imád ott hemperegni, csupa vigyor olyankor, és szó szerint hempereg. Ölben is tesz-vesz, üti a billentyűzetet, szereti ha éneklünk, meg táncolunk. :lol:
Ő sose aludt ringatásra, mert én rá sem szoktattam. Mindig letettük az ágyunkra, és mellébújtunk. Most is úgy szeret elaludni. Ha nagyon aktív még, akkor finoman lefogjuk, kap egy cumit, és alszik.
Én az etetés miatt vagyok válságban, hogy a védőnőm minig mondja, hogy egye a zöldséget, Ő meg kiborul, és üvölt, ha próbálom neki adni, inkább nem is eszik. Már cukrot is próbáltam tenni bele, de úgy sem kell. :cry: (pedig nagyon ellene vagyok a cukornak) Viszont bevallom őszintén, a legtöbb szerintem is pocsék... :oops: Kóstoltam most a cukkinit, valami förtelem... :shock:

Nahát erről az etetésről: Van egy ismerősöm, aki azzal büszkélkedett, hogy már 6 hósan azt ette a gyerek, amit ők, meg hogy szereti a kakaót. Na a cseme most másfél évesen hord akkora ruhát, mint Peti, és múltkor kegyetlenül rosszul let, úgy engedték haza a kórházból, hogy légzésfigyelőn alahat csak, mert nagyon rossz fizikai állapotban van. (de persze mindenki hülye, mikor mondja, hogy nem szabadna ilyeneket adni neki, a védőnő is, meg a gyerekorvos is. Ja, és azt tanácsolta 2 hetes gyereknek hasfájásra, hogy lehet kapni ezek a teagranulátumokat, mikor mondtam, hogy 4 hós kortól lehet, de én akkor se adnám, nem mondom el, hogy kiosztott, hogy én milyen gügye vagyok)

Kép

Kép
nikuc

Sziasztok!
Visszaolvastam :D :D :D végre, volt egy kis időm. Igaz, 2 hétig majdnem minden nap volt programunk, ezen a héten pedig szüleimnél vagyunk Dáviddal kettesben vidéken és persze itt is minden nap volt valami :D

Panndi,
Nagyon gratulálok, szép és gyors szülésed volt és gyönyörűek vagytok! :D

Veronika,
Ha Pálmi éhes lenne, nem aludna 12 órát kaja nélkül, hidd el, tudja, mennyire van szüksége!

Dytke,
köszi, hogy kérdezted, nem alszunk :( Van, hogy 2-3 órát fenn vagyunk éjszaka, de kitartok a módszerben, hogy csak hajnalban szoptatom meg, talán mégis lesz eredménye (részben már volt, mert 8-ról 4-re csökkent a kelések száma). Nem sír a kezemben, szóval nem éhes, mert akkor nem tudnám visszaaltatni. Már több, mint 2 hete következetesen ezt a módszert viszem, de az első gyors fejlődés után megrekedtünk: most 3-4-szer kelünk éjszaka. Van, hogy zene+hátsimi és már alszik is, vagy cumi, de van, hogy fél óráig- óráig ringatom a kezemben. Hát a hátam és a térdem totál kikészült. Még reménykedem, hogy lesz előrelépés, de már kezdem elfogadni, hogy mi sokáig sokszor fogunk éjjel kelni. Pedig este fürdés előtt pép, fürdés után szopi, szóval jól belakik szerintem éjszakára, de nem segít. Szerintem a pocakja is kelti többször.
Dávid kétszer kap kanalasat: délben gyümi vagy főzelék, este fürdés előtt pedig pép (sinlac vagy tejmentes almapép). Mindkét esetben pár kanál után csikarja a pocakja és nagy dünnyögések, nyögések következnek, pukizások, stb. szóval nagyon lassan haladunk, ráadásul soha nem tudom, hogy a kaját unja már, vagy nem bír kakilni. Hétfőn elkezdtem az Infacolt adni neki újra, hátha segít az új kaják miatti gázoknál, és talán az éjszakáknál is. Majd még az Espumisant is kibróbáljuk, nálatok mi a tapasztalat?
Úgy veszem észre, hogy tegnap óta már nincs akkora csikarás, talán használt valamit az Infacol? Többet is tud enni kicsit, meg jobban is esik neki szerintem. Kétszer hányt a múlt héten, egyszer az oltás napján (szerintem azért), egyszer pedig sokat evett és még 40ml vizet is itattam vele, szerintem az sok volt a pocakjának, azóta nem adok közvetlenül vizet neki, de később meg nem kéri. Nem tudok sem vizet sem teát adni, pedig már kispohárból tud inni, pedig ilyen melegekben kellene, nem?

Kép
ugabesz

Nini,
Én is totál kivagyok 3 hónapja (mióta Dávid elkezdte az éjszakai üzemmódot és éjjel 8-10x kelt, igaz most már jobb a 4 keléssel, de még mindig ki vagyok purcanva). Minden reggel nyűgösen indul a napom, mert nem aludtam (Dytke, én nem tudok hozzászokni :( ). Ráadásul a férjem államvizsgára készül, munka után minden nap éjszakázik (jog és nagyon-nagyon sok!!!), hétvégén egész nap nyomja, ezért hónapok óta nem mehettünk sehova és így nem is tudok lelkileg feltöltődni.
A nagyszülők dolgoznak, nem igazán tudnak besegíteni, szóval én is sokszor vagyok türelmetlen és nagyon lelkiismeret furdalásom van miatta, de minden nap nagyokat hancúrozunk azért Dáviddal és imádom, csak nehéz nekem az éjszakáink miatt.
Persze változatlanul nem szopik, fejek még mindig és cumisüvegből kapja, amit nem kevésbé unok, mert rengeteg időm elmegy vele (kézzel kell fejnem), de azt már elfogadtam, hogy nem nagy evő az én fiam, de így is gyarapodott eddig, biztos ennyi elég neki :D
Most 3 hétig vidéken vagyunk, ha Apuci túlvan a vizsgán, akkor megyünk csak haza, mert már nagyon feszült volt és kicsi a lakás, tanulni semmit nem tudott, ha ott voltunk, mindig a gyereket nézte! :D :D (Azt mondta, egész nap el lehetne nézegetni :D :D ) Itt Anyukám mindent megcsinál, semmi dolgom, sőt voltam masszőrnél, fodrásznál, megyek pedikűröshöz, stb., szóval próbálok kikapcsolódni, remélem, sikerül! :D
Tényleg, strandra mehetünk Dáviddal? Viszek nagy napernyőt és természetesen a vízbe nem viszem be, csak én mennék úszni, addig a nagyiék vigyáznának rá - neki kb annyi, mintha piknikezni mennénk :D Naptej kell, gondolom és nem 12-15h között mennénk, hanem inkább este felé. Mit gondoltok?

Kép
ugabesz

Humana almapépet mi Tescoban vettünk (Váci út)

Kép
ugabesz

Ja, és mutatok félévesen készült képeket is :D :D Kicsit eláll a füle Dávidnak újjabban, nem tudom, miért, de imádnivaló!
Kép
Kép

Kép
ugabesz

ugabesz, fantasztikusan édes Dávidod :) A füle is :)

Én mindenki sorsát átérzem, akiknek szörnyű éjszakáik vannak, nálunk Róza fél éves kora óta két kezemen meg tudnám számolni, hány normális éjszakánk volt - egészen egy héttel ezelőttig. Most alszik este 10-től hatig, akkor szopi, fenn van összesen kb egy órát, utána még alszik kettőt. Eddig el sem akartam hinni, mostmár halványan kezdek reménykedni, hátha így marad. De az sem fog meglepetésként érni, ha újra jönnek a számtalanszor kelős, ébren maradós éjszakák. Megértek mindenkit, aki totál kivan.

Sajnos én is totál ki tudok bukni, és sajnos nagyon türelmetlen tudok lenni Rózához, utána meg borzasztóan bánt. Próbálom kezelni a feszültségeimet, és közben elfogadni azt is, hogy vannak gyengeségeim, ennek ellenére úgy látom, jó a viszonyunk Rózával, szeretjük egymást, kiegyensúlyozott baba - őszintén remélem, hogy olyan sokat nem ártok neki :(

Hozzátáplálás: én végülis a kiskönyv közepe, és a Kismama magazin januári számának melléklete alapján haladtam (kb), de tényleg azt láttam, Róza onnantól evett, mikor már kellett neki - addig alig. Nagyon szar volt, nem hittem el, hogy ez így okés, de egyszer csak enni kezdett, és azóta eszik mindent, bár van hogy nem kell pl a gyümi. Szóval, próbálni kell bízni bennük, bár első babánál sztem nem könnyű.

Kép
Kép
szalamandra

Lányok, segítséget kérnék. Róza egyik szeme alatt felduzzadt a bőr, és halványpiros-lilás színű. Alvás után nagyon látszik, aztán valamelyest enyhül. Nem váladékozik a szeme, nem viszket neki, láthatóan nem zavarja. Orvos szerint allergia, kapott Spersallerg szemcseppet, de nem használ (szerda óta). Mellékelek képet, hátha volt már valakinél ilyen, és van valami ötlet, mi lehet ez, és hogyan lehet megszüntetni. Köszi! Kép Kép

Kép
Kép
szalamandra

Gabesz,
most mióta pár napja nagyon meleg van, újra eszik egyszer az éjszaka folyamán... biztos szomjas a melegtől.

Sajnálok mindenkit aki ki van borulva, kitartás lányok! Tényleg jó, hogy itt ez a fórum és mindenki látja, hogy nincs egyedül...

Ma itt volt nálunk egy pár, akik mindenféle dologgal foglalkoznak és többek között szóba került hogy mióta megszületett Pálmi nem megy az alvás. Ajánlottak egy gyakorlatot, amivel a fejcsakrámból a központi csakrába irányíthatom az energiákat, mivel mikor órákon át nem tudok aludni éjszaka, olyankor relaxálni sem tudok, mert mennek a gondolatok a fejemben... Mondták, hogy a központi csakra, ami megborulhatott nálam, az a köldök alatt van, és akkor ugrott be, hogy hiszen ott vágták fel a hasam a császármetszésnél!!! Nagyon érdekes mindenesetre... elgondolkodtató... :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Szalamandra,
mióta piros a szeme? Alvás után erősebb és nappal halványodik, majd másnap reggelre megint erősebb? Érdekes, hogy csak az egyik, akkor szerintem nem allergia...

Kép

Kép
sz.veronika

Igen, veronika, pontosan így van. És nemcsak reggelre lesz így, hanem a napközbeni alvások után is erősebb. Kedd este volt először, de akkor csak kis pirosság, szerdától ilyen erős. Először azt hittem, koszos kézzel nyúlt a szeméhez, vagy beledörzsölt valamit, de annak már múlnia kellene sztem.
Amúgy érdekes, amit írsz a császármetszésről és a csakráról... tényleg olyan, mintha nem véletlen lenne...

Kép
Kép
szalamandra

Gabesz - sajnálom, hogy még mindig nem alszotok :( Tudom nem vígasztal, de mi sem. 3-4 kelés minimum, de ez már nekem is nagyon jónak számít :) Fogakkal hogy álltok? Nekünk még mindig csak kettő. Apa szerint érettségire csak kijönnek :)
Dávid nagyon édes!!!!
Töltődj fel! Biztosan jót tesz, hogy kicsit magaddal tudsz foglalkozni, anyukád pedig gondolom örömmel vigyáz az unokájára :)
Nekem semmi segítségem, nagyik 200 és 250 km-re.
Ma én is feltöltődtem. Apától kaptam kimenőt, 2,5 órát voltam csavarogni, elintézni ezt-azt. Tök jó volt, persze azon járt az agyam, hogy vajon most éppen mit csinál :)

Szalamandra - úgy tűnik mindnyájunknak vannak mélypontjai, csak nem nagyon beszélünk róla. tényleg jó ez a fórum, ahogy Vera is íja, hogy tudjuk nem vagyunk egyedül.
Nem tudom mi lehet ez a pirosság. remélem hamar elmúlik.

dytke

Sziasztok!

Veronika
Tényleg nagyon jól írtad, legalább itt tartjuk egymásban a lelket.

Szalamandra
Szegény Róza, ijesztő az a folt, én még nem láttam hasonlót, de remélem hamar elmúlik.

Gabesz
Milyen nagy fiú lett Dávid, mint ha tegnp született volna, és már fél éves, nagyon helyes! :)

Lányok tudom senkit nem vigasztal, de én is jártam hasonló cipőben, mint ti, nekünk is voltak rettenetes éjszakáink elég sokáig. Kivoltam, és utáltam magam, amiért nem volt több türelmem. Előbb- utóbb változni fog, és minden rendeződni fog, semmi nem tart örökké. Mint ahogy Szalamandra írja, el sem hiszi a változást, pedig el jön az az idő is. :)

Márti
Képzeld próbáltam, amit mondtál, hogy csináljak úgy, mintha sírnák, de még annál jobban csinálja. Nevet rajtam, azt hiszi játszok vele. Ez is benne van, vagy extra hülye eset vagyunk? Nem tudom mit csináljak vele, ma is mosogattam egy pillanat alatt ott termett mögöttem, és megharapta a combomat. Nem is számítottam rá, mert a hátam mögött volt. :roll:

Mindenkinek nyugodt szép éjszakát kívánok!

Kép
Kép
susytunder

Ugabesz, Gabi köszönöm a segítséget! :D

Ugabesz, Nagyon helyes nagyfiú Dávid! A fülei is aranyosak!! :D

Szalamandra, szegény Róza! Én sem tudom mitől lehet neki ilyen a szeme, de remélem minnél hamarabb elmúlik!

Örülök neki, hogy vagytok ti itt nekem (meg hogy egyáltalán vagyunk itt egymásnak), mert legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal. Remélem minnél hamarabb túl leszünk rajta és önfeledten nevelgethejük majd a kisbabáinkat. :D

anitapo20

Liliommanó!

Őszibarack ( 6 hónapos kortól), szilva (8 hónapos kortól) kiválóan megoldja a székrekedős gondokat!

Gabesz!

Édes Dávid, nagyon! Teszek fel pár linket,azért,ha nagyon tuti tiszta a strand,nyugodtan beviheted a vízbe vagy,ha ezt mégsem szeretnéd,akkor kell egy mini medence+ 2db 1.5l-es otthonról vitt langymeleg víz és Dávid is strandolhat!
Naptej: volt itt már téma, én mindig Nivea baby 50FF-st használtam,ez szinező és illatanyagmentes, a legérzékenyebb babák bőrére is nagyon jó! A lányok itt dm saját márkását ajánlották,az elég komoly teszten a legjobbnak bizonyult. Viszont,most én is mást próbálok majd ki, nagyon meggyőző és azok az ismerősök, akik ezt használják, extrém érzékeny bőrű babájuknál is nagyon jó volt. Nem is drágább mint a többi márkás cucc és 1 nap elég 1x kenni,ha a gyerkőc nem ül órákig a vízben.
gyébként azt is olvastam,lehet,hogy épp itt, hogy a túl magas faktorszámú naptejjel kent gyerekek D-vitamin-hiányra utaló tüneteket produkálhatnak! :shock: Ráadásul a túl magas faktorszám feleslegesen terheli a bőrt.

http://www.mdb.hu/spirig/component/page ... Itemid,42/
http://www.jateknet.hu/index.php?main_p ... ts_id=3009 ezt csak akkor, ha már stabilan ül!
http://www.arzuhanas.com/V%EDzny%E1rnap ... 45671.html
http://www.arzuhanas.com/V%EDzny%E1rnap ... t7139.html

Susy!

Ne add fel, valamilyen módon Kristóf értésére kell adni,hogy ez nagyon fáj! Mivel okos kisfiú és megérti, akár feküdj is le 1 percre a kanapéra és mondd meg neki, hogy most egy kicsit nem tudsz vele játszani, mert így fáj, ezért pihenned kel,hogy meggyógyulj!
Muszáj, mert a barátnőm ráhagyta a kislányára a dolgot egy idő után (mondván, hogy nem tud mit kezdeni vele) és a kislány, ha olyan kedve van, most csíp-harap-rúg,az anyja fejéhez vágja az ételt stb. és nyáron lesz 3 éves!

Levi nagyon-nagyon boldog baba! Látszik!

Szalamandra!

Róza baba kap Calcimuscot vagy Fenistil cseppet? Szerintem, ha hagyja, akkor egy kis citromfüves-kamillás borogatás jót tehetne , a kamilla nagyon jó külsőleg a szemet érintő problémákra! Ha nem hagyja, akkor csak napjában többször érdemes legalább áttörölgetni kamillás vattával!

Márti
borossné becz márta

Márti,
köszi a linkeket. Itt Békéscsabán csak egy strand van és rengeteg gyerek, tuti nem viszem be a vízbe, hét közben, ha kevesebben vannak, megpróbálom :D
Én is DM-s saját márkás naptejet vettem, de az is 50-es! Arra gondoltatok?

Kép
ugabesz

Sziasztok!

Márti - A D-vitamin hiányt én írtam. :wink: Vettem én is a Tescoban almapépet. Ízlett Szabinak, de úgy látom, nála semmi összefüggés nincs az ébredések és a jóllakottság között. :roll:

Gabesz - Dávid nagyon édi!!!!

Dytke - Megvagyunk, köszi, csak ritkán jutok ide. Mostanában mindig van valami mást, amit csinálnom kell. Sajnálom, hogy a felső fogak is így meggyötrik Ambit és vele együtt téged is.

Gyorsan rólunk, bocs, akire nem reagálok, most sem vagyok idő milliomos. :lol:
Szóval, Szabinak rettenetesen beindultak a felső fogai, szerintem napok kérdése és kint lesznek, mert már látszik a fehér kis rece, de még nem szakadt át az ínye. Szerda óta kúszik!!! Végre. :lol: Nagyon cuki! Tegnap egy igazi hős volt. Délelőtt kint voltunk a várnál Tatán a Patarán. volt csata, ágyútűz meg minden. Egy ideig jól elénzelődőtt, de aztán az ágyúk nagyon hangosak voltak. Délután esküvőre mentünk, mire hazaértünk itt volt a rokonság - a szüleim szülinapját ünnepeltük. Teljesen jól viselte a kézről kézre járást és az idétlen gügyögéseket. :evil: Aztán úgy kidőlt, hogy csak 1x ébredt éjjel. Ilyenre hetek óta nem volt példa.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Megint régen írtam, de ha van időm, olvaslak titeket! :)

Sajna a férjem még mindig munkanélküli, lassan 2 hónapja... Rengeteg pályázatot beadtunk, és kb 3 interjún volt, nagyon durva a helyzet! :(

Szóval itthon vagyunk 4esben már egy jó ideje. Amúgy nekem nagyon jó, mert besegít mindenbe, de azért már látom rajta, hogy csinálna valamit. Már mondta is, hogy ő nem bírná azt csinálni, amit én... :) itthon a gyerekekkel. Végre látja ő is! :)

Jana tegnap volt 3 éves, teszek egy képet is.

Kitartást mindenkinek az éjszakákhoz és néha a nappalokhoz is!
Kép

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi, BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT JANÁNAK!!!!!!!!! :D

anitapo20

Isten éltesse Janát!!!!!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Nahát, hogy Jana milyen szép nagylány! Boldog születésnapot Neki! :lol:

Lányok! Diusról tudtok valamit? Egyszer csak eltűnt. :(

Én is Nivea 50-es krémet vettem, de csak azért, mert úgy láttam, hogy Peti bőre a kocsiban megpirosodott, ezért pánikszerűen berobodtunk a Tescoba, ami mellett épp mentünk, és vettünk egyet. Persze nem is volt piros. :oops: De azért biztos, ami biztos, most szeretnék neki egy jó árnyékolót is a kocsiba.

Kép

Kép
nikuc

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?