Új privát üzeneted érkezett!

Zsuzsófi: Szerintem nem éri meg durcáskodni. Egyikőnk sem ítél el azért mert vállaltad Bencét, sőt, de a másodikkal én is várnék a helyedben. Inkább tanulj! Tényleg van időd. Ha Tamás tényleg Tőled akar gyereket, akkor akarni fogja 2-3 év múlva is. És igen is meg kell vitatni az ilyen dolgokat, mert ebből tanul az ember. Jobb mint saját, vagy a gyereke kárán. És ha jól emlékszem Norcsi idézőjelben írta a kioktatást és nem szó szerint! Senki nem akar benneteket kioktatni. Én is apa nélkül nőttem fel,de egyáltalán nem hiányzik. Csak púp lenne a hátamon. Ezzel nem azt akartam írni hogy csak így jó. Ezt Te tudod, döntsd el Te.

Én is szeretem olvasni mások mindennapjait, így ismerhetjük meg egymást. Sőt én is leírok minden apró, számomra fontos történést.

Ági: Én Flórát mindig cicin altattam, ha ez neked nem gond nyugodtan altasd így, de csak addig míg neked és a babókádnak jó. Ha már tehernek érzed változtass. Mikor már Bátor a pocakomban volt, kezdtem leszoktatni Flót, de ő akkor már 16,5 hónapos volt. Egy hétig küszködtünk az elalvással, de utána nem volt gond. Addíg míg rácsoságyban aludt mindig egyedül aludt el.

Gabi3
inecsg
 
 


Zsófi: De el is kell tartnod vmiből őket. Tudom mi az a nélkülözés!Én is szeretnék még egyet, de ha nem bírjuk anygilag...Iskoláztatás, ruházkodás, kaja stb. Persze van az a mondás, ahol 2 van ott elfér egy 3. is.

Gabi3
inecsg
 
 


Karmen, Gabi3, regen en is le tudtam tenni ugy Kristofot, hogy ebren volt, es magatol aludt el. Most mar nem megy, mert amint latja, hogy megyek ki a szobabol, sir. Nem teher, hogy meg kell szoptatnom (sot nagyon jo erzes, hogy az olemben alszik el), csak neha jol jonne, ha magatol is el tudna aludni. Peldaul a vonaton. Mert igy csak sirt a faradtsagtol. Hiaba szoptattam meg, ott meg igy sem tudott aludni. A baratnom megvette az Aludj jol gyermekem cimu konyvet. Olvasta valaki? Erdekelne a velemenyetek.

Agi
agi77
 
 

 
 

Es egy kep, amint Kristof es Viki nezik a Teletubbies-t.

Kép

Agi
agi77
 
 


Melinda: Dehogy haragszom Kép, de szerintem Zsófi sem! Tudom, hogy nem vagy rosszintulatú és nem rosszból írtad amit írtál!

Egyébként én most nem szeretnék babát, más terveim vannak. Mi csak összeköltözünk végre, de egyelőre nem babázunk. Majd 1-2 év múlva, nekem nem annyira sürgős, csak 30-ig szeretném a tervet teljesíteni ami 3 gyerkőcKép. De még most biztosan nem, hacsak nem véletlenülKép

Puszka
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Gabi, én anyuéknál láttam amit láttam. Mindig annyi pénzük volt, ami éppen elég. Amikor eggyel többen lettünk, akkor több lett. Amennyi kellett, mindig volt, mert muszáj volt. Ezzel én is így vagyok. Ami kell, az meglesz, eddig is mindig megvolt. De kettőnél többet most nem akarunk, pont az anyagiak miatt. Azt már csak akkor, ha tudok dolgozni.

Zsófi

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi
 
 


Ági: Flóra az aludj jól gyermekem módszerén tanult meg legyedül elaludni. Kb. 3-4 nap alatt megtanulta a rendet. Sőt volt hogy újra kellett tanítani, nem lett tőle semmi baja, betartuttuk a szabályokat. Most is jó lenne ha tudnánk használni, de a heverőről elég könnyen le tud jönni. Bár nem nagy ügy most már az altalás így sem, max 15-20 perc. Igaz volt már hogy másfél órát győzködtem, hogy aludjon, de ő nem akart. Majd ha beköltözünk a házba....
Nagyon édik a lurkók!

Gabi3
inecsg
 
 


Zsófi! nem tudom kire gondoltál. Én szerettem volna gyermehet bizony nem 30 felett szülni de vagy nem a tökéletes társ hiányzott v. a baba váratott magára. Nem szégyellem hogy 34 évesen szültem, én is tudom Orsinak is jobb lenne ha fiatalabb lennék, de igy is nagy szeretetben fog felnöni és lehet hogy önzönek tartanak mások de tesot is szeretnénk. Szoval nem mindig alakulnak a dolgok az életben ahogy eltervezzük. Ha neked is másként alakul akkor 30 felett már nem vállaltad volna az eslö babát? És tesokat?

Ági! nagyon aranyos ahogy nézik a tv-t. kiváncsi vagyok beválik-e a könyv, lehet késöbb nekünk is kell új módszer.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Szijasztok!

Köszönjük a sok gratulációt! Gyors szülés volt, negyed óra volt a fájdalmas rész, aztán percek alatt kibújt a baba, még az ágyat sem volt idö összeszerelni. Nagyon nagy élmény volt. A tejcsi gyorsan beindult, ezért 4 naposan hazajöhettünk. Itthon eszik alszik a baba, a hangját se nagyon hallottuk még.
Ma 13 órakkor volt 1 hetesKép

Dancsival mi van? Már biztosan babázik! Figyeltem ott a Klinikán, hátha megjelenik, de nem láttam, persze, hiszen 13.-án feküdt be, ahogy fentebb olvastam.

Lara
lara
 
 


Karmen: Zsófinak címezted, de nem rám gondoltál? Én mondtam, hogy én személy szerint 30 fölött nem szivesen szülnék. Éppen ez volt az EGYIK oka, hogy apa nélkül is bevállaltam a babát. Én nem vártam a tökéletes társra, ugyanis olyan nincs. A baba megfogant én meg gondolkodás nélkül megtartottam. Mindenképp maradt volna a baba, ha marad velem apuci ha nem. Nem különösebben érdekelt! Ennyi! Szerintem Te is így cselekedtél volna, hiszen minden körülmény adott volt. Hogy mi lett volna, ha nem sikerül 30 előtt teherbe esnem?? Természetesen próbálkoztam volna apa nélkül is akár, hiszen gyermek nélkül leélni az életet nem élet! De mivel nekem szerencsére megadatott, hogy viszonylag fiatalon lehettem anya, ezért nem is gondolok bele, hogy mi lett volna ha.....

Pussza és nem vagy Te még véntyúk, nyugodtan belefoghattok a "kistesó programba" Kép Orsinak szüksége van tesó(k)ra! Az anyaság mindegy mikor ér utol, minden korban gyönyörű. Tök mindegy hány éves vagy! Én csak a saját szüleimen tapasztaltam, hogy ők bizony későn vállaltak gyereket (bennünket) és látom amit látok, ezért akartam fiatalon szülni! Na mindegy ez hosszú......

Pusssssza Kép
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Enikö! Zsófi is irta nem ért egyet azokkal akik28-30 fele szülik az elsöt. Persze nem haragszok csak kiváncsi vagyok mit tett volna a helyemben. Én sose itélem el ki mikor szül, nem tudhatjuk mi áll a háttérben. Én 18 évesen nem szültem volna, de ha úgy történt volna mint pl. Zsófinál én is megtartottam volna és becsülöm érte. Ahogy téged is hogy kitartottál!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Lara! Tök jó, hogy már jelentkeztél. Ha van egy kis időd, tehetnél fel képeket Bercelről. Hogy fogadta Hanga a tesót? Milye ón 2 babóval? Hanga otthon van?

Enikő, Zsófi! Remélem nincs sértődés. Minden ember, főleg nő, másként gondolkodik, ez így természetes. Én örülök, hogy 28-ban szültem, így érzem teljesnek az életem. Vasárnap leszünk 7 éve együtt a párommal, úgy érzem lehullt már a rózsaszín köd rólunk, babázhatunk nyugodtan.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Jó dolog sztem hamar szülni. De manapság még Én is kakukktojásnak számítokKép. (23évesen szültem)
És van egy nagy rakat barátnőm, aki 35felett szült, megfontolt, tapasztalt, egzisztenciálisan biztonságos háttérrel rendelkezők mind!!! Sőt, egyikük most 38évesen fut neki a köv lombiknak, szeretne még 2. és 3.babát is. Ha nem sikerül, 40évesen örökbefogadnakKép.
Én símán szülnék 30felett is. Lehet, h fogok is. Miért ne? Mi a gond azzal? Nem korfüggvénye az ember hozzáállása a dolgokhoz. Lehet vki rugalmas, türelmes 40felett is, és ellenkezőleg 20évesen... RÁadásul mindenki annyi idős, amennyinek érzi magátKép. Ez alapján ítélkezni szvsz nem szabad!!!
Karmen! NE viccelj! Még jó, hogy nem szültél egy instabil kapcsolatba, vagy rossz háttérrel babát... És Te nem is számítasz "későn szülőnek" egyáltalán.
Régen a nők dolga a háztartás és a gyereknevelés volt. Sajnos ma már nem így van. Ha egy nő hivatásos anya, kap asszem 20ezer ftot. És ehhez van ugye min 3gyerek. Mi az a 20ezer? Ehhez mennyit kell keresnie APának? És mennyi dolgozni? NEhéz.

Zsófi! ANyudék mit mondanak erre amúgy? GOndolom Ők is várakozásra bíztatnak. HAllgass Rájuk, ne RánkKép. Az, h gyerekpárti vagy, szép dolog. NAgon szépKép. Sztem itt valamennyien azok vagyunk. De talán pont az Ő érdekük, hogy érjetek össze, és egy érzelmileg stabil kapcsolatba jöjjön, jöjjenek világra az utódok...
De MElinda mondta nagyon jól. 7éve van a férjével, és lehullt már a rózsaszín köd, már babázhatnakKép. Szóval még nagyon friss a kapcsolatod. Még lesznek hullámvölgyek, amit könnyebb gyerek nélkül átvészelni...
És még ebből a suliból is van 2év? Akkor előbb ezt kellene befejezni sztem. EZ az érettségiért megy? VAgy az már megvan?


Ági! Édesek VIkivel nagyonKép)))). Mikor is van a Teletubbis? Azt tudom, hogy a BBCn, és reggel 7kor, de máskor? (gondolom nem reggel 7kor nézik itt a képen:D)

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Lara! Ez remekKép. Gyors szülésbeszámoló:D. Remélem lesz hosszabb is.
Kép?
A minap találkoztunk Gabómamóékkal. Jázmin és Simon édesek, és elevenekKép.

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Közben olvasom a híreket Dancsiról. Kapott most este vmi zselét, amitől, ha elkezd tágulni, akkor ma még baba leszKép, ha nem, akkor hazamegy...

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Gabi, orulok, hogy bevalt a modszer, ezek szerint van remeny. Mar alig varom, hogy olvassam a konyvet, sokan dicserik.

Angi, fel 3-kor van a Teletubbies, es utana van a Shiny Show, aminek legalabb ekkora sikere van. Bar nalunk a cica, kutya amugy is nagy slager, az utcan meg kell nezni az osszes allatot. Kép

Melinda, akartam mar irni korabban is, hogy milyen okos Lotti! Kép Nem raksz fel rola kepet? Biztos megvaltozott tavaly nyar ota.

Mindekinek jo hetveget, es jo babazast!
Agi
agi77
 
 


Agi77! Ígérem teszek fel képet, de a digifényképező szüleimnél van. Köszi a dícséretet, én is meglepődöm, hogy naponta több új szóval áll elő. Ma megkérdezte: apa mit csinálsz? Lotti is szereti a tabikat, kettő nevét már tudja, pó, meg lala.
A Balamoryt is szereti a lány, főleg a dalokat benne.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok!

Jó termékenyek voltatok!

A szülés időpontjáról csak annyit, hogy azt hiszem, én vagyok a korelnök:37,5 évesen szültem Tomikát, és nem tartom magam öregnek. Bár nem is nézek ki annyinak, de ez mindegy. Nekem így jöttek össze a körülmények. Nagyon régen volt 1 férjem, akivel nem jött össze. Utána évekig egy őrült nagy szerelem, de az illető az idő múlásával egyre jobban elzárkózott házasságtól, gyerektől. Tőle nagy nehezen sikerült "megszabadulni". Aztán 3,5 éve találkoztam a férjemmel, és Tomika majdnem 2 év próbálkozás után született meg. Szóval ilyen is van. Mi úgy gondoltuk, hogy a gyerek tudja, hogy mikor kell megszületnie, ezért nem is idegeskedtünk. Véleményem szerint mindegy, hogy valaki hány éves, nem mindenki ugyanakkor válik felnőtté (én.pl.igencsak későn érő tipus vagyok).

Gabi3!
"Cam" kocsink van, kétfunkciós.

Babamama!
Igen, az az új kocsi volt. sajnálom, hogy eltűntünk.

Ági!
Tomika is a cicin alszik el. Éjszaka szopi után ált. visszaalszik, de ven hogy nehezen.
Az Aludj jól, gyermekem-ről a januári Kismamában van egy cikk. Ha nincs meg Neked, jövő héten elviszem, ha találkozunk. Ott negatív vélaményt írtak róla. Szerintem ez is gyerekfüggő, de érdemes elolvasni.
A gyerkőcök nagyon édesek!

Enikő!
Én sem szoktattam rá Tomikát a cicin elalvásra, de az elején, amikor állandóan szopizni akart, ez volt az egyetlen módszer, amivel elaludt.
Szerintem nem véletlen, hogy kivel mikor találkozik az ember, mindennek megvan a maga oka. Örülök, hogy boldog vagy, és hogy Bogi is szereti a párodat.

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde
 
 


Ági: A kismamában csupa rosszakat írnak az aludj jól-ról, ahogy Tünde is írta gyerekfüggő, kinek válik be és kinek nem. Szülőtől is függ!

Melinda:Egy kicsit irigyellek, hogy Lotti ennyit dumál. Flóra ma két új szót is mondott: sas és bébi (bébirépa). De ezek olyan egyszerűek.

Holnap megyünk anyósomékhoz. Vágre kimozdulunk itthonról. Már bepakoltam egy rakás cuccot. Pedig csak másfél napra megyünk.

Dancsinak megy a drukk!!! Remélem hatásos lesz a zselé.

Gabi3
inecsg
 
 


Gabi3! Aztán majd ha Fló elkezdi a dumát, le se tudod lőni.

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Dancsinak drukkolok ma végre kibujjon a baba.

Melinda! Balamoryt hol adják, mikor?

Én kicsit irigylem azokat a gyerekeket akiknek fiatal az anyukájuk. Bár én nem érzem hogy igy eltelt volna az idö, szerintem nagyon fiatalos vagyok. De ha valaki nekem 20 évesen azt mondta volna elsöt 34 évesen szülni azt mondtam volna szegény gyerek. Aztán mégis igy alakult most meg azt mondom milyen nagy boldogság veszi körül, milyen szerencsés gyerek.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Lányok! tudom nem erröl szól a forum, választ magánba kérek, de ismerösöktöl hiába kérdeztem, hátha itt valaki tudja. Akarok venni egy kézi göztisztítót (gözpingvin ha igy ismeritek) de nem tudom valoban hasznos-e mennyire válna be. Ha valakinek van akkor légyszi irja meg a véleményét mert jövö hétvégén akkor elmegyek veszek ha javasolja.

Köszi. Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Lányok!
Én 27 éves múltam, amikor Léna született, a férjem szintén, (8 éve vagyunk együtt) és van amikor úgy érezzük, hogy még túl fiatalok vagyunk a gyermekvállaláshoz. Jó mi?

Nóri
norcee
 
 


Sziasztok! Írna valaki bővebbet az "aludj jól gyermekem" altatási módszerről?? Hogyan zajlik ez?? Csak érdekel, mert nagy port kavartKép!
Pussza
Enikő

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged
 
 


Karmen! A Balamory a BBC Prime-on megy, de nem tudom pontosan mikor, azt hiszem a Teletabik után.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Sziasztok!
Ági, ismerős a kép Teletubbies ügyben:-))) ilyenkor nálunk is megáll az élet. Dühös vagyok, mert délután félórával korábban kezdik és Luca 3-kor kel. Így reggel szoktuk nézni (nekem meg marad fél órám a felkeléshez:-))) A Balamory-t meg néha együtt dúdoljuk. Eddig délután fél 4-kor volt, de meg kell nézni a BBC Prime teletextjén.

Enikő, Az aludj jól gyermekemtől én halálra rémültem:-) A lényege, ahogy én kivettem, hogy tedd le a gyereket este, aztán ha sír, menj be hozzá 10 perc múlva, símogasd meg, aztán gyere ki tőle. Utána, ha még mindig sír, kicsit hosszabb idő után menj be és így tovább.
Van ismerősöm, akinek bevált, én csak egyszer próbáltam, de fel is adtam.
Tudom, hogy meg kell tanulni egyedül aludni, de nincs szívem olyasmit erőltetni a gyerekemre, amit nem akar. Este elalszik az ágyunkban, aztán átviszem a szobájába és ha véletlenül felébredne éjszaka, akkor magam mellé veszem. Ha elaludt visszaviszem vagy én alszok el:-)))
Olvastam valahol, ez a nyugati modern társadalmakban szokás, hogy rászoktassuk a gyereket már ilyen korán az önállóságra. A keleti kultúrákban a gyermek egészen nagy koráig az anyja mellett van folyamatosan, éjszaka is.
Én azt vettem észre, hogy ha nem hagyom éjszaka sírni (jön a foga és nagyon szenved), sokkal jobb a kedve, lényegesen kevesebb a hiszti. Sokszor arra ébredek, hogy keresgél álmában, aztán ha megtalálja az apját vagy engem, megnyugszik és alszik tovább.
Magánvéleményem, hogy azt a könyvet csak az használja fel, akinek más megoldást nem sikerül összehozni.

Zsófi, ne hallgass senkire, csak magadra, mert van egy mondás:
"Mindenki a maga szerencséjének kovácsa".
Ha elszúrod, akkor is csak magadat hibáztathatod, ha meg jól sikerülnek a dolgaid, a dicséret is téged illet.
Egyébként én a helyedben örülnék, ha velem ilyen kedvesek lennének ezek a lányok, mert ez azt jelenti, hogy foglalkoznak velem, odafigyelnek rám és aggódnak értem. Amit pedig mondanak, azért mondják, hogy ebből a szemszögből is megvizsgáld a dolgokat, dönteni meg úgyis csak te tudsz:-).

Én szívesen hallanék rólad és általában arról, hogy alakul az életed. És mindenki másé.

Magamról annyit, hogy a "vizsga-idegbetegségtől" hasmenést kaptam és álmatlanságot:-)))
De írni még tudok:-D
B
babamama
 
 


Sziasztok!

Eszem agaban sincs sirni hagyni Kristofot (meg 5 percre sem). A szivem szakadna meg. Es ugysem nyugodna meg, csak ha felveszem. Az ejszakaval amugy nincs baj, mert alszik. Hajnalban kel, szopik, es alszik tovabb.
A konyvre azert meg kivancsi vagyok.

Dancsinak mi is szurkolunk, ha valaki tud valamit irja meg! Kép

Tunde, majd a randit meg megbeszeljuk, Ti mikor szoktatok kimenni?

Agi
agi77
 
 


Mocorgó babája megérkezett. A kicsi fiú 3740 g és 54 cm. Császár volt, ma 11 körül. Mindketten jól vannak.

Gratulálunk NekikKép))

.:Angi:.
angiszeged
 
 


Szuper!
Én is gratulálok!
B
babamama
 
 


Garutlalunk Dancsinak, es gyors felepulest kivanunk! Kép

Agi es Kristof
agi77
 
 


Gratulálok én is, sok boldogságot kivánok!

Melinda! köszi, majd megkeressük ezt az adót.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Gratulalunk! Kép(helyesen)

Agi
agi77
 
 


Gratula Dancsinak és gyors felépülést!

Karmen, vagy aki számolja, hogy állunk a 2004-es év topiklátogatói között a császár hüvelyi szülés arányában? Még mindig 50-50%?

Nóri
norcee
 
 


Nóri! idei évben volt 4 császár és 5 normál szülés. FAnita nem tudom hogy szült, még mindig nem tud róluk senki, a pici otthon van már?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen
 
 


Sziasztok!

Gratula Dancsinak a nagy babához!Kép Sok tejcsit, és gyors felépülést kívánok!

Karmen!
Én úgy emlékszem Fanita császárral szült.


Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita
 
 


Dancsinak gratula!

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Pótolom lassan elmaradásaim.
Képek: groups.msn.com/Lottika alatt találhatók, folyamatosan csinálom.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29
 
 


Dancsinak nagy gratula a babához!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika
 
 


Dancsinak nagy gratula a babához! Gyors felépülést, jó egészséget és sok tejecskét kívánok!

Ági, Babamama: Mindenik maga dönti el, hogy használja-e az aludjk jól gyermekem módszert, mint már említettem valakinek beválik, valakinek nem. Ha ti egyáltalán nem tartjátok helyesnek a dolgot bele se fogjatok, így sem fog sikerülni.

Babamama: Azért kicsit kisarkítottad a módszert. Mert az alvás tanulást be kell szüntetni, ha a gyerek beteg, és ebbe beletartozik a fogkibújás is. Szerintem.

Melinda: Tudom, hog még majd visszasírom, hogy Flóra nem beszél folyamatosan. Kép

Enikő:A könyvet el kell olvasni, csak úgy tudod a lényeget leszűrni.

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok,
nem olvastam vissza, remélem mindneki jól van.
Az aludj jól című könyvet szerintem érdemes legalább 1x elolvasni, hogy ilyen is van. nem hiszem, hogy azon gyermekek szüleinek szól, ahol 1x hajnal tájban felkel a gyerkőc, de mikor már zombi az egész család, és a gyerkőc vezeti ezt az egészet a fáradságtól, mert annyira nem tud aluni, és ÓRÁNKÉNT kel fel éjszaka, akkor tenni kell vmit. Nem 10 percekről szól, és valóban az ember szíve belesajdul, de, ha tudod miért teszed máshogy látod a dolgokat. Nálunk bevált, sőőt, a tesóm kinn van Maerikában, és a kis elkényeztetett 2,5 éves kisfiúnál is, két nap után azt mondta a hugom, hogy nem tudja, miben rejlik a módszer titka, de a gyerek alszik (amit előtte nem csinált) s mintha el lenne bűvölve. Azóta sem volt vele probléma. Azt hiszem erről az oldalról is meg lehet közelíteni.
Egyébként, itt is felmerül bennem, hogy minden gyermek más, és ha a szülőt a normális szeretet vezérli, meg fogja találni a legjobb megoldást. Talán tudjátok, hogy 5-6 éves az a kor, amikor egyedül, önállóan képes egy gyeremek elaludni. Nekem még nincs 2,5 éves a gyermekem, de teljesen tudatosan alszik el önállóan. De van, amikor nem. Odakucorodik mellém, aztán áétvisszük, mikor már elszundizik. Van, hogy hajnali 5kor áthív, és viszem tovább alszunk együtt hármasban, van mikor negyed 8kor kel csak. Mindegyik jó nekünk, az a legfontosabb, hogy mindannyian jól érezzük magunkat.
Kellemes hetet mindannyiótoknak:
Ágci

u.i. még mindig várom az Avon tanácsadónő jelölteket. Lehet fodrász, szolis, kozmetikus is.

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Angiszeged!
Nagyon hasonló a véleményünk, nem az a gond ha valaki szerelmes, hiszen ez a legszebb és legizgalmasabb dolgok egyike, hanem ha mindezt túl sűrűn új pasival teszi egy gyermek melett. (ajánlanám figyelmetekbe a gyermekek pszichológiájával foglalkozó könyveket, melyek sokmindenben elgondolkodtatóak lehetnek ezesetben is)
Ezek után érett emberként egy még formálódó kapcsolatba akar újra gyermeket szülni.

Lehet velem van gond, de igazából azt gondolom van időpont, amikor jobb ha egy gyermek nem születik meg.Kép
Persze a kivétel mindig erősíti a szabályokat, de ez az élet szépsége.

Én személy szerint ha 18 évesen teherbe estem volna, nem szülöm meg a gyermekem. Az más kérdés, hogy egy nő igazán csak akkor essen teherbe ha akar. A mai világban már léteznek módszerek, ezt hívják születésszabályozásnak, szerintem akad olyan aki már hallott rólaKép)

Ha mégsem, és már fogamzóképes nem ártana bepótolni a dolgot!

Én a magam elitélendő 28 évével szültem, de nem hiszem azt, hogy bármiről lemaradtam volna és megfelelő életet kívánok biztosítani a lányomnak mind érzelmi mind anyagi téren is.

Ez biztosan elitélendő, de én ezt vállalom és ma sem csinálnám másként!Kép))))


Jó éjt mindenkinek!!!

Norcsi
norcsisze
 
 


Gabi, nem mondom, hogy rossz a konyv, meg nem is olvastam... a modszert pedig a baratnom mar hasznalja is. Nem hagyja sirni a babat ugyan, de nem is kapja ki az agybol rogton az elso nyikkanasra. Igy elerte, hogy mar csak kb 2x szopik ejjel, az 5 helyett. Es ami a legfontosabb, igy szopik nappal is. (mert eddig nem volt hajlando)
Ismerek en is olyan gyereket, aki ejjel az agyat rugdosta, es hisztizett, nala bevalt a modszer.

Melinda, nagyon aranyos Lotti! Kép

Angi, lattam Virag uj kepeit is szuperek! Kép Es milyen ugyesen all! Kép

Agi
agi77
 
 


Ági, a fentiekben teljesen igazad van.
Az én lányom egy teljesen normális, alig hisztiző valaki. Tényleg nincs vele szinte semmi baj. Én pontosan ezt nem szeretném elrontani, mert egyelőre kiegyensúlyozott, békés lélek. Ha anyát akarja éjszaka, megkapja. 2 éves kora körül úgyis lesznek önállósodási törekvései és akkor már egyedül akar majd aludni, legyen a babakora olyan, amilyennek szeretné.

Persze van ellenpélda, ismerősöm csak így tudta a gyereket altatni, bár ott meg az volt a baj, hogy amikor megszületett nem tudott megtanulni szopni, így tápszeres baba lett. Ebből én azt szűrtem le (többek között), hogy fontos a szopi, sokkal kiegyensúlyozottabb a baba.

Szerintem mindenki belátása szerint olvassa a könyvet el, de ne vegye bibliának.
B
babamama
 
 


Az a jó az életben, hogy minden dolognak van előnye és hátránya. Semmi nem fekete vagy fehér.
Ráadásul ami jó az egyik embernek, tragédia az a másiknak.
Az is jó, ha valaki 18 évesen szül (mert pl 38 évesen nagymama lehet), mert sokkal jobban megérti a gyerekét, sokkal temperamentumosabb, nem problémázik, aggódik annyit. Sokkal felszabadultabb, és jobban tud örülni minden percnek, pont mert nem érzi annyira a felelőségget, mert mindent lazábban vesz.
És ugyanígy jó az is, ha valaki érett fejjel, átgondoltan, tudatosan lesz anya, és anyagilag tud többet nyujtani a gyereknek.
A legjobb viszont, hogy mindkét esetben lehet ugyanolyan jó anya, és lehet ugyanolyan boldog gyereke. :-) És természetesen ugyanúgy el is szurhatja. :-(
Ugyanez a helyzet a kistesóval.
Jó, ha kis korkülönbség van a testvérek között, mert jobban tudnak együtt játszani, mert összenőnek, meret tényleg testvérek.
De jó a nagyobb korkülönbség is, mert akkor meg az anyuka tud többet foglalkozni a kicsivel, a nagyobb meg anyáskodik a kicsi fölött, és nincs testvérféltékenység.
A szerelemmel is ez a helyzet. Jó, ha az első az igazi, meg jó, ha nem, stb.

Egyetlen dolog nem jó, és az biztos nem az, ha valaki Istennek hiszi magát, és abban a tévhitben él, hogy ő teljes bizonyossággal el tudja dönteni, melyik a jobb.
Ráadásul még veszi magának a bátorságot, hogy amiatt lenézzen másokat, illetve elítéljen, ha nem az általa üdvözítő értékrendet tartják jónak.

Az természetes, hogy mindannyian úgy élünk, ahogy mi jobbnak látjuk, és saját elveink szerint cselekszünk.
De mások más értékrendjét elfogadni intelligencia kérdése.

Larának, és Mocorgónak teljes szívemből gratulálok!Kép
meso
 
 


Melinda: Nagyon aranyos Lotti, de hát ez Te tudod. Kép

Gabi3
inecsg
 
 


Sziasztok,
nem csináltatott véletlenül vki mostanában személyit? Mennyi idő alatt küldik ki? nekem ma azt mondta a hölgy, hogy 1 hét. Tényleg betartják, vagy számíthatok, hogy esetleg még a héten itt van? Hogy néz ki gyakorlatban?

Babamama,
az én gyerkőcöm egyébként, aki ismeri, megmondhatja, hogy egy nagyon nyugis, kedves kisfiú, nem az az toporzékolós gyerkőc. Volt egy ilyen időszaka, túléltük. Volt egy dacosabb korszaka, olvastam egy könyvet, kicsit átgondoltam, túléltük. 20 hónapos korában be kellett szoktani a bölcsibe, mert nem volt mit tenni, szeretettel, túléltük...Nagyon szeret ott lenni...és még inkább szeret itthon. Sohasem szabad kimondani, hogy ilyen vagy olyan, rugalmasan változnunk kell a gyermekünkkel, és megtalálni a legjobb megoldást.

Ági,
a barátnőd Móni? Örülök, hogy jól alakultak a dolgok.

Ágci

Kép
Ágci
 
 


Még vmi:
annak ellenére, hog ymi végigcsináltuk az altatós módszert, Gáborka nagyon sokáig csak cicin aludt el szopi közben. Mikor bölcsibe került, napközben ebéd után fogta lefeküdt az ágyba és már szundizott is, viszont mikor itthon volt, vigyorogva mondta "copizok"... és csak úgy tudott elaludni. Mondjuk ő egész pici korától kezdve így csinálta. Tehát ezen is csavartunk egyet (mát ami a könyv módszerét illeti). Aztán mikor elérkezett az idő szépen leszokott az estiről, majd a reggeliről.
Most kicsit visszaolvastam: én is ebben az évben 31et töltöm, hihetetlen. mikor érettségiztem, eszembe sem volt, hogy gyereket szüljek, nem is volt kinek, de ettől függetlenül nagyon szerettem őket, nem véletlenül lettem pedagógus, és kicsi gyerekek mellett...Kép
Én már 1x elváltam, és hiába próbálkoztunk, nem sikerült a babaprojekt. Nem ezért váltak szét útjaink, de sohasem volt lelkiismeret furdalásom, hogy csak most szültem. Sőt nálunk ez érdekes volt: mert véletlenül fogant meg Gábor, ami nem is volt kérdéses, hogy megtartjuk-e vagy sem, de ha akkor nem így alakul, ki tudja...
Meso írta, nem fekete vagy fehér, nem lehet lesarkítani a dolgokat, sokkal összetettebb a világ, mint aminek néha tűnik.
Csak még annyit, biztos vagyok benne, hogy mindenki, aki ide vagy bárhova máshova ír, jót akar, van aki így van aki úgy tudja kifejezni magát, de alapvetően mindenki jót szeretne a másiknak, főleg, ha esetleg vmiben már kicsit több tapasztalat van, és szeretné, ha a másik elkerülné vagy könnyebben oldaná meg az adodó problémát. Legalábbis engem mindig ez vezérelt.
Bocs, hogy hosszú voltam.
Sziasztok.

Kép
Ágci
 
 


Sziasztok!

Szerintem is az a legjobb, ha tiszteletben tartjuk mások felfogását az életről, a párkapcsolatokról és a gyereknevelésről is. Máshogy gondolkodunk, de szerintem nem szabad a saját felfogásunkat ráerőlteni a másikra, abból csak konfliktus születik.

Én 26 évesen vállaltam gyereket, 4 évi boldog házasság után, egyetem után, viszonylag stabil anyagi háttérrel, lakással (igaz, van lakáshitelünk). Mégis egy egész közeli barátnőm úgy kioktatott, hogy milyen felelőtlen vagyok, hogy azóta nem beszélünk. Őszerinte csak akkor vállaljon az ember gyereket, ha már bespájzolt annyi pénzt, hogy abból 20 éves koráig gondtalanul felnevelheti. Szerintem ez csak nagyon keveseknek adatik meg, vagy mire összejön annyi a bankszámlán, már nagymamakorú az ember. Szóval annyira élesre sikerült a vitánk, hogy azóta nem is találkozunk. Tanulság ebből, hogy tartsuk tiszteletben a másik véleményét is, nem kell elítélni. Én nem ítélem el az exbarátnőmet a felfogása miatt. Ha így gondolja, akkor tegyen így, utólag persze már lehet, hogy bánni fogja a dolgot... persze a fiatalkori gyerekvállalás is elsülhet balul. Ezt nem lehet előre tudni.

Dancsi és Lara: Gratulálok nektek!!! Legyetek nagyon boldogok együtt!!!

Ági: Elfelejtettem mondani amikor találkoztunk a minap, hogy nagyon jól áll így röviden a hajad!!! És hát Kristóf nagyon édes nagyfiú!!!

Mi egyébként jól megvagyunk. Edi már jobban alszik. Ez azt jeleni, hogy bár még mindig 3 óránként kajál (éjszaka is, bár a fürcsi után már kibír 4-4,5 órát is), éjszaka már könnyebben visszaalszik. Napközben sokat fentvan, sokat sétálgatunk. A séta alatt teljesen változó a viselkedése, van amikor beveri a szundit pár órára, van meg hogy nagyon nyűgös és sírós a babakocsiban is. De azért jól megvagyunk.

Sajna fogorvoshoz kellett mennem. Az egyik fogamból a terhesség utoló napjaiban kiesett a tömés. Akkor csak igeiglenes tömést kaptam, nehogy begyulladjon a dolog szülésre. Most járok kezeltetni. Foggyökérkezelésre van szükség. Ma kezdtük. Igaz, kaptam érzéstelenítőt, de így sem túl kellemes dolog. Mennem kell még egy párszor a héten ellenőrizgetni, hogy rendben van-e. Remélem minden OK lesz vele, és nem sokáig húzom ezt a dolgot.

Mindenkit puszilok!!!

Apropó! Nem lesz mostanában valamikor tali valahol? Szivesen megismerkednék veletek személyesen is! Mostmár könnyebben mozgok Edivel.

Gabici
gabici
 
 


Sziasztok!

csak egy picit jöttem, mert Tomika az utóbbi 2 éjszaka elég rosszul aludt. Napközben is csak séta közben a kocsiban aludt el hosszabb időre. (Én meg ugye így nem tudok aludni!)Szegénynek szortyog az orra. Kénytelen voltam orrszívót használni, de úgy sajnálom. Valószínű, emiatt is nehezebben alszik el, és ébred föl sűrűbben.

Ági!
Mi délelőtt 10-11 körül szoktunk sétálni (11-12-közt csak a ház körül, mert várjuk az ebédet. Aztán - attól függően, hogy Tomika mikor ébred a délelőtti alvásból - délután is le szoktunk menni ált.2-4 körül valamikor. Ti mikor sétáltok?

Dancsi!
Gratulálunk nektek! Minden jót kivánunk!

Gabici!
Részvétem a fogkezelés miatt. Remélem, hamar túl leszel rajta.
Én is szívesen találkoznék.

Babamama!
Olyan fura, hogy nem sokkal a találkozásunk előtt jutottál eszembe (persze nem tudtam, hogy Te vagy az), hogy mi lehet Veled. Pedig már évek óta nem találkoztunk. Erre néhány nap múlva összefutottunk. Ez nagyon érdekes.

Jó éjszakát!
PTünde
ptünde
 
 


Gabici: De jó rólatok is olvasni! A szopi is rendben zajlik? Mi megyünk szerdán tornázni, ha minden úgy jön össze. Az újklinikán, ahová kismama tornán is votunk.

Gabi3
inecsg
 
 

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?