Új privát üzeneted érkezett!

Pókica szerintem az én párom (még mindíg nem férjem, pedig még mint írtam már, ez is előttünk áll :) ) sem örülne, ha egész héten rakottat enne. Határozottan sok hús kevés zöldség amit bármikor, bármilyen körülmények között megeszik, én pedig pont fordítottan próbálok főzni, kevés hús, sok zöldség...
De jó ötletet adtál a rakottal, így asszem, megvan a vacsink :lol:
Nekem úgy tűnik, már Te is jobban vagy, legalábbis émelygésre régen panaszkodtál :) Nálam most a derékfájás van topon, de erre tegnap annyit mondott az orvos, hogy teljesen természetesen :cry:
Végezetül egy kérdés hozzád: mi az a bandázs :oops: Sosem hallottam még.
Vendég
 


Nyugi, én is minden egyes szembe belenézek! :D Még fagyasztani is úgy fagyasztom le, hogy kimagozok minden egyes szemet, nehogy kukucos legyen. A gyümölcslevesbe alapból magozok és a pitékbe, lepényekbe is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Gabi! Képzeld, teljesen megszűnt az émelygés, hányinger! Mintha kicseréltek volna! Csak a melleim fájnak egyre jobban, mikor fürdéshez leveszem a melltartót, mindig jajongok. :?

A bandázs, az egy pamutból készült "öv", ami a csípőtől a pocak tetejéig tart. Arra szolgál, ha már nem bírod begombolni a gatyit és nem akarsz újat venni, akkor elöl az éket eltakarja és megtartja a nadrágot, valamint a pocakot is, így kevésbé húzódik majd a bőr.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 

 
 

Sziasztok.
Vagyok én is csak vittem a Joelt és a Gergő fiamat a dokihoz.
A Joelt kontrollra a Gergő pedig tegnap este fájlalta a fejét reggelre pedig belázasodott.
Meg is állapította neki a dokinéni, hogy kezdődő tüszős mandulagyulladása van, valószínű a Joeltől kapta el.
A Joelnek is már csak péntekig kell adnom a szirupot.

manocskak
 
 


Köszi a felvilágosítást, akkor ez egy nagyon hasznos kiegészítő. Mostmár majd nyitott szemmel járok, bár, nem tipikus nő vagyok, így nem szeretek ruhaneműt vásárolni, de sajna muszáj lesz. Először melltartóval kezdek, nagyon szűkösek, a nadrágokkal én még boldogulok.


Csillag nézegesd nyugodtan a cseresznyéket, az a biztos. Én nem venném biztosra, hogy a korai biztosan húsmentes.
Igen, van net a gépen, amin dolgozom, látszik is, mikor van nyugodtabb napom :oops: , ilyenkor szinte az egész oldal velem van tele :wink:
Vendég
 


Pókica, örülök, hogy találkozunk. :D Jövök én, csak legyek kicsit jobban. Tök jó érzés most úgy itt ülni, hogy nem akar szétmenni a fejem, nincs hányingerem már-már idilli az állapot. :D
A hízás miatt ne aggódj, írtad, hogy Neked a melleid is nagyot nőttek és súlyosak, ez biztos kitesz 1 kg-t. :) Meg azért nő a méhed is a babácskával, esetleg egy kis víz is van benned, szóval ne parázz. Jót mosolyogtam mikor leírtad, hogy Te is gömbölyű vagy azt hiszem 174 cm és 74 kg, bocs ha rosszul emlékszem. Most vagy Te nem vagy gömbölyű, vagy én vagyok disznó mert én a 160 cm-es magasságomhoz vagyok most 74 kg és úgy írtam, hogy gömbi vagyok. Ja, és babóca előtt 77-78 kg körül voltam, még szerencse, hogy most az utóbbi hetekben lement pár kiló. Szerintem én vagyok itt a legsúlyosabb egyéniség, úgyhogy megnyugodhatsz. :wink: Még jó, hogy eloszlik rajtam és senki nem néz annyinak amennyi vagyok, de azért a mérleg nem hazudik. :twisted:

Cseresznye ügyben megnyugodtam, csak mindenki hülyének néz, aki látja mit csinálok vele. :D :D
csillag25
 
 


Gabi, köszi a megerősítést, továbbra is operálom a cseriket. :wink:
Nálunk hiába is lenne net, nem tudnék egy percet sem rajta lenni, olyan a munkatempó. Még szerencse, hogy itthon vagyok, szerintem már begolyóztam volna. Viszont emlékszem még az előtte lévő munkahelyen volt net és ki is használtam, simán tudtam fórumozni, bármit megkeresni ami érdekelt. Ah, régi szép idők. :D Ki kell használni amíg így van. :wink:
csillag25
 
 


Pókica nálad még én is gömbölyűbb vagyok, pedig én még nem szültem. 170 centihez párosul a Te súlyod. Holnap munka előtt lemérem magam, lehet, már több, mint 2 kilonál tartok én is, csak napok óta nem állok mérleg. A hétvégi mérce +1,5 kg. volt. A célom lenne, hogy augusztus végére csak 80-ig ballagjak fel :roll:

Csillag ki is használom, bár néha tényleg csak pillanatok vannak, amikor bármire is rá tudok nézni. Nemtom még meddig dolgozom, félek a kánikulától nyáron :oops:
Vendég
 


Az én célom, hogy decemberre csak 80-ig ballagjak fel. :oops:
Na jó, tudom ez még a "kötelező dolgokból" baba, magzatvíz, méhlepény, vér stb.-ből is kilesz, nem is kell híznom egy kg-t sem, de álmodozni lehet. :D Egyébként aki jelentősebb túlsúllyal kezdi a terhességet, annak max. 8-10 kg hízás engedélyezett manapság, ugyhogy örülnék ha 82-85 kg tényleg megállítana, de ha a mérleg nem is, a védőnő biztos meg fog állítani, ha diétát rendel el. :lol:
csillag25
 
 


Sziasztok!

Már nem is tudom, hogy reggel miket is akartam írni! Azt tudom, hogy:
Tulipános! Gyönyörű a babád!
O'hara! Örülök az örömödnek, hogy láttad ficánkolni. Én is nagyon várom már, hogy lássam. De sajna most kellett átraknom az időpontomat a dokinál 30.-ára, szombatra. Az húú de messzinek tűnik most.
Még sokmindent akartam, de most nem jutnak eszembe, majd vissza kell olvasnom, arra meg most sajna nincs időm.
Most viszont:
Pókica! De jó, hogy jobban vagy! :D
Csillag! Ha úgy tetszik, akkor szerintem akár negyedelheted is a cseresznyét, ha úgy esik jól! A lényeg, hogy jól essen! :lol:
Egyébként meg Csajok! Szerintem hagyjuk rá most a kilókat. Ez az egyetlen időszak az életünkben, amikor felmentésünk van a szigorú súlykontroll alól. Szerintem csak figyeljünk oda, hogy ne szálljunk el nagyon, de 1-3 kg az 1. trimeszterben tök normális. (aszonták! 8) ) Szóval no para! Úgy döntöttem, hogy én sem aggodalmaskodom a pocakom miatt, mert semmi értelme. Ez úgyis csak nagyobb lesz. :lol: :lol: Aki észreveszi idő előtt, hát észreveszi. Pont.
Tényleg! Ilyen bandázst a kismama-baba boltokban lehet kapni? Milyet kell ebből venni? Nem igazán értek a kismama ruhadarabokhoz!
Vendég
 


Ha jól érzékelem Csillag a mai reggelid nagyon jó hatással volt rád :lol: örülök, hogy végre jól érzed magad Te is!
Én nem álmodozom súlyilag... Hízékony nem vagyok, inkább erős testalkatú, arányosan mindenhol több van. Pedig mikor érettségiztem, a jóval kevesebbre is azt hittem, hogy sok. Ezzel az életmóddal, ülőmunkával ennyi évek óta a súlyom, nagyon-nagyon szeretném, hogy majd ismét ennyi legyek sok-sok hónap múlva.
Vendég
 


Azért én is beállítottam magamnak a 10 kg-os határt, hogy nem szeretnék többet hízni. Bár ez hiú álom marad sztem. De majd látjuk. Én 173 cm-hez 60kg-ról indultam. Most vagyok 59 kg mellekkel, pocakkal és hányással együtt. Hát nem tudom. De akkor is eszek gumicukrot, és fagyit is!!!! :? :lol:
(De a húsra továbbra sem tudok ránézni. :roll: ) Viszont már eszek joghurtot, és mostanában rengeteg nyers kígyóubit! (Szó szerint rengeteget! egyszerre egy egészet)
Vendég
 


Lányok!
Épp olvasgatlak benneteket vissza, most épp a 10. oldalont tartok. Én is beszállhatok ebbe az iwiw-es cuccba? Olyan kíváncsi vagyok rátok! Elkülditek priviben a neveteket, hogy be tudjalak jelölni benneteket?
Előre is köszi!
Vendég
 


Gabi, teljesen jól érzékeled. :D Azért a cseresznye is emelte a komfortérzetemet, mert fincsi édes ropogós volt és legalább elvette az előző kaja zsírosságát. Szinte egész nap a gép előtt ültem, böngésztem, de már kezdem érezni a fejem és a párom is jön nemsokára, ugyhogy lassan lépek is. Remélem ezután már csak ilyen jó napok következnek majd. :wink:
csillag25
 
 


Na tehát! Megmondom miért aggódom így a súlyom miatt: az első gyereknél 23 kilót híztam a terhesség végéig, a másodiknál 35 kilót!
Az elsőnél én is úgy voltam, ahogy Kriszti, Te írod, hogy ez most nem a súlyról szól és agyba-főbe nyakaltam a csokítót. Nem tudom emlékeztek-e még erre a csokira, kartonszámra vette a férjem nekem. :oops:
A másodiknál komoly elhatározásom volt az egészséges, odafigyelt terheskajálásra, semmi nasi, semmi csoki, mégis feljött 35 kiló. Akkor 60-ról indultam. Az igaz, hogy előtte két hónappal sokat fogytam és a cigiről is lemondtam a teherbeesésem előtt, de ez nem változtat azon, hogy 95 kilóval mentem szülni!
A kilók első részét könnyű leadni a gyakori szopi, fáradtság miatt, de a második részét nagyon nehéz. Így maradt rajtam ez a plusz közel 15 kiló. Sajnos a mai napig tartó szopi miatt nem tudtam célzottan fogyózni, hiszem, hogy a felszabaduló méreganyag átjut a tejbe és ez nem tesz jót a gyereknek.
Az én célom, hogy max 90 kilóval érjen véget a terhességem, az 16 kiló plusz, ebből már most feljött közel 3! Hát ezért érzem úgy, hogy már most rosszul áll a szénám! :cry:
Na? Elég pesszimista voltam? :)

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Kriszti!
Este jutott eszembe, hogy nem is válaszoltam Neked. :? A bandázst bármelyik kismama boltban be tudod szerezni, de szokott lenni a C&A-ban is és a Kenguru Goldost is nagyon dicsérik, mert ott van olyan ami oldalt behúzható és az állítólag jobb. Még nekem sem volt ilyenem soha, de most ezt is kipróbálom! :)
Az ára elég változó, a C&A-s 1990 ft, de már láttam máshol 4000-ért is.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Pókica!
Köszi a választ, meg fogom nézni. Csak attól tartok hogy k...va meleg lesz. De sebaj, akkor is kell! Anyukám meg mindenáron meg akar ajándékozni 1 mbt cipővel, hogy ne fájjon majd a derekam, és ne legyenek visszereim. De basszus! 60 eFt!!!!! Hát ez durva. És elég rondák is. Én szeretek csinosan öltözni, úgyhogy sem abba, sem pedig az arcomra nem férne rá egy ilyen aji. Nagyon drága! Én nem akarom. (Anyukám rheumatológus, és mát attól is sikítógörcsöt kap, ha magassarkúban meglát. Mindig azt mondja, hogy 40 évesen ott fogok neki vinnyogni hogy fáj mindenem. :? )
Súly: Hát valóban megértem így az aggodalmadat! És elég nehéz erre most figyelni. Szerintem meg kellene próbálnod a napi min. 5 étkezést, amikor viszont keveset eszel, és megfelelő tápértékűt. Délelőttönkét és délben inkább a szénhidrátokat, estefelé meg a fehérjéket. Ezzel lehet hogy jobban kordában lehet tartani a kilókat. Egy ismerősöm most így csinálta, most van a 34. hétben, és csak 7 kg-ot hízott eddig. Csak a pocija van. Mondjuk neki nem lett vmi jó a cukorterhelése, és kénytelen volt betartani. Peidg kis súllyal kezdte a terhességet, olyan volt mint 1 giliszta.
Nyugi Pókica, nem lesz gond! Majd segítünk valahogy. Egyébként ha gondolod én is utána nézhetek, mert ilyen dolgokat is tanulok a fősulin.

Szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Pókica megértem aggodalmat, de én akkor is jövök optimistán, hogy ne parázz. Saját elmélkedés, már kb. 4 hete változatlan a súlyom, így lehet, Te is még hetekig ennyi leszel és a mostani gyarapodás tényleg csak a kezdeti nekilendülés volt.
Egyébként pedig, biztos vagyok abban, hogy egy karakán, tudatos és optimista Nő vagy, mert ha nem így lenne, akkor eleve nem vállaltad volna a harmadik babátokat. Amit eddig leírtál a múltaddal és jeleneddel kapcsolatban, és az, hogy már ezért a babáért is mennyit küzdöttél legalábbis erről árulkodik. Egyébként meg ha mégis több lenne a kiló, mint amit szeretnél, akkor majd szopi után együtt kezdjük a fogyókúrás fórumozást. :roll:
Zárójelben és halkan jegyzem meg, lehetünk itt még többen is majd ezekkel a problémákkal :wink:


Kriszti a rheumatolúgus anyukánál már csak egy szülész/nőgyógyász anyuka tudna többet aggódni érted ezekben a hónapokban!

Lányok, ki és hogy s mint ma reggel?

Üdv. Gabi
Vendég
 


Gabi!
Ja! Csak kicsit sok! Eleget aggódok magamtól is, hátmég hogy rámpakolja ezt a visszértémát is! Nagyon ari, csak ma nagyon felhúzott ezzel reggel. Még azon aggódok, hogy minden rendben legyen az 1. harmadban, nem akarok már a visszereken is! :evil:

Na jó nem panaszkodok, igazából marhára nagy szerencsém van, hogy ilyen anyukám van! :D
Vendég
 


Gabi igazad van és majd én is csatlakozok a fogyizókhoz ! :)
Nekem sem lenne jó most sokat híznom,mert már így is van rajtam felesleg!Megpróbálom kerülni az édességet! :? :cry:

Kriszti jó hogy anyukád ennyire törődik az egészségeddel!Terhességem elött én is magassarkú cipőket hordtam,de most már eszem ágában sincs felvenni őket!Szegények ott figyelnek a dobozokban elrakva,hogy mikor kerül rájuk a sor!
Az az MBT cipő tényleg jó,én örülnék neki !Na de majd remélem párom meglep vele eccer!


Én ma reggel fogfájósan.... :( :( :( ......tegnap este megint fájt,de nem vettem be semmit...elaludtam nagy nehezen,de most megint elkezdte!A doki meg csak 3hét múlva tud fogadni! :( Remélem lemondja addig valaki!
Vendég
 


Sziasztok! Tegnap voltam védőnőnél, tök kedves volt, legközelebb egy hónap múlva találkozunk. Megmérte a súlyomat, a vérnyomásomat. Kicsit magas volt a pulzusom, úgyhogy megyek a háziorvosomhoz EKG-ra. A mérlegnél meg megegyeztünk, hogy reggel méreckedtem, és az otthoni mérleg úgy tűnik ugyanannyit mutat, mint a benti. Én a terhesség előtt nagyon lefogytam, úgyhogy az első hetekben a szervezetem gyorsan visszaszedte, ami már nagyon hiányzott. De most nem is tudok arra gondolni, hogy hány kiló vagyok, végre nem kell kalóriákat számlálni, meg lemozogni minden egyes ebédet. Furcsa, hogy arra kell figyelni, hogy ne legyek nagyon éhes, ne korogjon a gyomrom. Korábban meg tök természetes volt, hogy alig ette.
Kriszti! Az MBT cipőt támogatja az egészségpénztár, ha van olyanod, és akkor mégis olcsóbbnak tűnik.
Jövő kedden megyek uh-ra megint. az már a 12. hét.
Kép
tedorka
 
 


sziasztok
kicsit eltüntem de csábít a jó idő és egész nap az udvaron vagyunk csak addig vagyok bent míg gyors csinálok kaját meg ilyesmi.üdv az újaknak.én 2 hét múlva megyek a 12 hetesre már nagyon várom.az én párom is már a hétvégén akart venni 1-2 apróságot pedig szinte minden meg van a kisfiamtól de én mondtam hogy várjuk meg a 12 hetes vizsgálatot.én utána megyek is 4dre szerintem 14 hetesen remélem kibírom addig még 1 hónap.nektek nől a hasatok?nekem már "nagy" hasam van mivel lapos volt már rendesen látni szerintem már csak az nem veszi észre aki nem akarja:).amúgy hogy vagytok?elmúltak már a rosszul létek /akinek volt?

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok! Úgy néz ki a tegnapit elkiabáltam. :roll: Estére olyan rosszul lettem, hogy azt hittem kifekszem. A fejem a tarkómnál úgy fájt, hogy a falat kapartam és már a gyógyszert kerestem, de aztán éreztem, hogy ebből hányás lesz. (akkor reggel ettem a lángost, aztán délelőtt cseresznyét utána semmit, üres gyomorral voltam) És sikerült is epét hánynom, viszont utána megkönnyebbültem, már nem nyomott úgy a fejem. Nem tudom ez hogy lehet összefüggésben, de örültem, hogy túl vagyok rajta. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy volt délután egy óra autózás, lehet, hogy az készített így ki. Remélem nem ez a korszak jön. :evil: Most eddig okés vagyok, két kis szelet rozskenyérrel, de nem tudom meddig. Lehet, hogy az is baj volt, hogy szinte egész nap a gép előtt ültem. :oops:
Ti hogy érzitek magatokat?
csillag25
 
 


Az én hasamon még nem látszik...szerintem. Majd fog. Kicsit híztam, az biztos, hogy látszik, de ez csak 1-2 kiló, ami azt jelenti, hogy a hasfalam nincs a gerincoszlopomra tapadva.
Néha úgy belenyilall a hasamba a fájdalom. Nem tudom miért, remélem, ez valami normális reakció.
Kép
tedorka
 
 


Najda, az anyukák már csak ilyenek. 8) Engem legutóbb azzal húzott fel, hogy lehet, hogy nekem császárral kéne szülnöm, mivel pici (alacsony) vagyok, meg gömbölyű és a párom sem kis darab, akkor biztos a baba is nagy lesz... Elég rosszul esett, hogy nem nézi ki belőlem, hogy meg tudom természetes úton szülni a babámat. :( Persze, ha valami komplikáció van akkor oké, de direktbe én nem akarok császárt. Valószínű ez az egy babánk lesz, át akarom élni a szülés élményét.
Erről jut eszembe, aki szed valamilyen vitamint az a terhesség végéig szedni fogja, vagy csak a 12. hétig? Arra is gondoltam, hogy csak a 12. hétig szedem a Femibiont, bár nem bizonyított, hogy nagy babák lesznek a vitamintól, de ki tudja. Viszont azt nem szeretném, hogy ezért szenvedjen hiányt a babácska valamiből. Igaz, hogy itt a nyár, sok zöldség, gyümölcs, de nem biztos, hogy megfelelően tudok majd táplálkozni. Általában nem az egészséges kajákat kívánja meg a kismama. :oops:
Pókica, a csokítót ne is említsd. :D A férjem minden héten elmondja, hogy az milyen jó csoki volt és miért kellett megszüntetni. Szerintem ő is dobozszámra hordaná, ha valahol látna, kérdés, hogy maradna-e nekem belőle? :lol: Van valami utánzat Lion nevezetű, de az elég messze van tőle.
csillag25
 
 


csillag mért ez az 1 babátok lessz ha megkérdezhetem.?én egész végig szedni fogom a vitamint a fiammal is szedtem ártani nem árt.

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Csillag :cry:
terhességtől függetlenül az epém érzékeny, családi örökség :(
Ha valami az epémnek nem tetszik, piszkosul fáj a fejem, ilyenkor nem is fejfájási gyógyszer a megoldás nálam. Lehet, a lángos sok volt így egszerre, főleg, hogy a melegben még autóztatok is.
Én bízom abban, hogy mostmár Te is túljutsz a kezdeti nehézségen!


Tulipános jobban vagy fogfájással? Borzasztó lehet, kevés rosszabb dolog van annál, ráadásul a gyógyszert és a stresszt is kerülni kellene :( mindezt írom én, akinek van elég stressz a munkahelyén.


Anita örülök, hogy jöttél, legalább tudjuk, Te is jól vagy, csak élvezed a nyarad. Sokan vannak, akik régen jelentkeztek, még többen, akik csak beköszöntek hozzánk, és azóta sem írtak.

Melinda igazoltan távok géphibából, Nóna, Cucka, Mustyi merre vagytok? Endaaj és Apkata is régen írt :(
Vendég
 


Persze Anitaaa, megkérdezheted. Mert úgy érezzük, hogy egy gyermeket tudunk tisztességesen fölnevelni, megadni neki azt amit szeretnénk. Tudom, elsősorban szeretetre van szüksége, nem anyagi javakra, de van egy szint amit azért biztosítani kell. És itt nem luxusdolgokra gondolok, csak a napi életvitelhez szükséges alapdolgokra. Itt Nógrád megyében nem nagy kilátások vannak, még egy gyermekkel is könnyű a létbizonytalanságba becsúszni, nem több lurkóval. Tudjuk, hogy már most is számolgatunk hó végén és egy másfél szobás lakás sem a legideálisabb élettér több gyerkőc számára. Tudom, sokan élnek 2-3 gyermekkel egy kis lakásban, de mi ezt nem szeretnénk. Költözésre, családi házra nem nagy esély van és úgy látom a kormány sem támogatja túlságosan a gyermekvállalást.
csillag25
 
 


Lányok, nagyon köszönöm a biztatásokat és a vigaszokat a súlyom miatt! Annyira, de annyira megnyugtató volt olvasni és ez a szülés utáni fogyi fórum határozottan jó ötlet! :lol:

Kriszti! Az a cipő aranyárban van! :shock: Anyukád azért biztos jobban tudja ezeket a visszeres problémákat mint más "halandó", de én úgy tapasztaltam, hogy azok akik valamilyen egészségüggyel kapcsolatos téren otthon vannak benne, azok mindig eltúlozzák a dolgot.
Ne aggódj a visszerek miatt, látod nekem ekkora hízásokkal nem lett visszerem, csak ami a terhességeim előtt volt, az a kicsi maradt meg a vádlimon.
Azért jó fej anyukád van! :P

Tulipános! Uh, a fogfájás legalább annyira rossz mint a fejfájás! 3 hét nagyon sok, hogy fájdalommal élj. Nem tudnál máshova elmenni?

Anita! Tényleg nagyon eltűntél!
Én is jövő héten megyek uh-ra csütörtökön, akkor még csak 11+2 napos leszek, sajnos a következő héten mikor valóban jó lett volna az időpont, pont nincs a nyaki redő mérő uh-os dokibácsi. Itt nálunk egy héten egyszer van lehetőség menni a 12. heti uh-ra. Vagy bemehetnék a kórházba, de a SOTE I-en minimum 3 óra a várakozás. Viszont a fiam nem tudom hova tenni annyi időre. :( Így ilyen korán megyek most erre. Remélem ha baj van, azt a korai időponttól függetlenül látni fogja, nem lesz nagyon kicsi hozzá. Szerintetek?

Óh, Csillag! Annyira sajnállak! Nincs már nagyon felmaródva a nyelőcsöved a sok hányástól? Elmúlhatna már tényleg ez az állapot. Nem érzed egy kicsit sem úgy, mintha már javulnál?
Nem gondoltam volna, hogy van még valaki rajtam kívül aki ennyire vágyakozik a jó öreg csokító után! :lol:
A lányommal nem szedtem egyáltalán semmilyen vitamint, a fiammal sem az elején, csak a 20. héttől, ne kérdezzétek miért! :D A harmadiknál az első naptól kezdve elkezdtem szedni az elevitet minden nap 1-et, egészen a 9. héten lévő missed ab.-ig. Most a 7. hétig minden nap szedtem, azóta kb 3 naponta.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Kriszti, még a visszerekről annyit, hogy mondjuk az, hogy nekem nem lett nem azt jelenti, hogy Neked sem, természetesen. A lábadat pedig anyukád biztosan jobban ismeri mint én. :D
Ha megteheti, hagyd, hogy megvegye, hiszen a lábad már nem fog nőni életed folyamán, jó lesz az a cipő szülés után is. Mondod ronda,...én nem ismerem.

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Tulipános, látom Te is próbálod elkerülni a gyógyszert amíg lehet. Én sem vettem be tegnap semmit, pedig már a falat kapartam. Jobbulást kívánok neked!
Tedorka, az jó ha már túl vagy a védőnő látogatáson és még kedves is, irigykedem is kicsit. :oops: Tegnap nem is foglalkoztam vele, hogy nekem nem sikerült, el voltam foglalva azzal, hogy jól éreztem magam, de most már jó lenne tudni milyen emberke lesz.
Gabi, lehet, hogy nálam is az epe a fő bűnös. :shock: Ha neked emiatt fáj a fejed, akkor mi a megoldás rá? Most, hogy visszagondolok, többször volt már így, hogy miután hánytam, enyhült a fejfájás és a rosszullét is. Lassan utána kell néznem mivel kell vigyázniuk az epéseknek...
csillag25
 
 


Pókica, aranyos vagy, hogy így aggódsz értem. :) Ha jobban meggondolom nem is hányok olyan sokat/sokszor, a napi 1 az általában megvan. Inkább az a baj, hogy annyira rosszul tudok lenni tőle, hogy az egész napomnak annyi. Csak szédelgek, fáj a fejem, émelygek, aztán ha "végre" hányok, utána megkönnyebbülök. Már arra is gondoltam, hogy reggelente ledugom az ujjam és meghánytatom magam, akkor legalább nem leszek egész nap szarul, de erőltetni nem akarom.
Tegnap délutánig úgy éreztem javulok -tudod itt betyárkodtam egész nap- :D csak aztán estére visszaeső lettem... Tényleg elmúlhatna már, de ha az epém lett érzékeny és amiatt van, akkor valószínű ezzel elleszek a terhesség végéig. :evil:
csillag25
 
 


Csillag azt hogy mit ehetek, és mit nem, egyénileg kell kitapasztalni.
Évekkel ezelőtt már 1 kanál lecsótól borzasztó rosszul voltam (megjegyzem, ha jól lakok azzal, amit nem lehet, akkor sem tudok már rosszabbul lenni, mintha csak megkóstolom)
Jelenleg tudom, hogy az uborka nyersen és bármilyen salátában, pisztácia valamint az összes egészségtelen sós, pirított, pörkölt magocska, és a lángos is, az epém ellensége. Ez csak ami most hirtelen eszembe jutott.
Amik lehetnek ellenszerek: Létezik alkoholos gyógynövényes oldat, amit kockacukorra csepegtetve lehet enni, valamint a Bilagit nevű gyógyszer, amit szintén nem tudok, hogy várandósoknak lehet-e enni. Ami biztos, hogy most is lehet, és nekem beválik, az a paradicsomlé, min. 1 dobozzal, vagy ha van házi, akkor az.
Én epés vagyok, ezzel élek együtt, de mint írtam, örököltem, így tudom, mit kell tennem. Úgy nőttem fel, hogy nőági rokonaimat sűrűn láttam epe miatt szenvedni, főleg disznóvágások után :roll:
Vendég
 


Gabi, köszönöm az infókat, elkezdem figyelni és kitapasztalni a dolgokat. :wink: Remélem nálam csak ideiglenes a dolog. Én pl. uborkából legyen az kígyó vagy fürtös, kovászolni való, szép mennyiségeket tudok megenni felvágva és egy picit megsózva. Eddig a lecsóval sem volt gondom, meg a magvakkal sem. Persze, lehet, hogy nekem teljesen mások okoznak problémát, de az furi, hogy tegnap is csak estére jött elő, mikor reggel ettem a lángit. A biztonság kedvéért paradicsomlevet beszerzünk és utána nézek a Bilagit betegtájékoztatójának. Köszi, még egyszer! :)
csillag25
 
 


csillag megértem az aggódalmad mi is Nógrád megyében lakunk és én is ezt mondtam hogy egy gyerek és kész mert ugye el is kell tartani de közben rájöttünk hogy ez hülyeség mert ha már egy van akkor sok minden meg van szóval szerintem pár év múlva átgondoljátok majd ezt a döntést :)
pókica nem tudom mennyire számít az az egy hét nekem a dokim a lelkemre kötötte az időpontot bár annó a fiammal amikor voltam 12 hetesen vissza vettek 1 héttel így 11 hetesen volt szerintük.
de biztos nem lessz semmi baj.én is aggódom olyan mintha soha nem jönne el a 12. hét

Kép
Kép
anitaaa03
 
 


Sziasztok!
Csak egy gyors bekukk, segítő szándékkal:
Bandázs: én anno a "röltex"-ben 60cm passzéanyagot vettem, félbehajtoittam, és így olcsóbban jöttem ki.
Émelygés: nekem bevált a fagyasztott gyümölcs (ribizli, fekete szeder, barack) , vagy a fagyasztott morzsolt kukorica. :wink:
Mindenkinek jó hétvégét,
Marcsi

macianyu
 
 


Csillag! Szerintem reggel, éhgyomorral ne erőltesd a hányást, mert magamból kiindulva, ha reggel kellett hánynom, sokkal rosszabb volt. Jobban megviselt, mivel nem volt mit kiadni magamból, ezért valamilyen savasabb izét sikerült csak produkálni. Ha már akkor jött rám, ha már ettem, tényleg megkönnyebültem, és a hosszas émelygés után megváltás volt. Pár napja nem jelentkezik, szerintem túl vagyok rajta (kop-kop) remélem neked is elmúlik hamarosan. Úgy látom, hogy esetemben a 12. hét volt a bűvös határ.
Vendég
 


Én is szedek Elevitet, de nem tudom meddig lenne érdemes. A 12. hétig javasolt mindenképpen. Sokak szerint ha végig szedi az ember, akkor túl nagy lesz a baba, bár orvosok véleményeit olvasgattam, és szerintük a vitaminokat szedőknek azért nagyobb a babájuk, mert alapból tudatosabbak, jobban odafigyelnek az étkezésekre...
Nálam a fő érv az étkezési probléma. Egyenlőre minden nap probléma, hogy mit egyek, annyira nem kívánok semmit, ráadásul elég egyoldalúan étkezek (szendvicsek, gyümölcsök, levesek és itt vége). Így engem megnyugtat, hogy legalább a vitaminok pótolják azt valamennyire, amit az eddigi émelygéseim, és a múlni nem akaró kajaundorom miatt nem tudok bejuttatni a picurhoz. Szóval, én lehet, hogy végig fogom szedni.
Vendég
 


Gabi, mikor lesz az esküvőd? Nagy banzai lesz, vagy így már csak kisebb szolidat terveztek? Nem a hét végére ígérted a 12 hetes képecskét?

Teodorka, Kriszti, Endaaj nagyon jó, hogy a jövő héten már ti is mentek a dokihoz! Van még rajtatok kívül valaki, akinek a jövő hét lesz aktuális? Gina, ha jól rémlik te is mész dokihoz, ugye? Vagy csak védőnőhöz? Olyan jó várni a vizsgálatok eredményére, az örömökre, és a képekre! Nagyon szeretem nézegetni a képeket, amiket feltesztek. A férjemmel tegnap találtunk egy oldalt, ahol 4D-ben van egy 12 hetes magzat. Olyan jó látni, hol is tartunk, főleg, hogy ő még nem is látta a Picurt. Hüvelyi uh-on nem szerettem volna ha ott van, és ő sem.
Vendég
 


Tényleg lányok! Ha már megjelent itt ez a babakocsis hirdetés: Van köztetek valaki, aki már elkezdett terepszemlét tartani? Kiakadtam az árakon! Főleg a babakocsikén, mert nem szeretnék 100.000-t adni egy olyan babakocsira, amivel nem tudnék egy buszra felszállni a mázsás súlya miatt! Mivel többen vagytok itt, akik nem az első babát várjátok, nem tudtok ötleteket adni? A fő szempont nálam az lenne, hogy újszülött kortól használható legyen, legyen több ülőszintre állítható, két irányból lehessen tolni, és ne legyen túl nehéz. Létezik ilyen, vagy ez csak álom? Nekem mózeskosár, meg hordozó, meg gyerekülés nem kellene. És persze nem hátrány, ha nem egy havi fizetésem az ára. De ha már találtam egy jót, utána akár használtak között is elkezdenék keresgélni, csak tudnám, hogy mit keressek!

Tulipános a fogfájás nekem is parám. Az egyik fogam kicsit érzékenynek éreztem ma evés közben. Kérdeztem a fogorvosom, hogy van-e valami szájvíz, ami segíthet, főleg, hogy a fogmosástól jött rám a leggyakrabban a hányás, így jó párszor ki kellett hagynom. Azt mondta, a szájvíz nem ér annyit, mint a fogmosás, úgyhogy sikálni kell. Pumipumi, Te írtad, hogy te kaptál valami kismamáknak valót. Az konkrétan mire szolgál? Terveztek kalciumot szedni? Vagy szerintetek elég, ami tejben, sajtban, Elevitben… van?

Ti éreztek valamit a babátok nemére vonatkozóan? Én mindig kislányt szerettem volna első babának, de most annyira fiút érzek! Már lelkiismeret furdalásom van, hogy ha szegényem kislány, azt hiheti, hogy neki nem is örülnénk. Pedig igazából annyira mindegy! Ilyenkor érzi az ember, mennyire nem is közhely az, hogy csak egészséges legyen, más nem számít! Kíváncsi vagyok ez a megérzős dolog mennyire jön be.

Na, látszik, hogy napközben nem tudok írni, ha bejentkezek, megtelítem az oldalt! :?
Vendég
 


Sziasztok!!!

Elég régen voltam itt nálatok és szégyellem is magam,de annyira nincs időm semmire,h csak olvasni van időm,azt is csak néha.
Ne haragudjatok,de lenne kérdésem.
Hetek óta szinte minden nap nagyon sok a székletem,ha nagyon jó ízűt eszem valami tejtermékből,v gyümölcsből,akkor hasmenésem is van rendszeresen.
Mondtam már a dokimnak,aki szerint rendkívül szokatlan,de ha nincs más tünet,akkor nem kell vele foglalkoznom,csak figyeljek oda a folyadék és sóbevitelre.De nekem ez már szörnyű,minden nap ez van és nagyon kimerít.Van valakinek hasonló tünete és ha igen,mit tesz ellene??Hasfogót sem akarok szedni,de bele sem merek gondolni,mi lesz,ha bejön a meggyszezon,ami a kedvenc gyümölcsöm....

Másik.Nekem is volt epegörcsöm szombat éjjel,még az ügyeletet is kihívtuk,annyira fájt és szenvedtem,majd egyszer csak kirohantam hányni,rengeteget hánytam és elmúlt.Másnap persze még a hasam is ment,de ez már menetrendszerű....

Ha valakinek lenne egy jó tippje,hogy mit tegyek,szívesen fogadnám!!

Köszi és mindenkinek kiegyensúlyozott babavárást kívánok!!

Kép Kép
meli1118
 
 


O'hara,nekem Dénessel egy Pierre Cardin újszülöttkocsim volt,hodozóval együtt került anno 50.000ft-ba.Vízszintesig dönthető,lábzsákos,2 irányból tolható és ültethető.Én szerettem,az az egyetlen hátránya,h nem könnyű,de annyira nem is nehéz.És összecsukva elég nagy helyet foglal,mi ezért,amikor már Dénes nagyobb volt vettünk egy esernyőre csukhatót,h több hely maradjon a kocsiban,ha utazunk.

Kép Kép
meli1118
 
 


Köszi Meli a tippet. Mivel BKV-zok (nincs kocsink) fontos lenne, hogy könnyű is legyen. De eddig amit láttam, mind nehéz volt, így lehet, hogy könnyű babakocsi csak sportban létezik?

A hasmenésre elvileg jó az étcsoki, a sajt, és azt hiszem a banán is. De a legtutibb az étcsoki szerintem. Próbáltad már?
Vendég
 


Csillag csak annyit még (a többit úgyis Neked kell kitapasztalni) hogy nálam nem az étkezés után kezdődik a rosszullét, hanem sokszor 12-24 óra múlva. Van olyan eset, amikor sejtésem sincs, hogy mi okozhatja rosszullétemet, de én már megtanultam vele együtt élni :(
Szerencsére nem súlyos, hiszen olyan görcsöm, ill. rosszullétem még sosem volt, amivel orvoshoz kellett volna menni, házi körülmények között tudtam gyógyítani mindíg magam.
Most, hogy lekopogjam, a terhességi válogatósságommal még semmi ilyen jellegű gondom nem volt.

Itt a hétvége, itt az-az idő, amikor kicsit csendesedünk, mindenkit elfoglalnak az itthoni teendők és a család. Kellemes hétvégét mindenkinek!

Valaki kérdezte a képet. Igen, majd jövök vele, de a munkás hétköznapokon még fényképeszkedni sem volt időm :( de hosszú még a hét :lol:

Üdv. Gabi
Vendég
 


Meli! Most olvastam, hogy sok folyadékot kel inni, és az is elegendő lehet, hogy megszűnjön. De javasolt, ha tudod mi okozza, nem enni az adott ételt. És a diéta (krumpli, répa). De terhesen diétázni, mikor örülsz, hogy jóízűen tudsz enni valamit? :? És ha minden igaz, a széntabletta használható, de megértem, hogy nem akarsz gyógyszert szedni, én is csak akkor venném be, ha semmi más nem használ.
Vendég
 


Sziasztok, gyors bejelentkezés.

Ma voltam terheléses vércukron, 4 órás volt... túléltem, de a fél délutánt végigaludtam utána. Ja, és a kisfiam miatt a fél családot mozgósítani kellett, nem kis szervezést igényelt... :?

Terhesvitamin
: én a fiamnál a 12. hét környékéig szedtem, aztán a dokim pont ezt mondta, h. ha óriás babát akarok, akkor szedjem tovább. NA, nem szedtem, ehhez képest a kisfiam közel volt a 4 kg-hoz, pedig én 48 kg-ról indultam és 160 cm vagyok... viszont jó sokat ettem, és jó sokat híztam is a terhesség alatt ( ami aztán kb. 2 hét alatt amúgy le is ment ), szóval szerintem anyuka táplálkozása jobban befolyásolja a baba súlyát, mint egy esetleges vitamin. De ez persze csak ez én tapasztalatom. Aztán az is lehet, h. vitaminnal 5 kg lett volna... ki tudja... :) Most a szoptatás miatt azért tovább akarom szedni, biztos ami biztos.

Hasmenés: az biztos, h. széntablettát lehet szedni, sőt van egy Smecta-por nevű szer is, azt is úgy emlékszem, azért, mert ezek helyileg hatnak, nem szívódnak fel, így nem is juthatnak el a babához. És van egy Bolus addstringers nevű szer is, az asszem gyógynövényes, talán azt is lehet, de a patikában ezt biztos tudják. Ennek ellenére az okot azért meg kéne próbálni kideríteni, már csak azért is, mert így lehet, hogy nem szívódnak fel rendesen a tápanyagok, és ezt a problémát ezek a gyógyszerek, a hatásmechanizmusuk miatt nem orvosolják. VAnnak olyanok, amik igen, de azok terhességben nem szedhetők. CSak azért vagyok ilyen marha "okos" a témában, mert már egy évtizede küszködöm egy betegséggel, ami ezzel jár, úgyhogy az ilyen jellegű gyógyszer-témában eléggé kiművel lette, sajna :cry: Egyébként azért is érdekes a probléma, mert a terhesség éppen ellenkezőleg hat az ilyen problémákra, nekem ilyenkor semmi bajom, rendbejövök, pedig amúgy elég szar az állapotom...

Kép

Kép
nóna
 
 


Bolus adstringens helyesen - bocs, csak gyorsan írtam

Kép

Kép
nóna
 
 


Mi jövő hét utáni kedden megyünk a 12 hetes uh-ra. Ma azt mondták nekem a laborban, hogy a 9-12 hetes időszak elég kritikus, nagyon figyeljek oda, tényleg ne emeljek, ne idegeskedjem, nem szabad ezt az időszakot nem komolyan venni... gondoltam leírom Nektek is, vigyázzon mindenki magára!

Kép

Kép
nóna
 
 


Egyébként én még mindig fáradékony-émelygős vagyok, nekem reggel-délelőtt jobb, estére mindig romlik. A délelőttjeim kezdenek normál kerékvágásba kerülni, majdcsak javul a délután is. Ezért is jövök ritkábban, meghát a kisfiam sem enged gyakran. Sokszor az olvasásig sem jutok.

Kép

Kép
nóna
 
 


Túl hamar búcsúztattam a rosszulléteket. Ma reggel még a reggeli végére sem értem. :cry: Mikor lesz már vége? Alapvetően nem panaszkodok a rosszullétekre, hisz ez a terhesség velejárója, és olyan boldog vagyok, hogy karácsonyra gyarapodik kis családunk, hogy abszolút nem érdekeltek a rosszullétek. Sőt nem is a hányás zavar leginkább, hanem a kajaundor. De már olyan jó lenne, ha megkínálnak valamivel, jóízűen meg tudnám enni, és benn is maradna. A férjecském hozott aszaltszilvás pulykamellett, és fenyőmagos csirkét. Péntek óta érintetlenül áll a hűtőben. Szegény, milyen örömmel hozta, hogy hátha ízleni fog! Még az a szerencse, hogy a pocakom növöget, így mindig megnyugszom, hogy csak eljut minden fontos, ami Manócska növögetéséhez kell, hisz ha szűkebb rucit veszek fel, már nem lehet eltéveszteni, hogy miért is kerekedik a pocim. Ha alig lenne hasam, jobban paráznék a rosszullétek miatt.
Vendég
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?