Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lányok!Aki teáztatja a babát,az milyen teát ad neki?Csipkebogyó?

Kép
demetnik
 
 


Én mind2-t egyszerre kaptam meg, és most jött levél, hogy kapni fogom a pénzt, de már rég megkaptam, meg ezt vissza kell küldenem,hogy egyedülálló vagyok vagy nem.

Tehát akkor nincs semmi azon az 1000FT-on kivül amire majd jogosult lennék, ha egyedülálló vagyok? És ha ellenőriznek aztán azt sem tudja bizonyítani senki,hogy együtt vagyunk, ha csak nem azzal,ha 1 a lakcim az azt jelenti.

TEát én csak kamillát, hársfát és babateát hallottam,amit lehet adni.

kocska
 
 


Sziasztok!

Tegnap este már nem értem ide...

Pénzt nekünk meglepöen hamar utalták,mind a családit,mind az egyszeri anyaságit,a papir csak késöbb jött.

Én még nem adtam Borkának se teát,se vizet,de ha fogok akmkor az viz lesz.Tiszta forralt viz,ha szomjas az oltja legjobban a szomját,ami másra meg szüksége van benne van a tejcsiben.
Én egyenlöre próbálom syokszor cicire tenni,ugy tünik elég is neki,bár a kutacsát sajna nem látom a hajától,hogy be van-e esve...tapintásra oké a dolog.

Öltöztetés nálunk is nagy probléma,egyik percben vetköztetném,másikban öltöztetném... :roll: Ugy tudom,eggyel több réteg ruha kell rájuk,mint amiben a felnöttvan-kérdés csak annyi,ha én a börömet is levenném,olyan melegem van,akkor a gyerköcre mit adjak..? :wink:

Kikocs,hühamilyenügyes a Misi!!!!!és szép is!

Kocskának akartam még irni,hogy én jelenleg ugy érzem,nem olyan nagy szám kétgyerekesnek lenni.Illetve sokat segit most,hogy Bobónak már megvan a kialakult napirendje,ez az irányadó az életünkben.És talán az is sokat számit,hogy van már kis rutin,tudod,hogy nem hal éhen agyerek,ha tiz percet várnia kell,nem lesz baja,ha kicsit sir,azt is megfigyeltem,hogy pl az elsö naptól kezdve már máshogy vettem a kezembe is a lurkót(vmelyik nap meg szóltam Borkának pelenkázás közben ,hogy emelje meg a fenekét... :lol: nem emelte-ez nem az a gyerek volt... :roll: :lol: )Szóval amennyire féltem én is a helyzettöl pocakosan,most annyira automatikusan m ennek a dolgok!Fözök,mosok,takaritok(?),autózok,rajzolok,gyerekkönnyet törölök,közben pelenkázok,ciciztetek,gügyögök-gagyarászok,és este odabújok apához,hogy ma is elfáradtam... :D :wink:
Persze néha vannak nehezebb napok,de élvezem,hogy két gyerekem van!!!!!! :D

Rólunk:Boti megkapta a névnapi bicajt!Hát ezekért a pillanatokért (is ) érdemes gyereket szülni!ugy örült a drágám,hogy majdnem rittam!És még a fürdökádban is elmondta vagy háromszor az apjának,hogy hogy örül neki!Hajtani ugyan még nem tudja tökéletesen,de sztem pár hét és gyözzünk utána szaladni!Ja és közölte,hogy a csomagtartóra felülteti a csajokat! :shock: :shock: :D hogy ezt honnan szedte? :shock:

Borókám meg csak hizik és nö,és gömbölyödik!Épp elnéztem Icáék Miáját,hogy az milyen kis hölgy!Az én lánykám hozzá képest kisdömper :lol: 8) De abban is bizom,hogy olyan lesz mint a bátyja,aki addig volt guruljka amik el nem kezdett aktivan mozogni(6.hó),azóta meg csak nö szinte!De párom szerint nekem egyébként is fókatejem van! :shock: :shock: :lol: :lol: :wink:

Huha ennyi az idö??????Holnap megint jó friss leszek!

Jaj,valaki irta,hogy csipöszürésen a Heimpálban voltak!sokan voltak?Telefonban azt mondták,a piciket elöre veszik!igaz?

Tényleg lépek!Jó éjt!

Kép
Kép
gizu
 
 

 
 

Ettike, Cat: Én is kaptam 14 ezer valamennyit, pedig nekem nincs nagyobb gyerekem. De amíg nem jön a banki kimutatás, addig fogalmam nincs, hogy mi ez a pénz.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sildi83 2009.05.20 07:03-kor.

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kocska!

Mivel az együttélést sehol nem kell hivatalosan bejelenteni, így akár az azonos lakcímből is következtethetnk rá.
És lehet rosszakaród is...

Öltöztetés: Én úgy tudom, hogy 6-8. hétre már olyan a hőháztartásuk, mint a miénk. Tehát úgy kell öltöztetned, mint magadat.
Én azt szoktam belekalkulálni, hogy nem ugyanz a hőérzetem, ha fekszem, mint ha mozgok, sétálok. Így elfér rajta egy kis pléd, vagy plusz egy réteg ruha. (Én bármilyen melegben tudok fázni, ha fekszem.)
Vendég
 


Kocska ha apasági szerint ő az apja és a lakcímetek azonos akkor azért nem kell nagy vizsgálat hoyg kiderüljön hoyg mi van, szerintem nem ér annyit az a kb 1200 Ft

Na így reggele gy gyors jelentés!
Tegnap voltunk az első doktornő látogatáson! 4400 nak mérték és teljesen szépen fejlődik! :)
De a hosszát nem mérték meg! Pedig de jó lett volna! :roll:

Ti az oltásokkkal hogy vagytok? Mármint ki mit gondol beadatni?
Én tegnap kaptam azt az oltásos lapot, de.... hááát nem tudom van amit beadatnék, de olyan is amiről azt gondolom jobb ha elkapja gyerekkorban. :oops:
Én annó megkaptam minden szart a skarláttól a mumpszig! (bár nekem még agyhártyagyulladásom is volt :? ) Szóvala zért nem gondolom hoyg mindent be kéne adni neki, persze ami agyhártyagyulladás ellen van azt mindent, nem szeretném átélni mindazt amit a szüleim!

Bocs de most csak ennyire futotta!

Ja és az 50+ os naptej jó a babának??? Vagy létezik ennél erősebb?

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Bogi: Nekem a védőnő az 50+-os naptejet javasolta, valami Babe a neve. Nem tudom, hogy más naptejek mennyibe kerülnek, de ez 4 ezer vmennyi volt... Először adott egy kis termékmintát, azzal kellett az alkarját bekenni, hogy nem-e allergiás rá, aztán vettem meg a gyógyszertárban.
Az oltásokkal én is nagy bajban vagyok. Az majdnem biztos, hogy bárányhimlő ellen nem oltatom be, ezen a coccuson (valami p betűs, lusta vagyok megnézni hogy kell leírni :D) meg a rotán gondolkodok, de ez utóbbiról olyanokat hallottam, hogy sokan az oltóanyagtól betegedtek meg, meg hogy az oltás ellenére is elkapták. Szóval nem tudom :(

Kép

Kép
sildi83
 
 


Sziasztok!

Nekem 2 napja átutalták a pénzt, anyasági és családi pótlék, a netes bank szépen kiírja, hogy honnan jött és milyen címszóval. 64ezer meg 12ezer volt, nemtom, nektek a 14ezer az hogy jött ki. Az egyedülálló anyaságról lehet nyilatkozni akkor is, ha egy a lakcím és van apasági (hiszen elvállalhatja, és fizethet gyerektartást :D ), de asszem havi 1200 Ft, és ha valaki feljelent, vagy csak simán leellenőriznek, akkor nemcsak visszafizettetik, hanem eljárás is indul ellened, mivel az Államkincsáron keresztül az állam ellen követtél el gazdasági bűncselekményt :shock: . Szerintem nem éri meg, én kihagytam.

Inni én is csak forralt vizet kínálgatok neki pluszban, ha szomjas, iszik belőle, és a tea a melegben pár óra (!) alatt megbuggyant. A kórházban azt mondták, ha tea a pótlás, akkor sima fekete tea filterét egy picit be kell dugni a forralt vízbe, épphogy sárga legyen, és egy pici cukor, és mehet a babába. A gyerekteák nem csak pár hónapos kor fölött mehetnek?

Öltöztetés: melegutáló a hölgy, éjszakára hosszú van rajta, de azt pl. már most le kell venni, most egy napozó van rajta, azt elviseli. A takarót is folyton lerugdossa magáról.

Ha valaki szeretne ilyen fényképalbumot, mint miénk, írjon, és akkor megbeszéljük, hogy csináljuk meg.

icamica
 
 


Sildi Kösz a naptej infot mindjárt veszek neki.... mármint majd ha felkelt és kimozdulunk! :)
Én is a bárányhimlőt meg az influenzát nem akarom neki beadatni!
De nekem a dokinéni azt mondta hogy a rotát azért inkább adjuk be!
:?
De ezt nem is hallottam amit mondasz! Hogy attól lesz valami.... JAJJ de nehéz mindenben dönteni! :(

ma megyünk koponya hasi UH-ra.... sok izgi dolog! :D

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Naptej: Én is 50+ vettem, csak Ambre Solaire-t. Mi azt használunk évek óta és bevált. Ez is hipoallergén és illatanyagmentes.

Ica!

Családi pótlék egy gyerek esetén 12.200 Ft, két gyereknél viszont már 13.300 Ft/gyerek. Ezért van az, hogy mi megkaptuk egyszer a 13.300 Ft-ot plusz az első gyerek különbözetét, ami 1100 Ft. Így jött ki a 14.400 Ft amit nekem és még pár kétgyerekesnek utaltak.
Vendég
 


Cat!
Tudom, hogy le lehet barnulni árnyékban is, ezért írtam, hogy bekenem a gyereket, pedig csak árnyékba teszem ki. Egyébként én nem is szeretek napozni, egész nyáron csak árnyékban tudom elviselni a napot, így is egész szép színem szokott lenni. :)

Nekünk még nem jött a családi pótlék, csak az anyaságit kaptuk meg.

Vizet én még nem adtak Zorkának, csak anyatejet iszik. Mindig nézem a kutacsát, de fekvő helyzetben nincs behorpadva. Nekem azt mondta a doki is, meg a védőnő, hogy elég neki az a folyadék, ami az anyatejben van. Persze, ha nagyon meleg lesz, megpróbálom majd a vizet is adni neki, nehogy kiszáradjon.

Kép

Kép
kisszilva
 
 


Sziasztok!

Olvasgatok ám, csak az írásig nehezen jutok el, mert folyton kint vagyunk a kertben. Kivittem egyszer a laptopot, de a nagy világosságban nem látni semmit, úgyhogy feladtam.
Apánk mától dolgozik, hiányzik nagyon, bár a kölkök tündériek!

Nagyon szépek a bébik, és gyönyörűen fejlődnek.
Bogi, a 300g hízás az a születési súly meg a tegnapi védőnő által mért súly különbsége? Csak mert az azért csalóka, nagyon különbözően mérhetnek a mérlegek. Barnus záróján 3200 van pl, itthon este 3110-et mértünk (bár lehet, h a kórházban ruhástul mérték)! :shock:

Látom sokan mentek 1 hósan is a védőnőhöz, szerencsére nekünk csak 2 hósan kell vinni először, addig jön ő is meg a doki is!

Oltás: Emma kapott bárányhimlő ellen, mert a férjemen sokszor kijön az övsömör (amúgy nem adattam volna be), meg meningot és a pneumot is- ha már ingyen van. Most meg jön majd a kullancs elleni.
Rotát nem adattuk be, dokinénink szerint ha nincs olyan sokat közösségben eleinte, akkor nem szüks. Fene tudja, mi a jó döntés….. :roll:

Gizu, Boti édes lehet, h ennyire örül a bringának, és igazad van- ezért megéri!!!!!
Sztem sem szükséges a tea, elég a tejci és esetleg a forralt víz!

Ettike, tök mázlid van a bankkártyával! Hihetetlen, de jó vannak még rendes emberek!

Erről hallottatok (a mai lapban bővebben van)? Állítólag az Avent meg a Medela is.
http://www.mno.hu/portal/637722
Nekünk mindenünk Aventes, igaz nem újak, de akkor is ijesztő!

Zsu
svs
 
 


Hát, eddigi életemben megúsztam, és most a szoptatás alatt utolért: nekem is kijött az aranyerem :( :( :( :( :(
Rutinosabbak: mit a legjobb kenni rá, és mennyi idő, amíg visszahúzódik? Szörnyen idegesít :?

icamica
 
 


cat:

igen ezt én is számoltam,csak azt nem értem hogy akkor miért postai úton kaptam,és miért nem cs.p. volt azon a kis papíron.
az anyaságival eggyütt adtam le az igénylést és az már számlára jött......szóval passz.mindegy,majd kiderül 3.-án.

víz:

Patrik sem ivott az első nyarán semmit a tápin kívül.........pedig ő akkor már nagyobb volt.egyszerűen nem fogadta el sem a vizet,sem a teákat......és semmi baja nem lett.

Kép
Kép
ettike
 
 


Én sem adok semmit Marcinak az anyatejen kívül.
Ha szomjas, akkor iszik pár kortyot, és abbahagyja. Ha éhes is, akkor folytatja.
De ha szükség lesz valami pótlásra, akkor csak a víz.

Valaki kipróbálta ezt a feketetea tippet? Ha igen, majd írja meg, hogy aludt-e valamit a gyerek! Hiszen abban koffein van.
Vendég
 


A teában tein van :D hatása hasonló a koffeinhez, de lassabb lefolyású. De a kioldódásához kell egy kis idő, így csak "megmutatva" a víznek nem megy bele. Én adtam neki még a hűvösebb időben, és a kórházban is kaptak, de nem volt hatása az alvásra. Horkolt ugyanúgy :)

icamica
 
 


Most megnéztem én is, kaptam egyszer 860-at, meg 42.600-at, szóval gőzöm nincs, hogy hozták össze, hiszen a három gyerek után összesen 48-at kéne :D ők biztos tudják... Ja, ráadásul megjött a határozat, sé azt írják, hogy március 1től, tehát, annak ellenére, hogy 27-én született a Misi megkapom márciusra is. Gőzöm nincs, mi hogyan van... vagy vonják már belőle az adót, mert bruttósított? vagy hogy?

A vichynek van még 60faktoros, az sem olcsó, én anno azt vettem a gyerekeknek, most még nem szereztem be, a ház árnyékában meg a babakocsiéban van egyszerre,nem szűrt napsütést kap, mint pl. a fa alatt, de lassan kéne...

na, közben történt egysmás, nem tudom folytatni.
szép napot!

kikocska
 
 


Kikocska!

A családi pótlék teljes hónapra jár. Tehát ha valaki március 31-én születik, akkor is megkapja teljes márciusra ugyanúgy, mint aki március 1-jén született.

De az összegeket én sem értem.
Vendég
 


Ica!

Köszi az infót!

De én akkor is inkább vizet adok majd neki, ha kell. Azzal később sem lesz gond, bárhol be lehet szerezni, és nem árt a fogaknak sem.
Vendég
 


Cat!

Én is vizet adok neki, nem kockáztatom a teát!

icamica
 
 


Zsu nekem van itthonn mérlegem és függő vagyok, szóval mérem non-stop! Kivéve ha nem vagyunk itthon! Olyan nehezen indult el az elején a hízás hoyg még minidg nme tudtam róla leállni! :(
De igyekszem!
Szóval nálunk az itthoni mérleg szerint is igazak a dolgok!
3770 volt mikor hazahoztuk és tegnap az itthoni mérleg szerint 4350 volt a súlya!
:) Szóval hízik végre a kis drágám!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


Bogi, az a lényeg, h szépen fejlődik, és fő az otthoni mérleg!!!!
Én is mérem a kajákat, szívesen abbahagynám, de Emmát elég sokáig mértem, és Barnit is muszáj, h igazságos legyek! :oops: :wink:
Amúgy meg, ha vkit ez megnyugtat, akkor sztem nincs semmi gáz a méregetéssel!

Zsu
svs
 
 


Ja, amúgy mindkét gyerekem megetetve, tisztába téve ágyban van, én meg feltett lábbal kávézgatok és netezek!
Még a ruhák is megszáradtak kint a teraszon!
8) 8) 8) 8) 8)

Zsu
svs
 
 


Sziasztok

Sára a sima vizet nem issza meg, ha cict adok akkor befalja az egészet, meg ha nem jön belőle akkor sír.
Így vízet adok neki egy 1/2 mokkás cukorral és 1/2 mokkás kifavsart ctrommal. Így hajlandó meg inni csak, a csipke bogyo teát lehet csak adni csecsemőknek az elején de neki nem izlik. Így maradunk a "limonádénál". A Foggal kapcsolatban, hogy az örökletes ugy is.
Szerintem.

Én is nagyon hamar megkaptam, minden potlékot egyenlőre a családit nem mert kihagytam egy részt a kitöltéssel igy vissza küldték.
Mindenesetre jól jött az a kis pénz.

Nekem Sára már izzad, nagyon ráadásul, aludni is csak egy bodyban alszik, mivella tetőtérben nagyon meleg van, a légkondit pedig még nem kapcsoltam be, mondjuk csak napközben szoktuk járatni, hogy lehüljön estére.
Napközben pedig napozóban van most, de bent vagyunk, mert nem merem még ki vinni ilyen melegben. D.u. szoktunk sétálni 6 körül ugy is az a kritikus korszak, mert már fürödne és aludna.

Na jövök képekkel. csak kicserélem a pelust, most ébredt enni akar.

Kép
lili&ana
 
 


Csak 2 kép:

Kikocska: megcsináltuk a hordozó-hintát :D

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

És egy kép a nehéz sorsú Janka-asszonyságról :)

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Kép

Kép
sildi83
 
 


Kép

Kép

Kép

Kép Kép

Kép
lili&ana
 
 


Bocsi két képet kétszer töltöttem fel.

Tovább aludt, pedig ugy be van kakilva. Mindig ezt csinálja, felébred egy kicsit kakil és tovább alszik.
Ez normális, mondjuk most jól lapkott mert 190.-et evet.
Csajok nem iszom és nem eszem a bogyokat!!!!

Tegnap ahogy etettem, ugye kijött a bimbo a szájából és arra lettem figyelmes hogy valami spricelli az acát nem tudtam honnan jön aztán oda néztem rendesen és a cicimből jött de ha láttátok volna hogy hogy kacagot.
Nagyon édi volt.
Nekem is már gagyog , mert nevet, huncutkodik, stb..

Kép
lili&ana
 
 


Ugykátszik allergiás vagyok valamire, mert folyton kapar a torkom, meg viszket az orom, de nagyon rossz. Nekem vannak éveim hogy előjön és utána másik év hogy semmi.

Kép
lili&ana
 
 


Sziszike most olvasom a dokid nem semmi, legalább vizsgálat után észre vette, hogy megszültél?

Csajok töltsétek mán ki a babanetes táblázatban a szülésidőpontokat és a súlyokat!
Gesztenye, Bogi mennyivel születtettek?
Ja, Bogi téged most már látlak, akkor megnyugodtam, nektek a hazajövős súlyotok volt nagyobb. Ti 540et,mi 610et híztunk azóta(ma voltunk méreckedni). Tök jók vagyunk. Csak mi felfele növünk, már 6centit nőtt, ti?

Gizu ez jó, gondolom nem voltál fáradt. De mikor rájöttél Boróka mért nem emeli a fenekét, gondolom jó nevettél magadon.
Na azért persze, hogy jó dolog, ebben biztos vagyok, csak néha olyan hulla az ember, na meg persze egyébként is én LUSTA vagyok. De azért egy kislányt még szeretnék, azért is szóltam a gólyának tegnapelőtt. Egyébként meglepően határozottan és nem félve babázok én is, mintha mindig ezt csináltam volna. De persze én mindig is babáztam, ha pici lehetőség volt rá. Sőt már 2.5 évesen, mikor húgom megszületett onnantól már szinte rám lehetett bízni.

Én életemben egyszer felvettem az influenzaelleni oltást, mert eü.-ben ingyen volt. Háát olyan beteg még életemben nem voltam, mint akkor.

Szilvi én is így tudom, hogy elég az anyatej, de nálunk borzasztó kánikula van, azért adok már vizet (Jana babavizet) Este is 26-27 fok volt a szobában.

Zsu fölösleges ijesztgetni az embert, mert ha belegondolunk, bármi, amit meg eszünk rákkeltő lehet. Még a BIO dolgok is, mert a föld is szennyezett. Na meg ha a babakocsiban toljuk, akkor ők több kipufogógázt szívnak be, mint mi stb stb

Írjátok ezeket a naptejes dolgokat, az ilyen pici babákat is bekenhetjük már??

Bogi én is mérlegfüggő vagyok, ahogy én magam is minden nap ráállok a fürdőben, a babamérleggel meg Olit minden kaja előtt után, ha itthon vagyunk mérem.

Zsu Barni is evés előtt és után is mérve van??Cicit nem kér?

Anyu ma mondta, hogy régen azt mondták, hogy csuklásra citromot kell adni a babának. És szépen megnőttem…

Ildi marhajó ez a hinta, én is akarok ilyet, szólok is apámnak.

Lili gyönyörű kék szemei vannak Sárának. És milyen nagy!
Aszti rendesen esztek ám, azért ilyen szép kerek már.

kocska
 
 


kocska én ezt össze sem raktam, de most hoyg mondod! ÉN IS MINDEN NAPOMAT A MÉRLEGEN INDÍTOM, miért is lenne ez másképp a gyerekemnél!?? :lol:
Nekem centit nem mértek tegnap, de én majd próbálom őt mérni... Szerintem nyúlt nagyot!

Na én vettem naptejet biodherma 50+ reméljük a legjobbakat!

Liliana szerintem ne aggódj Sára fejlődésén ahogy látom szépen nő ás gyönyörű mosolygós! :)
Az allergia vacak dolog, remélem engenm elkerül az idén! nekemn bőr van nem légúti... és mindig nyáron támad, de tavaly természetgyógyásszal dolgoztunk rajta és tavaly életembe elúőszüör nem jött ki, remélem idén se fog! :)

Zsu ez ám az aranyélet! :) 8) KÁVÉ??? Én is akarok! Én vettem magamnak Maci kávét tudjátok ami a gyerekeknek van! :D

Ti mertek enni mindent? mert én nagyon figyelek mit eszem, az délutánok így is nyűgösek, na nem panaszkodom, mert minimálisat sír, csak az esti hasfájós időszak alatt, de arról nem tehet a kis drága!

KépKép
KépKép

Bogi, Csanád és Szabina
boglarkabiro
 
 


[quote="kocska"]Z írta:kocskasu Barni is evés előtt és után is mérve van??Cicit nem kér?

Ezt hogy érted? Mármint a cicit nem kér részt? :roll:
Amúgy igen, mérem előtte és utána is (fürdetés után és éjjel nem).

Ja, én is is feltettem a végleges táblit a gmailre! :!:

Zsu
svs
 
 


Sziasztok!!

Bogi!
Én szinte mindent eszek.Karfiolt,karalábét,kukoricát...tehát a K betűseket is.Egyedül a szénsavasat kerülöm,valamint a nagyon fűszeres kajákat.
De én pl minden nap iszom tejet és eszem este egy pohár joghurtot és eddig szerencsére semmi problémát nem okoztak ezek a dolgok.Bár hál'isten Lili nem hasfájós.
Viszont a kávét én sem mertem még megpróbálni,sem a kapucsínót.Pedig néha nagyon jól esne,de ezeket a koffein miatt nem merem.

Ezt a naptej dolgot nekem még nem mondta sem a doki,sem a védőnő!! :twisted: De ezen valahogy meg sem lepődöm. :? Viszont ezek után én is beszerzek Lilinek!

Öltöztetés:Lili sem bírja a meleget.Nálunk a lakásban ráadásul ilyenkor már extra meleg van (31-32 fok) :shock: .Szóval egész nap csak egy kis bodyban van a kisasszony.Ha pedig lemegyünk sétálni,akkor ráadok egy vékony kis nyári nacit.Betakarni pedig séta közben ha kell,akkor egy textil pelussal szoktam.

Icamica!
Én aranyérre nem tudok tanácsot adni,mivel nekem szüléskor jött elő,viszont utána rövid idő alatt magától húzódott vissza. :D Viszont sajna szoktam néha érezni,pedig nem vettem észre,hogy újra kijött volna :? Vagy akkor most belső aranyerem is van?????? :shock: :oops:

Kép
demetnik
 
 


Sziasztok!

Gyorsan átnéztem a hsz-eket, míg alszanak a fiúk. :)

Nagyon aranyosak a képek!!!!!! A művésziek különösen!

Mréka: köszi a segítséged a kendővel kapcsolatban. A napokba kapok egyet és kipróbáljuk. :)
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy nekem van egy lassan 3 éves fiam. És amióta itt a kicsi velünk ő elkezdett dadogni. De nem minden mondatnál, hanem néha-néha. És akkor se minden szónál, hanem mikor elkezd mondani valamit. Pl: úgy indít, hogy anya-anya-anya-anya és utána mondja amit akar. Vagy pl. én-én-én szóval inkább az első szavakat megismétli többször. Szerinted ezzel menjük valamilyen szakorvos felé, vagy várjunk egy kicsit, amíg lenyugszik körülötte minden?
Még egy kérdés: a kicsi kaphat ásványvizet? vagy azt is csak forralva?

Eda: én is hallottam erről a spirálról. Hát nem tudom én még idegenkedek, hogy bármit is feltegyenek a méhembe.

Gesztenye: te kérdezted pár napja, hogy milyen teát kap Csani. Csipkebogyó húsából csinálok neki teát. Nem sokat iszik, csak egy-két kortyot. Ma mondjuk vizet kapott.
Sajna nekem se jött le a torna. Majd próbálok keresni valami megoldást neked!
Unokatesód hogy van? Nagyon sajnálom ami vele történt. :(
Én az aloe-veras napkrémet veszem. Azt hiszem az 30-as faktorú

Demetnik: én csipkebogyót adok neki.

Cat: én is tettem el a fagyiba tejet, de csak azért, ha mondjuk hirtelen el kell mennem valahová, akkor a mama tudja megetetni a kicsit. És ha meg megmarad a tejcsi, akkor majd a hozzátáplálásnál azzal fogok pár kaját készíteni neki!

Dharma: sajna Kende tényleg a mai napig csak úgy hajlandó elaludni, ha melléfekszem. Ringatni nem kell őt, de ott kell feküdjek, hogy elaludjon. Így 2 gyerkőc mellett elég nehézkes. :(

Ildi: ilyen melegbe ujjatlan bodyt adok csak a kicsire.

Kocska: nekem stagnált a kilóm. 57-nél megálltam. :(

Ettike: ti a családi pótlékot kaptátok szerintem. Mi is 14400-et kaptunk. Úgyvan ahogy Cat is írta.

Bogi: én nem eszek-iszok mindent, mert szerintem a pocak attól is fájhat a kicsinek.

Szoptatás: én is képes vagyok bárhol. Na jó a józanész határain belül. Pl. kocsiba, nagy bevásárló kp-ban a baba/mama szobába, vagy a pelenkázó helyiségbe, múltkor egy rendezvényen voltunk és ott félre vonultam a sarokba, ma meg pl. a játszótéren a padon. Muszáj mert itt a nagy és őt nem zárhatom a lakásba a szopik miatt.

Hasi/koponya uh: nekünk nem mondta a doktornő hogy kéne mennünk. Majd rákérdezek.
A csípőszűrésre meg 3 hósan megyünk Kismarosra, bár még nem jelentkeztem be.

Oltásokról: én a kötelezőn kívül a prevenart, meningot meg a kullancsosat tuti beadatom. A többit (bárányhimlő, influenza, rota) szerintem nem. Ti a rotásat beadatjátok?

Kullancsos oltás nem véd a Lime kór ellen! És az első szurit 1 éves kor után adják be, de érdemes felíratni és kiváltani 1 éves kor előtt, mert akkor olcsóbb. A 2. szuri az elsőt követő 1 hónap múlva kapja, és utána 1 év múlva jön egy emlékeztető. Utána ha jól tudom 3 évente kell emlékeztetőt beadatni. http://www.pirulapatika.hu/220148171/adatlap Kende ezt kapta.

A végén pár szó magunkról:
Múlt héten apa kényszer pihin volt. Nem kellett mennie melózni. Na ennek örömére egy csomó dolgot elintéztünk. :)
Közbe Csani hasfájós lett. Minden nap szenved szegény. Sokat sírunk. Egyik nap még sugárhányt is szegénykém. De a doktornő azt mondta rá, hogy ha egyszeri alkalom akkor az nem olyan utal semmi komoly bajra. Csani egyébként szépen fejlődik. Már nézelődik és ha dumcsizok hozzá hatalmasakat mosolyog. :)

Bocsi, felkelt a banda! Most már apa melózik ezerrel, úgyhogy én is remélem többször jövök!

Puszika
Viri

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Rotavirus ellen ti fogjátk beoltani a gyereket?!
Mondjuk szájba kell adni a szert!!
Eléggé ijesztőnek hangzik az a betegség!!
18e/hó

Kép
lili&ana
 
 


Liliana: én még nem tudom. De a nem felé hajlok.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Luca rekordot döntött az éjjel: 21.30-kor tettük le, és 6-kor ébredt. Még akkor sem sírt, csak szépen nyöszörgött, hogy éhes.
Nem bánnám, ha minden éjszakánk ilyen lenne!

Mi tegnap már meg is vettük a Rotát, a 2. havi orvosi vizsgálatra visszük magunkkal, hogy megkapja. Ez nem oltás, így legalább nem fáj neki. Úgy tervezzük, hogy sokszor megyünk közösségbe, így jobb a békesség. A bárányhimlőt és az influenzát azt hiszem, hogy mi is kihagyjuk. Kullancs ellenit mindenképp kérünk, manapság azt nem lehet kihagyni.

Ma volt két óra szabadidőm, amíg apa vigyázott Lucára, és én el tudtam menni kozmetikushoz. Jól esett egy kis kikapcsolódás! 8)

Képzeljétek!
Tegnap este ismét elővettem a gyűlölt mellszívót, és rögtön szopi után használtam. Luca szokás szerint bealudt, képtelenség volt felébreszteni cicivel. Bezzeg a tápszerrel nagy nehezen sikerült.
A lényeg az, hogy "bőven" (nálunk ez soknak számít) tudtam még fejni a mellszívóval, 30-nál hagytam abba. Ma délután megint fejtem szopi után, és megint összejött még 25. Tehát úgy néz ki, hogy van tejem, csak a kis drágaságom lusta kiszopizni.
Gyűjtögetem, és egy-két tápszer adagot ezzel fogok helyettesíteni.

Ti mennyi ideig fejtek általában? Amíg jön belőle vagy amíg megunjátok?

Én pont ma készítettem neki először teát (Mecsek Baby-t). Eddig még nem fogadta el, meglátjuk mi lesz. A vizet korábban megitta, mostanság nem próbáltuk.

Liliana!
190 egy evésre??? :shock:
El sem tudom képzelni, hogy mi valaha ennyit produkáljunk. :oops:
Látszik is Sárán, hogy jól van tartva! :wink:

Kocska!
Nekem Zsu beírta még annak idején a táblába, hogy 3800-al születtünk.

Viri!
Köszi, unokatesóm már jobban van, már nincs az intenzíven. Szerencsére, a fia kárpótolja a veszteségért.
Ha találsz valamit az intimtornáról, értesíts! Már épp azon gondolkodtam, hogy elmegyek, és megveszem a DVD-t, mert nem javul a helyzetem a vizelettartással.
Csani hányt? Nem ijedtél meg nagyon? Szegénykém!

Luca is mostanság hasfájós lett, pedig akkorákat pukizik...

Kép
gesztenye74
 
 


Gesztenye: jujj de klassz éjszakátok volt! Na csak van tejecskéd! Szuper! Gyűjtsed csak és tápi helyett megkaphatja lusti Luca :)
Fejés: én csak a reggeli kaja után fejek, de akkor addig amíg jön. Ez időben kb. 10 perc. És ilyekor lejön olyan 60 ml. Ugye 2 ciciből az 120, és ezt kapja hajnal 2-kor üvegből. (ezt apa adja neki)
Napközben akkor fejek, ha pluszba kell valami miatt tejcsi. (pl. megyünk olyan helyre ahol nem tudok szoptatni, akkor visszük üvegbe neki)
Egyenlőre ne vedd meg a tornát. Már töltöm neked a netről, majd privibe lebeszéljük hogy adom oda neked.
Hát nagyon megijedtem mikor sugárhányt Csani. Kajcsi után felvettem őt büfizni és sugárba kijött minden belőle. A falig repült a cucc. Aznap éjjel mellettem aludt, mert féltem éjjel megismétli. De szerencsére azóta nem volt. Egyszer annó Kende is csinált ilyet, úgyhogy azért sem szaladtam az ügyeletre. Másnap azért levittem dokihoz, de megnyugtatott, hogy semmi baj nincs vele :)

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Gesztenye

A Mecsek teával vigyázz has fájást okoz, inkább csipkebogyó teát csinálj neki naturlandosat!

Kép
lili&ana
 
 


Gesztenye: már kitaláltam hogy jut el hozzád a torna :) Privibe elküldtem a variációimat.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziasztok!

Naptej!
Mi a biderma 50-est használjuk!

Oltás!
én a menigot a peni.... (bocs nincs kedvem kiírni) és a kulancsot kapják.
Rotáról csak rosszatt halottam. Sok ismerősnél rögtön kijött.....
Bárányhimlő szerintem nem árt ha elkapják....

Víz!
Én is próbálom, de nem kell neki. egyébkén humana babavízet adok.

Gizu!
Ezekért a pillanatokért érdemes élni. Koli triciklit kapott szülinapjára hasonló öröm volt :-)

Csp!
Én is a 14 ezer párszázast kaptam... és elöbb jött minden pénz mint a határozatok. elég gyorsan megkaptam mindent.

Babók nagyon cépek :-)

Gyorsan rólunk!
Koli továbbra is szuper ügyi bili kérdésben :-)
Beni! Nagyon aggaszt valami(valszeg hülyeség). Néha olyan érzésem van mintha nem halana.... legalábbis nem figyel oda. de ma egész nap teszteltem és azért így jobban megfigyelve reagált. viszont a másik gondom, hogy nem nagyon néz ránk.... :-( Állandóan mellénk néz. nagyoon aggaszt. Kedden megyünk dnőhöz juni 17 én a hallás vizsgálatra.... Lehet csak para, de valahogy koli nem ilyen volt. JA igen és nagyon ritkán mosolyog :-( Pedig annyira gyönyörű ......
Szóval furi dolgok vannak... És a baj, hogy apával sem jövünk túl jól ki.... Elég nehéz....
na lépek pihennek,

Ja az éjjel miatt nagy irigy rátok :-) Én tegnap is 3 felvonásból össz 4 órát bírtam kihozni :-(
puszi mindenkinek

Kép

Kép
sziszike22
 
 


Sziasztok, csak most tudtam jönni, mert a tegnap elég kemény volt, totál alvás nélküli….de éjszaka kárpótolt érte legalább

Babaképek gyönyörűek....

Demetnik – én nagyon light-os kamilla teát adok, cukor és minden nélkül

Lilliana – Sára nagyon szép baba! És ezek a szemek!

Gesztenye – én is fejek szopi után, ma délután mondjuk nem sok tejem volt, nem tudom, lehet, h a melegtől, szóval én addig fejem, amíg meg nem unom :-) kb 10 percet, a DVD-t én is oda tudom neked adni, merre laktok?

Kép

Kép
leo50
 
 


Sziszike: Koli nagyon ügyi! Ha így haladsz nyár végére már szobatiszta lesz! Azért adsz még rá pelust, vagy egyáltalán nem? Szerintem Beni rendesen hall és lát is! Csak még ők nem tudnak odakoncentrálni a dolgokra! Nyugi minden ok vele! Apával mi a baj???
A mi mai éjszakánk csapnivaló volt. Fél2-től fent vagyok. :( A kicsit nagy nehezen visszaaludt 3-kor, erre a nagy felkelt, hogy ő már eleget aludt és fel akar kelni. :shock: :shock: Mondtam, na ne… 4-kor nagy nehezen ő is elkonyult. Én kb. fél5-re aludtam el, de fél6-kor már visított a kicsi. Azóta fent vagyok. :? :?

Leo: a kamillatea nem hajtja meg a pici hasát? Én akkor adtam annó Kendének, amikor nem kakált napokig és az időnként segített ezen a bajon.

Na ledőlök egy kicsit, hátha még egy órát nyugi lesz.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Sziszike, addig is, míg valami pontosabbat tudtok, hadd próbáljalak kicsit megnyugtatni benivel kapcsolatban!
Először is minden gyerek más. És ezt igazán akkor fogja fel az ember, mikor lesz neki egy másodikja, akinél nem válnak be a "jólbevált trükkök", nem alussza át az éjszakát, vagy éppen átalussza, stb stb. Misi is magasról letojik engem, nagyon ritkán néz rám, és keveset is mosolyog. De van ilyen. Nem annyira érdeklik az emberek. Másra gyúr :) Ő is többemberes baba, úgy néz ki. Réka meg egyenesen alig mosolygott fél éves koráig, nem érezte jól magát a bőrében, nem volt rá oka, nem tudom.
hallásra én is aggódtam kicsit, mert pl. nem rezzent össze a hangos zajokra. Aztán rájöttem, hgoy valszeg hozzá van szokva a kölkek mellett, ez neki nem ijesztő. Hiszen mikor csak anyahiánya van, a hangomra megnyugszik, születésétől fogva, és ha ökölbe szorított arccal sír is, és egy csörgőt csörgetek neki, kinyitja a szemét, hgoy mi ez...
SZóval ne idegeskedj. Apával meg próbálj kompromisszumokat kötni. Meg nyugodtan leülni megbeszélni, ami bánt, akár írni e-mailt neki a melóba, mikor nem látjátok egymást, és higgadtabban lehet reagálni. meg van egy ilyen "szabály", hogy mikor hazaér a melóból, nem rázúdítani mindent, hanem 3 kérdést feltenni elősör róla, a minkájáról. állítólag csodát ttesz. az én párom mindig azt mondja, hogy semmi nem volt, így nehéz mondjuk :)))
az a tapasztalat ismerősök körében, hogy a 2. gyerek jobban megviseli a párkapcsolatot, de jobban akarja mindenki helyrehozni, ami eltoilódott.


liliana, nagyon szép ez a leányzó!!! olyan, minta már három hónapos lenne, nagyon okosan néz!!!

ildi, janka meg nagy szívtipró lesz :D ránéz majd így a pasikra, azok meg nem tudják majd hogy járjanak a kedvébe :D:D:D nagoyn aranyos. Hinta bejött?

és a pofikenés valakinek fürdetővel? kíváncsi vagyok rá, hogy csak nekünk használt-e, és lehet, hogy ekcémaszerű volt, nem is simán anyatejes kiütés... már alig van egy-két pötty, nem is kenem, ne izzadjon alá a melegben szegén.

na, megyek, misi műsorozik :(
misi is csomót kelt éjjel, és én is úgy éreztem, mikor aludtam, hogy ébren vagyok...

kikocska
 
 


Nem is tudom mire reagáljak...

Hallás: Marci sem figyel rám általában amikor beszélek hozzá. Inkább elnéz mellettem. De én nem izgulok miatta.
Az biztos, hogy a hirtelen hangos zajokra néha összerezzen. De ezt sem mindig, hiszen szegény folyton remegne BEeni mellett, akinek jelenleg a kalapálás a legkedvesebb elfoglaltsága. Esetleg a tűzőoltóautó szirénája még... :roll: :)

Szóval én is arra gondolok, amire Kikocska, hogy másodikként többet kibír, és nem reagál mindenre.

Mosolygás: Tegnap már egyértelműen tudatosan mosolygott Marci kétszer is. Reméelm ez egyre többször elő fog fordulni, mert nekem nagyon hiányzik a mosolya.
Beni anno állandóan mosolygot. A nagypapám el is nevezte "Mosolyország"-nak. :D Amikor már nagyon beteg volt, akkor Beni volt az, aki bármikor felvidította a mosolyával.
Talán ezért is akarom, hogy Marci is sokat mosolyogjon.
Na meg azért is, mert látom, hogy milyen amikor egy egy éves gyerek még csak el sem mosolyodik soha. Szerintem szörnyű. De ez csak az én véleményem, mert én a mosolyt az elégedettséggel társítom, ami nem biztos, hogy helyes.
Vendég
 


Nem volt valami jó éjszakánk, nem tudom mi volt, de szinte végig nyűglődte az egészet. Aludtam valamennyit, de olyan, mintha egész éjjel fent lettem volna. Aztán reggel menni kellett gyógytornára, épp mikor mélyen visszaaludt, szegénykém végigzokogta az egészet. Most pedig itt nyűglődik mellettem a babakocsiban, próbál elaludni.

Tegnap megvolt az első heőőőőőőőőőőőő, olyan édes volt :D És nagyon sokat mosolyog (már ha épp nem sír :) )

Kikocska: háát, egy darabig elvan a hintában, de aztán megunja és nyűglődik.

Kisvirág, hú, de szeretném én is, ha le tudnék fejni ennyit és nem kéne mindenhonnan hazaszaladozni szoptatni.

Kép

Kép
sildi83
 
 


sziasztok!
Tegnap csak én is gyorsan olvastam, írni már nem tudtam..

Apa szegény egy hét után itthon volt és egész nap a tökig érő füvet vágta....1200 m2-es a kertünk és a ház kivételével mindenhol fű..(meg bokrok és fák) :shock:
Szegény nem sokat tudott velünk lenni..így igyekeztünk kinnt lenni mi is.. :wink:

Kikocska!
Nekünk egész jól használt afürdető, most nincs csak 1-2 pötyi....remélem nem is jönnek vissza..
:roll:

Szerencsére Mira jó kislány, nem hasfájós, igaz éjjel kell éjfél és 1 körül, és utánna három óránként, de mindig visszalszik ahogy leteszem.. :lol: remélem ez így marad..

Nappal is délelött és délután jól alszik, estefelé kezd nyügizni, de hát végül is nem aludhat egész nap...
Este 8 körül szoktunk fürizni...aztán még egy búcsúszopi..
:wink:

Virág!
Az intim torna letöltés engem is érdekelne, mert én se tudtam letölteni.. :cry: pedig jó lenne mert csak a harmadik szülés.. :oops: :roll: :wink:

Akkora hasam van, mint 6 hónaposan, nagyon idegesítő.. :cry:
Ha legalább a hasam nem volna ekkora fel tudnák venni valamit, de így??
Mikortól lehet felüléseket csinálni??Az előzőeknél nem volt szükség rá, olyan lapos voltam..na most bepótoltam..

Múltkor valaki meg is jegyezte a páromnak, hogy jó sok maradt ám szegény Ildikón...( 7 kg)
Anyád......

De a párom is azt mondta, hogy ki a fenét érdekel a köcsög XY véleménye, most a pici az első, hogy legyen tejem és ne foglalkozzak másokkal..

Majd megmutatom jövőre nekik :lol: :lol: azért is lefogyok!!!!!!
De persze idegesít.... :oops: :oops: :roll:

Már én is úgy várom, hogy mosolyogjon rám..szokott néha, de még annyira nem tudatos szerintem, de nagyon jól áll neki! :lol:

a párom még mindig imádja!!Olyan jó érzés...
Szerintem ő se gondolta volna.. :wink:

A gyerekvigyázással még hadilábon áll, tegnap elmentem boltba, de felébredt és egyből elkezdett üvölteni, persze rögtön szopizni akart..
A férjem meg egyből telefonált hogy jöjjek gyorsan, felvette szegény, de nem maradt abba az üvöltés..csak fordult rá a cicire :lol:
De ahogy én átvettem egyből elhallgatott....végül is szegénnyel alig találkozik.. :cry:

De majd ha nagyobb lesz biztos jobban sikerül..

még akartam valamit, de majd eszembe jut

Na megyek pakolni,,,,,,,,, :wink: :roll:

Kép


Kép
tasin
 
 


Látom senki nem aludt éjszaka :( :( Lehet valami van a levegőbe.

Mosolygás: én már kaptam egy édes mosolyt, egy heövel összekötve. :)

Hallás: enyém tuti hall, mert ha Kende hirtelen, hangosan elkezd játszani valamit akkor felriad. Meg mikor beszélek hozzá akkor rendszerint odafordul, de nem minden alkalommal.
Na meg mikor enni készülök a kicsi meghallja a kanálcsörgést és tuti felkel és nem tudok enni. :lol:

Látás: ma betettem a kiságyba és felakasztottam a feje fölé a zenélő forgót. (nem kapcsoltam be) És felfigyelt, hogy mi a fene lóg a feje felett és nézegette egy darabig, aztán üvölteni kezdett. :lol:

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Tasin: szegény apa. De ezt is meg kell csinálni, mert így szép a kert.
Nyugi majd lemennek azok a kilók. Nem is sok a 7 kg plusz. Secc-perc leadod. ;)
írok privit a tornával kapcsolatban.

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Ja a tornáról még annyit, hogy nekem nem a DVD van meg, hanem divix-es (avi) változat. Ha így érdekel valakit szóljon!!!!

Kép Kép
kisvirág_30
 
 


Virág!
Ez milyen torna?(Azt hiszem,valamit nem olvastam el elég figyelmesen :oops: )

Kép
demetnik
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?