Sziasztok!
Gyorsan átnéztem a hsz-eket, míg alszanak a fiúk.
Nagyon aranyosak a képek!!!!!! A művésziek különösen!
Mréka: köszi a segítséged a kendővel kapcsolatban. A napokba kapok egyet és kipróbáljuk.
Azt szeretném kérdezni tőled, hogy nekem van egy lassan 3 éves fiam. És amióta itt a kicsi velünk ő elkezdett dadogni. De nem minden mondatnál, hanem néha-néha. És akkor se minden szónál, hanem mikor elkezd mondani valamit. Pl: úgy indít, hogy anya-anya-anya-anya és utána mondja amit akar. Vagy pl. én-én-én szóval inkább az első szavakat megismétli többször. Szerinted ezzel menjük valamilyen szakorvos felé, vagy várjunk egy kicsit, amíg lenyugszik körülötte minden?
Még egy kérdés: a kicsi kaphat ásványvizet? vagy azt is csak forralva?
Eda: én is hallottam erről a spirálról. Hát nem tudom én még idegenkedek, hogy bármit is feltegyenek a méhembe.
Gesztenye: te kérdezted pár napja, hogy milyen teát kap Csani. Csipkebogyó húsából csinálok neki teát. Nem sokat iszik, csak egy-két kortyot. Ma mondjuk vizet kapott.
Sajna nekem se jött le a torna. Majd próbálok keresni valami megoldást neked!
Unokatesód hogy van? Nagyon sajnálom ami vele történt.
Én az aloe-veras napkrémet veszem. Azt hiszem az 30-as faktorú
Demetnik: én csipkebogyót adok neki.
Cat: én is tettem el a fagyiba tejet, de csak azért, ha mondjuk hirtelen el kell mennem valahová, akkor a mama tudja megetetni a kicsit. És ha meg megmarad a tejcsi, akkor majd a hozzátáplálásnál azzal fogok pár kaját készíteni neki!
Dharma: sajna Kende tényleg a mai napig csak úgy hajlandó elaludni, ha melléfekszem. Ringatni nem kell őt, de ott kell feküdjek, hogy elaludjon. Így 2 gyerkőc mellett elég nehézkes.
Ildi: ilyen melegbe ujjatlan bodyt adok csak a kicsire.
Kocska: nekem stagnált a kilóm. 57-nél megálltam.
Ettike: ti a családi pótlékot kaptátok szerintem. Mi is 14400-et kaptunk. Úgyvan ahogy Cat is írta.
Bogi: én nem eszek-iszok mindent, mert szerintem a pocak attól is fájhat a kicsinek.
Szoptatás: én is képes vagyok bárhol. Na jó a józanész határain belül. Pl. kocsiba, nagy bevásárló kp-ban a baba/mama szobába, vagy a pelenkázó helyiségbe, múltkor egy rendezvényen voltunk és ott félre vonultam a sarokba, ma meg pl. a játszótéren a padon. Muszáj mert itt a nagy és őt nem zárhatom a lakásba a szopik miatt.
Hasi/koponya uh: nekünk nem mondta a doktornő hogy kéne mennünk. Majd rákérdezek.
A csípőszűrésre meg 3 hósan megyünk Kismarosra, bár még nem jelentkeztem be.
Oltásokról: én a kötelezőn kívül a prevenart, meningot meg a kullancsosat tuti beadatom. A többit (bárányhimlő, influenza, rota) szerintem nem. Ti a rotásat beadatjátok?
Kullancsos oltás nem véd a Lime kór ellen! És az első szurit 1 éves kor után adják be, de érdemes felíratni és kiváltani 1 éves kor előtt, mert akkor olcsóbb. A 2. szuri az elsőt követő 1 hónap múlva kapja, és utána 1 év múlva jön egy emlékeztető. Utána ha jól tudom 3 évente kell emlékeztetőt beadatni.
http://www.pirulapatika.hu/220148171/adatlap Kende ezt kapta.
A végén pár szó magunkról:
Múlt héten apa kényszer pihin volt. Nem kellett mennie melózni. Na ennek örömére egy csomó dolgot elintéztünk.
Közbe Csani hasfájós lett. Minden nap szenved szegény. Sokat sírunk. Egyik nap még sugárhányt is szegénykém. De a doktornő azt mondta rá, hogy ha egyszeri alkalom akkor az nem olyan utal semmi komoly bajra. Csani egyébként szépen fejlődik. Már nézelődik és ha dumcsizok hozzá hatalmasakat mosolyog.
Bocsi, felkelt a banda! Most már apa melózik ezerrel, úgyhogy én is remélem többször jövök!
Puszika
Viri