Sziasztok,
hazaértünk BPestről, tök jó volt.
A repüléstől eléggé féltem, odafele a fel- és leszállásnál eléggé keményedett a hasam, de aztán a levegőben meg a földön már abbahagyta. Jövet már nem volt gond, úgy látszik, a baba megszokta.
NEm tudtam már megírni, de a múlt szerdán, az utazás napján délelőtt voltam a diabetológián, és megint ujjbegyből nézték a cukrot
, viszont más készülékkel, nem tesztcsíkkal, hanem egy üveglapba vájt rovátkába vitték fel a vért, ami így teljesen ponosan standardizálja a mért vérmennyiséget, és ezért állítólag (ők azt állították) nagyon pontos. A lényeg az, hogy jó lett a terhelésem 1 és 2 óra múlva is, és hazaküldtek azzal, minden OK. Juhééé
Úgyhogy otthon ehettem a fagyit meg a túrós csuszát....
Piroska, sajnálom, hogy feküdnöd kell, de gondolj arra, hogy minden nappal egyre érettebb a babód, vetélés már szóba sem jön, és a koraszülés esetén is már biztos minden rendben lenne. De persze ilyesmi nem lesz, szépen időben fog érkezni!!!
Mi végre kiválasztottuk a babakocsit, korábban már írtam, hogy a Haberkorn Variosporton gondolkozunk, na most Pesten végre elmentem egy csomó bababoltba, többek között a Brendonba is, hogy próbálgassam a kocsikat, és lássam, hogy mit is kell egyáltlán látni rajtuk. És a túra végén a kikában megnéztem az említett típust, és most már biztosan eldöntöttem, hogy ez lesz, csak nem abban a színben, hanem narancs-barna összeállításban (gey német online bababoltból fogom megrendelni). Hozzá Maxi Cosi babaülés, mert az rápattintható, csak még nem világos, hogy citi vagy cabrio, de majd egyszer ez is eldől.
A babaággyal kapcsolatban most egyre inkább arra hajlok, hogy ikea lesz, mert nagyon szeretném a saját ágyunk mellé tenni úgy, hogy a felénk levő része az első időkben hiányzik a kiságynak (kvázi a mi ágyunk folytatásaként lenne a babaágy). Namost ilyen funkciót eddig csak az ikea rácsoságyaknál láttam. Először azt hittem, hogy bármilyen ágyat összerakhatok úgy, hogy nem teszem fel az egyik oldalát, de állítólag úgy nagyon instabil, és az ikeásnál van helyette egy másik elem, amit cserébe oda kell tenni, pont a stabilitáshoz.
Ezzel csak az a gondom, hogy akkor nem "szett" lesz a bababútor, és az ikea annyira nem egy nagy szám pl. pelenkázókomódok terén. Na mindegy, most az a terv, hogy rendes komódot veszünk, és ráteszünk egy pelenkázólapot.
Amivel nagyon gondban vagyok én is, az a szülés előtti 9 hét nem-dolgozás. Mármint annak a jogcíme. Ugye itt vagyok No-ban, elvileg veszélyezetett lennék a lombik miatt, az elejétől táppénzre akartak írni, de én szeretek dolgozni, ezért nem mentem, viszont már kezd kicsit fárasztó lenni. A tanulmányutam jún 14-én jár le, addig kapom otthonról a fizetést (mellesleg tényleg hasznos ez a tanulmányút, egy csomó olyat láttam itt, amit az otthoni klinikán nem..).
A tanulmányút után még 9 hét van a kiírt szülés időpontig. A teljes szabim még megvan, de az azt hiszem 20 nap, és a 4 hét pont kevés, hogy utána TGYÁS-ra mehessek. Pláne ha esetleg késik a babó, de még ha nem, akkor is egy plusz egy hét.
Táppénzre hivatalosan nem mehetek, mert a háziorvosomnál nem tudok megjelenni, hiszen külföldön vagyok...
Szóval kicsit gondban vagyok. Ha esetleg van köztetek olyan, aki ért az ilyen munkaügyes dolgokhoz, nagyon örülnék, ha priviben tudna valami tanácsot adni...
Arra is gondoltam, hogy 1 hét fizetés nélküli szabi a fizetés nélküli meg a TGYÁS között, vagy ilyesmi.
Nem tudom...