Új privát üzeneted érkezett!

Én fagyiban a savanykásabb ízeket kívánom, most feketeribizli van otthon (ez is fitness, nem tej alapú), de a citrom is jöhet :). Inni is leginkább citromos vizet szoktam.
Ami a kilókat illeti, én kb. plusz 10-nél járok, de mindenki azt mondja, hogy a pocimon kívül máshol nem látszik a gyarapodás :). Jövő héten megyek ismét védőnőhöz, majd előtte rászánom magam, hogy mérlegre álljak ismét.

Kép
angelita

Babaszoba:a mienknek egy része is sárga lesz,ha készen lesz lefotózom :)

Kép
Kép
tundi24

Tündi, kompressziós térdharisnyára gondolsz? Nekem is van ilyen combfixem, hordom is, szerintem anélkül még rosszabb lenne a helyzet. A visszerekre kaptam kétféle kenőcsöt, az egyik mostanában hiánycikk a patikákban, dehát miért pont az ne lenne... Mindenesetre otthon szorgalmasan vizesruházom is a lábam, úgy is alszom.

Kép
angelita

Angelita,azt hiszem az a neve.Amióta ezt használom reggelre teljesen elmúlik.Reggel ágyból kikelés előtt felveszem,és fürdés előtt veszem le.Persze elég melege van benne a lábamnak,de hát ha kell hát kell.
A viszeremre arra nem hsználok semmit sem.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok,

hazaértünk BPestről, tök jó volt.
A repüléstől eléggé féltem, odafele a fel- és leszállásnál eléggé keményedett a hasam, de aztán a levegőben meg a földön már abbahagyta. Jövet már nem volt gond, úgy látszik, a baba megszokta. :)

NEm tudtam már megírni, de a múlt szerdán, az utazás napján délelőtt voltam a diabetológián, és megint ujjbegyből nézték a cukrot :shock: , viszont más készülékkel, nem tesztcsíkkal, hanem egy üveglapba vájt rovátkába vitték fel a vért, ami így teljesen ponosan standardizálja a mért vérmennyiséget, és ezért állítólag (ők azt állították) nagyon pontos. A lényeg az, hogy jó lett a terhelésem 1 és 2 óra múlva is, és hazaküldtek azzal, minden OK. Juhééé :wink:

Úgyhogy otthon ehettem a fagyit meg a túrós csuszát.... :)

Piroska, sajnálom, hogy feküdnöd kell, de gondolj arra, hogy minden nappal egyre érettebb a babód, vetélés már szóba sem jön, és a koraszülés esetén is már biztos minden rendben lenne. De persze ilyesmi nem lesz, szépen időben fog érkezni!!!

Mi végre kiválasztottuk a babakocsit, korábban már írtam, hogy a Haberkorn Variosporton gondolkozunk, na most Pesten végre elmentem egy csomó bababoltba, többek között a Brendonba is, hogy próbálgassam a kocsikat, és lássam, hogy mit is kell egyáltlán látni rajtuk. És a túra végén a kikában megnéztem az említett típust, és most már biztosan eldöntöttem, hogy ez lesz, csak nem abban a színben, hanem narancs-barna összeállításban (gey német online bababoltból fogom megrendelni). Hozzá Maxi Cosi babaülés, mert az rápattintható, csak még nem világos, hogy citi vagy cabrio, de majd egyszer ez is eldől.

A babaággyal kapcsolatban most egyre inkább arra hajlok, hogy ikea lesz, mert nagyon szeretném a saját ágyunk mellé tenni úgy, hogy a felénk levő része az első időkben hiányzik a kiságynak (kvázi a mi ágyunk folytatásaként lenne a babaágy). Namost ilyen funkciót eddig csak az ikea rácsoságyaknál láttam. Először azt hittem, hogy bármilyen ágyat összerakhatok úgy, hogy nem teszem fel az egyik oldalát, de állítólag úgy nagyon instabil, és az ikeásnál van helyette egy másik elem, amit cserébe oda kell tenni, pont a stabilitáshoz.
Ezzel csak az a gondom, hogy akkor nem "szett" lesz a bababútor, és az ikea annyira nem egy nagy szám pl. pelenkázókomódok terén. Na mindegy, most az a terv, hogy rendes komódot veszünk, és ráteszünk egy pelenkázólapot.

Amivel nagyon gondban vagyok én is, az a szülés előtti 9 hét nem-dolgozás. Mármint annak a jogcíme. Ugye itt vagyok No-ban, elvileg veszélyezetett lennék a lombik miatt, az elejétől táppénzre akartak írni, de én szeretek dolgozni, ezért nem mentem, viszont már kezd kicsit fárasztó lenni. A tanulmányutam jún 14-én jár le, addig kapom otthonról a fizetést (mellesleg tényleg hasznos ez a tanulmányút, egy csomó olyat láttam itt, amit az otthoni klinikán nem..). :wink:
A tanulmányút után még 9 hét van a kiírt szülés időpontig. A teljes szabim még megvan, de az azt hiszem 20 nap, és a 4 hét pont kevés, hogy utána TGYÁS-ra mehessek. Pláne ha esetleg késik a babó, de még ha nem, akkor is egy plusz egy hét.
Táppénzre hivatalosan nem mehetek, mert a háziorvosomnál nem tudok megjelenni, hiszen külföldön vagyok...
Szóval kicsit gondban vagyok. Ha esetleg van köztetek olyan, aki ért az ilyen munkaügyes dolgokhoz, nagyon örülnék, ha priviben tudna valami tanácsot adni...
Arra is gondoltam, hogy 1 hét fizetés nélküli szabi a fizetés nélküli meg a TGYÁS között, vagy ilyesmi.
Nem tudom...
:(

Kép
bikmakk

Tündi: ez 25 g-os szénhidrát tartalmú reggeli után 60 perccel mért érték.
És 6,9 felett most adják az inzulint, ha 2x ilyen rossza az eredmény. Nem tudom, hogy ez máshol is így van-e, de itt így megy. Volt olyan kismama akivel beszéltem a diabon, és azt mondta 2 éve az első gyerekkel a 8 körüli értékével csak diétáznia kellett, most a második babával 7,1 értékre már inzulint kapott.
Jah, és mint kiderült az a csaj akivel átjárok és 8,26 lett az értéke nem is ette meg a 25 g Ch-át csak a felét. És aceton is volt a vérében, úgyhogy a napi 160 g Ch sem ette meg a kuka leány. :twisted:

Tök gáz vagyok, csak a következő hétvégén megyünk Egerbe :oops:

Adri

Kép

Kép
irdab

Hali Lányok,
nálunk pocsék volt az éjszaka: már este is furán éreztem magam, éjszaka pedig nem is tudom, mire felriadtam, de úgy, hogy teljesen éberen ücsörögtem egy darabig az ágy szélén. Ma aztán itt nyom, ott szúr, és a bokáim is vizesednek; a gyűrűt már hétvégén át kellett tennem a másik kezemre, mert erősen macisodom. :shock:
Próbáltam utánanézni a neten, mit lehet inni: meggyszár tea. Na köszi. :roll:
Próbálom visszafogni a sót, több almát enni, kevesebb szénhidrátot, stb., de a bokáim vígan mosolyognak a próbálkozásokon.

Tündi, Te milyen homeós bogyót kaptál? A térdharisnya csak viszérre jó vagy a vizesedésre is?

angelita Kipróbálom én is a borogatást, mert muszáj tenni valamit. Sima hideg vizes?

irdab Csini vagy, szerintem klassz arányos a pocid!

bim-bam: A vadpöri nagyon jó, főleg, ha valami kis kerti móka is járul hozzá. Mi is szeretjük, a párom gyerekkora óta vadászik, és gyakran eszünk vadhusit. Mondjuk azt erősen nehezményezem, hogy a hagyomány szerint a szőrös, pikkelyes a pasiké, a tollas pedig a nőké tisztítás terén, és persze fácánt lő a legtöbbet :wink: , de sebaj, szerencsére általában a párom mamája olyan aranyos, és megcsinálja, csak a keze alá dolgozom. Több polcnyi szakácskönyvünk van, az én drágám gyűjti őket, akad köztük jó pár vadas. Szerintem egészséges és finom husi, kár, hogy kevesen fogyasztják.

Most kaptam a hírt: holnap indul a felújítás nálunk is: külső szigetelés, vakolás, festés, ajtócsere, babaszoba festés... Hajh, jobb lesz, ha ma 2 magnéziummal próbálok aludni, kell az erő.

Kép
goldplast

GP: akkor ez az éjszaka nem a miénk volt :shock:

Adri

Kép

Kép
irdab

Ági, igen, én sima hidegvizeset teszek rá és amikor csak lehet, felpolcolom. Olvastam olyat is, hogy hidegvíz+egy kis almaecet, ezzel mindkét lábszárat betekerni és kb. 20 percig rajtahagyni, állítólag ez is jót tesz a lábaknak, de még nem próbáltam.

Kép
angelita

Goldplast,én a harisnyát a vizesedésre használom.Natrium cloratum D6 a homeos cucc neve.
Ezt találtam róla.
NATRIUM CHLORATUM Schüssler-só: mely szabályozza a szövetek víztartalmát, vízhajtó, hidratálja a kiszáradt nyálkahártyát, serkenti az anyagcserét és salakürítést.
Vízhajtót ugye nem szabad beszedni.De a csalán teában is van.És azt is vki tanácsolja vki pedig nem..
Az viszont biztos,hogy amióta szedem az anyagcserém jobb.Minden nap tudok menni wc-re,és erőlködnöm sem kell.
De én senkit nem beszélek rá.Én bízok abban aki ajánlotta,de senkit nem fogok rábeszélni.

Irdab,25g ch után tényleg sok.Nekem 75g ch után volt 8,3 a legrosszabb.

Kép
Kép
tundi24

Megjöttem a védőnénitől, minden rendben volt, szépen ver a picurkám szíve és a vérnyomásom és a pisim is jó ! :D
7 kg-ot híztam eddig, azt mondta, hogy jó lenne, ha már csak havonta 1 kg-ot híznék és akkor nem lépném át a +10-ot....hát nem tudom, szerintem én simán túl fogom lépni.... :?

Bim-bam
61 kg ??!??....én annyiról indúltam ! :oops:

Tündi
Szerintem így is szépek leszünk fürdőruciban ! :wink: :lol:
Nagyon jók a tesós képek !!

Nikó
Szerintem álló helyzetben mindenkinek feszesebb a pocija !

Beusmimi
Pihizz sokat !!!

Irdab
Ügyin diétázol, hogy nem kellett inzulint kapnod !
Mekkora nagy már a pocid ! :D
Nagyon tetszik a sárga falszínetek !!!...szeretnék már én is itt tartani !
Mindenki azt mondja, hogy nem vagyok százas, hogy aug. 1-ig dolgozom, dehát mit csináljak otthon !??? :lol:

Bikmakk
Szupi, hogy jók lettek az eredményeid !
Teszel fel képet vagy linket a babakocsiról ?
Meddig szabad pocakosan repülni ?
(én sajna nem értek a munkaügyis dolgokhoz !)

Goldplast
Kitartás a felújításhoz !!

Kép
Kép
rilla_

Rilla: Mondjuk pihenj, vagy rendezd a babaholmikat, vagy bnőzzél :wink:

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab
Nem vagyok az a pihenős, egy helyben megülős fajta, annyi teendő meg nincs otthon, hogy az egész napomat kitöltse, fájni nem fáj semmim, nem vagyok fáradtabb, a babaholmikat hétvégenként rendezgetem, a barátnők meg dolgoznak ! :D :wink: :lol:
Szóval egyelőre marad nekem is a munka ! :D

Kép
Kép
rilla_

Irdab!
Nem panangin..
Magnézium +B5 é valami Juvita gondolom a gyártója
De az igazság az,hogy én nem nagyon szedtem eddig magnéziumot.Most sem a pocakom miatt kezdtem szedni,hanem mert már görcsöl a vádlim.
ár a pocakom is keményedig néha,de az nem olyan vészes.A Szabival rosszabb volt,vele pl végig szedtem.Amúgy este bevettem és nem is ugrott össze a vádlim éjszaka.
ez az
http://www.bioszallito.hu/Juvita-magnez ... rmek-55718
Amúgy tényleg nem tudom a különbséget...csak gyógyszertáros mondta,hogy szerinte ez jobban felszívódik.
De most nézem,hogy a Magne B6 extra hatóanyag jelentősen kevesebb.
az talán 100mg ez meg 250mg..(ez már az az átszámolt adat)

Itt is van:>>>Mit tartalmaz a Magne B6 Extra filmtabletta
- A készítmény hatóanyaga: 618,43 mg vízmentes magnézium-citrát (megfelel 100 mg magnéziumnak) és 10 mg piridoxin-hidroklorid, B6-vitamin filmtablettánként.

Ebben a másikban meg ez a magnézium citrát 1785mg-
Gondolom ez nem mindegy.
Anyagilag sem mindegy,hogy napi 1-2db elég,vagy 3-6db..

mimi12

Sziasztok!

Nagyon régen jártam itt, kb 3 hónapja...

Van olyan aki a János kórházban fog szülni?

Visszaolvastam az utolsó két oldalt és én 7 kilót híztam eddig, azt gondoltam hoyg az milyen sok de most megnyugodtam a hsz-ek alapján hogy ez teljesen normális súlygyarapodás. Én mondjuk sokről indultam, (77 kg) de magas is vagyok. Abszolút nem eszem másképp mint akkor amikor még nem voltam terhes, de ugye a mozgáshiány miatt jönnek föl a kilók. (már nem dolgozom)

A csipő és derék fájósoknak viszont van egy tippem: haszáljatok ülőpárnát! Nekem ilyen van:
http://www.flavin7.com/page/kepek/termekkep/471.jpg
És volt már hogy csak sírva tudtam felkelni az ágyból/kanapéról annyira fájt a csípőm/derekam, és ez az egyetlen módszer, amivel elmúlik. Se tornára se masszírozásra nem múlik el.
Jó keményre fel kell fújni, és nekem, ha 3-4 napig ülök rajta, utána 3 hétig jó a csípőm, akkor is, ha utána nem használom. Tényleg nagyon jó. Mondjuk nem olcsó, de szerencsére nekünk volt még korábbról, így csak elő kellett vennem.

Kép
tifa

Szia Tifa!
Én elvileg a mai állás szerint a Jánosban szülök.
Kinél fogsz szülni?
Nekem a lányom születése után fájt iszonyat módon a gerincem végig.De állt reggelre fájdult meg.Idővel kezdett gyanús lenni a dolog.
Az xemnek mondtam,hogy sz.tem az ágy martac a kaka.Úgy kaptuk használtan...Valami iszonyat drága matrac volt és kb 2-3 évet használták.No az exem nem hitte el.Ki cseréltük az övét és enyémet,majd mikor 1hónap múlva alig tudott kikelni az ágyból akkor rá jött,hogy új matracot kell venni.
Ezt csak azért írtam le,mert erre is oda kell figyelni!!Nekünk most pl sime hétköznapi szivacsunk van.Isten biza,ezen a legjobb aludni.És kb annyiba kerül,hogy 3-4évente simán belefér,hogy újat vegyünk.

mimi12

Szia mimi!

Még nem tudom kinél. Ez hülyén hangzik, de én a Dévai doktorhoz járok magánrendelésre, és úgy van, hogy ha éppen a rendelésen kell lennie az orvosnak, akkor valaki más fogja helyettesíteni a szülésen. Ha éjjel vagy hétvégén szülök, akkor fog csak a fogadott orvosom (Dévai) ott lenni. Kicsit faramuci helyzet, de ez van, nem tudok mit csinálni. :(
Megnéztem a János kórház honlapját, és ott azt írják, hogy a szüléselőkészítő tanfolyamra nem kell bejelentkezni, hanem bármikor be lehet csatlakozni, keddenként van. Azt szerettem volna kérdezni, hogy szerintetek mikortól érdemes elkezdeni oda járni? Tudom, hoyg még nekem nem aktuális, csak szeretnék felkészülni, hogy kb mikortól kell mennem. Elég messze lakom onnan, és szerintem amikor majd nyáron mennem kell, baromi meleg lesz... :?

Nekünk is drága matracunk van (kókusz matrac) és a terhesség előtt soha nem fájt a derekam rajta, nagyon kényelmes. Nekem a mozgáshiánytól alakul ki néha ez az extrám csipőfájás, azt hiszem.

Kép
tifa

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anettoo 2009.07.08 08:10-kor.

Lilypie Fourth Birthday tickersLilypie Third Birthday tickersLilypie Pregnancy tickers
anettoo

Meg azt is szerettem volna megkérdezni, hogy a szülésznő "felfogadása" hogyan történik?

Kép
tifa

Irdab,
szerintem annak a csajszinak azért volt aceton is, mert nem ette meg a 160g-ot. Az akkor lesz, ha a szervezetnek kevés a ch. Ja, és kismama elvileg 160-nál kevesebbet nem is ehet, mert akkor már éhezik ő is és a gyerek is.

Anetto,
most hogy voltunk 4D-n pénteken, a néni elmagyarázta, hogy miért nem birunk háton aludni. Mondjuk nekem még mindig az a legkényelmesebb.
Megmutatta, hogy hogy jön ki a pici szívéből az aorta, és magyarázta, hogy ugye nekünk is pont úgy jön ki, és fut le, és ha háton alszunk, akkor a baba pont ráfekszik, és ezért van a szédülés, mert elnyomja a legfőbb eret. Azt mondta, ha én nem érzek semmit háton, akkor valószínű pont nem kerül rá Levi, és ezért nincs gond. De megnyugtatott, hogy majd lesz, ha nő :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
linacska

Sziasztok!
Angelita!

Köszi, vizesedés talán megúsztam még bár hétfőn eléggé bevoltak dagadva az ujjaim a kezemen. :D

Irdab!

Remélem nálam is rendben lesz minden, ezt a bolond időt nagyon nem szeretem.

Mimi!

Hát igen nem is értem miért foglalkozom védőnővel, olyan baromságokat mond és kérdez valami szörnyű. 4 éve vagyok lisztérzékeny és minden alkalommal megkérdezi: tudod tartani a diétát tudod mit ehetsz Anikó? Ez csak a kezdet, jól kifogtam ezt a nőt. :cry:

Linácska!

Pont ma olvastam ezt a szúrásos dolgot, a méh tartó szalagok nyúlnak illetve feszülnek ezek éles , szúró fájdalmat okoznak.

Irdab!

Hu mekkora pocid van! De jó nagyon csini vagy.

Tündi!

Neked is köszönöm sejtettem, hogy nem kell ezen aggódni.

Goldplast!

Nekem is pocsék volt az éjszaka, mint a ringlispi forogtam egész éjjel. Fájt a fejem sehogy nem volt jó.
Felújítás: akkor ti sem fogtok unatkozni.

Rilla!

De jó, hogy minden rendben van, szuper nagyon.

Anetto!

Csini kg-ok, hát igen jó lenne nem 48kg-al kijönni a kórházból szülés után, már régóta szeretnék hízni
nikó

Szija Tifa!
Én a Dévainál szültem.....hááát nem bántam volna ha anno helyettest küld maga helyett!--de a tarifa ugyan úgy járt neki,mintha ott állt volna órákat mellettem!
:wink:
kandi72
Budapest III. kerület

Nikó!Hát máskor kérdezz vissza a védőnőnek!Kérdezd csak meg,tudja e mi az a lisztérzékenység és tudja e milyen odafigyelést igényel,vagy csak lexikális a tudása e téren??
Nevetséges amúgy némelyik szakember.
Nekem olyan jó védőnőm van!!!Nem érdekli a súlyom nem firtatja mit eszem,meg mennyit.A lényeg,hogy rendben legyek és a baba is rendben legyen!Mondjuk van 4gyereke,és az ezzel járó tapasztalata is megvan :wink:
Hízás!Te ilyen alkat vagy,szerintem ha 10x annyit ennél mint én,akkor sem híznál.Majd esetleg szülés után egy kis izmosítás segíthet,de szerintemextrán hízni nem igazán fogsz.

Tifa!
Értem a doki dolgot.Akkor ahogy esik úgy puffan..De legalább átad valakinek,ha épp nincs ott??Vagy az ügyeletesnél kell szülni?
Végül is mindegy..
Én nem voltam sosem szülés felkészítőn.A 3. bébit várjuk :lol:
Szerintem ha eddig nem mentem,most sem fogok.Szülésznőt nem fogadok.Nekem a fiamnál ügyeletes szülésznő volt,és jobb nem is lehetett volna.Én megbízom az ügyeletesben is :wink:

mimi12

Jó reggelt mindenkinek!

Már most iszonyat hőség van :(! Nálatok mi a helyzet?

Nikó, fogorvost letudtad már?

Kép
angelita

Sziasztok!

Tegnap a szolgáltató(internetes) szórakozott velem.... :?
Na azt akkarom kérdezni,hogy aki nem volt toxos az miért nem ehet mascapone sajtot?Vagy lehet,hogy félreolvastam azért valamit :?: :idea:
Majd késöbb jövök még vissza is kell olvasnom?
Gyerekes családok készültök valahova a gyereknapra?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Anettoo
Méhszáj : most megkérdeztem a védőnőt és azt mondta, hogy ha valakinek kinyílik a méhszája, akkor a hüvelyben alulról kis szúrkálásokat lehet érezni...hála égnek én még ilyet nem éreztem, de azért jövő héten elmegyek a dokimhoz, mert már 3 hónapja nem voltam nála.
Horvátország : Ti mikor indúltok és mennyi időre mentek, ja és hová ??

Tifa
Nekem is van ilyen párnám, a munkahelyemen használom, mert egész nap ülök és komolyan nagyon jó. De azért nem tudnék egész nap rajta űlni ! :D

Linácska
Mikortól nem javasolt háton aludni ?

Kép
Kép
rilla_

Angelita itt is én már várom azt az esőt amit emlegetnek lassan 1 hete ,hogy lesz 8) Közel van hozzátok a barlangfürdő?
Apáék csinálták ott a szaunát amikor volt a felújjítás 8)

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Jó reggelt!

Már megcsináltam az ebédet zellerkrémleves, és lecsós csirkemáj lesz főt burival.

Ma úgy volt, hogy elmegyek a bnőmhöz (2 picivel van otthon) de lebetegettek :cry:

Itt is nagyon meleg van. Milyen esőt is várunk?

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Piroska remélem lánykád a következő Uh-ig kimozdul ebből a rossz pozícióból. Vigyázz nagyon magatokra.

Én is csatlakozok cukros kismamákhoz. A terheléses cukrom 9,2 lett /2 hete még csak 7,7 volt/, hétfőn megyek orvoshoz ahol ellátnak információval, nekem milyen diétát kell követnem. Voltam UH-is babóka már fejjel lefele van, de már 1 hónapja úgy van. Remélem már nem is akar megfordulni.
28+3 napon ilyet mértek neki:
BPD: 78 mm
THQ: 71 mm
FL: 51 mm
Teljesen korának megfelelő méretű adatai szerint.

Én hízásba eddig attól függ mihez számolom 7 kg-nál vagy 4 kg-nál tartok, még nem értem el a november előtti súlyom. Mire orvoshoz mentem addigra lefogytam 54 kg-ra aztán egy hónap múlva már csak 51 kg voltam. Október végén meg 60 kg voltam. Most tartok 58-nál. De én minden kismamaságot intenzív fogyással kezdek sajnos. De most hízok a legkevesebbet, többieknél végére 15-20 kg volt rajtam. Igaz akkor 4x kg-okról indultam.

A képek nagyon jók babókról és pocakokról, lassan lehet nekem is kéne csinálnom. De hát akkora nagy pocakom van nem szívesen mutogatom, sokan szörnyülködnek mekkora már. De érdekes ruha függő hogy környezet mekkorának érzékeli. Mérve 96 cm reggel 100 cm estére ha sokat vagyok fent.

Ha esetleg van valakinek jó kis anyagja cukorról azt szívesen venném, ha ír egy privit elküldöm neki az email címem. Jó volna felkészülten menni orvoshoz, hogy tudjak kérdezni.

Ezt a vércukormérőt ismeri valaki?
http://www.vercukormero.com/Arak-rendeles Tudtok róla valamit, hogy milyen? Apunak Accuchek van de azzal ő nem túl elégedett így nem tudom, hogy esetleg én milyet szerezzek be. Neki amikor próbálta accuchek mindig labor alá mért. Meg érdekes volt kórházba, osztályon vette le doktornő a vért nekem, és tesztelte az osztály gyorsmérőjét, na az is jóval labor alá mért, 7,7 volt osztályon az értékem, pedig vénás vérből nézte nem ujjhegyesből. Mondjuk lehet, ujjhegyessel jó eredményt adott volna. De azért nagyon nem mindegy hogy 7,7 vagy 9,2 a vércukor szint.

Szép napot mindenkinek.
1
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kenderike 2009.09.11 05:51-kor.

Kenderike
Kép
kenderike

Kenderike: cukor témával kapcsolatban én is még tanulok. Linácska a profi, de lassan kezdek kikupálódni.

Ne csodálkozz, ha nem egyforma a vénás, és a cukormérővel mért eredmény. (Én is naívan azt hittem, hogy a cukormérő tök pontosan mér, de felvilágosítottak, hogy nem így van)
Az enyém, amit vettem Accuchek (a legújabb) 2 egészszel mér többet mint a labor érték :!:
A tuti a vénás, és az orvosok is azt fogadják el.
Kaptam egy próba készüléket (oridzsi új, boltbol) Deont partner a neve, és azon is mértem, meg a sajátomon is (Accuchek). Nah az is ugyan úgy félremért, az Accuchek és a Deont 2 tízed eltérésel mértek különböző értékeket, és ráadásul hól +-ban, hól - ban tértek el. Nah én most abban maradtam a diabetológus dokinővel, hogy tudom, hogy a labor értékeknél az enyém 2 egésszel mér többet, és levonom ( kb 6* mértem össze a laborral a saját mérőmet). És majd egyszer elviszem Budaörsre a készüléket ahol bekalibrálják a cukormérőt. Amúgy meg minden héten kell járnom vérvételre is.

De a diabetológoián mondta az egyik csaj, hogy neki meg 3,5 -et mért a cukormérője, néha még egy kis csokit is benyomot nehogy elájuljon, közben a laboros értékei 8 és 9 között mozogtak.
Nah ennyit az új készülékekről. Az nem Accuchek volt, de nem tudom a nevét.
Én egyébként az Accucheket nagyon hamar megtanultam kezelni.
Ha elküldöd a mail címedet elküldöm az anyagokat amit én is begyűjtöttem itt a lányoktól! (Sissi, Linácska, Bea)
Én 160g Ch vagyok /nap diétára fogva, reggeli25 gCh, tízórai 25 gCh, ebéd 50 gCh, uzsonna 20 gCh, vacsi 30 gCh, utóvacsi 10 g Ch felbontásban.
És a lényeg de tejet nem lehet inni, se tejterméket nagyon, főleg nem reggelire, és egyszerre csak 2 dl tej mehet.
Illetve az is számít, hogy könnyen vagy lassan felszívódó szénhidrátot eszel pl utóvacsorára, stb. De ez az anyagban is benne van, illetve a dokid is, vagy az étkezési tanácsadó is elmondja majd.
Jah és reggeli 7 óra, ebéd dél, vacsi 18 óra, utóvacsi 19.30, de legkésöbb 20 óra nekem . És a kajálások közöztt 2,5 3 órának kell eltelnie.
Én egyébként a Bakonyi előre szeletelt graham kenyeret eszem, annak még az íze is elviselhető.
Jah és egy g-os mérő beszerzése is célszerű.
Remélem tudtam segíteni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Irdab írtam neked, előre is köszönöm.

Tejet én nem igen iszok 5-en fogyasztunk el 1 hét alatt 1 litert, vagy még annyit se. Valami kenyeret én is ismerek, apuéknak azt vettük az is valami graham kenyér volt, míg otthon laktam imádtam dézsmálni belőle, nagyon szerettem.

Sajnos amiket én eddig apunak gyűjtöttem abba nincs benne, hogy gyors vagy lassú szénhidrát-e valami, így most csak tapogatózok, de tejre emlékeztem, mert igaz ritkán irok, de próbálok azért mindent végig olvasni, amit másnak tanácsolnak, soha se lehet tudni alapon.
Egy digitális grammos mérlegem van, az talán elég lehet, vagy speciális mérleg kéne?

Az a baj ezekkel a mérőkkel, hogy hamis biztonság érzetet ad és ez nagyon nem jó :(. Kíváncsi leszek én milyen tanácsokat kapok, néztem pár étel kiszállítót, ahol fel van tüntetve, szénhidrát tartalom, hogy legyen ötletem, mi az ami kb. belefér egy napba.

Mondjuk nekem a napi 5 étkezés betartása lesz halál, eddig én délig általában alig eszek, délbe reggelizek este meg ebédelek a családdal. Eddig vacsi volt nálam a fő étkezés. Na erről átszokni nem lesz egyszerű. De egy a fő a babóka időbe és egészségesen szülessen a többi meg nem számít.

Hamarosan kiképzen én ebből magam nem félek tőle.

Kenderike
Kép
kenderike

Elküldtem az anyagokat. Az a mérleg elég lesz.
Ha visszaolvasol én is azért voltam kiakadva, hogy 3 hétig azon stresszeltem magam, hogy a mérőmmel mért érték alapján inzulin kell, és fel sem merült bennem, hogy félremérhet a mérő. :shock:
Nekem remélem a diétával beállt a cukorértékem, de én nagyon betartom, de pont tegnap írtam a két csajsziról akik nem tartották be, és inzulin is lett a vége.
Az étkezési időket szerintem fontos betartani, mivel szerintem ez az alapja az egésznek. 1-2 hét és hozzá fogsz szokni. Eddig én sem így kajáltam, nekem sem volt könnyű így kajálni. Nekem a reggeli a legnehezebb, mert néha azért szívesen aludnék még 7 kor, de amióta csinálom a diétát e miatt mindig felkelek.
De babóért mindent. :lol:
Én ezeket a kenyereket vagy a Plusban, Teskoban, vagy Spárban szoktam megvenni.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Rilla,na most jól rámijesztettél ezzel a szúrkálással a hüvelyben.Kedden én is éreztem,de nekem sztem egy kis gombám lett,mert bekentem canestennel,és ma már sokkal jobb.
De holnap megyek dokihoz,remélem zárva találja a méhszájat.Én eddig nem igen éreztem keményedést sem.
És a védőnő nem mondta,hogy meddig tart ez a szurkálás?
Valakinek van még ilyen tapasztalata?

Kenderike,sajnálom a cukros dolgot!Kitartás a diétához!Nekem Adri küldte el a cuccokat,amiket ő is kapott!Biztos elküldi neked is.De én is kimentettem egy külön mappába.
Sztem tegyél képet ynugodtan.Az én pocikörfogatom 110cm :oops:

Irdab,mondtak esőt? :roll: Igaz nem is tudom mióta nem láttam időjárás jelentést.

Nikó,és mit tettél a vizesedés ellen?

Üdv újra köztünk tifa!!!Én is 7kg-nál tartok,és 78ról indultam.

Kép
Kép
tundi24

Tündi, és is azért kérdeztem az esőt, mert Bim-Bam írta.
Hogy álltok? Végeztek az előszobával?

Szurkálás: hát nekem Zorám néha erőteljes ütéseket mér a vízhólyagomra, és az is szúró érzés a hüvelybe. Vagy nem is bébybogyó csinálja?
Én múlt héten voltam dokinál, akkor minden rendben volt, azt mondta tökre zárt vagyok. De én ezektől a frontoktól nagyon keményedem.
Rakhatnátok fel mostmár mindenki pocakképet, úgy megnézném kinek milyen. És Zsizsa engem is mindenki már minden percesnek nézz, aztán amikor mondom hól tartok csak kamilláznak, és akkor megkérdezik, ikrek lesznek? Jahjjjjjjjjjjj. 8)
Pedig a diabetológián most sok kismamit látok, és sok nállam is nagyobb pocak van.
Nah én is lemérem a körfogatot: 109 cm.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok

Irdab köszönöm szépen megkaptam. Neki is esek elolvasni. Felkészült leszek már hétfőre, és ami meg esetleg nem világos azt meg meg tudom kérdezni.

Kenderike
Kép
kenderike

Sziasztok!

Hüvelyi szurkálás nekem is szokott lenni , meg is kérdeztem az orvost azt mondta sok minden okozhatja a méh növekedése, az izmok nyúlása sok minden kisugározhat oda is.

Mimi!

Hát igen szerintem sok gőze nincs róla. Sajnálom, hogy nem lehet védőnőt választani.
Pedig én úgy szeretnék hízni azzal a 48 kg olyan csonti voltam. :lol:

Angelita!

:oops: Nem , lusta voltam és nem volt kedvem de már nagyon kéne. Hőség? Fú én még nem voltam kint ma de nemsokára megyünk a Mcdonalds-ba kajcizni. Eszek fini salit, krumplival és fagyikát.

Tündi!

Semmit, ahogy jött úgy el is tűnt. Akkor dagad meg ha sokat vagyok kint a napon, vagyis akkor vettem észre.

Hát a cukros kérdésekhez nem tudok hozzá szólni picit sem. De a lisztérzékenység miatt picit sejtem milyen lehet.
nikó

Irdab,végre végeztek az előszoba glettelésésvel,.csiszolásával.Nemsokára kezdik alapozni.A hálószobára már a színt viszik fel.Szép meggybordó lesz :)

Szurkálás:én most is éreztem az előbb és közbe viszket is :? Úgyhogy bízom benne,hogy inkább baci,mint kinyílt méhszáj.

Kép
Kép
tundi24

Nikó: védőnő, én is kivagyok az enyémtől. Én már a hangját sem viselem el nagyon. 12. hétben véreztem, a mai napig rákérdez, most a 30.-ban járok.
Még semmi okosat nem hallottam tőle sajna.
A jó múltkor megkérdezte, h. pl a diéta miatt hány szem epret ehetek. Erre azt válaszoltam neki, attól függ mekkorák azok az eprek.
Nem tudom ha meg lesz babó miben tud majd nekem segíteni, de tartok tőle, hogy semmiben :?

Adri

Kép

Kép
irdab

Tündi: remélem azért majd képekel prezentálod nekünk a végeredményt, mert ezt a megybordót nagyon nem is tudom elképzelni milyen lehet :lol:

Biztos kapsz rá valami kúpot a dokidtól, nekem már csak 3 db van a 10-ből és már alig várom, hogy az is elfogyjon. Ma végre az utolsó antibogyót is bevettem. Nekem meg semmi tünetem nem volt, még folyás sem, még is +++ volt a bakt. a vízeletben.
De szerencsére már a hétfői vízeletem negatív volt.
Nah már megint velem van tele az oldal, kicsit lépek és olvasok.

Adri

Kép

Kép
irdab

Irdab,én is itt tengek-lengek :) Lucus mamánál,mert ő is festene különben :P Majd készítek képet persze :) Azon agyalok,hogy sütöka fiúknak vmi kis sütikét.
Meg fől nekik a pacal pöri.
Az én vizeletem meg teljesen negatív lett,de ezt kedden kezdtem el érezni,úgyhogy nem mutathatta ki a pisi még.

Kép
Kép
tundi24

Sziasztok Kismamik!

Szurkálás nekem elég sokszor van igaz nyíltam is de remélem tovább nem fogok.

Ma megyek a szülésznőmmel randizok annyira kiváncsi vagyok milyen, remélem elnyeri tetszésem.

Nikó: az én férjem is lisztérzékeny de ő gyerek kora óta, én meg tejérzékeny vagyok. Jázminnál ki is vizsgáltattuk nem örökölte-e valamelyiket, de hála istennek egyenlőre nem. Minden évben vinnem kell kontrollra, de van egy új módszer a Heim Pálban amikor születik a baba egy kis csőbe köldök vért kell levetetni és abból meg tudják mondani örökölte-e a gyerek. Én most meg fogom csináltatni, mert a fiúk hajlamossabbak rá. Meg hát nerm mindegy mennyiért veszed neki az első kajcikat hát valami undorító miket tudnak kérni egyes élelmiszerekért. Amikor Jázmin elérte azt a kort, hogy babapiskóta, valami horibilis áron lehetett hozzá jutni. Mert ugye nem ehet a gyerek egyéves koráig liszteset.

Tündi: jó, hogy így haladtok a házzal mi még csak fent válaszfalazunk, bár már mi is festhetnénk.

Mindenkinek szép napot
Beus

Kép
Kép
beusmimi

Kandi, megvetted végül? Találtam egy ilyet: http://www.vatera.hu/uj_nania_pico_easy ... 12343.html
Vendég

Valamelyik adón hallodtam,hogy eső várható de ennek már lassan 1 hete itt semmi nem volt :?

fú csajok ez a cukor meg a lisztérzékenység egy szőrnyű dolog lehet és igen elég szomi,hogy méreg drága a liszt nélküli cuccok a barinőmnek lisztérzékeny a kisfia ...ááá szőrnyű,hogy milyen az áruk.

Tündi nekem a meggy bordó nagyon bejön :P és még az is aminek van egy kis sötét lilás változata...nem tudom konkrétan az milyen szin de nagyon ott van nállam :P
Pacalpöri imádom :lol:

Adri a védőnő akkor olyan mint az enyém... :?

Csilla

Kép
Kép
bim-bam

Megettem az ebédemet. Ma csak 2* ettem le magam. Egyszer egy májacska gurult végig a pocakomon, egyszer meg agy krumpli :twisted:
Már nem is tudok úgy ebédelni, hogy ne egyem le magam :twisted: . Ezt a specialitást csak a nagy pocak óta vettem fel, amúgy nem malac módjára eszem :shock:
Na mindegy így minden nap legalább 1x cserélhetem a felsőmet.

Adri

Kép

Kép
irdab

Sziasztok!

Én is túl vagyok a terhelésen. Holnapra készen lesznek az eredmények. Nem is volt olyan vészes.

Amit meg hozzászólni akartam azt elfelejtettem.

Kép

Kép
ádibaba

Csilla, a Barlangfürdő kb. 30 percre van tőlünk kocsival, mi Diósgyőrben lakunk.
Az esőt hiába várjuk szerintem, elvileg hétfő-kedden volt lehülés, nálunk esett is valamennyi eső még kedden (vagy 5 percig), aztán slussz.

Kép
angelita

Sziasztok!

A tesóképekről:
Linácska, nálatok a szájuk íve hasonlít, Tündi, nálatok pedig az orrocskák - ahogy én látom... Amúgy nem ikertesók lesznek, az egyértelmű! . :lol: (Elég nehezen találtam meg ezeket a hasonlóságokat is...)

Tegnap kiváltottam én is a Várandós-csomagot. Viszont többen is írtátok, hogy volt benne babavíz, az enyémben pedig nem volt! :( Vannak teák, pohár, betét, pelus, fogkrém, Nivea-minták, cicikenőcs, cumi és sok-sok prospektus. De víz nincs! Na mindegy, szerencsére ezek nem olyan fontos dolgok, amiken idegesíteném magam! :D

Kép

Kép
hmbori

Nekem a pocakméretemre van, aki azt mondja, hogy nagy, van, aki szerint nem nagy, mindenesetre majd én is igyekszem feltenni pocakfotót -még nem is csináltunk, aztán lassan megszülök :).

Kép
angelita

Sziasztok!

Jók a képek :lol: :lol: :lol: :lol:

Most kicsit le vagyok maradva, vendégek vannak nálunk....A barátnőmék jöttel el Mo-ról :wink:
Vendég

Angelita
Mi minden héten csinálunk pocakról fotót :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?