2009.05.20 16:48
2009.05.20 16:52
2009.05.20 16:55
2009.05.20 17:22
2009.05.20 17:29
2009.05.20 17:42
2009.05.20 18:09
2009.05.20 18:35
2009.05.20 18:41
2009.05.20 18:47
[quote="zsófikukac"]M írta:zsófikukacéhszáj: én fontosnak tartom, mert ha elkezd nyílni vagy rövidülni és koraszüléshez vezethet. Inkább vegyék észre, ha baj van, mert fekvéssel, gyógyszerekkel azért lehet rajta segíteni. Ez csak az én véleményem.
T-pk! Esetedben különösen nem értem, hiszen ikreknél fokozottabban kell figyelni.
Csunyeszka!
Nem kell 2 órát várni a kh-ban a cukornál. Én az éhgyomorinál 5 percet vártam, majd 2 óra múlva visszamentem, akkor 3 perc alatt végeztem. Persze Te tudod, én ismerek olyat, aki olyan vékony, mint mi, semmi tünete nem volt, mégis cukros lett....
Lehet most megharagudtok rám, de nem igazán értem, hogy ezeknek a vizsgálatoknak az elvégeztetése miért okoz olyan nagy problémát, akiknek nem spontán itt a babájuk sokkal több szar vizsgálaton vannak túl, ezek már semmik. (Rengeteg vizsgálat, hsg, lapar, vérvételek, inszem, lombik stb) Remélem senki nem érti félre, hogy mit akartam mondani...
2009.05.20 18:58
[quote="manósziget"]C írta:manószigetsajok, én ezt nem bííííírom. Olyan kuka meleg lett most délutánra, mint a franc. Reggel rövid ujjúban indultam el, 1/2 10 körül, hááát nem volt melegem. Most meg.... ááááááááááááá
Délelőttöm rohangálással telt el, MÁK, terhesgondozó, bevásárlás, dm... Ennek örömére megjutalmaztam magam egy arcmasszázzsal a kozmetikusomnál. Úgy érzem ujjá születtem!!!! Már csak egy jó alapos hátmassz kellene és tényleg úgy érezném magam, mint akit kicseréltek. Kedvem is alakulóban, úgy néz ki túl éltem az elmúlt napokat, heteket. Vagy csak mert a mai nap csak rólam szólt?
Én nem aggódok a kilók miatt... Mírával 19 ment fel... annyit most is engedélyeztem magamnak, mivel tudom, hogy le lehet adni. Ráadásul most jobb helyzetbe vagyok, mert szülés után nem nyár jön és nem kell levetkőznöm, hanem jön a hűs kis telecske és lesz idő a regenerálódásra.
Méhszáj: nekem is havonta nézi a dokim. Már 2000 nekem is. De azt mondta ez többedszer szülőknél teljesen normális. Sztem nem árt ha nézik. Igaz kihagynám az életemből a vizsgálatokat, de inkább az, minthogy baj legyen és ne tudjak róla.
Kriszti, köszi a bodzás szörp receptjét. Átadtam anyumnak és megkértem nem-e csinálna nekünk. Azért ma vettem a boltban a Piroska féléből.
Viki, áááááá, megnéztem a bokádról a képet. Jesszus, nem irigyellek érte. Talán ha már otthon leszel, akkor javulni fog a helyzet.
Cukorterhelés: én hétfőn megyek. Majd utána tudok beszámolni az eredményről.
Spickey, akkor ha jól láttam Süti megküldte neked a jelszavat, ugyi?
Süti írta tegnap, hogy lecsót csinál ma. Sztetek mi lesz ma nálunk a vacsi? Hétvégén meg asszem csinálok egy kis babgulyást a Brumi-féle krumplis lángossal. Ezt a verziót úgyse ismerem, én kefireset szoktam mindig csinálni.
Astrid, gratula a kis punáshoz. Legalább javul nálatok is a nemek aránya!:) Nagyon jó képet kaptatok Dóra babáról.
Floranan, tök jó ez a név!! Nekem nagyon tecc. Olyan jó a hangzása így együtt a kettőnek. Ennél jobban ki sem találhattatok volna!
Pedikűr: még jó hogy az unokahugom most végzett el egy manikűrös tanfolyamot. A kezemen már ő tartja karban a dolgokat, asszem nemsokára már a lábammal is neki kell foglalkoznia. Jó, hogy van egy ilyen emberke a közelembe Még egy saját fodrász, kozmetikus és masszőr kellene.
Alvás: én is még olyan félig hason, félig oldalt alszom. Bár néha arra ébredek, hogy a kis drágám bökdös bentről, hogy anya fordulj már át a másik oldaladra. Amint ezt megteszem nyugi van újra.
Boboka ne hidd, hogy októberben már alszol hason!! Akkor úgy be lesznek majd durranva a cickók, hogy azért nem fogsz hason aludni!
Süti, ilyenekkel nem ér borzolgatni az idegeket!!!!!!!!!!!
2009.05.20 19:12
2009.05.20 19:33
[quote="vicger"][ írta:vicgerb]Bibi mi családilag megyünk minden vizsgálatra.. Atit én sem tudom kire bízni, így jön velünk. Még szerencse, hogy Atesz tűzoltó, így van olyan nap, mikor itthon van, arra szoktuk beiktatni ezeket a finomságokat. Egyébként nem is tudom, hogyan tudnám megoldani.. gyanítom sehogyan... vagy passz
2009.05.20 19:36
2009.05.20 19:50
[quote="sutimano76"]F írta:sutimano76agyi kehely egyszerűen összeállítható,végy olyan fagyit amilyet szeretsz,már lehet light,meg norbifagyit is kapni,friss gyümit,tejszínhabot és bárki aki irigykedett elkészítheti otthon.Én jól bevásároltam fagyit,holnap jegeskávét fogok inni vaniliafagyival!!!
2009.05.20 19:52
2009.05.20 19:56
[quote="csunyeszka"]Z írta:csunyeszkasófi: miután már nekem negyedik terhességem, és azt hiszem, hogy a szervezetem működésével teljesen tisztában vagyok, így önző módon azokat a dolgokat, amik eddig sem okoztak rizikófaktort kizárom:) Nem tűszúrás, nem eü. utálat, egyszerűen arra koncentrálok, ami tényleg felmerül, mint probléma!
Engem már annyiszor paráztattak az orvosok, hogyha ezt összeadnám akkor egy könyvet is ki lehetne adni belőle!
Miután a koraszülésnek előjele az a "fránya" méhszáj méret, csak annyit tennék hozzá, ennyi "kisétált" gyerek után csoda, ha alapban nem varrják össze, mert eleve nem lehet zárt az enyém. Miután a harmadik terhességem végig idegeskedtem 24. héttől, hogy kinyíltam 2 ujjnyira és nem érte el a két centit a méhnyakam...40. héten kiírás előtti napon előbújt a fiam, akit rámnézésre "leretardált" az ügyeletes doki, mert a hasam kicsi volt. Ezek csak apró példák...a durvákat megtartom öreg napjaimra:)
Igen, abban is gyakorlatom van, hogy milyen fájdalmakra kell figyelni, ha a szülés meg akarna indulni, és mielőtt megijesztenénk az első babásokat, amit ugye nem akarunk, tehát a hát fájás, hányinger, fejfájás és már nem minden mellékhatás jut így eszembe, de jelző értékkel bír.
A kontrakciók fokáról, mértékéről és megjelenéséről is van rutin annak, aki többször átélhette...nem egyforma. Van ami jósló, van ami csak simán kényelmetlen és bizony az élesebb, ami méhszájat nyit nem összetéveszthető...
Most nem okoskodni akarok, de azt hiszem, mi öreg rókák a sok hátrányunkkal, amit az elhasznált szervezetünk miatt átélünk ( a gátam néha ki akar szakadni, úgy pisilek, hogy fognom kell, mert nagyon fáj...és hasonlók) nem azzal a szenvedéllyel várjuk a babáinkat, mint Ti fiatalok, és első babások.
Ezért nem elítélni kell minket, csak megérteni, a szeretet nem feleződik, hanem hatványozódik minden gyermekkel. Nálam lassan 5-öt kell szeretni, így kihagyok egy cukortesztet, mert ott egy másik rizikó helyette, a párommal RH összeférhetetlenek vagyunk, én vagyok a neges:)
Bocs, hogy ennyit írtam, de szerettem volna kiírni, hogy nem felelőtlen, nem okoska, hanem több gyerekes vagyok:) minden előnnyel és hátránnyal, amire büszke vagyok, mert akármit is érek el az életben, mint nő, a gyermekeim életem fő produktumai!!!
2009.05.20 19:59
[quote="hgrita"][ írta:hgritab]Csunyeszka: Bár még csak második terhesség, de nekem Andrissal nem nyílt a méhszájam, nem volt görcsöm, panaszom egyáltalán, csak egy 2 cm-re rövidült méhnyak, mégis koraszülés lett. Én ezért várok már alig minden vizsgálatot, hogy tudjam, legalább ezek az értékek mit mutatnak.
Bibi: Nekem 3-4 hetente kell kezdetektől fogva pajzsmirigy vérvételre járnom (plusz az összes többi nőgyőgyi vizsgálat). Mivel Andrist én sem tudnám gond nélkül magammal vinni, a rendelésen órákat várakozni, így maradt a magánrendelő. Bár pénz, de ha a férjem szabit venne ki, az többe kerülne. Ezért csináltatom a cukros lötyit is ott. Elmegyek, rögtön fogadnak, gyerkőcöt örömmel látják, dokival pedig emailben konzultálok, így azzal is megspórolok egy kört. Ez az egyetlen, amiért jó itt a városban lakni. Mármint, hogy minden sétatávolságra van.
2009.05.20 20:06
2009.05.20 20:08
2009.05.20 20:11
2009.05.20 20:13
2009.05.20 20:24
2009.05.20 21:27
2009.05.20 21:47
2009.05.21 06:04
2009.05.21 07:37
2009.05.21 07:53
2009.05.21 07:55
[quote="s.vera"]J írta:s.veraó reggelt!
Tudom, hogy már egyszer kérdeztem, (de nem válaszolt senki),hogy mit szóltok ehhez a kocsihoz?
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2778#
Nagyon gáz? nem ismerem a márkát, és nem láttam még bababoltban sem, és a neten is csak itt találtam, pedig jó lenne látni élőben, vagy ha valakinek volt már vele kapcsolatban tapasztalata,vagy hallott róla.
Nálunk elég rosszak az utak, így nem lenne rossz a nagyobb kerék, de ami lehetőleg bolygósítható. a másik ami szerintem fontos hogy vízszintesig dönthető, és átfordítható a tolókar. ezek együtt nem mindig vannak meg egy kocsinál, ezért gondoltam erre. Szerintetek?
2009.05.21 08:11
[quote="sutimano76"]R írta:sutimano76ita nem szeretnélek kínozni titeket,de csak friss gyümi meg fagyi kell hozzá.Tudod én ilyen költeményeket csináltam nyaranta a melóhelyem éveken át és imádom,itthon mondjuk nincs elég dísz hozzá.A jegeskávét is igyekezni fogok szépre varászolni,úgy még nagyobb a gusztusom rá.Szívesen meghívák mindenkit,de sajna a kert még nincs kész,csak kókadó gaz van,és nincs elég ülőhelyem se.De ha valakinél összejöhetnénk,megbeszélnénk ki mit hoz,akkor nagyon szívesen gyártok nektek ilyen csodákat!!!
2009.05.21 08:39
[quote="s.vera"]J írta:s.veraó reggelt!
Tudom, hogy már egyszer kérdeztem, (de nem válaszolt senki),hogy mit szóltok ehhez a kocsihoz?
http://www.bababirodalom.hu/product.php?id=2778#
Nagyon gáz? nem ismerem a márkát, és nem láttam még bababoltban sem, és a neten is csak itt találtam, pedig jó lenne látni élőben, vagy ha valakinek volt már vele kapcsolatban tapasztalata,vagy hallott róla.
Nálunk elég rosszak az utak, így nem lenne rossz a nagyobb kerék, de ami lehetőleg bolygósítható. a másik ami szerintem fontos hogy vízszintesig dönthető, és átfordítható a tolókar. ezek együtt nem mindig vannak meg egy kocsinál, ezért gondoltam erre. Szerintetek?
2009.05.21 09:01
2009.05.21 09:40
2009.05.21 09:50
2009.05.21 10:35
2009.05.21 11:10
[quote="astrid"]Z írta:astridsófi!
Persze, hogy bizonyos dolgokhoz képest ezek a vizsgálatok már semmik, de ugye azért, mert más már sokmindent átélt, nem kell nekünk is, főleg, ha nem feltétlenül szükséges (és tisztelem azokat, akik ennyi mindent megtesznek azért, hogy babájuk lehessen, de azért magamnak nem kívánnám, és remélem azok, akik átélik, ők se másnak).
Nem felelőtlen vagyok, nyilván ha más lenne a helyzet, másképp is viselkednék, pl. ikerterhességnél biztos igényelném is a méhszájvizsgálatot.
Most két hónapig nem kellett orvoshoz mennem, de ez sem az én döntésem volt, hanem az orvosom látta, hogy semmi gond, és tudta, hogy 4 gyerek mellől, Budapest melletti városkából Bp. Moszkva térre nem olyan egyszerű bejutni... Azzal a megkötéssel, hogy ha valami gondom van, jelentkezek.
És én a két nőgyógyászlátogatás között csináltatok kétszer teljes vérképet, vizeletet, vércukrot, egyszer terhelésest is, és voltunk mozizós UH-n (ahol azért a babát is megmérték rendesen, meg megnézték, hogy minden rendben-e). Szóval nem hanyagolom magunkat... És a nőgyógyász is fog eredményeket is látni, azaz felelősen tud dönteni, hogy mikor kell mennem hozzá legközelebb.
(És igen, én is a legkisebbel együtt járok mindenhova, nem is tudnék másképp... A szülést még fogalmam sincs, hogy oldjuk meg, nagyszülők távol...)
Védőnőt sem felelőtlenség miatt nem erőltetem, hanem azért, mert tudom, mit csinál. Beírja az adatokat a a papírról a kiskönyvbe, megméri a súlyom és a haskörfogatom, vérnyomásom... Ennyi. Mérlegem és centim, vérnoymásmérőm van itthon. Sőt, még többet is tudok, mint ő, mert van vércukormérőm is.
Cukorterheléshez: voltam most beutalóért, és ezen rá is van írva megjegyzésként, hogy a "két órás vérvétel felső határa terhességben: 7,8 mmol/l". Persze nem biztos, hogy feltűnt volna, ha nem beszélünk róla itt korábban, simán beadtam volna a beutalót, aztán el is felejtettem volna az értéket... (Ez a beutaló egyébként tök muris, mert a vizsgálat menetét is leírják rajta, még azt is, hogy vénás vérvétel van. )
Sokgyerekes mamák: ti nem érzitek időnként UFO-nak magatokat??? :D Ma is a gyógyszertárban kérdezik a fiamról, hogy fiú? Mondom igen. Erre a pocira: és ő kislány? Mondom igen. Erre a gyógyszerésznő: hát úgy a jó. Mire én: igen, de már van 2 fiú és egy kislány. A kisfiam a 4., a pociban az 5. Hát ilyenkor a pillantásokat! :D (Mondjuk az jó, hogy ennek ellenére soha nem kaptam bántó megjegyzéseket, mindig gratulálnak, és inkább elismerően (bár a bátorságunkat gyakran emlegetik, hogy manapság...).)
Vera!
Én kocsiügyben nem tudok tanácsot adni, nekünk van egy, az rendben van. Nem tud mindent, amit itt szeretnétek (pl. nem fordítható és állítható a tolókarja), de nekünk bevállt.
Én sokszor azt látom a babakocsikkal, hogy kell kompromisszumot kötni, tehát talán érdemes fontossági sorrendet felállítani, hogy mi kell leginkább.
Nekem a nagyobb kerék volt a fontos, a travel system, mert egyrészt ha sétálunk, akkor a terep nem mindig jó (most már jobb, aszfaltoztak), de alapvetően nem sétálunk sokat, mert kertes házban lakunk. Ugyanakkor sokat járunk el autóval, azaz hordozóval, és emiatt kell, hogy a hordozó rögzíthető legyen a babakocsira. Egyébként nekem az eredeti vásárlásnál nem is volt benne mózes, csak a kocsi és a hordozó, és csak egy gyerekkel később vettünk merevfalú mózest is hozzá. Ennek az is oka volt, hogy amikor a kocsit vettük, ott júliusi babát vártunk, a lábzsákos kocsi elégnek tűnt, utána viszont szeptemberit, akinél azért úgy gondoltuk, jól jöhet a mózes.
Egyébként én ennél a kocsinál azért megnézném, hogy az ülőrész milyen nehézséggel fordítható meg, mert ha bonyolult, akkor azt az ember séta közben úgyse fogja megtenni (főleg benne a gyerekkel), tehát ez a funkció felesleges, viszont akkor nem átfordítható...
2009.05.21 12:06
2009.05.21 13:08
2009.05.21 14:57
2009.05.21 15:19
2009.05.21 15:42
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|