Új privát üzeneted érkezett!

o'hara!gratulalok en is, ez olyan szuper! nekem 9 hetesen meg csak a kezeit lobalta, de mi mar attol is el voltunk szallva, ugyhogy el birom kepzelni az oromod :):):) csinald, ahogyan POkica legyen mindig nalad valami, a limonade nagyon jo...bar a cukor egyebkent borzalmas, de ilyenkor legalabb gyorsan segit, es nem kell nyugtalankodnod.
En nem is tudom, mikor megyek UH-ra...mehetnek minden heten, de azert megiscsak kell hatart szabni...igy meg, hogy a kombi tesztet a speci UH-val lemondtam, tenyleg nem tudom. Jovo het vegen megyek az e havi vervetelre, arra 1 hetet kell majd varni, es szerintem utana UH...de legalabb mar szep nagy lesz :):):)

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok csajok! :)

Tulipános de klassz lehetett a ficánkolást látni:) Sajnos még én sem láttam, legalábbis nemigazán mutogatta a doki :?

Tedorka én pénteken töltöm a 12.hetet és jövő héten megyek védőnőhöz, remélem nem lesz valami idióta a nő.. neked hogy néz ki, szimpatikus lesz? Sajna vannak bolond védőnők, persze relatív, de akadnak :?

M&G nem semmi mondjuk a táblacsoki evészet is, mondjuk 2 hete én is egyből befaltam eggyel :D nekem is van étvágyam, viszont eléggé álogatós is lettem, nemtudok megenni bármilyen szalámit pl.. folyton tudnék enni de mindenfélét amit megkívánok összevissza desajna annyi minden nincs sosem itthon :D és azt hozzá teszem, ha éhes vagyok elkezd hányingeremis lenni valami gyomorsav vagy mi ilyenkor egyből ennem kell valamit :oops:

Pókica ez tetszett, jót nevettem, leültök a fűbe :D amúgy tök praktikus tényleg :) jaj nekem is alacsony a vérnyomásom tegnap is csillagokat láttam, meg szédölögtem hú de rossz.. jó lenne már itt lenne a pici a kezünkben nem?? jaj úgy megfognám már :lol:

Neharagudjatok ha kihagytam volna valakit, csak alig van időm géphez ülni meg nem vagyok valami nagy fórumozó még nehéz ezt az ütemet fölvenni de igyekszem :):)

Szép napot mindenkinek! Vigyázzatok magatokra ebben a hőségben!
Vendég
 


Hát itt vagyok a képekkel!Sikerült feltöltenem...remélem!
Ohara gratulálok a nagy élményhez! :) Gina gyere máskor is!



Kép
Kép
Vendég
 

 
 

O'hara én is ma voltam kombi teszten, így mi kb. egyszerre fogjuk látni az eredményt.

Lányok! Ha valakinek még szüksége lenne tájékoztatóra a kombi ill. integrált tesztekkel, akkor szóljatok, én ma kaptam tájékoztatót, be tudom skennelni és felrakni.


Tulipános jók lettek a képeid, gratulálok, egyre többen vagyunk, akiknek már megvannak az első fotójai :lol:

Én kaptam ma is, de nem rakom fel, a múlt hetin sokkal jobban látható, pedig azt magánban csinálták, ez pedig kórházi. A változás 1 hét alatt 1 cm, így mi már 6 centisek vagyunk.

Csillag nem vettem zokon, jót mosolyogtam dolgon.

E heti körkérdésem: ki akar menni 4D uh-ra rajtam kívül?

Kellemes napot mindenkinek!

Üdv. Gabi!
Vendég
 


Tulipános nagyon jó volt látni a picurt:)

m&g mi szeretnénk menni 4D-re,de inkább kb.3-4 hét múlva mert úgy érzem akkor már csak-csak megmutatja milye van, meg jobban is lehet látni mint a sima ultrahangon a picurkát:) De már azt is hallottam, hogy előbb kell kérni időpontot a 4D-re, mert sokan mennek..
Vendég
 


Tulipanos! Nagyon cuki :):):)nagy fej, aztan nagy pocak...nagyon meno :):)
Gabi! En is megyek majd 4D-re, de csak jopar het mulva. Te mikor akarsz menni?
Az en kerdesem: ti vetettek le ossejtet? En tutira, csak a legjobb modjat kene megtalalni...marmint ahol nem akarjak, hogy eladjam a hazam a fejem folul :):)

Kép
pumipumi
 
 


gina most nézem te fűzfői vagy!?Sokat jártam arra.Van ott egy Niki nevü barátnőm!Te is mész genetikai szűrésre?Ha igen hova?
És 4d-re?
Én is szeretnék 4d-re menni,de még meglátjuk addig hogy állunk majd anyagilag!
Vendég
 


Későbbiekban akarok majd én is csak menni 4D-re, majd kb. a 16-20 között. Itt nálunk van helyben, csak előre kell bejelentkezni, és 9.000 ft. az ára. Majd 3 hét múlva ha megyek a dokimhoz, akkor megkérdezem, hogy szerinte mikor érdemes. Tudom, van aki már ilynkor meg, de ennyire kíváncsi nem vagyok :oops: , attól függetlenül, hogy már nagyon izgat, hogy fiú v. lány. Nemtom 10-20 évvel ezelőtt hogyan voltak meg az anyák enélkül, hogy tudták volna, milyen színű ruhákat vegyenek.

Na, jól elkalandoztam.


Pumipumi kérdésedre válaszolva, még nem gondolkodtam rajta. Gőzöm nincs arról sem, hogy mennyiért vesztegetik, illetve hogy itt nálunk lehet-e, mármint ebben a kórházban.

Üdv. Gabi
Vendég
 


Sziasztok!
Majd én is megpróbálom feltenni a képeket.
Holnap van a randim a védőnővel, kicsit izgulok, hogy milyen lesz. Aztán jövő héten megyek megint uh, meg vérvétel, 12. heti dolgok. Ja, és jövő héttől dolgoznom is kell megint, pedig olyan jó volt itthon egy kicsit. Csak a korán kelést nem tudom, hogy fogom bírni, meg az egész napos stresszt, de majd lesz valahogy.
Én is tervezem a 4D-t, de csak majd később, most még nem gondolom, hogy olyan sok mindent lehetne látni. A múlt héten amikor voltam uh-n, a nő próbálta magyarázni, hogy az ott a combcsontja, az meg a karcsontja, de végülis nekem aztán...a feje az jó nagy, azt meg lehet látni. A lényeg, hogy egészséges legyen, nekem csak ez járt akkor a fejemben.
tedorka
 
 


Gabi! Otthon 300 ezer ft korul van az ara, kicsit ez folott. kozponti bankok vannak, ahonnan kikuldik a mintavevo szettet, es azt rogton a szules utan megcsinalja a szulesz, aztan par oran (max 2-3 napon belul) juttatjak is a bankhoz...tehat ha megvan a szett, akkor barhol megcsinaljak. en mar jol utananeztem, mert az olasz honlapokon nem ertettem a felet sem pl a betegsegeknek :):) Amugy Mo-on rengeteg egeszsegpenztar van, amit fel lehet hasznalni, eleg sok a tagja mar ezeknek a bankoknak.

Kép
pumipumi
 
 


Tedorka! Azert inkabb jobb, ha dolgozni mesz, mintsem hogy otthon kell lenned, mert valami veszely van :):)

Kép
pumipumi
 
 


Ja, semmi gond nem volt, csak nem bírtam a munkahelyi stresszt. Mindig idegesek és feszültek körülöttem, én meg minden alkalommal úgy éreztem, hogy kiugrik a szivem a helyéről, vagy agyvérzést kapok. Nagyon magamra vettem a környezetemet.
Akkor aztán úgy döntöttem, hogy most én vagyok a legfontosabb, és inkább eljövök és pihenek, mint hogy valami bajom legyen.
tedorka
 
 


Gabi! En a ruhaszint lazan megoldom: zold, narancssarga, sarga :):):) amugy tenyleg borzalmas lenne UH nelkul, en sem tudom, hgy birtak ki :) igen, sokan mennek mar ilyenkor is, azt sosem mondjak, hogy nem erdemes, csak kesobb jobban eszrevenni a rendellenessegeket. ahhoz meg kicsit huzos az ara, hogy hetente jarjunk.

Kép
pumipumi
 
 


Tedorka! Ja, ertem, igy jobb. Legfeljebb megint elmesz pihenni, ha felhuznak :):) Tudjak a munkahelyen, hogy babat varsz?

Kép
pumipumi
 
 


Tulipános persze megyek mindenféleképp, én almádiba járok dokihoz, ott olvasgattam is a falon hogy vannak ezek a szűrések, jövő hét kedden megyek dokihoz, meg védőnőhöz, mindent megkérdezek amit tudok, felírom egy papírra amik érdekelnek aztán megkérdezem, még jó hogy nő a dokim és nem férfi mert mégis csak neki is van gyereke tudja mi az hogy aggodalom, na meg ne is nézegessen engem pasi :D persze embere válogatja, relatív de az a legfontosabb, hogy nyugodtan menjek minden vizsgálásra, mégha orvos és az a dolga hogy "nézegessen" :) 4D-t veszprémben csinálják 10.000.- körül.. 4 hét múlva leszek 16 hetes akkor mindenképp szeretném már :) Ti már vettetek valamit a babónak?
Vendég
 


Pumipumi: Tudják, a főnökasszonyom, az szinte egyből rákérdezett, aztán amikor eljöttem szabira, akkor elmondtam a többieknek is, hogy elkerüljem a pletykákat.
Aztán majd kiderül, hogy mennyit birok. Nem ér annyit, hogy idegeskedjek. Inkább itthonmaradok, az sokkal jobb.
Gina: én babonából nem veszek még semmit.
Másrészt meg majd ha kiderül, hogy fiú, vagy lány, akkor elkezdem mondogatni a rokonoknak és ismerősöknek, hogy majd gyűjtögessék nekem a ruhákat.
Tőlem is kérdezték már, hogy azért járok-e olyan "sűrűn" uh-ra, mert annyira szeretem??? Mindezt azért, mert a múlt héten új orvoshoz mentem, és ő biztosan tudni akarta, hogy minden rendben, jövő héten meg 12. hét. Hát igen, a szüleink generációja nincs hozzászokva ahhoz, hogy ez tök természetes.

Most már én is beszúrok egy vonalzót:
Kép
tedorka
 
 


Sziasztok vagyok én is, csak amíg a Joel aludt 1 órácskát azt én is alvással töltöttem.

Azért tudjátok, meg van a hátránya, hogy régen amikor anyukám velem babás volt nem voltak ilyen vizsgálatok.
Nekem pl a két gyerek szülése után derült ki, hogy nyitott gerinccel (ennek 8 éve)és szívbillentyű problémával születtem (ezt annak idején az üzem orvos vette észre ennek is már kb 4 éve).
Bár hála Istennek semmi komoly gondot nem okozott nekem egyik sem.

manocskak
 
 


Én semmit nem vettem még, azt hiszem, még egy darabig nem is fogok. Egyenlőre gyűjtöm a listát, kitől mit kapunk. Egyenlőre "ott tartunk", hogy még mindíg nem mindenki tudja, hogy bővül a család, így egyenlőre ez az első.
Vendég
 


Tedorka szíved szerint kislányt szeretnél? Egyforma a vonalzónk, én a színek közül kiválasztottam a semlegeset, bár én is szívesen rózsaszínben csináltam volna meg. Majd ha kiderül, akkor jöhet a vonalzócsere.
Vendég
 


Jaj, nekem ez eszembe se jutott, csak szeretem a rózsaszínt, és meg se néztem, hogy lehet más színt is választani. Nem is gondolkodtam még azon, hogy fiút vagy lányt szeretnék. Hülyén hangzik, de tényleg minden alkalommal, amikor orvosnál vagyok, meg egyébként is, csak az jár az agyamban, hogy ne legyen gond és egészséges legyen.

Kép
tedorka
 
 


Megjártam a labort reggel, 6 üveggel megcsapoltak! :roll:
Voltam egy órát sétálni is, most kerítésszélén ücsiztünk, ittuk a limonádét. :D NAGYON meleg van!

Gina! Igazság szerint én nem várom még, hogy megszülessen. Utolsó terhességem, minden percét ki akarom élvezni és sokszor gondolok egy nap arra, hogy utoljára vagyok az életben 10 hetes 1 napos vagy épp annyi idős terhes amennyi vagyok. Fura érzés, olyan mintha klimaxolni készülnék. Nagyon jó babásnak lenni! :D

Tulipános! De jó a kép! Az elsőn pont elölről látni, nagyon édes! :lol:
Írtad, hogy nem fogadsz dokit csak szülésznőt, viszont a nem körzeti kórházadban csinálnak ingyenes kombinált tesztet. Hogy szerzel oda beutalót, kitől? Mert a körzeti nődoki csak a körzeti kórházba tud adni vagy ahol Ő maga vezeti a szüléseket. Háziorvostól???

m&g! Én is szeretnék menni 4D-re még soha nem voltam, most ebből sem maradok ki! :lol: A 18. heti 2D-s genetikai uh után gondoltam, max. a 20. héten. Az Istenhegyire megyek, Hajdú Krisztinához, nagyon jó híre van. 14 ezer ft.
Jót mosolyogtam ezen az "anyák 10-20 évvel ezelőtt" szövegen! Mert 11 évvel ezelőtt azért volt ám uh, pont abban a terhességi hetekben és ugyanannyi számú mint most. Ennek ellenére a lányunk sosem mutatta meg magát, szüléskor derült ki. De ez csak véletlen volt. 4D viszont tényleg nem volt.

Pumipumi! Mi most sem vetetünk le őssejtet. Ha lenne felesleges 360 ezer ft-om, akkor levetetném, de nincs. Ha ennyi pénzem kp-ban lenne, akkor gazdag embernek tartanám magam, hitelt pedig soha nem veszünk fel semmire! Nem gazdagítunk másokat olyanért amiért nem dolgoztak meg. Elvi kérdés.

Nekünk nem kell venni semmit sem, nagyon szentimentális vagyok, így még a lányom összes babaruhája, ruhácskája is megvan, szépen kimosva, kivasalva, nagy standard kartonokba zárva a gardróbban. Tavaly adtam egy nagy zsáknyit oda a barátnőmnek belőle, így ha kislány lesz, akkor visszakapjuk és abban biztos vagyok, hogy még rá is kontráz jópár ruhadarabbal. Neki nagy szüksége volt akkor ruhákra, így nem bírtam megállni, hogy nem segítek, de halkan mondom, hogy azért sokszor gondolok rá, hogy milyen jó lenne ha még itt lennének azok a gyönyörű ruhák is.
Mindenünk megvan, az utolsó textilpelenkától a babakocsiig.

Tedorka! Lehet tudatalatti a szín választás, érzed, hogy lányod lesz... :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 



Szerintem ez nagyon jó ötlet. Vannak ezek a testvérbabakocsik, a vaterán vagy teszveszen láttam is valamelyik nap, nagyon jó áron és nagyon szép állapotban. Nézegetem a babakocsikat, olyan jókat lehet venni használtan is, de csak ábrándozom, nem fogok beruházni mikor jó a miénk. Teljesen téliesíthető, lábzsákkal, nagyon szupi. Csak hát, nem olyan modern.
Még a lányunké volt. :oops: Hát igen, a szentimentalitás.... :wink:

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


pókica
tudtunk volna venni 8000 ft-ért iker babakocsit, jól is nézett ki valamikor, de jobban megnéztük a párommal és már penész foltok voltak rajta, és a többit már nem is említem.
A barátnőmnek van olyan iker babkocsija amit szét is lehet szedni szólóvá. Majd inkább tőle megveszem ugyan úgy mint a gyerek ülést a kocsiba azt is tőlük vettük meg.

manocskak
 
 


Manócskák nagyon jó ötlet ez a babakocsis dolog, biztos mindegyik babónak jobb érzés lenne - meg neked is :D - hogy egymás mellett lehetnek még séta közben is:)

Ez a meleg borzasztó,pedig egész nap benn vagyok a házban,de valahogy mégis szétszakad a fejem,fel állni meg jó lassan tudok csak különben összezuhannék..

Pókica mindig megnevetetsz:) De azért 6 üveggel lecsapolni az már kevésbé vicces, tökre parázok a vérvételtől,talán ha egyszer vettek tőlem életemben de mindig próbáltam megúszni meg a vizeletvételt is de hát most esélyem nincs rá kiküszöbölni:D

Ezek a picúrok mennyi erőt adnak és bátorítást nekünk nem? Eszméletlen, ilyen egészségesen sem éltem sosem mint a 3 hónap alatt ez a rengeteg gyümi,zöldség stb..:D
Vendég
 


jaj elfelejtettem.. ti nektek is vannak hangulatingadozásaitok? Nekem nagyon:( még a páromhoz sincs sok kedvem hozz bújni pedig imádom de valahogy nem megy :S
Vendég
 


Tulipános, nagyon édi a babád! Igazi kis vackoló, ahogy bújik. :D

Pókica
! Nem kellett beutaló a kombinált teszthez. Tegnap kaptam egy papírt, ami tartalmazza a mért értékeket. Ezt még azelőtt megkaptam, hogy rákérdeztem a tesztre. Csak ezt a papírt kellett elvinnem. Így nem is csibáltak ma uh-ot, csak vért vettek. A papírról rögzítették a tegnapi adatokat. Ki kellett még tölteni egy papírt, ami többek között tartalmazta, ki az orvosod, és melyik kórházban szülsz. Azt hiszem legalábbis, hogy ahol szülsz, mert ha az kellene, ahol a mintát levették, azt előre is feltüntethették volna. Nálam ugye a kettő ugyanaz.

Gabi
! Neked is 10 napot mondtak az eredmény elkészültéig? Azt hittem, még ma meg is kapom, mert a neten 1-1,5 órát írtak. De így is jó. M is tervezzük a 4D-t, de szintén kicsit később. Kicsit jóval később. Barátnőmék a 20. hét környékén voltak, és nem túl jól sikerült. Mondták is, hogy csalódtak, de én is, mert pont előtte láttam, egy 30 heteset. De nyilván nem a látvány számít mostmár, hogy én is érintett vagyok, hanem az, hogy a genetikai rendelleneségek így is kiszűrhetőek legyenek.

Pumipumi! Nem tudom, hogy nálatok mennyire megbízható az őssejt levétel, de én itt nem látom annak. Két cég is becsődölt. Elvileg a már levett mintákat őrzik, de én ebben nem tudok hinni. Ha egyszer csődöt jelentettek, hogyan lenne pénzük a megfelelő tárolásra még több 10 évig? több, mint gyanús szerintem. Ráadásul azt olvastam, hogy sok esetben más őssejtje hasznosabb lehet, mivel előfordulhatnak olyan betegségek, melyek már az őssejtben is megtalálhatóak. Gondolom ez olyasmi, mint a Down-kór, ami ugye már most megállapítható lenne sejtvizsgálattal. Ez most rossz példa volt, mert ugye a Down-kór nem gyógyítható. Szóval emiatt nem is segítene. Én sajnos ezt itthon csak üzletnek látom. Persze lehet, hogy tévedek. Mi is elgondolkodtunk rajta, és rengeteget olvastam utána. Nagyon sokan levetetik, így ez akár megygőző is lehet, de szerintem főleg azért veszik le, hogy biztos ami biztos, ezt is megtettük a baba egészségéért. Úgy tudom pl. Franciaországban, és több más nyugati országban ez ismeretlen is. A központi őssejtbanknak fel lehet ajánlani a baba köldökzsinórvérét, de azt bárki megkaphatja. Magán nem igen lehet. Úgy tufom Olaszország is ilyen, és egy belga cég vállaja el az őssejt tárolását. Vagy rosszul emlékszem? Persze lehet, hogy rosszul emlékszem dolgokra, de a lényegét így látom Így mi erről letettünk. Ha valban tudnán, hogy segítene baj esetén, nyilván nem sajnálnánk a pnzt, de más megazdagodására igen.

Köszi mindenkinek a gratulát. A szülésem várható ideje 12.09. lett, ami sántít, ha azt nézzük, hogy már betöltött 12 hetes vagyok. Na indegy, ha a doki szerint ez a nagy nap várható ideje, hát legyen. Ezen semmi nem múlik. De a vonalzómat tekintev a koromhoz adjatok majd hozzá +1 hetet. :) Már ha most látszik végre
Vendég
 


Sziasztok!

Talán kicsit korai és egyébként is bocsi, hogy rátok török, de van egy nagyon szupi eladó babakocsim. Julius közepére várom a babámat és úgy alakult, hogy kocsiból több is van. Vadiúj, 0 km-es, két irányból tolható, 3 kerekű, mutatom képpel. 35 ezer ft+ ajándékként adok hozzá egy univerzális esővédőt.
Akit esetleg érdekel, kérem írjon privit! Kép Kép Kép

Kép
estike66
 
 


O'hara! Megvan a vonalzod, nagyon jo, szep nagy pocak :):) Teljesen igazad van az ossejt-kerdessel kapcsolatban, egyertelmuen uzlet, sot, rablas...10 ev mulva a tizedebe sem fog kerulni. Es hat persze a csodtol is lehet tartani, ezek a dolgok sosem tisztak. Itt nagyon jol mukodik az utobbi evekben sokat fejlodott (foleg magyar orvosokkal kutatokkal itt olaszban), itt hasznaljak fel a leheto legtobb dologra...csak az utobbi evben tobb, mint 100 esetben, ami nagyon meggyozo nekem. Sajnos nekem sincs nemhogy felesleges, de megcsak nem felesleges 2500 eurom ra, de valahogy biztos megoldjuk, lesz ra lehetoseg szerencsere. Amugy valoban mindenki azert csinalja, amiert mondod, hogy "nna ezt is megtettuk". Igen, ez nagyon sok penz, raadasul oktalanul ennyi, nyilvan ha valakinek nincs ra penze, nincs ra penze, de en biztosan nem zarkozom el elvi kerdesek miatt. Itt betegsegrol, akar embereletrol van szo...nyilvan tulzas, mert sosem lesz ra szukseg, de az tuti, hogy a gyerekem elete az osszes elvemnel tobbet er. Igazad van, sokszor nem tokeletes, de joval tobb az esely, mint egy felnott ember ossejtjenek eseteben, arrol nem beszelve, hogy az duplajaba kerul...de megiscsak egy lehetoseg, aki megteheti.

En meg nem vettem semmit, majd a 7. honap korul.... meg hazautazunk par napra es szerintem mindent otthon fogunk bevasarolni...pedig mar nagy a kisertes.

POkica!Nekem elso terhessegem, de ugyanugy erzem, mint te :):) En is elvezem minden percet, mondjuk nekem nincsenek tuneteim sem. Bar mar azt is nagyon varom, hogy itt legyen :):):)

Kép
pumipumi
 
 


Gina!Nekem hangulatingadozasom sincs, bar alapban eleg hazisarkany-tipus vagyok. Ma hazajott a ferjem ezzel a magyar mondattal: micsoda egy akaratos no! :):):) neha tanulgat par szot, aztan ezt meglatta, es eros kenyszert erzett, hogy megtanulja...persze villamgyorsan ment neki (mint a fincsi cici es tarsai), nem ugy, mint az ABC :):)

Kép
pumipumi
 
 



Igen manocskak, ebben igazad van...ebbol mar egy szep hosszu sort el tud mondani :):)

Kép
pumipumi
 
 


pumipumi
tudod nekem a volt sógornőm kint élt Olaszországban (ő általa kerültem ki, nászúton voltunk ott a volt férjemmel), neki volt kint egy barátja és majdhogy nem perfekt megtanult káromkodni addig amíg Magyarországon volt nálunk az esküvőnk miatt. :D :D
Magyarul semmit nem tudott, de káromkodni azt igen. :D :D

manocskak
 
 


Sziasztok!
még mi is élünk virulunk. dokihoz csak jövő héten megyek, uh. nem biztos, hogy lesz akkor. 4D-s Uh-on én a 20. hétben voltam Botival és nagyon jó lett, produkálta magát nekünk. Azt mondják, hogy előszőr a 22 hét környékén érdemes menni, mert akkor már némi zsírszövet is van a babán és nem olyan csontvázas kinézetű. Boti kicsit nagyobb volt méretileg a koránál és ezért mentünk 20 hetesen, de most kivárom a 22 hetet vele.

Kép
Kép
Kép
endaaj
 
 


O'hara nekem annyit mondtak, hogy jövő héten kapom a telefonomra a kódot sms-ben, amivel megnézhetem a honlapon a saját eredményem, a kórház/doki pedig majd megkapja levélben. Több dolgom nincs, 3 hét múlva megyek magánrendelésre, addigra már a dokinak is meglesz az eredmény.

Lányok, hatással volt rám a tegnapi beszélgetésünk, azt álmodtam, hogy megszültem vhol az ország másik végében, mert kirádnulni voltunk, és gondok voltak hogyan jövünk haza, mert nem volt még hordozónk... érdekes még az volt az álomban, hogy a babának nem volt sem neve, sem neme...

Kellemes napot mindenkinek ebben a melegben. Akik már jobban vannak, csak azok olvassanak tovább 8) ki mit készít ma, ki mit ebédel ma? Ismét gondban vagyok, milyet vacsit kellene délután összedobni. Szerencsére az állandó fáradtság szűnik :lol: így egyre használhatóbb vagyok délutánonként.

Üdv. Gabi
Vendég
 


Szép reggelt mindenkinek! Most én érzem úgy magam mint Pókica multkor, partra vetett hal szindrómám van. Ma mentem volna a védőnénihez, szépen összeraktam magam reggelről, hányás nélkül elindultam, erre mit látok kiírva az ajtóra? Rendelés: Kedden 13-15 óráig. Még szerencse, hogy multkor az uh után a rendelőben direkt bekopogtunk a férjemmel a terhesgondozóba és rákérdeztünk hova tartozunk és mikor van rendelés, mert az ajtóra csak a védőnői körzet száma és a védőnő volt kiírva, de az, hogy melyik utca melyik körzetbe tartozik már nem. Ki is kereste nekünk a hölgy, hogy 8. számú körzet, csütörtök 8-10-ig. Lehet, hogy gyanakodnom kellett volna az elsárgult papír láttán, de gondoltam itt már csak tudják... Hát megállapítom, hogy az információáramlás nem elégséges az egyes körzetek és a rendelőintézet között. :evil: Ja, és nem valami hirtelen változásról van szó, 2008.01.01-től van így a védőnő ajtajára kiragasztott papír szerint. :roll:
Hazafelé kárpótlásul vettem magamnak egy fokhagymás lángost, amit itthon be is nyomtam, remélem nem látom viszont. Elég merész vállalkozás volt, de jólesett. :oops:
csillag25
 
 


Jaj csajok!
Egy csomót írtam mindenkinek név szerint, és nem ment eeeeeell! :twisted: :twisted: :twisted:
Most miért nem? Nem tudom most újra írni. Majd kicsit később. FFFUÚÚÚ! Mérges vagyok!

Nemsokára írok.

Addig is szép napot mindenkinek!
Vendég
 


Csillag kárpótlásul ennyi jár Neked! Ha jól esett, akkor egészségedre! Pókica a hasonló peches nap után szintén kajával vígasztalta magát. Én bízom abban, ha nagyon jól esett, akkor nem látod viszont a reggelidet.
A többiről no comment, sajna tipikus magyarországi mentalitás és rendszer :cry: . De könyörgöm, legalább mondták volna, hogy már nem biztos, a rendelési idő... ezek után az sem lenne csoda, ha kiderülne, a körzetek is megváltoztak már :roll:

Üdv. Gabi
Vendég
 


Visszaolvasva látom, hogy a 4D uh volt téma. Mi mindenképp szeretnénk, csak nem tudjuk mikor lenne a legjobb. Nővéremnek láttuk a 20. hét környékén készült videóját, de erős jóindulattal tudtam csak kivenni azt a képről amit ő mondogatott. :oops: A 30. héttől igazán szép, "kitelt" már a kisbaba, de az még nagyon messze van. Ami még megfogott, az a 12. hét környékén készített 4D-s képek, amikor még belefér a látómezőbe az egész kisbaba és olyan édes úgy egyben látni a kis fészkében. :D Utána jóideig tényleg nem érdemes, mert csak testrészeket látni, ami elég csontvázas, ahogy endaaj írja.
csillag25
 
 


Kriszti nyugalom, nem idegeskedni... majd szép apránként elküldöd újra.

Örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen Csongrád megyei, vagyunk már hárman itt :lol:

Üdv. Gabi
Vendég
 


Tényleg lányok!
Van már köztetek olyan, akinek elég látványos a pocakja! Nem tudom, elvileg ez nem normális, de én már nem igazán tudom rejtegetni. Pedig van aki még nem tudja. 1. babánál azt mondják, hogy épp csak látszik ha betöltöttük a 3. hónapot. Csak a 4.-től látszik. Hát nekem nem. Pedig kg.-ra nem híztam, vak inkább fogytam, ráadásul dupla akkora cicikkel, ami szerintem eleve +1 kg. Ti hogy vagytok ezzel?
Vendég
 


Gabi!
Én is örülök hoogy többen vagyunk innen az mi kis síkságunkról. Én szeretek itt élni. Ráadásul Szentest is szeretem, mert Anyukám rár rég ott dolgozik. Átjár minden nap. Én is sokat átmentem vele. A gyógyfürdőbe. Ott dokinéni. Rheumatológus.
Vendég
 


Igen, nagyon fini volt és nem is érzem, hogy gond lenne egyenlőre. Lehet, hogy kezdenek múlni a rosszullétek? :) Na jó, nem kiabálom el. Lehet, hogy csak szereti a lángost a kicsike. :D Én egyébként egy évben ha kétszer eszek, akkor már sokat mondok.
De be is fejezem a témát, mert aki nincs ráhangolódva most, annak gáz lehet még olvasni is. :oops:
Hát igen, nem is tudom miért lepődtem meg, az lenne a fura, ha simán mennének a dolgok. A körzet szerencsére maradt, mert itt már ki volt írva a védőnő ajtajára mely utcák tartoznak hozzá és ott vagyunk. :) Azért jó lett volna már túllenni rajta, megkaptam volna a kiskönyvet, esetleg a méreckedés után a lecseszést a súlyom miatt és ismerném milyen emberke fog zaklatni innentől kezdve. Na jó, lehet, hogy tök ari lesz, de akkor se kérdezze meg tőlem, hol lesz a gyerek a másfél szobában. A hálóban ahova sokan nem javasolják, hogy beszokjon a gyerek, vagy a nappaliban ahol tv, számítógép zúg, ahol élünk lényegében... Én is szívesebben csinálnék gyerekszobát neki családi házban, de nincs rá lehetőségem. Ő majd akkor okoskodjon, ha ad családi házat nekünk, nagy kerttel. Fú, úgy látom kicsit felhúztam az agyam. :oops: Megyek és lehűtöm magam az utrogestan golyóimmal, mert még azokat sem tettem be, ne folydogáljon nekem a "nagyvizitnél".
csillag25
 
 


Gabi, most látom, hogy nálatok lesznek a Születés Hete 2009 keretében programok, előadások ma-holnap-holnapután. Tök jó, ha nálunk lenne én biztos elmennék egy két előadásra, meg szülőszoba látogatásra, de itt Nógrád megyében szokás szerint semmi nincs. :(
csillag25
 
 


Najda, ha nem is látványosan, de azért nekem nőtt a pocim. Mondjuk eleve volt egy úszógumi ott és nem is vagyok vékony, így külső szemlélő azt hiheti, csak jól bekajáltam. De én azért már látom, hogy másképp állnak a pólók a hasamon. :wink: Ja, és fogytam 3-4 kg-t az elmúlt hetekben.
csillag25
 
 


Egy kicsit jobban vagyok és már velem van tele az oldal. :oops: Na, most már tényleg megyek utro-bogyózni.
csillag25
 
 


Najda kicsi a világ, bár nem ismerem anyukádat, de én meg Szegeden érettségiztem annak idején 95-ben a Tömörkényben. Imádom a várost, azóta is havonta egyszer általában megyünk vmi miatt biztosan.


Csillag igen, most van a rendezvény, a védőnő külön fel is hívta a figyelmet rá. Majd megyek arra, csak ugye én napközben dolgozom, a főnököm pedig egyre nehezebben tolerálja, hogy állandóan el kell kérni magam valami vizsgálat miatt. A tegnapit még ki sem heverte, de már jövő héten ismét védőnőhöz kellene menni.

Határozottan pocakosodom, kb. a 10.hét vége, 11. hét elején lett ilyen, amilyen. Súlyom régóta változatlan. A pocakot eddig bő pólókkal sikerült eltüntetni, max. az a furcsa, hogy nem szűk felsőkben járok. Mint ígértem, hétvége körül érkezem a 12 hetes pocakfotóval.

Üdv. Gabi
Vendég
 


Nekem is egyertelmuen latszik a pocak, foleg annak, aki elotte ismert, mert elotte befele allo hasam volt :):) En meg mindig fel kilo plusznal jarok, nottek a melleim, napi 5-6-szor eszem rendesen, sosem hanyok...igy nagyon leegedett vagyok ezzel a sullyal...a centik viszont sokat valtoztak. en nem takargatom, sot, epp elelenkezoleg. tolem nagyon sokan kerdezik a utcan, foleg tobb gyerekes anyukak, akik latjak mar a tartasomon is a kulonbseget.

Kép
pumipumi
 
 


Sziasztok!
Örülök Csillag, hogy jobban vagy és ilyen sokat írtál! Már hiányoltalak! :D

A 4D-re én azért megyek a 20. héten max, hogy a genetikus dokinő nagyon-nagyon átnézze a babát és ha bármit talál, legyen időm még a magzatvíz-vételt megcsináltatni. A mozizás a legkevésbé sem érdekel. Borzasztó dolgokat éltem át a fiammal, több súlyos gond is volt Nála, a 18. heti uh-on derültek ki. Isteni csoda, hogy azok ellenére amiket találtak, egészségesen született. Így az nem izgat, hogy milyen lesz az arca, hogy fog kinézni stb...hanem csakis az, hogy több szem többet lát alapon tüzetesen át legyen vizsgálva, hiszen ez a fontos, nem az, hogy néz ki. Azt úgyis megtudja az ember ha eljön az idő.

Ma reggel lehidaltam teljesen, mikor ráálltam a mérlegre! Eddig az indulási súlyomhoz képest 2,5 kilóval vagyok több! Brutális, pedig nem érzem, hogy többet ennék és még a férjem is mondja, hogy miért nem eszek édességet. Addig napi rendszerességgel én is nassoltam a családdal, függők vagyunk. :) Viszont mióta babás vagyok, rá sem bírok nézni, csak a somlóira, eddig 2x ettem összesen. Nem tudom miért hízok ennyire... :cry:
Van még valaki aki ennyit hízott? (ha igen, vigasztalásul megírhatná, hogy ne legyek úgy letörve mint a bili füle)

Nekem is van pocakom, elég jelentős, a nadrágomat esélyem sincs begombolni vagy akár a cipzárt felhúzni. El kell mennem gatyát vagy bandázst venni. Mondjuk nekem a tartásom nem változott meg, senkinek nem tűnt még fel a pocakom, de nem is nyomom ki. :)

Gabi! Én ma rakott krumplit készítek. Nagyon ráálltam most a rakott dolgokra, az előző két napban rakott zöldbab volt. Már mondtam a férjemnek, hogy hétvégére rakott kelt akarok csinálni, de azt a nézést nem lehet leírni!
:lol:
Úgy tűnt, Ő nem osztja a lelkesedésem a rakott téma ügyben. :D

picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
picibaba.hu vonalzó
pókica
Badacsonylábdihegy
 
 
 
 
 
 


Gabi, így már más a helyzet. Valamiért azt gondoltam otthon vagy Te is. Talán azért mert nálunk nincs net melóban, így itt sem tudnék lenni. :) Hát igen, próbára teszi a főnököket is ez az első időszak a sok vizsgálat, védőnő látogatás miatt. Nálam már biztos kiakadtak volna, de legalábbis szabit vetetnének ki minden napra, amikor 2 óránál tovább vagyok távol.
Közvéleménykutatás: Ki olyan lüke még rajtam kívül, hogy belenéz minden szem cseresznyébe mozgó alkatrész után kutatva, ahelyett, hogy élvezné és nyomná befelé? :D Nem vagyok vega, de a húsosnak más íze van és nem szeretném megérezni. Csak már kezdem únni magam, így elég macerás enni. Csajok, ugye ebben a korai cseresznyében még nincs kukucka, nyugtassatok meg? :roll:
csillag25
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

X
EZT MÁR OLVASTAD?