Új privát üzeneted érkezett!

Hello lányok!!! :)

Konan: De szuper, hogy bejött a torna! És juj de irigyellek!!! Annyira szeretnék én is tornázni, de valahogy nem megy! Amikor elhatározom, akkor tuti aznap fulladok, ha meg nem fulladok, akkor dög fáradt vagyok.... pedig látom Neked is megy! Húúú, szépen le fognak menni azok a kilók nyárra, már látom!! :wink:

Holka: Juj, nagyon jól hangzik ez a ház téma!!! VAn valami fejlemény??

Ági: Ez nekem olyan furi, hogy a párod otthon marad Dáviddal! Bár ha megtehetitek, miért ne?! Megyeget a kúszás? :wink:

Petra: Jaj de jó, hogy hoztál képet Rózáról!! Nagyon szép volt a keresztelőjén! NApközbeni alvás: nem próbáltad még, hogy lefekszel vele mondjuk ebéd után, ha jön a kaja-kóma.... lehet, hogy úgy elaludna! Mi ebéd után elvonulunk Biussal a kisszobába, mellém teszem a nagyágyba és szundi 1,5- 2 órát! :) :wink:

Szeder: Kovi-ubi nagyon ott van!!! :wink: :wink: :wink:
Fürdőruci: nem lesz! Tesómnak van kislánykája és én is érdeklődtem! Az egyberészes nem jó a kis bőrüknek- szerintem- a kisbugyit meg csak itthon adom majd rá, tengerparton nem, mert belemegy a homok a kisbugyeszbe obnnan meg a nuniba is mehet.. szóval nálunk az úszópelus és rá pamut biciklisgatyaszerűség lesz a nyerő! :wink:

Eszike
:
Pünkösd: Balaton.... keresztelő :)
Hőguta, huzat: ismerős!!! Most még a mi kocsink sem klímás, de már áruljuk, mert ugyan én sem bírom a meleget, de Biushoz képest igen! Szegény kiscsajszi alig hogy beteszem a kocsiba, már szakad róla a víz. Én úgy gondolom, hogy erre nincs megoldás! Legalábbis mi nem találtunk! Lecseréljük a kocsit klímásra, mert így nem igazán lehet utazgatni bármikor! Noncsi kép szupper lett!! És gratulálok Noncsinak az első smacchoz Ákossal! :) Nem lehet elég korán kezdeni

Starlark: éN csak nagyon ritkán olvasok vissza! De most, hogy mondod... :wink: Bár néha még arra is alig van időm, hogy az aktuálist visszaolvassam! :wink:
Költözés: Remélem mihamarabb tudtok már költözni!!

Winona: De ügyes vagy!!!! 1,5 kg az szép 1 kezelés után!!! Látom Te is komolyan veszed, hogy lefogysz!!
Játék: Nálunk megy egyedül, nem sírdogál.. még , inkább élvezi az új felfedezéseket!

Anyoooka: Megint milyen szép képeket hoztál! Milyen ügyes kislánykád van! Nagyon szépen ül a nyeregben! :)

Betti: 10 kiló???!!!! Aaaaaaz igen!!!! Hajrá hajrá!! Te vagy eddig a legügyesebb, legkitartóbb!!! :) :wink:

Minyu: Csongi kép éééééédes!!!! És már mekkora nagyfiúú!! Te jó ég!! Én mások gyerekein veszem észre, hogy milyen hamar nőnek ezek a pöttömök!!

Starlark: Örülök, hogy bejött a rízses dolog! :wink: Éjszakátok milyen volt?

Kérdés: Nektek mit mondanak a gabonáról? Mert most valamikor olvastam itt, hogy valaki nem ad a babának- bocs, de nem emlékszem, hogy ki... - nekünk viszont azt mondta a dokinéni, hogy az új szemlélet szerint 7 hós korig be kell vezetni, úgy kisebb az esély a lisztérzékenységre!!! Nálatok???

Köszi az 1%-os hsz-t. Végülis Péterfy szülészet kapta az enyémet, mint tavaly!
Jut easzembe: AKit érdekel, ezt nézze meg!! Főleg a császárosok!!! Én végigbőgtem!!!
Címe: AZ apa szerepe a császármetszésnél.. zenével nézzétek!!!!! Péterfy kórházban a császárnál bent lehet az apuka, és ő kapja meg a babát! Nálunk is így volt, csak a férjem nem volt levetkőzve...

http://www.youtube.com/watch?v=beF7ayuKx1w

Noni: Auth Csilla- Szolnoki Péter: Féltelek című száma lehetne valamelyik videó háttérzenéje! Szerintem szuper megható!!

Biusról: Voltunk ma Dévényen és kaptunk egy kis szünetet! Megnézzük mit alkot Bius torna nélkül és ha szépen mászik itthon akkor végleg búcsúzhatunk az Alapítványtól! :)

És autót is keresünk!
Márti, Honey: Nektek van Skoda Fabiátok, ugye? Milyen? Meg vagytok vele elégedve? S.O.S. kell vennünk egy klímás autót és most a Fabia tűnik befutónak ...[/b]
Vendég

Eszike!
Köszönöm szépen!
Jó ötlet,hogy tépjük, ha nagydolgot is végez a baba a pelusba!!

Monee!
Egy pillanatra azt hittem,hogy van lányod.. ---ááá kezdek hülye lenni. :)

Winona!
Én ma kipróbáltam a csipkebogyóteát. Meglehet inni. Már hűtöm is. Én is inkább ezt iszom, úgy, mint Betti. Jó ötlet nagyon!!!
(Volt itthon, mert régen vettem a gyerekeknek)

Jövök még este, csak még az ebédünk sem készült el..

Vettem ma Adél medencét:
(3500.-Ft volt az Auchanban)

Kép

szeder74

Petra!
Nagyon tündéri volt Petra a keresztelőjén:D

Anyooka!
Nahát Dorka milyen a nagylány már. Nagyon édes a pacin.
Ádám meg nagyon hasonlt rá (folyamatosan).Tündéri a szőnyeges képeken (is)

Eszike!
Gyönyörű Noncsi ezen a képen is

Minyu! :D
Hát ez a Csongi gyerek. :lol: :lol: :lol: Jól összemaszatolta magát. Nagyon édes.Hogy nő már az ő haja is.

Kép
Kép
a.m.

Szeder!
Na végre már egy Adélos kép :D Nagyon szépe a medence (is).

Betti!
Óriási gratula a fogyihoz.Csak így tovább.

Apa segítség:nálunk is előfordul,hogy pelenkázik,de elég finnyás a lelkem :lol:
2 héttel ezelőttig minden este együtt fürdettünk. Mostmár ugye kim kell vonulni a fürdőszobába,mert annyira csapja Mini a vizet.Oda meg csak 1 ember fér be=én,de apa készíti elő a vizet+kádat és ő is rakja el.
Etetni nem szokta,de amikor rábízom akkor azt is megcsinálja.Ha sírós napunk van ő is vigasztalja.Szóval azért segít ő is,de lehetne többet is. :wink: Ja és egyre nagyobbakat játszanak együtt :lol: :D

Kép
Kép
a.m.

Bejci!
Köszi a linket,megható volt nagyon

Kép
Kép
a.m.

Megint itt vagyok! GYerek alszik, én meg rohadtul ráérek... :D 8)

Na végre A.m!!! Már épp kezdtelek volna hiányolni!! :wink: Örülök, hogy tetszett a videó! Merre tekereg Minink? Gyakorolgatja a mászás tudományát? Helyes!!

Szeder: Jóóóó kis medencét újítottál!! Ügyes az anyuka!!!!
Mikor hívhatlak? Beszélnivalónk van!! :wink:

Nagy ráérős időmben én is visszaolvastam, de én a finises időszakot! Hogy milyen drukkok mentek itt egymásnak egy-egy babánál?!! Tök izgalomba jöttem és én úúúúgy szeretnék már kistesót Biankának!!!!

Kistigrincs:
BRÉKÓ- BRÉKÓ JELENTKEZZ!!!!!
Vendég

Sziasztok!

MEgint csak gyorsan - fiam nem akar ma aludni :shock:

Szeder, szuper a medence!!! Látom, Adélnak is tetszik! :)
Fürdőruci. Dorkának sem vettem ennyi idősen és Ádám sem fog kapni. Elég a fürdős pelus!

Bejci, nekünk is Fabiánk van. 6 éves lesz, de a kötelező szervízeken kívül nem volt még vele semmi gond! Mi imádjuk nagyon! Én semmi rosszat nem tudok rá mondani.

Eszike, Dorka hetente egyszer jár lovagolni. Imádja a lovakat, már tavaly a Margitszigeten, Városligetben is felült a pacikra, gondoltuk ha ennyire imádja akkor hadd menjen csak! Itt a város szélén van egy lovarda, oda hordjuk.

Betti, igen, 4 éves kortól ide lehet vinni őket.
Segítség itthon: Apa dolga a fürdetés, mindkét gyerek. Ezen kívül ha pisi van akkor pelenkáz is. Meg is eteti Ádámot ha kérem, de volt olyan, hogy valami dolgom volt és kakisan-éhesen nyafizott a gyerek ő pedig a cumit dugdosta a szájába :lol:
Ha megkérem elmosogat és porszívózik is, de magától nem annyira. Mondjuk hétköznap ő is 7 körül ér haza ,akkor meg már fürdetés van.

Holka, nagyon-nagyon drukkolok, hogy összejöjjön az a ház!

Starlark, jó hogy ízlett a rizs! Én ma a paradicsomot próbáltam ÁDámnak husival, brokkolival, krumplival - hatalmasat evett belőle!

Monee, jó szervezkedést! És az erő legyen Veled a buli napján!

Márti, emlegettünk rengeteget hétvégén!!! Megcsináltam a túrótortát amit feltettél ide! Hát valami hihetetlenül finom!!!! Ezer köszönet a receptért!! :)

Gabona. Doktor néni nekünk azt mondta, hogy mivel Ádám allergiára hajlamos, ezért 8 hónaposan kezdjük csak. Hétvégén kapott először babakekszet, tegnap pedig kiflivéget adtam neki. Imádta.

Egy mai kép, Ádám betolatott az asztal alá :lol: Kép :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára anyoooka 2009.05.19 14:48-kor.

Kép

Kép
anyoooka

Még egy! (ha egyszer jövök akkor...)
Kép

Kép

Kép
anyoooka

Ezt azóta alkottam, amióta itt voltam..
Anyósom kért meg erre, mert jönnek hozzá vendégek.. egyébként ez volt hétvégén a desszert.
Citromos álom a neve, hihetetlen könnyű elkészíteni, annak ajánlom, aki egyébként nem tud sütni, mert ezt nem is kell :lol: :lol:

Kép

szeder74

most csak címszavakban:

szeparációs szorongás: sokszor van De ma pl egyzserűen alig lehetett lerobbantani rólam. Szinte egész nap ölben, karban volt, nemtom ma mi van vele :roll:

ivás: Csongi sem cumisüvegezik, viszont remekül iszik sportkupakos üvegből. A Nestlé Aquarellnek van kisüveges sporisa, és ennek nem kifelé hajlik a pereme, nagyon ügyesen iszik belőle Csongi.

apa segítség: Esti fürdetés ő reszortja, Nagyon sokat játszik Nándival, néha kenguruzza Csongit (itthon, ha már nagyon kivan a ded) imád főzni, segít takarítani. De azért ha sír Csongi, megszólal: sír a gyereked. (és legnagyobb poénjának azt tartja, hogy még nem kért apasági vizsgálatot, tehát a 2 gyerek a nevén van, de az nem biztos, hogy az övé. Ezzel néha kiakaszt, mert 1x jó poén volt, de mikor minden másnap ezt mondja...)

Szaladok, mert felébredt Nándi.

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder: kérjük a receptet! Sütni tudok, de ha nem muszáj, akkor nem erőszakoskodom!!! És mégegyszer, hogy vagy??? Nagyon tetszik ez a medence! Én nem is tudom vegyünk-e medencét. Már előre látom, hogy Noémi csak ácsorogni fog benne, meg ki akar majd mászni belőle.

Anyoo: nagyon jók a képek, a második teljesen profi, nagyon tetszik! Az elsőn meg nagyon csinos Ádám.

Minyu: jófej a zurad! Milyen kis poénos!

Lanta: voltatok már homeos orvosnál?

Holka: drukkolok nektek a ház miatt!

Bejci: nagyon tetszett a videó, tényleg megható volt. Hú, biztos várod már a keresztelőt igaz?
A gabona kérdéssel még csak most fogok elkezdeni foglalkozni. Szerencsére Monee adott egy pár tanácsot, mondott pár receptet, ötletet, mert én hót 0 vagyok ezen a téren.

Lesz még valakinél mostanában keresztelő?

Tegnap én is visszaolvasgattam egy kicsit a tavalyi dolgokat, és akkor még olyan sokan voltunk! Jó lenne tudni kivel mi van, legalább nagyvonalakban.
Ha valaki olvas még minket közülük légyszi írjon pár sort, és pár képnek is örülnénk. Nem kell a mi irományainkra reagálni csak írjatok magatokról és a babákról.

Gwiniről például lehet tudni már valamit?

Márti?
Vendég

bejci,
Imádom a Fábiát!! Nagyon kényelmes, jó vezetési élmény, nagyon jó a szervója, a klímáját ponzosan be lehet állítani fokonként és ami nagyon fontos: kategóriájában ennek a legnagyobb a csomagtartója!!!

szeder,
én is "fedeles" medencét vettem! :D
Én már vettem fürdőbugyikat... de úgy tervezem, hogy pelus nélkül adom rá

anyooka,
naadyon cukik a gyerkőcök!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

betti,
hatalmas gratula a -10 kg-hoz!!! :D
apához nem fűznék hozzá semmit..... :cry: Csak azért is állok értetlenül a sztori elött, mert ha jól tudom nektek nagyon meg kellett küzdeni Julcsiért... tehát valószínűleg a férjed is ugyan úgy akarja.

Nálunk apa-gyerek fronton egyre jobb a helyzet. Ahogy olvasom az itteni hozzászólásokat egyre jobban értékelem azuram. :D
Tényleg mindent megcsinál, sokszor kérni sem kell. Még az übervastag kakából is kivakarja.

Akartam kérdezni, hogy mennyit iszik nálatok a gyerkőc? Főleg így a melegben?
Mert Flóra még napi 3x szopizik ugyan, de alig van tejem, max 200-250 mili lehet összesen naponta. Ehhez max 200 mili vizet iszik meg. Ami így nagyon kevés szerintem. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Flóra ma hihetetlen dolgokat produkált! :D
Megtanult pacsit adni (de tényleg, besz@rás aranyos!!)

és pápát int - illetve markolászik a levegőben a kis kezével! :D
És ma reggel VÉGRE evett 100 mili tápszert és ráadásul tőlem is elfogadta!! :D

Ma voltam harmadszor edzeni. Jaaaaaj olyan jóóó volt!!!!! Szinte felért egy jó szex-szel!! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Sziasztok! :)

Bejci: Az éjszakával nincs gond ha egyszer elaludt :)
De most kicsit bekeményítettünk Ő Picuságánál. 21-kor alvás van és kész! Lerakom, persze sír hagyom picit aztán bemegyek felveszem simi beszélek hozzá elmondom hogy este van aludni kell ilyenkor és holnap is lesz nap mikor majd nagyokat játszunk megint de most pihenjen. Leteszem hát simi és eddig mindig elaludt :) /ok, ez eddig 3 alkalom volt így./

A link nagyon tetszett. Itt apa nem lehet bent a csaszinál és nézni se tudja. De a férjem már az első fürdetésnél ott lehetett és akkor meg is foghatta Donceket.

Szeder: Aranyos a kis törpöd a gombaházban :)

Minyu: apasági tesztes kérdésben a férjeinket össze lehetne kötni. De én igazából az apósomra vagyok ilyenkor mérges mert az ő szavajárása folyton hogy: apa? jah anyátok annyit mondta hogy elhittétek... Áááá engem is halálra idegesít.

Honey: Folyadék az úgy reggel kb 0-40ml szopi + 140-200ml tej/tápi /mikor hogy/ a tízórai 1 alma grízpéppor ár szem szilva, meggy vagy áfonya és víz -> mostanában több vizet teszek bele pont a meleg miatt, ebéd most rízs husi vmi zöldség ehhez 60ml tápi beleturmixolva uzsi az tápi úgy 120ml vagyi tejpép 140ml vízből.
Plusz ugye kanalazás közben iszogat is de az nem lehet több úgy 30ml-nél.
Szerintem ennyi folyadék elég.
Gondolom a kanalazós dolgaiba te is teszel folyadékot anélkül nagyon turmixolni se lehet.

Kép

Kép
starlark

Húúúú lányok, még azt az égdörgést, amire 6 előtt ébredtem, nagyon ijesztő volt. Akkora hangja volt a felhőszakadásnak, oda is bújtam apához, mert néha attól féltem, hogy beveri az ablakot a dörgés. Na meg a villámokról ne is beszéljek. csak 1 óráig tartott közvetlen a fejünk felett, majd eztán állt odébb. Ekkor meg akkora jégeső volt. De Dávid nem félt, felébredt ugyan kb. negyed óra múlva ahogy kezdődött, szopi, aztán vissza is aludt, pedig SOSE szokott. Aludt is 9-ig.

Starlak!
Kb. 1 hónapja, mikor valaki írta, hogy innen a topikunkból már újra babás, akkor visszaolvastam. Jó érzés volt visszaemlékezni. Azóta már nincs időm ilyesmire. Amilyen köröket futottam ma is a városban. Na meg holnap is rohanás lesz. Holnap lesz a napja, hogy megnézzük Noncsi gyógytornászát, kíváncsi vagyok, milyen. Utána fél órával meg a másikhoz megyünk. Kíváncsi vagyok, hogy Dávid hogy fogja viselni.

Eszike!
kérdésed nagyon jó, engem is érdekelnek a válaszok az autókázással kapcsolatban.
Én Pünkösdkor nem megyek sehová. A párom már én előttem pünkösdkor kan túrára szoktak menni, tudjátok olyan ivósra. Bár ő ilyen szempontból kilóg a sorból, mert nem szokott inni, ezt meg is szólják a többiek. Tavaly a szülinapomkor voltak, ami rosszul is esett, lehet, hogy valaki emlékszik is rá, hogy rossz volt a tavalyi szülinapom ilyen szempontból, hiába jött haza 1 napra, aznapra. Ez van.
Idén megint megy, pedig marasztaltam. Úgy látszik, ebbe bele kell törődnöm.

Anyooka!
Gratulálok az első fogacskához, és a következőhöz is. Olyan jó tesós képeket hozol mindig. Hihetetlen jók a mai képek. Skótkockás rövid gatyó van rajta?
Én fiam se akart ma aludni. 9-től háromnegyed 3-ig fent volt. Ja, és nagy nehezen, 1 órás babakocsizás után aludt el egy 40 percre.

Betti!
Nagy nagy gratula a 10 kg-hoz. Csak így tovább!
Éppen párom tegnap kérte meg anyukáját, hogy tudnának-e vasárnap vigyázni a gyerkőcre egész nap? Mert jó lenne egy kis pihi csak kettesben. Egyszer vagy kétszer elmennék szoptatni, de szigorúan csak szopi, és már jövünk is el. Takarítanánk, na meg mehnéznénk végre nyugodt körülmények közt egy filmet, meg hasonlók.

Monee!
Örülök, hogy jól éreztétek magatokat a koncerten!!! Gratula a neveléshez. 9 lányka? Felköthetitek. Jó bulit.
Egy szerelem kezdete??? Jaj de jóóóóó! Legyen hosszú és boldog!

Bejci!
Mi a fura benne? Az, hogy nem én leszek itthon Dáviddal? Nekem is az lesz. Amúgy szerencsére nem kerestem rosszul, meg egy kis fizu emelést azért ki akarok még csikarni, ha visszamegyek. Infláció meg hasonlók. Remélem sikerül. Kúszás megyeget, bár még lassan halad. De sok esély se nagyon van, mert mindig úton vagyunk. Azért próbálom megadni a lehetőséget a fejlődéshez amennyire lehetséges.
Hogy állsz az éhséggel? És a kilókkal?
Jó lenne, ha olyan ügyi lenne Bius, hogy ne kelljen többet járni tornára. Győzködd a lányod, hogy anélkül is halad a dolgokkal.
Bár nem engem kérdeztél, de én IMÁDOM a Skoda Fabiát.! Igaz nincs a miénkben klíma, de amúgy minden más nagyon szuper. Imádom vezetni. És nem akarom elkiabálni, de mióta megvettük (bő 1 éve, és 2005-ös autó), az olajcserén és autócsere estén költenivalókón kívül nem kellett költeni rá ja, és nem utolsó szempont, jó a fogyasztása. Mi elsősorban a nagy csomagtartó miatt is választottuk ezt.

Hajrá kistesó!! Mikor is indul a projekt?

Szeder!
Csúcs ez a medence, és látom, Adélnak is tetszik. Hú de jól néz ki a desszert.

Honey!
Én nem tudom, mennyi lehet a tejem, nem olyan túl sok, bár reggelre azért normálisan van kajája (pár hete lemértem, akkor 220 gramm volt, ha jól emlékszem). Napi kb. 4-szer szopizik, emellett, kap este kb. 100 ml tápit a szopi mellett. Napközben mostanában többet iszik (teát). Eddig kb. 130 ml-t, ma extra sokat ivott, 260 ml körül.
Gratula a pacsihoz, pápához, és a tápi evéshez.
Mi meg nagyokat tapsoltunk, közben hatalmasakat kacarászott.

Lányok, létezik, hogy ilyen pici babáknak van szénanáthájuk? Mert ha kimegyünk sétálni, majdnem egyből elkezd trüsszögni a gyerek. Tegnap meg ma olyan nehezen vette a levegőt, mint vmi asztmás. Komolyan megilyedtem.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Jó reggelt!

Már hajnali 4 óta :shock: :shock: :? fent vagyok. Adél felkelt egy röpke cicire és én meg nem bírtam vissza aludni, miután ő már a helyén szundított.

Eddig olvasgattam. Most meg jövök ide.
Na lenne egy kérdésem rögtön.. a nyáriaknál láttam,hogy már vannak babák 10 hónaposak, akik vajas kenyeret reggeliznek.
Ki ad még kenyeret a gyereknek?? Mert én rágcsálni adtam már.. de reggelit , vagy vacsit még nem kapott.. tehát nem enni adom Adélnak, hanem rágcsálni a kenyér héját.

Bejci!
Jobban van Bius???????? Milyen gabonára gondoltál, hogy adunk-e?????

Starlak!
Én talán a múlt héten olvastam vissza egy-két hszt. ÁÁá mennyi minden történt azóta.. húú én nem győzöm kapkodni a fejem, mert bizony nemsokára ovit kell nézni a gyerekeknek!
Tudod én még életemben nem voltam ilyen boldog, mint most és úgy sajnálom,hogy rohan az idő!!

Eszike:
Citromos álom
Egy nagy dobozos tejföl
Fél liter tejszín
5 citrom
cukor
babapiskóta 3-4 csomag

A tejszínt felvered habbá.. de ne legyen! nagyon kemény hab, inkább egy picikét folyjon. Majd másik edénybe a: tejföl, és a 4 citromnak a héja - lereszeled almareszelőn- . Majd a citrom levét belefacsarni. Jól elkevered. Összeöntöd a tejszínnel, elkevered. Kóstolod, ha nem elég édes, - mert van olyan tejszín, ami édes- szóval, ha nem elég édes, akkor cukrozod ízlés szerint, ha nem elég savanykás akkor a megmaradt 1 citrom levét belefacsarod.
Az íze: édes-savanykás kell,hogy legyen. Olyan nyálcsorgató ízt fogsz kapni :lol: :lol: :lol:
Majd fogod a babapiskótát és felszeleteled késsel kb: 2-3cm darabokra..
Miután megvagy vele: Veszel egy nagyobb edény - nekem az üveg edényeim vállak be erre. Beleöntöd a piskótát. Összekevered valamilyen nagyobb kanállal. -Fakanál esetleg.., ha nagyon nem megy elsőre, akkor megmosod a kezed és azzal :) - Majd jól lenyomkodod, hogy a teteje mindenképp a krém legyen.
Citromkarikával díszíted. Én tettem rá epret, és mentalevelet.
Jó alaposan le kell hűteni. Rendesen a normál hűtőbe, nehogy fagyasztóba tedd :lol:
Tálalni, ha lehet, akkor fagyi kehelybe kell. Kanállal fogyasztani. Isteni finom!!!!!

CSak ügyesen! A legkönnyebb finomság, amit valaha készítettem!! Tényleg mennyei az íze!! Igazi nyári desszert.

Ági!
Nem semmi ez a hajnali villámlás nálatok. Mondjuk én Imádom! a vihart. Húú az eső utáni illatot is nagyon-nagyon szeretem. Jó mondjuk éjjel én is félek, csak nappal nem.
Szegény kis Misike meg egyedül volt.. Te meg apához bújhattál! Nem ér!! - Misike nevében mondom :) :) :)
Tegyél majd képet Misikéről, mert már rég láttam!!
Szénanátha: hát nem tudom, én rákérdeznék a helyedben a dokira, mert, ha nehezen vett levegőt az nagyon nem jó!!!!!!
Menjetek dokihoz!!!

Honey!
Nagyon ügyes Flóra. Meg te is,hogy edzeni jársz. De jó! Milyen edzésre mész??? Én valószínű, de még nem biztos, de jövőhéttől szeretnék menni.. -csak még jó lenne rávenni magam...
:oops: :oops: :oops: de tervezem. Mit csinálsz az edzés alatt?? Milyen jellegű feladatokat????
Pont tegnap határoztam el, hogy itatni fogom Adélt vízzel, vagy amit elfogad.. mert én is keveslem a cicizést. Mivel nem a cici már a főétkezés ezért gyanítom,hogy kevés neki. Bár azt mondják,hogy a pisis pelus a mérvadó. Van bőven pisi Flóra pelusában. _érzed nyilván,hogy nehéz-e, vagy sem._
Az nem árt, ha adsz neki egy kis vizet, vagy gyümölcslevet. Főleg most, hogy már bizony kánikula van.

Rólunk:
Adél már rég áll.. de most már egyedül is :lol: :lol: Olyan nagyon élvezi,hogy tudja csinálni.. de még olyan ritkán teszi, hogy nem bírom lefotózni.
Szavai: - neeem
Dinikére- di
Anya- anyanyanya ezt sokszor ordítozva, és sírva, ha akarja,hogy felvegyem!
Hami-hami-cici. Tudja,hogy kap cicit.. és már kúszik-mászik is felém, és felkapaszkodik a térdemre és nyújtja a kezét, hogy vegyem fel :)

Ezt azért nem írtam eddig, mert nem voltam benne biztos,hogy szándékos, de már két hete figyelem úgyhogy bizton állíthatom, hogy egyértelműen tudja a szavakat. Még, ha nem is helyesen de kezdésnek kiváló!
Tudja,hogy ki az: apa, anya, mama, Bence, Máté, Dinike.
Vau-vau kutya.
Int: pápát -ha van kedve
Csip-csip csókát tud, és süti-sütit is.. úgyhogy jó úton haladunk a kommunikációval :lol: :lol: :lol: Vele együtt tanulok meg én is sok mindent, többek között, hogy milyen óriási dolog egy-egy mozdulatot utánozni. Olyan jó érzés látni, hogy okosodik.
Gondolom,hogy mindenki így van ezzel.
Ennyit rólunk.. talán sok is volt :oops:

szeder74

Szeder! Dehogy volt sok, inkább élvezettel olvastam. Adél már nagyon okos. Bálint hozzá képest azért nagyon le van még maradva! Tündér, ahogy a gombás medencében ücsörög! A citromos receptet köszi, szerintem kipróbálom, apa nagy citrom rajongó. (már akartam korábban is írni: a múltkor nyavalyogtam, hogy mennyire fáradt vagyok, és szalad minden, Aztán szépen leírtad, hogy hogy csinálod Te a mindennnapokat. Hát jelentem elgondolkodtam, és összeszedtem magam. Nem mondom, hogy csilli villi minden, meg hogy tuti jól csinálom, de azért kezdek belejönni. Szerintem nálam az a nagy hátrány, hogy én soha életemben nem vezettem háztartást. Ezt most tanulom... 8) :oops: . Szóval nagyon köszönöm a lelkesítést, kitartok!

Anyoooo! De jó, hogy megint raktál képeket. Dorkán csak ámultam, milyen ügyes!

Starlark! hülye kérdés, de honnan veszel szilvát? Fagyasztott? És milyen rízst használsz? Mindig zavarba jövök ezektől a rízspépektől, pelyhektől, met én még semmilyen gabonafélét nem adok, kiflicsücskön kívül. Apa is eléggé elutsító ezen a téren, pedig én már szeretném elkezdeni. Ahogy látom Doncek mintapéldája a jól, és mindent megevő gyereknek! Gratulálok!!!

Honey! Bálint is kb 2 dl-t iszik egy nap (ráadásul sokszor kicsorgatja a száján) , ezen felül kb négyszer szopizik, és a főzelékbe, gyümölcsbe is teszek általában folyadékot. Szerintem nem iszik keveset Flóra! Engem is érdekel, hogy mit edzel!
blúmi

Holka! Csőrös pohár nem tetszik Emmának? Abban is tudod vinni a játszótérre az italt, Bálint pl iszik belőle pohárként is , ha letekerem a csőrét.

Én el kicsit elkenődtem! Bálint úgy tűnik rendíthetetlenül ráált az éjszakai evésre. (előtte fél évig ez szóba sem jött.) Itatom, ringatom, sétálok vele, de kizárólag a cici hatásos... Nem tudom, hogy állítsam le. Szerintetek, ha este valami komolyabb kaját adnék, az használna? Du 6 után már kizárólag csak cicit kap. Az is lehet, hogy már csappan a mennyiség, és azért kéri éjjel is...

Minyu! Te olyan informatikai guru vagy! Nincs ötleted arra, hogy hogy tudnék belépni az iwiwre? Hiába írom be a jelszavamat, mindig visszadob, és újra kéri. Több, mint egy hónapja nem engedi... Régen is volt ilyen, de egy idő után mindig beengedett. (már van egy csomó üzenetem, ráadásul nagyon kiváncsi vagyok az új képekre.) Már minden létező dolgot engedélyeztünk, próbáltam az exploreren, mozzillán, semmi...
blúmi

Még egy kérdés. Nálam előfordul, hogyha már százszor elmondtam vmit Bálintnak, hogy ne csinálja, és százszor elviszem onnan, és határozottan rászólók, hogy NEM, és mégis újrakezdi, akkor összeveszek vele... Ez annyit jelent, hogy erélyesen rászólok, és felháborodok, és látszik rajtam, hogy betelt a pohár. (ne értsetek félre nem üvöltözök, nem csapkodok, csak egyszerűen nagyon határozottan szólok neki.) Olyankor néz rám az okos szemeivel: akkor most mi van? Olyan lelkiismeretfurdalásom van emiatt, hiszen még kicsi, és ő csk mindent fel akar fedezni.... A múltkor apa kb 15 perc után jutott el erre a szintre, és akkor kicsit megnyugodtam, hogy nem én vagyok szupertürelmetlen, hanem ez normális magatartás. Ma apa mégis "beszólt", hogy ez gáz.. Tök elkenődtem. Nálatok ez hogy van? Hogy álltok türelem dolgában?
blúmi

blúmi :)
ööööö, mi is az a türelem??? :oops: :oops: :oops: Csongorral még csak-csak, de sajna még Nándival el sokszor úgy vagyunk, hogy 10x elmondjuk szépen kérve, 15x hangosan, és a végén kiabálni kell, pedig még csak 4 éves...
Csonginál nem sokszor kell még rászólni, a virágoknál szokott nézeteltérésünk lenni (szerinte a földön jobban mutatnak, és persze meg is kéne kóstolni a virágföldet), nos, ott ha 3. rászólásnál sem hagyja abba, akkor inkább arrébb teszem, adok neki másik játékot. (persze van, hogy fél perc múlva megint a pletyka levelével bíbelődik...)
Én mint informatikus guru. Hja, ha ezt az ember meghallja, kitér a hitéből. :lol: Node, nem sok ötletem van, megnéztem, engem most beenged, tehát nem hiszem, hogy központilag lenne valami. tudom, hogy hülyeség, de kis/nagybetűk? Más szg-en sem tudsz belépni? (párod munkahelyén, vagy valahol le tudjátok tesztelni? Esetleg megkérdezzem az iwiwesektől?

szeder :)
tyűűű, de ügyes ez a lány!

holka :)
sportkupakos vizet próbáljátok meg, hátha...

ági :)
nemtom, hogy lehet-e ilyen pici korban szénanátha...

Kép
Kép
Kép
minyu

Szeder!
Annyi itt a baba, biztos csak nyelvbotlás volt, nekem Dávidom van. :wink: majd teszek fel képet. Na de Misikéről is rég láttunk képet. Noni! Gyere és hozz Misiről sztárfotot!
Holnap megyünk dokihoz tanácsadásra meg utsó Prevenarra, már jó kis listát írtam össze a kérdéseimmel, többek közt az allergiáról is.
Ja, és egyenlőre a mi szobánkban van még Dávid, de kb. 2 hónapja tervezzük a külön költözést tőle, de eddig sose jött össze, pedig a poharak már a gardróbban figyelnek egy ideje.
Ügyes Adélod van! Már egyedül áll és dumál.
Nem volt sok belőled, írd csak az okosságokat.
Ja, és köszi a receptet, szeretem a könnyen elkészíthető dolgokat.

Tényleg, van még valaki, aki együtt alszik a babával, mármint egy szobában?

Blúmi
Én a helyedben megpróbálnám lefekvés előtt a pépet cici mellett. Az laktató. Lehet, hogy estére már kevés csak a tejcsi, ezért kel éjszaka.
Pont tegnap este beszéltük párommal, hogy meg kell húzni a határokat, és nevelni kell. Hát, nehéz feladat.

Családient.hu vonalzók

Családient.hu vonalzók
ági78

Sziasztok!

Ma nagyon ráérek..... :)
Köszönöm a dicséreteket Róza nevében is.

Szeder!
Nagyon jól néz ki az ubi, biztos finom is.
Róza jó kislány, bár mostanában sokat nyafog, főleg ha lerakom valahová, és otthagyom játszani, régen félórákat is eljátszott magában, most ez nem jellemző.
Szuper a medence!
Ezt a receptet én is ismerem, csak nálunk citromhabnak hívják, szeretjük mi is nagyon.

Fürdőruha:
Én is tervezem, hogy veszek Rózának, azt hiszem az egyberészes praktikusabb. Úszópelust és is Babylove-t vettem, az van többféle méretben.

Eszike!
Nagyon szép Noncsi a képen.
Én is nagyon szeretem Harkányt, nagypapám minden évben oda megy gyógyfürdőzni, sokat voltunk mi is vele, igaz régebben.
Az autó nálunk is nagyon nehéz, mindig beizzad Róza, de talán ha veszünk nagyobb gyerekülést, amiben előrefelé ül, talán nem izzad úgy. Én egyébként egy vékony pokrócot szoktam a feje felé rakni, hogy ne érje közvetelen a levegő, ha le van húzva az ablak.
Ja igen, és nagyon szeretnék klímás autót végre....

Winona!
Panna nagyon ügyes!
Kérdésedre, nálunk Róza elég jól elvan az autóban is, meg a babakocsiban is, ha megunja a nézelődést, elalszik.
Épp Szedernek írtam, hogy nálunk sincs játék már egyedül, ha ölbe veszem semmi gond, nevetgél, magában kb 5-10 perc. Ez lenne már a szeparációs félelem?

Anyooka!
Gratukla a fogacskához!
Látom Dorka szeret lovagolni. Én is nagyon szerettem, meg azt is , hogy Rózi is megszeresse, és megtanuljon. Mondjuk ilyen téren szerencsénk van, unokatestvérem lovasoktató, és vannak lovaik is.
Ádám nagyon édes!

Blúmi!
Köszi :)

Betti!
Gratula a fogyáshoz. Nekem is el kellene kezdenem..... :oops:

Minyu!
Édes kispasi Csongi, jól kikente magát. Múltkor nálunk a kanál repült, és beterítette a konyhát.

Monee!
Ez a "kajaköpködés" nálunk is jó szórakozás már egy ideje :)
Katának így utólag is boldog szülinapot!

Bejci!
Igen próbáltuk a szopi közben alvást is, ma például el is aludt a reggeli szopi után, úgy mint régen. Meg általában a babakocsiban is elalszik, de vannak napok, hogy szopi után sem alszik, meg a babakocsiban sem.

Honey!
Én általában evés után szoktam itatni Rózát, ő sem sokat iszik, bár én még 4x szoptatom, de én sem tudom mennyit kellene meginnia????

Ági!
Nálunk délelőtt volt vihar tegnap.
Szénanáthát nem tudom....

Ezt muszáj megmutatnom nektek, ezt kapja Róza gyereknapra:
Kép
Hintabárány, olyan édes!

Kép
Kép
petra1980

Ági!
Mi egy szobában alszunk Rózával, egyenlőre két szobánk van, egy nappali és egy háló, ott alszik mindenki, jövőre tervezzük a tetőteret beépítani, idén nyáron az udvar jön.

Kép
Kép
petra1980

na, vagyok még :)

blúmi :)
Nem tudok okosságot mondani, mert újabban nálunk is van éjszakai kelés. És én azt vettem észre, ha az utsó szopi előtt kaját adok, akkor sem jobb a helyzet. DE volt egy párszor, hogy nem teljesen aludt be szopi közben, és letettem a kiságyba, ahol nyűglődött. Felvettem, bealudt. Letettem, nyűglődött. Ezt eljátszottuk párszor és én akkor gonosz anya módjára letettem és hagytam sírni. kb 3 perc után elaludt és egész éjszaka nyomta. És ezt már többször megfigyeltem, hogy ha egyedül, alszik el úgy, hogy "álomba üvölti magát", akkor nem ébred éjjel. :shock: :roll:
Nándinál annyiból volt más a szitu, hogy ő tápival aludt el 7 hós korától, és 1x ébredt, akkor szintén tápit kapott, és ezt az egyszeri ébredést szépen lassan kitolta, tehát sokáig éjfélkor ébredt, aztán néhány hétig 1-kor, aztán 2-kor, és ezt kitolta odáig, hogy már csak reggel 6-kor ébredt.
Csongi ha ébred, akkor szinte percre pontosan éjfélkor majd 4-kor. Néha már ijesztően pontos. 8)

szilvát fagyasztva tudsz venni, ahogy őszibarackot is, én a szilva héját lehúzom, amikor kiolvadt. Rizst én simát főzök, és jó sokáig, hogy szétfőljön, és után mixelem.
Sokféle pelyhet lehet egyébként kapni, és ha nincs gond a gluténnel, akkor szerintem érdemes is többfélét használni, rizs, rozs, árpa, zab, köles, hajdina, kukorica mind nagyon értékes anyagokat tartalmaz.

Kép
Kép
Kép
minyu

minyu! agyon köszi! iwiw ügy nem olyan fontos, hogy vesződj vele. szerintem a gépünk öreg, egyébként feladtam... Ha nem hülye a kérdés: hol veszitek a fagyasztott gyümit, mert én eddig csak meggyet, és erdei gyümit találtam. meg is lepődtem, hogy csak ekkora a választék... köszönöm a kajás, alvós tanácsokat is!!!!!
blúmi

bocs a hibákért, bálint vadul kalimpál az ölemben. most éppen egy buszjegyet eszik...
blúmi

Szép Reggel! :)

Vmi front van az tuti. d ügynök fél10-ig ilyen mostanában nem volt.

Blúmi: Igen fagyasztott, a meggy és az áfonya is. A rizs az pedig sima zacskós A-rizs :)
Te nem az én fiamról írsz? :) Én is rászólok visszanéz röhög és kibalája hogy Tetete dedede és csinálja. És nem apa viszi el napi százszor a veszélyzónából, persze hogy néha az emberben fel megy a pumpa. Én olyankor elviszem hintázni vagy ki az udvarra.

Szeder: Adél nagyon okos :) Mi még itt nem tartunk. Int pápá-t azt imádja folyton integet. És kipi-kopi kalapácsol ha mondjuk neki :)
A legjobb hogy anya apa azt nem mondja de hogy tita-> cica azt igen.

Kép

Kép
starlark

Blúmi :)
tescóban veszem. Tettem el barackot tavaly, tegnap elfogyott az utsó adag is, így hétvégén betáraztam :)

Ja, tegnapi vihar. Gyanús volt délután 4-kor, hogy a kutya bebújt Nándi műanyag kisházába, ami a kertben áll. De azt gondoltam, megint csak dörög meg villámlik, mint tegnapelőtt. Hát egyfrászt. Akkor zuhi és jégeső jött, :shock:

Starlark :)
Már D ügynök is beszél??? Aztaaaa. Egyébként Nándi első normális, tudatos szava a GOMB volt. Nem anya, nem apa, gomb. Hja, kérem, a fontos dolgok....

Kép
Kép
Kép
minyu

Sziasztok!

Ha már a pépeknél tartunk:
Minyu!
Köszönöm a köleses ötletet, szuperül bevállt! Tegnap fokhagyma krémet csináltam Ákosnak és mint sűrítőanyag szuper lett! Nekem jobban tetszik, mint a rizs, mert sokkal krémesebbre lehetett pürésíteni. Ákos meg tolta befelé a pürét ezerrel, aztán egésznap bűzlött, de szerencsére ma nem randiztunk Noncsival, így nem volt annyira gáz. :lol: Hajdinához még nem jutottam hozzá, de az lesz a következő amit ki fogok próbálni. :wink:

Blúmi!

Hát én próbálok csigavérűséget tanusítani Ákossal szemben, mehet mindenhova a lakásban, de vannak bizonyos dolgok amiket NEM és kész, nem nyitok róla vitát. Főleg olyan dolgokra gondolok amik rá nézve balesetveszélyesek, de nem lehet elpakolni őket.
Izé, én nem ciciózok a szép halk "Ákos, nem szabaddal." hanem ha valami nem tetszik, akkor egyből a határozott, ellenvetést nem tűrő hangomat veszem elő. Nem kiabálok, viszont ezt a hangomat nem nagyon szokta hallani, úgyhogy tudja mi van. Már eljutottunk odáig, hogy nem kell folyamatosan papagájoznom neki, hanem egy-két nem után vagy elmegy más játékot keresni magának, vagy ha elhozom, akkor nem megy újra vissza.
Enyém gyerek elég határozott egyéniség és ez már kicsi korában kiderült, szóval én fel vagyok készülve rá, hogy következetesnek kell lennem, ha nem akarom, hogy a fejemre nőjön.
Ne nézzetek kérlek hülyének, meg senki ne is sértődjön meg, de nekem a gyereknevelés kicsinykét hasonlatos a kutya neveléssel. A kutyának se lehet azt mondani, hogy "Cuncuilpunculikám, gyere szépen vissza a mamihoz, ne huncudjodjál bogaram. Ne mennyél el, apuci-anyuci váááár." mert mire ezt lenyomod, a kutya héthatáron túl van és tojik a fejedre. Egy határozott gyere és jön, mert ha nem, tudja, hogy otthagyod, aztán kész. Ha odajött, megdícséred nagyon és elengeded. Szóval én Ákossal is ezt az irányvonalat szeretném követni, rengeteg dícséret, jó szó mindenért, viszont határozottság azokkal a dolgokkal szemben, amit én akarok. Eddig bevállt. :wink:
Az meg a másik, amit Minyu írt, hogyha valamit nem szabad, akkor helyette kell adni valamit, amit szabad. A halálom, mikor egy kicsi gyereknek csak azt szajkózzák, hogy mit nem szabad, viszont nem adnak semmi alternatívát helyette amivel játszani lehetne. Anyósom ilyen a sógórnőm gyerekeivel. Egésznap azt lehet csak hallani, hogy mit nem lehet csinálni neki, de semmivel sem rukkolnak elő, amit a rosszalkodás helyett csinálhatnának. :?

Az éjjeli kelés nálunk sem függ közvetlenül attól hogy mit evett vacsira. Hiába eszik laktatót, ugyanúgy felkel a tápiért, mintha csak gyümölcsöt kapna. Én egyelőre még nem erőltetem a dolgot, kelek hozzá éjjel, még bírom, viszont ha majd tényleg valami normális kaját adhatnk nekik vacsira, akkor már csak vizet fog kapni és leszokunk a felkelésről.

Honey!

Én itatok rendszeresen főleg hogy meleg van, kaja közben is, meg egyébként is, de vízből -pedig szereti a vizet- talán ha 200 ml fogy el egész nap!!! Jön még hozzá a tápi, meg ami a kajában van folyadék, úgyhogy mi ippeghogy kijövünk a napi 500 ml-re.
Nem adnék neki gyümilevet, mert baromi hamar rá lehet őket szoktatni, aztán nem issza meg majd a vizet, szóval én vízzel próbálkoznék inkább többször.
A tápival ügyesek vagytok! :wink: Jó sportolást! :D

Anyooo!

Hűűű, Dorka micsoda lovas csaj! :D Naggyon ügyi! :D
Tök jól áll neki ez a kobak. :D

Eszike!

Nekünk olyan a hordozónk, hogy vagyon hozzá ilyen kupola féleség, ami egyrészt azért jó, mert nem süti agyon a fejét a nap elől, másrészt meg leengedhetem az ablakot (ablakklíma :mrgreen: ), akkor sem megy a fejére a huzat. A testét így is éri, mert elől ül, de hátul a tapasztalatok szerint még valamennyire leengedett ablaknál is jóval kevésbé kavar a levegő, mint elől. Pünnkösdkor nem megyünk sehova asszem, jah, de mégis, versenyre dolgozni. :D
Nagyon nagy szerencsénkre nyár végén amikor nyaralni megyünk, úgy tűnik Norbi el tudja hozni az egyik kombi céges, klímás autójukat és azzal megyünk Sopronba, nem a jó kis Skodával, tetőtartóval, meg a két gyerekkel. :D A kombi Loganban talán elférünk. :lol:

Bejci!

Nekünk egy tizen éves Favoritunk van és még nem hagyott ott sehol minket. :D Szeretem, nem csilli-villi, nem egy szélvész, de megbízható autó és ez nekem fontosabb.
Viszont életem álma egy klímás autó lenne (Fabia :mrgreen: ), ha váltani kéne, csak klímásat vennék. :wink:

Jah, nem lesz mégsem vasárnap buli, ugyanis 9 lánynak időpontot találni, amikor mindegyik ráér, annyira nem egyszerű. Szóval Kata most kever, halasztjuk a bulit ismét. Csajok. :twisted:

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Most csak gyorsan.. Starlaknak
nem mondja,hogy apa cucikám, olvasd vissza.. még azt hiszik a többiek hogy supergirl lányom van... ááá cica olvass vissza :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:

szeder74

Helloka! :D

Mennyi okos gyerek van már itt!!!! SZeder, Honey, Starlark, Eszike (Te még régebben írtad, hogy Noncsi is pápázik)....: Hát nagyon ügyik a babócák!!! Az én csajom még semmi ilyet nem csinál... :roll: ő csak bűbájosan mosolyog ha pápázunk és azt gondolja magában, hogy "Na ez a két hülye már megint mit akar tőlem??!! :twisted: :lol: "

Szeder: Biusnak csak hőemelkedése volt... tuti a foga, mert menekülnöm kell előle, hogy ne cincáljon cafrangosra az a 2 fogával, meg 2 fogkezdeméyével! :? :wink:

Petra: Nagyon jó kis ajándékot találtatok Rózának! Én nem is tudom, mit kellene csinálnom gyerek -nap tiszteletére... :?: De mivel én is katam "Biustól" első anyák napjára ajándékot illene "viszonoznom" ! :wink:

Monee: Akkor még van időd agyalni a buli- dekoráción! :wink: Örülök, hogy Ákosnak bejött a köleses fokhagyma. Azért halkan jegyzem meg: A fiad tud élni!!! :wink: :wink: Már most jó ízlése van! Én is imádom a fokhagymát! 8) :oops:

Anyoooka, Honey, Ági, Monee, Köszi a Skodás hsz-kat!

Ági: Mi még együtt alszunk! Nincs más választás, 1,5 szoba... a nappalit játszótérré változtattuk, a kisszobát meg éjjeli melegedőként használjuk! :twisted:
Szénanátha: Bius is szokott tüsszögni, de szerintem ez lehet attól, hogy belesüt a nap a szemébe, por megy a nóziba...stb. Ha aggaszt a dolog, elviheted DÁvidot allergiavizsgálatra, de ha a csak a tüsszentés a "tünet", akkor szerintem felesleges!

Honey: Bius sem iszik a tápszeren kívül sokat! Reggeli és esti 150-180 milli tápszer mellé maximum 120 millit! gondolom ha melegebb lesz, többet fog kívánni. Én napjában sokszor megkínálom vízzel, néha teával, de egy-két korty után csak játszik vele! Szerintem ha Flóra szomjas lesz majd úgyis jelzi, emiatt ne aggódj!
Vendég

Szeder: De azt hogy anyanyanya azt igen :) erre írtam hogy nálunk a tita ami először Bú volt de sokszor mondtuk hogy nem bú hanem cica :) Az autó hangra is felkapja a fejét és közli hogy ooo.
Ha mozog és hangot ad és nem anya apa akkor az érdekes :)

Blúmi: tesco szintén, de múltkor már én se találtam szilvát. Az áfonya pedig saját fagyasztás. A kollegám tud nyáron olcsón szerezni. A bolti piszok drága.

Petra: Aranyos a barika :)
A gyereknap nálunk anyóséknál lesz így nem hiszem hogy lesz bármi is.

Kép

Kép
starlark

Csajok!

Töltöttem fel videót "Bius mászik" címmel. Szerintetek ez már rendes mászás? Ugye az??!!! :roll: :!:
Vendég

Bejci!

Ez lesz az. :D
Ez után jön a kínai sétálós kutya mászás, ami egyenlő azzal, hogy trappol rendesen, de olyan, mintha valami beépített késleltető lenne a mozdulataiban, pont mint az ilyen mászós játékokban. :D Aztán utána majd úgy szedi a kis kezeit-lábait, hogy utol sem éred. :D
Gratula Biusnak! :lol:
(A hangod így a felvételről tökre olyannak hallom, mint a sajátom felvételről. Érdekes. :oops:)

Monee

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
monee85
Chorley, Egyesult Kiralysag

Bejci: ezaz :) Bius nagyon ügyes :) nem sok kell és hamarosan feláll aztán szedheted le mindenhonnan :)

Kép

Kép
starlark

Helló!

Majd később jövök bővebben is, csak most egy kérdés így nagy hirtelen. Mert éppen takarítok, és minden felmosás előtt jön a dilemma, hogy mivel mossak fel? Ti milyen szereket használtok felmosáshoz? Mert ugye gyerekünk kúszik-mászik néha nyalogatja a padlót, ilyesmi.
A TV-ben nagyon reklámozták a Domestost, hogy azzal ajánlatos lemosni-fertőtleníteni mindent a baba körül. De az mégiscsak erős vegyszer... én még a szagát sem bírom.
Szóval a nagy kérdés: ki mivel szokott?
Vendég

Monee, Starlark: Köszi! :wink: :wink:

Eszike: Én gőzzel mosok fel. Először áttörlöm AJAXos felmosóval, aztán rámegyek gőzzel! Az a maradék bacit is elpusztítja, meg szerintem a vegyszert is eltávolítja! És amit lehet, azt is kigőzölöm --- szökőévente egyszer! :wink:
Vendég

Most csak gyorsan hoztam Nektek linkeket,én ma nagyon kiakadtam ezen!
(Egyébként azért tűntem el,mert dolgozom kicsit, óvodai dokumentációt kell írnom és határidős)

http://nol.hu/archivum/veszelyes_anyago ... secsemoket
http://www.usatoday.com/news/health/200 ... .htm#table -ez a lista a kozmetikumokról
http://www.babanet.hu/lazi/hetrol_hetre ... id=0905201 - cikk a cumisüvegekről
http://vegyi.blog.hu/

Eszike!

Nem véletlen reklámozzák,nem olyan könnyű eladni a Domestost! Hihetelen allergizáló hatása van,én amíg használtam, Csabi ekcémás volt!!!
Az általad is említett okok miatt én kizárólag Frosch-al ( tudod a zöld békás tisztítószerek) mosok fel,az környezetbarát és nagyon jól tisztít. A narancsosat szeretem a legjobban,nagyon jól oldja a zsírt (ugye konyhában azért előfordulnak zsíros szennyeződések,ragacsos gyümölcslé-cseppek) és hihetetlen jó illata is van (nem az a műnarancs szag). Ráadásul gyakorlatilag 100%-ig lebomlik biológiailag és nem is durva,maró hatású vegyszer,úgyhogy nem szárad el a rózsa sem,ha leöntöm a felmosóvizet az udvaron a lépcsőn!
Auchanban,Schleckerben biztos kapsz ilyet!
Ja, és jókat hallottam még a dm-es zöldalmás termékekről is.

Márti
borossné becz márta

Köszi csajok az ivós válaszokat!! Megnyugodtam! :D Amúgy én egész nap kínálgatom. Szinte 5-10 percenként.
Amúgy a pelus miatt is gondoltam, hogy kveset iszik. Régen egy reggeli pelus nehezebb volt mint maga a gyerek, most meg szinte meg kell tapogatnom, hogy van e benne pisi. :?

szeder,
Veletek álmodtam! De nagyon rossz volt, még sírtam is álmomban. Valami nyaralühelyen voltunk és Adélt ellopták. :shock:
Csak azért mesélem el, mert akkor biztos nem válik valóra... amúgy meg nem vagyok babaonás. :)

Nagyon sokszor velem is előfordul, hogy a hajnali kelés után nem tudok visszaaludni. De olyan is volt már többször, hogy éjjel 2-3 körül keltett Flóra és már utánna sem tudtam aludni. :shock:

Edzés: edzőterembe járok. Régen is azt csináltam. Csak most személyi edzővel edzek, nagyon "tudományos" alapokra helyezve az egészet (kiszámított percenkénti pulzussal, izom maximális oxigénfelhasznáéással stb ) , nehogy a tejcsi lássa kárát!
Amúgy nagyon működik, mert mindig csak pont annyira van másnap izomlázam, hogy nem fáj semmim, de mégis érzem, hogy valamit csináltam. És ma 2 szopi utáni fejésből tudtam még 120 milit fejni. Szóval tényleg szupi!!! :D
Ja és mellesleg fogytam 2 kg-t 2 hét alatt! :D

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Domestost én pl wc és az illatosító kosárkájának fertőtlenítésére használom. No meg pelusból makacs folt kiszedésre aztán jó alapos öblítés majd be a mosógépbe.

Felmosás mivel parkettánk van prontóval megy köves helységbe meg nem engedem kimászkálni de ott sima tescós felmosót használok.

Nem vagyok híve az agyon takarítás fertőtlenítésgetésnek, ha kimegy majd a játszótérre ott se megyek előtte majd a fertőtlenítőszeres moppal :)

Kép

Kép
starlark

Márti: Nekem ezekkel a cikkekkel mindig az a bajom, hogy: Listát!
A greenpace-el meg vannak fenntartásaim nekem ők kicsit sötétződek :)

Kép

Kép
starlark

márti,
Jaj! :shock: És én pont most szoktattam rá Flórát. :? Persze AVENT-re

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Francia lista a BpA mentes cumisüvegekről:
• ADIRI,BORN-FREE, DODIE Initiation et Evolution, EVENFLO, GREEN TO GROW, MAM Care, MEDELA, Philips AVENT polipropilán, , THINKBABY.

Kép

Kép
starlark

Starlark!

Nagyon kíváncsi voltam a Te véleményedre,mégiscsak értesz nem is keveset a biológiához! De 2 link is tartalmaz listát,amit feltettem! Jó, azt eddig is tudtam,hogy a Johnson's-t nem szabad ész nélkül használni ( a tesóm felnőtt fejjel használta a babatestápolóját és úgy nézett ki utána a bőre,mintha rozsdafoltos lett volna :shock: ),de,hogy gyakorlatilag az összes illatosított Huggies és Pampers termékben ilyen anyagok lennének? Az uborkás-aloe vera-s Huggies törlőkendő a kedvencem... na ezek után marad a Gabi (úgyis az Édes élom fürdetőjét használjuk,szerintem egy babafürdetőnek sincs ilyen finom illata),végülis a Heim Pál kórház csak nem adja akármihez a nevét, illetve a Bübchen,az pedig csak természetes alapanyagokból készül,ha jól tudom (bár semmi sem biztos) és Csabi extra érzékeny bőrére nagyon bejött anno!

Honey!

Próbáld átszoktatni a NUK-ra! Állítólag szopós babáknak az a legjobb kiképzésű cumi (Kamilla is abból iszogat,ha nem itthon vagyunk,mert valljuk be,a hagyományos kihajló peremű régi kávéspohárból sokkal ügyesebben iszik)! Egyébként van a NUK-nak nagyon jó szoktatós csőrős pohara/üvege is, 6 hónapos kortól ajánlják és az Aventes varázsitatóval ellentétben tényleg nem csöpög...

Körkérdés (bár volt taln már téma): Ki milyen naptejet használ a babára?

Márti
borossné becz márta

Bejci! Együtt néztük apával a mászásról készült videót! Tejjjjjjjesen odavagyunk!!! :lol: Puszi Biusnak!!!!
blúmi

Starlark,

akkor én ezt nem értem... ugyan azon az oldalon volt:

Full list of BPA-containing bottles that should be disappearing soon
bottles |

Playtex, Gerber, Evenflo, Avent, Dr. Brown's, and The First Years all agreed yesterday to comply with widespread requests from lawmakers and bans by baby stores and stop selling BPA-containing baby bottles in the U.S. Many of these bottles will still be available in the U.S. for months, however, so no one should assume that all bottles are now safe! These products may linger in the supply chain for half a year or more before they are actually "discontinued" in the real world of brick-and-mortar store shelves and Amazon listings.

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Starlark!

Ezek szerint már az sem mindegy,melyik Aventes cumisüveget használod! Az egyik tuti, a másikat meg meg kell szüntetni...

Márti
borossné becz márta

Márti,
Én Bioderma és Eucerin napozókat vettem neki. Mind a kettő patikai. ( nem olcsó, de a legkevésbé allergizálnak )

Megy valaki külföldre nyaralni? Tudom, hogy már volt téma,de én most más miatt kérdezem.
Mi még mindig a sertésinfluenze parájában élünk és ezért nem merjük a görögolrszági nyaralást intézni. :?

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Jaaaa , bocsi starlark! Most látom csak a különbséget!

Kép

Kép

KépKép
honeymoon

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?